Het overige nieuws

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Hamont-Achel - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Hamont-Achel - Noord-Limburse zadenbib op uitstapZoomDe vrijwilligers van de Noord-Limburgse zadenbib waren afgelopen vrijdag samen met hun partners op uitstap in natuurtuin ‘t Loo in Bergeijk. Ze werden er gegidst door Leon Hermans, vrijwilliger in de zadenbib maar ook vrijwillige medewerker in de natuurtuin. Ondanks hun plantenkennis leerden ze toch weer enkele nieuwe dingen. Na het bezoek aan de tuin sloot het gezelschap het werkjaar af met een etentje.
De zadenbib stelt zich tot doel de biodiversiteit van de natuur, en op je bord, (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.

Langs de weg

Zondag 9 juni 2019
Hamont-Achel - Langs de wegZoomJacqueline Joosten-Segers ging fietsen en zag onderweg deze bloemen in de wegberm. Puur natuur!
Langs de wegLangs de weg
Zoom

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.
Gisteren overhandigde een afvaardiging van de WICO-klimaatleerlingen een schrijven aan het WICO-schoolbestuur. Deze groep leerlingen vertegenwoordigde de WICO-klimaatgroep, een werkgroep met leerlingen van de zes WICO-campussen die opgericht werd naar aanleiding van hun deelname aan de klimaatprotestacties. Zij hebben op een viertal bijeenkomsten allerlei milieuacties voorbereid en uitgewerkt. Zo waren er extra acties op de Dikketruiendag van 12 februari en gastsprekers op Wereldwaterdag van 22 maart. De (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 'Dagelijkse kunst' in de KunstacademieZoomDonderdag werd in Neerpelt de tentoonstelling "Dagelijkse Kunst" feestelijk geopend. Met deze tentoonstelling tonen de leerlingen beeldende kunst (6 tot 18j.) van de Kunstacademie Noord-Limburg niet alleen hun kunnen, maar ook hun eigenzinnige kijk op voeding. Uit alle hoeken van Noord-Limburg werden de smakelijkste, heerlijkste, eerlijkste, meest bizarre en soms ludieke werkjes aangedragen. De tentoonstellende leerlingen komen immers uit Oudsbergen, Peer, Bocholt, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel en Pelt. Wie er niet bij was kan nog gaan kijken tot en met Pinkstermaandag 10 juni in het Dommelhof in Neerpelt.
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
Zoom

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Hamont-Achel - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Weg met zeven velgen

Donderdag 6 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Damburgstraat in Bocholt gingen dieven met zeven velgen van een vrachtwagen aan de haal. De diefstal is gisteren gepleegd.
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Met de caravan naar Luxemburg

Donderdag 6 juni 2019
Hamont-Achel - Met de caravan naar LuxemburgZoomIn het verlengde Hemelvaartweekend trok de Achelse Caravan Club naar Wallendorf in Luxemburg. 18 gezinnen maakten er vijf gezellige dagen van. Er werd gewandeld, gefietst en ook de kajak was een succes. Ook een groepsspel en een BBQ aan één lange tafel stonden op het programma. Het waren vijf schitterende dagen! (Foto Ria Broers-Bergs)
Deze namiddag vanaf 17u00 start het UiTpunt met de verkoop van de abonnementen voor het aha!-seizoen 2019-2020. Volgende week donderdag 13 juni om 17u00 start de verkoop van de losse tickets.
Wil je echter zeker een ticket voor publiekslievelingen zoals De Kreuners, Bart Cannaerts, Stef Kamil Carlens, Jan-Jaap van der Wal, Channel Zero, Javier Guzman, Gers Pardoel... dan wacht je best niet te lang. Tickets kunnen online gekocht worden via de website www.hamont-achel.be/aha.www.hamont-achel.be/aha. Vanaf 17u00 is de verkooppagina actief.
Meer informatie: uitpunt[!]hamont-achel.be, tel. 011 51 05 02

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Hamont-Achel - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Maakt u regelmatig een recreatieve fietstocht? Dan wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan een groepsdiscussie. Natuurgrenspark De Groote Heide wilt graag haar fietsroutenetwerk blijven verbeteren en wie kan hen daar nu beter bij helpen dan de fietsers zelf?
De groepsdiscussies worden georganiseerd in het kader van een afstudeeropdracht voor de opleiding Internationaal Toeristisch Management aan de Nederlandse hogeschool Tio waarbij er onderzoek wordt gedaan naar de wensen en behoeften (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Hamont-Achel - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom

Engelandreis cursisten Qrios

Woensdag 5 juni 2019
Hamont-Achel - Engelandreis cursisten QriosZoomTraditiegetrouw trokken cursisten Engels van Qrios (Peer, Maaseik, Hamont, Houthalen) ook dit jaar tijdens het verlengde weekeinde van Hemelvaart richting Londen om weer een ander stuk van de grootstad te ontdekken. Ook enkele Lommelaars tekenden present! Polesden Lacey en Denbies wine Estate stonden donderdag op het programma en het verrassingsdrankje (sparkling wine…) werd erg gesmaakt. De bus reed dan naar het hotel in Croydon, de uitvalsbasis voor de verdere dagen. Het bezoek (…) Het hele nieuwsbericht
Engelandreis cursisten QriosEngelandreis cursisten Qrios
Zoom

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Hamont-Achel - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Geslaagde 30e editie van Euro-CupZoomLiefst 109 jeugdvoetbalteams uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Denemarken gingen afgelopen weekend de strijd aan tijdens de Euro-Cup, samen goed voor ongeveer 1500 spelers. Na ruim 320 wedstrijden (!) waren de winnaars in de verschillende categorieën bekend:
U11/7 Sporting Martinus (NL); U12/8 West Kirby Wasps Blacks (EN); U13/9 SV Quitt Ankum (DE); U13 V.V. Legmeervogels (NL); U14 RUS Givry (BE); U15 SV Laar (NL); U17 Vitesse '22 (NL); U19 KFC Hamont 99 (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Stienaers overleden

Maandag 3 juni 2019
Hamont-Achel - Bèr Stienaers overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Bocholt afkomstige Bèr Stienaers overleden, de weduwnaar van Jeanne Ieven. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Inbraak in Collegestraat

Zondag 2 juni 2019
Hamont-Achel - Inbraak in CollegestraatIn een pand aan de Collegestraat waar voetballers verblijven kwamen dieven over de vloer. Of zij buit konden maken, is niet geweten.
Hamont-Achel - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jeanne Veraa overleden

Zaterdag 1 juni 2019
Hamont-Achel - Jeanne Veraa overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Jeanne Veraa overleden. Ze was 95 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Hamont-Achel - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht
16/06
Lesley LuytenLieve Lesley Luyten, Beter laat dan nooit. We moeten nog klinken, zoals echte binken. Om achteraf in ons bed te liggen stinken :) Dikke kus van je drie kapoenen: C,K en M.
Carine Peeters
14/06
voor onze schoonzus angele bij deze een dikke kus straks mag je ze ontvangen op je beide wangen
Lily Van otterdijk
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel