Het overige nieuws

Inbraak in café, woning en auto

Woensdag 31 oktober 2018
Onbekenden hebben geld gestolen uit de speelautomaten van een café aan de Hoevenzavellaan in Genk. Uit een woning aan de Boxbergstraat werd een portefeuille ontvreemd. Uit de auto die aan de woning geparkeerd stond is geld gestolen.

Een vzw voor narcolepsiepatiënten

Woensdag 31 oktober 2018
Lorien Theunissen en Romy Aben, beiden uit Pelt, hebben samen met Caroline Jacobs (Pousset) en Gwennie Kaluzny (Tongeren) de vzw “Narcolepsie Vlaanderen” opgericht, een Vlaamse patiëntenvereniging voor mensen met narcolepsie.
Narcolepsie is een zeldzame slaap-waakstoornis. In de hypothalamus in onze hersenen communiceert een slaap-waakschakelaar rechtstreeks met bepaalde gebieden in de hersenstam. Deze schakelaar zorgt ervoor dat je wakker wordt of net in slaap valt. Bij mensen met (…) Het hele nieuwsbericht

Bob Ver Meylen

Woensdag 31 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Bob Ver MeylenOp 22 oktober overleed Bob Ver Meylen. Hij was 69 jaar. Het afscheid vond in familiale kring plaats.

613 startende ondernemingen

Dinsdag 30 oktober 2018
In Limburg waren er vorige maand 613 startende ondernemingen, in september 2017 waren er dat 504. Dit jaar zijn er in Limburg tijdens de eerste maanden van dit jaar al 5.246 starters geregistreerd. Tijdens de eerste negen maanden van vorig jaar waren er dat 4.825.

Sterftecijfers

Dinsdag 30 oktober 2018
In Limburg waren er vorig jaar 8,63 overlijdens per duizend inwoners. In Leopoldsburg (8,80), Hamont-Achel (9,91) en Tongeren (10,11) lag het sterftecijfer per duizend inwoners hoger dan het Limburgse gemiddelde. In Neerpelt (5,95), Opglabbeek (6,39), Houthalen-Helchteren (6,63), Meeuwen-Gruitrode (7,04), Peer (7,07), Bocholt (7,30), Hechtel-Eksel (7,57), Beringen (7,63), Overpelt (7,42) en Lommel (8,05) lag het sterftecijfer per duizend inwoners onder het Limburgse gemiddelde.

Rotonde vol drank

Dinsdag 30 oktober 2018
Vanmiddag heeft een vrachtwagen zijn lading drank verloren op de rotonde aan de Wagemanskeel in Genk. De brandweer deed het nodige.
Nu we weer naar de wintertijd zijn overgeschakeld, gaan de recyclageparken van Limburg.net weer om 16u dicht. Behalve op donderdag, dan kunt u er nog terecht tot 17u. Op maandag zijn de parken gesloten.

Agent gewond bij arrestatie

Maandag 29 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Agent gewond bij arrestatieEen agent van de politiezone Carma is vrijdagavond gewond geraakt bij de aanhouding van een 50-jarige Genkenaar die weigerde een rusthuis te verlaten. Zaterdagavond is dezelfde man opnieuw meegenomen wegens openbare dronkenschap. De politie kreeg een oproep van een rusthuis in de D’ierdstraat in Genk. Een man die duidelijk onder invloed was weigerde de inkomhal van het rusthuis te verlaten. De politiepatrouille trachtte de man te overtuigen om de plaats te verlaten, maar deze verzette zich hevig en (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: zwaar verlies voor CelticIn de eerste nationale van het zaalvoletbal is Celtic Houthalen zwaar onderuit gegaan bij Gelko Hasselt. Uitslag: 14-1.

VV Houthalen wint van Voorshoven

Zondag 28 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - VV Houthalen wint van VoorshovenVV Houthalen heeft Voorshoven verslagen met forfaitcijfers: 5-0. Eendracht Houthalen won met 3-2 van Berbroek-Schulen.

Park Houthalen verslaat Bree-Beek

Zaterdag 27 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verslaat Bree-BeekPark Houthalen heeft vanavond thuis Bree-Beek geklopt. Uitslag: 2-0. Park Houthalen heeft 12 punten uit 9 wedstrijden. Helson Helchteren verloor met 5-2 op het veld van Bilzen-Waltwilder.

Gemiddeld inkomen 17.790 euro

Zaterdag 27 oktober 2018
Het gemiddeld inkomen bedraagt in Limburg 17.790 euro. Dat is het laagste van alle Vlaamse provincies. In West-Vlaanderen bedraagt dit 18.613 euro, in Antwerpen 18.692 euro, in Oost-Vlaanderen 19.364 euro en in Vlaams-Brabant 20.939 euro. (bron: Statbel).

Vannacht overschakelen op wintertijd

Zaterdag 27 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Vannacht overschakelen op wintertijdMisschien voor de laatste keer... Maar vergeet vannacht dus niet uw klok(ken) van 3 op 2 uur te zetten. U krijgt er een extra uurtje slaap voor in de plaats, én u bent morgen niet een uur te vroeg op uw afspraak!

Mia Vanschoonwinkel overleden

Zaterdag 27 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Mia Vanschoonwinkel overledenIn WZC Het Dorp in Helchteren overleed op 17 oktober Mia Vanschoonwinkel, de weduwe van Eugeen Vermariën. Zij was 88 jaar. Het afscheid vond in beperkte kring plaats.

Marie-Louise Stevens overleden

Zaterdag 27 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Marie-Louise Stevens overledenOp 22 oktober overleed Marie-Louise Stevens, de echtgenote van Maurice Van de Paer. Zij was 91 jaar. Volgens haar wens werd haar lichaam geschonken aan de wetenschap.
Gisteren arresteerde de politie een 45-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Genk. Beiden worden verdacht van uitgifte van vals geld. De politie kreeg melding van enkele plaatselijke handelaars omdat een klant met een vals biljet van 50 euro probeerde te betalen. De politie ging ter plaatse en nam het valse briefje van 50 euro in beslag. De verdachte was ondertussen niet meer aanwezig. Via de kentekenplaat van een auto kon men zijn identiteit achterhalen. Er werd gisterennamiddag een huiszoeking uitgevoerd (…) Het hele nieuwsbericht

Auto's botsen op Lillo Steenweg

Vrijdag 26 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Auto's botsen op Lillo SteenwegBij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op de Lillo Steenweg is Cem K. (27) uit de gemeente lichtgewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19.20 uur.

Man beroofd van halsketting

Vrijdag 26 oktober 2018
Gisterenavond is een 80-jarige man in de Heeldstraat in Genk het slachtoffer geworden van een wisseltruc met juwelen. Dieven gingen aan de haal met een gouden halsketting. De man werd rond 17 uur  door een onbekende man en vrouw benaderd met de vraag of hij juwelen wilde kopen. Daarbij hingen ze nepjuwelen rond de hals en de hand van de tachtiger. Toen de man hier niet op inging, vertrok het tweetal en beroofden hem van zijn gouden halsketting. De man raakte niet gewond. Het duo verdween in een auto met Brits kenteken.

Sneeuwluipaarden onderzocht

Donderdag 25 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Sneeuwluipaarden onderzochtZoomVanmorgen vond bij de drie sneeuwluipaarden van het Natuurhulpcentrum (NHC)in Opglabbeek een hartonderzoek plaats, nu ze binnenkort naar een andere plek verhuizen: het mannetje naar een kweekprogramma in Estland, de vrouwtjes naar een dierentuin in Schotland. De luipaarden verblijven al drie jaar in het NHC. Lees Hartonderzoek voor drie sneeuwluipaarden (Foto NHC)

Nieuwe bvba: Bensor

Woensdag 24 oktober 2018
Omar Bennassar uit Houthalen-Helchteren en Reduan Bennassar uit Heusden-Zolder hebben de bvba Bensor opgericht met zetel aan de Groenstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren logistiek management, het uitvoeren van chapewerken en gevelreinigingswerken.

Nieuwe bvba: Kapsam

Woensdag 24 oktober 2018
Atik Samur uit Beringen en Murat Kaplan uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba Kapsam opgericht met zetel aan de Sint-Jorisstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer handel in al haar vormen, traiteurdiensten en de im- en export van voertuigen.

Nieuwe bvba: Deluxe Motors

Woensdag 24 oktober 2018
Dennis Yenievli uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Deluxe Motors opgericht met zetel aan de Kolderstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handelsbemiddeling in nieuwe en gebruikte auto's voor personenvervoer.
Op de Donkweg in Zonhoven kwam het vanmorgen rond 7.30 uur tot een kop-staartaanrijding. Nick J. (20) uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Overvaller op het matje

Woensdag 24 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Overvaller op het matjeOp het betichtenbankje moest vandaag een 20-jarige uit Genk plaatsnemen omdat hij een vrouw had overvallen. De man riskeert een werkstraf van 200 uur. Op 7 november maakt de rechter zijn vonnis bekend. (PG)

Herinneringen aan Leuven

Dinsdag 23 oktober 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Herinneringen aan LeuvenToen ik net naar de winkel ging moest ik terugdenken aan het krappe leefgeld dat ik thuis meekreeg om in Leuven als student mee rond te komen. 50 jaar geleden inmiddels. 's Avonds at ik altijd brood met goedkoop beleg. Dat was meestal jonge kaas of boterhamworst. Fruit kocht ik nooit. Ook bier of frisdrank kwamen er niet in. Naar de film gaan zat er ook al niet in. Studeren, dat was in het eerste jaar het enige wat ik deed. Want mijn vader had mij goed ingepeperd: buizen betekent gaan werken. Zonder studiebeurs (…) Het hele nieuwsbericht

Zes fietsen gestolen

Dinsdag 23 oktober 2018
Uit de kelder van een appartementsgebouw aan de Dieplaan in Genk werden zes fietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld. In een woning aan de Risstraat maakten inbrekers gisteren juwelen buit.
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi. Daarbij vielen op 28 september 2.200 dodelijke slachtoffers terwijl bijna 200.000 mensen hun vernielde huis moesten ontvluchten.

Een stuk kouder

Dinsdag 23 oktober 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Een stuk kouderHogedrukinvloed ten westen en depressies ten noordoosten van onze streken, zorgen voor de aanvoer van vochtige zeelucht. Hierdoor domineren wolkenvelden de volgende dagen het weerbeeld. Dankzij de invloed van hogedruk blijft het, op wat motregen na, grotendeels droog. Tegen het weekend komt een depressie met bijbehorende storingen dichterbij met toenemende neerslagkansen. Het wordt dan ook gevoelig kouder met maxima net onder 10 graden.
Vandaag domineert de bewolking, maar het is overwegend (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Wouters overleden

Dinsdag 23 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Jozef Wouters overledenVrijdag is Jozef Wouters overleden, de echtgenoot van Yvonne Jaumotte. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Naar 'The Sisters Brothers'

Maandag 22 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Naar 'The Sisters Brothers'Zoom
Zowat 80 lezers van de Internetgazet genoten maandagavond in The Roxy Theatre in Koersel van de avant-première van 'The Sisters Brothers'. Na het welkomstwoord kregen ze een deskundige toelichting bij de film door Johan Simons en daarna volgde een twee uur durende prent die zich afspeelt rond 1850. In de periode van de goldrush in de States gaan twee meedogenloze broers -huurmoordenaars - op jacht naar een goudzoeker met een 'formule'. De bijwijlen rauwe film overstijgt het oppervlakkige en voorspelbare van de klassieke westerns en regisseur Jaques Audiard geeft geregeld een knipoog naar de kijker. Vanaf nu in de bioscopen. (Foto Michiel Reynders)

'Weg met houtkachels'

Maandag 22 oktober 2018
Vandaag gelezen
"Het probleem van houtstook is te vergelijken met passief roken, maar op een veel grotere schaal. Voor jezelf kan je eventueel nog besluiten dat de gezelligheid van je houthaard opweegt tegen de gezondheidseffecten, maar jouw buurman met een chronische longziekte of jouw buurmeisje met astma kunnen die keuze niet maken: zij krijgen de giftige houtrook binnen zonder de gezelligheid."
                        (Milieuwetenschapper David De Pue op Knack.be)

De zomer is voorbij

Maandag 22 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - De zomer is voorbijZoomWe hebben nog lang in de waan kunnen leven dat de zomer nooit voorbij zou gaan, maar nu is het echt herfst... (Tekening Dirk Van Bun)

Irene Delombaerde overleden

Maandag 22 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Irene Delombaerde overledenVrijdag is Irene Delombaerde overleden, de weduwe van Marcel Smulders. Zij was 95 jaar. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Handbal: Kreasa - Beyne 28-22

Zondag 21 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa - Beyne 28-22In het handbal heeft Kreasa Un. Beyne verslagen met 28-22. Kreasa staat aan de leiding met één punt voorsprong op Izegem en Beyne.

Fietsertje (6) gewond

Zondag 21 oktober 2018
In de Parochiekerkstraat in Genk raakten gisterennamiddag rond 14.50 uur een auto en fietsertje Ilyas F. (6) uit Genk in een aanrijding betrokken. Het kind werd daarbij lichtgewond.

Geld en juwelen weg

Zondag 21 oktober 2018
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Hoevenzavellaan in Genk. Er is geld gestolen. Gisteren is een inbraak vastgesteld in een appartement aan de Grotestraat. Daar zijn juwelen gestolen.

Houthalen VV wint in Zutendaal

Zondag 21 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint in ZutendaalHouthalen VV heeft met 0-6 gewonnen op het veld van Zutendaal VV en staat vierde in de stand met 17 punten. Helson Helchteren verloor met 1-2 van Sint-Lenaarts. In de stand staat Helson vijfde met 12 punten.Eendracht Houthalen ging met 6-2 de boot in bij Zelem en staat vierde in de stand met 15 punten.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic - Halle-Gooik 2-6In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen thuis verloren van FP Halle-Gooik. Uitslag: 2-6.

Park Houthalen verliest van Herk FC

Zaterdag 20 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest van Herk FCPark Houthalen heeft vanavond thuis verloren van Herrk FC. Uitslag: 0-1.

Dertig maanden voor wietteler

Vrijdag 19 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Dertig maanden voor wiettelerDertig maanden cel en een boete van 6.000 euro: dat is de straf die een dertiger kreeg voor het opzetten van een wietplantage in Genk. De man zocht met zijn drugsactiviteiten een inkomstenbron om uit zijn gokschulden te geraken. (PG)

Aantal geboorten

Vrijdag 19 oktober 2018
In Beringen waren er vorig  jaar 489 geboorten, in Houthalen-Helchteren 308, in Lommel 298, in Tongeren 274, in Overpelt 168, in Neerpelt 167, in Leopoldsburg 160, in Bocholt 146, in Peer 143, in Hamont-Achel 128, in Hechtel-Eksel 115, in Meeuwen-Gruitrode 112 en in Opglabbeek 87.

Man (78) overvallen in woning

Vrijdag 19 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Man (78) overvallen in woningIn de Hoogstraat in Genk zijn vanochtend rond  4 uur onbekenden binnengedrongen in een appartement. Ze braken het slot van de voordeur open en verrasten de 78-jarige bewoner in zijn slaapkamer en bonden hem met geweld vast aan het bed. De indringers doorzochten de woning en namen geld en juwelen mee. Het slachtoffer kon zichzelf na afloop bevrijden en verwittigde de politie. De zeventiger liep lichte verwondingen op en is erg onder de indruk van de feiten.

Zonnig weekend

Vrijdag 19 oktober 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig weekendDe kern van een hogedrukgebied komt in het weekend over ons land te liggen. Wolkenvelden zijn hierdoor minimaal en de zon krijgt flink wat ruimte. Er wordt echter koele lucht vanuit het noordoosten aangevoerd, waardoor de temperaturen niet erg hoog uitkomen en vooral de nachten worden flink koud. Na het weekend wordt de luchtstroming noordwest met aanvoer van gestoorde en vochtige lucht. Het wordt dan kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.
Vandaag maken talrijke wolkenvelden in de (…) Het hele nieuwsbericht

Go Transport & Logistics failliet

Donderdag 18 oktober 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Go Transport & Logistics, gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 november ingediend worden.

Inbraak in school

Donderdag 18 oktober 2018
Vanochtend stelde men de inbraak vast in een school aan de Grotestraat in Genk. Er is een laptop en verfgerief gestolen. In een winkel aan de Rootenstraat is geld ontvreemd.

Frans Bosmans overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Frans Bosmans overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Frans Bosmans overleden, de echtgenoot van Irma Schepers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberfg in Houthalen-Oost waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Gratis naar film The Sisters Brothers

Donderdag 18 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Gratis naar film The Sisters BrothersZoomOnze actie rond de avant-première van de film 'The Sisters Brothers' loopt nog 24 uur. Tot morgenvroeg 8 uur heb je nog de tijd om de wedstrijdvraag te beantwoorden en samen met de lezers van de Internetgazet Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg maandagavond in The Roxy Theatre in Koersel te genieten van deze spannende western.

Transfers bij Celtic

Woensdag 17 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Transfers bij CelticSleypen en Papanicolaou van zaalvoetbalclub Celtic Houthalen trekken naar Gelko Hasselt. Idlaasri hoopt nog een transfer te versieren naar Heusden-Zolder.

De beste pizzabakker

Woensdag 17 oktober 2018
Pizzabakker Rocco Cagliostro uit Genk werd gisteren tijdens de PizzAwards in Napels in Italië uitgeroepen tot 'Meest talentvolle Italiaanse pizzabakker in het buitenland'.

Bevolkingsgroei 2012-2018

Woensdag 17 oktober 2018
Van 2012 tot 2018 is de bevolkingsgroei het meest toegenomen in Overpelt (7,49 procent) en Beringen (5,51 procent). Leopoldsburg kende een bevolkingsgroei van 2,99 procent, Hechtel-Eksel van 2,93 procent, Neerpelt van 2,92 procent, Bocholt van 2,80 procent, Lommel van 1,90 procent, Opglabbeek van 1,67 procent, Tongeren van 1,55 procent, Peer van 1,31 procent, Meeuwen-Gruitrode van 1,01 procent en Houthalen-Helchteren van 0,88 procent. In Limburg nam de bevolkingsgroei toe met 2,53 procent.(Bron: Statbel)

Het wordt kouder

Woensdag 17 oktober 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt kouderDe hoge temperaturen blijven de volgende dagen niet aanhouden, met aanvoer van koelere lucht uit het noorden. Bovendien zorgt de nabijheid van een front voor vrij veel (hoge) bewolking, maar het blijft droog. Vanaf vrijdag brengen hogedrukinvloeden opnieuw zonnig en droog weer. Na het weekend komt een noordwestelijke luchtstroming op gang met de aanvoer van onstabiele en vochtige lucht. Het wordt dan flink kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.Vandaag is het vrij zonnig en de maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Vanquaethoven overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Jeanne Vanquaethoven overledenMaandag is Jeanne Vanquaethoven overleden, de weduwe van Lambert Vandekerckhove. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Rerren in Waterschei.

Christiane Rodder overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Christiane Rodder overledenZaterdag is Christiane Rodder overleden, de echtgenote van Theo Terwingen. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Francine Engels overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Francine Engels overledenMaandag is Francine Engels overleden, de weduwe van Ferdinand Achten. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Elektrische materialen gestolen

Dinsdag 16 oktober 2018
Onbekenden hebben elektrische materialen gestolen uit een garage aan de Onderwijslaan in Genk. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Allen aan het gras!

Dinsdag 16 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Gras bevat eiwitten en het is niet alleen goed voor koeien maar ook voor mensen, als we de Nederlanders van Grassa! moeten geloven. Daar scheiden ze het eiwit van het gras om te komen tot een voedzaam en duurzaam alternatief. Als het aan hen ligt, eten we over tien jaar allemaal grasburgers. Lees even mee.

Motorrijder tegen hond

Dinsdag 16 oktober 2018
In de Sportlaan in Genk is gisterenavond rond 18 uur een motorrijder ten val gekomen na een aanrijding met een hond. Ernesto R. (27) uit Genk raakte gewond.

Wiske Vanhove overleden

Dinsdag 16 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Wiske Vanhove overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Wiske Vanhove overleden, de weduwe van Sylvain Reners en de levensgezellin van wijlen Ignatius Vandezande. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Fietser aangereden in Helchteren

Maandag 15 oktober 2018
In de Bosstraat in Helchteren is deze namiddag een fietser aangereden. Hij raakte lichtgewond.

Elf nieuwe burgemeesters

Maandag 15 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Elf nieuwe burgemeestersIn Limburg gaan in januari 11 nieuwe burgemeesters aan de slag op een totaal van 42. CD&V blijft in Limburg de grootste leverancier van burgemeesters, met 17 in het totaal. Open VLD heeft er 7, sp.a 5 en N-VA 2. En dan heb je nog 11 burgemeesters die bij de één of andere lokale partij behoren. Er zijn ook 5 vrouwelijke burgemeesters aan de macht in onze provincie.

Inbraak in apotheek

Maandag 15 oktober 2018
Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een apotheek op De Richter in Genk. De buit bestaat uit geld en juwelen.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 15 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Woensdag weer flitsmarathonVan woensdag- (overmorgen!) tot donderdagochtend houdt de politie weer een flitsmarathon, zo is vandaag bekendgemaakt.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: zwaar verlies voor CelticIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen met 8-1 verloren van T. Antwerpen. Celtic staat negende in de stand met 4 punten uit 5 wedstrijden.
Houthalen-Helchteren - Inbraken op Centrum-Zuid en Grote BaanEen bedrijf op Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren kreeg afgelopen nacht inbrekers over de vloer. Onbekenden gingen er aan de haal met de kassa en mogelijk ook met enkele handwerktuigen. Een woning op de Grote Baan kreeg eveneens inbrekers over de vloer. Daar verdwenen juwelen, een kluisje met sleutels en documenten én enkele merktassen.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest van HerkolIn Eerste Provinciale heeft Park Houthalen vandaag met 4-2 verloren van Herkol.Houthalen VV versloeg Ellikom met 6-3. Eendracht Houthalen klopte SV Breugel. Uitslag: 1-0.

Lyra-Lierse Berlaar - Helson 2-0

Zaterdag 13 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Lyra-Lierse Berlaar - Helson 2-0Helson Helchteren heeft vanavond met 2-0 verloren op het veld van Lyra-Lierse Berlaar.

Windows Blue failliet

Vrijdag 12 oktober 2018
De rechtbank van Koophandel heeft deze week Windows Blue uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard.

Grote toename alleenwonenden

Vrijdag 12 oktober 2018
Het aantal alleenwonenden in Limburg is in tien jaar tijd gestegen van 77.854 naar 98.455. Het aantal eenoudergezinnen steeg in dezelfde periode van 27.490 naar 30.231.

Drie gewonden bij aanrijding

Vrijdag 12 oktober 2018
Bij een botsing tussen twee auto's op de Westerring in Genk zijn gisterennamiddag rond 15.30 uur drie gewonden gevallen. De slachtoffers, allen uit Genk, zijn respectievelijk 8, 11 en 38 jaar.

Drie diefstallen in Genk

Vrijdag 12 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Drie diefstallen in GenkJuwelen, een handtas en een horloge: dat is de buit van een inbraak in een appartement aan de Bochtlaan in Genk. In een woning in Klotbroek maakten dieven juwelen en parfum buit en in een huis aan de Delweg zijn verzorgingsproducten gestolen.

Uitzonderlijk warm

Vrijdag 12 oktober 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Uitzonderlijk warmAan de voorzijde van een storing wordt met een strakke zuidelijke wind, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Hierbij kan het kwik tot uitzonderlijk hoge waarden oplopen. De storing bereikt op zondag onze streken met neerslag. Na het weekend komt een westcirculatie opzetten met gevoelig koudere lucht en vrij hoge neerslagkansen. Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. Tijdelijk komt er meer bewolking voor, maar dat is meestal hoge bewolking. Het blijft droog en het wordt erg (…) Het hele nieuwsbericht

De invasie van de wantsen

Donderdag 11 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - De invasie van de wantsenZoomJe komt ze dezer dagen bijna overal tegen: wantsen. Ze dringen je huis binnen via spleten en kieren, ze zetten zich tegen horren, ze vliegen in je gezicht tijdens het fietsen... En als je ze vastpakt scheiden ze een stof af die naar goedkoop snoep ruikt.
Eén van de meest voorkomende wantsen dit najaar is de Grauwe schildwants (Rhaphigaster nebulosa), ook gekend als de grauwe veldwants. Deze soort (foto hierboven) is al geruime tijd aan een opmars bezig, zeggen ze (…) Het hele nieuwsbericht
De invasie van de wantsen
Zoom
Vandaag besliste de bestendige deputatie, op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) om 10 000 euro toe te kennen aan het consortium 12-12. Dit kan omdat het Provinciebestuur binnen zijn beleidsdoelstellingen voorzien heeft dat 0,7% van het budget naar ontwikkelingssamenwerking gaat. 
Op vrijdag 28 september werd het noorden van het eiland Sulawezi in Indonesië getroffen door een krachtige aardbeving gevolgd door een tsunami. Volgens officiële cijfers (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig najaarsweer

Woensdag 10 oktober 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig najaarsweerDe aanvoer van subtropische lucht uit het zuiden laat de maxima de volgende dagen op erg hoge waarden voor half oktober uitkomen  De aangevoerde lucht is echter tijdelijk onstabiel met een aantal lokale buien. Zaterdag kan het mogelijk recordwarm worden met maxima die boven een zomerse 25 graden kunnen uitkomen. Na de doortocht van een storing wordt na het weekend koelere lucht aangevoerd met een licht wisselvallig weertype.
Vandaag is het uitermate zonnig. De maxima komen erg hoog uit (…) Het hele nieuwsbericht

Germaine Kenens overleden

Woensdag 10 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Germaine Kenens overledenVandaag is Germaine Kenens overleden. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Schoonmaakbeurt voor carpoolparkings

Woensdag 10 oktober 2018
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vrijdagnacht de carpoolparkings van Halen, Hasselt-Zuid, Paal, Houthalen en Tongeren schoonmaken. Dat gebeurt met een grote borstelwagen, reden waarom er die avond en nacht op de parkings een parkeerverbod geldt. Tijdens de reinigingsactie in maart werd op de verschillende Limburgse carpoolparkings bijna 7 ton veegvuil opgeruimd. 

1.241 landbouwbedrijven minder

Dinsdag 9 oktober 2018
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg gedaald van 4.061 naar 2.820. Dat is een vermindering met 1.241. In het Maasland was er een daling van 433 naar 338, in Midden-Limburg van 275 naar 178, in Noord-Limburg van 948 naar 713, in West-Limburg van 395 naar 266 en in Zuid-Limburg van 2.010 naar 1.325.

'Op = op' bij Blues Peer

Dinsdag 9 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Aanstaande vrijdag 12 oktober vanaf 12 u. 's middags start een beperkte OP=OP-actie voor Blues Peer 2019. In het kader van 35 jaar Blues Peer (1985-2019) stelt de organisatie 600 tickets aan jubileumprijzen ter beschikking:
- 500 Combi Weekend Tickets [VR + ZA + ZO] aan 156 euro;
- 100 Combi Weekend Backstage Tickets [VR + ZA + ZO] aan 271 euro.
Geen bank- of reserveringskosten en gratis overschrijving. Bovendien is voor elk aangekocht ticket een gratis Blues Peer T-Shirt 2019 voorzien. Dit OP=OP-aanbod is echter beperkt. De online verkoop stopt zodra de voorziene tickets de deur uit zijn.

Overleg over everzwijnen

Dinsdag 9 oktober 2018
Er is meer maatwerk nodig om de schade door everzwijnen in onze provincie aan te pakken, zegt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) in aanloop naar het overleg met de burgemeesters vanmiddag. De voorbije maanden is het aantal klachten over schade sterk toegenomen. Er wordt meer gejaagd maar de everzwijnen blijven in tuinen opduiken en alles omwoelen. De gemeenten willen extra maatregelen. "We zullen nog beter moeten samenwerken op het terrein", zegt het ANB. "We moeten alle probleemgevallen analyseren en (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Grote Baan

Dinsdag 9 oktober 2018
Morgennamiddag wordt in Sportcafé Houthalen-Oost het woon- en handelshuis gelegen Grote Baan 188 openbaar verkocht. Het pand staat op een perceel van 6a50ca en heeft een K.I. van 1.621 euro.

Nog nooit zoveel trekvogels

Maandag 8 oktober 2018
Puur natuur
Afgelopen weekend werden 315.364 trekvogels geteld, verspreid over 61 Belgische telposten. Dat is een record voor de EuroBirdwatch-tellingen. Opvallend waren de hoge aantallen graspiepers, kneus en zanglijsters. EuroBirdwatch is een trektelevenement dat Birdlife organiseert in 41 Europese en Centraal-Aziatische landen.
Alles samen werden er afgelopen weekend maar liefst 5,2 miljoen vogels geregistreerd, op weg naar het zuiden. De weersomstandigheden waren zaterdag perfect: het zonnetje (…) Het hele nieuwsbericht

Nathalie Creemers overleden

Maandag 8 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Nathalie Creemers overledenZaterdag is Nathalie Creemers overleden. Zij was 50 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Vijf inbraken in Genk

Maandag 8 oktober 2018
De politie heeft vandaag in Genk vijf inbraken vastgesteld. In een huis aan de Kempenlaan is een laptop ontvreemd. In woningen aan de Stichelberglaan, de Miklaan en de Azalealaan zijn telkens juwelen gestolen. In een huis aan de Kamillestraat is geld ontvreemd.

Gelijkspel voor Houthalen VV

Zondag 7 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor Houthalen VVHouthalen VV heeft vandaag 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Wijshagen. Eendracht Houthalen won met 1-3 van Winterslag. Helson speelde thuis 2-2 gelijk tegen Betekom. 
Het aantal faillissementen in Limburg blijft dalen. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar waren er 453 faillissementen.

Een tip van de gemeente

Zondag 7 oktober 2018
Verkiezingen
Controleer op je oproepingsbrief op welke locatie je moet gaan stemmen! Er is geen stemlokaal meer in de gebouwen van de regie op Europark. Voortaan kunnen kiezers uit het centrum terecht in Greenville, het voormalige mijngebouw.

Park Houthalen klopt Koersel

Zaterdag 6 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt KoerselPark Houthalen heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Weerstand Koersel. Uitslag: 2-0.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic - Morlanwelz 0-0In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Morlanwelz. Na 4 wedstrijden staat Celtic zevende in de stand met 4 punten.

Limburgse wegen veiliger

Zaterdag 6 oktober 2018
Sinds 2012 zijn het aantal letselongevallen op de Limburgse wegen jaar na jaar gedaald. In 2012 gebeurden er 3.489 ongevallen, in 2013 3.310, in 2014 3.255, in 2015 3.153, in 2016 3.094 en vorig jaar 2.739.

Mooi nazomerweer

Zaterdag 6 oktober 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Mooi nazomerweerAlvorens een storing onze streken in de avond kan bereiken, wordt er vanuit het zuiden erg warme lucht aangevoerd en krijgen de maxima zomerse allures. Zondag verlaat de storing onze streken en wordt gevolgd door een hogedrukgebied, dat na het weekend het weerbeeld in onze regio bepaalt. Na het weekend wordt het flink zonnig en de temperaturen zijn in stijgende lijn. Er komt een periode aan met aangenaam nazomerweer, dat waarschijnlijk ook het volgende weekend nog kan aanhouden. Vandaag wordt een aangename (…) Het hele nieuwsbericht

Salvatore Tatti overleden

Zaterdag 6 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Salvatore Tatti overledenWoensdag is Salvatore Tatti overleden, de echtgenoot van Diana Mercuri. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: maandag (14-19 uur) in het rouwhuis aan de Varenstraat.
Deze voormiddag rond 9.30 uur is een 48-jarige fietsster uit Houthalen gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde in de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder.

47.027 geregistreerde misdrijven

Vrijdag 5 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - 47.027 geregistreerde misdrijvenDe Limburgse politiekorpsen registreerden vorig jaar samen 47.027 misdrijven. Dat blijkt uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie. Politiezone CARMA registreerde 10.574 misdrijven, de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, de politiezone Kempenland 2.067, de politiezone HANO 1.812 en de politiezone Lommel 1.665.
Economisch nieuws
Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, heeft vandaag in aanwezigheid van meer dan 40 geïnteresseerde bedrijven zijn nieuwe topinfrastructuur in Lommel geopend. Vertegenwoordigers van zowel grote bedrijven als KMO’s konden er meteen ervaren hoe ze via 3 gloednieuwe living labs met de nieuwste (robot)technologieën ondersteuning krijgen om hun nieuwe producten te testen en perfectioneren. Ze ontdekten ook de nieuwste (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Moet de notaris in de toekomst kunnen kijken?Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen beantwoorden omdat een notaris kreeg af te rekenen met een eis tot schadevergoeding van zijn cliënten. Zij verweten hem dat hij hen niet verwittigde tegen de nabije verhoging van de registratierechten op de akte die bij hem moest passeren. De akte werd ondertekend op 3 juli 2013 en op 1 juli 2013 gingen de registratierechten van 0,2% naar 2%, een tienvoud dus en een verhoging met 9.720 euro.
Het hof vond dat een voorzichtige notaris zijn kennis actueel (…) Het hele nieuwsbericht

Wespenplaag nog niet gedaan

Donderdag 4 oktober 2018
De Limburgse brandweerkorpsen hebben in twee maanden meer dan 18.000 wespennesten opgeruimd en de wespenplaag is nog niet gedaan. Vorig jaar werden er in onze provincie 4.000 nesten opgeruimd in drie maanden.

Hoe vinden trekvogels de weg?

Donderdag 4 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Het Europees luchtruim wordt dezer dagen doorkruist door miljoenen trekvogels, die begonnen zijn aan hun najaarstrek. Zaterdag wordt het spectaculair natuurfenomeen in kaart gebracht tijdens de 25ste editie van EuroBirdwatch. Maar hoe vinden trekvogels de weg naar hun eindbestemming in het zuiden? Het interessante antwoord op die vraag vindt u hier.

Werelddierendag vandaag

Donderdag 4 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Werelddierendag vandaagZoomHet is vandaag Werelddierendag, en dat betekent niet alleen dat u eens wat extra aandacht aan uw huisdier zou kunnen besteden, maar misschien ook hét moment om eens na te denken om een hond of kat uit het asiel in huis te halen, indien u er nog géén hebt. Vandaag werd de nieuwe website voorgesteld waarop een twintigtal dierenasielen laten zien welke honden én katten ze in huis hebben voor adoptie. 

Diefstal met geweld

Donderdag 4 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Diefstal met geweldIn een slagerij op de Hoevenzavellaan in Genk hebben dinsdagochtend rond 3.30 uur vier gemaskerde mannen ingebroken. Enkele van hen waren gewapend. Ze werden betrapt door de uitbater van de slagerij en zijn medewerker. De medewerker kon wegvluchten, maar de uitbater werd onder schot gehouden. De inbrekers maakten een aanzienlijk geldbedrag buit en vluchtten met de auto weg in de richting van Genk-centrum. Niemand raakte gewond.

Nieuwe bvba: Fininvestments

Woensdag 3 oktober 2018
Murat Guvenc en Merve Koç, beiden uit Genk, hebben de bvba Fininvestments opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennoptschap behoren onder meer bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten én verzekerings- en kredietbemiddeling.
Er maken steeds meer studenten gebruik van de renteloze studielening van de provincie Limburg. Afgelopen academiejaar hebben 83 studenten de lening aangevraagd. Ze kunnen per jaar maximum 3.000 euro lenen en moeten alles pas terugbetalen als ze gaan werken. Vroeger waren het vooral studenten van Vlaamse afkomst, nu is de helft van buitenlandse origine. Opvallend is ook dat meer gezinnen met tweeverdieners het moeilijk krijgen als er meerdere kinderen tegelijkertijd gaan studeren. (Radio 2)

Kringwinkels minder in trek

Woensdag 3 oktober 2018
Limburgers brengen minder afgedankte spullen naar de Kringwinkel dan de gemiddelde Vlaming. En ze kopen er ook minder. Vorig jaar bracht elke Limburger gemiddeld zo'n negen kilogram herbruikbare goederen naar een Kringwinkel en kocht hij er zo'n vier kilogram herbruikbare goederen. Die cijfers liggen onder het Vlaamse gemiddelde. (Radio 2)

Stanske Pluym overleden

Woensdag 3 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Stanske Pluym overledenZondag is Stanske Pluym overleden, de weduwe van Roger Van Driessche. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Na de betoging

Dinsdag 2 oktober 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Na de betogingNa de vakbondsbetoging in Hasselt voor een waardig pensioen ging ik in een plaatselijk etablissement mosselen eten. Ik had er zin in, want ik had het koud. Natte broek, zeiknatte jas en druipende pet. Honger is de beste saus, zegt men wel eens. Razende honger had ik. Ik bestelde mosselen natuur - omdat dit het goedkoopste was en misschien ook wel het snelste klaar - en las ondertussen in Het Laatste Nieuws. Veel nieuws was er niet, buiten enkele moorden en politici die zichzelf opblazen en met elke (…) Het hele nieuwsbericht
Voortaan moet de gouverneur de strijd tegen de everzwijnenplaag coördineren. Dat heeft Vlaams minister van natuur Joke Schauvliege geantwoord op een vraag van Lode Ceyssens in het parlement. In de provincies Antwerpen en in Limburg loopt het probleem van de everzwijnen de spuigaten uit. Tuinen, voetbalvelden, kerkhoven worden zwaar beschadigd en de dieren vormen een gevaar voor het verkeer. Hoewel er dit jaar al meer dan 700 everzwijnen zijn geschoten, erkent de minister dat het bestand blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder tegen paal

Dinsdag 2 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Motorrijder tegen paalVanochtend rond 3 uur raakte motorrijder Libero F. (56) uit Houthalen-Helchteren lichtgewond toen hij tegen een paal reed. Het ongeval gebeurde op het Lindeplein in Houthalen-Oost.

Jef Poelmans overleden

Dinsdag 2 oktober 2018
Houthalen-Helchteren - Jef Poelmans overledenGisteren is Jef Poelmans overleden. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Houthalen-Helchteren - Videoclip tegen alcohol, drugs en tabakZoom Scholieren uit Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt werkten mee aan een videoclip om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van alcohol, tabak en drugs. De Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen zijn zo onder de indruk dat ze de film nu gaan verspreiden over heel Vlaanderen! 
In het voorjaar organiseert het Openluchtmuseum Bokrijk een tijdelijke tentoonstelling over schilder Pieter Bruegel: "De wereld van Bruegel". Die draait rond de voorwerpen op zijn schilderijen, zoals kruiken en kommen.
In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. En Bokrijk wil dat herdenken met een tijdelijke internationale tentoonstelling. Want de werken van Bruegel waren voor dr. Jozef Weyns, de eerste conservator van het openluchtmuseum, een (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de sportvissers

Dinsdag 2 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Het reglement van de openbare visserij werd onlangs gewijzigd, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Vooral de regels over vervoer en bezit van vissen werden vereenvoudigd.
Er zijn tien vissoorten die je nog in bezit mag houden, vervoeren en gebruiken als aasvis. Je mag geen leefnet meer gebruiken (behalve bij officiële wedstrijden) en snoekbaars wordt bijkomend beschermd door een maximummaat van 70 cm. Een hengelaar mag niet meer dan 20 aasvisjes in bezit houden en vervoeren, waarvan 5 levende. Alle info, in vier talen, vind je hier.

Mooi herfstweer op komst

Dinsdag 2 oktober 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Mooi herfstweer op komstEen hogedrukgebied ten westen van Brest, bouwt stilaan op richting onze streken en brengt enkele dagen met veel zon en hoge maxima. Een actieve depressie met bijbehorende storingen zorgt in het weekend voor enige tijd regen, maar na het weekend domineren opnieuw hogedrukinvloeden. Op korte termijn schuift een storing traag over onze treken en is het somber herfstweer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd valt er lichte regen of motregen. Na de middag zijn er wat meer drogere perioden met (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Brand op militair domein in HelchterenVanavond brak brand uit op het militair domein in Helchteren. De brand werd opgemerkt door een piloot die over het domein vloog. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Huizen in Limburg het goedkoopst

Maandag 1 oktober 2018
In het Vlaams Gewest was een huis in het eerste semester van 2018 het duurst in de provincie Vlaams-Brabant: een huis in gesloten of halfopen bebouwing kostte er 260.000 euro, voor een huis in open bebouwing was de mediaanprijs er 350.000 euro. In Limburg waren de huizen het goedkoopst: 185.000 voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing en 240.000 euro voor een open bebouwing. In het Vlaams Gewest is Tongeren de derde goedkoopste gemeente om te wonen. De mediaanprijs bedroeg er 160.000 euro. (Statbel)

1.140 werkzoekenden

Maandag 1 oktober 2018
Houthalen-Helchteren telde vorig jaar gemiddeld 1.140 werkzoekenden. Dat is 5,7 % van het aantal inwoners op actieve leeftijd (18-64 jaar). In Limburg is dat 5,27 %, in het Vlaams Gewest 5,35 %.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen