Het overige nieuws

Zjang Thijs overleden

Dinsdag 30 april 2013
Overpelt - Zjang Thijs overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Zjang Thijs overleden, de echtgenoot van Anna Hertogs. Hij was 92 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in familiekring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Overpelt-centrum.
Pelt - Uw dag is aangebroken: stop met roken!In mei start het Mariaziekenhuis in Overpelt met twee nieuwe rookstopcursussen “Rook-arm, hart-rijk”. De eerste reeks start op 6 mei en telt acht sessies op maandagnamiddag. De tweede reeks begint op 27 mei, met 8 sessies op maandagavond.
Slechts 3 tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp, en daarom biedt de dienst cardiale revalidatie van het Mariaziekenhuis al jarenlang deze rookstopcursus aan. Omdat stoppen zo moeilijk is, proberen zij de kans te vergroten door te werken in een groep van een 10-tal personen, onder begeleiding van een erkende tabakologe. Het ziekenfonds betaalt het grootste deel van de kosten terug.
Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht bij Karlien Kuyken (tel. 011 826 076 of rookstop[!]mznl.be). 

Ze bouwt en won

Dinsdag 30 april 2013
Pelt - Ze bouwt en wonZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van 29 april werd Jorien Michiels uitgeloot als winnares. Zij ontvangt van BouweninPelt.be een cheque van € 500,00. Proficiat Jorien! De volgende trekking van de gratis wedstrijd ‘Doe mee en win!’ voor bouwers en verbouwers in de regio Overpelt en Neerpelt is op 30 september. Meer info en inschrijven op www.bouweninpelt.be. Op de foto winnares Jorien Michiels met haar partner op hun bouwwerf aan de Kaulillerweg 52b in Neerpelt.

 
Voor de eindronde van de bijkomende stijgers in Derde Provinciale moeten SV  Herkol en KFC Hamont 99 het in de eerste ronde tegen elkaar opnemen. De heenwedstrijd op Hamont wordt gespeeld op zaterdag 4 mei om 19u30. De terugmatch vindt plaats op Herkol op zaterdag 11 mei om 19u.

Dré Symkens overleden

Maandag 29 april 2013
Neerpelt - Dré Symkens overleden

Neerpelt

In het rusthuis is zaterdag Dré Symkens overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Pirard. Hij was 88 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. 
Pelt - Pv's wegens achterlaten van hondenpoepDe wijkdienst van de lokale politie HANO gaat de komende maanden extra controleren op het achterlaten van hondenpoep. In de voorbije weken werden volgens een HANO-mededeling enkele processen-verbaal opgemaakt tegen hondenbezitters die het "hoopje" van hun huisdier niet opruimden. 
"Wij vestigen nogmaals de aandacht op het overlastreglement dat van toepassing is in de gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt. In dit reglement wordt duidelijk bepaald dat alle honden aan de leiband moeten worden gehouden en dat de begeleiders steeds verplicht in het bezit dienen te zijn van een geschikt recipiënt voor het verwijderen van de uitwerpselen van hun hond," aldus de mededeling. "Uit de vele reacties die wij vanwege de bevolking ontvangen blijkt dat het niet opruimen van hondenpoep als ernstige overlast wordt beschouwd die het zeker verdient om beboet te worden."

NIKOdroom wordt werkelijkheid

Zondag 28 april 2013
Pelt - NIKOdroom wordt werkelijkheidZoomMet Nikodroom willen de afdelingen van het NIKO al hun disciplines in de kijker plaatsen, met name muziek, woord, dans een beeldende kunst. Leerlingen geven bij die gelegenheid concerten of stellen hun werk tentoon, maar bezoekers kunnen ook workshops volgen. Vandaag vond een editie van Nikodroom plaats in het park en in De Steen van Bocholt... (foto Marc Faes) Meer foto's
 

Actie van 'Groen'

Zondag 28 april 2013
Dit weekend namen de afdelingen Neerpelt en Overpelt van "Groen" deel aan de nationale actie van die partij voor een eerlijker inkomensverdeling. Naar eigen zeggen wil Groen "met haar rechtvaardig herverdelingsplan meer financiële ademruimte creëren voor het overgrote deel van de bevolking." Vrijdagochtend kregen de treinreizigers in Overpelt een informatiemagazine aangeboden. Gisteren gingen leden van Groen tijdens de weekmarkt in Neerpelt met de bezoekers in discussie over de toenemende kloof (…) Het hele nieuwsbericht

Toch even lezen

Zondag 28 april 2013
Pelt - Toch even lezenZoomIn de groot-Peltse brievenbussen viel vorige week het krantje "In een notendop" (foto), waarin het EMJ uitlegt wat er komend weekend allemaal te gebeuren staat rond het Muziekfestival in Neerpelt en hoe dat praktisch geregeld is. Het is misschien toch interessant om dat blad eens te lezen, want er staat zoveel in dat wij dat onmogelijk allemaal op de Internetgazet kunnen zetten. Het blad kan ook verkregen worden bij een aantal VVV's in de omgeving, gemeentelijke bibliotheken, culturele centra... (Foto EMJ)

Een blik achter het zwembad

Zondag 28 april 2013
Pelt - Een blik achter het zwembadZoomWist u dat het water van het peuterbad van zwembad Dommelslag op een half uur tijd helemaal gefilterd is? Dat het buitenbad een reservoir heeft waar de volledige inhoud van het zwembad wordt opgeslagen zodat het water steeds "paraat" is als het buiten weer mooi wordt? Dat het zwembad ook gebruik maakt van haarvangers (foto)? Men kan het allemaal vaststellen tijdens een rondleiding, zoals die gisteren de CD&V-fractie van Overpelt te beurt viel.
Een blik achter het zwembadEen blik achter het zwembadEen blik achter het zwembad
Zoom

Brand op Markt in Eindhoven

Zaterdag 27 april 2013
Pelt - Brand op Markt in EindhovenZoomEen zware brand heeft vanmiddag op de Markt in Eindhoven grote schade aangericht aan Stadscafé De Vooruitgang. Daarbij moesten de Markt en de Heuvelgalerie worden ontruimd. Dat kostte nogal wat moeite omdat de caféterrassen waren ingenomen door supporters die 's avonds naar de wedstrijd PSV-Groningen zouden gaan. Ook de omliggende panden werden ontruimd terwijl de parkeergarage en de fietsenstalling van de Heuvelgalerie werden gesloten, waardoor mensen niet meer aan hun vervoermiddel konden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Ook het NIKO zit nu op Facebook

Zaterdag 27 april 2013
Ook het NIKO heeft nu een Facebook-account. 'Liken' maar! Op de pagina vindt u alvast een mooi gesprek met Joost Vermeiren over het orgel. Maar opgepast: als u de pagina ooit zoekt moet u voluit "NIKO Kunstacademie" intikken; met NIKO alleen komt u er (spijtig genoeg) niet. NIKO Kunstacademie
Op zondag 19 mei vindt op de testbaan van Ford - wereldwijd heet die de ‘Ford Lommel Proving Ground" - in Lommel de jaarlijkse fietsdag plaats. Fietsers en skeelers uit alle windstreken zijn er welkom om even te voelen hoe het is om  te rijden op die testbaan. Ze is in totaal 80 km lang! De toegang is gratis en men kan er terecht van 9 tot 16 uur. Adres: Oude Diestersebaan 135. Ford Lommel Proving Ground

Maak het mee...

Vrijdag 26 april 2013
In het Nederlandse Oss had een man zijn kunstgebit achtergelaten in de badkamer. Vervolgens ging zijn kat er mee aan de haal en gooide het in een wc, ergens anders in het huis, meldt Omroep Brabant. De man had dat niet in de gaten en spoelde zijn kunstgebit per ongeluk door. Hij zag het te laat en probeerde het nog terug te vinden, maar tevergeefs. Ook een rioleringsbedrijf kon het gebit niet meer recupereren.

Jeanne Cools overleden

Vrijdag 26 april 2013
Neerpelt - Jeanne Cools overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Jeanne Cools overleden, de weduwe van Jaak Gielen. Ze was 86 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in familiekring. Dinsdag tussen 19 en 20u kan men een laatste groet brengen en de familie condoleren in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

André Boonen overleden

Vrijdag 26 april 2013
Neerpelt - André Boonen overleden

Neerpelt

Woensdag is André Boonen overleden, de echtgenoot van Alda Schildermans. Hij was 66 jaar. De uitvaartdienst zal in familiekring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Neerpelt-Centrum.

Lente of zomer?

Donderdag 25 april 2013
In Kleine Brogel was het om 16u 25,9 graden, signaleert Ruben Weytjens, in Oostende 13 graden, of zowat de helft. Is het lente of zomer?

Roy Sentjens stopt opnieuw

Woensdag 24 april 2013
Roy Sentjens (33) stopt opnieuw - en nu definitief - met wielrennen. Dat heeft hij vandaag gemeld op de site van zijn ploeg. Volgens Sentjens werd het voor hem steeds moeilijker om in het peloton terug te komen op zijn oude niveau en kiest hij daarom voor een toekomst zonder wielrennen.
Pelt - Gratis naar Mintzkov en Geppetto & The Whales?ZoomUPDATE VRIJDAGavond om 20.30u staat er weer een prachtige muziekavond op de agenda in De Posthoorn in Hamont. Daar kunt u gaan kijken en luisteren naar een optreden van Mintzkov, de ongekroonde indiegroep van het land, en een van Gepetto & The Whales. Die laatste groep brengt dit jaar een tweede album op de markt, dus reken maar dat ze daaruit nieuwe songs zullen brengen. Allen daarheen! In voorverkoop kost een ticket 13,50 euro, aan de kassa 2 euro meer, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen per Internetgazetgemeente drie vrijkaarten weggeven. Daarom: snel een mailtje sturen naar vrijetijd[!]hamont-achel.be (uw adres niet vergeten), en dan maakt u er kans op. Succes!  AHA
Aan de sluis van Lozen is vandaag het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste Arnold Huibers uit Bocholt. De tachtigjarige man was op 15 april met zijn fiets thuis vertrokken en nadien verdwenen zonder enig spoor na te laten. Opsporingen leverden niets op. Het is niet bekend hoe de man in het kanaal is beland.
Overpelt - Ballasttrappers in nieuwe outfitZoom

Overpelt

De Ballasttrappers verschenen afgelopen zondag voltallig aan hun stamkroeg "De Ballasthoeve". En daarbij konden ze hun nieuwe fietskledij tonen.

Marcel Peeters overleden

Dinsdag 23 april 2013
Neerpelt - Marcel Peeters overleden

Neerpelt

Vrijdag is Marcel Peeters overleden, de weduwnaar van Jeanne Plessers. Hij was 84 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.
Afgelopen weekend zijn er in Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt 28 horecagelegenheden gecontroleerd in het kader van het rookverbod. Dat gebeurde door de federale overheidsdienst Volksgezondheid in samenwerking met de lokale politie HANO. In totaal werden 10 uitbaters en 17 rokers geverbaliseerd. Tevens werden 2 waarschuwingen gegeven aan uitbaters. Tenslotte werden er 3 pv's uitgeschreven omdat er alcohol werd geschonken aan minderjarigen. 
Gezien het aantal overtredingen zal de actie zeker worden herhaald, aldus de politie.

Eerste processierupsen in Bree

Dinsdag 23 april 2013
De eerste eikenprocessierupsen van dit jaar werden in Bree gevonden, op een zomereik, tegen een warme zonnige houtkant. Dit is slechts één dag later dan vorig jaar maar wel een 10-tal dagen later dan de voorbije jaren.
Vermoedelijk komen de rupsen nu en de volgende dagen op meerdere plaatsen in de provincie uit. Mogelijk zijn de rupsen nu nog kwetsbaar voor nachtvorst en voor een lange periode van nat en koud weer. De jonge rupsen hebben tijdens hun eerste twee larvale stadia nog geen irriterende brandharen.

De '10 Miles' van Antwerpen...

Maandag 22 april 2013
De visie van Fobie
Pelt - De '10 Miles' van Antwerpen...Zoom....gezien door de ogen van Fobie!

Het nieuwe 5 eurobiljet

Maandag 22 april 2013
Pelt - Het nieuwe 5 eurobiljetZoomVanaf 2 mei wordt een nieuw biljet van 5 euro verspreid. Dat gaat het oude geleidelijk vervangen. In de loop van de komende jaren worden de overige euro-bankbiljetten vernieuwd. De nieuwe hebben allemaal Europa als thema, een Griekse mythologiefiguur naar wie ons continent is genoemd. Nieuwe euro-bankbiljetten
Geert Maes (bij de mannen) en Karlien Rutten (bij de dames) hebben vandaag de 14km lange Grensloop gewonnen. Geert is van Lommel, Karlien van Neerpelt. Over de 7km won Tim Stessens (Neerpelt) bij de mannen en Anne-Marie Marckelbach (Lommel) bij de vrouwen, zodat de winst mooi verdeeld is tussen beide gemeenten...
In Luik-Bastenaken-Luik is Jelle Vanendert vandaag 18de geëindigd, op 26 seconden van de Ierse ritwinnaar Daniel Martin. Vanendert werd daarmee de tweede Belg in de uitslag. Zijn broer Dennis werd 95ste op 8:29.
Bij een onverwachte controle in een café op de Markt in Valkenswaard heeft de Nederlandse politie afgelopen nacht een hoeveelheid harddrugs gevonden. Het ging o.m. om cocaïne en xtc. De drugs werden niet alleen bij vier cafébezoekers gevonden maar ook op de vloer, waar ze door bezoekers weggegooid waren toen de politie binnenviel. De politie had 40 agenten ingezet voor de actie.

Neerpelt

Zondag brengt het Neerpelts Verteltheater Jejaaa de voorstelling Langenasem op het 18e Internationaal Vertelfestival in Alden Biesen. Vanuit heimwee naar de oude, fantastische, keispannende indianenverhalen, bedachten An Melis en Joke Emmers een verhaal over een indianenjongen uit een ver verleden met een toch wel héél speciale gave... Een jongen die ons ook leert om fier te zijn op wat we kunnen en dankbaar om wat de anderen kunnen. Een verhaal met een moraal en een geurtje... De actrices duiken met gemak van het ene in het andere personage en onthullen zo de hele plot. Morgen/zondag om 15.00 en 17.00u; op maandag 22 en dinsdag 23 april zijn er schoolvoorstellingen. Meer info: www.alden-biesen.be/Vertelfestival

Rik Van der Wielen overleden

Zaterdag 20 april 2013
Neerpelt - Rik Van der Wielen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Rik Van der Wielen overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Vaesen. Hij was 63 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

José Goossens overleden

Zaterdag 20 april 2013
Pelt - José Goossens overledenIn het rusthuis in Neerpelt is woensdag José Goossens overleden, de echtgenoot van Ria Vanderhenst. Hij was 72 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Maandag om 19u is er daar een avondwake.
Pelt - Wordt Femme het nieuwe gezicht van Vtm-Kzoom?ZoomOverpeltse Femme zit bij de vijf finalisten die kans maken om het nieuwe gezicht van Vtm-Kzoom te worden. Vanavond maakte ze alvast een reportage op de circusschool Circ-O-Fun (foto). Hopelijk haalt ze voldoende stemmen  voor de volgende ronde! Stemmen voor haar kan nog tot zondagavond op www.vtmkzoom.be/jij-kiest/nieuws. Doen! Foto Marc Ras)

Clement Lenders overleden

Vrijdag 19 april 2013
Pelt - Clement Lenders overledenOnverwacht is vandaag Clement Lenders overleden, de echtgenoot van Philomène Winters. Hij was 65 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Niklaaskerk in Neerpelt-Centrum.
Zowel Jelle als Dennis Vanendert starten zondag in Luik-Bastenaken-Luik. Jelle heeft als rugnummer 161, Dennis 167.

Dré Van Gerven overleden

Vrijdag 19 april 2013
Neerpelt - Dré Van Gerven overleden

Neerpelt

Gisteren is Dré Van Gerven overleden. Hij was 91 jaar. Zijn begrafenis zal in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Online condoleren kan bij condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jos Buteneers overleden

Vrijdag 19 april 2013
Pelt - Jos Buteneers overledenIn het Jessaziekenhuis in Hasselt is woensdag Jos Buteneers overleden. Hij was 77 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Overpelt-Centrum. Men kan hem maandag van 18.30 tot 19.00 u. nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens Overpelt.
 

Nu hebt u de kans nog!

Donderdag 18 april 2013
Tip voor motorrijders: doe mee aan een motorscreening. Er worden er eerstdaags twee georganiseerd, in Lommel. Die van 20 april is al volgeboekt, maar voor die van 27 april zijn er nog twintig plaatsen vrij: tien in de voormiddag en tien in de namiddag.
Tijdens zo'n screening krijgt u (gratis!) de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving met betrekking tot motorrijders en hun uitrusting komen er uitgebreid aan bod. Even praktisch: zaterdag 27 april 2013 in Lommel, Marie Curiestraat (crossterrein). Timing: van 9 tot 12 u. OF van 13 tot 16 u. Uiterste inschrijvingsdatum: 25 april. Voor meer informatie kunt u terecht bij de verkeersdienst van uw politiezone. Inschrijven is noodzakelijk en kan via tel. 011 23 80 43.
Pelt - Wring eens een dweil uit in de ruimteAls u een natte dweil uitwringt, loopt het water netjes in de emmer - of toch alleszins richting aarde. Maar wat zou er gebeuren als u hetzelfde doet in de ruimte? Dat vroegen twee Canadese scholieren zich af en met hun vraag wonnen ze een wedstrijd van het Canadian Space Agency (CSA). De hoofdprijs was de uitvoering van hun experiment. In het internationale ruimtestation (ISS) ging de Canadese astronaut Chris Hadfield zopas aan de slag met water en een doek. Eén ding maakt het filmpje duidelijk: het (…) Het hele nieuwsbericht

Getuigen gezocht

Donderdag 18 april 2013
Pelt - Getuigen gezochtAfgelopen nacht hebben vermoedelijk vier personen in Hamont-centrum op vijf plaatsen o.m. fietsen gestolen en tenminste op één plaats geprobeerd in te breken, meldt de lokale politie HANO. Enkele fietsen werden teruggevonden en aan de eigenaars terugbezorgd. De politie is nog op zoek naar de identiteit van de daders. Wie meer informatie daarover heeft, wordt gevraagd te bellen naar de lokale politie HANO op 011/44.08.20 of 101 (buiten de diensturen van 07.00u- 19.00u). Geheimhouding is verzekerd.

Hubert Hassink overleden

Donderdag 18 april 2013
Overpelt - Hubert Hassink overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Hubert Hassink overleden. Hij was 59 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Verkeershinder in Lommel

Donderdag 18 april 2013
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat zaterdag, maandag en dinsdag op de Ringlaan in Lommel in beide richtingen verschillende zones van de rechter rijstrook renoveren. Dat gebeurt overdag en zal dus hinder opleveren voor het verkeer. Om die hinder te beperken zal de aannemer telkens slechts een gedeelte van de rijstrook innemen, zegt Wegen en Verkeer.
Zaterdag wordt er gewerkt tussen 4 en 20 uur. Maandag en dinsdag zal er alleen buiten de spitsuren hinder voor het verkeer zijn.

Zoeken naar een vermiste

Woensdag 17 april 2013
Pelt - Zoeken naar een vermisteZoomHet parket van Tongeren heeft gevraagd uit te kijken naar Arnold Huibers (80) uit Bocholt. Maandag werd hij voor het laatst gezien toen hij thuis met zijn fiets naar een onbekende bestemming vertrok. Hij is niet meer teruggekeerd en het zou kunnen dat hij elders in Noord-Limburg is opgemerkt.
Arnold is ca 1.70m groot en mager van gestalte. Toen hij maandag vertrok droeg hij een donkere jonggingbroek en -vest. Zijn fiets is van het merk Cambridge. Wie deze man gezien heeft, of zijn fiets heeft aangetroffen, kan bellen naar de politie Noordoost-Limburg op 089/480630 of naar de lokale politie. UPDATE Het stoffelijk overschot van de vermiste is inmiddels teruggevonden.
Pelt - Serviceclubs N.-Limburg steunen 't BrugskeZoomDe 17 serviceclubs van Noord-Limburg  (Fifty One , Kiwanis, Ladies Circle,  Lions, Ronde Tafel, Rotary en Soroptimisten)  organiseren jaarlijks een ontmoetingsdag ter bevordering van de onderlinge vriendschap en verstandhouding. Daarbij kiezen ze ook een gezamenlijk sociaal project dat elke club met haar bijdrage steunt.
Dit jaar werd het tuinproject van Orthopedagogisch Centrum  ’t Brugske uit Leopoldsburg gekozen. Dagcentrum ‘t Brugske voorziet opvang voor mensen met een verstandelijke beperking, voornamelijk uit de regio Noord-Limburg. Er werd zopas een tehuis gebouwd en de financiële middelen ontbraken voor de ontwikkeling van de omringende tuin. Met de 8.250 euro steun kan een groot deel van dit tuinproject afgewerkt worden. Mooi!
Pelt - Karate: 33 keer provinciaal podium voor KCARZoomAfgelopen zaterdag organiseerde karateclub KCAR in samenwerking met Wado Vlaanderen de jaarlijkse Wado-stage in Eksel. Met 200 deelnemers van alle leeftijden en 10 trainers uit heel Vlaanderen behoort deze stage tot de grootste in België. Zondag was er dan de jaarlijkse afspraak op het provinciaal kampioenschap in Leopoldsburg. In de voormiddag namen 22 kampers deel aan het onderdeel Kata. Na de middag was er het onderdeel Kumite waar KCAR met evenveel deelnemers pas echt een visitekaartje afgaf. Met in totaal liefst 33 podiumplaatsen was deze dag een mooie afsluiter voor een succesvol weekend.
De scholengemeenschap WICO gaat nauwer samenwerken met het centrum voor volwassenenonderwijs Vrij CVO Noord-Limburg. Dat heeft coördinerend directeur Koen Wils bekendgemaakt. De samenwerking zal volgend schooljaar ingaan. Op die manier wil WICO niet alleen het onderwijsaanbod in Noord-Limburg verstevigen maar ook inspelen op de 'scholengroepen' die zowel door de Vlaamse overheid als door het VSKO vanaf 2017 in het vooruitzicht gesteld worde, aldus Wils. André Fabry, momenteel directeur van het Sint-Hubertuscollege, wordt directeur van de nieuwe samenwerking. Wie de nieuwe directeur van het college wordt is nog niet bekend.

Netti Tukker overleden

Dinsdag 16 april 2013
Overpelt - Netti Tukker overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vrijdag Netti Tukker overleden, de echtgenote van André Geerts. Ze was 75 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Dommel steeds minder vervuild

Maandag 15 april 2013
De Dommel bevat steeds minder zware metalen, zo blijkt uit metingen van het Nederlandse Waterschap De Dommel. Dat meldt Eindhovens Dagblad. Het waterschap stelde vast dat het gehalte aan cadmium sinds 1998 terugliep van 15 naar 2 microgram per liter. Het zinkgehalte daalde van 425 naar 175 microgram. Woensdag wordt in Nederland het einde van de sanering van de Dommel tussen Eindhoven en Son en Breugel gevierd; die sanering hield in dat over een afstand van 17km het vervuild slib van de bodem werd weggehaald.

Een 'event' over apps

Maandag 15 april 2013
Op 3 en 4 mei organiseert de Hogeschool PXL Apps City, het eerste grote event rond mobiele applicaties in Vlaanderen.  Wie een smartphone of tablet-pc gebruikt (en dat zijn er elke dag meer en meer), gebruikt apps in diverse soorten en toepassingen. Een app om je tv-avond te plannen, je Facebookpagina te checken of je bankrekening te betalen: in de app-wereld is er voor ieder wat wils. 
Hoog tijd voor een heuse app-conferentie, vonden ze bij Hogeschool PXL (XIOS) in (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Judo: goud voor Schildermans en HendrikxZoomOp de Soeverein Cup heeft Joran Schildermans (links) uit Peer, die aangesloten is bij judoclub Agglorex Lommel, vandaag goud behaald. Samen met Doreen Hendrikx uit Neerpelt, regerend Belgisch kampioene in de +63kg, hield hij de Limburgse kleuren hoog. An-Sophie Meeuwissen haalde zilver. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Op de Limburgse kampioenschappen tijdrijden, die vandaag in Leopoldsburg werden verreden won Christophe Sleurs uit Lommel bij de eliterenners zonder contract. Jeroen Vrolykx uit Neerpelt was de snelste bij de U23. En Milan Fretin uit Overpelt haalde het bij de twaalfjarige aspiranten. Gefeliciteerd!
Overpelt - De Corneliusschool krijgt een kleurtje

Overpelt

Vandaag werden de opfleurwerken van de speelplaats van 'de groten' in de Kapelstraat gestart. Een hele groep helpende handen heeft de speelplaats onderhouden en ook de muren kregen een laagje verf. Onder het afdak komt er zelfs een ware discohoek. De Corneliusschool zal dus niet meer hetzelfde zijn als vroeger...

Versterving

Zaterdag 13 april 2013
Chel mag het zeggen
Pelt - VerstervingKen je die vastenpot van vroeger nog? Daar stopte je zeven weken lang al je snoep in. En met Pasen mocht je alles opeten. Mijn persoonlijk record werd gevestigd op paasdag, 1 april 1956. De spaarbuit bedroeg zeven karamellen en één klein, keihard geworden stukje marsepein. Bij Nel Vanhout kreeg je vier van die karamellen voor één frank. Ik had er vier van tante Jeanne en drie van tante Lies. Toen ik die laatste kreeg dacht ik nog: “Hier klopt iets niet. Die heeft er verdorie zelf een (…) Het hele nieuwsbericht

Dingena Sijbers overleden

Vrijdag 12 april 2013
Neerpelt - Dingena Sijbers overleden

Neerpelt

Woensdag is Dingena Sijbers overleden, de echtgenote van Hubert Palmans. Ze was 92 jaar. Maandag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lille. Zaterdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Collectiedag WO I in Hasselt

Vrijdag 12 april 2013
Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) roept alle inwoners van Limburg op om voorwerpen, foto’s, brieven of andere herinneringen in verband met Wereldoorlog I op zondag 21 april mee te brengen naar de Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt. “De verzamelde stukken worden in het kader van het project Europeana 1914-1918 opgenomen in een centrale Europese databank. Tegelijk past de collectiedag in het project Limburg 1914-1918, waarmee de (…) Het hele nieuwsbericht

Meer weten over composteren

Vrijdag 12 april 2013

Overpelt

Eindelijk worden de nachten iets warmer en komt er stilaan wat kleur in de tuin. Binnenkort kleurt alles weer groen. Maar voor het zover is, is er nog werk aan de winkel... Door je tuin onder handen te nemen, is er weer een overvloed aan tuinafval. Dit kan je gemakkelijk zelf recycleren door te composteren. Het is eenvoudig, kostenbesparend en neemt niet veel tijd in beslag. Wil je meer weten over composteren, kom dan zeker een kijkje nemen op de demoplaats van de Overpeltse compostmeesters op zaterdag 13 april 2013. De demoplaats is gelegen in de Lieven Bauwenslaan 10 en is opengesteld tussen 9u30 en 12u00. Elke bezoeker ontvangt een gratis zakje uitgezeefde compost.

Dommelslag wijzigt enkele tarieven

Donderdag 11 april 2013
UPDATE Dommelslag lanceert vanaf 15 april speciale tarieven voor  jongeren en 55-plussers. Peuters tot 3 jaar zwemmen voortaan helemaal gratis. De leeftijd van het kindertarief wordt opgetrokken van 11 naar 15 jaar en voor studenten tot 26 jaar wordt het voordelige studententarief ingevoerd. 
De leeftijd voor het seniorentarief wordt dan weer verlaagd naar 55 jaar, waar dit vroeger 60 jaar was. Baby’s en peuters tot 3 jaar zwemmen voortaan gratis.Ten slotte wordt een familiepas ingevoerd waardoor kinderen, ouders en grootouders kunnen zwemmen aan een voordelig tarief. En nu ook het systeem van de beurtenkaarten herbekeken is, kan men genieten van 15% korting bij aankoop van een 3-beurtenkaart en 30% bij een 5-beurtenkaart. Meer info
 

Sint-Oda zoekt vrijwilligers

Woensdag 10 april 2013

Overpelt

Sint-Oda zoekt ook deze zomer weer vrijwilligers voor haar MEGaKAMP. Het ganse jaar door rekent het Sint-Oda op haar personeelsleden, maar bij een aantal activiteiten moet het soms ook een beroep doen op vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd in deze sector en help je graag andere mensen verder? Dan is het MEGaKAMP misschien wel de ideale mogelijkheid. Gedurende de zomervakantie kunnen jongeren op een speelse manier kennismaken met de leefwereld van de bewoners van Sint-Oda. Als je geïnteresseerd bent en je bent ouder dan 16 jaar, klik dan hier voor meer informatie.

Jan Leurs overleden

Woensdag 10 april 2013
Neerpelt - Jan Leurs overleden

Neerpelt

Jan Leurs is woensdag overleden in het Mariaziekenhuis van Overpelt. Hij was 73 jaar en de echtgenoot van Betsy Vanderhoydonks. De uitvaartdienst zal plaatshebben in familiekring. Wie Jan nog een laatste groet wil brengen, kan op vrijdag 12 april tussen 17u30 en 18u30 terecht in uitvaartcentrum Severens, Houtmolenstraat 8 in Overpelt.

Zaterdag vanaf 20.30u vindt op diverse locaties in Hamont-Achel de "Tour culturel" plaats, een culturele ontdekkingstocht die door de dienst "Vrije tijd" van de gemeente is uitgewerkt. Tijdens die tocht gaat u uitkomen op een aantal markante culturele experimenten. U laten verrassen is dus aanbevolen, en tijdig kaarten kopen ook, want het aantal tickets is beperkt. Die tickets kosten in voorverkoop 13,50 euro en aan de kassa 15 euro.
Maar... misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan zo vlug mogelijk naar vrijetijd[!]hamont-achel.be en u maakt kans op een vrijkaart! Per Internetgazetgemeente mogen we er twee weggeven. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Succes!

Henri Fiten overleden

Dinsdag 9 april 2013

Overpelt

Gisteren is Henri Fiten overleden, de echtgenoot van Josée Stassen. Hij was 79 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Woensdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Centrum.

Het einde voor Windows XP

Maandag 8 april 2013
Softwaregigant Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat het over exact een jaar gaat stoppen met de ondersteuning van Windows XP. Vanaf 8 april 2014 worden er geen updates meer uitgebracht. Het besturingssysteem is normaal zo ingesteld dat het automatisch zulke updates installeert om bugs en veiligheidsproblemen op te lossen. Over een jaar is het echter gedaan daarmee, waardoor PC’s met Windows XP op termijn kwetsbaar worden. Het besturingssysteem mag dan wel 12 jaar oud zijn, het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Hendrickx overleden

Maandag 8 april 2013
Overpelt - Roger Hendrickx overleden

Overpelt

We meldden al dat zaterdagavond Roger Hendrickx is overleden bij een verkeersongeval. Hij was de echtgenoot van Ria Schutters en 59 jaar oud. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdagavond is er daar een avondwake.

Verkeershinder door werken

Zaterdag 6 april 2013
Vanaf maandag beginnen er werken op de Nederlandse A2 tussen Weert en Maarheeze. Daar wordt een ecoduct gebouwd en dat zal voor vertragingen zorgen. Gedurende zes weken zijn de rijstroken verlegd en geldt daar een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur.
In een mededeling hebben de burgemeesters van negen Noord-Limburgse gemeenten vandaag de Vlaamse regering opgeroepen om op korte termijn op basis van het huidig voorgestelde traject een decreet in het Vlaams parlement in te dienen.
"Met het Strategisch Actieplan Limburg in Kwadraat (SALK) heeft de Vlaamse regering het voortouw genomen om de relance en de toekomst van Limburg in kaart te brengen. Tijdens de begrotingscontrole van vorige week werden ook extra middelen voorzien," aldus de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Gratis naar... Théâtre La Licorne?ZoomKomende zondag 7 april om 20.15 uur speelt het Franse toneelgezelschap Théâtre la Licorne op uitnodiging van cultuurNoord in CC Palethe met de voorstelling ‘Spartacus’. Zaterdag is er ook al een voorstelling, maar die is uitverkocht.
Licorne neemt je mee naar een Romeins colosseum. Je volgt er het verhaal van de gladiator Spartacus die samen met andere slaven vecht voor zijn vrijheid.
De voorstelling ‘Spartacus’ betekent een visueel (…) Het hele nieuwsbericht
Op zaterdag 20 april organiseert VVIA-Limburg (Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie) een open ledendag in het Mijndepot, gelegen in het hoofdgebouw van de voormalige koolmijn van Waterschei. Iedereen met belangstelling voor industriële archeologie is daar welkom! Je hoeft dus geen lid te zijn van de VVIA. In de voormiddag wordt er vergaderd en gediscussieerd en in de namiddag wordt de mijnsite bezocht. Meer info vind je hier.

De klokken zijn terug!

Woensdag 3 april 2013
De klokken zijn terug uit Rome en ze hangen onder meer in de toren van de Hasseltse kathedraal. Vanaf komende zaterdag (om 14u) worden daar op elke eerste zaterdag van de maand rondleidingen in georganiseerd door Geert Kooken, gevolgd door hippe beiaardmuziek.
Het beiaardmuseum is daar uitzonderlijk geopend tijdens de paasvakantie, telkens van 14 tot 17u en dat:
• tot zondag 7 april
• van dinsdag 9 tot zondag 14 april
Toegang: 1,5 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar gratis.
Donderdagnacht gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de wegverzakking herstellen die enkele weken geleden ontstond op de afslagstrook aan het kruispunt Grote Baan-Helzoldstraat in Helchteren. Daardoor moest die afslagstrook sterk ingekort worden, hetgeen tot lange files leidde vanuit Noord-Limburg. Vrijdagnamiddag moesten automobilisten daar zelfs tot anderhalf uur aanschuiven.
Dat de herstelling zo lang op zich heeft laten wachten, had te maken met een discussie over de verantwoordelijkheid voor de verzakking. Als alles vlot verloopt, zouden de files vanuit Noord-Limburg vanaf vrijdag opnieuw normale proporties moeten aannemen, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer nu.

Nog geen omleidingsweg...

Dinsdag 2 april 2013
De Raad van State heeft het Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de aanleg van een omleidingsweg in Houthalen-Helchteren vernietigd. Dat is vernomen bij de Vlaamse regering. De Raad heeft dus het advies van de auditeur gevolgd. Een en ander betekent dat de hele procedure voor de verlenging van de Noord-Zuidverbinding moet worden overgedaan.
In een reactie zeggen de Vlaamse ministers Hilde Crevits en Philippe Muyters het arrest te betreuren.
"Aan onze raadslieden is gevraagd om een analyse (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Vandaag is het Wereld Autisme DagZoomVandaag is het Wereld Autisme Dag, een initiatief van de Verenigde Naties. Eén op 100 mensen heeft een stoornis in het autistisch spectrum; in Limburg gaat het om 8.000 mensen bij wie autisme in een of andere vorm voorkomt. In het kader van de autismeweek, die nu loopt, doorkruist een karavaan van oldtimertractoren de provincie om tijdens een halte aan elk gemeentehuis aandacht te vragen voor autisme. Donderdagnamiddag komen de gemeenten in Noord-Limburg aan de beurt, vrijdagochtend volgen Peer en Meeuwen nog. www.autismelimburg.be

Ivan Bervoets overleden

Dinsdag 2 april 2013
Overpelt - Ivan Bervoets overleden

Overpelt

Op zaterdag 23 maart is Ivan Bervoets overleden, Hij was 64 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie hebben in intieme kring plaats gevonden.

Leon Collaer overleden

Dinsdag 2 april 2013
Overpelt - Leon Collaer overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vrijdag Leon Collaer overleden, de echtgenote van Lucienne Scheelen. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Vandaag van 18.30 tot 19 uur kunt u hem een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Leen Gielen voorzitster van DV PeltZoomNeerpelts eerste schepen Leen Gielen (foto) is dinsdag verkozen tot voorzitster van DV Pelt, de uitbater van zwembad Dommelslag. Ze volgt in die functie Overpelts burgemeester Jaak Fransen op. Neerpelt en Overpelt leveren om beurt de voorzitter van DV Pelt. Leen Gielen was maandagavond door de meerderheid in de Neerpeltse gemeenteraad voorgedragen als kandidaat-voorzitter. De aanduiding geldt voor zes jaar.

Lena Janssen overleden

Maandag 1 april 2013
Overpelt - Lena Janssen overleden

Overpelt

Vandaag is Lena Janssen overleden, de weduwe van Michel Gijbels. Ze was 93 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Jaak Gielkens overleden

Maandag 1 april 2013
Neerpelt - Jaak Gielkens overleden

Neerpelt

In het rusthuis in Achel is vrijdag Jaak Gielkens overleden, de weduwnaar van Jet Meir. Hij was 96 jaar. Men kan hem woensdag tussen 19.30u en 20u nog een laatste groet brengen in het funerarium Severens, Houtmolenstaat 4 in Overpelt. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt