Het overige nieuws

De 1000ste geboorte van dit jaar

Dinsdag 31 december 2013
Pelt - De 1000ste geboorte van dit jaarZoomIn het Mariaziekenhuis is zondag - acht dagen later dan vorig jaar - het 1000ste kindje van 2013 geboren: een meisje van 3 kilogram dat de naam Ella kreeg. De gelukkige ouders zijn Joris Peijnenborg en Ilse De Pauw (foto) die in Hechtel-Eksel wonen. Ella is hun derde kindje; ze heeft nog een zus van 11 jaar en een broer van 14.
Algemeen directeur Roger Luyten van het Mariaziekenhuis en de Overpeltse schepen van gezin Nele Gutschoven brachten inmiddels een bezoek aan mama en baby, die het beiden goed stellen. Naast felicitaties hadden zij ook bloemen en champagne bij. Ook onze felicitaties!

Lijfwachten

Maandag 30 december 2013
Grensgevallen

Neerpelt

In deze nieuwe rubriek gaan we een paar keer per week schrijven over dingen die indruk op ons hebben gemaakt. Of zomaar in ons opkwamen. Tips zijn welkom! (Red.)

<<Laatst was ik bij Bernd Hermans. Op weg naar zijn woning kruiste ik zijn vrouw, die met de kinderwagen onderweg was – ze was enkele weken eerder bevallen van een zoontje.
Bernd woont in een afgelegen huis dat nog bewoond is geweest door bakker Bèr Laukens. Het wordt bewaakt door vier grote honden. Het ligt midden (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf Belgen in Nederlandse cel

Zondag 29 december 2013
In Bergeijk heeft de politie vanmorgen rond 4.30u vijf Belgen tussen de 17 en 21 jaar opgepakt en in de cel gestopt. UPDATE De vijf, afkomstig uit Lommel en Mol, waren de hele avond en nacht betrokken bij opstootjes in die gemeente. Ook vielen ze cafébezoekers lastig. Rond sluitingstijd kregen ze het aan de stok met lokale jongeren, maar de politie wist een confrontatie te voorkomen.
Later in de nacht kwamen de Belgen terug en zochten ze opnieuw ruzie met enkele jongens die naar huis fietsten. Ze deelden klappen uit, onder meer met een tennisraket. De politie greep in en pakte de mannen op.

Bel&Bo komt naar Hamont

Zondag 29 december 2013

Neerpelt

De Belgische winkelketen Bel&Bo gaat in het voorjaar een winkel openen op het Bernard Kempplein. De nieuwe winkel komt in het pand van Studio Eastwave, dat begin augustus 2012 failliet werd verklaard. In de buurt heeft Bel&Bo al winkels in Bree en Lommel; de vestiging in Hamont wordt dus de derde in Noord-Limburg van de keten, die in totaal een 70-tal winkels heeft. Bel&Bo

Recht naar huis. Of niet?

Zaterdag 28 december 2013
Tribunaliteiten
Een omweg betekent soms een wereld van verschil. Ook juridisch. Neem het verhaal van een directeur na verkoop, van een gekend automerk, die 's nachts naar huis reed. Om 04u50 raakte hij zwaargewond bij een verkeersongeval in de buurt van Aarschot. De man verbleef zes maanden in het ziekenhuis en wist niets meer van het gebeuren.
Achttien dagen na het ongeval werden de feiten aangegeven als arbeidsongeval. Zijn werkgever verklaarde aan de politie dat het, wat hem betreft, geen arbeidsongeval was, (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Vervoort overleden

Zaterdag 28 december 2013
Neerpelt - Maria Vervoort overleden

Neerpelt

In het ziekenhuis in Heusden-Zolder is gisteren Maria Vervoort overleden, de echtgenote van Marcel Van Laer. Ze was 78 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind.
Neerpelt - Marie-Thérèse Vanmarsenille overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Marie-Thérèse Vanmarsenille overleden, de weduwe van Raymond Eertmans. Ze was maandag 80 jaar geworden. Volgende week vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Digitale kranten duurder

Donderdag 26 december 2013
Uitgeversmaatschappij Concentra in Hasselt heeft de prijs van een digitaal jaarabonnement op "Het Belang van Limburg" verhoogd. Zo'n papierloos abonnement kost nu 199 euro. Dat is een verhoging met liefst 17,75% op jaarbasis.

Openingsuren recyclagepark

Donderdag 26 december 2013
Het recyclagepark is dezer dagen geopend volgens de gewone openingsuren:
Vandaag donderdag: 9.00 - 12.30u / 13.00 - 17.00u;
vrijdag    09.00 - 12.30u / 13.00 - 16.00u;
zaterdag  09.00 - 12.30u / 13.00 - 16.00u.
Ook voor volgende week gelden de gewone openingsuren: alle dagen open zoals altijd, behalve woensdag:
dinsdag 09.00 - 12.30u / 13.00 - 16.00u;
woensdag gesloten;
donderdag 09.00 - 12.30u / 13.00 - 17.00u;
vrijdag 09.00 - 12.30u / 13.00 - 16.00u;
zaterdag 09.00 - 12.30u / 13.00 - 16.00u.
De visie van Fobie
Pelt - Het stormde aan de vooravond van KerstmisZoomWat voor weer zou het daar geweest zijn, 2013 jaar geleden?

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2013
Pelt - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst aan alle lezers, medewerkers en adverteerders een bijzonder prettig kerstfeest.

Jaak Stevens overleden

Dinsdag 24 december 2013
Pelt - Jaak Stevens overledenIn het rusthuis in Achel is zondag Jaak Stevens overleden, de echtgenoot van Theresia Agten. Hij was 78 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Fobie volgt de actualiteit...

Maandag 23 december 2013
De visie van Fobie
Pelt - Fobie volgt de actualiteit...Zoom...zelfs in Rusland!

Melanie Rommes overleden

Maandag 23 december 2013
Neerpelt - Melanie Rommes overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Melanie Rommes overleden, de weduwe van Mathieu Wijnants. Ze was 85 jaar. Vrijdag om 19u wordt er in de parochiekerk van de Grote Heide een avondwake gehouden. Zaterdag  om 12.30u is er een afscheidsviering in uitvaartcentrum Severens in de Houtmolenstraat in Overpelt.

Mia Janssen overleden

Maandag 23 december 2013
Neerpelt - Mia Janssen overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vrijdag Mia Janssen overleden, de weduwe van Frans Spreutels. Ze was 81 jaar. Vrijdag wordt ze begraven op het kerkhof van Lindel-Hoeven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum.

Noord-Limburgs Loopcriterium stopt

Zondag 22 december 2013
Pelt - Noord-Limburgs Loopcriterium stoptZoomEr komt een einde aan het NLLC, het Noord-Limburgs Loopcriterium. Dat had tot doel de loopsport in Noord-Limburg te promoten en organisaties in die zin te ondersteunen. Het was een criterium met vier organisaties (Grensloop Lommel, Lenteloop Lommel, Boseindrun Neerpelt en Groene Halve Marathon Hamont-Achel) dat regelmatige deelnemers aan de wedstrijden van het criterium beloonde met een attentie en de kans op een mooie tombolaprijs.
Maar onlangs, bij de evaluatie na twee jaar, bleek niet elke organisatie nog verder te willen gaan met het initiatief. En dat betekent dan ook het einde van het NLLC. Langs deze weg wil de organisator toch de sponsor, de lokale organisatoren en vooral de talrijke deelnemers bedanken.

Laat u niet vangen

Zondag 22 december 2013
Pelt - Laat u niet vangenZoomAls u de foto hierboven bekijkt, dan kijkt u in de opengesperde muil - zeg maar het mondje - van een vleesetend onderwaterorganisme, de Utricularia gibba. Het is de winnende foto van de Olympus BioScapes Competition, een wedstrijd voor microscopische foto's en films van levende organismen. Hij werd gemaakt door de Amerikaanse wetenschapper dr. Igor Siwanowicz. Dit vleesetertje verslindt in een milliseconde elk ongewerveld wezentje dat in het water zijn haartjes aanraakt. De haarworteltjes zijn de rode bolletjes in de "keel" op de foto. In de mond van dit ding ziet u op de voorgrond ook eencellige organismen, zoals groene algen, die er in verblijven. Hier ziet u alle winnende foto's.
Pelt - Massages voor het goede doel in zwembadZoomDe massages van Hilde Vandebosch in een lokaal van zwembad Dommelslag hebben in totaal 1000 euro opgebracht voor de vzw Stijn. Hilde en centrummanager Bert Thijs (beiden op de foto) zijn daar best fier op.
De acties van Studio Brussel lieten Hilde niet koud. Zij besliste om ook haar steentje bij te dragen. Alle bezoekers van het zwembad konden zich inschrijven voor een deugddoende massage bij haar. Op enkele weken tijd kon ze maar liefst 45 deelnemers een ontspannende massage geven - een (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Auxilia Limburg zoekt nog vrijwilligersZoomAuxilia Vlaanderen is een vrijwilligersorganisatie die studiehulp biedt aan leerlingen van alle leeftijden die door omstandigheden nergens anders terecht kunnen. Deze mensen zetten zich in voor begeleiding van kansarme kinderen en dit allemaal op vrijwillige basis. In de regio Limburg is er nagenoeg in elke gemeente van de provincie een afdeling. Met iets meer dan 50 vrijwilligers bouwen nu 125 leerlingen aan een betere toekomst. Bij de 'leerling aan huis' helpt de Auxilia-vrijwilliger (…) Het hele nieuwsbericht

Gewonde bij verkeersongeval

Donderdag 19 december 2013
Op de N71 ter hoogte van de eerste rotonde in Overpelt kwam het vanmorgen even voor 3u tot een verkeersongeval. Een auto reed achter op een andere wagen. De bestuurder van deze laatste, een 27-jarige man, moest in het (nabije) Mariaziekenhuis worden opgenomen. De bestuurder van de aanrijdende wagen, een 43-jarige man uit Neerpelt, bleek teveel te hebben gedronken. Zijn auto kwam na de botsing tegen een verlichtingspaal terecht. Er bleef niet veel meer van over.

Tim Mues overleden

Donderdag 19 december 2013
Neerpelt - Tim Mues overleden

Neerpelt

Zoals we gisteravond meldden is Tim Mues om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hij was 31 jaar en de vriend van Sabrina Lauritano. Dinsdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk, in het centrum. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

Kerststalvandalisme

Woensdag 18 december 2013
De visie van Fobie
Overpelt - KerststalvandalismeZoom

Overpelt

En zo ziet Fobie de vandalenstreken van gisteravond in de kerststal op de Oude Markt.

Neerpelt

Een man (71) uit Neerpelt en zijn 69-jarige echtgenote zijn gisternamiddag naar het ziekenhuis overgebracht nadat hun auto op de Bergeijksedijk in Valkenswaard in botsing kwam met een andere wagen. De bestuurder van de tweede auto moest door de brandweer worden bevrijd; ook hij werd in het ziekenhuis opgenomen. De weg tussen Valkenswaard en Bergeijk, waarop een inhaalverbod geldt, werd enige tijd afgesloten.

Jan Hegge overleden

Woensdag 18 december 2013
Overpelt - Jan Hegge overleden

Overpelt

Zondag is Jan Hegge overleden, de echtgenoot van Irène Timmermans. Hij was 67 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van het centrum.

Kerkuil 'vogel van het jaar'

Dinsdag 17 december 2013
Pelt - Kerkuil 'vogel van het jaar'ZoomVogelbescherming Vlaanderen heeft vandaag de kerkuil tot "Vogel van het Jaar" uitgeroepen. (Foto Jos Keppens)
'Selfie' is het Woord van het Jaar 2013 geworden. Dat heeft van Dale vandaag bekendgemaakt. De afgelopen weken kon iedereen stemmen op 10 genomineerde woorden die het afgelopen jaren de status van modewoord hebben gekregen. Selfie gaat belbos en geefkas vooraf. Voor wie het niet weet: een selfie is een fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera, gsm of smartphone op armlengte en gepubliceerd op een sociaalnetwerksite.

Overval in De Kempervennen

Dinsdag 17 december 2013
Twee onbekenden, die bivakmutsen droegen, hebben gisteravond een overval gepleegd op een automatenhal in De Kempervennen in Westerhoven, vlak over de grens vóór Valkenswaard. Ze bedreigden een personeelslid en eisten geld; Daarna gingen ze op de loop. Hoe groot de buit is, werd niet bekendgemaakt. 
UPDATE Ryanair gaat na maart van volgend jaar geen vliegtuig meer stationeren op Maastricht Aachen Airport. Dat is vandaag bekendgemaakt door de directie van het vliegveld. De luchtvaartmaatschappij handhaaft Maastricht nog wel als bestemming, maar het aantal vluchten zal verminderen en het aantal bestemmingen afnemen.

Gratis op de feestbus met oudejaar

Maandag 16 december 2013
De Lijn Limburg zet in de nacht van oud naar nieuw 14 feestbussen en 20 extra mensen in. In Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt kunnen de inwoners tijdens oudejaarsnacht gratis op de feestbus, als ze op voorhand een ticket halen in het gemeentehuis (Neerpelt en Overpelt) of in het UiTpunt (Hamont-Achel). Daar kunnen ze ook gratis de folder met een overzicht van de dienstregeling van de oudejaarsnachtbussen krijgen. Andere Limburgers betalen 3 euro voor een feestbiljet.

Een geel karretje op de maan

Zondag 15 december 2013
De visie van Fobie
Pelt - Een geel karretje op de maanZoomEn zo zag Fobie de Chinese maanlanding...

Betsy Claes overleden

Zondag 15 december 2013
Pelt - Betsy Claes overledenVrijdag is Betsy Claes overleden. Ze was 62 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Roep niet te vlug 'witwas'

Zaterdag 14 december 2013
Tribunaliteiten
Als een bank witwasserij ruikt, moet ze dat melden aan de witwascel van de overheid. Anders riskeert ze boetes tot € 1.250.000. Maar wat mag een bank verdacht vinden? De rechtbank van koophandel van Brussel kreeg te maken met een rijke bankklant uit Vlaams Brabant die volgens hem ten onrechte was gemeld aan de witwascel. Hij had twee miljoen dollar laten overschrijven door zijn Amerikaanse beleggingsmakelaar naar zijn bank in België. Kort daarna gaf hij aan die bank opdracht om 500.000 dollar (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Kruis-afdeling 75 jaar oud

Vrijdag 13 december 2013
Pelt - Rode Kruis-afdeling 75 jaar oudZoomVanavond werd in het Lindel in Overpelt het 75-jarig bestaan gevierd van de afdeling Neerpelt-Overpelt van het Rode Kruis. Elly Vandebroek, Nora Bokken, Pierre Truijen en Eddy Dewitz werden er omwille van hun verdiensten in de bloemen gezet. Meer foto's

Sandor Kiss overleden

Vrijdag 13 december 2013
Neerpelt - Sandor Kiss overleden

Neerpelt

Woensdag is Sandor Alex Kiss overleden, de echtgenoot van Alice Gerits. Hij was 76 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Jaak Luys overleden

Vrijdag 13 december 2013
Neerpelt - Jaak Luys overleden

Neerpelt

in het rusthuis is woensdag Jaak Luys overleden, de echtgenoot van Jenny Willekens. Hij was 78 jaar. De uitvaartdienst en de crematie vinden plaats in besloten kring. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Friday night is music night!

Donderdag 12 december 2013
Pelt - Friday night is music night!ZoomDat moet Decibelz ook gedacht hebben, en dus sluiten ze dit jaar morgenavond af met een mooie affiche. Joy Wellboy (foto), gevormd door het duo Joy Adegoke en Wim Janssens uit Brussel, is dé topper van de avond. Hun muziek is hypnotiserend, vervreemdend, betoverend en bestaat uit ongewone maar mooie harmonieën, een originele baslijn, meeslepende melodieën en daarbovenop nog eens de intrigerende stem van Joy. Momenteel toeren ze door Europa in het voorprogramma van (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Hepcats?

Donderdag 12 december 2013
Pelt - Gratis naar... Hepcats?ZoomZin om zaterdagavond vanaf 20.30u eens lekker onderuitgezakt te genieten van een jazzavondje? Dan moet u naar Palethe in Overpelt voor het optreden van Hepcats. Deze band (foto) neemt u mee naar de tijd toen jazz en pop nog (bijna) hetzelfde waren, en toen ‘jazz’ nog automatisch synoniem was met ‘a good time’: de jaren dertig. De arrangementen zijn nieuw - de solo’s zijn dat uiteraard ook - maar de stukken klinken vertrouwd: oude, swingende standards, in de (…) Het hele nieuwsbericht

Nauwere samenwerking politiezones

Woensdag 11 december 2013
Pelt - Nauwere samenwerking politiezonesDe Noord-Limburgse politiezones - HANO, Kempenland en Lommel - gaan nog nauwer samenwerken. Zo gaan ze in de nabije toekomst ook bv. flitsauto's ruilen of agenten uitwisselen omwille van hun specifieke bekwaamheid. Het is ook de bedoeling om samen grotere verkeersacties op het getouw te zetten. Een en ander werd vanavond door HANO-korpschef Paul Claes gezegd tijdens de vergadering van de politieraad van HANO.

Een gemist moment?

Woensdag 11 december 2013
Pelt - Een gemist moment?ZoomU hebt er wellicht geen seconde bij stilgestaan, maar deze namiddag was het een seconde lang 14 uur 15 minuten en 16 seconden, en dat op de 11de van de 12de maand in 2013. Op het schermpje hierboven is het nog mooier weergegeven. De 13 werd erbij "gephotoshopt". (Foto Leon Alders)
Pelt - Eindejaar: denk aan de brandveiligheidZoomElk jaar gebeuren er naar aanleiding van de eindejaarsfeesten heel wat incidenten die verband houden met brandveiligheid, gaande van ongevallen met vuurwerk tot huisbrand door een kerstboom of een fondueset die vuur vat. De Limburgse brandweerschool van het PLOT en de Limburgse Brandweerbond (KLBB) hebben de krachten gebundeld en een filmpje gemaakt, waarop die gevaren nog eens worden toegelicht. Het filmpje staat op een nieuwe website met preventietips.
Deze week is het Mariaziekenhuis gestart met acties ten voordele van Music For Life. Het goede doel dat gekozen werd is Debra Belgium. Die organisatie steunt mensen met Epidermolysis bullosa, kortweg EB, en hun gezinnen. Ze ijveren voor betaalbare en toegankelijke gespecialiseerde zorg en erkenning van EB als chronische en zeldzame ziekte.
EB is de verzamelnaam (…) Het hele nieuwsbericht

Speelgoedboxen voor het ziekenhuis

Dinsdag 10 december 2013
Pelt - Speelgoedboxen voor het ziekenhuisZoomEen afvaardiging van Ladies 51-club PuuR bracht een bezoek aan de dienst radiologie van het Mariaziekenhuis. Met de opbrengst van hun tapasavond van 5 oktober konden ze speelgoedboxen aankopen om jonge ziekenhuispatiëntjes te troosten na een onderzoek. De boxen werden in ontvangst genomen door diensthoofd Anja Swennen en collega Koen Hendriks. PuuR was al toe aan de derde schenking, en dit pas één jaar na de oprichting. Daar zijn de dames terecht heel trots op!

Een ongelooflijke dag voor Sybe

Maandag 9 december 2013
Overpelt - Een ongelooflijke dag voor SybeZoom

Overpelt

Sybe Claes houdt van auto's, vrachtwagens en ook van de brandweer. Vandaag kreeg hij een ongelooflijke dag van Make a Wish, met o.a. een bezoek aan de brandweerkazerne in Lommel. Samen met mama, papa en zijn zusje werd hij daar door een brandweerwagen opgehaald aan de Volksmacht en zo naar de kazerne gebracht. Daar kreeg hij uitleg over de activiteiten van de brandweer, wat voor kledij de brandweerlui moeten dragen bij een interventie... Ze hebben alle brandweerwagens gezien, een ritje (…) Het hele nieuwsbericht
Een ongelooflijke dag voor SybeEen ongelooflijke dag voor SybeEen ongelooflijke dag voor Sybe
Zoom
Pelt - Geld van benefiet voor BuSO St.-ElisabethZoomEen tijdje terug gaf de Noord-Limburgse muziekgroep Nebraska een benefietconcert voor BuSO Sint-Elisabeth in Wijchmaal. Afgelopen week kwamen ze de opbrengst overhandigen. Het geld is bestemd voor BuSO St.-Elisabeth, en voor campus ov4 in Overpelt. 
Het Buitengewoon Secundair Onderwijs St.-Elisabeth organiseert als enige school in Limburg de vier opleidingsvormen (in het totaal voor 531 leerlingen tussen 13 en 21 jaar, met 200 personeelsleden). Vanuit de missie en het (…) Het hele nieuwsbericht
De gids “Hoera, een jubileum?!” wil sociaal-culturele verenigingen sensibiliseren over hoe ze zorg kunnen dragen voor hun erfgoed. Het handboek en de bijbehorende website tonen ook hoe ze, naar aanleiding van een jubileum, dat erfgoed kunnen onderzoeken en valoriseren. Ze zijn een reisgezel voor iedereen die de geschiedenis van zijn vereniging wenst uit te pluizen en met een goed gedocumenteerd verhaal naar (…) Het hele nieuwsbericht

Carol Van Bouwel overleden

Maandag 9 december 2013
Overpelt - Carol Van Bouwel overleden

Overpelt

In het UZ Gasthuisberg in Leuven is donderdag Carol Van Bouwel overleden, de echtgenote van Eric Van Bouwel. Ze was 56 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 14u) in het uitvaartcentrum Severens.

Marèse Kuppens overleden

Maandag 9 december 2013
Overpelt - Marèse Kuppens overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Marèse Kuppens overleden, de weduwe van Pierre Vanvelthoven. Ze was 77 jaar. De uitvaartdienst zal plaatshebben in besloten kring.

Jet Vermeesen overleden

Maandag 9 december 2013
Overpelt - Jet Vermeesen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vrijdag Jet Vermeesen overleden, de weduwe van Jan Scheepers. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Brandweerzone Noord-Limburg heeft een innovatieve webtoepassing gelanceerd waarmee de gemeentelijke crisiscellen via sms geactiveerd kunnen worden. Dat kan een belangrijke tijdwinst opleveren bij calamiteiten, wanneer steden en gemeenten een gemeentelijk coördinatiecomité (GCC) bijeenroepen. Zodra een burgemeester de gemeentelijke fase van het rampenplan afkondigt via het hulpcentrum 100, zal dit laatste de gemeentelijke permanentie op de hoogte brengen en vragen om het GCC te (…) Het hele nieuwsbericht
Bij de Kamerverkiezingen op 25 mei gaat kersvers schepen van Overpelt Katrijn Conjaerts de lijst voor Limburg trekken. Hilde Schuurmans uit Neerpelt zal dezelfde Kamerlijst duwen. Een en ander is gisteren in Brussel beslist op het pollcongres van Groen. 

Woensdag een praatcafé 'DeMENSie'

Donderdag 5 december 2013
Volgende week woensdag om 19.30u organiseert het ‘Praatcafé deMENSie’ in het BinnenHOF in Neerpelt een avond met als thema ‘Goed zorgen voor een ander start bij jezelf’. Daar komen ervaringsdeskundigen getuigen over mantelzorg voor personen met dementie. Deze personen cijferen zichzelf vaak weg of lopen zichzelf soms helemaal voorbij. Door omstandigheden worden de eigen grenzen verlegd en wordt de draagkracht overbelast, wat een serieuze weerslag kan hebben op het dagelijks functioneren.
Het praatcafé ‘deMENSie’ is niet gericht naar professionele geïnteresseerden. De toegang is volledig gratis en vrijblijvend.

Zet je schrap voor vannacht...

Donderdag 5 december 2013
De visie van Fobie
Pelt - Zet je schrap voor vannacht...ZoomDe wind is wat gaan liggen, maar is de sinterklaasstorm helemaal voorbij?

Jefke Verheyen overleden

Donderdag 5 december 2013
Pelt - Jefke Verheyen overledenIn het Sint-Oda-instituut is dinsdag Jefke Verheyen overleden. Hij was 74 jaar. Zaterdag wordt hij in Neerpelt begraven, na een afscheidsviering (om 13.30u) in de ontmoetingsruimte van Sint-Oda. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Catho Vanhout overleden

Donderdag 5 december 2013
Neerpelt - Catho Vanhout overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Catho Vanhout overleden, de weduwe van Jaak Timmers. Ze was 90 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 11u) in het funerarium Severens in de Houtmolenstraat in Overpelt.

Nieuwe camperclub in N.-Limburg

Woensdag 4 december 2013
Pelt - Nieuwe camperclub in N.-LimburgZoomPasar Limburg nodigt alle geïnteresseerden uit om op zondag 22 december om 10 uur aan Domein De Bever in Achel de startvergadering mee te maken van de nieuwe camperclub in het noorden van onze provincie. Ben je gewoon nieuwsgierig of al echt geïnteresseerd in de nieuwe club en de koers welke ze zal gaan varen? Of wil je zelf mee helpen deze koers te bepalen?
De vergadering én de camperclub staat open voor iedereen. Een hapje en een drankje horen er natuurlijk ook (…) Het hele nieuwsbericht

Infodag voor Compostela-pelgrims

Woensdag 4 december 2013
Pelt - Infodag voor Compostela-pelgrimsZoomNu zaterdag vanaf 10.30u heeft in Dommelhof in Neerpelt de infodag-Limburg plaats voor pelgrims die in 2014 (of later) naar Santiago de Compostela willen gaan. Ervaren pelgrims uit heel Limburg komen er informatie geven, zowel over de tochten van thuis uit als over de routes in Spanje, en dit zowel voor stappers als voor fietsers. 
Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat de luchtvaartmaatschappij vanaf 6 april 2014 vanaf Eindhoven Airport gaat vliegen naar Catania, op Sicilië . Dat zal drie keer per week gebeuren: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Catania ligt aan de oostkust van Sicilië, telt 300.000 inwoners en ligt vlakbij de Etna.
Catania is Ryanair’s 33e bestemming vanaf Eindhoven Airport.
 

De PWA kan sneeuw komen ruimen

Dinsdag 3 december 2013
Eind deze week zou er wel eens sneeuw kunnen vallen. Maar wat doet u als u niet meer goed te been bent en de sneeuw toch moet geruimd worden? Dan belt u even naar de PWA.
Een PWA-medewerker komt dan die (wettelijk verplichte) klus uitvoeren; voetpaden, straatgoten en rioolputjes worden sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Dat geldt ook voor de kortste weg van de voor- of achterdeur naar de brievenbus en het voetpad. De klant moet zelf het nodige materiaal leveren: een sneeuwschop, een borstel en (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Wie een woning verhuurt en vindt dat hij te goedkoop verhuurt of de huurder een lastige vlegel vindt, zegt soms de huur op, om er zelf te gaan wonen. "Opzeg voor eigen gebruik" heet dat. Hij moet de daad dan wel bij het woord voegen. Een waakzame huurder houdt in de gaten of zijn gewezen huurbaas echt intrekt in de voormalige huurwoning. Zo niet kan de wakkere huurder een schadevergoeding eisen van 18 maanden huur. Een afscheidsgeschenk dat kan tellen en vrederechters kennen weinig genade voor een (…) Het hele nieuwsbericht

Jen Rommes overleden

Dinsdag 3 december 2013
Overpelt - Jen Rommes overleden

Overpelt

Vrijdag is Jen Rommes overleden, de weduwe van Bèr Paesen. Ze was 85 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30 uur) in het funerarium Severens. Woensdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Centrum.

Charles Meijlaers overleden

Maandag 2 december 2013
Neerpelt - Charles Meijlaers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Charles Meijlaers overleden, de echtgenoot van Mia Baeken. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Lies Simons overleden

Maandag 2 december 2013
Neerpelt - Lies Simons overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Lies Simons overleden, de echtgenote van Leopold Spooren. Ze was 83 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.

Roza Nouwen overleden

Maandag 2 december 2013
Neerpelt - Roza Nouwen overleden

Neerpelt

In het rusthuis Sint-Jozef is zaterdag Roza Nouwen overleden, de weduwe van Michel Verhoeven. Ze was 92 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Lieske Truyen overleden

Maandag 2 december 2013
Overpelt - Lieske Truyen overleden

Overpelt

In het rusthuis is vrijdag Lieske Truyen overleden, de echtgenote van Rob Rabijns. Ze was 70 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring.

Jan Severens overleden

Maandag 2 december 2013
Overpelt - Jan Severens overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Severens overleden, de weduwnaar van Sophie Stienaers. Hij was 83 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.
De Noord-Limburgse OCMW's en Welzijnsregio Noord-Limburg gaan samenwerken inzake personeelswerving. Daarmee willen ze de krachten bundelen en rompslomp vermijden. Met de gezamenlijke wervingsprocedure hoeven kandidaten nog maar op één plaats te solliciteren. Op het sollicitatieformulier duiden zij aan voor welke OCMW’s zij zich kandidaat stellen. Voorts worden er gezamenlijke selectieproeven georganiseerd. Wanneer een kandidaat geslaagd is, komt die op de wervingsreserve van de OCMW’s die hij bij de kandidaatstelling heeft aangeduid. Komt er in één van deze OCMW’s of in de Welzijnsregio een plaats beschikbaar, dan komen de kandidaten op deze wervingsreserve hiervoor in aanmerking.
 
Pelt - Prijzen Cover Loverwedstrijd uitgereiktZoomBij de aanvang van het schooljaar lanceerden de Noord-Limburgse bibliotheken een oproep bij de lagereschoolkinderen voor nieuwe boekencovers. Deze namiddag vond de prijsuitreiking van deze teken- en knutselwedstrijd plaats, niet toevallig tijdens de Lezebezeboekendag. Een driekoppige jury van zelfs internationaal bekende illustratoren zorgde voor het eindrapport van de Cover Lover wedstrijd. Onder hen de internationaal gelauwerde auteur en illustrator Guido van Genechten, bekend van o.a. Rikki, net als Pieter Gaudesaboos en Rosemarie Devos. Winnaar in categorie 1 werd Romée Van Hoof uit Neerpelt (rechts op de foto), in categorie 2 was het Loes Mennen uit Overpelt (midden) en in categorie 3 tenslotte Frans, Cody, Marc en Jelle uit Lommel. De publieksprijs ging naar Amy Van Hoof (links op de foto) uit Neerpelt. (Foto Jan Buyens)

Weer dieven op pad

Zondag 1 december 2013
Er zijn weer dieven op pad. Vrijdagavond was er een inbraak in een huis in de Hoekstraat in Neerpelt waar men binnenkwam via een schuifraam. Gisteren werd opnieuw een inbraak in die straat gemeld; deze keer ging het om een appartement.
Ook in een woning aan de Leopoldlaan in Overpelt werd afgelopen nacht ingebroken.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt