Het overige nieuws

Neerpelt

In Hechtel-Eksel is kajakster Hermien Peters, van de Neerpeltse Watersportclub, vanavond uitgeroepen tot sportvrouw van 2013. Ze behaalde vorig jaar acht keer Belgisch goud.
Pelt - Let op gordel, geen gsm-gebruik in autoVanaf maandag tot en met 7 april gaan de Limburgse politiezones extra aandacht schenken aan het gebruik van een gsm aan het stuur en het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Dat meldt gouverneur Herman Reynders.

Praatcafé deMENSie in Michielshof

Vrijdag 28 februari 2014
Donderdagavond om 19.30u vindt in het Michielshof in Achel het (gratis toegankelijke) Praatcafé deMENSie plaats, met als centraal thema “Wat doen bij vermissing van personen met dementie?”.
Een onrustwekkende verdwijning van een persoon met dementie is het schrikbeeld van elke mantelzorger. Wanneer zo'n persoon plotseling niet meer gevonden kan worden, slaat de paniek toe en is de politie een belangrijke partner. Bij een vermissing van een persoon met dementie zijn de (…) Het hele nieuwsbericht

Technische staf fusieclub aangeduid

Donderdag 27 februari 2014
Een van de nog onduidelijke elementen in de weg naar de fusieclub KFC Esperanza Pelt was de samenstelling van de technische staf. Daarover zijn vanavond knopen doorgehakt. Hoofdtrainer wordt Patrick Witters, de huidige hoofdtrainer van Esperanza. Werner Follon wordt T2. Damestrainer wordt Ronny Maessen, beloftentrainer Alex Mannaerts, keeperstrainer Jan Lommelen, kinesist Albert Hertogs, clubarts Pieter Deprez en technisch directeur Jos Vandenbroek.

Zondag MS-wandeldag

Donderdag 27 februari 2014
Komende zondag is het MS-wandeldag. Van 7 tot 15 uur kunt u dan terecht op de vliegbasis van Kleine Brogel voor afstanden van  4, 7, 12, 18, 20 of 26 km. De wandeldag kadert in de MS-acties waarmee het stadsbestuur van Peer en de Tiende Wing van de vliegbasis geld inzamelen voor de MS-Liga en het Revalidatie & MS-centrum van Overpelt.

Driekske Custers overleden

Donderdag 27 februari 2014
Neerpelt - Driekske Custers overleden

Neerpelt

in het Mariaziekenhuis is gisteren Henri Driekske Custers overleden, de echtgenoot van Jette Hermans. Hij was 88 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

Valkenswaard plaatst 'blikvangers'

Donderdag 27 februari 2014
Neerpelt - Valkenswaard plaatst 'blikvangers'Zoom

Neerpelt

Neerpelt liet ze enkele jaren geleden verwijderen - met als gevolg veel blikjes in de wegberm langs de schoolroutes -, Valkenswaard ziet er heil in: blikvangers. De gemeente gaat, nota bene op verzoek van scholieren, vandalismebestendige blikvangers plaatsen op de toegangswegen naar het centrum van Valkenswaard. De jongeren willen blikvangers zodat zwerfvuil niet in de berm of sloot terechtkomt. Dit alles in het kader van een schonere gemeente.

Lisa dééd het in 'The Voice'

Woensdag 26 februari 2014
Neerpelt - Lisa dééd het in 'The Voice'Zoom

Neerpelt

Lisa Gilissen, oud-leerlinge van het NIKO-strijkorkest, zette onlangs een overtuigende prestatie neer tijdens de blind auditions in ‘The Voice van Vlaanderen’ op VTM. Vol overgave bracht ze haar cover en wist ze de 4-koppige jury te overtuigen om te solliciteren naar een job als coach. We zijn benieuwd naar het vervolg!

Michel Elen overleden

Woensdag 26 februari 2014
Overpelt - Michel Elen overleden

Overpelt

Maandag is Michel Elen overleden, de echtgenoot van Antoinette Walbers. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Holheide.

Maria Eerdekens overleden

Woensdag 26 februari 2014
Neerpelt - Maria Eerdekens overleden

Neerpelt

Gisteren is Maria Eerdekens overleden, de weduwe van Jozef Thijs. Ze was 91 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.  Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Oppassen op Haspershoven

Woensdag 26 februari 2014

Neerpelt

Volgende week start de gemeente Overpelt werken in de Slagmolenstraat, een zijstraat van de Haspershovenstraat. Tijdens de eerste fase van de werken zal vanaf 3 maart gedurende een maand de Haspershovenstraat onderbroken zijn ter hoogte van de Slagmolenstraat. Daar moeten de verschillende aansluitingen met bestaande leidingen gemaakt worden. Er zal gedurende die maand dus geen doorgaand autoverkeer mogelijk zijn in de Haspershovenstraat. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren via het voetpad.

Hermien Peters wint Dijleafdaling

Woensdag 26 februari 2014

Neerpelt

Kajakster Hermien Peters heeft afgelopen weekend zowel de sprint als de classic rivierafdaling op de Dijle in Leuven gewonnen. De jonge atlete uit Hechtel-Eksel is lid van de Neerpeltse Watersportclub.

Alda Schalley overleden

Woensdag 26 februari 2014
Pelt - Alda Schalley overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Alda Schalley overleden, de echtgenote van Toine Goossens. Ze was 85 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.

Huurderssyndicaat boos op minister

Dinsdag 25 februari 2014
Het Limburgs Huurderssyndicaat is boos omdat minister Freya Vandenbossche (sp.a) deze week besliste om de huursubsidie voor de laagste inkomens te verlagen naar een vast basistarief van 120 euro. Dat betekent 110 euro minder per maand voor een alleenstaande met leefloon.
Een huursubsidie is een tegemoetkoming in de huurprijs voor mensen met een laag inkomen die verhuizen van een slechte of onaangepaste huurwoning naar een goede aangepaste woning. Het Huurderssyndicaat pleit ervoor om het (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen

Neerpelt

<<De soap rond de grenspaal begint groteske vormen aan te nemen.
U weet dat grenspaal 184 al twee keer werd gestolen. Omdat verdwenen grenspalen verplicht moeten vervangen worden en de gestolen paal niet opdook, besloot men na een tijdje maar een nieuwe te gieten.
Op 21 januari kreeg een van onze relaties een mail van het gemeentebestuur waarin hem gemeld werd dat de nieuwe grenspaal klaar was en dat hij op 21 februari zou geplaatst worden. Alleen over het uur was er nog geen (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Eerlings overleden

Maandag 24 februari 2014
Pelt - Alice Eerlings overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Alice Eerlings overleden, de weduwe van Hubert Vrolix. Ze was 69 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring.

Leo Vroman overleden

Zondag 23 februari 2014
'Kom vanavond met verhalen
hoe de oorlog is verdwenen
en herhaal ze honderd malen
alle malen zal ik wenen...'


Dat komt uit "Vrede", een van de bekendste gedichten van Leo Vroman. De Nederlandse dichter is gisterochtend overleden in Fort Worth, in de VS, waar hij al lang woonde. Vroman wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandstalige dichters. Hij werd 98 jaar.

Fried Winters overleden

Zaterdag 22 februari 2014
Overpelt - Fried Winters overleden

Overpelt

Gisteren is Fried Winters overleden, de weduwnaar van Anna Truyens. Hij was 96 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Overspel en toch onderhoudsgeld?

Vrijdag 21 februari 2014
Tribunaliteiten
Vaak is de oorzaak het gevolg van een gevolg. Dat moet ons hoogste rechtscollege, het hof van cassatie, ook hebben gedacht toen het op 21 oktober 2011 oordeelde dat, als een echtgeno(o)t(e) "een zware fout" maakt, hij of zij niet automatisch alle rechten verliest op een onderhoudsgeld na echtscheiding. Van belang is na te gaan of een zware fout van de andere echtgenoot niet de echte oorzaak is van de "ontwrichting" van het huwelijk. De uitspraak van het hof van cassatie maakt dat bij processen over onderhoudsgeld (…) Het hele nieuwsbericht

Helena Peeten overleden

Vrijdag 21 februari 2014
Neerpelt - Helena Peeten overleden

Neerpelt

Woensdag is Helena Peeten overleden, de echtgenote van Mathieu Eerlingen. Ze was 75 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Zondag op stap in Bosland

Vrijdag 21 februari 2014
Pelt - Zondag op stap in BoslandZoomBosland biedt vele mogelijkheden voor wie graag een mooie wandeling maakt. Dit jaar organiseert Bosland, samen met Natuurpunt Hechtel-Eksel, Natuurpunt Noord-Limburg en Werkgroep Isis vzw, elke maand begeleide wandelingen. Ervaren en gepassioneerde gidsen laten je kennis maken met verschillende aspecten van de prachtige natuur in dat gebied.
Nu zondag om 14u wordt de aftrap gegeven in In den Brand (foto), aan de Kamerstraat in Hechtel-Eksel. Je kan er een mooie stapwandeling maken doorheen de landduinen met op enkele typische plekjes deskundige uitleg over het ecosysteem van die duinen. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen: ze maken hier kennis met de grootste natuurlijke zandbak van Vlaanderen...  Bosland

Kinderpoëzie in het Hageven

Vrijdag 21 februari 2014
Op zondag 16 maart vertrekt er om 14 uur aan De Wulp, aan het Hageven in Neerpelt, een poëziewandeling voor en door kinderen. Jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar mogen hiervoor eigen gedichtjes insturen naar het bezoekerscentrum, Tussenstraat 10 te 3910Neerpelt, of mailen naar dewulp[!]skynet.be. Op zondag 9 maart moeten de inzendingen binnen zijn.
De gedichtjes moeten “Lente in het Hageven” als onderwerp hebben. Dat mag gaan over zowel de dieren en de planten als over het landschap van het natuurgebied. De werkjes zijn tussen de 5 en 20 regels lang. Voor de kinderen die hun gedicht niet zelf willen voordragen zijn er volwassenen die dat voor hen zullen doen. Voor alle aanwezige inzenders ligt een mooi cadeautje klaar. En wie het mooiste gedicht schreef, wacht een fantastische verrassing!
Hoe lang moet een mens wachten op een reünie van Talking Heads? Opperhoofd David Byrne ziet het vooralsnog niet zitten en dus is het tijd voor plan B met een verzameling muzikanten en acteurs met de legendarische concertfilm ‘Stop making sense’ op het netvlies gebrand. Losjes vertrekkend vanuit die mijlpaal uit de rockgeschiedenis worden de Talking Heads eigenhandig nieuw leven ingeblazen. Byrning Down The House, dus, vrijdagavond in De Posthoorn in Hamont. Met leden van o.a. (…) Het hele nieuwsbericht

Hubertine Van Moll overleden

Woensdag 19 februari 2014
Overpelt - Hubertine Van Moll overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is vandaag Hubertine Van Moll overleden, de weduwe van Alfons Mombers. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Pelt - 'Plan-MER voor sneltram schiet goed op'ZoomHet plan-MER (MER= milieueffectenrapport) voor de aanleg van een sneltram of trein tussen Hasselt en Neerpelt/Lommel "schiet goed op", meldt De Lijn Limburg. Voor die verbinding werd op vraag van de Vlaamse regering een vergelijkende studie uitgevoerd die de keuze van een sneltram afwoog tegenover de (her)ingebruikname van spoorlijn 18 door de NMBS. Uit de studie bleek dat voor deze specifieke verbinding een trein mogelijk een betere optie kan zijn. Vandaar dat in het lopende plan-MER (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Croonen overleden

Dinsdag 18 februari 2014
Overpelt - Lieske Croonen overleden

Overpelt

In het rusthuis Immaculata is vandaag Lieske Croonen overleden, de weduwe van Jaak Van Asten. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Frans Verbruggen overleden

Maandag 17 februari 2014
Overpelt - Frans Verbruggen overleden

Overpelt

Donderdag is Frans Verbruggen overleden, de echtgenoot van Lutgarde Corthouts. Hij was 57 jaar. Het afscheid zal in intieme kring plaatsvinden. 

Trouwen in het bos

Zaterdag 15 februari 2014
In de bossen van het Nederlandse Staatsbosbeheer mag voortaan worden getrouwd, meldt omroep Brabant. Het Leenderbos in Leende krijgt daarvan de primeur. Begin juni gaat het eerste stel trouwen op het mos en onder de bomen. 

Theresia Pellens overleden

Vrijdag 14 februari 2014
Neerpelt - Theresia Pellens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is woensdag Theresia Pellens overleden, de weduwe van Leon Steensels. Ze was 71 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

NMBS: betere aansluitingen in Herentals

Donderdag 13 februari 2014
In een open brief kaartten volksvertegenwoordigers Kathleen Deckx uit Mol en Peter Vanvelthoven uit Lommel onlangs de gebrekkige aansluitingen in Herentals tussen treinen uit Brussel en Antwerpen naar Mol en Neerpelt aan. De NMBS laat nu weten de wachttijd voor bepaalde treinen iets uit te breiden.
“De NMBS laat weten dat de treinen vanuit Antwerpen maximum 2 minuten wachten op deze uit Brussel. Enkel in uitzonderlijke situaties kan hiervan afgeweken worden. De reden hiervoor is dat door (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis WiFi in binnenstad Weert

Donderdag 13 februari 2014
De binnenstad van Weert krijgt vanaf eind april-begin mei een gratis publiek WiFi-netwerk. WiFi is vanaf dat moment voor alle bezoekers gratis beschikbaar op de promenades en pleinen binnen de singelring, Stationsstraat, Maaspoort en het Bassin. De gemeenteraad besloot hiertoe in de raadsvergadering van 12 februari. Door het WiFi-netwerk worden de economische activiteiten in de stad gestimuleerd. 'Het is aantrekkelijk voor (Belgische) bezoekers en een kans voor de ondernemers,' aldus de gemeente.

Werken op Zuiderring Mol

Donderdag 13 februari 2014
Vanaf volgende maandag gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) renovatiewerken laten uitvoeren op de drie bruggen van de Zuiderring in Mol. De werken verlopen in drie fasen. Tijdens de eerste fase, die loopt tot midden maart, wordt gewerkt aan de kant van het verkeer richting Lommel. Er zal dan maar één rijstrook open zijn. Tussen midden maart en midden april wordt gewerkt aan de kant van het verkeer naar Geel. In deze rijrichting is er amper hinder, omdat de werken vanop de naburige (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar 'Alles van Eva'?

Woensdag 12 februari 2014
Pelt - Gratis naar 'Alles van Eva'?ZoomMet ‘Alles van Eva’ laat theatergelschap SKaGeN een jarenlange wens in vervulling gaan: een theaterbewerking van het klassieke hoorspel The wisdom of Eve van Mary Orr, dat later werd verfilmd als de Hollywoodklassieker ‘All about Eve’. CC Palethe zorgt met deze theatervoorstelling vrijdagavond om 20.30u voor een originele invulling van uw Valentijnsavond… En u kunt er misschien gratis naartoe!
De jonge Eva aanbidt Margot, een ster aan het theaterfirmament. (…) Het hele nieuwsbericht

Cecile Leenders overleden

Woensdag 12 februari 2014
Neerpelt - Cecile Leenders overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Cecile Leenders overleden, de echtgenote van Bertho Wilkin. Ze was 75 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Christine Rutten overleden

Woensdag 12 februari 2014
Overpelt - Christine Rutten overleden

Overpelt

In het RVT Hoevezavel in Lommel is vandaag Christine Rutten overleden, de weduwe van Jan Naus. Ze was 86 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel.

Ga baseball spelen bij de Nstars

Dinsdag 11 februari 2014
Pelt - Ga baseball spelen bij de NstarsZoomVoor het komende seizoen zoeken de Nstars enthousiaste jongens en meisje die willen meedoen aan de baseballcompetitie. De Noord-Limburgse Baseballclub Nstars groeit gestaag. Er zijn inmiddels al 3 teams en een volwassen softballteam actief in Neerpelt. De Nstars hebben zich voor het nieuwe seizoen, dat van april tot oktober loopt, dan ook ingeschreven met twee jeugdteams in de competitie: een pupillenteam (8-12 jaar) en een aspirantenteam (12-16 jaar). Voor die teams worden er nog nieuwe leden (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... de tangoavond?

Dinsdag 11 februari 2014
Pelt - Gratis naar... de tangoavond?ZoomMet de tango nuevo was het dat de grootmeester Astor Piazzolla het startsein gaf voor een onvermoede tango-heropleving in Europa. De minder gekende traditie van dansbare stadsmuziek waarop Piazzolla zich inspireerde, vormt evenwel de stuwende kracht van Tango 02, het Brussels tango-orkest (foto) dat de luisteraar en danser op ontdekkingstocht neemt met diepgewortelde ritmes van de legendarische D'Arienzo, Di Sarli en anderen. Dat orkest staat vrijdagavond vanaf 20.30u in (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Verkeersactie van politie op vier plaatsenTussen 7u en 15u vandaag hield de lokale politie HANO een algemene verkeersactie op 4 verschillende controlepunten in de politiezone. De resultaten:
- 4 onmiddellijke inningen voor fietsers
- 2 jongeren-pv's verlichting fietser
- 5 onmiddellijke inningen inzake gordeldracht
- 2 onmiddellijke inningen inzake gebruik GSM aan het stuur
- 3 pv's voor niet-geldige keuring
- 1 pv inschrijving voertuig + gordeldracht
- 3 pv's van waarschuwing voor de boorddocumenten.

Marc Hornix overleden

Maandag 10 februari 2014
Neerpelt - Marc Hornix overleden

Neerpelt

In het ziekenhuis van Genk is zaterdag Marc Hornix overleden, de echtgenoot van Lieske Kuppens. Hij was 58 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint)Huibrechts-Lille. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be


Hoe was het verkeer in 1989, dus 25 jaar geleden? Deze oude opname van Jos Geunes werd gemaakt vanuit een auto die vanaf het begin van de Heerstraat in Neerpelt tot bij ijssalon Lehaen op de Oude Markt in Overpelt reed. In Neerpelt was er nog geen sprake van de Lidl of de Colruyt, en ook niet van verkeerslichten bij de kruising met Boseind. Het Spinnewiel hield een (…) Het hele nieuwsbericht

Wie bewaakt het bouwbudget?

Zaterdag 8 februari 2014
Tribunaliteiten
Wie plannen smeedt om te bouwen heeft het met zijn architect over het budget. De bouwheer ziet graag een zo klein mogelijk budget, niet in het minst omdat het ereloon van de architect een percentage is van het budget. Maar de bouwheer wil ook dat de architect het budget respecteert. Geen wonder dat discussies over het budget regelmatig bij de rechtbank belanden.
Zo was er in Waals-Brabant een echtpaar dat langs zijn huis een appartement wilde bouwen. Het contract met de architect sprak van een "summiere en (…) Het hele nieuwsbericht

Stem op Hilde!

Vrijdag 7 februari 2014
Pelt - Stem op Hilde!ZoomTot 16 februari kunt u stemmen op Hilde Peerlings. Waarom u dat moet doen? Omdat ze een clevere vrouw is die laat zien dat je het ook als vrouw in een mannenmaatschappij ver kunt schoppen. Ze is nu genomineerd voor de WOMED Award 2013, een bekroning voor de vrouwelijke zelfstandige ondernemer van het jaar, uitgereikt door Markant en UNIZO. 
Na een loopbaan in de financiële sector stapte Hilde Peerlings in 1999 als zaakvoerder-vennoot mee in de Ford-garage van haar  broer. Samen (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Grevendonk overleden

Vrijdag 7 februari 2014
Overpelt - Jan Grevendonk overleden

Overpelt

Woensdag is Jan Grevendonk overleden, de echtgenoot van Josée Jannis. Hij was 76 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Maandagavond is er daar een gebedswake.
Het provinciaal comité van de voetbalbond heeft beslist om dit weekend alle wedstrijden voor de reserven, jeugd en G-voetbal af te gelasten. Dat is uiteraard het gevolg van het weer. Veel terreinen liggen er onbespeelbaar bij

Horeca krijgt meer tijd

Vrijdag 7 februari 2014
De horeca krijgt meer tijd om zich aan te passen aan de "geregistreerde kassa". Dat zei minister van financiën Koen Geens vanmiddag in Hasselt. Er komt een langere overgangsperiode en pas vanaf 1 januari 2016 zal er gesanctioneerd worden.

Remi Velghe overleden

Vrijdag 7 februari 2014
Neerpelt - Remi Velghe overleden

Neerpelt

Vandaag is Remi Velghe overleden, de echtgenoot van Alda Schuurmans. Hij was 79 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u is er een avondmis in de Sint-Niklaaskerk.

Oppassen voor de wafelverkoper

Vrijdag 7 februari 2014
De politie Kempenland waarschuwt voor een oplichter die deur aan deur wafels verkoopt. Tussen 31 januari en 7 februari deden al 8 mensen aangifte. De man belt aan en zegt wafels, truffels of appelen te verkopen ten voordele van SRW Heppense Kankerstichting. Hij int een som geld tussen 5 en 10 euro. De kopers ontvangen een betalingsbewijs met vermelding van de naam De Meuter André en het adres Kruisstraat 17 te 3970 Leopoldsburg. Op het document staat een leveringsdatum. De bestelling wordt nooit geleverd en zowel de stichting als het adres zijn fictief.
Wanneer u met deze "verkoper" in contact komt, kunt u best naar de politie bellen op 011/399 299.  Mensen die al een bestelling deden en betaald hebben, kunnen aangifte doen.

Marcelle Moons overleden

Vrijdag 7 februari 2014
Neerpelt - Marcelle Moons overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Marcelle Moons overleden, de weduwe van Juul Luyten. Ze was 93 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Boseind.

Kort maar interessant (5)

Donderdag 6 februari 2014
Pelt - Kort maar interessant (5)Zoom*** Zoals bijen zwermen de meer dan 100.000 sterren op bovenstaande foto rond het centrum van de heldere bolvormige sterrenhoop M15. Hij is een overblijfsel uit de vroege jaren van ons melkwegstelsel. M15 is gemakkelijk zichtbaar met een verrekijker, en heeft in het midden een van de dichtste concentraties van sterren, met een overvloed aan variabele sterren en pulsars. Het is een foto genomen door de Hubble-ruimtetelescoop. M15 ligt ongeveer op 35.000 lichtjaren van de aarde, in de richting van het (…) Het hele nieuwsbericht
Kort maar interessant (5)
Zoom

Navelstrengbloed doneren kan ook hier

Donderdag 6 februari 2014
Sinds eind januari kunnen pas bevallen vrouwen ook in het Mariaziekenhuis navelstrengbloed afstaan aan de Leuvense navelstrengbloedbank. Navelstrengbloed is het bloed dat achterblijft in de navelstreng en de moederkoek na de geboorte. Dit bloed heeft geen functie meer voor de moeder en het kind, waardoor de navelstreng en de placenta meestal weggegooid worden.
Dit bloed bevat echter levensbelangrijke stamcellen die gebruikt kunnen worden om (jonge) patiënten met een ernstige bloedziekte of (…) Het hele nieuwsbericht
De rechtbank in Hasselt heeft gisteren een 33-jarige man uit Hamont-Achel veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf met uitstel en een boete van 6000 euro, waarvan de helft met uitstel. Hij werd veroordeeld wegens het bezit van cocaïne. De man was bodyguard van Barry Mieremet en was in mei 2008 door de rechtbank van Turnhout al veroordeeld tot 6 jaar cel wegens afpersing, gijzeling, heling en verboden wapendracht. Aan het uitstel voor de celstraf zijn voorwaarden gekoppeld. 
Een 31-jarige man uit Overpelt, die wiet en cocaïne verkocht en xtc in zijn bezit had, kreeg dezelfde celstraf en boete. De rechtbank verklaarde twee personenwagens, een bedrag van 5.200 euro, gsm's en simkaarten verbeurd.

Nieuw stadhuis voor Weert

Woensdag 5 februari 2014
Weert krijgt dit jaar een nieuw stadhuis. Het ligt aan de Wilhelminasingel en wordt op vrijdag 27 juni officieel geopend. Dat wordt dan meteen de start van enkele "open huis"-dagen, want op zaterdag en zondag kunnen inwoners dan het nieuwe stadhuis gaan bekijken en zijn er diverse activiteiten gepland.    

Karate: 6 Vlaamse titels voor KCAR

Dinsdag 4 februari 2014
Pelt - Karate: 6 Vlaamse titels voor KCARZoomOp het Vlaams karatekampioenschap in Hasselt heeft karateclub KCAR uit Eksel-Peer-Helchteren-Overpelt zondag liefst 18 podiumplaatsen en 6 titels gehaald, het hoogste aantal van de deelnemende clubs. In de voormiddag haalden Ward Lemmens uit Helchteren en Laura Sikorski uit Peer hun slag thuis in het onderdeel “kata”. Eva Kuipers greep nipt naast het goud en werd 2e, Brecht Evens deed het meer dan behoorlijk met een 3e plaats. In de namiddag was er het onderdeel (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe flitsauto voor politiezone

Maandag 3 februari 2014
Pelt - Nieuwe flitsauto voor politiezoneSinds enige tijd zet de politiezone HANO een nieuwe flitswagen in. De foto's die de camera maakt van snelheidsovertreders worden digitaal verwerkt, wat inhoudt dat de pv's al 's anderendaags bij de betrokkene in de bus kunnen vallen. Aan de ingebruikname ging een aantal proefmetingen vooraf. De nieuwe flitswagen is een VW Touran.

Huismus leidt het vogeltelweekend

Zondag 2 februari 2014
Dit weekend hebben al meer dan 10.000 mensen in ruim 7500 tuinen vogels geteld tijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. De resultaten lopen nog volop binnen via www.vogelweekend.be, maar na 200.000 getelde vogels is het nu al duidelijk dat het uitblijven van de winter voor verschuivingen heeft gezorgd in de samenstelling van het Vlaamse tuinvogelbestand. Zo zaten er volgens de voorlopige resultaten in de gemiddelde Vlaamse tuin 28 vogels. Dat is flink minder dan tijdens andere jaren (vorig jaar waren (…) Het hele nieuwsbericht

1500 kunstwerken in de Wingerd

Zondag 2 februari 2014
Pelt - 1500 kunstwerken in de WingerdZoomVrijdagavond toonden 1500 leerlingen van kleuterklas tot en met de zevende specialisatiejaren uit verschillende scholen van het gemeenschapsonderwijs hun kunstwerken in Campus De Wingerd. Onder het thema 'Tegenstellingen in de kunst' werkte elke school een eigen tegenstelling uit: in de Wingerd (Overpelt) werkte men rond verleden en toekomst, in aan den Bogaerd (Peer) kozen ze voor oud en nieuw,  in de Horizon (Hamont) was het koud en warm, Ter Duinen (Hechtel) zag het hoog en laag en de Brug (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Knevels overleden

Zaterdag 1 februari 2014
Neerpelt - Jaak Knevels overleden

Neerpelt

Gisteren is Jaak Knevels overleden, de echtgenoot van Bertha Umans. Hij was 76 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de kerk van Grote Heide.
16/06

Stiena en jef proficiat met jullie 70 jaar samenzijn

Rita en jaak Dolders
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt