Het overige nieuws

Johnny Hensen overleden

Maandag 31 oktober 2016
Neerpelt - Johnny Hensen overleden

Neerpelt

Zoals gemeld is zondagochtend in Mol Johnny Hensen overleden, de vriend van Enen Klerks. Hij zou op 17 november 29 jaar worden. De uitvaartdienst zal plaatshebben in intieme kring. Laatste groet: zondag 6 november van 11 tot 12u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Natuurramp eist 40-tal doden

Maandag 31 oktober 2016
Neerpelt - Natuurramp eist 40-tal dodenZoom

Neerpelt

Een natuurramp in Egypte, tussen Cairo en Hurghada, heeft vorige week minstens 40 doden geëist. De Egyptische overheid deed er alles aan om dat nieuws stil te houden. Dat zegt Neerpeltenaar Koen Jansen, die een week in Egypte met vakantie was.
Na een bezoek aan Caïro werd zijn reisgezelschap op de terugweg naar hun hotel tegengehouden door de politie omdat "een kolkende massa zand en water" de weg overspoelde en dat deel van de woestijn in een modderpoel veranderde. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Onzekerheden

Maandag 31 oktober 2016
Vandaag gelezen
"Een vrouw is een vat vol onzekerheden."
(Kapper met meer dan dertig jaar ervaring, vandaag in De Standaard)
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tikZoomZo begint dat kinderliedje. Bij het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek hebben ze de afgelopen week roodborstjes opgevangen die zo hard tegen het raam tikten dat ze even de kluts kwijt waren. Een ervan was zelfs geringd in Finland. Roodborstjes trekken rond deze tijd naar het warmere Zuiden, net zoals bv. kraanvogels.
Mocht je zelf met zo'n "raamslachtoffer" geconfronteerd worden, controleer dan of het geen ernstige verwondingen heeft, adviseert het NHC. Is dat niet zo, dan is het goed om de (…) Het hele nieuwsbericht

Niet vergeten...

Zaterdag 29 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
...vannacht de klok een uur terug te draaien! Want de wintertijd begint.

Louis Reijnders overleden

Zaterdag 29 oktober 2016
Overpelt - Louis Reijnders overleden

Overpelt

Vandaag is Louis Reijnders overleden, de weduwnaar van Anna Cox en de vriend van Stineke Van Baelen. Hij was 89 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Martha Bullen overleden

Zaterdag 29 oktober 2016
Pelt - Martha Bullen overledenWoensdag is de uit Overpelt afkomstige Martha Bullen overleden, de weduwe van Enest Van Briel. Zijn was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer Put in Helchteren.

Meetrainen met Sporting NeLo!

Zaterdag 29 oktober 2016
Neerpelt - Meetrainen met Sporting NeLo!Zoom

Neerpelt

Sporting NeLo is al jaren een van dé toonaangevende clubs in het Belgisch handbal. Voor haar jeugdopleiding krijgt de club jaarlijks de hoogste onderscheiding van de Belgische Handbalbond en van Sport Vlaanderen (Bloso). Sporting wil de jeugd de best mogelijke opleiding kunnen aanbieden, zowel op sportief als op educatief vlak. Daarom worden gratis jeugdtrainingen georganiseerd voor iedereen die het handbal eens graag wil proberen. Ook tijdens de herfstvakantie kunnen zowel jongens als (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Op de goeie golf (133): de hotelwekkerZoom

Overpelt

Wekdiensten in hotels bestaan al zeer lang. Hoe dat kon zonder digitale technieken komt u te weten in deze aflevering vanuit het Radiomuseum.

Overpelt

De parochiefederatie Overpelt herdenkt op 1 november haar parochianen die sinds Allerheiligen vorig jaar overleden zijn. Dat gebeurt tijdens een gebedswake (14 uur) in de kerken van Overpelt-Centrum, Lindel-Hoeven, Holheide en Overpelt-Fabriek.
Neerpelt - 77 kerkelijke uitvaarten in pastorale zoneZoom

Neerpelt

Sinds Allerheiligen vorig jaar vonden er in de Neerpeltse kerken in totaal 77 avondwakes en/of uitvaartdiensten plaats: in Neerpelt-Centrum 36; in Sint-Huibrechts-Lille 15; in Boseind 13; in Grote Heide 7 en in 't Herent 6. Op de foto: het bord met de overledenen van St.-Huibrechts-Lille.

Werelddiabetesdag: nu inschrijven

Vrijdag 28 oktober 2016

Overpelt

Op maandag 14 november zetten het Mariaziekenhuis, dienstencentrum Pelle Melle, de Overpeltse sportdienst en Dommelslag diabetes samen in de kijker. Het is dan Werelddiabetesdag. De focus ligt op preventie. Beweging, een gezonde voeding en levensstijl zijn belangrijk in dat kader. Vandaar ook een programma dat vol beweging zit. Deelnemen kost 2 euro. Inschrijven is wel noodzakelijk. Dat kan nog tot maandag 31 oktober in lokaal dienstencentrum Pelle Melle (Dorpsstraat 58) of via www.mznl.be/diabetesdag. Meer info

Mia Claes overleden

Vrijdag 28 oktober 2016
Pelt - Mia Claes overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Claes overleden, de weduwe van Albert Achten. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Herken jij een beroerte?

Vrijdag 28 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Morgen, 29 oktober, is het ‘Wereld Beroerte Dag’. Een ideaal moment om de Vlaamse campagne ‘Herken een beroerte’ weer onder de aandacht te brengen. Iedere dag krijgen in België ongeveer 60 mensen een beroerte. Een groot deel hiervan blijft achter met een blijvende en vaak ernstige handicap waardoor men niet meer zelfstandig kan functioneren. Ongeveer een kwart overlijdt aan de gevolgen. Door het snel herkennen van de symptomen kan hersenschade beperkt worden en zelfs een (…) Het hele nieuwsbericht

Het weekend van de stilte

Donderdag 27 oktober 2016
Neerpelt - Het weekend van de stilteZoom

Neerpelt

Ter gelegenheid van de ‘Dag van de stilte’ kan je zaterdag en zondag in het Klankenbos terecht om in oorverdovende stilte poëzie te lezen. Musica zet twee stoelen neer in de installatie Tacet (foto), waar je in alle rust en stilte kan bladeren door de dichtbundel 'Het laat zich niet vangen', uitgebracht n.a.v. 10 jaar Klankenbos in 2015 met poëzie van o.a. Maud Vanhauwaert. Of neem gerust je eigen boek mee!
"Tacet" is een geluidsarme glazen kubus van Hekkenbergarchitects (NL) en Paul Beuk (NL). Het kunstwerk is geïnspireerd op de controversiële compositie 4’33’’ van John Cage, een werk dat uit drie delen ‘Tacet’ (Latijn voor ‘Het is stil’) bestaat.

Morgen niet inbreken, alsjeblief

Donderdag 27 oktober 2016
Morgen/ vrijdag 28 oktober zal opnieuw de actiedag "1 dag niet" plaatsvinden in België en in Nederland. Die "1 dag niet" is een bewustwordingscampagne die zowel de mensen als de overheid wil aanzetten tot het nemen van maatregelen om inbraken in woningen te voorkomen. Elke dag krijgen zo’n 200 Belgen inbrekers over de vloer.
Pelt - Gevaarlijk virus circuleert bij ondernemersZoomEen aantal zelfstandigen en handelaars in Limburg kreeg deze week te maken met een gevaarlijk virus. Ook bij de Internetgazet Beringen kwam zo'n mail binnen. Gelukkig reageerden we alert en werd het doorgegeven aan Unizo Limburg om collega-ondernemers te waarschuwen.
Dit virus wordt verspreid via een zogenaamde mail van Trondheim Transport BV. Daarin wordt gevraagd om een nieuwe afspraak te maken om uw bestelling te laten afleveren. Je opent deze mail dus best niet! Die zogenaamde (…) Het hele nieuwsbericht

Facturen ziekenhuis dubbel verstuurd

Donderdag 27 oktober 2016
Door een technisch probleem werden de facturen van het Mariaziekenhuis in Overpelt voor de maand juli een tweede keer verstuurd. Patiënten die deze factuur nogmaals ontvingen en per ongeluk dubbel betaald hebben, moeten zich geen zorgen maken. Het teveel bedrag wordt automatisch teruggestort. 
Momenteel wordt onderzocht waar de oorzaak van het probleem ligt: bij het ziekenhuis of bij de onderaannemer die belast is met de verzending van de facturen. Mocht iemand hierover een vraag hebben, kan hij of zij terecht bij de facturatiedienst op het nummer 011 826 454.
Showbizz
Pelt - Maarten Cox aan de slag bij Radio 2 LimburgZoomMaandag gaat Maarten Cox aan de slag bij Radio 2 Limburg. Hij komt het team van presentatoren versterken. Daan Masset (Start je dag, 6u-8u) en Eva Droogmans (12u-13u) blijven op post. Maar als zij afwezig zijn, kruipt Maarten Cox achter de microfoon. De volgende 2 weken is hij elke dag te horen in het middagprogramma (12u-13u) op Radio 2 Limburg.
Maarten Cox is afkomstig van Neerpelt en woont nu in Beringen. Hij is een bekend tv-gezicht en presenteerde van 2010 tot 2015 StudioTVL. Op dit (…) Het hele nieuwsbericht

Openingsuren recyclagepark

Donderdag 27 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Dit weekend gaan we naar het winteruur. Vanaf volgende week worden dan ook de openingstijden van het recyclagepark weer gewijzigd; het gaat dan één uur vroeger dicht. De openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
woensdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
donderdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
vrijdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
zaterdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00u.

Jeanne van der Linden overleden

Donderdag 27 oktober 2016
Neerpelt - Jeanne van der Linden overleden

Neerpelt

Gisteren is Adriana - "Jeanne" - van der Linden overleden, de weduwe van Jan van Mierlo. Ze was 82 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden.

Verkeersactie: 77 chauffeurs te snel

Donderdag 27 oktober 2016
Pelt - Verkeersactie: 77 chauffeurs te snelDe politiezone HANO heeft gisteren een verkeersactie gehouden. 77 van de 342 bestuurders reden te snel. Daarnaast schreven de agenten onder meer 13 bekeuringen uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en foutparkeren.

Zwemmen en eten voor vzw 't Kietelt

Woensdag 26 oktober 2016
Volgende week dinsdag is het 1 november. Dan organiseert Pelt4U, in samenwerking met Zwemparadijs Dommelslag en diverse handelaars, voor de 2de keer een culinaire activiteit voor het goede doel. Alle opbrengsten van dit evenement gaan naar vzw ‘t Kietelt, die instaat voor de aanmaak en verdeling van verjaardagsdozen voor kansarme kinderen.
Om vzw ‘t Kietelt te ondersteunen, verzamelt Pelt4U onder andere zoveel mogelijk muntstukken. Dit kleingeld zal eind dit jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt

In de federatie Overpelt vonden er sinds Allerheiligen vorig jaar 63 kerkelijke uitvaarten en in en/of avondwakes plaats: in Overpelt-Centrum 30; in Lindel-Hoeven 23; in Holheide 7 en in Overpelt-Fabriek 3.

Maaiwerken aan de waterlopen

Dinsdag 25 oktober 2016
Pelt - Maaiwerken aan de waterlopenZoomOm wateroverlast te voorkomen is het belangrijk dat de beken goed worden onderhouden. Daarom start het wateragentschap Noordwest-Limburg eerstdaags met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over 250 km, verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met maaimachines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van (…) Het hele nieuwsbericht
Maaiwerken aan de waterlopen
Zoom

Dit weekend gaat het winteruur in

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Dit weekend gaat het winteruur inIn de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet: van 3 naar 2 uur. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!

Neerpelt

Uit de jaarlijkse telling - dit jaar op een gewone zondag in oktober - woonden in de federatie Neerpelt 658 gelovigen de viering bij: in Boseind 120, in Neerpelt-Centrum 195, in Grote Heide 102, in 't Herent 101 én in Sint-Huibrechts-Lille 140.

Daar is de flitswagen weer

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Daar is de flitswagen weerEn die zult u deze week vooral - maar niet uitsluitend - tegenkomen aan de Haag en de Lozenweg in Hamont-Achel,  de Haagdoorndijk en de St.-Antoniusweg in Neerpelt en in de Willem II-straat en de Dorpsstraat in Overpelt.

Introductiecursus jazz

Dinsdag 25 oktober 2016

Neerpelt

JazzCase bestaat volgend jaar 10 jaar. In het kader hiervan staan een aantal activiteiten op stapel. Naast de maandelijkse jazzconcerten wordt er eind mei 2017 een 2-daags festival gepland, maar hierover later meer. Verder staat er in het voorjaar 2017 een introductiecursus jazz geprogrammeerd.
De cursus geeft een beeld van jazz van bij het duistere begin tot en met de ongrijpbare muziek die ze nu soms is. Wat is het verschil tussen swing en bebop? Tussen bebop en hard bop? Wie waren Bird, Dizz, Bean, The (…) Het hele nieuwsbericht

Josée Neijt overleden

Dinsdag 25 oktober 2016
Overpelt - Josée Neijt overleden

Overpelt

Zondag is de uit Overpelt afkomstige Josée Neijt overleden, de echtgenote van Leon Berben. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jorissen in Diepenbeek.

Geen dialect in straatnamen

Maandag 24 oktober 2016
Grensgevallen
De gemeenteraad van Valkenswaard wil niet dat het steegje naast schoenenzaak Bovendeert aan de Eindhovenseweg voortaan Peterspèèjke zal heten, naar de meubelzaak Peters die er jarenlang was gevestigd. In plaats van Peterspèèjke ziet de raad het paadje op de wegenkaarten liever terug als Peterspad of Peterspaadje. Straatnamen in Valkenswaard moeten voldoen aan het ABN, vinden de gemeenteraadsleden.(Bron: Eindhovens Dagblad)

73 weekendverkeersongevallen

Maandag 24 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. De politie nam er 42 ademtesten af, waarvan er 11 (of 26%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Initiatiecursus beiaard

Maandag 24 oktober 2016

Neerpelt

Beiaard? Iedereen hoort het, niemand ziet het… Ben jij benieuwd naar de magie van dit instrument? Wil je zelf ook eens spelen? Dan heb je hiervoor in de week na Klankspiegelingen (5/11) de uitgelezen kans. De mobiele beiaard van de Mechelse beiaardschool staat dan in Neerpelt en beiaardier Jan Verheyen wil je graag inwijden in de kunst van het beiaardspel. Er zijn twee mogelijkheden:
1. Kennismakingcursus: één groepsles van 1,5 uur op woensdag 9/11 voor iedereen die nog (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - BK voltige: zilver voor Jolien AertsZoom

Neerpelt

Jolien Aerts heeft in Geel een zilveren medaille behaald op het Belgisch kampioenschap voltige. Dat is een paardensport waarbij acrobatische oefeningen op een galopperend paard worden uitgevoerd. Het paard loopt daarbij aan een lang longeertouw van 20m. Jolien is nu ook geselecteerd voor het kaderteam van België, en mag daardoor volgend jaar deelnemen aan internationale wedstrijden.
Overpelt - Op de goeie golf (132): bellen is kostbaarZoom

Overpelt

In de vorige afleveringen vertelde Jo Ruffini ons hoe een telefooncentrale werkte. Aan al die centrales en het hele netwerk hing ook toen een prijskaartje. Hoe dat in elkaar zat, vertelt Jo u vanuit het Overpeltse Radiomuseum.

Uitslag openbare verkoping

Zondag 23 oktober 2016

Neerpelt

De openbare verkoop van de woning gelegen Jos Verlindenstraat 101, op 18 oktober, heeft 68.000 euro opgebracht in eerste roep. Er is nog hoger bod mogelijk.

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

Natha Swinnen overleden

Zondag 23 oktober 2016
Overpelt - Natha Swinnen overleden

Overpelt

Vandaag is de uit Neerpelt afkomstige Natha Swinnen overleden, de weduwe van Jan Hendriks. Zij was 98 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum, waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

De wereld is klein

Zondag 23 oktober 2016
Neerpelt - De wereld is kleinZoom

Neerpelt

Loop je als Neerpeltenaar rond op de fietsbeurs in Utrecht, en wie staat daar met een stand? Neerpeltenaar Ronny Verberne! De fietswereld is klein... (Foto Eric Swinnen)

Lieve Joris vanavond op Canvas

Zondag 23 oktober 2016

Neerpelt

Met haar boeken wil Lieve Joris aan de oppervlakte brengen wat er onderhuids leeft in een maatschappij. "Ik denk dat we vaak alleen naar de buitenkant van dingen kijken," zegt ze in "Wanderlust", dat vanavond om 20.10u op Canvas start. "Onder de actualiteit loopt een hele trage stroom. Die voert geschiedenis mee en gebruiken, verdriet van vroeger, frustraties, angsten, ik probeer die stroom te vatten. Wanneer we kijken naar wat er nu in Syrië gebeurt, dan kunnen we zeggen dat dat is begonnen bij het begin van de Arabische Lente, begin 2011. Maar ik was daar in ‘79 voor het eerst en ik kan zeggen: dat is veel langer geleden begonnen."

Ledenfeest van Okra Boseind

Zaterdag 22 oktober 2016
Neerpelt - Ledenfeest van Okra BoseindZoom

Neerpelt

Okra Boseind hield gisteren zijn jaarlijkse ledenvergadering annex ledenfeest. Voorzitter Marcel Witters heette iedereen welkom. Tijdens het buffet waren er optredens van De Marina's en werden verschillende leden in de bloemen gezet.  Nu is het uitkijken naar het kerstfeest.

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Verkoyen overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Pelt - Pierre Verkoyen overledenGisteren is Pierre Verkoyen overleden, de echtgenoot van Wies Bekaert. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: Apinxten Consulting

Vrijdag 21 oktober 2016

Neerpelt

Annie Pinxten uit Sint-Huibrechts-Lille heeft de bvba Apinxten Consulting opgericht met zetel aan de Zandstraat in Sint-Huibrechts-Lille. Doel van de vennootschap is onder meer het beheren van patrimonium én  groot- en kleinhandel,  import en export, huren en verhuren van materialen, gebouwen, bedrijfsmaterieel, bedrijfsvoertuigen, meubelen en allerhande huishoudartikelen, zowel in nieuwe als in tweedehandse staat.

Sporting zaterdag thuis tegen Doornik

Donderdag 20 oktober 2016
Neerpelt - Sporting zaterdag thuis tegen Doornik

Neerpelt

Sporting NeLo speelt zaterdag in de vertrouwde Dommelhof-arena haar 8e wedstrijd van het seizoen en staat trots aan de leiding met het maximum der punten. Met Doornik krijgen we een onberekenbare tegenstander over de vloer. Ze begonnen met een 2 op 8 aan de competitie, maar hebben zich ondertussen serieus herpakt. Ze wonnen immers hun laatste 3 wedstrijden, en dat met sprekend gemak! Ze hebben elkaar gevonden op het veld en Sporting zal er een zware partij aan hebben. Sporting gaat immers gebukt (…) Het hele nieuwsbericht

Ferdinand Geuens overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Pelt - Ferdinand Geuens overledenVandaag is Ferdinand Geuens overleden, de echtgenoot van Mine Fransen. Hij was 93 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag van 18.00 tot 18.30 in funerarium Severens in Overpelt.

VZW Ambrosia opgericht

Donderdag 20 oktober 2016

Neerpelt

Dans, muziek en beweging als educatieve en actieve cultuurbeleving promoten met de bedoeling de eigen persoonlijkheidsontwikkeling en maatschappelijke participatie te bevorderen: dat is het doel van de vzw Ambrosia die werd opgericht door Jozef, Johannes en Simon Broux. De zetel van de vzw is gevestigd in de Hork in Neerpelt.

Michel Van Hoof overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Pelt - Michel Van Hoof overledenGisteren is in Helchteren de uit Overpelt afkomstige Michel Van Hoof overleden, de echtgenoot van Jeanne Spreeuwers. Hij was 90 jaar en wordt zaterdag in Overpelt begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in aula 't  Sant in Hechtel.

NEOS trok naar Slovenië

Woensdag 19 oktober 2016
Pelt - NEOS trok naar SloveniëZoomNEOS Neerpelt & Overpelt trok een week naar Slovenië. Ze bezochten de hoofdstad Ljubljana (maak het niet te moeilijk en zeg gewoon Lubjana), de fameuze grotten - werelderfgoed - van Postojna, de kustplaats Izola en ze maakten ook een uitstap naar het imposante Venetië. Op de laatste dag werd het idyllische dorpje Bled aangedaan, een prachtig dorp waar Tito destijds zijn zomerresidentie liet bouwen. 

'Klimrooskuren' voor De Klimroos

Dinsdag 18 oktober 2016
Pelt - 'Klimrooskuren' voor De KlimroosZoomOp 2 december om 20u00 gaat “Klimrooskuren” officieel van start in CC Palethe in Overpelt met “Déconcerto” door Duo Gama. Klimrooskuren is een nieuw initiatief van het steunfonds van Dienstencentrum De Klimroos van de vzw Stijn. De Klimroos wil volwassenen met een zware fysieke handicap helpen en richt zich tot mensen die ingevolge een ongeluk, ziekte of neurologische aandoening hulp nodig hebben. Het steunfonds van De Klimroos ondersteunt de uitbouw van dat (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstfeest bij OKRA Holheide

Dinsdag 18 oktober 2016
Overpelt - Herfstfeest bij OKRA HolheideZoom

Overpelt

OKRA Holheide heeft weer haar herfstfeest gehouden in de parochiezaal. Het was een gezellige namiddag daar en ze hebben allemaal hun feestneus opgezet. Figuurlijk zeker en vast, maar letterlijk ook, want ze willen zo meedoen met de actie rode neuzen. Iedereen mag al eens gek doen en dat kan helpen om problemen even te vergeten. Want dat is toch het doel van de Rode Neuzen-actie. Mensen met psychische problemen hebben niet altijd de zorg die ze verdienen. Hoog tijd om daar samen verandering in te brengen! (Jaak Nouwen)

Sportkampioenen gezocht

Dinsdag 18 oktober 2016

Neerpelt

Op vrijdag 13 januari zet Neerpelt de sportkampioenen in de bloemetjes. De gemeente verzamelt vanaf nu alle namen van sportkampioenen en verdienstelijke sportpersonen. Ook personen die zich verdienstelijk maken binnen de sportverenigingen worden gehuldigd.
De laureaten worden onderverdeeld in 8 categorieën: - Neerpeltse sportverdienste; - sportfiguur in de kijker; - beloftevolle jongere; - kampioenen; - verdienstelijke leden; - verdienstelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Arnold Van Vlierden overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Pelt - Arnold Van Vlierden overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Arnold Van Vlierden overleden, de echtgenoot van Elly Maesen. Hij was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Nieuwe VOF: F.D. Technical Service

Dinsdag 18 oktober 2016

Overpelt

Fayssal Darghal en Hafida El Arkioui, beiden uit Overpelt, hebben de vennootschap onder firma (VOF) F.D. Technical Service opgericht met zetel aan de Tijmstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie én de reparatie van elektrische apparatuur.

Mariëtte Plessers overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Pelt - Mariëtte Plessers overledenZaterdag is de uit Neerpert afkomstige Mariëtte Plessers overleden, de echtgenote van Theodoor Moors. Zij was 80 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote Brogel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Herfstfeest bij Okra SHLille

Maandag 17 oktober 2016
Neerpelt - Herfstfeest bij Okra SHLilleZoom

Neerpelt

Okra SHlille vierde haar jaarlijks herfstfeest. De voorzitter bedankte de aanwezigen voor hun talrijke opkomst. Bij een kop koffie en een stukje taart werd er geluisterd naar het muzikale optreden van een marktkramer. De middag werd afgesloten met een warme maaltijd. Voor meer info over het programma van de afdeling, klik even op deze link.

Vrijdag 'Dag van de Jeugdbeweging'

Maandag 17 oktober 2016

Overpelt

Overpelt zet komende vrijdag ter gelegenheid van de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ alle vrijwilligers van de jeugdverenigingen in de bloemetjes. Alle kinderen en jongeren die aangesloten zijn bij een Peltse jeugdvereniging en zich vrijdag voor school in uniform aanmelden op het pleintje naast CC Palethe worden getrakteerd op chocomelk, een ontbijtkoek en leuke muziek, kondigt schepen van jeugd Ann Van Dorpe aan: “We doen met veel enthousiasme mee aan de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Voor ons is het een ideale gelegenheid om de vele vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en enthousiasme.” Wie voor school – tussen 6.30 en 8.30 uur – in uniform naar het pleintje naast CC Palethe komt, wordt getrakteerd op een lekkere tas chocomelk, een ontbijtkoek en leuke muziek door Tony de Ruyter. Ook alle ouders en alle kinderen en jongeren die niet bij een jeugdvereniging zijn, krijgen een tas chocomelk.

Beweeg mee op 14 november

Maandag 17 oktober 2016
Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis op die dag - maandag 14 november - een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
(…) Het hele nieuwsbericht

87 weekendongevallen in Limburg

Maandag 17 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 87 verkeersongevallen gemeld. Daarbij werden 16 personen licht gewond. De politie nam er 58 ademtesten af, waarvan er 10 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Osteoporose: wist u dat?

Maandag 17 oktober 2016
Donderdag is het 'Wereld-osteoporosedag'. Tussen 9 en 17 uur kunt u dan in het Diagnosecentrum in Lommel (gratis) terecht voor een tentoonstelling met alle weetjes over deze aandoening. Ook kan er dan een hielmeting gedaan worden, en krijgt u in de calciumshop een antwoord op de vraag welke voedingsproducten een goede bron van calcium zijn. Want wist u dat elk jaar 400.000 Vlaamse 65-plussers onzacht in aanraking komen met de grond? En dat 10% van hen - 40.000 Vlamingen dus! - met een gebroken heup op de spoed terecht komen? Vaak is dit het gevolg van botonkalking of osteoporose...

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Peel de woning Jos Verlindenstraat 101 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 10a58ca en heeft een KI van 490 euro.

Bib wordt doorgelicht

Zondag 16 oktober 2016

Neerpelt

Morgen wordt de gemeentelijke bibliotheek grondig ontleed en doorgelicht. Deze observatie en inspectie zal misschien wat overlast geven. De keuring zal 3 dagen in beslag nemen: ook op de dinsdagen 18 en 25 oktober zullen analisten en beoordelaars aanwezig zijn tussen 9 en 15 uur. Maar, zegt de bibliothecaris, laat u niet afschrikken, stel uw bezoek zeker niet uit; hoe meer bezoekers, des te beter zal deze monstering gequoteerd worden.

Oud-leerlingenavond bij Mater Dei

Zondag 16 oktober 2016
Overpelt - Oud-leerlingenavond bij Mater DeiZoom

Overpelt

Bij Mater Dei werden gisteravond weer tientallen oud-leerlingen verwelkomd. Ze kregen een rondleiding in het klooster - waar de eerste fase van de restauratie achter de rug is - en door het scholencomplex met het nieuwe schoolgebouw. Daarna was het gezelligheid geblazen bij het bekijken van oude foto's, het ophalen van herinneringen en het bijpraten tijdens een etentje. Meer foto's

Igor Verpoorten exposeert

Zondag 16 oktober 2016
Pelt - Igor Verpoorten exposeertZoomOnder grote belangstelling werd gisteravond in het Molse Jakob Smitsmuseum de tentoonstelling 'The Dreamer' van Igor Verpoorten geopend. Inleider Ivo Verheyen benadrukte de bevreemdende gelaagdheid en het enorm technisch kunnen van deze schilder pur sang, docent aan de Noord-Limburgse Academie voor Beeldende kunsten. Een bezoek meer dan waard! (Nog tot 4 december)
Overpelt - Op de goeie golf (131): de telefooncentraleZoom

Overpelt

Heb je je al eens ooit afgevraagd hoe een telefooncentrale werkt? Telefonistes werden destijds overbodig. Maar hoe is het mogelijk dat men door het ingeven van wat nummers iemand anders aan de lijn kan krijgen? Jo Ruffini legt het u uit in deze aflevering vanuit het Radiomuseum.

Leden gezocht voor kerkraden

Zaterdag 15 oktober 2016

Neerpelt

Omwille van het ontslag van een lid in de kerkraden van het Herent, het Boseind en Sint-Huibrechts-Lille is men op zoek naar nieuwe kandidaten. Enkel de personen die beantwoorden aan de hierna volgende voorwaarden, komen in aanmerking om lid te zijn van de kerkraad:
1ste rooms-katholiek zijn;
2de de volle leeftijd van 18 jaar hebben bereikt op het ogenblik van de aanstelling (1 januari 2017);
3de in de bevolkingsregisters ingeschreven zijn van de gemeente of van een van de gemeenten van de (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Rooyakkers overleden

Zaterdag 15 oktober 2016
Neerpelt - Frans Rooyakkers overleden

Neerpelt

Woensdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Frans Rooyakkers overleden, de weduwnaar van Helena Bancken. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rooierheide-Dieopenbeek. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Overpelt

De rechtbank van Koophandel heeft administratiekantoor Luythaegen uit de Stekelbremstraat in Overpelt failliet verklaard. De bvba werd op 2 oktober 1968 opgericht.

Meer dan 10 inbraken per dag

Vrijdag 14 oktober 2016
Limburg blijft de slechtste leerling van de klas op vlak van woninginbraken, meldt TVL. België kent in het algemeen een daling van het aantal woninginbraken, en ook in Vlaanderen is dat het geval. Maar in Limburg blijven de cijfers stijgen. In 2015 werd er 3.787 keer ingebroken in onze provincie. Goed voor meer dan 10 inbraken per dag.

Poseren voor Bosland

Donderdag 13 oktober 2016
Pelt - Poseren voor BoslandZoomIn Vossemeren wordt dezer dagen een congres over Bosland gehouden. Vandaag poseerden twee leden van de Overpeltse kinderraad en de Lommelse kinderburgemeester samen met Humberto Delgado, bij de Europese Unie de directeur-generaal voor klimaatactie.

Boeken- en cd-verkoop voor 11.11.11

Donderdag 13 oktober 2016

Overpelt

In de projectiezaal van Palethe worden volgende week zaterdag 22 oktober van 13.30 tot 17.00 uur honderden afgevoerde boeken, tijdschriften en cd’s van de bib verkocht aan de symbolische prijs van één euro per stuk. Ze gaan uit de collectie van de bib omdat ze hun actualiteitswaarde verloren of in te veel exemplaren aanwezig waren. Het gaat om werken voor jeugd en volwassenen, zowel fictie als non-fictie. Kortom, voor elk wat wils. De opbrengst gaat integraal naar 11.11.11 en betekent een belangrijke steun in de strijd van 11.11.11 voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. Voor meer info : 011 – 80 94 42 – lode.vanhelden[!]overpelt.be of 011 64 59 72 – ann.severens[!]overpelt.be.

Anna Geuens overleden

Donderdag 13 oktober 2016
Pelt - Anna Geuens overledenIn het rusthuis in Neerpelt is vandaag de uit Hechtel afkomstige Anna Geuens overleden, de weduwe van François Habraken. Ze was 82 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Een lesje aquajogging

Donderdag 13 oktober 2016

Overpelt

Sportdienst Overpelt organiseert een lesje aquajogging op maandag 17 oktober van 14 tot 15 uur met nadien onbeperkt toegang tot het volledige zwemparadijs inclusief de wellness! Vooraf inschrijven is niet nodig, je betaalt € 8.60 aan de kassa van zwembad Dommelslag, je ontvangt een betalingsbewijs om af te geven aan de lesgever voor de aquajogging, de les start om 14u. Veel plezier!

Waterkoeien

Woensdag 12 oktober 2016
Vandaag gelezen
Waterboerderijen, ook wel floating farms genoemd, zijn niet nieuw. In Rotterdam zou er binnenkort een komen in het havengebied, maar de aanleg ervan is even uitgesteld vanwege het welzijn van de zogenoemde waterkoeien. De Partij van de Dieren stelde vragen over hun lot: zouden de koeien op het water niet zeeziek worden? Het dobberende bos is er in Rotterdam nog wél. (Bron: De Volkskrant - Genootschap Onze taal)

Nieuws uit zwembad Dommelslag

Woensdag 12 oktober 2016
Komende zondag 16 oktober organiseert zwemclub OZV een provinciale zwemwedstrijd in zwembad Dommelslag. Om deze reden zal het 25m-bad die dag gesloten zijn voor publiek. De recreatiebaden en wellness blijven gewoon geopend.

Extra-controles op gordelplicht

Woensdag 12 oktober 2016
Pelt - Extra-controles op gordelplichtDe Limburgse politiezones controleren tot eind deze maand extra op de gordeldracht en het gsm-gebruik aan het stuur. Wie betrapt wordt krijgt een boete van 110 euro.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Vlaams Oogpunt krijgt afdeling in OverpeltZoomIn de Meerveldstraat 5 in Overpelt komt er een vestiging van Vlaams Oogpunt, een dienst die mensen ondersteuning biedt wanneer de ogen het laten afweten. Iedereen is daar welkom, zowel hulpverleners als mensen met een visuele stoornis. Men regelt er praktische zaken zoals een aanvraag voor tegemoetkoming of technische hulpmiddelen zoals een sprekende gsm. Daarnaast biedt men visuele revalidatie en psychosociale begeleiding aan. De dienstverlening is gebaseerd op jarenlange ervaring binnen de groep van (…) Het hele nieuwsbericht

Annie van Elderen overleden

Dinsdag 11 oktober 2016
Neerpelt - Annie van Elderen overleden

Neerpelt

Gisteren is Annie van Elderen overleden, de weduwe van Harry van Kempen. Zij was 97 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats. Zondag 30 oktober (9.30 uur) is er een herdenkingsviering in de kerk van Grote Heide.

Flitsers deze week

Dinsdag 11 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Flitsers deze weekDe flitswagen van de lokale politie HANO staat deze week onder meer in de Molenstraat en Sint-Odilialaan in Hamont-Achel, Herent en Zonhoekstraat in Neerpelt en Stuifzandstraat en Astridlaan in Overpelt.

Wandelen in Kasterlee

Maandag 10 oktober 2016
Overpelt - Wandelen in KasterleeZoom

Overpelt

Afgelopen weekend was Pasar Overpelt met een toffe bende te gast in Kasterlee. Dank zij het mooie weer en de prachtige omgeving kon de hele groep fijne wandelingen maken.
Pelt - Politieman gewond bij verkeerscontroleAfgelopen nacht raakte een inspecteur van Politie MidLim gewond bij een verkeerscontrole in Houthalen-Helchteren ter hoogte van het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan. De inspecteur en zijn collega  hadden een van de passagiers herkend die eerder op de avond betrokken was bij een incident in Houthalen, en die ze toen hadden aangemaand terug te keren naar zijn woning in Overpelt.
Bovendien vertoonde de auto meerdere technische defecten. Ook de boorddocumenten bleken niet in (…) Het hele nieuwsbericht

Internationaal fotofestival

Maandag 10 oktober 2016
Pelt - Internationaal fotofestivalZoomOverpelt organiseert een tweejaarlijks internationaal fotofestival, waarbij in de zomer van 2017 doorheen heel de dorpskern zowat 500 foto's op groot formaat langs een route van zowat 2 km te zien zullen zijn. Zowel amateurfotografen als professionelen zullen kunnen deelnemen. Thema voor 2017 is "Lens op de mens". Het Centrum voor Beeldexpressie en de Vereniging van Beroepsfotografen, die een sterk netwerk in binnen- en buitenland heeft, zetten mee hun schouders onder het project. Nog tot 9 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be. Meer info
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaar- en 15 lichtgewonden. De politie nam er 38 ademtesten af, waarvan er 8 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Bart Demyttenaere in het Valkenhof

Maandag 10 oktober 2016
Overpelt - Bart Demyttenaere in het ValkenhofZoom

Overpelt

Donderdag om 20 uur spreekt Bart Demyttenaere (foto) in het Valkenhof. Het Midden-Oosten staat in brand en miljoenen mensen laten hun hebben en houden achter en slaan op de vlucht. Het is schrijnend dat zoveel Belgen zijn vergeten dat amper honderd jaar geleden honderdduizenden Vlamingen voor het Duitse geweld vluchtten en jarenlang gastvrij werden opgevangen in Normandië, Bretagne, Nederland en Engeland, zegt het Rode Kruis Vlaanderen. Schrijver Bart Demyttenaere begon zijn leven als (…) Het hele nieuwsbericht

Peltse tentoonstelling in Bree

Zondag 9 oktober 2016
Pelt - Peltse tentoonstelling in BreeZoomIn de kapel Pensionaat in Bree vindt een tentoonstelling plaats van de zussen Els en Martine Vliegen, samen met Rita Haels. Martine schildert aquarellen, Els toont werken in olieverf en tekeningen. Rita leeft zich uit in beeldkunst van alle aard. Hun werken zijn nog te bezichtigen op zaterdagen en zondagen tot 16 oktober.
Peltse tentoonstelling in BreePeltse tentoonstelling in Bree
Zoom

Verkeersregels in je buurt

Zaterdag 8 oktober 2016
Overpelt - Verkeersregels in je buurtZoom

Overpelt

Pelle Melle organiseert aanstaande donderdag een workshop met de titel ‘Verkeersregels in je buurt’ en daar kan je je nog steeds voor inschrijven. Het verkeersreglement is heel omvangrijk. Om door het bos de bomen te blijven zien, biedt deze workshop een selectie aan van wat je echt moet weten om je veilig in het verkeer te bewegen: de belangrijkste verkeersborden, wegmarkeringen en verkeersregels passeren de revue. De lesgever vertrekt daarbij van lokale situaties zodat je goed op (…) Het hele nieuwsbericht

Elektrificatie spoor Weert-grens

Zaterdag 8 oktober 2016
"Ik heb een akkoord met de Nederlanders dat zij die lijn (Hamont-Weert - red.) zullen elektrificeren vanuit Weert richting Belgische grens. Deze verbinding is ook belangrijk in het opnieuw in gebruik nemen van de IJzeren Rijn". Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts vandaag in een gesprek met Het Belang van Limburg. Wat de IJzeren Rijn betreft zegt de minister dat de drie betrokken landen samen een studie laten maken over welk tracé het meest rendabele is. Die studie moet volgend jaar klaar zijn. Ze wordt voor de helft door de EU gesubsidieerd.

Nieuwe bvba: Reliability Pact

Zaterdag 8 oktober 2016

Overpelt

Jan Elen uit Overpelt heeft de bvba Reliability Pact opgericht met zetel aan de Weyerstraat in Overpelt. De vennootschap heeft onder meer tot doel het vervullen van de functie van preventieadviseur, milieucoördinator en veiligheidscoördinator én het ondersteunen van bedrijven en organisaties bij het creëren van  nieuwe producten en diensten.
Overpelt - Op de goeie golf (130): DistributieradioZoom

Overpelt

Storingsvrije radio was niet evident in de begin jaren van de radio. Philips had een goed zicht op wat er zich op de markt afspeelde. Het bedrijf kon dan ook goed inspelen op nieuwe behoeften en er ontwikkelde zich een volledig nieuwe markt. Jo Ruffini vertelt er u over in deze nieuwe aflevering vanuit het Overpeltse radiomuseum.

Repair Café op 22 oktober

Vrijdag 7 oktober 2016
Overpelt - Repair Café op 22 oktoberZoom

Overpelt

Op zaterdag 22 oktober zal weer alles draaien rond repareren, want dan is er weer een Repair Café in Overpelt.. Tussen 13 en 18 u krijgen bezoekers in Den Drossaerd de mogelijkheid om, met de hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te herstellen. Alles waar wat aan hapert krijgt in het Repair Café een tweede leven: fietsen, elektrische apparaten, kledij, schermpjes... Nieuw in het Repair Café is de workshop “Recycle je eigen kledij”. Deelnemers brengen kledij mee die niet meer gedragen wordt, eventueel kan je ook wat losse stofjes, linten, kant of knopen… meebrengen en die namiddag wordt daar iets nieuws mee gemaakt. Wie (gratis) aan die workshop wil deelnemen moet een mailtje sturen naar biekeptj[!]hotmail.be.
Tribunaliteiten
De vrederechter van Gent kreeg van een Turkse man het verzoek om een bankkluis te verzegelen. Zijn vrouw zou hem na zeven maanden huwelijk hebben verlaten en bewaarde haar bruidsschat in de bewuste kluis. Alleen zij had de sleutel. Het ging om een tiental gouden armbanden van 25 gram per stuk, een volledige gouden juwelenset (ringen, oorbellen, bracelets, halssnoer, enz. in 24-karaat goud). Alleen al de juwelenset zou 5.500 euro kosten bij een Turkse juwelier in Brussel en was betaald door de ouders van de man. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Prevadco

Vrijdag 7 oktober 2016

Overpelt

Jurn Willems uit Overpelt heeft de bvba Prevadco opgericht met zetel aan de Loksvaartdijk in Overpelt. De vennootschap heeft onder meer tot doel het verlenen van adviezen voor preventiebeleid en veiligheid op het werk; het toestaan van leningen en kredietopeningen en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

Christina Brouwers overleden

Vrijdag 7 oktober 2016
Overpelt - Christina Brouwers overleden

Overpelt

In Lommel is woensdag Christina Brouwers overleden. Ze was 83 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid in beperkte kring. Condoleren kan via www.uitvaartcentrum-vandebosch.be.
Pelt - De Theatrale Bende is er klaar voorZoomDe mannen van de Theatrale Bende zijn er helemaal klaar voor. Op 20,21 en 22 oktober is het eindelijk zo ver. De try-out is achter de rug en ze kunnen nu al zeggen dat het weer "vonken" zal geven. Hun nieuwe theatershow heet “Contrast” en verrast de toeschouwer vanaf de eerste tot de laatste seconde. Ze nemen je mee naar een wereld die bol staat van contrasten, die op hun eigenzinnige, creatieve en humoristische manier bekeken en voorgesteld worden. Een aanrader voor een heerlijk ontspannen avondje (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar Typhoon?

Vrijdag 7 oktober 2016
Morgen/zaterdagavond om 20.30u treedt in De Posthoorn in Hamont Typhoon op. In thuisland Nederland kent iedereen dat hiphopfenomeen. In juni vorig jaar bracht hij met Lobi Da Basi z'n breed bejubelde tweede album uit, en sindsdien staat zijn wereld op z'n kop. Deze plaat is het resultaat van de persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid-Afrika. Vooraf houden de Brusselaars Jazz, Omar-G, Rosko & Astrofisiks van hiphopcollectief (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Deckers overleden

Vrijdag 7 oktober 2016
Pelt - Jan Deckers overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige Jan Deckers overleden, de echtgenoot van Margriet Verhoeven. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt. Begroetingsmoment: maandag (19-10.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

 

Sporting thuis tegen Houthalen

Donderdag 6 oktober 2016
Neerpelt - Sporting thuis tegen Houthalen

Neerpelt

Aanstaande zaterdag speelt Sporting NeLo de voorlopig belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Want Kreasa Houthalen, tweede in de stand, komt op bezoek. In de heenwedstrijd trok Sporting eerder gelukkig, en vooral dankzij een kamikaze-actie van Houthalenaar Verjans, aan het langste eind. Een heleboel ex-Neerpeltenaren van Houthalen gaan trachten de punten te komen wegkapen. Claessen, Mrowiec, Vanhout, Driesen en Stulens speelden allemaal al eens bij Sporting! Als Houthalen wint, komt het terug tot (…) Het hele nieuwsbericht

Zó ging dat...

Donderdag 6 oktober 2016
Neerpelt - Zó ging dat...Zoom

Neerpelt

De oktoberkermis is weer voorbij, en daar werd zowaar een emmertje met jetons van de botsauto's gestolen. Stijn Lodewijks denkt te weten hoe dat in zijn werk is gegaan...

Morgen weer staking

Donderdag 6 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
De vakbonden organiseren morgen/vrijdag weer een actie tegen het regeringsbeleid. Deze keer vindt die plaats in Waver. Ook vanuit Limburg gaat daar een delegatie naartoe. Voor het treinverkeer worden niet meteen gevolgen verwacht, maar een aantal Limburgse chauffeurs van De Lijn gaat wel. Voorlopig verwacht de directie van De Lijn Limburg dat morgenvroeg 80 % van de bussen zal uitrijden. Maar voor je vertrekt, toch maar best even de website raadplegen.
Details vanaf 6 uur op de website van De Lijn.

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag het restaurant De Griekse Keuken, gevestigd in de Heerstraat, failliet verklaard. Het restaurant was al sinds 25 augustus gesloten.

Grensoverschrijdend waterbeheer

Donderdag 6 oktober 2016
Pelt - Grensoverschrijdend waterbeheerZoomGoed waterbeheer is essentieel om er voor te zorgen dat het water in beken en sloten niet te hoog en niet te laag komt te staan. Dat is geen eenvoudige klus, laat staan als je met vier partijen in twee verschillende landen verantwoordelijk bent voor het beheer en onderhoud van de beken. Daarom gaan de Vlaamse waterbeheerders, nl. de Provincie Limburg, de Vlaamse Milieumaatschappij en de Watering De Dommelvallei en het Nederlandse Waterschap De Dommel afspraken vastleggen voor het beheer van de Dommel en haar zijbeken. Dat werd gisteren geformaliseerd. Op de foto van links naar rechts: Peter Glas, waterschap De Dommel; Ben Simons, provincie Limburg; Philippe D'Hondt, Vlaamse Milieumaatschappij; en Johan Hillen, watering De Dommelvallei.

Frans Tielemans overleden

Donderdag 6 oktober 2016
Neerpelt - Frans Tielemans overleden

Neerpelt

Gisteren is Frans Tielemans overleden, de weduwnaar van Caroline Achten. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten  in funerarium Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: BK-Trading

Woensdag 5 oktober 2016

Neerpelt

Willy Linsen en Paula Van der Looy, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba BK-Trading opgericht met zetel aan De Bemmert in Neerpelt. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van diensten in de meest ruime zin aan bedrijven, ondernemingen en overheidsorganisaties in verband met de organisatie, het management en de ontwikkeling van hun beroepsactiviteiten.
Tijden de flitsmarathon zijn in de politiezone HANO 27 chauffeurs betrapt. Aan de controleposten passeerden 787 voertuigen.

Suska Vervecken overleden

Dinsdag 4 oktober 2016
Overpelt - Suska Vervecken overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Suska Vervecken overleden, de weduwe van Harry van de Vorst. Ze was 91 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: donderdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.
Cultuurcentra De Adelberg Lommel en Palethe Overpelt slaan opnieuw de handen in elkaar en tekenen voor Noord-Limburg een mooi klassiek parcours uit. Klassiek in Noord-Limburg focust tijdens het seizoen 2016-2017 op drie interessante regio’s. Laat je verrassen door een spraakmakend aanbod klassieke muziek uit de negentiende en twintigste eeuw van Scandinavië, de Baltische staten en Sint-Petersburg. Laat je inspireren door de schitterende muziek uit de Noordelijke (…) Het hele nieuwsbericht

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 3 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 3 zwaar- en 16 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 39 ademtesten af, waarvan er 5 (of 13 %) positief bleken. Er waren 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Louis Simons overleden

Maandag 3 oktober 2016
Pelt - Louis Simons overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren Louis Simons overleden, de weduwnaar van Mia Van Samang. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zuster Anna Meuris overleden

Maandag 3 oktober 2016
Overpelt - Zuster Anna Meuris overleden

Overpelt

In Banneux is vrijdag de uit Lindel-Hoeven afkomstige zuster Anna Meuris overleden. Zij was 90 jaar. Haar leven stond volledig in dienst van de hulpbehoevenden. De uitvaartplechtigheid vindt woensdag plaats.

EHBO-cursus in SHLille

Maandag 3 oktober 2016

Neerpelt

In SHLille gaat er op 23 oktober een nieuwe basis- en vervolgcursus EHBO van start, elke zondagvoormiddag om 9.30u. Na acht weken bent u weer helemaal op de hoogte van de nieuwste EHBO-technieken. Inschrijven kan via jeugd[!]sint-huibrechts-lille.rodekruis.be.

Neerpelt

Na de wedstrijd van vandaag blijven de Phoenix-dames op titelkoers. Ze speelden een thuiswedstrijd tegen de dames van Oranje, afkomstig uit Brussel. Het Phoenix-team kwam 1,5u op voorhand samen om gezellig een koffiekoek te eten en een kopje koffie te drinken. Hierna waren ze allemaal voldoende opgeladen om aan een spannende wedstrijd te beginnen.
Het team begon met de volle 100% procent aan 70 minuten spelplezier. Er werd zeer sterk gespeeld en gecombineerd en dat werd in de 15de minuut beloond met (…) Het hele nieuwsbericht
Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op zondag 9 oktober in de Winnerstraat in Eksel de nationale ploegwedstrijd. Onder het oog van een getrainde jury strijden de landbouwers in deze wedstrijd voor de nationale kampioenstitel en dus voor een kwalificatie voor het Europees of wereldkampioenschap van volgend jaar. De deelnemers werden eerder dit seizoen geselecteerd op basis van hun prestaties tijdens de provinciale ploegwedstrijden. Het Groene Kringgewest (…) Het hele nieuwsbericht

Tweedehandsspeelgoedbeurs

Zondag 2 oktober 2016

Overpelt

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober organiseert Femma Overpelt-centrum de jaarlijkse tweedehandsspeelgoedbeurs in de eetzaal van Mater Dei. Binnenbrengen kaan vrijdag van 13.30 tot 19.00 uur. Op zaterdag kan men kopen van 9.30 tot 16.00 u. Geen knuffeldieren, wel bruikbaar speelgoed dat niet stuk is. Om praktische redenen wordt gevraagd kleine spullen samen te voegen tot een pakketje van 1 euro. Probeer ook zoveel mogelijk thuis te prijzen en goed te verpakken zodat er niets uit kan. De prijs van vorig jaar mag niet meer op het binnengebracht speelgoed vermeld staan. Deelnameprijs 1 euro.

Greta Willems overleden

Zondag 2 oktober 2016
Overpelt - Greta Willems overleden

Overpelt

Vandaag is Greta Willems overleden, de weduwe van Bert Mens. Zij was 88 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Showbizz
Pelt - Maarten Cox straalt na try-out theatershowZoomIn het cultureel centrum van Bocholt hield Maarten Cox gisterenavond een try-out voor zijn nieuwe theatershow. Maarten heeft een mooi avondvullend programma met Nederlandstalige liedjes uit de jaren zeventig, songs die allemaal in het collectief geheugen zitten van vele Vlamingen.
"Ik ben heel tevreden met deze eerste voorstelling. De reacties van het publiek waren laaiend enthousiast en dat stemt mij natuurlijk heel gelukkig", zei Maarten heel trots. (Hans Put)

Twee doden door spookrijder

Zaterdag 1 oktober 2016
Bij een frontale botsing op de autosnelweg A2 bij Best zijn gisteravond twee personen om het leven gekomen: een spookrijder en een 51-jarige man uit Mol die aan het stuur zat van een auto die door de spookrijder frontaal werd aangereden. De spookrijder was een 84-jarige man uit Best. In de auto van de inwoner van Mol werden diens echtgenote en zoon zwaargewond. De snelweg in de richting Eindhoven werd urenlang afgesloten. Pas even na 2 uur vanmorgen werd de weg weer vrijgegeven.

Is er iemand die dit weet?

Zaterdag 1 oktober 2016
Pelt - Is er iemand die dit weet?ZoomPierre Rutten maakte deze week deze foto van gallen op eikenblad. De twee linkse gallen zijn lensgallen, de rechtse boven is een stuitergal. Voor de drie rode galletjes vinden we echter geen enkel aanknopingspunt in de soorten registers. Ook navraag bij Natuurpunt leverde geen sluitend antwoord op. Is het een nieuwe gal of is het een bekende gal met afwijkend uiterlijk? Wie het weet mag het zeggen!

Biljarten voor de beker

Zaterdag 1 oktober 2016

Overpelt

Maandag start een nieuwe editie van het biljartbekertornooi "Jef Missotten", georganiseerd door biljartclub Overpelt BC, lid van de Koninklijke Noord-Limburgse Biljartbond. 38 ploegen van 22 verschillende biljartclubs nemen deel aan dit bekertornooi. Alle wedstrijden worden gespeeld in de namiddag vanaf 14 uur. Plaats van het gebeuren : Cafe "Cheers", Oude Markt 30 in Overpelt - 011/523725. Meer informatie : Olijslagers Patrick-0476/892218-secretaris of bij Dewith Willy-011/645318-voorzitter biljartclub Overpelt BC. Ook nieuwe leden-biljarters zijn steeds welkom.
Overpelt - Op de goeie golf (126): Haagse telefoonradioZoom

Overpelt

Telefoneren, muziek beluisteren en dit allemaal via een speciaal kastje. Jo Ruffini vertelt u alles over de telefoonradio in deze aflevering vanuit het Radiomuseum.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt