Het overige nieuws

EMJ-sfeer op beiaard

Vrijdag 30 april 2021
Pelt - EMJ-sfeer op beiaardZoomWe missen het EMJ al voor het tweede jaar op rij. Er is wel een online-versie, maar toch zullen we de sfeer en de ambiance van een echt festival missen. Om in de unieke EMJ-sfeer te komen, speelt de beiaard bekende deuntjes van het festival zoals Ode an die Freude en de Intrada. Verder staan er klassieke stukken op het programma, die anders misschien in een van de vele concertzalen van Pelt zouden geklonken hebben. Morgen te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur. Na de middag komt de toerbeiaard, de nieuwe mobiele beiaard van Bells Lab ook even langs in de online live-show van het festival voor een speciaal kort concertje.
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir wil de nesten en jongen van een aantal broedvogelsoorten op landbouwpercelen beter beschermen. Naast bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors gaat het vanaf dit jaar ook over blauwe kiekendief, steppekiekendief, grutto en wulp. Allemaal bedreigde, zeldzame vogelsoorten die kunnen broeden op landbouwgronden die niet in natuurbeheer zijn. Elke eigenaar, pachter of gebruiker van een landbouwperceel die bereid is om extra inspanningen te leveren door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, kan een compensatie krijgen voor de gemiste inkomsten.

De grenzen van het biechtgeheim

Vrijdag 30 april 2021
Tribunaliteiten
Pelt - De grenzen van het biechtgeheimZijn laatste gesprekken die avond had de man met een priester. Hij leefde gescheiden van zijn echtgenote en had psychische problemen. Al twintig jaar was de priester zijn vriend en vond hij steun bij hem.
’s Anderendaags vond zijn echtgenote hem in zijn auto, in de garage van zijn woning. Gestikt. Naast hem foto’s van het koppel in betere tijden.
Drie keer belde de man op de bewuste avond met de priester, Via sms'jes liet hij ook weten dat hij niet verder kon zonder zijn vrouw en hij (…) Het hele nieuwsbericht

Gaston Market overleden

Vrijdag 30 april 2021
Pelt - Gaston Market overledenGisteren is Gaston Market overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Hummel. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Cyriel Deckers overleden

Vrijdag 30 april 2021
Pelt - Cyriel Deckers overledenGisteren is Cyriel Deckers overleden, de echtgenoot van José Scheelen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.  Zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van 't Lindel in Overpelt. begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Diefstal kluis mislukt

Vrijdag 30 april 2021
Dieven probeerden gisterenavond een kluis te stelen op de Achelsendijk. Zij werden echter betrapt waarop zij op de vlucht sloegen.

Opgepast: code oranje

Vrijdag 30 april 2021
Pelt - Opgepast: code oranjeHet Agentschap Natuur en Bos heeft code oranje in de Limburgse natuur afgekondigd. Voor Heusden-Zolder geldt dat niet alleen in de natuurgebieden die ANB zelf beheert, maar ook in alle andere gebieden. Het is erg droog, de natuurwachters hadden op regen gehoopt, maar de voorspelde neerslag is uitgebleven. Er mag nog wel gewandeld worden in de natuur, maar vuur maken of sigarettenpeuken weggooien is uit den boze. Het publiek wordt ook opgeroepen om als het een rookwolk in de natuur ziet, meteen de brandweer te bellen.

Haal je zakje bloemenzaad

Vrijdag 30 april 2021
Pelt - Haal je zakje bloemenzaadZoomAan de vrijetijdsbalie in CC Palethe kan je, zolang de voorraad strekt, gratis bloemenzaad afhalen. Zo kan je thuis een bloementapijtje aanleggen om de bijen te helpen. Want ze zijn in nood. Er zijn te weinig bloemen en als gevolg daarvan vinden ze vaak onvoldoende voedsel. Het gevolg is dat er steeds minder bijen zijn.
Nochtans zijn bijen bijzonder belangrijk. Planten hebben bestuiving door bijen nodig om vruchten te kunnen dragen. Onze voedselvoorziening hangt in grote mate af van het werk van de (…) Het hele nieuwsbericht

Bartek Konitz naar Sporting

Vrijdag 30 april 2021
Pelt - Bartek Konitz naar SportingSporting Pelt heeft zich versterkt met Bartek Konitz (foto), die Ephrahim Jerry moet vervangen. Bartek heeft zowel de Poolse als de Nederlandse nationaliteit. Hij is 26 jaar oud, 1,97m groot en weegt 97kg. Bartek is linker- en middenopbouwer en heeft al een imposante carrière achter de rug. Zijn vader, Piotr Konitz, is ook de huidige trainer van Handbal Merksem. Bartek moet samen met Tasevski en Köhlen zorgen voor de nodige dosis ervaring tussen heel veel jong geweld, want naast Louis Vandebeeck verlengden ook de Neerpelter talenten Door Vandebeeck, Seppe Vandenboer, Nick Deekens en Robbe Spooren hun overeenkomst bij Sporting Pelt.
Pelt - Verkoop stickers loopt niet goedZoomDonderdag 22 april ging de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis van start. Om de actie op een coronaveilige manier te laten verlopen, verkopen de vrijwilligers geen stickers aan kruispunten maar kan je hen vinden op vaste standplaatsen in openlucht. Daarnaast is de sticker ook te koop via lokale handelaars, Delhaize en www.koopdesticker.be. Na één week levert dit echter nog niet het verhoopte resultaat op. Als de verkoop zo doorgaat, verwacht men een opbrengst van minder dan de helft vergeleken met andere jaren. Om je lokale afdeling van het Rode Kruis te steunen heb je nog tot 6 mei de tijd om stickers te kopen.

Clement Vrancken overleden

Vrijdag 30 april 2021
Op 25 april overleed in Hasselt Clement Vrancken, echtgenoot van Mia Huysmans. Hij was 81 jaar en gewezen leraar aan het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt. Het afscheid vond plaats in familiekring.

Nieuwe vennootschap: Mcfie

Donderdag 29 april 2021
Anne-Sofie Hendrikx uit Pelt heeft de besloten vennootschap Mcfie opgericht met zetel aan de Toekomstlaan. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen.

Toetsen en stokken op het podium

Donderdag 29 april 2021
Pelt - Toetsen en stokken op het podiumZoomDe nieuwe mobiele beiaard van Jan Verheyen, de toerbeiaard, stond vorige week opgesteld op het podium van de (lege) schouwburg Rex in Mol. Jan had daar collega-muzikanten van de Molse muziekacademie uitgenodigd om samen te spelen. Deze concerten worden de volgende vier vrijdagavonden om 20 uur uitgezonden op de Facebookpagina het YouTube-kanaal en de website van Bells Lab.
Het eerste concert is morgen/vrijdagavond. Het is een klassiek (…) Het hele nieuwsbericht
Nicky Van Broekhoven uit Pelt en Niels Peeters uit Kortenaken hebben de besloten vennootschap Ecobuild Limburg opgericht met zetel aan de Kluitstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het maken, ontwerpen en plaatsen van houtskeletbouw voor woningen en appartementen, het bouwen en verbouwen van woningen en het uitvoeren van binnen- en buitenschrijnwerken.

Carwrapper falliet verklaard

Donderdag 29 april 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft van de week carwrapper Stema Cars Customs uit Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 29 mei ingediend worden.

Fietsen gestolen uit tuinhuis

Donderdag 29 april 2021
Uit een tuinhuisje in de Hayenhoek zijn afgelopen nacht twee fietsen gestolen.

Brand aan verwarmingsinstallatie

Donderdag 29 april 2021
Pelt - Brand aan verwarmingsinstallatieVanmiddag ontstond brand aan de verwarmingsinstallatie van een appartementsgebouw aan de Oude-Kerkhofstraat in Neerpelt. De brandweer heeft het gebouw geventileerd.

Magda Waterschoot overleden

Donderdag 29 april 2021
Pelt - Magda Waterschoot overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Magda Waterschoot overleden, de echtgenote van Romain Heynderickx. Ze was 81 jaar en afkomstig van Dendermonde. De uitvaart wordt in besloten kring gehouden. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 

Thieu Plas overleden

Donderdag 29 april 2021
Pelt - Thieu Plas overledenGisteren is in Neerpelt Thieu Plas overleden, de weduwnaar van Annie Boons. Hij was 91 jaar, afkomstig van Overpelt en oud-speler van Esperanza Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (17u) bij uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: fam. Plas-Cox, Grote Heide 80, 3910 Pelt.
Na "de misleidende campagnes" over de terugdraaiende teller in 2020 stelt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir vast dat onder meer energiebedrijf Essent "zich bezondigt aan het verspreiden van misleidende informatie aan de Vlaamse consumenten over de terugverdientijd van thuisbatterijen", zo heeft ze vanmorgen bekendgemaakt. De minister vindt dat onaanvaardbaar en eist dat Essent al haar misleidende communicatiemiddelen onmiddellijk stopzet. “Ik sta versteld dat bedrijven zoals Essent gezinnen met (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe veilig is je straat?

Donderdag 29 april 2021
Pelt - Hoe veilig is je straat?ZoomWie geïnteresseerd is in de veiligheid en de leefbaarheid van zijn straat kan zich inschrijven voor de vierde editie van Straatvinken, het burgeronderzoek rond mobiliteit van de Universiteit Antwerpen, HIVA - KU Leuven en de Ringland Academie. Je inschrijven kan hier.
Zodra je ingeschreven bent kan je op donderdag 20 mei van 17 tot 18 uur het verkeer in je straat tellen. Iedereen in heel Vlaanderen kan meedoen. Je telt met (…) Het hele nieuwsbericht

Lambertine van Hout overleden

Donderdag 29 april 2021
Pelt - Lambertine van Hout overledenDinsdag is Lambertine van Hout overleden, de weduwe van François Meyssen. Ze was 93 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in intieme kring, waarna Lambertine zal worden bijbegraven bij François op de begraafplaats aan de Roosendijk. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Wouter Pronk naar Sporting

Donderdag 29 april 2021
Pelt - Wouter Pronk naar SportingZoomSporting Pelt heeft een akkoord bereikt met de Nederlander Wouter Pronk. Die komt over van Handbal Houten (Nederlandse eredivisie) en moet, samen met Niels Vansloot, Sporting versterken op de cirkel. Hij is 21 jaar oud, 2m groot en weegt 125 kg. Wouter zit ook in de selecties van Jong Oranje en is een product van de Handbalacademie in Papendal. (Foto Sporting)

Afvalvrij mei

Donderdag 29 april 2021
Pelt - Afvalvrij meiZoomHet is weer zover, Afvalvrij mei staat voor de deur. Limburg.net moedigt in mei iedereen aan om zoveel mogelijk afval te vermijden. Want jij laat je toch niet inpakken, zeker niet door onnodige, nutteloze verpakkingen? Handige tips vind je via deze link.

Henri Franssen overleden

Woensdag 28 april 2021
Pelt - Henri Franssen overledenGisteren is Henri Franssen overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Wie zag deze tragopaan?

Woensdag 28 april 2021
Pelt - Wie zag deze tragopaan?ZoomGeef toe: je komt er niet elke dag een tegen, een tragopaan. Wat is dat? Het is een fazantensoort, lezen we op het internet. Bij Bird Palace in Pelt is er een ontsnapt. Het is een vogel van de ondersoort Temminck tragopaan. beeldschoon, zoals op de foto. Mocht u hem gezien hebben, bel dan even naar Patricia Toelen op het nummer 0473587274. Ze zal u erg dankbaar zijn!

Vuilniswagen in brand

Woensdag 28 april 2021
Pelt - Vuilniswagen in brandAan de Siberiëstraat in Overpelt-Fabriek heeft deze voormiddag een vuilniswagen vuur gevat nadat er een lek was ontstaan in de hydraulische leiding. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Brandstof gestolen

Woensdag 28 april 2021
Pelt - Brandstof gestolenIn de Industrielaan is afgelopen nacht brandstof gestolen uit een bulldozer. De daders zijn spoorloos.

Gezocht: hagen om te heggen

Woensdag 28 april 2021
Pelt - Gezocht: hagen om te heggenZoomRegionaal Landschap Lage Kempen wil de eeuwenoude en (bijna) vergeten techniek van het heggen leggen nieuw leven inblazen en is op zoek naar geschikte hagen om te leggen. Een gelegde heg diende vroeger als veekering of als ondoordringbare afscheiding. Gelegde heggen vormden prachtige groene lijnen doorheen het landschap en boden onderdak aan allerlei vogels, insecten en kleine zoogdieren.
Maar door de komst van prikkeldraad verdwenen veel gelegde heggen. Heb jij een haag of weet je een locatie met een geschikte haag in de gemeenten Pelt, Bocholt of Hamont-Achel? Bij het Regionaal Landschap wachten ze dan op een berichtje van jou! Alle info over het project, dat gesubsidieerd wordt in het kader van het Europese LEADER-programma voor plattelandsontwikkeling, vind je hier. (Foto Agentschap Onroerend Erfgoed, Geert van der Linden)
Pelt - Strengere controles op naleving coronamaatregelenEr komen strengere controles op de naleving van de coronamaatregelen. De politie gaat daar intensief op toezien. Dat kondigen de burgemeesters van de gemeenten van de Eerstelijnszone (Pelt, Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Peer) aan. Ze roepen hun inwoners op om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen. Want het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt kan de toestroom nog maar met moeite aan. Vanmorgen lagen er 46 coronapatiënten, van wie er 6 op de afdeling intensieve zorgen (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weertje

Dinsdag 27 april 2021
Pelt - Wisselvallig weertjeEen omvangrijke depressie over het zuiden van Europa trekt de volgende dagen naar het noorden van Duitsland en zorgt voor flink wat hemelwater in onze streken vanaf woensdagavond. Na de regen wordt opnieuw koudere lucht aangevoerd. Vóór deze depressie uit, wordt echter warme lucht aangevoerd en kan het kwik hoge waarden bereiken.
Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Slechts hier en daar komt een stapelwolkje voor of zijn er wat hoge wolkensluiers. Daarbij (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Vier cannabisplantages aangetroffenBij een operatie "cleanhouse" tegen drugsplantages hebben speurders van de Limburgse politiediensten vier plantages aangetroffen, waarvan één grote en een middelgrote., met in totaal 1600 planten. Ze arresteerden één verdachte. Daarnaast namen ze flessen kooldioxide en 0.75 kg speed en hasj in beslag. Er werden huiszoekingen uitgevoerd in onder meer Bilzen, Leopoldsburg, Stokrooie, Lommel, Hamont-Achel, Pelt en As. Dat meldt het parket Limburg.
Onder coördinatie van (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Belangrijke wijziging voor hond en katZoomDat het in België verplicht is om je hond of kat te voorzien van een chip, wist je waarschijnlijk al. Aan de hand van dat chipnummer kan er dan nagegaan worden wie er de eigenaar is, als je trouwe viervoeter bijvoorbeeld beslist om de poten te nemen. Maar vanaf 1 mei is dat niet meer zo gemakkelijk! Dan moet het baasje eerst toestemming hebben gegeven om deze info te delen, zoals bepaald is in de privacywet. Heel belangrijk dus om dat snel te doen als je jouw huisdier vlot wil terugvinden! Goedkeuring geven kan vanaf 1 mei door je aan te melden via dogid.be of catid.be.

Joannes Vanveggel overleden

Dinsdag 27 april 2021
Pelt - Joannes Vanveggel overledenGisteren is in het Noorderhart Mariaziekenhuis Joannes Vanveggel overleden, de echtgenoot van Christiana Deckers.. Hij was 79 jaar, oud-leraar bij Mater Dei en afkomstig van Achel  Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Henri Vanden Berk overleden

Dinsdag 27 april 2021
Pelt - Henri Vanden Berk overledenVandaag is Henri Vanden Berk overleden, de echtgenoot van Christina Damiaens. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Protestlied tegen leidingstraat

Dinsdag 27 april 2021
Pelt - Protestlied tegen leidingstraatZoomDe tijd dat we veel protestliedjes hoorden op de radio ligt al verschillende decennia achter ons maar nu werd deze clip ingeblikt door Guy Swinnen en Naragonia. Ze doen hiermee een oproep om nog klacht in te dienen tegen de leidingstraat die een groot stuk van de Limburgse natuur zal doorkruisen. Het is nu vijf voor twaalf, klacht indienen kan nog tot eind deze maand. Meer info via deze link.

Paula Daemen overleden

Dinsdag 27 april 2021
Pelt - Paula Daemen overledenVrijdag overleed Paula Daemen, de weduwe van de in 2015 overleden Frans Goffings. Zij was 80 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt donderdag plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het familiegraf op de begraafplaats van Mechelen-aan-de-Maas.

Lies Bleyen overleden

Dinsdag 27 april 2021
Pelt - Lies Bleyen overledenZaterdag is Lies Bleyen overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Jan Knevels. Zij was 86 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt.

De visie van Fobie

Maandag 26 april 2021
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Harrie Bongers overleden

Maandag 26 april 2021
Pelt - Harrie Bongers overledenIn WZC Sint-Jozef in Pelt is donderdag Harrie Bongers overleden, de weduwnaar van Antonetta Huibers. Het afscheid heeft in besloten kring plaatsgevonden. Condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Gerard Leynen overleden

Maandag 26 april 2021
Pelt - Gerard Leynen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Gerard Leynen overleden, de echtgenoot van Gerda Cox. Hij zou woensdag 91 jaar worden. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt

Ria Van Boegeld overleden

Maandag 26 april 2021
Pelt - Ria Van Boegeld overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Ria Van Boegeld overleden, de weduwe van Jules Vrijssen, die in 2016 stierf. Ze was 73 jaar, woonde in Achel en was afkomstig van Neerpelt. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring waarna haar asurn thuis een warm plekje krijgt. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Stef Van Moorsel overleden

Maandag 26 april 2021
Pelt - Stef Van Moorsel overledenIn Dilbeek is vrijdag bij een verkeersongeval Stef Van Moorsel overleden. Hij was 27 jaar, woonde in Lede en was afkomstig van Neerpelt, maar hij woonde ook verscheidene jaren in Hamont-Achel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nieuwe fietsgidsen beschikbaar

Maandag 26 april 2021
Pelt - Nieuwe fietsgidsen beschikbaarZoom
Al voor de zesde keer voor Limburg, en de tweede keer voor Antwerpen, verschijnt er een prachtige fietsgids met 92 kant-en-klare fietsroutes met in totaal 117 stopplaatsen (horecazaken) waar kan gepauzeerd worden. Al deze routes lopen via het fietsroutenetwerk (knooppunten...). De gidsen 'Tips voor Fietsers' zijn volledig gratis af te halen via de toeristische diensten van de deelnemende gemeentes, en in alle deelnemende horecazaken (vanaf 7 mei dus). Al deze verdeelpunten vind je op de website, waar je de gidsen ook kan downloaden.

De vliegemepper

Maandag 26 april 2021
Pelter Hükske
Pelt - De vliegemepperZoomDriekske zit op nen achtermiddig te stoefe tigge Flupke: hij zit dettie dojüst vijf vliege kepot gemept hit: drij wiefkes en twieë mennekes. Hoe kan hij dä wieëte? Lüstert, en vertellet mer vort – in óës schoeë dialekt van Pèlt. Haddoch goe en gezoond en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
Aan de Biezenweg in Boseind hebben onbekenden containers opengebroken waarin materialen lagen opgeslagen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Grensgevallen
Pelt - Gewonden bij ongeval in Borkel en SchaftBij een frontale botsing op de Bergeijkseweg in Borkel en Schaft zijn vanmorgen verscheidene gewonden gevallen. Bij de botsing, die even voor 11u gebeurde, waren twee personenwagens betrokken waarin vier personen zaten. De brandweer moest minstens één inzittende bevrijden. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De Bergeijkseweg is momenteel afgesloten voor het verkeer. UPDATE De weg is inmiddels weer open.
Pelt - Handbal: Sporting verliest van BocholtSporting Pelt heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe mini-seizoen verloren van Bocholt. Uitslag: 30-31. Bij de rust was de stand 17-15.

Overweg in Mol afgesloten

Zaterdag 24 april 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Overweg in Mol afgeslotenSinds gisteravond is de overweg Ginderbuiten in Mol tot volgende week zaterdagochtend afgesloten voor alle verkeer. Spoorwegbeheerder Infrabel voert dan vernieuwingswerken uit aan de overweg. Het verkeer wordt de hele week omgeleid. Het treinverkeer tussen Mol en Hasselt wordt onderbroken of aangepast. Meer info over de aangepaste dienstregeling vind je op www.nmbs.be of de NMBS-app.
Pelt - Vanavond start ingekorte handbalcompetitieDe voorbereiding op het handbalseizoen duurde in deze coronatijd wel héél lang, maar vanavond kan de ingekorte competitie eindelijk starten. Voor Sporting gebeurt dat in de sporthal van Dommelhof om 20.15u. Jammer genoeg nog zonder supporters, maar je kan veilig vanuit je zetel thuis kijken via dit YouTube-kanaal. Live commentaar door de Wouten (Bodvin en Valkenborgh) in een samenwerking van Sporting Pelt en Sportbeat. Dat de beste moge winnen!

Flip Looijmans overleden

Vrijdag 23 april 2021
Pelt - Flip Looijmans overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Flip Looijmans overleden, de echtgenoot van Tiny van Seggelen. Hij was 82 jaar. Het afscheid zal in intieme kring plaatsvinden. Condoleren kan via wandaroosen-uitvaartzorg.nl.

Beschermingsmechanisme verlengd

Vrijdag 23 april 2021
Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt het Vlaams beschermingsmechanisme verlengd voor de maanden mei en juni. Wie verplicht gesloten blijft, kan een beroep blijven doen op dat beschermingsmechanisme. Ook wie open is, maar minstens 60% omzetverlies kan aantonen, zoals toeleveranciers en ondernemers uit de reis- en eventsector, kan rekenen op de bescherming via een tussenkomst in de vaste kosten. Horecazaken die hun terras openen, kunnen verder op steun rekenen en de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: TPS Holdco

Vrijdag 23 april 2021
Chantal Roosen uit Overpelt heeft de besloten vennootschap TPS Holdco opgericht met zetel aan de Molenheidestraat. Het gaat onder meer om een adviesbureau op het gebied van public relations en communicatie en om een onderneming in onroerende goederen.

Bejaarde aangereden op parking

Vrijdag 23 april 2021
Op de parking aan de Peltri in Overpelt is deze voormiddag een 82-jarige man gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
In de Houtmolenstraat is deze namiddag een 20-jarige scooterrijdster gewond geraakt bij een val. Het slachtoffer voert aan dat zij door een auto werd geraakt.

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Pelt - Droog, zonnig en frisEen hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

1400 euro van Arego voor Sint-Oda

Donderdag 22 april 2021
Pelt - 1400 euro van Arego voor Sint-OdaZoomNaar jaarlijkse gewoonte zamelde AREGO geld in voor een goed doel. Deze keer zette het verzekeringskantoor samen met Sint-Oda een hartverwarmende actie op. De zorggebruikers van St-Oda maakten bloemen die bij Arego te koop werden gezet. De klanten van AREGO toonden hun goed hart en zo kon er 1.400 euro voor Sint-Oda worden ingezameld. Op de foto: Peter Fransen van Arego (rechts) overhandigt de cheque van 1.400 euro aan co-directeur Stijn Paesmans van St.-Oda

Inbraak in auto in Toekomstlaan

Donderdag 22 april 2021
In de Toekomstlaan in Neerpelt is ingebroken in een auto. De inbraak is deze voormiddag vastgesteld. Over de buit is niets geweten.
Grensgevallen
Om de bestaande Luikerweg in Valkenswaard te koppelen aan de Nieuwe N69 (de omleiding rond de dorpskern van Valkenswaard) wordt komend weekend een gedeelte van de Luikerweg tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Dit gebeurt van vrijdagavond 23 april 19.00 uur tot dinsdagochtend 27 april omstreeks 06.00 uur.
Tussen de Kempervennendreef en Venbergseweg wordt de Luikerweg fysiek afgesloten. Maar al bij de rotondes N613 (Fressevenweg) en N396 (Zuidelijke Randweg) worden verkeersregelaars (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Alen overleden

Donderdag 22 april 2021
Pelt - Jeanne Alen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Jeanne Alen overleden, de weduwe van Harry Joosten. Ze was 94 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Sportkamp in Dommelhof

Donderdag 22 april 2021
Pelt - Sportkamp in DommelhofZoomTijdens de voorbije paasvakantie organiseerde Autisme Leeft vzw in samenwerking met G-Sport voor kinderen en jongeren met autisme een driedaags sportkamp in Dommelhof. Alles verliep zowel binnen als buiten coronaproof, op maat van de kinderen en jongeren en voor ieder kind stond een persoonlijke begeleider klaar. "Het kampthema 'FC De Kampioenen' sloeg bij het jonge volkje wel aan", zegt Marleen Bloemen, algemeen coördinator bij Autisme Leeft. Het G-sportcentrum Dommelhof biedt mogelijkheid om kinderen die niet kunnen kiezen te helpen bij sportbegeleiding. Jonge G-sporters kunnen trouwens na inschrijving elke woensdagnamiddag in Dommelhof terecht en worden geholpen bij mobiliteitsproblemen. Info 011/80.50.00 (Dommelhof).
Sportkamp in Dommelhof
Zoom

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Pelt - De nieuwe sticker is er weer!ZoomVandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Waar is die salamander naartoe?

Woensdag 21 april 2021
Pelt - Waar is die salamander naartoe?ZoomVandaag gezien op Heesakkerheide. (Foto Leon Alders)

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Pelt - Btw-verlaging in horecaZodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.

Een bever in het kanaal

Woensdag 21 april 2021
Pelt - Een bever in het kanaalZoomHet is niet zo uitzonderlijk, een bever in het kanaal. Ruim tien jaar geleden, op 27 maart 2011, plaatsten we al een foto van een bever die ter hoogte van Overpelt-Fabriek in het kanaal was gezien. Vivi Vaesen had hem daar gefotografeerd. Vanmorgen zagen we foto's van Claudia Konings, die een bever had opgemerkt bij het kanaal in SHLille (foto boven). Het zal wel niet dezelfde zijn geweest, maar toch. En dan hebben we het nog niet gehad over de bevers die gesignaleerd werden in de Holvense beek, in de Dommel,... UPDATE De foto hieronder, ook vandaag genomen, is van Maria Goukens.  
Een bever in het kanaal
Zoom

Familieuitstap

Woensdag 21 april 2021
Pelt - FamilieuitstapZoomGisteren gezien langs het kanaal in SHLille. (Foto Leon Alders)

Petra Claessen overleden

Woensdag 21 april 2021
Zaterdag is Petra Claessen overleden, de dochter van Henri Claessen en Mathilde Valkenborgs. Ze was 69 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: Stationsstraat 54, 3910 Pelt.

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Pelt - Code 'geel' in natuurgebiedenHet is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Pelt - Tamelijk veel zonHet ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Onverwacht bezoek

Dinsdag 20 april 2021
Pelt - Onverwacht bezoekZoomHet voordeel van een voederhuisje in je tuin: af en toe komt er al eens onverwacht bezoek langs. Zoals bij Guido Maes, die vanmorgen een sperwer de omgeving zag afspeuren. (Foto Guido Maes)

Dominicus Kuppens overleden

Dinsdag 20 april 2021
Pelt - Dominicus Kuppens overledenZondag is Dominicus Kuppens overleden. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid en de bijbegraving bij zijn broer Michel op de begraafplaats aan de Roosendijk zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Pelt - Grote flitsmarathonZoomWoensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Robert Maas overleden

Maandag 19 april 2021
Pelt - Robert Maas overledenZaterdag is Robert Maas overleden, de echtgenoot van Mariette Bollen. Hij was 74 jaar en afkomstig van SHLille. De uitvaartliturgie en de begrafenis in Pelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

De Groote Heide in een puzzel

Maandag 19 april 2021
Pelt - De Groote Heide in een puzzelZoomVanaf vandaag is in het UiTpunt en de VVV in Hamont-Achel en de vrijetijdsbalie van Pelt (Palethe) een puzzel van 1000 stukjes te koop. Als u het laatste stukje gelegd hebt, zult u alle bekende (en misschien minder bekende) bezienswaardigheden, activiteiten en natuurelementen in het natuurgrenspark Groote Heide zien: van de Venbergse watermolen over de Achelse Kluis tot de runderen in het Hageven of het Leenderbos. meer dan zesduizend hectare aan prachtige natuur en bijzondere belevenissen. De puzzel kost € 14,95.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Pelt - Week van de teekZoomHet is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)

Willy van der Kuijlen overleden

Maandag 19 april 2021
Grensgevallen
Oud-voetballer Willy van der Kuijlen is overleden. Hij was 74 jaar, scoorde zowel met links als met rechts en was destijds een van de topvoetballers van PSV Eindhoven. "Geen enkele speler zal de prestaties van Van der Kuijlen bij PSV ooit evenaren", zo staat er op de website van PSV te lezen - hij maakte 308 goals voor die club. In het seizoen 1982-1983, toen hij bij het toenmalige Overpelt-Fabriek speelde, zette hij een punt achter zijn voetballoopbaan. Bij het stadion van PSV kreeg hij een standbeeld.

Bij de dierenarts

Maandag 19 april 2021
Pelter Hükske
Pelt - Bij de dierenartsZoomDò zitte twieë herders – twieë hón, ge kènt ze wèl – bij de viejart. Vrugt den ieëne: “Vur wa zidde gè hei? Wa hedde gè ón de haand?”… 
Lüstert, en ich hoop degge ter efkes mei kunt laache… En vort vertèlle maag! Haddoch goe en tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)

Het zou niet mogen

Zondag 18 april 2021
Pelt - Het zou niet mogenZoomBetty Cuypers zag deze paringsdaad deze voormiddag gewoon op haar keukenvenster gebeuren. Op een zondag! Het zou niet mogen. "En alles was goed te zien!" mailt ze. Maar we zijn haar toch dankbaar dat ze "de daad" fotografeerde!
Pelt - Aantal besmettingen stijgt weerHet aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer. In de provincie Limburg stijgt de incidentie tot ± 276/100.000 inwoners per week of een stijging met zowat 15%. Er zijn nog maar zes van de 42 gemeenten in de provincie die een lagere incidentie dan 100/100.000 per week vertonen. 22 Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week een incidentie die hoger lag dan 200/100.000, dat zijn er zeven meer dan vorige week. Limburg staat er dus slechter voor dan twee maanden geleden. Drie gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Toch geen staking bij De Lijn morgenEr komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.
Pelt - Morgen gaan de scholen weer openZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Sporting wint van Tongeren

Zaterdag 17 april 2021
Pelt - Sporting wint van TongerenSporting Pelt is vanavond de oefenwedstrijd in en tegen Tongeren gaan winnen met 29-31.
Dian Geerts uit Pelt heeft de besloten vennootschap Letho Graphix opgericht met zetel aan de Weidenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer webdesign, marketing, mediaplanning, fotografie en interieuradvies.

Nieuwe vennootschap: Lenka

Zaterdag 17 april 2021
Lenny Hens en Carolus Van Laer, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Lenka opgericht met zetel aan het Koning Boudewijnplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een tankstation en shop en detailhandel in kranten en kantoorbehoeften.
Nick Plessers en Bram Ieven, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap P&I Recycling opgericht met zetel in Boelehoef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vervoer van afbraakmaterialen en recyclagematerialen, verhuur van vrachtwagens met bestuurder, het plaatsen van containers voor bouwafval en het verhuren van transportmaterieel, machines en gereedschap.

Lea Slangen overleden

Zaterdag 17 april 2021
Pelt - Lea Slangen overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Lea Slangen overleden, de weduwe van Ferdinand Brouwers. Ze was 98 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis zullen in kleine kring plaatsvinden. Rouwadres: fam. Brouwers, Sint-Jansstraat 90, 3900 Pelt. 

Mosterd na de maaltijd?

Zaterdag 17 april 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Mosterd na de maaltijd?Een paar seizoenen geleden kreeg ik van mijn broer een jonge vijgenboom. Ik heb hem in mijn bescheiden binnentuintje geplant, goed verzorgd en overvloedig van de juiste meststoffen voorzien. Vorig jaar hingen er al zeker vijftig vruchten aan en nu moet je eens komen kijken! Het is een forse beloftevolle laagstam geworden die mij zeker het volgend jaar door de vastenperiode zal helpen.
Hoezo? Tijdens de vasten, de periode tussen Aswoensdag (voor de jongeren: dat is de woensdag na carnaval) en Pasen, mocht je (…) Het hele nieuwsbericht

Maak eens een coronawandeling

Vrijdag 16 april 2021
Nog t/m 1 mei organiseren de Dommeltrippers hun coronawandelingen vanuit het Herent. Dagelijks zijn er op de verschillende routes meerdere tientallen wandelaars op pad. Ze komen dikwijls van ver om te komen genieten van onze mooie Neerpeltse natuur. "Het is daarom zeer spijtig om vast te stellen dat wij dagelijks geconfronteerd worden met afgetrokken, omgedraaide of vernielde wandelpijlen," zegt secretaris Fons Swinnen van de Dommeltrippers. "Onze club organiseert deze tochten in deze moeilijke coronatijd zodat vele mensen op een aangename manier van de gezonde buitenlucht kunnen genieten. Beste mensen, jongens en meisjes blijf a.u.b. van deze pijltjes af. Vele wandelaars zullen jullie dankbaar zijn!"

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Pelt - Staking bij De Lijn op maandagZoomDoor een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht

Lambert Eerdekens overleden

Vrijdag 16 april 2021
Pelt - Lambert Eerdekens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Lambert Eerdekens overleden. Hij was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. De urn krijgt een plaatsje in het urnenveld op de begraafplaats van Pelt-Centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Zon met stapelwolken

Vrijdag 16 april 2021
Weerbericht
Pelt - Zon met stapelwolkenEen hogedrukgebied uitgestrekt van Scandinavië tot het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een eerder koele, maar vrij droge luchtstroming vanuit het noorden tot het noordoosten. In deze luchtstroming worden wolkenvelden meegevoerd met slechts af en toe een bui. Na de doortocht van een zwakke storing met mogelijk een lokale bui op dinsdag stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het zachter.
Vandaag is er flink wat zon en na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Het aantal fietsers dat in het Nederlandse verkeer omkwam is in 25 jaar nog nooit zo hoog geweest. Vorig jaar waren er dat 229, 26 meer dan in 2019 en één meer dan in 2018. Een derde van alle fietsdoden, 74 personen, verongelukte op een e-bike. Dit blijkt uit cijfers van het Nederlandse bureau voor de statistiek. In totaal waren er vorig jaar in Nederland 610 verkeersdoden te betreuren, 7,7 procent minder dan in 2019.

Nieuwe vennootschap: De Trapkens

Donderdag 15 april 2021
Stephanie Theunissen uit Overpelt heeft de besloten vennootschap De Trapkens opgericht met zetel aan de Napoleonweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een restaurant, taverne en hotel, catering en het inrichten van feestelijkheden.

Nieuwe vennootschap: Bestt

Donderdag 15 april 2021
Noël Brusselaers uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Bestt opgericht met zetel aan de Jos Verlindenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leveren en plaatsen van buiten- en binnenschrijnwerk in alle beschikbare materialen én groot- en kleinhandel in ramen, deuren en andere bouwmaterialen.

Tom van de Ven overleden

Donderdag 15 april 2021
Pelt - Tom van de Ven overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Tom van de Ven overleden. Hij was 52 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.
Pelt - Regering versoepelt coronamaatregelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wegwerpmaatschappij

Donderdag 15 april 2021
Vandaag gelezen
"Bij het kopen van schoenen voor onze dochter was de eigenaar van de winkel opmerkelijk openhartig. Hij vertelde dat sneakers voor jongeren zo worden gemaakt dat ze gemiddeld vier maanden meegaan. Aangezien de producenten ervan uitgaan dat jongeren drie paar schoenen hebben, moeten ze elk paar dus na één jaar vervangen. De wegwerpmaatschappij in haar ergste vorm." (Kerk & leven).
De N69, de weg van Lommel-Kolonie naar Valkenswaard, is deze namiddag urenlang afgesloten geweest. Oorzaak was een trekker met oplegger die bij de rotonde in Borkel gekanteld was. De oplegger was volgeladen met geperste tabak. 

Eens iets anders: een beflijster

Woensdag 14 april 2021
Pelt - Eens iets anders: een beflijsterZoomGuy Vanderhenst fotografeerde gisteren in zijn buurt een beflijster, een merelachtige vogel met een wit befje. De beflijster komt hier zelden voor, lezen we op het internet - het is een trekvogel die overwintert in het Middellandse Zee-gebied. Hier wordt hij vooral tijdens de voorjaarstrek in april gezien in open terrein.
Pelt - Voorzichtige versoepeling coronamaatregelenVermoedelijk vanaf 8 mei mogen de terrassen weer open. Dat besliste het Overlegcomité vandaag. Het is een van de "voorzichtige" versoepelingsmaatregelen die eraan zitten te komen. Hoewel: prijs de dag niet voor het avond is! De besmettingscijfers zijn bij ons weer aan het stijgen, ook over de grens. Strikte toepassing van alle maatregelen blijft voorlopig helaas noodzakelijk...

Openbaar onderzoek naar fietsbrug

Woensdag 14 april 2021
Pelt - Openbaar onderzoek  naar fietsbrugZoomVan vrijdag 16 april tot en met zaterdag 15 mei loopt een openbaar onderzoek over de plannen voor de fietsbrug in Houthalen-Helchteren. Bezwaren indienen kan in die periode via www.houthalen-helchteren.be/bekendmakingen. De brug komt er als snelle ingreep binnen het complex project van de Noord-Zuidverbinding (N74) en zal in Helchteren-Noord de fietssnelweg F74 volgen. Vandaag moeten fietsers en voetgangers daar de Grote Baan oversteken, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. De werken aan de fietsbrug starten na de zomer. 

Nog altijd nachtvorst

Woensdag 14 april 2021
Pelt - Nog altijd nachtvorstOndertussen noteren we al half april en nog steeds is het koud. Oorzaak is een hogedrukgebied boven Engeland. Aan de oostelijke flank van dit hoog wordt koude lucht van Arctische oorsprong in een noordelijke stroming naar onze regio gevoerd. De lucht is zelfs voldoende onstabiel om een lokale bui te laten ontstaan. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verplaatst het hoog zich richting Scandinavië, wordt de luchtstroming noordoostelijk en is er meer zon.
Vandaag is er (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (23) aangereden

Woensdag 14 april 2021
In Hamont-Achel is vanmorgen rond 6.45u een 23-jarige fietsster uit Pelt gewond geraakt toen ze op de Orchideeënlaan ter hoogte van de Militaire Dijk werd aangereden door een auto waarvan de bestuurder doorreed. Het slachtoffer viel en moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden gebracht.  

De visie van Fobie

Woensdag 14 april 2021
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Louis Vanchaze overleden

Woensdag 14 april 2021
Pelt - Louis Vanchaze overledenIn Genk is vandaag Louis Vanchaze overleden, de echtgenoot van Miet Soors. Hij was 68 jaar en afkomstig van Neerpelt. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring waarna Louis begraven wordt op begraafplaats De Roosen. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Kittens gedumpt

Dinsdag 13 april 2021
Pelt - Kittens gedumptZoomGisteravond werden vijf kittens, 3 à 4 weken oud, gedumpt achter de glasbak in de Martinusdreef. Bibberend en luid miauwend werden ze aangetroffen. Inmiddels zijn ze opgevangen door een asiel en worden ze ondergebracht bij een gezin dat de katjes met de nodige zorgen zal omringen.

Melanie Tielens overleden

Dinsdag 13 april 2021
Pelt - Melanie Tielens overledenZaterdag overleed Melanie Tielens, de weduwe van Julien Bleyen. Zij was 91 jaar en woonde in Pelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de begraving bij haar echtgenoot op de begraafplaats in Hechtel-Eksel.

Koepel CC Palethe ingeslagen

Maandag 12 april 2021
Vandalen hebben een glazen koepel ingeslagen op het dak van de achterbouw van het CC Palethe in Overpelt. De scherven lagen verspreid in het gebouw.

Jongerenproject OndersteBoven

Maandag 12 april 2021
Pelt - Jongerenproject OndersteBovenZoomSamen bouwen we het dorp van ons dromen en dan zeggen we Karibu Kwetu ‘Welkom in ons dorp’. Er werd al heel wat geknutseld en gebouwd. Voor de corona-proof tentoonstelling op het Wereldfeest van 6 september 2021 kan er altijd nog wat bij! Kijk hier voor meer info over de afmetingen die we graag hanteren.
Tot 1 mei kan je je knutselwerkje binnenbrengen aan de vrijetijdsbalie van Palethe. Hierna stuur je een mailtje naar wereldfeestondersteboven[!]gmail.com, zodat we iets kunnen afspreken. (Ingez.)

Marieke Geysels overleden

Maandag 12 april 2021
Pelt - Marieke Geysels overledenIn Achel is vandaag Marieke Geysels overleden. Ze was afkomstig van Lanaken, woonde in de Haag 2 van Sint-Oda in Achel en werd 80 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Condoleren kan via www-uitvaartzorg-severens.be.

Vuk Roganovic overleden

Maandag 12 april 2021
Na een korte ziekte is vandaag Vuk Roganovic overleden, de legendarische oud-trainer van handbalclub Sporting Neerpelt. Hij was 76 jaar en overleed in Zemun in Servië, waar hij ook zijn handbalcarrière begon. Vrijdagmiddag wordt hij daar begraven. Vuk was trainer van Sporting Neerpelt van 1975 tot 1980. In dat laatste jaar keerde hij terug naar Servië.  

Lène Nysen overleden

Maandag 12 april 2021
Pelt - Lène Nysen overledenIn Pelt is gisteren Lène Nysen overleden, de weduwe van Pierre Van Daal, die in 2002 overleed. Ze was 91 jaar en afkomstig van Bocholt. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Dode bij verkeersongeval Eersel

Maandag 12 april 2021
Grensgevallen
Pelt - Dode bij verkeersongeval EerselBij een botsing tussen twee vrachtwagens op de snelweg in Eersel is een chauffeur om het leven gekomen. De A67 is richting Eindhoven volledig dicht. Het verkeer wordt omgeleid via Breda.

Fons Didden overleden

Maandag 12 april 2021
Pelt - Fons Didden overledenVrijdag is Fons Didden overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Lindel-Hoeven.

Vröllieproat

Maandag 12 april 2021
Pelter Hükske
Pelt - VröllieproatZoomTwee jonge meisjes zitten op het terras van het ‘Vlams Hoês’ in de zon naar de jongens te kijken. En die commentaar! Luister en vertel het verder in ons sappig Pelter dialect. En houd nog even vol: over een paar weken kunnen wij dan daar zelf in de zon zitten! Zo hopen we... Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts) 

Wereld Parkinson Dag

Zondag 11 april 2021
Pelt - Wereld Parkinson DagZoomHet is vandaag 'Wereld Parkinson Dag'. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Het is de snelst toenemende hersenziekte, waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Daardoor veranderen bewegingen en het gedrag van wie getroffen is. De meeste mensen met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 65 jaar, maar er worden almaar meer jongere mensen getroffen. Vandaag is het de geboortedag van James Parkinson, de Engelse arts die als eerste de ziekte als een samenhangend geheel herkende en beschreef.
Op Medinet.tv kan je een speciaal programma bekijken over Parkinson met Maarten Cox als muzikale gast.
Pelt - Laat die lente maar gauw komen!ZoomMario Vanoppen fotografeerde dit winterkoninkje, klaarblijkelijk nog niet lang uit het nest...

'Roundup doodt ook hommels'

Zondag 11 april 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - 'Roundup doodt ook hommels'ZoomDe veelgebruikte onkruidverdelger Roundup doodt ook hommels. De dodelijke werking komt niet van het actieve (en omstreden) bestanddeel glyfosaat, maar van een andere stof in het bestrijdingsmiddel. Dat concluderen onderzoekers op basis van proeven met verschillende formuleringen van glyfosaat. De studie is  gepubliceerd in Journal of Applied Ecology. Meer in de NRC. (Foto Josh Vandijck)

Dyka zoekt personeel

Zondag 11 april 2021
Promotekst
In de fabriek in Pelt maakt DYKA met zo’n 140 personeelsleden duurzame kunststof buizen die gebruikt worden voor onder andere riolering, transport van drinkbaar water en bescherming van elektriciteitsbuizen. Zo vervoert DYKA duurzame bronnen enkel naar daar waar ze moeten zijn en creëren ze ‘Nature’s Network’.
DYKA zoekt nog nieuwe collega’s voor de groeiende afdeling Extrusie. In die afdeling focust het bedrijf op het maken van buizen in PVC, PE en PP. Heb je een technische achtergrond als operator of ploegbaas? Dan kan je de stap naar deze job in jouw buurt overwegen! Naast operatoren en een ploegbaas voor de Extrusie-afdeling, zoekt DYKA in de SPS-afdeling ook een lasser. Deze afdeling verzorgt het maatwerk voor de klanten. Surf naar DYKA.be/vacatures en solliciteer snel, of mail je CV naar werkenbij[!]dyka.be!
Pelt - Plots meer Covid-patiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 40 patiënten opgenomen met een Covid-19-besmetting. Gisteren waren er dat nog 28 en op 1 april "slechts" 17. Een en ander zou te maken hebben met de uitbreiding van de Britse variant van het coronavirus. Van de 40 Covid-patiënten liggen er 7 op de intensieve afdeling. 
Pelt - Beperkte handbalcompetitie vanaf 17 aprilDe Koninklijke Belgische Handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een volwaardige nationale competitie voor herenteams met zes clubs. De deelnemende ploegen worden opgedeeld in twee poules van telkens drie teams waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule op het einde een kruisfinale zullen spelen. De winnaars van die kruisfinales spelen één finale in Hasselt om zo tot een nationaal kampioen te komen en de Europese tickets te verdelen. In deze competitie zijn er geen dalers. De ontknoping van de nationale competitie wordt door de VRT live uitgezonden op televisie.

Wanneer terug een 'pint drinken'?

Zaterdag 10 april 2021
Pelt - Wanneer terug een 'pint drinken'?ZoomDe heropening van de horeca was aangekondigd voor 1 mei,  maar sinds gisteren staat ze weer op losse schroeven en wordt de datum 15 mei naar voor geschoven. Benieuwd wat ze er woensdag op de Veiligheidsraad van gaan zeggen. Ook opvallend in deze is trouwens de vaststelling dat er weer enkel over de horeca wordt gesproken, en over cultuur... geen woord! (Tekening Dirk Van Bun)

Annie Boelaers overleden

Zaterdag 10 april 2021
Pelt - Annie Boelaers overledenGisteren is Annie Boelaers overleden, de weduwe van Pierre De Graaf. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring waarna ze te rusten wordt gelegd bij haar echtgenoot op de begraafplaats De Roosen. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Pol Claeys overleden

Zaterdag 10 april 2021
Pelt - Pol Claeys overledenIn UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Pol Claeys overleden, de echtgenoot van Liliane Vandekerkhof. Hij was maandag 62 jaar geworden. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: Polsstraat 44, 3910 Pelt.

Goddy Willems overleden

Zaterdag 10 april 2021
Pelt - Goddy Willems overledenOp 3 april overleed Goddy Willems, de weduwnaar van de in 2012 overleden Wieske Tielemans. Hij was 88 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hij wordt bijgezet op de begraafplaats van Rekem.

Ruim drie kilo chocolade

Vrijdag 9 april 2021
Pelt - Ruim drie kilo chocoladeZoomOmdat Pelt zich opnieuw Fairtrade-gemeente mag noemen, organiseerde de gemeente afgelopen weekend een wedstrijd met als prijs een (h)eerlijk paasei van een Fairtrade-handelaar in Pelt. Liefst 241 mensen beantwoordden de twee vragen: hoeveel eieren zijn er in het paasei verwerkt en – als schiftingsvraag – hoeveel weegt het paasei? Jacky Monnissen had samen met enkele andere deelnemers het aantal eieren (20) correct. Bovendien zat hij het dichtst bij het totale gewicht van het ei: liefst 3,250 kg. En dus won hij het bijzondere Fairtrade-paasei. Proficiat en smakelijk! Op de foto: chocolatier Wele (links) samen met prijswinnaar Jacky Monnissen.
Alle gedeputeerden van Nederlands-Limburg hebben vandaag hun ontslag gegeven. Ook gouverneur Theo Bovens stelt zijn functie beschikbaar. Een en ander heeft te maken met een schandaal over de besteding van provinciale subsidies. Dat werd aan het licht gebracht door de krant NRC. Volgens gedeputeerden en gouverneur ontbreekt nu het vertrouwen om verder te kunnen besturen.

Lien Smeets overleden

Vrijdag 9 april 2021
Pelt - Lien Smeets overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is gisteren is Lien Smeets overleden, de echtgenote van Jan Weckx. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats in Pelt-Centrum.

Annie Van Baelen overleden

Vrijdag 9 april 2021
Pelt - Annie Van Baelen overledenGisteren is in Eksel Annie Van Baelen overleden. Zij was 71 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Pelt-Boseind.

Theresia Klavzar overleden

Vrijdag 9 april 2021
Pelt - Theresia Klavzar overledenGisteren is Theresia Zinka Klavzar overleden, de echtgenote van Jan Kuppens. Ze was 84 jaar en afkomstig van Eisden. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: familie Kuppens, Lindelsebaan 42, 3900 Pelt.

Weekend valt in het water

Vrijdag 9 april 2021
Pelt - Weekend valt in het waterActieve storingen bepalen het weer over onze streken tijdens het weekend. Er wordt daarbij flink wat hemelwater verwacht. Na het weekend wordt het droger dankzij de invloed van een hogedrukgebied. Met een noordelijke luchtstroming is het aanvankelijk wel eerder koud. Later in de week wordt de luchtstroming oostelijk en kan het kwik wat hoger uitkomen. Het is ook meestal droog.
Vandaag is het rustig voorjaarweer met een afwisseling van wolken en zon. De temperaturen zijn vrij normaal voor de (…) Het hele nieuwsbericht

'Bach van de beiaard'

Vrijdag 9 april 2021
Pelt - 'Bach van de beiaard'ZoomComponist, organist, beiaardier Matthias Vandengheyn werd op 7 april 1785 geboren, exact 300 jaar geleden. Hij was organist en beiaardier van de stad Leuven en componeerde ook, niet alleen voor beiaard overigens. Van zijn hand zijn de oudst bewaard gebleven stukken die origineel voor beiaard geschreven werden. Het zijn tien preludia in de typische barokstijl van die tijd. Daarom wordt hij ook de Bach van de beiaard genoemd. De preludia zijn eigenlijk voorspelen voor andere stukken, maar in de loop der eeuwen werden ze als autonome stukken gespeeld. Beiaardier Jan Verheyen speelt morgen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt een drietal preludia, afgewisseld met wat zonnige muziek als tegengewicht voor de voorspelde regen… Te horen vanaf 11 uur!

Metaalverwerker failliet

Donderdag 8 april 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van metaalverwerker Roy Vanheel uit Pelt. Ilse Roox is als curator aangesteld. De schuldvorderingen worden neergelegd op 8 mei.

Nieuw: Ruud Kog schilderwerken

Donderdag 8 april 2021
Ruud Kog en Ils Haverbeke, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap Ruud Kog schilderwerken opgericht met zetel aan de Turfstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene binnenhuisinrichting en het plaatsen van vloer- en wandbekleding.

De service is alles

Donderdag 8 april 2021
Pelt - De service is allesZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Guido Briers overleden

Donderdag 8 april 2021
Pelt - Guido Briers overledenGisteren is Guido Briers overleden. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Leo Witters overleden

Donderdag 8 april 2021
Pelt - Leo Witters overledenGisteren is Leo Witters overleden, de weduwnaar van Lisa Peeten. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in kleine kring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Pelt-Centrum.

Op bezoek bij Erdogan...

Donderdag 8 april 2021
Pelt - Op bezoek bij Erdogan...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Een spannende thriller op je smartphoneZoomCC Palethe en theatergezelschap SKaGeN zorgen voor een nieuw cultuurconcept: de theatervoorstelling op de smartphone. Vanaf 14 april kan je kijken naar 'IMKE', een niet te missen familiethriller op je smartphone. Volg twee en een halve week lang dit familiedrama, waarin de familie Vercauteren het heft in eigen handen neemt om een verdwenen familielid terug te vinden. Een race tegen de klok in een wereld vol desinformatie, onfrisse praktijken en bedrog.
De achtjarige dochter van de (…) Het hele nieuwsbericht

50 jaar Scouts Boseind: oproep

Woensdag 7 april 2021
Pelt - 50 jaar Scouts Boseind: oproepZoomVolgend werkjaar is het 50 jaar geleden dat Scouts Boseind werd opgericht. Dat wil men uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Op dit moment is het nog afwachten hoe de coronacrisis evolueert, maar het feestcomité is alvast volop bezig om er een spetterend jaar van te maken. Bij deze wordt dan ook een oproep naar alle oud-leiding gelanceerd: bent u vroeger enthousiast leider/leidster geweest bij scouts Boseind en wil u dit jubileum samen met hen vieren? Vul dan hier uw contactgegevens in. Hopelijk zien ze jullie volgend werkjaar!

Jonny Vaes overleden

Dinsdag 6 april 2021
Pelt - Jonny Vaes overledenVandaag is in Lommel Jonny Vaes overleden. Hij was 66 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Pelt - Ondertussen, in de trein naar de kust...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Sneeuw en andere grillen

Dinsdag 6 april 2021
Weerbericht
Pelt - Sneeuw en andere grillenOntwaken onder een sneeuwtapijt in april, neen, zo vaak komt dat niet voor. Door de combinatie van een hogedrukgebied ten westen van Schotland en een depressie over Scandinavië wordt in een strakke noordelijke luchtstroming onstabiele en erg koude arctische lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen wordt de stroming zuidwestelijk en wordt de aangevoerde lucht wat zachter. 
Vandaag was het even schrikken in de ochtend, op veel plaatsen lag er een wit sneeuwtapijt van (…) Het hele nieuwsbericht

Kolisbostocht geannuleerd

Maandag 5 april 2021
Het is maar dat je 't weet
Wandelclub WSV De Dommeltrippers vzw laat weten dat, omwille van de nieuwe coronamaatregelen, de 23ste Kolisbostocht van zondag 18 april met startplaats in OC De Vranken geannuleerd is.

Mia Hendriks overleden

Maandag 5 april 2021
Pelt - Mia Hendriks overledenZaterdag is in WZC Immaculata Mia Hendriks overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Frie Swinnen. Zij was 91 jaar en wordt begraven na het afscheid in familiekring.

De tien geboden

Maandag 5 april 2021
Pelter Hükske
Pelt - De tien gebodenZoomDoor van Zjang kumt ègelek noeit nie mieër in de kerk. Mer deze kieër daan wel. Vurwa?
Lüstert… dò is en goei reje veur.
En vertèllet vort in oas Pélter van vrüger. Haddoch en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

Inbraak in Ursulinenstraat

Zondag 4 april 2021
Dieven verschaften zich toegang tot de zolder van een gebouw aan de Ursulinenstraat in Overpelt. De feiten zijn vanochtend vastgesteld.
Pelt - 'Aan het raam zitten is verplicht'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Aprilwandeling van De BokkenrijdersZoomDe Bokkenrijders hebben opnieuw netjes afgepijlde wandelingen van 6 en 10 km voorzien met vertrek en aankomst aan de parochiezaal van Holheide, Heikapper in Overpelt. Zoals steeds zijn de plannetjes en QR-codes weer beschikbaar bij de start. Als het aan hen ligt blijven de pijlen hangen tot en met 2 mei. Mocht je toch onregelmatigheden vaststellen, laat het dan zo snel mogelijk weten. Geniet van deze tocht, geniet van de natuur maar… hou het veilig en hou het netjes. Laat geen afval achter! Ter info: de permanente wandelingen zijn steeds beschikbaar op de website van de club.

Paasactie Gezinsbond SHLille

Zondag 4 april 2021
Pelt - Paasactie Gezinsbond SHLilleZoomVandaag pakte de Gezinsbond van Sint-Huibrechts-Lille uit met een leuke paasactie. In de aanloop naar Pasen hadden de kinderen van de Lilse leden een tekening ontvangen. Die mocht deze voormiddag coronaproof binnengebracht worden bij de voorzitter. De paashaas had voor iedereen een leuke attentie en een zak vol lekkernijen gezorgd. Het was een fijne voormiddag en de Bond mocht heel mooie tekeningen ontvangen. Ook de paascadeautjes vielen in de smaak. Voor de verder rest wenst de Gezinsbond SHLille iedereen nog heel fijne paasdagen toe.

Voorgoed verloren?

Zondag 4 april 2021
Vandaag gelezen
"Veel oude volkstradities rond Pasen zijn zo goed als verloren gegaan. Zoals een schutterij die huis aan huis spek ophaalde, recepten voor apostelsoep en bijzondere geluiden. Want van witte donderdag tot paaszaterdag was eeuwenlang het geluid van klepperende kinderen te horen. Het is voorgoed verstomd."
(L1.nl)
Pelt - Ophokplicht voor kippen versoepeldZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: A.C.W.

Zaterdag 3 april 2021
Rob Van Vlierden uit Pelt heeft de besloten vennootschap All Crane Works, verkort A.C.W., opgericht met zetel aan de Molenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kraanwerk, transport en het beheer van roerende en onroerende goederen.

Nieuwe vennootschap: Greenager+

Zaterdag 3 april 2021
Johannes Strackx en Lucienne Agten, beiden uit Pelt, Eveline Strackx uit Hasselt en Kristine Strackx uit Tessenderlo hebben de besloten vennootschap Greenager+ opgericht met zetel aan de Sint-Lutgardstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwen, verbouwen en renoveren van gebouwen in het kader van het ontwikkelen en commercialiseren van bouwinnovaties.

Huismussentelweekend

Zaterdag 3 april 2021
Pelt - HuismussentelweekendZoomPrecies een jaar geleden was het eveneens huismussentelweekend! Deze cartoon, wie we recupereerden van vorig jaar, maakt deel uit van Fobie’s Cloud in de bib. (Cartoon: Fobie)

Paasrapporten en leedvermaak

Zaterdag 3 april 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Paasrapporten en leedvermaakMijn onderwijscarrière heeft behoorlijk lang geduurd. In de laatste jaren gebeurde het daardoor wel vaker dat een schichtig kijkende leerling samen met zijn vader zijn paasrapport kwam afhalen. Af en toe herkende ik dan die vader ook, want die had ik een paar decennia eerder ook al onder handen gehad. En het is voorgekomen dat zo’n gefrustreerde man, ontsteld over de bedroevende resultaten van zoonlief, zijn nazaat een flinke uitbrander gaf in mijn gezelschap. Eén keer vond ik dat hij toch wat (…) Het hele nieuwsbericht

Kees van Hooft overleden

Vrijdag 2 april 2021
Pelt - Kees van Hooft overledenVandaag is Kees van Hooft overleden, de echtgenoot van Karin van den Heuvel. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. van Hooft- Van den Heuvel, Vogelkersstraat 1, 3900 Overpelt.
Pelt - Online beiaardconcert op paasdagZoomDe klokken zijn vertrokken naar Rome en dus blijft het een paar dagen klokkenstil. De klokken luiden niet, het automatisch spel werkt niet en op zaterdag is er geen marktbespeling. Met Pasen zijn de klokken terug. Om 11 uur wordt dan een bijzonder concert gestreamd vanuit Palethe. De toerbeiaard van Jan Verheyen (een nieuwe mobiele beiaard) begeleidt zangeres Katrien Smets (leerkracht zang jazz/pop/rock aan KANL). Ze spelen belpop liedjes, Bel(ls) pop dus. Op het programma staan o.a. Killing Dragons van K’s Choice, Dag Vreemde Man van Ann Christy, Twee Meisjes van Raymond Van het Groenewoud, She goes Nana van The Radios, Bruxelles van Jacques Brel,…
Je kan het concert beleven via deze link.  
Pelt - Paaspresentjes van Samana Lindel-HoevenZoomAls het mooi weer is, wordt er in de tuin gewerkt. En zo kwam het dat Jan, trouw lid van Samana, door het afdelingsbestuur van Samana Lindel-Hoeven verrast werd met een paaspresentje. De kernleden waren menig uur flink bezig geweest om alle paaspakketjes voor de 150 leden gebreid, geschilderd en ingepakt te krijgen. En dan moesten ze nog worden afgeleverd. Jan was er blij mee!

Nieuwe vennootschap: Odesk

Donderdag 1 april 2021
Karel Desmet uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Odesk opgericht met zetel aan de Peltanusstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies, training en dienstverlening op het gebied van management, administratie, ontwikkeling en bedrijfscoördinatie,

Pasen bij Okra Haspershoven

Donderdag 1 april 2021
Pelt - Pasen bij Okra HaspershovenZoomDeze week hebben alle OKRA-leden van Haspershoven een paasgeschenkje ontvangen met een leuke rebus en lekkernijen. "We hopen elkaar binnenkort gezond en wel in onze feestzaal terug te kunnen ontmoeten," zegt het afdelingsbestuur.
Pelt - Zalige paasdagen voor Samana  LilleZoomOok in Sint-Huibrechts-Lille denkt de plaatselijke Samana-afdeling speciaal met Pasen aan de leden door een bezoek met een verrassingop de stoep...

Hommels observeren

Donderdag 1 april 2021
Pelt - Hommels observerenZoomHet mooie weer lokt ook de hommels naar buiten - ze zijn op zoek naar nectar op de eerste lentebloemen. Hommels zijn eigenlijk wilde bijen en in België zijn er maar liefst dertig soorten. Een deel daarvan is sterk bedreigd. Natuurpunt vraagt om observaties van hommels bij te houden en door te geven. Je kan deze onschadelijke zoemers trouwens gemakkelijk fotograferen. Meer info via deze link. (foto Marleen Abeels)

Petrus Langenberg overleden

Donderdag 1 april 2021
Pelt - Petrus Langenberg overledenGisteren is Petrus Langenberg overleden. Hij was 81 jaar en afkomstig van Den Bosch (Ned.). Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Europa in kleur

Donderdag 1 april 2021
Pelt - Europa in kleurZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Stijging aantal teken

Donderdag 1 april 2021
Pelt - Stijging aantal tekenZoomSciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, volgt elk jaar tekenbeten op bij de Belgen via hun website en mobiele applicatie ‘TekenNet. Uit de cijfers blijkt dat het aantal tekenbeten in 2020, na enkele jaren met lagere aantallen, terug is toegenomen. Met de start van de lente begint het Agentschap Zorg & Gezondheid opnieuw met de campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck.” Daarnaast onderzoekt TekenNet dit jaar opnieuw de aanwezigheid van ziektekiemen in teken. Sciensano doet daarom een oproep aan iedereen die een tekenbeet oploopt: registreer de beet op TekenNet en stuur de verwijderde teek tussen 1 april en 31 oktober 2021 gratis met de post naar Sciensano. Meer info via deze link.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt