Het overige nieuws

Pelt - De zesdeklassers hebben hun diploma (3)ZoomOok bij Helibel SHLille was het de laatste schooldag. Waarbij de zesdejaars hun diploma kregen en zich klaar vinden voor het secundair. We wensen hen alle succes! (Foto's Rik Vander Sanden) Meer foto's
Pelt - De zesdeklassers hebben hun diploma (2)ZoomHet is vakantie! Vandaag werden bij basisschool Helibel Herent in de gietende regen de meisjes en jongens van het 6e door alle medeleerlingen, kleuters, leerkrachten en ouders uitgewuifd. Ze zeggen daarmee de lagere school vaarwel. De kleuters van K3 mochten in de gietende regen nog een laatste keer aanheffen voor het traditionele vakantielied… (Foto Jochen Heyligen) Meer foto's

Werkmateriaal gestolen

Woensdag 30 juni 2021
Pelt - Werkmateriaal gestolenIn de Hayenhoek hebben onbekenden uit een garage van een woning die gerenoveerd wordt werkmateriaal gestolen. Dat werd gisteren door de eigenaar vastgesteld. Hij legde klacht neer bij de lokale politie HANO.
Pelt - De zesdeklassers hebben hun diplomaZoomEn Leon Alders was op die uitreiking in basisschool De Regenboog op de Grote Heide om een hele reeks foto's te maken. Die kunt u hier bekijken.

Patrick Brauns overleden

Woensdag 30 juni 2021
Pelt - Patrick Brauns overledenMaandag is Patrick Brauns overleden. Hij was 54 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Frans Groenen overleden

Woensdag 30 juni 2021
Pelt - Frans Groenen overledenGisteren is Frans Groenen overleden, de weduwnaar van Alice Thomas. Hij was 80 jaar oud en afkomstig van Luyksgestel. Zijn asurn zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Pelt-centrum. Begroeting: zondag (11 - 11.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Somber en koud

Woensdag 30 juni 2021
Weerbericht
Pelt - Somber en koudNet nu de zomervakantie voor de deur staat, zit het weer in het slop. Verbonden aan een depressie over Denemarken, trekt een storing vandaag over onze streken en wordt het een sombere dag. Daarbij blijft het kwik ver onder de normale waarden. De volgende dagen wordt het weerbeeld gedomineerd door depressies en zijn de neerslagkansen vrij hoog. De temperaturen komen wel wat hoger uit en bereiken de normale waarden, maar de wind is voelbaar aanwezig.
Vandaag sluiten we de maand (…) Het hele nieuwsbericht

Graag traag!

Dinsdag 29 juni 2021
Pelt - Graag traag!ZoomEr zijn altijd wel ergens wegenwerken aan de gang. En hoewel ze zorgen voor betere wegen brengen ze ook risico’s met zich mee. "In 2019 noteerden we 7 dodelijke en 454 letselongevallen bij wegenwerken in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Onoplettendheid is daarbij de grootste oorzaak, gevolgd door onaangepaste snelheid". Recente cijfers van Vias tonen aan dat 2 op de 3 Belgen ‘vergeet’ te (…) Het hele nieuwsbericht

Arnold Steensels overleden

Dinsdag 29 juni 2021
Pelt - Arnold Steensels overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Arnold Steensels overleden, de echtgenoot van Alfonsine Dilissen. Hij zou zaterdag 87 jaar geworden zijn en was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Fotozoektocht van De Tuinhier

Dinsdag 29 juni 2021
Tuinhier Overpelt organiseert een leuke fiets fotozoektocht in de gemeente. De tocht is ca 25 km lang. Tijdens die tocht moeten er 15 foto's herkend worden. Als u de schiftingsvraag het best beantwoordt dan kan u de eigenaar worden van een elektrische step. De tocht kan gereden worden tijdens de maanden juli en augustus. Het antwoordformulier moet ten laatste 1 september bij het bestuur van Tuinhier Overpelt binnen komen. Meer info en de wegbeschrijving, de foto's en het reglement vindt u op www.tuinhieroverpelt.be.

Vier speurtochten in Bosland

Dinsdag 29 juni 2021
Pelt - Vier speurtochten in BoslandZoomIn Bosland worden vandaag, in het kader van '15 Jaar Bosland', vier  nieuwe speurtochten voor kinderen gelanceerd: een 'Speurneuzentocht' in Resterheide (Hechtel-Eksel), een 'Steentjestocht' in Blauwe Kei - De Maat (Lommel), een 'FeestBEESTEN gezocht'-speurtocht in de Abeekvallei (Peer) en een '50 tinten natuurtocht' in Holven - 't Plat (Pelt).
"Er werd bewust gekozen om de iets minder bekende wandelgebieden in de kijker te zetten, of zelfs volledig nieuwe routes uit te stippelen, telkens met een (…) Het hele nieuwsbericht

Bert Nys overleden

Maandag 28 juni 2021
Pelt - Bert Nys overledenBert Nys is overleden. Hij was afkomstig van Koersel en verbleef in een zorgcentrum in Pelt. (° Heusden op 4 maart 1968 - † Pelt op 25 juni 2021) Begroeting: donderdag 1 juli 2021 - funerarium Koersel van 19.00 tot 20.00 u. Uitvaart: vrijdag 2 juli 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Irène Braeken overleden

Maandag 28 juni 2021
Pelt - Irène Braeken overledenGisteren is Irène Braeken overleden, de echtgenote van François Beckers. Zij was 75 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Overpelt-Lindel vinden in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Diefstal in Zonhoekstraat

Maandag 28 juni 2021
Pelt - Diefstal in ZonhoekstraatIn de Zonhoekstraat in Grote Heide is afgelopen weekend gereedschap en sanitair gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.
Pelt - Mondmasker in recyclagepark niet meer verplichtVanaf morgen/dinsdag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de buitenlucht op de recyclageparken van Limburg.net. Alleen indien een veilige afstand tussen bezoekers en/of parkwachters niet mogelijk is moet het mondmasker buiten nog gedragen worden. Uiteraard is het dragen van een mondmasker nog steeds toegelaten indien je daar zelf voor kiest. En soms is het wel aangeraden. 

Nu ook in Genk!

Maandag 28 juni 2021
Pelt - Nu ook in Genk!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Nog niet gevaccineerd? Grijp deze tweede kans!Nog niet gevaccineerd? Vanaf 30 juni kan iedereen die nog niet gevaccineerd is, zich opnieuw via de QVAX-lijst aanbieden als reserve. Op die manier wil men iedereen nog een extra kans geven om zich te laten vaccineren. Hier kan je je inschrijven!

Niet schrikken...

Maandag 28 juni 2021
...want van op Kleine-Brogel is er weer een F-16 opgestegen voor een testvlucht. Dus gaat er seffens weer een sonic boom komen, wanneer dat toestel door de geluidsmuur vliegt. Doet u rustig verder! ;-)

Zebracinema: 'Honeyland'

Maandag 28 juni 2021
Pelt - Zebracinema: 'Honeyland'Zoom"Honeyland" - Tamara Kotevska & Ljubomir Stefanov - Macedonië - 2019 - 89'
Hatidze woont met haar ziekelijke moeder in de bergen van Noord-Macedonië. Ze komt rond van het houden van bijen en het verkopen van de honing die ze produceren. Als een losbandige familie naast haar komt wonen, lijkt dit eerst een medicijn voor haar eenzaamheid, maar als deze familie ook bijen gaat houden en niet naar haar adviezen luistert, wordt hun aanwezigheid een bron van frustratie.
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Online reserveren via deze link.

Johan Theuwissen overleden

Maandag 28 juni 2021
Pelt - Johan Theuwissen overledenZaterdag is Johan Theuwissen overleden, de echtgenoot van Maria Stappen. Hij was 84 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Zijn urne wordt geplaatst op de begraafplaats van Kortessem.

Nen écht hevige fan

Maandag 28 juni 2021
Pelter Hükske
Pelt - Nen écht hevige fanZoomSoej van Drieka, dä’s ne gewèldige fan van de Roej Düvels. Ne fan? Zoe zien er nie veul! Dò kan gin match gespuld wère of hij düt wattie kan vur er zelf bij te zien. Lüstert mer… Had ullie goe! En tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)

Monumentaal beeld beschadigd

Zondag 27 juni 2021
Grensgevallen
Een beeldbepalend kunstwerk dat onderdeel is van de Bergeijkse buitenexpositie Beeld & Beleving is afgelopen nacht door onbekenden beschadigd. Meerdere beschilderde autoruiten van de assemblage van Olaf Mooy werden kapotgeslagen en moeten worden vervangen.
Het kunstwerk van Olaf Mooy nodigt door zijn vormgeving uit om er in te gaan zitten en dat is ook de bedoeling van de kunstenaar.
De organisatoren betreuren dat dit monumentale kunstwerk nog voor de opening van het evenement komende zondag door onbekenden moedwillig is beschadigd. Met de politie is inmiddels afgesproken dat er gedurende het evenement extra zal worden gesurveilleerd.

Belgen winnen van Portugal

Zondag 27 juni 2021
Pelt - Belgen winnen van PortugalZoomDe Rode Duivels hebben vanavond Portugal met 1-0 verslagen. Het was opvallend hoe agressief Portugal soms speelde. Dieptepunt van de wedstrijd was de manier waarop Kevin De Bruyne werd neergehaald; aanvankelijk leek hij nog verder te kunnen spelen, maar in de tweede helft moest hij vanwege die enkelblessure al vroeg worden vervangen door Dries Mertens. 
De tegenstander in de kwartfinales wordt Italië. De wedstrijd vindt vrijdagavond om 21u plaats in München.

Oranje naar huis

Zondag 27 juni 2021
Pelt - Oranje naar huisZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KMI kondigt 'code oranje' af

Zondag 27 juni 2021
Pelt - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI heeft voor vanavond "code oranje" afgekondigd vanwege de kans op hevig onweer en intense buien die tot 30l water per m² kunnen genereren. 
Pelt - De opstelling van de Belgen, straksZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Onstabiel weer

Zaterdag 26 juni 2021
Weerbericht
Pelt - Onstabiel weerEen storing schuift over onze streken en blijft nagenoeg het hele weekend aanwezig. Er zijn veel wolken en de storing wordt door de dagelijkse gang van de temperaturen gereactiveerd. Daarbij ontstaan er buien en is er kans op onweer. De volgende dagen wordt het weer bepaald door een depressie in de Golf van Biskaje en kunnen er soms pittige buien ontstaan. Er wordt daarbij wel behoorlijk warme lucht aangevoerd, met zomerse maxima.
Vandaag bevindt zich de zwakke storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht

Naar Geel bellen

Zaterdag 26 juni 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Naar Geel bellenGeel is een moderne, gezellige stad met o.a. 14 gerenommeerde bacheloropleidingen, en een flink aantal graduaats- en vervolgopleidingen. Een slordige 3500 hogeschoolstudenten zorgen ervoor dat het leven van de Thomas More-campus uit over de hele stad bruist. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.
Oudere lezers weten nog wel wat het betekende als je een straf verhaal vertelde en iemand je vroeg: “Kom jij soms van Geel?” In Geel werden – en worden – immers van oudsher (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Tweede doctoraat voor Anouk AgtenZoomPrecies 10 jaar na haar eerste doctoraat (Leuven 2011) in de biomedische wetenschappen, legde Anouk Agten van de Pater Vanduffelstraat gisteren aan de UHasselt haar tweede doctorale proef af, deze keer in de revalidatiewetenschappen. De titel van haar proefschrift is :"Structural characteristics of lumbar paraspinal muscles in non-specific chronic low back pain: the effect of high intensity training", oftewel "Structurele kenmerken van lumbale paraspinale spieren bij aspecifieke chronische lage rugpijn: het effect van hoge intensiteit training" . Proficiat, Anouk! Op de foto: Anouk met haar familie.
Pelt - Samana Lindel-Hoeven dankte mantelzorgersZoom23 juni was de “dag van de mantelzorger”. Omdat mantelzorg een grote rol speelt in onze samenleving en het meestal achter gesloten deuren plaats vindt, wilden Samana in het Lindel dit onder de aandacht brengen. De bestuursleden bezochten de 150 leden van Samana Lindel-Hoeven en schonken hen een zakje pralines, samen met de tweede editie van de Samana-buurtkrant. Het cadeautje werd voorzien van een kaartje met tekst “dank je wel vanuit mijn hart”, iets waar iedereen die (…) Het hele nieuwsbericht

Inbrekers veroordeeld

Vrijdag 25 juni 2021
Pelt - Inbrekers veroordeeldDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag vier Kosovaren bij verstek veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf elk. Ze werden schuldig bevonden aan inbraken in Bree, Ham, Herk-De-Stad, Lummen, Zonhoven, Oudsbergen, Hamont-Achel en Tongeren. Na een inbraak bij Horeca Van Zon in Hamont-Achel op 19 oktober 2019 ging hun auto op de Noord-Zuid van de baan. Onderzoek van de inbraakspullen in de wagen leverde veel informatie over de daders op. Die hebben inmiddels weer het land verlaten.

Vandalen vernielen bank

Vrijdag 25 juni 2021
Pelt - Vandalen vernielen bankAan de kapel in de Zandstraat in Sint-Huibrechts-Lille hebben onbekenden een bank vernield. Dat gebeurde de voorbije nacht.

Fina Vanderhoydonck overleden

Vrijdag 25 juni 2021
Pelt - Fina Vanderhoydonck overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is gisteren Fina Vanderhoydonck overleden, de weduwe van Pol Vanhees. Zij was 81 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Grote-Brogel vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nico Peeters overleden

Vrijdag 25 juni 2021
Pelt - Nico Peeters overledenOp zijn 77ste verjaardag is gisteren Nico Peeters overleden, de echtgenoot van Mia Schildermans. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.
In vijf Limburgse gemeenten wordt een bevolkingsgroei van meer dan 10% verwacht tegen 2040. Volgens de nieuwe bevolkingsprognoses van Statistiek Vlaanderen zal de totale bevolking in Limburg tussen 2020 en 2030 groeien tot 899.748 inwoners. Dat is een groei met 2,6%, minder sterk dan in heel Vlaanderen (4,1%). Tussen 2020 en 2040 zou de totale bevolking in Limburg met 4,2% groeien, tot 914.400 inwoners. In heel Vlaanderen zou de totale bevolking in dezelfde periode groeien met 7,5%.
De sterkste (…) Het hele nieuwsbericht
Ruim 10 procent van alle schoolverlaters in Limburg heeft een jaar later nog geen werk. Het gaat over 886 Limburgse jongeren die in 2019 de schoolbanken verlieten, en in de zomer van 2020 nog geen werk hadden. Limburg kent het kleinste aantal schoolverlaters van alle provincies: 8.335. 10,6% of 886 van hen is een jaar later werkzoekend. Dat blijkt uit het jaarlijks schoolverlatersrapport van VDAB. (Radio 2)

Bel(ls)pop uit de kerktoren

Vrijdag 25 juni 2021
Pelt - Bel(ls)pop uit de kerktorenZoomZondag om 15 uur is er het eerste van vier zomerse beiaardconcerten. Tijdens die concerten speelt beiaardier Jan Verheyen niet alleen, maar krijgt hij versterking van andere muzikanten. Nu zondag heeft hij zangeres Katrien Smets uitgenodigd. Samen met haar trok hij in december al met de toerbeiaard rond langs woonzorgcentra in heel Vlaanderen. Nu hebben ze mooie liedjes uit het Belgische poprepertoire uitgezocht en dat brengen ze zondag tijdens het concert. Belpop op klokken!
Morgen/zaterdag is er nog een wekelijks marktconcert. Jan brengt u dan al in de sfeer van het concert door uit hetzelfde belpop-repertoire te putten. Een dag later hoort u het dan met zang. Te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur.
Pelt - STEM- en zorgrichtingen: meeste kans op werkZoomIn onze door technologie gedreven kennismaatschappij blijft er grote nood aan wetenschappelijke en technische profielen. De schoolverlaters uit een STEM-opleiding vinden globaal gezien dan ook vlot aansluiting met de arbeidsmarkt, vooral de hoger opgeleiden. Slechts 7 jongeren op 100 met een STEM-diploma zijn na een jaar werkzoekend. Dat maakte minister Crevits vandaag bekend.
Schoolverlaters uit ‘Industriële wetenschappen en technologie’ en ‘Toegepaste (…) Het hele nieuwsbericht

Laten vaccineren of niet?

Donderdag 24 juni 2021
Vandaag gelezen
Pelt - Laten vaccineren of niet?Nog altijd zijn er mensen die zich niet tegen het coronavirus willen laten vaccineren. In The New Yorker schrijft Dhruv Kullar daarover: "Een samenleving die weer opengaat terwijl ze gedeeltelijk gevaccineerd is, is als een schip dat een ijsberg nadert. Het schip is de terugkeer naar het normale leven en de blootstelling aan virussen die dat met zich meebrengt; de ijsberg is de bevolking van ongevaccineerde mensen. Voorzorgsmaatregelen zoals sociale afstand kunnen de snelheid van het schip vertragen, en vaccinatie kan de omvang van de ijsberg doen afnemen. Maar in elke heropende samenleving die er niet in geslaagd is iedereen in te enten, is een botsing tussen het virus en de kwetsbaren onvermijdelijk."
Grensgevallen
De Spaanse paardenhandelaar Javier S. (51), die in Borkel een indrukwekkend stallencomplex voor zijn paarden bouwde, is door een Nederlandse rechtbank veroordeeld wegens witwassen van crimineel verworven geld. Met het witgewassen geld bouwde hij een deel van de stallen, huurde hij een appartement en auto's. Hij kreeg 15 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk; zijn bedrijven moeten 751.000 euro boete betalen

Belgisch chauffeur opgepakt

Donderdag 24 juni 2021
Grensgevallen
De Nederlandse marechaussee heeft dinsdag een Belg die zonder rijbewijs en onder invloed van drugs een auto bestuurde, opgepakt. Dat gebeurde nabij de grensovergang bij Lommel-Kolonie. De marechaussee wou de auto, waarin drie mannen zaten, controleren, maar de bestuurder sloeg met de auto op de vlucht. In Bergeijk werd hij klemgereden. 

Maurice Teeuwen overleden

Donderdag 24 juni 2021
Pelt - Maurice Teeuwen overledenVandaag is Maurice Teeuwen overleden, de echtgenoot van Catho Aerts. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: fam. Teeuwen, Lindelsesbaan 201 bus 1, 3900 Overpelt.
In de 1/8ste finales van het EK voetbal treffen de Rode Duivels zondagavond om 21u Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Sevilla.

Ondertussen, in München...

Woensdag 23 juni 2021
Pelt - Ondertussen, in München...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Terug wat warmer

Woensdag 23 juni 2021
Weerbericht
Pelt - Terug wat warmerTussen een uitloper van hogedruk over de Noordzee en een depressie over het oosten van Frankrijk, overheerst een noordelijke luchtstroming. De depressie zorgt voor wolkenvelden en mogelijk een bui. Dankzij de stijgende luchtdruk is de buienactiviteit echter sterk beperkt. De volgende dagen kan er soms een bui vallen, maar vaak is het droog. Het wordt stilaan ook warmer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd kan er een drupje regen vallen. Er zijn tussendoor echter ook wel droge (…) Het hele nieuwsbericht

Tony Vander Elst overleden

Woensdag 23 juni 2021
Pelt - Tony Vander Elst overledenGisteren is Tony Vander Elst overleden, de echtgenoot van Godelieve Cruys. Hij was 72 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Overpelt-Lindel.
Grensgevallen
Pelt - Twee maanden 'Beeld & Beleving' in BergeijkZoomTijdens de zomermaanden kan je in Bergeijk op een actieve manier kunst beleven. In alle kerkdorpen staan monumentale kunstwerken die via een aantrekkelijke fietsroute met elkaar zijn verbonden. Op enkele bijzondere plaatsen staan beelden bij elkaar die een gezellige stop de moeite waard maken. 
Openluchttheater De Hunnebergen: stap hier even af en neem een pauze voor het aanschouwen van de mooie omgeving. Een cultuurparel in het bos waar tijdens Beeld & Beleving aan het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Aan de treinreizigers

Dinsdag 22 juni 2021
Pelt - Aan de treinreizigersVanwege werken aan de spoorlijn worden er tijdens het weekend van 26 en 27 juni vervangbussen ingelegd tussen Mol en Hamont. Zondag wijzigen het traject en de vertrektijden van de P-trein Hamont (17.50u) - Heverlee (19.55u).
De algemene ticketverkoop voor de Sanicole Airshow, die vandaag gelanceerd werd, heeft zijn start niet gemist. Nu al zijn enkele ticketformules volledig uitverkocht voor één of meerdere dagen, meldt de organisatie.
De Sanicole Airshow zal dit jaar plaatsvinden op 10 (sunset), 11 en 12 september. De organisatoren beslisten eerder dit voorjaar al om het bezoekersaantal per dag te beperken tot 7500 personen. Om zo veel mogelijk bezoekers de kans te geven de airshow bij te wonen wordt het evenement dit jaar over drie dagen gespreid. De tickets zijn te koop via www.sanicole.com.
Pelt - Drugsmeldpunt nu ook op politiewagensZoomOp alle politievoertuigen in Limburg zullen er vanaf 1 juli stickers hangen met het logo en oproepnummer van het anoniem drugsmeldpunt Limburg. In totaal worden 230 voertuigen van 14 politiekorpsen en van de federale politie uitgerust met een sticker op de achterruit (foto).  
In april 2019 startte het parket Limburg met het anoniem drugsmeldpunt, ondersteund door de communicatiedienst van de provincie. Sindsdien werden dankzij meldingen van inwoners vijf  drugslabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch drugafval ontdekt en ontmanteld. Om de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit verder op te drijven, is het sedert enkele weken mogelijk om signalen ook digitaal te melden via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. (Foto politie LRH)

Fons Schuurmans overleden

Dinsdag 22 juni 2021
Pelt - Fons Schuurmans overledenIn Pëlt is gisteren Fons Schuurmans overleden, de echtgenoot van Anna Schildermans. Hij was 84 jaar en afkomstig van Achel. De afscheidsplechtigheid en de asverstrooiing op de begraafplaats in Achel zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Nieuwe vennootschap: La Baita

Dinsdag 22 juni 2021
Sandro Serretti uit Lommel en Inge Nijs uit Pelt hebben de besloten vennootschap La Baita opgericht met zetel aan de Kloosterstraat in Pelt. Het doel van de vennootschap is de uitbating van een restaurant.
Atheneum VOX Pelt zet een samenwerking op met hogeschool PXL om vanaf 1 september van volgend schooljaar een 7e voorbereidend jaar in te richten voor leerlingen uit het beroepsonderwijs. Dat extra jaar moet de slaagkansen van de studenten in het hoger onderwijs aanzienlijk vergroten, zegt de school..
“Het is onze ambitie om leerlingen die uit het bso komen en verder willen studeren een goede basis te geven om hun hogere studies tot een goed einde te brengen”, zegt directeur Björn (…) Het hele nieuwsbericht
Economisch nieuws
Pelt - Doorbraaklening voor Limburgse bedrijvenZoomDe Limburgse Reconversiemaatschappij, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en de Universiteit Hasselt lanceren de doorbraaklening. Dat is een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering voor Limburgse bedrijven. Limburgse ondernemers die met hun bedrijf een ambitieuze doorbraak voor ogen hebben, kunnen van deze achtergestelde lening gebruik maken.
De lening varieert in principe van 50.000 euro tot 250.000 euro en heeft een looptijd van 7 jaar. De focus ligt op digitale (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - EK: België wint ook van FinlandZoomOp het Europees voetbalkampioenschap hebben de Rode Duivels vanavond ook hun wedstrijd tegen Finland gewonnen. Uitslag: 0-2. Ze zijn daardoor groepswinnaar in groep B.
Bij de rust was het vanwege de erg defensief spelende Finnen nog altijd 0-0; in de tweede helft moest de uitstekend keepende Fin Hradecky zich gewonnen geven door een own-goal en pikte ook Romelu Lukaku weer zijn goaltje mee. Een eerdere goal van Lukaku werd afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Ook opvallend: de inzet van Hans Vanaken, die vanaf de 90ste minuut Kevin De Bruyne kwam vervangen.
De Rode Duivels spelen hun wedstrijd in de 1/8ste finales komende zondag 27 juni in Sevilla.    

Geslipt op wegmarkering

Maandag 21 juni 2021
Pelt - Geslipt op wegmarkeringVanmorgen rond 8.15u is op de Hamonterweg een 18-jarige bromfietsster uit Pelt geslipt op de wegmarkering en ten val gekomen. Zij raakte daarbij licht gewond. 

Weer code 'groen' in natuur

Maandag 21 juni 2021
Pelt - Weer code 'groen' in natuurZoomDe regenval van de voorbije dagen heeft er voor gezorgd dat er in onze provincie minder risico is op natuurbranden. Daarom wordt in overleg met Natuur en Bos het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden vandaag teruggebracht naar code GROEN.

Zebracinema: 'Eté 85'

Maandag 21 juni 2021
Pelt - Zebracinema: 'Eté 85'Zoom"Eté 85" - François Ozon - Frankrijk - 2020
Het is de zomer van Alexis' 16e verjaardag. Hij wordt tijdens een zeetocht met een zeilbootje aan de Normandische kust heldhaftig van de verdrinkingsdood gered door de 18-jarige David. Alexis heeft net de vriend van zijn dromen ontmoet. Maar zal de droom langer duren dan een zomer? De zomer van '85...
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Tickets via de webshop

Thieu Van Geloven overleden

Maandag 21 juni 2021
Pelt - Thieu Van Geloven overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Thieu Van Geloven overleden, de echtgenoot van Annie Stelten. Hij was 89 jaar. De crematie en de urnebegraving op het Boskerkhof in Hamont zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18-19u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Pelt - Zuster Maria Vanduffel overledenIn Duffel is op 17 juni zuster Maria Vanduffel overleden, van het Convent van Betlehem. Ze was 96 jaar en jarenlang erg actief in Sint-Huibrechts-Lille. Vanwege coronamaatregelen zal de uitvaartliturgie in beperkte kring doorgaan in Duffel. Gelegenheid tot groeten: alle werkdagen (9-19u) in uitvaartcentrum Dirk Broes (Kapelstraat 59 - 2570 Duffel) na telefonische afspraak (tel.015 32 23 00.

Nieuwe vennootschap: IVL

Maandag 21 juni 2021
Inge Van Der Looy uit Pelt heeft de besloten vennootschap IVL opgericht met zetel aan de Toekomstlaan in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling.

Ondertussen, in Antwerpen...

Maandag 21 juni 2021
Pelt - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vandaag begint de zomer

Maandag 21 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Vandaag begint de zomerZoomU had het natuurlijk al gemerkt: vandaag, 21 juni, begint de zomer. De dagen worden weer korter. Vandaag is het de langste dag van het jaar, met 16 uur en 30 minuten tussen zonsopgang en zonsondergang.

Sus hit oech wêrk

Maandag 21 juni 2021
Pelter Hükske
Pelt - Sus hit oech wêrkZoomSus van Drieka, dieje kan er ’s mörr’ges noeit nie oêt. En daan issie nogal es te loat op zè wêrk. Zèn bazin dreigt mèd en straf… Lüstert, en as’t git, vertèllet vort in oas sappig Pèlter dialect. Had ullie goe en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

Twee hardrijders onderschept

Zondag 20 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree is gisterenavond een bestuurder uit Pelt uit het verkeer gehaald nadat hij door een patrouille opgemerkt werd aan 140 km/u in een zone 90. Ook kortbij het centrum van Opitter is afgelopen nacht een bestuurder uit Bree aan de kant gehaald. De man reed 110 km/u in een zone 70.
Pelt - Mogelijk opnieuw onweer komende nachtZoomVanavond en vannacht trekken er opnieuw intense regen- of onweersbuien vanuit Frankrijk het land binnen vanuit het zuidoosten, meldt het KMI. Tijdens de onweersbuien kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 km/h. De kans op hagel is een stuk kleiner dan afgelopen nacht. (Foto Albert Loos)

Tomorrowland wordt Lobbyland

Zondag 20 juni 2021
Pelt - Tomorrowland wordt LobbylandZoomDoorgaan van festival bedreigd? Neem een minister in de arm. (Cartoon: Fobie)
In het Dilserbos is naar alle waarschijnlijkheid het stoffelijk overschot van de voortvluchtige militair Jürgen Conings aangetroffen. Dat gebeurde nadat de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere tijdens het mountainbiken een penetrante lijkgeur rook. Hij gaf de coördinaten door aan de onderzoekers en die kwamen op het stoffelijk overschot uit. UPDATE  Het federaal parket bevestigt dat het om Jürgen Conings gaat. 
Vandaag ligt er één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat heeft het ziekenhuis gemeld.

Christa Huysmans overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Pelt - Christa  Huysmans overledenVandaag is Christa Huysmans overleden, de weduwe van Georges Segers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Kleine-Brogel. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Matthijs Ulenaers overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Pelt - Matthijs Ulenaers overledenHet afscheid van Matthijs Ulenaers (27) die gisteren om het leven kwam bij het zware verkeersongeval op de Noord-Zuidverbinding in Eksel vindt in familiekring plaats. Hij was de partner van Joke Elen. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Nieuw: Retail Properties

Vrijdag 18 juni 2021
Bart Cresens uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Retail Properties opgericht met zetel aan de Tielenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbouw en het beheer van een roerend en onroerend vermogen en het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

Maria Strackx overleden

Vrijdag 18 juni 2021
Pelt - Maria Strackx overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is vandaag Maria Strackx overleden, de weduwe van Jos Vandersteen. Zij was 87 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

One4Rent failliet verklaard

Vrijdag 18 juni 2021
Bedrijfsnieuws
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren het faillissement uitgesproken van logistiek dienstverlener One4Rent uit Pelt. Schuldvorderingen moeten voor 17 juli ingediend worden.

Guillaume Vanlommel overleden

Vrijdag 18 juni 2021
Pelt - Guillaume Vanlommel overledenVandaag is Guillaume Vanlommel overleden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna hij wordt begraven op de begraafplaats van Pelt-Fabriek.

Witte klaprozen

Vrijdag 18 juni 2021
Pelt - Witte klaprozenZoomDit jaar zijn er enorm veel klaprozen in alle schakeringen van oranje naar rood. Deze voormiddag zag Hilda Vanmierlo deze witte klaprozen staan. Mooie ervaring tijdens het fietsen, zegt zij.

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Pelt - 35.000 euro voor wereldnodenUit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht
Beiaardier Jan Verheyen speelt een mix van oude en nieuwe muziek. Hij gebruikt de oude muziek als een inleiding op een modern stuk, want hij speelt Preludes. Dat waren stukken die bedoeld waren als inleiding op een ander lied. Later werden het ook composities die op zichzelf staan. U hoort dus barok, romantiek, modern; u hoort oorspronkelijke beiaardmuziek en bewerkingen… En zo lang de Rode Duvels nog in het Europees kampioenschap voetbal mee draaien, begint elke bespeling met de Brabanconne, gemengd met voetbaldeuntjes. Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Veilig leren werken op school

Donderdag 17 juni 2021
Promotekst
Pelt - Veilig leren werken op schoolZoomAls voorbereiding op een boeiende job in de bouw volgden de leerlingen van de bouwopleidingen van campus Vox Pelt en Shift Pelt de opleiding "Veilig werken op hoogte - module 2". In deze opleiding leerden de jongeren de montage- en gebruiksregels kennen van de eenvoudige stellingtypes, maar ook leerden ze montage- en gebruiksdocumenten lezen en interpreteren.  Na het theoretisch gedeelte volgde er nog een praktijkgedeelte. En daarna kregen ze een getuigschrift “Veilig werken op hoogte – module 2”!

Struikgewas vat vlam

Donderdag 17 juni 2021
Deze namiddag vatte struikgewas vuur aan de brug over de Noord-Zuidverbinding tussen Eksel en het Lindel. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Pelt - EK: België wint ook van DenemarkenZoomGoed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

Jonger dan 41 jaar?

Donderdag 17 juni 2021
Pelt - Jonger dan 41 jaar?Noord-Limburgers jonger dan 41 jaar kunnen zich sinds kort opgeven voor een vrijwillige vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Daarnaast kunnen jongeren van 16 en 17 jaar zich nu ook registreren op een reservelijst. 
De vaccinatiecentra van Noord-Limburg (gelegen in Lommel en Peer) hebben besloten het systeem van QVax te gebruiken om inwoners jonger dan 41 jaar de kans te geven om zich vrijwillig te laten vaccineren met het vaccin van Johnson & Johnson. Van dit type (…) Het hele nieuwsbericht

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Reis veiligGa je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!

Henri Schildermans overleden

Donderdag 17 juni 2021
Pelt - Henri Schildermans overledenDinsdag is Henri Schildermans overleden, de weduwnaar van Mary Stalmans. Hij was 86 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt maandag plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel.
"De speelpleinen juichen, want met de afnemende maatregelen kunnen ze kinderen een onvergetelijke zomer aanbieden. Helaas vinden niet alle kinderen en jongeren hun plekje op de gewone speelpleinen. Daarom bieden wij van de Speelpleinen De Puzzel van Autisme Leeft de kans aan kinderen en jongeren met autisme (4 tot 21 jaar) om deel te nemen aan een speelplein op maat. We zijn heel blij het verschil te kunnen maken voor heel wat gezinnen in Hasselt, Pelt en Maasmechelen. Autisme Leeft biedt kinderen en (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Jongste handballers sloten seizoen afZoomBij Sporting Pelt hebben de jongste handballers zaterdag hun seizoen in schoonheid afgesloten met "vriendenmatchkes" onder elkaar. De J12, J14 en J16 dankten daarmee de trainers Stefan, invaller Wout Valkenborgh, Gilles, Rob, Victor Parracho en Guido voor hun inzet om er in het afgelopen, vreemde seizoen alsnog een uitdaging van te maken. Wil je volgend seizoen eens mee komen trainen, mail dan even naar communicatie[!]sporting-pelt.be; de club brengt je dan op de hoogte van de mogelijkheden.
Jongste handballers sloten seizoen af
Jongste handballers sloten seizoen afJongste handballers sloten seizoen af
Zoom
Pelt - Paul Kerkhofs wint OndernemersprijsZoomPaul Kerkhofs, zaakvoerder van de APK Group uit Pelt, heeft vandaag de 27ste Ondernemersprijs Herman Dessers gekregen. De jury bekroonde hem voor de duurzame groei van het familiebedrijf en voor zijn internationake mindset. "Kerkhofs toont op voortreffelijke wijze hoe gerichte overnames en slimme implementatie van innovatieve toepassingen bijdragen aan duurzame groei. Het bedrijf met hoofdkantoor in Pelt ontpopte zich van een bouwonderneming tot een polyvalent infrastructuurspeler die (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Desair overleden

Woensdag 16 juni 2021
Pelt - Annie Desair overledenin WZC Immaculata is gisteren Annie Desair overleden, de weduwe van Gerard Vanherck. Ze was 80 jaar en afkomstig van Zonhoven. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Lieske Serroyen overleden

Woensdag 16 juni 2021
Pelt - Lieske Serroyen overledenIn Houthalen is maandag Lieske Serroyen overleden, de weduwe van Felix Geerts. Zij was 91 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Pelt - Het wordt onweerachtigDe invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

'Vlaanderen wandelt lokaal'

Dinsdag 15 juni 2021
Op zondag 27 juni organiseert WSV De Dommeltrippers “Vlaanderen wandelt lokaal in (Neer)Pelt” onder het motto #iedereenwandelt. In de mooie natuur van Grote Heide heeft de wandelclub drie aparte, gevarieerde wandellussen uitgetekend. Wandelafstanden: 5,2 – 9,5 en 10 km. Alle afstanden zijn uitgepijld met WSVL-wandelpijlen. Gratis inschrijven tussen 8.30 u en 14 u. Voorinschrijving (liefst!) via link of qr-code op de clubsite www.dommeltrippers.be.
Startplaats: Lokaal De Dravers, Achelsendijk 47B. Alle natuur- en wandelliefhebbers, zowel leden als niet-leden, zijn van harte welkom op deze “Vlaanderen wandelt lokaal in (Neer)Pelt”!

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Corona: de deltavariantWe hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!

Thieu Timmers overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Pelt - Thieu Timmers overledenGisteren is Thieu Timmers overleden, de echtgenoot van Julia Paesen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Lindel. Begroeting: vrijdag(19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Amerikaanse president in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Leve de patat!

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dat vorig jaar nog toegenomen. Dat resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen met 8%. (Bron: VLAM)

Paula Loos overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Pelt - Paula Loos overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Paula Loos overleden, de echtgenote van Gerard Witters. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Miet Winters overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Op 11 juni overleed Miet Winters, de weduwe van de op 26 mei overleden Lambert Kelchtermans. Zij was 88 jaar en afkomstig van Wijshagen. Begroeting: donderdag (10.30-11.30 uur) Justitielaan 27. De urnebegraving op begraafplaats De Roosen vindt in intieme kring plaats.

Een vogelvilla

Maandag 14 juni 2021
Pelt - Een vogelvillaZoomVroeger maakten we zelf nestkastjes - zes plankjes, een gat erin, en hoppa. Tegenwoordig zijn er al echte vogelvilla's beschikbaar voor het broedende gevogelte. Deze villa, van de familie Koolmees, zagen we in de Jaak Tassetstraat. (Foto Stijn Philippe)
Pelt - Zebracinema: 'The Singing Club'Zoom"The Singing Club" - Peter Cattaneo - Engeland - 2019 - 112'
Vrouwen van beroepsmilitairen hebben het niet makkelijk. Ze leven gescheiden van hun geliefden, angst en eenzaamheid liggen op de loer. Enkelen van hen richten een zangkoor op. Met hartstochtelijk gezongen pophits weten ze te overtuigen en tot hun grote verbazing krijgen ze de kans om hét optreden van hun leven te geven. Dé feelgoodfilm van het jaar! Tevens een waar gebeurd verhaal over vriendschap, familie en de kracht van muziek.
Morgenavond om 20.15u in Dommelhof
Pelt - Bromfietser gewond op BoelehoefBij een botsing tussen een bromfietser en een personenwagen op de Boelehoef raakte vandaag even na 13u de bromfietser, een 20-jarige Peltenaar, gewond. Het ongeval gebeurde bij de kruising van de Boelehoef met het toeristisch fietspad.
Het is maar dat je 't weet
Vijf orthodoxe kerkfabrieken hebben hun jaarrekening 2020 ingediend bij het provinciebestuur, zo blijkt uit de agenda van de provincieraadszitting van woensdag. De kerken staan in Beringen, Genk (2), Hasselt en Maasmechelen.
Anderzijds hebben ook 12 islamitische gemeenschappen bij de provincie hun jaarrekening 2020 ingediend en goedkeuring voor hun budget 2021 gevraagd. Het gaat om gemeenschappen in Bilzen, Genk (5), Hasselt, Heusden-Zolder (2), Houthalen-Helchteren, Lommel en Sint-Truiden.

Jeanne Lucas overleden

Maandag 14 juni 2021
Pelt - Jeanne Lucas overledenGisteren is Jeanne Lucas overleden, de weduwe van Henri Meurs. Ze was 98 jaar en afkomstig van Hamont. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be. 

Vier wolvenwelpjes geboren

Maandag 14 juni 2021
Pelt - Vier wolvenwelpjes geborenZoomEerder dit jaar zijn er in de Midden-Limburgse wolvenroedel vier wolvenwelpjes geboren. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) leidt dat af uit foto's van boswachter Ernesto Zvar (hierboven en -onder) en wildcamera's. Men gaat er op basis van die foto's ook vanuit dat één van de vorig jaar geboren wolven inmiddels de roedel heeft verlaten. (Foto's INBO) 
Vier wolvenwelpjes geborenVier wolvenwelpjes geboren
Zoom
Pelt - Nederlanders keken massaal thuis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gevoarleke hoond

Maandag 14 juni 2021
Pelter Hükske
Pelt - Gevoarleke hoondZoomDò’s nen nowwe winkel gekome op den hoek vanne stroat. Hangt dò oppe deur zoe ‘n ploat: ‘Opgepaast vur den hoond!’
Lüstert – en vertèllet vort, as ’t kan in oas sappig dialect van Pèlt.
Had ullie goe en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Een Sint-Jacobsvlinder in 't HèntZoomVandaag gezien in 't Hènt: een Sint-Jacobsvlinder. Er zijn periodes dat hij nergens te zien is, maar de voorbije dagen laat hij zich op verschillende plaatsen in de regio zien. (Foto Jean Bloemen)

Jan Meekers overleden

Zondag 13 juni 2021
Pelt - Jan Meekers overledenDonderdag is Jan Meekers overleden, de weduwnaar van Hubertine Dewit. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lindel-Hoeven. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Politie rekent man in

Zondag 13 juni 2021
De politie heeft zaterdagochtend een man ingerekend in 't Hent. Hij zou van plan geweest zijn een diefstal te plegen.

Man valt van plezierboot

Zondag 13 juni 2021
Pelt - Man valt van plezierbootZoomVanmiddag is een man van een plezierboot gevallen en in het kanaal in Sint-Huibrechts-Lille beland. Hij moest op het droge gebracht worden. Omdat hij bij de val verwondingen had opgelopen is hij naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht.

Een voorzichtige start...

Zondag 13 juni 2021
Pelt - Een voorzichtige start...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Weer coronapatiënten in MariaziekenhuisVorige week dinsdag was de corona-afdeling van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt voor het eerst sinds lang leeg. Maar die vreugde heeft niet lang geduurd. Vrijdag waren er weer twee patiënten opgenomen, vandaag drie - een van hen wordt op de afdeling intensieve zorgen verpleegd. Het virus is nog niet verdwenen...
Pelt - Gezinsbond SHLille vierde vaderdagZoomVandaag vieren we vaderdag en dat is wat ook de Gezinsbond van Sint-Huibrechts-Lille deed. Deze morgen konden de papa's een lekkere attentie afhalen bij de spaarhandelaar. Het was een geslaagde actie, mede door het mooie weer. Er zal lekker gesnoept worden vandaag in Lille.

Marlo Sak overleden

Zondag 13 juni 2021
Pelt - Marlo Sak overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Marlo Sak overleden, de weduwe van Paul Coninx. Ze was 92 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Rode Duivels kloppen Rusland

Zaterdag 12 juni 2021
Pelt - Rode Duivels kloppen RuslandZoomWeinig verkeer op straat vanavond - dat kon ook niet anders, want de Belgen voetbalden tegen Rusland in het kader van het Europees Kampioenschap. België won met 0-3, na doelpunten van Lukaku (2) en Meunier.

Tijdelijk minder warm

Zaterdag 12 juni 2021
Weerbericht
Pelt - Tijdelijk minder warmNa de doortocht van een zwak koufront, vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag, stroomt vandaag koelere lucht over onze streken. De dagen nadien wordt het weerbeeld opnieuw bepaald door drukstijgingen en is er meer zon. Het kwik gaat dan terug flink de hoogte in en tropische maxima worden mogelijk. Vanaf donderdag wordt het koeler en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag trekt een zwak koufront van west naar oost over onze regio. Tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Gezinsverbijstering

Zaterdag 12 juni 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - GezinsverbijsteringDit stukje gaat echt nergens over.
Bij het redigeren van een column werk ik meestal als volgt: ik schrijf een verhaal of beschrijf een toestand en daarna verzin ik daar een titel bij. Dat is niet altijd eenvoudig hoor. Die titel moet immers toch wel iets te maken hebben met de inhoud. Bovendien moet een goede titel de aandacht trekken van de lezer en zijn interesse wekken. Zo van: “Hola, wat voor lekkers zou er onder dat dekseltje zitten?” Titels zijn bedoeld als eyecatcher.
En het zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Papa's en voetbal

Vrijdag 11 juni 2021
Pelt - Papa's en voetbalVoor het beiaardconcert van zaterdag dienen er zich twee thema’s aan die vaak samenhoren: papa’s en voetbal. Het EK begint; België mag al meteen spelen en zondag is het vaderdag. Om de Rode Duivels te steunen begint het concert met de Brabançonne. Daarnaast speelt beiaardier Jan Verheyen nog liedjes die vaak door het stadion weergalmen. “We are the Champions” van Queen en “Bro Hymne” van Pennywise kunnen dan niet ontbreken. Herkent u nog meer? Voor vaderdag zijn er enkele liedjes over het thema vaderschap, zoals “Op een mooie pinksterdag” of “Papa” van Stef Bos. Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Een zwarte rugzak gevonden!

Vrijdag 11 juni 2021
Pelt - Een zwarte rugzak gevonden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: STS Immo

Vrijdag 11 juni 2021
Kevin Calle en Dana Gielen, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap STS Immo opgericht met zetel aan de Sint-Antoniusweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

Hun eerste fietsdiploma

Vrijdag 11 juni 2021
Pelt - Hun eerste fietsdiplomaZoomIn de Corneliusschool in het Lindel zijn alle klassen volop aan het oefenen om zich veilig in het verkeer te bewegen als voetganger en als fietser. Zo behaalden de 4-jarige kleuters al hun eerste fietsdiploma. Wat een feest als iedereen geslaagd is!
Bert en Jean Geerts, beiden uit Pelt, en Edgard Loysch uit Peer hebben de besloten vennootschap Geerts Tuinwerken opgericht met zetel aan de Lillerheidestraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen van parken en tuinen, het snoeien van bomen en heggen, drainage van land- en bosbouwgrond en lichaamsverzorging.
Yassin Darghal uit Pelt heeft de besloten vennootschap Carstore Pelt opgericht met zetel aan de Bemvaartstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in auto's en lichte bestelwagens, het onderhoud en de reparatie van voertuigen en goederenvervoer.
Bart Driesen uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Driescon Beheer opgericht met zetel in Parkoever. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aankoop en het beheer van onbebouwde en bebouwde onroerende goederen.
Esther van Tankeren uit Kaatsheuvel (Ned.) heeft de besloten vennootschap van Tankeren Esther dr. opgericht met zetel aan het Maesensveld in Overpelt. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van de geneeskunde, in het bijzonder van spoedarts-orthopedie.

Een halfdooie mus?

Donderdag 10 juni 2021
Commentaar
Pelt - Een halfdooie mus?ZoomVanmiddag werd dan wel de nieuwe elektrische treinverbinding tussen Mol en Hamont ingehuldigd, maar het is zaak om met de voetjes op de grond te blijven. De NMBS stelde in haar persbericht al dat er vanaf maandag OOK elektrische treinen op het traject zullen rijden, zowat 40% van het treinverkeer. Dat betekent: er zullen OOK nog altijd dieseltreinen rijden, zelfs voor het merendeel: 60 procent.
Dat intrigeerde ons, dus zochten we onze toevlucht bij de NMBS-persdienst. We vroegen of er misschien (…) Het hele nieuwsbericht

Lieve Teuwens overleden

Donderdag 10 juni 2021
Pelt - Lieve Teuwens overledenVandaag is Lieve Teuwens overleden, de echtgenote van Eddy Dewitz. Ze was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Een hapje uit de zon

Donderdag 10 juni 2021
Pelt - Een hapje uit de zonZoomEen gedeeltelijke zonsverduistering vanmorgen. Wie niet keek, merkte er niets van. (Foto Guido Swusten)

Sleco Invest failliet verklaard

Donderdag 10 juni 2021
Bedrijfsnieuws
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag adviesbureau Sleco Invest uit Pelt failliet verklaard. De neerlegging van de schuldvorderingen gebeurt op 10 juli.

Willy Coolen overleden

Donderdag 10 juni 2021
Pelt - Willy Coolen overledenMaandag is Willy Coolen overleden, de echtgenoot van Mieke Beks. Hij was 76 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Waske Plessers overleden

Donderdag 10 juni 2021
Pelt - Waske Plessers overledenIn WZC Immaculata is vandaag Waske Plessers overleden, de weduwe van Louis Dehouwer. Ze was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 
Pelt - Vandaag een kleine zonsverduisteringZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Toos van den Putte overleden

Woensdag 9 juni 2021
Pelt - Toos van den Putte overledenZoomGisteren is Toos van den Putte overleden, de echtgenote van Jos Fuchs. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Marco Vernooy stopt

Woensdag 9 juni 2021
Pelt - Marco Vernooy stoptZoomEen chronische schouderblessure bij Marco Vernooy doet hem noodgedwongen besluiten de handbalschoenen aan de haak te hangen. Marco was de verdedigingsspecialist van Sporting Pelt maar wilde uitdrukkelijk ook in aanval nog een rol van betekenis kunnen spelen. Na medisch onderzoek bleek dit echter onmogelijk.  Het is  mede dankzij Vernooy dat Sporting zich terug aan de top van de BeNeLeague kan nestelen. In nood wil Marco Sporting zelfs nog helpen volgend seizoen. Marco speelde 6 jaar voor Sporting (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen zonsverduistering

Woensdag 9 juni 2021
Morgen zal er een zonsverduistering plaatsvinden die 26% van de zonnediameter bedekt. Rond 11u17 zal het begin van de eclips te zien zijn. Bij helder weer is de verduistering goed te zien. Begin van de eclips: 11u17; maximale eclips: 12u19. Einde van de eclips: 13u25. Tip: kijk niet recht in de zon, gebruik een eclips- of lasbril of maak een eclipskijker(Jens Veraa)
Ter gelegenheid van de Dag van de Landbouw in september is er weer een foto-fietszoektocht op de Grote Heide. Ze is 16 km lang en kan vanaf nu tot 12 september worden gereden. Formulieren zijn verkrijgbaar bij bakkerij Luys in de Hayenhoek, Jos Castelo aan de Turfheidestraat 81 en Michel Giesbers aan de Weidenstraat 55. Deelnameprijs: 5 €

Magda Royackers overleden

Dinsdag 8 juni 2021
Pelt - Magda Royackers overledenIn WZC Immaculata is vandaag Magda Royackers overleden, de echtgenote van Jef Tuyaerts. Ze was 84 jaar. De afscheidsviering en de asverstrooiing vinden plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Jet Umans overleden

Dinsdag 8 juni 2021
Pelt - Jet Umans overledenZaterdag is Jet Umans overleden, de weduwe van Jules Bielen. Ze was 87 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in besloten kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be. 

Markant ruimde zwerfvuil

Maandag 7 juni 2021
Pelt - Markant ruimde zwerfvuilZoomLeden van Markant N Pelt ruimden vandaag tijdens hun wekelijkse wandeling over een afstand van 6km het zwerfvuil op. Het nodige materiaal kregen ze in bruikleen van de gemeente. De start gebeurde aan de Scoutsrally. (Foto Stijn Philippe)

Emiel Lehaen overleden

Maandag 7 juni 2021
Pelt - Emiel Lehaen overledenZaterdag is in Genk Emiel Lehaen overleden, de echtgenoot van Barbel Wallpott.  Hij was 88 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jaak Holsteens overleden

Maandag 7 juni 2021
Pelt - Jaak Holsteens overledenVandaag is Jaak Holsteens overleden, de echtgenoot van Nelly Van Daal. Hij was 89 jaar en afkomstig van Lommel. De afscheidsviering en de begrafenis op de begraafplaats aan de Roosendijk in Pelt vinden in intieme kring plaats. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Vanaf vandaag zal het vanaf brandcode geel, wanneer er een verhoogde kans is op brandgevaar, verboden zijn om een sigaret op te steken of vuur te maken in de Vlaamse natuur. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
Tot voor kort gold bij code geel enkel een verhoogde waakzaamheid, maar daar brengt minister Demir nu verandering in. Het verbod op vuur maken vanaf code geel geldt vanaf vandaag en werd verspreid naar de verschillende provinciegouverneurs. Dit verbod geldt vanaf het moment dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Op de pèrdemêrt

Maandag 7 juni 2021
Pelter Hükske
Pelt - Op de pèrdemêrtZoomTante To is mè heur nichtje Zjanienneke op de pèrdemêrt. En Zjanienneke kiekt heur oeëgen oêt. Want dò stön veul schoeën ponies! Lüstert – en vertèllet vort in oas schoeë dialect van Pèlt! Had ullie goe en tot tekomede wèèk. (Fons Tuyaerts)
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Eerst vaccinatie, dan vakantieHet callcenter van de vaccinatiecentra in Noord-Limburg krijgt regelmatig vragen over het verplaatsen van vaccinatiedata vanwege geplande vakantie. Maar het callcenter gaat daar niet op in, het heeft dus ook geen zin om hiervoor naar het callcenter te bellen.
Je kan met je vaccinatiecode wel beperkt zelf aanpassingen doen in de data. Denk eraan om deze wijzigingen binnen de 20 dagen na ontvangst van de uitnodiging te doen.
Wie niet op zijn tweede afspraak ingegaan is, kan in september aanspraak maken op een inhaalvaccinatie. Momenteel wordt deze regeling nog verder uitgewerkt.
Ook dit jaar zijn er voor het invullen van je belastingbrief via de FOD Financiën enkel telefonische contacten mogelijk.  
Wie dit jaar geen papieren aangifte in de bus vond, zal er in principe geen krijgen en kan zijn aangifte online indienen of naar het contactcenter bellen om er alsnog één te ontvangen. Wie vorig jaar zijn aangifte online deed of zijn voorstel voor vereenvoudigde aangifte online raadpleegde, kreeg dit jaar geen papieren brief in de bus.
Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Leven met zwervende wolven

Zondag 6 juni 2021
Vandaag gelezen
"In gebieden met uitsluitend onbereikbare schapen en ander vee of grootschalige akkergebieden valt voor een wolf weinig te halen en deze gebieden zal hij daarom vaak snel weer verlaten. Dat is anders als de aanwezige schapen helemaal niet beschermd zijn - zulk gemakkelijk voedsel kan een zwervende wolf verleiden om te blijven. Zo bezien hebben we een wat langer verblijf van een zwervende wolf in een onwenselijk gebied zelf in de hand." (Naturetoday.com)
Pelt - Jonge reeën in het hoge grasZoomRond deze tijd van het jaar worden reekalfjes geboren. Voor de moeders breekt een drukke tijd aan. Helaas zijn er elk jaar ook dramatische verhalen van reeën die aangevallen worden door honden en van kalfjes die verstoten worden door hun moeder - je hond aanlijnen is steeds de boodschap... (Foto Jacky Vangeneugden)
Pelt - EK-brons voor Artuur Peters in K1 1000mVandaag werden de A-finales gevaren op het EK kajak in het Poolse Poznan. Artuur Peters moest het afleggen tegen de wereldtop en wist er zijn mannetje te staan. In een spannende wedstrijd moest hij enkel de regerende wereld- en Europees kampioen Balint Kopasz (3’41”) uit Hongarije en de Portugees Fernando Pimenta (3’43”) laten voorgaan. Artuur legde de volle km af in 3’44” en zit dus goed op schema met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo.
Ook Lize Broekx en Hermien Peters hebben hun A-finale in K2 500 m achter de rug. Na een zwakke start kwamen zij na 250 m door op een achtste plaats. Maar ze konden zich nog enigszins verbeteren om uiteindelijk op een 6de positie te eindigen in 1’47”. De wedstrijd werd gewonnen door Hongarije (1’44”) voor Polen (1’45”420) en Wit-Rusland (1’45”450). Ook Lize en Hermien zullen verder blijven werken naar de Olympische Spelen toe.

Frieda Vanderfeesten overleden

Zaterdag 5 juni 2021
Pelt - Frieda Vanderfeesten overledenWoensdag is Frieda Vanderfeesten overleden, de echtgenote van Theo Gabriëls. Zij was 81 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de dekenale kerk in Bree.
Grensgevallen
Het ziet er naar uit dat de nieuwe N69 tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard al in oktober geopend kan worden. Dat zou drie maanden eerder zijn dan oorspronkelijk verwacht. Reden is dat de werken bijzonder goed opschieten.  
Bedrijfsnieuws
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren elektrohandel Johanna Van Os uit Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 juli ingediend worden.

Als de bank niet lenen wil

Vrijdag 4 juni 2021
Tribunaliteiten
Pelt - Als de bank niet lenen wilWie een huis koopt, tekent meestal eerst een “compromis” of een zogenaamde voorlopige verkoopovereenkomst. Maar, weinig zaken zijn zo definitief als een voorlopige overeenkomst. Zo ondervond ook de koper waar het over gaat in een uitspraak van het hof van beroep van Gent. Hij kocht een huis voor 130.000 euro. Als hij geen lening kreeg van 130.000 euro aan een normaal tarief, mocht hij afzien van de uiteindelijke ondertekening van de notariële verkoopakte.
Binnen de afgesproken termijn liet (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Evens overleden

Vrijdag 4 juni 2021
Pelt - Theo Evens overledenIn Oudsbergen is vandaag Theo Evens overleden. Hij was 83 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
De Kamer heeft gisteren in een resolutie unaniem haar steun uitgesproken voor de doortrekking van spoorlijn 19 Mol-Hamont naar het Nederlandse Weert. Volgens de volksvertegenwoordigers moeten daarover met de Nederlandse collega’s afspraken worden gemaakt om deze treinverbinding zo snel als mogelijk te realiseren. Ook de nodige middelen moeten worden voorzien, aldus de resolutie.

Jean Delée overleden

Vrijdag 4 juni 2021
Pelt - Jean Delée overledenGisteren is Jean Delée overleden, de echtgenoot van Elisa Geunes. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Minder warm, onweer mogelijk

Vrijdag 4 juni 2021
Weerbericht
Pelt - Minder warm, onweer mogelijkNa een zwoele dag met onweersbuien maakt een koufront op zaterdagochtend een einde aan het warme weer. Na de doortocht van deze storing stroomt koelere en licht onstabiele lucht over onze streken. Het kwik gaat een stukje omlaag en de wind kiest voor het noorden. De volgende dagen bouwt er een nieuw hogedrukgebied op over West-Europa. In eerst instantie is de invloed nog bescheiden en blijft het niet geheel droog. In de tweede helft van volgende week wordt het echter droog en warmer.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ook Artuur Peters naar A-finale op EK kajakVandaag heeft ook NWC-er Artuur Peters zich kunnen plaatsen voor de A-finale op het Europese Kampioenschap kajak in het Poolse Poznan. In zijn halve finale lag Artuur van kop tot finish aan de leiding; hij won in een tijd van 3’45” voor de Spanjaard Roi Rodriguez (3’46”) en de Fransman Etienne Hubert (3’47”). De A-finale wordt zaterdag om 11:16 uur gevaren. Lize Broekx en Hermien Peters hadden zich eerder al geplaatst voor de A-finale in K2 500 meter en gaan hierin van start op zaterdag om 11:32 uur.
Er komt dit jaar geen finale in het herenhandbal. Dat is vandaag bekendgemaakt door de handbalbond. Eerder deze week werd bekend dat de finale tussen HC Visé BM en Sezoens Achilles Bocholt, die zaterdag gespeeld zou worden, uitgesteld werd omwille van enkel coronabesmettingen bij Visé. Het lopende handbalseizoen met één week verlengen bleek volgens het paritair uitvoerend comité van de handbalbond niet haalbaar.
“We hebben meerdere opties bekeken”, zegt (…) Het hele nieuwsbericht

Waag je kans!

Vrijdag 4 juni 2021
Pelt - Waag je kans!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - NWC-ers starten goed op EK kajakOp de eerste dag van het Europees kampioenschap kajak in het Poolse Poznan is Artuur Peters in zijn reeks K1 1000 m tweede geworden achter regerend Europees- en Wereldkampioen Balint Kopasz uit Hongarije. Enkel de snelste van elke reeks gaat rechtstreeks naar de A-finale. Daardoor wordt Artuur doorverwezen naar de halve finale. Van alle deelnemers in de drie reeksen zette Artuur echter wel de op één na snelste tijd neer.
In de namiddag kwamen Lize Broekx en Hermien Peters aan (…) Het hele nieuwsbericht

Fiets jij naar het werk?

Donderdag 3 juni 2021
Pelt - Fiets jij naar het werk?ZoomVan 14 en 18 juni is het de #fietsnaarhetwerk-week. Schrijf je nu in via deze link en fiets mee met deze toffe actie. 

Man (73) gewond bij aanrijding

Woensdag 2 juni 2021
In de Deusterstraat in Peer botsten vanmiddag twee auto's. Eén van de wagens belandde na de aanrijding in een tuin. Een 73-jarige man uit Pelt is bij de aanrijding gewond geraakt.
Pelt - 'Vakantiehuisje van Jürgen Conings ontdekt'Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Zaterdag geen handbalfinale

Woensdag 2 juni 2021
Handbalclub Visé BM is getroffen door een corona-uitbraak binnen het team. "De reglementen van de Final Six melden dat vanaf drie of meer positieve personen een wedstrijd, dus ook de finale, op vraag van het team kan uitgesteld worden. Met heel veel spijt, maar evenzeer met alle begrip voor de uitzonderlijke situatie die zich op het einde van het kampioenschap voordoet, zal de finale van de Final Six die zaterdag in Hasselt gespeeld zou worden dus niet doorgaan," zegt de Handbalbond. "Het Uitvoerend Comité van de KBHB komt morgen samen om te bepalen welke ontknoping er komt voor het handbalseizoen 2021-2022."
Pelt - Bloemen in de wegberm (4): madeliefjesZoomHet madeliefje (Bellis perennis) kan tot 15 cm hoog worden. Er zijn twee hypothesen over de herkomst van de Nederlandse naam 'madeliefje'. De eerste is een samentrekking van het woord 'made', wat weide of hooiveld betekent (vgl. ook 'maaien'), en het woord 'lief', omdat men de bloem waarschijnlijk graag zag in het gras. De tweede hypothese geeft aan dat het woord mogelijk afkomstig is van maagde-lief, omdat het bloempje in verband gebracht werd met de maagd Maria.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Opnieuw fotowedstrijd van BoslandMet 'Bosland in Beeld' lanceert Bosland de tweede editie van haar fotowedstrijd die inzoomt op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Drie maanden lang kunnen deelnemers foto's maken en via Instagram met de hashtag #boslandinbeeld2021 delen. Beelden die de preselectie halen maken kans op een publieks- en juryprijs. Winnaars kunnen bij één van de Gastheren terecht voor een overnachting, om een lokaal producten te proeven, te overnachten of pakweg een leuke gezinsactiviteit (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Minder dan 10 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er zeven patiënten, waarvan drie op intensieve zorg, met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat is veel mindr dan pakweg een of twee maanden geleden, en het lijkt er dus op dat we de goeie kant opgaan, dank zij de anti-coronaverplichtingen die men zich oplegt en het stijgend aantal vaccinaties. Maar we moeten nog even volhouden!

Sirenengezang uit Noorwegen

Dinsdag 1 juni 2021
Giovanni Dors (24) voetbalde bij Achel VV. Esperanza Pelt vond hem een héél goeie speler en kreeg hem zover dat hij beloofde dat hij naar Esperanza zou komen. Nu heeft hij een bod uit Noorwegen aanvaard. Hij krijgt er een profcontract.
Geen Giovanni Dors dus voor Pelt. Ook niet meer voor Achel VV. Voor een oefenwedstrijdje mogen de Noren altijd bellen, zegt sportief verantwoordelijke Frank Goossens van Esperanza.  

Het wordt zomer

Dinsdag 1 juni 2021
Weerbericht
Pelt - Het wordt zomerNiet alleen begint de meteorologische zomer op 1 juni, ook het weer is zomers. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen, wordt in een oostelijke luchtstroming droge landlucht naar onze streken aangevoerd. De zon krijgt alle kansen en het kwik komt boven de zomerse grens van 25 graden uit. De volgende dagen bereikt een depressie vanuit het zuiden onze streken. De atmosfeer wordt onstabiel en de kans op neerslag en onweer neemt toe. Het blijft wel vrij warm.
Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Auto tegen boom: 20-jarige gewondEen twintigjarige uit Pelt raakte gewond toen hij deze voormiddag tegen een boom reed. Het ongeval gebeurde op de Diepenbekerweg in Hasselt.

'Lichtende nachtwolken'

Dinsdag 1 juni 2021
Vandaag gelezen
"Deze zomer lijkt het erop dat er meer lichtende nachtwolken voor kunnen komen dan in voorgaande jaren. Deze wolken worden door de zon beschenen terwijl het bij ons nacht is, waardoor het lijkt alsof ze licht geven aan de noordelijke horizon." (Jaco van Wezel, Weeronline.nl)
Grensgevallen
Pelt - Bestuurder gewond bij verkeersongevalAfgelopen nacht is een automobilist gewond geraakt toen hij op de N69 tussen Lommel-Kolonie en Borkel tegen de vangrail reed. Hij moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De politie vermoedt dat de chauffeur, die richting Valkenswaard reed, aan de verkeerde kant van de weg belandde, daar de vangrail raakte en zo’n 75 meter verderop tot stilstand kwam. Hij moet daarbij verscheidene keren overkop zijn gegaan. De politie liet de N69 voor alle verkeer afsluiten om alles te kunnen opruimen.

Wolf past menu aan

Dinsdag 1 juni 2021
Pelt - Wolf past menu aanZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt