Het overige nieuws

Beringen - Paal-Tervant B - Park Houthalen B  2-0FC Paal-Tervant B heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Park Houthalen B.
Beringen - Weerstand Koersel klopt Heusden-ZolderWeerstand Koersel heeft vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd een 0-7 overwinning behaald op het veld van KVV Heusden-Zolder. Weerstand Koersel B verloor met 3-0 van Kattenbos Sport.
De Ondernemersrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft vandaag het faillissement uitgesproken van R&L Bikes uit Beringen. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 30 augustus.

Meisje (19) uit water gehaald

Woensdag 31 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In provinciedomein De Halve Maan in Diest hebben redders een 19-jarig meisje uit het water gehaald. Ze had haar hoofd gestoten toen zij van de glijbaan kwam. Ze was even buiten bewustzijn. Het meisje is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
Kort nieuws van bij de buren
In de Ambachtstraat in Tessenderlo hebben dieven de bouten van een aanhangwagen gestolen. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet bekend.
Beringen - Dieven op pad in Beringen en PaalDe voorbije nacht sloegen dieven toe in Beringen en Paal. In de Motstraat is een portefeuille gestolen. In de Deurnestraat in Paal is nog niet geweten wat er werd gestolen. In de Kreniststraat in Paal moesten de dieven het stellen zonder buit.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Lading verschoven bij remmanoeuvreZoomDoor een remmanoeuvre ter hoogte van de verkeerslichten op de Citadellaan in Diest ontstond er gisteren in de vroege avond een ladingverplaatsing op de combinatie tractor met aanhangwagen. Vier gezekerde balen stro kantelden tegen de achterzijde van de bestuurderscabine, waardoor het achterste venster verbrijzelde. De bestuurder raakte niet gewond. Tijdens het overladen op een andere aanhangwagen verzorgde de politie de verkeersregeling.

Vijf inbraken in Diest

Woensdag 31 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de voorbije nacht werd er in een tijdspanne van enkele uren op vijf verschillende locaties in Diest ingebroken. In een woning in de Bredestraat werd er braak gepleegd op een raam, waarna het alarm aanhoudend weerklonk. Op wandelafstand, in de Steineweg werd een raam in kipstand geforceerd. De opgeschrikte bewoner nam de vluchtende verdachte waar. In de Weidestraat zorgde lawaai in de woning ervoor dat de eigenaar een schrikreactie bij de indringer veroorzaakte, die vervolgens het hazenpad koos. Ook in de Dillenburgstraat riep de bewoner halt toe aan een inbraakpoging in uitvoering. In een pand van het Josée Nicola-erf tenslotte, bleken er na het aanbreken van een nieuwe dag goederen ontvreemd te zijn.

Haag scheren? Oppassen

Woensdag 31 juli 2024
Vandaag gelezen
"Geen enkele Vlaming zou zijn haag nog mogen scheren zonder nadenken. Eerst met een borstel boven je heg kloppen, zodat je de eventuele Aziatische hoornaars ziet vliegen."
(Aziatischehoornaarbestrijder Pol van Parys in De Tijd)

Een zwoele dag

Woensdag 31 juli 2024
Beringen - Een zwoele dagZoomDe ochtend begon beloftevol met een mooie zonsopgang maar al snel zagen we een regenboog en een horde wolken met regen. Vandaag is het wel zwoel en tropische warm. Voor morgen wordt wisselvallig zomers weer voorspeld. (foto Gust Ischen) 

Een lekker hapje

Woensdag 31 juli 2024
Puur natuur
Beringen - Een lekker hapjeZoomDan sta je op het plankenpad in de vallei van de Zwarte Beek libellen te spotten, zoals deze rode heidelibel, krijg je opeens een koppel grauwe klawieren met hun jongen in het oog. Ze eten vooral grote insecten, bijen, hommels en blijkbaar ook libellen. Want even later gaf het mannetje het voorbeeld om een libel te vangen. En jawel, nog geen twee minuten later was het de beurt aan één van de jongen om het voorbeeld van zijn vader te volgen. Het kan misschien gruwelijk lijken maar dit is puur natuur. (Johan Put)
Een lekker hapjeEen lekker hapjeEen lekker hapje
Een lekker hapje
Zoom
Beringen - Louisa Vanderhoydonck is overledenLouisa Vanderhoydonck uit Koersel , weduwe van Alfons Engelen, is overleden.
(° Koersel op 21 november 1934 † Heusden-Zolder, 28 juli 2024) Uitvaart: in intieme kring

Theo Mondelaers overleden

Woensdag 31 juli 2024
Beringen - Theo Mondelaers overledenTheo Mondelaers uit Heppen, echtgenoot van Alice Monten, is overleden. 
( ° Heppen op 23 november 1944 † Mol op 29 juli 2024)
Uitvaart: maandag 5 augustus 2024 om 12.45 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Johan Tordoor overleden

Woensdag 31 juli 2024
Beringen - Johan Tordoor overledenJohan Tordoor uit Paal, echtgenoot van Marina Heylen, is overeden.
(° Mol, 29 september 1961 † Hasselt, 28 juli 2024)
Begroeting: vrijdag 2 augustus 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 3 augustus 2024 om 11.15u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Geboortecijfer daalt verder

Dinsdag 30 juli 2024
Het is maar dat je 't weet
Met een teller die 113.593 geboorten aangeeft in 2022 en vervolgens 110.198 geboorten in 2023, ziet België zijn geboortecijfer verder dalen met 3%. Sinds de piek in 2010, en afgezien van een piek in 2021 – een gedeeltelijke inhaalslag van geboorten die zijn uitgesteld vanwege de gezondheidscrisis – is het geboortecijfer blijven dalen, waardoor het in 2002 waargenomen dieptepunt wordt overschreden en een niveau wordt bereikt niveau dat sinds 1942 niet meer is gezien

Processie op halfoogst

Dinsdag 30 juli 2024
Beringen - Processie op halfoogstZoomDonderdag 15 augustus is het halfoogst en feest van Maria Ten Hemelopneming. Traditiegetrouw is er dan aan het Koersel Kapelleke een eucharistieviering in aanwezigheid van de Mijnwerkers-Brancardiers van Paal. Iedereen is welkom om de processie te volgen en aansluitend de misviering. Afspraak om 15u30 aan de kapel.

Rosa Persoons overleden

Maandag 29 juli 2024
Beringen - Rosa Persoons overledenRosa Persoons uit Paal, weduwe van Denis Theunis, is overleden.
(° Paal op 15 mei 1931 † Beringen-Mijn op 28 juli 2024)
Begroeting: vrijdag 2 augustus 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Julien Bormans overleden

Maandag 29 juli 2024
Beringen - Julien Bormans overledenJulien Bormans uit Koersel, weduwnaar van Rosette Camps, is overleden.
(° Koersel op 19 december 1933 † Koersel op 27 juli 2024) Begroeting: donderdag 1 augustus 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 2 augustus 2024 om 13.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Eerste heide in bloei

Maandag 29 juli 2024
Beringen - Eerste heide in bloeiZoomHet is nog maar eind juli, maar op beschutte plaatsen in de zon staat de eerste heide in Limburg in bloei, meldt Radio 2. Het is de voorbode van een bijzonder mooi heideseizoen. Door de overvloedige regen van de afgelopen maanden zal de heide veel en grote bloemen hebben en zullen die diep paars van kleur zijn.
Beringen - Woninginbraak op HasseltsesteenwegDieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Hasseltsesteenweg. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen is een 23-jarige fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Huisveldenstraat. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Drugdealer (18) ingerekend

Maandag 29 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter in Leuven heeft een 18-jarige man uit Diest aangehouden nadat hij door politie betrapt werd met verdovende middelen. De politie merkte tijdens een patrouille in het Warandepark in Diest de tiener op. Toen de jongeman de agenten zag, verstopte hij zich achter een pilaar van de toegangspoort. De agenten zagen vervolgens hoe de verdachte zakjes met een groene inhoud weggooide. Na een controle werden er op die plaats acht zakjes met bijna 20 gram cannabis aangetroffen. Tijdens de fouille (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Koster en leden kerkraad gezochtZoomDe kerkfabriek Sint-Pieters-Banden Beringen zoekt een nieuwe deeltijdse koster(es). Als koster sta je in voor onder andere het onderhoud van de kerk, beheer van de agenda van de kerk, de vergaderzalen en het Trefpunt en je werk je nauw samen met deken Plessers. Meer informatie of sollicitaties via dekenthieu[!]gmail.com of 0476 63.78.60. Daarnaast zoekt de parochie ook nog nieuwe leden voor de kerkraad.

Edmond Arnouts overleden

Zondag 28 juli 2024
Beringen - Edmond Arnouts overledenEdmond Arnouts uit Beringen, echtgenoot van Maria Vandebergh, is overleden.
(° Koersel, 23 april 1936 † Beringen, 27 juli 2024)
Begroeting: donderdag 1 augustus 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 2 augustus 2024 om 11.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Woninginbraak in Vurtense SchansstraatDieven drongen binnen in een woning aan de Vurtense Schansstraat. Zij gingen er met juwelen aan de haal.

Fietsers tegen de grond

Zondag 28 juli 2024
In Beringen zijn in de vooravond enkele fietsers van een jeugdbeweging ten val gekomen. Eén van hen raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Beringen - W. Koersel B verliest van VeldwezeltIn de Beker van België heeft Weerstand Koersel B  met 2-4 verloren van Veldwezelt. Voor Weerstand Koersel B scoorden Bleux en Beliën.

Mooie dagen in het vooruitzicht

Zaterdag 27 juli 2024
Beringen - Mooie dagen in het vooruitzichtZoomAls we de weermannen mogen geloven krijgen we de komende dagen echt zomers weer. Deze avondgloed is alvast een mooie voorbode. (Gust Ischen) 

Turkse FC verliest van Thes B

Zaterdag 27 juli 2024
Beringen - Turkse FC verliest van Thes BTurkse FC heeft vanavond met 2-0 verloren van Thes Sport Tessenderlo B.

Stal Sport - V. Lommel 0-1

Zaterdag 27 juli 2024
Beringen - Stal Sport - V. Lommel 0-1Stal Sport heeft vanavond met 0-1 verloren van Verbroedering Lommel.
Beringen - Weerstand Koersel B - SV Breugel 1-3Weerstand Koersel B heeft vanavond met 1-3 verloren van SV Breugel.
Beringen - Linkhout - Weerstand Koersel A 0-4In de Beker van België is Weerstand Koersel A vanavond met 0-4 gaan winnen op het veld van WS Linkhout. Cerigioni, Hermans, Derwa en Asnong maakten de doelpunten.

Tiener aangereden door trein

Zaterdag 27 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Lummense deelgemeente Linkhout is deze namiddag een 14-jarige jongen met een mentale beperking aangereden door een trein toen hij een wandeling maakte langs het spoor. Hij liep zware verwondingen op.

Botsing op E313 in Tessenderlo

Zaterdag 27 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op de E313 in Tessenderlo. Daarbij is één gewonde gevallen.

Rotonde Palace

Zaterdag 27 juli 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Rotonde PalaceZoomIedereen kent de rotonde in Beringen-Mijn als die van de Palace, verwijzend naar Cinema Palace, jarenlang de plek om voor de jeugd van de cité om naar de film te gaan kijken. Maar daarvoor was het nog gekend als restaurant.
Uit de oude doos
Beringen - 5 jaar fusie Flandria Paal en AC TervantZoomKFC Paal-Tervant, het is nu al vijf jaar de fusieclub tussen AC Tervant en Flandria Paal. Dat zal op zaterdag 24 augustus gevierd worden met een uitgebreid programma waar ook de club terugblikt op 100j Flandria Paal en 50j AC Tervant. "Noteer dus die dag alvast in jet agenda, want dit wordt een feestje dat je niet wil missen", laat het bestuur weten. 

Soms vechten mensen

Zaterdag 27 juli 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Soms vechten mensenZoomElke zaterdag serveert Edith haar poëtische woorden op een foto van Lambert.

Richard Corthouts overleden

Vrijdag 26 juli 2024
Beringen - Richard Corthouts overledenRichard Corthouts uit Paal, chtgenoot van Greta Valgaerts, is overleden. (° Hasselt op 5 januari 1957 † Leuven op 23 juli 2024) Groeten op zaterdag 27 juli 2024 van 17 uur tot 17.30 uur, samen in Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo. 
Uitvaart in intieme kring.

Jos Vanherle overleden

Vrijdag 26 juli 2024
Beringen - Jos Vanherle overledenJos Vanherle uit Beringen, echtgenoot van Antoinette Mattheus, is overleden.
(° Beringen op 13 november 1938 † Beringen op 24 juli 2024) Begroeting: woensdag 31 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 1 augustus 2024 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.

Frans Vanderheyden overleden

Vrijdag 26 juli 2024
Beringen - Frans Vanderheyden overledenFrans Vanderheyden uit Beringen-Mijn, echtgenoot van Miet Tielens, is overleden.
(° Koersel, 9 april 1929 † Beringen-Mijn, 24 juli 2024)
 Begroeting: woensdag 31 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

José Stockmans overleden

Vrijdag 26 juli 2024
Beringen - José Stockmans overledenJosé Stockmans, weduwe van Jozef Termonia, is overleden.
Woonplaats: Leopoldsburg, voorheen Beringen en Brussel 
(° Meerhout op 29 januari 1933 † Leopoldsburg op 26 juli 2024) Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Willy Deferme overleden

Vrijdag 26 juli 2024
Beringen - Willy Deferme overledenWilly Deferme uit Koersel, echtgenoot van Monique Kelchtermans, is overleden.
(° Koersel, 11 december 1957 † Hasselt, 26 juli 2024)
Begroeting: dinsdag 30 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
25 procent van de Belgen (19 procent van de vrouwen en 32 procent van de mannen) woonde in 2022 minstens één keer een sportevenement bij. De covid-19-pandemie kan een beperkende factor zijn geweest. België behoort tot de landen met de hoogste participatiegraad. (Statbel)

DJ worden en Whispering Sons

Vrijdag 26 juli 2024
Jean's muziekhoek
Beringen - DJ worden en Whispering SonsZoomEmmy D’Arc speelde vorige week op Beleuvenissen in … Leuven. Deze Alkense singer songwriter heeft al voorprogramma’s van enkele beroemheden gespeeld: Amy Mac Donald, Birdy en Zornik. Dit jaar speelde ze op Live/s Live in Antwerpen, vorig jaar op Pukkelpop. Begin oktober komt haar eerste plaat uit! Veel volk waaronder veel terrasjesmensen op de oude markt in Leuven. Niet de ideale plaats voor de eerder rustige nummers van Emmy aan de piano. Het klonk zoals altijd heel goed, maar de mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (26) gewond bij botsing

Donderdag 25 juli 2024
Beringen - Vrouw (26) gewond bij botsingEen 26-jarige vrouw uit Beringen is vanochtend rond 3 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Wildrozenlaan in Houthalen-Helchteren. Zij is naar het ziekenhuis in Heusden-Zolder gebracht.

Steeds meer vapes in zwerfvuil

Woensdag 24 juli 2024
In de rand
Uit een recente zwerfvuiltelling van afvalintercommunale Limburg.net blijkt dat er steeds vaker (wegwerp)vapes of e-sigaretten terechtkomen bij het zwerfvuil. En dat is gevaarlijk. Want de batterijen die daarin zitten, kunnen een ontploffingsgevaar vormen. (Radio 2)

Auto over de kop in Ham

Woensdag 24 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond ging een wagen over de kop op de Staatsbaan in Ham na eerst een vangrail te hebben geraakt. De bestuurster raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis in Geel gebracht.

Twee gewonden bij autobrand

Woensdag 24 juli 2024
Beringen - Twee gewonden bij autobrandDeze namiddag vatte een auto vuur die op de oprit van een woning aan de Lorkenstraat stond. Twee bewoners die het voertuig in afwachting van de komst van de brandweer probeerden te blussen liepen lichte brandwonden op.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 leverden de zes drinkwatermaatschappijen die actief zijn in het Vlaamse Gewest water aan 2.834.796 huishoudens. Binnen die groep waren 181.918 huishoudens beschermd met recht op een sociaal tarief, 26.910 huishoudens waren beschermd zonder recht op een sociaal tarief. Klanten met betalingsmoeilijkheden kunnen een afbetalingsplan voor de drinkwaterfactuur aanvragen bij het waterbedrijf. In 2023 werden in totaal 46.433 afbetalingsplannen aangevraagd.
Beringen - Turkse FC trekt speler KVK Beringen aanTurkse FC heeft Ian Schmitz aangetrokken. De Nederlandse speler komt over van KVK Beringen.

Tia weer even kampioen

Woensdag 24 juli 2024
Beringen - Tia weer even kampioenZoomDe sportzomer is begonnen bij de NMBS. Vanmorgen is de eerste Eurocitytrein vertrokken vanuit Brussel-Zuid naar Parijs. De trein deed een tussenstop in het station van Bergen voordat hij verder naar de Franse hoofdstad reed. Tia Hellebaut, voormalig Olympisch kampioene hoogspringen, was aanwezig om de trein symbolisch in te huldigen. Tia komen we al een tegen in de sporthal van Paal of op de altetiekpiste in Tessenderlo. De komende weken is Parijs de sporthoofdstad van de wereld en veel reizigers zullen de grens (…) Het hele nieuwsbericht

Maria De Jonghe overleden

Dinsdag 23 juli 2024
Beringen - Maria De Jonghe overleden
Maria De Jonghe uit Oostham, weduwe van Frans Wijckmans, is overleden.
(° Oostham, 10 januari 1935 † Hasselt, 20 juli 2024)
Begroeting: maandag 29 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: dinsdag 30 juli 2024 om 11.30 uur in de parochiekerk te Oostham.

Michel Balder overleden

Dinsdag 23 juli 2024
Beringen - Michel Balder overledenMichel Balder uit Beringen, zoon van Jan, broer van Leon en hartsvriend van Nathalie, is overleden.
(° Roermond (NL) op 19 oktober 1974 † Beringen op 20 juli 2024) Begroeting: vrijdag 26 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 27 juli 2024 om 11.00 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Tieners betrapt op diefstal

Dinsdag 23 juli 2024
Beringen - Tieners betrapt op diefstalIn een gebouw van een VZW aan de Laan op Vurten zijn deze voormiddag twee tieners op diefstal betrapt. Zij hadden er geld gestolen en snoep verorberd. De politie heeft de ouders van de 15- en 16-jarige in kennis gesteld van de feiten.

Beringen telt 48.353 inwoners

Dinsdag 23 juli 2024
Beringen - Beringen telt 48.353 inwonersZoomDe stad Beringen telde op 1 januari 48.353 inwoners: 24.189 mannen en 24.164 vrouwen. (Bron: Nationaal Instituut voor de Statistiek).
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Folkfestival Ham: Groot in zijn kleinschaligheidZoom Op de totale Belgische zomerfestivalaffiche neemt het Folkfestival van Ham een bescheiden plaats in. Verkijk je echter niet op de onbekende namen die in het landelijke Genebos op 9-10 en 11 augustus in de festivaltent op het podium verschijnen. Binnen de internationale folkwereld is Ham uitgegroeid tot een toonaangevend festival in ons land. Organisator Marc Reusen blijft ook nu voor het 28ste festival zijn filosofie trouw :”Het festival draait om de twee belangrijke pijlers kleinschaligheid en (…) Het hele nieuwsbericht

Liesje Jespers overleden

Maandag 22 juli 2024
Beringen - Liesje Jespers overledenLiesje Jespers uit Koersel, weduwe van Fonske Louwet, is overleden. 
(°Turnhout 12 oktober 1956 † 19 juli 2024) 
Uitvaart: woensdag 24 juli om 14u in Aula ‘de Heyde’, Zelem.

Turkse FC trekt ex-prof aan

Maandag 22 juli 2024
Beringen - Turkse FC trekt ex-prof aanEx-prof Romero Regales zal komend seizoen de kleuren van Turkse FC verdedigen. Regales die eerder onder meer speelde voor Lommel komt over van KVK Beringen.

Ooievaars zonder papieren

Zondag 21 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Ooievaars zonder papierenZoomTot en met 31 oktober kan je elke zondag (13-18 uur) in Natuur.huis De Rammelaars aan Dutselaar in Ham de tentoonstelling Ooievaars zonder papieren bezoeken. De tentoonstelling zoomt in op de reis van de ooievaar van België naar West-Afrika. De ooievaars reizen, elke jaar weer opnieuw. Ze leggen 4.500 km af en ook weer terug. Geen motor, geen GPS en geen papieren, alleen de kracht van hun vleugels.

Betrapte inbreker vlucht

Zondag 21 juli 2024
Gisteren is in de Havenlaan een inbreker betrapt. De man wist te ontkomen. Of hij buit kon maken, is niet geweten.
Beringen - Twee inbraken in dezelfde straatIn Koersel drongen dieven binnen in twee woningen aan de Hazerikstraat. In het ene huis zijn horloges gestolen, in het andere juwelen. De inbraken zijn gisteren vastgesteld.

Onweer boven Beringen

Zondag 21 juli 2024
Beringen - Onweer boven BeringenZoomGisteren trok rond 18u een onweer over Beringen. Kort maar krachtig en dat zorgde gelukkig niet voor heel veel overlast in tegenstelling tot in andere gemeenten. (foto Gust Ischen)

Lyana Crabbe overleden

Zondag 21 juli 2024
Beringen - Lyana Crabbe overleden
Lyana Crabbe uit Beringen, dochter van Johan en Melissa, zus van Kyana en Jano, is overleden.
(° Brugge op 16 juni 2007 † Beringen op 19 juli 2024)
Begroeting: woensdag 24 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 25 juli 2024 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Een fijne nationale feestdag!ZoomWij wensen onze lezers een fijne nationale feestdag.

Gewestweg Beringen-Diest dicht

Zaterdag 20 juli 2024
Er was in de vooravond geen verkeer mogelijk op de gewestweg Beringen-Diest. In Schaffen was een zware boom op de rijbaan gevallen. Het opruimen nam een hele tijd in beslag.
Het is maar dat je 't weet
Bij de personen van 18 jaar en ouder die begin 2024 samenwoonden met een partner, woonden er bijna 3 op de 4 gehuwd samen, iets meer dan 1 op de 4 woonde ongehuwd samen. Van de samenwonende partners had de helft inwonende kinderen, de andere helft niet. Bij ongehuwde samenwonende partners lag dit iets boven de 50%, bij gehuwd samenwonende partners iets onder de 50%. Bij de personen van 18 jaar en ouder die met 1 of meer kinderen (ongeacht de leeftijd) samenwoonden, waren er meer dan 6 op de 10 gehuwde ouders (of een ouder en stiefouder).

Laten we dansen

Zaterdag 20 juli 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Laten we dansenZoomHet is deze nacht volle maan, ideaal om te dansen...

De Wolfkens Beringen-Mijn

Zaterdag 20 juli 2024
Uit de oude doos
Beringen - De Wolfkens Beringen-MijnZoomIvo Volders en zijn maten op kamp, altijd een zalige tijd.

Het ijzeren brugske

Zaterdag 20 juli 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het ijzeren brugskeZoomVoor wie heimwee heeft naar het ijzeren brugske in Beringen.

Nieuwe vennootschap: Hugoco

Vrijdag 19 juli 2024
Anton Gors en Michiel Huveneers, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap Hugoco opgericht met zetel aan de Tessenderlosesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer risicoanalyse, schadetaxatie, consultancy en managementactiviteiten.
Beringen - Racende motorrijders zijn rijbewijs kwijtDrie racende motorrijders zijn hun rijbewijs nadat zij vanmorgen betrapt werden in Lummen. De motorrijders zijn uit Beringen, Heusden-Zolder en Zonhoven. De motorrijders negeerden het stopteken van de politie maar konden geïdentificeerd worden aan de hand van de kentekenplaten. Het voertuig van één van hen die op zijn achterste wiel reed is in beslaggenomen.
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de nationale feestdag ging Statbel, het Belgische statistiekbureau, na hoeveel Belgen er in een ander land van de Europese Unie wonen. De top5 van EU-landen waar Belgen wonen: 117.125 Belgen wonen in Frankrijk,40.929 Belgen wonen in Spanje, 39.023 Belgen wonen in Nederland, 26.770 Belgen wonen in Duitsland en 19.205 Belgen wonen in Luxemburg.

Stralend zomerweer

Vrijdag 19 juli 2024
Beringen - Stralend zomerweerZoomPiep, het is even om te zeggen dat we heel mooi weer krijgen vandaag! (foto Gust Ischen) 

Botsing tussen auto en lijnbus

Donderdag 18 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Ham botsten deze namiddag een auto en een lijnbus op het kruispunt van Wasseven en de Olmensesteenweg. In de bus vielen twee gewonden.

Diane Ropers overleden

Donderdag 18 juli 2024
Beringen - Diane Ropers overledenDiane Ropers uit Paal, echtgenote van Charel Van Poppel, is overleden. 
 ° Aarschot op 18 augustus 1956 †Herk-de-Stad op 17 juli 2024) Groeten: Op dinsdag 23 juli 2024 kan u van 18.30 uur tot 19 uur, samen met de familie, Diane een laatste groet brengen in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo. 
Uitvaart: in intieme kring.
Beringen - Gevel nieuwbouw beschadigd door brandVanmiddag moest de brandweer uitrukken voor een brand aan de Korspelsesteenweg in Beverlo. Daar had is isolatiemateriaal tijdens het uitvoeren van werken vuur gevat. Zo'n 10 vierkante meter van de gevel raakte zwart geblakerd.

Moett' in 't heu gaa' werken?

Woensdag 17 juli 2024
Beringen - Moett' in 't heu gaa' werken?ZoomMoett' in 't heu gaa' werken?, wordt wel eens in het dialect gezegd tegen iemand die haast heeft. Maar als boer moet je soms wel snel zijn om het hooi binnen te halen. Met de komende warme dagen in het vooruitzicht wordt momenteel volop gehooid. 

Wolkenspel

Woensdag 17 juli 2024
Beringen - WolkenspelZoomGisteren kregen we een mooi wolkenspel gepresenteerd. Vandaag begint de dag fris en grijs maar stilaan krijgen we meer en meer opklaringen en wordt het namiddag nog warm met temperaturen tot 24°. De komende dagen wordt mooi en zonnig weer voorspeld. (foto Gust Ischen)

Fonske Louwet overleden

Dinsdag 16 juli 2024
Beringen - Fonske Louwet overledenFonske Louwet uit Koersel, echtgenoot van Marie-Louse Jespers, is overleden 
(° Koersel 2 december 1944 † Zelem 11 juli 2024) 
Uitvaart 17 juli 10u in uitvaartcentrum Hansen, Linkhoutsestraat 3 in Zelem.

Leonie Broekmans is overleden

Dinsdag 16 juli 2024
Beringen - Leonie Broekmans is overledenLeonie Broekmans uit Heppen, echtgenote van Denis Vandewyngaert, is overleden.
 (° Paal op 19 december 1944 † Heusden-Zolder op 15 juli 2024) Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Carmine Baldasarre overleden

Dinsdag 16 juli 2024
Beringen - Carmine Baldasarre overledenCarmine Baldassarre uit Beverlo, weduwnaar van Bibiane Beerten, is overleden.
(° Castel di Sasso (IT) op 22 augustus 1944 † Beverlo op 15 juli 2024)
Begroeting: vrijdag 19 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: maandag 22 juli 2024 om 11 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Nieke Caubergs overleden

Dinsdag 16 juli 2024
Beringen - Nieke Caubergs overledenNieke Caubergs uit Paal, echtgenote van Jefke Rubens, is overleden.
(° Paal op 16 november 1939 † Paal op 15 juli 2024)
Begroeting: donderdag 18 juli 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 19 juli 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.
Beringen - Inbrekers in 10 bestelwagens veroordeeldTwee mannen die tien bestelwagens leegroofden, onder meer in Beringen en Leopoldsburg, zijn vandaag veroordeeld tot resp. 40 en 50 maanden celstraf. De politie was de daders op het spoor gekomen via camerabeelden, telefonieonderzoek, het uitpluizen van ANPR-camera's en herkenning van gestolen goederen.

Raymonda Eykens overleden

Dinsdag 16 juli 2024
Beringen - Raymonda Eykens overleden
Raymonda Eykens, uit Beringen, weduwe van Jean Vranken, is overleden.
(° Antwerpen op 16 februari 1931 † koersel op 13 juli 2024) Uitvaart: In intieme kring
Het is maar dat je 't weet
Begin 2024 was bijna 47% van de meerderjarige bevolking in het Vlaamse Gewest gehuwd (in een eerste of een volgend huwelijk). Gescheiden personen en verweduwde personen maakten respectievelijk 11% en 7% uit van de meerderjarige bevolking. 35% van de bevolking van 18 jaar en ouder was ongehuwd.
Kort nieuws van bij de buren
Op de NIeuwendijk in Ham is een 32-jarige bromfietser gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto die een parking verliet. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 6 uur.

Nieuwe vennootschap: Alfacon

Maandag 15 juli 2024
Fatih Kostakoglu uit Koersel heeft de besloten vennootschap Alfacon opgericht met zetel aan de Smeetshoevenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van chapewerken, het leggen van parketvloer en het uitvoeren van consultancy-opdrachten in de bouw of aanverwante sectoren.
Beringen - Guy Kenens assistent bij FC Paal-TervantHoofdtrainer Nick Oeyen van tweedeprovincialer FC Paal-Tervant krijgt Guy Kenens als assistent.

Krijgen we droger weer?

Zondag 14 juli 2024
Beringen - Krijgen we droger weer?Zoom"Nieuwe maan met helder licht, geeft ons van droogte 't bericht", is een oude weerspreuk. Johan Put kan deze avond alvast een heldere nieuwe maan fotograferen. En als we naar het weerbericht kijken, zou de spreuk wel eens kunnen kloppen. 

Inbraak in Acacialaan

Zondag 14 juli 2024
Dieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Acacialaan in Paal. Over de buit is nog niets geweten.

Scooterrijders troepen samen

Zondag 14 juli 2024
Beringen - Scooterrijders troepen samenOp het industrieterrein aan de Lossingstraat in Beringen troepten deze namiddag een 40-tal scooterrijders samen. Een aantal maakte zich schuldig aan roekeloos rijgedrag. De politie kon enkele scooterrijders staande houden. Hun scooters bleken opgedreven.

Vespa's botsen in Beverlo

Zondag 14 juli 2024
Deze voormiddag kwam het tot een aanrijding tussen twee vespa's op de Koolmijnlaan in Beverlo. Eén van hen, een 58-jarige uit Beringen, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Negende stripbeurs in Heppen

Zondag 14 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Negende stripbeurs in HeppenZoomNoteer nu al in je agenda dat zondag 25 augustus van 10 tot 17 uur de negende editie van de stripbeurs plaatsvindt in het buurthuis aan de Heidestraat in Heppen. Op de stripbeurs staan zowel standen van nieuwe als tweedehandsstrips. Meerdere striptekenaars uit binnen- en buitenland zijn aanwezig om in je album een mooie persoonlijke tekening te maken. Er is een speciale, gelimiteerde uitgave van een stripalbum gelinkt aan Leopoldsburg, met op de cover het station en de tank op slechts 50 exemplaren. Er is gratis inkom.
Het is maar dat je 't weet
De meeste internationale immigranten naar het Vlaams Gewest waren vorig jaar EU-burgers. De top tien: Roemenië (7658), Nederland (4214), Oekraïne (3549), Bulgarije (2421), Polen (2160), Turkije (2027), Spanje (1889), Afghanistan (1697), Portugal (1685) en Marokko (1288).

Gasleiding overgetrokken

Zondag 14 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Parklaan in Diest is bij het uitvoeren van graafwerken een gasleiding naar een woning overgetrokken. De werkzaamheden in de tuin werden onmiddellijk gestaakt, waarna de brandweer het lek dichtte in afwachting van de komst van de gasmaatschappij. Door de uiterst beperkte omvang van het lek en de reactiesnelheid van de hulpdiensten was er geen gevaar voor de buurt.

Inbraak in scoutslokaal

Zaterdag 13 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben donderdagavond ingebroken in de scoutslokalen aan de Peetersstraat in Diest. De verantwoordelijke van de scouts kwam tijdens een rondgang in het gebouw oog in oog te staan met verschillende verdachten, die vervolgens het hazenpad kozen. Vermoedelijk betraden zij het gebouw via het dak, waarna zij een kast openbraken en om en bij de 600 euro uit een geldkoffer ontvreemdden.

Zomertijd is kamptijd!

Zaterdag 13 juli 2024
Uit de oude doos
Beringen - Zomertijd is kamptijd!Zoom
De zomer is de plezantste tijd voor al wie bij een jeugdvereniging is want dan is het kamptijd. Was jij bij ene jeugdvereniging? Welke? (reacties op Facebook Internetgazet Beringen)
En deel ook gerust je foto's! Of mail naar beringen[!]internetgazet.be (foto Citévolk Spreekt)

Sint-Anna Ziekenhuis

Zaterdag 13 juli 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Sint-Anna ZiekenhuisZoomHet voormalig ziekenhuis in Beringen-Mijn, nu woonzorgcentrum Ocura.

Als niets me nog eigen is

Zaterdag 13 juli 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Als niets me nog eigen isZoomVandaag serveert Edith een doordenkertje. 
Het is maar dat je 't weet
In 2023 gebeurden er 4.799 letselongevallen waarbij de dader achteraf vluchtmisdrijf pleegde. Op 10 jaar tijd is er zelfs een stijging met 9% (van 4.400 in 2014 naar 4.799 in 2023). Elke week zijn er in ons land dus 92 ongevallen met gewonden of doden waarbij de dader de vlucht neemt! Daarbij kwamen vorig jaar 19 personen om het leven en raakten 5.266 anderen gewond.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft elektriciteitswerken Bea Solutions uit Beringen failliet verklaard. Op 9 augustus gebeurt het neerleggen van de schuldvorderingen.

Bouwverlof start vandaag

Vrijdag 12 juli 2024
Beringen - Bouwverlof start vandaagZoomVandaag gaat het traditionele bouwverlof in. Veel bedrijven stoppen vandaag wat vroeger en er wordt dan iets gedronken of gegeten. Of veel bouwvakkers trekken namiddag naar de kroeg. Wij wensen alle bouwvakkers een fijn verlof. (foto AI Patrick Haesevoets) 

Foo Fighters in Londen

Vrijdag 12 juli 2024
Jean's muziekhoek
Beringen - Foo Fighters in LondenZoomOp het podium met de Foo Fighters in Londen, ja het kan! Maar eerst een terugblik op Werchter. "Een 20-tal bands heb ik gezien op 4 dagen Werchter: geen uitzonderlijke maar een degelijke editie voor mij. Geen Maneskin, geen Dua Lipa of Zara Larsson. Nochtans bleek Dua Lipa een geweldige show neer te zetten, maar je moet keuzes maken. De allerbesten voor mij waren: - PJ Harvey op nummer 1, theatraal en een loepzuivere stem in zachte en hardere nummers. Idles: rauwe rock-punk met veel overgave, net (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2000 neemt het aandeel van de bevolking van 67 jaar of ouder toe: van 15 procent in 2000 tot 19 procent in 2024. Het aandeel jonger dan 18 jaar daalde van 21 procent in 2000 naar 19 procent in 2024. Ook het aandeel van de brede middengroep tussen 18 en 66 jaar daalde: van 65 procent in 2000 naar 62 procent in 2024.

Wit wordt weer grijs

Donderdag 11 juli 2024
Beringen - Wit wordt weer grijsZoomDe mooie witte wolken van vandaag krijgen we morgen niet te zien. Deze nacht en morgen trekt er alweer een regenzone over onze regio. Een typische Belgische kwakkelzomer dus. Zaterdag wordt een beetje beter en zondag belooft zoals vandaag te worden. (foto Gust Ischen) 

Dali aan de hemel

Donderdag 11 juli 2024
Vandaag gezien
Beringen - Dali aan de hemelZoomSoms loont het om eens te turen naar de hemel zoals vanavond bij deze mooie schapenwolken, een prachtig modern schilderij, zomaar gratis. (foto Hans Put)
Beringen - Verkeersongeval in SchrikheidestraatEen vrouw die onwel geworden was aan het stuur is vanmiddag tegen twee geparkeerde voertuigen gereden in de Schrikheidestraat in Koersel. Zij raakte lichtgewond.

Inbraak in tuinhuisje in Ham

Donderdag 11 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Ham is ingebroken in een tuinhuisje aan de Kastanjestraat. Of de daders buitmaakten, is niet geweten. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.

Meer vlinderstruiken?

Donderdag 11 juli 2024
Beringen - Meer vlinderstruiken?ZoomGisteren was er nog het alarmerend bericht dat er steeds minder vlinders zijn. Misschien kunnen meer vlinderstruiken soelaas bieden? Want daar zitten toch altijd heel veel vlinders op. UPDATE Een kenner meldt ons dat vlinderstruiken géén waardplanten zijn voor vlinders. Een plant is pas een waardplant indien de plant ook echt belangrijk (noodzakelijk) is voor de ontwikkeling van het insect of vlinder. De vlinderstruiken trekken vlinders aan omwille van de nectar.
Meer vlinderstruiken?Meer vlinderstruiken?
Zoom
Beringen - 150 km aan waterleidingen vervangenDe Watergroep heeft het voorbije jaar 150 km aan waterleidingen vervangen in Limburg. In totaal wil de Watergroep 720 km aan waterleidingen vervangen op vijf jaar tijd. Het vervangen van de leidingen probeert de Watergroep steess te combineren met andere nutswerken, zodat de hinder beperkt blijft.

48.000 studentenjobs in Limburg

Donderdag 11 juli 2024
Cijfer van de dag
In heel 2023 waren er 48.000 Limburgse jobstudenten aan het werk, een toename van 10% op 2 jaar tijd. Samen werkten ze ruim 10,5 miljoen uren en verdienden ze 154 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers van de RSZ die UNIZO Limburg verwerkte. Vrouwelijke studenten werken meer jobs en uren dan hun mannelijke tegenhangers. UNIZO Limburg benadrukt het belang van jobstudenten voor ondernemingen, vooral vanwege de flexibiliteit en het kostenvoordeel dat ze bieden in een krappe arbeidsmarkt. UNIZO pleit (…) Het hele nieuwsbericht

Detective betrapt winkeldief

Donderdag 11 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Een winkeldetective betrapte gisterenmiddag in de Carrefour in Diest een Diestenaar die een verpakking opende en de inhoud naar binnenspeelde. Hij weigerde te betalen waarop het warenhuis de politie inschakelde.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft installateur Kanhel uit Beringen failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen moet via de website RegSol gebeuren.

Mooi fiets- en wandelweer

Donderdag 11 juli 2024
Beringen - Mooi fiets- en wandelweerZoomMet temperaturen tot 24° krijgen we vandaag een mooie dag, ideaal om te fietsen of te wandelen. (foto Gust Ischen) 
Het is maar dat je 't weet
Begin 2024 woonden er in het Vlaamse Gewest bijna 4.965.300 personen van Belgische herkomst en bijna 1.856.500 personen van buitenlandse herkomst. Het aandeel personen van buitenlandse herkomst lag daarmee op 27% van de totale wettelijke bevolking. In 2000 ging het om 10%.
Beringen - Botsing in  Laardijkstraat: twee gewondenIn de Laardijkstraat in Beverlo raakten gisterennamiddag twee auto's in een aanrijding betrokken. Twee zestigers uit Beringen raakten daarbij lichtgewond.
Nieuwe boeken
Beringen - Bokrijk, landelijke architectuur in bewegingZoomBokrijk, wie kent deze naam niet? Ieder kind in Limburg is wel eens op schoolreis geweest naar het openluchtmuseum in Genk maar het is ook nog altijd één van de favoriete familie-uitstappen. Bokrijk dompelt je als bezoeker onder in de boeiende wereld van onze voorouders, een uitgestrekt en prachtig domein vol waardevol erfgoed, uniek in de wereld. Bokrijk had twintig jaar geleden een oubollig imago, de oude huisjes spraken niet meer echt tot de verbeelding. Een nieuwe toekomst, een nieuwe visie (…) Het hele nieuwsbericht

Werkdruk in de zorg is te hoog

Woensdag 10 juli 2024
Beringen - Werkdruk in de zorg is te hoogZoomDe Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) publiceerde vandaag een rapport over de werkbaarheid van de jobs in zorg en welzijn in Vlaanderen. “De cijfers zijn alarmerend voor een sector waar het water al sinds de coronacrisis aan de lippen staat,” aldus federaal secretaris voor de Vlaamse social-profit Evert Persoon. Het rapport van de SERV bevestigt bovendien de resultaten van een eerdere werkdrukbevraging van de BBTK. Van de bijna 5.000 werknemers in de sector die deelnamen aan die bevraging, maakte het overgrote deel van de respondenten melding van fysieke en mentale vermoeidheid op het einde van de werkdag. De BBTK roept op om werk te maken van collectieve arbeidsduurvermindering om het werk haalbaar te maken en zo de sector aantrekkelijker te maken.

Gustaaf Van de Reyd overleden

Woensdag 10 juli 2024
Beringen - Gustaaf Van de Reyd overleden
Gustaaf Van de Reyd uit Stal, is overleden.
(° Beverlo op 28 december 1937 † Heusden-Zolder op 9 juli 2024)
Begroeting: maandag 15 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: woensdag 17 juli 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Mijn.
Beringen - Afwezigheidstoezicht tijdens je vakantieAls je op vakantie gaat, kan je afwezigheidstoezicht aanvragen bij de lokale politie. De politie-inspecteurs houden dan extra toezicht en maken regelmatig een rondgang aan je woning. Meer info via deze link. 

Opgelet voor kaartophalers

Woensdag 10 juli 2024
Beringen - Opgelet voor kaartophalersZoomFebelfin en het Parket van Antwerpen waarschuwen vandaag voor een toenemend fenomeen van fraude door zogenaamde kaartophalers. Bij deze vorm van oplichting doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen bij jou thuis langs te komen om je bankkaart en pincode in handen te krijgen. Ook overhalen ze de slachtoffers om hun andere waardevolle spullen (zoals cash of juwelen) mee te geven om deze in veiligheid te brengen. Wees op je hoede en onthoud dat een echte bankmedewerker nooit aan de deur (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Looi kermis met een sociaal karakterZoomGisteren werd Looi kermis afgesloten met de beertjesregen, waarbij kinderen een gratis speeltje kregen toegeworpen door de burgemeester en kinderburgemeester. Maandag was er ook al een speciale dag tijdens de kermis bij onze buren. Kiwanis Alchemia Tessenderlo hield dit jaar al voor de 31ste keer eraan om de andersvaliden uit de regio uit te nodigen voor de kermis. Dit jaar waren er er 220 andersvaliden en 100 begeleiders afgezakt naar Tessenderlo voor een zeer toffe dag. (foto André Caubergs) 

Nog nooit zo weinig vlinders

Woensdag 10 juli 2024
Het is maar dat je 't weet
Nog nooit waren er zo weinig vlinders als dit jaar in Vlaanderen. Dat blijkt uit een studie van Natuurpunt. De droogte van de afgelopen jaren, versnipperde natuurgebieden en de grote hoeveelheid stikstof zouden de boosdoeners zijn. Zelfs het kletsnatte voorjaar heeft de negatieve trend niet kunnen keren. Voor soorten die het al moeilijk hebben, kan zo'n slechte periode het einde betekenen.

Els Aerts overleden

Dinsdag 9 juli 2024
Beringen - Els Aerts overledenEls Aerts uit Koersel (voorheen Paal), weduwe van Willy Wils, is overleden.
(° Paal op 6 maart 1939 † Beringen op 7 juli 2024)
Begroeting: donderdag 11 juli 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jeanne Dillen overleden

Dinsdag 9 juli 2024
Beringen - Jeanne Dillen overledenJeanne Dillen uit Ham, echtgenote van Lodewijk Mangelschots is overleden.
(° Olmen op 28 juni 1934 † Ham op 8 juli 2024)
 Begroeting: vrijdag 12 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 13 juli 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Oostham.

Treinverkeer verstoord

Dinsdag 9 juli 2024
Beringen - Treinverkeer verstoordDoor het slechte weer zijn er bij de NBMS storingen op het hele net. Wie nog de trein moet nemen, controleert best de app of website. 

De Wever weeft

Dinsdag 9 juli 2024
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - De Wever weeftBallen en wielen, de sport domineert met het EK voetbal, tennis in Wimbledon en de Tour de actualiteit. De politieke situatie in ons land lijkt helemaal ondergesneeuwd door deze lawine aan sportnieuws en dat in het midden van de zomer. Het weer staat en stond toch al op zijn kop, dus kunnen er nu gerust woorden als ondergesneeuwd en lawine gebruikt worden om de recente ontwikkelingen te beschrijven. Bart De Wever en onze koning lijken wel twee handen op één buik. Onze Bart heeft natuurlijk de ideale (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Turnhoutsebaan in Diest plukte de politie een auto uit het verkeer die een grote witte rookpluim produceerde. Na controle bleek dat de keuring van het voertuig niet meer geldig was. De bestuurder uit Diepenbeek, de kersverse nieuwe eigenaar, beschikte bovendien niet over een geldig rijbewijs. De auto is vervolgens geïmmobiliseerd en getakeld.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 82,3 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,3 jaar en voor mannen gaat het om 80,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte voor mannen en vrouwen samen is licht gestegen ten aanzien van 2022 (+215 dagen). (Statbel)

Code oranje voor onweer

Dinsdag 9 juli 2024
Beringen - Code oranje voor onweerDe avond trekt een onweerszone over ons land. Volgens het KMI kan deze best pittig worden met rukwinden, regen en hagel. Voor Limburg wordt code oranje afgekondigd.
Beringen - Solliciteren in voetbalshirt!ZoomLogistiek dienstverlener Kuehne+Nagel gaat samen met HR-dienstverlener Tempo-Team op één dag op zoek naar 75 werknemers voor zijn nieuwe site in Tessenderlo. Dit doet het nu donderdag (11 juli) tijdens een ‘Jobkantine’ in een heus voetbalthema. Er staan verschillende grote opblaasbare games opgesteld en wie in het shirt van zijn of haar favoriet nationaal elftal - waar ook ter wereld - komt, scoort ongetwijfeld een extra punt! Iedereen uit de brede regio is welkom, ook (…) Het hele nieuwsbericht

Emilie Mariën overleden

Dinsdag 9 juli 2024
Beringen - Emilie Mariën overledenEmilie Mariën uit Beringen, weduwe van Jef Cruysberghs, is overleden. 
(° Balen 20/11/1927 † Beringen 07/07/2024) 
 Groeten op donderdag 11 juli 2024 van 18.30 uur tot 19.00 uur, in het funerarium Hulsmans-Laenen, Generaal Lemanstraat 17 te Leopoldsburg. 
De afscheidsplechtigheid, zal plaatshebben in aula “De Vloot” Koningin Louisa Marialaan 175, Leopoldsburg op vrijdag 12 juli 2024 om 11.00 uur, gevolgd door de bijzetting van de urne opde begraafplaats te Heppen.

Marcel Mondelaers overleden

Dinsdag 9 juli 2024
Beringen - Marcel Mondelaers overledenMarcel Mondelaers uit Tessenderlo, weduwnaar van Maria Vandervoort, is overleden. 
(° Beverlo op 16 januari 1938 † Tessenderlo op 7 juli 2024) 
Groeten: Op donderdag 11 juli 2024 kan u van 18.30 uur tot 19 uur, bij uitvaartcentrum Heselmans. 
Uitvaart: in de parochiekerk Sint-Martinus te Tessenderlo-centrum (Markt) op vrijdag 12 juli 2024 om 10.30 uur.

Roza Pauwels overleden

Dinsdag 9 juli 2024
Beringen - Roza Pauwels overledenRoza Pauwels uit Heppen, weduwe van Fik Cruysberghs, is overleden.
(° Heppen, 13 april 1936 † Heusden-Zolder, 6 juli 2024)
Begroeting: woensdag 10 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: donderdag 11 juli 2024 om 10.00 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 

Ivonne Vermeyen overleden

Dinsdag 9 juli 2024
Beringen - Ivonne Vermeyen overledenIvonne Vermeyen uit Beringen-Mijn (voorheen Beverlo), weduwe van Hendrik Cierpial, is overleden. 
(° Paal op 4 december 1932 † Beringen-Mijn op 5 juli 2024) 
Uitvaart: vrijdag 12 juli 2024 om 10.00 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 

Een zomerse warme dag

Dinsdag 9 juli 2024
Beringen - Een zomerse warme dagZoomVandaag kunnen we genieten van een zeer warme dag met temperaturen tot 30°. En de nacht kan dan wel eens plaatselijk flink onweerachtig worden.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 telde de woonmaatschappijen in het Vlaamse Gewest alles samen 174.995 sociale huurwoningen. 92% van de sociale woningen is in eigendom van de woonmaatschappijen, 8% zijn ingehuurde woningen. Het aantal woningen in eigendom van een woonmaatschappij lag eind 2023 het hoogst in de grootsteden Antwerpen en Gent, met respectievelijk 22.404 en 13.505 woningen. In Brugge waren er 4.060 sociale woningen in eigendom. In de overige Vlaamse gemeenten was dat aantal telkens kleiner dan 4.000 woningen. In twee Vlaamse gemeenten waren er geen woningen in eigendom. Het gaat om Herstappe en Horebeke.

Dodelijk ongeval in Ham

Maandag 8 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dodelijk ongeval in HamIn Ham is deze namiddag rond 16.30 uur een 55-jarige fietsster uit Ham omgekomen toen zij door een vrachtwagen werd geraakt op het kruispunt van de Zeventig Zillenweg, Wasseven en de Olmenseseteenweg. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.

Verre export stijgt

Maandag 8 juli 2024
Bedrijfsnieuws
In de eerste zes maanden van dit jaar exporteerden Limburgse bedrijven voor €551.030.715,65 aan goederen buiten de EU. Dat is een stijging van 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van Voka – KvK Limburg op basis van de certificaten van oorsprong. Ook het aantal certificaten van voorsprong (CO’s) in de eerste jaarhelft gaat met 3% licht omhoog in vergelijking met 2023. Het Midden-Oosten en China blijven de populairste exportbestemmingen buiten de EU. (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Marc en Maria zijn meest voorkomende namen in België. Het jaar 2023 wordt gekenmerkt door de opkomst van de voornaam Marc als de nieuwe nationale leider, waarmee de voornaam Jean werd onttroond. Ook dit jaar blijft Marc op de eerste plaats staan, met 61.231 mannen die op 1 januari 2024 die voornaam dragen. Jean blijft met 59.366 personen heel dicht bij de eerste plaats. Bij de vrouwen blijft Maria koploper: 104.494 vrouwen dragen die voornaam.
Beringen - W. Koersel B - Stal Sport op speeldag 1Weerstand Koersel B ontvangt op speeldag 1 op zaterdag 31 augustus Stal Sport. Op speeldag 2 op zaterdag 7 september moet Koersel B naar Linkhout terwijl Stal Sport Nieuwerkerken ontvangt.

Looi Feest

Maandag 8 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Looi FeestZoomDe eerste dagen van Looi Feest dompelde ons buurdorp onder in een heuse kermis- en feestsfeer. Veel volk ook uit Beringen op de kermis en braderie. Vanavond is er de alom gekende stratenloop en diervriendelijk vuurwerk. Morgen wordt het kermisweekend afgesloten met de dag van de lege portemonnees. (foto Patrick Knuyt)
Beringen - FC Paal-Tervant - Meeuwen op speeldag 1FC Paal-Tervant start de competitie op zaterdag 31 augustus met een thuismatch tegen KSK Meeuwen. Op speeldag 2 trekt FC Paal-Tervant op zondag 8 september naar Houthalen VV.

Dodelijke parachutesprong

Zondag 7 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Schaffen is deze namiddag rond 15.20 uur een 65-jarige vrouw om het leven gekomen bij een parachutesprong. Er ging iets mis bij een duosprong. De instructeur liep zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht. Het parket van Leuven onderzoekt de precieze omstandigheden van het voorval.
Beringen - FC Turkse - Turkse Rangers op speeldag 1FC Turkse start de competitie op zondag 1 september met een thuiswedstrijd tegen Turkse Rangers. Op speeldag 2 speelt FC Turkse op zaterdag 7 september uit bij Park Houthalen.
Beringen - W. Koersel opent tegen Bregel SportOp speeldag 1 van de competitie speelt eersteprovincialer Weerstand Koersel zaterdag 31 augustus uit op het veld van Bregel Sport in Genk. Zaterdag 8 september komt KGS Bree-Beek op bezoek in Koersel.
Ten opzichte van juni vorig jaar zijn er in Limburg maar liefst 24,62 procent méér faillissementen, vooral in de afwerking van de bouw, de garages én het transport.
Beringen - KVK Beringen opent tegen Bree-BeekKVK Beringen speelt zijn eerste competitiematch zaterdag 31 augustus op het veld van GS Bree-Beek. Op speeldag 2 speelt KV Beringen zaterdag 7 sepember thuis tegen KFC Eksel.

Restaurant Het Hert

Zaterdag 6 juli 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Restaurant Het HertZoomGebouwd in 1930 is dit gebouw op de markt van Beringen al die tijd een horecazaak geweest, gekend in Beringen en ver daarbuiten. Vandaag staat de zaak te koop. Wat zal de toekomst brengen?

Op vakantie!

Zaterdag 6 juli 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Op vakantie!ZoomBij het begin van de grote vakantie dit mooi gedicht van Edith op een al even mooie foto van Lambert.
Het is maar dat je 't weet
Bij de top 10.000 van familienamen op 1 januari jongstleden blijven familienamen als Peeters, Janssens en Maes het meest in België voorkomen. 30.558 personen hebben de naam Peeters, 27.927 hebben de naam Janssens en 24.233 hebben de naam Maes. Deze top drie is identiek in Vlaanderen. In Wallonië zijn de drie meest voorkomende familienamen Dubois, Lambert en Martin; in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dat Diallo, Bah en Barry. In vergelijking met 2023 blijft de top 10 van de familienamen op nationaal niveau alsook in het Waalse Gewest dezelfde. Voor het Vlaams Gewest neemt Willems de plaats in van Mertens en komt zo op een zeer eervolle 5de plaats terecht. De naam Mertens verliest een plaats en gaat naar de 6e plaats. De rest van het klassement blijft ongewijzigd ten opzichte van 2023.
Uit de oude doos
Beringen - Oude foto's en memorabilia gezochtZoomIn het kader van de viering 100 jaar Flandria Paal, 50 jaar AC Tervant en 5 jaar KFC Paal-Tervant op 24 augustus 2024 zoeken we oude foto's en memorabilia van beide clubs. Foto's van ex-spelers, trainers, vlaggen, t-shirts,....
Meer info bij jos.vanwinge[!]telenet.be Tel: 0479 99 03 83.
En noteer 24 augustus alvast in uw agenda!
Deze voormiddag rond 11 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Laan op Vurten en de Noordwijkstraat in Beringen-Mijn. Daarbij is een vrouw gewond geraakt.
Beringen - Bestuurder speedpedelec rijdt man aanIn de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel heeft de bestuurder van een speedpedelec vanmiddag kort voor 13 uur een man aangereden die net uit zijn voertuig was gestapt. De voetganger raakte lichtgewond.

Maria Gebruers overleden

Vrijdag 5 juli 2024
Beringen - Maria Gebruers overleden
Maria Gebruers uit Oostham, weduwe van André Nuyts, is overleden. 
(°Meerhout, 30 september 1941 † Geel, 4 juli 2024)
Begroeting: woensdag 10 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 11 juli 2024 om 13.00u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Roger Vandebroek overleden

Vrijdag 5 juli 2024
Beringen - Roger Vandebroek overleden
Roger Vandebroek uit Koersel, echtgenoot van Rosette Lens, is overleden. 
(° Heusden, 2 oktober 1947 † Koersel, 4 juli 2024) 
Begroeting: dinsdag 9 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: woensdag 10 juli 2024 om 12.30u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Het is maar dat je 't weet
Voor het vijfde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2023. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is opnieuw de populairste voornaam bij jongens, voor Arthur en Liam. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Olivia is de populairste voornaam van meisjes die geboren zijn in 2023. 587 baby's kregen de naam Olivia. Dat zijn er 49 minder dan het jaar ervoor en 158 meer dan de 429 baby's die Emma als voornaam kregen. Louise neemt dit jaar opnieuw de derde plaats in op het podium. Er zijn drie nieuwe voornamen in de top 10: Sofia maakt een indrukwekkende entree op de 4e plaats, Eva staat op de 7e plaats en Juliette komt net binnen op nummer 10.

270 verkeersdoden in 2023

Donderdag 4 juli 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 vielen er 270 doden bij verkeersongevallen in het Vlaamse Gewest. Dat is een daling met 4% in vergelijking met 2022. In vergelijking met 2005 is het aantal verkeersdoden meer dan gehalveerd (-54%). Daarnaast waren er in 2023 2.297 zwaargewonde verkeersslachtoffers op de wegen in het Vlaamse Gewest. In 2005 waren er dat 3.912. Tussen 2005 en 2023 daalde het aantal zwaargewonde verkeersslachtoffers met 41%. Het aantal lichtgewonden daalde tussen 2005 en 2023 van 36.116 naar 25.283 (- 30%). Bijna de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden 22.871 verkeersongevallen met doden of gewonden geregistreerd in het Vlaamse Gewest. Dat zijn er 2 procent minder dan in 2022. 2023 is het jaar met het laagste aantal ongevallen met doden of gewonden, uitgezonderd de jaren 2020 en 2021. Maar dat waren uitzonderlijke jaren met een lager aantal verplaatsingen ten gevolge van de maatregelen in het kader van de Covid-19-pandemie. Het merendeel van de ongevallen met doden of gewonden gebeurde in 2023 op gemeente- of gewestwegen (92 procent%). Slechts 8 procent van alle ongevallen gebeurde op autosnelwegen. Het lage aandeel van de autosnelwegen is opvallend, aangezien die wegen goed zijn voor 49 procent van alle gereden kilometers. 62 procent van het totaal aantal ongevallen met doden of gewonden in België in 2023 gebeurde in het V:aams Gewest.

Vals brandalarm bij Sportoase

Woensdag 3 juli 2024
Beringen - Vals brandalarm bij Sportoase
Het zwembad Sportoase op be-MINE is deze namiddag ontruimd na een brandalarm. Gelukkig bleef dat vals te zijn en konden de aanwezigen terug naar binnen. De onfortuinlijke zwemmers werden opgevangen in de veilige zone buiten en kregen warmtedekens. Na controle door de brandweer werd het zwembad terug geopend. Er was blijkbaar een probleem met de ventilatie die het brandalarm deed afgaan. 



Het is maar dat je 't weet
In 2023 noteerden de Belgische luchthavens een stijging van het aantal reizigers en vluchten, wat wijst op een verder herstel na de verstoring als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ondanks deze betere cijfers is de sector nog steeds niet op het niveau van 2019. In 2023 passeerden bijna 32,4 miljoen passagiers de Belgische luchthavens, een stijging van iets meer dan 15% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer ligt echter nog steeds onder de 35,5 miljoen passagiers die in 2019 werden vervoerd. In 2023 werd iets meer dan 1,6 miljoen ton goederen vervoerd, een daling van bijna 11% ten opzichte van 2022. Deze cijfers zijn echter nog steeds iets hoger dan in 2019. Wat het goederen- en postvervoer betreft, nam de luchthaven van Luik-Bierset 62% van de totale activiteit in deze sector voor haar rekening, terwijl de luchthaven van Zaventem goed voor 36% was.

Muziekpartituren gezocht

Woensdag 3 juli 2024
Uit de oude doos
Beringen - Muziekpartituren gezochtZoomIn een archief werden deze oude liedjesteksten over Flandria Paal gevonden maar er zijn geen muziekpartituren. Wie kent deze liedjes? En vooral wie kent de muziek? Alle hulp is welkom bij jos.vanwinge[!]telenet.be
Muziekpartituren gezocht
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
In de Nieuwe Dijkstraat in Schaffen is een valschermspringer tijdens de landing op een loods beland. De brandweer moest de veertiger van het dak halen. De man die breuken opliep aan de benen is naar het ziekenhuis gebracht.

Zuster Trudo overleden

Woensdag 3 juli 2024
Beringen - Zuster Trudo overledenZuster Trudo (Maria Creemers) is overleden. 
Zuster Trudo was lange tijd actief in Beverlo. 
(° Peer 24 november 1927 † Leuven 30 juni 2024) 
Groeten: Funerarium Pues, Geldenaaksebaan 344 Heverlee op afspraak tot vrijdag 5 juli 16u via 016 40 42 40. 
Uitvaart: zaterdag 6 juli 10u30 in de kerk Sint-Jozef, Bogaardenstraat 72, Leuven.

Neos op culinair bezoek

Dinsdag 2 juli 2024
Beringen - Neos op culinair bezoekZoomNeos Beringen sloot het werkjaar af met een bezoek aan 't Aarts Paradijs in Koersel. Genieten was de boodschap, en dat hebben ze gedaan!
Beringen - Aanwinsten voor Fufo BeringenFufo Beringen (tweede provinciale dames) heeft zes inkomende transfers gerealiseerd: Axana Vanreppelen (Hasselt), Chiara Brolet (Tervant), Loran Geskens (Moldavo), Elisabeth Harkes (Gestel), Kiara Simkens (Thes) en Rania Paesmans (Tervant).
Beringen - Stal Sport trekt zes spelers aanDerdeprovincialer Stal Sport heeft zes spelers aangetrokken: Gianni Convalle (Laakdal), Kyle Vangronsveld (vrije speler), Salih Dogan (KFC Anadol), Robbe Kenens (Linkhout) en Marcello en Dino Ramundo (vrije spelers).

Mayke Cuppens overleden

Dinsdag 2 juli 2024
Beringen - Mayke Cuppens overleden
Mayke Cuppens uit Ham, voorheen Beringen, weduwe van Lambert Groffils, is overleden.
(° Zolder op 2 oktober 1929 † Ham op 1 juli 2024)
Begroeting: vrijdag 5 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 6 juli 2024 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Opgelet: éénrichtingsverkeerZoomDoor de werken aan de Katermeerstraat in Paal is er éénrichtingsverkeer vanuit de Beverlosesteenweg richting Paalsesteenweg. Toch zijn er automobilisten die dat negeren. De politie voert extra controles uit. En een boete kost 174 euro.

Maikel Sas overleden

Maandag 1 juli 2024
Beringen - Maikel Sas overleden
Maikel Sas uit Koersel, zoon van Martine Vos en Luc Sas, is overleden.
(° Heusden-Zolder op14 augustus 1996 † Heusden-Zolder op 24 juni 2024)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents
Liever geen bloemen maar u kan vrijblijvend een gift storten ten voordele van Pink Paws Pet Rescue vzw op nummer BE42 3631 3402 6354, met de mededeling "ter nagedachtenis van Maikel Sas".
Beringen - Limburgse primeur: Grote poppenroverZoomBinnen het project 'Ecologisch beheer van de Eikenprocessierups' heeft het Provinciaal Natuurcentrum voor een Europese primeur gezorgd: met succes kweekten zij de kever 'Grote poppenrover' die de strijd moet aangaan met de eikenprocessierups. De brandharen van deze rupsen veroorzaken hevige huidirritatie, reden genoeg om ze massaal te bestrijden, hetgeen meestal met biociden gebeurde. De zoektocht naar een natuurlijke vijand was niet evident, want net omwille van de brandharen zijn de rupsen oneetbaar. Tot men ontdekte dat de inheemse grote poppenrover daar geen last van heeft.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 reisden we meer dan ooit tevoren: 23,2 miljoen keer, 2,2% meer dan het vorige recordjaar 2019. Het aantal overnachtingen is eveneens gestegen, we zijn in totaal 163,6 miljoen dagen vertrokken, dat was 7,1% meer dan in 2019. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van het Reisonderzoek van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Naast zakenreizen maakte de Belgische bevolking 21,8 miljoen vakantiereizen. België prijkt bovenaan de lijst van bestemmingen met 47% kortstondige verblijven van één tot drie nachten, gevolgd door Frankrijk (19%) en Nederland (16%). Voor vakanties van vier nachten of meer is Frankrijk de favoriete bestemming (26%), voor Spanje (13%) en België (12%).
Beringen - Elf nieuwe spelers bij KVK BeringenEersteprovincialer KVK Beringen heeft elf spelers aangetrokken: Shane Mulders (Eendracht Termien), Edwin Wang (ASV Geel), Joren Schreurs (Sporting Hasselt), Mathis De Beule (Sporting Hasselt), Doran Gilis (Bregel Sport), Tuur Gilissen (Herk FC), Kasper Haenen (Herk FC), Ruben Janssen (Eendracht Termien), Robbe Jordens (Sporting Hasselt), Tuur Lambrecks (Sporting Hasselt) en Stan Mullens (Bregel Sport).
Beringen - Twee aanwinsten voor Weerstand KoerselEersteprovincialer Weerstand Koersel heeft twee spelers aangetrokken: Tommy Ketels van KVV Heusden-Zolder en Korneel Lemmens van Park Houthalen. Zenn Ulenaers verkast naar Westerlo, Jordy Claes naar FC Anadol en Kenny Ponet naar Torpedo Hasselt.

Aannemer RSB Hornix failliet

Maandag 1 juli 2024
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van aannemer RSB Hornix uit Beringen. Het indienen van de schuldvorderingen moet gebeuren voor 26 juli.
23/08
Steven D'hulst

Van harte gefeliciteerd met je 45ste verjaardag, maak er een mooie dag van

Veerle Nulens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen