Het overige nieuws

Lommel - Lommelse judocoach gasttrainer in CyprusZoomAfgelopen weekend stond er een Internationaal judotornooi gepland in het Cypriotische Larnaca. Helaas werd dit geannuleerd wegens de afzegging van vele landen om met de nakende Olympische Spelen eventuele kwetsuren te voorkomen. De Cypriotische Federatie verving het tornooi dan maar door een stage voor de Nationale ploeg en verzocht onze Lommelse Judocoach Jean-Jacques Melotte om deze stage te leiden. Ook de Lommelse judoka Joran Schildermans vergezelde zijn trainer om aan deze stage deel te nemen en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Blind Date deze zomer met een boekZoomIn de Lommelse bib kan je vanaf 5 juli op blind date gaan met een boek. De medewerkers van de bib kozen vergeten boeken, pareltjes van boeken, nieuwe boeken, bekroonde boeken,... voor jullie uit. Laat je verrassen, want never judge a book by its cover. Veel leesplezier!

Geen andere oplossing?

Dinsdag 28 juni 2016
Lommel - Geen andere oplossing?ZoomDe eerste werkdag nadat de schepen met lint en schaar zaterdag het vernieuwde deel van de Kerkstraat voor geopend verklaarde, werd ter hoogte van de winkel Di Noi Fashion die nieuwe Kerkstraat alweer opgebroken voor kabelherstelling. Waarom, zo kan men zich afvragen, plaatst men bij volledig nieuwe wegenwerken, geen U-vormige betonnen kabelgoten zoals bij de spoorwegen, om dergelijke problemen meteen op te lossen? (Bijdrage Georges Bleyen)

Ooievaarstraat zet zomer in

Dinsdag 28 juni 2016
Lommel - Ooievaarstraat zet zomer inZoomAfgelopen vrijdag werd in de Ooievaarstraat de zomer weer feestelijk ingezet. Een grote tent op het pleintje, meer dan voldoende eten en drinken en grote gezelschapsspelen waren de ingrediënten voor een geslaagd buurtfeest. Voor het tweede jaar op rij waren de weergoden de bewoners van Ooievaarstraat, Parkietstraat en Duivenstraat ook goed gezind. Zondagavond deden deze buren er nog een schepje bovenop en schreeuwden ze met z’n allen de Rode Duivels tegen Hongarije naar de overwinning. Het begin van een nieuwe traditie? (Bijdrage Karin Jaeken)
Lommel - Weer zó dicht op de actualiteitZoom(Foto Albert Agten)
Lommel - Diamanten bruiloft én twee maal vierZoomHet was een druk weekend voor Lies Jansen (79) en Fons Emmers (83) (foto bovenaan) want ze hebben vrijdag hun diamanten bruiloft gevierd. Lies heeft altijd op Philips gewerkt en Fons was wegenwerker. En zondag werden twee kleinkinderen ook nog eens samen gedoopt, wat ook aanleiding gaf tot twee maal vier generaties daar in de Balendijk! (twee foto's onderaan) (Foto's Vivi Vaesen)
Diamanten bruiloft én twee maal vierDiamanten bruiloft én twee maal vier
Zoom

Morgen nieuwe gemeenteraad

Maandag 27 juni 2016
Gemeenteraad
De laatste gemeenteraad voor de zomervakantie telt heel wat agendapunten, veertig om precies te zijn. Uiteraard zijn hier vele korte en administratieve zaken bij, o.a. worden de jaarrekeningen 2015 van de stad, het OCMW, de politie en de AGB-sport voorgelegd, ligt de overeenkomst tot uitbating van het nieuwe dierenasiel voor en is er een wijziging in de personeelsformatie en het organogram. Vanuit de oppositie werden punten toegevoegd omtrent de waterellende, de parkeergelegenheden én de brochure 'Lommel Leeft'. Volledige dagorde.
Lommel - Vrijwilligers gezocht voor vakantiekampenZoomRode Kruis Vlaanderen organiseert ieder jaar vakantiekampen, vooral voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. Vaak zijn hier ook allochtone kinderen en kinderen van vluchtelingen bij. Ook plaatselijke afdelingen helpen mee om deze groep 'op te sporen' en eventueel mee op vakantie te laten gaan. In totaal zijn er dertien vakantiekampen. En voor de begeleiding hiervan is het Rode Kruis telkens weer op zoek naar vrijwilligers. Om mee op kamp te gaan, moet je geen specifieke opleiding gevolgd hebben. (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Kolonie

Zondag 26 juni 2016
Morgennamiddag wordt in taverne "De Brugwachter" de woning Kolonie 18 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 61a74ca en heeft een KI van 1375 euro.

Op bezoek in Natuurhulpcentrum

Zaterdag 25 juni 2016
Lommel - Op bezoek in NatuurhulpcentrumZoomZiekenzorg Lommel-Centrum ging afgelopen donderdag op bezoek in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Om zoveel mogelijk leden de mogelijkheid te geven om deel te nemen werd gezorgd voor een liftbus en de nodige rolstoelen. Na een interessante video werden ze door twee bekwame gidsen rondgeleid in het park waar het heerlijk koel was. Het werd een heerlijke dag voor de deelnemers dankzij de inzet van de kernleden en andere vrijwilligers. (Bijdrage Louisa Willekens)
Op bezoek in NatuurhulpcentrumOp bezoek in Natuurhulpcentrum
Zoom
Lommel - 'Dag van de mantelzorger' bij ZiekenzorgZoomAfgelopen woensdag was het de 'dag van de mantelzorger' en dan gaan de kernleden van Ziekenzorg Kerkhoven traditioneel op pad om die mensen een hart onder de riem te steken. Ze kregen een kleine attentie en heel veel dank om zich dagelijks in te zetten voor hun zieke. Zo'n kleine attentie doet wonderen en geeft hen het gevoel dat het gewaardeerd wordt wat zij allemaal doen. Proficiat en dank u wel, mantelzorgers! (Bijdrage Frieda Willekens)

Pater Maurits Luyten overleden

Zaterdag 25 juni 2016
Lommel - Pater Maurits Luyten overledenWoensdag is priester Maurits Luyten overleden, lid van de Paters van het H. Sacrament. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van het H. Sacrament in Kattenbos. Begroeting in uitvaartcentrum Severens in Lommel na telefonische afspraak (011-55.16.55).

Uitpakken...

Zaterdag 25 juni 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - Uitpakken...Mijlpalen, een mens zet er wat in zijn leven. Wist je trouwens dat ‘mijl’ van het Latijnse ‘mille passum’ komt? Duizend passen. Ik meen alvast dat onze passen steeds groter worden, want onze jongste neemt afscheid van de secundaire school. Op stap naar zijn toekomst, die alsmaar duidelijker wordt. Maar anderzijds wordt het verleden ook groter. Maar kom, een mens mag niet bij de pakken blijven zitten en moet af en toe uitpakken met iets. Kijk, dat ga ik doen, met het cadeautje van mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Verkammen overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Lommel - Michel Verkammen overledenGisteren overleed Michel Verkammen, de weduwnaar van Marie-José Haeopers. Hij was 84 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de afscheidsplechtigheid in besloten kring.Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrulm Severens in Lommel.

Pol Ooms overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Lommel - Pol Ooms overledenDinsdag overleed de uit Eksel afkomstige Pol Ooms, de weduwnaar van Adèle Löhr. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroeting na telefonische afspraak: 011 - 55.16.55.

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Emmers overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Lommel - Alice Emmers overledenWoensdag is Alice Emmers overleden, de weduwe van Frans Van Hout. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel.v Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Celine Roosen overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Lommel - Celine Roosen overledenGisteren is Celine Roosen overleden, de weduwe van Henri Ven. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: maandag (20u - 20.30 uur).

Grote schade in Luyksgestel

Vrijdag 24 juni 2016
Lommel - Grote schade in LuyksgestelZoomU kon het ook al zien op het filmpje gisterenavond van in Reusel, maar vanochtend werd de schade pas écht goed zichtbaar. Luyksgestel leek wel een dorp 'under fire'... (Foto's Annie Teuwens)
Grote schade in LuyksgestelGrote schade in LuyksgestelGrote schade in Luyksgestel
Zoom

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Fienneke Beliën overleden

Donderdag 23 juni 2016
Lommel - Fienneke Beliën overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is de uit Hamont afkomstige Fienneke Beliën overleden, de weduwe van Christ Nouwen. Zij was 79 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (13.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in  Lommel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur).

Special Olympics 2017 naar Lommel

Donderdag 23 juni 2016
Lommel - Special Olympics 2017 naar LommelZoomNa zovele andere grote sportmanifestaties, is de stad erin geslaagd om ook de 'Special Olympics Nationale Spelen' naar onze gemeente te halen. Van 24 tot 27 mei 2017 zullen duizenden 'speciale' atleten hun opwachting maken in Lommel, om er het beste van zichzelf te laten zien! Nu al noteren in uw agenda.

Oefening baart kunst

Donderdag 23 juni 2016
Lommel - Oefening baart kunstZoomIn basisschool Sint-Jan waren vandaag drie jonge dames van Speelpleinwerking (die tijdens de zomervakantie hun werkterrein hebben aan de Soeverein) de kinderen een namiddag aan het entertainen. Praktijkoefening voor de 'grote vakantie' wellicht... (Foto Robert Boons)

René Moennekens overleden

Woensdag 22 juni 2016
Lommel - René Moennekens overledenZoomVandaag is René Moennekens overleden, de weduwnaar van Maria Angèle Berckmans. Hij was 84 jaar.  Begroetingsmoment: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft priester Gerard Janssen (48), afkomstig uit Lindel-Hoeven, benoemd tot pastoor in de federatie Hasselt-West, die de parochies Kermt, Kuringen-Tuilt, Spalbeek en Stokrooie omvat. Hij gaat na de grote vakantie wonen in Kermt. Nu is Gerard Janssen nog pastoor in de federatie Maaseik-Centrum. Tevoren was hij pastoor van de Lommelse parochies Heeserbergen, Werkplaatsen en Stevensvennen en kapelaan in Genk-Centrum.

Twee voor de prijs van één

Dinsdag 21 juni 2016
Prietprouwët
Lommel - Twee voor de prijs van éénÁlleeën nën dwalm vërandert vázëlèèvë nie va gëdààcht!
Gèld mut rollën èn dorum ees-t nie vierkàànt.
          Pjérkën
Lommel - Gezellig samenzijn van 'Levensloop'ZoomAfgelopen zondag organiseerde het organisatiecomité van Levensloop Lommel een 'gezellig samenzijn ' voor alle vechters en hun begeleiders. Het was een gemoedelijke samenkomst met een hapje en een drankje en een optreden door Toon en Christiane. Ook meter Katrien De Ruysscher en burgemeester Peter Vanvelthoven deden een woordje en namen uitgebreid de tijd om een praatje te slaan met de aanwezigen. Meer foto's op de Facebookpagina van Levensloop Lommel!
Gezellig samenzijn van 'Levensloop'Gezellig samenzijn van 'Levensloop'Gezellig samenzijn van 'Levensloop'
Zoom
Lommel - Het Daghet zong in basiliek TongerenZoomKoor Het Daghet verzorgde afgelopen zondag de plechtige zondagsmis in de Basiliek van Tongeren. In de namiddag werd de Landscommanderij van Alden Biesen bezocht. Na de rondleiding door de gidsen luisterden ze de plaatselijke kapel (foto onderaan) nogmaals op met mooie klanken. (Bijdrage Jean Verjans)
Het Daghet zong in basiliek Tongeren
Zoom
Lommel - Clinique Botanique - of hoe een boom genezenZoomCompagnie De Vleesklak mag dan al wel op het festival van Avignon gespeeld hebben, Beeldig Lommel krijgt al jarenlang de primeur van hun nieuwste act, zo ook het afgelopen weekend met Clinique Botanique. Of hoe het Peltse straattheatergezelschap op sublieme wijze op zoek gaat naar dé remedie om een stervende boom te redden - als er geen water is, helpt misschien een spuit, nieuwe grond, of toch maar de zaag? (Foto Marc Faes) Meer foto's
Lommel - De laatste loodjes voor de studenten...Zoom(Foto Albert Agten)

Weekendverkeer: 62 ongevallen

Maandag 20 juni 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 33 ademtesten af waarvan er 5 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Bosland viert 10-jarig bestaan

Maandag 20 juni 2016
Lommel - Bosland viert 10-jarig bestaanZoomBosland, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Vlaanderen, bestaat dit jaar tien jaar. Dat wordt een heel jaar lang gevierd met een brede waaier aan activiteiten. Denk hierbij onder andere aan bijzondere arrangementen, een hangmatactie, boomplantacties en natuurlijk een groots verjaardagsfeest.
Een dagje Bosland is een beleving op zich, of je nu Boslander bent of verder weg woont. Om de beleving nog te verhogen, worden er nieuwe arrangementen uitgewerkt met lokale ondernemers. Momenteel (…) Het hele nieuwsbericht

De flitsers van de week

Maandag 20 juni 2016
Lommel - De flitsers van de weekEr wordt deze week 'beeldig' geflitst op de Luikersteenweg, de Kerkhovensesteenweg en de N71.
Grensgevallen
Er komt voorlopig geen directe Intercityverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf via Venlo. Ook het idee voor een snelle, directe verbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken is voorlopig opgeborgen. De Nederlandse staatssecretaris Sharon Dijksma heeft een besluit over de intercity uitgesteld na overleg met de provincies Noord-Brabant en Limburg, zo meldt de NRC.

Het oor van Jefke

Zaterdag 18 juni 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Het oor van JefkeHet spijt me, maar ik krijg het even moeilijk.
Hebben jullie er enig idee van hoe het voelt als je de sterke indruk overvalt dat je het allemaal niet zo goed meer begrijpt?
Zo interpreteer ik de uitleg die ik van mijn dokter krijg wel eens fout. Zo hoor ik moslims wel eens verkondigen dat ze een vredelievende en tolerante godsdienst belijden. En ’s anderendaags vind ik dan op Youtube een filmpje dat toont hoe twee jonge homo’s ergens in een moslimland opgeknoopt worden. Ik zie (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Arno primus en afsluiting KIVA-projectZoomHet was volop feest in basisschool het Kla4tje gisteren. Eerst en vooral was er Arno uit het 6de leerjaar (eerste foto onderaan) die de 'primusprijs' won in de kangoeroewedstrijd over heel Vlaanderen waarbij hij liefst120/120 scoorde. En eveneens in het Kla4tje vond gisteren het afsluitingsfeest plaats van  het KIVA project, een project tegen pesten. Er werd gespeeld, lekkernijen met fruit en groenten gemaakt, geschminkt, rare kapsels, ... voor ieder wat wils. De kinderen vonden het een geweldige dag.
Arno primus en afsluiting KIVA-projectArno primus en afsluiting KIVA-projectArno primus en afsluiting KIVA-project
Zoom

Dorpsgezicht

Vrijdag 17 juni 2016
Tribunaliteiten
Wie binnenkort op vakantie gaat, droomt al hardop van mooie dorpsgezichten in streken waar de tijd stil stond. Minder lyrisch is de bouwpromotor, die in plaats van een gebouw dat wat hem betreft rijp is voor de sloop, een dorpsgezicht koopt. De bouwondernemer waar het hier over gaat, bood 1.050.000 euro voor een rijwoning en een hoekwoning. De eigenaar antwoordde dat hij het bod aanvaardde. Veertien dagen later meldde de bouwondernemer dat zijn bod enkel strekte tot prijszetting. Er waren, wat hem betreft, nog een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat in de zomer 4 keer per week vanuit Eindhoven naar Barcelona vliegen. In de winter zullen dat 3 verbindingen per week zijn. Vandaag kwam de eerste vlucht uit Barcelona aan in Eindhoven.
De Raad van Bestuur van de sociale bouwmaatschappij Kempisch Tehuis keurde op 31 mei het jaarverslag van 2015 goed. Daaruit blijkt dat er vorig jaar 51 nieuwe woningen werden opgeleverd in in Peer, Bree, Meeuwen en Bocholt, waardoor men op 1 januari jl. op 3.031 verhuurde woningen uitkwam. In Peer, Neerpelt, Lommel, Bocholt, Zonhoven, Overpelt, Houthalen-Helchteren en Hechtel- Eksel waren de werken voor 162 woningen al gestart en worden nieuwe projecten voor nog eens 252 woningen voorbereid. (…) Het hele nieuwsbericht

VZW Elle Eventss opgericht

Donderdag 16 juni 2016
Ben Luyckx, Niels Roosens en Thijs Winnicki, allen uit Lommel, hebben de vzw Elle Eventss opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in de Bochtstraat. Doel van de vereniging is het organiseren en ondersteunen van culturele, sociale, ontspannende en sportieve activiteiten.

Maria Friet overleden

Woensdag 15 juni 2016
Lommel - Maria Friet overledenVandaag is Maria (Wies) Friet overleden, de echtgenote van Clemens Dewitz. Zij was 77 jaar en wordt maandag gecremeerd na de uitvaartliturgie (12.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Nieuwe bvba: J&F Immo

Woensdag 15 juni 2016
Jean Flemings en Ruud Jansen, beiden uit Lommel, hebben de bvba J&F Immo opgericht met zetel aan de Binnensingel in Lommel. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap zijn immo-activiteiten.

Pierre Plees overleden

Woensdag 15 juni 2016
Lommel - Pierre Plees overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Pierre Plees overleden, de weduwnaar van Mariette Willekens. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in de aula van de Kruierie in Balen.

'Expo foto' in Mol

Dinsdag 14 juni 2016
Lommel - 'Expo foto' in MolVan 18 tot en met 26 juni is tijdens de weekends van 14 tot 18u in de Sint-Willibrorduskapel aan de Ezaart 146a in Mol een fototentoonstelling te bekijken met werk van de afstuderenden van het atelier Fotografie van de Molse Academie voor Beeldende Kunsten. Onder de tentoongestelde foto's ook werk van enkele medewerkers van de Internetgazet, zoals Sonja Sleurs (Overpelt) en Luc Verhoeven (Lommel). Gaat dat zien!

Nelly Van Gerven overleden

Dinsdag 14 juni 2016
Lommel - Nelly Van Gerven overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Nelly Van Gerven overleden, de echtgenote van Roger Stroobandt. Zij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Grensgevallen
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven wil een Engelstalig theater in Eindhoven. Dat moet bijdragen aan een sfeer in de stad waarin internationals zich beter thuis voelen. Daarnaast wil hij dat de winkels in de binnenstad tot een uur of 10 ‘s avonds open blijven. Een op de vijf Eindhovenaren is geboren in het buitenland, zegt Van Gijzel. Hij ziet het als een taak van de stad om die groep mensen aangename leefomstandigheden te bieden. Een Engelstalig theater vormt daar onderdeel van. Van Gijzel: (…) Het hele nieuwsbericht
Volgens het principe 'een gezonde geest in een gezond lichaam' start OKRA-Academie Lommel met een aanbod van sportieve ontspanning samen met geestelijke verrijking. De eerste editie van dit splinternieuw initiatief heeft plaats op donderdag 30 juni aanstaande, met als einddoel Hamont-Achel. Om 9 uur starten ze aan de fietskiosk voor de evenementen- en sporthal De Soeverein, om nadien een bezoek met rondleiding te kunnen brengen aan sierviskwekerij van de Laar, Kasteel Grevenbroek, de Achelse kluis en (…) Het hele nieuwsbericht
Na lang overwegen heeft de organisatie de knoop doorgehakt om géén 'Gracias' te organiseren dit jaar. Als festival is het enorm moeilijk om op te knokken tegen het EK, zeggen ze. Het was een uitermate moeilijke beslissing omdat 10 jaar 'Gracias a la Vida' toch wel een mijlpaal moest worden. De organisatie achter dit érg gesmaakte festival is nu druk bezig zich te herorganiseren en aan het bekijken in welke mate het festival de volgende jaren toch kan voortbestaan. Mochten er mensen geïnteresseerd zijn zich aan te sluiten bij de werkgroep van Gracias om hun taken wat te verlichten horen ze dat graag.

Fernand Fonteyn overleden

Maandag 13 juni 2016
Lommel - Fernand Fonteyn overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Fernand Fonteyn overleden, de echtgenoot van Eliane Verheyen. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oostham.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 doden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - Een beetje reclame mag af en toeZoom(Foto Albert Agten)

Gerard Vanduffel overleden

Maandag 13 juni 2016
Lommel - Gerard Vanduffel overledenZaterdag is Gerard Vanduffel overleden, de echtgenoot van Catherine Lyen. Hij was 88 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Jacobus Kleiss overleden

Maandag 13 juni 2016
Lommel - Jacobus Kleiss overledenVrijdag overleed Jacobus Kleiss, de weduwnaar van Judith Oostdam. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Twaalf rijbewijzen ingetrokken

Maandag 13 juni 2016
Lommel - Twaalf rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend hebben de politieploegen van Lommel, Kempenland en HANO meegewerkt aan de alcoholcontroles die door de provincie waren aangekondigd. Van alle bestuurders die zaterdagavond en -nacht gecontroleerd werden, moesten er 12 hun rijbewijs inleveren.

Avondmarkt Koning Leopoldlaan

Maandag 13 juni 2016
Volgende maandag - 20 juni - vindt de jaarlijkse avondmarkt op de Koning Leopoldlaan weer plaats. Zoals altijd zijn er talloze kraampjes met vele uiteenlopende producten te vinden. De avondmarkt start om 18.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. De straat wordt verkeersvrij gemaakt (vanaf Colruyt tot Lutlommel) van 14.00 uur tot 23.00 uur. (Bijdrage Raf Mertens)
Lommel - Voetbal of niet: er wordt geflitstDe lokale politie heeft geen tijd om naar het voetbal te kijken, want ze staan vanaf morgen weer paraat om u (eventueel) te flitsen in de Martinus van Gurplaan, op Maatheide, de N71 én de N74.
Lommel - Nieuw parcours voor Car WreckersZoomIn de Bunststraat (vlakbij het schooltje van Stapsgewijs) zijn ze er klaar voor. Er werd een volledig nieuw Car Wreckers-parcours aangelegd. Volgende zondag van 10 tot 17 uur kunt u er terecht voor de officiële opening en kunt u genieten van wat elektrische schaalvoertuigen 1/10 en 1/8 allemaal niet kunnen! De organisatie is in handen van de RC Car Wreckers (foto onderaan). (Foto's Vivi Vaesen)
Nieuw parcours voor Car Wreckers
Zoom
Lommel - Nieuw: koffie- en eethuis 'Ons genoegen'ZoomIn Kerkhoven opende een nieuw eethuis, met als toepasselijke naam 'Ons genoegen'. Linda en Michel verwelkomen  je er graag voor een drankje of iets méér! (Foto Robert Boons)
In het Provinciaal Domein Zilvermeer in Mol is de nieuwe rolstoelvriendelijke waterspeeltuin geopend. De tuin is geschikt voor de allerkleinsten en voor kinderen in een rolstoel.

Het vuistje

Zaterdag 11 juni 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - Het vuistjeIk ken geen enkel handgebaar dat, ook figuurlijk, zo allesomvattend is. Waarin zoveel verhaal zit. In de afgelopen week kwam het opvallend vaak in beeld, want we namen afscheid van de grootste vuist aller tijden. Een jeugdherinnering aan Muhammad Ali heb ik niet meteen. Ik was te jong in 1974 om ’s nachts op te staan bij dat wereldtitelgevecht. Dat deed ik pas in 1986, toen onze Rode Duivels een vuist maakten tegen Rusland tijdens het WK voetbal in Mexico.
Ook al staat die vuist symbool voor agressie en (…) Het hele nieuwsbericht

Ook in Den Heuvel papadag

Zaterdag 11 juni 2016
Lommel - Ook in Den Heuvel papadagZoomVrijdag werd er een fietstocht gehouden voor alle papa's en opa's van de jongste kleuters van de Warande en de Servaesdreef. De tocht ging richting 'Weteringshoeve'. Terwijl de kleuters een kijkje namen achter de schermen, mochten de papa's en opa's even uitrusten en bijkletsen op het terrasje. Natuurlijk werd er ook gesmuld van een heerlijk, deugddoend ijsje. Na afloop overhandigden de kleuters nog een groot knutselwerk aan Christine, als dank voor dit leuke bezoekje. Het was genieten voor groot en klein! (Bijdrage Barbara Smeulders)
Ook in Den Heuvel papadagOok in Den Heuvel papadag
Zoom

Gilbert Seigers overleden

Vrijdag 10 juni 2016
Lommel - Gilbert Seigers overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Gilbert Seigers overleden, de weduwnaar van Helena Boonen. Hij was 71 jaar. De afscheidsviering waarna begraving op de begraafplaats van Mol-Wezel vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19.30 - 20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.
Het is maar dat je 't weet
De meeste boeken worden slechts eenmaal gelezen (of niet) en blijven daarna voor jaren in de kast. Zonde! Nu is er "Books in Belgium", een gespecialiseerd platform waarop iedereen eenvoudig en veilig tweedehandsboeken kan kopen en verkopen. Na het aanmaken van een verkopersprofiel zet je daar binnen de tien seconden je boek te koop. Door te zoeken op titel of uniek boeknummer (ISBN) krijg je meteen alle informatie van het boek aangeleverd. Enkel de prijs en (…) Het hele nieuwsbericht

Papadag bij de Boudewijnschool

Vrijdag 10 juni 2016
Lommel - Papadag bij de BoudewijnschoolZoomNu zondag is het vaderdag. ‘Hoog tijd om eens wat extra tijd met de papa’s door te brengen’ dachten de kleuters van de eerste kleuterklas van de Boudewijnschool. Dus trokken ze er op uit. Om half negen stond de Tschu-Tschu de papa’s en de kinderen aan de school op te wachten om zo een gezellig ritje te maken naar de kinderboerderij en de speeltuin. Knuffelen met de dieren, picknicken, spelen in de speeltuin,… het stond allemaal op het programma. Om de fijne voormiddag af te sluiten, werd er nog een wedstrijd georganiseerd. De papa’s liepen als nooit te voren en de snoetjes van de kleuters spraken boekdelen. Zeker voor herhaling vatbaar!
Papadag bij de BoudewijnschoolPapadag bij de BoudewijnschoolPapadag bij de Boudewijnschool
Zoom

Met de klas door Lommel

Donderdag 9 juni 2016
Lommel - Met de klas door LommelZoomDe leerlingen van het derde leerjaar van de Boudewijnschool mochten vandaag met het toeristisch treintje een rondrit maken door Lommel. Door samen door de gehuchten en langs de bezienswaardigheden te rijden leren de leerlingen de eigen gemeente kennen. Ze reden langs de Oude Hoef, naar de molen op Kattenbos, de Duitse militaire begraafplaats, het Mariapark en de Blauwe Kei. Aan de Soeverein werd er gepicknickt, om af te sluiten met een activiteit in de Sahara.
Lommel - Weer weekendcontroles in heel LimburgKomend weekend gaan alle lokale politiekorpsen in de provincie en de WegPolitie Limburg weer in heel de provincie automobilisten controleren op hun snelheid en op eventueel alcohol- of drugsgebruik achter het stuur. De actie start vrijdagavond en duurt tot maandagmorgen. Een en ander is deze namiddag bekendgemaakt door het kabinet van de gouverneur.
Lommel - Lommel als voorbeeld voor VlaanderenZoom'Samen met lokale besturen werken aan een divers personeelsbeleid’, dat is de boodschap achter Diverscity. “Hiermee wil de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) samen met de drie overheidsvakbonden met de gemeentebesturen een aantal opgelegde doelstellingen realiseren inzake arbeidsmarkt- en HRM-beleid”, stelt burgemeester Peter Vanvelthoven. Afgelopen donderdag mocht het stadsbestuur van Lommel voor Vlaanderen de kick-off geven van de overlegtafels ‘Welzijn op (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de Boslandkoekjes

Woensdag 8 juni 2016
Lommel - Daar zijn de BoslandkoekjesZoomBij bakkers in de gemeente zijn sinds kort Boslandkoekjes verkrijgbaar. Die worden gepresenteerd in een kindvriendelijke doos, die door kinderen tot een kijkdoos kan worden omgetoverd.
De koekjes zijn een product van bakker Swinnen uit Lommel, op aangeven van de leerlingen van 6 Toerisme van het Atheneum van Overpelt (foto). Die moesten voor hun geïntegreerde proef een infobrochure met verschillende toeristische arrangementen in en rond Bosland uitwerken. Een van de (…) Het hele nieuwsbericht

Foutje... oeps

Woensdag 8 juni 2016
Lommel - Foutje... oepsLimburg.net laat weten dat er in hun tijdschrift 'Het schoonste Magazine', dat deze week in alle Limburgse brievenbussen wordt bezorgd, een pijnlijk foutje is geslopen. Op bladzijde drie staat er een artikel over het huisvuilophaalsysteem 'Optimo', waarbij wordt gemeld dat de zakken in Lommel wekelijks worden opgehaald . Dit is uiteraard verkeerd en zou tweewekelijks moeten zijn. Dus om alle verwarring te voorkomen toch even dit bericht!

Spontane staking bij De Lijn

Woensdag 8 juni 2016
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Spontane staking bij De LijnDoor een spontane staking rijdt vandaag amper de helft van de bussen in Limburg. In alle stelplaatsen van De Lijn hebben de chauffeurs het werk neergelegd, alleen de bussen van enkele privé-aannemers zijn uitgereden. Het is allemaal begonnen met een conflict in stelplaats Lanaken. Daar is een chauffeur die door een passagier bespuwd werd, ontslagen omdat hij zich verbaal agressief had gedragen. Volgens de vakbonden worden de chauffeurs voortdurend slachtoffer van verbale en fysieke agressie en reageert (…) Het hele nieuwsbericht
De rechtbank van Koophandel heeft bezorgrestaurant Bompa met maatschappelijke zetel aan de Kerkhovensesteenweg failliet verklaard. De bvba werd op 9 maart 2015 opgericht.
Vanaf morgen/woensdag kunnen treinreizigers die van en naar Brussels Airport willen, weer uitstappen in het nieuwe treinstation dat rechtstreeks verbonden is met de terminal. Voor de treinreizigers betekent dat een aanzienlijke verbetering van het comfort. Zo kunnen ze weer net als voor de aanslagen van 22 maart de roltrap of de lift nemen naar de aankomst- of vertrekhal.  Net zoals andere bezoekers zullen de treinreizigers door een precontrole van de veiligheidsdiensten moeten, voordat ze de (…) Het hele nieuwsbericht

Koning voetbal regeert

Dinsdag 7 juni 2016
Lommel - Koning voetbal regeertZoomHet is bijna zover. Velen hebben er naar uit gekeken (anderen net niet...). Maar hoe dan ook: vanaf vrijdag regeert koning voetbal weer in het land, en ook in onze gemeente gaat dit niet onopgemerkt voorbij. Zo wordt u in de meeste horeca-zaken wel extra verwend, en kunt u bijna overal de wedstrijden volgen. De wedstrijden van de Belgen komen ook op groot scherm in het Klosterhof in Kattenbos. Maar het meeste volk wordt toch verwacht op 'Bar Paris' op het Hertog Janplein, waar de mannen van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Coffee Lounge Anneke

Dinsdag 7 juni 2016
Lommel - Nieuw: Coffee Lounge AnnekeZoomSinds vorige week heeft 'Bij Den Burger' op het Hertog Janplein opgehouden te bestaan... Maar niet getreurd! Na een weekje van wat aanpassingen en likjes verf kunt u er nu weer terecht voor 'Coffee Lounge Anneke'. Gastvrouw Anneke ontvangt u voor een fris drankje, een koffie of thee, een snelle snack en broodje, of zelfs een volledige maaltijd. Veel succes!
Green Logix Cogeneration: dat is de naam van de bvba die door Roemers Invest uit Meeuwen-Gruitrode en SVNS Holding uit Sint-Martens-Latem werd opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd in Maatheide in Lommel. Doel van de bvba is onder meer de studie, installatie en financiering van duurzame energieprojecten.

AFS zoekt 4 gastgezinnen

Dinsdag 7 juni 2016
In augustus komen 160 buitenlandse AFS-studenten op uitwisseling naar Vlaanderen. Voor vier van hen is AFS dringend op zoek naar een gastgezin in Noord-Limburg. Het gaat om de 17-jarige Josephine uit Henegouwen, de 18-jarige Juan uit de Dominicaanse Republiek, de 17-jarige Altan uit Italië en de 17-jarige Fha uit Thailand.
Iedereen kan gastgezin worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. Al wie over een gezonde portie nieuwsgierigheid beschikt, geïnteresseerd is in andere (…) Het hele nieuwsbericht

Succesvol Kristalia 2016

Dinsdag 7 juni 2016
Lommel - Succesvol Kristalia 2016ZoomVorig weekend organiseerde Kiwanis Lommel, in samenwerking met de Lommelse Ondernemersclub, de tweede editie van Kristalia. Wegens het overdonderende succes van verleden jaar werd ook nu gekozen voor de unieke locatie van 't Kristallijn aan de Blauwe Keidreef. De talrijke genodigden konden er in een gezellige en gemoedelijke sfeer kennis maken met mekaar en genieten van overheerlijke buffetten, drankjes en muziek. Zoals gebruikelijk schenkt Kiwanis Lommel de opbrengst van dit evenement integraal aan diverse goede doelen. U verneemt hier later meer over!

Handbal initiatielessen

Dinsdag 7 juni 2016
Lommel - Handbal initiatielessenAanstaande zaterdag van 10 tot 12 uur kunt u terecht in de sporthal van Provil voor een initiatieles handbal. Iedereen tussen de 6 en 18 jaar kan dan eens komen kijken (en proberen) of deze sport niet iets voor hem/haar is. Meer info op de website.

Camiel Decloedt overleden

Maandag 6 juni 2016
Lommel - Camiel Decloedt overledenVandaag is Camiel Decloedt overleden, de echtgenoot van Monique Therssen. Hij was 68 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (13.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Ramadan gestart

Maandag 6 juni 2016
Lommel - Ramadan gestartZoomVoor de moslims begint vandaag de Ramadan, de jaarlijkse vastenmaand waarbij van zonsopgang tot zonsondergang niet gegeten en gedronken wordt. Het is ook een maand van bezinning, gebed en verzoening.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - Vanaf vrijdag heerst koning voetbalZoom(foto Albert Agten)
Lommel - Bende pleegt meer dan 70 inbrakenDe politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen heeft na maanden doorgedreven speurwerk een bende opgerold die meer dan 70 inbraken pleegde, ook in Limburg. De dieven sloegen toe in handelszaken, eetgelegenheden en jeugdhuizen. De bende bleek het vooral gemunt te hebben op kluizen en cash geld. Ook multimedia, elektrotoestellen, fietsen, werkgerief, juwelen,drank en sigaretten werden buitgemaakt.

Senioren Provil op uitstap

Maandag 6 juni 2016
Lommel - Senioren Provil op uitstapZoomDe senioren van Provil trokken vorige week naar Brabant. In de voormiddag brachten zij een bezoek aan het fruitbedrijf 'Van Hellemont' in Meensel-Kiesegem, waar ze mochten proeven van allerlei drankjes. Na de middag werd de prachtige nieuwe tentoonstelling rond 'De slag van Waterloo' bezocht. Ondanks het minder goede weer, hebben  enkele moedigen ook de 225 trappen beklommen. (Bijdrage Jean Verjans)
Senioren Provil op uitstapSenioren Provil op uitstap
Zoom
Lommel - Ziekenzorg Kerkhoven op bedevaartZoomAfgelopen week ging Ziekenzorg Kerkhoven op bedevaart naar het Maria park in Oostmalle. Daar werd de eucharistieviering voorgegaan door pastoor Willy in de mooie geklasseerde kapel in het park. Daarna werd de 'Onze Lieve Vrouw van Lourdes' grot bezocht met een moment van bezinning. En dan was het tijd om te vertrekken naar het Domein Hooidonk in Zandhoven waar de koffietafel wachtte. Het was alweer een mooie uitstap voor de zieken. (Bijdrage Frieda Willekens)
Lommel - Fifty-One begeleidt in PlanckendaelZoomFifty-One district Vlaanderen en Brussel organiseren jaarlijks het initiatief  'Dag in de Zoo'. Een 1500 mensen met beperking krijgen een bezoek aan de zoo in Planckendael aangeboden. De Lommelse Fifty-One Clubs 't Zand en PuuR deden mee en pikten de bewoners van Berkenhof in Kerkhoven met een aangepaste bus op en bezochten de uitgestrekte zoo van Plankendael.(Bijdrage Jean-Pierre Cuypers)
Lommel - OKRA op bezoek in de BorinageZoomOp 2 juni, de dag nadat half Lommel onder water stond, vertrokken een 28-tal OKRA leden naar de provincie Henegouwen om er een kijkje te nemen in hun groots mijnverleden (de Borinage) en de schatten van de stad Bergen. (Bijdrage Jan De Ceuster)

Zoek het huis...

Zondag 5 juni 2016
Lommel - Zoek het huis...ZoomNog enkele foto's van woensdagavond na het onweer. Het huis op de Borkelsedijk staat rondom in het water. De achterliggende gebouwen zijn helemaal onder water gelopen en de bewoners wachten ongerust op wat komt: wat voor weer zullen de volgende dagen hen brengen?
Zoek het huis...Zoek het huis...
Zoom
Terwijl ons landje geregeld door stakingen wordt geplaagd, houden de weergoden er de moed wel in. Gisteren - zaterdagavond - gingen de hemelsluizen weer open en van 20 tot 21.30 uur kreeg de pluviometer van Aquila het weer te verduren met een lading van 31,3 liter per m2, of goed voor een halve maand op 1,30 uur. En de hemelpompiers blijven actief. Tot en met woensdag mogen we elke dag wel een geut water  verwachten, enkel goed voor de tuin... (Bijdrage Georges Bleyen)
Grensgevallen
Valkenswaard krijgt een nieuwe sporthal. Die moet begin 2018 klaar zijn en mag 6,7 miljoen euro kosten. De bouw van de sporthal valt samen met de renovatie van het gemeentelijk zwembad. De huidige sporthal dateert uit de jaren '60.

Maria Claes overleden

Zaterdag 4 juni 2016
Lommel - Maria Claes overledenGisteren is Maria Claes overleden, de weduwe van Albert Bergmans. Zij was 88 jaar. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kerkhoven na de afscheidsplechtigheid in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Tribunaliteiten
Als een rechter iemand ondervraagt over de Chaussée d’amour en de ondervraagde stottert en krijgt rode vlekken in de hals, wil dit dan zeggen dat hij goed weet dat de Luikersteenweg in St.-Truiden geen gewone steenweg is? Dat was één van de vragen die het hof van beroep van Antwerpen moest beantwoorden na een brand op die steenweg in de Night Dreams.
De verzekeringsmaatschappij weigerde te betalen voor de brandschade omdat de Night Dreams in plaats van een (…) Het hele nieuwsbericht

Prijswinnaar

Zaterdag 4 juni 2016
Lommel - PrijswinnaarDe maandwinnaar van onze prijsvraag deze maand was Hilda Cox uit de Voermansstraat. Spijtig genoeg was ze niet thuis toen we haar het boeketje van Ixora kwamen afleveren, dus... geen foto... Voor alle andere deelnemers: volgende keer meer succes!
Chel mag het zeggen
Lommel - Ik begrijp het soms niet (meer)Ik zit nog wat na te zinderen. Mijn huisdokter, die ik nochtans tot het vredelievende deel van de intellectuele elite der menselijke soort reken, heeft me net behoorlijk de mantel uitgeveegd. Hij had een van mijn vorige columns gelezen, waarin ik beschreef hoe ik bij kennissen opgeschept had over mijn formidabele pijngrens. Ik lijd namelijk aan een aanslepende schouderkwaal waarvoor ik een reeks spuitjes krijg. En hoewel hij me nauwkeurig en geduldig, met een maquette op tafel, uitgelegd had waardoor dat kwam, had (…) Het hele nieuwsbericht

Heb je een droom?

Vrijdag 3 juni 2016
Vandaag gelezen
"Heb je een droom? Geef dan nooit op! Stop nooit met je te verbeteren, zelfs als dat betekent dat je daarvoor fouten moet maken." (Oprichter Jack Ma van de Chinese webwinkel Alibaba in De Tijd)
Lommel - Bosland-afvaardiging naar ZwedenZoomAfgelopen week was een delegatie van Bosland, met schepenen Kris Verduyckt (Lommel), Raf Truyens (Hechtel-Eksel) en Carine Van Gerven (Overpelt) en een vertegenwoordiging van het Agentschap voor Natuur en Bos, te gast in de Zweedse steden Sotenäs en Tanum. “De Zweden kwamen via de Europese Commissie in contact met Bosland en waren erg onder de indruk van onze manier van samenwerken. Ook de wijze waarop we Bosland in de markt zetten, was voor hen voer voor inspiratie,” zegt de Lommelse (…) Het hele nieuwsbericht

Water pompen in Fabrieksstraat

Donderdag 2 juni 2016
Lommel - Water pompen in FabrieksstraatZoomVanavond is men in de Fabrieksstraat begonnen met het overpompen van het overtollige water naar het kanaal... (Foto's Vivi Vaesen)
Water pompen in FabrieksstraatWater pompen in Fabrieksstraat
Zoom
Voor de derde maal wordt de Lommelse Beiaardtune Wedstrijd gelanceerd. Deze keer gebeurt dat ter gelegenheid van de vernieuwing van het automatisch speelwerk op de beiaard van Lommel. De inzendingsdatum is 10 september en op woensdag 28 september om 20u vindt de uitreiking plaats in de Bibliotheek.
Zaterdagochtend wordt in Helchteren het kruispunt van de Grote Baan opnieuw vrijgegeven voor het verkeer. De werken om het verkeer vlotter te laten verlopen zijn dan achter de rug.
Vrijdagnacht kan er nog wat hinder zijn omdat er dan aan de verkeerslichten wordt gewerkt.
De nieuwe belijning wordt - vanwege het regenweer - pas in de loop van volgende week aangebracht.
Eergisteren melde Georges Bleyen van Aquila ons nog dat er maar liefst 40,1 liter neerslag in Lommel-Barrier was gevallen op 24 uur tijd. Hij dacht dat we hiermee in de water-prijzen waren gevallen, sinds hij zijn waarnemingen 40 jaar geleden begon.
Maar wat er gisterenavond 1 juni uit de hemel viel overtrof alle verwachtingen en was goed voor een vermelding in het bekende Guinness Book of Records. Met de buitjes van gisteren voormiddag, namiddag, onweer van ‘s avonds en regen gedurende de (…) Het hele nieuwsbericht
Maandag gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voor personen met een handicap" van start. Deze thema-actie legt de klemtoon op het asociaal verkeersgedrag van de weggebruiker t.o.v. personen met een handicap.

Vraag van de maand: oplossing

Donderdag 2 juni 2016
Lommel - Vraag van de maand: oplossingEr kwamen weer erg veel antwoorden binnen voor onze prijsvraag gisteren. Het juiste antwoord was 'Teutenbier'. Maar ook 'Heikneuter' was correct. 'Trappieter' is niet correct, omdat dit weliswaar gebrouwen werd door een Lommelaar die nadien uitweek naar Gent, maar dit is een vrij recent bier en niet uit de 70'er of 80'er jaren, én het bestaat nog steeds! De winnaar mag zijn/haar prijs morgen thuis verwachten.

Een zonnescherm voor je wagen

Woensdag 1 juni 2016
Maak dat mee!
Lommel - Een zonnescherm voor je wagenZoomAls het zo verder gaat met het bomenbestand komt misschien ooit de dag dat je je auto niet meer kan parkeren in de schaduw van zo'n boom. Dan kan misschien een zonnescherm helpen? Enkele Chinezen uit Peking hebben dat uitgedacht en zijn een crowdfunding-actie gestart om een massaproductie van dat scherm te kunnen realiseren. Het is 4m lang, 2,1m breed, 6 kilo zwaar en je plaatst het met een zuignap op het dak. Open- en dichtvouwen gebeurt met de afstandsbediening. Volgens de Chinezen kan het scherm de temperatuur in de auto met zowat 21 graden Celsius doen dalen.

WICO maakt kans op 3D-printer

Woensdag 1 juni 2016
Lommel - WICO maakt kans op 3D-printerCédric Peerlings, leerling van Wico Campus St.-Jozef Lommel,  is één van de dertien Vlaamse geselecteerde 'wiskies' van Wiskunde Plantyn. Door op zijn foto te klikken en die te liken kan de school een 3D-printer winnen. Klikken dus maar...

Te weinig wilde bloemen

Woensdag 1 juni 2016
Vandaag gelezen
"In onze moderne landschappen bloeien te weinig wilde bloemen om gunstig te zijn voor vlinders en andere insecten die bloemen nodig hebben." (Bron: bioloog Dirk Draulans in Knack)

Het weer in mei

Woensdag 1 juni 2016
Hierbij de cijfertjes van het maandverloop van het weer in mei, opgemeten in de Barrier (via het amateurweerstation Aquila). De gemiddelde temperatuur was minimum 10,1° en max 20,8°, er viel 84,6 liter water en de gemiddelde luchtdruk bedroeg 1015. Meer info op de website van Aquila. (Bijdrage Georges Bleyen)

Nieuwe maand, nieuwe vraag

Woensdag 1 juni 2016
Lommel - Nieuwe maand, nieuwe vraagVoor onze prijsvraag van deze maand zoeken we het in de drank! Sinds enkele jaren kennen we in onze gemeente weer twee brouwerijen (Amai, met het bier Loemelaer en Lommel Brouwt met de Quercus). Daarvoor moeten we een dertigtal jaar terug in de tijd gaan om een Lommels bier te vinden... Hoe heette dit bier uit de jaren '70 en '80 dat jammerlijk ter ziele is gegaan? Win deze keer niet alleen een boeketje van Ixora, maar ook (uiteraard...) een Lommels bier! Antwoord voor middernacht mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel