Het overige nieuws

Leve halloween

Zaterdag 31 oktober 2015
Pelt - Leve halloweenZoomVeel jongeren gaan vanavond op halloweentocht. En daarbij is griezelen - en laten griezelen - de boodschap. Al hopen we voor hen dat ze zo'n vleermuis niet tegenkomen... (Foto Stefan Was)

Marcel Vanheukelom overleden

Zaterdag 31 oktober 2015
Pelt - Marcel Vanheukelom overledenDinsdag is de uit Neerpelt afkomstige Marcel Vanheukelom overleden, de weduwnaar van Madeleine Vandeput en de levensgezel van Paula Jaenen. Hij was 78 jaar. De afscheidsceremonie vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

In het buitengebied van Bergeijk is onrust ontstaan over de verwachte komst van twee megastallen: een nertsenstal met 13.000 moederdieren, waarbij de (gemiddeld zes) jonge nertsen per nest nog moeten worden opgeteld. En vermoedelijk ook nog een varkensstal met 8.000 dieren. Dat meldt NRC-Handelsblad. Lees "Word je ziek van megastallen?"

'Verborgen parels van de bib'

Vrijdag 30 oktober 2015
Pelt - 'Verborgen parels van de bib'ZoomIn oktober startte de bibcampagne 'Verborgen parels'. Bij aanvang stemde het bibliotheekpersoneel in heel Vlaanderen mee voor de 'TOP25 Verborgen Parels': Nederlandstalige titels van de 21ste eeuw die niet de nodig aandacht kregen. Vervolgens stemde het publiek op deze 25 'Verborgen parels'. Het resultaat is de gratis 'Verborgen parels-app'. Deze app bevat 15 prachtige boeken. Iedereen, zowel leden als niet-leden van de bibliotheek, kan deze app gratis downloaden en tot 20 januari deze 'Verborgen Parels' lezen.Doen! Verborgen parels
Het is maar dat je 't weet
Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO werd de kankerwaarschuwing, die vorige week werd gelanceerd voor bewerkt vlees, 'verkeerd geïnterpreteerd'. De gezondheidsorganisatie vraagt mensen niet om compleet te stoppen met het eten van vlees en raadt dat zelfs af, omdat vlees voedingsstoffen bevat. Wel kan de consumptie van bewerkt vlees - zoals worst en spek - beter worden beperkt.
Elk jaar past de NMBS haar tarieven aan volgens de bepalingen in het huidige beheerscontract. De prijs van de meest populaire producten blijft ongewijzigd. De prijsstijgingen gaan op 1 februari in:
Treinkaarten (abonnementen): de prijsstijging voor treinkaarten (trajecttreinkaarten, schooltreinkaarten, halftijdse treinkaarten en de formule Railease) bedraagt 1,41%.
Campuskaart: de prijs stijgt met 3,31% om de prijs van dit product opnieuw in evenwicht te (…) Het hele nieuwsbericht

WICO heeft een nieuwe directeur

Vrijdag 30 oktober 2015
Pelt - WICO heeft een nieuwe directeurZoomVanaf 1 november wordt Bart Kerkhofs (foto) de nieuwe coördinerend directeur van de Noord-Limburgse scholengemeenschap WICO. Dat is bekendgemaakt na afloop van de samenkomst van de Raad van Bestuur van WICO vzw. Kerkhofs, voorheen de campusdirecteur van WICO campus Sint-Jozef in Lommel, volgt in die functie Koen Wils op. WICO wordt gevormd door zes secundaire scholen, 2 buitengewone secundaire scholen en een internaat, alle gelegen in Hamont-Achel, Lommel, Neerpelt en Overpelt.

Gemeentediensten gesloten

Donderdag 29 oktober 2015

Overpelt

Op maandag 2 november - Allerzielen - zijn de gemeentelijke diensten gesloten. Dat is ook het geval op woensdag 11 november ( Wapenstilstand).

Fien van Oijen overleden

Donderdag 29 oktober 2015
Neerpelt - Fien van Oijen overleden

Neerpelt

In het rusthuis in Achel is vandaag Fien van Oijen overleden, de weduwe van Jos van den Hurk. Ze was 85 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

Flitskansen deze week

Donderdag 29 oktober 2015
Pelt - Flitskansen deze weekDeze week zijn de flitskansen groter in volgende straten:
- Neerpelt: Zandstraat
- Hamont-Achel: Kluizerdijk
- Overpelt: Fabrieksstraat.
Maar ook elders kan die flitswagen opgesteld staan!

Jef Boonen overleden

Woensdag 28 oktober 2015
Neerpelt - Jef Boonen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jef Boonen overleden, de echtgenoot van Helena Winters. Hij was 91 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind.

Edelherten in Noord-Brabant

Woensdag 28 oktober 2015
In het najaar van 2016 worden 15 edelherten uitgezet in natuurgebied het Groene Woud, dat ligt tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Momenteel wordt het gebied in gereedheid gebracht voor de komst van de dieren. Volgens Brabants Landschap zijn edelherten een belangrijke schakel in de natuur omdat het grote planteneters zijn.

Winteruur in het recyclagepark

Dinsdag 27 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Vandaag gaat in het recyclagepark de winteruurregeling in. Dan gelden gewijzigde openingsuren. U kunt er in deze periode elke dag - behalve zondag en maandag - terecht van 9u tot 12.30u en van 13u tot 16u; op donderdag tot 17u.

64 weekendongevallen in Limburg

Maandag 26 oktober 2015
Pelt - 64 weekendongevallen in LimburgZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Eindhovense zonnewagen wint

Zondag 25 oktober 2015
Pelt - Eindhovense zonnewagen wintZoomHet Solar Team van de T.U. Eindhoven heeft vandaag met zijn zonnewagen "Stella Lux" (foto) in Australië de World Solar Challenge gewonnen in de cruiser-klasse. In snelheid moesten de Nederlanders Japanners laten voorgaan, maar in het totaalklassement, waarvoor onder meer ook naar comfort, praktisch nut en het aantal passagiers wordt gekeken, eindigde Eindhoven voor de tweede keer op rij bovenaan.
Eindhoven Airport realiseerde over de eerste 9 maanden van 2015 een passagiersgroei van 11 procent  ten opzichte van 2014. 3.375.402 passagiers maakten in die periode gebruik van de luchthaven, een aangroei van 323.402. De passagiersgroei is het gevolg van frequentieverhogingen en een toename van de bezettingsgraad per vlucht. Daarnaast is de gemiddelde vliegtuigcapaciteit iets groter dan in 2014.

Met de invoering van de wintertijd komt er traditioneel een piek wat betreft inbraken. Bendes maken dankbaar gebruik van de vroege duisternis om hun slag thuis te halen. De meeste inbraken gebeuren trouwens in de vooravond als de mensen nog op het werk zijn. Extra waakzaamheid kan de komende winter dus zeker geen kwaad, zegt de politie.

Draai de klok een uurtje terug

Zaterdag 24 oktober 2015
Pelt - Draai de klok een uurtje terugVannacht begint de wintertijd. Om 2u wordt de klok dus een uurtje teruggezet en meteen mogen we morgen een uur langer slapen.

Echte liefde

Zaterdag 24 oktober 2015
Tribunaliteiten
Het hart heeft zijn redenen die de rede niet kent. Toch moeten ambtenaren van de burgerlijke stand peilen naar de echtheid van de liefde van aanstaande echtparen. Zo was er een ambtenaar in de buurt van Turnhout die weigerde het huwelijk te voltrekken van een Nederlander die wilde trouwen met een Vietnamese. Hij dacht dat het koppel tijdelijk in België woonde om de strengere Nederlandse regels over gezinshereniging te omzeilen. Het ‘schijnkoppel‘ aanvaardde de weigering niet en uiteindelijk was (…) Het hele nieuwsbericht

Laat je zien in het donker!

Vrijdag 23 oktober 2015
Pelt - Laat je zien in het donker!ZoomDe overschakeling op het winteruur is het begin van een risicovolle periode in het verkeer. Vooral voetgangers lopen dan meer risico op een ongeval. Van oktober tot november stijgt het aantal zware ongevallen tijdens de avondspits met 53 procent, van oktober tot december met zelfs 84 procent.
Ook de ernst van de ongevallen met voetgangers stijgt na de uurverandering: +180 procent. Meestal gaat het om ongevallen met een voetganger en een auto op een kruispunt. Nochtans (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Umans overleden

Vrijdag 23 oktober 2015
Neerpelt - Catho Umans overleden

Neerpelt

Vandaag is Catho Umans overleden, de weduwe van Jef Maes. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt  plaats in intieme kring.

Studente valt door dakkoepel

Vrijdag 23 oktober 2015
Pelt - Studente valt door dakkoepelZoomEen 21-jarige studente uit Bocholt raakte donderdagavond even voor middernacht zwaar gewond toen ze door de dakkoepel van een studentenhuis in de Windmolenveldstraat in Leuven viel. De studente was op bezoek bij een vriendin en zat samen met nog een aantal andere meisje op diens kot op de eerste verdieping. Het slachtoffer wilde op een gegeven moment een sigaret gaan roken en ging via de trap, langs de keuken naar de binnenkoer. Na het roken ging ze echter niet via de trap terug naar boven, maar (…) Het hele nieuwsbericht

De Lijn verhoogt enkele tarieven

Donderdag 22 oktober 2015
Vanaf 1 februari 2016 past De Lijn enkele tarieven aan. Abonnementen en dagpassen worden duurder. Het gaat om een verrekening van de gestegen levensduurte, aldus De Lijn. Correcties voor lage inkomens en bepaalde leeftijdsgroepen blijven behouden. De prijs van biljetten, lijnkaarten en sms-tickets verandert niet. Voor het DINA-systeem - waarbij mensen die hun auto wegdoen, korting krijgen op een jaarabonnement - wordt een alternatief gezocht.

Fons Gabriels overleden

Donderdag 22 oktober 2015
Overpelt - Fons Gabriels overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Fons Gabriëls overleden, de weduwnaar van Eli Snoek. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring.

RIMO op de bres voor minstbedeelden

Donderdag 22 oktober 2015
Pelt - RIMO op de bres voor minstbedeeldenRIMO-Limburg heeft een distributieplatform opgericht dat overschotten inzamelt en via sociale organisaties ter beschikking stelt van de minstbedeelden. Het gaat niet alleen om voedingswaren maar ook om schoolartikelen en schoonmaak- en verzorgingsproducten.

Opletten voor de flitsauto

Donderdag 22 oktober 2015
Pelt - Opletten voor de flitsautoDeze week kan u geflitst worden op (onder meer!) volgende plaatsen:
- Hamont-Achel: Orchideeënlaan
- Neerpelt: Boelehoef
- Overpelt: Dorpsstraat.
Dat meldt de lokale politie HANO

Handbal: het wordt lastig in Visé

Woensdag 21 oktober 2015

Neerpelt

Komende zaterdag wacht Sporting NeLo de lastige uitwedstrijd in Visé. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
HC Visé
maakt momenteel zijn favorietenrol meer dan waar in 1e nationale. Het won tot nog toe al zijn wedstrijden en is uiteraard alleen leider. Het begon op speeldag 1 met een 29-26 thuisoverwinning tegen Merksem, toch een medeconcurrent voor de play-offs, vervolgens werd er in Houthalen gewonnen met 24-29, dan werd thuis makkelijk Eynatten opzij gezet met 38-27, op speeldag 4 (…) Het hele nieuwsbericht

20.000 euro noodhulp

Woensdag 21 oktober 2015
Begin september beheerste Aylan, de Syrische kleuter die de overtocht vanuit Turkije niet overleefde, het nieuws. Zijn foto werd een icoon voor de vluchtelingencrisis. Dagelijks zijn er nog mensen op de vlucht naar een veilige omgeving. Met de winter voor de deur worden de levensomstandigheden er niet beter op.
Vandaag besliste de deputatie van het Provinciebestuur Limburg, op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) om 10.000 euro vrij te maken. Dat geld wordt overgemaakt aan de vzw (…) Het hele nieuwsbericht

Mène Maesen overleden

Woensdag 21 oktober 2015
Neerpelt - Mène Maesen overleden

Neerpelt

In Leuven is gisteren Mène Maesen overleden, de echtgenote van Marcel Mentens. Ze was 73 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Pelt - Brand verwoest houtverwerkend bedrijfVanochtend heeft een felle brand een houtverwerkend bedrijf aan de Galgenbergstraat in Bocholt verwoest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer kon een aanpalend bedrijf en een achtergelegen loods vrijwaren. Door de brand kwam de buurt zonder elektriciteit te zitten.

Raf Simons geeft Dior een boost

Woensdag 21 oktober 2015

Neerpelt

De omzet bij het Franse modehuis Dior is vorig jaar met 14 procent gestegen. Dat komt onder andere door Neerpeltenaar Raf Simons, schrijft De Tijd. In juni sloot Dior zijn boekjaar af met een omzetstijging naar 35 miljard euro (!). Tussen juli en september ging de omzet met 16 procent omhoog naar 9 miljard euro. De omzet van de haute couture bij Dior steeg vorig jaar met ruim 17 procent, die van de confectie- en lederwarenafdeling met 15 procent. Simons is sinds 2012 creatief directeur van alle vrouwenkleding die Dior maakt.
Het bisdom Hasselt heeft dit jaar één nieuwe priesterkandidaat. Het bisdom Gent ook. Het bisdom Brugge heeft er 3, het bisdom Antwerpen géén. Het tweetalige aartsbisdom Mechelen-Brussel heeft drie nieuwe Nederlandstalige kandidaten.

René Vanhees overleden

Dinsdag 20 oktober 2015
Overpelt - René Vanhees overleden

Overpelt

Vandaag is René Vanhees overleden, de levenspartner van Ria Joos. Hij was 70 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel.

Willy Timmermans overleden

Dinsdag 20 oktober 2015
Pelt - Willy Timmermans overledenZondag is Willy Timmermans overleden, de echtgenoot van Monique Van der Velden. Hij was 53 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

'SOS Politiehulp': bel de politie

Maandag 19 oktober 2015
Pelt - 'SOS Politiehulp': bel de politieZoomStaat er 'SOS politiehulp' op een van de bussen van De Lijn? Dan heeft de chauffeur op de noodknop gedrukt, meldt De Lijn op haar Facebookpagina. "Verwittig in dat geval meteen de politie en geef de positie van het voertuig en het voertuignummer (4 of 6 cijfers op de voor- of achterkant van het voertuig) door. Zo kan de politie snel reageren," aldus de openbaar vervoermaatschappij. (Foto De Lijn)

59 ongevallen in het weekend

Maandag 19 oktober 2015
Pelt - 59 ongevallen in het weekendZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 41 met stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 dode en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 26 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Pelt - Welzijnszorg trapt campagne 2015 afWelzijnszorg geeft woensdag in Hasselt het startschot voor zijn campagne 2015 in Limburg. Slogan van de campagne is 'Een toekomst zonder armoede'. Welzijnszorg pleit onder meer voor middelen voor bewegings- en voedseldeskundigheid op maat van mensen in armoede en voor betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer.

Nog even, voor het slapen gaan

Vrijdag 16 oktober 2015
Uit de ruimte


Want de NASA verspreidde bovenstaand filmpje: de aarde, gezien vanuit het International Space Station. Wat is de aarde mooi! 

Heet u Gijsbers?

Vrijdag 16 oktober 2015
Een mail: "Ik ben op zoek naar familieleden van de Belgische tak Gijsbers. In 1850 heeft een lid van deze familie, Willem Gijsbers, zich vanuit Nederland in Sint-Huibrechts-Lille gevestigd. Afstammelingen van deze Willem Gijsbers wonen o.a. in Hechtel, Helchteren en mogelijk ook in Beringen en in andere buurgemeenten. Nu ben ik samen met twee andere familieleden bezig met het maken van een boek over onze familie. Omdat we ook de familietak Gijsbers in België op de hoogte willen stellen van de komst (…) Het hele nieuwsbericht

Hennepkwekerij opgerold

Vrijdag 16 oktober 2015
Pelt - Hennepkwekerij opgeroldDe politie heeft van de week in een woonwinkelpand aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bevond zich achter een ‘geheime wand’ achter in de winkel. In de kwekerij zijn twee mannen, afkomstig uit Eindhoven, opgepakt. UPDATE In het kader van hetzelfde onderzoek zijn er nog vier andere hennepplantages aangetroffen in Eindhoven, Waalre en Nuenen. “De kwekerijen waren vakkundig opgebouwde productielijnen waar het proces (…) Het hele nieuwsbericht

Een op twee te snel in de Zonhoek

Vrijdag 16 oktober 2015
Pelt - Een op twee te snel in de ZonhoekIn de Zonhoek in Neerpelt reden op 13 augustus in de vooravond 123 auto's te snel van de 229 die de flitswagen van de lokale politie passeerden. Dat is 53,71% of méér dan één op twee. In de Zonhoekstraat mag hooguit 50 km/u worden gereden; de snelste auto die gecontroleerd werd, reed 91km/u, bijna het dubbele. Een en ander blijkt uit de resultaten van de snelheidscontroles in augustus die de politie online heeft gezet.

Meer dan 3000 leerlingen bij het NIKO

Donderdag 15 oktober 2015
Het NIKO heet officieel al vier maanden eigenlijk "Kunstacademie Noord-Limburg", maar dat is zo lang in een titel. In ieder geval, die Kunstacademie heeft dit schooljaar meer dan 2000 leerlingen ingeschreven, meldt ze vanavond. Dat is een record. Het gaat daarbij alleen over de leerlingenaantallen van de afdeling 'podiumkunsten': muziek, theater en dans. Tel daarbij nog meer dan 1000 leerlingen beeldende kunst die ook deel uitmaken van de Kunstacademie Noord-Limburg (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Tom Lanoye?

Woensdag 14 oktober 2015
Pelt - Gratis naar... Tom Lanoye?Vrijdagavond is auteur Tom Lanoye te gast in CC Palethe in Overpelt. Hij brengt daar 'Niemands Land/ Overkant - gedichten uit de grote oorlog'. Alvast in Nederland maakte hij daarmee veel indruk: "Met dank aan Lanoye – hij heeft al zijn talent, vindingrijkheid en taalgevoel gebruikt om prachtige poëzie over de afschuwwekkende oorlog te maken,” schreef de PZC.
De Eerste Wereldoorlog wordt ook wel ‘the Literary War’ genoemd, omdat er zoveel gedichten (…) Het hele nieuwsbericht

Weer kouderecord

Woensdag 14 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Tussen 11u en 12u liep de temperatuur in Kleine Brogel vandaag terug van +3.6°C naar +3.0°C. Voor 14 oktober is dit een extreem lage waarde, schrijft weerman Ruben Weytjens op zijn website. "Nooit eerder sinds het begin van de waarnemingen was het zo koud rond deze tijd van het jaar. Dit terwijl we wereldwijd gemiddeld genomen het warmste jaar ooit meemaken."
Vanaf 3 november tot en met 31 januari kan je gratis met bladafval terecht op het recyclagepark. Het moet wel gaan om zuiver bladafval en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen het bladafval ander afval mengt, krijgt dit aangerekend op het quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.

Handbal: verplaatsing naar Beyne

Dinsdag 13 oktober 2015
Neerpelt - Handbal: verplaatsing naar Beyne

Neerpelt

Zaterdag trekt Sporting NeLo naar Union Beynoise. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Beyne verkeert al enkele seizoenen in degradatiemoeilijkheden, en dat zal ook dit seizoen niet anders zijn. Het staat momenteel op een gedeelde voorlaatste plaats in het klassement. De Waalse club verloor op de eerste speeldag thuis van Eynatten met 28-36, vervolgens verloor ze in Doornik met 37-26, op speeldag 3 werd er in Merksem verloren met maar liefst 37-18, op speeldag 4 werd er dan toch wel (…) Het hele nieuwsbericht

Kunstenaars nodigen uit

Dinsdag 13 oktober 2015
Neerpelt - Kunstenaars nodigen uitZoom

Neerpelt

Thea Smolders, Helga Meeuwsen, Ans Brandsma en Nel Janssen nodigen je graag uit op hun tentoonstelling in De Vliering - Oud Dommelhof. Die vindt plaats op 24, 25, 31 oktober en 1 november telkens van 12 tot 17 uur. Thea, Helga, Ans en Nel zijn vier kunstenaars die studeren aan de het Noord-Limburgs Instituut voor kunstonderwijs. Op dit moment specialiseren ze zich in de schilderkunst. Ans schildert graag met heldere, frisse kleuren, terwijl Thea's werk meer ingetogen is met een sferisch beeld. Helga (…) Het hele nieuwsbericht

Liller Lachfestival nadert

Maandag 12 oktober 2015

Neerpelt

De voorverkoop van het Liller Lachfestival van 21 november is begonnen. Kaarten voor genummerde plaatsen zijn te koop aan 10 euro/stuk bij bakkerij 't Molentje, Dorpsstraat 24. U kan een optreden verwachten van Liller beroemdheden en klasbakken, maar ook nationale en internationale artiesten staan op het programma!
Het is maar dat je 't weet
In de AH-folder van Albert Heijn staat deze week een aanbieding: wie bij AH winkelt, kan nog tot 14 februari sparen voor een bestekset van Villeroy & Bosch. Per aankoop van 10 euro krijgt men één zegeltje. Maar een oplettende klant berekende dat klanten voor 11.000 euro bij Albert Heijn moeten kopen om het servies voor 120,74 euro te kunnen kopen...De reactie van de klant staat op de Facebookpagina van de winkelgigant.

75 weekendongevallen

Maandag 12 oktober 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 17%) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
In Overpelt gaat een man de huizen af waarbij hij zich als deur-aan-deur verkoper voor de beschutte werkplaats Bewel presenteert. Hij is mogelijk ook actief in andere gemeenten. De man verkoopt onderhoudsproducten tegen een zeer hoge prijs. De opbrengst zou naar Bewel gaan. Maar Bewel laat weten dat zij niet aan deur-aan-deurverkoop doen en dat deze persoon geen enkele band met de organisatie heeft.
Als u deze man aan de deur krijgt, of als hij u al opgelicht heeft, kan u contact opnemen met de lokale politie om aangifte te doen. Met deze informatie kan de politie een onderzoek opstarten.
Bij een huiszoeking in de woning van een 58-jarige man uit Valkenswaard zijn een raketwerper, twee pistolen en bijhorende munitie aangetroffen. Ook werd een koffer aangetroffen met daarin een ombouwset om van een pistool een geweer te maken. De man is aangehouden.

Jaak Claes overleden

Maandag 12 oktober 2015
Neerpelt - Jaak Claes overleden

Neerpelt

In Beringen is gisteren Jaak Claes overleden, de weduwnaar van Thea Vangrinsven. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring.

Gerard Schoemans overleden

Maandag 12 oktober 2015
Neerpelt - Gerard Schoemans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Gerard Schoemans overleden, de echtgenoot van Maria Van Chaze. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden.

René Bleyen overleden

Maandag 12 oktober 2015
Neerpelt - René Bleyen overleden

Neerpelt

Zaterdag is René Bleyen overleden. Hij was 60 jaar. De afscheidsviering heeft in intieme kring plaats.

'Doorbreek eenzaamheid'

Zondag 11 oktober 2015
Neerpelt - 'Doorbreek eenzaamheid'Zoom

Neerpelt

Onder het thema “Doorbreek eenzaamheid” hield Ziekenzorg Boseind gisteren in “De Kentings” een warme bijeenkomst voor 93 leden met een gevarieerd programma: ontspanning door “Boer Martijn”, etentje, gezellig keuvelen en tot slot een eucharistieviering voorgegaan door pastoor Jef Hoydonkx en opgeluisterd met viool-, cello- en pianomuziek.

'Zwing' nu gekend bij de minister

Zaterdag 10 oktober 2015
Neerpelt - 'Zwing' nu gekend bij de ministerZoom

Neerpelt

Deze namiddag werd in Overpelt de zorgcampus "Pelle Melle" officieel geopend. Ook minister van Welzijn Johan Vandeurzen was daar. Hij bleef bovendien lang genoeg om te kunnen genieten van het optreden van de Noord-Limburgse vocal group Zwing. Na afloop gingen de minister en andere prominenten graag met de leden van de groep op de foto.
Tribunaliteiten
Na 28 jaar huwelijk verliet een man zijn vrouw, om nooit meer van zich te laten horen. Pas 17 jaar later kwam het tot een echtscheiding en de vrouw eiste van haar ex, die kapitein was geweest op de lange omvaart, een uitkering na echtscheiding van 300 euro per maand. Maar, de man was ondertussen 76 jaar oud en volgens het hof van beroep van Antwerpen was de vrouw economisch sterker dan haar man. Geen onderhoudsgeld dus. Waarop de vrouw een schadevergoeding eiste van 300 euro per maand, omdat de man haar en drie (…) Het hele nieuwsbericht

Anne-Marie Verstegen overleden

Zaterdag 10 oktober 2015
Overpelt - Anne-Marie Verstegen overleden

Overpelt

Donderdag is Anne-Marie Verstegen overleden. Zij was 69 jaar. De afscheidsviering vindt dinsdag (16.15 uur) plaats in het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum in Maaseik.

Motorcross op de Kolis

Vrijdag 9 oktober 2015
Neerpelt - Motorcross op de KolisZoom

Neerpelt

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert MC Lillertreffers onder leiding van Luc Steensels dit weekend de wedstrijd voor de "VLM-teamtrofee". Die wedstrijd zal op de zanderige omloop op de Kolis plaatsvinden. Morgen/ zaterdag wordt het gewone jeugdprogramma afgewerkt, aangevuld met een teamtrofee voor de jeugd. Zondag komen dan de grote kanonnen aan de beurt en zal er in drie categorieën gestreden worden voor de begeerde teamtrofee.(Foto Rik Vander Sanden)

B.-Limburg wint kruisboogtreffen

Vrijdag 9 oktober 2015
Neerpelt - B.-Limburg wint kruisboogtreffenZoom

Neerpelt

In het Nederlandse Ospel heeft de Belgisch-Limburgse kruisboogbond zondag gewonnen van de Nederlands-Limburgse tegenstanders. Arno Jansen was met 194 punten de beste van alle schutters. Er werden ook individuele prijzen uitgereikt: de eerste plaats was voor Arno met 98 punten, tweede werd Wim Lemmens met 97 punten en derde Sven Colaers, ook met 97. België won de wisseltrofee met een totaal van 1892 punten, 7 meer dan Nederland.
Grensgevallen
In Weert is een 48-jarige politieagent gearresteerd omdat hij geheime opsporingsinformatie zou hebben gelekt naar criminelen. Hij wordt verdacht van corruptie, plichtsverzuim en witwassen. Ook een 45-jarige man uit Eindhoven is verdachte in de zaak. Er is onder meer 235.000 euro gevonden tijdens huiszoekingen.

Aloïse Moonen overleden

Vrijdag 9 oktober 2015
Neerpelt - Aloïse Moonen overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Aloïse Moonen overleden, de weduwe van Loo Van Winkel. Zij was 88 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum.
Grensgevallen
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd dat ze met ingang van februari 2016 vluchten gaat uitvoeren naar München (Duitsland) en Praag (Tsjechië). De route van Eindhoven naar München zal 11x per week worden gevlogen (maandag tot en met vrijdag 2x per dag en één vlucht op zondag) en de vlucht van Eindhoven naar Praag 6x per week (alle dagen behalve zondag). Transavia vliegt beide routes met een moderne Boeing 737-700 (149 stoelen) of Boeing 737-800 (189 stoelen). Start van de routes is vrijdag 19 februari 2016.
Grensgevallen
De voor zondag geplande historische passagierstreinreis van Weert via Hamont naar Antwerpen is op last van de Belgische Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegenveiligheidsautoriteit (DVIS) op het allerlaatste moment afgelast. Dat melden de organisatoren. "Ondanks tijdige inzending van het voorgeschreven informatiepakket weigert DVIS toestemming te verlenen om op het Belgische spoor te rijden met de voor deze reis in te zetten treinen. Hoewel de treinen een (…) Het hele nieuwsbericht

15.000 Limburgers extreem arm

Donderdag 8 oktober 2015
In vier haar tijd is de armoede in Limburg met 5 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Rimo Limburg. Eén op zeven Limburgers leeft onder de armoedegrens. 120.000 Limburgers hebben het financieel moelijk. 15.000 Limburgers leven zelfs in extreme armoede. De kinderarmoede in Limburg bedraagt 11 procent.

Mia Veekens overleden

Woensdag 7 oktober 2015
Neerpelt - Mia Veekens overleden

Neerpelt

Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Mia Veekens in Dilsen-Stokkem overleden. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rotem.

Jan Hoeben overleden

Woensdag 7 oktober 2015
Pelt - Jan Hoeben overledenIn Ellikom is gisteren Jan Hoeben overleden, de echtgenoot van Ghislaine Winters. Hij was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en werd 74 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Ellikom. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Het wordt kouder

Woensdag 7 oktober 2015
Een krachtig hogedrukgebied bouwt zich de volgende dagen op over de Scandinavische landen en stuurt na het weekend koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken. De maxima komen een heel stuk lager uit en de kans op grondvorst neemt toe. Er is wel meer ruimte voor de zon. Op korte termijn zijn er eerst nog veel wolken met kans op een druppeltje regen.

Met de groeten uit... Voeren

Woensdag 7 oktober 2015


Naar dit filmpje blijf je kijken. Het is gemaakt door Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek en het is ondertussen genomineerd voor het Belgisch filmfestival voor natuurfilms. Frederik maakte een mooie reportage over een familie dassen in Voeren die op zoek is naar voedsel. Hoe ze die regenwormen uit de grond trekken! Frederik is bij de 14 genomineerden bij de niet-professionele filmmakers. Zaterdag weten we of hij gewonnen heeft. UPDATE 11/10: de film heeft de prijs "Coup de Pouce" behaald. Proficiat, Frederik!
Neerpelt - Grafiek van Leon Goldschmitz in de bibZoom

Neerpelt

In de gemeentelijke bibliotheek is tot 27 november grafiek van Neerpeltenaar Leon Godschmitz te zien. Het zijn zowel werken rond de holocaust als houtsneden en lino's van binnenzichten (foto). De kunstenaar zelf geeft op dinsdag 13 oktober om 14u een toelichting bij zijn werken. De toegang is gratis, maar men wordt verzocht zich in te schrijven.

Louisa Missotten overleden

Dinsdag 6 oktober 2015
Overpelt - Louisa Missotten overleden

Overpelt

Vandaag is Louisa Missotten overleden, de weduwe van Door Desair. Zij was 89 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats.

Roger Van Lommel overleden

Dinsdag 6 oktober 2015
Overpelt - Roger Van Lommel overleden

Overpelt

Gisteren is Roger Van Lommel overleden, de echtgenoot van Margo Vanderhoydonks. Hij was 73 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats. Donderdag kan men tussen 17.30u en 18.15u een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Met vakantiegroeten uit... IJslandZoomOnlangs maakten Wim Denijs (Lommel), Jean Vandijck (Neerpelt) en Alfons Paesen (Overpelt) een reis naar IJsland. Voor Wim was het al zijn zevende trip naar dat eiland. Doel was onder meer het noorderlicht te spotten (foto onder). Volgend jaar vertrekken ze met acht man richting IJsland. Het gezelschap zal dan bestaan uit een verbroedering van Limburgers en West-Vlamingen.
Met vakantiegroeten uit... IJsland
Zoom

Mia Brebels overleden

Dinsdag 6 oktober 2015
Overpelt - Mia Brebels overleden

Overpelt

Gisteren is Maria Brebels overleden, de echtgenote van Hendrik Meuris. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Met Groen naar de klimaattop

Maandag 5 oktober 2015
Neerpelt - Met Groen naar de klimaattop

Neerpelt

Eind november start in Parijs misschien wel de belangrijkste klimaattop ooit. Om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan is het cruciaal dat de wereldleiders daar tot een ambitieus en wettelijk bindend internationaal klimaatakkoord komen. Groen Neerpelt geeft aan twee jonge Neerpeltenaren tussen 18 en 33 jaar de kans om samen met hen en tal van andere Vlaamse en internationale verenigingen deel te nemen aan die klimaatmanifestatie van 29 november.
Om in aanmerking te komen voor (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Bibliotheek wordt 'Mijn bibliotheek'ZoomVandaag ging ‘Mijn Bibliotheek’ van start in alle Limburgse bibliotheken die aangesloten zijn op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Dat houdt in dat alle bibliotheekdiensten voortaan online op één plaats kunnen gebruikt worden. Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren - vanaf nu doe je dat via deze link, waarbij je je eerst moet registreren. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Winnaars tekenwedstrijd brandweer

Maandag 5 oktober 2015

Neerpelt

Als de brandweer ons iets vraagt, kunnen we dat moeilijk weigeren. En ze vroegen ons de namen te publiceren van de winnaars van de tekenwedstrijd die naar aanleiding van hun opendeurdag was georganiseerd. Hier komen ze: Emme Verheijden, Kai De Koning, Cédric Geurts (Achel), Lien Mecus, Nynke Monissen, Naomi Martens (Hamont), Marit Walbers, Rizea Tatu Daria (Hechtel), Nathalie Geens, Imke Hermans, Bram Claassen, Simon Van Baelen (Overpelt), Neel Goyens.
Ze kunnen hun prijs afhalen in de brandweerpost van Neerpelt elke werkdag tussen 8u30 en 16u.
Pelt - Opleiding tot 'gemachtigd opzichter'Al sedert enkele jaren organiseert de verkeersdienst van de lokale politie HANO een opleiding gemachtigd opzichter. Dat is iemand die de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, senioren en personen met een handicap in het verkeer bewaakt, vooral bij het oversteken van de straat. Op maandag 26 oktober van 19.00 tot 21.00 uur of op woensdag 28 oktober van 14.00 tot 16.00 uur
wordt de volgende cursus georganiseerd in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de politiezone HANO, (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel . Daarbij vielen 21 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In 8 gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
Pelt - Woensdag mogelijk staking bij De LijnDe Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 7 oktober ernstig verstoord zal zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt dan in Brussel naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om indien mogelijk een alternatief te zoeken. Woensdagochtend vanaf 6.00 uur geeft De Lijn op www.delijn.be actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.
Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf inschatten.

Mientje Scheelen overleden

Maandag 5 oktober 2015
Neerpelt - Mientje Scheelen overleden

Neerpelt

Gisteren is Mientje Scheelen overleden, de echtgenote van Jan Vandyck. Zij was 71 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Boseind. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Catho Van Vlierden overleden

Maandag 5 oktober 2015
Pelt - Catho Van Vlierden overledenVrijdag is Catho Van Vlierden overleden. Zij was 92 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Hamont. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake. Condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Mia Hendriks overleden

Zaterdag 3 oktober 2015
Overpelt - Mia Hendriks overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is vandaag Mia Hendriks overleden, de echtgenote van Henri Kuppens. Ze was 87 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake. Vooraf, tussen 18.00u en 18.30u, kan men de familie in de kerk condoleren.
Vanaf maandag tot en met 30 oktober wordt de Maastrichterweg in Valkenswaard vanaf de Schafterdijk tot de Zuidelijke Randweg volledig afgesloten voor het verkeer. Aanleiding zijn werken die de gemeente laat uitvoeren. Het asfalt is aan vervanging toe. Daarnaast vervangt de aannemer de trottoirbanden tussen de Zuidelijke Randweg en de Hoeve. De planning is alleen haalbaar bij goed weer. Het verkeer vanuit Valkenswaard wordt omgeleid via de Zuidelijke Randweg – N69 (Luikerweg) – Dorpsstraat – Bruggerdijk – Peedijk.
Het fietspad blijft wel open, dus fietsverkeer blijft gewoon mogelijk.

Pluto's ovale maantje

Vrijdag 2 oktober 2015
Uit de ruimte
Pelt - Pluto's ovale maantjeZoomEigenlijk ziet Charon, de grootste maan van Pluto, er uit als een groot grijs ei. Op 14 juli stond Pluto het dichtst bij de aarde en kreeg de NASA deze foto binnen. Charon heeft een diameter van 1214 kilometer, dat is ongeveer 1/10de van die van de aarde, maar liefst de helft van de diameter van Pluto zelf. Dat maakt Charon de grootste satelliet van de planeten in ons zonnestelsel. Mooi te zien op de foto is de gordel van breuken en canyons die de zuidelijke vlaktes van het noordelijke terrein scheidt. (Foto-credits: NASA, Johns Hopkins Univ./APL, Southwest Research Institute)
Pelt - WICO: nog geen opvolger voor Koen WilsDe scholengroep WICO heeft in eigen rangen geen opvolger gevonden voor coördinerend directeur Koen Wils, die sinds donderdag actief is bij de christelijke onderwijsvakbond COC. De scholengroep heeft nu een advertentie geplaatst in enkele kranten en hoopt vóór 12 oktober sollicitaties binnen te krijgen voor "een leiderstype met moreel gezag die mensen kan motiveren en laten samenwerken".
Grensgevallen
De Technische Universiteit Eindhoven heeft de tienduizendste student ingeschreven in het collegejaar 2015-2016. De studente is Angeliki Rama uit Griekenland. Er is de afgelopen jaren een duidelijke stijging van aanmeldingen te zien, maar het is voor de eerste keer dat de TU/e de grens van 10.000 studenten passeert.
Het is maar dat je 't weet
Wie werkloos is, maar vrijwilligerswerk uitvoert, is opmerkelijk gezonder dan wie werkloos is, maar geen vrijwilligerswerk uitvoert. Dit kwamen onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel, Stockholm universiteit, en de Katholieke Universiteit Leuven te weten door 717 personen op te volgen over een periode van twee jaar. Wat bleek uit de studie? Werklozen die vrijwilligerswerk uitvoeren, roken minder, drinken minder alcohol en hebben een minder hoge bloeddruk, in vergelijking met werklozen die geen (…) Het hele nieuwsbericht

Buitenlanders in Limburg

Donderdag 1 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Van de buitenlandse bevolking in Limburg - 82.669 personen, op 1 januari jl. - is meer dan de helft Nederlander (54,1%). In Noord-Limburg vertegenwoordigen de Nederlanders zelfs 80,6% van alle niet-Belgen. In het Maasland is dit 69,7%, in Zuid-Limburg 50,6% en in West-Limburg 24,5%. Hiermee hebben de Nederlanders de Turken, traditioneel het belangrijkst in aantal, naar de tweede plaats verwezen. In  Midden-Limburg hebben de Italianen met 25,8% nog steeds het grootste aandeel van de (…) Het hele nieuwsbericht

Elektrische toermotor gepresenteerd

Donderdag 1 oktober 2015
Grensgevallen
Het studententeam STORM van de Technische Universiteit Eindhoven heeft vandaag zijn elektrische toermotorfiets gepresenteerd. ‘STORM Pulse’ is de eerste elektrische motor ter wereld die lange afstanden kan afleggen, tot 380 kilometer zonder opladen. Met deze motor gaat het team in 2016 tijdens hun ‘STORM World Tour’ in 80 dagen de wereld rond om de potentie van duurzaam vervoer te laten zien. 
In het oog springt het door het studententeam zelf ontwikkelde (…) Het hele nieuwsbericht
Van 10 november tot 3 december heeft in ’t Pelterke in Overpelt opnieuw ‘Budget4life’ plaats, een interactieve tentoonstelling rond budget en koopkracht voor leerlingen van het 6de en 7de secundair onderwijs. Zij leren er de basisprincipes van budgetteren maar ook de gevaren en gevolgen van schuldenlast. Jongeren hebben immers vaak geen idee van wat het kost om op eigen benen te staan. ‘Budget4life’ is als preventie-initiatief in de schuldhulpverlening een organisatie (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt