Het overige nieuws

Grensgevallen
Pelt - Menwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannenZoomOp de menwedstrijd Driving Valkenswaard International in Borkel-en-Schaft heeft de Duitser Christoph Sandmann de marathon bij de vierspannen gewonnen vóór de Australiër Boyd Exell. De Belg Edouard Simonet (foto), die voor het Neerpeltse span van Groenen reed, werd uitgeschakeld. Morgen wordt de vaardigheidsproef gereden. (Foto's Rik Vander Sanden) Meer (spectaculaire) foto's
Menwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannenMenwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannen
Menwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannenMenwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannen
Zoom

Rosa Kinable overleden

Zaterdag 30 april 2016
Neerpelt - Rosa Kinable overleden

Neerpelt

Dinsdag overleed de uit Neerpelt afkomstige Rosa Kinable. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Webbekom (Diest) waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Neerpelt.

Het EMJ vandaag

Zaterdag 30 april 2016
Pelt - Het EMJ vandaagHet EMJ-programma voor vandaag/zaterdag:
- 12.45 – 16.00 uur: Juryconcerten in verschillende zalen in Neerpelt en Overpelt. De toegang bedraagt 7,50 euro voor twee dagen. Inwoners van Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel die een toegangsbadge hebben afgehaald, kunnen de juryconcerten op vertoon van die badge gratis bijwonen.
- 14.30 uur: Gastconcert in het Mariaziekenhuis in Overpelt
- 15.00 uur: Gastconcert in het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt
- 17.00 uur: (…) Het hele nieuwsbericht

Kruisdagen op drie locaties

Vrijdag 29 april 2016
Neerpelt - Kruisdagen op drie locatiesZoom

Neerpelt

De Kruisdagen vinden dit jaar plaats bij Elly en Gerrit Goorman, Tussenstraat 2 op maandag 2 mei; bij de familie Van Herck, Grote Heide 126a op dinsdag 3 mei en in de Ponyfarm, Achelsendijk op woensdag 4 mei, telkens om 9 uur.
Op de zogenaamde Kruisdagen (de drie dagen vóór Hemelvaart) werd er vroeger een gebedstocht door de velden gemaakt. Er werd dan voornamelijk. gebeden voor een goede oogst. Men noemt dit de kruisprocessies.
De kruisprocessie werd rond 469 door (…) Het hele nieuwsbericht
De komende drie jaar zullen de Boslandpartners samen met Nolimpark en de bedrijven Sibelco en VBM hun industrieterreinen groener inrichten om de lokale natuur alle kansen te geven. Daarvoor krijgen zij 350.000 euro steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en 133.000 euro van het Agentschap voor Natuur en Bos. Dit initiatief kadert in het grotere Interreg-project 2B Connect dat werkt aan de grensoverschrijdende verbinding van natuurgebieden en (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Nieuwe crematorium heet 'Stuifduin'ZoomDeze namiddag werd het ontwerp voor het nieuwe crematorium in Lommel voorgesteld. De locatie bevindt zich net rechts van de huidige gemeentelijke begraafplaats in de Nobert Neeckxlaan, en nog dit najaar wordt de eerste steen van het complex - "Stuifduin" geheten - gelegd. Bouwheer is Pontes, een intergemeentelijk samenwerkingsverband uit Antwerpen, waartoe sinds vorig jaar ook Lommel, Neerpelt, Overpelt, Peer, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg toetraden. Het is de bedoeling dat het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Elly Beckers overleden

Vrijdag 29 april 2016
Pelt - Elly Beckers overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige Elly Beckers overleden, de echtgenoot van Toine Oyen. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Menwedstrijd tegenover Perjanneke

Donderdag 28 april 2016
Grensgevallen
Pelt - Menwedstrijd tegenover PerjannekeZoomWie van Achel naar Valkenswaard rijdt, heeft links achter de rotonde bij Perjanneke zeker al die tenten in de weide zien staan. Dat heeft te maken met de menwedstrijd Driving Valkenswaard International. De openingsproef vandaag (dressuur) werd gewonnen door de Fransman Michael Sellier (foto's).
De gemeente Valkenswaard heeft overigens verkeersmaatregelen genomen in verband met deze wedstrijden, die tot en met zondag duren. Klein Schaft wordt afgesloten voor alle verkeer (…) Het hele nieuwsbericht
Menwedstrijd tegenover PerjannekeMenwedstrijd tegenover Perjanneke
Menwedstrijd tegenover PerjannekeMenwedstrijd tegenover Perjanneke
Zoom
Pelt - EMJ weert handtassen en rugzakken uit sporthalZoals de grote zomerfestivals heeft ook het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in overleg met politie en gemeentebestuur een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn gedurende het 64ste EMJ rugzakken en handtassen absoluut verboden in de sporthal van Dommelhof in Neerpelt. "Deze preventieve maatregelen kaderen in het huidige lokaal en nationaal beleid bij grote evenementen," aldus een mededeling van het festival.
Pelt - RC Car Wreckers trekken naar LommelZoomEnkele weken geleden hielden de RC Car Wreckers, die zich bezighouden met races voor miniatuurauto's, een indoor track day in de LRV-hal in de Ballaststraat in Overpelt. Nu gaan ze een eigen terrein "aankleden" in de Buntstraat in Lommel. De werken zijn gisteren begonnen. (Foto Vivi Vaesen)

Neerpelt

Saeed Menawari uit Neerpelt en Nahid Gharzai uit Ontario (Canada) hebben de vennootschap KBL International opgericht. De vennootschap is gevestigd aan de Koning Albertlaan in Neerpelt. Doel van de vennootschap is onder meer de aankoop, verkoop, export, commercialisatie en distributie van alle groenten en fruit, gerechten, etenswaren en goederen afkomstig uit tropische en subtropische gebieden. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 61.500 euro.

Louisa Van Asten overleden

Woensdag 27 april 2016
Pelt - Louisa Van Asten overledenOp 21 april is de uit Neerpelt afkomstige Louisa Van Asten overleden, de echtgenote van Albert Dries. Zij was 81 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

In het gemeentehuis van Overpelt zijn deze namiddag de eerste nieuwe stickers van het Rode Kruis (RK) verkocht aan de burgemeesters van Neerpelt en Overpelt door de RK-afdeling Neerpelt-Overpelt. Morgen start de jaarlijkse veertiendaagse van het Rode Kruis waarbij vrijwilligers op diverse strategische plaatsen stickers verkopen. De opbrengst gaat naar de werking van de plaatselijke afdeling.
Auto Demontage Overpelt: dat is de naam van de bvba die door Yannick Hoogaars werd opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Louis Pasteurstraat in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer het slopen van wrakken, handel in auto's en lichte bestelwagens én de exploitatie van pleziervoertuigen, cruiseschepen en rondvaartboten.

Alda Donckers overleden

Woensdag 27 april 2016
Neerpelt - Alda Donckers overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Alda Donckers overleden, de weduwe van Mathieu Cuyvers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Frans Coppens overleden

Woensdag 27 april 2016
Neerpelt - Frans Coppens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Frans Coppens overleden, de weduwnaar van Riek Dings en de oud-levensgezel van Lettie Baaij. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaats vinden. Maandagavond om 18.30u is er een gebedswake in de parochiekerk van Grote Heide. Een laatste groet kan in het funerarium Creemers, Achelpoort 6 in Hamont op zaterdag 30 april van 14 tot 15.30 u.

Overpelt

In de Sint-Corneliusparochie van Lindel-Hoeven zijn er dit jaar 33 eerstecommunicanten. De eerstecommunieviering vindt donderdag 5 mei, O. H. Hemelvaart, plaats. De opbrengst van de collecte in deze viering gaat naar Stelimo, het steunfonds voor de Limburgse missionarissen.

Nieuwe bvba: GW Projects

Woensdag 27 april 2016

Overpelt

Jochem Geerts uit Lindel-Hoeven en Gejo Interieur hebbend de bvba GW Projects opgericht met zetel aan de Gortenstraat in Overpelt. GW Projects is een onderneming in onroerende goederen. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

Vzw Uitmuntend Limburg opgericht

Woensdag 27 april 2016
Limburg.net, de provincie Limburg, de vzw Rimo, de nv Mediahuis en de vzw FairFin hebben de vzw Uitmuntend Limburg opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De vereniging stelt zich tot doel om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen, lokale overheden en organisaties in de provincie Limburg en de stad Diest te sensibiliseren en te motiveren tot een actieve bijdrage aan duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale producten. Om het gedrag van de deelnemers te sturen gebruikt de vereniging een puntensysteem in een provinciaal waarderend netwerk dat functioneert volgens de principes van een gemeenschapsmunt.

Mia Quanten overleden

Dinsdag 26 april 2016
Pelt - Mia Quanten overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Mia Quanten overleden, de weduwe van Christ Vranken. Zij was 87 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote Heide in Neerpelt. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Overpelt - 'Tussen pot en pint' in Pelle Melle

Overpelt

De tentoonstelling "Tussen pot en pint", die in november in CC Palethe te zien was en waar het ging over de meer dan 100 Overpeltse cafés van vroeger en nu, wordt herhaald in het lokaal dienstencentrum Pelle Melle. Dat gebeurt omwille van het succes van de tentoonstelling. De heropening gebeurt aanstaande donderdag om 14 uur, letterlijk tussen pot en pint. Iedereen is er welkom en Rudi Schoofs zorgt voor de muzikale noten tussendoor. De tentoonstelling blijft in Pelle Melle tot eind augustus en kan dagelijks bezocht worden tussen 13.30 tot 16.30u.

Michiel Jannis overleden

Dinsdag 26 april 2016
Neerpelt - Michiel Jannis overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Michiel Jannis overleden, de weduwnaar van Marie-Thérèse Hendriks. Hij was 81 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Een laatste groet kan donderdag van 19 tot 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Kerkuil overleeft schuurbrand

Dinsdag 26 april 2016
Vandaag gelezen
Pelt - Kerkuil overleeft schuurbrandZoomIn het Nederlands-Limburgse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd had. In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnest waar een koppel kerkuilen zijn intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat ze zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt. Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden, bleek dat het ging om het vrouwtje dat vermoedelijk zo lang mogelijk haar nest (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De eengemaakte Nederlandstalige vertaling van het "Onze Vader" wordt op 27 november, het begin van de advent, ingevoerd in de rooms-katholieke Kerk. Dat gebeurt tegelijk in Nederland en in België, meldt de VRT. De katholieke scholen in ons land zullen in september al de nieuwe vertaling aanleren. Lees meer bij deredactie.be

Bvba Milax opgericht

Maandag 25 april 2016

Neerpelt

Gert Thijs en Sarah Vandervelden hebben de bvba Milax opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Peerderbaan in Neerpelt. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 40.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers én het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand aan ondernemingen.

Nebraska trad op in Weert

Maandag 25 april 2016
Neerpelt - Nebraska trad op in WeertZoom

Neerpelt

Gisteravond trad de Noord-Limburgse band Nebraska op in "De Bosuil" in Weert. En het succes was er oorverdovend! (Foto Leon Alders) Meer foto's

John Cleese was in Eindhoven

Maandag 25 april 2016
Grensgevallen
Pelt - John Cleese was in EindhovenZoomin Eindhoven heeft de Britse komiek John Cleese (76) vandaag het Dommeltunneltje officieel geopend. Op de muren van die fietstunnel hebben graffitikunstenaars de voorbije weken muurschilderingen van Cleese's beroemde "Silly Walks" gespoten (foto). Op de vraag waarom Cleese - ook bekend van onder meer Monty Python en Fawlty Towers - dat kwam doen, kwam het antwoord: "Ik heb geen idee". Het is aan een gemeenteambtenaar te danken dat Cleese naar Eindhoven kwam. Die ambtenaar (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Dilissen Transport

Maandag 25 april 2016
Bvba Veco uit Lommel en bvba Dilissen Logistics uit Overpelt hebben de bvba Dilissen Transport opgericht met zetel aan de Leo Baekelandlaan in Overpelt. De vennootschap heeft onder meer tot doel het vervoer per spoor, te water, langs de weg en de lucht én het organiseren van opleidingen inzake alles wat met transport te maken heeft.
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie 55 ademtesten af, waarvan er 6 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de alcoholcontroles in het kader van de SLim-acties werden 26 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Freddy Moors overleden

Maandag 25 april 2016
Overpelt - Freddy Moors overleden

Overpelt

Vrijdag is  Freddy Moors overleden, de echtgenoot van Rina Van der Wielen. Hij was 67 jaar. De afscheidsceremonie vindt donderdag (14 uur) plaats in aula 't Sant.
Pelt - Rijbewijzen ingetrokken tijdens controlesBij een anti-alcoholactie zaterdagavond en -nacht op vier plaatsen in de politiezone heeft de lokale politie HANO 3 van de 70 passerende automobilisten betrapt op dronkenschap achter het stuur. Na contact met het parket werden 3 rijbewijzen ingetrokken. Er werden ook 2 PV's opgesteld voor drugsbezit.

Birgit Zentjens deed mee en won

Maandag 25 april 2016
Pelt - Birgit Zentjens deed mee en wonZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van 22 april werd Birgit Zentjens uitgeloot als winnares. Zij ontvangt van BouweninPelt.be een cheque van € 500. Proficiat Birgit! Ben jij ook aan het bouwen of verbouwen? 'Doe mee en win!' op de volgende trekking. Meer info en inschrijven op www.bouweninpelt.be. Op de foto: winnares Birgit Zentjens met partner op hun bouwwerf aan de Opgenomenstraat 24 in Overpelt.

NMBS vernieuwt app

Maandag 25 april 2016
Het is maar dat je 't weet
De NMBS heeft haar app voor het reizigersverkeer vernieuwd. De routeplanner - voor iPhone en iPad, Android en Windows Phone - werd aangepast om het traject van de gekozen trein nog nauwkeuriger weer te geven, meldt de spoorwegmaatschappij. De gebruiksvriendelijkheid is verhoogd, informatie bij hinder of storingen wordt beter weergegeven en nu kan je via een iPad vervoersbewijzen kopen.

Aantal starters kent terugval

Maandag 25 april 2016
Het aantal starters kent in maart 2016 een terugval in vergelijking met de eerste twee maanden van dit jaar maar blijft wel op het hoogste niveau voor de maand maart sinds 2011. Dat meldt VOKA Limburg.

Wat een moeder lijden kan

Maandag 25 april 2016


Vandaag tien jaar geleden bracht Bruce Springsteen de cd ‘We Shall Overcome: The Seeger Sessions’ uit. Het was zijn eerste en vooralsnog enige album zonder eigen werk. De plaat bevatte alleen folksongs en traditionals die Pete Seeger populair had gemaakt. Daar was ‘Mrs. McGrath’ bij. Lees op de Jukeboxkalender hoe dit lied uit de Eerste Wereldoorlog het verdriet van een moeder beschrijft.

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in café De Kompen de woning met handelsruimte en loods, gelegen Kaulillerweg 26, openbaar verkocht. Het geheel staat op een perceel van 38a31ca en heeft een KI van 1711 euro.

De republiek

Zondag 24 april 2016


Vandaag honderd jaar geleden begon in Dublin de Paasopstand. De rebellen riepen de Ierse Republiek uit, maar bleken geen partij over de Britse overmacht. De revolutie heeft wel veel teweeggebracht en zindert eigenlijk tot vandaag door. Achter deze link lezen we over de songs die deze herinnering levend houden, zoals het door een pastoor geschreven ‘Foggy Dew’, hier in de uitvoering van Sinead O’Connor en The Chieftains
Overpelt - Bisschop bezoekt leefgroep Sint-OdaZoom

Overpelt

Mgr. Patrick Hoogmartens heeft donderdag in het kader van zijn decanaal bezoek na een ontmoeting met de directie een bezoek gebracht aan een leefgroep van Sint-Oda. De bisschop is er vroeger een tijdje actief geweest als vrijwilliger. Hij vernam er onder meer dat 500 vrijwilligers de werking van Sint-Oda ondersteunen.

Drugs gesmokkeld met helikopter

Zaterdag 23 april 2016
Grensgevallen
In Engeland heeft de politie twee Eindhovenaren gearresteerd die met een helikopter 100 kilo verdovende middelen naar Kent hadden gesmokkeld. Het ging om 40 kilo cocaïne en 60 kilo heroïne. De straatwaarde van de drugs loopt in de miljoenen. De politie zag hoe de drugs in Kent gedropt werden en hield daar een 38-jarige man uit North Kensington aan. De helikopter werd na het afleveren van de drugs teruggevonden bij de Redhill Aerodrome in Surrey. Daar werden de twee Eindhovenaren van 26 (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt

Morgen ontvangen in de Sint-Martinusparochie van Overpelt-Centrum 47 jongeren het sacrament van het vormsel. Vormheer is Giel Stinkens, provinciaal proost van Okra. Op 5 mei, O.H. Hemelvaart, doen 66 kinderen er hun eerste communie.

Rita Van Moll overleden

Zaterdag 23 april 2016
Neerpelt - Rita Van Moll overleden

Neerpelt

Maandag is de uit Neerpelt afkomstige Rita Van Moll overleden, de echtgenote van Francis Donvil. Zij was 50 jaar en wordt maandag begraven op de begraafplaats van Schaarbeek na de uitvaartliturgie (11 uur) in de Sint-Jozefkerk in Evere.
Tribunaliteiten
Moet een valsebommelder betalen voor de tussenkomst van de politie en waarom een echte bommenlegger dan niet?
Dat vroeg het hof van beroep van Gent zich af toen het te maken kreeg met de onrustwekkende verdwijning van een dame op weg naar haar huisarts. Dertig politiemensen gingen aan de slag. Er volgde een zoektocht naar telefoongegevens, ondervragingen, bijstand van tolken enz. Op de avond van de verdwijning kwam er al een anonieme oproep. Een Afrikaanse mannenstem vroeg: ‘Ken jij H.A.? 50.000 euro (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Winters Management

Vrijdag 22 april 2016
Ruben Winters uit Hechtel-Eksel en Nina Kersten uit Neerpelt hebben de bvba Winters Management opgericht met zetel aan de Ganzenpas in Neerpelt. Het kapitaal van deze nieuwe bvba bedraagt 18.600 euro. Doel is onder meer het voeren van het dagelijks management van vennootschappen.

Een mededeling van Kadijk SK

Vrijdag 22 april 2016

Overpelt

Kadijk SK: 2de of 3de Provinciale? De beslissende week komt er aan. Zondag 1 mei valt de beslissing, maar nu zondag is het de bedoeling om een stapje in de goede richting te zetten. We vragen dan ook iedereen die Kadijk steunt om aanwezig te zijn!

Bisschop bezoekt dekenaat

Vrijdag 22 april 2016
Pelt - Bisschop bezoekt dekenaatZoomGisteren is bisschop Patrick Hoogmartens een bezoek aan het dekenaat begonnen. Op het programma gisteren stonden onder meer een gesprek met burgemeester Theo Schuurmans in Hamont, een bezoek aan het kaarsenbedrijf Spaas daar, een bezoek bij een bedlegerige zieke, en een bezoek aan Wico-campus Salvator. In Overpelt bezocht de bisschop Sint-Oda, waar hij een ontmoeting had met directie en bewoners.
Vanmorgen stond er een gesprek met burgemeester Raf Drieskens van Neerpelt op het programma. Daarna een eucharistieviering in het rusthuis, een bezoek aan Wico-campus Sint-Maria, een bezoek aan Valkenhof, aan het Mariaziekenhuis en contact met KSA Grote Heide (foto Facebook).

Waarschuwing voor nepmails

Vrijdag 22 april 2016
Het is maar dat je 't weet
Wie een mail krijgt van 'Intrum Justitia' met als onderwerp 'Intrum Justitia' of 'openstaande factuur' moet goed opletten. Het gaat om valse mails met een bijlage (factuur) of een link (download factuur) die kwaadaardige software bevat. Open deze bijlage of link niet, zegt de politiezone Noordoost Limburg.
"We blijven waarschuwen, omdat er nog altijd personen zijn die deze bijlage of link wel openen en zo hun pc met een virus besmetten. Dit virus is een zogeheten Cryptolocker, een vorm van malware dat de bestanden op een computer als het ware gijzelt. Tegen betaling wordt de computer weer vrijgegeven", luidt het.
Advies: verwijder de mail, maak geen geld over en open vooral de bijlage of link niet.

Clandestien gedumpt afval

Vrijdag 22 april 2016
De anonieme grommelaar

Neerpelt

Leerrijk, die Internetgazet. Allez, soms toch. Neem nu dat artikel 'Ten strijde tegen de hondendrol'… Gewoon die hondendrol per post terugsturen naar het baasje. Op het eerste gezicht een prima idee. Maar in mijn fantasie zie ik meteen ook Postsorteercentrum X in Antwerpen waar een vreemde geur hangt… Van pakweg 100 drollen op weg naar de respectievelijke baasjes van al die drolproducenten. Owee als ze daar weer eens een paar dagen staken, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Tussenadvies over N69

Donderdag 21 april 2016
Grensgevallen
De Nederlandse Raad van State heeft een tussenadvies afgegeven over het "Provinciaal Inpassingsplan Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69". Het besluit voor de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen Eindhoven en de Belgische grens en de inpassing in de omgeving moet op een aantal punten nader gemotiveerd worden en enkele administratieve regels moeten aangepast worden. De provincie heeft zes maanden de tijd om de Raad van State op de hoogte stellen van de uitkomsten. Het provinciebestuur van Noord-Brabant is blij met het tussenadvies dat de aanleg van de nieuwe weg niet lijkt te hypothekeren.

Ten strijde tegen de hondendrol

Donderdag 21 april 2016
Vandaag gelezen
Burgemeester Manuela Carmena van Madrid heeft genoeg van honden die de stoepen, parken en andere publieke ruimtes bevuilen. De baasjes zullen versteld staan van de nieuwe regels, zegt ze. De minimumboete voor clandestien gelegde en niet opgeruimde hondendrollen is 751 euro. Wie dat geld niet heeft, mag de boete afkopen door in het weekeinde een werkstraf te doen, zoals vegen of ander schoonmaakwerk.
In de Madrileense voorstad Brunete hebben ze het anders aangepakt. Daar hielden toezichthouders (…) Het hele nieuwsbericht

Motorscreening op crossterrein

Donderdag 21 april 2016
Nu zaterdag vindt er een motorscreening plaats in de Marie Curiestraat op het motorcrossterrein, van 9 tot 12 uur, of van 13 tot 16 uur. Er zijn nog enkele vrije plaatsen, inschrijven kan via de website of 011/238043. Het initiatief gaat uit van de provincie Limburg samen met de politiezones. De vaardigheidsoefeningen gebeuren onder begeleiding van ervaren instructeurs. Motorrijders en scooterrijders vanaf 125 cc zijn welkom. De motorscreening zal ook bij regenweer doorgaan.

Bvba Almargem opgericht

Donderdag 21 april 2016

Overpelt

De Nederlanders Antonius Rooijmans en Cornelia Verweerden, die in Portugal wonen, hebben de bvba Almargem opgericht met maatschappelijke zetel aan de Windmolenstraat in Overpelt. Het geplaatste maatschappelijk kapitaal bedraagt 120.000 euro.  Doel van de vennootschap is onder meer de makelarij en/of handel in onroerende en roerende goederen.

Gratis naar... BAZahaR?

Woensdag 20 april 2016
Pelt - Gratis naar... BAZahaR?ZoomWeer of geen weer, zaterdag is er BAZahaR, een bescheiden circusfestival in de dorpskern van Achel. Vanaf 17.30u is iedereen van harte welkom in het park achter het Michielshof, waar verschillende circusgezelschappen voor een waar spektakel gaan zorgen. Bij de ingang krijg je een bandje waarmee je de hele avond het festival kan betreden. Circusfestival BAZahaR belooft een totaalervaring te worden, een unieke familievoorstelling in openlucht! Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa (€11,50), in voorverkoop (€9) of via de abonnementsformule (€6,50). Maar misschien kunt u er gratis naartoe? De eerste vijf personen die met de vermelding "BAZahaR - Internetgazet" mailen naar uitpunt[!]hamont-achel.be krijgen een gratis duokaart!

Henri Kelchtermans overleden

Woensdag 20 april 2016
Pelt - Henri Kelchtermans overledenGisteren overleed Henri Kelchtermans, de echtgenoot van Rina Plessers. Hij was 71 jaar en leraar op rust van TIO Overpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg-Peer. De crematie en het begraven van de urne op de  begraafplaats in Hasselt vinden in besloten kring plaats.

Digitale bouwaanvragen

Woensdag 20 april 2016
Vanaf 23 februari 2017 is het digitaal indienen van bouwaanvragen verplicht voor alle architecten. Op 18 mei 2016 organiseert Hamont-Achel samen met de gemeenten Neerpelt en Overpelt daarover een infoavond voor architecten uit Noord-Limburg. Die infoavond vindt plaats in het Michielshof in Achel om 20u00. De uitnodigingen worden binnenkort verstuurd.
De gemeenten Lommel en Overpelt organiseren straks om 20u in het parochiehuis van Lommel-Barrier een hoorzitting over de verkeerssituatie in de Siberiëstraat. Die straat zou eerder op de gemeentegrens afgesloten worden met paaltjes, maar daar gingen bewoners niet mee akkoord. Nu willen de gemeenten in de straat alleen plaatselijk verkeer toelaten en een maximumsnelheid van 50km/u instellen.

Let op voor de flitsmarathon

Woensdag 20 april 2016
Pelt - Let op voor de flitsmarathonLet op voor de flitsmarathon van de politie, vandaag en morgen! Gisteren hield de lokale politie op vier plaatsen in de politiezone een algemene verkeersactie. Daarbij vielen zes weggebruikers door de mand vanwege verkeerd parkeren of GSM-gebruik achter het stuur. Er werd ook een onverzekerde bromfiets in beslag genomen.

Openbare verkoping: Turfstraat

Woensdag 20 april 2016

Overpelt

Morgennamiddag worden in de parochiezaal van Holheide twee percelen bouwgrond en drie percelen grond, gelegen in de Turfstraat, verkocht na hoger bod van 241.200 euro in massa.
Overpelt - Infonamiddag: 'Een waardig levenseinde'

Overpelt

Nu al nadenken en spreken over later… in de volksmond heet het ‘mijn papieren in orde maken’. Dat is misschien niet zo vanzelfsprekend. Maar toch… Wat als ik ernstig ziek word en zelf niet meer mee kan beslissen over mijn gezondheid? Wie kent mijn wensen en waarden? Wat wil ik dat er nog voor mij gedaan wordt, en wat niet meer? Op welke manier kan ik zelf mee de regie in handen houden? Kan ik nu al beslissingen nemen over mijn levenseinde?
Deze infonamiddag geeft toelichting (…) Het hele nieuwsbericht

Gregoor Custers overleden

Dinsdag 19 april 2016
Neerpelt - Gregoor Custers overleden

Neerpelt

Gisteren is Gregoor Custers overleden, de echtgenoot van Marie-José Gielen. Hij was 72 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Bejaarde fietser omgekomen

Dinsdag 19 april 2016
Deze namiddag is in het centrum van Bocholt een fietser onder een  vrachtwagen terechtgekomen. De fietser overleefde de klap niet. Het slachtoffer is Bèr Vandenbosch (76) uit Bocholt. Een verkeersexpert onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.

Lena Smeets overleden

Dinsdag 19 april 2016
Pelt - Lena Smeets overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Lena Smeets overleden, de weduwe van Henri Geunes. Zij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Boseind.

Joannes Vos overleden

Dinsdag 19 april 2016
Neerpelt - Joannes Vos overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Joannes Vos overleden, de weduwnaar van Inge Schneider. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 13u plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Jules Van Gerven overleden

Dinsdag 19 april 2016
Overpelt - Jules Van Gerven overleden

Overpelt

In Genk is de uit Overpelt afkomstige Jules Van Gerven overleden, de weduwnaar van Paula Bas. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats.
Pelt - Jaarverslag politie: steeds meer interventiesDe lokale politie krijgt steeds meer oproepen voor interventies. De jongste vijf jaar nam het aantal interventies bij de lokale politie HANO toe met 17 procent. Gemiddeld voeren agenten van HANO 15,8 interventies per dag uit. Meestal gebeurt dat op vrijdag- en zaterdagnamiddag en -avond.
Een en ander zei korpschef Paul Claes van politiezone HANO deze namiddag tijdens een persconferentie waarop hij een aantal gegevens uit het jaarverslag toelichtte. De zone telt nu 78 personeelsleden en (…) Het hele nieuwsbericht

Samenkomst met de bisschop

Maandag 18 april 2016

Neerpelt

In verband met het nakende bezoek van bisschop Patrick Hoogmartens aan het dekenaat meldt pastoor-moderator Staf Schreurs:
- samenkomst dragende groepen met de bisschop: op donderdag 21 april om 20 uur zijn alle dragende groepen (pastorale teams, catechisten, kosters, lectoren…) uitgenodigd op een samenkomst met de bisschop in het internaat van het WICO Hamont-Lo;
- vieren met de bisschop: normaal gezien was er op zondag 24 april geen viering voorzien in het Centrum, (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Raf Simons gaat zijn zomercollectie 2017 presenteren tijdens de mannenmodebeurs Pitti Uomo in Florence. Dat meldt de beurs op haar website. Simons was al drie keer eerder op Pitti Uomo: in 2003, in 2005 en in 2010. Dit jaar komt hij terug met een nieuwe collectie die deel uitmaakt van het speciale project ‘Florence calling: Raf Simons’. “Florence heeft een speciale plek in mijn hart. Ik heb er de laatste jaren vaak mijn werk getoond en samengewerkt voor andere projecten”, aldus Simons. “Ik ben blij dat ik er dit seizoen weer bij ben om mijn eigen zomercollectie voor 2017 te presenteren, en daarnaast ook een speciaal project dat we speciaal voor Pitti aan het ontwikkelen zijn.”
De mannenmodebeurs Pitti Uomo vindt plaats van 14 tot 17 juni.

Van Abbe-museum 80 jaar

Maandag 18 april 2016
Grensgevallen
Pelt - Van Abbe-museum 80 jaarZoomHet bekende Van Abbe-museum in Eindhoven mocht 80 kaarsjes uitblazen afgelopen weekend, en was daarom 80 uur aan één stuk geopend. Er loopt momenteel (nog tot september) een tentoonstelling van kunst uit de tachtiger jaren. (Foto's Albert Agten)
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 15 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 47 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 19%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Tonia Cauwenberg overleden

Maandag 18 april 2016
Pelt - Tonia Cauwenberg overledenGisteren is de uit Achel afkomstige Tonia Cauwenberg overleden, de weduwe van Jozef Kuppens. Zij was 93 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (11 uur) in de parochiekerk van Grote Heide. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Op zondag 24 april is het in heel Vlaanderen Erfgoeddag. Dit jaar staan ‘rituelen’ centraal. In Noord-Limburg werken de erfgoedverenigingen van Hechtel-Eksel, Lommel en Overpelt samen voor een uitdagend programma in en rond de Grote Hof in Overpelt rond de rituelen van de Noord-Limburgse schutterijverenigingen. Die activiteit vormt de start voor het feestprogramma rond ’10 jaar Bosland’.
Om 13.30 uur verzorgen enkele schutterijen die momenteel nog steeds actief zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Infosessie: 'Vallen? Ik niet!'

Zondag 17 april 2016
Overpelt - Infosessie: 'Vallen? Ik niet!'

Overpelt

Onder de naam VALLEN? IK NIET! organiseert de gemeente aanstaande dinsdag 19 april in de namiddag in Pelle Melle een infosessie over valpreventie. Deze infosessie kadert in de Week van de Preventie die nu al voor de vijfde keer georganiseerd wordt in Vlaanderen.
Met de slogan 'Van slaappillen kan je vallen. Praat erover met je arts of apotheker’ wil men dit jaar de aandacht vestigen op het veelvuldig en langdurige gebruik van slaapmedicatie bij ouderen.
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Wiesia Wrona overleden

Zondag 17 april 2016
Neerpelt - Wiesia Wrona overleden

Neerpelt

Vrijdag is Wiesia Wrona overleden, de echtgenote van Tony Vandersteegen. Ze was 57 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van SInt-Huibrechts-Lille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Raymond Mariën overleden

Zondag 17 april 2016
Overpelt - Raymond Mariën overleden

Overpelt

Vandaag is Raymond Mariën overleden, de weduwnaar van Lisette Verschakelen en de levenspartner van Leineke Schuermans. Hij was 69 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Woensdag (18.30 ujur) is er daar een avondwake waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Aardbeving in Ecuador

Zondag 17 april 2016

Neerpelt

Ecuador is afgelopen nacht getroffen door een aardbeving. Sarah Gielen uit Neerpelt is daar op rondreis; ze heeft laten weten dat ze OK is. Door de aardbeving zijn minstens 77 mensen omgekomen.

Nieuwe bvba: KV Atelier

Zaterdag 16 april 2016

Overpelt

Kurt Vandendert en Karolien Vandervelden, beiden uit Overpelt, én Ludovicus Vandervelden uit Neerpelt hebben de bvba KV Atelier opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Moldershoevenstraat in Overpelt. Doel van de vennootschap is onder meer de uitvoering van publiciteit in de meest uitgebreide betekenis van het woord én het organiseren van evenementen.
De gemiddelde prijs van een woning in Limburg is nog altijd minder dan 275.000 euro, meldt TVL. In 13 Limburgse gemeenten (Lommel, Hamont-Achel, Overpelt, Peer, Meeuwen-Gruitrode, Beringen, As, Leopoldsburg, Tongeren, Halen, Gingelom, Heers, Heusden-Zolder) kan je gemiddeld nog voor minder dan 200.000 euro een huis kopen. Dat blijkt een onderzoek van het economisch magazine Trends. Limburg is de enige Vlaamse provincie waar je op het hele grondgebied gemiddeld nooit meer dan 275.000 euro betaalt voor een woonhuis.

9 zwaargewonden, 40 lichtgewonden

Zaterdag 16 april 2016

Neerpelt

Op het grondgebied van Neerpelt zijn vorig jaar 36 verkeersongevallen gebeurd. Daarbij vielen 49 slachtoffers: 9 zwaargewonden en 40 lichtgewonden.

Eén dode, tien zwaargewonden

Zaterdag 16 april 2016

Overpelt

Vorig jaar zijn in Overpelt 67 verkeersongevallen gebeurd waarbij 83 slachtoffers vielen: 1 dode, 10 zwaargewonden en 72 lichtgewonden.

Flitsmarathon volgende week

Vrijdag 15 april 2016
Het is maar dat je 't weet
In veel landen lanceert de politie op woensdag en donderdag van volgende week een flitsmarathon. Ook in ons land!

OKRA-lentefeest in 't Pelterke

Vrijdag 15 april 2016
Overpelt - OKRA-lentefeest in 't PelterkeZoom

Overpelt

Het jaarlijks lentefeest van Okra Centrum-Fabriek werd bijgewoond door 148 leden. Bovendien kwamen nieuwe leden zich aanmelden. De aanwezigen hebben genoten!
Pelt - Bovenzonale verkeersactie van politieZoomGisternamiddag en -avond hebben agenten van de politiezones HANO, Kempenland en Lommel een bovenzonale verkeersactie gehouden op 3 verschillende standplaatsen binnen die zones. Samen met Vlabel (Vlaamse belastingsdienst) en de Douane werden er 134 voertuigen gecontroleerd met volgende resultaten:
- 2 onmiddellijke inningen (gebruik GSM/ rij- & rusttijden),
- 7 PV's verkeer (rijbewijs/ keuring/ verzekering...),
- 1 PV alcohol in het verkeer met inname rijbewijs voor de duur (…) Het hele nieuwsbericht

Toiletten maar geen riolering

Donderdag 14 april 2016
Vandaag gelezen
India bouwt in hoog tempo toiletten, maar riolering ontbreekt. Sinds de campagne Swachh Bharat (Clean India) van start ging in 2014 zijn er meer dan vijf miljoen toiletten gebouwd. Uit een recent onderzoek van de overheid blijkt echter dat in veel dorpen geen goede afvoer van afvalwater is geregeld. In veel steden kan de riolering de hoeveelheid afvalwater niet aan, en worden de gemeenschappelijke toiletten niet goed schoongemaakt. Milieuactiviste Sunita Narain: "Het probleem is dat we toiletten met (…) Het hele nieuwsbericht

Pech voor treinreizigers

Donderdag 14 april 2016
Op een bewaakte overweg in Geel is gisteren een zestiger zwaargewond geraakt toen zijn auto gegrepen werd door een trein. Daardoor was er ruim drie uur lang geen treinverkeer mogelijk tussen Herentals en Mol. Er werden vervangbussen ingelegd.

Inschrijven voor de Wereldquiz

Donderdag 14 april 2016

Overpelt

De werkgroep TGAL organiseert een nieuwe uitgave van de Wereldquiz. Een spannende quiz met vraagjes over Noord-Zuid, de actualiteit, ontwikkelingssamenwerking, landenkennis, politiek, muziek,… kortom een quiz voor echte wereldburgers en globetrotters.
De quiz vindt plaats op vrijdag 22 april om 20 uur in de muzezaal van CC Palethe. Er kunnen nog steeds ploegen inschrijven. Een ploeg bestaat uit 4 personen. Deelnemen kost 10 euro per ploeg. Inschrijven kan bij de gemeentelijke dienst Ontwikkelingssamenwerking, 011 – 80 94 42, e-mail lode.vanhelden[!]overpelt.be.
Grensgevallen
Eindhoven Airport realiseerde een passagiersgroei ten opzichte van 2015 van 14 % over de eerste 3 maanden van 2016. In de periode januari tot en met maart maakten 923.059 passagiers gebruik van de luchthaven, 110.961 meer dan in de eerste drie maanden van 2015. De groei is het gevolg van frequentieverhogingen en een toename van de bezettingsgraad per vlucht. Over geheel 2016 verwacht de luchthaven een groei van 6% te gaan realiseren tot 4,6 miljoen passagiers (2015: 4,3 miljoen passagiers).

Anny Vandeweyer overleden

Donderdag 14 april 2016
Pelt - Anny Vandeweyer overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Anny Vandeweyer overleden, de echtgenote van Albert Lehaen. Zij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen.

Gratis naar... Connie Neefs?

Woensdag 13 april 2016
Neerpelt - Gratis naar... Connie Neefs?Zoom

Neerpelt

Volgende week dinsdag 19 april om 14 uur kan je in Dommelhof gaan kijken naar de voorstelling ’60 jaar televisie’ met Connie Neefs. Met zeer herkenbare liedjes en anekdotes duikt Connie Neefs in meer dan 60 jaar TV-geschiedenis. Ze toont historische beelden van in de beginperiode van de Vlaamse televisie tot op heden. Special guest bij deze voorstelling is Hugo Symons, cabaretier, toneelspeler, voormalig sportjournalist en gewezen moppentapper in HT&D. Kaarten voor deze voorstelling kosten 5 euro en zijn te koop in Dienstencentrum BinnenHOF. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? De eerste 5 mailers naar binnenhof[!]neerpelt.be met de melding ’60 jaar TV internetgazet’ hebben een gratis ticket beet!

Gezond uit eigen grond

Woensdag 13 april 2016

Overpelt

Eigen kweek is is populairder dan ooit, en dan hebben we het niet over het tv-programma, maar wel over tuinieren. Maar is eigen kweek wel altijd gezond? Een goede oogst en het gezond verwerken ervan vraagt wat voorbereiding en kennis van zaken over je tuin.
De gemeente organiseert hierover samen met LOGO (lokaal gezondheidsoverleg) de kookworkshop "Gezond uit eigen grond". Deelnemers krijgen er tips over gezond tuinieren en leren lekker koken met de eigen oogst.
Datum: dinsdag 26 april om 19.00 uur; locatie: leskeuken Mater Dei. Inschrijven via milieu[!]overpelt.be of 011/809 426.

Agnes Ross overleden

Woensdag 13 april 2016
Overpelt - Agnes Ross overleden

Overpelt

Op 7 april overleed Agnes Ross, de weduwe van Jozef Andelhofs. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in intieme kring.

Er wordt deze week geflitst...

Dinsdag 12 april 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Er wordt deze week geflitst......onder meer in de Bosstraat en 't Lo in Hamont-Achel, in de Koning Albertlaan en de Sint-Antoniusweg in Neerpelt en in de Haltstraat en Astridlaan in Overpelt.

Mariette Bots overleden

Dinsdag 12 april 2016
Pelt - Mariette Bots overledenGisteren is in Neerpelt Mariette Bots overleden, de echtgenote van Antoon Segers. Zij was 81 jaar. De teraardebestelling vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 u.) in funerarium Witters in Eksel.
Zondag 15 mei vindt de ‘Ford Lommel Proving Ground fietsdag’ plaats. Naar jaarlijkse gewoonte maken Ford prototypes voor één dag plaats voor fietsers en skeelers op Ford’s testbanen in Lommel. Het is een unieke kans om de 80 kilometer wegen tellende infrastructuur te ontdekken. De toegang is gratis, de poorten zijn geopend van 9 tot 16 uur.

Smiley (76)

Dinsdag 12 april 2016
Pelt - Smiley (76)ZoomEmilie Boogers maakte deze smiley-foto in Zuid-Afrika, op de panoramische route bij de 3 Rondavels.

Nog zes plaatsen vrij

Dinsdag 12 april 2016
De Landelijke Gilde van Neerpelt organiseert vrijdag 22 april een daguitstap naar de Westhoek, van Poperinge naar de Schreve en het IJzerfront. Er wordt vertrokken om 7u en men verwacht rond 23.30u terug te zijn, vele ervaringen rijker. Ook het bijwonen van de "Last Post" aan de Menenpoort in Ieper staat op de agenda. Er zijn nog zes plaatsen vrij. Wie geïnteresseerd is kan mailen naar roger_dingens[!]hotmail.com of bellen naar 011649 256.
Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zijn gestart met de bouw van een bierkrattenbrug over de Dommel in Eindhoven. De brug moet een overspanning krijgen van tenminste 27 meter en een uur blijven staan, om het record van de TU Delft te doorbreken. Op zaterdag 23 april moet de brug af zijn.

Bosland speelt morgen buiten

Dinsdag 12 april 2016
Pelt - Bosland speelt morgen buitenZoomMorgennamiddag is er dit jaar de Buitenspeeldag: geen huiswerk, niets op tv, ideaal dus om de natuur in te trekken. Naast de avontuurlijke wandelingen en speelbossen die steeds te ontdekken vallen in Bosland zijn er tijdens deze namiddag drie leuke activiteiten waar kinderen rasecht buitenspeelplezier kunnen beleven. En omdat Bosland dit jaar 10 jaar bestaat gaan de activiteiten door midden in de natuur, voor nog meer puur natuur buitenplezier.
1. Lachen op de LOLympische spelen: de (…) Het hele nieuwsbericht

Julie Timmermans overleden

Dinsdag 12 april 2016
Overpelt - Julie Timmermans overleden

Overpelt

Op 7 april overleed de uit Overpelt afkomstige Julie Timmermans, de weduwe van Tinus Weckx. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Termien.

De uitvinding van rock-'n-roll

Dinsdag 12 april 2016


Vandaag is het al 62 jaar geleden dat Bill Haley & His Comets ‘Rock Around The Clock’ opnamen. Je zou kunnen zeggen dat daarmee de rock-‘n-roll werd uitgevonden, maar volgens de Jukeboxkalender klopt dat niet helemaal. In elk geval werd het een van de meest verkochte plaatjes aller tijden. En dat terwijl het eigenlijk een cover was en oorspronkelijk alleen maar op een B-kantje verscheen.

Johan Nyssen overleden

Maandag 11 april 2016
Overpelt - Johan Nyssen overleden

Overpelt

Vandaag is Johan Nyssen overleden, de echtgenoot van Madeleine Hendriks. Hij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens.

122 hectare bos bedreigd

Maandag 11 april 2016
Er zijn plannen voor zandwinning op de terreinen van de voormalige kruitfabriek PRB in Kaulille. Daarvoor zou 122 hectare bos moeten verdwijnen. Volgens bevoegd minister Schauvliege is er echter nog niets beslist. De gemeente Bocholt staat achter de plannen.

Morgen theater in Pelle Melle

Maandag 11 april 2016
Overpelt - Morgen theater in Pelle Melle

Overpelt

Oma of opa worden, het wordt je in de schoot geworpen. Een prachtig geschenk dat je leven kleur geeft, energie, een nieuw elan. Leen Persijn geeft gestalte aan een vrouw die plots verneemt dat ze oma wordt. Het nieuws overrompelt haar. Ze kan niet de blijde reactie geven die dochter en schoonzoon hadden verwacht. Ze heeft tijd nodig om zich in die nieuwe rol te vinden. Kortom, een toekomstige oma die zich een weg zoekt in de overgangsfase tussen tweede en derde leeftijd. Een confronterende, soms grappige, potsierlijke, maar ook ontroerende zoektocht door Leen Persijn gegoten in spel, tekst, poëzie en liederen.
Wanneer: dinsdag 12 april om 14.00 uur.
Waar: Pelle Melle.
Prijs: inkom gratis. Inschrijven noodzakelijk. Dat kan via tel. 011 80 94 00 (centraal telefoonnummer gemeentebestuur – u wordt doorverbonden).
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 14 (of 25%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf. In het kader van de SLim-controleacties van afgelopen weekend werd er 20 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.
In de eerste race van het Belcar Uithoudingskampioenschap, vandaag op het circuit van Terlamen, is Overpeltenaar Dylan Derdaele (foto) 6de geëindigd, Neerpeltenaar Bart Ooms 8ste, Niels Lagrange 11de en Patrick Beliën 13de. In hun eigen categorie werd Derdaele 3de, Ooms 4de, Lagrange 2de en Beliën 1ste.
Pelt - BK kajak lange baan: opnieuw 10 titels voor NWCZoomOp de laatste dag van het BK kajak lange baan werden door de leden van NWC nog eens 10 nationale titels behaald: K2 5 km dames aspiranten met Amber Van Broekhoven & Amber Jannis, K2 5 km dames junioren met Hanna Plas & Roos Broekx, K2 5 km heren senioren met Toon Broekx & William Peters en de K4 wedstrijden over 5 km bij de dames aspiranten, dames junioren, dames senioren (foto), heren aspiranten, heren junioren, heren senioren en heren veteranen. In totaal bracht dit de teller voor NWC op 17 nationale titels dit weekend. Kortrijk, Mechelen en Gent wonnen er elk 4, Turnhout 3 en Geel, Kasterlee en Zwevegem elk 2. (Peter Van Lishout)

Joke Emmers op TVL

Zondag 10 april 2016
Neerpelt - Joke Emmers op TVLZoom

Neerpelt

Morgen/maandag is Joke Emmers (2de van links op de foto) te gast in het programma 'Aan tafel' op TVL. De andere gasten zijn Miguel Wiels en The Compact Disc Dummies. Het programma wordt uitgezonden om 10u30 en herhaald vanaf 14u30.

Fien Cox overleden

Zondag 10 april 2016
Overpelt - Fien Cox overleden

Overpelt

Vandaag is Fien Cox overleden, de weduwe van André Spooren. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Helena Gielen overleden

Zondag 10 april 2016
Neerpelt - Helena Gielen overleden

Neerpelt

Gisteren is Helena (Leen) Gielen overleden, de weduwe van Louis Vanherck. Zij was 97 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Openbare verkoping: Hayenhoek

Zondag 10 april 2016

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Peel de woning Hayenhoek 1 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 3a97ca en heeft een KI van 277 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 11.000 euro.
Vandaag gelezen
De enige radiotherapiemachine in heel Oeganda is stuk. De machine, die uit 1995 dateert, is waarschijnlijk niet meer te repareren, zegt directeur Jackson Orem van het kankerinstituut in het ziekenhuis van Mulago. Kankerpatiënten die bestraling nodig hebben moeten wachten tot er volgend jaar een nieuwe machine wordt geïnstalleerd, of uitwijken naar Kenia - mits ze dat kunnen betalen.
Vorig jaar werden 44.000 nieuwe patiënten geregistreerd - uit Oeganda, maar ook uit omringende landen die zelf de apparatuur niet hebben. Volgens het ziekenhuis wordt 75 procent van hen getroffen door het feit dat de machine nu kapot is. (Bron: ii.nl)
Op de eerste dag van het Belgische kampioenschap kajak lange baan op het kanaal Kortrijk-Bossuit in Harelbeke-Stacegem werden door de leden van de Neerpeltse Watersportclub 7 nationale titels behaald. Bij de dames miniemen wonnen Febe Timmermans & Jana Verduyckt in K2 over 2 km, bij de dames aspiranten Bieke Van Broekhoven in K1 5 km, bij de dames junioren Roos Broekx in K1 5 km, bij de dames senioren Hanna Plas en Karolien Plas in K2 5 km, bij de dames veteranen Inge Meeuwissen & Reinhilde Verbruggen, bij de heren junioren Nick Verduyckt en Joris Geers in K2 5 km en bij de heren veteranen Erwin Smids en Bruno Jannis in K2 5 km.

Emile Vreys overleden

Zaterdag 9 april 2016
Overpelt - Emile Vreys overleden

Overpelt

Gisteren is Emile (Mieleke) Vreys overleden, de echtgenoot van Mia Janssen en de stichter van slagerij Vreys en feestzaal De Vlasroot. Hij was 84 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van het Lindel.

Bezorgde boodschap aan Pelt

Zaterdag 9 april 2016
Chel mag het zeggen
Pelt - Bezorgde boodschap aan PeltAan de oostelijke grens van Lommel liggen twee vredige dorpjes, van elkaar gescheiden door hun gemeenschappelijk dialect en de al even vredig voortkabbelende Dommel. De bevolking leeft er eenvoudig en de tijd sloft er op bordeelsluipers door de eeuwen heen. Je moet er niet teveel willen veranderen, daar in die Pelten. Daar houden de bewoners niet van. Toen in de jaren zeventig de gemeentefusies doorgevoerd werden, waren ze logisch en consequent genoeg om het feit dat het gemeentehuis van Neerpelt bijna ‘met (…) Het hele nieuwsbericht

Contractbreuk door ziekte

Vrijdag 8 april 2016
Tribunaliteiten
"Je kan misschien aan de greep van mensen ontsnappen, maar niet aan de greep van een stuk papier waarop je handtekening staat", schreef de Vlaamse auteur Ward Ruyslinck. Dat ondervond een dame die samen met haar man aan de kust een handelszaak overnam om er een horecazaak te openen. Na de ondertekening van het contract kreeg zij van haar dokter te horen dat bij de verwijdering van twee huidvlekken een agressieve huidkanker was vastgesteld. Vijf jaar eerder had zij hier ook al mee te maken. Een chirurgisch (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis veldbloemenzaad

Vrijdag 8 april 2016
Neerpelt - Gratis veldbloemenzaadZoom

Neerpelt

Vanaf maandag kunnen Neerpeltenaren een zakje met 100 gram veldbloemenzaad afhalen bij de milieudienst in het gemeentehuis. Dit zaad, dat voldoende is om 150 m² te bedekken met veldbloemen, kan best eind april worden ingezaaid.
Bloemen verbeteren het voedselaanbod voor insecten en verhogen op die manier de levenskansen van honingbijen die een erg belangrijke rol spelen in de fruitteelt. Door open plekken of braakliggende terreinen in te zaaien met bloemenzaad stimuleer je niet enkel het bestuivingsproces, je verfraait bovendien je eigen tuin of het landschap met een kleurrijke bloemenpracht.

Neerpelt

Kristof Smets en Isabel Oversteyns, beiden uit Neerpelt, hebben de vennootschap Semper Motum opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Jaak Tassetstraat in Neerpelt. De vennootschap zal actief zijn in het verlenen van managementdiensten en advies in het algemeen aan bedrijven, ondernemingen en instellingen.

Erik Vlassaks overleden

Vrijdag 8 april 2016
Pelt - Erik Vlassaks overledenVandaag is Erik Vlassaks overleden. Hij was 44 jaar. De uitvaartdienst zal plaatshebben in intieme kring. Men kan nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens op dinsdag 12 april van 18u tot 18.45u.
Grensgevallen
De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling, die op Paasdag plaatsvond op het Eurocircuit in Valkenswaard. Daarbij raakte een 30-jarige man uit Kortrijk zeer ernstig gewond. Rond 20 uur kregen agenten een melding van een vechtpartij, waarbij een man door meerdere personen geslagen zou zijn. Ter plaatse werd het slachtoffer bewusteloos aangetroffen en werd de ernst van de situatie duidelijk. De man werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis in Tilburg. Als gevolg van de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Opnames nieuwe VTM-reeks in BoslandZoomZe zijn de 'Beste Kijkers', swingen als The Lynn Sisters en zijn ook nog eens tientallen andere personages in 'Tegen de Sterren' op. Maar binnenkort spelen boezemvriendinnen Nathalie Meskens en Tine Embrechts ook samen de hoofdrollen in 'Gina & Chantal'. De opnames van deze nieuwe VTM 'feel good' reeks starten deze zomer in Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel. 'Gina & Chantal' wordt gemaakt door Sylvester Productions, het productiebedrijf dat eerder de reeks 'Crème de la Crème' in Lommel draaide. UPDATE  Drie Noord-Limburgse gemeenten en de provincie betalen samen 149.000 euro om de natuur van Bosland in de kijker te zetten. Lommel betaalt 66.000 euro, Hechtel-Eksel en Overpelt elk 33.000 euro en de provincie 50.000 euro. (Foto VTM)
De jongste jaren is er een stijging waarneembaar van mensen met een voedselallergie en/of een voedselintolerantie. Heb je nood aan duidelijke info rond dit thema? Kom dan naar de infoavond, met dr. Marc Piessens, allergoloog/pneumoloog, consulent op de dienst allergie UZ Gasthuisberg te Leuven, in samenwerking met de allergiediëtisten Hilde Winters en Annemie Mees. Deze infoavond vindt plaats op woensdag 20 april om 20u15 in Wico-campus Sint-Hubertus, Stationsstraat 25 in Neerpelt. Inkom lezing + drankje: 7 euro. Vooraf inschrijven is gewenst: winters.hilde[!]telenet.be of 011/64 10 18. Iedereen is welkom.
Overpelt - Jeanne Schultink-de Vries overleden

Overpelt

Vandaag is Jeanne Schultink-de Vries  thuis overleden. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar waren er in Limburg 192 faillissementen, een daling met 22,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De daling was het grootst in de zakelijke dienstverlening, de transportsector en de bouw. De horeca blijft het zwakke broertje.

Wie en wanneer?

Woensdag 6 april 2016
Pelt - Wie en wanneer?ZoomEen foto van een trouwstoet(je)... Op de voorgrond een STOP-verkeersbord, op de achtergrond een oude boerderij. Rechts een nauwelijks zichtbare hoek van een gebouw met reclameplaten voor "BUTAGAZ" en - vermoedelijk, want moeilijk te lezen - KINDERWAGENS. Deze foto dook in Eksel op in het archief van een voormalig pastoor. Wie herkent deze plek, en om welke mensen zou het gaan? Je mag op dit bericht hieronder reageren of je tip mailen naar redactie[!]internetgazet.be, wij sturen die dan door naar de onderzoekers in Hechtel-Eksel.

Chauffeur was onder invloed

Woensdag 6 april 2016
De 30-jarige Genkenaar die gisterennamiddag een groep fietsers aanreed in de Buskruitstraat in Lommel was onder invloed en beschikte niet over een geldig rijbewijs. Dat meldt het parket. De man is deze namiddag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer, vluchtmisdrijf, rijden onder invloed, rijden spijts verval en inbreuken op de wegcode. Een man uit Lommel en een man uit Neerpelt liepen bij het ongeval zware verwondingen op. Vijf andere fietsers raakten lichtgewond. (PG)
Pelt - Bisschop bezoekt dekenaat HamontMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, brengt van 21 tot en met 24 april een pastoraal bezoek aan het dekenaat Hamont. Dit dekenaat bestaat uit de parochiefederaties Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel. Op het programma staat onder meer een bezoek aan WICO-campus Salvator en kaarsenfabrikant Spaas in Hamont-Achel, aan het Sint-Maria-Instituut en De Wulp in Neerpelt en aan het dienstencentrum Sint-Oda en opvangcentrum Valkenhof in Overpelt. De bisschop wordt ook ontvangen door Theo Schuurmans, Raf Drieskens en Jaak Fransen, burgemeesters van respectievelijk Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt.

Armande Cox overleden

Woensdag 6 april 2016
Overpelt - Armande Cox overleden

Overpelt

Gisteren is Armande Cox overleden, de echtgenote van Herman Overweg. Zij was 82 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Nieuwe bvba: Tielens-Maessen

Dinsdag 5 april 2016

Neerpelt

Bieke Tielens en Peggy Maessen, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Tielens-Maessen opgericht met zetel aan de Jos Verlindenstraat in Sint-Huibrechts-Lille. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro voor praktijkvoering, kinesitherapie, uitbating fitness center, zwemdok, sauna en aanverwante, de aankoop en verkoop, import, export, commissiehandel, groothandel, kleinhandel, vertegenwoordiging van alle goederen, uitrusting, grondstoffen, halfproducten of afgewerkte producten hiervoor bestemd, de nodige materialen, toestellen, machines en onderdelen ervan die voor de verwezenlijking ervan kunnen dienen.

Tina Eerdekens overleden

Dinsdag 5 april 2016
Pelt - Tina Eerdekens overledenVrijdag is Tina Eerdekens overleden, de echtgenote van Jan Schuurmans. Ze was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring in Hamont plaats.
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 56 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 12 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 33 ademtesten af, waarvan er 5 (of 15%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toon Franssen overleden

Maandag 4 april 2016
Overpelt - Toon Franssen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Toon Franssen overleden, de echtgenoot van Maria Tuyaerts. Hij was 84 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Grensgevallen
In Nederland is er een enorme operatie tegen drugscriminelen aan de gang. Daarbij zijn zowat 1500 mensen van de fiscale opsporingsdienst, politie, justitie en defensie ingezet. Op een honderdtal plaatsen zijn invallen gedaan en er zijn enkele tientallen mensen opgepakt. Ook in Lommel en in de buurt van Turnhout zijn invallen gedaan.
De actie is een gevolg van een groot onderzoek naar een ontmoetingsplek van criminelen in Best. Het gaat om party-verhuurbedrijf Party King, dat zou fungeren (…) Het hele nieuwsbericht

Niels Lagrange is terug

Zondag 3 april 2016
Pelt - Niels Lagrange is terugZoomNiels Lagrange (links op de foto) is na vier jaar terug in de autosport. En hoe! Vandaag haalde hij op het circuit van Spa-Francorchamps in zijn eerste race van dit seizoen een 2de plaats in de BMW M235i Racing Cup, samen met zijn copiloot John Rasse (rechts).
Pelt - KMV Neerpelt wint overbandbeker Hamont BCZoomIn het lokaal van biljartclub Hamont BC vond gisteravond de finale plaats van het ploegentornooi overband. Na tal van schiftingswedstrijden waren het uiteindelijk de ploegen van KMV Neerpelt en De Peel BC die mochten strijden om de winst. Na een sterke start in de eerste 3 wedstrijden van BC De Peel stond KMV Neerpelt in de beslissende wedstrijd voor een bijna onmogelijke opdracht, want hun kopman zou bijna het dubbel van zijn normaal te maken punten moeten realiseren. Maar hij slaagde daarin en nam zo de winst in dit tornooi. Voor het winnende team van KMV Neerpelt speelden Jos Vanbuel, Sonja Alders, Albert Desmet en Erwin Jansen.
Het is maar dat je 't weet
Het openluchtbad van Zwemparadijs Dommelslag is vandaag weer opengegaan. "Er worden tijdens deze paasvakantie opnieuw enkele mooie voorjaarsdagen verwacht. Daarom hebben we het buitenbad opnieuw geopend,” zegt centrummanager Bert Thijs. Dommelslag is hiermee opnieuw het eerste zwembad in de regio dat zijn buitenbad opent voor de bezoekers. Bovendien zal het buitenbad iedere zonnige dag met temperaturen van 20°C of meer geopend zijn. Het verwarmd buitenbad van 28 graden met een maximumdiepte van 1,10 meter biedt dan waterpret voor iedereen. De allerkleinsten beleven pret in het ploeterbad van 40cm diepte.
Pelt - Christine Brusselaers overledenWoensdag is de uit Neerpelt afkomstige Christine Brusselaers overleden, de partner van Helmut Bracht. Zij was 54 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Overpelt - Werken aan brug Bemvoortse molenZoom

Overpelt

Komende maandag zal vanaf 8.00 uur de Bemvaartstraat ter hoogte van de brug aan de Bemvoortse molen in beide richtingen afgesloten zijn voor het verkeer. Dat gebeurt uit veiligheidsoverwegingen. Een aantal bomen nabij de brug krijgt dan een onderhoudsbeurt. Er is een omleiding voorzien via de Heesakkerstraat, Herenterdijk, Dijkstraat en Herent. Omstreeks 15.00 uur zou de verkeershinder voorbij moeten zijn.
Pelt - Wim Vanlessen danst op muziek van RavelZoomOp woensdag 1 juni zal Neerpeltenaar Wim Vanlessen in de Vlaamse Opera van Antwerpen dansen op muziek van Ravel. Hij zal te zien zijn in de uitvoering van de ‘Boléro’ in een choreografie van Béjart. Om Neerpeltenaren de kans te geven deze uitvoering bij te wonen, wordt een beperkt aantal kaarten gereserveerd. Er zal ook een bus worden ingelegd. Meer inlichtingen, o.m. over de prijs, geeft Yvo Vanlessen (yvo.vanlessen[!]skynet.be) (011 64 35 83). Reageren voor 11 april. (Foto: Johan Persson)
18/06

Langs deze weg wil ik Paula Van Der Looy en haar echtgenoot feliciteren met hun 50ste huwelijksverjaardag. Ik, Henriette Plessers heb bij Paula in de klas gezeten (Sint Maria afd. Handel)

Henriëtte Plessers
16/06

Stiena en jef proficiat met jullie 70 jaar samenzijn

Rita en jaak Dolders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt