Het overige nieuws

Grensgevallen
In Oirschot, ten westen van Eindhoven, heeft de politie afgelopen weekend een illegale sigarettenfabriek opgerold. Er werden 8,9 miljoen sigaretten en 20 ton tabak aangetroffen. De politie pakte acht verdachten op. Het gaat om drie Letten, vier Litouwers en een Moldaviër.

Marcelle Janssen overleden

Dinsdag 28 februari 2017
Pelt - Marcelle Janssen overledenZaterdag is Marcelle Janssen overleden, de echtgenote van François Brouwers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Donderdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten.

Openbare verkoping: Sint-Jorisstraat

Dinsdag 28 februari 2017

Overpelt

Morgennamiddag wordt in Het 8ste Sacrament de woning gelegen Sint-Jorisstraat 22 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 7a24ca en heeft een K.I. van 793 euro.

Steeds meer langdurig werklozen

Maandag 27 februari 2017
In onze provincie zijn er steeds meer langdurig werklozen. Eén op drie werkzoekenden is langer dan twee jaar werkloos. Minister van Werk Philippe Muyters belooft inmiddels dat er een premie komt voor bedrijven die langdurig werklozen aanwerven.

Pierre Bloemen overleden

Maandag 27 februari 2017
Neerpelt - Pierre Bloemen overleden

Neerpelt

Vrijdag is de uit Neerpelt afkomstige Pierre Bloemen overleden, de echtgenoot van Annie Boons. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Gust Vervecken overleden

Maandag 27 februari 2017
Pelt - Gust Vervecken overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Gust Vervecken overleden, de echtgenote van Pierette Willems. Hij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

7de dan voor Thieu Bex

Maandag 27 februari 2017
Pelt - 7de dan voor Thieu BexNa enkele jaren tweemaal per week getraind te hebben heeft Thieu Bex (foto) zijn Shichidan - zevende dan - behaald in het ju-jitsu. Dat gebeurt zelden. Op Wikipedia staat een interessant artikel over het dan-systeem. Thieu werd dan ook in de bloemetjes gezet. Elke dinsdagavond is er van 20 tot 21.30u in de sporthal van Hamont ju-jitsu-les voor volwassenen. Op donderdagavond is er van 19u tot 20.15u les voor de jeugd.
7de dan voor Thieu Bex
Zoom

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 26 februari 2017
Pelt - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomHet carnaval heeft weer heel wat gemeenten in bezit genomen. Vandaag waren er al verscheidene carnavalstoeten, morgen nog enkele en dan hebben we halfvasten nog niet gehad. Reden voor Stijn Lodewijks om bovenstaande cartoon te maken. Wat zegt de metgezel van de prins carnavalsprins wanneer deze vaststelt dat hij het snoep is vergeten?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, met vermelding van uw postadres. En misschien wordt u dan de winnaar van de week!
Pelt - Kinder- en jeugdkoorweekend in DommelhofZoomEen dertigtal gemotiveerde jonge zangers zakten gisteren af naar Dommelhof om er, tijdens een kinder- en jeugdkoorweekend, onder leiding van Hilde Venken, Jan Coeck en Tom Johnson te zingen en te spelen. Het jaarlijkse koorweekend werd georganiseerd door Koor en Stem Limburg.  Het thema van het weekend: 'Liefde voor muziek'. En morgen....  zingen ze beslist 'Het liedje voor de dag nadien'. Meer foto's

En wie won de dvd?

Zondag 26 februari 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Werner Follon! We hadden een tekstje gevraagd naar aanleiding van de plaatsing van "slimme" camera's in de provincie en de cartoon die Stijn Lodewijks daarbij maakte. De vraag was natuurlijk: HOE slim zijn die camera's? En Werner bedacht daar bovenstaand tekstje bij. Hij krijgt een dvd of een boek in de bus.
Straks een nieuwe opgave!

Handbal: Bocholt wint BENE-League

Zondag 26 februari 2017
In het handbal heeft Achilles Bocholt deze namiddag de finale van de BENE-League gewonnen. De club versloeg de Nederlandse Limburg Lions met 37-38. Bij de rust was de stand 21-21. UPDATE Een verslag van Eric Dupain: Achilles Bocholt mag zich na een zinderende finale winnaar van de BENE-League noemen. De Limburgers versloegen in sporthal Alverberg in Hasselt na een bijzonder spannende wedstrijd het Nederlandse OCI Nitrogen-Lions met 38-37. Voor Bocholt is het de (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza wint oefenwedstrijd

Zaterdag 25 februari 2017
Pelt - Esperanza wint oefenwedstrijdEsperanza Pelt heeft gisteren de oefenwedstrijd in en tegen Bocholt VV gewonnen met 1-3. Pelt kwam 1-0 achter maar Stijn Deckers zorgde met een loepzuivere hattrick voor de 1-3. 

Frie Swinnen overleden

Zaterdag 25 februari 2017
Pelt - Frie Swinnen overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Frie Swinnen overleden, de echtgenoot van Mia Hendriks. Hij werd gisteren 95 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Overpelt - Op de goeie golf (150): draadloze communicatieZoom

Overpelt

Onlangs bracht Jo Ruffini een bezoek aan het rijtuigenmuseum in Valkenswaard. Eric van den Heuvel van dat museum vertelt ons hoe koetsiers en hun passagiers draadloos met anderen konden communiceren.

Hoort u er bij?

Vrijdag 24 februari 2017

Overpelt

- Reünie jongens en meisjes van 1967 van Overpelt-centrum:"We plannen een bijeenkomst ter gelegenheid van onze 50ste verjaardag in het najaar van 2017 (concrete info volgt nog). We willen graag de adressenlijst updaten zodat we iedereen kunnen aanschrijven. Mail uw naam, adres en telefoonnummer naar 1967overpeltcentrum[!]gmail.com en dan komt alles in orde! "
- KSA Overpelt (voormalig KSJ-Overpelt) viert op 27 mei haar 110-jarig bestaan: "Wij nodigen iedereen graag uit, zowel leden en hun ouders, leiding, oud-leiding als sympathisanten. De festiviteiten voor jong en oud zullen plaatsvinden bij onze lokalen achter 't Pelterke. Voor meer informatie houdt zeker onze website in de gaten: www.ksa-overpelt.be."

Enorm drugslabo opgerold

Vrijdag 24 februari 2017
Grensgevallen
In een boerderij aan de Hoogeindseweg in Leende heeft de Nederlandse politie naar eigen zeggen een van de grootste drugslabo's in Nederland ontmanteld. Met de chemicaliën die daar voorradig waren, kon vierduizend kilo amfetamine en duizend kilogram MDMA geproduceerd worden. De MDMA die werd aangetroffen zou op straat 32 miljoen euro waard zijn, de amfetamine 18 miljoen. Drie bewoners van de boerderij, twee mannen en een vrouw, zijn opgepakt. Een van de mannen is de penningmeester van het CDA van Heeze - Leende - Sterksel. De partij heeft hem inmiddels op non-actief gezet.

'Hier voel ik nattigheid'

Vrijdag 24 februari 2017

Overpelt

Het Mariaziekenhuis plande op 9 maart twee sessies rond urineverlies onder de titel "Help ik voel nattigheid". Men vraagt ons bekend te maken dat de sessie van 17u geannuleerd is wegens te weinig inschrijvingen. De sessie van 15 uur vindt wel plaats. Wie zich had ingeschreven voor de sessie van 17u is welkom voor die van 15 uur. Opnieuw inschrijven is niet nodig.

Chel Van Broekhoven overleden

Vrijdag 24 februari 2017
Overpelt - Chel Van Broekhoven overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Chel Van Broekhoven overleden, de weduwnaar van Maria Thans. Hij was 90 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens.

Thérèse Gielen overleden

Vrijdag 24 februari 2017
Neerpelt - Thérèse Gielen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Thérèse Gielen overleden, de echtgenote van Jan Vanderheyden. Ze was 89 jaar. Volgende week zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Wedelse Molen failliet

Vrijdag 24 februari 2017

Overpelt

De rechtbank van Koophandel heeft gisteren de faling uitgesproken van de Wedelse Molen in Overpelt. Schuldvorderingen moeten voor 23 maart worden ingediend. Curator in deze zaak is mr. Ilse Roox.

Gerard Stevens overleden

Vrijdag 24 februari 2017
Overpelt - Gerard Stevens overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Gerard Stevens overleden, de weduwnaar van Jacqueline Timmermans. Hij zou op 6 maart 91 jaar worden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: woensdag tussen 19 en 19.30u in uitvaartcentrum Severens.
Tribunaliteiten
Al een paar dagen kreeg JM rare telefoons. Zodra hij opnam, legde de andere kant in. Als bij wonder kreeg hij enkele dagen later bezoek van een veiligheidsfirma. JM, die aan multiple sclerose leed en rolstoelgebruiker was, tekende terstond een contract. Hij bestelde branddetectoren, een alarmcentrale en een agressie-alarm, totale prijs 4.900 euro. Daarnaast ook nog telebewaking en een dienstenpakket voor 3,85 euro per dag en een onderhoudscontract voor 150 euro/jaar. Maar, JM kon niet betalen. Geen probleem, want (…) Het hele nieuwsbericht

Annemie Vanmeensel overleden

Vrijdag 24 februari 2017
Pelt - Annemie Vanmeensel overledenWoensdag is Annemie Vanmeensel overleden, de echtgenote van Gerard Bloemen. Ze was 67 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

'Start to run' voor beginners

Donderdag 23 februari 2017
Atletiekclub SACN organiseert weer "Start to run"-cursussen voor beginners. Doe mee en je zult versteld staan over je zelf! Je traint onder deskundige leiding van looptrainers. Na 10 weken kunnen alle deelnemers vlot 5 km lopen. Inschrijvingen kunnen gebeuren bij de eerste les. De prijs bedraagt 70 euro voor 10 lesweken met opvolging tot november 2017.
Startdata: Neerpelt dinsdag 28 februari 19u Sportcentrum Dommelhof; Hamont-Achel: zaterdag 4 maart 10u fit-o-meter aan de Grote-Haart; Overpelt zondag 5 maart 10u Sevensmolen. 
Meer info: hoofdtrainster recreanten SACN: Heidi Gielen, tel. 011 66 28 38 of heidi.gielen[!]skynet.be.

Morgen kindercarnaval

Donderdag 23 februari 2017
Overpelt - Morgen kindercarnavalZoom

Overpelt

Morgen/vrijdag trekken zowat alle Overpeltse schoolkinderen de straat op (als het weer het toelaat) om carnaval te vieren. Ook de Facebookpagina SpelenderwijsOverpelt van de gemeente trekt mee de straat op om foto’s te maken die ’s avonds te zien zullen zijn op Facebook. Ga dus morgenavond maar eens kijken op https://www.facebook.com/SpelenderwijsOverpelt!

Autoruiten ingeslagen

Donderdag 23 februari 2017
Pelt - Autoruiten ingeslagenOp verschillende plaatsen in Neerpelt en Overpelt werden gisteravond ruiten van auto's ingeslagen, zonder dat er iets uit de wagens werd weggenomen. Het gebeurde in de Hoekstraat en op de Leopoldlaan in Overpelt en aan het Kloosterhof en in de Pastorijstraat in Neerpelt.

Handbal: Sporting thuis tegen Visé

Woensdag 22 februari 2017
Neerpelt - Handbal: Sporting thuis tegen Visé

Neerpelt

Sporting NeLo speelt zaterdag haar laatste thuiswedstrijd en haar voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie. Een vooruitblik van Sven Spooren:
"Sporting haalde tot nu toe 33 op 36 maar verloor wel een puntje tegen Visé, de tegenstander van aanstaande zaterdag. De uitslag is uiteraard belangrijk want we willen onze supporters een aangename wedstrijd bieden, maar de vormcurve moet stilaan omhoog. Zeker in dekking is er nog werk aan de winkel. Tot nu toe kreeg Sporting (…) Het hele nieuwsbericht

Hubert Winters overleden

Woensdag 22 februari 2017
Neerpelt - Hubert Winters overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Hubert Winters overleden, de echtgenoot van Rosalie Gielen. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 18.30u is er een dankviering in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum.

Neerpelt

Morgennamiddag worden in De Peel de woning Korte Hayenhoekweg 13 en een perceel bouwgrond in dezelfde straat openbaar verkocht na hoger bod. De woning staat op een perceel van 07a32ca en heeft een K.I. van 348 euro; de bouwgrond is 07a44ca groot. Na hoger bod is de prijs in massa gebracht op 149.200 euro.

WICO-forum met Rudi Vrankx

Dinsdag 21 februari 2017
Maandag was VRT-journalist Rudi Vranckx de gastspreker op het WICO-forum in Dommelhof. Gedurende anderhalf uur heeft hij een volle schouwburgzaal kunnen boeien met zijn uiteenzetting over Het gezicht van de oorlog. Vanaf het begin van zijn loopbaan in de jaren ’80 heeft hij verslagen gemaakt over de vele grote conflicten in Roemenië, Joegoslavië, Midden-Oosten… Dit alles werd kort toegelicht. Maar ook de aanslagen van 11/9, de Arabische Lente, de aanslagen in Frankrijk en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Daar is de lente, daar zijn de paddenZoomMalse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Bart Goossens overleden

Dinsdag 21 februari 2017
Overpelt - Bart Goossens overleden

Overpelt

Vandaag is Bart Goossens overleden, de zoon van Jan en Anita Goossens-Neijens. Hij was 27 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Laatste groet: donderdag van 19 uur tot 20 uur in het uitvaartcentrum Vandebosch.

Overpelt

Morgennamiddag wordt in Den Drossaerd in het Lindel de woning gelegen Zipstraat 37 openbaar verkocht. Ook twee weilanden en twee percelen landbouwgrond, alle gelegen aan de Hoeven, gaan onder de hamer. De woning staat op een perceel van 11a80ca en heeft een KI van 644 euro.
Overpelt - Op de goeie golf (149): draadloze communicatieZoom

Overpelt

Even bellen dat we veilig aangekomen zijn, we vinden het nu heel normaal. Toen men vroeger op pad ging zocht men ook naar manieren om het thuisfront te laten weten dat men goed was gearriveerd. Hoe mensen er toen in slaagden om te communiceren leggen Jo Ruffini en Eric van den Heuvel u uit vanuit het mooie rijtuigenmuseum in Valkenswaard.

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

60 jaar Imago Tijl

Maandag 20 februari 2017

Neerpelt

Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 maart brengt Imago Tijl in Dommelhof zijn nieuwe show "A journey in motion". De voorstelling staat volledig in het teken van het diamanten jubileum van de groep. Tickets à 12 euro kunnen vanaf vandaag hier online besteld worden; telefonisch kan dat via 011/805 002, maar dan kost een ticket 13 euro.

''t Linne Luidt' een andere klok

Zondag 19 februari 2017
Het organiserend team van ’t Linne Luidt gooit het dit jaar over een andere boeg. Het is tijd voor verandering! roepen ze. Daarom zal er in 2017 geen editie van ’t Linne luidt doorgaan maar zullen er drie audities plaatsvinden in de deelnemende cafés. "Wij willen de lokale muzikanten gaan steunen en promoten, dus zijn wij op zoek naar lokaal talent, zowel zangers, zangeressen, bands. Het genre: blues, rock, pop, rap, hiphop, allround, Nederlandstalig, enzovoort," zegt Jan Houtman. "Tijdens elke (…) Het hele nieuwsbericht

Kunst in het Hageven

Zondag 19 februari 2017
Vandaag gezien
Neerpelt - Kunst in het HagevenZoom

Neerpelt

Gezien langs de paarse wandelroute in het Hageven: op de restanten van afgezaagde takken van een eik is met kauwgom een 'lievevrouwenkapelleke' geboetseerd. (Foto Frido Van Hertum)

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!
Pelt - Biljarten: Overpelt wint beker Jef JansenZoomAan de wisselbeker Jef Jansen bij KBC De Peel werd dit jaar deelgenomen door 26 ploegen. Er werd gespeeld in de discipline overband. De finale werd gespeeld door Overpelt BC en K. Neerpelter BC. Uiteindelijk werd Overpelt BC bekerwinnaar, met Bert Lunenburg, Gilbert Kwanten, Roger Leynen en kopman Jan Michielsen.
Biljarten: Overpelt wint beker Jef Jansen
Zoom
Overpelt - Roy Beckers wint BK veldrijden wielertoeristenZoom

Overpelt

In Tienen is Overpeltenaar Roy Beckers vandaag Belgisch kampioen veldrijden geworden bij de wielertoeristen Kempen. Langs deze weg wil hij iedereen bedanken die hem gesteund heeft.

Paul Geerts overleden

Zondag 19 februari 2017
Overpelt - Paul Geerts overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Paul Geerts overleden, de echtgenoot van Ella Dirkx. Hij was 59 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Laatste groet: woensdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Josee Vanherk overleden

Zondag 19 februari 2017
Neerpelt - Josee Vanherk overleden

Neerpelt

in WZC St.-Jozef is gisteren Josee Vanherk overleden, de echtgenote van Jef Ras. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Laatste groet: woensdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Ida Paesen overleden

Zaterdag 18 februari 2017
Neerpelt - Ida Paesen overleden

Neerpelt

In het Woonzorgcentrum St.-Jozef is vandaag Ida Paesen overleden. Ze was 93 jaar. De uitvaartliturgie heeft woensdag om 10.30u plaats in de St.-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum.

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!

Hond vergiftigd

Zaterdag 18 februari 2017
Overpelt - Hond vergiftigdZoom

Overpelt

Vandaag gezien langs een wandelpad in de buurt van de Hoevenstraat. (Foto Inge Janssens)

Alfons Kleutghen overleden

Zaterdag 18 februari 2017
Overpelt - Alfons Kleutghen overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Alfons Kleutghen overleden, de weduwnaar van Bertha Kinable. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Alfons was heel bekend in Overpelt. Hij was oud-leraar op TIO en ere-secretaris van het Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde van Overpelt.

Godelieve Driessen overleden

Zaterdag 18 februari 2017
Neerpelt - Godelieve Driessen overleden

Neerpelt

Woensdag is de uit Neerpelt afkomstige Godelieve Driessen overleden, de echtgenote van Paul Nicolaï. Zij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans in Genk.

Raf Deckers overleden

Zaterdag 18 februari 2017
Overpelt - Raf Deckers overleden

Overpelt

Op 10 februari overleed in Hasselt de uit Overpelt afkomstige Raf Deckers, de partner van Mimi Vanhoudt. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Zijn lichaam werd ter beschikking gesteld van de wetenschap. Raf Deckers kwam uit een Overpeltse muzikale familie. In de jaren '70 schuimde hij met Louis Verbeeck de Vlaamse zalen af waarbij hij Verbeeck begeleidde op de piano.

Nieuwe bvba: Winters Sonderingen

Vrijdag 17 februari 2017

Neerpelt

Michiel, Mathijs en Ruben Winters én Karia Verweyen, allen uit Sint-Huibrechts-Lille, hebben de bvba Winters Sonderingen opgericht met zetel aan het Heikesveld. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwrijp maken van terreinen, het uitvoeren van boringen en sonderingen en elektrotechnische installatiewerken.

Hoe mooi de Groote Heide is

Vrijdag 17 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Hoe mooi de Groote Heide isZoomEen van de grote toeristische projecten in de streek is De Groote Heide. Samen met enkele gemeenten aan de andere kant van de grens maken Hamont-Achel en Neerpelt er deel van uit. Hierboven een mooie filmpje om te laten zien aan mensen die het gebied niet kennen... Kent U het trouwens al helemaal?
Pelt - Aantal dossiers drugslabo's verdubbeldZoomDe productie van speed (amfetamine) en xtc (mdma) tiert welig in de grensstreek in Antwerpen en Limburg. Het aantal dossiers rond clandestiene drugslabs (cfr. foto's) is vorig jaar verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). En vorige week alleen al werden nog eens zes dumpingplekken ontdekt, waaronder twee in Overpelt. Het NICC helpt mee aan een veilige ontmanteling van de labo’s en onderzoekt de chemische (…) Het hele nieuwsbericht
Aantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeld
Zoom

Lisette Boonen overleden

Vrijdag 17 februari 2017
Pelt - Lisette Boonen overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt  is gisteren de uit Hamont afkomstige Lisette Boonen overleden, de echtgenote van Gerard Quanten. Ze was 77 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Honderd auto's gecontroleerd

Donderdag 16 februari 2017
Neerpelt - Honderd auto's gecontroleerd

Neerpelt

De politiezone HANO heeft gisteren een verkeerscontrole gehouden. Er werden 100 auto's gecontroleerd. Dat leverde een twinigtal pv's en/of onmiddellijke inningen  op, onder andere wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel en bellen aan het stuur.

Honderd auto's gecontroleerd

Donderdag 16 februari 2017
Pelt - Honderd auto's gecontroleerdDe politiezone HANO heeft gisteren een verkeerscontrole gehouden. Er werden 100 auto's gecontroleerd. Dat leverde een twinigtal pv's en/of onmiddellijke inningen  op, onder andere wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel en bellen aan het stuur.
Het is maar dat je 't weet
De voorbije weken is er hard gewerkt aan het viaduct van Kiewit. Dankzij een grote tent kon er ondanks het slechte weer en de koude temperaturen toch doorgewerkt worden en is de westelijke brughelft (aan de kant van de school) nu klaar. Vanaf zaterdag 18 februari kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe brughelft. De tijdelijke brug en de oude brughelft aan de kant van de Corda Campus, waar het verkeer nu nog overheen rijdt, kunnen dan afgebroken worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en (…) Het hele nieuwsbericht

Infosessie over zonnepanelen

Donderdag 16 februari 2017
Op 23 februari om 19.30 uur wordt er in het stadhuis van Hamont-Achel een infosessie over zonnepanelen georganiseerd. Zo'n fotovoltaïsche zonne-installatie blijft een ecologisch en economisch interessante investering. In deze infosessie wordt meer informatie gegeven over de onderdelen en de werking van een dergelijke installatie. Je krijgt ook meer te horen over de opbrengsten van zonnepanelen, welke factoren deze beïnvloeden, hoe je zonnepanelen kan integreren in je dak, wat de regelgeving over zonnepanelen is, of je batterijen kan koppelen aan een installatie, enzomeer.

Onderzoek naar drugshandel

Donderdag 16 februari 2017
Pelt - Onderzoek naar drugshandelHet parket Limburg startte in november 2016 samen met de lokale politie MidLim een onderzoek naar een grootschalige drugshandel.  Door een uit de hand gelopen drugsdeal in de wijk Winterslag in Genk kwam de politie een drugsbende op het spoor. Onder bedreiging van een vuurwapen werden een dealer en zijn kompaan een kilo cocaïne afhandig gemaakt. Hierna had de bende getracht de gestolen cocaïne te recupereren, waarbij de deelnemers zich hadden voorzien van een kalashnikov, (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Berben overleden

Donderdag 16 februari 2017

Overpelt

Dinsdag is de uit Overpelt afkomstige Paula Berben overleden. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de kapel van WZC Clarenhof in Hasselt.

Zeventig slimme camera's

Maandag 13 februari 2017
Pelt - Zeventig slimme camera'sZoomNog dit jaar komen er in Limburg 70 ANPR-camera's, verspreid over de hele provincie. Die zogenaamde slimme camera's kunnen nummerplaten herkennen en moeten vooral dienen om rondtrekkende dievenbendes op te sporen. Op de foto een pas geïnstalleerde camera bij de grens tussen Bocholt en Weert, langs het kanaal in Lozen. (Foto Josh Vandijck)

Zaterdag uitvaart Raf Hermans

Maandag 13 februari 2017
Overpelt - Zaterdag uitvaart Raf Hermans

Overpelt

De uitvaartplechtigheid van de zaterdag verongelukte advocaat Raf Hermans (46) vindt zaterdag in de parochiekerk van Lindel-Hoeven plaats. Vrijdagavond (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Johan Vrijsen overleden

Maandag 13 februari 2017
Overpelt - Johan Vrijsen overleden

Overpelt

Gisteren is Johan Vrijsen overleden, de vriend van Carine Laeremans. Hij was begin deze maand 64 jaar geworden. De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag 16 februari van 19 tot 20 uur in uitvaartcentrum Vandebosch.

Bejaard koppel overvallen

Maandag 13 februari 2017
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen werd een bejaard koppel (81 en 83 jaar) in zijn woning aan de Stramproyerweg in Bocholt overvallen. Rond 10 uur werd er door drie Franssprekende personen aangebeld. Toen de vrouw de deur opende, drongen deze personen de woning binnen.  De vrouw werd gekneveld, terwijl de man werd geslagen en bedreigd. Ondertussen werd de hele woning doorzocht. De buit is voorlopig niet gekend. Rond 12.15 uur sloegen de verdachten op de vlucht met een personenvoertuig dat mogelijk een grijze Ford Focus (…) Het hele nieuwsbericht

Lei Jalon overleden

Maandag 13 februari 2017
Overpelt - Lei Jalon overleden

Overpelt

Gisteren is Lei Jalon overleden, de echtgenoot van Maria Van Genechten. Hij was 87 jaar en wordt vrijdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (13 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Waar staat de flitswagen?

Maandag 13 februari 2017
Pelt - Waar staat de flitswagen?U kunt hem overal tegenkomen, maar hier maakt u deze week de meeste kans:
- Hamont-Achel: Achel-Statie
- Neerpelt: Kaulillerweg
- Overpelt: Houtmolenstraat.

Jozef Haenegrifs overleden

Maandag 13 februari 2017
Pelt - Jozef Haenegrifs overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Jozef Haenegrifs overleden, de weduwnaar van Anna Franssen. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Severens in Overpelt.

Peanutstornooi basketbal Pelt

Zondag 12 februari 2017
Pelt - Peanutstornooi basketbal PeltZoomVandaag organiseerde basketbalclub Pelt, de fusieclub van Neerpelt en Overpelt, een peanutstornooi. Zeven basketbalclubs uit de regio, met in totaal 90 deelnemers, namen er aan deel. De jonge spelertjes leren er op een speelse manier basketten met de ouders, opa, oma en vrienden in de buurt. Ze kregen na afloop een medaille en een diploma.
Peanutstornooi basketbal PeltPeanutstornooi basketbal Pelt
Peanutstornooi basketbal Pelt
Zoom

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 12 februari 2017
Pelt - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomNeemt u ook deel aan "Tournée Minérale", de actie die mensen uitnodigt om in februari geen alcohol te drinken? Of laat u die uitdaging aan u voorbijgaan? Misschien hebt u wel een goede ingeving voor het lege tekstballonnetje hierboven, op de cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt Fons als zijn vrouw hem meedeelt dat ze hen beiden heeft ingeschreven voor "Tournée Minérale"?
Mail uw inzending voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en vermeld uw postadres. Misschien wordt u dan de winnaar van de week!
Overpelt - Op de goeie golf (148): Draadloos flirtenZoom

Overpelt

In Valkenswaard is er een prachtig Rijtuigenmuseum. Tientallen koetsen uit lang vervlogen tijden kunt u er bewonderen. Wat is nu de link tussen het Radio- en het Rijtuigenmuseum? Ook de koetsiers en hun klanten hadden heel veel manieren om te communiceren. Hoe dat allemaal werkte legt Eric van den Heuvel u uit in deze aflevering van 'Op de goeie golf'.

Wie won de DVD?

Zaterdag 11 februari 2017
Pelt - Wie won de DVD?ZoomWe hadden het natuurlijk een beetje gezocht, met die cartoon van Stijn Lodewijks rond de ophokplicht. Nog nooit zoveel inzendingen voor de tekstballonnetjes gekregen, en het aantal verwijzingen naar kippetjes, hanen en dergelijke was niet te tellen. Maar iemand moet winnen, en dus werd dat Paul van Kilsdonk, die bovenstaande tekstjes uit zijn hoed toverde. Hij mag eerstdaags de dvd in zijn brievenbus verwachten!
Morgen plaatsen we een nieuwe opgave.

Winterpret op school

Vrijdag 10 februari 2017
Tribunaliteiten
Dertien jaar was het geleden dat het nog zo sneeuwde en vroor. Vier dagen aan één stuk tekende Ukkel ‘min tien’ op. In de basisschool waar het hier over gaat, was de speelplaats ijs- en sneeuwvrij gemaakt. Overal. Behalve aan de glazen deur naar de turnzaal waar het schuurwater van de schoonmaak was bevroren. Later, voor de rechtbank, had de ene het over een plekje ijs/sneeuw of een ijsplek, de andere over een ijsbaan of een strook ijs. Vast stond dat een jongetje van tien met zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Anno 2017 is in 49 Limburgse deelgemeenten geen enkel aanbod van dagelijkse producten meer. De meerderheid van deze deelgemeenten vindt men op het Limburgse platteland. In 27 plattelandsdorpen is er geen buurtwinkel, bakker, slager of andere dagelijkse voorziening meer. Dat zei gedeputeerde Inge Moors vandaag in Hasselt op een provinciale studiedag rond leefbare dorpskernen.
Dezelfde evolutie kan worden vastgesteld in de deelgemeenten van de grotere gemeenten en van de stedelijke gebieden. Dit wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Een op vier heeft buitenlandse roots

Vrijdag 10 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
25,4% van de Limburgers heeft buitenlandse roots. 10 jaar geleden was dat nog 20%. Meestal komen de "buitenlanders" uit Nederland, Turkije en Zuid-Europa, zo blijkt uit cijfers van het Agentschap Integratie en Inburgering - Limburg.

Noord-Zuid blijft op de rails

Vrijdag 10 februari 2017
Als de Raad van State het GRUP voor de Limburgse Noord-Zuidverbinding zou vernietigen, dan staat de Vlaamse Regering klaar met een alternatief, aldus een mededeling vanmiddag. Een ‘complex project’ kan de Noord-Zuid een versnelde doorstart bieden. Dat werd de voorbije dagen als gesuggereerd.  Er worden op korte termijn mobiliteitsmaatregelen genomen en nieuwe doorstromingsmaatregelen worden bekeken. “We blijven niet bij de pakken zitten”, zeggen de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Hevantech

Donderdag 9 februari 2017

Overpelt

Eddy Hendriks en Ingrid Vanderheyden, beiden uit Overpelt, hebben de gewone commanditaire vennnootschap Hevantech opgericht met zetel aan de Schansbeemd. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van alle mogelijke diensten en adviezen aan personen en bedrijven inzake juridische, commerciële, administratieve, financiële, organisatorische en bestuursaangelegenheden.

Mariette Wils overleden

Donderdag 9 februari 2017
Neerpelt - Mariette Wils overleden

Neerpelt

Op 1 februari overleed de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Mariette Wils, de echtgenote van Gerard Hendriks. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Nieuwe bvba: TM-Investments

Donderdag 9 februari 2017

Overpelt

Thomas Monnens uit Overpelt heeft de bvba TM-Investments opgericht met zetel aan de Vloeterstraat in Overpelt. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 40.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen.

'Vakantiegids Limburg' voorgesteld

Donderdag 9 februari 2017
Vanavond werd in de gouverneurswoning in Hasselt de derde editie van de "Vakantiegids Limburg" voorgeteld. De gids werd in primeur overhandigd aan de deelnemende steden, gemeenten en toeristische ondernemers. Vanaf zaterdag is hij gratis verkrijgbaar in de krantenwinkel. Nieuw dit jaar is dat je de gids ook online kan raadplegen via deze link.

Nieuwe bvba: Velektro

Donderdag 9 februari 2017

Overpelt

Erdal Arslan uit Overpelt heeft de bvba Velektro opgericht met zetel aan de Kaemerveldstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het commercialiseren onder al zijn mogelijke vormen en met name de aankoop, de verkoop, de groothandel, de kleinhandel, de import, de export, de makelaardij en de commissie van om het even welke producten en goederen.

Wandelen langs het Loondermolenpad

Woensdag 8 februari 2017
Pelt - Wandelen langs het LoondermolenpadZoomElke maand is er in Valkenswaard een wandeling van de maand. In februari is dat het Loondermolenpad. Dat heeft zijn naam te danken aan de Loondermolen die vroeger bij de Loonderhoeve in Waalre stond. De eeuwenoude watermolen werd voornamelijk gebruikt als korenmolen. Na de zware beschadiging in de Tweede Wereldoorlog werd hij verder afgebroken.
Het Loondermolenpad is 6,2 km lang en loopt voor ongeveer de helft over Valkenswaards grondgebied. De route voert de wandelaar door een uniek (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Blues Night?

Woensdag 8 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
Een echt bluesfeestje, vrijdagavond om 20.30u in de Posthoorn in Hamont-Achel. Op het programma twee bluesbands: 'Ed and the Gators" en "Little Hook". Zin om er naartoe te gaan? Tickets kosten 19 euro aan de kassa en 16,50 euro in voorverkoop. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar uitpunt[!]hamont-achel.be! Dan maakt u er kans op, want de eerste vijf mailers winnen een duoticket! Wel even uw adres vermelden. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Neerpelt

Zondag vonden in Genk de Provinciale Jeugdkampioenschappen Judo plaats. Judoclub Sporting Neerpelt was met 13 jonge krijgers goed vertegenwoordigd en behaalde er 8 medailles: brons voor Søren Nikolajsen, Darshini Mahabir, Robin Croughs en Rick de Kroon; zilver voor Loes van Elderen; en goud voor Doreen Hendrikx, Nore Hendrikx en Nandish Mahabir.
Iedereen vocht voor wat hij/zij waard was, maar het gebrek aan wedstrijdritme zorgde helaas iets te vaak voor het 'net-niet-resultaat''.
Acht provinciale medailles voor judoclubAcht provinciale medailles voor judoclubAcht provinciale medailles voor judoclubAcht provinciale medailles voor judoclub
Acht provinciale medailles voor judoclubAcht provinciale medailles voor judoclub
Zoom

Zuster Catharina Pinxten overleden

Woensdag 8 februari 2017
Overpelt - Zuster Catharina Pinxten overleden

Overpelt

Maandag is de uit Overpelt afkomstige zuster Catharina Pinxten overleden. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in het hoofdklooster van de zusters Jozefienen in Sint-Niklaas.

Campagne tegen sluikstorten

Woensdag 8 februari 2017
Pelt - Campagne tegen sluikstortenZoomSluikstorten is een groot probleem en daarom start afvalintercommunale Limburg.net een campagne én een proefproject in zes gemeenten: in Noord-Limburg is dat  in Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel en in West-Limburg in Lummen, Halen en Herk-De-Stad. In die gemeenten wordt een integraal sluikstortbeleid uitgewerkt. Dat beleid krijgt de komende maanden concreet vorm. Limburg.net werkt hiervoor samen met de 6 gemeenten en hun politiediensten. In dit (…) Het hele nieuwsbericht

Zjang Aerts overleden

Woensdag 8 februari 2017
Overpelt - Zjang Aerts overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Zjang Aerts overleden. Hij was 80 jaar.De uitvaartdienst en de crematie zullen plaatsvinden in besloten kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van het Lindel.

Overpelt

De openbare verkoop van de woning gelegen Gortenstraat 23 heeft in eerste roep 138.000 euro opgebracht. Een hoger bod is nog mogelijk.

Met de groeten van de flitswagen

Dinsdag 7 februari 2017
Pelt - Met de groeten van de flitswagenDe flitswagen van de lokale politie staat deze week onder meer in Hamont-Achel (Erkstraat en Koleneind); Neerpelt (St.-Antoniusweg en Torenstraat) en Overpelt (Zavelstraat en Napoleonweg).

Herinrichting Dommel en Kleinbeek

Dinsdag 7 februari 2017
Pelt - Herinrichting Dommel en KleinbeekZoomDe Watering De Dommelvallei is gestart met de herinrichtingswerken aan de Dommel en Kleinbeek in Peer. Door deze werken zal de structuur van de Dommel verbeteren en krijgen fauna en flora meer kans. In een eerste fase is de nieuwe bedding uitgegraven (foto). In een tweede fase worden er vistrappen en wandelpaden aangelegd. De werken zullen in het najaar afgerond zijn. Voor verdere informatie mag u steeds de watering De Dommelvallei contacteren op het nummer 011/61.17.56.
Herinrichting Dommel en Kleinbeek
Zoom

Ongeval met paramotor

Maandag 6 februari 2017
Op de grens van Bree en Wijshagen is Pol Goven (65), van de Grote Heide in Neerpelt, vandaag gewond geraakt toen hij bij het opstijgen onder zijn paramotor belandde. De man werd naar het ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik overgebracht.

EMJ-quiz op 4 maart

Maandag 6 februari 2017

Neerpelt

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd organiseert op zaterdag 4 maart om 20 uur voor de zevende keer een quizavond. Plaats van gebeuren is, zoals vorig jaar, OC De Kentings in Boseind. Er kunnen ploegen van 4 tot 6 personen deelnemen. Inschrijven kan tot de maximumcapaciteit van 35 quizploegen is bereikt. De deelnameprijs bedraagt 15 euro per team, te betalen aan de inkom. Zoals ieder jaar zijn er ook nu weer mooie prijzen te winnen en wordt jouw ploeg misschien wel voor één jaar De Slimste Groep van Neerpelt. Wie weet levert deze quiz ook enkele nieuwe, enthousiaste EMJ-medewerkers op. Inschrijven kan vanaf vandaag via volgende link: bit.ly/2jOnd77.
In januari van dit jaar zijn er in Limburg 866 nieuwe bedrijven opgericht. Nooit eerder telde onze provincie zo veel starters op één maand tijd.

Jonge judoka's op kampioenschap

Maandag 6 februari 2017
Vorig jaar is het tot een fusie gekomen tussen de judoclubs van Eksel en die van Neerpelt. Daardoor heeft ook Eksel nu zijn jeugdwerking. En die leverde al resultaten op. Zaterdag was er de 'Beker van de mijnstreek' voor U11/U13, zondag het provinciaal kampioenschap jeugd voor U15/U18 en U21. Op zaterdag kwam de gefuseerde judoclub met 7 jonge leeuwen/leeuwinnen in actie. Vincent Emmers, Lies Lefebvre en Sanne Arens missen nog wat ervaring en waren nog een beetje te 'braaf'. Ook Victoria Czyzewska kon nog geen partij winnen, maar toonde een goede vechtlust. Mike Lammers en Ashley Heijlen brachten mooi judo en wonnen elk een partij. Yosh Arens tenslotte had de dag van zijn leven: hij won al zijn partijen met ippon en behaalde zo zijn eerste goud!

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 februari 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt er ongetwijfeld over gelezen: de ophokplicht voor alle pluimvee omdat er een vogelgriepvirus rondwaart. Cartoonist Stijn Lodewijks liet deze keer twee tekstballonnetjes open, kwestie van uw inspiratie zo ruim mogelijk te laten spelen. Wat zeggen man en vrouw tegen elkaar in verband met die ophokplicht? Mail uw tekstjes naar wineendvd[!]gmail.com - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond. En misschien wordt u dan wel de winnaar!
Overpelt - Op de goeie golf (147): het gewicht van een naaldZoom

Overpelt

De naald die in de groef van een grammofoonplaat loopt, heeft een bepaald gewicht, dat er voor zorgt dat die naald in de groef blijft lopen. Jo Ruffini vertelt u hierover in deze aflevering vanuit het Overpeltse Radiomuseum.

Rosa Verduyckt overleden

Zondag 5 februari 2017
Neerpelt - Rosa Verduyckt overleden

Neerpelt

Vrijdag is Rosa Verduyckt overleden, de weduwe van Jan Geunes. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Neerpelt. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

En wie won de dvd?

Zondag 5 februari 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Harry Geens! Hij bedacht bovenstaand tekstje voor de lege tekstballon op de cartoon van Stijn Lodewijks en krijgt van ons een dvd in de bus. Straks de nieuwe opgave!

Twee gewonden bij steekpartij

Zaterdag 4 februari 2017
Grensgevallen
Bij een steekpartij in café Barcode op de Markt in Valkenswaard zijn afgelopen nacht even voor 2 uur twee gewonden gevallen. De politie pakte nadien een 22-jarige verdachte op. De aanleiding voor de steekpartij is niet duidelijk.
Pelt - Studio Orka met 'De spreeuw' in DommelhofZoomCultuur Noord (een samenwerking tussen de gemeenten Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel en Lommel) brengt met Studio Orka vandaag en morgen de voorstelling 'De spreeuw' in Dommelhof in Neerpelt. De kinderen van het derde en vierde leerjaar van de 4 gemeenten mochten de afgelopen dagen al de voorstelling meemaken in klasverband. Vandaag en ook nog morgen/ zondag, telkens om 15 uur, kan iedereen de voorstelling bijwonen. Het is weer een meesterstuk van Studio Orka. De acteurs hebben heel wat verrassingen in petto. En er zijn nog kaartjes verkrijgbaar in PCT Dommelhof (tel. 011 805 002)! (Foto's Sonja Sleurs)
Studio Orka met 'De spreeuw' in DommelhofStudio Orka met 'De spreeuw' in Dommelhof
Zoom

Morgen lopen in Holheide

Zaterdag 4 februari 2017

Overpelt

Wie loopt morgen/zondag mee met het Teutenbos-loopcriterium aan De Es in Holheide? Want dat is er echt wel voor het hele gezin! Daarom ontvangt elke deelnemer jonger dan 14 jaar bij elke bosloop van het criterium een leuk aandenken. De 1km-loop start om 10.00 uur, de 3-6-9-12 km om 10.10 uur. Deelnemen kost €2.

Peter Pierre Kums overleden

Vrijdag 3 februari 2017
Pelt - Peter Pierre Kums overledenVandaag is Peter Pierre Kums overleden, de echtgenoot van Anny Leysen. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

BMW-diefstallen mogelijk opgelost

Vrijdag 3 februari 2017
Tientallen diefstallen van auto's - vooral BMW's - in de grensstreek met Nederland zouden wel eens gepleegd kunnen zijn door leden van een Nederlands-Limburgse bende die op professionele wijze te werk ging. De Nederlandse politie heeft de bende inmiddels opgerold. Ze telde 75 leden van 15 tot 23 jaar en werd geleid door 19 jongeren tussen 18 en 23 jaar, waarbij vier leden van één familie in Heerlen de touwtjes in handen hadden. De bendeleden stalen overigens niet alleen auto's maar ook (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Feiten en fabels over voeding en bewegingZoom

Overpelt

In sportcentrum De Bemvoort start maandag een reeks sessies over voeding en beweging en wat daar allemaal over verteld wordt, waar of niet waar. De reeks, een organisatie van sportcentrum De Bemvoort en dienstencentrum Pelle Melle, tracht antwoorden te geven op de vele vragen. Hoe zit het nu met suikers, light-producten, brood, zuivel, vetstoffen, groeten en fruit? Waarover worden er fabels verteld en welke zijn de feiten? Deze reeks tracht ze te ontrafelen. Deelnameprijs: 4 euro per sessie, te betalen bij (…) Het hele nieuwsbericht

50 jaar Amabile

Vrijdag 3 februari 2017
Neerpelt - 50 jaar AmabileZoom

Neerpelt

Dit jaar wordt het Gemengd Koor Amabile 50 jaar jong en dat zullen ze in Neerpelt geweten hebben. Op 1 april om 20u voert het koor samen met 'Pro Arte' uit Lummen het 'Requiem' van W.A.Mozart uit in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Ook de 'Sunrise Mass' van de Noorse componist Ola Gjeilo staat geprogrammeerd. 120 zangers, solisten en muzikanten staan onder leiding van Jan Vanderheyden. Kaarten aan 15 euro in vvk op nummer 0478206678.

Handbal: Sporting tegen Houthalen

Donderdag 2 februari 2017
Neerpelt - Handbal: Sporting tegen Houthalen

Neerpelt

Sporting NeLo speelt zaterdagavond in de Dommelhof-sporthal tegen Kreasa Houthalen. Een vooruitblik van Sven Spooren: "Houthalen is tot nu toe onze taaiste tegenstander gebleken. We wonnen 2 keer (22-23 en 31-24) maar we verloren onze enige wedstrijd tot nu toe tegen Houthalen (29-25). Ze zijn nog volop in strijd voor het 2e play-off ticket. Het wordt een feestelijke en spannende bedoening a.s. zaterdag. Sporting moet stilaan zijn  vormcurve naar omhoog buigen en coach Rietbroek legt er (…) Het hele nieuwsbericht

Wies Mannaerts overleden

Donderdag 2 februari 2017
Pelt - Wies Mannaerts overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren Wies Mannaerts overleden, de echtgenote van Jean Vangerven. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Severens in Overpelt.

Storing in treinverkeer Antwerpen

Donderdag 2 februari 2017
Door een computerstoring aan de seininrichting van het seinhuis in Berchem heeft het treinverkeer rond Antwerpen deze namiddag drie kwartier stilgelegen. De storing is intussen verholpen, maar heel wat treinen hebben nog een vertraging van een half uur tot drie kwartier. Ook voor de avondspits zal de storing gevolgen hebben.

Reünie oud-leerlingen Mater Dei

Donderdag 2 februari 2017
Pelt - Reünie oud-leerlingen Mater DeiZoomAfgelopen maandag verzamelden oud-leerlingen Moderne Humaniora Economie en Wetenschappen van Mater Dei Overpelt schooljaar 1970-1971. Gewapend met oude foto’s, rapporten, palmares en ieders verhaal werden ze hartelijk welkom geheten door het organisatiecomité. Dat het voor velen een blij weerzien was, sommigen hebben elkaar 45 jaar niet meer gezien, behoeft geen verdere uitleg. Velen hebben ondertussen hun carrière achter de rug en genieten van (vervroegd) pensioen samen met echtgenoot, kinderen en kleinkinderen. Het deed deugd aan ieders ‘jeugdig’ hartje! (Bijdrage Lisette Triki)

Afschermplicht voor pluimvee

Donderdag 2 februari 2017
Op 1 februari werd het H5N8-vogelgriepvirus geïdentificeerd bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke. Daardoor moeten volgens het ministerie van Landbouw vanaf vandaag/donderdagmiddag "alle pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, zowel van professionele als particuliere houders, opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten) worden om zo alle contact met wilde vogels te vermijden." "Alle verzamelingen van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, evenals de markten worden verboden."

Jenna Schuermans overleden

Woensdag 1 februari 2017
Neerpelt - Jenna Schuermans overleden

Neerpelt

Vandaag is Jenna Schuermans overleden, de echtgenote van Frans Theuwis. Ze was 74 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: vrijdag van 18.30u tot 19u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Integratie Mariaziekenhuis en MS-centrumZoomDe algemene vergadering van het Revalidatie- & MS-Centrum (RMSC) en die van het Mariaziekenhuis hebben gisteren beslist dat ze op basis van een nog te ontwikkelen stappenplan het RMSC gaan integreren in het Mariaziekenhuis. Het gaat hierbij om een zo optimaal mogelijke integratie van beide Overpeltse instellingen, te realiseren binnen het huidige wettelijk kader. Dat betekent dat onder de vzw Mariaziekenhuis uiteindelijk twee campussen zullen vallen die elk hun eigenheid op gebied (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Wils overleden

Woensdag 1 februari 2017
Neerpelt - Mariette Wils overleden

Neerpelt

Vandaag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Mariette Wils overleden, de echtgenote van Gerard Hendriks. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (13 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur).

Jaak Joosten overleden

Woensdag 1 februari 2017
Neerpelt - Jaak Joosten overleden

Neerpelt

Maandag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Jaak Joosten overleden, de echtgenoot van Lène Ramaekers. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gerdingen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt