Het overige nieuws

De gemeenten Bocholt, Hamont-Achel en Pelt en de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Lage Kempen werkten afgelopen jaar aan een toeristisch project rond drie erfgoedsites. Dit focust op de ontsluiting en opwaardering van de grafheuvels aan de Haarterheide, de grafheuvels in Kaulille en het Celtic Field-complex in Pelt. Om dit project – dat de naam ‘Verhalen uit de Bodem’ kreeg – in schoonheid af te sluiten, wordt er midden mei een slotevent georganiseerd. Want (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Opening 'Fietsen door de bomen' in juniZoomHet project "Fietsen door de Bomen" wordt in juni geopend voor de fietsers. Dat meldt visitlimburg.be. De werken op het terrein zelf, vlakbij fietsknooppunt 272, aan het Pijnven in Bosland vlotten goed. Begin april was de cirkel in de bomen rond. De kraan werd op 16 april afgebroken, want voor de verdere werken is er geen bouwkraan meer nodig.
Nu is men volop bezig met het monteren van de draadnetten. Deze zorgen samen met de leuning voor een veilige fietsbeleving. Begin mei zal er gestart worden met het bouwen van die leuning.
Verder dient de aansluiting met het bestaande fietspad nog in orde gebracht te worden en dan zitten we in de laatste rechte lijn naar de opening in juni! (Foto Bosland)

Van Eindhoven Airport naar Irak

Dinsdag 30 april 2019
Vanaf eind april start de Turkse luchtvaartmaatschappij Freebird Airlines chartervluchten vanaf Eindhoven Airport naar de steden Erbil en Suleimaniya, beide gelegen in de Koerdische regio van Irak. Naast deze twee Irakese steden gaat Freebird Airlines ook de Egyptische badplaats Hurghada verbinden met Eindhoven. De maatschappij vliegt tijdens het zomerseizoen (tot eind oktober) eens per week naar deze drie bestemmingen. Er wordt gevlogen met een Airbus A320 met een capaciteit van 180 stoelen.

Ad Peeters overleden

Dinsdag 30 april 2019
Pelt - Ad Peeters overledenVandaag is Ad Peeters overleden. Hij was 58 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Meulewiekers kapen passantenhavenZoomDe gemeenteraad keurde donderdag de plannen voor de uitbouw van een passantenhaven in SHLille goed. Fobie ziet het al zó voor zich...
Momenteel krijgen zo'n 2.900 Limburgers een leefloon. De leeftijdscategorie 24-44 telt de meeste leefloontrekkers, namelijk 1.250. Er zijn meer vrouwen die een leefloon hebben dan mannen.
Pelt - Overmorgen de 1-meiparade in GenkZoomGenk, de stad met de meeste camera's van Limburg... (Cartoon: Fobie)

Pauline Vangerven overleden

Maandag 29 april 2019
Pelt - Pauline Vangerven overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Pauline Vangerven overleden, de weduwe van François Vermeesen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna zij wordt bijgezet bij haar overleden echtgenoot op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Zebracinema: 'Fatwa'

Maandag 29 april 2019
Pelt - Zebracinema: 'Fatwa'Zoom"Fatwa" - Mahmoud Ben Mahmoud - België - 2018 - 102'
Brahim Nadhour, een Tunesiër die sinds zijn scheiding in Frankrijk woont, keert naar Tunis terug om er zijn zoon Marouane te begraven die omgekomen is bij een motorongeval. Hij ontdekt dat Marouane een militant was van een salafistische organisatie en besluit de personen die zijn zoon geïndoctrineerd hebben, op te sporen. Beetje bij beetje begint hij te twijfelen aan de omstandigheden van zijn dood.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

In de Klòsterstroât

Maandag 29 april 2019
Pelter Hükske
Pelt - In de KlòsterstroâtZoomOok in Pelt hadden wij in vroeger tijden ene ‘booj’, een politieman die natuurlijk het plaatselijk gezag vertegenwoordigde maar ook erg dicht bij de mensen stond. Maar in dit speciale geval wordt deze Sus toch wel voor een héél moeilijk probleem geplaatst. Of niet soms?
Als je de mop verder vertelt: altijd in het Pelter dialect doen! (Fons Tuyaerts)
In derde provinciale A van het zaalvoetbal hebben de twee Peltse clubs een overwinning behaald: RP Overpelt versloeg Primo Zelk met 9-4, Het Durrep Overpelt won met 3-8 van Dynamic Houthalen.
Pelt - Kajak: 12 titels voor NWC op BK lange baanZoomDit weekend ging in het West-Vlaamse Harelbeke-Stacegem het Belgisch kampioenschap kajak over de lange baan door. Dit zijn wedstrijden over 1000 m voor miniemen en pupillen, 2000 meter voor kadetten en 5000 m voor alle andere categorieën. De leden van NWC behaalden er 12 nationale titels. Er waren 37 titels te verdelen. De overige gingen naar de clubs van Mechelen (7), Zwevegem (5), Geel (4), Turnhout (3), Gent (3), Kasterlee (2) en Seneffe (1). In de seniorencategorie behaalden de atleten van de Neerpeltse Watersportclub 5 van de 6 titels met Hermien Peters (K1), Roos Broekx & Amber Van Broekhoven (K2), Artuur Peters (K1), Baud Kums & Daan Cox (K2) en samen met Dries Broekx & Toon Broekx (K4). Volgend weekend trekken de leden van NWC naar het Duitse Essen voor de eerste kortebaanwedstrijd van het seizoen en over 14 dagen zijn in Hazewinkel de nationale trials kortebaan.
Twee op drie Limburgse bedrijven hebben investeringsplannen in het komende jaar, zo blijkt uit een rapport van Unizo en VKW Limburg. Obstakels om te investeren zijn de hoge fiscale en sociale lasten en vooral het gebrek aan geschikt personeel.
Pelt - Eindronde: Kadijk wint in StevoortIn de eindronde van derde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Kadijk vanmiddag met 0-2 gewonnen in Stevoort. In de eindronde van vierde provinciale (bijkomende stijgers) versloeg Sparta Lille vanmiddag Herkenrode thuis met 3-0.

Esperanza klopt RC Mechelen

Zondag 28 april 2019
Pelt - Esperanza klopt RC MechelenEsperanza Pelt blijft ook volgend seizoen in Derde B, na een overwinning vanmiddag tegen Racing Mechelen. Uitslag: 3-1. Bij de rust was het al 2-0.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 28 april 2019
Pelt - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Gelijkspel voor Sporting tegen ViséIn de play-offs heeft Sporting NeLo gisteravond 33-33 gelijk gespeeld tegen Visé. Een nabeschouwing van Sven Spooren: 
Waar is de VAR als je ‘m nodig hebt? De scheidsen Gillis en Beulacker maakten voor de derde keer dit seizoen in een wedstrijd van Sporting NeLo opnieuw geen te beste beurt en werden door het publiek, spelers en coach serieus op de korrel genomen. Maar ze waren niet beïnvloedend op het resultaat. Dat lag bij de spelers!
 In de beginfase kon (…) Het hele nieuwsbericht

Netje Plessers overleden

Zaterdag 27 april 2019
Pelt - Netje Plessers overledenDinsdag is de uit Overpelt afkomstige Netje Plessers overleden, de weduwe van de in 1985 overleden Paul Joosten. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk OLV van Banneux in Hasselt.

Avondvluchten vanaf vliegbasis KB

Zaterdag 27 april 2019
De avondvluchten van de luchtmachtbasis in Kleine Brogel duren sinds deze maand weer langer:
- van 1 april tot 31 mei (huidige periode): elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot 24 uur. Opgelet: er is een extra nachtvlucht op woensdag 8 mei;
- van 1 juni tot 31 augustus: elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur. Opschorting van de nachtvluchten tot 31 augustus;
- van 1 september tot 31 oktober: elke werkdag tussen 8 en 17 uur, en op (…) Het hele nieuwsbericht

Adrienne Van Herck overleden

Zaterdag 27 april 2019
Pelt - Adrienne Van Herck overledenIn WZC Katharinadal in Hasselt is gisteren de uit Overpelt afkomstige Adrienne Van Herck overleden, de weduwe van de in 1983 overleden Jozef Vanmuijsen. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring.
Pelt - Meimaand nu al ingezet in SHLilleZoomEen paradijs van bloemen ziet men spruiten, nabij de veldkapel,
terwijl de vogels in de takken fluiten, rondom de veldkapel.
Maria hoort in ’t heilig avondzwijgen,
een jubelpsalm van nachtegalen stijgen.

Aan deze liedjestekst van de Hoeseltse dichter Lambrecht Lambrechts - verplicht van buiten te leren in de lagere school, zo'n 50 jaar geleden - dachten we toen vanavond in SHLille de meimaand werd ingezet met een kaarsjesprocessie van de Boskapel naar de Bosuil. Na een uurtje bidden en zingen werd er door het bestuur van de Bosuil een avondmaal aangeboden aan de deelnemers. Het geheel was een organisatie van Samana SHLille. 
Pelt - Eerste thuismatch voor Sporting in play-offsSporting NeLo hervat zaterdagavond de play-offs met een wedstrijd tegen Visé. Sven Spooren: "Na een veel te lange onderbreking spelen we zaterdag onze 1e thuismatch in de play-offs. Na het vermijdbare verlies in Tongeren staat Sporting met de rug tegen de muur. Om nog aanspraak te maken op een plaats in de finale moet er gewonnen worden. De bekerfinale heeft de supporter echter veel moed gegeven. Als we dezelfde intensiteit en mentaliteit te zien krijgen is het alles mogelijk. De wedstrijd start om 20.30 uur bin de sporthal van Dommelhof. Supporters op post!"

Zondag Teutenmarkt

Vrijdag 26 april 2019
Van april tot en met oktober organiseert de gemeente iedere maand een Teutenmarkt op het dorpsplein in Sint-Huibrechts-Lille. Deze vindt plaats iedere 4e zondag van de maand van 9.30 tot 12 uur. Nu zondag staat de eerste teutenmarkt van het jaar op het programma, met als thema "zaaien en oogsten".

Bengeltjesdag bij LHVV

Vrijdag 26 april 2019
Pelt - Bengeltjesdag bij LHVVZoomVoor de Bengeltjesdag van Lindel-Hoeven VV, een open training voor jongens en meisjes van 4 tot en met 9 jaar, kwamen liefst 70 enthousiaste kinderen opdagen, onder wie een 20-tal nieuwelingen. Onder begeleiding van een 10-tal trainers en bewonderd door fiere papa’s en mama’s, oma’s en opa’s maakten de kleine ‘Hazards’ en ‘De Bruynes’ kennis met het voetbal en de club. Na de training werden ze nog verrast op lekkere frietjes. Kinderen die deze training hebben moeten missen en toch willen voetballen bij LHVV of tenminste enkele trainingen willen proberen, kunnen meer info en contactgegevens vinden op de website van de club.

Koud en nat weekend

Vrijdag 26 april 2019
Weerbericht
Pelt - Koud en nat weekendZuidwestelijke luchtstromingen brengen vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Daarbij staan regen en buien op het programma. Bovendien staat er ook een strak windveld en zijn er zware windstoten mogelijk. Tijdens het weekend bereikt gevoelig koudere lucht onze regio en presteert het kwik ondermaats. Na het weekend wordt het rustiger, droger en wat zachter.
Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt een graad of 17. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Veertiendaagse van het Rode Kruis

Donderdag 25 april 2019
Pelt - Veertiendaagse van het Rode KruisZoomDe vrijwilligers van Rode Kruis Vlaanderen trekken weer op straat voor de jaarlijkse stickerverkoop. Gedurende twee weken staan ze op kruispunten, in winkelcentra en op drukbezochte plaatsen, om de organisatie te steunen. De leden van het Peltse schepencollege en de gemeenteraad kregen de vrijwilligers reeds over de vloer en kochten alvast een sticker (foto).
De stickers kosten vijf euro en zijn te koop tot en met 9 mei. 
De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de lokale afdeling Pelt voor de aankoop van . materiaal voor eerste hulp, les- en knutselmateriaal, materiaal voor EHBO-opleidingen, sociale activiteiten, de jeugdorganisatie, vakantie voor hulpbehoevenden, internationale hulp en de onkosten voor de plaatselijke werking. Wie buiten de financiële bijdrage de afdeling als vrijwilliger wil helpen, kan contact nemen via www.rodekruis.be/afdeling/pelt .
Pelt - Jury van 'De Strafste School' bij Mater DeiZoomVandaag kwam de jury van De Strafste School naar Mater Dei. De onderwijsinstelling heeft een finaleplaats gekregen in de gelijknamige wedstrijd van radiozender MNM, nadat leerlinge Chloë Houben van 3 Humane Wetenschappen de school had ingeschreven voor de wedstrijd. (Foto Albert Loos) Meer foto's
Pelt - Eindronde: Herkenrode - Sparta Lille 0-1In de eindronde van vierde provinciale heeft Sparta Lille vanavond gewonnen op het veld van SK Herkenrode. Uitslag: 0-1. Felix Gillardin scoorde het doelpunt. De terugwedstrijd is nu zondag om 15u op de Bosuil. De winnaar van die dubbele wedstrijd gaat een ronde verder.
Pelt - Man riskeert zware straf voor drugsbezitDertig maanden cel en een boete van 12.000 euro: die straf riskeert een veertiger uit Pelt die onder meer in het bezit gevonden werd van 1.725 xtc-pillen. In deze zaak stonden ook zijn vriendin en een kompaan terecht. De vrouw riskeert 12 maanden cel, de kompaan 14 maanden. Op 9 mei valt het verdict in deze zaak. (PG)

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Pelt - Paardensector in Limburg groeitZoomLimburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)

Zondag de Bosland ATB Challenge

Donderdag 25 april 2019
Zondag wordt de eerste editie van de "Bosland ATB Challenge" gereden, een chronorit voor ATB-ers/MTB-ers van ca. 90km doorheen het prachtige Bosland met start en aankomst op de Scoutsrally in Pelt. 483 sportievelingen hebben zich daarvoor ingeschreven; onder hen 21 vrouwen en 21 Nederlanders. Het startschot wordt gegeven om 9 uur. De snelste deelnemers worden weer aan de aankomst verwacht even na 12 uur. De organisatie steunt met de inkomsten het goed doel "vzw Kleine Prins".

Ondertussen, op de E314...

Donderdag 25 april 2019
Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf komende maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Eindronde: Kadijk klopt Stevoort

Woensdag 24 april 2019
Pelt - Eindronde: Kadijk klopt StevoortIn  de eindronde van derde provinciale heefr Kadijk E. Stevoort verslagen. Uitslag: 3-1.

Egelprijs voor G-ruiter Eddy Loos

Woensdag 24 april 2019
Op paasmaandag reikt Jong CD&V Pelt traditioneel de Egelprijs uit. De laureaat van de 32ste editie was dit jaar Eddy Loos, die afgelopen jaar Belgisch kampioen werd in de G-paardensport. Kinderdagverblijf Karbonkeltje en Showkoor Rise-up waren de overige genomineerden. 

Magneetvissen is verboden

Woensdag 24 april 2019
Steeds vaker duiken langs de kanalen magneetvissers op. Bij magneetvissen worden met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300kg metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. Maar magneetvissen is verboden, zegt De Vlaamse Waterweg, die van oordeel is dat het uitoefenen van magneetvissen niet veilig is. Er moet immers in acht genomen worden dat elke stroom of waterloop in Vlaanderen die reeds ten tijde van de wereldoorlogen bestond, verontreinigd kan zijn met (…) Het hele nieuwsbericht

Richard Oyen overleden

Woensdag 24 april 2019
Pelt - Richard Oyen overledenGisteren is Richard Oyen overleden. Hij was 66 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur)in uitvaartcentrum Severens.
Vanaf komende maandag 29 april kan je een gratis zakje bloemenzaad afhalen op verschillende locaties in Pelt. Hiermee maak je de bijen én jezelf blij. Veel fruitsoorten hebben bijen nodig voor de bestuiving. Bijen op hun beurt hebben bloemen nodig als voedsel om te overleven. Om de bijen een handje te helpen, deelt de gemeente gratis bloemenzaad uit. Je kan het bloemenzaad vanaf maandag afhalen bij het onthaal in het gemeentehuis op de Oude Markt en op het Kerkplein, in de bibliotheken van (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Delflas overleden

Woensdag 24 april 2019
Pelt - Albert Delflas overleden
In het Mariaziekenhuis is zaterdag de uit Hamont afkomstige  Albert Delflas overleden, de echtgenoot van Mia Sleurs. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Pelt - Inbraak mislukt in Lindel-HoevenOnbekenden poogden vanochtend een slag te slaan in een pand aan de Bikkelstraat in Lindel-Hoeven. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Wout Verbeek tweede in Gerwen

Dinsdag 23 april 2019
Wielrenner Wout Verbeek uit Neerpelt is gisteren tweede geworden in de Grote Ronde van Gerwen, in Nederland. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlander Marien Bogerd.

Bart Vermeyen overleden

Dinsdag 23 april 2019
In dienstencentrum Sint-Oda is gisteren Bart Vermeyen overleden, bewoner van Hei 6. Hij was 56 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het dienstencentrum.

Nelly Mercier overleden

Dinsdag 23 april 2019
Pelt - Nelly Mercier overledenGisteren is Nelly Mercier overleden, de echtgenote van Miel Philippe. Ze was 85 jaar. De afscheidsdienst heeft zaterdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Lisa Van Gompen overleden

Dinsdag 23 april 2019
Pelt - Lisa Van Gompen overledenVandaag is Lisa Van Gompen overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Gerard Goversen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Twee fietsers gewond bij val

Maandag 22 april 2019
In de De Nulenstraat in Neerpelt zijn vandaag twee fietsers ten val gekomen. Zij raakten gewond.
Pelt - Goede seizoensstart voor de NstarsZoom
De baseballers van de Nstars hebben een goede seizoensstart genomen. De club treedt in de Nederlandse en de Belgische competitie aan met drie teams. De junioren, die voor deze competitie een alliantie aangingen met de Sunville Tigers, hebben de eerste twee wedstrijden met winst afgesloten. De kadetten speelden, met steun van de Royal Antwerp Eagles, hun eerste wedstrijd thuis in Neerpelt, waar in zonnige omstandigheden een winst van 15–10 behaald werd op de Braine Black Rickers. De miniemen ten slotte speelden in Andenne, waar ze hun wedstrijd wonnen met 2–15.
De Nstars zijn nog steeds op zoek naar jongens en meisjes vanaf 6 jaar. 

Bloembakken in het Lindel

Maandag 22 april 2019
Pelt - Bloembakken in het LindelZoomSinds kort heeft de gemeente bloembakken gehangen aan palen in het Lindel. En nu wachten tot de bloemen bloeien! (Foto Rudy Luys)

Inbraak in Hoekstraat

Maandag 22 april 2019
Pelt - Inbraak in HoekstraatGisteren kwamen er dieven over de vloer in een woning aan de Hoekstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Doden bij woningbranden

Maandag 22 april 2019
Grensgevallen
Bij een brand in een woning in Veldhoven, bij Eindhoven, is afgelopen nacht een vrouw om het leven gekomen.
Ook in Weert heeft een woningbrand gisteren een slachtoffer geëist. Het gaat om een bewoner die dood in het appartement werd aangetroffen.

Zebracinema: 'Roma'

Maandag 22 april 2019
Pelt - Zebracinema: 'Roma'Zoom"Roma" - Alfonso Cuarón - VS, Mexico - 2018 - 135'
'Roma' speelt zich af in de jaren '70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo. De zwart-witfilm kreeg de "Gouden Leeuw" op het filmfestival van Venetië.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

De kerk is èn goei zaak

Maandag 22 april 2019
Pelter Hükske
Pelt - De kerk is èn goei zaakZoomHoe ge het oech bekiekt, d’r is overaal ne goeie kaant oan, zit Zjef. Zelfs ón de ker’k… (Fons Tuyaerts)
Pelt - Eerste voetbalkamp van 'De Trap'ZoomAfgelopen week organiseerde 'De Trap' zijn eerste voetbalkamp voor jongeren uit onze regio. Het hele gebeuren vond plaats op de pleinen van Kadijk SK. Het doel van deze week was de techniek van de jonge voetballertjes op een speelse manier te trainen, met nadruk op veel FUN-gehalte. Elke weekdag werd er dan ook een wedstrijdje gespeeld (de zogenaamde groepsmatchen) en op vrijdag vond dan de grote finaledag van het WK plaats (tussen Argentinië en Brazilië nota bene!). Als afsluiter werd er dan ook een prijsuitreiking georganiseerd. Het werd een onvergetelijke week voor de jonge voetballers! (Meer foto’s op de Facebookpagina van De Trap)
Eerste voetbalkamp van 'De Trap'Eerste voetbalkamp van 'De Trap'
Zoom
Pelt - Paasfeest bij Okra HaspershovenZoomOkra Haspershoven vierde woensdag het jaarlijks paasfeest. Er was weer een heerlijke broodmaaltijd voorzien met een lekker gekookt eitje en verse soep. De animatie werd verzorgd door Harry Geunes. Aan het einde werden Martinus Van Chaze en Bertha Meuris gehuldigd voor hun 25 jaar lidmaatschap. (Louis Pellens)

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Pelt - Amstel Gold Race voorspelbaar?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Pelt - Het is Pasen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Sporting verliest bekerfinale

Zaterdag 20 april 2019
Pelt - Sporting verliest bekerfinaleZoomIn de Sportoase in Leuven heeft Sporting NeLo vanavond de bekerfinale na verlengingen verloren van Achilles Bocholt. Uitslag: 36-32. Een nabeschouwing van Sven Spooren:
Bocholt nam een bliksemsnelle start, maar Sporting vocht terug. En bij de rust stonden we maar 2 doelpunten achter. Op dat moment verloren we jammer genoeg Daan opnieuw door een ongelukkige val, met waarschijnlijk alweer een lange revalidatie voor de boeg.. sterkte Daan! Een sterke Thijs in doel, en een (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 2 titels voor NWC op BK kajakmarathon K1ZoomVandaag ging in Gent het Belgisch kampioenschap K1 kajakmarathon door op de Leie en de Gentse watersportbaan. Het vertrek was aan het veerpont Baarleveer en de aankomst aan de kajakclub van Gent. Doordat enkele NWC-ers op trainingsstage waren in Frankrijk, waren er niet in alle wedstrijdcategorieën Peltenaren aan de start. Toch wist de Neerpeltse Watersportclub 2 titels in de wacht te slepen: Daan Cox bij de heren senioren en Bart Stalmans bij de heren veteranen 55-64-jarigen. In totaal waren er 8 nationale titels te behalen. De andere titels gingen naar Gent (2), Mechelen (2), Zwevegem (1) en Engreux (1). In de propagandawedstrijden voor de jeugd waren er nog overwinningen voor de Pelts vaarders Hidde en Jorden Algera.

Het grote ei is voor Stephanie

Zaterdag 20 april 2019
Promotekst
Pelt - Het grote ei is voor StephanieZoomEen spannende quiz op de markt vanmorgen. Onze vijf vinders van het ei losten zoveel mogelijk vragen over de handelaars op. Stephanie Poets gaf het grootste aantal juiste antwoorden en wint het #Pelterei. Proficiat!
Bedankt aan alle handelaars om deze actie mogelijk te maken. Bedankt aan jullie om zo massaal deel te nemen. Vrolijk Pasen!
Pelt - Toeristische fietsverhuur in de liftZoomHet gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Auto tegen boom: drie gewonden

Zaterdag 20 april 2019
Grensgevallen
Op de Luikerweg in Borkel is gisteravond, even voor middernacht, een auto tegen een boom gebotst. Daarbij werden een vrouw en drie kinderen gewond; ze werden naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder bleef ongedeerd. De oorzaak van het ongeval is niet bekendgemaakt.

François Dirckx overleden

Vrijdag 19 april 2019
Pelt - François Dirckx overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige François Dirckx overleden, de echtgenoot van Theresia Van Broekhoven. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30) uur in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Pelt - Ondertussen, in Haspengouw...ZoomHet weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...

Frederic Jannis overleden

Vrijdag 19 april 2019
Pelt - Frederic Jannis overledenGisteren is Frederic Jannis overleden, de echtgenoot van Ann Dilissen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Jan Poelmans overleden

Vrijdag 19 april 2019
Pelt - Jan Poelmans overledenGisteren is Jan Poelmansoverleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Pelt - Zomers lenteweerDe weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Tortels waren er vroeg bij

Vrijdag 19 april 2019
Pelt - Tortels waren er vroeg bijZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, heet het, maar in de Hayenhoek ontdekte Ans Pontman dat er al twee jonge tortels uit hun ei waren gekropen... In april!
Pelt - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spitsZoomEr is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Een zonnig paasweekend

Donderdag 18 april 2019
Pelt - Een zonnig paasweekendZoomVandaag Witte Donderdag, morgen Goede Vrijdag, dan paaszaterdag en paaszondag... En er is héél mooi lenteweer voorspeld! (Tekening Dirk Van Bun)

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Nieuwe bvba: Dylan's Barber Shop

Donderdag 18 april 2019
Sari Shira uit Overpelt heeft de bvba Dylan's Barber Shop opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een kapperssalon en de aan- en verkoop van telefonieartikelen.

Secretaressendag in Parijs

Donderdag 18 april 2019
Pelt - Secretaressendag in ParijsZoomAlthans volgens de visie van onze cartoonist Fobie...

Het vijfde ei is gevonden!

Donderdag 18 april 2019
Pelt - Het vijfde ei is gevonden!ZoomHet heeft niet lang geduurd voor het vijfde - en laatste - ei van de paasactie van de handelaars van Pelt werd gevonden: deze voormiddag al waren Bart Bloemen en kinderen er als de kippen bij in de Harlekijn-winkel in de Kloosterstraat. Ze winnen 100 euro om te besteden en maken kans op het grote ei! Dank voor jullie massale deelname - op een bepaald ogenblik stonden er bijna 30 mensen in de winkel te zoeken - en nu maar wachten op wie het grote ei wint!

Jos Vandersanden overleden

Donderdag 18 april 2019
Pelt - Jos Vandersanden overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Jos Vandersanden overleden, de weduwnaar van Anny Boes. Hij was 78 jaar. Volgende week vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: volgende week donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Voordelig weekendbiljet bij NMBS

Donderdag 18 april 2019
Treinreizigers kunnen tijdens het paasweekend gebruik maken van het voordelige weekendbiljet, meldt de NMBS. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke bestemming in België. Het weekendbiljet is de komende dagen geldig vanaf vrijdagavond tot en met maandag. De volledige dienstregeling van en naar de kust is terug te vinden op de website of de app van NMBS, waar reizigers via de routeplanner hun reis kunnen plannen

Ondertussen, in Parijs...

Donderdag 18 april 2019
Pelt - Ondertussen, in Parijs...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Demotraining bij Sparta

Woensdag 17 april 2019
Pelt - Demotraining bij SpartaZoomGisteravond organiseerde Sparta Lille een demotraining voor jeugdspelers. 63 spelertjes, waaronder heel wat nieuwe gezichten, tekenden present voor de open training en maakten kennis met de basis van de voetbalsport en de werking van de club. Jeugdspelers die zich volgend seizoen willen aansluiten kunnen nu al contact opnemen. Meer info en contactgegevens vind je op de website van Sparta Lille. www.spartalille.be.
Demotraining bij SpartaDemotraining bij Sparta
Zoom

Kleinschalige logies investeren

Woensdag 17 april 2019
De economie van de vrije tijd is een sterk economisch speerpunt. Uit recente cijfers blijkt dat de economische waarde van de Limburgse toeristische sector de voorbije jaren fors is gestegen. Vandaag is één op de tien Limburgse werknemers aan de slag in het toerisme. In vergelijking met 2013 is het aantal jobs in de sector met 17 % gestegen. In 2018 werden in onze provincie 4,3 miljoen overnachtingen geboekt, een stijging met 6 % ten opzichte van 2017. Het verblijfstoerisme was daardoor goed voor (…) Het hele nieuwsbericht

Zoek het laatste ei!

Woensdag 17 april 2019
Promotekst
Pelt - Zoek het laatste ei!ZoomHet is zover: het vijfde (en laatste) ei is verstopt bij een van de deelnemende Peltse handelaars. Tip:
Geniet van deze laatste kans. 
Het vijfde ei heeft zich verborgen...
Je kan het zoeken gaan,
niet vandaag, maar morgen.
Durf jij het aan
om zo als laatste
naar de grote finale te gaan?
Succes!
In het bisdom Hasselt laten zich dit jaar twaalf volwassenen dopen: zeven vrouwen en vijf mannen. Hun leeftijd varieërt van 16 tot 47 jaar. In 2016 en 2017 waren er dat telkens zeven, vorig jaar vijf.

Boeteviering bij Samana Boseind

Woensdag 17 april 2019
Pelt - Boeteviering bij Samana BoseindZoomIn de kerk van Boseind hield Samana Boseind een boeteviering, geleid door pastoor Innocent. Daarmee wil men een nieuwe geestelijke doorstart te geven in aanloop naar Pasen en parallel met het nieuwe leven in de natuur. In zaal de Kentings was er vervolgens een feestje met Limburgse vlaai, koffie, een film- en fotovertoning en tenslotte een broodmaaltijd. De geinstalleerde beamer en het scherm in de zaal bieden nu een prachtige opportuniteit om beeldanimaties te projecteren. De eerste ervaringen van Samana met dit medium vielen heel erg in de smaak. (Paul Verheyen)

Zonnig paasweekend

Woensdag 17 april 2019
Weerbericht
Pelt - Zonnig paasweekendDe dominerende invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië vertaalt zich in veel zon en hoge maxima voor de volgende dagen. Tijdens het paasweekend zijn zelfs zomerse maxima mogelijk. Eerst moet echter een zwakke storing verdreven worden. Woensdag (17/04) is het zwaar bewolkt met kans op af en toe een drupje regen. Meestal blijft het echter droog en na de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 16 of 17 graden. Donderdag (18/04) wordt het stralend zonnig weer bij maxima rond 21 (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Anoniem drugsmeldpunt: tel. 0800-20877Vanaf vandaag kan iedereen via een anoniem drugsmeldpunt telefonisch bij de politie verdachte signalen i.v.m criminele drugsproductie in Limburg melden. Dat meldpunt is het gratis telefoonnummer 0800 20877. De politie zal alle meldingen onderzoeken met behoud van de anonimiteit van de melder.
Afgelopen jaar is het aantal dumpingen van chemisch afval in de provincie sterk gestegen. De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Paasfeest bij Samana Grote HeideZoomFeest bij Samana Grote Heide gisteren, want daar vierden ze hun jaarlijks paasfeest. Voorzitter Jaak Aerts heette iedereen welkom en secretaris Rik bracht met mooie gedachten en gedichten een eigentijdse bezinning over de lente. Daarna was er koffie en gebak. Carmen van den Akker, specialist in zumba, leerde hoe de aanwezigen al zittend vele arm-, schouder- en nekbewegingen konden maken, bij aangepaste muziek en bewoordingen. Als verrassing was er, via YouTube, een optreden van Father Ray Kelly te (…) Het hele nieuwsbericht
Paasfeest bij Samana Grote HeidePaasfeest bij Samana Grote Heide
Zoom
Pelt - Nog even de brand van de Notre-DameZoom
De Franse president Macron is klaar om de natie toe te spreken, aldus Fobie.
Promotekst
Pelt - Ook het vierde ei is gevonden...ZoomOok het vierde ei van de paasactie van de Peltse handelaars is gevonden. Lian Weekers (foto) haalde het deze namiddag tevoorschijn bij Leonidas en krijgt nu 100 euro om bij de handelaars te besteden. Als vierde laureate maakt ze ook kans op het grote ei!
Bedankt voor jullie massale deelname! Hou zeker onze pagina en acebook.com/shoppeninpelt in de gaten om te weten wanneer het laatste ei verstopt wordt.
Op de campus van Mater Dei onstond een bermbrand. De brand werd veroorzaakt door het wegbranden van onkruid.

Ondertussen, in Parijs...

Dinsdag 16 april 2019
Pelt - Ondertussen, in Parijs...ZoomDaar ontstond gisteravond een zware brand in de Notre Dame - op het ogenblik dat president Macron een toespraak ten gerieve van de gele hesjes wilde geven... (Cartoon: Fobie)

Waar is het vierde ei verstopt?

Dinsdag 16 april 2019
Promotekst
Pelt - Waar is het vierde ei verstopt?ZoomPasen nadert - en in de paasactie van de Peltse handelaars zijn er nog twee eieren "te gaan". Vanmorgen hebben we het vierde ei verstopt bij een van de deelnemende handelaars. Tip:
"Heel veel hoekjes, heel veel kantjes. Goede plekjes liggen hier voor het rapen. We hangen het niet aan de grote klok maar om mij te vinden moet je extra goed in onze winkels gapen..."
Vind het ei en win 100 euro aan koopwaarde! Succes aan iedereen!
Grensgevallen
Pegasus Airlines vliegt vanaf 1 juni drie keer per week tussen Eindhoven Airport en Istanbul. Hiermee verbindt de Turkse luchtvaartmaatschappij de tweede luchthaven van Nederland met de luchthaven Sabiha Gökcen, een internationaal knooppunt van luchtverkeer. Naast Istanbul vliegt Pegasus Airlines vanaf 20 april drie keer per week naar Antalya.

Nyrstar is gered

Maandag 15 april 2019
Bedrijfsnieuws
Het zinkbedrijf Nyrstar is gered, meldt De Tijd. Na een schuldherschikking en kapitaalinjectie krijgt de grondstoffenhandelaar Trafigura, nu al de grootste aandeelhouder, 98 procent van de aandelen in handen. Er wordt een nieuwe Britse vennootschap gecreëerd, NewCo. De huidige aandeelhouders zullen daarin slechts 2 procent overhouden, waardoor hun aandelen nauwelijks nog iets waard zijn. Tegen 29 april moet de nieuwe regeling rond zijn. Volgens Nyrstar zijn de schuldherschikking en de kapitaalinjectie van Trafigura noodzakelijk om het bedrijf en zijn 4100 werknemers - onder meer in Balen en Pelt - draaiende te houden.
Pelt - Zebracinema: 'Das schweigende Klassenzimmer'Zoom"Das schweigende Klassenzimmer" - Lars Kraume - Duitsland - 2018 - 111'
Een groep Oost-Duitse leerlingen van de twaalfde klas besluit zich solidair te tonen met de slachtoffers van de Hongaarse opstand van 1956 door tijdens de lessen twee minuten stilte in acht te nemen. Een integere verfilming van een fascinerend hoofdstuk uit de Koude Oorlog, met fraai acteerwerk.
Morgen om 20.15u in Dommelhof
Pelt - Patricia Van Broeckhoven overledenZaterdag is in Lommel de uit Neerpelt afkomstige Patricia Van Broeckhoven overleden. Ze was 55 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18-19u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Ne geitenbok inne slopkamer

Maandag 15 april 2019
Pelt - Ne geitenbok inne slopkamerZoomFons Tuyaerts zette deze keer een Peltse mop over een geitenbok online. Luidop lezen enne... geniet ervan!
Pelt - Kadijk en Exc. Hamont in eindrondeKadijk, Exc. Hamont, THES B en Gestel spelen de eindronde in derde provinciale A.

Van Park Houthalen naar Herkol

Zondag 14 april 2019
Kyle Vangronsveld verlaat Park Houthalen. Hij verdedigt komend seizoen de kleuren van Herkol.
In Liga 1 van het handbal heefr Nelo Uilenspiegel verslagen. Uitslag: 27-24.
In eerste provinciale van het volleybal heeft Overpelt A Gr. Maaseik B verslagen met 3-0. Overpelt A staat tweede in de stand op één punt van Gr. Maaseik.

Derde plaats voor Basket Pelt

Zondag 14 april 2019
Pelt - Derde plaats voor Basket PeltBilzen-Pelt: 74-71 (20-17, 19-23 (39-40), 15-15 (54-55), 20-16 (74-71))
Op het veld van Bilzen spurtte de thuisploeg met 4 bommen naar 12-6. Maar dan kwam Bram gevaarlijk opzetten. Na enkel mooie assists van Jago, hing Bram met zijn vierde korf de bordjes gelijk: 12-12 (6’). In het tweede quarter (20-17) mikte Kaj vanuit alle hoeken raak. Hij bracht Pelt, zonder Duane (vakantie) tot 22-28. Maar Bilzen beende weer bij (31-31). Beide teams gunden mekaar geen spatje ruimte en de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 14 april 2019
Pelt - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

LHVV verslaat Reppel

Zondag 14 april 2019
Pelt - LHVV verslaat ReppelLindel-Hoeven VV heeft vandaag Reppel verslagen met 3-1. Grote Heide verloor met 2-0 van Lutlommel. Herkol verloor met 4-3 van Achel VV. Sparta Lille verloor met 1-0 bij Termolen. Kadijk  verloor met 4-3 van Sporting Wijchmaal.

Fons Reijnders overleden

Zondag 14 april 2019
Pelt - Fons Reijnders overledenGisteren is Fons Reijnders overleden, de echtgenoot van Rosa Vanhelden. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar is er "Pelt op de rooster", de wedstrijd voor het beste barbecueteam van de fusiegemeente. Die vindt plaats op zondag 25 augustus. Er kunnen 20 teams deelnemen. Inschrijven kan via het formulier dat u hier vindt. De winnaar gaat met 300 euro én eeuwige roem naar huis!

Kajak: NWC was in Amsterdam

Zaterdag 13 april 2019
Vandaag werd voor de 47ste keer de internationaal befaamde Waterlandmarathon gevaren in Amsterdam-Noord. Deze marathon is één van de bekendste en druk bezette kajakwedstrijd in Europa en maakt deel uit van het regelmatigheidscriterium “World series marathon 2018-2019". Het spreekt dus ook vanzelf dat aan deze wedstrijd gerenommeerde kajakkers uit heel de wereld deelnamen.
Vanwege de Neerpeltse Watersportclub trokken 4 leden er naartoe. Bij de dames junioren werd Febe Timmermans (…) Het hele nieuwsbericht
Promotekst
Pelt - Paasactie handelaars: 3de ei gevonden!ZoomKlanten van de Peltse handelaars zijn zeer slim. Ook Stephanie Poets uit Pelt. Zij vond vandaag, in de late namiddag, het derde verstopte ei: bij juwelier Donné. Proficiat! Want nu wint ze een bedrag van 100 euro om te besteden en maakt ze als derde kandidate kans op het grote ei!
Bedankt voor jullie massale deelname! Hou zeker onze pagina en facebook.com/shoppeninpelt in de gaten om te weten wanneer het volgende ei verstopt wordt.
Pelt - Belangrijke winst voor Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft opnieuw gewonnen. Vanavond werd KFC Nijlen verslagen met 0-1, na een doelpunt van Senne Verbiest in de 68ste minuut. De overwinning maakt het behoud van Esperanza zekerder.

Paasfeest bij Okra-Boseind

Zaterdag 13 april 2019
Pelt - Paasfeest bij Okra-BoseindZoomPasen is nog een week weg, maar bij OKRA Boseind hebben ze het jaarlijks paasfeest er al opzitten. Gisteren gingen ze feesten in De Kentings. Het was gezellig en lekker, er werd gezongen en meegezongen, kortom een feest waar iedereen zich goed bij voelde! (Jef Lenaerts)

Louis Vandeweyer overleden

Zaterdag 13 april 2019
Pelt - Louis Vandeweyer overledenGisteren is Louis Vandeweyer overleden, de weduwnaar van Josée Berteen en van Helena Umans. Hij was 82 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Het zwarte gat gefotografeerd

Zaterdag 13 april 2019
Pelt - Het zwarte gat gefotografeerdZoomZelfs Theresa May kan met het zwarte gat haar voordeel doen, vindt cartoonist Fobie...

Eigen verfmerk voor Deckers

Zaterdag 13 april 2019
Promotekst
Pelt - Eigen verfmerk voor DeckersZoom
Bijna Pasen. Tijd dus om ook je kamers thuis op hun paasbest te kleuren. Bij Deckers Interieur kan je vandaag en volgende week terecht om hun eigen verfmerk Tin2wall te ontdekken. Ze koppelen dit aan een leuk aanbod waarbij je een accentkleur van 2,5 liter verf gratis op maat gemengd krijgt. Eén klant wint het volledige aankoopbedrag terug! Het gaat om aankopen vanaf 250 euro. Ga gerust even langs voor persoonlijk advies. Tip: neem foto's en afmeting van je project mee, dan kunnen de medewerkers je nog beter helpen. De acties van Deckers ontdek je hier.  
Vanuit het Fonds Wereldnoden schenkt het bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique. Van begin tot einde maart richtte cycloon Idai in Zuid-Oost-Afrika een enorme ravage aan. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn weggeblazen en onder water gezet. Er vielen meer dan duizend dodelijke slachtoffers en 1,7 miljoen mensen werden direct getroffen door de storm. Mozambique werd het zwaarst getroffen. Het centrum van het land staat (…) Het hele nieuwsbericht

Zwarte gaten

Zaterdag 13 april 2019
Chel mag het zeggen
Pelt - Zwarte gatenZoomLachen doe ik graag en vaak. Luidop schaterlachen eerder zelden. Daar zal de leeftijd wel voor iets tussen zitten. Maar het valt nog wél voor. Zoals toen een krant onlangs blokletterde dat er ergens veertig ton sliPafval gedumpt was. Heb zo iets in je wasmachine, zeg! SliBafval zullen ze wel bedoelen, zeker?
Maar die ‘slip’ van de redacteur/redactrice van dienst, en het gegeven dat het over afval ging, brengen me naadloos – ja, er zijn mensen die vinden dat ik over een ziekelijk brein (…) Het hele nieuwsbericht

Twee faillissementen

Vrijdag 12 april 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren Electro Verheyen en Krasma, beiden uit Pelt, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk 11 meui ingediend worden.
Pelt - Paasactie handelaars: zoek het derde ei!ZoomHet is zover: het derde ei is verstopt! Tip:
"Ga je morgen shoppen in Pelt?
Vergeet dan niet deze held.
Een eitje in 't riet zie je bijna niet.
We zijn benieuwd wat dit gaat geven.
Dit eitje zoeken duurt wel even..."
Succes!
Pelt - Paul Severs op klokken en klokken op Radio 2ZoomDeze week namen we afscheid van Paul Severs. De beiaard speelt Pauls grootste hits tijdens de marktbespeling morgen/zaterdag vanaf 10.30 uur: ‘Ik ben verliefd op jou’ en 'Zegt eens meisje'. Dit wordt verder aangevuld met andere liedjes uit de Vlaamse hitlijsten van toen en nu…
Volgende week kan u op Radio2 Limburg deelnemen aan de wedstrijd "Bim Bam Beiaard". Jan Verheyen speelt korte stukjes van bekende liedjes en u mag raden welk lied het is. Er zijn filmtickets mee te winnen…
Volgende week zaterdag is er geen beiaardconcert, want de klokken zijn naar Rome. Ze komen op Paasdag terug met hun zakken vol paaseieren, maar vanaf Witte Donderdag is het even klokkenstil.

Kamiel Vogels overleden

Vrijdag 12 april 2019
Pelt - Kamiel Vogels overledenIn WZC Leopoldpark in Leopoldsburg is dinsdag Kamiel Vogels overleden. Hij was 74 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst in het uitvaartcentrum Vandebosch, Schuttersboomstraat 3 in Pelt. Begroeting: maandag (18-18.30u).

Erg koud weekend

Vrijdag 12 april 2019
Weerbericht
Pelt - Erg koud weekendEen krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, kan niet verhinderen dat talrijke wolkenvelden onze streken bereiken. Het blijft wel meestal droog, al is er op zaterdag kans op een winterse bui. Na een thermisch dieptepunt, wordt het na het weekend gevoelig zachter en is er meer zon.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het blijft meestal droog, maar het is koud bij maxima rond slechts 8 graden en er staat een schrale wind. (…) Het hele nieuwsbericht

Minder treinreizigers

Donderdag 11 april 2019
Pelt - Minder treinreizigersIn 2018 bedroeg het gemiddelde aantal instappende reizigers op een werkdag in het station van Neerpelt 430. In 2013 waren er dat 679. In Overpelt steeg het aantal instappende reizigers van 2013 tot 2018 van 240 tot 275. In Hamont waren er dat vorig jaar gemiddeld 165. In Lommel daalde het aantal instappende reizigers van 645 naar 540 per werkdag.

Ook het tweede ei is gevonden

Donderdag 11 april 2019
Promotekst
Pelt - Ook het tweede ei is gevondenZoomOok het tweede ei van de paasactie van de Peltse handelaars is gevonden! Bij Boetiek Maro werd het deze namiddag ontdekt door Nele Gysen, die meteen 100 euro wint om bij de handelaars te besteden. Ook maakt ze kans op het grote ei.
Bedankt voor jullie massale deelname! Hou zeker onze pagina en facebook.com/shoppeninpelt in de gaten om te weten wanneer het volgende ei verstopt wordt!

Ongeval in Zonhoekstraat

Donderdag 11 april 2019
Pelt - Ongeval in ZonhoekstraatVanmiddag rond 12 uur raakten twee auto's in een aanrijding betrokken in de Zonhoekstraat in Neerpelt. Daarbij is één lichtgewonde gevallen.

Motorrijder gewond

Donderdag 11 april 2019
Bij een verkeersongeval op de Hofweg, gisteren rond 17.15u, is een 52-jarige motorrijder uit Pelt gewond geraakt. Hij botste daar tegen een personenwagen die door een 43-jarige vrouw uit Pelt werd bestuurd. De man werd naar het Mariaziekenhuis overgebracht.
Promotekst
Pelt - Paasactie handelaars: tweede ei verstopt!ZoomHet is zover: het tweede ei is verstopt in een van de (Neer)Peltse handelszaken die aan de Paasactie deelnemen. Tip: "Mijn accessoires raakten op. Daarom deze stop. Hier ligt een heel fier ei. Ik ben benieuwd - vind je mij?"
Veel succes! Volg het verdere verloop van de actie op deze pagina en op www.facebook.com/shoppeninpelt.
Promotekst
Pelt - Paasactie Pelterei: het eerste ei is gevonden!ZoomHet eerste ei is gevonden: bij L&E Cookingware! Proficiat Dominik Martin. Zij vond het ei al na 30 minuten! De "amper zand" van L&E gaf het weg. Dominik wint 100 euro om te besteden en ze maakt als eerste kans op het grote ei. Hou zeker onze pagina en Facebook in de gaten om te weten wanneer het volgende ei verstopt wordt!

Bever gezien in Leenderbos

Woensdag 10 april 2019
Grensgevallen
In het Leenderbos in Natuurgrenspark De Groote Heide is de eerste bever gespot, meldt de website "De Groote Heide". De boswachters van het Nederlandse Staatsbosbeheer hebben het dier op een wildcamera staan. Nog nooit eerder werd het knaagdier in dit gebied waargenomen.
Pelt - Eerste ei paasactie 'Pelterei' verstoptZoomDe handelaars van "Shoppen in Pelt" hebben hun eerste ei verstopt voor de Paasactie Pelterei. Ga jij op zoek in hun winkels in (neer)Pelt Centrum? Tip: "Je ziet hier amper zand op dit hele toffe pand. Een ei hoort er hier zeker bij. Ik ben benieuwd: vind je mij?"
Tussendoor droppen de handelaars hun bonnen in een groot verrassingsei. Wil je dit ei winnen? Zorg dan dat je 1 van de 5 verstopte eitjes tijdens de paasvakantie vindt. Je kan de hele actie volgen via internetgazet en facebook.com/shoppeninpelt.

Jacqueline Gijbels overleden

Woensdag 10 april 2019
Pelt - Jacqueline Gijbels overledenVandaag is Jacqueline Gijbels overleden, de echtgenoot van Pierre Vanneste. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-)18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Zeewier mogelijk middel tegen alzheimerZoomDe ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. “Het gaat hierbij om de stof Saringosterol, die voorkomt in zeewier uit de Oost-Chinese zee. Testen bij alzheimer-muizen laten zien dat het eten van dit zeewier de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Vanmierlo en dr. Jeroen Bogie. Tim Vanmierlo (…) Het hele nieuwsbericht

Lucie Voets overleden

Dinsdag 9 april 2019
Pelt - Lucie Voets overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Christine (Lucie) Voets overleden, de weduwe van Thieu Vanhamel. Ze was 83 jaar. De afscheidsdienst zal plaats hebben in intieme kring, waarna zal worden overgegaan tot crematie. Haar asurne zal in het graf van haar overleden echtgenoot Thieu worden geplaatst op de begraafplaats van Lindel-Hoeven. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Bodycams voor Limburgse politieZoomDe Limburgse politie wil nog voor het eind van het jaar bodycams aanschaffen. Dat zijn camera's die door agenten gedragen worden tijdens interventies. De laatste jaren is de agressie naar hulpverleners alleen maar toegenomen en dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. (Bron: Radio 2; cartoon: Fobie)

Rekeningrijden of niet?

Dinsdag 9 april 2019
Pelt - Rekeningrijden of niet?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Op 1 februari 2019 lanceerde de Vlaamse Overheid een overkoepelende renovatiepremie voor woningen. Deze vervangt de oude renovatiepremie en de verbeteringspremie. Tot en met 31 mei 2019 kan je nog een verbeteringspremie aanvragen, daarna niet meer. Voor sommige mensen is dat nog interessant, omdat de nieuwe regeling minder voordelig is. Dat is bijvoorbeeld het geval voor wie zijn of haar spouwmuur minder dan een jaar geleden heeft laten isoleren. Maar ook mensen met een beperkte investering in (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk Limburg organiseert elk animatorcursussen in Dommelhof. Ook dit jaar weer, tijdens de tweede week van de paasvakantie. Het grote synthesemoment van zo'n cursus is op vrijdagnamiddag van 13u30 tot 16u30. Op vrijdag 19 april organiseren de deelnemers een gratis kindernamiddag voor de kinderen van 4 tot 12 jaar van Pelt en omstreken. Op die manier kunnen de animatoren oefenen wat ze de hele week hebben geleerd. Het thema van de kindernamiddag is 'Cowboys en indianen'.

Japanse schoonheid in Bosland

Dinsdag 9 april 2019
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Japanse schoonheid in BoslandZoomErgens in Bosland staat nu deze Japanse kwee in bloei. De vuurrode bloemen zijn van een ongekende pracht. (Pierre Rutten)

Wintertennis bij de NTC

Dinsdag 9 april 2019
Afgelopen winter speelden 145 tennissers bij de Neerpeltse Tennisclub een wintercompetitie in de tennishal aan De Roosen. In 10 reeksen werd 604 uur getennist . Zaterdag werden de prijzen uitgereikt tijdens een gezellig samenzijn. Wie een potje wil tennissen is bij de NTC altijd welkom!

Regenachtig, later droger

Dinsdag 9 april 2019
Pelt - Regenachtig, later drogerEen hogedrukgebied met kern over Scandinavië duwt een storing, momenteel over onze streken, stilaan naar het zuiden. Hierbij wordt gestaag koudere lucht aangevoerd vanuit het noordoosten. Hoewel de zon meer aan bod komt, zijn de maxima de volgende dagen een stuk lager en tijdens de nacht is er kans op grondvorst of mogelijk zelfs lichte vorst.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of buien. Plaatselijk is er kans op onweer. Vanuit het noorden wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Info-avond voor schapenhouders

Dinsdag 9 april 2019
Al ruim een jaar verblijven 2 wolven in de militaire domeinen van Noord-Limburg. Een zegen voor de natuur, maar schapenhouders worden geregeld geconfronteerd met door de wolven doodgebeten schapen. Om hen te helpen en juiste informatie te verschaffen, organiseert het  Natuurhulpcentrum samen met Welkom Wolf op dinsdag 16 april een info-avond voor particuliere en professionele schapenhouders.
Op deze info-avond demonstreren we verschillende types omheiningen die momenteel beschikbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Zebracinema: 'Green Book'

Maandag 8 april 2019
Pelt - Zebracinema: 'Green Book'Zoom"Green Book" - Peter Farrelly - 2018 - VS - 130'
"Green Book" volgt een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter, Tony Lip genaamd, die zijn baan verliest wanneer zijn nachtclub moet sluiten. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist. De twee kunnen elkaar niet luchten of zien, maar vormen stilaan een band met elkaar.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Lisette Daniëls overleden

Maandag 8 april 2019
Pelt - Lisette Daniëls overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Lisette Daniëls overleden, de echtgenote van Harry Dewael en de weduwe van Jan Hoeben. Ze was 75 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Neos-Pelt trok naar Zeeland

Maandag 8 april 2019
Pelt - Neos-Pelt trok naar ZeelandZoomOp een mooie donderdagmorgen trokken 49 blijgezinde (zijn we dat niet altijd?) Neos-Pelt-leden eens te meer over onze noordelijke landsgrens richting Zeeland (in 2018 verkozen tot mooiste provincie van Nederland !). Eens Turnhout voorbij doemde reeds de eerste file op. Het was voor velen een bijzonder aangename ervaring dat we die file – gevormd door een stilstaand “rijdend magazijn” – via de taxi- en busstrook met de glimlach konden voorbijrijden zodat we uiteindelijk toch netjes op (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 'Koning van de hoge rots' bij de Piccolo'sZoomZes jaar na de bruisende voorstelling ‘JA! De musical’ begon de musicalmicrobe opnieuw te kriebelen bij De Piccolo’s en zo ontstond het idee voor ‘Koning van de Hoge Rots’. Dat is een wonderlijk verhaal over vriendschap en liefde, aangevuld met een stevige portie humor en avontuur. Kortom, een voorstelling waarbij u op het puntje van uw stoel zal zitten! ‘Koning van de Hoge Rots’ is te zien op vrijdag 19 april (om 20u00) en zaterdag 20 april (om 14u30 en om 20u00) in CC Palethe. Tickets kan u reserveren via www.depiccolos.be.
Beide avondvoorstellingen zijn quasi uitverkocht, maar voor de namiddagvoorstelling zijn er nog tickets beschikbaar. Zoals u op de foto kan zien, repeteren De Piccolo’s alvast lustig verder, zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven tijdens de voorstellingen! 

Op de lèèste baank

Maandag 8 april 2019
Pelt - Op de lèèste baankZoomVroeger waren de kinderen ook wel eens vrijpostig in de klas. Luister maar eens. En… probeer de mop straks maar eens in het Pelter na te vertellen! Zeker doen! (Fons Tuyaerts)
In eerste provinciale van het volleybal heeft Overpelt A Kinrooi verslagen met 3-1. Overpelt B won in Bocholt met 1-3.

Handbal: Overpelt verliest

Zondag 7 april 2019
In Liga 1 van het handbal heeft Overpelt met 29-17  verloren van Lendelede. Overpelt staat laatste in de stand.
Promotekst
Pelt - Handelaars brengen paasactie PeltereiZoomTijdens de Paasvakantie organiseren de handelaars van (neer)Pelt-centrum de paaszoektocht #Pelterei. Ze verstoppen de komende 2 weken 5 eieren in hun winkels.
Vind jij één van de vijf eieren in een winkel:
- dan win je sowieso 100 euro
- dan heb je 1 kans op 5 om het grote gevulde ei te winnen met bonnen van de handelaars.
Via deze pagina en facebook.com/shoppeninpelt laten we je weten wanneer er een ei verstopt wordt. Veel plezier en succes allemaal!
Handelaars brengen paasactie PeltereiHandelaars brengen paasactie PeltereiHandelaars brengen paasactie Pelterei
Zoom
Pelt - Tijdens de Rode van Vlaanderen...ZoomEnkele herkenbare situaties, van cartoonist Fobie!

Reserven Kadijk kampioen

Zondag 7 april 2019
Pelt - Reserven Kadijk kampioenZoomGisteren speelden de reserven van Kadijk SK kampioen in hun reeks. Proficiat, mannen!!

 
Pelt - Dauwtrappelen met Femma en KWB BoseindZoomVroeg in de ochtend vandaag gingen verschillende leden van KWB en FEMMA Boseind de benen strekken tijdens een wandeltocht in de dauw. Na 1,5 uur "dauwtrappelen" werd iedereen vergast op een uitgebreid ontbijt waar zelfs een glaasje Cava niet ontbrak. Voldaan en met rode gezonde wangen werd de voormiddag afgesloten van wat weer een geslaagde activiteit bleek te zijn. (Peter Meuwis)
Pelt - Nieuwe cirkelspeler voor SportingZoomSporting NeLo heeft zijn selectie verder versterkt met een cirkelspeler. Peter Schoenaker (25, links op de foto) is het ‘oudere’ broertje van onze Robin Schoenaker. Samen speelden ze lange tijd bij Arnhem maar sinds dit seizoen werden de wegen gescheiden. Robin kwam naar Sporting, Peter ging naar Bevo! Nu zijn de broers dus terug verenigd in de BeNe-league bij Sporting NeLo.
Peter is een hardwerkende cirkelspeler en een uitstekend verdediger. Samen met Niels Van Sloot zal hij de cirkel heel erg onveilig maken voor de tegenstander. Wij heten Peter van harte welkom in onze club en wensen hem veel succes! (Sven Spooren)

Herkol zeker van het behoud

Zondag 7 april 2019
Pelt - Herkol zeker van het behoudHerkol heeft vandaag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Mechelen-aan-de-Maas. Daardoor is de club zeker van behoud in Eerste Provinciale. De twee doelpunten werden gescoord door Filip Karafiloski. Kadijk versloeg KVV Heusden-Zolder met 2-1. Sparta Lille won thuis met 4-2 van Berbroek-Schulen. Sporting Grote Heide  en Lindel-Hoeven VV speelden 2-2 gelijk.
Pelt - Gerardine Ramaekers overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren Gerardine Ramaekers overleden, de echtgenote van Gerard Jannis. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van (Neer)Pelt-centrum. Begroeting: woensdag (19 - 20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in de Schuttersboomstraat.
Pelt - Okra Boseind wandelde de lente inZoomDonderdagnamiddag hadden de 11 deelnemers van het OKRA-trefpunt van Boseind een afspraak met de gids aan de Soeverein in Lommel. "We zouden beginnen aan een wandeling van 2,9km door de Sahara, een uniek stukje natuur in Lommel, mooi om te bekijken en om er te wandelen," aldus Jef Lenaerts. "Van de gids kwamen we te weten dat dit mooie pareltje in de natuur eigenlijk ontstaan is door de vervuiling van de zinkfabriek die er vroeger in de buurt lag... Het gebied Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 7 april 2019
Pelt - KMI waarschuwt met code geelDeze namiddag en vanavond kunnen er zich verspreid in het land onweersbuien ontwikkelen die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen, waarschuwt het KMI.

Esperanza klopt Termien

Zaterdag 6 april 2019
Pelt - Esperanza klopt TermienEsperanza Pelt heeft vanavond Eendracht Termien uit Genk verslagen. Uitslag: 3-1. Voor Esperanza scoorden Jean Black, Eloy Schildermans en Ton Kusters. Esperanza staat dertiende in de stand met 28 punten uit 26 wedstrijden.

Gerard Verhoeven overleden

Zaterdag 6 april 2019
Pelt - Gerard Verhoeven overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Gerard Verhoeven overleden, de weduwnaar van Anny Van Lishout. Hij was 92 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Aangenaam weekend

Zaterdag 6 april 2019
Weerbericht
Pelt - Aangenaam weekendTussen depressies in het zuiden van Europa en een krachtig hogedrukgebied in het noorden, wordt in een noordoostelijke luchtstroming licht gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied houdt de neerslagkansen evenwel eerder laag, al is er de volgende dagen soms wel kans op een bui, al dan niet vergezeld van onweer. Het kwik gaat de hoogte in. 
Zaterdag (06/04) is het droog. Na wolkenvelden in de ochtend, is er ook ruimte voor de zon. Het wordt aangenaam bij 16 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op een rotonde aan de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard is vanmorgen een fietsster aangereden. Ze maakte een val en overleed ter plaatse.

Man neergeschoten in Eindhoven

Zaterdag 6 april 2019
Grensgevallen
In de Beukenlaan in Eindhoven is gisteren een 54-jarige man neergeschoten toen hij in zijn auto wilde stappen. Hij overleed later in het ziekenhuis. De politie heeft het raden naar de aanleiding voor de schietpartij. Er is aan eventuele getuigen gevraagd zich te melden.

Aanpassingen bij De Lijn

Vrijdag 5 april 2019
Pelt - Aanpassingen bij De LijnVanaf komende maandag 8 april wordt het aanbod van De Lijn in Limburg bijgestuurd. Details over die bijsturingen vindt u hier.
Pelt - EMJ zoekt nog hostessen en hostsDit jaar nemen orkesten en ensembles uit 29 landen deel aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Nooit eerder werd dat aantal bereikt. Dat betekent dat er ook zeer veel deelnemers zijn. Die moeten zo optimaal mogelijk begeleid worden tijdens de festivaldagen. Daarom zoekt het comité Onthaal van het EMJ nog een aantal jongens en meisjes om het team te versterken. Hun functie van host en/of hostess duurt van vrijdagavond 3 mei tot en met zondagavond 5 mei. Hun taak bestaat erin voornamelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Blauwborstje in het Hageven

Vrijdag 5 april 2019
Pelt - Blauwborstje in het HagevenZoomJacky Vangeneugden maakte een foto van dit blauwborstje in het Hageven.
De lokale politie HANO biedt de mogelijkheid aan communicanten en kinderen die deelnemen aan het lentefeest woonachtig in de politiezone om een fotoshoot te doen op het terrein van het hoofdkantoor te Pelt, Energiestraat 3. Deze fotoshoot vindt zaterdag 13 april 2019 tussen 10en 12 uur plaats. Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via het e-mailadres PZ.HANO.Beleid[!]police.belgium.eu. De e-mail dient de (…) Het hele nieuwsbericht

Baby in parlement

Vrijdag 5 april 2019
Woensdagavond is tumult ontstaan tijdens een zitting van het Waalse parlement: er was een dame met een baby gesignaleerd in de cafetaria, en het reglement stelt dat daar alleen maar parlementsleden mogen komen, dus geen baby's. Nu was die dame een parlementslid en die baby was van haar, maar regels zijn regels. Na discussie werd afgesproken dat de baby mocht blijven en dat de politici het reglement gaan versoepelen. (Bron: La Meuse)

Boommarter in Bosland

Vrijdag 5 april 2019
Pelt - Boommarter in BoslandZoomMet een infrarood nachtkijker legde Jos Keppens in Bosland deze boommarter vast op de gevoelige plaat.
Boommarter in Bosland
Zoom

Frieda Franssen overleden

Vrijdag 5 april 2019
Pelt - Frieda Franssen overledenGisteren is Frieda Franssen overleden, de echtgenote van Alfons Stevens. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
In één jaar is het aantal ongelukken met elektrische fietsen in België de helft gestegen, van 987 in 2017 naar 1436 in 2018, en dat zijn dan alleen nog maar de gemelde ongelukken. Er gebeuren ook veel ongelukken met de moderne kleine stepjes, zoveel zelfs dat verzekeraars ze al uit de gezinsverzekering halen of een bewijs vragen dat de step niet harder kan dan 25 km/u.
Tribunaliteiten
Pelt - Ben je blank of ben je zwart...Op een bank in een park in Brussel zat een man. Aan een blanke man die passeerde verkocht hij een muilpeer. Zelf was hij zwart. De blanke man zou ruzie hebben gezocht en hem hebben uitgedaagd. Het slachtoffer zelf beweerde dat hij de man op de bank alleen maar begroette, waarop deze zei blanken te haten, ook als ze hem dag zeggen.Voor de correctionele rechtbank van Brussel, waar de zwarte man terechtstond vanwege de muilpeer, erkende hij dat hij blanken haat. Het was niet het eerste incident en de man was bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Bim bam bom Samson

Vrijdag 5 april 2019
Pelt - Bim bam bom SamsonZoomGroot nieuws deze week: Samson gaat verder zonder Gert. Daarom speelt de beiaard tijdens de zaterdagmarkt o.a. “De Samsonrock”! Maar ook “Bim Bam Bom” zal te horen zijn, een liedje van Samson en Gert over de beiaard. Het programma wordt verder aangevuld met kinderliedjes die graag gehoord worden door kinderen van alle leeftijden. Te horen vanaf 10.30u tijdens de weekmarkt in (Neer)Pelt.

Pierre Vanhout overleden

Donderdag 4 april 2019
Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Pierre Vanhout overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats op de begraafplaats van Balen-Centrum.

Henri Lee Franssen overleden

Donderdag 4 april 2019
Pelt - Henri Lee Franssen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Henri Lee Franssen overleden, de echtgenoot van Mariette Roemers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - Meer dan 1.300 wietplanten ontdektVandaag voerden enkele Limburgse politiediensten voor de 17e maal succesvol een operatie Cleanhouse uit. Deze operaties beogen het detecteren en opruimen van cannabisplantages in Limburg en worden uitgevoerd in nauw overleg van het Parket Limburg en desgevallend met de onderzoeksrechter. Er werden 12 locaties, verspreid over Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 in werking zijnde plantages werden aangetroffen naast 3 ontmantelde plantages. Er werden in totaal meer dan 1300 planten aangetroffen en 1.500 gram (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk op wolven expo

Donderdag 4 april 2019
Pelt - Kijk op wolven expoZoomZo ziet Fobie de wolven expo die straks op verscheidene locaties te bezoeken is.

Expo ‘Wolven in Limburg’

Donderdag 4 april 2019
Pelt - Expo ‘Wolven in Limburg’ZoomIn Limburg kan je vanaf mei tot het einde van het jaar terecht voor een reizende tentoonstelling over wolven. “Wolven in Limburg” kan bezocht worden in Noord-Limburg: de regio waar de wolven vandaag actief zijn. De initiatiefnemers willen inwoners en bezoekers informeren en hopen ook extra toeristen naar de regio te lokken. Ook de opgezette wolf Roger zal er te zien zijn. De toegang is gratis. Met de komst van wolven in onze contreien na meer dan een eeuw, is er een nieuw tijdperk aangebroken. (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol verliest inhaalwedstrijd

Woensdag 3 april 2019
Pelt - Herkol verliest inhaalwedstrijdSV Herkol heeft vanavond thuis de inhaalwedstrijd tegen Zepperen-Brustem verloren met 0-2. Na 28 wedstrijden staat Herkol op de tiende plaats met 35 punten.

Wisselvallig met regen

Woensdag 3 april 2019
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig met regenEen depressie schuift over West-Europa en kan enige tijd het weer in onze streken bepalen. Het wordt hierbij erg wisselvallig met hoge neerslagkansen. Op de langere termijn kan een hogedrukgebied over het noorden van Europa stilaan het weer in onze regio domineren. Het wordt dan droger met meer zon, maar de nachten kunnen koud zijn.
Woensdag (03/04) staat er regen op het programma. In de ochtend valt er wat motregen. Nadien is het tijdelijk droger, maar al vlug komen er buien opzetten. Deze kunnen hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Samson zoekt nieuw baasje

Woensdag 3 april 2019
Pelt - Samson zoekt nieuw baasjeZoomGert Verhulst heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van Samson. Samson zoekt nu een nieuw baasje... (Cartoon: Fobie)
Een groep ouders in het noorden van Duitstalig België wil naar Scandinavisch voorbeeld een kleuterschool in de vrije natuur. In zo'n Waldkindergarten zijn de kinderen vrijwel altijd buiten, in weer en wind. De jonge kinderen zijn in de rustige omgeving volop actief, ze vallen, doen zich pijn, leren daar mee om te gaan, bouwen weerstand op. Het schoolprogramma geeft de kinderen zin om te leren. De ouders worden aangemoedigd om aan de 'lessen' deel te nemen. (Bron: BRF)
Pelt - Nu zondag tweede editie stripbeursZoomNet zoals de vorige editie in 2017, met meer dan 1.500 bezoekers, kan u ook nu zondag 7 april in De Adelberg in Lommel een boeiend en gevarieerd festival verwachten met niet alleen de verkoop van strips en kinderboeken. Er zijn workshops,er  zullen meer dan 15 stripauteurs signeren (waaronder Steve van Bael met 'Nachtwacht', Wim Swerts met 'Samson & Gert' en vele anderen. Ook is er weer live-drawing op groot scherm én worden deze tekeningen op het einde van de dag geveild (…) Het hele nieuwsbericht

Zef Cals overleden

Dinsdag 2 april 2019
Pelt - Zef Cals overledenVrijdag is Zef Cals overleden, de partner van Marleen Van Royen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Schuttersboomstraat.

Vandalisme in pastorietuin

Dinsdag 2 april 2019
Scholieren hebben deze voormiddag een fiets vernield in de pastorietuin aan de Ursulinenstraat. Het is niet de eerste keer dat dit daar gebeurt.
Een raadslid in Hoei wil na haar dood milieu-vriendelijk gecomposteerd worden maar dat is hier nog niet toegestaan (in de meeste buurlanden wel). Ze stelt nu voor om het gereglementeerd toe te staan. De methode heet humusatie (humusation), een lijk wordt dan zonder omhulsel begraven in een houtsnipperkuil in een speciaal bosgedeelte (tekening). Daar wordt het door micro-organismen in 12 maanden gecomposteerd. Nabestaanden die dat willen kunnen die compost thuis gebruiken. (Bron Waals Weekblad)

Meer verkeer op E314

Dinsdag 2 april 2019
Op de E314 tussen Houthalen en Park Midden-Limburg is het verkeer met 12 procent toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Verkeerscentrum.

Jan Bancken overleden

Dinsdag 2 april 2019
Pelt - Jan Bancken overledenZaterdag is de uit Grote Brogel afkomstige Jan Bancken overleden, de echtgenoot van Jeanne Ceelen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 't Lo. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in het funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

'Welkom in de gevangenis'

Maandag 1 april 2019
'Welkom in de gevangenis': dat stond te lezen op de sporthal van de lagere school in de Jan Tassetstraat. De daders zijn niet gekend.

25 procent meer zelfstandigen

Maandag 1 april 2019
In Limburg is het aantal zelfstandigen de jongste tien jaar met 25 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Acerta. Eén derde van de starters behoort tot de leeftijdscategorie 25-35 jaar. Opvallend, de zelfstandigen worden ook steeds jonger.

BSO St.-Elisabeth mag bouwen

Maandag 1 april 2019
Donderdag maakte het ministerie van onderwijs bekend dat twee bouwprojecten van het Gespecialiseerd Secundair Onderwijs St.-Elisabeth goedgekeurd werden. Dat vraagt om wat toelichting.
De vzw Buitengewoon Secundair Onderwijs St.-Elisabeth telt met haar twee ssecundaire scholen voor Buitengewoon Secundair Onderwijs (BSO) 582 leerlingen. Op dit ogenblik beschikt het schoolbestuur over 5 000m² gerealiseerde gesubsidieerde infrastructuur. Met zo’n groot leerlingenaantal in het BSO mag het (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk op betogingen

Maandag 1 april 2019
Pelt - Kijk op betogingenZoomZo zag Fobie de betogingen die afgelopen weekend door Brussel trokken.

Woensdag flitsmarathon

Maandag 1 april 2019
Hardrijders zijn gewaarschuwd: woensdag houdt de politie een 24 uren durende flitsmarathon, ook in onze provincie.
Pelt - Absurde comedy met Iwein SegersZoom
 Gisterenavond trad Iwein Segers op voor een volgelopen Bar DeLuux. Met zijn heel eigen stijl van comedy wist hij het publiek in een mum van tijd te veroveren. Het optreden gaf een voorsmaakje van Segers nieuwe voorstelling “Eindelijk Professioneel”, dien verschillende culturele centra in Vlaanderen aandoet. (Bart Luyckx)
Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. Vanaf oktober vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naar de Oostenrijkse hoofdstad. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming

Zebracinema: 'Widows'

Maandag 1 april 2019
Pelt - Zebracinema: 'Widows'Zoom"Widows" - Steve McQueen - GB, VS - 2018 - 124'
"Widows" volgt vier vrouwen die weduwe zijn. Ze hebben niets met elkaar gemeen, op de schuld na die hun criminele partners hebben nagelaten. Ze besluiten vervolgens om het lot in eigen handen te nemen en hun toekomst veilig te stellen.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Stieregevèèch

Maandag 1 april 2019
Pelt - StieregevèèchZoomWat is dat Pelter dialect van vroeger toch een… sappig taaltje! Luister maar eens wat onze vrienden in Sevilla meemaakten… (Fons Tuyaerts)
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt