Het overige nieuws

Herkol klopt Meeuwen

Zaterdag 30 november 2019
Pelt - Herkol klopt MeeuwenHerkol heeft vanavond KSK Meeuwen verslagen met 0-1. Het enige doelpunt van de match werd rond het halfuur gescoord door Sander Plessers. Esperanza Pelt verloor met 0-3 van Witgoor Dessel; de club heeft uit de jongste 6 wedstrijden slechts 3 punten kunnen halen - geen mooie start voor de nieuwe trainer Benny Lunenburg. . 

Sporting Pelt wint van Bevo

Zaterdag 30 november 2019
Pelt - Sporting Pelt wint van BevoIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt, sinds enkele dagen onder een nieuwe trainer, Bevo nipt verslagen. Uitslag: 28-29. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Een levensbelangrijke overwinning op een rechtstreekse concurrent na een turbulente week. Het werd een overwinning van de hele groep! Voorop het trainersduo Abati-Timmermans. Die laatste had de hele week de trainingen geleid en de tegenstander wel 500x op video bekeken en geanalyseerd. (…) Het hele nieuwsbericht

Jobs bedreigd bij CAW

Zaterdag 30 november 2019
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Limburg moet van Vlaanderen een half miljoen euro besparen. Volgens de directie zijn daardoor 10 van de 300 jobs bedreigd en komt de hulp van meer dan 11.500 dak- en thuislozen, kansarmen en mensen met psychische problemen in het gedrang.

Damesvoetbal: Pelt klopt Bilzen

Zaterdag 30 november 2019
Pelt - Damesvoetbal: Pelt klopt BilzenDe dames van Esperanza Pelt hebben gisteren de topper bij DV Bilzen United (3de in de stand) gewonnen met 1-4. Topschutter Janna Van Hove scoorde al na 2 minuten de 0-1. De thuisploeg maakte via Wouters snel de 1-1. Net voor de rust bracht Elke Lemmens Pelt op voorsprong:1-2. Rond het uur maakte Esperanza Bilzen helemaal af na doelpunten van alweer Janna Van Hove en Lize Hendrikx, 1-3 en 1-4.
In de rangschikking slaat leider Pelt nu een kloof van 9 punten.
Pelt - Drie voertuigen betrokken in aanrijdingDrie voertuigen waren vrijdagnamiddag betrokken bij een kop-staartbotsing aan het kruispunt van de Beverlosesteenweg en de Ulfortstraat in Beringen-Mijn. Een vrouw (76) uit Paal en man (53) uit Pelt raakten lichtgewond.

Gusta Claes overleden

Zaterdag 30 november 2019
Pelt - Gusta Claes overledenIn Meldert (Lummen) is op 26 november de uit Neerpelt afkomstige Gusta Claes overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Frans Vanderheiden. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meldert. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartverzorging Hansen in Zelem.

Peter Maurissen overleden

Zaterdag 30 november 2019
Pelt - Peter Maurissen overledenOp 23 november is in Sint-Oda in Overpelt Peter Maurissen overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid en de bijzetting in het graf van zijn ouders in Bilzen vonden in intieme kring plaats.
Pelt - 1.000 Limburgse jongeren in fakkeltochtZoomVanavond namen meer dan 1.000 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar deel aan een fakkeltocht in Boxbergheide. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de Advent licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Vrijdag 29 november 2019
Het is maar dat je 't weet
Wegens werken van Infrabel rijden er dit weekend tussen Mol en Herentals geen treinen (wel vervangende bussen) en zijn de vertrektijden aangepast op de lijnen tussen Mol en Antwerpen-Centraal en Mol en Hamont/Hasselt.  Je checkt best de reisplanner van de NMBS op www.nmbs.be of via de NMBS-app voor de laatste wijzigingen.

IJsbaan in Valkenswaard

Vrijdag 29 november 2019
Grensgevallen
Vanaf maandag start de opbouw van de ijsbaan van Valkenswaard on Ice met horecagelegenheid op het Valkenswaardse marktplein. In verband hiermee is op woensdag 4 december vanaf 7.00 uur de Peperstraat tussen nummer 2 en de provinciale weg Markt/N69 afgesloten. De ijsbaan is in gebruik van zaterdag 7 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. Gevolg is ook dat op een aantal donderdagen een gedeelte van de weekmarkt op de rijbaan van de Markt (N69) zal staan. Dat is het geval op de donderdagen 5, 12, 19 en op 2 januari. Het verkeer wordt dan omgeleid. Op donderdag 26 december (2e kerstdag), gaat de weekmarkt niet door.

Thieu Vinken overleden

Vrijdag 29 november 2019
Pelt - Thieu Vinken overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag de uit Lommel afkomstige Thieu Vinken overleden, de weduwnaar van Wies Cools. Hij zou morgen 87 jaar worden. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Poetshulpen betoogden...

Vrijdag 29 november 2019
Pelt - Poetshulpen betoogden...Zoom...gisteren in Brussel. (Cartoon: Fobie) 

Vandaag start nieuwe BOB-campagne

Vrijdag 29 november 2019
Pelt - Vandaag start nieuwe BOB-campagneZoomVan 29 november tot 3 februari duikt de BOB-boodschap weer overal op om weggebruikers te sensibiliseren. Deze winter luidt de slogan ‘BOB. Altijd nul op.’ Want het is BOB die ervoor kiest om uitsluitend alcoholvrije alternatieven te drinken en zo iedereen veilig thuis te brengen.
Pelt - 4000 euro van de Streetbikers voor KlimroosZoomIn augustus organiseerden de Overpeltse Streetbikers een motortreffen. Het werd een geweldig succes, onder de stralende zon. Hierdoor konden ze De Klimroos verrassen met een cheque van €4000. Niets dan lachende gezichten dus. Zondag jl. gingen ze de cheque overhandigen. Bedankt iedereen voor deze geweldige dag!
Volgende week gaan de politiekorpsen in Limburg controleren op (brom)fietsverlichting. Wie jonger is dan 18 jaar en betrapt wordt op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan een jongeren-pv krijgen en dan verplicht worden een verkeersvormingsklas te volgen. De controleactie wordt herhaald van 6 tot en met 10 januari.

Business Concepts failliet

Donderdag 28 november 2019
De Ondernemersrechtbank heeft Business Concepts, gevestigd aan de Hamonterweg, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 december ingediend worden.

Koken in een workshop

Donderdag 28 november 2019
Pelt - Koken in een workshopZoomIn SHLille organiseerde de Gezinsbond gisteren een kookworkshop voor de kinderen van het eerste tot en met het derde leerjaar. Er waren 15 kinderen op de uitnodiging ingegaan. Ze leerden soep, pannenkoeken en metselkoek maken. Het was een heel gezellige namiddag, zegden ze na afloop. Volgende week woensdag zijn de kinderen van het vierde tot en met het zesde aan de beurt voor hun kookworkshop. (Carlo Triki)
Tien procent van de Limburgse gezinnen heeft momenteel zijn vuilniszakken nog niet afgehaald. Twee jaar geleden was dat acht procent. De zakken kunnen nog afgehaald worden tot 31 december.

Juwelenroof

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er zijn juwelen gestolen in een woning aan de Lechtenstraat in Bocholt. De diefstal is gisterenavond gepleegd.
Vanaf volgend jaar gaat limburg.net in alle aangesloten gemeenten het Optimo-systeem voor afvalophaling uitrollen. Dat werd gisteravond bekend op de gemeenteraadszitting in Lommel, waar verslag werd uitgebracht over de algemene vergadering van limburg.net. De prijs voor de basisdienstverlening zou 92,08 euro gaan bedragen voor de jaren 2021 en 2025. De prijs voor extra huisvuilzakken wordt vastgesteld op 1,25 euro per zak.
In het Optimo-systeem worden op één dag zes verschillende afvalsoorten in zakken van verschillende kleuren opgehaald in één ophaalwagen. Helemaal nieuw is het apart ophalen van organisch keukenafval. Deze afvalsoort vervangt samen met groenafval en snoeihout de bestaande gft-ophaling. Het Optimo-systeem draaide eerder proef in Lommel, Meeuwen-Gruitrode en Tongeren, en kreeg een positieve evaluatie.

Nieuwe vennootschap

Woensdag 27 november 2019
Sergey Smirnov en Ingrid Helsen, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Syntaxa IT and Language Solutions opgericht met zetel aan de Lepelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's én copywriting.

Kindvriendelijke brievenbus

Woensdag 27 november 2019
Pelt - Kindvriendelijke brievenbusZoom
Op de hoek van de Heuvelerweg en de Venderstraat in SHLille staat deze kindvriendelijke brievenbus van bpost. Om Sinterklaas en zijn Pieten niet onder een grote berg brieven te laten verdwijnen, verzamelt en verwerkt bpost alle brieven in een Sint-secretariaat. Alle kinderen kunnen tot 29 november  een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. En nu maar snel schrijven en tekenen.

Zacht, koud weekend op komst

Dinsdag 26 november 2019
Weerbericht
Pelt - Zacht, koud weekend op komstEen depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.
Vandaag
is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 (…) Het hele nieuwsbericht
Marc Franssen uit Pelt heeft de besloten vennootschap Spiegel- en glasdesign Franssen opgericht met zetel aan de Peerderbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van holglas, het plaatsen van badkamers, sanitair en keukens én elektriciteitswerken en schilderwerken.

Met de groeten uit... Thailand

Dinsdag 26 november 2019
Pelt - Met de groeten uit... ThailandZoomPatrick Jacobs kon in Thailand enkele bijeneters op foto vastleggen. Prachtige vogels, maar hier hebben we ze nog niet gezien. Op Wikipedia kunt u meer over hen lezen.
Met de groeten uit... Thailand
Zoom

Onderzoek naar fusie politiezones

Dinsdag 26 november 2019
Pelt - Onderzoek naar fusie politiezonesPolitiezones moeten uit minstens 200 agenten bestaan - zones van 60 à 70 agenten zijn niet meer van deze tijd. En kleine recherches van drie man zijn niet bestand tegen de criminaliteit zoals die tegenwoordig uit de hoek komt. Dat zei gouverneur Herman Reynders vanmorgen in Genk, bij de opening van het nieuwe oefengebouw van het PLOT, de provinciale politieschool. Hij riep op tot meer fusies van politiezones zodat er uiteindelijk zes of zeven overblijven in de provincie.
In Noord-Limburg werken de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren, Peer en Pelt hebben zich geëngageerd in een dossier voor de uitbouw van regionale mobiliteitshubs op de Noord-Zuidroute. Een van die hubs zou ter hoogte van het station van Kiewit en de Corda Campus in Hasselt worden gerealiseerd. Men zou daar de auto kunnen plaatsen en verder naar het centrum van Hasselt kunnen reizen met pendelbus, trein, deelfiets of elektrische step. Bij de Europese instanties is een aanvraag voor Europese steun hangende, zo meldde TVL vanmiddag.

DCO Pelt is verhuisd

Dinsdag 26 november 2019
Pelt - DCO Pelt is verhuisdZoomDienstenchequeonderneming DCO Pelt is zaterdag officieel gestart op de nieuwe locatie aan het Sooi Willemsplein 1 bus 2 in Pelt. Op die plaats (foto) was eerder de VDAB gevestigd. Met een drukbevolkte openingsreceptie op zaterdagnamiddag werden de lokalen met een hapje en een drankje ingehuldigd. Zowel klanten, huishoudhulpen, contacten als gemeentebestuur waren op de receptie aanwezig.
DCO Pelt stelt in de regio bijna 130 huishoudhulpen tewerk bij meer dan 650 gezinnen. "Met veel enthousiasme gaan we ons van hieruit weer volledig inzetten om kwalitatieve hulp te voorzien bij al onze klanten," zei Martine Alders van DCO Pelt.

Fernand Meeus overleden

Dinsdag 26 november 2019
Pelt - Fernand Meeus overleden
Zondag is Fernand Meeus overleden, de echtgenoot van Annie Gielen. Hij was 84 jaar. De afscheidsdienst en de begraving zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Peter van Doren overleden

Dinsdag 26 november 2019
Pelt - Peter van Doren overledenZondag is Peter van Doren overleden, de echtgenoot van Anton van Dooren. Hij was 59 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Vijf wietplantages opgerold

Dinsdag 26 november 2019
Pelt - Vijf wietplantages opgeroldDe politie heeft vanochtend op zeven locaties huiszoekingen uitgevoerd. De agenten troffen vijf operatieve wietplantages aan waarbij in het totaal 3.841 planten werden aangetroffen. Op alle locaties werd vastgesteld dat er elektriciteit en water illegaal werd afgetapt. De grootste plantage (1.500 planten) werd ontdekt in Leopoldsburg. Ook in Tongeren, Lanaken en Zutendaal zijn planten ontdekt. In Zutendaal heeft een verdachte in de richting van de politieagenten geschoten. In het totaal zijn er zes arrestaties verricht.

Gratis naar Alicja Gescinska?

Dinsdag 26 november 2019
Het is maar dat je 't weet
Alicja Gescinska is een vrij bekende schrijfster. Ze komt zondag 1 december van 10 tot 12 uur voor een lezing naar de bibliotheek in Neerpelt.
Een ticket voor die lezing kost 5 euro in voorverkoop en kan besteld worden via vrijetijd[!]gemeentepelt.be. Aan de kassa betaalt u 7 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Wij mogen twee duotickets weggeven! Geïnteresseerden kunnen morgen/woensdag bellen naar de bibliotheek (011 94 94 97) vanaf 15 uur, de eersten zijn de gelukkigen. Succes!
Grensgevallen
Pelt - Mountainbiker overleden bij verkeersongevalBij een verkeersongeval in Luyksgestel is vanmorgen een mountainbiker om het leven gekomen. Hij werd aangereden door een personenwagen. De auto kwam na de botsing in de sloot terecht. Passanten probeerden het slachtoffer ter plaatse te reanimeren, maar dat mislukte. UPDATE Het slachtoffer is een 53-jarige man uit Luyksgestel.

Eddy Nuyts overleden

Dinsdag 26 november 2019
Pelt - Eddy Nuyts overledenOp 21 november overleed de uit Achel afkomstige Eddy Nuyts, de echtgenoot van Mieke Lemmens. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt.

De Sint was in SHLille

Maandag 25 november 2019
Pelt - De Sint was in SHLilleZoomSinterklaas heeft bijna de gave van alomtegenwoordigheid, want gisteren was hij ook in SHLille waar hij in de parochiezaal een groot feest meemaakte dat de Gezinsbond voor hem, de Pieten en die vele kinderen op het getouw had gezet. De Sint had ook heel goed nieuws bij: ook dit jaar zijn er geen stoute kinderen in het heilig Lille! Daarom kreeg ieder kind ook nog een heerlijke zak snoep mee naar huis... (Carlo Triki)

De Sint was in Holheide

Maandag 25 november 2019
Pelt - De Sint was in HolheideZoomVol verwachting klopten de kinderharten in Holheide gisterochtend toen ze op Sinterklaas wachtten. Dat hij ging komen wisten ze wel zeker, maar dat hij liefst 20 Pieten bij zich had en in zijn koets begeleid zou worden door de Koninklijke Fanfare Nut en Vermaak was toch wel een plezierige verrassing. Nadat hij op het pleintje in de Thijmstraat was verwelkomd door burgemeester Frank Smeets gaf de Sint de start voor de ballonwedstrijd en daarna ging het onder begeleiding van politie en fanfare naar de mooi versierde parochiezaal. Aan het eind van de leuke namiddag had de Sint voor ieder kind nog een snoepzakje in petto. (Foto Albert Loos) Meer foto's

Zebracinema: 'Rocketman'

Maandag 25 november 2019
Pelt - Zebracinema: 'Rocketman'Zoom"Rocketman" - Dexter Fletcher - VS, Engeland - 2019 - 121'
Een epische muzikale fantasie over het ongelooflijke maar menselijke verhaal van Elton John's doorbraakjaren. De film volgt de fantastische transformatie van het verlegen pianowonder Reginald Dwight naar de internationale superster Elton John. Dit inspirerend en universeel verhaal - de meest geliefde songs van Elton John worden uitgevoerd door ster Taron Egerton - vertelt hoe een kleine jongen één van de meest iconische figuren in de popcultuur werd.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Damesvoetbal: Maaseik-Kadijk 8-0

Maandag 25 november 2019
In tweede provinciale van het damesvoetbal verloor Kadijk met 8-0 in Maaseik.

Echte nerts

Maandag 25 november 2019
Pelter Hükske
Pelt - Echte nertsZoomZjef heeft zijn vrouw een mooie cadeau gedaan. Vroeger zouden ze zeggen: "Het is hennig wit tussen die twieje". Of niet soms?
Vertel het voort… in ons eigen Pelter dialect, natuurlijk! Tot maandag. (Fons Tuyaerts)

Judoteam Okami weer in interclub

Zondag 24 november 2019
Pelt - Judoteam Okami weer in interclubZoomAfgelopen weekend nam judoteam Ōkami voor het eerst terug deel aan de interclub (Callant cup) judo. Het herenteam kwam daar verrassend sterk voor de dag en eindigde met een 4de plaats uiteindelijk net naast het podium. Het vrouwenteam kon deze prestatie niet evenaren en haalde de top-5 niet. De inzet en team spirit waren voortreffelijk en gezien de jonge leeftijd van de deelnemers belooft dit veel goeds voor de toekomst. Op naar volgend seizoen!
Judoteam Okami weer in interclub
Zoom

Jens Dendoncker in Palethe

Zondag 24 november 2019
Pelt - Jens Dendoncker in PaletheZoomJens Dendoncker, intussen bij het grote publiek ook gekend door zijn optredens in 'Hoe zal ik het zeggen?', 'De slimste mens' en 'So you think you can dance', stond gisteren met zijn eerste soloproject 'Bang van Dendoncker' op het podium van Palethe.
Zijn eerste plaats in de Humo's Comedy Cup in 2016 blijkt duidelijk geen toevalstreffer te zijn geweest. Met zijn West-Vlaams accent kan hij het publiek een hele avond in de ban houden - met een verhaal over het geklungel in de jongvolwassenheid, de nostalgie naar voorbije tijden, zijn dorpje in West-Vlaanderen. En het logo van Pelt kende hij ook al... In het voorprogramma mocht Jeroen Verdick het publiek van een opwarmertje voorzien. (Sonja Sleurs)

Sinterklaasfeest in het Lindel

Zondag 24 november 2019
Pelt - Sinterklaasfeest in het LindelZoomVoor het 72ste jaar op rij organiseerde het Sinterklaascomité van Lindel-Hoeven de ontvangst van de Sint in “De Drossaard”. Die zaal zat dan ook weer afgeladen vol. In het eerste deel van het programma werden de kleuters en de kinderen tot het derde studiejaar op de komst van de Sint voorbereid met een show van clowns Pol en Petoet, ondersteund door muzikanten Mathijs en Louis. Toen de Heilige Man zijn intrede deed, begeleid door een schare Pieten, waren de kinderen dan ook door het dolle heen van vreugde. Burgemeester Frank Smeets heette de Sint welkom in het Lindel. En dan ging de show verder. Als afsluiter kregen alle kinderen een goed gevulde snoepzak. Ook in het tweede gedeelte, waarin de grotere kinderen hun opwachting maakten, ging het er gezellig aan toe. En daarom werden ook zij met een snoepzak beloond. (Foto Albert Loos) Meer foto's

U19 van Esperanza kampioen

Zondag 24 november 2019
Pelt - U19 van Esperanza kampioenZoomNa de U16IP heeft Esperanza Pelt er weer een kampioen bij: de U19IP. Gisteren wonnen ze hun wedstrijd met 6-2. De U19 heeft met nog 1 match te gaan 25 punten behaald, 7 keer gewonnen, verloor geen enkele match, speelde wel 4 keer gelijk. Ze maakten 42 doelpunten en kregen er 18 binnen. De 2e in de stand - Tienen - heeft nu 20 punten, dus is de uitmatch van zaterdag om 18:00u een mooie ‘feestmatch’ voor onze mannen. Dan kunnen ze laten zien dat ze niet voor niets kampioen geworden zijn. De (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Kadijk verliest, Herkol speelt gelijkKadijk heeft vandaag bij SK Meldert verloren met 2-0. Herkol speelde thuis 1-1 gelijk tegen Halen. Herkol scoorde in de eerste helft via Vandeuren, Halen zette na de rust een penalty om. Lindel-Hoeven VV verloor thuis met 1-3 van RC Reppel.

War Janssens overleden

Zondag 24 november 2019
Pelt - War Janssens overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige War Janssens overleden, de weduwnaar van Maria Bylemans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

De Sint was bij Herkol

Zaterdag 23 november 2019
Pelt - De Sint was bij HerkolZoom Gisteravond kwam de Sint op bezoek bij SV Herkol. Hij had de jeugdteams weer goed gescout, want hij kon de links- en de rechtsvoetige spelers er zo uit halen. De speelvogels werden ook meteen door hem herkend. Hij zag dat de toekomst van den Herkol er goed uitziet met al dat jeugdig geweld en gaf de spelertjes de raad om goed hun best te blijven doen. Over een paar jaar ziet hij hen waarschijnlijk terug in de fanionteams van SV Herkol!
De Sint was bij Herkol
Zoom

Opnieuw verlies voor Esperanza Pelt

Zaterdag 23 november 2019
Pelt - Opnieuw verlies voor Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft vanavond voor de derde keer op rij verloren. Tegen City Pirates Antwerpen werd het 3-1. De thuisploeg kwam in de eerste helft 1-0 voor via een vrije trap. In de tweede helft kwam Pelt gelijk na een goal van Dylan Put uit een hoekschop van Maxim Goossens. Vijf minuten voor affluiten werd het 2-1 en even later 3-1.
Sporting Grote Heide ging met 7-0 (!) verliezen bij Racing Peer. Sparta Lille verloor met 4-1 van Ham United

Dames Esperanza nog altijd ongeslagen

Zaterdag 23 november 2019
Pelt - Dames Esperanza nog altijd ongeslagenDe dames van Esperanza Pelt hebben de heenronde zonder nederlaag afgesloten. Vandaag kregen ze met FC Diepenbeek het nummer 5 over de vloer. Het werd geen makkelijke wedstrijd maar toch won Pelt met 1-0.

Catho Schoemans overleden

Zaterdag 23 november 2019
Pelt - Catho Schoemans overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren Catho Schoemans overleden, de weduwe van Albert Hendrickx. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

De kerstboom voor Brussel...

Vrijdag 22 november 2019
Pelt - De kerstboom voor Brussel...Zoom...is eindelijk aangekomen op de Grote Markt. Paul Magnette heeft de kerstballen al gehangen, zag Fobie.

Vrijwilligers gevraagd

Vrijdag 22 november 2019
Stel: je komt aan in een nieuw land, waar je niets of niemand kent. Hoe fijn is het dan om iemand te hebben die je op weg helpt met kleine zaken: je kinderen inschrijven op school, meegaan naar het ziekenfonds, een betaalbare fiets kopen, je wegwijs maken in je eigen buurt,... Daarom is Welzijnsregio Noord-Limburg op zoek naar vrijwilligers.
Veel personen van buitenlandse herkomst hebben bijvoorbeeld nooit leren fietsen, omdat er simpelweg in hun land geen fietscultuur was, er geen (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalisme op het kanaal

Vrijdag 22 november 2019
Pelt - Vandalisme op het kanaalAfgelopen nacht hebben onbekenden ingebroken in de stuurhut van een ponton dat op het kanaal ligt in het kader van de werken aan de oever in SHLille. De dader(s) gooide(n) een raam stuk maar kon(den) niets buitmaken.

Vier generaties, dank zij Maïthé

Vrijdag 22 november 2019
Pelt - Vier generaties, dank zij MaïthéZoomPelt is sinds enkele maanden vier generaties rijker. Op de foto zien we links mamie (Ann Strackx), dochtertje Maïthé Strackx, overgrootmoeder Maria-Anna Ter Haar (95 jaar) en helemaal rechts Omi Linda Put. De eerste drie wonen in Pelt-Fabriek, Omi woont in Lommel.

Nieuwe vennootschap: Solar me

Vrijdag 22 november 2019
Ronnie Muller uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Solar me opgericht met zetel aan de Vinkendreef. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer projectontwikkeling voor de bouw van woningen, appartementen en kantoren.

Nieuwe vennootschap: Elipro

Vrijdag 22 november 2019
Hanne Sevens uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Elipro opgericht met zetel aan de Hamonterweg in Hamont-Achel. Het gaat onder meer om een studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake financiële, fiscale en sociale aangelegenheden.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Vrijdag 22 november 2019
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Geen treinen tussen Mol en HerentalsZoomTijdens de weekends van 23-24 en 30 november en 1 december werkt Infrabel aan het spoor. Hierdoor rijden er tussen Mol en Herentals geen treinen (wel vervangende bussen) en zijn de vertrektijden aangepast op de lijnen tussen Mol en Antwerpen-Centraal en Mol en Hamont/Hasselt. Je checkt voor je vertrek best de reisplanner van de NMBS op www.nmbs.be of via de NMBS-app voor de laatste wijzigingen.
Grensgevallen
De Nederlandse regering gaat werk maken van een treinverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf. Ook komt er een hoogwaardige OV-verbinding tussen het station in Eindhoven en Eindhoven Airport. Dat hebben de ministers Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Van Veldhoven (Milieu en Wonen) gisteravond bekendgemaakt. 
Wat de treinverbinding tussen Weert en Hamont betreft wordt er op dit moment gewacht op de laatste beslisinformatie, aldus minister Van Nieuwenhuizen. (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt maandagnacht vanaf 21u tot dinsdagochtend op de E314 in Heusden-Zolder. Daar wordt over de snelweg een nieuwe portiek met een groot verlicht verkeersbord geplaatst. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de snelweg dan enkele uren afgesloten in de rijrichting Lummen ter hoogte van complex 27 Circuit Zolder. Verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen tot aan een volgende oprit.

Dag van de ondernemer

Vrijdag 22 november 2019
Vandaag organiseert Unizo de Dag van de Ondernemer. De zelfstandigenorganisatie vraagt bij die gelegenheid bijzondere aandacht voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Veel van wat we allemaal als 'vanzelfsprekend' beschouwen hebben we grotendeels aan hen te danken. Ook de Internetgazet is heel blij dat ondernemers regelmatig bij haar adverteren en op die manier de website in stand helpen houden.
UNIZO haalt ook het voorbeeld van (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'ZoomHet project ‘Hulpverleningszone Noord-Limburg - Drones ingezet bij preventie, inspectie en crowd control’ is genomineerd voor de Fireforum awards 2019. Binnen hun categorie kaapte onze Hulpverleningszone met dit project al een prijs weg, maar nu maken ze ook nog kans om de publieksprijs te winnen. En u kan hen helpen door op hun project te stemmen!Fireforum zal eind november voor de vijfde maal deze Fireforum Awards uitreiken. Deze Award-uitreiking is een begrip geworden in de wereld van de (…) Het hele nieuwsbericht
Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'
Zoom

Weer schaap doodgebeten

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is er weer een schaap doodgebeten in Peer. Er wordt onderzocht of dit het werk van de wolf is.

Nieuw: Brood en banket Bosent

Donderdag 21 november 2019
Jef Huysmans en Anke Fonteyn, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Brood en banket Bosent opgericht met zetel in Boseind. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer ambachtelijke vervaardiging van brood, broodjes, verse cakes, taarten en ander banketbakkerswerk.

Gerard Jannis overleden

Donderdag 21 november 2019
Pelt - Gerard Jannis overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Gerard Jannis overleden, de weduwnaar van Gerardine Ramaekers. Hij was 86 jaar. Dinsdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum. Begroeting: maandag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Pelt - Alle faciliteiten voor de SintZoomVandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Pelt - Code geel: gladheidToch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.
Pelt - Twee lichtgewonden bij verkeersongevalBij een botsing tussen twee personenwagens op het kruispunt van Lindelsebaan en Kraaibosstraat zijn gisteravond rond 18u twee personen lichtgewond geraakt: een 21-jarige man en een 24-jarige vrouw, beiden uit Pelt.

Werkmaterialen gestolen

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen hebben allerlei werkmaterialen gestolen op een bouwwerf aan de Kloosterstraat in Bocholt. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten. De jongste weken zijn er in Noord-Limburg al meerdere werfdiefstallen gepleegd.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Pelt - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Veel supermarkten in Pelt

Dinsdag 19 november 2019
Pelt - Veel supermarkten in PeltZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Theo Molemans overleden

Dinsdag 19 november 2019
Pelt - Theo Molemans overledenGisteren is Theo Molemans overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Elza Daelemans. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats waarna zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: zondag (10.30-11 uur) bij Uitvaartzorg Severens aan de Houtlmolenstraat.

De 85-jarigen van Overpelt

Maandag 18 november 2019
Pelt - De 85-jarigen van OverpeltZoomOok de 85-jarigen van Overpelt kwamen bijeen voor een feestje. Vrijdag verzamelden ze in Pelle Melle op initiatief van Jan Weckx, die bijzonder opgetogen was over de talrijke opkomst. Tijdens het gezellig samenzijn met koffie en taart kwamen vele herinneringen terug boven. En natuurlijk werden er afspraken gemaakt voor een nieuwe samenkomst!

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Pelt - 'Koning ontving Paul Magnette'Zoom
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Twee woninginbraken

Maandag 18 november 2019
Pelt - Twee woninginbrakenGisteren is zowel een inbraak gepleegd in een woning aan de Meistraat in Overpelt als aan de Klaproosstraat in Neerpelt. Of de daders buit konden maken, is niet geweten.

Pierre Jannis overleden

Maandag 18 november 2019
Pelt - Pierre Jannis overledenZaterdag is Pierre Jannis overleden, de levensgezel van Liliane Tutelaars. Hij was 70 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zebracinema: 'Parasite'

Maandag 18 november 2019
Pelt - Zebracinema: 'Parasite'Zoom"Parasite" - Joon-ho Bong - Zuid-Korea - 2019 - 132'
Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot Wi-Fi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuw bestaan loopt echter niet zoals gepland.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Robert Snoeckx overleden

Maandag 18 november 2019
Pelt - Robert Snoeckx overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Robert Snoeckx overleden, de weduwnaar van Mia Schildermans. Hij was 85 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartplechtigheid met urn in de Sint-Martinuskerk van Overpelt. Begroeting: vrijdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens.

Damesvoetbal: Jong STVV - Pelt 1-6

Maandag 18 november 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Pelt zoals gemeld een 1-6 uitoverwinning behaald op het veld van Jong STVV. De ruststand was 0-1. In tweede provinciale verloor Kadijk met 0-14 van Bilzen Utd B.

Handbal: Pelt - Merksem 30-31

Maandag 18 november 2019
In mannen Liga 1 van het handbal heeft Pelt met 30-31 verloren van Merksem. Aan de rust was de stand 17-12.

Mè gebeet!

Maandag 18 november 2019
Pelter Hükske
Pelt - Mè gebeet!ZoomHygiëne was vroeger wel anders dan nu! Het woord zelf was nog niet eens uitgevonden… Maar ‘vuile moppen’ werden er zeker verteld, op vrolijke avonden aan den toog of rond de stoof. Humor als wapen – tegen armoede en miserie. Kunnen wij er in deze hyperhygiënische tijd tegen?
Maar àls je ze voortvertelt, dan… in het dialect! Tot volgende maandag. Fons (Fons Tuyaerts)

Volleybal: Pelt klopt Balen

Zondag 17 november 2019
In tweede divisie A van het volleybal (mannen) heeft Pelt A Balen verslagen met 3-0. Pelt A staat vierde in de stand.

Heel Venetië staat onder water...

Zondag 17 november 2019
Pelt - Heel Venetië staat onder water...Zoom...en dat inspireerde Fobie tot deze cartoon!

De nieuwe prins van de Gezellen

Zondag 17 november 2019
Pelt - De nieuwe prins van de GezellenZoomDe Gezellen van Taxandria hebben hun nieuwe prins bekendgemaakt: het is Prins Rudi II geworden, die zijn gade Heidi I mee over de streep heeft getrokken. Zij zullen dit carnavalsjaar de scepter zwaaien, samen met het jeugdprinsenpaar Xander I en Noa I.

Sinterklaas bij de 'parels'

Zondag 17 november 2019
Vandaag gelezen
"Ik had er geen uitgesproken mening over maar na zo veel jaren heb ik vandaag met de parels van Parelstrand het Sinterklaasfeest mogen beleven en kunnen observeren. Hartverwarmend hoe ook kinderen met een ander geloof of andere cultuur klakkeloos de verhalen rond de Sint overnemen. Enkelen spiegelden zich aan 'zwarte' Piet en zagen hem als een voorbeeld, trots eenzelfde huidskleur te hebben. Achteraf zei er me eentje: 'Wij hebben de echten gezien want ze waren helemaal zwart.' En ook de pieten speelden dit mooi uit door te zeggen dat ze harder werken dan de roetveegpieten omdat ze helemaal zwart zijn :-) Mooi toch hoe kinderen het als zoete koek slikken. Voor mij blijft zwarte piet toch nog altijd magisch."
Kris Lantin op Facebook

De visie van Fobie

Zondag 17 november 2019
Pelt - De visie van FobieZoomHet protest van de gele hesjes begon een jaar geleden. Gisteren werd dat in Parijs "gevierd"... (Cartoon: Fobie)

De 50-jarigen van het Lindel

Zondag 17 november 2019
Pelt - De 50-jarigen van het LindelZoomDe 50-jarigen van 't Lindel kwamen voor een feestje samen in 't Misverstandt. Het was een leuk terugzien met de oude klasgenoten van toen. Bij een hapje en een drankje werden er vele oude verhalen naar boven gehaald. De avond was zeer geslaagd en duurde tot in de vroege uurtjes. (Betty Brouwers)

Nog meer koekjes...

Zondag 17 november 2019
Vandaag gezien
Pelt - Nog meer koekjes...ZoomEr moeten blijkbaar nog veel koekjes door Sinterklaas gebakken worden, de avond kleurde wéér bloedrood! (Foto Johan Put)

Winst voor Esperanza-dames

Zondag 17 november 2019
Pelt - Winst voor Esperanza-damesIn Eerste Provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt gewonnen bij Sint-Truiden. Uitslag: 1-6.

KMI geeft Code geel

Zondag 17 november 2019
Pelt - KMI geeft Code geel
Het KMI geeft voor onze provincie Code geel. "Een storing trekt zondagavond het land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook morgen overdag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen", waarschuwt het KMI.

Kadijk -Zelem 7-0

Zondag 17 november 2019
Pelt - Kadijk -Zelem 7-0Kadijk heeft Eendracht Zelem geklopt met 7-0. Boes scoorde voor Kadijk 3 doelpunten, Thijs 2, Vanchaze en Vandecraen elk 1. Sparta Lille verloor met 0-1 van Sporting Wijchmaal. Sporting Grote Heide speelde thuis 2-2 gelijk tegen VV Stokkem A. Lindel-Hoeven VV versloeg Excelsior Hamont met 0-2.

Maria Hogers overleden

Zondag 17 november 2019
In Malmedy is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Maria Hogers overleden. Ze was pas 89 jaar geworden. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10u) in de kathedraal van Malmedy.
Pelt - Koninklijke Kunstkring Heikracht 90 jaarZoomVanmiddag opende kunstkring 'Heikracht' een bijzondere tentoonstelling in 't Kristallijn in Mol. De expositie toont kunstwerken uit Kempische privécollecties van de hand van hoofdzakelijk Belgische kunstenaars met internationale uitstraling. Werken van Permeke tot Egon Kiefer en van Spilliaert tot Panamarenko worden voor de eerste maal aan een breed publiek getoond.
Na een toelichting door voorzitter Marc Witters volgde een toespraak door  Arwen Arnauts, doctoranda hedendaagse (…) Het hele nieuwsbericht
Koninklijke Kunstkring Heikracht 90 jaarKoninklijke Kunstkring Heikracht 90 jaar
Zoom

Belastingvoordeel grensarbeiders

Zaterdag 16 november 2019
Grensarbeiders kunnen voordeel hebben van het nieuwe belastingtarief in Nederland, schrijft het Nederlands Belgisch Centrum. Nederland heft nu 9,7% inkomstenbelasting tot 34.712 euro, dat is gunstig voor in Nederland wonende en in België werkende grensarbeiders. De tweede schijf is 37,35% belasting tot 68.508 euro, daarboven geldt: 49,5%. Dat is voor alle grensarbeiders gunstig. Het tarief voor de premies volksverzekeringen wordt 27,65% en dat is doorgaans voordeliger voor alle grensarbeiders, wonend in Nederland of België. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Esperanza verliest fors van Betekom

Zaterdag 16 november 2019
Pelt - Esperanza verliest fors van BetekomEsperanza Pelt heeft vanavond een fors verlies moeten incasseren op het veld van Betekom. Uitslag: 4-1. De ruststand was 1-1. Zaterdag moet Esperanza naar City Pirates Antwerpen. SV Herkol ging bij Alken winnen met 1-2 en speelt komend weekend thuis tegen Moedige Duivels Halen. Bij de rust stond Herkol 1-0 achter en had het een penalty gemist. Na rust konden Sander Plessers en Ibo Willems de zege veilig stellen.

Sporting verliest van Lions

Zaterdag 16 november 2019
Pelt - Sporting verliest van LionsZoomIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond met 28-30 verloren van de Nederlandse club OCI Lions. UPDATE een verslag van Sven Spooren:
Het mocht niet zijn. Sporting kwam op het einde nog terug tot op 1 doelpunt: 26-27 maar de overwinning was voor Lions. Op basis van de hele wedstrijd was dat wellicht verdiend! Maar het had anders kunnen uitdraaien. De openingsfase was aarzelend. Doelman Denert hielp zijn team aan een 2-0 voorsprong maar (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sinterklaasfeest bij de scheidsrechtersZoomDe Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging organiseerde gisteravond haar Sinterklaasfeest in De Oude Barrier in Hechtel-Eksel. De aanwezige kinderen werden getrakteerd op een zak snoep. Het bezoek van de Sint stond ook in het teken van het goede doel. De aanwezigen konden een vrijwillige bijdrage leveren die de scheidsrechters integraal doorstorten naar hun goede doel in de Warmste Week van Studio Brussel. Hun steun dit jaar gaat uit naar het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Wijchmaal. (Jochen Heyligen)

Mooi geprogrammeerd

Zaterdag 16 november 2019
Gelezen op het Facebook-account van CC Palethe: "Op een dikke week tijd hebben we in Palethe een heel erg divers publiek over de vloer gekregen. Hoe doen wij dat? Wel programmeer divers, dan is je publiek ook divers. Een caféconcert met jonge talenten Stephanie Struijk en Iris Penning (uitverkocht), een mooie familiefilm (150 bezoekers), twee schoolvoorstellingen (300 bezoekers), twee sint-voorstellingen door het Sinterklaascomité (beide uitverkocht), een throwback naar de '90s door Living Roots (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Wuytjens overleden

Zaterdag 16 november 2019
Pelt - Jan Wuytjens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Wuytjens overleden. Hij was 65 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (17.45-18.30u) bij Uitvaartzorg Severens.

Auto in beek

Zaterdag 16 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërweg in Bocholt belandde vanochtend rond 2.45 een auto in de beek. De bestuurder raakte daarbij gewond.

Henri Gijbels overleden

Zaterdag 16 november 2019
Pelt - Henri Gijbels overledenGisteren is Henri Gijbels overleden, de weduwnaar van Mia Grieten. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-centrum, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcventrum Severens.

Koud winterweer

Zaterdag 16 november 2019
Weerbericht
Pelt - Koud winterweerDepressies en storingen bevinden zich dicht in de buurt van onze regio. Hierdoor domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar de neerslag zou net buiten onze streken moeten blijven. Er wordt bovendien erg koude lucht aangevoerd, met minima rond en soms zelfs onder het vriespunt. Halfweg volgende week komen de temperaturen echter hoger uit.
Vandaag zijn er enkele opklaringen en kan de zon bij momenten doorbreken. Na een koude start bij minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Sinterklaas op beiaard

Vrijdag 15 november 2019
Pelt - Sinterklaas op beiaardZoomDe Sint is weer in het land, dus op de beiaard weerklinken morgen/zaterdag sinterklaasliedjes. U kan tijdens de markt in Neerpelt meezingen met bekende maar ook net iets minder bekende sinterklaasliedjes en variaties erop. Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur. 

Morgen dubbelconcert bij zwartedoos

Vrijdag 15 november 2019
Morgenavond staat in Dommelhof een dubbelconcert op het programma. Dan brengt zwartedoos het Groote Faes-duo en een solo-optreden van Bert Dockx
Het Groote Faes-duo bestaat uit dEUS-gitarist Bruno De Groote en Ben Faes op contrabas. Een op het eerste gezicht merkwaardige en minimalistische bezetting, maar de chemie tussen beide muzikanten is magisch. Op hun tweede album ‘Symphony for 2 Little Boys’ exploreren ze een bijzonder origineel en hoogst (…) Het hele nieuwsbericht

Vier generaties Daens

Vrijdag 15 november 2019
Pelt - Vier generaties DaensZoomOp 28 september werd Cas Daens geboren. Meteen zorgde hij voor de eerste vier generaties in de familie. Vake is de oudste van de vier, gevolgd door opa Luc en papa Steven. Cas' geboorte zorgde ook nog voor iets speciaals: zo is vake peter van Steven en opa Luc peter van Cas.

Harie Vandeweyer overleden

Vrijdag 15 november 2019
Pelt - Harie Vandeweyer overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Harie Vandeweyer overleden, de echtgenoot van Jeanne Kauffmann. Vorige week was hij 86 jaar geworden. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Begroeting: woensdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Jacqueline Henckens overleden

Vrijdag 15 november 2019
Pelt - Jacqueline Henckens overledenWoensdag is Jacqueline Henckens overleden, de echtgenote van Sylvain Baeken. Ze was 68 jaar. De crematie en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats in Neerpelt zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Mentorproject voor werkzoekenden

Vrijdag 15 november 2019
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert een project om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te helpen. Het project ‘Mentoring naar Werk’ stelt zich tot doel om de kloof tot de arbeidsmarkt voor die groep werkzoekenden te overbruggen. Zij krijgen een coach aan hun zijde die hen op de arbeidsmarkt begeleidt. Minister Crevits investeert ruim 3,1 miljoen euro in de mentorprojecten en wil met deze werkwijze een kleine 800 werkzoekenden bereiken.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Infintica

Donderdag 14 november 2019
Tom Vandermeulen en Clara Theunis, beiden uit Neerpelt, hebben de besloten vennootschap Infintica opgericht met zetel aan de Nachtegaalstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van elektrische en elektronische installaties, het plaatsen van zonnepanelen en de verhuur van containers.

Sisha Sharm failliet verklaard

Donderdag 14 november 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Sisha Sharm gevestigd aan de Koning Albertlaan in Neerpelt failliet verklaard. Sisha Sharm werd in februari 2018 opgericht. Schuldvorderingen moeten voor 14 december ingediend worden.

Hinder bij De Lijn voorbij

Donderdag 14 november 2019
Pelt - Hinder bij De Lijn voorbijDe hinder door de stakingsactie bij De Lijn is in onze provincie voorbij. Gisteren was er een stakingsdag waarbij 20% van de bussen niet uitreed. Vandaag verloopt alles terug normaal in Limburg.

Dodelijk arbeidsongeval

Woensdag 13 november 2019
In het bedrijf Galva Power is vorige week een dodelijk arbeidsongeval gebeurd. Het slachtoffer is een veertiger, vader van vier kinderen. De man werkte al jaren in het bedrijf. het nieuws raakte pas vandaag bekend.

Henri Claes overleden

Woensdag 13 november 2019
Pelt - Henri Claes overledenVandaag is Henri Claes overleden, de echtgenoot van Madeleine Geelen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Jan Winters overleden

Woensdag 13 november 2019
Pelt - Jan Winters overledenZoomVandaag is de uit Peer afkomstige gepensioneerd leraar-priester Jan Winters onverwacht op 92-jarige leeftijd overleden in het St.-Hubertuscollege in Neerpelt waar hij woonde en voor vele generaties leerlingen uitgroeide tot een begrip. Hij was de laatste priester die in het college woonde. Tot op zijn laatste dag was hij betrokken bij het schoolleven. “Hoewel hij al lang niet meer les gaf, betekende hij nog veel voor de leerlingen en dacht hij mee over een oplossing bij problemen. Hierdoor was hij (…) Het hele nieuwsbericht

Eric Vangerven overleden

Woensdag 13 november 2019
Pelt - Eric Vangerven overledenIn het Jessaziekenhuis in Hasselt is vandaag Eric Vangerven overleden, de echtgenoot van Lydie Govarts. Hij was 60 jaar en de hoofdboekhouder van de WICO-scholengroep. Woensdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de SInt-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum. Begroeting:dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

François Jacobs overleden

Woensdag 13 november 2019
Pelt - François Jacobs overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige François Jacobs overleden, de echtgenoot van Astrid Alen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30- 20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Dit weekend: SLim-weekend

Woensdag 13 november 2019
Pelt - Dit weekend: SLim-weekendZoom Het tweede groot SLim-controleweekend van 2019 vindt plaatst dit weekend van 15 tot 18 november 2019. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 06 u., gecombineerde alcohol , drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Volle maan

Dinsdag 12 november 2019
Vandaag gezien
Pelt - Volle maanZoomBart Liesenborgs maakte vanavond deze mooie foto van de volle maan.

De 60-jarigen van Lille bijeen

Dinsdag 12 november 2019
Pelt - De 60-jarigen van Lille bijeenZoomZaterdag kwamen de 60-jarigen van Sint-Huibrechts-Lille samen. Na een ontvangst met receptie werd er een bezoek gebracht aan de klas van het 1ste leerjaar in de meisjesschool. Na het diner werd de avond gevuld met de nodige animatie en in de vroege uurtjes ging iedereen tevreden naar huis. Op naar de volgende samenkomst!

Limburg krijgt 17 ha bijkomend bos

Dinsdag 12 november 2019
In Limburg komt er ruim 17 hectare bos bij. Het gaat om een compensatie voor het bos dat in de provincie Antwerpen verdwijnt voor de bouw van twee fabrieken voor chemiereus Ineos. Er komt bos bij in Alken, Oudsbergen (3 ha) en Maasmechelen.

Phoenix-meisjes U19 naar Nationale

Dinsdag 12 november 2019
Pelt - Phoenix-meisjes U19 naar NationaleZoomDe overstap van de Nederlandse naar de Belgische jeugdcompetitie heeft hockeyclub Phoenix geen windeieren gelegd want het kampioenschap van het U19-meisjesteam in eerste Vlaamse regionale afdeling is sinds gisteren een feit! De dames moeten weliswaar nu zaterdag nog één thuiswedstrijd spelen, maar het kampioenschap kan hen al niet meer ontglippen.
Gisteravond speelden ze hun kampioenswedstrijd tegen het team van hockeyclub Taxandria in Oud-Turnhout. Een enerverende wedstrijd waar de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee inbraken in tuinhuisjes

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Wauberg-Peer is vandaag ingebroken in twee tuinhuisjes. De daders maakten twee koersfietsen, twee fietsen en allerlei gereedschap buit. De diefstallen zijn vermoedelijk het werk van dezelfde daders.

Man in rolstoel omver geduwd

Dinsdag 12 november 2019
Op 10 december zal een veertiger uit Pelt weten welke straf hij krijgt omdat hij een man met rolstoel omver duwde. Als het van het Openbaar Ministerie afhangt worden het 10 maanden cel. De feiten gebeurden twee jaar geleden aan café Den Drempel in Neerpelt. (PG)

Staking De Lijn nu ook in Limburg

Dinsdag 12 november 2019
Pelt - Staking De Lijn nu ook in LimburgWie morgen de bus wil nemen, houdt er best rekening mee dat heel wat bussen van De Lijn niet zullen rijden. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond. Die verwacht dat in Limburg ongeveer 4 op de 10 bussen niet zullen rijden. In Vlaams-Brabant is er al een hele week hinder door een staking. Hoeveel bussen er woensdag zullen rijden, is nog niet duidelijk. Wie morgen een bus wil nemen, raadpleegt best eerste deze site.
Pelt - Bisschop  geschokt door brandstichtingZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, en velen met hem in het bisdom Hasselt zijn geschokt en bedroefd om de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. “Het ongeloof, de onmacht en de droefheid worden nog pijnlijker als blijkt dat het om brandstichting gaat en sommigen het nodig vonden het gebeuren toe te juichen en aan te zetten tot haat en verdeeldheid. Dit is niet het soort samenleving dat ons voor ogen staat. Ons geloof, de figuur van Jezus Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: kwartfinales beker geloot

Dinsdag 12 november 2019
In de kwartfinales van de Beker van België in het handbal komt Sporting Pelt uit tegen Eupen, Achilles Bocholt tegen Initia Hasselt en Handbal Tongeren tegen Gent. De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling op 10, 11 of 12 december. De loting vond vanmiddag plaats in het bondsgebouw in Ans.

Philomène Wuytjens overleden

Dinsdag 12 november 2019
Pelt - Philomène Wuytjens overledenin WZC Het Dorp in Helchteren is gisteren Philomène Wuytjens overleden, de weduwe van Hubert Keppens. Ze was 82 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Basketbal: Optima - Pelt 73-68

Maandag 11 november 2019
In eerste provinciale van het basketbal heeft Pelt van Optima verloren met 73-68. Quarters: 27-20; 21-8 (49-28), 11-13 (60-41); 14-27.

Sporting naar 1/4 finale in Beker

Maandag 11 november 2019
Pelt - Sporting naar 1/4 finale in BekerSporting Pelt heeft vanavond in de 1/8 finales van de Beker van België Jemeppe verslagen. Uitslag: 17-35. Morgen wordt er geloot voor de tegenstander in de kwartfinales.

'Het Koninkrijk van Henry Darger'

Maandag 11 november 2019
Pelt - 'Het Koninkrijk van Henry Darger'ZoomZaterdag stonden in de Zinnezaal Peter De Graef en Lynn Van Royen op de planken met 'Het Koninkrijk van Henry Darger', een theaterstuk dat door Thomas Janssens werd geschreven aan de hand van de dagboeken van Henry Darger. Nadat de man, na een teruggetrokken leven, van zijn flat verhuisde naar een bejaardentehuis, ontdekten de huiseigenaars een levenswerk waarvan ze de waarde onmogelijk konden vermoeden. De man had er 60 jaar aan gewerkt. Het thema van het theaterstuk: "Wat doet het met een mens om onopgemerkt te blijven?" Ware kunst en een beklijvende voorstelling... (Foto Sonja Sleurs)

Chauffeur bekneld in auto

Maandag 11 november 2019
Pelt - Chauffeur bekneld in autoOp het kruispunt van de Peerderbaan en de Torenstraat botsten gisterenmiddag twee auto's. Eén van de bestuurders raakte daarbij gewond. Hij zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden.

Zebracinema: 'De Patrick'

Maandag 11 november 2019
Pelt - Zebracinema: 'De Patrick'Zoom"De Patrick" - Tim Mielants - België - 2019 - 90'
Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen: hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer wordt zijn obsessie een zoektocht naar zichzelf.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Volleybal: Pelt B klopt Tongerlo B

Maandag 11 november 2019
In de derde provinciale van het volleybal heeft VC Pelt B Tongerlo verslagen met 3-0. VC Pelt B staat vierde in de stand.

Een wonder!

Maandag 11 november 2019
Pelter Hükske
Pelt - Een wonder!ZoomLourdes was voor velen van onze voorouders hét bedevaartsoord, waar sommigen heel dikwijls naar toe trokken. In de hoop op een wonder, of tenminste troost. Al is ‘troost’ niet voor iedereen hetzelfde...
Voortvertellen, maar dan in het Pelter dialect. Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

U16 van Esperanza kampioen

Zondag 10 november 2019
Pelt - U16 van Esperanza kampioenZoomMet nog 2 wedstrijden te gaan zijn de interprovinciale spelers van de U16 (15-jarigen) van Esperanza Pelt al kampioen in hun reeks. Nadat ze  9 matchen op rij hadden gewonnen, was een gelijkspel in en tegen Hasselt voldoende om zich kampioen te mogen noemen. En het werd 3-3!
In een Interprovinciale reeks spelen een achttal ploegen waarna in december een eindstand wordt opgemaakt om in januari in een nieuwe reeks met de sterkste ploegen proberen om weer als eerste te eindigen.
Een dik (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met motorfiets

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille is een motorfiets gestolen. De diefstal is vrijdag gepleegd.

Mariette Scheelen overleden

Zondag 10 november 2019
Pelt - Mariette Scheelen overledenIn WZC Immaculata is gisteren Mariette Scheelen overleden, de weduwe van Adriaan Driesen. Ze was 91 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (18.30-19u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Herkol wint van Leopoldsburg

Zondag 10 november 2019
Pelt - Herkol wint van LeopoldsburgHerkol heeft vandaag K ESK Leopoldsburg, de laatste in de stand, verslagen met 4-0, na doelpunten van Sander Plessers (2), Ibbo Willems. Grote Heide won met 1-3 bij Turkse FC. Lindel-Hoeven VV speelde thuis 1-1 gelijk tegen Gruitrode. Kadijk  verloor met 2-0 bij Anadol.

Renilde Geys overleden

Zondag 10 november 2019
Pelt - Renilde Geys overledenDonderdag is de in Hechtel woonachtige en uit Neerpelt afkomstige Renilde Geys overleden, de echtgenote van Daniel Deckers. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Wisselvallig weer

Zondag 10 november 2019
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig weerVandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en het blijft overwegend droog. Enkel over het zuidoosten en langs de Franse grens komt wat meer bewolking voor. De maxima liggen dan rond 9 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt in het binnenland. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaat het regenen, eerst in het westen en centrum, tegen de avond ook in het oosten. Het is fris bij maxima van 7 graden.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza -Zwarte Leeuw 1-2

Zaterdag 9 november 2019
Pelt - Esperanza -Zwarte Leeuw 1-2Esperanza Pelt heeft thuis met 1-2 verloren van Zwarte Leeuw. Zaterdag speelt Esperanza uit bij Betekom. Sparta Lille speelde 2-2 gelijk in Kaulille.

Sporting klopt Handbal Tongeren

Zaterdag 9 november 2019
Pelt - Sporting klopt Handbal TongerenSporting Pelt is vanavond met 35-42 gaan winnen bij Handbal Tongeren.

Dames Esperanza Pelt weer leider

Zaterdag 9 november 2019
Pelt - Dames Esperanza Pelt weer leiderNa winst tegen Fufo Beringen (7-2) en het gelijkspel van Alken is Pelt terug alleen leider in de Eerste Provinciale van het damesvoetbal. Voor Pelt scoorden Emily Dirx (2x), Roos Reijnders, Lize Hendrikx, Sanne Lehaen, Janna Vanhove en Jacqueline Van Velthoven. De Peltse dames zijn nu al 11 speeldagen ongeslagen en totaliseerden tot nog toe een fraaie 29 op 33!
Pelt - Egels en vossen grootste slachtoffersZoomVooral egels, padden en vossen sterven op Limburgse wegen. Volgens Natuurpunt wordt in Vlaanderen om de zes seconden een dier doodgereden in het verkeer. In het natuurrijke Limburg zijn er dat minder dan in bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant omdat er hier minder drukke wegen zijn. Maar er is ook meer natuur in Limburg en dus steken er meer dieren de wegen over.
Limburg kent de grootste stijging van faillissementen. In de eerste tien maanden van dit jaar ging een kwart méér bedrijven failliet in Limburg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar De klappen vielen vooral in de horeca, de bouw en het transport.

Freddy Damen overleden

Zaterdag 9 november 2019
Pelt - Freddy Damen overledenWoensdag is de uit Neerpelt afkomstige Freddy Damen overleden, de echtgenoot van Renilde Vekemans. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in funerarium Vanhoof in Mol.

Leverancier ramt gevel Colruyt

Vrijdag 8 november 2019
Een leverancier heeft in de vooravond de gevel van de Colruyt aan de Heerstraat in Neerpelt geramd. De schade bleef beperkt.

Inbraak in Vloeterstraat

Vrijdag 8 november 2019
Pelt - Inbraak in VloeterstraatBij een inbraak in een pand in de Vloeterstraat zijn gisteren twee laptops buitgemaakt. De daders kwamen binnen door de voordeur open te breken.

Eigen kweek

Vrijdag 8 november 2019
Tribunaliteiten
Pelt - Eigen kweekEen cannabisplantage in huis kan niet zonder geknoei aan de elektriciteitsinstallatie. Daar komt soms brand van. In de casus die het hof van beroep van Antwerpen moest behandelen maakte de zoon des huizes tijdelijk gebruik van de woning van zijn moeder. Vanwege de badkamer, maar ook om er een cannabisplantage op na te houden. Hij had de elektrische installatie van de woning verzwaard en gezorgd voor illegale vertakking van het elektriciteitsnet. Zonder de nodige vakkundigheid, want er brak brand uit en zowel de (…) Het hele nieuwsbericht

Gilbert Vangoethemd overleden

Vrijdag 8 november 2019
Pelt - Gilbert Vangoethemd overledenIn WZC Den Boogerd in Hechtel-Eksel is gisteren Gilbert Vangoethemd overleden, de partner van Jeanine Smits. Hij was 91 jaar. Begroeting in aanwezigheid van de urne: woensdag (11-12u) in het achterliggende zaaltje van de Twaalf Septemberstraat 19 in Hechtel.

Jan Paesen overleden

Vrijdag 8 november 2019
Pelt - Jan Paesen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Jan Paesen overleden, de weduwnaar van Julia Gielen. Hij was 93 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in funerarium Severens.

Twee schapen doodgebeten

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een weide in Hechtel zijn twee schapen doodgebeten. Eerder deze week werden al schapen doodgebeten in Peer. Mogelijk is dat het werk van wolf Gust.

Actie tegen grenscriminaliteit

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Actie tegen grenscriminaliteitZoomPolitie CARMA nam gisteren samen met de douane en PZ Maasland deel aan de internationale actie Trivium. Op vier locaties in de gemeenten Bocholt en Kinrooi voerde Politie CARMA controles uit in de strijd tegen rondtrekkende dievenbendes en grenscriminaliteit. 675 bestuurders ondergingen een alcoholtest. 127 voertuigen en 134 personen zijn grondig gecontroleerd in de controlepost. De politie stelde een tiental overtredingen vast (o.a. drugs, keuring, gordel, verboden wapen). Eén bestuurder was onder invloed van drugs en een andere werd betrapt met een grote hoeveelheid cannabis.

Bejaarde gewond bij botsing

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 75-jarige vrouw uit Stramproy (75) is deze voormiddag rond 9.45 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Stramproyerweg en de Luypenweg in Bocholt .

Cor Renne overleden

Vrijdag 8 november 2019
Pelt - Cor Renne overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Cor Renne overleden, de echtgenoot van Suzanne Winters. Hij was 86 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten familiekring. Begroeting: woensdag (17.45-18.15u) bij uitvaartzorg Severens in Pelt.

Stieneke Boonen overleden

Vrijdag 8 november 2019
Pelt - Stieneke Boonen overledenIn het rusthuis in Achel is woensdag Stieneke Boonen overleden, de weduwe van Adelijn Regelbrugge. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: maandag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens.

Recordjaar voor Kunstacademie

Donderdag 7 november 2019
Nooit eerder telde de Kunstacademie Noord-Limburg zoveel inschrijvingen als voor het schooljaar 2019-2020. Met 3315 zijn ze, de leerlingen muziek, theater, dans en beeldende kunsten. Dat zijn maar liefst 224 leerlingen meer dan het vorige schooljaar.
Wellicht is de invoering van het nieuwe decreet deeltijds kunstonderwijs niet vreemd aan dit succes. Hierdoor kon de kunstacademie immers uitpakken met nieuwe opleidingen zoals kunstenmix, musical, kunstatelier, kunstinzicht en muziekschatten. (…) Het hele nieuwsbericht

'Dag van de Gids' in Bosland

Donderdag 7 november 2019
Pelt - 'Dag van de Gids' in BoslandZoomTijdens de 'Dag van de Gids' in Bosland werden de Bosland-gidsen bij de Witvisclub in Resterheide. Jeroen Clerix van Bosland gaf een overzicht van de belangrijkste realisaties uit 2019, boswachter Eddy Ulenaers informeerde de deelnemers over de fauna en flora en Krista Bovens vertelde over de gidsenwerking van Resterheide. Theo Geuens nam ten slotte de groep mee op stap door Resterheide: een knap natuurgebied op de grens van Hechtel-Eksel en Peer. (Foto Bosland)

Congres in Hamont over dialecten

Donderdag 7 november 2019
Dialectstudie is niet alleen moppen vertellen of zegswijzen verzamelen. Er wordt immers ook ‘serieus’ gestudeerd over andere aspecten. Zo organiseert de Vereniging voor Limburgse Dialect- en Naamkunde (VLDN) ieder jaar een congres, afwisselend in een van beide Limburgen. Dit jaar vindt het op zaterdag 30 november vanaf 10 uur plaats in Hamont, in het ontmoetingscentrum De Burg.
Limburgse dialecten beschikken over een veel groter klankenpalet dan het Nederlands. Inzake (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag Wapenstilstandherdenkingen

Donderdag 7 november 2019
Pelt - Maandag WapenstilstandherdenkingenZoomMaandag 11 november wordt ook in Pelt de Wapenstilstand herdacht. Daarbij blijven de tradities van de verschillende herdenkingsplechtigheden in de deelgemeenten behouden. De programma’s zien er als volgt uit:
- Sint-Huibrechts-Lille: na de eucharistieviering van 9 uur is er een bloemenhulde aan het monument en volgen er toespraken in het ontmoetingscentrum.
- Lindel-Hoeven: 10u: bloemenhulde aan het monumentje voor de gesneuvelden in de Parkstraat.
- Neerpelt-Centrum: 10.30u: samenkomst aan het Sooi Willems-plein en om 10.45u vertrek van de stoet naar de St.-Niklaaskerk onder begeleiding van politie, Koninklijke Fanfare Dommelgalm en leden van de brandweer. Om 11u herdenkingseucharistieviering in de St.-Niklaaskerk. Aansluitend gaat het in stoet naar het Vredesmonument in de Norbertinessenlaan voor de bloemenhulde, het Te Velde en de volksliederen. Er wordt afgesloten met een receptie in zaal Dommelgalm.
- Overpelt-Centrum: 10.30u: eucharistieviering in de St.-Martinuskerk. Na de mis wordt een stoet gevormd die onder begeleiding van Koninklijke Fanfare Nut & Vermaak naar het standbeeld van de gesneuvelden trekt. Daar is er een bloemenhulde, wordt de Last Post geblazen en speelt de fanfare de volksliederen. Afsluitend gaat het in stoet naar het gemeentehuis, Oude Markt 2, voor een receptie. (Archieffoto gemeente)

Gratis naar lezing Annelies Beck?

Donderdag 7 november 2019
Pelt - Gratis naar lezing Annelies Beck?Zoom
Annelies Beck is de frontvrouw van Terzake op Canvas. Zij is ook historica, journaliste en auteur. Nu zondag 10 november is ze te gast in de bibliotheek in Lommel met een lezing over haar laatste boek 'Toekomstkoorts'. Hierin belicht ze een onbekende bladzijde uit de Belgische geschiedenis en geeft tegelijk een kijk op het hedendaagse Brazilië. De lezing vindt plaats om 10.30 uur en de bokes en bubbels krijgt u er bovenop! De eerste vijf die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be krijgen een gratis duoticket! Snel zijn is de boodschap...Meer info. UPDATE: de gratis tickets zijn de deur uit, reserveren kan nog wél!

Controle op hangjongeren

Donderdag 7 november 2019
De politie heeft deze namiddag een groepje hangjongeren gecontroleerd in de pastorietuin in Overpelt. Recent werden in de tuin een paar fietsen zwaar beschadigd.

Wiettelers veroordeeld

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een twintiger uit Peer tot 40 maanden celstraf en;een boete van 12.000 euro veroordeeld voor het uitbaten van een wietplantage aan de Noordervest in Peer. Zijn vriendin kreeg een werkstraf van 150 uur en een boete van 8.000 euro met uitstel. (PG)

Liza Dilissen overleden

Donderdag 7 november 2019
Pelt - Liza Dilissen overledenVandaag is de uit Achel afkomstige Liza Dilissen overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Jef Buteneers. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag 13 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Boseind.

Louis Cornelissen overleden

Donderdag 7 november 2019
Pelt - Louis Cornelissen overledenGisteren is Louis Cornelissen overleden, de echtgenoot van Catho Janssenswillen. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag 14 november (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt.Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Keuze genoeg

Donderdag 7 november 2019
Vandaag gelezen
"Terug naar de orde van de dag! Na de euforie rond de opening van de Jumbo komt het gewone leven voor u en ons terug op gang. Verkiest u de asperges bij Albert Heijn, de aalbessenconfituur van den Aldi, de alpenmelkchocolade bij Alvo, de cacaobonen van de Colruyt, de deegwaren van Delhaize, de jonagold-appelen van de Jumbo, de limoenen van de Lidl, de pampers bij de Peltri, de peren van bij de Proxy Delhaize of de sinaasappelen van bij de Spar, u weet het ongetwijfeld wel te vinden. En als u dat zo’n beetje georganiseerd wil doen, dan kan dat vanaf de officiële opening van… het Supermarktenpad!"
                                                         (Marc Faes op Facebook)

Harry Craeghs overleden

Donderdag 7 november 2019
Pelt - Harry Craeghs overledenDinsdag is Harry Craeghs overleden, de echtgenoot van José Creemers. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag 8 november (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Tijd voor de voedertafels

Woensdag 6 november 2019
Pelt - Tijd voor de voedertafelsZoomAls U deze winter veel vogels in uw tuin wil, dan is het nu het moment om hun voedertafel te installeren. U kunt de vogels een hele winter lang verankeren door dagelijks wat voeder te strooien. Deze Vlaamse gaai heeft alvast zijn plek gevonden! (Pierre Rutten)

11.11.11-geldinzameling in Pelt

Woensdag 6 november 2019
Pelt - 11.11.11-geldinzameling in PeltKomend weekend vindt in Pelt de jaarlijkse deur-aan-deur omhaling van 11.11.11 plaats. De gemeente kon de voorbije jaren steeds terugblikken op mooie resultaten wat opbrengsten en nevenactiviteiten betrof. En dat allemaal dankzij de inzet van vele lokale vrijwilligers. Maar het werd elk jaar moeilijker om mensen te motiveren om voor 11.11.11 op pad te gaan. Daarom organiseert de Peltse 11.groep dit jaar voor de laatste keer een stratenactie. Vanaf volgend jaar zal er enkel nog een verkoop aan de Peltse supermarkten gebeuren.
De Overpeltse vrijwilligers kunnen zaterdag vanaf 10 uur terecht in cc Palethe. De Neerpeltse vrijwilligers nemen best contact op met Jef Kuppens, tel. 011/66 44 60, jef.kuppens[!]fulladsl.be.

Mia Thys overleden

Woensdag 6 november 2019
Pelt - Mia Thys overledenGisteren is Mia Thys overleden, de weduwe van Jef Mondelaers. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Hitte tijdens zwangerschap funest

Woensdag 6 november 2019
Tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, kan een biologische veroudering van het kind tot gevolg hebben. “Tijdens ons onderzoek aan UHasselt hebben we ontdekt dat hitte de lengte van de telomeren van de pasgeborene verkort”, zegt dr. Dries Martens. “Telomeren zijn de uiteinden van onze chromosomen, hun lengte bepaalt de levensduur van onze cellen. Kortere telomeren kunnen mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Sibilla Gielen overleden

Woensdag 6 november 2019
Pelt - Sibilla Gielen overledenMaandag is Sibilla Gielen overleden. Ze was 60 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18-18.30u) bij Uitvaartzorg Severens.

Jeanne Meurkens overleden

Woensdag 6 november 2019
Pelt - Jeanne Meurkens overledenGisteren is in Balen de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Jeanne Meurkens overleden, de weduwe van Karel Geysen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroeting: vrijdag (20.30-21 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Veel schaaktalent in Pelt

Dinsdag 5 november 2019
Pelt - Veel schaaktalent in PeltIn Houthalen-Oost en Heusden-Zolder werd afgelopen weekends het Limburgs Kampioenschap Schaken voor de jeugd gehouden. Onder leiding van scheidsrechter Luc Cornet gingen 60 jonge schakers - elk in hun leeftijdscategorie - op zoek naar eeuwige Limburgse roem. Peltenaar Leonard Groffils (foto) wist als eerstejaars in de categorie -10 de favorieten te slim af te zijn en met een knappe 7/7 zijn Limburgse titel te verlengen. Beide jeugdclubs uit Pelt - Pelter Pion (PP) en Neerpelter (…) Het hele nieuwsbericht

Elisabeth Vrijsen overleden

Dinsdag 5 november 2019
Pelt - Elisabeth Vrijsen overledenIn het RVT Leopoldspark in Leopoldsburg is zondag Elisabeth Vrijsen overleden, de weduwe van Cornelius Van Baelen. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Huguette Timmermans overleden

Dinsdag 5 november 2019
Pelt - Huguette Timmermans overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Huguette Timmermans overleden, de weduwe van Jean Andelhofs. Ze was 65 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Jan Hoogstijns overleden

Dinsdag 5 november 2019
Pelt - Jan Hoogstijns overledenGisteren is Jan Hoogstijns overleden, de weduwnaar van de  vorig jaar overleden Lène Schoemans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij uitvaartzorg Severens aan de Houtmolenstraat.

Politiezone even niet bereikbaar

Maandag 4 november 2019
Pelt - Politiezone even niet bereikbaarMorgen/dinsdag zal de politiezone HANO tussen 10u en 10u15 telefonisch even niet bereikbaar zijn vanwege een voorziene stroomonderbreking. Het noodnummer 101 is dan wel bereikbaar.

Gaslek op Ringlaan

Maandag 4 november 2019
Vanavond ontstond een gaslek op de Ringlaan. Fluvius deed onmiddellijk het nodige. Er was geen gevaar voor de omwonenden.

Irene Geerinckx overleden

Maandag 4 november 2019
Pelt - Irene Geerinckx overledenVandaag is in Lommel de uit Neerpelt afkomstige Irene Geerinckx overleden. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Paul Ketelslegers overleden

Maandag 4 november 2019
Pelt - Paul Ketelslegers overledenGisteren is Paul Ketelslegers overleden, de echtgenoot van Roos Bergmans. Hij was 63 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Politiezones praten over fusie

Maandag 4 november 2019
Pelt - Politiezones praten over fusieVier politiezones uit de regio praten momenteel over een mogelijke fusie. Het gaat om de zones Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland, Lommel en HANO. In dit kader en ter ondersteuning van deze mogelijke fusie heeft de gouverneur een studie besteld aan de Universiteit van Gent. "Op dit ogenblik worden verschillende gesprekken gevoerd met de belanghebbenden om de haalbaarheid van een mogelijke schaalvergroting te onderzoeken", zei de Beringse burgemeester Thomas Vints vanavond bij de voorstelling van het Zonaal Veiligheidsplan voor zijn zone.

Schapen doodgebeten

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht zijn twee schapen doodgebeten in een weide in Wauberg-Peer. Mogelijk was dat het werk van wolf August. Rond de weide staat schrikdraad maar de elektriciteit stond naar verluidt niet op.

Twee werfdiefstallen

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kaulillerweg en aan de Kloosterstraat in Bocholt hebben dieven toegeslagen op een werf. Er is telkens werkmateriaal gestolen. De diefstallen zijn vandaag vastgesteld. Vermoedelijk zijn de diefstallen het werk van dezelfde daders.

Zebracinema: 'Sorry We Missed You'

Maandag 4 november 2019
Pelt - Zebracinema: 'Sorry We Missed You'Zoom"Sorry We Missed You" - Ken Loach - Engeland, België, Frankrijk - 2019 - 100' 
Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Driesen overleden

Maandag 4 november 2019
Pelt - Pierre Driesen overledenZaterdag is Pierre Driesen overleden, de echtgenoot van Annie Lourdaux. Hij was 75 jaar, medeoprichter van Bouwbedrijf Driesen, gewezen voorzitter van de Confederatie Bouw Limburg en gewezen rechter in handelszaken. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Mè de hulp van hei bove...

Maandag 4 november 2019
Pelter Hükske
Pelt - Mè de hulp van hei bove...ZoomVergeet nooit, dat wij mensen zonder de hulp van hier boven niets kunnen – zegt meneer pastoor. Boer Zjef denkt er het zijne van… Ge hebt deze mop misschien al ooit gehoord? Geen probleem! Het gaat ons om de schoonheid van vertellen in ons dialect. Vertel het eens verder aan iemand, en ge gaat merken wat we bedoelen. Tot maandag! Fons (Fons Tuyaerts)

Volleybal: Pelt - Averbode 2-3

Zondag 3 november 2019
In het volleybal heeft Pelt met 2-3 van Averbode verloren. Sets: 21-25, 25-22, 26-24, 22-25, 11-15.
Pelt - Achelse familie wint Raindropchess-kampioenschapZoomDe familie Mernier uit Achel (foto) heeft alle prijzen weggekaapt op het Limburgs Raindropchess kampioenschap in Pelt. Raindropchess, een populaire schaakvariant, is een combinatie van kaartspel en schaakspel, waarbij een portie geluk gemoeid is. De enige grootmeester Raindropchess en Peltenaar Pavel Englicky behaalde pas de vijfde plaats in de rangschikking - het bewijs dat iedereen van iedereen kan winnen. De eerste plaats ging naar Guillaume Mernier, die tevens kampioen 15+ is. Tweede werd Simon Mernier, kampioen bij -10, de derde plaats was voor Martin Mernier, kampioen bij -15. Bij de meisjes won Julia Movsisyan uit Eisden. De volledige uitslag
Pelt - Een tornooi voor de jongste handballertjesZoomSporting Pelt organiseerde vandaag in de sporthal van Dommelhof het "Welpen- en Pagaddertornooi" waar de jongste spelertjes aan ouders en grootouders konden laten zien wat ze al allemaal (bij)leerden de afgelopen weken. Er kon vanaf 8u30 gesport worden op drie veldjes. Dit jaar moest er wel voortijdig gestopt worden omwille van de vele ploegjes: liefst 35 in totaal! Tussendoor werden de motorische vaardigheden van de allerjongsten van Nelson's Kidsclub nog wat aangescherpt en nadien was er nog een "Meet & Greet" met enkele spelers van de eerste ploeg.
Een tornooi voor de jongste handballertjesEen tornooi voor de jongste handballertjesEen tornooi voor de jongste handballertjes
Een tornooi voor de jongste handballertjesEen tornooi voor de jongste handballertjesEen tornooi voor de jongste handballertjes
Zoom

Rosette Spooren jokkampioen

Zondag 3 november 2019
Met Sint-Hubertuskermis in Lille werden de jokkaarten opnieuw bovengehaald. Er werden 3 kaartdagen ingericht door het kermiscomiteit. Rosette Spooren toonde zich de beste. In het parochiehuis won Piet Plessers. In de Bosuil was Gerard Boonen de beste. In de muziekzaal ging Noël Severens met de winst aan de haal. De totale uitslag: herfst-jokkampioen werd Rosette Spooren, Jan Vandeurzen werd tweede, Mathieu Hensen werd derde, op de vierde plaats eindigde Marc Kauffmann en Koen Ras werd vijfde.

Kadijk verliest van Peer SV

Zondag 3 november 2019
Pelt - Kadijk verliest van Peer SVKadijk heeft vandaag met 0-3 verloren van Peer SV. Herkol won van Zepperen-Brustem met 1-6. Grote Heide speelde 1-1 gelijk op het veld van KFC Hamont '99. Lindel-Hoeven won met 0-4 van Thes B. Sparta Lille verloor met 1-4 van VK Gestel. Esperanza Pelt heeft een mooie overwinning behaald bij Helson: 0-4, na doelpunten van Serhat Koç (3) en Sven Joosten.

Florentine Fransen overleden

Zondag 3 november 2019
Pelt - Florentine Fransen overledenVrijdag is Florentine Fransen overleden, de weduwe van de in 1944 overleden Albert Reumers en van de in 1999 overleden Albert Verdonck. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Wat anderen van ons vinden

Zaterdag 2 november 2019
"Alles is hier fantastisch georganiseerd. Echt alles werkt zoals het hoort te werken: de universiteit, de banken, het openbaar vervoer, de restaurants... Bij ons (in Costa Rica, nvdr) werkt dat ook, hoor, alleen niet zo efficiënt. Belgen zijn superbeleefde mensen. Iedereen houdt zich netjes aan alle afspraken. Lukt iets niet op een manier? Dan zoeken jullie - binnen de lijnen van het mogelijke - wel een andere oplossing. Jullie zijn schitterend opgeleid, spreken ontzettend veel talen en kunnen out-of-the-box denken. Jullie kunnen hard feesten, maar werken ook hard en jullie durven ambitieus zijn. Costa Ricanen zijn dromers. Jullie maken van dromen ambities en gaan daar ook voluit voor. Jullie durven de lat voor jezelf hoger leggen en zijn ook bereid om daar offers voor te brengen."
(Student Erick Ovares uit Costa Rica, in antwoord op de vraag "Wat spreekt je in België zo aan?", in het kwartaalmagazine van de UHasselt)
Wie de laatste tijd bij de huisartsenwachtpost in de Stationsstraat in Pelt moest zijn, kon tijdens het wachten een enquête invullen waarin gevraagd werd hoe hij of zij stond tegenover de mogelijke verhuizing van de wachtpost naar het ziekenhuis. Het ging om een enquête voor een universiteitsthesis.
Nu blijkt dat de plannen voor zo'n verhuizing al verder staan dan werd aangenomen. "Momenteel is de Noord-Limburgse huisartsenkring gevestigd in een scholengemeenschap, maar daar moeten ze weg," zegt algemeen directeur Bernard Himpens van het Mariaziekenhuis Noord-Limburg vandaag in Het Belang van Limburg. "Daarom gaan we ze vanaf september of oktober een plek bieden op onze dienst spoedgevallen." Het is de bedoeling om de wachtdienst en de spoed zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Later komt er dan een nieuw gebouw voor de wachtdienst.
Naar verluidt is de verhuis van de wachtdiensten naar ziekenhuizen ingegeven door druk van het RIZIV. Minister De Block zou de financiering van de wachtposten beter onder controle willen krijgen.

Lisa Bergmans overleden

Zaterdag 2 november 2019
Pelt - Lisa Bergmans overledenOp 30 oktober overleed in Rotselaar de uit Neerpelt afkomstige Lisa Bergmans, de weduwe van Isidoor Gillis en de levensgezel van wijlen Jaak Driesen. Zij was 91 jaar. De uitvaartlturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel.

Sporting klopt Volendam

Zaterdag 2 november 2019
Pelt - Sporting klopt VolendamIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt met 31-27 gewonnen van Kras Volendam. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: De uitslag is echt flatterend te noemen want Sporting liep 50’ achter de feiten aan! Maar de 2 punten zijn wel levensbelangrijk ! Het was een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste 50 minuten dicteerde Volendam de wet. Sporting miste verschrikkelijk veel en maakte teveel technische fouten waardoor Volendam vlot kon bijblijven en (…) Het hele nieuwsbericht

Wereldgoud voor Lavreysen

Zaterdag 2 november 2019
Grensgevallen
Harrie Lavreysen (22) uit Luyksgestel heeft vandaag bij de wereldbekerwedstrijden in Minsk goud gepakt op de keirin. Twee weken geleden haalde hij ook al goud op dit onderdeel in de Europese kampioenschappen.

Marcella Kums overleden

Zaterdag 2 november 2019
Pelt - Marcella Kums overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren Marcella Kums overleden, de weduwe van Jos Pinxten. Ze was 90 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Twee gewonden bij aanrijding

Zaterdag 2 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Baan naar Helchteren in Peer botsten gisterenavond twee auto's. De twee bestuurders werden daarbij gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Pelt - Damesvoetbal: Esperanza klopt Eksel. En hoe!In de Eerste Provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt FC Eksel verslagen met... 0-12. Na tien speeldagen is Esperanza nog steeds ongeslagen.

Adrienne Hendriks overleden

Zaterdag 2 november 2019
In WZC Immaculata is gisteren Adrienne Hendriks overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Louis Kenens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Auto over de kop: één gewonde

Zaterdag 2 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Auto over de kop: één gewondeOp de aansluiting van de Noord-Zuidverbinding en de Hasseltsebaan in Hechtel vloog vanochtend een auto over de kop. De bestuurder liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Inbraak in Jeugdlaan

Zaterdag 2 november 2019
In de Jeugdlaan in Overpelt is ingebroken in een garagebox. De daders gingen met gereedschap en een fiets aan de haal.
Pelt - Een bijltje, een half miljoen jaar oudZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Het topstuk van de maand november is deze vuistbijl van een voorganger van de neanderthaler. De vuistbijl is gemaakt van silex of vuursteen. Het is één van de oudste door de mens gemaakte voorwerpen uit Vlaanderen. Ongeveer een half miljoen jaar geleden liet een groep Homo heidelbergensis het samen met andere stenen werktuigen achter op een kampplaats in het huidige Kesselt, bij Veldwezelt. Dat is maar liefst 250.000 jaar voordat hier de eerste neanderthalers verschenen. Een vuistbijl was een multifunctioneel werktuig. Hij kon onder meer gebruikt worden om voedsel te snijden, om hout te bewerken of om te graven. Lees meer

Allerzielen op alle klokken

Vrijdag 1 november 2019
Pelt - Allerzielen op alle klokkenZoomMorgen is het Allerzielen, de dag waarop we de overledenen herdenken. Ook de klokken van de beiaard doen hieraan mee en spelen rustige muziek rond het thema afscheid nemen. U hoort liedjes als 'Tears in Heaven' (Eric Clapton), ‘Afscheid nemen bestaat niet’ (Marco Borsato), ‘De Steen’ (Bram Vermeulen), ‘Who wants to live forever’ (Queen), ‘Afscheid van een vriend’ (Clouseau), ‘The sound of Silence' (Simon and Garfunkel), ‘Stairway to heaven’ (Led Zeppelin)… Deze liedjes worden afgewisseld met rustige klassieke muziek. Maar eindigen doen we met een vrolijke noot: “Always look on the bright side of life’ uit de film The life of Brian. Te horen zaterdag vanaf 10 uur tijdens de weekmarkt!

Zeg nooit: 'Het is maar een ei'

Vrijdag 1 november 2019
Pelt - Zeg nooit: 'Het is maar een ei'ZoomWaarom hebben eieren verschillende kleuren? Camouflage en bescherming tegen zonlicht spelen een rol. Maar nog belangrijker is de invloed van kleur op de temperatuur van het ei, zo blijkt nu uit internationaal onderzoek. Een interessant verhaal: "Warme eieren zijn zwart" (Foto Pixabay)

Inbraak in Holheide

Vrijdag 1 november 2019
Pelt - Inbraak in HolheideEr is ingebroken in een pand aan de Zonnedauwlaan in Overpelt. Over een eventuele buit is niets geweten.

Tiener gewond bij ongeval

Vrijdag 1 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Fabrieksstraat in Bocholt zijn een fietser en een bromfietser ten val gekomen. Een 16-jarige uit Lommel liep daarbij verwondingen op. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.45 uur.

Auto en terreinwagen botsen

Vrijdag 1 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen een auto en een terreinwagen op de Noordweg in Peer zijn vandaag één licht- en twee zwaargewonden gevallen. Door de klap belandde de auto in de berm. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Regen en wind

Vrijdag 1 november 2019
Weerbericht
Pelt - Regen en windEen omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende dagen compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt