Het overige nieuws

Jasper Coninx en Thomas Monnens, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap Xpanceon opgericht met zetel aan de Hamerslagstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwen, renoveren en verbouwen van woningen, timmerwerken, elektriciteitswerken en het plaatsen van gevelbekleding.
Pelt - Oevers van beken maaien is maatwerkZoomHet provinciebestuur beheert 1.625 km onbevaarbare waterlopen. 30 km daarvan krijgen deze maand een extra maaibeurt om wateroverlast door zomeronweders te beperken. In het najaar, tussen september en december, vinden de (grotere) winterruimingen plaats. In de tussentijd roept begroeiing in de waterloop soms vragen op. Worden de beken wel goed onderhouden? Een interessante uitleg vindt u hier. (Archieffoto)
Pelt - Zebracinema: 'Die Wannsee Konferenz'Zoom"Die Wannsee Konferenz" - Matti Geschonnek - Duitsland - 108'
In de ochtend van 20 januari 1942 - 80 jaar geleden - vindt in villa Marlier aan de oevers van de Wannsee in Berlijn een conferentie plaats met vooraanstaande leden van het naziregime en vijftien hoge ambtenaren om te praten over de systematische massamoord op miljoenen Joden. Alle dialogen komen uit de notulen die bewaard zijn gebleven. Een huiveringwekkende film.
Vanavond om 20.15u in Dommelhof. Hier tickets reserveren

Bokkerijders reden voor KotK

Maandag 30 mei 2022
Pelt - Bokkerijders reden voor KotKZoomDe Bokkerijders hebben afgelopen Hemelvaartweekend voor de 4de keer deelgenomen aan de 1000km voor Kom op tegen Kanker. Elke dag vertrokken er 10 pelotons van meer dan 100 fietsers vanuit Mechelen voor een rit van 125km naar een middagstad en dan weer 125km terug naar Mechelen. Telkens zaten daar drie Bokkerijders bij. Ze waren dus opnieuw met drie teams aanwezig en hadden daarvoor maar liefst €16.500 ingezameld voor o.a. kankeronderzoek.
Onder het goedkeurend oog van Pelts (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen wordt er gestaakt bij de openbare diensten. Het gaat om een gemeenschappelijk initiatief van de vakbonden tegen de algemene malaise in de sector en onder meer het koopkrachtverlies, het gebrek aan personeel en investeringen. Je moet rekening houden met een verstoring van het openbaar vervoer. De Lijn schat dat ongeveer 60 procent van de bussen zal rijden. Bij de NMBS denken ze aan één trein op vier. Bij de VRT wordt een beperkte programmatie voorzien, onder meer de regionale programma's bij Radio 2 zijn geschrapt.
Pelt - Dag van de Buren op VrankenveldZoomHet burenfeest in Vrankenveld op 't Hènt was weer gezellig, zeggen zij die er waren. Het mooie weer was van de partij en de ijsjes smaakten heerlijk!
De U15 van Esperanza Pelt hebben gisteren de club weer op de kaart gezet. Ze werden tweede op het internationaal voetbaltornooi in Maastricht. Na een mooi parcours verloren ze in de finale van voetbalschool De Betuwe (Ned.). Niels Craps werd uitgeroepen tot speler van het tornooi.

Ludo Timmers overleden

Maandag 30 mei 2022
Pelt - Ludo Timmers overledenZaterdag is Ludo Timmers overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Verzet tegen padel groeit

Maandag 30 mei 2022
Pelt - Verzet tegen padel groeitZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het is lente: parende padden

Maandag 30 mei 2022
Pelt - Het is lente: parende paddenZoom"Ons pad loopt niet over rozen, Josée..." (Foto Trinette Paesen)
Pelt - Deel Haagdoornstraat afgesloten op 2 juniZoomNu donderdag 2 juni zal de Haagdoornstraat tussen de Heerstraat en de Molenstraat van 7 tot 17 uur afgesloten zijn voor alle verkeer. Er wordt daar een torenkraan gedemonteerd. De omleiding loopt via de Heerstraat-Molenstraat.

Vandaag is het Wereld MS-dag

Maandag 30 mei 2022
Vandaag is het Wereld MS-dag. MS is een ongeneeslijke auto-immuunaandoening van het centrale zenuwstelsel. Tot dit centrale zenuwstelsel behoren de hersenen en het ruggenmerg. Heb je MS, dan wordt de myelinelaag, dit is de beschermlaag rond de zenuwen, aangetast door je eigen immuunsysteem. De ziekte leidt tot verschillende (on)zichtbare symptomen en het ziekteverloop is onvoorspelbaar en erg divers. De ziekte treft zo’n 13 000 Belgen.
Vandaag staat MS wereldwijd in de schijnwerpers. (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - M17 van DHCO Vlaams vice-kampioenZoomNa een foutloos parcours te hebben afgelegd in de voorrondes speelden de meisjes M17 van Dames HandbalClub Overpelt zaterdag in Wilrijk de jeugdfinale tegen Initia Hasselt. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft kwam Hasselt op voorsprong en kon DHCO de kloof niet meer dichten. Zo werd de eindstand 10-15 voor Hasselt. Een mooie tweede plaats voor de meisjes van Overpelt!

Georgette Meus overleden

Maandag 30 mei 2022
Pelt - Georgette Meus overledenVrijdag is Georgette Meus (76) overleden, de levenspartner van Jos Van Winckel. Zij was afkomstig van Neerpelt en gewezen schoolhoofd van de kleuterschool in de Locht in Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Bilzen.

Schoonmoeder begraven

Maandag 30 mei 2022
Pelter Hükske
Pelt - Schoonmoeder begravenZoomSjarel wèrd bij den direkteur geroêpe. Wa zow ie now wir gedoan hemme? Tot tekomede wèèk! En had ullie goe! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Opnieuw 10 nationale titels voor NWC- Op de laatste dag van het BK kajak in Hazewinkel werden vandaag de 1000m-wedstrijden gevaren. NWC behaalde 10 nationale titels. De overige titels gingen naar Geel (6), Mechelen (3), Zwevegem (3) en Gent (1).
- Op de Wereldbeker kajakmarathon in Praag werd vandaag een interne selectie gevaren tussen NWC-ers Daan Cox en Baud Kums. Inzet was wie van beiden afgevaardigd zou worden naar de World Games in het Amerikaanse Birmingham (Alabama) begin juli. Daan Cox werd in Praag 20ste in 2u18’18” en Baud Kums 33ste in 2u25’06” over de 30km lange wedstrijd. Volgens de vooropgestelde criteria van het BOIC is dus Daan Cox geselecteerd voor de World Games.
Pelt - Een hogere Dan voor 4 jujitsukaZoomGisteren behaalden 4 jujitsuka hun hogere Dan, na het afleggen van een intensief examen in de sporthal in Achel. Vooraan op de foto, van links naar rechts: Lorenzo Meurs (2de Dan) (Club Tai Sabaki Hamont); Davy Van Asten (2de Dan) (Club Kumite Overpelt); Andy Tresinie (1ste Dan) (Club Samoerai Bocholt); Dennis Ketelbuters (3de Dan) (Club Ronin Peer). Davy Van Asten geeft op dinsdagavond zelf les bij ju-jitsu club Kumite in de sporthal van Overpelt. Ju-jitsu club Kumite Overpelt maakt deel uit van de Noord-Limburgse Ju-Jitsu-federatie.

Orka gezien in Parijs

Zondag 29 mei 2022
Pelt - Orka gezien in ParijsZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Pelt - Handbal: JM14 van Sporting Vlaams kampioenZoomDe JM14 van Sporting Pelt (foto) hebben gisteren in Wilrijk de Vlaamse finale gewonnen tegen HC Uilenspiegel. De ruststand was 13-15 voor Pelt, de eindstand 23-31. Zaterdag wordt de Belgische finale gespeeld, in Visé. (Foto Sporting)

Lamers 5de in Eindhoven

Zondag 29 mei 2022
Pelt - Lamers 5de in EindhovenZoomMilan Lamers (Sint-Huibrechts-Lille) is met Taura van de Broekkant, een fokproduct van Jaak Vermeulen (Oudsbergen), vandaag 5e geworden in de "Grand Prix CSI1* 1m40" in Eindhoven. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Pelt - Zilver en brons op WB in PoznanZoomOp de Wereldbeker kajak in het Poolse Poznan zijn de leden van de Neerpeltse Watersportclub er in geslaagd met twee medailles naar huis te keren. In de A-finale K1 1000 m werd Artuur Peters derde in een tijd van 3’29”81 achter de regerende wereldkampioen Fernando Pimenta (Portugal - 3’27”91) en de Australiër Thomas Green (3’29”37). De dames met Lize Broekx en Hermien Peters deden in de K2 500m nog een trapje beter en werden tweede in 1’43” achter het Duitse duo Paulina Paszek en Jule Hake (1’41”). Eerder op deze laatste wedstrijddag van de Wereldbeker behaalde Hermien Peters in de K1 500 m nog een knappe 4de plaats in 1’50”74 achter de Nieuw-Zeelandse Lisa Carrington (1’48”36), de Poolse Anna Pulawska (1’49”37) en de Duitse Jule Hake (1’50”55). (Foto's NWC)
Zilver en brons op WB in Poznan
Zoom
Pelt - Vandaag trekt het Ros Beiaard uitZoomVandaag trekt in Dendermonde de Ros Beiaardommegang uit, een van oorsprong religieuze optocht die zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen. Dat "ros" wordt gedragen door de pijnders, bereden door de Vier Heemskinderen en omringd door de vedelaar, Kalleke Step, de Ros Beiaardharmonie, de hellebaardiers en de buskruitschutters. Het was twaalf jaar wachten voor men het peirt nog eens kon zien - tien jaar sinds de vorig ommegang plus twee jaar corona.
Lisa Van Gucht (13) interpreteerde het Ros op haar manier in bijgaande tekening. Omdat haar papa van Dendermonde is, was dit voor haar een leuke uitdaging. Op de tekening zie je beneden de drie reuzen, dan de knaptanden, Kalleke Step, de vedelaar en het peirt zelf met de Vier Heemskinderen.
Pelt - WB kajak: te slecht weer in PoznanOp de Wereldbeker kajaksprint in het Poolse Poznan werden vandaag geen finales gevaren. De weersomstandigheden waren er te slecht zodat beslist werd om alle A-finales te verschuiven naar zondag. De B-finales komen dan te vervallen.
In Hazewinkel worden gaan dit weekend de Belgische kampioenschappen kajaksprint door. Jammer genoeg kunnen daaraan de NWC-toppers Artuur Peters, Hermien Peters en Lize Broekx niet deelnemen wegens hun deelname in Poznan. Ook de NWC-marathonvaarders Baud Kums en Daan Cox zullen daar niet kunnen deelnemen gezien hun deelname aan de Wereldbeker kajakmarathon in het Tsjechische Praag zondag. Op dit,voor NWC “onthoofde” BK werden op de eerste dag toch nog 17 nationale titels behaald. De andere titels gingen op deze eerste wedstrijddag naar Geel (15), Zwevegem (12), Mechelen (8) en Gent (2).

Sprookjes zijn bedreigd (2)

Zaterdag 28 mei 2022
Pelt - Sprookjes zijn bedreigd (2)ZoomIn een attractie van het Sprookjesbos is een karretje losgekomen. (Cartoon: Fobie)

Frina Bennenbroek overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Pelt - Frina Bennenbroek overledenVandaag is Frina Bennenbroek overleden, de echtgenote van Hein Joosten. Zij was 91 jaar en woonde in Overpelt. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel.

Nieuwe boeken in de bib (2)

Zaterdag 28 mei 2022
En nu de lijst nieuwe boeken voor volwassenen, fictie:
° Buren/ Danielle Steel
° De weduwen/ Pascal Engman
° Dit kan pijn doen/ Stephanie Wrobel
° Boerenpsalm/ Felix Timmermans
° Verduisterd licht/ Gerda van Wageningen
° Iets wat helpt/ Mona Houring
° Schaduwstad/ David Baldacci
° Zonder schuld/ Dana Smit
° Mama liegt/ Marion van de Coolwijk
° Ciao Bella/ Linda (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe boeken in de bib

Zaterdag 28 mei 2022
Weer een hele lijst nieuwe boeken in de bib. Eerst voor volwassenen, non-fictie:
° Praktijkgids infographics ontwerpen/ Jos van den Broek
° Seks voor geld: een geschiedenis van prostitutie in België
° Over pubers met autisme/ Eva Van der Linden
° Allemaal digitaal? 7 bouwblokken voor een duurzaam e-inclusiebeleid
° In de schaduw van Schindler/ Kevin Prenger
° Ontketen het brein van je kind/ Theo (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Haegdons overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Pelt - Guido Haegdons overledenGisteren is Guido Haegdons overleden. Hij was 70 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - A- en B-finales op Wereldbeker kajak in PoznanOp de tweede dag van de Wereldbeker kajak in het Poolse Poznan hebben de NWC-dames Lize Broekx en Hermien Peters, met hun overwinning in de halve finale, de A-finale behaald in de K2 500 m. Zij gingen in een tijd van 1’44” de Nederlandse (1’45”) en de Canadese (1’46”) dames vooraf. Bij de heren slaagde Artuur Peters, samen met de Mechelse partner Bram Sikkens, er niet in om de A-finale te halen in de K2 500 m. Zij werden in hun halve finale zesde en moeten zondag op dit nummer de B-finale afwerken.
Pelt - Met de trein in het weekend...Dit weekend wordt er aan de sporen gewerkt tussen Mol en Herentals. Er worden vervangbussen voorzien. Die zijn er ook tussen Mol en Hasselt, waar eveneens aan de sporen gewerkt wordt.
En in het weekend van 4 en 5 juni worden er vervangbussen ingelegd tussen Herentals en Lier.
De trein is altijd een beetje reizen... Maar het zal in die weekends langer duren voor u op uw bestemming bent.
Zizou Bergs (ATP 200) heeft de halve finales bereikt van het challengertoernooi in het Duitse Troisdorf. Hij versloeg de Nederlander Jelle Sels in twee sets: 6-3 en 7-5.

Sprookjes zijn bedreigd

Vrijdag 27 mei 2022
Pelt - Sprookjes zijn bedreigdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Allemaal op de Fiets naar Bergen op ZoomZoomVanmorgen vertrokken acht leden van WTC Allemaal op de Fiets op vierdaagse naar Bergen op Zoom. Daarbij reden ze door de Kalmthoutse heide, die er op plaatsen waar een brand een aantal jaren geleden woedde, meer op een maanlandschap lijkt dan op een heide. Morgen en zaterdag rijden de fietsers een rit van 100km met enkele leden van een plaatselijke wielerclub. Zondag keren ze terug.
Op de eerste dag van de Wereldbeker kajak in het Poolse Poznan werden vandaag de voorronden over de K1-afstanden afgewerkt. Zowel Artuur Peters in K1 over 1000m als zus Hermien in K1 over 500m konden zich via de reeksen en halve finale verzekeren van een plaats in de A-finale die zaterdag gevaren worden. Artuur werd in zijn halve finale K1 1000m derde in een tijd van 3’33” achter de Portugees Pimenta (3’31”) en de Duitser Hiller (3’32”). Hermien Peters won haar halve finale K1 500m in 1’54”. Ook clubgenote Lize Broekx wist de halve finale K1 500m te bereiken. In haar halve finale werd zij vijfde in een tijd van 1’55” en, gezien zij niet bij de eerste drie eindigde, wordt zij doorverwezen naar de B-finale.
Morgen worden in Poznan de voorronden in de K2-afstanden afgewerkt. Artuur Peters komt daar aan de start in de K2 500 m met zijn bootspartner Bram Sikkens uit Mechelen en Lize Broekx werkt haar K2 500m af met haar vaste bootspartner Hermien Peters.

Bart Jannis overleden

Donderdag 26 mei 2022
Pelt - Bart Jannis overledenDinsdag is Bart Jannis overleden, de echtgenoot van Sonja Cavaliere. Hij was 50 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Christus Koning aan de Duinenlaan in Waterschei. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Marleen Sleven overleden

Donderdag 26 mei 2022
Pelt - Marleen Sleven overledenIn WZC Immaculata is vandaag Marleen Sleven overleden, de echtgenote van René van Geneijgen. Ze was geboren in Lommel en werd 75 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 
Pelt - Verlenging perron station HamontZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jos Thirion overleden

Donderdag 26 mei 2022
Pelt - Jos Thirion overledenIn Lommel is gisteren Jos Thirion overleden, de echtgenoot van Mia Thijs. Hij was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en werd 88 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - Het is lente: parende schildwantsenZoom"Wat voer jij in het schild, Jan?" (Foto Frido Van Hertum)

Het nut van heggen

Donderdag 26 mei 2022
Vandaag gelezen
"Heggen zijn eeuwenoude landschapselementen. Ze zorgen voor vergroting van de biodiversiteit, plaagbestrijding en bescherming tegen overstromingen en besmettelijke ziektes. Daarnaast slaan heggen koolstof en water op, gaan ze de verspreiding van ammoniak en pesticiden tegen, en verlagen ze de temperatuur in het landschap.
(Nederlands landschapsonderzoeker Kenneth Rijswijk, op naturetoday.com)

Needle spiking...

Donderdag 26 mei 2022
Pelt - Needle spiking...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Lils Pelotonneke zit in Spanje

Woensdag 25 mei 2022
Pelt - Lils Pelotonneke zit in SpanjeZoomEn wij die dachten dat die wielertoeristen hooguit eens naar de kust reden, of naar de Ardennen. En dan komt er een foto binnen uit Spanje, waarbij het Lils Pelotonneke aangeeft dat ze in de Spaanse badplaats Sitges vertoeven, 30km van Barcelona. Een Spaanse badplaats! Zal 't gaan, ja? Geniet ervan!

Ruddi Poelmans overleden

Woensdag 25 mei 2022
Pelt - Ruddi Poelmans overledenGisteren is Ruddi Poelmans overleden, de echtgenoot van Marina Ooms. Hij was afkomstig van Neerpelt en werd 62 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 
Pelt - Geen promotie voor Lindelhoeven VVLindelhoeven VV gaat niet promoveren naar Eerste Provinciale. Vanavond verloor de club de terugwedstrijd in de finale van de eindronde met 3-2 van Park Houthalen. Bij de rust was de stand 1-1. Park had toen via Livio Olivieri gelijkgemaakt nadat LHVV op voorsprong was gekomen. De heenwedstrijd in het Lindel was op een gelijkspel geëindigd.
Vandaag gelezen
"Die mannen hebben echt goed werk geleverd. Aan de meest kwetsbare kant van de omheining hebben we betonnetten in stukken gezaagd en 40 centimeter diep in de grond gestoken. Zo voorkomen we dat de wolf onder de draad kruipt. Verder hebben we vijf schrikdraden aangebracht: 20 en 40 centimeter boven de grond en daarna een draad om de 30 centimeter, de hoogste op 1,30 meter. Ik ben ervan overtuigd dat er niets met de schapen kan gebeuren. Qua onderhoud moet je natuurlijk zorgen dat er geen gras tegen de onderste stroomdraden groeit."
(Schapenhouder Roger Gielen uit Peer over het Wolf Fencing Team, in "Het Laatste Nieuws") 

Tony Quanten overleden

Woensdag 25 mei 2022
Pelt - Tony Quanten overledenOp 21 mei overleed Tony Quanten, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Marie-Jeanne Vos. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Zijn urne krijgt een plaats op begraafplaats De Roosen. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bart Lenders, trainer van handbalclub Sezoens Bocholt, verlaat die club aan het eind van dit seizoen. Dat meldt Sezoens Bocholt. Lenders verliet in het seizoen 2007-2008 het toenmalige Sporting Neerpelt om bij Bocholt te gaan spelen. In 2014-2015 werd hij er assistent-coach en een seizoen later hoofdcoach.
Wat Lenders' nieuwe uitdaging gaat worden is niet bekend gemaakt.
Pelt - Het is lente: parende schaakbordlieveheersbeestjesZoom"Ik voel dat je schaakmat staat, Lode!" (Foto Frido Van Hertum)

Opnieuw staking De Lijn

Dinsdag 24 mei 2022
Pelt - Opnieuw staking De LijnHet ACOD roept op tot een algemene staking in de openbare sector op dinsdag 31 mei. Ook personeel van De Lijn neemt hieraan deel. ​Deze actie is volgens de vakbond andermaal niet tegen De Lijn gericht, maar geldt als een signaal naar de regering omtrent o.a. de koopkracht (loonnormwet). ​ De staking zal de nodige hinder met zich meebrengen voor de dienstverlening van De Lijn.
Pelt - Droogtekaarten helpen boeren bij beregenenZoomHet Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt onderzoekt hoe boeren hun velden efficiënter kunnen beregenen. Dat is mogelijk door onderscheid te maken tussen drogere en nattere zones. Een computergestuurde haspel zorgt ervoor dat de droge zones meer water krijgen.
Het beregenen van de velden kost de boeren handenvol geld. En water wordt schaars. Daarom onderzoekt het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt hoe beregenen efficiënter en gerichter kan. "Aan de (…) Het hele nieuwsbericht
De Peltse dienstencentra organiseren in samenwerking met het WZC Immaculata een toelichting over “verhuizen naar een woonzorgcentrum”.
De beslissing nemen om een familielid te verhuizen naar een woonzorgcentrum is zeer moeilijk. Je wil immers je naaste niet uit zijn vertrouwde omgeving weghalen. Het spreekwoord “Oude bomen moet je niet verplanten” bevat niet voor niets een grote waarheid. Maar vaak is thuisblijven niet meer mogelijk en moet er een moeilijke knoop worden (…) Het hele nieuwsbericht

De gemeente maakt de brug

Dinsdag 24 mei 2022
Op donderdag 26 mei (Hemelvaart) en vrijdag 27 mei (brugdag) is de gemeentelijke administratie aan de Oude Markt gesloten. Maar mocht je documenten of attesten nodig hebben: die kan je in veel gevallen met enkele muisklikken elektronisch aanvragen. Op de gemeentelijke website ga je daarvoor naar www.gemeentepelt.be/attesten. Je klikt vervolgens op het gewenste attest of document. Ook op Mijn Burgerprofiel (www.burgerprofiel.be) zijn al je officiële gegevens en je overheidsadministratie altijd beschikbaar wanneer je ze nodig hebt.
De technische dienst, de dienstencentra Pelle Melle en BinnenHof, de vrijetijdsbalie en CC Palethe zijn donderdag en vrijdag eveneens gesloten. Sportcentrum de Bemvoort is gesloten op donderdag en opent op vrijdag pas om 15.30 uur. Bib Palethe en Bib Neerpelt zijn enkel gesloten op donderdag. Verder werken zij via de normale openingstijden.
Pelt - Zebracinema: 'Un autre monde'Zoom"Un autre monde" - Stéphane Brizé - Frankrijk - 2021 - 97'
Bedrijfskaderlid Philippe Lemesle en zijn vrouw scheide - hun liefde kan de werkdruk niet meer aan. Als uitvoerend kaderlid bij een grote industriële groep weet Philippe niet meer hoe hij moet reageren op de incoherente orders van zijn directie. De ene dag is hij de verantwoordelijke, de andere dag moet hij enkel uitvoeren. Hij is op het punt gekomen dat hij moet beslissen hoe hij verder wil met zijn leven.
Vanavond om 20.15u in Dommelhof - Hier tickets reserveren
CC Palethe gaat vanaf komend seizoen beginnen met de "ontdekkingsprijs". Dat betekent dat men voor een groot deel van de voorstellingen een extra korting aanbiedt op de voorverkoopprijs. Op die manier wil men geïnteresseerden in deze financieel vaak moeilijke tijden toch over de streep halen om tickets te kopen.
Maar die extra korting is niet onbeperkt geldig: UPDATE tot 1 september dus. Nadien schakelt men weer over naar de voorverkoop- en kassaprijzen. Op tijd je ticket reserveren is dus meer dan ooit interessant... 

Auto-inbraak in Saxbylaan

Maandag 23 mei 2022
Pelt - Auto-inbraak in SaxbylaanIn de Saxbylaan, de weg langs het spoor in een uitloper van de Stationsstraat, is vandaag ingebroken in een auto die daar geparkeerd stond. De dader maakte het handschoenkastje leeg.
Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)

Leo Berben overleden

Maandag 23 mei 2022
Pelt - Leo Berben overledenGisteren is Leo Berben overleden, de echtgenoot van Annie Houben. Hij was 85 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jacky Gielen overleden

Maandag 23 mei 2022
Pelt - Jacky Gielen overledenGisteren is Jacky Gielen overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - “Schrappen piekuurtreinen onaanvaardbaar”Het gemeentebestuur van Mol vindt het schrappen van piekuurtreinen onaanvaardbaar, zo luidt het in een persmededeling. "Het gemeentebestuur begrijpt de personeelsproblemen bij de NMBS. We betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen meteen het eerste slachtoffer wordt van personeelsproblemen," aldus de gemeente.
"De NMBS stelt dat het gaat over piekuurtreinen die het bestaande aanbod versterken, waarbij er wordt verwezen naar alternatieven op (…) Het hele nieuwsbericht

Houten schutting in brand

Maandag 23 mei 2022
In de Veenbeslaan in Overpelt vloog deze voormiddag een houten schutting in brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

In de les biologie

Maandag 23 mei 2022
Pelter Hükske
Pelt - In de les biologieZoomIn de school hit de miester’t over dieren, over dieren in hoês, en over ziektes.
Die kunne virussen bij hemme, en dò kunne besmettelijke ziektes van kome. Lüstert…
En … euh… had ullie goe! Tot tekomede wèèk. (Fons Tuyaerts)
Pelt - Dames van Sporting winnen Limburgse bekerZoomDe dames van Sporting Pelt (foto) hebben vandaag de beker van Limburg gewonnen. In de finale klopten ze Hestia Bilzen met 20-25. Proficiat! UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Sinds de promotie naar Tweede Nationale, intussen vier jaar geleden, maakten de dames nog eens kans om een prijs te pakken. Ze namen het zondagavond op tegen Hestia Bilzen in de finale van de Beker van Limburg. En daar hoort een openingsceremonie bij, die voor sommigen (…) Het hele nieuwsbericht

Sparta Lille degradeert

Zondag 22 mei 2022
Pelt - Sparta Lille degradeertIn de eindronde van derde provinciale heeft Sparta Lille met 2-0 verloren op het veld van Heis Sport. Sparta Lille degradeert.
Op de laatste dag van de Wereldbeker kajak in het Tsjechische Racice hebben Lize Broekx en Hermien Peters nipt een podiumplaats gemist. In de K2 500 m werden zij vierde in 1’41” achter Polen (1’39”), Duitsland (1’39”)en Nieuw-Zeeland (1’40”). Later op de dag sloot Artuur Peters deze Wereldbeker af met de deelname aan de massastart K1 over 5 km. Hierin werd hij 9de in een tijd van 22’16”. Volgende week trekken deze leden van NWC naar de tweede Wereldbeker van dit seizoen die doorgaat in het Poolse Poznan.
Pelt - Lindelhoeven-Park Houthalen 1-1In de eindronde van provinciale afdelingen hebben Lindelhoeven VV en Park Houthalen vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld. Bij de rust was het nog 0-0 en had Park een penalty gemist. In de tweede helft werd keeper Tanju Burhan van LHVV uitgesloten wegens tweemaal geel. Voor LHVV scoorde Jarne Vandebriel.
De terugwedstrijd wordt woensdagavond gespeeld.

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Pelt - Kent u deze mannen?ZoomOp vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
Zoom
Pelt - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjesZoom"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
Pelt - Biljarten: KNBC wint bondsbekerZoomIn het lokaal De Sox in Achel werd gisteravond de finale van de jaarlijkse bondsbeker gespeeld tussen de Pelter biljartclubs KNBC en KMV Neerpelt. Het was een zeer spannende finale die uiteindelijk gewonnen werd door KNBC, met Dirk Smeets, Toon Valkenborgh en Jan Van Helden. (GC)
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
Pelt - Sporting wint van Visé, maar...Sporting Pelt heeft vanavond Visé verslagen met 33-31. Een stunt, maar door de winst van Bocholt tegen Handbal Tongeren wordt de finale van de play-offs in de BENE-league gespeeld tussen Sezoens Bocholt en Visé. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Er was nog een kansje op de finale maar dat was toch wel heel moeilijk geweest want de ziekenboeg zat overvol. Lambrecht, Konitz, Tasevski, Schoenaker, Köhlen en Vandebeeck konden niet meespelen. Dus (…) Het hele nieuwsbericht

DHCO verliest van Initia

Zaterdag 21 mei 2022
De dames van DHCO hebben vandaag met 28-33 verloren van Initia Hasselt. Bij de rust was het 15-16.
Pelt - Dat Limburg.net daar niet aan gedacht heeftZoomFrido Van Hertum zag in zijn tuin een larve van een gaasvlieg rondlopen. Nog geen halve centimeter groot, wat pleit voor de ogen van Frido! De larve (foto) is milieuvriendelijk: ze verzamelt op haar rug lege huidjes van de bladluizen die ze heeft leeggezogen, en verder alle geschikte rommel die ze tegenkomt. "Je ziet ergens een bolletje lopen dat niet in de verste verte aan een insect doet denken," zegt Frido. Aan de zijkant van het lichaam van de larve zitten uitsteeksels met haren waardoor het mogelijk is de spullen op haar rug te houden. Zou ze dat afval naar het containerpark brengen? Of in een zakje langs de Schansstraat zetten? (Foto Frido Van Hertum)

Kunst in de kerk

Zaterdag 21 mei 2022
Een groepje vrijwilligers heeft het initiatief genomen om een kunstevenement te organiseren in de weekends van 1-2 en 8-9 oktober 2022. Dit jaar wil men de kerk van Boseind omtoveren tot één grote expositieruimte. In toekomstige edities kunnen ook andere locaties bekeken worden, maar voor dit jaar wordt er gefocust op de kerk van Boseind.
Ben je een Peltse kunstenaar en sta je te popelen om je werken te tonen tijdens dit evenement? Neem dan vóór 15 juni contact op met Eliane Van Baelen via elianevb.18[!]gmail.com. Zij is de contactpersoon binnen de werkgroep.
Pelt - Het is lente: parende hooibeestjesZoom"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
Pelt - 'Donkere, stille gangen' van Bart ProostZoomLommels sriptekenaar Bart Proost brengt volgend weekend op het internationaal stripfestival in Oostende een bijzonder stripalbum (in ‘limited edition’) uit: 'Donkere Stille Gangen'. “Het boek staat vol met bijzondere kortverhalen. Deze verhalen zijn geïnspireerd op enkele prachtige songteksten van verschillende bands,” zegt hij. “De kortverhalen in dit boek zijn nooit eerder gepubliceerd in boekvorm. Sommige waren al wel eerder te zien op (…) Het hele nieuwsbericht
'Donkere, stille gangen' van Bart Proost
Zoom
Pelt - Artuur Peters 5de op Wereldbeker kajakOp de tweede dag van de Wereldbeker kajak in het Tsjechische Racice is Artuur Peters 5de geworden in de A-finale K1 over 1000 m. De wedstrijd werd gewonnen door de Portugese topfavoriet Fernando Pimenta.
Verder werd vandaag de B-finale K4 500m bij de dames gevaren. De Peltse boot met Amber Van Broekhoven, Lize Broekx en Hermien Peters, aangevuld met de Mechelse Camille Dewaele, eindigde hier 5de (14de overall). Later op de dag plaatsten Lize Broekx en Hermien Peters zich, met een derde plaats in de halve finale, voor de A-finale K2 500m die morgen/zondag gevaren wordt.

Anna Franssen overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Pelt - Anna Franssen overledenGisteren is Anna Franssen overleden, de echtgenoot van Frans Vangeneugden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lindelhoeven. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jos Schoemans overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Pelt - Jos Schoemans overledenGisteren is Jos Schoemans overleden, de echtgenoot van Linda Kemps. Hij was 57 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Onze gemeente ligt in het wolvenrisicogebied. Zowel particuliere als beroepsmatige veehouders lopen het risico dat wolven bij hen dieren doden. De vzw Vlaamse Schapenhouderij en RCC-Belgium hebben een informatiefolder ontwikkeld met tips om percelen wolfproof af te sluiten. Deze organisaties lichten deze folder met tips op vijf informatieavonden toe:
- donderdag 9 juni om 20u, Den Drossaerd in Pelt;
- maandag 13 juni om 20u, buurthuis in Ellikom; 
- maandag 20 juni om 20u, ’t Poorthuis in Peer; 
- woensdag 22 juni om 20u, zaal ’t Getouw in Mol; 
- maandag 27 juni om 20u, Hoeve Sonnisheide in Houthalen-Helchteren.

Emily Dirx topschutter

Zaterdag 21 mei 2022
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Emily Dirx van Pelt zich gekroond tot topschutter. Zij maakte 20 doelpunten in de reguliere competitie.

Stijn Molenberghs topschutter

Zaterdag 21 mei 2022
Stijn Molenberghs (Kadijk SK) is topschutter in derde provinciale B. Hij maakte 45 doelpunten. Molenberghs is ook speler van het jaar in zijn afdeling.

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht

Samen naar de Vlooybergtoren

Vrijdag 20 mei 2022
De Woensdagtrappers
Pelt - Samen naar de VlooybergtorenZoomAfgelopen woensdag reden de Woensdagtrappers naar de Vlooybergtoren in Tielt-Winge. Sommigen denken zelfs dat het de "vloeibergtoren" is -  wellicht omdat ze vorig jaar door een modderpad gestuurd werden om alsnog de toren te bereiken. Er was toen de dagen voordien heel wat water "gevloeid"... 
Het ging eerst richting Scherpenheuvel, waar we traditioneel in café Boulevard de middagstop houden als het een rit is die Scherpenheuvel passeert. De patron kent ons ondertussen wel... Vanaf (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - NWC op wereldbeker kajak in RaciceVandaag ging het internationaal kajakseizoen van start in het Tsjechische Racice. De Neerpeltse Watersportclub is er vertegenwoordigd met 4 clubleden. Vandaag stond eerst de K4 500 meter bij de dames op het programma. Met Lize Broekx, Hermien Peters, Amber Van Broekhoven en de Mechelse Camile Dewaele in deze vierzitter werd getracht de A-finale te behalen. Maar in de halve finale werd het viertal 6de en moet men dus morgen de B-finale afwerken. 
Later op de dag kwam Artuur Peters in actie in de K1 1000 m. Via zijn overwinning in de reeks kon hij zich gemakkelijk plaatsen voor de halve finale. In de halve finale werd hij derde in 3’34” achter de Portugees Fernando Pimenta (3’33) en de Argentijn Agustin Vernice (3’34”) en kon hij zich zo plaatsen voor de A-finale die morgenmiddag om 12:55 uur gevaren wordt.
Verder dit weekeinde komt Artuur Peters ook nog in actie in de K2 500 m (met Bram Sikkens uit Mechelen) en de K1 5000 m. Lize Broekx en Hermien Peters nemen, buiten de B-finale K4 500 m, nog samen deel aan de K2 500 m en de K1 5000 m.

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Pelt - Brandgevaar verminderdZoomDe regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
Pelt - Geen mondmaskers meer bij De LijnZoomIn opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”

Weinig schade door onweer

Vrijdag 20 mei 2022
 Het (eerste) onweer van deze namiddag heeft weinig schade aangericht. De brandweer kreeg een vijftal oproepen. 

Zes rijbewijzen ingetrokken

Vrijdag 20 mei 2022
Pelt - Zes rijbewijzen ingetrokkenPolitie HANO heeft zes rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik aan het stuur. Dat gebeurde eerder deze week. De betrapten moeten ook een boete van 174 euro betalen.
Pelt - Voorlopig geen piekuurtreinen meerDan waren we al zo blij dat we een piekuurtrein naar en van Brussel kregen, maar het lijkt er weer op dat we blij zijn gemaakt met een dooie mus: vanaf komende maandag 23 mei rijdt de P-trein van Neerpelt (vertrek 06:52u) naar Brussel-Zuid (aankomst 09:00u) en zijn tegentrein Brussel-Zuid (vertrek 17:00u) - Neerpelt (aankomst 19:01u) voorlopig niet meer uit. Dit wegens "afwezigheid van personeel en om de veiligheid van de reizigers te garanderen". Het zou gaan om treinbegeleiders die niet (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.

Inbraak op Lillerhoef

Donderdag 19 mei 2022
De politie kreeg gisteren melding van een inbraak op Lillerhoef in Sint-Huibrechts-Lille. Of de daders buit konden maken, is niet geweten.

Jeanne Vanseggelen overleden

Donderdag 19 mei 2022
Pelt - Jeanne Vanseggelen overledenIn WZC Immaculata is gisteren Jeanne Vanseggelen overleden, de echtgenote van Albert Schildermans. Ze werd 87 jaar. Vrijdag 27 mei wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19.30-20u)  in uitvaartzorg Severens in Pelt.

Maria Vandenberk overleden

Donderdag 19 mei 2022
Pelt - Maria Vandenberk overledenGisteren is Maria Vandenberk overleden, de weduwe van Gerard Peeten. Ze werd 87 jaar en was afkomstig van Lommel. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zaterdag (18.30-19u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - Marie-Paule Masquelier overledenGisteren is Marie-Paule Masquelier overleden, de weduwe van Jos Cosemans. Ze was afkomstig van Leopoldsburg en werd 82 jaar. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

José Meus overleden

Donderdag 19 mei 2022
Pelt - José Meus overledenIn Meeuwen is dinsdag José Meus overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Pierre Wilms. Zij was 88 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaars in aula 't Sant in Hechtel. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Onweer: code geel

Donderdag 19 mei 2022
Pelt - Onweer: code geelNaar aanleiding van de onweerszone die over ons land trekt, heeft het KMI voor vandaag tussen 11.00u en 21.00u code GEEL afgekondigd voor de provincie Limburg. 
Bij wateroverlast en stormschade kan je terecht op www.1722.be of bel 1722. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn

Op stap met de bomenwerkgroep

Donderdag 19 mei 2022
De vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep zijn echte bomenkenners. Deze zomer nemen ze je graag mee op stap. Geïnteresseerd in bomen? Stap dan zeker mee. De vrijwilligers organiseren begeleide bomenwandelingen op het oud kerkhof van Hasselt, in het arboretum van Bokrijk en in de Engelse landschapsparken van Leut en Herkenrode. Meer info
De Bomenwerkgroep organiseert ook de snelcursus "Word bomenkenner". Meer info.
Pelt - Zuster Elisa Vandervelden overledenOp 13 mei overleed zuster Elisa Vandervelden van de congregatie van de zusters jozefienen. Zij was 91 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag plaats in Sint-Niklaas.

LHVV wint bij KRC Peer

Woensdag 18 mei 2022
Pelt - LHVV wint bij KRC PeerIn de eindronde heeft KRC Peer vanavond Lindelhoeven VV verslagen met 3-1. Maar omdat KRC in de heenmatch met 4-2 verloor, moesten er penalty's worden getrapt. Daarin was LHVV het sterkst: 2-4. LHVV gaat dus door en speelt de volgende ronde tegen Park Houthalen. De winnaar van die ronde promoveert naar Eerste Provinciale.
Pelt - Grootouderdag bij de kleuters van De LindeZoomVandaag waren de grootouders van de 4-jarige kleuters van De Linde (Overpelt-centrum) uitgenodigd in de school. Met de drie klassen trokken ze eerst naar het Heesakkerpark. Na een geanimeerde wandeling werden ze allemaal uitgenodigd voor een kop koffie met lekker gebak dat gepresenteerd werd door de ouderraad van de school. Het werd voor de kleuters en zeker voor hun grootouders een onvergetelijke dag.

Werken aan kanaalbrug Hasselt

Woensdag 18 mei 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Werken aan kanaalbrug HasseltZoomWe meldden het enkele maanden geleden al: dit jaar wordt de kanaalbrug op de Kempischesteenweg in Hasselt hoger gelegd. Vanaf morgen tot en met zondag worden daar stalen damwanden tussen de twee brugdelen geplaatst. Dat is nodig om straks de eerste brughelft te kunnen verhogen. De damwanden houden de extra grondopvulling op zijn plaats. Het intrillen van deze stalen platen zal enige geluidshinder en trillingen veroorzaken, maar vormt geen risico voor de omgeving. Om de hinder te beperken gebeuren de werken (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sporting speelt zaterdag in De SoevereinSporting Pelt speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd van de play-offs tegen finalist Visé in De Soeverein in Lommel - de sporthal van Dommelhof is niet vrij.
Een wedstrijd die zeker nog aan 100% zal gespeeld worden. Want afhankelijk van het resultaat van Bocholt maakt Sporting nog een waterkansje op de finale van de play-offs. Bocholt speelt immers diezelfde avond tegen Handbal Tongeren. Indien Bocholt tegen Tongeren wint, speelt Bocholt opnieuw de finale. De tegenstander wordt dan Visé BM. Indien Bocholt verliest en Pelt wint tegen Visé, dan speelt Pelt de finale. Spannend!
Pelt - Brand flakkert weer op bij brandtorenIn de buurt van de brandtoren in de Torenstraat heeft de brandweer vandaag een vegetatiebrand moeten blussen. Die was weer opgeflakkerd nadat hij gisteren was bedwongen. Het vuur vernielde toen naar schatting een kleine 10 are.   

50 jaar Femma-Boseind gevierd

Woensdag 18 mei 2022
Pelt - 50 jaar Femma-Boseind gevierdZoomIn Boseind werd de vrouwenbeweging Femma in 1971 opgericht, toen nog onder de naam KAV. Vanwege de coronamaatregelen werd de viering van het 50-jarig bestaan een jaar uitgesteld, maar nu kon het doorgaan in De Kentings.
Burgemeester Frank Smeets en deken Jan Philippe hielden een korte toespraak. Nadien kon iedereen genieten van een feestelijke maaltijd. Femma-groepscoach Annelies Dreesen overhandigde aan enkele verdienstelijke kernleden een zilveren ereteken, een oorkonde en een prachtige ruiker (…) Het hele nieuwsbericht
50 jaar Femma-Boseind gevierd
Zoom
Grensgevallen
Op een vakantiepark in Westerhoven, vlak over de grens bij Lommel, is donderdagavond een 26-jarige man uit het Nederlands-Limburgse Landgraaf gearresteerd. Dat is vandaag bekend geworden. Hij is de zestiende verdachte die is opgepakt in een groot onderzoek naar drugslabs.
De verdachte zou bezig zijn geweest met de productie en invoer van synthetische drugs. Eerder deze maand werden in het onderzoek al twee verdachten (30 en 24) aangehouden in Spanje. Zij zijn kort voor het weekend uitgeleverd en (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Het is lente: parende pyamaschildwantsenZoom"Trek je pyjama maar uit, Jan!"  (Foto Jan Leyskens)

Toenemende onweersdreiging

Dinsdag 17 mei 2022
Weerbericht
Pelt - Toenemende onweersdreigingAan de voorzijde van een storing, verbonden aan een depressie ten westen van Schotland, wordt in een zuidelijke hoogtestroming erg warme lucht van subtropische oorsprong naar onze streken aangevoerd. De temperaturen worden in heel het land zomers, met uitzondering van de kust. De volgende dagen wordt het drukkend warm en neemt de onweersdreiging toe. Vanaf het weekend wordt het minder warm..
Vandaag zijn er eerst nog talrijke wolken, maar vanuit het westen breekt de zon door. Het kwik kan dan (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - OLV-wandeling: Scherpenheuvel -  't LindelZoomOp zaterdag 7 mei werd de 10de editie van de Onzelievevrouwewandeltocht georganiseerd. De wandelaars vertrokken met bussen vanaf Den Drossaerd in het Lindel naar Scherpenheuvel en wandelden daarna 51 km terug. De opbrengst kwam ten goede van Palliovik. (Video Dominiek Vanendert)

Paula Stevens overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Pelt - Paula Stevens overledenGisteren is Paula Stevens overleden, de echtgenote van Marcel Vanhelden. Zij was 67 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Mia Paesen overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Pelt - Mia Paesen overledenGisteren is Mia Paesen overleden, de weduwe van Jef Jannis. Ze was afkomstig van Overpelt en werd 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. 

Zebracinema: 'L'Ennemi'

Dinsdag 17 mei 2022
Pelt - Zebracinema: 'L'Ennemi'Zoom"L'Ennemi" - Stephan Streker - België - 2020 - 100'
Een beroemde politicus wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, die op een nacht dood werd aangetroffen in hun hotelkamer aan de Noordzee. Is hij schuldig of onschuldig? Niemand weet het. En hijzelf misschien ook niet.
De regisseur koos ervoor om zich losjes te laten inspireren door een waargebeurd verhaal. Hier heet de Waalse politicus Bernard Wesphael echter Louis Derieux en valt hij voor de charmes van radiopresentatrice Maeva.
Vanavond om 20.15u in Dommelhof Hier tickets reserveren
De deputatie van provincie Limburg besliste op 5 mei 2022 om over te gaan tot de verpachting van de jachtrechten in het natuurreservaat Het Hageven op gronden van provincie Limburg, de gemeente Pelt en Natuurpunt Beheer vzw, meldt het provinciebestuur. De provincie treedt hierbij op als aanbestedende overheid, in samenwerking met en mede in opdracht van de gemeente Pelt en Natuurpunt Beheer vzw. Het jachtrecht is beperkt tot het everzwijn. Meer info

Jaak de Krom overleden

Maandag 16 mei 2022
In Genk is zaterdag Jaak de Krom overleden. Hij was afkomstig van Tilburg en werd 68 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (18u) in uitvaartcentrum Severens.

Ook Zweden wil bij de NAVO

Maandag 16 mei 2022
Pelt - Ook Zweden wil bij de NAVOZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Philomène Claes overleden

Maandag 16 mei 2022
Pelt - Philomène Claes overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Mène Claes overleden, de weduwe van Jef Vandersteen en de vriendin van wijlen Gerard Reynders. Ze was afkomstig van Overpelt en werd 90 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Gsm achter het stuur: rijbewijs kwijt!ZoomParket Limburg zet de komende dagen extra in op de aanpak van gsm-gebruik achter het stuur. Afleiding door gsm- of smartphonegebruik achter het stuur is een van de “killers” in het verkeer. Om die reden wordt het manipuleren achter het stuur van een gsm of enig ander elektronisch apparaat met een scherm sinds kort zwaarder bestraft. Het parket Limburg wil een extra signaal geven en zal bij vaststelling opdracht geven tot onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Deze actie loopt van 16 mei t.e.m. 12 juni 2022.

Mia Dewit overleden

Maandag 16 mei 2022
Pelt - Mia Dewit overledenZaterdag is Mia Dewit overleden, de weduwe van Henri Beckers. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Serverens aan de Houtmolenstraat.
Vandaag gelezen
"Zeker het noorden heeft een mobiliteitsprobleem, zelfs voor wie een auto heeft. Ik houd mijn hart vast voor bepaalde gemeenten - denk aan Hamont-Achel, Kinrooi of Meeuwen-Gruitrode, waar de ontvolking en de veroudering stilaan een probleem worden. Ook de Maaskant heeft het niet gemakkelijk. Limburg mist dynamiek door het gebrekkige openbaar vervoer. Even was er hoop op het Spartacus-project, dat met drie tramlijnen noord en oost met Hasselt zou verbinden. Dat project is echter afgeslankt en wordt steeds uitgesteld. De ontsluiting is een noodzaak."
Roel De Ridder (UHasselt) in "Trends"

Lieske Hermans overleden

Maandag 16 mei 2022
Pelt - Lieske Hermans overledenZaterdag is Lieske Hermans overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Pier Pellens. Zij was 96 jaar en wordt donderdag begraven op begraafplaats De Roosen in Neerpelt na het afscheid (10.30 uur) in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nen doejen ezel

Maandag 16 mei 2022
Pelter Hükske
Pelt - Nen doejen ezelZoomOp ne zónnige mör’ge vindt menieër pestoeër vur de kèrk …nen doêjen ezel! Wa now?
Lüstert, en vertèllet vort in oas schoeë Pèlter. En had ullie goed, eh! Tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

Gauwdieven aan de slag

Zondag 15 mei 2022
De politie kreeg dit weekend melding van twee gauwdiefstallen. De dieven sloegen toe in de Jeugdlaan in Overpelt en op het Sooi Willemsplein in Neerpelt. Zij maakten onder meer portefeuilles buit.
Pelt - Limburgers winnen Portugal-Brasil-RideZoomPeltenaar Rony Vandael en Marc Dewael (Oudsbergen) hebben in Portugal gisteren de zesdaagse MTB-duo-wedstrijd Portugal-Brasil-Ride gewonnen. Ze domineerden alle zes ritten. De duo-wedstrijd werd betwist in zes etappes over een afstand van ongeveer 300km en 8500hm. Het Limburgse duo wist elke etappe te winnen en zo uiteraard na zes dagen koers beslag te leggen op de roze leiderstrui in de eindstand in hun categorie.
Pelt - Phoenix huldigde jonge kampioenenZoomHockeyclub Phoenix huldigde haar dames U16g1, want die zijn lentekampioen 2022 geworden in hun reeks. Dus kwam er een feestje voor de dames, tesamen met de trainer, coach, lijncoördinator, ouders en teammanagers in het clubhuis van de Phoenix.
Pelt - KBC De Ster wint jubileumbeker De PeelZoomDe jubileumbeker overband "30 jaar BC De Peel" in OC De Peel werd gistervond betwist tussen BC P. Breugel en KBC De Ster. De ploeg van KBC De Ster (foto) werd de uiteindelijke winnaar. (Leon Snoeks)

Eurosong is weer voorbij

Zondag 15 mei 2022
Pelt - Eurosong is weer voorbijZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Pelt - Eindronde: LHVV wint van KRC PeerLindelhoeven VV heeft vanmiddag met 4-2 gewonnen van KRC Peer in de eindronde van de lagere provinciale voetbalafdelingen. In de eerste helft scoorden Demirci en Mues voor LHVV, in de tweede helft Vandebriel en Zekry Beshay. Woensdag om 20u is er een terugwedstrijd in Peer.
Pelt - Okra Neerpelt-centrum trok naar SpaZoomDe leden van OKRA Neerpelt-centrum maakten een mooie daguistap na ar Spa en omgeving. Prachtige streek, "Spa fabriek, centrum, bronnen, meer van Warfaaz en afdamming van de Gileppe bezocht, Kortom een heerlijke daguitstap in ons toch klein maar zeer mooi Belgie. Voor herhaling vatbaar," mailt Jan Vandersanden.

Lezing over darmkanker

Zondag 15 mei 2022
Iedere dag verliezen 10 families in België een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 300 per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de WHO de “ideale ziekte” om vroegtijdig op te sporen. In dat geval is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bv. het darmonderzoek zijn nog wijd verspreid. Dr Colemont spreekt hierover in het Diagnosecentrum van Lommel op donderdag 19 mei om 16u30. De toegang is gratis maar inschrijven verplicht via www.diagnosecentrum-lommel.be.
Pelt - Het is lente: parende snuitkeversZoom"We worden begluurd, Henri." (Foto Theo Van Vlierden)
Pelt - Duiveltjeshappening bij HerkolZoomDe jaarlijkse duiveltjeshappening op SV Herkol heeft weer een succesvolle editie achter de rug. 32 teams van U5 t.e.m. U9 gaven tijdens dit jeugdvoetbaltoernooi op de voetbalvelden van het Herenthet beste van zichzelf onder een stralende zon. (Jochen Heyligen)
Duiveltjeshappening bij HerkolDuiveltjeshappening bij Herkol
Zoom
In de play-offs van het handbal is Sporting Pelt bij Handbal Tongeren gaan winnen met 28-32. Sporting Pelt blijft daardoor een waterkansje hebben op de finale. UPDATE een verslag van Sven Spooren:
Het gaf de laatste thuiswedstrijd van Tongeren een heel ander gezicht want de vele gekwetsten, langs beide kanten, zorgden voor een andere basisopstelling dan gewoonlijk. Bij Pelt zaten Michiel Lambrecht (hand), Robin Schoenaker (knie) en Bartek Konitz (ribben (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza verliest van OverijseIn de eindronde  van Derde Afdeling heeft Esperanza Pelt vanavond met 2-1 verloren van Overijse. 

Ondertussen, in Zutendaal...

Zaterdag 14 mei 2022
Pelt - Ondertussen, in Zutendaal...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Omdat de kans op besmetting met vogelgriep de laatste weken is afgenomen, kunnen de preventieve maatregelen gedeeltelijk worden opgeheven. Zo is het vanaf vandaag/zaterdag niet langer verplicht om pluimvee op te hokken. De dieren moeten wel nog steeds binnen gevoederd worden. Dat laat het federaal voedselagentschap FAVV weten.
Pelt - Het is lente: parende phegeavlindersZoom"Ik laat je niet vallen, Fien!"              (Foto Theo Van Vlierden)
Pelt - Fiets morgen een zonnige Teutenroute!ZoomMorgen is er weer de Teutenroute. En het belooft bovendien een zonnige zondag te worden. Daarom: allemaal de fiets op! Want er zijn weer mooie routes uitgetekend. 
De Teutenroute - al de 21ste editie - is een initiatief van de Fifty One Club “De Teuten”, in samenwerking met de vliegbasis Kleine Brogel. Deelnemers fietsen niet alleen voor eigen plezier maar dragen tegelijkertijd hun steentje bij voor de minder fortuinlijke medemens, want de volledige opbrengst van het (…) Het hele nieuwsbericht

Aan de treinreizigers...

Zaterdag 14 mei 2022
Pelt - Aan de treinreizigers...Wilt u met de trein naar Antwerpen? Dit en volgend weekend zijn er nog steeds werken aan de brug over het Albertkanaal in Herentals. De NMBS legt dan vervangbussen in tussen Herentals en Lier, en volgend weekend zelfs tussen Mol en Lier. En dan maar hopen dat de buschauffeur de weg kent...
Wie vanuit de Antwerpse en Limburgse Kempen per trein naar Antwerpen wil, zal dus langer onderweg zijn.

Zomers weekend

Zaterdag 14 mei 2022
Weerbericht
Pelt - Zomers weekendMet de kern van een hogedrukgebied over ons land neemt de wind af en zijn er weinig wolken. Het kwik kan in het weekend flink gaan klimmen. Het hogedrukgebied trekt de volgende dagen naar het noorden, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor storingen die vanuit Frankrijk naar onze streken schuiven met kans op onweer. In de tweede helft van volgende week wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. 
Vandaag is er weinig wind en dat is zeer gunstig voor het warmtegevoel. Na een frisse start met (…) Het hele nieuwsbericht

Een stem uit het hiernamaals

Zaterdag 14 mei 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Een stem uit het hiernamaalsDe laatste tijd had ik het echt wel behoorlijk druk. Eigenlijk zou, zo zei mijn huisarts, iemand van mijn leeftijd niet meer zo veel hooi op zijn vork mogen nemen. Maar wat is het alternatief? Wandelen kan ik met een rechterknie zonder meniscus maar in zeer beperkte mate. Fietsen doe ik al vaak, maar je kunt toch niet blijven fietsen. Wat rest er dan, dan je in een relaxzetel te laten zakken en naar dat verdomde flatscreenscherm te staren tot je een ons weegt. Want ik behoor tot die groep mensen wier ogen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Maansverduistering maandagmorgenZoomMaandagochtend is er van 5u29 tot 6u55 een maansverduistering en kan je misschien ook een rode gloed op de maan zien, ook al staat ze volledig in de aardse schaduw. Dat komt door het breken van het zonlicht. (Gust Ischen)
Op vrijdag 20 mei wordt de "Schansenroute in Bosland" gelanceerd. Pak dan je fiets en ontdek 10 schansen in de gemeenten Peer, Pelt en Hechtel-Eksel. Er is geen start- of eindpunt. Je kan de Schansenroute dus op elke plaats en op elk moment starten. In de Erfgoedapp van Faro kan je onderweg meer info over de schansen terugvinden. Meer weten?

Hans van Hout overleden

Vrijdag 13 mei 2022
Pelt - Hans van Hout overledenIn Lommel is woensdag Hans van Hout overleden, de echtgenoot van Mia van Hapert. Hij was afkomstig van Eindhoven en werd 86 jaar. Woendag wordt hij gecremeerd in Heeze, na een afscheidsplechtigheid om 14u. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Luc Hermans overleden

Vrijdag 13 mei 2022
Pelt - Luc Hermans overledenZondag is in Turkije Luc Hermans overleden, de echtgenoot van Brigitte Simons. Hij was afkomstig van Neerpelt en zou gisteren 69 jaar geworden zijn. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Het jaar van de wolf

Vrijdag 13 mei 2022
Pelt - Het jaar van de wolfZoomGenetische analyses in de laboratoria van het INBO (Instiuut voor Natuur- en Bosonderzoek) de afgelopen maanden hebben voor het eerst bewezen dat er een wolf aan de “andere” kant van de Schelde heeft rondgetrokken, meer bepaald in de buurt van Lokeren, zegt  het INBO. "We weten nu ook zeker dat er in de winter in de provincie Antwerpen minstens drie verschillende wolven op bezoek waren."
Op 9 februari werd in Lokeren een dood ree genetisch bemonsterd, met een schadebeeld dat (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster aangereden

Vrijdag 13 mei 2022
Op het kruispunt van Ringlaan en Willem II-straat werd gisternamiddag een 59-jarige fietsster uit Pelt aangereden door een auto bestuurd door een 44-jarige dorpsgenote. De fietsster werd licht gewond.

Swinkels weg bij Esperanza

Vrijdag 13 mei 2022
Pelt - Swinkels weg bij EsperanzaDe 37-jarige Arjan Swinkels verlaat Esperanza Pelt. Bij het Nederlandse Willem II wordt hij hoofd van de jeugdopleiding.
Pelt - Na het ontslag van Wouter Beke...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Weer 19 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er weer 19 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan niemand op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Bertha Meuris overleden

Vrijdag 13 mei 2022
Pelt - Bertha Meuris overledenIn Lommel is gisteren Bertha Meuris overleden, de weduwe van Theo Geens. Ze was geboren in Neerpelt en werd 92 jaar. De uitvaartdienst en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Tijdens de veertiendaagse stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen zijn in Limburg 45.000 stickers verkocht, goed voor een opbrengt van 225.000 euro. De opbrengst gaat volledig naar de plaatselijke afdelingen.

Koe mogelijk door wolf gedood

Donderdag 12 mei 2022
Grensgevallen
In een weide tussen Heeze en Someren is een drachtige koe dood aangetroffen. Mogelijk werd ze gedood door een wolf - dat moet DNA-onderzoek uitwijzen. Als dat werkelijk het geval is, is het de eerste maal in Nederland dat een wolf een koe heeft gedood. Eerder werden al wel kalfjes, schapen en geiten het slachtoffer.
In de weide stonden nog drie andere koeien, alledrie drachtig. Zij liepen bijtwonden op. De dode koe werd zeker tien keer gebeten.
Het is maar dat je 't weet
Tot en met woensdag 18 mei verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer "grote verkeershinder op de E314" richting Nederland in Maasmechelen. In opdracht van het AWV wordt daar het wegdek vernieuwd tussen het ecoduct Kikbeek en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van geluidsreducerend asfalt. Vanaf vrijdagavond 13 mei om 20u wordt er op de rechterrijstrook en pechstrook gewerkt. Verkeer rijdt er dan over één rijstrook voorbij de werfzone. Na de zomer wordt dezelfde zone in de rijrichting Lummen vernieuwd.
Vanmorgen even na 8u werd op het fietspad op het kruispunt van Hamonterweg en Boelehoef een 13-jarige fietsster uit Hamont-Achel aangereden door een personenwagen. Het meisje, dat op weg was naar school, werd daarbij gewond.

Michel Vanbuel overleden

Donderdag 12 mei 2022
Pelt - Michel Vanbuel overledenVandaag is Michel Vanbuel overleden, de levensparftner van Mimi Drossaer. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 86 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Elly Maesen overleden

Donderdag 12 mei 2022
Pelt - Elly Maesen overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Elly Maesen overleden, de weduwe van Arnold Van Vlierden. Ze was afkomstig van Bree en werd 88 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Lindelhoeven VV naar tweede rondeLindelhoeven VV gaat verder in de eindronde. De club versloeg Nevok Gruitrode met 2-0, na doelpunten van Demirci en Vandebriel. Zondag om 15u speelt LHVV tegen Racing Peer.
Stad in brand (thriller)/ Don Winslow
De andere waarheid (thriller)/ Mohlin Peter en Peter Nyström
Het op één na beste leven/ Tayari Jones
De man die lucht verkocht in het Heilige Land (verhalen)/ Omer Friedlander
De onzichtbaren deel 1/ Roy Jacobsen
Witte zee deel 2/ Roy Jacobsen
Het grachtenhuis (historisch)/ Rachel Van Charante
De hertog op zijn knieën deel 1/ Evie Dunmore
De charmante schurk deel 2/ Evie Dunmore
De stilte van de witte stad (detective)/ Eva Garcia Saenz de Urturi
Ontworteld (fantasy)/ Naomi Novik
Poolnacht (thriller)/ Ragnar Jonasson
Weg met Eddy Bellegueule (autobiografie)/ Edouard Louis
Annette, een heldinnenepos (biografie)/ Anne Weber
Brandpunt (thriller)/ Lee Child
Er zijn weer heel wat nieuwe boeken gearriveerd in de gmeentelijke bib. Voor jongeren ouder dan 15 jaar zijn dat deze week de volgende:
Ketting van ijzer (fantasy)/ Cassandra Clare
Zorro: de vloek van Capistrano (avontuur)/ Kevin Hassing
De kroon en de droom (liefde)/ Jana Hoch
Frankenstein (griezel)/ Maria Postema
Romeo & Julia/ Tiny Fisscher
De verwoestingen van Devil’s Acre/ Ransom Riggs.
Pelt - Peltse solisten schitteren op finale VLAMOZoomAfgelopen zondag vond in het conservatorium in Antwerpen de Vlaamse finale van VLAMO plaats, met deelname van de provinciale finalisten. Pelt tekende een uniek record op met vijf finalisten, allen geworteld uit de fanfare "Nut & Vermaak" Overpelt.
De resultaten: onderscheiding voor Pauline Groffils (piano -13j); grote onderscheiding voor Giel Hawinkel (bugel - 3de afd.), Pauline Groffils (bugel - 2de afd.); grootste onderscheiding voor Hanne Van Mierloo (altsax - afd. uitmuntendheid), Sarah Eerdekens (bugel - afd. uitmuntendheid) en Vincent Eerdekens (euphonium - superieure afd.). Sarah Eerdekens werd bovendien Vlaams vice-kampioen koperblazers in afdeling Uitmuntendheid.
In de marge viel ook het dankbaar werk van "onze" Dorenda Notermans (KANL) op, die in totaal 23(!) solisten op professionele wijze wist te begeleiden. Op de foto zien we rechtstaand Vincent Eerdekens en Hanne Van Mierloo, en vooraan Giel Hawinkel en Sarah Eerdekens.
In de Dijkstraat in Bocholt botsten vanmorgen rond 8 uur twee fietsers. Een minderjarige jongen uit Pelt en een 55-jarige man uit Bocholt raakten daarbij gewond.
Grensgevallen
De toekomst van de grensoverschrijdende spoorlijn Hamont-Weert blijft onzeker. De heropening leek niet op de agenda te staan van de nieuwe Nederlandse regering Rutte IV. Ook de Belgisch-Nederlandse regeringstop die vorige week plaatsvond heeft het dossier niet kunnen deblokkeren. Beide landen spraken af de kosten en baten nogmaals te evalueren. Uit een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Rita Moors (N-VA) aan Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld), blijkt nu dat de spoorlijn Hamont-Weert wél werd opgenomen in de slotverklaring van die Belgisch-Nederlandse regeringstop. "Dat doet alleszins de hoop leven dat de Nederlanders het dossier niet helemaal hebben opgeborgen,” aldus Moors.

André Vandael overleden

Woensdag 11 mei 2022
Pelt - André Vandael overledenVandaag is André Vandael overleden, de echtgenoot van Maria Grobben. Hij was 86 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Melissa De Boel overleden

Woensdag 11 mei 2022
Pelt - Melissa De Boel overledenMaandag is Melissa De Boel overleden bij een verkeersongeval in Balen. Ze was 28 jaar en geboren in Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Warm en winderig

Woensdag 11 mei 2022
Weerbericht
Pelt - Warm en winderigVandaag is het nog warm en zonnig, maar er waait wel een flinke zuidwestenwind. Komende nacht passeert een zwak front waarna het iets minder warm wordt. Het droge en licht bewolkte weer blijft wel aanhouden. Vanaf zondag, en zeker volgende week, kunnen de temperaturen opnieuw stijgen tot zomerse waarden.
Vandaag is het ’s ochtends helder en daar komt weinig verandering in met hooguit wat sluierbewolking vanaf de middag. De temperaturen kunnen opnieuw snel klimmen, na de middag tot (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog enkele plaatsjes vrij voor de Speeldagen van De Vlindertuin op 9, 10 en 11 augustus. Tijdens drie opeenvolgende dagen kan uw kind zich op allerlei manieren uitleven en krijgt het ruimte om zijn of haar talenten te ontdekken en ontplooien. Als rode draad in de speeldagen steekt een verhaal dat de fantasie prikkelt en aan dit verhaal worden creatieve activiteiten en bewegingsspelletjes opgehangen. Er zijn activiteiten die binnen in de parketzaal te Neerpelt doorgaan maar ook trekt men naar (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Code oranje in bos- en natuurgebiedenZoomMomenteel is code oranje van kracht in de Limburgse bos- en natuurgebieden: er is een hoog risico op natuurbrand omdat de vegetatie extreem droog is en zeer gemakkelijk vlam kan vatten. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden, waarschuwt de politie.
Grensgevallen
Vanmorgen is in de omgeving van Eindhoven een 63-jarige dierenarts opgepakt door de politie. Hij zou betrokken zijn bij gesjoemel met dierenpaspoorten. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de dierenarts rommelde met medicijnen die hij voorschreef.
Pelt - Wie doet mee aan 'Open Bedrijvendag'?ZoomDe gemeente Pelt is dit jaar Hotspot tijdens de Voka Open Bedrijvendag van 2 oktober. Dat maakt dat de Peltse ondernemers extra in de kijker komen als ze deelnemen. De Peltse bedrijven zullen op die manier vele geïnteresseerde bezoekers aantrekken. Ook de gemeente doet mee met de vernieuwde en uitgebreide gemeentewerf.
Inschrijven voor Open Bedrijvendag kan nog tot en met 31 mei.  Op de Open Bedrijvendag kan je als bedrijf je verhaal te vertellen aan je buren, klanten, (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Wekelijks ontstaan er gemiddeld vier branden doordat een apparaat met batterij of accu in een vuilnisbak, container of papierbak gegooid wordt en explodeert. Vaak zonder dat de bezitter het doorheeft, omdat het gaat om artikelen waarvan je niet verwacht dat er een ontbrandingsmechanisme in zit.
(De Telegraaf)
Pelt - Dorothea Verpoorten overledenDonderdag is Dorothea Verpoorten overleden. Ze was afkomstig van Lommel en werd 67 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden, waarna de as zal verstrooid worden op de begraafplaats van Overpelt. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren via begrafenissencreemers.be.
Pelt - Op bezoek in een klompenmakerijZoomVoor het eerst gingen de OKRA-trefpunten Grote Heide en Haspershoven samen op reis. Er werd gekozen voor een verrassingstrip. Die leidde naar een klompenmakerij in het Nederlandse Dussen, een plaatsje met Hollandse grachten, een kasteel, prachtige boerderijen en velden. De dag werd afgesloten in een restaurant. De najaarsreis vindt in september plaats. (Rik Molemans)
Pelt - Feest van de familie GrossardZoomNa zoveel jaren kon het feest van de familie Grossard eindelijk doorgaan in parochiezaal De Schakel in ’t Fabriek. Zo goed als iedereen was aanwezig en het werd een onvergetelijke dag en avond! Speciaal voor nonkel Leon Grossard en tante Mia Meekers - Leon is de laatste oom die nog in leven is. Iedereen hoopt er volgend jaar weer bij te zijn! (Koen Verhoeven)
Pelt - Brandweerinterventie in opvangcentrumDe brandweer rukte vanavond uit naar opvangcentrum Het Valkenhof aan de Napoleonweg in Overpelt. Daar waren er problemen met de verwarmingsketel, wat zorgde voor rookontwikkeling.

Brandje op bouwwerf

Maandag 9 mei 2022
Deze voormidddag rukte de brandweer uit voor een brandje op een bouwwerf aan de Stationsstraat in Neerpelt. Daar was brand ontstaan in een container met afval.
Pelt - Hinder bij De Lijn door stakingZoomHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op vrijdag 13 mei 2022 een provinciale actiedag in Hasselt, en mobiliseert hiervoor. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De Lijn verwacht alleszins hinder. De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Door deze vakbondsactie vrijdag wordt er hinder verwacht op de dienstverlening van bussen en trams in heel Vlaanderen.
Van op een bouwwerf in de Hoekstraat is afgelopen weekend werkmateriaal gestolen ten nadele van een inwoner van Peer. Ook werden de kabels van een liftcabine doorgeknipt.
Pelt - Jacqueline Matthijs (100) overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vrijdag Jacqueline Matthijs overleden, de weduwe van Jan Kwanten, die in 1998 overleed. Ze was afkomstig van Overpelt en was in oktober 100 jaar geworden. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.. 
Pelt - 'Twee voor de prijs van één'Hoge leeftijd blijft de belangrijkste factor van het ontstaan van dementie, maar uit steeds meer onderzoek blijkt dat tot wel 40% van dementie te maken heeft met leefstijl. Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Gezonde voeding, matig zijn met alcohol, bewegen en cognitief en sociaal actief blijven (bijvoorbeeld een engagement in een vereniging en goede fysieke contacten), leiden tot een betere hersengezondheid. En ze zijn ook goed voor een betere cardiovasculaire gezondheid. Daarom lanceert het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vandaag de campagne ‘2 voor de prijs van 1’: wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen.
In Vlaanderen lijden ongeveer 141.000 mensen aan dementie. Tegen 2070 zal dat aantal verdubbeld zijn. Meer aandacht voor een leefstijl die goed is voor de hersenen en het risico op dementie kan verkleinen, kan dus voor heel wat mensen een verschil maken.

Die jung van tiggewoeërig

Maandag 9 mei 2022
Pelter Hükske
Pelt - Die jung van tiggewoeërigZoomZjang kan er oech nie mieër ón oêt. Lieske van hunne Zjos is in verwòòchting. Mer daan hurt ie Zjos en Lieske tiggenieën proate…
Had ullie goe en tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Zebracinema: 'Nowhere'

Maandag 9 mei 2022
Pelt - Zebracinema: 'Nowhere'Zoom"Nowhere" - Peter Monsaert - België - 2021 - 110'
Ex-truckchauffeur André (55) vult zijn dagen met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt opgeschrikt wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar een spoor van Thierry's familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten. 
Morgen om 20.15u in Dommelhof
Hier tickets reserveren
Pelt - Ook SACN-dames Vlaams kampioenZoomAtletiekclub SACN heeft vandaag geschiedenis geschreven: na de heren werden ook de dames kampioen tijdens de Beker van Vlaanderen in Ninove. Nooit eerder werden beide ploegen samen kampioen. Ook in deze wedstrijd behaalde zo goed als iedereen een nieuw persoonlijk record. De SACN-dames hadden op een bepaald moment zoveel punten voorsprong dat ze vóór de estafette al zegezeker waren. Proficiat dames, echt sterk van jullie! (Daan Stevens)
Vandaag werd er gezwommen voor de Beker van Hasselt. Ook de Peltse zwemclub PZC zwom mee. En de uitslagen waren prachtig: Rosalie Vlassaks: brons op de 100m rugslag en 100m vrije slag, Jozefien Cypers: brons op de 200m rugslag, Lukas Roosen: goud op de 200m rugslag en 200m vrije slag, Griet Loenders: goud op de 100m schoolslag, Hannah Thijs: brons op de 100m vlinderslag, Sien Willekens: zilver op de 100m schoolslag, Nelle Theuwis: zilver op de 100m vrije slag, 50m vrije slag en 200m wisselslag en goud op de 400m vrije slag, Rune Theuwis: brons op de 200m schoolslag en de 50m vrije slag en zilver op de 200m wisselslag. 
PZC zwom mee voor de Beker van HasseltPZC zwom mee voor de Beker van HasseltPZC zwom mee voor de Beker van Hasselt
PZC zwom mee voor de Beker van Hasselt
Zoom
Pelt - Moederdagbrunch van Femma BoseindZoomInwoners van Boseind konden vandaag in De Kentings genieten van een moederdagbrunch van Femma Boseind. (Lea Lamers)
Pelt - SACN wint Beker van VlaanderenZoomIn Ninove hebben de mannen van atletiekclub SACN gisteren de Beker van Vlaanderen Heren AC Landelijke 3 gewonnen. 
Enkele uitschieters waren de volgende atleten: Boy Lorist liep op de 100m naar een tijd van 10”88; Zjef Ceunen behaalde een zeer mooie tijd van 4’58” op de 1500m; Sasha Sijbers komt er stilaan terug door en werd eerste in het verspringen met een sprong van 6m63; Jorne Vanherck moest uitkomen op zowel de 800m als de 5000m. Dit was voor hem een zwaar parcours, (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sparta Lille speelt gelijk in VliermaalIn de eindronde van derde provinciale heeft Sparta Lille vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van FC Vliermaal. Saelens scoorde voor Lille.
Pelt - Nevok Gruitrode klopt LindelhoevenIn de eindronde van tweede provinciale heeft Nevok Gruitrode vanmiddag Lindelhoeven VV verslagen met 1-0. Bongaerts maakte het doelpunt in de vijfde minuut.
Pelt - Het is lente: parende gehoornde metselbijenZoomWe moeten toegeven dat we nog nooit van gehoornde metselbijen gehoord hadden, en dan krijgen we ineens een foto binnen van gehoornde metselbijen tijdens het paren. Hier zit het mannetje boven op het vrouwtje, dat eigenlijk groter is. Het vrouwtje heeft ook horentjes... (Foto Trinette Paesen) 

De tuin, een feest

Zondag 8 mei 2022
Pelt - De tuin, een feestZoomDonderdagavond woonden een 50-tal Tuinhierders van Overpelt en omstreken in Palethe de voordracht bij van Joeri Cortens. Wie is Joeri Cortens? Hij is lesgever bij de Natuuracademie en bekend van radio en TV. Joeri vertelt op zaterdagmorgen als "weekwatcher" allerlei leuke weetjes over flora en fauna op Radio2. Nu vertelde hij aan onze tuinhierders welke beestjes er in en rond onze tuin leven. Ook gaf hij tips om in harmonie te kunnen leven met deze vaak nuttige dieren. Na afloop werden er 10 nestkastjes verloot onder de aanwezigen. Op de foto de winnaars! (AT)

'Nut en Vermaak' concerteert

Zaterdag 7 mei 2022
Pelt - 'Nut en Vermaak' concerteertZoomVolgende week geeft de fanfare "Nut en Vermaak" uit Overpelt haar eerste concert sinds begin 2020. Corona heeft de fanfare ruim twee jaar aan de kant gehouden. De foto is genomen in de Reppe tijdens de repetitie afgelopen week, in volle voorbereiding voor het concert op zaterdag 14 mei in de Zinnezaal van Palethe. Op deze avond heeft de fanfare een toporkest te gast. Met 21 Belgische titels, 3 Europese titels en 1 wereldtitel verwelkomt men Brassband Willebroek. Kaarten voor het concert zijn te bestellen via de website van de fanfare.
Pelt - Sporting verliest van BocholtIn de play-offs van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond met 24-25 verloren van Bocholt. Bij de rust was het nog 14-12. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: 
Het was een echte topwedstrijd! Wat een publiek in Dommelhof! Geweldig! Maar het was de tegenstander die met de punten ging lopen, op een diefje! De wedstrijd was gedurende 60 minuten gelijk opgaand. Bij Sporting was doelman Denert in de eerste helft verschrikkelijk goed! Hij werd (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza verliest in eindrondeEsperanza Pelt heeft zijn eerste wedstrijd van de eindronde verloren. De club ging bij Erpe-Mere verliezen met 3-1. Bij de rust was het al 2-0. UPDATE Een verslag van Esperanza: 
Na een lange bus- en autoreis kwamen de ruim 100 meegereisde Esperanza-supporters net voor de aftrap aan. We moesten nog even bekomen van de zware busreis of we kregen meteen een mokerslag te verwerken. Pelt al na twee minuten in het krijt, Mitchell Van Den Meersch krijgt te veel (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Gielen overleden

Vrijdag 6 mei 2022
Pelt - Jaak Gielen overledenGisteren is Jaak Gielen overleden, de weduwnaar van Maria Peeters. Hij was 92 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Tribunaliteiten
Pelt - Moet een patiënt vragen wat het kost?Een vrederechter kreeg een geschil op zijn bord tussen een ziekenhuis en een patiënt over de betaling van ereloonsupplementen van een arts die gedeconventioneerd is. Wat wil zeggen dat de arts in kwestie geen afspraken had met het ziekenfonds over vaste tarieven. De patiënt beweerde dat hij niet wist dat zijn arts niet geconventioneerd was en weigerde betaling. De vrederechter vond dat de patiënt toch moest betalen omdat het ziekenhuis vooraf aan de patiënt een brochure gaf die hem voor (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Peters-duo gaat Sportingdames trainenZoomVolgend seizoen gaat Wim Peters de damesploeg van Sporting Pelt onder zijn hoede nemen. Hij zal daarin bijgestaan worden door de huidige T2, zijn broer Wout.
Wim was 4 seizoenen geleden al eens voor een korte periode interim-coach bij de dames en zal vanaf seizoen 2022-2023 volwaardig T1 zijn. De vorige jaren was hij actief binnen de jeugdwerking, in het bijzonder bij de Nelson's Kidsclub. Hij is geboren en getogen in Neerpelt en A-trainer. "Wij zijn dan ook zeer trots dat hij deze nieuwe uitdaging aangaat en wensen hem hierbij veel succes," zeggen ze bij Sporting.
Het is alle hens aan dek in Bosland en bij uitbreiding Limburg. Door de aanhoudende droogte is het brandgevaar groot en daarom zijn de vier Limburgse brandwachttorens overdag permanent bemand.

Nieuwe vennootschap: XPLSN

Donderdag 5 mei 2022
Pauline Lambrichts (30) uit Hasselt heeft de besloten vennootschap XPLSN opgericht met zetel aan de Ringlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een winkel gespecialiseerd in kledij, textiel, schoenen, juwelen en accessoires, het organiseren van modeshows, makelaar in onroerende goederen en schatten en evalueren van onroerend goed.

PXL-studenten in sportcentrum

Donderdag 5 mei 2022
Pelt - PXL-studenten in sportcentrumZoomIn het sportcentrum van Dommelhof waren vandaag studenten van de PXL voor een project integratietrophy. Dat kaderde in MOEV, dat bedoeld is om alle scholen te motiveren bij de uitwerking van hun bewegings- en sportbeleid. De PXL-studenten werkten in gemengde teams samen aan een aantal sportproeven, alle gebaseerd op samenwerking .De groepen waren homogeen samengesteld met leerlingen uit het buitengewoon onderwijs (leerlingen met een beperking), uit het reguliere secundaire onderwijs, uit personen met een beperking van instellingen, uit andere personen uit het maatschappelijk werkveld, enzomeer. Op die manier wil men uiteindelijk de participatie van kansengroepen bevorderen en specifieke activiteiten kunnen aanbieden met G-sportactoren. (Foto JPS)
Pelt - Voorjaarsfeest bij Okra SHLilleZoomMet een 100-tal aanwezigen vierde Okra op 21 april in SHLille het voorjaarsfeest. Een verslag van Piet Triki: 
"De zaal was in een paasbest fleurig lentekleedje gestoken en iedereen voelde zich van bij het binnenkomen onmiddellijk thuis. Het gekwebbel en over-en-weer-gepraat kenden geen grenzen. Deze mensen hadden elkaar duidelijk gemist en hadden dringend nood aan een gezellige namiddag. Om stipt half twee opende voorzitter Piet deze feestvergadering en zijn toespraak werkte inspirerend op (…) Het hele nieuwsbericht
Voorjaarsfeest bij Okra SHLilleVoorjaarsfeest bij Okra SHLille
Voorjaarsfeest bij Okra SHLilleVoorjaarsfeest bij Okra SHLille
Zoom
De Ondernememersrechtbank in Hasselt heeft vandaag VT Metalworks uit Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 4 juni ingediend worden.

Wieske Wilms overleden

Donderdag 5 mei 2022
Pelt - Wieske Wilms overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Marie-Louise Wieske Wilms overleden. Ze was 78 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de dekenale kerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Guido Janssen overleden

Donderdag 5 mei 2022
Pelt - Guido Janssen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Guido Janssen overleden. Hij was 61 jaar. Dinsdag om 10.30u is er een uitvaartlturgie in de Sint-Martinuskerk van Overpelt. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
In het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt gisteravond KRC Genk verslagen met 0-4.
Pelt - Brandweer rukte vorig jaar 47.000 keer uitZoomVorig jaar werden de brandweerdiensten in Limburg 47.023 keer opgeroepen voor een noodsituatie. Dankzij de blijvende inzet van 1.447 personeelsleden garandeert de brandweer dat er snel gevolg wordt gegeven aan elke noodoproep. Elke brand is er één te veel Vorig jaar telden we in onze provincie 2.459 oproepen voor brand, in 2020 waren er dat 2.297. Het aantal oproepen voor brand in 2021 steeg dus met 162 ten opzichte van 2020. Wij vermoeden dat de lockdowns in 2020 voor een lager aantal (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Herdenkingsmoment: 60 jaar KongoloZoomZondag wordt de 60ste verjaardag herdacht van het drama van 1 januari 1962 in Kongolo waarbij toen 20 Belgische missionarissen werden vermoord, onder wie drie Peltenaren: Désiré Pellens, Michel Vanduffel en Theo Schildermans.
Om 11u is er in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt een eucharistieviering en herdenking, en vanaf 14u is iedereen welkom in het buurthuis Damsheide voor een hapje en een drankje, aangeboden door het gemeentebestuur. Op de foto's  de twee monumenten voor de vermoorde missionarissen. (Foto's Leon Alders)
Herdenkingsmoment: 60 jaar Kongolo
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf vrijdagavond gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. Deze ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen. De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er worden daardoor filevorming en grote (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond

Woensdag 4 mei 2022
Bij een botsing tussen twee fietsers op de zuidelijke kanaaldijk is gisteren een 61-jarige man uit Kinrooi gewond geraakt. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Een leeftijdsgenoot uit Hamont-Achel bleef ongedeerd.

Henri Schildermans overleden

Woensdag 4 mei 2022
Pelt - Henri Schildermans overledenGisteren is Henri Schildermans overleden, de weduwnaar van Laura Balis. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 81 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een eurcharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 
De Noord-Limburgse OCMW’s en maatwerkbedrijf De Biehal, die drie jaar geleden hun klussendienst startten in Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer, gaan die klus- en groendienst verder uitbreiden naar Bocholt, Lommel en Pelt.
In de eerste plaats is deze dienst er voor senioren vanaf 65 jaar en voor personen met een invaliditeit, die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming en met een beperkt inkomen. Maar alle inwoners uit de vernoemde gemeenten kunnen beroep doen op deze Klussendienst.
Meer info kunt u vinden bij De Biehal. Daar is ook te lezen wat de inzet van die klussendienst kost.

Ballasthoeve wint ACSI-award

Woensdag 4 mei 2022
Pelt - Ballasthoeve wint ACSI-awardCamping de Ballasthoeve heeft een ACSI-award gewonnen voor beste kleine en fijne camping. Campingorganisatie ACSI reikte dit jaar voor de eerste keer deze awards uit en de Ballasthoeve wist meteen een ervan te verzilveren. "We zijn ontzettend dankbaar, trots en blij met deze award en hopen dan ook zeker de verwachtingen waar te maken," zegt Wendy Maas. "Iedereen is welkom op de Ballasthoeve!"  
Pelt - Het is lente: parende vuurjuffersZoomWat mooi is aan deze vuurjuffers: als ze paren, doen ze dat in de vorm van een hartje... (Foto Frido Van Hertum)
Pelt - Play-offs handbal: Sporting klopt TongerenSporting Pelt heeft vanavond in de play-offs van het handbal met 29-27 gewonnen van Handbal Tongeren. Zaterdagavond komt Bocholt op bezoek. Een verslag van Sven Spooren:
Sporting omzeilt dus de eerste klip van de week en wint thuis moeizaam tegen Tongeren met 29-27. De beleving zal zaterdag vanaf de eerste minuut 100% moeten zijn zoals vandaag in de tweede helft. Sporting kon immers niet overtuigen in de eerste helft en liep door technische fouten en missers constant achter de feiten aan: (…) Het hele nieuwsbericht

Cadeaus voor Sint-Oda

Dinsdag 3 mei 2022
Pelt - Cadeaus voor Sint-OdaZoomEen zitbank uit hardhout en een tuinhuisje: dat schonk WICO Campus TiO/BBO aan het dienstencentrum Sint-Oda. Met de zitbank won het BBO indertijd de Wood-Award. Zowel de zitbank als het tuinhuisje werden gemaakt door de leerlingen van de kwalificatiefase–integratiefase interieurbouw. De zitbank kreeg een passend plaatsje in de herdenkingstuin voor overleden bewoners. Het tuinhuisje maakt voortaan deel uit van de manege. De officiële ingebruikname vond plaats op woensdag 27 april. De directie van Sint-Oda nodigde hiervoor de directie van TIO/BBO.
Cadeaus voor Sint-Oda
Zoom
Pelt - Stickerverkoop van het Rode KruisZoomDe vrijwilligers van Rode Kruis Vlaanderen mogen terug op straat voor de stickerverkoop. Sinds half april ongeveer staan de verkopers op kruispunten, in winkelcentra en op drukbezochte plaatsen, om de organisatie te steunen. Ook de leden van het Peltse schepencollege kregen hen over de vloer en kochten alvast een sticker (foto). 
De stickers kosten vijf euro. Met de inkomsten koopt het Rode Kruis materiaal voor eerste hulp, ziekenwagens of lesmateriaal voor EHBO-opleidingen. Sinds het begin van de coronapandemie zijn de stickers ook online te koop via www.koopdesticker.be. De sticker kost dan wel 1,5 euro meer omwille van de verwerkings- en verzendingskosten.
Pelt - LHVV naar Gruitrode voor eindrondeZondag trekt Lindelhoeven VV naar Nevok Gruitrode voor de eerste (en hopelijk niet de laatste) wedstrijd van de eindronde. Aftrap om 15u. De terugmatch wordt gespeeld op woensdag 11 mei om 20u.

Jef Elen overleden

Dinsdag 3 mei 2022
Pelt - Jef Elen overledenOp 30 april is Jef Elen overleden, de weduwnaar van Suzanne Frederix. Hij was 90 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in Afscheidshuys Vancleef in Kinrooi.
Wahdat Farhad (37) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Ghira Construct opgericht met zetel aan de Lijsterdreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwen, renoveren en verbouwen van woningen, appartementen, handelsruimten en andere bouwrojecten en het uitvoeren van timmerwerken en elektriciteitswerken.
Pelt - Esperanza in eindronde tegen Erpe-MereVanmiddag zijn de wedstrijden van de eindronde voor promotie in Derde Klasse Amateur geloot. Daarin komt Esperanza Pelt uit tegen het Oost-Vlaamse Erpe-Mere. Andere deelnemende clubs zijn Turnhout, Torhout, Lille United, Diest, Overijse en Lebbeke.
De wedstrijd tussen Erpe-Mere en Esperanza wordt zaterdag 7 mei vanaf 19u in Erpe-Mere gespeeld. Esperanza legt bussen in; wie wil meerijden, moet zich vooraf inschrijven.

Margriet Bloemen overleden

Maandag 2 mei 2022
Pelt - Margriet Bloemen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Margriet Bloemen overleden. Ze was geboren in Neerpelt en werd 78 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. 

Sjarel zènne koater

Maandag 2 mei 2022
Pelter Hükske
Pelt - Sjarel zènne koaterZoomSjarel zit te zuchten en in zèn peent te kiêke. Wa zou ie now wir ón de haand hemme? Lüstert - en vertèllet vort, as’t git. En had ullie goe en blieft gezoond! (Fons Tuyaerts)

Zebracinema: 'Reflection'

Maandag 2 mei 2022
Pelt - Zebracinema: 'Reflection'Zoom"Reflection" - Valentyn Vasyanovych - Oekraïne - 126′
November 2014: chirurg Sergiy wil helpen en vertrekt naar het front in Oost-Oekraïne, waar hij gevangen wordt genomen door Russisch-gezinde opstandelingen. Sergiy is getuige van verschrikkelijke taferelen van geweld, vernedering en onverschilligheid ten opzichte van mensenlevens. Wanneer hij wordt vrijgelaten keert hij terug naar zijn appartement en zoekt hij opnieuw een doel in het leven door de banden met zijn dochter en (…) Het hele nieuwsbericht

KNBC wint overbandbeker

Zondag 1 mei 2022
Pelt - KNBC wint overbandbekerZoomGisteravond werd in OC De Kentings de finale betwist van de overbandbeker KMV Neerpelt BC seizoen 2021/2022. Het tornooi werd gestart met 34 ploegen. In de finale stonden K. Neerpelter BC en K. Reinaert Ter Dolen BC tegenover elkaar. Na een spannende avond was het KNBC dat de trofee mee naar huis mocht nemen. Voor het winnende team speelden Adriaan Pellens, Erwin Velghe, Jean-Pierre Verschakelen en Toon Valkenborgh.
Pelt - FC Turkse - Lindelhoeven VV 2-9FC Turkse heeft vanmiddag een 2-9 thuisnederlaag geleden tegen Lindelhoeven VV A.
Pelt - Lilse derby eindigt onbeslistOp het terrein van Kaulille hebben de thuisploeg en Sparta Lille 0-0 gelijk gespeeld.
Pelt - Grote Heide klopt Heusden-ZolderSporting Grote Heide heeft KVV Heusden-Zodler verslagen met 2-0.

Kadijk wint van Maasland

Zondag 1 mei 2022
Pelt - Kadijk wint van MaaslandKadijk heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-8 gewonnen van Maasland NO. De doelpunten kwamen van Raf Thijs (3), Joppe Pellens, Martijn Nijs, Stijn Molenberghs (2) en Toon Thijs.
Pelt - Herkol verliest van Torpedo HasseltOp de slotdag van de competitie heeft Herkol met 1-2 verloren van Torpedo Hasselt.

Esperanza wint van Lille

Zondag 1 mei 2022
Pelt - Esperanza wint van LilleEsperanza Pelt is in Lille gaan winnen met 0-2, na twee late doelpunten van Emrah Bostanci en Rick Mulder. Esperanza eindigt daardoor op de tweede plaats en strandt op 1 punt van kampioen RC Mechelen, dat verloor van Sint-Lenaarts. UPDATE Een verslag van Esperanza:
Pelt ging met gemengde gevoelens naar Lille. Pelt had vorige week zure punten laten liggen tegen Wellen na een jammerlijke dwaling van de scheidsrechter, hij was de enige die de fout op Kevin (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt