Het overige nieuws

Ondertussen, in Bethlehem...

Zondag 31 december 2023
Genk - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Huidhonger?

Zondag 31 december 2023
Vandaag gelezen
Huidhonger is niet verdwenen: in navolging van Japanse ‘cuddle cafés’ openen knuffelcoaches in Amsterdam hun deuren. Je kunt er tegen betaling terecht voor een uurtje tegen elkaar aan liggen, diep in elkaars ogen kijken of een aai over de bol. Seks is uit den boze.
                                                                                  (Het Parool)

Vuurwerk bij storm?

Zondag 31 december 2023
De visie van Fobie
Genk - Vuurwerk bij storm?Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Weg van thuis op 25,2 jaar

Zondag 31 december 2023
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde leeftijd waarop jongeren het ouderlijk huis verlaten bedraagt 25,2 jaar. 63% van de jongeren doen dat op een leeftijd tussen de 21 en 28 jaar. Daarnaast is 15% een vroege nestverlater: ze zijn dan 21 jaar of jonger. 22% verlaat het huis pas op de leeftijd van 28 jaar of ouder. 
In de populatie thuisverlaters zijn er iets meer mannen dan vrouwen en heeft 5% niet de Belgische nationaliteit. 47% van de jongeren die het ouderlijk huis verlaten zijn hooggeschoold. (Statistiek Vlaanderen)

Dode door vuurwerk

Zaterdag 30 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In het Nederlands-Limburgse Neeritter, niet ver van Maaseik, is vanavond een 36-jarige man om het leven gekomen bij het afsteken van vuurwerk. Dat meldt de Nederlandse politie. Een tweede betrokkene werd zwaargewond.

Bestelwagen brandt uit op E314

Zaterdag 30 december 2023
Genk - Bestelwagen brandt uit op E314De brandweer moest vanochtend uitrukken omdat een bestelwagen vuur had gevat op de E314, ter hoogte van Genk-Oost. Het voertuig is uitgebrand.

Geen vuurwerkshow in Hasselt

Zaterdag 30 december 2023
Door de aanhoudende wind en wisselende weersomstandigheden heeft Winterland Hasselt beslist om de voorziene vuurwerkshow van oud naar nieuw te schrappen.

De spoorwegkathedraal

Zaterdag 30 december 2023
Tegenligger
Genk - De spoorwegkathedraalZoom(door Gert Cuppens)
Wie googelt op de termen “top 20 railway stations” komt gegarandeerd op lijsten uit waar Antwerpen Centraal Station bij de mooiste stations ter wereld vermeld wordt. Voor het Amerikaanse "Newsweek" krijgt dit station een verdienstelijke vierde plaats. Op de website "World’s 20 Most Beautiful Train Stations – Fodors Travel Guide" staat Antwerpen CS zelfs op nummer 1.
Dit station wordt ook wel vaak een spoorwegkathedraal genoemd en (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Moonen overleden

Zaterdag 30 december 2023
Genk - Jean Moonen overledenGisteren is Jean Moonen overleden, de echtgenoot van Elza Peels. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

De Maaslandstier is gered!

Zaterdag 30 december 2023
Genk - De Maaslandstier is gered!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Voor de KRC Winterbreak schreven zich 6.000 deelnemers in. Dat is een wandeling die KRC Genk inrichtte om het lokale jeugdvoetbal financieel te ondersteunen. Met dit initiatief injecteerde de club 50.000 euro in het Limburgse voetbal!
Partnerbijdrage
Genk - Hoe gaat de houtprijs volgend jaar evolueren?ZoomTijdens de pandemie steeg de houtprijs flink. Nadat het coronavirus grotendeels uitgeroeid was, daalde deze prijs toch een beetje in 2022. Een jaar later was er niets over van deze daling en zien we juist weer een stijging. Dat komt niet door een tekort aan bomen. Sterker nog, de beschikbaarheid van hout is in de afgelopen jaren toegenomen in Nederland. We waren flink afhankelijk van de houtstromen uit onder meer Rusland en Oekraïne, maar door hun (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's in de Nieuwstraat in Diepenbeek zijn gisterenavond twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn uit Diepenbeek en Riemst.

Solidariteit alom

Vrijdag 29 december 2023
De visie van Fobie
Genk - Solidariteit alomZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Genk - Uitslag Future Winterslag blijft behoudenDe uitslag van de wedstrijd Rekem - Future Winterslag B (8-0) blijft behouden. Dat heeft de Voetbalbond beslist. De scheidsrechter had de wedstrijd stopgezet toen er bij Winterslag minder dan zeven spelers op het veld stonden.
Het is maar dat je 't weet
Naar jaarlijkse gewoonte telt Voka – KvK Limburg de pagina’s van het Belgisch Staatsblad. Er van uitgaande dat ze elke pagina gelezen hebben aan een snelheid van drie minuten per pagina, hebben ze meer dan 250 dagen moeten lezen. Behoorlijk wat tijd, maar iedere Belg wordt geacht de wet te kennen.
2023 komt daarmee in de buurt van 2021, het recordjaar. Ook de Europese regelgeving en rapporteringslasten zijn stevig toegenomen. Voka – Kamer van Koophandel Limburg pleit voor (…) Het hele nieuwsbericht

Penaltygeval: behandeling op 5 januari

Donderdag 28 december 2023
De klacht van KRC Genk omdat de penalty in de match tegen Anderlecht niet mocht hernomen worden, wordt behandeld op 5 januari. Iedereen zal gehoord worden. Het Referee Department zal vervolgens een advies overmaken aan de Disciplinaire Raad van het Profvoetbal, die dan een uitspraak zal moeten doen. KRC eist dat de wedstrijd herspeeld wordt.

KRC op winterstage in Benidorm

Donderdag 28 december 2023
Op 6 januari vertrekt KRC Genk op winterstage naar Benidorm. Naast 21 A-spelers stappen ook zes Jong Genkies mee op het vliegtuig richting de Spaanse zon. Brad Manguelle, Kamiel Van De Perre, Thomas Claes, Noah Adedeji-Stenberg, Christian Akpan en Konstantinos Karetsas vervoegen de eerste ploeg op stage. Met de Africa Cup in het verschiet mist KRC vier spelers in Benidorm. Tijdens de stage staan twee oefenwedstrijden op het programma: tegen het Zwitserse FC Lugano en het Duitse SC Paderborn '07.

Maria Vanquaethoven overleden

Donderdag 28 december 2023
Genk - Maria Vanquaethoven overledenGisteren is Maria Vanquaethoven overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Robert Daniels. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag 3 januari (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begrotring: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

José Reners overleden

Donderdag 28 december 2023
Genk - José Reners overledenGisteren is José Reners overleden, de echtgenote van Georges Duwé. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Heppen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 5 januari (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans in Genk. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Verkoop vuurwerk in Limburg hoog

Donderdag 28 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Vuurwerkwinkels in Limburg verkopen ook dit jaar weer veel vuurwerk. Nochtans heerst er een vuurwerkverbod in 24 Limburgse gemeenten. Een groot deel gaat de grens over naar Nederland omdat daar geen knalvuurwerk of pijlen meer mogen verkocht worden. Vanuit Nederland wordt dan weer gesignaleerd dat er veel minder vuurwerk verkocht is dan in vorige jaren. (Radio 2 e.a.)

Afval gestolen op recyclagepark

Donderdag 28 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden gingen met elektronisch afval aan de haal op het recyclagepark aan de Demerstraat in Diepenbeek. Dat gebeurde de voorbije nacht.
Kort nieuws van bij de buren
In de Molenweg in Zonhoven botsten gisterenavond twee fietssters. Beiden raakten gewond. De slachtoffers zijn een 16-jarig meisje en een 48-jarige vrouw, beiden uit Zonhoven.

Fietser (55) gewond bij val

Donderdag 28 december 2023
Een 55-jarige fietser uit Genk is vanmiddag gewond geraakt bij een val in de Rehagestraat in Bilzen. Hij is naar het ziekenhuis in Genk gebracht.

Voetganger (45) gewond op Oosterring

Donderdag 28 december 2023
Genk - Voetganger (45) gewond op OosterringOp de Oosterring kwam het gisterennamiddag rond 15.15 uur tot een aanrijding tussen een auto en een 45-jarige voetganger uit Sint-Truiden. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Willy Put overleden

Donderdag 28 december 2023
Genk - Willy Put overledenGisteren is in WZC Toermalien Willy Put overleden, de echtgenoot van Lucienne Claes. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag 4 januari (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Marie José Akkermans overleden

Donderdag 28 december 2023
Genk - Marie José Akkermans overledenGisteren is Marie José Akkermans overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Jaak Douw. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk aan de Minderbroedersstraat waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Leontine Moonen overleden

Donderdag 28 december 2023
Genk - Leontine Moonen overledenGisteren is Leontine Moonen overleden, de echtgenote van Romain Verwichte. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Nieuwe vennootschap: Arthur Claesen

Woensdag 27 december 2023
Arthur Claesen uit Genk heeft de besloten vennootschap Arthur Claesen opgericht met zetel aan de Grotestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer industrieel en grafisch design, het ontwerpen van showrooms, de ontwikkeling en commercialisering van software en het ontwerpen van websites.

Drie inbraken in één straat

Woensdag 27 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven zijn drie inbraken gepleegd in de Kievitstraat. De daders maakten geld buit.

O.L.S. 2024 definitief in Beekdaelen

Woensdag 27 december 2023
Genk - O.L.S. 2024 definitief in BeekdaelenZoomHet Oud Limburgs Schuttersfeest zal volgend jaar op de eerste zondag van juli in de Nederlands-Limburgse fusiegemeente Beekdaelen worden georganiseerd. Dat is vandaag bekendgemaakt. Aanvankelijk zou schutterij Sint-Antonius uit Nederweert, die het OLS dit jaar won, de organisatie op zich nemen, maar ze gooide enkele dagen geleden de handdoek in de ring. Dat zorgde voor een reeks alternatieve voorstellen, waarbij dat van de schutterijen uit Beekdaelen het uiteindelijk haalde. Het O.L.S. is een jaarlijks schuttersfeest voor schutterijen die de buks hanteren.

Bertie Narinx overleden

Woensdag 27 december 2023
Genk - Bertie Narinx overledenMaandag is Bertie Narinx overleden, de weduwnaar de van de in 2014 gestorven Loris Mercatilli. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag 2 januari (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogsrtraat.

Drie matchen in januari

Woensdag 27 december 2023
KRC Genk speelt in januari drie competitiewedstrijden. Zaterdag 21 januari (16 uur) ontvangen de Genkies Cercle Brugge. Zondag 28 januari (13.30 uur) speelt KRC uit bij STVV en woensdag 31 januari (18.45 uur) moeten de Genkies naar OH Leuven.

Jan Hontis overleden

Woensdag 27 december 2023
Genk - Jan Hontis overledenMaandag is Jan Hontis overleden, de echtgenoot van Sofie Paulussen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Op weg naar 6 januari

Woensdag 27 december 2023
Genk - Op weg naar 6 januariZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietsen rond Manhattan

Woensdag 27 december 2023
Van onze man in New York
Genk - Fietsen rond ManhattanZoomVeel steden willen fietsvriendelijker worden, ook New York City, zegt onze man in New York, Dirk Vandenberk: "Men werkt al jaren om het mogelijk te maken om letterlijk rond het eiland van Manhattan te kunnen wandelen en fietsen. Op veel plaatsen, waar er genoeg ruimte is tussen de oevers en wegen die het eiland omringen, zijn er al fiets- en wandelpaden aangelegd. Er zijn echter grote stukken waar er niet genoeg ruimte voorhanden is om dit 52 km lange project, Manhattan Greenway genaamd, aan land te verwezenlijken. Aan de oever van de ‘East River’ in midtown Manhattan is zopas een nieuw stuk van deze rondweg geopend (foto's). Het nieuwe gedeelte is volledig op pijlers in de rivier gebouwd. Men heeft er vijf jaren aan gewerkt en de kosten zijn opgelopen tot bijna 190 miljoen dollar. Nu maar afwachten of er nog geld zal vrijkomen om de nog ontbrekende stukken snel in te vullen."
Fietsen rond Manhattan
Zoom

Meisje (17) gewond bij botsing

Woensdag 27 december 2023
Genk - Meisje (17) gewond bij botsingEen 17-jarig meisje uit Genk is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Molenweg in Zonhoven. Het ongeval gebeurde maandag.

Cyrilla Vanseer overleden

Woensdag 27 december 2023
Genk - Cyrilla Vanseer overledenOp 23 december is in Maaseik Cyrilla Vanseer overleden, de echtgenote van Reimond Vanderydt. Zij was 66 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Rosario Cannizzaro overleden

Dinsdag 26 december 2023
Genk - Rosario Cannizzaro overledenGisteren is Rosario Cannizzaro overleden, de echtgenoot van Maria Strangio. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Evangelische kerk aan de Evence Coppéelaan. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Angelo Vito Simone overleden

Dinsdag 26 december 2023
Genk - Angelo Vito Simone overledenZondag is Angelo Vito Simone overleden, de echtgenoot van Gerda Jans. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Julienne Vanloffelt overleden

Dinsdag 26 december 2023
Genk - Julienne Vanloffelt overledenGisteren is Julienne Vanloffelt overleden. Zij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag 3 januari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos. Begroeting: dinsdag 2 januari (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Mariette Schroyen overleden

Dinsdag 26 december 2023
Genk - Mariette Schroyen overledenVandaag is Mariette Schroyen overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Thieu Hermans. Zij was 87 jaar en afkomstig uit Maaseik. Het afscheid vindt donderdag 4 januari (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag 3 januari (18.30-19 uur).

Zacht tot volgend jaar

Dinsdag 26 december 2023
Weerbericht
Genk - Zacht tot volgend jaarNa de invloed van een mobiel wigje van hoge druk is het opnieuw de beurt aan depressies en storingen om het weerbeeld te bepalen. Het gaat daarbij ook stevig waaien en bij momenten zijn er zware windstoten. De temperaturen blijven erg hoog - alvast tot het einde van het jaar is er geen winter in zicht, al wordt het laatste weekend van dit jaar wel iets koeler.
Morgen verlaat lichte regen in de ochtend de regio. Daarna is het overwegend droog met later mogelijk ook enkele opklaringen. Het gaat (…) Het hele nieuwsbericht

KRC vraagt communicatie ref-VAR op

Dinsdag 26 december 2023
Naar aanleiding van het penalty-incident op Anderlecht vraagt KRC Genk de communicatie tussen scheidsrechter Verboomen en de VAR op. Het Referee Department heef de eis van KRC Genk om de wedstrijd te laten herspelen inmiddels overgemaakt aan de Disciplinaire Raad van het profvoetbal die zich begin volgend jaar over de zaak zal buigen.

Woninginbraak op Nieuwe Kuilenweg

Dinsdag 26 december 2023
Genk - Woninginbraak op Nieuwe KuilenwegGisteren is een inbraak in een woning aan de Nieuwe Kuilenweg vastgesteld. Dieven gingen er met geld en juwelen aan de haal.
Het is maar dat je 't weet
Limburgers die buitenshuis willen gaan feestvieren tijdens oudejaarsnacht, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar. 
In totaal rijden dit jaar op 31 december en 1 januari 25 bussen uit over 20 lijnen. De bussen vervoeren de feestvierders over zowel lange trajecten naar de grotere uitgaanscentra als korte trajecten naar lokale feesten. “Het project is een mooie samenwerking tussen het Limburgs provinciebestuur, (…) Het hele nieuwsbericht

Naar duurzame energie bij kerken

Dinsdag 26 december 2023
Op 18 januari 2024 organiseren de afdeling Erfgoed van de provincie Limburg en het Platform Toekomst Parochiekerken een inspirerend netwerkmoment voor gemeenten, steden, kerkbesturen en andere geïnteresseerden rond het thema duurzame energie.
Hoe kan de parochiekerk energiezuiniger gemaakt worden? Hoe de ecologische voetafdruk verminderen? Wat is energiedelen en wat zijn energiegemeenschappen? Hoe past energie in een neven- of herbestemming? Programma en inschrijven

Nat en warm...

Dinsdag 26 december 2023
De visie van Fobie
Genk - Nat en warm...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: UBK

Dinsdag 26 december 2023
Anastasios Limneos (31) uit Genk en Mathias Van Rietvelde (35) uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap UBK opgericht met zetel aan de Horizonlaan in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer telesales, het beheren van inbound calls, bedrijfscommunicatie en marketingresearch.

Woninginbraak in Stichelberglaan

Maandag 25 december 2023
Genk - Woninginbraak in StichelberglaanVandaag werd er ingebroken in een woning aan de Stichelberglaan. Er zijn juwelen gestolen.

Nieuwe vennootschap: SARP

Maandag 25 december 2023
Samantha Mieremet (34) uit Genk heeft de besloten vennootschap SARP opgericht met zetel aan de André Dumontlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het onderhoud en de reparatie van auto's, het inrichten en aanpassen van motorvoertuigen en de kleinhandel in motorbrandstoffen.

Twee diefstallen in Zonhoven

Maandag 25 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Twee diefstallen in ZonhovenBij een inbraak in de Lemkenshofstraat in Zonhoven zijn geld en juwelen gestolen. In een appartement aan de Heuvenstraat gingen dieven met geld aan de haal.

Munoz en Paintsil blijven geschorst

Maandag 25 december 2023
Munoz en Paintsil mogen morgen niet aantreden in de wedstrijd tegen Antwerp. KRC speelt de match daardoor onder voorbehoud. Over het al dan niet herspelen van de match tegen Anderlecht is er nog geen beslissing. Inmiddels raakte bekend dat scheidsrechter Boterberg met zijn blunder als VAR tijdens de match Anderlecht-Genk geschorst is. Hij zal even geen wedstrijden meer leiden.

Vermogensongelijkheid

Maandag 25 december 2023
Vandaag gelezen
"Als er in het jaar nul al economen waren geweest, zou een van hen in Bethlehem vast een plotselinge, plaatselijke piek in de vermogensongelijkheid hebben gemeten. Drie Wijzen leverden bij de ouders van een pasgeborene in een stal ongevraagd een klein fortuin af. Mooie geschenken: wierook, mirre en goud. Maar hoe kwamen die Wijzen er zelf eigenlijk aan?"
(Maarten Schinkel in de NRC)

Kerstmis anno 2023

Maandag 25 december 2023
Genk - Kerstmis anno 2023Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Kerst bij Rembrandt

Zondag 24 december 2023
Genk - Kerst bij RembrandtZoomRembrandt schilderde dit prachtige kersttafereel in 1647. Behoorlijk indrukwekkend...
Vandaag gelezen
Vanaf 1 januari zijn smartphones verboden in klaslokalen op de middelbare school in Nederland. Het verbod moet de concentratie en de prestaties van leerlingen verbeteren, aldus een rapport aan de overheid.
(De Volkskrant)

Kerstmis in Midden-Limburg

Zondag 24 december 2023
Genk - Kerstmis in Midden-LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Victor Hermans overleden

Zondag 24 december 2023
Genk - Victor Hermans overledenOp 19 december is Victor Hermans overleden. Hij was 69 jaar en afkomstig uit Molenbeersel. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Auto en autobus botsen

Zondag 24 december 2023
In de Sint-Lodewijkstraat botsten vrijdagavond een auto en een autobus. Een 53-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.
Genk - Voetgangster (39) gewond bij aanrijdingBij een ongeval in de Collegestraat waren vrijdagavond een auto en een 39-jarige voetgangster uitr Genk betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Woninginbraak in Gieterijstraat

Zondag 24 december 2023
Er is ingebroken in een woning aan de Gieterijstraat. Er is geld gestolen.

Hélène Steger overleden

Zondag 24 december 2023
Genk - Hélène Steger overledenVrijdag is Hélène Steger overleden, de echtgenote van Fons Schreurs. Zij was 96 jaar en afkomstig uit Maurage. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Josephine Mievis overleden

Zondag 24 december 2023
Genk - Josephine Mievis overledenVrijdag is Josephine Mievis overleden, de weduwe van de in 1986 gestorven Désiré Vanderbruggen. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans-Lantemeeters aan de Hoogstraat.

Kerstmis aan zee

Zondag 24 december 2023
Genk - Kerstmis aan zeeZoomIn Oostende is gisteren een jonge dolfijn aangespoeld...  (Cartoon: Fobie)
Gezondheid
Genk - Een gezonde balans in het nieuwe jaarVoortaan brengt Anouk Mertens als diëtiste op de Internetgazet om de twee weken een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Vandaag: voeding en alcohol.
Het nieuwe jaar is traditioneel het moment waarop velen van ons reflecteren op het afgelopen jaar en nieuwe doelen stellen voor de toekomst. Een veelvoorkomend thema is het streven naar een gezondere levensstijl, waarbij voeding en alcohol vaak centrale rollen spelen. En dan worden dikwijls goede maar onhaalbare voornemens gemaakt, (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Op zijn paasbest naar de kersttafelZoom                                                               (Cartoon: Dirk Van Bun)

1,6 miljoen euro in Trevi-fontein

Zaterdag 23 december 2023
Vandaag gelezen
Genk - 1,6 miljoen euro in Trevi-fonteinZoomUit de Trevifontein hebben de Romeinse stadsdiensten dit jaar in totaal ruim 1,6 miljoen euro aan munten opgevist, een recordbedrag. Wat ze ook opvisten: horloges, ringen, en... gebitten.
Wanneer men met de rug naar de fontein staat, de ogen sluit, aan Rome denkt en met de rechterhand over de linkerschouder een muntje in het water gooit, zal men ooit terugkeren naar Rome, luidt de legende. Het werpen van twee muntjes zou de gooier in staat stellen zijn geliefde te ontmoeten in Rome. Drie muntjes gooien zou leiden tot een huwelijk of... echtscheiding. (Bron: Il Messaggero, foto Pexels)

Zacht, winderig en nat

Zaterdag 23 december 2023
Weerbericht
Genk - Zacht, winderig en natIn een strakke westelijke tot noodwestelijke luchtstroming worden storingen geregeld naar onze streken gestuurd. Er wordt ook erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. Het zal wel al duidelijk zijn dat Kerstmis 2023 groen zal verlopen. 
Zondag brengt een storing veel wolken en perioden met regen. In de avond zijn er wat meer drogere perioden. Met wat geluk verloopt Kerstavond meestal droog. Het is wel erg zacht bij maxima rond 11 of 12 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Vrede op aarde

Zaterdag 23 december 2023
Genk - Vrede op aardeZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jean-Claude Van Rode overleden

Vrijdag 22 december 2023
Genk - Jean-Claude Van Rode overledenDonderdag is Jean-Claude Van Rode overleden, de echtgenoot van Rita Swerts. Hij was 72 jaar en stond mede aan de wieg van KRC Genk. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring.

Maurice Hamal overleden

Vrijdag 22 december 2023
Genk - Maurice Hamal overledenWoensdag is Maurice Hamal overleden, de weduwnaar van de in 2011 gestorven Geertje Bremer. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Lisette Corthouts overleden

Vrijdag 22 december 2023
Genk - Lisette Corthouts overledenGisteren is Lisette Corthouts (71) overleden, de echtgenote van Julien Gailliaert.. Zij woonde in As en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van UCOP in Opglabbeek.

Zuster Frieda Lenaerts overleden

Vrijdag 22 december 2023
Genk - Zuster Frieda Lenaerts overledenGisteren is zuster Frieda Lenaerts van de Orde van de Clarissen overleden. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Centrum. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.


Genk - Minister Demir bedreigd: 6 maanden cel>De rechter in Tongeren heeft een vijftiger tot 6 maanden cel veroordeeld omdat hij minister Zuhal Demir bedreigde op Instagram. Hij moet ook een boete van 800 euro betalen. De feiten dateren van eind oktober vorigf jaar.

Chinese link bij het Vlaams Belang!

Vrijdag 22 december 2023
Genk - Chinese link bij het Vlaams Belang!Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Grootschalige politieactie

Vrijdag 22 december 2023
Genk - Grootschalige politieactieIn september waren aspirant-hoofdinspecteurs van de Limburgse politieschool PLOT aanwezig op een studiedag rond proactief werken. Tijdens hun opleiding moesten ze een actieplan rond een actuele politionele uitdaging uitwerken. De lokale politiezone LRH nam het voortouw in dit initiatief en zorgde ervoor dat een grootschalige politieactie in de steigers kon worden gezet. Aan deze provinciale actie namen uiteindelijk 11 lokale politiezones  deel, in samenwerking met de Federale Wegpolitie Limburg, (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsvergoeding gaat omhoog

Donderdag 21 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Volgend jaar gaat de fietsvergoeding omhoog. Wie van en naar het werk fietst kan daar volgend jaar 0,35 euro per kilometer voor krijgen. De Kamer keurde vandaag een wetsontwerp van Vincent Van Peteghem in die zin goed.

Alain Thiry overleden

Donderdag 21 december 2023
Vandaag is Alain Thiry overleden. Hij was 65 jaar en afkomstig uit Luik.

Goed nieuws voor lezers in Spanje

Donderdag 21 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Goed nieuws voor lezers in SpanjeInternetgazet is voortaan in Spanje weer goed te lezen. Dat vernemen we van mensen die daar verblijven. Sinds zowat een jaar was de Internetgazet in Spanje moeilijk bereikbaar. Waaraan dat lag weten we niet - we hebben tot op hoog niveau geprobeerd de oorzaak te vinden en daar iets aan te doen, maar allemaal boter aan de galg. Vanavond bereikte ons het bericht dat het allemaal weer goed is gekomen. ¡Bienvenidos de nuevo, lectores de España! 

Starters: beste november in jaren

Donderdag 21 december 2023
Economisch nieuws
In november 2023 kwamen er 599 nieuwe Limburgse bedrijven bij. Dat zijn 8,9% meer starters dan een jaar geleden. Dit is het beste cijfer voor november sinds 2017. Door deze stijging daalt het totale (voorlopige) verschil licht naar -4,01%, maar het is zo goed als zeker dat we voor 2023 niet meer de kaap van 9000 starters zullen overschrijden zoals dat de afgelopen twee jaar wel het geval was, zegt VOKA.

Maria José Vanrusselt overleden

Donderdag 21 december 2023
Genk - Maria José Vanrusselt overledenMaandag is Marie José Vanrusselt overleden. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid gevolgd door de bijzetting van de urne op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt vindt plaats in besloten kring.

Maria Justo Soares overleden

Donderdag 21 december 2023
Genk - Maria Justo Soares overledenDinsdag is Maria Justo Soares overleden, de echtgenote van Fernando Dos Santos Martins. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Daar is corona weer

Woensdag 20 december 2023
De visie van Fobie
Genk - Daar is corona weerZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Taxi in brand gevlogen

Woensdag 20 december 2023
Op de Europalaan vloog vanmiddag een taxi in brand. Een gezin met baby, dat in de taxi zat, bleef net als de taxichauffeur ongedeerd.

Hubspotter voorgesteld

Woensdag 20 december 2023
Genk - Hubspotter voorgesteldZoomVandaag werd de website Hubspotter.be voorgesteld. Dat is een nieuw platform voor studie-, werk-, en ontspanningsplekken in Limburg. Hubspotter is er om Limburgse studenten te helpen bij hun zoektocht naar de ideale studie-en ontspanningsplek. "Onze missie is simpel: we maken het leven van de student en lerende gemakkelijker, zodat ze overal en altijd de juiste plek vinden om te studeren en te chillen. Zo wordt studeren en ontspannen in Limburg leuker en gemakkelijker én kunnen de studenten zich volledig focussen op hun succes", zegt Laika Kolmer, voorzitter van de studentenraad AUHL.

Bruno Mestroni overleden

Woensdag 20 december 2023
Genk - Bruno Mestroni overledenOp 16 december is Bruno Mestroni overleden, de weduwnaar van de in 1999 gestorven Julienne Meers. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Zijn urne werd begraven op de begraafplaats van Opglabbeek.
Genk - Negen schutterijen willen OLS organiserenNegen schutterijen van de Nederlands-Limburgse gemeente Beekdaelen willen het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) organiseren. Die organisatie was onzeker geworden nadat de Sint-Antoniusschutterij van Nederweert, die het OLS vorig jaar won, de handdoek in de ring gooide. Nu hebben de schuttersverenigingen van Beekdaelen - Schimmert, Vaesrade, Sweikhuizen, Puth, Schinnen, Oirsbeek, Amstenrade, Doenrade en Merkelbeek - voorgesteld dat zij die taak overnemen. De fusiegemeente Beekdaelen viert volgend jaar haar vijfjarig bestaan, dus dat komt goed uit.
Het OLS-bestuur moet het voorstel nog goedkeuren.

G.T. Group failliet verklaard

Dinsdag 19 december 2023
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van handel in bouwmaterialen  G.T. Group uit Genk. Als curatoren zijn Scheepers en Natens aangeduid.
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen twee jaar ondervroeg Statbel, het Belgische statistiekbureau, elk kwartaal zo'n 5.000 Belgen tussen 16 en 74 jaar over hun persoonlijk welzijn en levensomstandigheden. 40% van de Belgen ondervond moeilijkheden om rond te komen in het derde kwartaal van 2023.
Dat zijn er meer dan precies twee jaar geleden, toen de metingen voor deze enquête zijn begonnen. Op dat moment vond 36% het eerder moeilijk, moeilijk of zeer moeilijk om rond te komen.
Als we de evolutie over deze twee (…) Het hele nieuwsbericht

Adele Sileo overleden

Dinsdag 19 december 2023
Genk - Adele Sileo overledenZaterdag is Adele Sileo overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Vito Nardozza. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Luc Thonnon overleden

Dinsdag 19 december 2023
Op 15 december overleed Luc Thonnon. Hij was 70 jaar.

Nele Houben overleden

Dinsdag 19 december 2023
Genk - Nele Houben overledenOp 15 december is Nele Houben overleden, de echtgenote van Daniel Bricteux. Zij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan het Piehpelplein.

Klimaatbedenkingen

Dinsdag 19 december 2023
Tegenligger
Genk - KlimaatbedenkingenZoom(door Gert Cuppens)
De grote klimaatconferentie COP28 is nog niet zo lang geleden geëindigd. Wat daar het meeste aandacht trok, was de discussie over hoe men zo snel mogelijk het gebruik van fossiele brandstoffen kon beëindigen. En het spreekt voor zich dat openbaar vervoer en elektrische treinen daarin een hoofdrol spelen.
Samen met mij zijn er heel wat pendelaars die dagelijks de trein nemen om naar het werk te gaan. Dat betekent dan ook heel wat auto’s minder in het verkeer. (…) Het hele nieuwsbericht

Joep Winterscheid overleden

Dinsdag 19 december 2023
Genk - Joep Winterscheid overledenIn WZC Uilenspiegel in Genk is op 15 december Joep Winterscheid overleden, de weduwnaar van Annie Balette. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Nieuwe vennootschap: Riggio

Maandag 18 december 2023
Vincenzo (60) en Ivan-Michel Riggio (28), beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Riggio opgericht met zetel aan de Rootenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van een kapsalon voor dames, heren en kinderen.

Auto tegen boom in Diepenbeek

Maandag 18 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Kempenstraat in Diepenbeek is vanavond een auto tegen een boom beland. De bestuurster zat bekneld in haar wagen en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij liep verwondngen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Antonio Gangemi overleden

Maandag 18 december 2023
Genk - Antonio Gangemi overledenZaterdag is Antonio Gangemi overleden, de echtgenoot van Anna Ciccotelli. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Catena Sofio overleden

Maandag 18 december 2023
Genk - Catena Sofio overledenGisteren is Catena Sofio overleden, de weduwe van Alfonso Stefano Celea. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Alice Bollen overleden

Maandag 18 december 2023
Genk - Alice Bollen overledenZateredag is Alice Bollen overleden, de echtgenote van Theo Vetters. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.  Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Emma Meeus overleden

Maandag 18 december 2023
Genk - Emma Meeus overledenOp 14 december is Emma Meeus overleden, de echtgenote van Albert Linsen. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Limburg.net: geleidelijke heropstart

Maandag 18 december 2023
Genk - Limburg.net: geleidelijke heropstartGeleidelijk start Limburg.net weer op. Vanaf morgen, 19 december, is de klantendienst weer beperkt bereikbaar. Er wordt wel gevraagd om alleen te bellen met dringende vragen. Kan je vraag wachten, stel dan je telefoontje uit. Ook de website is weer online, net als mijn Limburg.net. Meldingen kunnen hier worden doorgegeven. Verder zijn nog niet alle functionaliteiten beschikbaar, zoals aanvragen en betalingen. "We werken er hard aan om ook die weer beschikbaar te maken," zeggen ze bij Limburg.net.

Woninginbraak in Stokeikstraat

Maandag 18 december 2023
Genk - Woninginbraak in StokeikstraatIn een woning aan de Stokeikstraat is gisteren ingebroken. Onbekenden gingen er aan de haal met juwelen, geld en elektronica.

KV Mechelen - Genk Ladies 1-2

Maandag 18 december 2023
Genk - KV Mechelen - Genk Ladies 1-2In de Super League van het damesvoetbal hebben de KRC Genk Ladies verdiend met 1-2 gewonnen van KV Mechelen. Voor Genk scoorden Vanaenrode en De Meester.
Genk - Damesvoetbal:  KRC Genk B - Chastre 15-0In eerste nationale van het damesvoetbal heeft KRC Genk B met 15-0 gewonnen van Chastre. Aan de rust stond er al 7-0 op het bord.

Fietssters botsen

Maandag 18 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven botsten gisterenvoormiddag twee fietssters. Beiden raakten gewond. De slachtoffers wonen in Alken en Hasselt.
Genk - Genk VV klopt Veldwezelt, Genk B verliestIn Derde Provinciale heeft Genk VV met 4-1 gewonnen van Veldwezelt. Genk B verloor met 3-2 van Boorsem B.

Rekem - Winterslag B gestaakt

Zondag 17 december 2023
Genk - Rekem - Winterslag B gestaaktDe match AA Rekem - Future Winterslag B werd gestaakt na 52 minuten. Door kwetsures stonden er maar zes spelers van Winterslag meer op het veld zodat de scheidsrechter verplicht was een einde te maken aan de wedstrijd. De stand was toen 8-0.

Winterslag verliest van Wiemismeer

Zondag 17 december 2023
Genk - Winterslag verliest van WiemismeerIn Derde Provinciale heeft Future Winterslag met 1-4 verloren van Wiemismeer.

Autoruit verbrijzeld

Zondag 17 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven hebben onbekenden een ruit van een auto verbrijzeld op de Genkerbaan. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Verlies voor Turkse Rangers

Zondag 17 december 2023
Genk - Verlies voor Turkse RangersIn Eerste Provinciale hebben Turkse Rangers Waterschei met 1-2 verloren van Herk FC.
Genk - Eendracht Termien klopt Beerschot BEendracht Termien heeft thuis Beerschot B verslagen met 5-1. De doelpunten: Hak 0-1, Degeling 1-1, Dauwe 2-1, Carvalho 3-1, Dauwe 4-1, Carvalho 5-1.

Fietsster (60) gewond bij botsing

Zondag 17 december 2023
Genk - Fietsster (60) gewond bij botsingIn de Acacialaan raakten vanmiddag een auto en een 60-jarige fietsster uit Genk in een aanrijding betrokken. De fietsster is daarbij gewond geraakt.

Juwelendiefstal in Zutendaal

Zondag 17 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zutendaal is ingebroken in een woning aan de Noordlaan. Er zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisteren vastgesteld.

STA Genk verslaat Maasland NO B

Zaterdag 16 december 2023
Genk - STA Genk verslaat Maasland NO BIn Vierde Provinciale is STA Genk met 1-3 gaan winnen bij Maasland NO B.

Winst voor Bokrijk Sport

Zaterdag 16 december 2023
Genk - Winst voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport met 2-0 gewonnen van Riemst.

Bregel Sport klopt SV Herkol

Zaterdag 16 december 2023
Genk - Bregel Sport klopt SV HerkolBregel Sport heeft vanavond SV Herkol verslagen met 3-0. Aan de rust was de stand 2-0. Thomas had in de 20ste minuut gescoord. Choua maakte de 2-0 in de 26ste minuut en Verstraeten legde in de 61ste minut de eindstand vast.

Marc Madou overleden

Zaterdag 16 december 2023
OP 12 december overleed Marc Madou (60), de echtgenoot van Sonja Brebels. Hij woonde in Peer en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in familiale kring.
Het is maar dat je 't weet
In 2022 startten in het Vlaamse en Brusselse Gewest toch nog in totaal 529 ondernemingen een landbouwactiviteit op. Tussen 2010 en 2019 daalde het aantal starters met uitzondering van de jaren 2014 en 2017. Sinds 2019 stijgt het aantal startende landbouwbedrijven opnieuw.
In 2022 stopten 728 landbouwbedrijven hun activiteiten. Algemeen genomen daalde het aantal stoppende landbouwbedrijven van 2010 tot 2016 en steeg dat aantal weer vanaf 2018. In 2017 en 2021 was er telkens sprake van een duidelijke piek in het aantal stoppende bedrijven. (Departement Landbouw en Visserij)

Lisette Vliegen overleden

Zaterdag 16 december 2023
Genk - Lisette Vliegen overledenOp 12 december is Lisette Vliegen overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Rob Goossens. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Bree.

Kinderen hebben het niet gemakkelijk

Zaterdag 16 december 2023
Om over na te denken
„Ik ben nog christelijk opgevoed en ik zou daar niet naar terug willen, maar het gaf me wel een kader. Je wist wat belangrijk was in het leven. Het is voor kinderen nu helemaal niet meer vanzelfsprekend om te leren welke waarden ertoe doen, in het gezin, op school, onder je leeftijdsgenoten.”
Kinderarts Elise van de Putte in de NRC

Alphons Vanhees overleden

Vrijdag 15 december 2023
Genk - Alphons Vanhees overledenOp 7 december overleed Alphons Vanhees, de weduwnaar van Denise Toussaint. Hij was 98 jaar. Het afscheid vond vandaag plaats.

Wonen in Limburg het goedkoopst

Vrijdag 15 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In het Vlaams Gewest waren huizen en appartementen in het derde kwartaal van 2023 het duurst in de provincie Vlaams-Brabant: een huis in gesloten of halfopen bebouwing kostte er 355.000 euro, voor een huis in open bebouwing was de mediaanprijs er 462.500 euro. Appartementen kostten er 259.600 euro.
In Limburg waren de huizen en appartementen het goedkoopst: 255.000 voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing en 320.000 euro voor een open bebouwing. De mediaanprijs voor appartementen bedroeg er 236.250 euro. (Statbel)

Nieuw bedrijvenpark aan Oosterring

Vrijdag 15 december 2023
Bedrijfsnieuws
Vanmiddag is het officieel startschot gegeven voor de bouw van een nieuw bedrijvenpark aan Oosterring. Er is plaats voor 23 ondernemingen. De units kunnen gekocht of gehuurd worden. Het project mikt op kleine KMO's. Er zijn inmiddels al 8 units verkocht.

Juwelen buitgemaakt bij inbraak

Vrijdag 15 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is gisteren ingebroken in een woning aan de Alfons Jeurissenstraat. De daders hebben er juwelen gestolen.

Inbrekers weg met handtas

Vrijdag 15 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een huis aan de Lange Schouwenstraat. Er is een handtas gestolen. De inbraak is vanochtend vastgesteld.
Kenan Haroun zette donderdag zijn kribbel onder zijn eerste profcontract bij KRC Genk. Kenan, neefje van ex-Genkie Faris Haroun, is een middenvelder. Hij combineert zijn lengte met enorm veel kracht. Centraal op het middenveld, zowel op de 6 als op de 8 kan hij het beste uit de voeten. Kenan maakte in 2018 de overstap van de jeugd van PSV. Op dit moment speelt hij bij de Genkse U18 die aan de leiding staan in de U18 elite competitie. Haroun tekent een contract voor 2,5 seizoenen.

Thieu Meyers overleden

Vrijdag 15 december 2023
Genk - Thieu Meyers overledenGisteren is oud voetballer Thieu Meyers overleden, de weduwnaar van Simonne Boelen. Hij was 89 jaar. Woensdag vanaf 18 uur is er begroeting en een afscheidsmoment in het stadion van KRC Genk.

Rustig weer in het weekend

Vrijdag 15 december 2023
Weerbericht
Genk - Rustig weer in het weekendDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt over het noorden van Frankrijk te liggen en kan tot maandag het weerbeeld in onze regio domineren. We bevinden ons wel aan de noordelijke flank van het hogedrukgebied, waardoor er toch nog vochtige zeelucht tot onze streken kan doordringen. Vanaf dinsdag nemen de neerslagkansen opnieuw toe. Het blijft de hele periode vrij zacht.
Vandaag blijft het droog en na de middag komen er stilaan wat meer opklaringen opzetten. Het is wel nog niet zeker of de zon vaak (…) Het hele nieuwsbericht

Politie rekent dief (40) in

Donderdag 14 december 2023
Genk - Politie rekent dief (40) inIn Hasselt heeft de politie een 40-jarige dief uit Genk ingerekend. De man moet zich voor de rechter verantwoorden in het kader van de snelrechtprocedure.

In de ban van de martelmoord

Donderdag 14 december 2023
Vandaag gelezen
"Limburg is in de ban van de martelmoord. Hoe is het zover kunnen komen met de drugscriminaliteit? In de drugsstatistieken zijn vrouwen van Marokkaanse origine zwaar ondervertegenwoordigd. Nochtans groeiden die vrouwen op in hetzelfde gezin als hun broers. Wat bepaalt of een persoon de foute keuzes maakt in het leven: omstandigheden of eigen wil?'"
(Politicoloog Fouad Gandoul in De Tijd)

Elfriede Kraewinkels overleden

Donderdag 14 december 2023
Op 10 december is in Heusden Elfriede Kraewinkels overleden. Zij was 66 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

René Coninckx overleden

Donderdag 14 december 2023
Genk - René Coninckx overledenGisteren is René Coninckx overleden, de echtgenoot van Tilly Decosemaker. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) in de aul van uitvaartzorg Remans-Lantmeeters. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Juwelendiefstal in Lindebosstraat

Donderdag 14 december 2023
Genk - Juwelendiefstal in LindebosstraatGisterenavond is er ingebroken in een woning aan de Lindebosstraat. Er zijn juwelen gestolen.

Zeventienjarige gewond op H. Fordlaan

Donderdag 14 december 2023
Vanochtend botsten een fietser en een scooterrijder op de Henry Fordlaan. Bij het ongeval raakte een 17-jarige jongen uit Tongeren gewond.

Selectie Red Wolves voor Cyprus

Donderdag 14 december 2023
Genk - Selectie Red Wolves voor CyprusHandbalbondscoach Yérime Sylla heeft vanmorgen zijn definitieve selectie voor de belangrijke EK-barragewedstrijd tegen Cyprus bekend gemaakt. Die wedstrijd wordt op woensdag 10 januari om 18.00 u in de Alverberg in Hasselt gespeeld. De return wordt op zondag 14 januari 2024 om 16.00 u Belgische tijd gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de EK-kwalificatiecampagne die in het najaar 2024 van start gaat. In aanloop van de belangrijke interland gaan de Red Wolves van 4 tot 8 januari op stage op de Faeröer-eilanden.
Opvallend is dat van Achilles Bocholt geen enkele speler geselecteerd is. Van Sporting Pelt behoren Nick Dekens, Louis Delpire, Robbe Spooren en Seppe Vandenboer tot de uitverkorenen. Hubo Handbal levert Louis Marchal en Arthur Vanhove.
Genk - Ook vandaag nog problemen bij Limburg.netDe problemen die bij Limburg.net dinsdagnacht veroorzaakt werden door een hacker blijven ook vandaag nog aanhouden. Dat bevestigt directeur Kris Somers. De kantoren en de website blijven onbereikbaar. De bemande containerparken zijn open, maar omdat alles manueel geregistreerd moet worden, kunnen er vertragingen ontstaan.

Nieuwe vennootschap: Gsm2go

Donderdag 14 december 2023
Muhammet Eren uit Genk heeft de besloten vennootschap Gsm2go opgericht met zetel aan de Spoorstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in computers, telecommunicatieapparatuur en audio- en videoapparatuur.

Davy Wolters overleden

Donderdag 14 december 2023
Genk - Davy Wolters overledenZondag is Davy Wolters (43) overleden, de levenspartner van Nicole Bogman. Hij woonde in Maasmechelen maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Louisa Gelders overleden

Donderdag 14 december 2023
Genk - Louisa Gelders overledenMaandag is Louisa Gelders overleden, de weduwe van Louis Gilissen. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven.

Drie faillissementen

Woensdag 13 december 2023
De rechtbank in Tongeren heeft gisteren Bistro Divino, horecazaak Estee en eetcafé Sotto Choc, alle uit Genk, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 11 januari ingediend worden.

Man valt vrouw en kinderen aan

Woensdag 13 december 2023
Genk - Man valt vrouw en kinderen aanHet Openbaar ministerie heeft 1 jaar cel en een boete van 800 euro gevorderd tegen een Genkenaar omdat hij zijn vrouw en kinderen aanviel. Aan de basis van de feiten lag een discussie over vermeenb overspel. Op 10 januari wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Fietser (14) gewond bij aanrijding

Woensdag 13 december 2023
Een 14-jarige fietser uit Genk is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Dorpsstraat in Zonhoven. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 9.40 uur.

Bestuurder step (33) aangereden

Woensdag 13 december 2023
In de Hoevenzavellaan is deze namiddag rond 13.50 uur de 33-jarige bestuurder van een step uit Genk aangereden door een auto. Hij liep daarbij verwondingen op.

Ongeval door klapband

Woensdag 13 december 2023
Genk - Ongeval door klapbandDeze namiddag rond 14 uur kreeg een auto een klapband op de Westerring. De wagen belandde op zijn zijde. De 24-jarige bestuurster uit Heers raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
In Zutendaal zijn twee gewonden gevallen bij een kop-staartaanrijding tussen drie auto's in de Hoogstraat. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.40 uur.

100 doden in zone-30

Woensdag 13 december 2023
Om over na te denken
Vorig jaar zijn 100 mensen om het leven gekomen op zone-30 wegen in Nederland. Dat is een stijging van 86% ten opzichte van de periode 2019-2021.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Limburg.net gehackt: storing in recyclageparkenOmwille van technische problemen is Limburg.net tijdelijk onbereikbaar. Ook de recyclageparken ervaren hinder. Stel je bezoek uit, mocht het niet dringend zijn. UPDATE Dat meldde Limburg.net vanmiddag. Vanavond werd bekendgemaakt dat de onderneming gehackt werd: "Op 13 december rond 01.00 uur ‘s nachts is Limburg.net gehackt. Limburg.net heeft onmiddellijk de noodprocedure opgestart en heeft uit veiligheidsoverwegingen zelf al haar systemen platgelegd. Het kantoor van Limburg.net is hierdoor momenteel niet bereikbaar. Specialisten onderzoeken de situatie en doen er alles aan om de digitale dienstverlening zo snel mogelijk terug operationeel te krijgen. Deze problemen hebben geen enkele impact op de gewone huis-aan-huis ophaling. Ook de bemande recyclageparken blijven open, met aangepaste dienstverlening. Enkel het onbemande park is gesloten omdat er geen toegangscontrole mogelijk is."
De Federale Gerechtelijke politie Limburg (FGP Limburg) heeft vorige donderdagavond vijf Albanezen gearresteerd die er van verdacht worden, deel uit te maken van een inbrekersbende. De bende zou woninginbraken hebben gepleegd in heel België.
FGP Limburg voerde onderzoek naar aanleiding van een woninginbraak in Beverlo. Op zeer korte tijd kon een dievenbende in beeld worden gebracht, bestaande uit Albanese onderdanen, die opereerde vanuit de Brusselse regio. De bende liet zich in met (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe trainer voor FC Turkse Rangers

Woensdag 13 december 2023
Genk - Nieuwe trainer voor FC Turkse RangersStefan Kicken is de nieuwe trainer van eersteprovincialer FC Turkse Rangers Waterschei. Hij is de opvolger van de ontslagen Mustafa Yildiz.

Slapende chauffeur gepakt met drugs

Dinsdag 12 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Slapende chauffeur gepakt met drugsEen 27-jarige man uit Zutendaal die te slapen lag in zijn auto in Diest had drugs bij zich. Dat stelde de politie vast, die zondag na een melding over een verdacht voertuig op de Diestersteenweg de chauffeur controleerde. De auto stond schuin geparkeerd met de lichten aan. Toen de agenten de bestuurder wilden controleren, stelde die zich erg agressief op en weigerde hij alle medewerking. De hulp van een tweede politieploeg en van enkele omstaanders bleek nodig om de man tot bedaren te brengen. In het handschoenkastje van de wagen werd een zakje cannabis aangetroffen.

Hendrik Jelinski overleden

Dinsdag 12 december 2023
Genk - Hendrik Jelinski overledenZondag is Hendrik Jelinski overleden. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide.

Ivonne Maes overleden

Dinsdag 12 december 2023
Genk - Ivonne Maes overledenZondag is Ivonne Maes overleden. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Arendonk.

Freddy Tewissen overleden

Dinsdag 12 december 2023
Genk - Freddy Tewissen overledenZaterdag is Freddy Tewissen overleden, de levenspartner van Monique Van Roy. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Het wordt kouder

Dinsdag 12 december 2023
Weerbericht
Genk - Het wordt kouderWisselvallig en zacht weer maakt de komende dagen plaats voor meestal droog en kouder weer. Een hogedrukgebied komt over ons land te liggen en houdt de neerslagkansen sterk beperkt. Wel is er kans op nevel, mist en lage bewolking, waaruit soms toch nog een spat motregen kan vallen. Het weekend verloopt droog met ook wat meer kans op zon.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en vallen verspreid enkele buien. Tussendoor zijn er echter ook wel droge perioden met soms een streepje zon. De (…) Het hele nieuwsbericht

Invallen in onderzoek naar drugs

Dinsdag 12 december 2023
Een grootscheepse actie onder leiding van de Tongerse onderzoeksrechter heeft vanochtend geleid tot verschillende arrestaties in Limburg, Luik en Nederland. De actie kadert in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met het internationaal transport van verdovende middelen en met de opzet en organisatie van locaties voor de productie en stockage van synthetische drugs. Dat meldt het parket Limburg.
In dit internationaal onderzoek werkte de Federale Gerechtelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Verjans overleden

Dinsdag 12 december 2023
Genk - Mia Verjans overledenGisteren is Mia Verjans overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Kamiel Theunissen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Opnieuw meer huwelijken

Maandag 11 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in het Vlaamse Gewest 26.571 huwelijken gesloten. Tussen 2000 tot 2020 schommelde het jaarlijkse aantal huwelijken rond de 25.000. In 2020 viel dat aantal terug tot 19.145. Dat was mede het gevolg van de ingevoerde beperkingen op het organiseren van huwelijksfeesten in de context van de Covid-19-pandemie.
In 2022 werden ook 23.179 wettelijke samenwoningen afgesloten. Tussen 2000 en 2011 steeg dat aantal van 2.040 tot 23.532. Sindsdien is het nagenoeg stabiel gebleven, met een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Zilan

Maandag 11 december 2023
Ilhami Yilmaz uit Genk heeft de besloten vennootschap Zilan opgericht met zetel aan de Hoevenzavellaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een bakkerij, horecazaak, snackbar en brasserie.

Nieuwe vennootschap: EAD

Maandag 11 december 2023
Eyüpcan Akbulut en Mohamed Zaroual, beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap EAD opgericht met zetel aan de Boenerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwikkelen van websites, de registratie van domeinnamen en handel in computers.

OLS volgend jaar niet in Nederweert

Maandag 11 december 2023
Genk - OLS volgend jaar niet in NederweertHet Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) zal volgend jaar, op de eerste zondag van juli, niet in Nederweert plaatsvinden: de organiserende schutterij Sint-Antonius uit die gemeente heeft zich teruggetrokken. Dat is bij het OLS als een bom ingeslagen.
"Het is de eerste keer in de historie van ons OLS dat dit gebeurt," schrijft de federatiesecretaris aan de leden-schutterijen. "Hier hebben we geen draaiboeken of reglementen voor. De federatie heeft dan ook direct een team samengesteld dat al aan de slag is (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal in Schepersweg

Maandag 11 december 2023
In een huis aan de Schepersweg zijn juwelen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Weg met oorringen en geld

Maandag 11 december 2023
Genk - Weg met oorringen en geldIn een woning aan de Hoogveldstraat zijn oorringen en geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Fietser (29) aangereden

Maandag 11 december 2023
Op de Weg naat As is gisterenavond rond 18.45 uur een 29-jarige fietser uit Genk aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Matigen is de sleutel

Maandag 11 december 2023
Gezondheid
Genk - Matigen is de sleutelVoortaan brengt Anouk Mertens als diëtiste op de Internetgazet om de twee weken een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Vandaag: cholesterol.
Klopt het dat cholesterol slecht is voor ons lichaam?
Cholesterol is een beetje als een superheld in ons lichaam. Het helpt bij het bouwen van cellen en maakt hormonen, maar te veel ervan kan problemen veroorzaken. Ons lichaam maakt zelf al een groot deel van de cholesterol aan waardoor we niet meer zoveel nodig hebben uit (…) Het hele nieuwsbericht

Denise Steegers (103) overleden

Maandag 11 december 2023
Genk - Denise Steegers (103) overledenZaterdag is Denise Steegers overleden, de weduwe van de in 1993 gestorven Ewald Niedzela. Zij was 103 jaar en afkomstig uit Gent De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 ur) plaats in de parochiekerk van Temien. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Volleybal: Beverst - Genk 2-3

Maandag 11 december 2023
In nationale 3 dames D van het volleybal heeft Genk Beverst geklopt met 2-3. Sets: 22-25, 25-23, 25-17, 19-25, 9-15.

Volleybal: Waremme B - Genk 0-3

Maandag 11 december 2023
In het volleybal nationale 2 heren A heeft Genk van Waremme B gewonnen met 0-3. Sets: 12-215, 20-25, 18-25.

STA Genk klopt Wijshagen

Zondag 10 december 2023
Genk - STA Genk klopt WijshagenSTA Genk heeft vandaag Heidebloem Wijshagen verslagen met 5-1 . De doelpunten: Alexi Ferrone 1-0, Ribeiro Viseu 2-0, Casters 2-1, Satta 3-1, Mandala 4-1, Cianci 5-1.

Bokrijk verliest van Zutendaal B

Zondag 10 december 2023
Genk - Bokrijk verliest van Zutendaal BIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk met 0-1 verloren van Zutendaal B.

Genk VV wint van Membruggen

Zondag 10 december 2023
Genk - Genk VV wint van MembruggenGenk VV heeft deze namiddag met 7-0 gewonnen van Membruggen. Bijnens, Peeters, Ezaitouni(2) , Kochen, Vaesen, Driessen maakten de doelpunten.
Genk - Gelijkspel en verlies voor F. WinterslagFuture Winterslag is bij Zutendaal niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Future B verloor van Boorsem B met 0-2.

Verlies voor Turkse Rangers

Zondag 10 december 2023
Genk - Verlies voor Turkse RangersTurkse Rangers Waterschei is bij Zonhoven United gaan verliezen met 2-1.
Genk - Damesvoetbal: Genk B- Standard B 2-2In eerste nationale van het damesvoetbal hebben Genk B en Standard B 2-2 gelijkgespeeld. Aan de rust was de stand 0-2. Warps maakte de twee Genkse doelpunten. In interprovinciale verloor Genk C met 3-1 van Lierse Kempenzonen. Welckenhuyzen scoorde voor Genk.

KRC Genk morgen naar Eupen

Zaterdag 9 december 2023
KRC Genk speelt morgennamiddag uit bij Eupen. De selectie: Vandevoordt, Chambaere, Van Crombrugge, McKenzie, Sadick, Arteaga, Kayembe, Munoz, Cuesta, Heynen, Hrosovsky, Ait El Hadj, Galarza, El Khannouss, Fadera, Sor, Paintsil, Bonsu Baah, Tolu, Zeqiri.

Volleybal: Genk B - Mortroux 3-2

Zaterdag 9 december 2023
In nationale 3 D mannen van het volleybal heeft KC LensOnline Genk B Mortroux geklopt met 3-2. KVC LensOnline Genk B staat zesde in de stand.

Auto uitgebrand in Winterslag

Zaterdag 9 december 2023
Genk - Auto uitgebrand in WinterslagVanmorgen is een auto uitgebrand in de Lindenstraat in Winterslag. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Zaalvoetbal: Genk - Aarschot 2-4

Zaterdag 9 december 2023
Genk - Zaalvoetbal: Genk - Aarschot 2-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk met 2-4 verloren van leider FP Aarschot. Racing Futs. Genk staat zesde in de stand.

Termien wint bij Nijlen

Zaterdag 9 december 2023
Genk - Termien wint bij NijlenEendracht Termien is bij Nijlen gaan winnen met 1-2. Voor Termien scoorden Opdekamp en Dauwe. Termien boekt dankzij winst in Nijlen een indrukwekkende 28 op 30 en wipt na het verlies van Berg en Dal naar de leidersplaats. 

Gelijkspel Bregel Sport - FC Helson

Zaterdag 9 december 2023
Genk - Gelijkspel Bregel Sport - FC HelsonBregel Sport is thuis tegen FC Helson niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Bregel kwam in de 62ste minuut op voorsprong via Brants maar Punie maakte twee minuten later gelijk.

De 3-30-300 regel

Zaterdag 9 december 2023
Vandaag gelezen
"Kent iemand de 3-30-300 regel? Het is een bijna universele regel, opgesteld voor de openbare besturen. En hij luidt: 'Vanuit elk huis moeten drie grote bomen zichtbaar zijn, er moet 30 % boomkruinbedekking zijn in de buurt en het dichtstbijzijnde waardevolle park of groene ruimte moet binnen de 300 meter van je woonplaats zijn.'
In sommige Limburgse dorpen dwepen ze met de regel: 0-0-0".
(Limburgse Bomenwerkgroep)

Nieuwe vennnootschap: Geurts Power

Zaterdag 9 december 2023
Maxime Geurts (24) uit Genk heeft de besloten vennootschap Geurts Power opgericht met zetel in Bosdel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van een taxibedrijf, de verhuur van auto's, bestelwagens en vrachtwagens en het onderhoud en de verhuur van fietsen.

Auto uitgebrand op E314

Vrijdag 8 december 2023
Genk - Auto uitgebrand op E314Op de E314 vloog vanmiddag rond 13 uur een auto in brand. De wagen is uitgebrand. Oorzaak was een technisch defect.

Pluimvee moet weer afgeschermd

Vrijdag 8 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Pluimvee moet vanaf morgen weer worden afgeschermd om te voorkomen dat de dieren worden besmet met het vogelgriepvirus. Dat heeft minister van Landbouw David Clarinval vanavond bekendgemaakt nadat in Diksmuide een tweede besmetting met vogelgriep werd vastgesteld.

Wist je al...

Vrijdag 8 december 2023
...dat het treinkaartje vanaf februari weer duurder wordt? De NMBS maakte vandaag bekend dat de tarieven vanaf die datum met 5,9 procent zullen stijgen.

Laura Spadafora overleden

Vrijdag 8 december 2023
Genk - Laura Spadafora overledenGisteren is  Laura Spadafora overleden, de partner van Michel Lantmeters. Zij was 35 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters in Genk. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

Chris Coenen overleden

Vrijdag 8 december 2023
Genk - Chris Coenen overledenWoensdag is Chris Coenen overleden, de echtgenote van Patrick Reyskens. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) bij bloemisterij Patrick aan de Weg naar As, 231.

Vredeslicht komt naar Limburg

Vrijdag 8 december 2023
Kerk
Genk - Vredeslicht komt naar LimburgZoomHet Vredeslicht dat door een 12-jarig Palestijns meisje werd aangestoken in Bethlehem, wordt op maandag 11 december vanuit de basiliek van Tongeren over de zeven dekenaten van het bisdom Hasselt verdeeld.
Elk jaar ontsteekt een kind aan het begin van de maand december in Bethlehem het Vredeslicht. Dan gaat dit licht per vliegtuig naar Oostenrijk zonder dat de vlam gedoofd wordt. Vervolgens geven mensen het licht door aan elkaar over heel Europa en intussen ook ver (…) Het hele nieuwsbericht

Dominique Peeren overleden

Vrijdag 8 december 2023
Genk - Dominique Peeren overledenWoensdag is Dominique Peeren overleden. Hij was 62 jaar en leerkracht economie aan het OL-Vrouwlyceum in Genk. Het afscheid vindt woensdag plaats.

Jos Janssens overleden

Vrijdag 8 december 2023
Genk - Jos Janssens overledenGisteren is Jos Janssens overleden, de echtgenoot van Christine Thuys. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Paolo Fiata overleden

Vrijdag 8 december 2023
Genk - Paolo Fiata overledenGisteren is Paolo Fiata overleden, de echtgenoot van Adelina Ricciardi. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 15 december (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Inbraak op Cockerillplaats

Vrijdag 8 december 2023
In een woning aan de Cockerillplaats kwamen dieven over de vloer. Er werden juwelen gestolen.

Woninginbraak in Lavendelstraat

Vrijdag 8 december 2023
Genk - Woninginbraak in LavendelstraatIn een woning aan de Lavendelstraat zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Zacht weer, maar erg wisselvallig

Vrijdag 8 december 2023
Weerbericht
Genk - Zacht weer, maar erg wisselvalligEen storing trekt op zaterdag over onze streken met flink wat regen en wind. Ook zondag is het nog erg winderig, maar wel vaker droog. De dagen nadien is het nog enige tijd zacht, maar wisselvallig met regen of buien. Halfweg volgende week wordt het droger, maar ook gevoelig kouder.
Vandaag is het grijs en mistig met soms wat motregen. Na de middag wordt het stilaan overwegend droog en tegen de avond zijn er enkele opklaringen mogelijk. Bij een zwakke tot soms matige zuidwestenwind liggen de maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bijna een op de twee grote bedrijven gebruikt artificiële intelligentie (AI). Artificiële intelligentie is in de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt en is in korte tijd voor iedereen toegankelijk geworden. Deze doorbraak is ook duidelijk zichtbaar in de bedrijfswereld, zoals blijkt uit de laatste resultaten van de enquête over het gebruik van ICT en e-commerce in bedrijven uitgevoerd door Statbel, het Belgische statistiekbureau. In de loop van dit jaar gebruikte bijna een op de zeven bedrijven (13,8%) artificiële intelligentie. Bij bedrijven met meer dan 250 werknemers geldt dit voor een op de twee (47,9%).

Fernando Batista Rebelo overleden

Donderdag 7 december 2023
Genk - Fernando Batista Rebelo overledenVandaag is Fernando Batista Rebelo overleden, de echtgenoot van Hilde Knaepen. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan

Weg met juwelen en parfum

Donderdag 7 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Batenstraat in Zonhoven zijn juwelen en parfum gestolen bij een inbraak. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Zelfstandig ondernemerschap is steeds aantrekkelijker voor personen jonger dan 30 jaar. In 2021 waren 128.177 Belgen onder de 30 jaar zelfstandig ondernemer. Dat is een stijging van 15,9% ten opzichte van 2017, toen het er 110.632 waren. Met een stijging van 22,2% was Vlaanderen het gewest met de grootste toename van het aantal jonge ondernemers.(Statbel)

Agnes Depestele overleden

Donderdag 7 december 2023
Genk - Agnes Depestele overledenDinsdag is Agnes Depestele overleden, de weduwe van dokter Rik Vandekerckhove. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag.

Zes gewonden bij frontale klap

Donderdag 7 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.30 uur zijn zes gewonden gevallen bij een frontale aanrijding tussen een bestelwagen en een auto op de Breeërweg in As.  
Genk - Eendracht Termien - Esperanza Pelt 3-3Eendracht Termien en Esperanza Pelt hebben vanavond 3-3 gelijk gespeeld. Voor Termien scoorden Stefani (2) en Dauwe. Maico Gerritsen maakte de drie doelpunten van Esperanza. Voor deze inhaalwedstrijd daagden 180 toeschouwers op.

Twee inbraken in flats

Woensdag 6 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een appartementsgebouw aan de Varkensmarkt in Diepenbeek is gisterennamiddag ingebroken in twee flats. Er zijn juwelen en geld gestolen.

Woninginbraak in Zonhoven

Woensdag 6 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Slangbeekweg in Zonhoven is ingebroken in een woning. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Voetgangster (72) geraakt door auto

Woensdag 6 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Heuvenstraat in Zonhoven is een 72-jarige voetgangster geraakt door een auto. Zij werd daarbij gewond. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.45 uur.

Man (84) gewond bij botsing

Woensdag 6 december 2023
Genk - Man (84) gewond bij botsingBij een kop-staartaanrijding tussen een auto en een vrachtwagen is deze namiddag rond 13.30 uur een 84-jarige Genkenaar gewond geraakt. Het ongeval gebeurde in de Tulpenstraat in Houthalen-Helchteren.

Inbraak in tuinhuisjes

Woensdag 6 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zutendaal zijn uit de tuinhuisjes van twee woningen aan de Malbroekstraat en de Heiwijkerweg in totaal drie e-bikes en een koersfiets gestolen. De diefstallen zijn vandaag vastgesteld.

Wat als een drugsdealer ziek is?

Woensdag 6 december 2023
Tribunaliteiten
Genk - Wat als een drugsdealer ziek is?De man die voor het arbeidshof van Gent stond had negentien maanden ziekte-uitkeringen ontvangen. Achteraf bleek, ziek als hij was, dat hij in die periode toch aan het werk was. Dat leidde de ziekenkas af uit een vonnis van de correctionele rechtbank dat hem veroordeelde voor drugshandel tijdens twaalf van die negentien maanden. De ziekenkas eiste daarom 15.621 euro terug. De dealer vocht de beslissing van de ziekenkas aan en uiteindelijk moest het arbeidshof dus oordelen. Volgens het arbeidshof moest de man (…) Het hele nieuwsbericht

Drie faillissementen uitgesproken

Woensdag 6 december 2023
De rechter in Tongeren heeft gisteren autohandel Fast Cars Delux, schoonmaakbedrijf Italo Cleaning en dakwerker Ilker Cetinkaya, alle uit Genk, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 4 januari ingediend worden.

Pierrot Dries overleden

Woensdag 6 december 2023
Genk - Pierrot Dries overledenZondag is Pierrot Dries overleden, de echtgenoot van Sinna Lacroix. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Jef Szewczykowski overleden

Woensdag 6 december 2023
Genk - Jef Szewczykowski overledenMaandg is Jef Szewczykowski overleden, de echtgenoot van Liliane Beunckens. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt vrijdag (15 uur) plaats in uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.

Minder geboorten dan overlijdens

Woensdag 6 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren er opnieuw minder geboorten dan overlijdens in het Vlaamse Gewest: 63.284 geboorten tegenover 67.528 overlijdens. Dat resulteerde in een negatief natuurlijk saldo van -4.244. Ook in 2020 overschreed het aantal overlijdens het aantal geboorten. Er waren toen 70.919 overlijdens tegenover 62.798 geboorten met een negatief natuurlijk saldo van -8.121. Tussen 2000 en 2019, en in 2021, waren er steeds meer geboorten dan overlijdens in het Vlaamse Gewest. Dat gaf telkens een positief natuurlijk saldo. (Agentschap Zorg en Gezondheid)
KRC Genk heeft zondag voor de aanvang van de match tegen AA Gent 10.000 knuffels ingezameld in het kader van de Warmste Week. Momenteel worden de knuffels gesorteerd door de leerlingen van provinciale school De Wissel, om vervolgens naar hun nieuwe thuis te gaan.
Bilal El Khannous( 19) van KRC Genk is verkozen tot Lion Belge 2023. De pijs bekroont de beste speler van Arabische origine in onze voetbalcompetitie. Ismaël Kandouss van AA Gent werd tweede.

Lachende koeien aten bieten

Dinsdag 5 december 2023
Vandaag gelezen
"Koeien die bieten eten, lachen de hele dag. Een lachende koe wappert met haar oren."
Boer Jos van der Linden (100) in De Volkskrant.

De Lustige Rijders blijven sporten

Dinsdag 5 december 2023
Genk - De Lustige Rijders blijven sportenZoomBij koude temperaturen kruip je misschien liever met een fleecedekentje voor de tv? Dat is niet altijd een goed idee, want ook in de winter blijf je beter in beweging. De Genkse vrienden van ‘De Lustige Rijders’ omarmen het winterseizoen, ongeacht het weer.

Keuken uitgebrand in Zonhoven

Dinsdag 5 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven ontstond in de vooravond brand in de keuken van de gemeentelijke werkplaats aan de Industrieweg-Zuid. De keuken is uitgebrand.

Annie Tielens overleden

Dinsdag 5 december 2023
Genk - Annie Tielens overledenZondag is Annie Tielens overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Theophiel Roosen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Lievevrouwstraat in Waterschei. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Augusta Joris overleden

Dinsdag 5 december 2023
Genk - Augusta Joris overledenGisteren is Augusta Joris overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Leonard Polus. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Zolder. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (17-1730 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Madeleine Meuwissen overleden

Dinsdag 5 december 2023
Genk - Madeleine Meuwissen overledenGisteren is Madeleine Meuwissen overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Gerard Steykens. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18-19uur) bij uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat

Stijgende temperaturen

Dinsdag 5 december 2023
Weerbericht
Genk - Stijgende temperaturenDe volgende dagen komen we in een westcirculatie terecht. Daarbij worden geregeld Atlantische storingen over onze regio gestuurd en wordt ook erg zachte lucht aangevoerd. In het weekend kan het kwik ruim boven 10 graden uitkomen, maar de hogere neerslagkansen moeten we er wel bijnemen. Op korte termijn zijn er drogere momenten.
Vandaag overheersen de wolken het weerbeeld en komt er op veel plaatsen nevel en mist voor. Daarbij valt ook geregeld wat motregen. Na de middag zijn er stilaan wat meer (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Man (30) gewond bij kop-staartbotsingVanmorgen rond 8 uur gebeurde er een kop-staartaanrijding tussen drie auto's op de N76. Een 30-jarige man uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.
Genk - Internationale dag van de vrijwilligerZoomVandaag, 5 december, is het Internationale dag van de vrijwilliger. Op deze dag worden vrijwilligers gevierd en in de bloemetjes gezet. Want vrijwilligers zijn erg belangrijk in onze samenleving. Door hun inzet in de sport, de zorg, het onderwijs, de culturele sector, de welzijnssector of het verenigingsleven in het algemeen kunnen activiteiten en taken waar geen of minder geld voor is, toch plaatsvinden. Vrijwilligerswerk is bovendien prettig om te doen en het levert vaak leuke en boeiende ervaringen op.
Vrijwilligers, jullie verdienen een dikke duim!
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft drie jongelui ingerekend die zich voordeden als watercontroleurs en zo onder meer een bejaarde vrouw beroofden in Hasselt. De onderzoeksrechter liet hen opsluiten in de gevangenis.
Het is maar dat je 't weet
De resultaten van leerlingen in het onderwijs in Vlaanderen gaan er verder op achteruit. Dat blijkt uit het nieuwe PISA-onderzoek dat vanmorgen is bekendgemaakt.
De resultaten van de Vlaamse leerlingen gaan significant achteruit voor zowel wiskunde, lezen als wetenschappen. De daling is telkens scherper dan gemiddeld binnen de OESO. Er zijn slechts 4 landen (Nederland, Finland, IJsland, Griekenland) waar de resultaten voor wetenschappen en voor lezen respectievelijk sinds 2006 en 2009 nog (…) Het hele nieuwsbericht
Kerk
Vorig jaar waren er in de parochies en pastorale eenheden 657 benoemde leken werkzaam. Daarnaast waren er in de caritatieve sector (ziekenhuizen, woonzorgcentra, voorzieningen voor mensen met een handicap 1.223 benoemde leken pastoraal werkzaam. Het aantal vrijwilligers in de parochies bedroeg vorig jaar 125.478. (Jaarverslag katholieke Kerk van België)

Nieuw bedrijvenpark in Genk-Noord

Maandag 4 december 2023
Bedrijfsnieuws
Aan de Woudstraat verrijst een multifunctioneel bedrijvenpark. Er is plaats voor 40 KMO's. De meeste units zijn inmiddels al verkocht. Het project werd gerealiseerd door Altez uit Oudsbergen in opdracht van projectontwikkelaar BVI.

Inbraak in opslagruimte

Maandag 4 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Zwartveldstraat in Diepenbeek is ingebroken in een opslagruimte. De daders gingen er met werkmateriaal aan de haal.

Georges Schalley overleden

Maandag 4 december 2023
Genk - Georges Schalley overledenZondag is in Kleine-Brogel Georges Schalley overleden, de echtgenoot van Gertrude Evens. Hij was geboren in Neerpelt en werd 66 jaar. Zaterdag (10.30u) is er in de parochiekerk van Kleine-Brogel een afscheidsliturgie. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Bekertrip te vroeg voor Tolu

Maandag 4 december 2023
Lang heeft KRC-spits Tolu gisteren niet op het veld gestaan tijdens de topper tegen AA Gent. Na een stevige botsing met Hugo Cuypers werd de Nigeriaanse spits op een draagberrie van het veld gedragen. Een dag na de feiten kwam de medische staf met een eerste update over de ernst van de blessure. "Tolu heeft gelukkig een goede nacht achter de rug. Maandag en dinsdag kreeg hij nog rust voorgeschreven van de dokter. De bekertrip naar KV Oostende komt logischerwijs te vroeg. Verdere conclusies kunnen vandaag nog niet worden getrokken", laat KRC Genk weten.

Meer controles op knalvuurwerk

Maandag 4 december 2023
Genk - Meer controles op knalvuurwerkNu de feestdagen dichterbij komen, gaat politiezone CARMA meer controleren op knalvuurwerk. In de maand december wordt er meer knalvuurwerk afgeschoten, maar dat mag niet, alleen als er toestemming is. Er geldt een algemeen verbod op vuurwerk. In Genk en Houthalen-Helchteren wordt een uitzondering gemaakt op oudjaarsavond, maar voor de rest mag het nergens. De politie gaat over heel de zone extra controles uitvoeren.

Gaby Van Brabant overleden

Maandag 4 december 2023
Genk - Gaby Van Brabant overledenZaterdag is Gaby Van Brabant overleden, de echtgenote van Frans Van Oppen. Zij was 70 jaar. Het afscheid vuindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Mathieu Coenen overleden

Maandag 4 december 2023
Genk - Mathieu Coenen overledenGisteren is Mathieu Coenen overleden, de echtgenoot van Rita Brugmans. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 12 december (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Jan Bijnens overleden

Maandag 4 december 2023
Genk - Jan Bijnens overledenOp 30 november overleed Jan Bijnens, de chtgenoot van Cecile Knippenberg. Hi was 82 jaar. Het afscheid vind zaterdag (11uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting vrijdag(19-19.30 uur).
Om over na te denken
Het aantal kinderen en jongeren die nood hebben aan crisishulp bereikte vorig jaar een recordhoogte met meer dan 15.000 oproepen. Vooral tienermeisjes vragen intensieve aandacht. Tussen 2017 en 2022 steeg het aantal vragen voor deze specifieke groep met 71%. Dat zou te maken hebben met de impact van sociale media op hun zelfbeeld.
(Bron: Het Laatste Nieuws)

Leer eens Argentijnse tango dansen

Maandag 4 december 2023
Niet gemakkelijk, Argentijnse tango leren dansen. Maar het is al fijn dat je dat kan leren. In Genk kan dat elke woensdag! Iedereen is daar welkom, ook beginners. Er is semi-persoonlijke begeleiding. Iedere woensdag in de Vennestraat 98 in Winterslag. Lessenreeksen beginners 1 en gevorderden van 19u30 tot 20u15 en van 20u30 tot 22u00. Daarna voor iedereen gezellig dansen tot 23u00. Nieuw: elke laatste woensdag van de maand is er een milonga. Alle dansers welkom! Toegang gratis.

Maria Vastmans overleden

Maandag 4 december 2023
Genk - Maria Vastmans overledenOp 1 december is Maria Vastmans overleden, de weduwe van Jean Rerren. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk in Waterschei.
Het is maar dat je 't weet
De meeste jongeren blijven dicht tot zeer dicht bij de ouders wonen. 45 procent blijft binnen een afstand van 5 kilometer en 13 procent zelfs binnen een afstand van 1 km. De gemiddelde afstand bedraagt 14km. Bij hooggeschoolde jongeren ligt de gemiddelde afstand wat hoger. (Statistiek Vlaanderen)
Genk - Damesvoetbal: winst voor Genk B en  CIn eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B Tienen ingeblikt met 7-0. De ruststand was 3-0. In interprovinciale klopte Genk C STVV met 3-1. Aan de rust leidde STVV met 0-1.

Brandweer rukt uit voor dekentje

Zondag 3 december 2023
Genk - Brandweer rukt uit voor dekentje
De brandweer rukte vanavond uit omdat een dekentje was beginnen smeulen in de slaapkamer van een huis in Carmelo. De bewoner heeft het dekentje naar buiten gekieperd. De brandweer heeft de bovenverdieping geventileerd.

Twee juwelendiefstallen

Zondag 3 december 2023
Genk - Twee juwelendiefstallenIn een woning aan de Postbaan is gisteren ingebroken. Er zijn juwelen gestolen. Gisteren is er ook een woniginbraak vstgesteld in de Hoogveldstraat. Daar zijn juwelen en geld weg.

Winst voor Genk VV

Zondag 3 december 2023
Genk - Winst voor Genk VVIn Derde Provinciale is Genk VV bij Grimbie 69 gaan winnen met 0-2. Driessen en Vaesen zorgden voor de doelpunten.

De kracht van verbeelding

Zondag 3 december 2023
Vandaag gelezen
"Wie de wereld wil begrijpen, of zelfs veranderen, heeft verbeelding nodig."
Filmcriticus Gawie Keyser in de NRC.

Genk VV B verliest van Uikhoven

Zondag 3 december 2023
Genk - Genk VV B verliest van UikhovenIn Vierde Provinciale heeft Genk VV B thuis met 1-2 verloren van Uikhoven. Voor Genk VV B scoorde Sijbers in de zesde minuut.

Future Winterslag speelt gelijk

Zondag 3 december 2023
Genk - Future Winterslag speelt gelijkFuture Winterslag is, thuis tegen Smeermaas, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Genk - Bregel Sport wint bij Turkse RangersBregel Sport heeft de Genkse derby tegen Turkse Rangers gewonnen. Uitslag: 0-1. Belfaqir scoorde na twee minuten.
Vandaag gelezen
"Slechts 6 procent van de werknemers in de Limburgse bedrijven beschikt over een universitair diploma. Over heel Vlaanderen is dit gemiddeld 11 procent."
(Wouter Vanderbiesen van POM-Limburg in het POM-blad)
Het is maar dat je 't weet
In 2022 stopten 728 landbouwbedrijven hun activiteiten. Het aantal stoppende landbouwbedrijven daalde van 2010 tot 2016 en steeg dat aantal weer vanaf 2018. In 2017 en 2021 was er telkens sprake van een duidelijke piek. (Departement Landbouw en Visserij)

Volleybal: Genk - Zoersel 1-3

Zaterdag 2 december 2023
In nationale 2A Mannen van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk met 1-3 verloren van Am. Zoersel, de derde in de stand. KVC LensOnline Genk staat aan de leiding. KVC LensOnline Genk B verloor met 3-1 van Olne.

Bokrijk wint Genkse derby

Zaterdag 2 december 2023
Genk - Bokrijk wint Genkse derbyIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport de Genkse derby gewonnen. Het klopte Future Winterslag B met 3-2.

STA Genk verliest bij Opglabbeek B

Zaterdag 2 december 2023
Genk - STA Genk verliest bij Opglabbeek BIn Vierde Provinciale heeft Kabouters Opglabbeek B met 1-0 gewonnen van STA Genk. Het doelpunt werd gescoord door Rejek.

Zaalvoetbal: Wellen - Genk 6-4

Zaterdag 2 december 2023
Genk - Zaalvoetbal: Wellen - Genk 6-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk met 6-4 verloren van U. Wellen. Racing Futs. Genk staat zesde in de stand.

Alice Vanrusselt overleden

Zaterdag 2 december 2023
Genk - Alice Vanrusselt overledenOp 28 november is Alice Vanrusselt overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Arthur Deckers. Zij was 98 jaar en stelde haar lichaam ter beschikking voor wetenschappelijk onderzoek.

Een winters weekend

Zaterdag 2 december 2023
Weerbericht
Genk - Een winters weekendTijdelijk kan een hogedrukgebied zich ontfermen over het weerbeeld in onze streken. Het is daarbij overwegend droog, maar er zijn lage wolken en vooral de temperaturen hebben winterse waarden. In de nacht vriest het algemeen. Zondag komt een storing opzetten. De eerste neerslag hierop valt als sneeuw, maar later wordt dat regen en sneeuw en nog later regen. Na het weekend bereiken Atlantische storingen onze regio en wordt het stilaan zachter. Daarbij wordt het ook regenachtig.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht

Eendracht Termien - KVK Wellen 1-0

Zaterdag 2 december 2023
Genk - Eendracht Termien  - KVK Wellen 1-0Eendracht Termien heeft gisterenavond KVK Wellen geklopt met 1-0. Dauwe scoorde in de 49ste minuuut. Er waren 300 toeschouwers. Woensdag speelt Eendracht Termien thuis tegen Esperanza Pelt.

Levensverwachting bedraagt 82,6 jaar

Zaterdag 2 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 bedroeg de levensverwachting in het Vlaamse Gewest 82,6 jaar. Bij mannen ging het om 80,7 jaar, bij vrouwen om 84,6 jaar. Bij mannen is dat iets hoger dan in 2021, bij vrouwen iets lager. Vorig jaar lag de levensverwachting 3,9 jaar hoger bij vrouwen dan bij mannen.
In de periode 2000-2019 is de levensverwachting trendmatig toegenomen: van 78,5 jaar in 2000 naar 82,7 jaar in 2019 voor de totale bevolking (+4,2 jaar). Die stijging ligt hoger bij mannen (+5,1 jaar) dan bij vrouwen (+3,3 jaar). (…) Het hele nieuwsbericht

Gaetano Fraterrigo overleden

Vrijdag 1 december 2023
Genk - Gaetano  Fraterrigo overledenVandaag is Gaetano Fraterrigo overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Mssie aan de Risstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Annie Decleene overleden

Vrijdag 1 december 2023
Genk - Annie Decleene overledenVandaag is Annie Decleene overleden, de echtgenote van Theo Roets. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Voetganger (62) aangereden

Vrijdag 1 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.40 uur is werd een 62-jarige voetganger aangereden op de Kempenseweg in Zutendaal. De man raakte daarbij gewond.

François Box overleden

Vrijdag 1 december 2023
Genk - François Box overledenWoensdag is François Box overleden, de echtgenooot van Mariella Fransen. Hij was 72 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen