Het overige nieuws

Win een dvd - of een boek!

Zondag 30 april 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomMorgen hebt u allicht veel tijd - want een vrije dag - om eens na te denken over de tekst die in het lege tekstballonnetje op deze cartoon zou kunnen komen. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Het gaat over het onkruidbestrijdingsmiddel "Round-Up", dat zo populair is in de landbouw, maar potentieel kankerverwekkend zou zijn. En dan komt er een minister die zegt dat particulieren het wel mogen kopen maar niet mogen gebruiken, terwijl de grootverbruikers - de landbouwers dus - dat wél mogen. Zoiets kan alleen maar in België, vinden wij. Helaas.
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon: Stijn Lodewijks)
Eerst dachten we dat het verhaal ging over een servies dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door vluchtende joden werd achtergelaten bij een Nederlandse gastvrouw - echtgenote van een smokkelaar - ten noorden van Limburg, maar het gebeurde bij Chaam, in de buurt van Baarle-Nassau. Het blijft een prachtig verhaal dat voor De Groene Amsterdammer werd geconstrueerd door Herman Vuijsje. Lees "Een serviesvormige leegte"

Problemen glascontainers

Zondag 30 april 2017
Lommel - Problemen glascontainersZoomEen maandje geleden maakte we reeds melding van de problemen met het ledigen van de glascontainers. Ondertussen leek op de meeste plaatsen het probleem opgelost, maar niet in de Vreyshorring aan de Vresseling blijkbaar, gezien deze foto van vandaag...

19.351 achterstallige betalers

Zondag 30 april 2017
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 19.351 kredietnemers met achterstallige betalingen. Dat is 3,9 procent van alle kredietnemers.
De openbare verkoping van de woning gelegen Kreekstraat 1 heeft in eerste roep 257.000 euro opgebracht. Er kan nog een hoger bod worden gedaan.

Wie won het boek?

Zondag 30 april 2017
Lommel - Wie won het boek?ZoomHet is Jan Hollanders, met het tekstje dat Stijn Lodewijks in het linkse tekstballonnetje heeft ingevuld. Straks een nieuwe opgave!
Lommel - Nieuwe uitbaters voor 'Groote Hoef'ZoomDe Groote Hoef, iedereen welbekend, heeft sinds kort nieuwe uitbaters, nl. Giovanni Sanfilippo en Bas Beelen. Ze zijn daar nu ook terug alle dagen open. Je kan er gewoon lekker even verpozen met een drankje of een volledige menu eten. (Foto Robert Boons)

Nieuw: 'Kers en vers'

Zondag 30 april 2017
Lommel - Nieuw: 'Kers en vers'Zoom'Kers en vers' is een splinternieuw taartenhuisje, uitgebaat door Steffie, in Schamprood 57. Dus alle lekkerbekken... (Foto Robert Boons)

Uitslagen HVL

Zondag 30 april 2017
Lommel - Uitslagen HVLDit weekend werkten de -12j. hun laatste competitiewedstrijd af thuis tegen Arena Hechtel. Jammer genoeg konden zij hun mooie seizoen niet in schoonheid afsluiten. Ze moesten zich gewonnen geven tegen de sterk spelende bezoekers. De meisjes -16j. maakten de verplaatsing naar kampioen Hamont. Nadat ze de eerste helft gelijke tred konden houden bleek Hamont in de tweede periode een maatje te groot voor onze Lommelse meiden.

Andre Boets overleden

Zaterdag 29 april 2017
Donderdag is Andre Boets overleden, de echtgenoot van Jette Stans. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Lommel - Provil Ion terug van tweedaagse IeperZoomDe vierdejaars van Provil Ion OV4 zijn gisteren teruggekomen van hun tweedaagse bezoek aan Ieper en Diksmuide. Ze bezochten tal van bezienswaardigheden zoals de Menenpoort, het 'In Flanders Fields Museum' met de Belforttoren, de dodengangen en de IJzertoren. Verder waren er activiteiten zoals roeien op de Vestingen en het bijwonen van de' Last Post'. Het werd een mooie ervaring voor hen! (Bijdrage Lander Bleux)
Provil Ion terug van tweedaagse IeperProvil Ion terug van tweedaagse IeperProvil Ion terug van tweedaagse Ieper
Zoom

We gaan fietsen

Zaterdag 29 april 2017
Lommel - We gaan fietsen“De zon schijnt er is geen reden / met rotweer en harde wind / we gaan fietsen met het kind”, zongen we altijd. Fout natuurlijk, want Boudewijn De Groot had het niet over ‘we’, maar over ‘te’. Maar we vonden het beter klinken. Bij het minste mooi weer trokken we er samen op uit. Op de hoes van die plaat zie je Boudewijn ook fietsen met zijn kind. Met net zo’n fietsstoeltje op de buis zoals vele vaders die hebben. Of gehad hebben. Het is dan ook met bijna niets te (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwe ambulancedienst is gelanceerdZoomVanuit de brandweerpost Neerpelt is begin deze week de nieuwe ambulancedienst gelanceerd ter vervanging van de ambulancedienst van het Rode Kruis van Hamont-Achel, die er eind maart mee ophield. Voorlopig wordt nog een reserve-ambulance van brandweer Leopoldsburg gebruikt, maar binnenkort wordt een splinternieuwe ziekenwagen geleverd. Op die ene week tijd heeft de nieuwe dienst al 8 ritten gereden. Tussen einde maart en 24 april vielen de ambulancediensten van Bree en Lommel in.
De (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.

Pjérkën durft het zeggen...

Vrijdag 28 april 2017
Lommel - Pjérkën durft het zeggen...Sómmigë miensë zén të lómp vur të besèffën dè zë zó slim zén as t-ààchtërstë van ë vèr’(k)ën.
           Pjérkën
Lommel - Nieuwe single voor Marjan BergerZoom'Onze' Lommelse zangeres Marjan Berger heeft een nieuwe single: "Deze nacht". Een fantastisch nummer dat als een oorwurm in je oren blijft hangen. De singel is vergezeld van een videoclip die je misschien ook al op Ment TV hebt zien voorbijkomen. Uiteraard zou het leuk zijn dat Marjan ook in de top-10 van Ment terecht zou komen, en daarom de vraag om zoveel mogelijk op haar clip te stemmen. U kunt dit dagelijks doen via deze link. Hoe vaker je de clip van Marjan aanvraagt, hoe meer ze kans maakt om niet alleen gedraaid te worden, maar dus ook om in de top-10 te komen!
Lommel - Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'ZoomDe Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen

Megakampen bij St.-Oda

Vrijdag 28 april 2017
Lommel - Megakampen bij St.-OdaZoomDienstencentrum St.-Oda in Overpelt richt tijdens de zomervakantie weer de jaarlijkse "Megakampen" in, vrijwilligerskampen voor jongeren. Veel jongeren schreven zich al in, maar er zijn nog heel veel anderen welkom en nodig. Je kan de bewoners een handje toesteken bij het wandelen, fietsen, zwemmen, uitstapjes, activiteiten, ... Je kampeert gedurende 1 week in een comfortabel ingericht tentenkamp midden op het terrein. Naast de dagelijkse ondersteuning bij de bewoners - met verstandelijke beperking - is er nog voldoende tijd voor jezelf en om een plezante tijd door te brengen met je medekampgenoten. Je mag je inschrijven als je minstens 16 jaar bent (of dit jaar nog wordt). Inschrijven of meer info via: secretariaat[!]oda.stijn.be tel.: 011 64 28 60.
De Lommelse Schuttersgilden verkozen onlangs een nieuw bondsbestuur. De vorige voorzitter, Henri Vaesen, had te kennen gegeven dat hij gezien zijn leeftijd zijn functie graag zou overdragen aan een opvolger.
Omdat sedert de toetreding van de gilde St.-Anna Achel de Lommelse Schuttersgilden uit vier gilden bestaat werd voorgesteld om de functie van 'ondervoorzitter' toe te voegen.
Als uiting van respect en dank voor zijn geleverde werk in het verleden werd Henri Vaesen gehuldigd met (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Custers overleden

Donderdag 27 april 2017
Lommel - Liza Custers overledenGisteren is Liza Custers overleden, de echtgenote van Jef Geboers. Zij was 87 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Severens aan de Schansstraat.

Jean Verboven overleden

Donderdag 27 april 2017
Lommel - Jean Verboven overledenGisteren is Jean Verboven overleden, de echtgenoot van Alice Wouters. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Margot Cox overleden

Donderdag 27 april 2017
Vandaag is Margot Cox overleden, de echtgenote van Dany Willekens. Zij was 49 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Bijna 23% te snel op Norbert NeeckxlaanGisteren om 17uur stond de flitswagen van de lokale politie opgesteld op de Norbert Neeckxlaan. Van de 328 gecontroleerde voertuigen reden er maar liefst 75 te snel.

Piet Bax overleden

Donderdag 27 april 2017
Lommel - Piet Bax overledenDinsdag is Piet Bax overleden, de echtgenoot van Maria Vandenberk. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters.
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

Morgen Koningsdag in Nederland

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Morgen is het Koningsdag in Nederland. De meeste winkels zijn dan gesloten en er is ook geen weekmarkt in Valkenswaard.

Nieuwe bvba: GreenX

Woensdag 26 april 2017
De uit Lommel afkomstige Peter Van Eylen, thans woonachtig in Lummen, heeft de bvba GreenX opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het implementeren van milieuvriendelijke en duurzame technieken in het kader van afvalbeheer, afvalverwerking en decontaminatie.
Lommel - De krachtlijnen van het nieuwe erfrechtZoomDat was de titel van de voordracht die gisterenavond plaatsvond voor de leden van Neos. In het kader van "PXL breekt uit" kwamen zes leerlingen van de 'Hogeschool met het netwerk PXL' uit Hasselt hen uitleggen wat ze best met het geld dat ze niet opkrijgen doen: erven of schenken? Een goede 40 Neos-leden waren geïnteresseerd en volgden de uiteenzetting aandachtig. De krachtlijnen van het nieuwe erfrecht zijn niet zo maar in enkele minuten uitgelegd. Maar de meisjes deden samen echt hun best om (…) Het hele nieuwsbericht

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet vooraf correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)

Hortense Geenen overleden

Woensdag 26 april 2017
Lommel - Hortense Geenen overledenOp 21 april overleed Hortense Geenen, de weduwe van Jef Schillebeekx. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Gaslek verstoort avondspits

Dinsdag 25 april 2017
Door een gaslek in Kiewit (Hasselt) werd de avondspits naar Noord-Limburg vanavond ernstig verstoord. De Kempische Steenweg moest een tijdlang volledig afgesloten worden. De omleiding via lokale wegen leidde tot aanzienlijke vertragingen. De situatie is momenteel weer normaal.

Antoinette Oyen overleden

Dinsdag 25 april 2017
Lommel - Antoinette Oyen overledenVandaag is Antoinette Oyen overleden, de weduwe van Guillaume Vansummeren. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Carolina Luyckx (101) overleden

Dinsdag 25 april 2017
Lommel - Carolina Luyckx (101) overledenZondag is Carolina Luyckx overleden, de weduwe van Remi Thomas. Zij was 101 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Nederland geeft jodiumpillen

Dinsdag 25 april 2017
Grensgevallen
De Nederlandse overheid gaat in september een pakketje jodiumpillen bezorgen aan gezinnen die binnen een afstand van 20km van de kerncentrale van Mol wonen. Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Jodiumpillen voorkomen dat het lichaam het radioactieve jodium opneemt wanneer dat uit een kerncentrale is vrijgekomen. Radioactiviteit kan leiden tot schildklierkanker. Onder meer in Bergeijk, Bladel en Eersel zullen jodiumpillen worden bezorgd.
Lommel - Lentefeest Samana Lommel-KolonieZoomGisteren vond in buurthuis de Kom het lentefeest van Samana Lommel-Kolonie plaats. Na het welkomstwoord door Jet en Virginia, was het tijd voor koffie en de enige echte Lommelse Saharataart. Daarna was er nog tijd voor een gezellige kiennamiddag en een avondmaaltijd. Het was weer een fijne dag waardoor iedereen gelukkig en voldaan naar huis vertrok.

Constance Van Bael overleden

Dinsdag 25 april 2017
Lommel - Constance Van Bael overledenZaterdag is Constance Van Bael overleden, de weduwe van Peter Bosmans. Zij was 85 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters, Adelberg 50.

'Buske Lommel' kampioen

Dinsdag 25 april 2017
Lommel - 'Buske Lommel' kampioenZoomNa enkele spannende slotweken speelde Zwaluwen Olmen voor de tweede maal in drie jaar kampioen. De mannen van 'Buske Lommel' mochten hier bij zijn en gaan zo op naar tweede provinciale Antwerpen. Op de foto van links naar rechts: Stultiens Beau, Claes Jelle, Arslan Mehmet, Mannaerts Tim en Buhran Ali. Met spijt in het hart zal 'buske lommel' het volgend jaar zonder Stultiens Beau moeten klaren gezien hij andere oorden opzoekt bij Kattenbos. Bedankt Beau voor het leuke seizoen van heel het buske!

Alweer een extra vrije dag...

Maandag 24 april 2017
Lommel - Alweer een extra vrije dag...ZoomFoto Albert Agten

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Kippenhokactie groot succes

Zondag 23 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De nieuwe campagne die Limburg.net in het kader van organisch afval organiseerde heeft veel succes gekend. Slim omgaan met organisch afval kan namelijk een besparing tot 30% betekenen op restafval. Kippen zijn de ideale verwerkers van organisch afval maar ze vragen een investering in een goed hok en omheining. Limburg.net gaf daarom 650 gezinnen een duwtje in de rug met een korting van 30 euro bij de aankoop van een duurzaam kippenhok. Een actie die duidelijk haar doel niet miste, want amper (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 april 2017
Lommel - Win een dvd  - of een boek!ZoomDe cartoon van de komende week draait rond de naderende communiefeesten. Hebt u een plezierige tekst voor het tekstballonnetje van het mannetje links onder? We vragen wel om het beleefd te houden en geen medemensen te schofferen.
U kunt uw tekst mailen naar wineendvd[!]gmail.com, graag vóór vrijdagavond. Tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt en een dvd of een boek in de brievenbus gaat vinden. Succes! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 23 april 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Tom Vermeulen. Hij bedacht bijgaande tekst voor het onderste tekstballonnetje en mag deze week de dvd tegemoet zien maar dan moet hij wel even zijn postadres mailen. Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Uitslagen HV Lommel

Zaterdag 22 april 2017
Lommel - Uitslagen HV LommelDeze namiddag moesten de -12j. het opnemen in en tegen Bocholt. Ondanks hun sterke verweer konden ze jammer genoeg niet winnen tegen de koploper. De -16j. speelden op het zelfde moment hun laatste competitiewedstrijd in Bilzen. Deze werd met glans afgesloten met een klinkende overwinning 5-24. Proficiat aan allen.
Het helmenproject in het kader van "Limburg 1914-1918" klinkt u vast nog wel bekend in de oren. Elke gemeente ging toen op een creatieve manier aan de slag met een helm. Momenteel is PCCE in opdracht van de Provincie opnieuw bezig met een WO-I project. Men is op zoek naar een foto, prent, glasnegatief, briefkaart,… uit de Eerste Wereldoorlog. Onderwerp van de foto is een gebouw: er mogen mensen opstaan maar het gebouw moet centraal staan. Achter de foto, prent of briefkaart moet een verhaal zitten. Het zou helemaal mooi zijn mocht het gebouw nog bestaan en kunnen worden opengesteld tijdens Open Monumentendag. De zoektocht naar één foto per gemeente is pas het begin van het project. Meer informatie hierover volgt op een later tijdstip.

Dat warme nestgevoel

Zaterdag 22 april 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Dat warme nestgevoelZe vragen me wel eens in wat voor gezin ik opgegroeid ben. En als ik dan vertel dat ik behalve twee broers ook nog eens zes zussen had, komt geheid de opmerking: “Wat moet jij een bedorven kereltje geweest zijn.”
En daar kan ik niet goed tegen. Ik mag dan van alles (geweest) zijn, maar een bedorven keutel was ik niet. Mijn zussen waren immers om beurten van dienst om op mij te passen. Die gingen ook liever met hun vriendinnen uit en/of op vriendjesjacht. En soms namen ze dan zelfs een beetje (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Cools overleden

Vrijdag 21 april 2017
Zondag is Michel Cools overleden, de echtgenoot van Gerda Wouters. Hij was 73 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Lommel - Paasfeest bij Samana in KerkhovenZoomGisteren - donderdag - vond het paasfeest bij Samana in Kerkhoven plaats. Reeds vroeg werd begonnen met het klaar zetten van de zaal, en na het welkomstwoord door Liliane was het tijd voor taart en koffie. De eucharistie viering werd voorgegaan door pastoor Willy en daarna was het tijd voor de ontspanning met De Marina's die het beste van zichzelf gaven. Na een heerlijke koude schotel met brood en een tombola was het weer tijd om af te sluiten en iedereen weer gelukkig en voldaan naar huis vertrok. (Bijdrage Frieda Willekens)

Milène Swinnen overleden

Vrijdag 21 april 2017
Lommel - Milène Swinnen overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Milène Swinnen overleden, de echtgenote van Fonny Van Rintel. Zij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel.

Meegedaan en gewonnen

Vrijdag 21 april 2017
Lommel - Meegedaan en gewonnenZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van vandaag werd Hans Luyckx uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt van BouweninLommel.be een cheque van € 500,00. Op de foto Hans - mét cheque - op zijn bouwwerf aan de Ploegstraat 6.
Tribunaliteiten
Lommel - Ook een bankier is een huisvaderAl tachtig jaar waren de bedrijven van de heer K., actief in de bouwpromotie, klant bij de bank. Tot de bank een aantal kredieten en ‘straight loans’ introk en eiste dat de heer K. als borg een bedrag van 80.000 euro ophoestte. De heer K. nam dit niet, waarop de bank de heer K. dagvaardde voor de rechtbank in Gent. In de bankcontracten las de rechtbank dat het voor de bank volstond om een opzeg van 90 dagen te respecteren, om de kredieten stop te zetten. Verdere uitleg overbodig. ‘Kan wel (…) Het hele nieuwsbericht
De televisiezender Nickelodeon is op zoek naar Belgische kinderen van 9 tot 12 jaar om mee te doen met een nieuwe gameshow. In het programma strijden Belgische kinderen in koppels tegen Nederlandse kinderen. De eerste opnamen zijn al op 6 en 7 mei in Hilversum (tegen reiskostenvergoeding). Als je meer wil weten of inschrijven kan dat via een mailtje naar barbara[!]tvworks24.nl. Succes!

Nieuwe bvba: Linea Recta Invest

Vrijdag 21 april 2017
Hans Vandervee uit Lommel heeft de bvba Linea Recta Invest opgericht met zetel aan de Bochtstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen aan ondernemingen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand.
Lommel - Gracias a la Vida laatste keer (?) terugZoomHet welgekende benefietfestival van Lommel is terug en gaat de tiende en voorlopig laatste editie vieren op 22 juli. Na een jaartje afwezigheid zijn ze dit jaar dus terug Gracias a la Vida. De voorlopig finale editie van het eclectisch benefietfestival vindt dus plaats op zaterdag 22 juli in het groene Burgermeesterspark en zoals elke editie zal er een mix zijn van stijlen zowel live als dj’s. Tal van workshops, randanimatie en uitgebreide drink- en eetgelegenheden van wereld- en (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Huysmans overleden

Donderdag 20 april 2017
Lommel - Eddy Huysmans overledenVandaag is Eddy Huysmans overleden, de echtgenoot van Bea Van de Moosdijk. Hij was 60 jaar. De afscheidsdienst vindt in besloten kring plaats waarna zijn asurn wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Op 8 maart 2016 - iets meer dan een jaar geleden - verklaarde minister-president Geert Bourgeois dat de reactivering van Spoorlijn 18 Hasselt – Neerpelt (Spartacus lijn 3) dé prioriteit van de Vlaamse prioriteiten in het investeringsprogramma van de NMBS was. Vandaag herhaalde minister Weyts dit niet in zijn antwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Johan Danen. De minister zei dat Spoorlijn 18 één van de 11 prioriteiten blijft.
Unizo Limburg zegt (…) Het hele nieuwsbericht

930 bedrijven failliet in maart

Donderdag 20 april 2017
Gedurende de maand maart 2017 gingen in België in totaal 930 bedrijven failliet. Dat meldt de FOD Economie. Het verlies aan arbeidsplaatsen ten gevolge van faillissementen in maart bedraagt 1.502; 737 voltijdse werknemers, 341 deeltijdse werknemers en 424 loontrekkende werkgevers verloren hun job.
Het aantal faillissementen gedurende de voorbije zes maanden bedraagt 4.955, een stijging van 6,2% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar ervoor. Gedurende de laatste zes maanden, (…) Het hele nieuwsbericht
Vliegmaatschappij Transavia breidt haar pakket aan bestemmingen vanaf Eindhoven Airport uit. Met ingang van november - als het nieuwe winterschema ingaat - gaat Transavia ook op Tel Aviv, Marrakech en Sevilla vliegen. Op Tel Aviv zal tweemaal per week worden gevlogen: op dinsdag en vrijdag. Dat geldt ook voor Marakech, maar dan op woensdag en zaterdag. Tot slot zal Transavia drie keer per week vliegen naar Sevilla, en dat op dinsdag, donderdag en zondag.

Drone voor politie en brandweer

Woensdag 19 april 2017
Het provinciebestuur heeft een drone aangekocht ter ondersteuning van de lokale politie, de federale politie en de hulpverleningszones in Limburg. De drone heeft beeldtechnologie, software en accessoires aan boord "voor een optimale ondersteuning van operationele opdrachten van politionele en civiele aard" en zal ingezet worden boven heel het grondgebied van de provincie. Het toestel wordt beheerd door het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training), dat ook de opleiding en training van de zes piloten/operatoren uit de lokale en de federale politie voor zijn rekening neemt. Vrijdag wordt een en ander officieel voorgesteld. UPDATE De voorstelling is sine die uitgesteld.
Studenten die volgend academiejaar willen starten in een lerarenopleiding kunnen vanaf vandaag een online instaptoets afleggen via de website www.onderwijskiezer.be. De Vlaamse overheid besliste deze toets in te voeren zodat kandidaat-studenten zichzelf goed kunnen inschatten bij de start. Deze toets is geen toelatingsproef, en het resultaat is niet bindend maar deelname is wel verplicht. Kandidaat-studenten lerarenopleiding kunnen dus enkel inschrijven op voorwaarde dat ze de toets hebben afgelegd. De instaptoets omvat een taaltest en peilt naar de studiehouding en motivatie. Voor wie leraar in het lager onderwijs wil worden zijn er ook testen wiskunde en Frans.

Flitserdeflits

Woensdag 19 april 2017
Lommel - FlitserdeflitsDeze week staat de flitswagen van de lokale politie hoofdzakelijk in de volgende straten: Norbert Neeckxlaan, Lutlommel en de Martinus van Gurplaan. Maar let op: tot morgenvroeg 6u is de politie zowel federaal als lokaal bezig aan een flitsmarathon.

Jan Vandenboer overleden

Dinsdag 18 april 2017
Lommel - Jan Vandenboer overledenVandaag is de uit Kleine Brogel afkomstige Jan Vandenboer overleden, de echtgenoot van Maria Vandenberk. Hij was 77 jaar, eredirecteur van Zonneweelde en erevoorzitter van het Lommelse OCMW. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel en wordt gevolgd door de crematie. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Paasontbijt bij Samana in KerkhovenZoomZoals elk jaar kregen de thuisgebonden zieken een paasontbijt aangeboden door Samana in Kerkhoven. Reeds om 8 uur werd begonnen met het klaarmaken van de ontbijten, zodat de kernleden ieder bij hun zieke het op tijd konden aanbieden. Dat ze ervan genoten hebben blijkt uit de foto die dit keer gemaakt werd bij de 90-jarige Nand Geypen. Op donderdag 20 april volgt het paasfeest voor de andere leden. (Bijdrage Frieda Willekens)
Lommel - Vrijdag grensloop van de brandweerZoomVrijdagavond wordt de 32ste Grensloop van de brandweer gelopen. Er wordt aan de brandweerkazerne gestart om 19.15u voor afstanden van 7 en 14km. Inschrijven kan gebeuren van 16 tot 19u.

Toon Devies overleden

Dinsdag 18 april 2017
Lommel - Toon Devies overledenZondag is Toon Devies overleden, de weduwnaar van Wil Kraan. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in  de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: vrijdag (20-21uur) in funerarium Witters in Lommel.

Zaterdag gratis motorscreening

Dinsdag 18 april 2017
Zaterdag tussen 9 en 12 u. of 13 en 16 u. organiseren de Provincie Limburg, de lokale politie en het Centrum voor Motorbeheersing een dag motorscreening op het stedelijke motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat). Motor- en scooterrijders vanaf 125 cc krijgen daar de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod.
Prioriteit wordt gegeven (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Koerswijziging bij Radio2-nieuwsZoomOok al gemerkt dat het regionale nieuws op Radio2 sinds vandaag minder vanuit Hasselt wordt uitgezonden? Dat heeft te maken met een koerswijziging bij de zender, die op die manier voortaan beter wil inspelen op het huidige mediagebruik en de nieuwsbehoefte van de mensen. Regionale nieuwsberichten worden sneller online uitgespeeld: op radio2.be, Facebook en Twitter. Regionale nieuwsmomenten op de radio zijn er niet meer om het uur, maar op weekdagen zes keer op het half uur: 6u30, 7u30, 8u30, 12u30, 16u30 en 17u30. Het programmablok “Start je dag”, tussen 6 en 8u, blijft behouden, en ook het middagprogramma tussen 12 en 13u. Ook hoort de Radio2-luisteraar voortaan op weekdagen van 6 tot 19 uur op het uur een nationaal nieuwsbulletin, waarin soms een interessant regionaal item zit.

Openbare verkoping: Kreekstraat

Dinsdag 18 april 2017
Morgennamiddag wordt in brasserie "De Brugwachter" de woning Kreekstraat 1 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 6a51ca en heeft een K.I. van 1.346 euro.
De voorbije paasvakantie was een toeristische voltreffer voor onze provincie. 7 op 10 logieshouders en 8 op 10 van de grote attracties spreken van een status quo en zelfs verbetering ten opzichte van de succesvolle paasvakantie van vorig jaar. Dat blijkt uit een steekproef van Toerisme Limburg, meldt gedeputeerde Igor Philtjens.

Van onze man in New York

Maandag 17 april 2017
Lommel - Van onze man in New YorkZoomIn New York is het metro-netwerk, subway genaamd, de snelste manier om zich te verplaatsen. Het oudste traject dateert van 1904 en de meeste stations zijn al meer dan 75 jaar oud. Vandaag vervoert de New Yorkse metro meer dan 5 miljoen passagiers per dag.
Onlangs werd er nog eens een nieuwe lijn geopend. De Second Avenue-lijn was bijna 100 jaren in de maak. In 1929 was het de beurscrash die het project tegenhield. In 1972 werd er opnieuw mee gestart, maar in 1975 werd het stopgezet (…) Het hele nieuwsbericht
Van onze man in New YorkVan onze man in New York
Zoom

Maurice Van Gestel overleden

Zondag 16 april 2017
Lommel - Maurice Van Gestel overledenGisteren is Maurice Van Gestel overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Ooms. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Win een dvd - of een boek

Zondag 16 april 2017
Lommel - Win een dvd - of een boekZoomVoor de nieuwe opgave blijft cartoonist Stijn Lodewijks in de paassfeer. Wat zegt het meisje tegen de als paashaas verklede man?
Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vermeld ook uw postadres (zodat we bij winst die dvd kunnen opsturen) en wacht dan maar op het verdict van de jury! Ten laatste zondagavond weet u of u de winnaar bent geworden. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 16 april 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Janny Ector, die bijgaand tekstje in het tekstballonnetje van de vrouw rechts liet plaatsen. De dvd is onderweg! Andere inzenders zagen Tom Boonen vooral met kasseien slepen, race-auto's verkopen en zo.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Gerard Hoex overleden

Zondag 16 april 2017
Lommel - Gerard Hoex overledenGisteren is Gerard Hoex overleden, de echtgenoot van Carine Dirikx. Hij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Pasen bij de 9 honden

Zondag 16 april 2017
Lommel - Pasen bij de 9 hondenZoomWe hadden ze hier al enkele keren, maar ook deze paasdagen waren ze weer helemaal 'in stijl'! (Foto Albert Agten)

Gezinnen worden kleiner

Zondag 16 april 2017
In 2016 was 6,6 procent van alle Limburgse huishoudens een huishouden van vijf personen of meer. In 2007 was dit nog 7,6 procent. Dit is een indicatie voor een tendens van gezinsverdunning.

3.584 huwelijken in Limburg

Zondag 16 april 2017
In 2015 waren er 3.584 huwelijken in Limburg, gemiddeld zowat 10 per dag. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als het aantal echtscheidingen in dat jaar (1.726). Voor 2016 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Een zalige Pasen

Zondag 16 april 2017
Lommel - Een zalige PasenZoom.

380 leegstaande sociale woningen

Zaterdag 15 april 2017
Vorig jaar stonden er in Limburg 380 sociale woningen leeg. Dat is op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008.

De kip als ideale afvalverwerker

Zaterdag 15 april 2017
Limburg.net heeft vandaag een nieuwe campagne gelanceerd om mensen bewuster te laten omgaan met organisch afval. Dat kan immers een besparing betekenen van maar liefst 30% op het restafval. Dit afval van dierlijke en plantaardige oorsprong belandt vaak onterecht in de huisvuilzak of –bak, terwijl er veel alternatieven zijn.
Tijdens het eerste luik van de campagne kunnen de Limburgers sparen voor een kip, of korting krijgen op een duurzaam kippenhok. Zo hoopt Limburg.net meer (…) Het hele nieuwsbericht

Meer plaatsen in woonzorgcentra

Zaterdag 15 april 2017
Begin 2017 bedroeg de capaciteit van woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra 8.534. In 2005 ging het nog om slechts 5.012 woongelegenheden.

Woensdag weer 'flitsmarathon'

Zaterdag 15 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Woensdag weer 'flitsmarathon'In heel het land houden de lokale en de federale politie komende woensdag weer een flitsmarathon. Dat wil zeggen dat ze van 6 uur woensdagochtend tot 6 uur donderdagochtend, dus 24 uur lang, zoveel mogelijk flitscamera's op zoveel mogelijk plaatsen inzetten.

Brillenland

Zaterdag 15 april 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - BrillenlandIk stond te kijken van deze titel in de krant. “Het is oorlog in brillenland”. De aanstokers van de rellen? De vrije markt, want de concurrentiestrijd is meedogenloos. We maken vandaag trouwens een aanslag op onze ogen mee, las ik nog. De tablets, smartphones en andere lichtgevende schermen doen onze ogen niet veel goed. Kortom, de brillenmarkt is booming. Het deed me denken, hoe het hulpmiddel geëvolueerd is. Van een levens- of zichtnoodzakelijk iets tot een modeverschijnsel. Zeker bij de (…) Het hele nieuwsbericht
In een gesprek met TV Limburg heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een oproep gedaan voor meer vrijwilligers voor asielzoekers. De bisschop denkt in dit verband aan mantelzorgers die asielzoekers onder meer begeleiden naar diensten of naar een doktersbezoek of helpen bij taalproblemen. In Limburg zijn er te weinig vrijwilligers die zich inzetten voor asielzoekers.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens het verlengde weekend van 1 mei (29-30 april en 1 mei) voert Infrabel belangrijke infrastructuurwerken door in de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Hierdoor wordt het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid volledig onderbroken. De NMBS heeft samen met Infrabel een aangepaste treindienst uitgewerkt. Er stoppen geen treinen in Brussel-Centraal, maar tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid rijden wel pendeltreinen via het westelijk ringspoor. Treinreizigers die vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
De federale politie waarschuwt voor het feit dat oplichters steeds vaker uw geheime bankcodes trachten te achterhalen door u telefonisch te contacteren met de vraag om uw Digipass te gebruiken. Dat is het apparaatje dat u nodig hebt om aan online banking te doen. Meer info

Ronie Ebbing overleden

Vrijdag 14 april 2017
Vandaag is Ronie Ebbing overleden, de echtgenote van Theo Peters. Zij was 67 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring.

Ambassadeurs hebben het druk

Vrijdag 14 april 2017
Lommel - Ambassadeurs hebben het drukZoomZe blijven actief, onze Lommelse ambassadeurs. Gisteren waren ze weer te gast in de moskee aan de Vreyshorring. Daar kregen ze een beter beeld en informatie over de islam in Lommel, dit op uitnodiging van Sarah Kaya, diensthoofd integratie van het Huis van de Wereld. Spreker van dienst was Imam Ekrem Bölük (en vertaalster Sevde Altinisik).

Josée Geuens overleden

Vrijdag 14 april 2017
Lommel - Josée Geuens overledenGisteren is Josée Geuens overleden, de weduwe van Pierre Friet. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.
In Valkenswaard zijn afgelopen nacht twee auto's van dezelfde familie uitgebrand. De voertuigen stonden op verschillende locaties. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. Eerder waren er in de buurt ook al verdachte branden.

Gaby Janssen overleden

Donderdag 13 april 2017
Lommel - Gaby Janssen overledenGisteren is Gaby Janssen overleden, de weduwe van Jacky Slangen. Zij was 83 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk van Lommel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Wijsheid van ons Pjérkën

Donderdag 13 april 2017
Prietprouwët
Lommel - Wijsheid van ons Pjérkën’t Is óndénkbouwër van të dén(k)ën dè álleeën andër miensë nie nààdén(k)ën.
               Pjérkën

Dit weekend twee baskettoppers

Donderdag 13 april 2017
Lommel - Dit weekend twee baskettoppersDit weekend zijn er twee absolute baskettoppers: zaterdag om 20.30 uur trekken de Heren B naar Leopoldsburg. Bij winst spelen ze kampioen in eerste provinciale en spelen ze volgend seizoen in Tweede Landelijke. Na de wedstrijd wordt iedereen verwacht in cafetaria Den Dribbel in De Soeverein om mee te vieren!
Ook zaterdag spelen de Heren C tegen Baclo A. Bij winst eindigen ze op de tweede plaats in Derde Provinciale en maken ze kans op een eventuele extra stijgersplaats naar Tweede. De rest van het programma voor dit Paasweekend.

Marthe Loomans overleden

Donderdag 13 april 2017
Lommel - Marthe Loomans overledenIn WZC De Bekelaar is dinsdag Marthe Loomans overleden, de weduwe van Albert Truyens. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

CVO Lino op bezoek in Valencia

Donderdag 13 april 2017
Lommel - CVO Lino op bezoek in ValenciaZoomDe eerste week van de paasvakantie bezochten de cursisten Huishoudelijk koken van CVO Lino uit Lommel, de prachtstad Valencia. Ze leerden veel bij tijdens een demonstratie 'Hoe een echte Valenciaanse paëlla bereiden'. Samen verkenden ze zowel de oude als de nieuwe stad en proefden ze van enkele typische heerlijkheden zoals Horchata en Agua de Valencia. (Foto's Jacky Geboers)
CVO Lino op bezoek in ValenciaCVO Lino op bezoek in Valencia
Zoom

Frans Monten overleden

Donderdag 13 april 2017
Lommel - Frans Monten overledenDinsdag is de uit Lommel afkomstige Frans Monten overleden, de echtgenoot van Virginie Engelen. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wiemesmeer (Zutendaal).
Lommel - Met de groeten uit... Gran CanariaZoomAlbert Agten vertoefde de afgelopen week in Gran Canaria en uiteraard leverde dat ook weer mooie beelden op, zoals dit weidse vergezicht.

Zondag komt de paashaas

Woensdag 12 april 2017
Lommel - Zondag komt de paashaasZoomMet twee dagen vertraging.... maar hier alsnog de spreuk van deze week in de Leopoldlaan! (Foto Albert Agten)
“Wei sjiek is mich da! Is da iet veur oech?”. Met deze slogan spreekt Infrabel de Limburger rechtstreeks aan in zijn dialect. Het doel is om een 30-tal nieuwe medewerkers aan te werven tijdens de speciale Limburgse jobdagen op 28 en 29 april in Hasselt.

Fien Janssen overleden

Dinsdag 11 april 2017
Lommel - Fien Janssen overledenZondag is de uit Achel afkomstige Fien Janssen overleden, de weduwe van Miel Cochet. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30) in funerarium Witters in Lommel.

Zeven volwassen dopelingen

Dinsdag 11 april 2017
Lommel - Zeven volwassen dopelingenIn de paasnacht worden in Limburg vijf vrouwen en twee mannen tussen de 24 en 44 jaar gedoopt. Zij ontvangen na het doopsel meteen het vormsel en zullen dan ook voor het eerst te communie gaan. De toetreding tot de katholieke Kerk gebeurt in hun eigen federatiekerk. Vier Limburgse ‘catechumenen’ hebben de Belgische nationaliteit, één iemand heeft een dubbele nationaliteit (Belgisch-Libanees) en de twee anderen zijn respectievelijk afkomstig uit Nederland en Kameroen. De vrouw (…) Het hele nieuwsbericht
Er is een tekort aan Limburgse vrijwilligers om vluchtelingen te ondersteunen. Dat meldt TV Limburg onder aanhaling  van CAW Limburg. Momenteel hebben ze maar vijftig begeleiders en dat is te weinig. CAW Limburg zoekt daarom extra buddy's die vluchtelingen kunnen coachen in het dagelijks leven.

'Stroom duurder dan benzine'

Maandag 10 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Met een elektrische wagen stroom tanken aan een 'officiële' laadpaal is vaak duurder dan met een benzinewagen benzine tanken. Dat komt omdat stroomleveranciers hun miljardeninvestering willen terugverdienen. Een gewone laadpaal kost al gauw 10.000 euro, een highspeed-versie zowat 30.000 euro. Komt daarbij dat auto's aan standaard-laadpalen vaak enkele uren moeten bijtanken via hun wisselstroom-ingang. Wie dan moet afrekenen op basis van de duur van het bijtanken is duur uit. Een elektrische wagen het goedkoopst bijtanken doe je door thuis de stekker in te steken. (Bron: Auto Bild)

Hektor Gevers overleden

Maandag 10 april 2017
Lommel - Hektor Gevers overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige Hektor Gevers overleden, de weduwnaar van Monique Onselaere. Hij was 73 jaar. De bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Leopoldsburg vindt woensdag (11 uur) plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 9 april 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomNu Tom Boonen Parijs-Roubaix niet gewonnen heeft, is het de vraag wat de vrouw van onze hoofdpersoon in de cartoon te zeggen heeft op de verzuchting van haar echtgenoot! Mail ons uw tekst voor het lege tekstballonnetje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u dan wel de winnaar van de dvd of van het boek! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 9 april 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij bezorgde ons bijgaande tekst voor het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks. Hij krijgt deze week de dvd in de bus!
Vandaag gezien
Lommel - Met de groeten uit... de fruitstreekZoomDe bloesems in Haspengouw staan weer volop in de bloei. En net zoals voorgaande jaren, lokt dat ook dit jaar véél volk, zoals hier in Borgloon. (Foto Robert Boons)

Extremiteiten

Zaterdag 8 april 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - ExtremiteitenUit het ziekenhuis had ik een plastieken tas meegebracht. Bij mijn vertrek daar had ik ze nog gauw vol spullen geladen die in het laatje van mijn kastje terecht gekomen waren. Sindsdien stond ze in de vestiairekast in de hal. Ik was me helemaal niet meer van haar bestaan bewust toen ik ze vanmorgen bij toeval – ik was op zoek naar een pet die ik kwijt was – zag staan. Ik heb de hele inhoud op de keukentafel gekieperd met de bedoeling alles in zo’n donkerrode vuilniszak te deponeren. Er zat een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Lemmens

Zaterdag 8 april 2017
Stef Lemmens uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Lemmens verwarming - sanitair opgericht met zetel aan de Plaggenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aanleg van elektriciteit, beveiliging, verwarming, sanitair, ventilatie en binnen- en buitenschrijnwerk.
Voka – KvK Limburg waarschuwde eind vorige maand voor twee soorten fraude: valse facturen in de brievenbus én een malafide reclameronselaar die de laatste weken erg actief is. Maar nu duikt een oude vorm van fraude terug. Oplichters proberen klanten van Limburgse ondernemingen ertoe aan te zetten om facturen op een frauduleuze rekening te betalen. De fraudeurs geven off shore rekeningen door, met de uitleg dat de Limburgse onderneming in kwestie hierdoor belastingen zou (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Hoe diep mag onze Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) een zwartrijder in de buidel doen tasten? Dat is de vraag waarover de vrederechter van Genk zich het hoofd brak. De NMBS had er één geklist die vijf zwarte ritten maakte. Ze eiste voor de vrederechter de betaling van de tickets en daarnaast per zwarte rit een schadevergoeding van 200 euro. Driemaal Tongeren-Bilzen en tweemaal Tongeren-Hasselt levert 1.000 euro op, had de NMBS uitgerekend. Ze verwees naar de ‘tarieven voor (…) Het hele nieuwsbericht

Otto Stoffer failliet

Vrijdag 7 april 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren trappenfabrikant Otto Stoffer uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 mei ingediend worden.

Ambassadeurs alweer op uitstap

Vrijdag 7 april 2017
Lommel - Ambassadeurs alweer op uitstapZoomOnze Lommelse ambassadeurs hebben de smaak te pakken... Waren ze vorige week nog te gast in Leopoldsburg, kon je ze gisteren terugvinden in 't Pelterke in Overpelt. Op uitnodiging van het Boslandbestuur kregen ze daar samen met burgemeester Jan Daelemans van Hechtel-Eksel uitleg over de dag van de Gids.
Aanwezig waren: Andre Dyckmans, Frieda Deboer, Georges Peeters, Jet van den Heuvel, Luc Verhoeven, Maria Jansen, Nicole Ruyffelaert, Odette stas, Petra de Waal en Jelle Devries. (Bijdrage Jelle Devries)

Nieuwe bvba: Vreda Finance

Vrijdag 7 april 2017
Nick Gevers en Nancy Molenberghs, beiden uit Mol, hebben de bvba Vreda Finance opgericht met zetel aan de Lodewijk De Raetstraat in Lommel. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 25.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het toestaan van leningen en kredietopeningen en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

Lijn 18 en 19 op het goede spoor?

Donderdag 6 april 2017
"Onze inkt over de Limburgse mobiliteitskwesties is nog niet helemaal opgedroogd of we vernemen vandaag weer nieuws over de mobiliteitsplannen van de Vlaamse regering. Er lijkt hoop te zijn voor de woestijn die Limburg dreigt te worden op vlak van openbaar vervoer en meer specifiek het spoorwegnet", meldt VOKA Limburg vandaag.
Vlak voor de paasvakantie besliste de federale regering dat ze 1 miljard euro zal lenen voor investeringen in spoorinfrastructuur. Een groot deel van dit bedrag zou naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Op zaterdag 22 april van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur organiseert de provincie Limburg, de lokale politie en het Centrum voor Motorbeheersing een tweede motorscreening. Tijdens deze gratis screening krijgen de motor- en scooterrijders vanaf 125 cc de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod. Nieuwe motorrijders, die nog nooit een motorscreening (…) Het hele nieuwsbericht

Strijd tegen drugs op festivals

Donderdag 6 april 2017
Het parket Limburg zal ook in het nieuwe festivalseizoen blijven optreden tegen druggebruik en overlast op festivals en grote evenementen. Het parket wil hiermee duidelijk maken dat het gebruik van verdovende middelen en/of psychotrope stoffen tijdens festivals niet getolereerd kan worden en op die manier ook vermijden dat jongeren in de sfeer van een festival beginnen te experimenten met drugs. Bij vaststelling van drugsbezit zal een lik-op-stukbeleid toegepast worden met een onmiddellijke (…) Het hele nieuwsbericht
Peggy Joos en Bart Schildermans, beiden uit Lommel, hebben de gewone commanditaire vennootschap Joos Pegy TVP opgericht met zetel aan de Vredestraat in Lommel. Doel van de vennootschap zijn verpleegkundige activiteiten.
Lommel - Beersmans & Moserez in De AdelbergZoomNu zaterdag kan u in De Adelberg terecht voor humor op het scherpst van de snee door het duo Beersmans & Monserez. Twee seizoenen terug verrasten ze vriend en vijand met hun eerste avondvullende show, One Man Show genaamd,  waarmee Beersmans en Monserez doorstootten naar de kern van het komische duo dat ze sinds toen geworden zijn. De twee heren zien in het huidige humorlandschap veel stand-up en muzikaal cabaret, maar missen de tijd van het échte variététheater (…) Het hele nieuwsbericht

Anne Marie Truyens overleden

Woensdag 5 april 2017
Lommel - Anne Marie Truyens overledenMaandag is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige Anne Marie Truyens overleden, de echtgenote van Marc Thoelen. Zij was 52 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Bryan Vanduffel overleden

Woensdag 5 april 2017
Lommel - Bryan Vanduffel overledenMaandag is Bryan Vanduffel overleden, de zoon van Luc en Linda Vanduffel-Geurts. Hij was 19 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Wim Kelgtermans overleden

Woensdag 5 april 2017
Gisteren is Wim Kelgtermans overleden, de echtgenoot van Philomène Ramaekers. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Hartaanval

Woensdag 5 april 2017
Lommel - HartaanvalZoomVandaag elf jaar geleden maakte een hartaanval een einde aan het leven van de Amerikaanse zanger Gene Pitney. En dat voor iemand die een grote hit had met ‘Something’s Gotten Hold Of My Heart’. Lees hier hoe dat sixtiessucces in 1989 opnieuw een nummer 1 werd.

Herman Vandenberk overleden

Dinsdag 4 april 2017
Lommel - Herman Vandenberk overledenGisteren is Herman Vandenberk overleden, de echtgenoot van Els Jansen. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: vrijdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Revolutionaire vinding

Dinsdag 4 april 2017
Vandaag gelezen
Een Brits team van onderzoekers heeft een van grafeen gemaakte zeef ontwikkeld die zout uit zeewater kan verwijderen. De methode zou miljoenen mensen op een eenvoudige wijze kunnen voorzien van schoon drinkwater. De Verenigde Naties verwachten dat in 2025 14 procent van de wereldbevolking met drinkwaterschaarste te maken krijgt. (Bron: ii.nl)

Waar wordt geflitst?

Dinsdag 4 april 2017
Lommel - Waar wordt geflitst?Deze week is de huisfotograaf van de lokale politie hoofdzakelijk terug te vinden op Werkplaatsen, de Luikersteenweg en de Gestelsedijk.

Openbare verkoping: Roekstraat

Dinsdag 4 april 2017
Morgennamiddag wordt in café 't Macheltje de woning Roekstraat 30 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a39ca en heeft een KI van 567 euro.

Tel de huismusmannetjes

Maandag 3 april 2017
Lommel - Tel de huismusmannetjesZoomVogelbescherming Vlaanderen betreurt dat er afgelopen weekend zo weinig meldingen over getelde huismussen bij haar binnenkwamen. Dat zal ook wel aan de vereniging liggen, want haar communicatie over dat telweekend liet nogal te wensen over. Wat er ook van zij, "Nu de huismus als soort in de nieuwe 'Rode Lijst van Vlaamse Broedvogels' aangeduid staat als 'kwetsbaar' en daardoor in het groepje van onder meer grutto, veldleeuwerik, nachtegaal en boerenzwaluw is terechtgekomen, is het tellen van tsjilpende huismusmannetjes belangrijker dan ooit," aldus Vogelbescherming Vlaanderen. De vereniging roept dan ook op om - liefst 's morgens - in je tuin te tellen hoeveel huismusmannetjes je hoort tsjilpen. Doorgeven van de resultaten kan tot 10 april. Meer info

Nog één week voor Tom

Maandag 3 april 2017
Lommel - Nog één week voor TomZoomFoto Albert Agten
Lommel - Actie tegen hinderlijk parkerenVan 5 tot 21 april voeren de Limburgse politiediensten actie tegen hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Bedoeling van de actie: het asociaal verkeersgedrag van weggebruikers ten aanzien van personen met een handicap beteugelen.
De Limburgse logistieke sector schreeuwt om nieuwe werkkrachten. Uit cijfers van de VDAB blijkt immers dat de Limburgse logistieke bedrijven in 2016 bijna 70% meer vacatures plaatsten dan in 2015. Gedeputeerde Erik Gerits, voorzitter POM Limburg: “De vacatures in de logistiek zijn zowel gericht op laag- als hooggeschoolden. De invulling van de vacatures is van groot belang voor de verdere groei van de Limburgse economie. Daarom onderneemt POM Limburg met de slogan ‘Er zit muziek in (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd, of een boek!

Maandag 3 april 2017
Lommel - Win een dvd, of een boek!ZoomCartoonist Stijn Lodewijks blijft zijn inspiratie uit het mooie weer halen. Voor ons niet gelaten! Maar wat zegt de vrouw op de cartoon wanneer haar man haar vraagt of ze nog zo'n lekkere varkenslapjes heeft?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! Wel uw postadres vermelden, anders kunnen we het pakket niet verzenden.

Wie won de dvd?

Zondag 2 april 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Elly Van Bever, met bovenstaand tekstje. Tientallen inzenders lieten de man zeggen dat zijn vrouw hem een pintje moest gaan halen, of dat ze zich moest haasten omdat hij nog naar de voetbalwedstrijd wilde en zo. Maar de jury vond de inzending van Elly de plezierigste. Zij krijgt deze week de dvd in haar brievenbus. (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Pellompel nieuwe fusienaam

Zondag 2 april 2017
Prijsvraag van de maand
Lommel - Pellompel nieuwe fusienaamWe vroegen voor onze prijsvraag van de maand naar een originele naam voor het geval Lommel ooit ook in een fusie zou treden. We kregen héél wat suggesties binnen zoals 'Lommol', 'Lommelsgestel', Gen(k)lommel, 'Ballom', 'Lommeldemollen' en 'Lomo', maar de jury ging uiteindelijk toch voor 'Pellompel', een eventuele fusie tussen Overpelt, Neerpelt en Lommel. Winnares van de maand is Sylvia Van Gaal, en zij mag haar boeketje bij Ixora gaan ophalen!

Wat hangt daar?

Zondag 2 april 2017
Lommel - Wat hangt daar?ZoomEen vreemd voorwerp in de bomen in de Keizer Karelstraat.... Een vlieger? Of iets anders? (Foto Lander Bleux)

Het goede humeur van vrouwen

Zondag 2 april 2017
Vandaag gelezen
"Als vrouwen depressief worden, houdt alles op. Want aan het goede humeur van vrouwen hangt het hele gewicht van de wereld. Mannen kunnen nog de oorlog in en zich daar amuseren, maar de treurigheid van vrouwen draagt het risico in zich dat de wereld ten onder gaat."
(De Duitse filosoof Peter Sloterdijk in De Volkskrant)
Lommel - Leerlingen WICO organiseren creadagZoomNa drie weken intensieve voorbereiding waren de leerlingen van het vijfde jaar van WICO Campus Sint-Jozef klaar om de leerlingen van basisschool Den Heuvel een geweldige en vooral erg creatieve dag te bezorgen. De laatste dag voor de paasvakantie maakten de jongens en meisjes van het eerste tot en met zesde leerjaar kennis met dans en toneel. Ook een bosspel, kookinitiatie en een fotozoektocht stonden op het programma. Deze volledig ingerichte schooldag werd deskundig begeleid door leerkrachten Anja Ameryckx, Jeroen Brosens en Annie De Smet.

Het weekend van de Ronde

Zaterdag 1 april 2017
Lommel - Het weekend van de RondeZoomHet is het weekend van de Ronde van Vlaanderen. Morgen wordt die door de profs gereden, vandaag werden ze al voorafgegaan door 16.000 amateurs. 16.000! Niet te geloven. En die moesten allemaal de Muur van Geraardsbergen omhoog fietsen. Zou Wouter Vandenhaute er ook bij geweest zijn? Overpeltenaar Dries Peeten, die niet alleen mooie muziek schrijft maar ook fijne tekeningen maakt, zag het al voor zich, getuige deze cartoon.

Allemaal bonnetjes

Zaterdag 1 april 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Allemaal bonnetjes“Bon”, zeggen ze in het Frans, als iets “goed” is. Onze Nederlandstalige variant van het woord is niet zo goed. Wat meer is, ik kan het woord “bon” of “bonnetje” nog amper horen. Ik ga u dadelijk zeggen waarom, maar eerst dit. Zonder overdrijven mag ik zeggen dat ik de nieuwe technologie echt omarm. Het leven kan er alleen maar beter en eenvoudiger op worden, niet? Dat je bijvoorbeeld nooit meer de weg moet vragen, omdat die extra mevrouw in de auto het allemaal (…) Het hele nieuwsbericht

Ook Lommel in een fusie?

Zaterdag 1 april 2017
Prijsvraag van de maand
Lommel - Ook Lommel in een fusie?Voor de prijsvraag van deze maand hebben we eens 'iets anders' bedacht... Aangezien er op heel wat plaatsen gedacht wordt aan een fusie, is dit voor Lommel weliswaar niet direct het geval. Maar stel nu eens dat Lommel wél een fusie zou aangaan: 1) met welke gemeente of gemeentes zou dit dan moeten? en 2) hoe zou die nieuwe fusiegemeente dan moeten heten? De jury kiest er deze keer het meest originele antwoord uit, waarvan de inzender dan weer een prachtig boeketje bloemen van IXORA ontvangt. Antwoorden vóór 24.00 uur vanavond aan internetgazet.lommel[!]telenet.be.
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel