Het overige nieuws

Lommel - 1-3 verlies voor Lovoc-meisjes U15AZoomIn de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen moesten de meisjes U15A van Lovoc vandaag thuis het veld op tegen Jaraco As B. In de heenwedstrijd ging Lovoc met 1-3 winnen in As. Zouden ze dat deze keer over kunnen doen?
Ze gingen alleszins vlot van start in set 1. Met een stevige opslagreeks liepen ze uit tot 10-0. Daarna slopen er foutjes in het Lommelse spel, waardoor As een heel reeks punten kon maken en de kloof dichten. De twijfel sloeg toe bij de Lommelse meisjes, met heel wat (…) Het hele nieuwsbericht

Tel het verkeer in je straat

Zondag 30 april 2023
Ben jij een straatvink? Weet je wat een straatvink is? Check het op www.straatvinken.be en schrijf je meteen in. Tel op donderdag 25 mei van 17 tot 18 uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. De UAntwerpen, KU Leuven en Ringland Academie berekenen jaar na jaar of je straat op de goede weg is.
Doet jouw straat al mee?

Burgerwetenschap in Bosland

Zondag 30 april 2023
Lommel - Burgerwetenschap in BoslandZoomSinds kort is er op vijf markante bomen in de vier Bosland gemeenten een band-dendrometer geplaatst. Met behulp van een smartphone kan de QR-code op de boom gescand worden en het getal op de dendrometer ingevoerd worden. Op deze manier kan de groei van de twee beuken (in het Pelterke in Pelt en het Burgemeesterspark in Lommel), de zwarte els (aan het Dommelhuis in Peer), de winterlinde (op de picknickplek in het Pijnven) en de grove den (vlakbij het Bosmuseum in het Pijnven) als functie van (…) Het hele nieuwsbericht
Burgerwetenschap in BoslandBurgerwetenschap in BoslandBurgerwetenschap in BoslandBurgerwetenschap in Bosland
Zoom

Noëlla heeft geworpen...

Zondag 30 april 2023
Lommel - Noëlla heeft geworpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aangename temperaturen

Zondag 30 april 2023
Weerbericht
Lommel - Aangename temperaturenDe temperaturen zijn deze dagen geen hoogdravers, maar met maxima rond een graad of 18 is het toch wel best aangenaam. Dankzij drukstijgingen is het ook overwegend droog en de zon kan tevoorschijn komen. Op maandag is er kans op een bui, daarna wordt het iets kouder.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor meer wolken in de namiddag. Het blijft echter droog en er is ook nog ruimte voor wat zon. De maxima liggen rond een graad of 18 en dat is best aangenaam.
Maandag is het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Gelijkspel voor Verbroedering LommelVerbroedering Lommel heeft bij Ham United 1-1 gelijk gespeeld.
Lommel - Grote-Brogel verliest zwaar van KattenbosIn derde provinciale heeft Sporting Grote-Brogel met 0-8 verloren van Kattenbos Sport. Vreysen (4), Burhan (2), Joppe Claes en Fonteyn maakten de doelpunten.

Gelijkspel voor Lommel-Kolonie

Zondag 30 april 2023
Lommel - Gelijkspel voor Lommel-KolonieDe Grenstrappers van Lommel-Kolonie hebben thuis 2-2 gelijk  gespeeld tegen Molenbeersel.

Lutlommel klopt Turkse FC

Zondag 30 april 2023
Lommel - Lutlommel klopt Turkse FCLutlommel VV heeft vandaag Turkse FC verslagen met 3-0. Aan de rust was de stand 1-0. Van Och, Jacobs en Luyten maakten de doelpunten. De bezoekers pakten twee rode kaarten.
Lommel - Politie St.-Truiden komt uit op rave partyZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vissen maken geluid

Zondag 30 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vissen kunnen klikken, brommen, raspen, klapperen, knorren, bonken, piepen en kraken dat het een lieve lust is."
                                                  (Lisa Bouyeure in De Volkskrant)
Lommel - Ondertussen, in Zuid-Frankrijk...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Prins Charles wordt King CharlesZoomEn op de Koning Leopoldlaan zullen ze dat wel weten... (Foto Robert Boons)

Mia Theunis overleden

Zaterdag 29 april 2023
Lommel - Mia Theunis overledenGisteren is Mia Theunis overleden, de echtgenote van Michael Hoestlandt. Zij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag 8 mei (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroeting: zondag 7 mei (17.30-18 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Tijd winnen

Zaterdag 29 april 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Tijd winnenEen kroontjespen gebruikten we toen nog. En om de vijf letters moest je die doppen in de inktpot die in je lessenaartje ingebouwd zat. Daar zat een schuifdekseltje op, om te beletten dat er iets in viel wat daar niet thuishoorde. Eén keer heb ik een vlieg van de verdrinkingsdood gered. Ze was erin gesukkeld nadat ik haar met een paar snelle handbewegingen had proberen te vangen. Het was dus mijn schuld dat ze in die zwarte smurrie lag te spartelen. Mijn opspelend geweten heeft haar korte leven gered! Dat ze (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - '90% Vlamingen leeft omringd met fastfood'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Welpjes voor wolvin Noëlla

Vrijdag 28 april 2023
Wolvin Noëlla is bevallen, dat laat het Agentschap Natuur en Bos weten. "Op basis van cameravalbeelden hebben we kunnen vaststellen dat wolvin Noëlla van de roedel van Hechtel-Eksel rond 20 april heeft geworpen. We geven op dit moment geen beelden vrij om het nest niet te verstoren. Beelden van de welpjes verwachten we ten vroegste eind juni", laat ANB weten op sociale media. 

Honden aan de leiband

Vrijdag 28 april 2023
Lommel - Honden aan de leibandZoomWie dit weekend met de hond op stap gaat, houdt die - zoals altijd - best goed aan de leiband. De boswachters en natuurinspecteurs van het Agentschap voor Natuur en Bos houden extra toezicht op loslopende honden. En dat kan je viervoeter iets lekkers opleveren. Als je hond tijdens een controle gespot wordt aan de leiband, krijg je een doosje hondenkoekjes cadeau. 
Er is de voorbije dagen heel wat commotie geweest rond de kandidatuur van Bosland om een nationaal park te worden. Natuurpunt Noord-Limburg blijft dit project volop steunen, zegt de vereniging in een mededeling.
De motivatie van Natuurpunt zit vervat in de kerndoelstelling van een nationaal park: de natuur in het park uitbreiden, versterken en verbinden. Maar de meerwaarde van een nationaal park stopt hier niet bij.
Natuur is de basis van een nationaal park maar van daaruit ontstaan (…) Het hele nieuwsbericht

Zware botsing op N69

Vrijdag 28 april 2023
Grensgevallen
Lommel - Zware botsing op N69Bij een zware botsing op de Luikerweg in Valkenswaard, de N69, is gisteren in de vooravond de inzittende van een auto zwaargewond geraakt. Bij het verkeersongeval waren drie auto's betrokken. Door de ravage werd de weg een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

Frans Keyken overleden

Donderdag 27 april 2023
Lommel - Frans Keyken overledenGisteren is Frans Keyken overleden, de echtgenoot van Louise Cuypers. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt vrijdag 5 mei (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Zakenkantoor Limburg failliet

Donderdag 27 april 2023
De rechtbank in Hasselt heeft Zakenkantoor Limburg uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 20 mei ingediend worden. Het gaat hier NIET om het Lommels Zakenkantoor.

'Rampage Open Air' komt terug

Donderdag 27 april 2023
Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 en zondag 2 juli pakt Rampage Open Air zwaar uit in Lommel en wordt het Kristalpark opnieuw even hét walhalla voor alle drum-‘n-bass- & dubstepfans. Was ROA 2022 met meer dan 40.000 feestende soldiers al een recordeditie, dan zet de organisatie dit jaar weer een nieuwe standaard. Meer dan 300 topacts uit het genre, verspreid over 6 stages, met internationaal gewilde headliners Subtronics en Wilkinson die er voor het eerst hun opwachting maken, (…) Het hele nieuwsbericht

De winter is voorbij

Donderdag 27 april 2023
Zomaar even tussendoor
Lommel - De winter is voorbijZoomZo'n dag vol zon eind april, daar wordt een mens blij van. Vandaar even verpozen bij dit "oud Nederlandsch lied" uit 1537 (!) dat iedereen in zijn of haar leven al wel eens gezongen heeft:

Die winter is verganghen,
ic sie des meien schijn;
ic sie die bloemkens hanghen,
des is mijn hert verblijt.
So ver aen ghenen dale
daer ist ghenoechlic sijn,
daer singhet die nachtegale,
also menich woutvoghelkijn.

We waren aanvankelijk van plan het volledige lied te geven, maar zes strofen - da's teveel van het goeie. Wie toch verder wil zingen moet hier maar eens kijken. En op YouTube wordt het in het Nederduits gezongen. Mooi hoor...

Een vuilnisman sterft vroeger

Donderdag 27 april 2023
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde levensverwachting in België bedroeg in 2021 gemiddeld 81,7 jaar maar dat is lang niet voor iedereen het geval. Uit diverse studies blijkt dat wie een gegoede achtergrond heeft langer leeft dan wie uit een kansarme situatie komt. Zo leven welgestelde mannen bijna tien jaar langer dan kansarme mannen. Voor vrouwen bedraagt het verschil zo'n 8 jaar.
Er is bovendien een sterke samenhang tussen het beroep dat iemand uitoefent en de levensverwachting. Beroepen die een hoger (…) Het hele nieuwsbericht

PFOS kan groei kinderen beperken

Woensdag 26 april 2023
Lommel - PFOS  kan groei  kinderen beperkenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Aan de treinreizigers...

Woensdag 26 april 2023
Lommel - Aan de treinreizigers...Gedurende vijf weekends gaan er geen treinen rijden tussen Mol en Herentals wegens spoorwerken in Herentals. Dat geldt voor komend weekend (zaterdag, zondag én maandag), het weekend van 6 en 7 mei, dat van 13 en 14 mei, 20 en 21 mei en ten slotte 27 en 28 mei.
De treinen worden dan vervangen door een busdienst tussen Mol en Herentals (en v.v.). Dit heeft ook gevolgen voor de 2 P-treinen (studententreinen op zondag) tussen Hamont-Mol-Lier-Leuven-Heverlee. Hou rekening met extra reistijden, busdienst Mol-Herentals (en v.v.) en extra overstappen. Raadpleeg alleszins de NMBS-website. (Bron: trein Weert-België)

Astrid Brouwers overleden

Woensdag 26 april 2023
Lommel - Astrid Brouwers overledenGisteren is Astrid Brouwers overleden, de echtgenote van Alfons Cuyvers. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium aan de Vonderdreef. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Twee gewonden bij verkeersongeval

Woensdag 26 april 2023
Lommel - Twee gewonden bij verkeersongevalOp het kruispunt van Astridlaan en N71 in Pelt zijn vanmiddag twee gewonden gevallen toen twee personenauto's daar met elkaar in botsing kwamen. De beide bestuurders werden naar het ziekenhuis overgebracht. Het gaat om een 60-jarige vrouw uit Lommel en een 54-jarige man uit Dilsen-Stokkem.
Morgen slaan alle Limburgse zorginstellingen en de instellingen van het Limburgse hoger onderwijs de handen in elkaar voor het event Care for Limburg. In Domein Bokrijk ontvangen ze dan liefst 1.000 leerlingen uit de derde graad middelbaar onderwijs. De leerlingen kunnen er dan kennis maken met de vele opleidingen in de zorg.
De dag begint met een grootschalige rampoefening met traumahelikopter, brandweer en ambulances, het startschot voor de leerlingen om doorheen de dag in (…) Het hele nieuwsbericht

82ha extra natuur via Natuurpunt

Woensdag 26 april 2023
Lommel - 82ha extra natuur via NatuurpuntZoomNatuurpunt kocht vorig jaar 82ha natuur in Limburg. Dat staat te lezen in het jaarverslag dat vandaag werd bekend gemaakt. Zo komt de totaal beheerde natuuroppervlakte in Vlaanderen op 28.256 ha. “Natuurgebieden aankopen blijft de beste manier om te garanderen dat ze voor altijd natuur zullen blijven. We herstellen de natuur, versterken de biodiversiteit en stellen de gebieden open voor het publiek en de samenleving”, aldus algemeen directeur Walter Rycquart. Vlaanderen is nog altijd de meest natuurarme regio van Europa. Dagelijks verdwijnt er nog vijf hectare open ruimte onder het beton.

Antwerpen anno 2024

Woensdag 26 april 2023
Lommel - Antwerpen anno 2024Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Fiets de 'Smokkelroute'

Dinsdag 25 april 2023
Lommel - Fiets de 'Smokkelroute'ZoomIn Budel is gisteren de nieuwe fietsroute ‘Smokkelroute De Groote Heide officieel geopend. Fietsers beleven het verhaal van Cor Commies en smokkelaar Johannes de Vlugge met deze fietstocht van ca. 44 km door Natuurgrenspark De Groote Heide. De opening vond plaats bij het Smokkel- en Grensmuseum in Budel.
Vanaf 1830 werd tussen Nederland en België volop gesmokkeld, zo ook in de grensstreek van Hamont-Achel, Pelt, Lommel en Cranendonck. Aanvankelijk was het smokkelen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - WICO-leerlingen zetten oefenfirma opZoomLeerlingen uit 6 Boekhouden-Informatica van WICO-campus Lommel hebben voor het vak bedrijfseconomie een oefenfirma opgezet om zo te leren over het bedrijfsleven. Een oefenfirma is een fictief bedrijf dat hetzelfde uitvoert als een normaal bedrijf maar dan met fictief geld en fictieve levering. Het assortiment bevat verschillende, voornamelijk stressvrije producten. De leerlingen leren er ook omgaan met boekhouding en ICT-toepassingen.
Lommel - Lentefeest bij Samana in KerkhovenZoomAfgelopen donderdag was er al vroeg veel bedrijvigheid in zaal Heidegalm in Kerkhoven, want Samana vierde immers het lentefeest. Na het welkomstwoord was er een korte bezinning en daarna werden de buikjes gevuld: lekkere tomatensoep met balletjes, gebraad met worteltjes en kroketten en een ijsje. Marc Stans kon iedereen bekoren met zijn meezingers en een dansje kon dan ook niet ontbreken. Tijdens de pauze was er nog koffie en taart en om 16 uur werd er afgesloten. De vele tevreden gezichten zijn een hart onder de riem van de kernleden die weer hun uiterste best hebben gedaan om dit feest te doen slagen. (Bijdrage Frieda Willekens)
Lentefeest bij Samana in KerkhovenLentefeest bij Samana in Kerkhoven
Zoom

Jack Binnemans overleden

Dinsdag 25 april 2023
Lommel - Jack Binnemans overledenIn Maaseik overleed op 8 april Jack Binnemans. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Lommel - Rugbydames sluiten seizoen af in de modderZoomAfgelopen zaterdag reisden de Lommelse rugbydames af naar het verre Ham-sur-Heure. Vanaf de eerste minuut was het al duidelijk dat zij een beetje het  'noorden' kwijt waren. Of beter gezegd helemaal 'hun kompas´. Verschillende dames speelden op een andere positie om het gemis van enkele vaste waarden op te vangen. Het plein was één grote modderpoel en de bal voelde als een gladde vis die veel te snel uit hun handen glipte. Het vangen was lastig, en het passen ging al even (…) Het hele nieuwsbericht
Rugbydames sluiten seizoen af in de modderRugbydames sluiten seizoen af in de modderRugbydames sluiten seizoen af in de modder
Zoom

Bekerzilver voor Lovoc-heren

Maandag 24 april 2023
Lommel - Bekerzilver voor Lovoc-herenZoomGisteren was een belangrijke dag voor de liefhebbers-heren van Lovoc, die in Genk moesten aantreden voor de finale in de Beker van Limburg. Met een tegenstander van formaat, de kampioenen in de eerste afdeling VKS, het Genkse Hoevoc. Lovoc staat met nog 1 wedstrijd te gaan voorlopig tweede, met slechts 1 puntje meer dan achtervolger Spalbeek, wel ruim achter Hoevoc.
Met veel "plitse-pletse"-geroep vanaf de tribunes voor Lovoc ging de wedstrijd snedig van start. Beide teams, met slechts 7 Lovoc-heren (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Fietser lichtgewond bij verkeersongevalIn de Stationsstraat in Pelt werd vanmorgen rond 8.15u een 12-jarige fietser uit Lommel aangereden door een personenwagen, bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Oudsbergen. De jongen werd daarbij licht gewond maar hij moest niet naar het ziekenhuis.

422 hardrijders betrapt

Maandag 24 april 2023
Lommel - 422 hardrijders betraptDe politie betrapte 422 hardrijders. Aan de controleposten passeerden 3.188 voertuigen. In de buurt van een school waar de snelheid beperkt is tot 30 km per uur reed een autobestuurder 62 km per uur.
Lommel - Clubsfeer in het CC met Bar DadaZoom“De donderdagavond is de nieuwe vrijdagavond”, hoor je wel eens. Zeker in Cultuurcentrum De Adelberg is dit niet gelogen, want Bar Dada is uitgegroeid tot een fenomeen onder muzikanten en muziekliefhebbers.  “De Bar Dada’s lopen inderdaad goed”, zegt Marij Vandenberk, muziekprogrammator in het cultuurcentrum. “We hebben hiermee wellicht een gebrek aan clubsfeer in de regio ingevuld. Het clubcircuit kenmerkt zich door verrassende optredens van vaak jonge Belgische of (…) Het hele nieuwsbericht

Héél wat om te doen...

Maandag 24 april 2023
Lommel - Héél wat om te doen...Zoom                                                                          (Foto Robert Boons)

Luca Brecel tegen O'Sullivan

Zondag 23 april 2023
Lommel - Luca Brecel tegen O'SullivanZoomIn de kwartfinales van het WK snooker moet Luca Brecel aantreden tegen zevenvoudig wereldkampioen Ronnie O'Sullivan (rechts).
(Cartoon: Fobie)

Lovoc-jongens U15 kampioen

Zondag 23 april 2023
Lommel - Lovoc-jongens U15 kampioenZoomDe jongens U15 van Lovoc hadden er gisteren een drukke dag opzitten. In de ochtend speelden ze, op neutraal terrein in Helchteren, een belangrijke wedstrijd tegen de jongens van VTI Safesign Hasselt in een match om de Limburgse kampioenstitel.
In de eerste set kwamen de Lommelse boys er niet aan te pas. Waren ze nog te moe omwille van het vroege volleybal-uur? Waren ze onder de indruk van de andere hal, of van de tegenstander? Geen idee. Feit was ook wel dat het Hasselt op haast ieder vlak (…) Het hele nieuwsbericht
Lovoc-jongens U15 kampioen
Zoom
Lommel - Grenstrappers Kolonie haalt zwaar uitVerbroedering won vanmiddag thuis met 2-1 van Sp. Grote Brogel, en Lutlommel speelde 1-1 gelijk bij SV Breugel. Kattenbos tegen Kaulille FC werd 2-1 voor de thuisploeg, en Kolonie tot slot ging met zware 0-6 cijfers winnen bij FC Helson Helchteren B!

Gevoelig kouder

Zondag 23 april 2023
Weerbericht
Lommel - Gevoelig kouderLage luchtdruk overheerst de komende 24 uur over onze streken en er staat behoorlijk wat neerslag op het programma. Wel wordt er relatieve zachte lucht aangevoerd met maxima die vrij normaal zijn voor de tijd van het jaar. Na het weekend schuift koude lucht over onze streken en komt het kwik amper boven 10 graden uit. Het blijft licht wisselvallig met af en toe nog een regenbui, maar er is wel meer zon.
Vandaag staat er regen op het programma. De ochtend verloopt droog, maar de wolken nemen al vlug (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Damesvoetbal: Lommel - Zonhoven 1-3In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 1-3 verloren van Zonhoven Utd.

Afscheid van twee Lovoc-dames A

Zaterdag 22 april 2023
Lommel - Afscheid van twee Lovoc-dames AZoomVandaag was er de laatste competitiewedstrijd van de Lovoc-dames A van dit seizoen. Ze speelden thuis tegen het nummer 4 in de reeks, Mavo Dilsen-Stokkem B.
In set 1 legde Lommel al snel de druk erop. Met stevige opslagen en sterk blokkerend stond al snel de 7-2 op het bord. Maar ook Mavo wist wat aanvallen was, en met een muurtje blokkeerden ze naar 7-5. Maar Lovoc acete er daarna weer vrolijk op los, 12-6. Mavo sloop stilaan terug en met 2 knappe blocks kwamen ze op 17-16. Een Lommels tipballetje zette (…) Het hele nieuwsbericht

Het gaat wat geven

Zaterdag 22 april 2023
Lommel - Het gaat wat gevenWe bevinden ons in een schoonheidswinkel waar men wel eens een bekertje thee aangeboden krijgt. Zeer vriendelijk, maar met meestal enkele winkeltassen in beide handen is het nuttigen van een bloedhete beker thee geen gemakkelijke opdracht. Na onze best gedaan te hebben met het ruiken aan de vele producten en we onze keuze hebben gemaakt, begeven we ons naar de kassa. Een goedlachse verkoopster wacht ons daar op en richt zich tot mijn vrouw. Wat een verstandige zet is. “Bent u al member?”, vraagt ze aan (…) Het hele nieuwsbericht

Tilly van Engeland overleden

Vrijdag 21 april 2023
Lommel - Tilly van Engeland overledenDonderdag is Tilly van Engeland overleden, de echtgenote van Jaak Nijs. Ze was 66 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10u) in het crematorium. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Dramatisch minder vogels in LimburgZoomUit de jaarlijkse vogeltelling van de Provinciale Vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie, blijkt dat het aantal vogels in Limburg daalt. Alleen in de bosbiotopen is er positief nieuws: vooral roofvogels, maar ook raven doen het daar goed.
“Er is meer dan reden tot onrust”, zegt Jan Gabriëls, voorzitter van de Vogelwerkgroep. “De biodiversiteit vermindert, en dat kan je aan de hand van de cijfers goed vaststellen.” De oorzaken daarvan liggen bij de mens. “Eén van de grootste vernietigers van biotopen is de landbouw. De vogels van het platteland zijn verschrikkelijk achteruitgegaan. Er zijn bijna geen leeuweriken meer in graanvelden, de kieviten doen het slecht, grutto’s (foto) staan op het punt te verdwijnen in Limburg… Als je kijkt naar de grafieken van de weidevogels, dat is huilen met de pet op.” (Foto Theo Van Vlierden)
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren er 35.192 landbouwbedrijven in België, een daling van -2,3% ten opzichte van het jaar ervoor. In Vlaanderen was de daling het grootst: -3,3%. De afname van het aantal bedrijven ging gepaard met een lichte afname van de oppervlakte cultuurgrond met 0,5%. Statbel)

Brandstichting in zwembad

Vrijdag 21 april 2023
Lommel - Brandstichting in zwembadOnbekenden hebben wc-papier in brand gestoken in de toiletten van het zwembad. Er is nauwelijks schade. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Infonamiddag bij Samana-Centrum

Donderdag 20 april 2023
Lommel - Infonamiddag bij Samana-CentrumZoomVanmiddag verzorgden medewerkers van het Lokaal Dienstencentrum 't Trefpunt in het Kapittelhof een voordracht voor alle leden van Samana Lommel-Centrum. Een dertigtal deelnemers vernamen er alles over hun werking en waarvoor je bij hen al senior terecht kan. Het was een leerrijke namiddag. (Bijdrage Louisa Willekens)
Infonamiddag bij Samana-Centrum
Zoom

Christina Timmermans overleden

Donderdag 20 april 2023
Lommel - Christina Timmermans overledenGisteren is Christina Timmermans overleden, de weduwe van Marcel Kerckhofs. Ze was afkomstig van Overpelt en werd 93 jaar. De uitvaartdienst en de begraving op de begraafplaats van Lommel-Centrum zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Man (53) gewond bij aanrijding

Donderdag 20 april 2023
Lommel - Man (53) gewond bij aanrijdingVanochtend rond 6.30 uur botsten twee auto's op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Een 53-jarige man uit Lommel raakte daarbij gewond.

Hou de Russen tegen!

Donderdag 20 april 2023
Lommel - Hou de Russen tegen!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dak vat vlam: beperkte schade

Donderdag 20 april 2023
Op het Dorp vatte gisterenavond rond 18.30 uur een dak vlam na het uitvoeren van werken. De schade is beperkt gebleven.
Lommel - Een weekend met veel verkeerscontrolesZoomKomend weekend staat een grootschalige politieactie op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag 22 april en zondag 23 april controles uit in het verkeer. Er zal onder meer gecontroleerd worden op alcoholgebruik, drugsgebruik en snelheid.
De actie focust op de weekendongevallen, die nog steeds een belangrijk deel van de ongevallencijfers vertegenwoordigen. 
UPDATE Nationaal start morgenvroeg ook een flitsmarathon. Die duurt tot zaterdagmorgen 6u.
Deze voormiddag botsten een auto en een 46-jarige bromfietster op de Balendijk. De bromfietsster raakte daarbij gewond.

Eddy Deburchgraeve overleden

Woensdag 19 april 2023
Lommel - Eddy Deburchgraeve overledenIn Leuven is gisteren Eddy Deburchgraeve overleden, de echtgenoot van Rosa-Anne Annys. Hij was geboren in Assebroek en zou vrijdag 78 jaar geworden zijn. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 

Frans Vandenberk overleden

Woensdag 19 april 2023
Lommel - Frans Vandenberk overledenIn WZC Hoevezavel is vandaag Frans Vandenberk overleden, de echtgenoot van Mina Lemmens. Hij was 85 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Vandaag gelezen
"Zijn vertelstijl is romantisch maar toch heel simpel. Hij is in staat muziek te componeren waarbij ieder instrument slechts een noot speelt, maar door telkens de ene na de andere toe te voegen weet hij toch werkelijk grandioze concerten te construeren. (...) Ik vind dat hij wordt ondergewaardeerd."
(De Italiaanse auteur en regisseur Niccolò Ammaniti in De Volkskrant over de Noord-Limburgse componist Wim Mertens)

Aangepaste schutkring wolven

Woensdag 19 april 2023
Lommel - Aangepaste schutkring wolvenZoomWanneer er als gevolg van een wolvenaanval op paarden of runderen een potentiële probleemsituatie ontstaat, kan het Agentschap Natuur en Bos een schutkring afbakenen waarbinnen subsidies voor paarden en runderen mogelijk zijn. Deze geldt voor zes maanden en is verlengbaar.
In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring (zie afbakening op bijgevoegde kaart) kunnen nu ook voor runderen en paarden subsidies voor wolfwerende maatregelen worden verkregen. Pony’s zitten vervat in deze verruimde subsidieregeling. De Vlaamse minister van Omgeving heeft deze schutkring en dus ook de subsidiemogelijkheid uitgebreid en verlengd tot 31 augustus 2023.

Gusta Luyten overleden

Woensdag 19 april 2023
Lommel - Gusta Luyten overledenGisteren is Gusta Luyten overleden, de weduwe van de in 1970 gestorven Lambert Steensels en de levenspartner van Felix Cochet. Zij was 81 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Steun Rode Kruis: koop pleisters

Woensdag 19 april 2023
Lommel - Steun Rode Kruis: koop pleistersZoomVanaf morgen 20 april kan je de verkopers van Rode Kruis Lommel weer vinden in de winkelcentrums en op de grotere parkings te Lommel. Dit jaar géén stickers, maar wél pleisters! Dus... steun je afdeling en koop deze pleisters.

Jeannine Moons overleden

Dinsdag 18 april 2023
Lommel - Jeannine Moons overledenGisteren is Jeannine Moons (80) overleden. Zij woonde in Lommel maar was afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters.

Drie arrestaties voor overval

Dinsdag 18 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
In het onderzoek naar een zeer brutale overval op een frituur aan het Kerkplein in Olmen (Balen) heeft de recherche van PZ Balen-Dessel-Mol afgelopen weekend na intensief speurwerk een 18-jarige en twee minderjarigen kunnen arresteren. De 37-jarige zaakvoerder van de frituur wilde donderdagavond  zijn zaak sluiten, toen twee vermomde verdachten hem met een vuurwapen bedreigden. Ze eisten de inhoud van de kassa. Tijdens een handgemeen werd een schot gelost, waarbij de kogel de friturist in het been werd (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ontbijt thuisgebonden zieken Samana KerkhovenZoomNaar jaarlijkse gewoonte krijgen de thuisgebonden zieken van Samana Kerkhoven in de Paastijd een lekker ontbijt aangeboden. En zo trokken de kernleden afgelopen zaterdag op pad om die mensen eens te verrassen. Het is een hart onder de riem en ze genieten van het ontbijt maar vooral van de gezellige babbel die er bij hoort. Ook de bewoners van Home Berkenhof werden niet vergeten zij kregen een mooie korf met paaseitjes en die vielen zeker wel in de smaak. (Bijdrage Frieda Willekens)
Ontbijt thuisgebonden zieken Samana Kerkhoven
Zoom
Lommel - 18 maanden gevorderd voor wietplantageHet Openbaar ministerie heeft 18 maanden cel, deels met uitstel, gevorderd tegen een 52-jarige vrouw uit Lommel die in de kelder van haar woning een wietplantage liet uitbouwen. De politie had er 700 planten aangetroffen. Tegen de man die de wietplantage uitbouwde is twee jaar effectieve celstraf gevorderd. Op 15 mei wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Lisette Paesen overleden

Maandag 17 april 2023
Lommel - Lisette Paesen overledenZaterdag is Lisette Paesen overleden, de weduwe van de in 1981 gestorven Leon Feyen en de levensgezel van de in 2007 overleden Willy De Loose. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Ludovicus Cochet overleden

Maandag 17 april 2023
Lommel - Ludovicus Cochet overledenVandaag is Ludovicus Cochet overleden, de weduwnaar van Julienne Goelen. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Parasols beschadigd

Maandag 17 april 2023
Lommel - Parasols beschadigdIn de Duinenstraat hebben onbekenden parasols beschadigd. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Nieuwe voorzitter voor WICO

Maandag 17 april 2023
De Noord-Limburgse scholengroep WICO heeft een nieuwe voorzitter: An Van Gompel. Ze werd door de raad van bestuur aangesteld in opvolging van Guy Klok.

Danny Van Langendonck overleden

Maandag 17 april 2023
Lommel - Danny Van Langendonck overledenGisteren is Danny Van Langendonck overleden, de echtgenoot van Yolanda Sengers. Hij was geboren in Balen en werd 56 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

En de winnaars zijn...

Maandag 17 april 2023
Lommel - En de winnaars zijn...Nu zaterdag vindt de tweede editie plaats van Catch in the Dark in CC De Adelberg in Lommel. Héél wat lezers wilden erg graag een gratis ticket, maar een onschuldige hand pikte er vier uit, nl. Jo Van den Broeck en Linda Weckx uit Lommel en Kelly Mennen en Annemie Laenen uit Pelt. Proficiat! Voor alle anderen: er zijn nog tickets verkrijgbaar via deze link.
Lommel - Nu woensdag is het weer BuitenspeeldagZoomWaar blijven ze het iedere week toch halen? Geweldig toch ! De Buitenspeeldag vindt trouwens plaats in speeltuin Dol-fijn vlakbij het zwembad van 13 tot 17 uur. (Foto Robert Boons)
Lommel - 2-3 verlies voor Lovoc-meisjes U17AZoomSpeeldag 6 in de 2de ronde bij de meisjes U17A van Lovoc, met het bezoek van de buren van VC Pelt B.
In set 1 gaat Pelt er al meteen vandoor. Met stevige opslagdruk en kleine Lommelse foutjes staan al snel de 1-8 en 2-11 op het bord. Na een Lommelse time-out komt Lovoc, ook met sterke opslagen, terug tot 10-16. De opslagdruk aan beide zijden van het net blijft hoog, en met een ace brengt Lovoc de stand op 17--21. De punten gaan verder wat heen en weer, en met een goeie opslag maakt Pelt uit met (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Kuyken overleden

Zondag 16 april 2023
Lommel - Henri Kuyken overleden
Vrijdag is Henri Kuyken overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Catharina Hoex. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Laatste thuiswedstrijd heren A LovocZoomOp de voorlaatste speeldag van de heren A van Lovoc in promo 1, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, kwam Kivola Riemst B op bezoek. En wie er nog op bezoek kwamen waren niet minder dan de Lommelse burgemeester Bob Nijs en schepenen Peter Vanderkrieken en Dirk Vanderhoydonks. Zij kwamen mee met het bestuur, het team en alle Lovoc-supporters het jubileumseizoen 60 jaar Lovoc afsluiten.
En de schepen van sport Dirk viel ook de eer te beurt de eerste opslag te mogen serveren. Het was meteen een (…) Het hele nieuwsbericht
Laatste thuiswedstrijd heren A LovocLaatste thuiswedstrijd heren A Lovoc
Zoom
Lommel - Véél goals bij Grenstrappers KolonieLutlommel verloor gisterenavond met 0-2 van de tweede in de stand FC Maasland NO B, Kattenbos speelde vanmiddag in en tegen Sp Grote Heide, en won er met 1-2, Verbroedering speelde 0-0 gelijk tegen Sp Wijchmaal. Grenstrappers Kolonie wonnen vanmiddag met 5-4 van Lindelhoeven B, de supporters hebben daar waar voor hun geld gekregen...
Lommel - Onverwachte ontmoeting voor ruimteschip JuiceZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jean Dierckx overleden

Zaterdag 15 april 2023
Lommel - Jean Dierckx overledenIn Mol is gisteren Jean Dierckx overleden, de weduwnaar van Marie Thérèse Borrenberghs. Hij was geboren in Lommel en werd 90 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

CVO bezocht federaal parlement

Zaterdag 15 april 2023
Lommel - CVO bezocht federaal parlementZoomWat is het verschil tussen wetten en decreten? Welke weg legt een wetsvoorstel af? Het TKO van het CVO Cursa vond en zocht antwoorden in het federaal parlement in onze hoofdstad. De cursisten namen plaats op de zitjes van Kamerleden en ministers en kregen een boeiende uitleg van een gids die hen tevens de tot de verbeelding sprekende Senaat toonde. In het hart van onze democratie leerden ze hoe ons land werkt, hoe beslissingen genomen worden, dat niets zwart-wit is,... Een mooie wandeling doorheen het historische centrum van Brussel volgde en de dag werd afgesloten op een zonnig terrasje. (Bijdrage Sylvia Poorters)
Lommel - Belgische wolven in Nederland gesignaleerdZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Lommel - Damesvoetbal: Kadijk wint van LommelZoom
In het damesvoetbal heeft Kadijk gisteren Lommel SK verslagen met 6-3. Vóór de aftrap werd een minuut stilte gehouden voor de overleden Johan De Rudder. (Foto Albert Loos) Meer foto's

Dames en Heren,

Zaterdag 15 april 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Dames en Heren,Echt, ik had me vast voorgenomen om het niet meer over de woke-waanzin te hebben. Nooit meer. En hier springt mij deze antiwoke-aanspreking zo maar uit mijn pen. Zou het dan toch waar zijn dat ik een onherstelbaar gebrainwasht slachtoffer van de ‘penisbeschaving’ ben?
Ja, ik weet het. Laat het executiepeloton maar aanrukken. Wie binnen afzienbare tijd nog het onbeschaamde lef heeft zijn/haar lezers zo aan te spreken, krijgt misschien nog één keer de kans om zich te rehabiliteren mits (…) Het hele nieuwsbericht

Driek Dijkmans overleden

Vrijdag 14 april 2023
Lommel - Driek Dijkmans overledenGisteren is Driek Dijkmans overleden de weduwnaar van Elza Hollanders. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten familiekring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Beloken Pasen

Vrijdag 14 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Zondag is het Beloken Pasen. Vanwaar die naam? 'Beloken' is het voltooid deelwoord van het werkwoord 'beluiken': (af)sluiten. Met Beloken Pasen wordt de paasweek ('het paasoctaaf', acht dagen vanaf Pasen) afgesloten. (K & L)
Lommel - Eva Kaili heeft gevangenis verlatenZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Meestal droog

Vrijdag 14 april 2023
Weerbericht
Lommel - Meestal droogOp de lange termijn zit er wat verschil in de weerkaarten. Terwijl het ene weermodel voor temperaturen zelfs boven 20 graden gaat, geeft het andere maxima rond 18 graden en een grotere neerslagkans. Wel gaan alle weermodellen voor hogere temperaturen. Op korte termijn houden we het meestal droog, maar staat er wel een voelbare wind.
Vandaag wisselen brede opklaringen af met wolken. Het blijft meestal droog, maar de matige zuidwestenwind voelt soms fris aan. Maxima rond 14 of 15 (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Markt in Olmen is gisteravond een gewapende overval gepleegd op een frituur. Twee personen bedreigden de uitbater met een vuurwapen. Er ontstond een schermutseling, waarna de daders geld uit de kassa gristen en op een bromfiets wegvluchtten. De uitbater moest in het ziekenhuis worden opgenomen.
Op het kanaal Bocholt-Herentals is gisternamiddag ter hoogte van de Kruisboogstraat in Herentals een leeg schip tegen de spoorwegbrug gevaren. "Het is met de cabine tegen de brug gevaren", vertelt Ben Nauwelaers van de Vlaamse Waterweg. "Een aantal brokstukken van het schip is in het water beland, maar die zijn er ondertussen al weer uitgevist. De cabine is er grotendeels af. Het schip heeft zich vlak na de brug aan de kade gelegd, toevallig ook de eindbestemming van het schip."
De brug (…) Het hele nieuwsbericht

Neos Lommel in bad

Vrijdag 14 april 2023
Lommel - Neos Lommel in badZoomOndanks de vele regenbuien van de afgelopen dagen meende het bestuur van Neos Lommel dat het tijd was voor een bad… een TAALbad weliswaar! Daarom nodigden zij gisteren Carine Calhoun uit. Carine heeft geschiedenis en taal gestudeerd en heeft met die kennis steeds haar interessesfeer aangedikt met vreemde talen, een vertaalbureau, medewerking aan de Assimil-taalcursussen. Chinees, hiërogliefen, Vlaamse dialecten,… noem maar op. Geen wonder dat dit moest resulteren in voordrachten over (…) Het hele nieuwsbericht

Chantal Kelders overleden

Donderdag 13 april 2023
Lommel - Chantal Kelders overledenGisteren is Chantal Kelders overleden, de echtgenote van Paul Rackels. Ze was geboren in Hamont en werd 66 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in familiekring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Het DNA van twee "Limburgse" jonge wolven is aangetroffen bij heel wat schadegevallen in Nederland. Dat meldt het INBO. Het gaat om mannetjes uit 2021 die een tijd lang bij de roedel in Hechtel-Eksel zijn gebleven na de worp van 9 welpen in 2022. "Dat zijn jaarlingen", zegt Koen Van Muylem van het INBO, het Instituut voor Bos- en Natuuronderzoek. "Ze zijn iets langer dan verwacht bij de roedel gebleven, maar het was onvermijdelijk dat ze zouden vertrekken. Er kunnen nooit meerdere mannetjes in een (…) Het hele nieuwsbericht

Kom bloed geven

Donderdag 13 april 2023
Lommel - Kom bloed gevenZoomPaasvakantie: veel donoren genieten ervan! Gevolg? Er zijn minder bloeddonaties en de bloedvoorraad daalt. Kom daarom zeker bloed geven in Lommel op donderdag 13, 20 en of 27 april. Maak vandaag nog je afspraak via www.rodekruis.be/waargeven; voor de piepkleine baby met geelzucht, voor het slachtoffer van een verkeersongeval, of voor die collega met een kankerbehandeling!

Lekkende stookolietank: Promaz

Donderdag 13 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 april vorig jaar is het stookoliefonds Promaz in werking om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen eindelijk financieel te ondersteunen en te ontzorgen, op kosten van de sector. Tijdens het eerste jaar dat het stookoliefonds in werking was, werden er 819 aanvragen ingediend. Bijna 2 op de 3 aanvragen, of 63% komt uit Vlaanderen, meldt minister van omgeving Zuhal Demir. Dat is opvallend. In Wallonië worden er 750.000 huizen verwarmd met stookolie, in Vlaanderen 414.000.
“Mensen die een lekkende stookolietank of -leidingen hebben, of mensen die een uitgevoerde sanering terugbetaald willen zien, moeten niet twijfelen en zich aanmelden bij Promaz. Het fonds is er, na lang aandringen, om hen te helpen”, klinkt het bij Demir. Promaz

Parachutisten durven niet uit boom

Donderdag 13 april 2023
Lommel - Parachutisten durven niet uit boomZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen mag het BK Veldrijden in 2026 organiseren. Dat maakt de Belgische Wielerbond bekend op zijn website. De cross gaat door op de mijnterril en zo wordt dit BK één van de zwaarste ooit in de geschiedenis.

Macron spreekt Nederlands

Woensdag 12 april 2023
Lommel - Macron spreekt NederlandsZoomTijdens zijn officieel bezoek aan Nederland heeft de Franse president Macron vandaag even Nederlands gesproken. (Cartoon: Fobie)

Woninginbraak op Luikersteenweg

Woensdag 12 april 2023
Lommel - Woninginbraak op LuikersteenwegAan de Luikersteenweg hebben dieven bij een inbraak in een woning geld en juwelen gestolen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten. In de Duinenstraat zijn parasols gestolen.

Bokrijk: 65 jaar jong

Woensdag 12 april 2023
Lommel - Bokrijk: 65 jaar jongZoomOp 12 april 1958 opende het Openluchtmuseum Bokrijk officieel de deuren voor het grote publiek. Het werd meteen een klassieker voor schoolreizen en daguitstappen. Mensen konden een beetje tijdreizen naar de periode van voor de oorlog, zelfs naar de 19de eeuw. Bokrijk groeide uit tot een succes maar kreeg in de 20ste eeuw een stoffig imago. De laatste jaren is hard getimmerd om van Bokrijk terug een hip museum te maken. Een eerste schot in de roos was het optrekken van de tijdlijn naar de sixties. En met het (…) Het hele nieuwsbericht
Bokrijk: 65 jaar jong
Zoom

Jean Van Hooghten overleden

Woensdag 12 april 2023
Lommel - Jean Van Hooghten overledenMaandag is Jean Van Hooghten overleden, de echtgenoot van Ria Van Decraen. Hij was 71 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Poldine Mannaerts overleden

Woensdag 12 april 2023
Lommel - Poldine Mannaerts overledenGisteren is Poldine Mannaerts overleden, de echtgenote van Jean Luyten. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - John Deere gaat tractoren assembleren in GenkZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Patricia Smets overleden

Woensdag 12 april 2023
Lommel - Patricia Smets overledenOp 6 april is Patricia Smets overleden, de partner van Pierre Jansen. Zij was 32 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin.
Lommel - Priester Guido Van de Broek overledenZondag is in Hasselt priester Guido Van de Broek, ere-directeur van Caritas Limburg, overleden. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Kerkhoven. Op 8 juli 1962 werd hij in Luik priester gewijd. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Nonkel Gust

Woensdag 12 april 2023
Danny doet Danny
Lommel - Nonkel Gust‘Goeiemorgen!’ riep ik hijgend, nadat ik langs de achterdeur via het smalle, witte gangetje de keuken kwam binnengewandeld. Twee enthousiaste goedemorgens kaatsten bijna ogenblikkelijk terug in mijn richting. Tante Maria droeg glimlachend een dienblad met brood, boter, thee, suiker en kopjes. Nonkel Gust keek niet op. Hij was in volle concentratie en balanceerde met flink wat borden en schoteltjes vol beleg.
Zoals elke schooldag had ik de pakweg honderd meter van bij ons thuis naar hun woning al (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Volgens Peter Vandermeersch, CEO van het Ierse krantenbedrijf Independent News & Media (INM) dat kranten waaronder de Irish Independent en Sunday Independent uitgeeft, zullen gedrukte kranten binnen zeven tot tien jaar verdwijnen. Hij zei dat in een gesprek met de Ierse omroep RTÉ. Vandermeersch vertelde aan het programma This Week dat de Vlaamse uitgeverij Mediahuis - die bij ons o.m. Het Belang van Limburg uitgeeft en eigenaar is van INM - zich voorbereidt om een "digital only"-bedrijf te worden. "We zullen waarschijnlijk enkele zaterdag-, zondag- of weekproducten drukken, maar door de week zal drukwerk overal verdwijnen, in heel Europa."

Rijkdom vs. zwarte sneeuw

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het vermogen van de holding achter de Boerenbond groeide tot bijna 5 miljard euro in het afgelopen decennium. Die rijkdom staat in schril contrast met de zwarte sneeuw die veel Vlaamse landbouwers zien." (Apache)

Gunstige lange termijn

Dinsdag 11 april 2023
Weerbericht
Lommel - Gunstige lange termijn In een strakke westcirculatie worden storingen en buien in vlug tempo afgewisseld. Daarbij staat er bij momenten veel wind en er wordt ook koude lucht aangevoerd met ondermaatse maxima. Tussen de regen en buien door, zijn er ook wel droge perioden met zonneschijn. Een verbetering volgt er in het weekend, dan wordt het stilaan droger en wat zachter. Na het weekend lijkt er warm en zonnig lenteweer in de maak te zijn.
Vandaag komen er, na flink wat zon, steeds meer stapelwolken opzetten en kan (…) Het hele nieuwsbericht

'Vijgen na Pasen'

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
‘Vijgen na Pasen’ – waar komt deze uitdrukking vandaan? Vijgen na Pasen betekent dat iets te laat is om nog zin te hebben. De oorsprong ligt in vroegere vastenperiodes. Veel mensen letten in de vastenperiode op hun voeding: ze eten minder, en vooral minder zoetigheden. Wat precies, dat kies je zelf.
Vroeger was dat niet zo: er bestond een lijst, uitgevaardigd door de Kerk, van wat je wel en niet mocht eten. Gedroogde vijgen waren zowat de enige zoetigheid die was toegelaten, en dus erg populair. Maar vijgen worden doorgaans geïmporteerd, en de import verliep in vroegere tijden niet zo gesmeerd als nu. Vandaar dat er wel eens een lading vijgen te laat kwam, na Pasen dus. Die vijgen na Pasen hadden dus eigenlijk geen nut meer. (KerkNet)

Jan Caeyers overleden

Dinsdag 11 april 2023
Lommel - Jan Caeyers overledenZondag is Jan Caeyers overleden, de echtgenoot van Alice Van Hout. Hij was geboren in Mol en werd 92 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Marcel Bogers overleden

Dinsdag 11 april 2023
Lommel - Marcel Bogers overledenGisteren is Marcel Borgers overleden. Hij was geboren in Buvingen en werd 92 jaar. De asverstrooiing vindt plaats in familiale kring op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Online condoleren via www. uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Gewijzigde bezoekuren in Noorderhart-ziekenhuisDe bezoekuren van het Noorderhart-ziekenhuis in Pelt zijn gewijzigd. Het ziekenhuis vestigt daar de aandacht op omdat er nog altijd veel mensen klaarblijkelijk daar niet van op de hoogte zijn.
Van 15 tot 20 uur ben je bij Noorderhart welkom om bij een patiënt op bezoek te komen. Er zijn wel enkele uitzonderingen.
Verder is een mondmasker niet meer verplicht, behalve op intensieve zorgen, oncologisch dagziekenhuis, pediatrie, neonatologie, spoedgevallen, geriatrie en G-dagziekenhuis. Voor geriatrische patiënten die door de geriaters worden behandeld op niet-geriatrische afdelingen gelden dezelfde regels.
Kort nieuws van bij de buren
De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) mag opnieuw vijf jaar lang naar diepe aardwarmte zoeken. Dat laat Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weten. De Vlaamse regering keurde de verlenging van de bestaande opsporingsvergunning goed.
Het gebied waar VITO opsporingen mag uitvoeren, bevindt zich onder de Balmatt-site in de regio Mol-Dessel. Vlaams minister Demir: “Door de verlenging van de vergunning kan VITO de komende vijf jaar verdere (…) Het hele nieuwsbericht

Traditie bij Samana Kattenbos

Dinsdag 11 april 2023
Lommel - Traditie bij Samana KattenbosZoomOp de tweede paasdag hebben ze bij Samana Kattenbos een traditie opgebouwd: eerst kienen en daarna genieten van boekweit pannenkoeken met spek. En tot slot, om mee naar huis te nemen, een geknutseld paashaasje door de kernleden.
Traditie bij Samana KattenbosTraditie bij Samana KattenbosTraditie bij Samana Kattenbos
Zoom

Luc Hendrickx overleden

Dinsdag 11 april 2023
Lommel - Luc Hendrickx overledenOp 8 april is Luc Hendrickx overleden, de echtgenoot van Lut Van Langenhove. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Nicole Gerard overleden

Maandag 10 april 2023
Lommel - Nicole Gerard overledenGisteren is Nicole Gerard (63) overleden, de weduwe van Ivan Carremans. Zij woonde in Koersel en was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen is momenteel minstens één boek van de Bijbel in 3.610 talen beschikbaar. De volledige Bijbel is inmiddels al vertaald in 733 talen. De Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen hoopt de Bijbel tegen 2038 in nog eens 1.200 talen te vertalen. Wereldwijd worden naar schatting 7.400 talen gesproken.

Winnaars 'André Vermeulen'

Maandag 10 april 2023
Lommel - Winnaars 'André Vermeulen'ZoomHéél wat lezers mailden om kans te maken op een duo-ticket voor de lezing van André Vermeulen nu woensdag in CC De Adelberg in Lommel... Een onschuldige hand pikte er vijf uit, nl. Marc Tormans en Rudy Reijmen uit Lommel, Mieke Vaes uit Pelt, Diana Serneels uit Leopoldsburg en Eddy Driessens uit Hechtel-Eksel. Proficiat! Voor alle anderen die iets minder geluk hadden... Er zijn nog tickets beschikbaar via deze link!

Internationaal Rugby in Lommel

Maandag 10 april 2023
Lommel - Internationaal Rugby in LommelZoomAfgelopen zaterdag ontving rugbyclub RC Murphy's de Engelse ploeg Daventry RC op de Lommelse velden. Omstreeks 14 uur kwamen de Engelse spelers en supporters met een volle bus toe voor de vriendschappelijke match. De Lommelse mannen waren al netjes aan het opwarmen, want zij wilden het thuispubliek verwennen met mooi rugby en vooral... de winst binnen halen. Vanaf het eerste moment was het een zeer aangename kennismaking met spelers en supporters. Ze waren 'nice' en 'kind' en waren klaar voor een (…) Het hele nieuwsbericht
Internationaal Rugby in LommelInternationaal Rugby in LommelInternationaal Rugby in Lommel
Zoom

Alles wordt duurder

Maandag 10 april 2023
Lommel - Alles wordt duurderZoom                                                                        (Foto Robert Boons)

Johan Vanden Berk overleden

Zondag 9 april 2023
Lommel - Johan Vanden Berk overledenGisteren is Johan Vanden Berk overleden, de echtgenoot van Josée Scheelen,en de vader van Dirk, Ina en Ward. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Hoogconjunctuur in de bouw

Zondag 9 april 2023
Lommel - Hoogconjunctuur in de bouwZoomIn tegenstelling tot de bouwsector in de menselijke samenleving heerst bij de vogels een ware hoogconjunctuur in de bouw. En zoals op de foto te zien is staan mezen - hier een pimpelmees - best open voor moderne huisvesting - het moet niet altijd een houten kastje zijn. Al lijkt het er op dat de architect het dak vergeten is. (Foto Christina Put) 

Zacht paasweekend

Zondag 9 april 2023
Weerbericht
Lommel - Zacht paasweekendEen uitloper van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen tempert de onstabiliteit over onze streken. Daarbij wordt de aangevoerde lucht steeds droger en krijgt de zon ook meer kansen. Bovendien komen de te temperaturen een stuk hoger uit. Later op Paasmaandag bereiken regenzones onze regio en dat is het begin van een erg wisselvallige en natte week.
Vandaag kan het mistig zijn in de ochtend, maar de zon kan al vrij vlug doorbreken. Daarna wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Paaseieren zoeken in de tuin, vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Zijt ge al terug?

Zondag 9 april 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Zijt ge al terug?Op liften was ze niet gesteld. Ik bedoel de toestellen die je van de ene verdieping naar de andere brengen, niet het duimgewijs reizen. In het woonzorgcentrum stapte ze nooit alleen in de lift. Als we vroegen waarom niet, volgde er altijd het verhaal van pa en grootvader die ooit vast hadden gezeten in de lift van het oude ziekenhuis. Als ik me niet vergis was het na een kraambezoek. De tijd dat ze er vastzaten, werd bij elk verhaal langer.  
De lift in het woonzorgcentrum zorgde er wel voor dat sommige (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Douane onderschept MDMA in paashazenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Ongeval in Kattenbos

Zaterdag 8 april 2023
Deze namiddag botsten twee auto's in Kattenbos. De straat werd enige tijd afgesloten voor het verkeer.
Lommel - Goede Vrijdag in het Vaticaan...Zoom...met een wegens omstandigheden aangepast programma. (Cartoon: Fobie)
Partnerbijdrage
Lommel - Zo kies je de beste verzekering voor je huisZoomHet is belangrijk om je huis te verzekeren, zodat je bij schade of diefstal niet voor hoge kosten komt te staan. Er zijn verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten voor je huis, waaronder de opstalverzekering en de inboedelverzekering. In dit artikel zullen we deze verzekeringen nader bekijken en de verschillen tussen beide bespreken. Wat we namelijk regelmatig zien, is dat er nog wel eens wat verwarring heerst tussen de verschillende verzekeringen, wat ze exact dekken en ook of ze wel of niet verplicht (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Beysen overleden

Vrijdag 7 april 2023
Lommel - Jos Beysen overledenGisteren is Jos Beysen overleden, de echtgenoot van Lydia Van Lommel. Hij was 78 jaar. De uitvaartdienst en de crematie worden in besloten kring gehouden. Online condoleren via www.uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Vandalisme aan atletiekpiste

Vrijdag 7 april 2023
Lommel - Vandalisme aan atletiekpisteAfgelopen dinsdag werd er vandalisme vastgesteld in de Sportveldenstraat aan de accommodatie van de sportterreinen van Dalo. Politie Lommel is bezig met het onderzoek naar de daders en er zullen bijkomende maatregelen getroffen worden.

Caféruit ingeslagen

Vrijdag 7 april 2023
In het Dorp is een ruit van een café ingeslagen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

Jongen (14) aangereden

Vrijdag 7 april 2023
Lommel - Jongen (14) aangeredenDeze namiddag is een 14-jarige jongen uit Lommel lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval in de Sellekaertsstraat in Overpelt. Toen hij van de bus stapte werd hij geraakt door een auto. De automobilist vervolgde zijn weg maar kon inmiddels geidentificeerd worden.

Fons Janssens overleden

Vrijdag 7 april 2023
Lommel - Fons Janssens overledenGisteren is Fons Janssens (77) overleden, de weduwnaar van Frieda Cools. Hij woonde in Leopoldsburg maar was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Lommel - André Vermeulen in De AdelbergZoomVolgende week woensdag 12 april komt niemand minder als onze Vlaamse 'Mister Eurovision' naar De Adelberg met héél wat weetjes en anekdotes over de Belgische inzendingen voor het Songfestival. Uiteraard brengt hij ook héél wat muziek mee. U kan er zelfs gratis bij zijn, mits een mailtje aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be maakt u kans op één van de vijf duo-tickets! Mailen ten laatste 9 april 20.00 uur. Meer info vind je op de website.

Graffiti gespoten op buurthuis

Donderdag 6 april 2023
Onbekenden hebben graffiti gespoten op de  muren van het buurthuis aan het Kievitpad in Balendijk. Het vandalisme is vandaag vastgesteld.

Campagne 'Kijken Kijken'

Donderdag 6 april 2023
Lommel - Campagne 'Kijken Kijken'ZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert met "Kijken Kijken" een nieuwe campagne om extra aandacht te geven aan motorrijders in het verkeer. Motorrijders beter beschermen op de weg, begint met beter te kijken. Want motorrijders mogen er dan stoer uitzien in hun helm en lederen outfit, ze zijn kwetsbaarder dan ze er uitzien. En onder elke helm zitten mensen met vrienden en familie die van hen houden. Kijk dus altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien. Want motorrijders vallen minder (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Politie zet geheim wapen in bij Delhaize-actieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Fiets gestolen uit stal

Donderdag 6 april 2023
Uit een stal in de Egstraat op het Wijerken is een fiets gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Oog in oog met een wolf

Donderdag 6 april 2023
Lommel - Oog in oog met een wolfZoomZondag jl. had natuurfotograaf David Van den Broeck, een medewerker van "Welkom wolf", zich nabij het militair domein discreet tegen een boom gezet in de hoop een glimp van een wolf te kunnen opvangen. En dat gebeurde ook. David: "Ik zat achter mijn statief op de grond toen een wolf plots door de bosjes heen kwam en recht in mijn lens keek, vanop ongeveer 40 meter afstand. Hij stopte 2 seconden om uit te maken wat er daar op de grond zat. Zodra hij mij herkend had als mens, koos hij vrijwel meteen de (…) Het hele nieuwsbericht
Oog in oog met een wolfOog in oog met een wolf
Zoom

'Groen in de tuin is gezond'

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'Groen in de tuin is gezond'ZoomMensen met meer dan 50m² groen bij hun huis hebben ruim 10 procent minder last van hartziekten. Onder bezitters van een groene tuin was ook het percentage beroerten of hersenbloedingen 15 procent lager. Dat schrijven onderzoekers van Wageningen Environmental Research en het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg. (Trouw)

Open Scholendag op 12 mei

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Liefst 551 scholen verspreid over heel Vlaanderen gooien op vrijdag 12 mei hun deuren open voor de allereerste ‘Open Scholendag’. Wie nadenkt over de stap naar het onderwijs kan zich vanaf vandaag inschrijven op www.openscholendag.be om in een school in de buurt een kijkje gaan te nemen achter de schermen. Laatstejaars van het secundair onderwijs, studenten van de lerarenopleiding of kandidaat zij-instromers kunnen dan proeven van het lerarenberoep en bijvoorbeeld een vakvergadering volgen, lessen bijwonen, mee toezicht houden en vooral: al hun vragen stellen aan ervaren leerkrachten. “Blij met zoveel deelnemende scholen, die blijkbaar echt klaar waren voor dit initiatief”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
De Hulpverleningszone Noord-Limburg zoekt vier jobstudenten in de maanden juli en/of augustus. Plaats van tewerkstelling: de brandweerkazerne in Lommel. Meer info

Mathieu Van Gurp overleden

Donderdag 6 april 2023
Lommel - Mathieu Van Gurp overledenDinsdag is Mathieu Van Gurp (71) overleden. Hij woonde in Hasselt maar was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt;

Wat betekent Witte Donderdag?

Woensdag 5 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen is het Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen. De naam Witte Donderdag komt van het gebruik om het kruisbeeld in de kerk met een witte doek te bedekken. Christenen gedenken op die dag dat Christus op de avond vóór zijn lijden (Goede vrijdag) met zijn leerlingen aan tafel ging voor het Laatste Avondmaal. Daar waste hij de voeten van de leerlingen, brak hij het brood en deed de beker rondgaan. Voor katholieken betekent dit de instelling van het sacrament van de eucharistie. Christus (…) Het hele nieuwsbericht
Vanmiddag is een tachtiger met zijn rollator in het kanaal beland in de buurt van de brug van Gelderhorsten. Een twintiger heeft met de hulp van andere mensen de man op het droge weten te brengen en zo van de verdrinkingsdood gered.
Lommel - Lommel krijgt reflecterende huisnummersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Uniek: lopen door de kerk

Woensdag 5 april 2023
Lommel - Uniek: lopen door de kerkZoomZondag 16 april vindt alweer de zesde editie plaats van de Sahara City Run, die is uitgegroeid tot het grootste sportevenement in Noord-Limburg. Ook deze editie belooft een succes te worden met naast de vaste afstanden van 5km, 10km en 15km opnieuw een kidsrun voor de allerkleinsten om 13 uur.
In het parcours komen de lopers uiteraard het zand van de Saharavlakte tegen, de uitkijktoren, het voetbalstadion van Lommel SK, één gratis pintje in Café De Kroon of een speciaal voor de funrun (…) Het hele nieuwsbericht

Marihuana vrij te koop in NY

Woensdag 5 april 2023
Van onze man in New York
Lommel - Marihuana vrij te koop in NYZoomSinds eind vorig jaar is het bezit en de verkoop van marihuana legaal in de staat New York. Door de decriminalisering van deze drug hoopt de staat New York de drugproblematiek beter te kunnen aanpakken maar vooral de accijnsinkomsten te verhogen. De eerste winkels die een vergunning kregen, hebben onlangs hun deuren geopend in New York City. De eerste vergunningen werden toegekend zowel aan VZW’s die zich bezig houden met de drugproblematiek als aan individuen die in het verleden veroordeeld zijn voor (…) Het hele nieuwsbericht
Marihuana vrij te koop in NY
Zoom

Wout Bormans weg bij Lommel SK

Dinsdag 4 april 2023
Lommel - Wout Bormans weg bij Lommel SKWout Bormans trekt de deur achter zich dicht bij Lommel SK. De 19-jarige defensieve middenvelder verkast naar Eendracht Termien.

Marie Jeanne Geens overleden

Dinsdag 4 april 2023
Lommel - Marie Jeanne Geens overledenGisteren is Marie Jeanne Geens overleden, de echtgenote van August Van Gestel. Ze zou eind volgende week 82 jaar zijn geworden. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Magda De Vos overleden

Dinsdag 4 april 2023
Lommel - Magda De Vos overledenVandaag is Magda De Vos overleden, de echtgenote van Raoul Van Hecke. Ze was geboren in Aartselaar en werd 64 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Koetswerk auto beschadigd

Dinsdag 4 april 2023
Lommel - Koetswerk auto beschadigd
Onbekenden hebben het koetswerk van een auto beschadigd op de parking van Center Parcs. Dat gebeurde gisterenavond.

Weersverandering!

Dinsdag 4 april 2023
Weerbericht
Lommel - Weersverandering!Een hogedrukgebied over het noorden van Europa vindt aansluiting met een hogedrukgebied over de Azoren waardoor de atmosfeer erg rustig is met licht bewolkt of helder weer. Overdag krijgen we veel zon, maar tijdens de nacht kan het ook flink afkoelen. Een storing kan op donderdag deze coalitie doorbreken en trekt over onze streken met enige tijd regen. Daarachter is de atmosfeer onstabiel.
Vandaag is het zonnig, al komen er ook enkele hogere wolken voor, maar die hinderen de zon nauwelijks. De (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 2-3 winst voor Lovoc-meisjes U13ZoomSpeeldag 8 voor de meisjes U13 van Lovoc. Na hun herfstkampioenstitel in de eerste ronde en een zeer goede start in een hogere reeks in ronde 2, volgden enkele verliesmatchen. Niet zo erg, verliezen hoort er immers ook bij. Benieuwd dus wat deze 8ste wedstrijd ging geven.
Lovoc ging op bezoek bij He-Voc Hechtel-Eksel A. In set 1 hielden beide teams elkaar mooi in evenwicht, met goede verdediging, enkele prima opslagen maar ook enkele foutjes. Met een ace zette He-Voc de 17-15 op het bord. Maar dan (…) Het hele nieuwsbericht

Zes volwassen dopelingen

Dinsdag 4 april 2023
Kerk
Lommel - Zes volwassen dopelingenZaterdag worden zes Limburgers gedoopt tijdens de paaswake. Het gaat om drie vrouwen en drie mannen. De dopelingen zijn tussen de 19 en de 64 jaar.

Het ideale huwelijk

Dinsdag 4 april 2023
Zomaar even tussendoor
"Wanneer een vrouw trouwt met een man, hoopt ze dat hij zal veranderen - maar dat doet hij niet. Wanneer een man trouwt met een vrouw, hoopt hij dat ze NIET zal veranderen - maar dat doet ze wél."
(Gehoord op ZDF)

Finland treedt toe tot de NAVO

Dinsdag 4 april 2023
Lommel - Finland treedt toe tot de NAVOZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Rik Geenen overleden

Dinsdag 4 april 2023
Lommel - Rik Geenen overledenZondag is Rik Geenen overleden, de weduwnaar van Mia Lodewijks en de levensgezel van Lena Driessen. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.
Het is maar dat je 't weet
Vorig jaar is er 213 ton zwerfvuil en sluikstort opgeruimd langs Limburgse snel- en gewestwegen. De kostprijs voor het opruimen daarvan bedroeg iets minder dan 740.000 euro. Hotspots in Limburg waar het Agentschap Wegen en Verkeer veel afval vindt zijn onder meer Houthalen en Tessenderlo.
Lommel - Ondertussen, in de Vlaamse Ardennen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Bijzonder circustheater in De AdelbergZoom
Nu zaterdag brengt THERE THERE Company de voorstelling 'Chaïm' in CC De Adelberg op de planken. Een acrobate, een meisje én sopraan Fran Van Lysebettens tuimelen en zingen op het ritme van hun adem. Alles gebeurt op een podium dat er als een dorre vlakte uitziet. Maar bij elke flikflak en hoge do groeit er leven, en hoop. In een mix van acrobatie en klassieke muziek wisselen kracht en breekbaarheid elkaar af.
Er zijn nog tickets beschikbaar, de voorstelling start om 20.15 uur. Meer info en tickets.

Zondag is het alweer Pasen

Maandag 3 april 2023
Lommel - Zondag is het alweer PasenZoom                                                                     (Foto Robert Boons)

Je plant maakt lawaai

Zondag 2 april 2023
Zomaar even tussendoor
Gestreste planten maken geluiden die door sommige dieren op vele meters afstand te horen zijn, en het soort geluid komt overeen met het soort slechte dag dat ze hebben. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Cell.
De onderzoekers ontdekten dat planten geluidjes maken naargelang de stress die ze ervaren. Ze vermoeden dat het nerveuze, knappende geluid een bijproduct is van cavitatie, waarbij kleine belletjes barsten (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Lommel C wint

Zondag 2 april 2023
In eerste provinciale mannen van het basketbal heeft Lommel C met 67-69 gewonnen van Nieuwerkerken.
Lommel - Winst voor Kattenbos en KolonieKattenbos won gisterenavond van SV Breugel met 2-0, terwijl Lutlommel met 4-1 verloor bij Kaulille FC. Vanmiddag verloor Verbroedering met 3-0 bij de fiere leider Turkse FC. En Grenstrappers Kolonie wonnen vanmiddag met 2-1 van FC Maasland NO B.
Het is maar dat je 't weet
In België bedroeg de genderloonkloof, d.w.z. het verschil in uurloon tussen mannen en vrouwen, 5,0% in 2021. Dit betekent dat vrouwen in 2021 gemiddeld 5,0% minder per uur verdienden dan hun mannelijke collega's. Bij werknemers jonger dan 25 jaar is de loonkloof tussen mannen en vrouwen nog steeds negatief met -0,1%, maar neemt deze sterk toe met de leeftijd tot 4,5% voor 35-44-jarigen en zelfs 8,5% voor 55-64-jarigen. (Statbel)
Lommel - Damesvoetbal: Lommel - Bocholt B 7-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 7-1 gewonnen van Bocholt B. Lommel staat vijfde in de stand, Bocholt B zevende.

Johan De Rudder overleden

Zaterdag 1 april 2023
Lommel - Johan De Rudder overledenOp 31 maart is Johan De Rudder overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Zjn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Jeanne Vanheukelom overleden

Zaterdag 1 april 2023
Lommel - Jeanne Vanheukelom overledenVandaag is Jeanne Vanheukelom overleden, de weduwe van Jozef Timmers. Ze was 90 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Dan ben je al burgemeester

Zaterdag 1 april 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Dan ben je al burgemeesterJa, ik vraag me wel eens af waarom ik deze stukjes schrijf. Om de vele leuke reacties, denk ik soms. Maar af en toe – héél af en toe – komt er ook wel eens een minder leuke.
Zo was er een mevrouw uit Pelt die zich boos maakte omdat ik de onvriendelijke houding van Lommelaars tegenover ‘Lökse düvels’ en omgekeerd aangewakkerd had. Ze vond het aanzetten tot haat. En eerlijk, ik was er me niet van bewust dat ik dat deed.
Dan was er een andere dame (waarom zijn (…) Het hele nieuwsbericht
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel