Het overige nieuws

Veel wind en wolken

Dinsdag 31 januari 2023
Weerbericht
Lommel - Veel wind en wolkenEen storing schuift over onze streken en zorgt vooral voor veel wolken en af en toe wat regen of een bui. Daarbij is de isobarische gradiënt vrij strak en dat vertaalt zich in behoorlijk wat wind. De aangevoerde lucht komt van over de oceaan en is relatief zacht bij maxima enkele graden boven de normale waarden en ook minima die ruim positief blijven in Vlaanderen.
Woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt met vooral later op de dag af en toe een drupje regen. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Ghislaine Plees overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Lommel - Ghislaine Plees overledenVandaag is Ghislaine Plees overleden, de echtgenote van Armand Tips. Ze was 79 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (17.30-18.15u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Fons Coolen overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Lommel - Fons Coolen overledenGisteren is Fons Coolen overleden, de echtgenoot van Christa Hesemans. Hij was geboren in Den Bosch (Ned.) en werd 80 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info
Lommel - Okra Werkplaatsen klinkt op nieuwe jaarZoomOnder een wit sneeuwtapijt vierde Okra Werkplaatsen hun jaarlijks ledenfeest. Bij aankomst kreeg iedereen een glaasje aangeboden, zodat ze na het woordje van de voorzitter Willy Hesius konden klinken op het nieuwe jaar. Daarna was er een lekkere zelfgemaakte warme maaltijd voorzien, waarvoor dank aan de kok en iedereen die hem hierbij heeft geholpen. Ook werden er door Frank Reynders, afgevaardigde van Okra Limburg, enkele bestuursleden gedecoreerd met de zilveren pin, voor hun jarenlange inzet als bestuurslid bij de vereniging. Kortom, het werd een gezellige namiddag, en de aanwezigen konden  voldaan huiswaarts keren om daar in een zetel nog na te genieten van de lekkere chocolade attentie die ze hadden meegekregen.
Okra Werkplaatsen klinkt op nieuwe jaarOkra Werkplaatsen klinkt op nieuwe jaarOkra Werkplaatsen klinkt op nieuwe jaar
Zoom
Lommel - Winstweekend voor de Lommelse Murphy'sZoomDit weekend was er eentje voor herhaling vatbaar: de jeugd vertegenwoordigde de Murphy's in het Waalse Dalhem, de dames vierden hun eerste overwinning dit seizoen en de heren wonnen hun Limburgse derby. Wat meer kan je als club verwachten?
Vanwege enkele zieken en de Lommelse scholen die op sneeuwklassen zijn, was het bij de jeugd zaterdagvoormiddag vooral een girlpowerweekend. De dametjes zetten hun beste beentje voor: trainer Tom is trots op zijn dames. In de namiddag namen ze het op tegen (…) Het hele nieuwsbericht
Winstweekend voor de Lommelse Murphy'sWinstweekend voor de Lommelse Murphy'sWinstweekend voor de Lommelse Murphy's
Zoom

Beeld gestolen in Kaatstraat

Maandag 30 januari 2023
Lommel - Beeld gestolen in KaatstraatIn de Kaatstraat in Gelderhorsten gingen dieven met een beeld aan de haal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten. Vandaag is er ook een inbraak vastgesteld in de Doelenstraat. Dat was daar gisteren ook al het geval.
Lommel - Boswachters: satellietverbindingen in het bosZoomIn een natuurlijke omgeving zoals bossen of heide is een precieze locatiebepaling op het terrein vaak moeilijk. Bepaalde beheerswerken, zoals de aanplant van kloempen (dit zijn mini-verjongingsgroepjes bestaande uit minimum 20 tot 30 jonge zaailingen), het aanleggen van uitrijpistes in een bos, het bepalen van afstanden en oppervlaktes van te maaien percelen, kunnen dan een uitdaging zijn.
Het verzamelen van veldgegevens is over het algemeen een tijdrovende bezigheid, zeker als je hiervoor nog (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

Theo Swinnen overleden

Maandag 30 januari 2023
Lommel - Theo Swinnen overledenVandaag is Theo Swinnen overleden, de weduwnaar van Dina Beysen. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Inschrijven Garageverkoop kan vanaf nuZoomHet is weer zover... op zaterdag 29 en zondag 30 april vindt de 22ste editie plaats van de Lommelse garageverkoop. Het is opnieuw carnavalsvereniging 'De Braspappies' die de organisatie op zich nemen, en inschrijven kan via deze link. Doe dit wel vóór 19 maart aanstaande!

Dag van de croissant

Maandag 30 januari 2023
Lommel - Dag van de croissantZoomEr is tegenwoordig blijkbaar voor zowat 'alles' wel een speciale dag... Zo ook dus voor de croissant! (Foto Robert Boons)

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Denemarken wint WK handbalDenemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.
Lommel - 4-0 winst voor Lovoc-meisjes U15-BZoomSpeeldag 3 in de tweede ronde voor de meisjes U15-B (foto) van Lovoc. Ze moesten thuis het veld op tegen de buren van Pelt, Volleybalclub Pelt B.
Tot 15-15 ging set 1 gelijk op, met veel rally's, goede opslagen en af en toe wel eens een foutje aan weerszijden van het net. Toen kwam de Lommelse opslagmachine op dreef, naar 22-15. Bij 24-19 en setbal ging het even een klein beetje mis. De coach nam een time-out, kwestie van de concentratie er bij de tegenstander even uit te halen (…) Het hele nieuwsbericht

De toekomst van Lovoc

Zondag 29 januari 2023
Lommel - De toekomst van LovocZoomVandaag gingen 10 spelertjes van de in totaal 24 starters van Lovoc hun eerste echte volley-avontuur tegemoet. Ze gingen voor de eerste keer naar een Start 2 Volley toernooi in de sporthal van Runkst. Spannend allemaal... Mikken, gooien, vangen, en dat alles onder de vorm van allerlei leuke spelletjes. Hun inzet en vooral de motivatie resulteerden in mooie spelvormen en de eerste succesbeleving. De kinderen, trainers en ouders hebben er enorm van genoten! Eind maart hoopt Lovoc met minstens evenveel spelers opnieuw deel te kunnen nemen aan het laatste toernooi van dit seizoen. (LdB)

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Kijk omhoog...Zoom...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.

Marina Bastiaens overleden

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Marina Bastiaens overledenGisteren is Marina Bastiaens overleden, de partner van Danny Cardinaels. Ze was geboren in Lommel en zou donderdag 58 jaar geworden zijn. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Elisa Gerits overleden

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Elisa Gerits overledenIn WZC De Ploegdries in Lommel is vandaag Elisa Gerits overleden, de weduwe van Willem Verpoorten. Ze was geboren in Overpelt en werd 94 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden, waarna wordt overgegaan tot crematie. Begroeting: woensdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 

Ja, precies

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Ja, preciesWe stappen door het fraaie stadje Haarlem en achter ons babbelen twee uit de Hollandse kluiten gewassen jongemannen er vrolijk op los. Ze hebben het over games. Een overgroot deel van wat ze zeggen begrijp ik niet. Gamerstaal. Wat ik wel versta is waarmee de ene bevestigt wat de andere zegt. "Ja, precies!" In de auto ernaartoe hadden we het er al over hoe vaak onze Nederlandse vrienden 'Ja, precies' zeggen. Telkens als we het horen, kijken we instemmend naar elkaar. In het hotel zegt de receptioniste het tweemaal. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Alleen voor Kolonie verlies dit weekendVerbroedering won haar wedstrijd vandaag met 2-1 van E. Houthalen. Noot bij deze match: onze Lommelaar van het Jaar Henri Cuypers moest noodgedwongen de lijnrechter vervangen die op zijn beurt moest inspringen voor de niet opgedaagde scheidsrechter... Kattenbos won gisterenavond al van Exc. Hamont met 3-2. Lutlommel moest vandaag naar Grote-Brogel en won er met 0-3. Lommel-Kolonie tot slot verloor gisteren al op het veld van KSK Meeuwen met 3-1.
Lommel - Verlies voor basket Lommel bij GemboBasket Croonen Lommel moest het onderspit delven bij Gembo Borgerhoutmet 86-76 (Quarters: 10-18, 24-21 (34-39), 23-17 (57-56), 29-20). Met het duo De Keuster-Wesenbeek als uitblinkers ging Lommel in de wedstrijd van de laatste kans, op drie minuten van het einde moegestreden ten onder. De Limburgers moeten nu in de B-reeks een plaats in de play-offs proberen af te dwingen.
Wietse Jacobs warmde mee op, maar had nog te veel last van pijnlijke kuiten. Maar ook zonder zijn bommenwerper speelde (…) Het hele nieuwsbericht

Twee woninginbraken

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Twee woninginbrakenZowel in de Doelenstraat als in de Koning Boudewijnlaan is er ingebroken een woning. Wat er werd gestolen, is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Lommel - Het wordt zachterEen hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: winst voor Kadijk

Zaterdag 28 januari 2023
Lommel - Damesvoetbal: winst voor KadijkDe dames van Kadijk SK zijn vandaag bij Lommel gaan winnen met 8-1. De Peltse doelpunten werden gescoord door Jessy Loos (3), Valentina Aerts (2), Roos Reijnders (2) en Lindsay Alen (1).

Sneeuwklassers De Speling vertrokken

Zaterdag 28 januari 2023
Lommel - Sneeuwklassers De Speling vertrokkenZoomDe sneeuwklassers van het zesde leerjaar van basischool De Speling in het centrum zijn vertrokken naar Bad Hofgastein Boor voor een leuke achtdaagse. Ze hadden het al bij het vertrek allemaal erg naar hun zin... (Foto Rina Loos)

Scheidsrechters vieren nieuwjaar

Zaterdag 28 januari 2023
Lommel - Scheidsrechters vieren nieuwjaarZoomVrijdagavond organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging Voetbal hun nieuwjaarsreceptie in Zaal De Schakel te Pelt. De talrijk opgekomen leden scheidsrechters, bondsafgevaardigden en enkele bestuurleden van de Noord-Limburgse voetbalclubs kwamen klinken op een sportief voetbaljaar.
In zijn speech bedankte voorzitter Paul Smolders alle scheidsrechters voor hun tomeloze inzet op de Limburgse voetbalvelden, zowel bij de jeugd als bij de seniors. Ondanks de soms moeilijke (…) Het hele nieuwsbericht
Scheidsrechters vieren nieuwjaarScheidsrechters vieren nieuwjaar
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Vakbonden en werkgeversorganisaties sloten vandaag in de Nationale Arbeidsraad (NAR) een cao over de fietsvergoeding. Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei e.k. een vergoeding van 0,27 euro per km.
Een werknemer heeft recht op deze vergoeding voor elke gefietste kilometer in het woon-werkverkeer voor een maximale afstand van 40km per dag. Dit bedrag stijgt automatisch mee met het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag. Voor diegenen die vandaag al recht hebben op een fietsvergoeding op basis van een cao verandert er niets.
De Nationale Arbeidsraad dringt erop aan deze regeling ook door te trekken in de openbare sector voor hen die nog geen recht hebben op een fietsvergoeding.

Studenten mogen 600u/jaar werken

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Na advies van de Raad van State voorziet de Vlaamse Regering definitief in een verhoging van het aantal toegelaten uren studentenarbeid. In 2023 en 2024 kunnen studenten telkens tot 600 uur studentenarbeid presteren zonder dat deze tewerkstelling zal leiden tot een schorsing van het recht op de gezinsbijslagen. Hierdoor wordt vermeden dat de studenten die extra uren studentenarbeid presteren, door de aangepaste federale regelgeving negatieve gevolgen ondervinden in het kader van het recht op gezinsbijslagen.

Godelieva Van Gestel overleden

Vrijdag 27 januari 2023
Lommel - Godelieva Van Gestel overledenIn Mol is gisteren Godelieva Van Gestel overleden, de echtgenote van Raymond Berckmans. Ze was 77 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (17.30-18.15u) in funerarium Severens in de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
Het is maar dat je 't weet
Limburg krijgt (voorlopig?) geen internationale school. Er zijn te weinig expatkinderen en bovendien blijkt uit een bevraging dat expats 10.000 euro inschrijvingsgeld per jaar te hoog vinden. Limburg is de enige Vlaamse provincie zonder internationale school. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzocht eind vorig jaar de haalbaarheid van een internationale basis- en middelbare school in Limburg.

5,5% meer doden in 2022

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in België voorlopig zo'n 116.500 overlijdens geregistreerd. Dat zijn ongeveer 4.000 doden meer dan het jaar ervoor, of een stijging van 3,7% ten opzichte van 2021. Ten opzichte van een ruimere referentieperiode, namelijk het gemiddelde van 2017, 2018, 2019 en 2021, dit is een stijging van 5,5%. De stijging is het meest merkbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in april, tijdens de zomer en in december werd een hoger dan gebruikelijke sterfte waargenomen. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal overlijdens in het jaar 2022, voor alle doodsoorzaken, van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Het nieuwe IJzeren Gordijn

Vrijdag 27 januari 2023
Lommel - Het nieuwe IJzeren GordijnZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Stijn Hanegreefs overleden

Donderdag 26 januari 2023
Lommel - Stijn Hanegreefs overledenIn Oostham is gisteren Stijn Hanegreefs overleden, de echtgenoot van Kristien Corvers. Hij was 41 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.
De rechter in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van horeca / voeding G&M Excellent uit Lommel. Schuldvorderingen moeten voor 25 februari ingediend worden.

Bestelwagen uitgebrand

Donderdag 26 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Bestelwagen uitgebrandDeze namiddag rond 14.30 uur vloog een bestelwagen in brand op de Bankei in Balen. Het voertuig is uitgebrand ondanks de snelle interventie van de brandweer.

Thieu Verbakel overleden

Donderdag 26 januari 2023
Lommel - Thieu Verbakel overledenDinsdag is Thieu Verbakel overleden, de echtgenoot van Mia Verheijen. Hij was 92 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Rina Vanvelthoven overleden

Donderdag 26 januari 2023
Lommel - Rina Vanvelthoven overledenGisteren is Rina Vanvelthoven overleden, de echtgenote van Julien Van Gaal. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: maandag (19- 19.30 uur) in funerarium Witters  in Eksel.

Nieuw etiket voor bier Achelse Kluis

Donderdag 26 januari 2023
Lommel - Nieuw etiket voor bier Achelse KluisZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Er bestaan plannen voor de bouw van een psychiatrisch ziekenhuis in Noord-Limburg. Dat zou een campus worden van de psychiatrische ziekenhuizen Asster in Sint-Truiden en MC St.-Jozef uit Munsterbilzen, meldt Het Belang van Limburg vandaag. Een stuurgroep gaat nu samen met experten aan de slag. Als het nieuwe complex er komt, zal het toch wel tien jaar duren voor het er staat. Het project moet leiden tot toegankelijke, gepaste en kwaliteitsvolle geestelijke gezondheidszorg voor alle Limburgers dichtbij huis.

Winterkou wordt traag verdreven

Woensdag 25 januari 2023
Weerbericht
Lommel - Winterkou wordt traag verdrevenEen hogedrukgebied kan tijdelijk het weer in onze streken bepalen met droog weer, maar komende nacht trekt een niet erg actieve storing over onze streken. Opgelet: komende nacht gaat het licht regenen. Daarbij is er tijdelijk ijzel of natte sneeuw mogelijk.
Donderdag bevindt een storing zich over onze regio met veel wolken en lichte regen, of regen en sneeuw gemengd. Tegen de middag wordt het droger, maar mistig. Na de middag zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 4 (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Premier League trofee' zaterdag bij Lommel SKZaterdagavond om 20 uur speelt Lommel SK thuis tegen FC Dender. Na de nederlaag tegen Club NXT kunnen ze best de drie punten thuishouden... Alle supporters op post dus. En... niet alleen  voor de wedstrijd ook om twee andere redenen: de aftrap wordt gegeven door Henri Cuypers, onze 'Lommelaar van het Jaar', en hij wordt hiervoor dan ook in de bloemetjes gezet. Maar daarnaast wordt ook de 'Premier League trofee' overgevlogen tot in Lommel. Deze zal voor de wedstrijd in Club 2001 in de Henders&Hazel tribune staan zodat iedereen hiermee op de foto kan. Een unieke beleving, toch? Tussen 18u30 en 21u00 krijg je de mogelijkheid om je foto te bemachtigen.

Nu ook wolventaart in Limburg

Woensdag 25 januari 2023
Lommel - Nu ook wolventaart in LimburgZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Kleuters op bezoek in Kapittelhof

Woensdag 25 januari 2023
Lommel - Kleuters op bezoek in KapittelhofZoomVrijdagnamiddag hebben de bewoners van het Kapittelhof genoten van het bezoek van kleuters van de tweede en derde kleuterklas. Jong en oud hebben samen gelachen, gedanst, geturnd en gespeeld. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!
Kleuters op bezoek in KapittelhofKleuters op bezoek in KapittelhofKleuters op bezoek in KapittelhofKleuters op bezoek in Kapittelhof
Zoom

Limburgse mobiliteitscafés

Woensdag 25 januari 2023
Lommel - Limburgse mobiliteitscafésZoomDe vervoerregio Limburg organiseert volgende maand 5 mobiliteitscafés over de plannen om meer Limburgers op de fiets of het openbaar vervoer te krijgen. In elk café krijgen 100 Limburgers uitleg over hoe de plannen tussen nu en 2050 vorm zullen krijgen. Ze kunnen opmerkingen maken over die plannen, maar ze zullen ook stilstaan bij hun eigen mobiliteitsgedrag. Het eerste mobiliteitscafé heeft plaats in Heusden-Zolder, op 1 februari van 19.30 uur tot 22 uur in CC Muze. De andere momenten zijn 2 februari Dilsen-Stokkem, Zaal Nieuwenborg, 7 februari Diepenbeek, Universiteit, 8 februari Borgloon, Panishof Bommershoven en 15 februari Lommel, De Soeverein, telkens van 19.30 uur tot 22 uur. Inschrijven vooraf is noodzakelijk

Het Grote Vogelweekend

Woensdag 25 januari 2023
Lommel - Het Grote VogelweekendZoom
Dit weekend organiseert Natuurpunt het jaarlijkse Grote Vogelweekend. Een kwartier tellen is al genoeg om bij te dragen aan het grootste vogelonderzoek van Vlaanderen. Vorig jaar bestond de top 3 uit: huismus, koolmees en vink. 
“Dit weekend voorspellen ze fris weer. Als je dan enkele vetbollen hangt of zaadjes strooit op de bevroren grond, dan zullen de vogels makkelijk de weg vinden naar je tuin”, voorspelt Gerald Driessens, vogelexpert bij Natuurpunt. “Zet ook een schaaltje met vers water zodat de vogels kunnen drinken of een badje nemen. Benieuwd welke vogels zich dit weekend laten opmerken.”
Op vogelweekend.be kan je tijdens het telweekend jouw vogels in een telformulier ingeven én vind je tips hoe je de vogels herkent. Geef je resultaten door vóór zondag 29 januari middernacht. Zo worden ze meegenomen in de eerste persresultaten op maandag 30 januari. (Foto Natuurpunt)

Het leven is hard

Dinsdag 24 januari 2023
Lommel - Het leven is hardZoom                                                                  (Cartoon: Fobie)
Lommel - Zesde editie Sahara City Run op 16 aprilZoomNoteer het alvast in uw agenda, of schrijf u alvast in voor de zesde editie van deze geweldige activiteit! Na een sabbatjaar door corona zal de zesde Sahara City Run er opnieuw in volle glorie zijn. Dat wil zeggen een fun run met start en aankomst in het centrum van Lommel en een parcours doorheen de zandduinen en naaldbossen van de Lommelse Sahara. De organisatie voorziet ook enkele andere parcoursverrassingen die later bekend gemaakt worden maar we kunnen alvast verklappen dat er opnieuw een doortocht zal zijn in het oudste café van Lommel, De Kroon, waar een fris pintje wacht. Schrijf dus zondag 16 april maar in je sportieve agenda voor het sportevenement in Lommel met het meeste aantal deelnemers. (Foto archief Internetgazet)
Het is maar dat je 't weet
In samenwerking met de Federatie van het Notariaat en de FOD Justitie heeft de Koning Boudewijnstichting (KBS) een update gegeven aan haar praktische gids voor mensen die de rol van bewindvoerder op zich nemen. Een bewindvoerder wordt aangesteld in het kader van een gerechtelijke bescherming, vaak de beste manier om een familielid te helpen met beslissingen over zijn/haar financiën of over zichzelf, die hij/zij niet (meer) alleen kan nemen.
Voor de regeling van de persoonlijke zaken van (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Verhoeven overleden

Dinsdag 24 januari 2023
Lommel - Paul Verhoeven overledenIn Mol is gisteren Paul Verhoeven overleden, de echtgenoot van Amelie Hesemans. Hij was geboren in Neerpelt en werd 88 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
Lommel - Gezocht: durvers, dansers en acrobatenZoomWil jij samen met een groep jongeren je grenzen verleggen op het podium? Voor het project 'Beyond the Edge' worden Limburgse jongeren (m/v/x) tussen 13 en 23 jaar gezocht die bezig zijn met parkour, circus, dans, acrogym, taekwondo of andere uitdagende sporten en geen hoogtevrees hebben.
Om de juiste groep jongeren te vinden voor deze productie organiseert fABULEUS auditieworkshops. Dat zijn open workshops waaraan iedereen mag deelnemen, ook als je nog twijfelt of dit project iets (…) Het hele nieuwsbericht

Daniel Louwet overleden

Maandag 23 januari 2023
Lommel - Daniel Louwet overledenDaniel Louwet uit Heusden-Zolder, echtgenoot van Mieke Vanpol, is overleden.
(° Lommel op 12 december 1948 † Heusden-Zolder op 22 januari 2023)
Begroeting: donderdag 26 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 27 januari 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents
Lommel - WK handbal: Belgen verliezen laatste matchZoomDe Red Wolves hebben hun eerste WK afgesloten met een nederlaag tegen de Verenigde Staten. De Amerikanen versloegen de Belgen met 24–22. Halfweg de partij was het 14–12. In de tweede helft kwamen de Red Wolves tot twee keer toe op voorsprong maar, net als in de vorige wedstrijden, waren ze ook nu niet efficiënt genoeg. De Belgen konden op dit WK één keer winnen van Tunesië. Tegen de toplanden leden de Red Wolves telkens een logische nederlaag, maar tegen Bahrein (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Belgen verliezen laatste matchWK handbal: Belgen verliezen laatste match
Zoom

Hans Luykx overleden

Maandag 23 januari 2023
Lommel - Hans Luykx overledenGisteren is Hans Luykx overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Inbraak in Schuttersstraat

Maandag 23 januari 2023
Lommel - Inbraak in SchuttersstraatEr is ingebroken in een leegstaande woning in de Schuttersstraat. Er is niets gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Chinees jaar van het konijn

Maandag 23 januari 2023
Lommel - Chinees jaar van het konijnZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

En maar 'vogelen'...

Maandag 23 januari 2023
Lommel - En maar 'vogelen'...Zoom                                                                   (Foto Robert Boons)
In eerste promo mannen Limburg van het volleybal heeft Lommel A met 3-0 verloren van VTSS Hasselt A. Lommel A staat laatste in de stand.
Lommel - Basket Lommel: zwaar verlies bij Guco LierBasket Croonen Lommel ging zwaar de boot in bij Guco Lier... Er werd verloren met 91-63 (Quarters: 28-19, 20-10 (48-29), 22-15 (70-44), 21-19). Lommel werd overrompeld door een wervelend spelend Guco Lier en moest zowel aanvallend als verdedigend het onderspit delven. Na een uiterst zwak tweede kwart (20-10) liep Guco onder impuls van Van Buggenhout (18 ptn) en Mennes (10ptn), beiden spelend met een dubbele licentie bij eersteklasser Mechelen, verder uit tot 20 punten verschil (48-29) aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor Lovoc-meisjes U13

Zondag 22 januari 2023
Lommel - Winst voor Lovoc-meisjes U13ZoomVandaag moesten de meisjes U13 van Lovoc, vorige ronde ongeslagen kampioen in de reeks E (niveau 22) en nu een reeksje hoger spelend, thuis het veld op tegen MVC Peer C.
Set 1 ging mooi gelijk op. Beide teams sloegen goed op en maakten mooie puntjes tot 13-13. Dan scoorde Lovoc enkele punten via goed opslagwerk, 17-14. Lovoc bleef aan de leiding tot 20-16. Maar enkele foutjes en een knappe ace van Peer brachten de score weer in evenwicht, 20-20. Beide teams maakten het erg spannend, en na een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - RC Murphy's Lommel op trainingsweekend in BruggeZoomAfgelopen zaterdag trokken de Lommelse rugbydames met hun supporters vanuit de sneeuw naar het zonnige Brugge voor een rugbymatch. De Lommelse dames startten vastberaden aan de wedstrijd en zetten zeker de nodige druk. Maar al snel werd duidelijk dat het spel van Brugge van een tactisch iets hoger niveau was als dat van Lommel. Het feit dat één van de Brugse dames ook bij de Bel 7's traint, verklaarde achteraf ook wel veel. De bal werd bij Brugge supervlot doorgespeeld, de Brugse dames (…) Het hele nieuwsbericht

Vertwijfeling

Zondag 22 januari 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - VertwijfelingLommel. Donderdagmorgen. Van waar ik dan wel belde, vroeg ze. Als zij buiten keek, was er nauwelijks een vlokje sneeuw te bespeuren. Haar wantrouwen wasemde zo uit de telefoon. Weer een patiënt die probeerde met een goedkope smoes onder zijn afspraak uit te komen.
“Van Lommel? Heeft het daar dan echt zo hard gesneeuwd vannacht?” Haar toon verklapte me dat ze nog helemaal niet overtuigd was. Ik had een afspraak voor een medische routinebehandeling in de vroege namiddag. Precies omdat (…) Het hele nieuwsbericht

Koud winterweer

Zaterdag 21 januari 2023
Lommel - Koud winterweerMorgen/zondag vriest het in de ochtend algemeen; lokaal, waar er sneeuw op de weg ligt, is het glad. Er kan bovendien ook aanvriezende mist voorkomen. De wolken blijven meestal aanwezig en later is er ook wat motsneeuw mogelijk. Er wordt evenwel niet veel sneeuw verwacht. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 2 en er staat een schrale noordoostenwind.
Maandag is er kans op hardnekkige mist. Het is wel meestal droog, maar de lage wolken kunnen wel eens de hele dag aanwezig (…) Het hele nieuwsbericht

Erik Verbiest overleden

Zaterdag 21 januari 2023
Lommel - Erik Verbiest overledenGisteren is Erik Verbiest overleden. Hij was 56 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten familiekring, waarna de asurn een mooi plekje krijgt in het familiegraf in Lommel-Werkplaatsen; Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 
Lommel - WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkZoomOp het WK handbal hebben de Red Wolves vanavond hun wedstrijd tegen Kroatië verloren met 34–26. Halfweg de partij was het 21–13 in het voordeel van de Kroaten. Over de gehele wedstrijd ontbrak het de Belgen aan efficiëntie en dat werd afgestraft door handbalgrootmacht Kroatië.
België en Kroatië speelden de voorbije jaren regelmatig tegen elkaar. De laatste keer dateert van oktober toen de Red Wolves in het kader van de EK-kwalificatie het (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkWK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
Zoom
Lommel - Trefpuntwandelaars op stap in besneeuwde SaharaZoomTijdens hun wekelijkse wandeling hebben de Trefpuntwandelaars van Dienstencentrum ’t Trefpunt gisteren met volle teugen kunnen genieten van het wondermooie decor van de besneeuwde bossen en vlaktes van de Lommelse Sahara. De mooiste sneeuwtaferelen verschenen achter elke hoek waarbij je bij elke voetstap de sneeuw hoorde kraken. Dennentakken bogen sierlijk door van het gewicht van de witte laag die er op lag en pronkten met hun schoonheid alsof ze geknipt waren uit een wintertafereel van een (…) Het hele nieuwsbericht
Trefpuntwandelaars op stap in besneeuwde SaharaTrefpuntwandelaars op stap in besneeuwde SaharaTrefpuntwandelaars op stap in besneeuwde Sahara
Zoom

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zaterdag 21 januari 2023
Lommel - Alle voetbalwedstrijden afgelastVanwege het slechte voetbalweer heeft Voetbal Vlaanderen alle wedstrijden in de provincie afgelast.

Eddy Leppens uitgeschakeld in Korea

Zaterdag 21 januari 2023
In het Zuid-Koreaanse Goyang is Eddy Leppens in de derde ronde uitgeschakeld op het Savings Bank PBA Championship driebanden. Hij verloor met 3-0 van de Zuid-Koreaan Choi Won-jun (PBA 29).
Lommel - Mireille Vaessen en Dries De Vis op PoëzietaartZoomNaar jaarlijkse traditie staat er tijdens 'De Week van de Poëzie' een namiddagprogramma gepland met muziek, poëzie, koffie en taart. Dinsdag 31 januari kan u hiervoor terecht in De Adelberg om 13.30 uur. Voor de poëzie zorgt onze Lommelse Mireille Vaessen. Als de poëziemevrouw heeft ze een koffer gedichten bij, een bijzonder gedicht voor iedereen. In haar handen een ukelele, want af en toe laat een gedicht je zingen.
Dries De Vis heeft een passie voor kleinkunst. Aan (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: sneeuw en gladheid

Vrijdag 20 januari 2023
Lommel - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI geeft voor vandaag en vannacht code geel. Vooral in onze provincie wordt er nog sneeuw verwacht wat voor gladheid kan zorgen op onze wegen.

Lucien Vanlangenaker overleden

Vrijdag 20 januari 2023
Lommel - Lucien Vanlangenaker overledenIn Pelt is vandaag Lucien Vanlangenaker overleden, de echtgenoot van Corrie Heeren. Hij was geboren in Alken en werd 76 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in het crematorium. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Okra en Samana vieren samen nieuwjaarZoomGisteren - donderdag 19 januari - vond de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie & feest 2023 van Samana en Okra Lutlommel plaats in buurthuis 'De  Hanekap' met maar liefst 160 deelnemers. Het geheel werd  opgeluisterd door Harmonie 'Senioren Orkest Craenendonck' en werd ingericht door voorzitter Jacques Maes samen met de kernleden. (Foto's Elza Vanderheyden)
Okra en Samana vieren samen nieuwjaarOkra en Samana vieren samen nieuwjaarOkra en Samana vieren samen nieuwjaar
Zoom

Fien Cox overleden

Donderdag 19 januari 2023
Lommel - Fien Cox overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Fien Cox overleden, de weduwe van Henri Vandael. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring, waarna de urn geplaatst wordt in het urnenveld op de begraafplaats van Kattenbos. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Informatie voor veehouders

Donderdag 19 januari 2023
Lommel - Informatie voor veehoudersZoomOm veehouders extra te informeren over de wolven in Vlaanderen en de steun die veehouders terzake krijgen, wordt sinds deze week informatie verspreid via PlattelandsTV. Natuur en Bos en het Wolf Fencing Team (WFT) leggen in een reportage uit hoe de risico’s geminimaliseerd kunnen worden. Het initiatief speelt in op de vraag voor versterkte informatie-initiatieven door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en het Wolvenoverleg. Het komende voorjaar volgen nog initiatieven, meldt de minister.
Lommel - WK handbal: België verliest van EgypteZoomDe Red Wolves hebben vanavond op het WK handbal in de wedstrijd tegen Egypte een logische nederlaag geleden: 33-28.
Jeroen De Beule opent de score voor de Belgen maar Egypte reageert meteen, legt een verschroeiend tempo op en laat geen enkele kans onbenut. Na iets meer dan vier minuten is het 6–2 voor Egypte. Yérime Sylla stuurt bij via een time-out waarna het tempo wat uit de wedstrijd gaat en de Belgen terugkomen tot 7–4. We spelen twaalf minuten wanneer de Red Wolves (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België verliest van EgypteWK handbal: België verliest van Egypte
Zoom

Willy Jansen overleden

Donderdag 19 januari 2023
Lommel - Willy Jansen overledenZondag is Willy Jansen overleden, de weduwnaar van de in 2021 gestorven Julia Wouters. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin.
Lommel - Extra verlichting aan oversteekplaatsenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de zichtbaarheid ter hoogte van oversteekplaatsen op gewestwegen verhogen. Op 49 oversteekplaatsen in Limburg installeerde AWV het afgelopen jaar LED-verlichting via asymmetrisch geplaatste galgpalen boven de oversteekplaats. Waar nodig, werden wachtzones voorzien, obstakels weggewerkt en de signalisatie verbeterd. In 2023 worden nog een 50-tal oversteekplaatsen in Limburg (…) Het hele nieuwsbericht

Vier generaties Brans

Donderdag 19 januari 2023
Lommel - Vier generaties BransZoomOp 3 december werd Sep Brans geboren, zoontje van Stef Brans( 27 jaar) en Anouk Verhagen. Sep is kleinzoon van Stefan Brans ( 54 jaar) en achterkleinzoon van de fiere Fik Brans ( 94 jaar).
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'Anti-tekenmiddelen slecht voor het milieu'ZoomHondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze stoffen via de honden in de directe omgeving terechtkomen en een risico vormen voor het milieu, schrijft naturetoday.com. (Foto Pexels - Dominika Rosecla)
Lommel - Senioren en jongeren in dialoog op Campus X plusZoomVandaag mochten de leerlingen van 5T tijdens de les levensbeschouwing een aantal senioren ontvangen binnen de campagne, #denkFOUD, die de vzw Vief heeft gelanceerd. Vief vzw is een sociaal-culturele vereniging van en voor 60-plussers. Het doel van de campagne is de vooroordelen over verouderen en de stereotiepe, vaak negatieve manier van kijken naar ouderen te weerleggen. Senioren die aangesloten zijn bij de vzw worden in contact gebracht met jongeren en gaan via een stellingenspel in dialoog. De (…) Het hele nieuwsbericht

Peter Vandenberk overleden

Woensdag 18 januari 2023
Lommel - Peter Vandenberk overledenIn het ZOL in Genk is gisteren Peter Vandenberk overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Stalmans. Hij was 92 jaar. Dinsdag om 10.30u is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium, waarna zijn urn wordt bijgezet in het columbarium van Lommel-Centrum. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Het ministerie van Defensie gaat een uitgebreide geluidsstudie laten uitvoeren om de hinder van de nieuwe F-35 gevechtsvliegtuigen in kaart te brengen. Dat heeft minister van Landsverdediging Ludvine Dedonder (PS) geantwoord op een vraag van Kamerlid Kris Verduyckt.
Het is de bedoeling de geluidsimpact van de vluchten te voorspellen en hinder zoveel mogelijk te beperken voor de inwoners rond de vliegbases van Kleine-Brogel en Florennes, aldus de minister. Een eerste deel van de geluidsstudie werd al (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg valt veel meer onderwijzend personeel ziek uit dan in andere provincies. Dat staat in het jaarlijkse rapport over het ziekteverzuim in het onderwijs. Opvallend is ook dat er meer zieken zijn bij vrouwelijke leerkrachten, leerkrachten ouder dan 55 en bij directies.
"Het hoge ziekteverzuim van leerkrachten in Limburg kan gelinkt worden aan de grote diversiteit bij de leerlingen in sommige Limburgse gemeenten zoals Genk", zegt Yves Vannijlen van ACOD onderwijs Limburg. "Dat vraagt een grotere (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Een pluim voor Paula van Compagnie & CoZoomVorige maand stond Paula De Weerdt nog te blinken als één van de genomineerden voor 'Lommelaar van het Jaar', maandag ontving ze een 'pluim' vanwege Samen/Vooruit. Dit omwille van het feit dat ze als coördinator het gezicht en drijvende kracht is van Compagnie & Co, een organisatie die voor heel wat mensen in armoede veel betekent. Paula is erg blij met de erkenning die Compagnie & Co kreeg en hoopt zo de werking structureel te kunnen uitwerken in onze stad. Compagnie & (…) Het hele nieuwsbericht

Gouden kogels

Woensdag 18 januari 2023
Danny doet Danny
Lommel - Gouden kogelsDag, goudvis. Mijn goudvis vindt het niet zo erg dat mijn arm uit de kom is ... Hé! Wacht eens even! Ik héb helemaal geen goudvis. Wel is mijn linkerarm totaal gevoelloos. Dat gebeurt af en toe als ik in bed lig en indommel, met mijn romp en ledematen in een onnatuurlijke positie. Een knokige warboel, alsof ik net van een flatgebouw gesprongen ben. Ik sliep en ik droomde. Halfwakker, slaapdronken of gewoon verward? Geen idee. Wat zeg ik? Duizend ideeën! Woordgrapjes, associaties en emoties vliegen (…) Het hele nieuwsbericht

Winters weer

Dinsdag 17 januari 2023
Weerbericht
Lommel - Winters weerDe weerkaarten voor de volgende dagen en het weekend zien er vrij winters uit, al wordt er zeker geen zwaar winterweer verwacht. Het zijn vooral de temperaturen die winterse waarden hebben met in de nacht algemene vorst en overdag slechts een graad of 4. Er is wel kans op af en toe een bui van smeltende sneeuw of sneeuw. Tijdens de nacht en in de vroege ochtend is het uitkijken voor lokale gladde wegen.
Morgen/woensdag is het droog met opklaringen in de ochtend, maar ook een aantal wolkenvelden. De (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeZoomDe Red Wolves hebben dinsdagavond een 28–30 nederlaag geleden tegen Bahrein. Na een blitzstart zakten ze volledig weg en gingen bij een 12–15 stand rusten. Later op de avond versloeg Denemarken Tunesië met 21–34, waardoor de Belgen derde eindigen in groep H en doorstoten naar de tweede ronde.
Yérime Sylla voert één wijziging door in zijn selectie. Danesi is volledig hersteld van zijn blessure en komt ten nadele van Joris Gillé in de (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeWK handbal: Red Wolves naar tweede ronde
Zoom

Bromfietser gewond in Lutlommel

Dinsdag 17 januari 2023
Lommel - Bromfietser gewond in LutlommelIn Lutlommel botsten deze namiddag een auto en een 16-jarige bromfietser uit Hechtel-Eksel. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Frans Van de Weyer overleden

Dinsdag 17 januari 2023
Lommel - Frans Van de Weyer overledenGisteren is Frans Van de Weyer overleden, de levenspartner van Mariette Kerkhofs. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Witters.

Jeanette Borst overleden

Dinsdag 17 januari 2023
Lommel - Jeanette Borst overledenIn Pelt is gisteren Jeanette Borst overleden, de partner van Joop Pouwels. Ze was geboren in het Nederlandse Alkemade en werd 65 jaar. Vrijdag om 13u is er een uitvaartdienst in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Koning Leopoldlaan 177. Begroeting: donderdag (19-19.30u) op dat adres.

Vakantiegroeten uit... Ecuador

Dinsdag 17 januari 2023
Vakantiegroeten
Lommel - Vakantiegroeten uit... EcuadorZoomNaar jaarlijkse gewoonte overwinteren Mercy en Frans in Loja, Ecuador. Het is daar rond deze tijd van het jaar gemiddeld 25 graden met niet al te veel regen. Elk jaar terugkeren naar familie is voor hen écht vakantie. Ze verblijven er nog tot 20 februari en doen dan al hun vrienden uit Lommel zonnige groetjes. (Bijdrage Frans Hendrickx)

Kijk straks naar de Red Wolves

Dinsdag 17 januari 2023
Lommel - Kijk straks naar de Red WolvesOm 17.55 uur begint de uitzending van de handbalwedstrijd België - Bahrein op het wereldkampioenschap in Denemarken. De match is rechtstreeks te bekijken op Sporza, op Canvas en via de video-app VRT Max. Ook Radio 1 is er live bij.

Ode aan icoon Patti Smith

Dinsdag 17 januari 2023
Lommel - Ode aan icoon Patti SmithZoomVolgende week donderdag 26 januari kan u in CC De Adelberg terecht voor een bijzondere voorstelling/concert, nl. 'My Heart Still Hums', oftewel een ode aan rock-icoon Patti Smith. Denk aan 'Because the night' of 'Horses', en dan weet u wat te verwachten...  In 2021 vierde schrijfster en rocklegende Patti Smith haar 75ste verjaardag. Vijftig jaar na Patti’s allereerste poëzieperformance bundelen dichter, performer en poëziemissionaris Lotte Dodion en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Limburg voorop in plaatsing laadpalenZoomIn bijna een op drie gemeenten in Vlaanderen is minder dan een kwart van de publieke laadinfrastructuur die in 2025 nodig zal zijn, al geïnstalleerd. Dat leert dataonderzoek van De Tijd naar de huidige en gewenste laadpaleninfrastructuur.
Opvallend is dat Limburgse steden en gemeenten veelal bij de voorlopers zitten. Zeven gemeenten - een zesde van het totale aantal in Limburg - hebben de behoefte voor 2025 al ingevuld. Nog eens 12 procent zit aan minstens drie vierde van de nodige laadequivalenten.
Voor de Internetgazetgemeenten zijn de cijfers als volgt (eerst de nu al geïnstalleerde laadpalen, tussen haakjes het voor 2025 gewenste aantal): Genk 220 (227), Beringen 103 (71), Houthalen-Helchteren 89 (47), Tongeren 89 (206), Pelt 54 (54), Lommel 50 (55), Oudsbergen 30 (40), Leopoldsburg 12 (83), Hamont-Achel 12 (22), Hechtel-Eksel 12 (21), Bocholt 7 (22), Heusden-Zolder 58 (51), Peer 15 (28). (Foto Hans Put)

Code geel voor sneeuw en ijs

Maandag 16 januari 2023
Lommel - Code geel voor sneeuw en ijsHet KMI waarschuwt voor sneeuwval en ijsplekken. Boven een hoogte van 400-500 m valt de neerslag geleidelijk onder de vorm van sneeuw. Tegen middernacht kan er daardoor een sneeuwlaag gevormd worden van 5 cm of lokaal wat meer. Vannacht verschijnen er opklaringen en gaat het overal vriezen. Het is opletten voor ijsplekken in het hele land.
Grensgevallen
Lommel - Vlaamse prof wordt rector magnificus van TU/eZoomDe Vlaamse Silvia Lenaerts (foto) wordt de nieuwe rector magnificus van Eindhoven University of Technology (TU/e). Ze is nu nog vicerector Valorisatie & Ontwikkeling en hoogleraar bij de Universiteit Antwerpen. Op 11 mei draagt de huidige TU/e-rector, Frank Baaijens, de ambtsketen aan haar over.  
Lenaerts (1966) leidt in Antwerpen sinds 2007 de door haar opgerichte groep Duurzame Energie- en Lucht- en Watertechnologie (DuEL). Daarnaast is ze sinds 2016 vicerector (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Tweedekansonderwijs CVO Cursa gaat EuropeesZoomHet Tweedekansonderwijs van CVO Cursa trok naar het Europees Parlement in Brussel. Na een leerrijke uiteenzetting over wat de Europese Unie voor ons en ons land betekent, mocht een bezoek aan het befaamde en indrukwekkende halfrond uiteraard niet ontbreken. In de namiddag gidsten de cursisten zelf de groep door de Europese wijk waar naast de EU- instellingen en -gebouwen veel fraais te bekijken valt. Zo was er onder meer aandacht voor pareltjes uit de periode van de Art-Nouveau en Art-Déco. De eerste lesweek van 2023 werd zo afgesloten met een boeiende dag waarop zelfs de weergoden hen gunstig gezind waren! (Bijdrage Sylvia Poorters)

'F35 maakt veel te veel lawaai'

Maandag 16 januari 2023
Lommel - 'F35 maakt veel te veel lawaai'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Koninklijk nieuws

Maandag 16 januari 2023
Lommel - Koninklijk nieuwsZoom                                                                 (Foto Robert Boons)

Winst voor jongens U15 Lovoc

Zondag 15 januari 2023
Lommel - Winst voor jongens U15 LovocZoomEen nieuw jaar, een nieuwe ronde bij de jeugd. Bij de start van de 2de ronde moesten de jongens U15 van Lovoc thuis het veld op tegen Kivola Riemst A, een ploegje dat in de eerste ronde, vanwege te veel U17-spelers, noodgedwongen in de reeks U17 speelde en nu, na het vertrek van enkele van de oudere jongens, in de sterkste reeks bij de U15 ervaring komt opdoen.
Set 1 ging mooi gelijk op. Beide teams lieten degelijk volleybal zien, met goede opslagen en knappe lange rally's, tot 12-11. Dan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - WK handbal: België klopt TunesiëZoomOp het WK handbal heeft België zijn eerste punten behaald. Het versloeg Tunesië met 31-29. De 31ste Belgische goal werd gescoord door Serge Spooren van Sezoens Bocholt. UPDATE De Red Wolves hebben zondagavond een historische zege geboekt. De Belgen versloegen Tunesië met 31–29 en winnen bij hun eerste deelname aan een WK hun tweede groepswedstrijd. Halfweg de partij was het 17–16 in het voordeel van de Red Wolves. In de tweede helft liepen de Belgen (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
Zoom
Lommel - Kattenbos blijft bovenaan meedraaienKattenbos won gisterenavond al met 2-1 van Bocholt B, Lutlommel ging met 0-2 winnen bij Grote Heide vanmiddag, terwijl eveneens vanmiddag Verbroedering 2-2 gelijk speelde tegen Exc. Hamont. In vierde provinciale tot slot ging Lommel Kolonie met 2-3 winnen bij Sparta Lille.
Lommel - Damesvoetbal: ruime zege voor LommelIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel met 4-1 gewonnen van Dilsen-Stokkem. Aan de rust leidde Lommel met 1-0. Maes (3) en Vandepaar maakten de Lommelse doelpunten.
Lommel - Basket Lommel wint bij Antwerp Giants BBasket Croonen Lommel won verdiend op het veld van Antwerp Giants B met 62-67 (Quarters: 21-23, 14-15 (35-38), 10-10 (45-48), 17-19).
Van bij de start nam Lommel resoluut de leiding om die niet meer af te geven alhoewel het al bij al een close game werd. Vooral verdedigend speelde Lommel een zeer degelijke wedstrijd. Door deze winst komt Lommel in de rangschikking samen met Kontich en Gembo op de vierde plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs.
Voorwaarde is dan wél dat Lommel best de laatste wedstrijden winnend afsluit tegen Lier en Gembo!
Scores Lommel: Tom Ackermans 8, Bram Schelkens 19, Toon Wesenbeek 8, Jules Bouts 9, Wout Jansen 4, Matts De Keuster 15, Louis Dubois 2, Sander Bollen 2.
Lommel - Nieuwe Chinese auto's op het autosalonZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Riena Bloemen overleden

Zaterdag 14 januari 2023
Lommel - Riena Bloemen overledenVandaag is Riena Bloemen overleden, de weduwe van Charly Rubens. Ze was 81 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Het 100ste Autosalon is gestart

Zaterdag 14 januari 2023
Lommel - Het 100ste Autosalon is gestartZoomVeel aandacht voor elektrische auto's op het 100ste Autosalon, dat vandaag van start gaat...  (Cartoon: Fobie)
Lommel - Februari vriendjesmaand bij Handbal VerenigingKom gedurende de maand februari gratis proeven van de veelzijdige sport die handbal is. Bij Handbal Vereniging Lommel is februari vriendjesmaand. De proeftrainingen zijn volledig gratis in de sporthal van het Provil voor de volgende groepen: kleuters op zaterdag van 9.30 uur tot 10.30 uur; JM8 en JM10 op donderdag van 18.30 tot 19.30 uur en zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur; JM12 op maandag van 18.30 tot 20.00 uur en donderdag van 18.30 tot 20.00 uur. Alle sportieve jongens en meisjes zijn van harte welkom.

Draagbaarder

Zaterdag 14 januari 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Draagbaarder“We gaan te voet, toch?”, vraag ik in de week tussen kerst en nieuw aan mijn vrouw. Ik stel de vraag semi-bevestigend om aan te geven dat het draagbaar is, hetgeen we van de supermarkt nodig hebben. Het is niet veel. Het papiertje is maar aan één zijde beschreven. Wat zou het zijn? Een A6-formaat ofzo. Maximaal 10 producten. Enkel het hoogstnodige.
Maar dat is buiten de supermarkt en de winkelrekken gerekend. Tijdens de eindejaarsfeesten zijn ze met meer dan ooit, de koopjes en de hapjes (…) Het hele nieuwsbericht
Veldrijdster Laura Verdonschot heeft forfait gegeven voor het Belgisch Kampioenschap veldrijden dat vandaag in Lokeren wordt gereden. Ze is geveld door een virale infectie.
Lommel - WK handbal: België verliest van DenemarkenZoomOp het WK handbal hebben de Belgen vandaag de wedstrijd tegen Denemarken - hun eerste wedstrijd in een wereldkampioenschap - verloren met 43-28. De ruststand was 22-15. Voor de wedstrijd waren 12.000 Deense en 300 Belgische supporters komen opdagen. Denemarken werd eerder al twee keer wereldkampioen. (Foto IHF)

Karel Boers overleden

Vrijdag 13 januari 2023
Lommel - Karel Boers overledenGisteren is Karel Boers overleden, de echtgenoot van Philomena Maes. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Liza Bergmans overleden

Vrijdag 13 januari 2023
Lommel - Liza Bergmans overledenGisteren is Liza Bergmans overleden, de weduwe van Jef Geens. Ze was 82 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Het wordt kouder

Vrijdag 13 januari 2023
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouderDe temperaturen komen na het weekend een flink stuk lager uit bij maxima rond 4 of 5 graden. Het blijft echter nog wisselvallig met buien, die stilaan een winters karakter kunnen krijgen. Op het einde van volgende week lijkt het terug wat zachter te worden. Het weekend verloopt wel nog zacht, winderig en vooral ook nat.
Vandaag zijn er opklaringen en het is overwegend droog. In de loop van de ochtend komen er meer wolken opzetten en hier en daar kan er een bui of een spat regen vallen. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Hele weekend alcoholcontroles

Vrijdag 13 januari 2023
Voor dit weekend heeft de politie opnieuw een 'weekend zonder alcohol' op het getouw gezet. Vanaf 22 uur vanavond tot 6 uur maandagochtend mogen weggebruikers op de gemeente- en gewestwegen zich aan extra controles verwachten. De federale wegpolitie neemt de op- en afritten of parkings van de snelwegen voor haar rekening. 
Lommel - Sexy nonnen op nieuwjaarsreceptie NeosZoomOp de Nieuwjaarsdrink/Algemene Vergadering van Neos Lommel waren vier sexy nonnen van de partij! Maar eerst werd een glas bubbels geheven op de voorbije en toekomstige werking. Een dikke proost én proficiat van voorzitter Nelly Hanegreefs voor de hardwerkende bestuursploeg. Uit de analyse van de cijfers door de penningmeester, Jos Van Bommel, over de laatste drie jaar, mét corona restricties, bleek dat de leden op twee oren kunnen slapen: hun Neos is in goede handen, zowel financieel als (…) Het hele nieuwsbericht
Sexy nonnen op nieuwjaarsreceptie Neos
Zoom

6.392 baby's geboren in 2022

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In de Limburgse ziekenhuizen zijn vorig jaar 6.932 baby's geboren, 66 minder dan in 2021. Bij die baby's waren er 113 tweelingen. Het ziekenhuis in Genk telde met 2.088 het hoogste aantal geboortes. In Noorderhart in Pelt werden 900 baby's geboren, in het AZ Vesalius in Tongeren 475.

Alice Vreys overleden

Vrijdag 13 januari 2023
Woensdag is Alice Vreys overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Frans Verdonck. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Jachtgebied in Limburg krimpt

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Jachtgebied in Limburg krimptZoomIn Limburg is zo'n 245 hectare grond niet langer jachtgebied. 108 privé-eigenaars hebben vorig jaar namelijk een aanvraag ingediend om het jachtgebied op hun eigendom te laten uitkleuren.  In Vlaanderen is ongeveer 2/3 ingekleurd als jachtgebied, veel daarvan ligt op privé-terrein. Maar niet alle eigenaars zijn daarvan op de hoogte. (Radio 2)

Minder bouwvergunningen afgeleverd

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen is in de eerste 9 maanden van 2022 gedaald met 7,8% tot 22.494 gebouwen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. In het Vlaamse Gewest bedroeg de daling 7,1%. In het Waalse Gewest lag het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen 9,8% lager en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest registreerde een daling met 11,1%. Sinds 2007 is het aantal vergunningen voor het verbouwen van woningen over het algemeen hoger dan het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

D-Doors and More failliet verklaard

Donderdag 12 januari 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag deuren en hekwerk D-Doors and More uit Lommel failliet verklaard. 11 februari is de uiterste datum voor het indienen van schuldvorderingen.

Gemachtigde opzichters gezocht

Donderdag 12 januari 2023
Lommel - Gemachtigde opzichters gezochtZoomDe provincie Limburg organiseert dit jaar voor de twaalfde keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Al meer dan 4.000 Limburgers volgden deze opleiding.
Iedereen van minstens 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en een vrijwillige inzet voor de verkeersveiligheid.
Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van zwakke weggebruikers. Je maakt het verkeer veiliger voor groepen kinderen, scholieren, ouderen (…) Het hele nieuwsbericht

Oude obus tot ontploffing gebracht

Donderdag 12 januari 2023
Op Maatheide is vanmorgen een mortierobus tot ontploffing gebracht door DOVO, de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen. Het projectiel was in het bedrijf Farm Frites door een magneet ontdekt tussen de aardappelen.

Waar haalde de pimpelmees haar naam?

Donderdag 12 januari 2023
Lommel - Waar haalde de pimpelmees haar naam?ZoomZou een pimpelmeesje zijn naam te danken hebben aan het feit dat het veel drinkt?
We hebben het even opgezocht, maar geen duidelijk antwoord gevonden. Pimpelen wordt vrijwel overal in verband gebracht met drinken en zuipen. Je zou het die vogeltjes niet nageven. Is er iemand die weet hoe het komt dat een pimpelmees pimpelmees heet?
Overigens nog iets interessants gelezen tijdens onze zoektocht: "Vanwege de goede leervaardigheid van de pimpelmees moest rond de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

Chinese Marsmissie op dood spoor?

Donderdag 12 januari 2023
Lommel - Chinese Marsmissie op dood spoor?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jan Vanbroeckhoven overleden

Donderdag 12 januari 2023
Gisteren is Jan Vanbroeckhoven overleden, de echtgenoot van Stephania Philipsen. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

'Mogelijk minder insecten'

Donderdag 12 januari 2023
Puur natuur
Lommel - 'Mogelijk minder insecten'ZoomDoor het zachte winterweer van de afgelopen tijd zien we deze lente en zomer mogelijk minder insecten. Onder meer bijen, vlinders en wespen beginnen nu al te vliegen. En dat kan ze fataal worden, zeggen verschillende experts.(nu.nl)
Lommel - Marie-Thérèse Borrenberghs overledenGisteren is Marie-Thérèse Borrenberghs overleden, de echtgenote van Jean Dierckx. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Leopoldsburg. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin in Lommel. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Trekvogels keren (nu al) terug

Woensdag 11 januari 2023
Lommel - Trekvogels keren (nu al) terugZoom
Zouden die zich vergissen - of is de lente echt al op komst? (Foto Josh Vandijck)

Stuk van dodecaëder gevonden

Woensdag 11 januari 2023
Lommel - Stuk van dodecaëder gevondenZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

OKRA-centrum viert nieuwe jaar

Woensdag 11 januari 2023
Lommel - OKRA-centrum viert nieuwe jaarZoomMaandagnamiddag jl. verzamelden 125 leden van Trefpunt OKRA Lommel-Centrum in Cafetaria 'den Dribbel' in de Soeverein voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Teamleider en voorzitter van OKRA Cluster Lommel wenste iedereen een gezond en liefdevol 2023, maar zorgde ook voor een korte en positieve toelichting van het jaarprogramma van zowel de Cluster (voorheen Gewest) als het Trefpunt. Uit de extra editie van de OKRAnt én de INFOBROCHURE 2023 staan 125 afzonderlijke activiteiten in het komende (…) Het hele nieuwsbericht
OKRA-centrum viert nieuwe jaarOKRA-centrum viert nieuwe jaar
Zoom
Lommel - Samana Kattenbos toast op nieuwe jaarZoomSamana Kattenbos toast op het nieuwe jaar. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het jaarprogramma overlopen.

Jaak Verdonk overleden

Woensdag 11 januari 2023
Lommel - Jaak Verdonk overledenGisteren is Jaak Verdonk overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Virginie Vreys. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Code geel: regen en wind

Woensdag 11 januari 2023
Lommel - Code geel: regen en windVandaag en morgen waarschuwt het KMI met code geel voor regen en rukwinden. In de loop van volgende nacht en aanvankelijk op donderdag waait er een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind met rukwinden die kunnen oplopen tot 80 à 90 km/u.

Kernakkoord met Engie

Woensdag 11 januari 2023
Lommel - Kernakkoord met EngieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Lommel - Driekoningen op pad in GelderhorstenZoomAfgelopen weekend was het weer zover: de Driekoningen van Gelderhorsten trokken ’s morgens op pad om hun jaarlijkse missie te volbrengen, een traditie van al ongeveer 30 jaar. Zonder mirre of wierook maar wel met een volle kar vloeibaar goud! Het weer was hen goedgezind, ze hebben het de hele dag vrij droog kunnen houden. Ideale omstandigheden om met alle bewoners van Gelderhorsten, Buskruitstraat en Klotstraat, te klinken op een voorspoedig 2023, én om hen al een uitnodiging te bezorgen voor een buurt-BBQ in september.

Henk Sips overleden

Dinsdag 10 januari 2023
Lommel - Henk Sips overledenZaterdag is Henk Sips overleden, de weduwnaar van Mieke Vermeulen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Virginie Michiels overleden

Dinsdag 10 januari 2023
Lommel - Virginie Michiels overledenGisteren is Virginie Michiels overleden, de weduwe van Frans Bergmans. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel.

Nieuwjaarsontbijt in Kapittelhof

Dinsdag 10 januari 2023
Lommel - Nieuwjaarsontbijt in KapittelhofZoomVanochtend mocht in WZC Kapittelhof het gezamenlijk nieuwjaarsontbijt in de grote zaal weer doorgaan. De bewoners hebben genoten van croissants, chocoladebroodjes, diverse soorten brood, spek, ei, cava,... en heel veel goed gezelschap. Op een jaar vol liefde, geluk en gezondheid!
Nieuwjaarsontbijt in KapittelhofNieuwjaarsontbijt in Kapittelhof
Zoom

Na het weekend gevoelig kouder

Dinsdag 10 januari 2023
Weerbericht
Lommel - Na het weekend gevoelig kouderNa de doortocht van een warmtefront komen we in de warme sector terecht en gaat het kwik flink oplopen. We zijn dan wel reeds in de avondperiode. De volgende dagen blijven de temperaturen hoog, maar we krijgen ook geregeld regen of buien en het gaat vooral bij momenten erg hard waaien. Na het weekend komt de straalstroom ten zuiden van onze regio te liggen. Er wordt dan koudere lucht van polaire oorsprong aangevoerd, waarbij het kwik een flink stuk lager uitkomt.
Morgen verlaat regen in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Joosten overleden

Dinsdag 10 januari 2023
Lommel - Theo Joosten overledenGisteren is Theo Joosten overleden, de echtgenoot van Bea Rasking. Hij was 90 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Begroeting: donderdag (21-21.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

André Vaes overleden

Dinsdag 10 januari 2023
Lommel - André Vaes overledenZondag is André Vaes overleden, de echtgenoot van Annie Janssen. Hij was 92 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel.

Laat een adoptiehond niet alleen

Dinsdag 10 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Een geadopteerde hond wordt in de eerste weken na de adoptie best niet alleen gelaten. Dat blijkt uit een studie van Jana Vanhoutte aan de Hogeschool Vives. Met haar onderzoek richtte ze zich op honden die uit een asiel geadopteerd worden. Ze stelde voor mensen die een hond adopteerden een informatiebrochure samen om de verlatingsangst bij honden na adoptie te onderzoeken en te voorkomen. Met haar scriptie won ze de Vlaamse Dierenwelzijnsprijs, goed voor 1500 euro.

Vier generaties Baijens

Dinsdag 10 januari 2023
Lommel - Vier generaties BaijensZoomOp 22 augustus werd Stig Baijens geboren, zoontje van Jens Baijens (31) en Patty Vroomans. Stig is de kleinzoon van Johan Baijens (56) en achterkleinzoon van Jan Baijens (91). Stig is de eerste stamhouder van de familie Baijens. Opa Jan is natuurlijk heel trots!
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Straks verkeerswisseling op viaduct BoorsemZoomDe werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer komende nacht omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is al gestart met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag.
Verkeer op de trage of rechterrijstrook richting Lummen blijft vanaf morgen tijdens de werken op de brughelft waar gewerkt wordt. Verkeer op de andere 3 rijstroken rijdt over het vernieuwde viaduct (zie afbeelding hierboven). De versmalde rijstroken, de snelheidsbeperking van 70 km/u en de tonnagebeperking op de linkerrijstrook blijven gelden. Het fietsverkeer rijdt tot het einde van de werken in twee richtingen op de zuidkant van het viaduct. Ook het fietspad aan de noordzijde wordt gerenoveerd. (Afb. AWV)

Maria Delmeire overleden

Dinsdag 10 januari 2023
Lommel - Maria  Delmeire overledenOp 4 januari is Maria Delmeire overleden, de weduwe van Jean Abts. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin.
Lommel - Kattenbos wint beker van Noord-LimburgKattenbos Sport heeft de beker van Noord-Limburg gewonnen. Het versloeg Exc. Hamont met 3-0.

Sluiting kerk Kattenbos nabij

Maandag 9 januari 2023
Lommel - Sluiting kerk Kattenbos nabijZoomVolgende zondag is het zover: dan wordt in de kerk van Kattenbos de allerlaatste misviering gehouden. (Foto Robert Boons)
Lommel - 14 Limburgse kampioenstitels voor SACNZoomAfgelopen weekend heeft de Peltse atletiekclub SACN zich weer laten gelden op de Limburgse kampioenschappen. De club behaalde 14 Limburgse kampioenstitels en zag haar atleten 33 keer op het podium verschijnen. 67 procent van hen stelden hun persoonlijk record scherper.
De Limburgse kampioenen van de Peltse club:
Lander Loomans (kogel cadetten); Daan Van Selst (hoog scholieren); Daan Van Selst (kogel scholieren); Juul Derickx (60m cadetten); Kato Vandervelden (kogel juniors); Boy Lorist (60m senioren); Lars Theunis (60H cadetten); Ruben Allaert (400m junioren); Juul Derickx (200m cadetten); Daan Verheyen (400m scholieren; Boy Lorist (200m senioren); Daan Van Selst (polsstok scholieren); Kyani Joosten (polsstok) en Lars Theunis (polsstok cadetten).
De kampioenschappen vonden plaats in Heusden en in Gent.
Op de foto: Daan Van Selst, die bij de scholieren drievoudig Limburgs kampioen werd, met winst in het polsstokspringen, het hoogspringen en het kogelstoten.

Wim Vandervee overleden

Maandag 9 januari 2023
Lommel - Wim Vandervee overledenZaterdag is Wim Vandervee overleden, de echtgenoot van Rosa Moris. Hij was 74 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Deze namiddag raakten een auto en een 16-jarige bromfietser uit Lommel in een aanrijding betrokken in de Kerkstraat. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Pollenseizoen gestart

Maandag 9 januari 2023
Lommel - Pollenseizoen gestartZoomHet nationale aerobiologische meetnet AirAllergy van Sciensano kondigt het begin van het stuifmeelseizoen aan: de eerste pollen van het jaar zijn afkomstig van de els en de hazelaar. Het stuifmeelgehalte zal waarschijnlijk stijgen naarmate de weersomstandigheden veranderen. Personen die gevoelig zijn voor het stuifmeel van deze bomen lopen het risico om allergische symptomen te ontwikkelen. De gele katjes (zo wordt de bloeiwijze genoemd) van de els en vooral de hazelaar zijn al sinds december goed zichtbaar. Het lijkt erop dat de uitzonderlijk hoge temperaturen de ontwikkeling heeft versneld, waardoor het pollenseizoen heel vroeg is begonnen. Er zijn dus naar verhouding meer met stuifmeel beladen bloemen vergeleken met dezelfde periode in voorgaande jaren.

Maria Corthouts overleden

Maandag 9 januari 2023
Lommel - Maria Corthouts overledenZaterdag is Maria Corthouts overleden. Ze was afkomstig van Bree en werd 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Koningin krijgt eredoctoraat UHasseltZoomDe UHasselt bestaat 50 jaar en gaat bij deze gelegenheid een eredoctoraat uitreiken aan koningin Mathilde. “Koningin Mathilde, die in 2023 net als UHasselt haar vijftigste verjaardag viert, willen we als instelling eren voor haar sterke rol om pertinente problemen in onze samenleving aan te kaarten. Of het nu gaat om opvoeding en onderwijs, kinderarmoede, mentale gezondheid of de positie van de vrouw hier en in het Globale Zuiden," zegt rector Bernard Vanheusden. "In haar publieke rol toont (…) Het hele nieuwsbericht

Astmasymptomen door koken op gas?

Maandag 9 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Astmasymptomen door koken op gas?ZoomIn heel Europa zouden afgelopen jaar 700.000 kinderen astmatische klachten hebben gehad door het koken op gas. Dat concluderen twee Europese organisaties op basis van o.m. onderzoek van het Nederlandse instituut TNO. Gaskookplaten produceren stikstofdioxide, koolmonoxide, ultrafijnstof en andere schadelijke stoffen die voor ernstige gezondheidsklachten kunnen zorgen. Volgens Clasp, een non-profitorganisatie rond schone energie, zou twaalf procent van het aantal huidige astmatische kinderen voorkomen kunnen worden door het gasstel uit de keuken te bannen. Ook volwassenen die al longproblemen hebben kunnen klachten ervaren door gasfornuizen. (Foto Pexels - Torsten Dettlaff)
Lommel - Dan toch brief voor vernieuwing rijbewijsZoom Wie zijn rijbewijs moet vernieuwen zal voortaan toch een brief krijgen. In het verleden kreeg je geen verwittiging dat je rijbewijs was vervallen met als resultaat dat veel chauffeurs rondrijden met een vervallen rijbewijs. Op het systeem kwam veel kritiek en minister Gilkinet heeft nu geld vrijgemaakt om toch brieven rond te sturen. Het systeem van rijbewijzen in de vorm van een 'bankkaart' werd ingevoerd in 2010 en het rijbewijs was geldig voor tien jaar. Veel rijbewijzen zijn dus aan vernieuwing toe. Voor alle veiligheid kijk je best even naar de vervaldatum van je rijbewijs voor wie er eentje kreeg in 2010, 2011 of 2012. Wie nog een papieren versie heeft moet deze tegen 2033 ten laatste vervangen.

Over vrouwen- en kinderrechten

Maandag 9 januari 2023
Lommel - Over vrouwen- en kinderrechtenZoomMorgen, dinsdag 10 januari, presenteert de Peter/Meter vzw een voorstelling met 'zandkunst', getuigenissen, informatie,  muziek en een debat. En één van de deelnemers is Katrien de Ruysscher. Afgesloten wordt er met een receptie. De opbrengst van de inschrijvingen gaat naar Peter Meter vzw - met uw inschrijving steunt u hun werking in 2023. Inschrijven kan via deze link.

Participatieforum rond komst F35

Maandag 9 januari 2023
Lommel - Participatieforum rond komst F35ZoomDat de F35 naar Kleine-Brogel zal komen, staat vast - daar is niks meer aan te doen. In 2027 komen de eerste toestellen aan op de vliegbasis. Maar er kan vooraf wel een en ander in gang gezet worden om de impact van die toestellen op de omgeving in kaart te brengen en zoveel mogelijk hinder weg te nemen.
De komst van de nieuwe toestellen wordt momenteel voorbereid, onder meer door vernieuwing van de infrastructuur, zegt het stadsbestuur van Peer. Dat wil nu participatie op gang brengen rond de komst van de nieuwe vliegtuigen. “We nemen hiervoor het initiatief en richten een participatieforum F35 op," zegt burgemeester Steven Matheï. "We nodigen Defensie, inwoners, buurgemeenten en andere partners zoals vakantieparken en scholen uit om deel te nemen. We gaan voor een constructief overleg waarbij onder meer de geluidsimpact aan bod komt. Maar ook de vlieguren en -routes en de impact op het leefmilieu. Terechte vragen overigens die een correct antwoord verdienen.”(Archieffoto  Jens Veraa)

Blacklighttornooi bij Lovoc

Zondag 8 januari 2023
Lommel - Blacklighttornooi bij LovocZoomGisteren bleef het nogal donker in de sporthal aan het Wico, bij volleybalclub Lovoc. Met uitzondering dan van een resem blacklights. Het was namelijk blacklighttornooi, en dit in het kader van Lovoc 60 jaar! Van de allerkleinsten tot de senioren en liefhebbers, iedereen mocht mee komen volleyballen, in witte en vooral fluokleding, met lichtgevende armbandjes, fluorescerende schmink. Alles erop en eraan. Ook in het Lovoc-cafeetje was het gezelligheid troef. Wie er niet bij was heeft echt iets gemist! Maar niet getreurd, het is zeker voor herhaling vatbaar. Misschien volgend jaar? (LdB)

Maria Van Den Berk overleden

Zondag 8 januari 2023
Lommel - Maria Van Den Berk overledenVrijdag is Maria Van Den Berk overleden, de weduwe van Zjang Pennemans. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Achterruit auto ingegooid

Zondag 8 januari 2023
Lommel - Achterruit auto ingegooidEen vandaal heeft vanochtend rond 1.30 uur de achterruit van een auto ingegooid. Dat gebeurde in de Gasstraat.
Lommel - Lezing over de Europese energiecrisisZoomAanstaande zondag 15 januari organiseren LOC Lommel en de Stichting Charlotte van der Seijs een lezing door Dr. Mathieu Blondeel, onderzoeker aan de Britse Warwick Business School en expert in internationale energie- en klimaatvraagstukken. Hij is een veelgevraagde analist in Belgische en internationale media rond deze thema’s.
Europa en het economische en sociale leven in Europa gaan een lastige winter tegemoet nu Rusland, in oorlog met Oekraïne, de levering van aardgas (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lutlommel wint derby bij VerbroederingVanmiddag werden in derde provinciale een aantal inhaalwedstrijden gespeeld, waaronder de derby Verbroedering tegen Lutlommel. En deze laatsten gingen daar winnen met 0-2!
Lommel - Basket Lommel verliest in Beker van VlaanderenGisterenavond verloor basket Croonen Lommel in de kwartfinale van de Beker van Vlaanderen van Kontich Wolves met 78-67 (Quarters: 20-21, 11-18 (31-39), 25-16 (56-55), 22-12.
Lommel trad aan zonder Wietse Jacobs en Sander Bollen (beiden gekwetst) en speelde een knappe eerste helft waarin Tom Ackermans met 3 bommen Lommel op voorsprong bracht aan de rust (31-39). Deze voorsprong was echter van korte duur want De Pooter (25) bracht in de eerste minuten van de tweede helft de stand terug in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Fietspaden in Limburg worden aangepastZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kijk mama! Zonder handen...

Zaterdag 7 januari 2023
Lommel - Kijk mama! Zonder handen...ZoomZoiets moet astronaut Bruce McCandless II gedacht hebben toen hij onlangs volledig los van de Space Shuttle door de ruimte zweefde in zijn manned maneuvering unit, die hem in leven hield. Daarmee was hij de eerste ruimtevaarder in de geschiedenis die dat deed. Het is misschien wel de meest angstaanjagende ruimtefoto tot nu toe. Onderaan in beeld: onze Aarde. We vonden het een mooie foto om de nacht in te gaan... (Credits: NASA)

Winderig met geregeld buien

Zaterdag 7 januari 2023
Weerbericht
Lommel - Winderig met geregeld buienEen omvangrijke en krachtige depressie met kern ten noorden van Schotland is de sturende motor van het weerbeeld op korte termijn. Storingen doen geregeld onze streken aan en bij momenten staat er veel wind. De temperaturen zijn wel hoog. Alvast tot volgend weekend houdt het wisselvallige en eerder zachte weer aan. Daarna lijkt het wel droger te worden, maar ook iets kouder.
Morgen is de eerste helft van de dag droog met opklaringen. Tijdelijk zijn dat brede opklaringen. Na de middag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Drie koningen zingen

Zaterdag 7 januari 2023
Lommel - Drie koningen zingenZoomDe bewoners van WZC Ploegdries gingen op pad in het centrum als echte drie koningen of waren het er wel wat meer? Het werd een heel gezellig moment en van hun opbrengst gaan de zangers binnenkort een lekkere kop koffie drinken, bij een goed stuk taart!

Gust Clefas overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Lommel - Gust Clefas overledenGisteren is Gust Clefas overleden, de echtgenoot van Lisette Philipsen. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 14 januari (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw.

Frans Smolders overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Lommel - Frans Smolders overledenVandaag is Frans Smolders overleden, de echtgenoot van Julienne Geyskens. Hij was afkomstig van Eindhoven en werd 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Camiel Ercken overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Lommel - Camiel Ercken overledenGisteren is Camiel Ercken overleden, de echtgenoot van Monique Bleys. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Twaalf. Eén per klokslag!

Zaterdag 7 januari 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Twaalf. Eén per klokslag!Op 31 december 2022, de warmste eindejaarsdag ooit - 17°C alstublieft! - was het ‘s namiddags nog onduidelijk of het aangekondigde nieuwjaarsvuurwerk wel zou doorgaan. Wat een weer weer! Je waaide gewoon van de weg weg! Moge God Frank Deboosere met plagen plagen!
Het regende en woei dus. Ja, ik weet wel dat het ‘waaide’ moet zijn, maar ik citeer een zin uit een gedicht van Bertus Aafjes. Snelheden tot 80 km per uur haalde de wind. En het hemelwater gutste af en toe met bakken uit het (…) Het hele nieuwsbericht

Twijfelachtig testament

Vrijdag 6 januari 2023
Tribunaliteiten
Lommel - Twijfelachtig testamentVan de familierechtbank van Hasselt mocht een dame bezit nemen van de volledige nalatenschap van een dame die was gestorven op de palliatieve afdeling van een ziekenhuis. De dame had aan de rechtbank een testament getoond, door de overledene op haar ziekbed geschreven. In dit testament was zij de enige begunstigde en de overledene had geen beschermde erfgenamen.
Maar de zuster van de overledene tekende met succes verzet aan tegen de beslissing van de familierechtbank. De begunstigde dame ging vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstbestand in Oekraïne?

Vrijdag 6 januari 2023
Lommel - Kerstbestand in Oekraïne?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Nieuwjaarsfeest Ferm Kerkhoven

Vrijdag 6 januari 2023
Lommel - Nieuwjaarsfeest Ferm KerkhovenZoomTijdens een gezellig nieuwjaarsfeest werd het nieuwe bestuur van Ferm Kerkhoven voorgesteld. Bij een drankje en een hapje, genietend van een streepje ontspanning en vooral gezellig bijpratend in een feestelijke sfeer, is Ferm Kerkhoven deze week gestart met het nieuwe werkjaar 2023! Ook was er ruimte om de leden te laten brainstormen over het aanbod van de komende activiteiten en programma. Volgende items lijken een schot in de roos: - Initiatie GSM/smartphone - Slim op de weg - opfrissing van de verkeersregels - Kooklessen - Hobby - breien, naaien, schilderen of eigen inbreng. Ferm Kerkhoven is alvast in stijl aan het nieuwe werkjaar begonnen. Interesse: Els Ceyssens 0476/49 89 75.
Nieuwjaarsfeest Ferm KerkhovenNieuwjaarsfeest Ferm Kerkhoven
Zoom

Jan Vanden Boer overleden

Donderdag 5 januari 2023
Lommel - Jan Vanden Boer overledenGisteren is Jan Vanden Boer overleden, de weduwnaar van Maria Strackx. Hij was 93 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Hatsjie! Daar zijn de pollen

Donderdag 5 januari 2023
Het hooikoortsseizoen is al begonnen. Dat hebben we te danken aan het zachte weer van eind december en begin januari, waardoor de eerste elzen en hazelaars al in bloei zijn gekomen, meldt het weerplatform Meteovista. Door de regen zullen mensen die gevoelig zijn voor pollen van elzen en hazelaars nog niet veel last ondervonden hebben, maar tijdens droge periodes kunnen wel klachten ontstaan. Hatsjie!
Lommel - Lichaam van Benedictus XV bijgezet in crypteZoom"Het lichaam van de overleden paus zal in drie kisten worden gelegd: een cipreshouten kist, vervolgens een kist van zink die zal worden verzegeld en een kist van massief eikenhout."
                                                                  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Na meer dan 20 jaar heeft Proximus een einde gemaakt aan de gratis digitale telefoongids 1207.be. Op die website kon iedereen gratis telefoonnummers zoeken of nagaan wie er gebeld had. Voor dergelijke inlichtingen zal voortaan moeten betaald worden via het telefoonnummer 1207.

Griepepidemie in ons land

Woensdag 4 januari 2023
De griep is al een tijdje in het land, maar nu zijn alle criteria vervuld om van een griepepidemie te mogen spreken. Zowel bij de huisartsen, in de laboratoriumanalyses en in de ziekenhuisopnames is er een duidelijke stijging van het aantal griepgevallen. Daarnaast circuleren er ook nog steeds een aantal andere virussen die ademhalingsziekten veroorzaken, zoals coronavirus en RSV.
“De griep is in volle opmars en de criteria van een griepepidemie zijn nu vervuld. Naast het griepvirus, (…) Het hele nieuwsbericht

Te weinig starters

Woensdag 4 januari 2023
Vandaag gehoord
"Helaas moeten we wel vaststellen dat onze provincie het laagste aantal starters registreert. En dat is alarmerend, want we hebben niet alleen kwaliteit, maar ook kwantiteit nodig. Vers ondernemersbloed is noodzakelijk om mee bij  te dragen aan de welvaart in Limburg. Een inhaalbeweging is daarom meer dan een must."
(Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg) 

Jaak Rabijns overleden

Woensdag 4 januari 2023
Lommel - Jaak Rabijns overledenMaandag is Jaak Rabijns overleden, de echtgenoot van Jeanne Hendriks. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-10.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Priester Frans Schoofs overleden

Woensdag 4 januari 2023
Lommel - Priester Frans Schoofs overledenOp 20 december overleed Frans Schoofs, priester van het Bisdom Hasselt. Hij werd geboren op 27 november 1933 in Oostham en werd op 10 juli 1960 priester gewijd in Luik. Hij was achtereenvolgens priester in Afrika, Beringen, Lommel, Lummen en tot slot aalmoezenier in het Jessa-ziekenhuis in Hasselt. De uitvaartliturgie gevolgd door de crematie vond op 29 december plaats.

Hersentumor

Woensdag 4 januari 2023
Danny doet Danny
Lommel - HersentumorIk ben vaak afwezig, doch aanwezig op een dromerige, in gedachten verzonken manier. Daardoor heb ik niet altijd de tegenwoordigheid van geest om de geestigheid van tegenwoordig te begrijpen. Combineer dat met mijn onhandigheid en mijn naïeve, kinderlijke goedgelovigheid en je hebt een ‘gedroomd’ slachtoffer voor pranks of practical jokes, de moderne versie van kattenkwaad of plagerige grapjes. Door de jaren heen ben ik er ontelbare keren aan ten prooi gevallen en sinds een tijdje roepen mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Van den Bergh geen wereldkampioen

Dinsdag 3 januari 2023
Lommel - Van den Bergh geen wereldkampioenZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Verboden te roken op alle perrons

Dinsdag 3 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Verboden te roken op alle perronsZoomSinds 1 januari 2023 zijn alle perrons in de Belgische spoorwegstations rookvrij, ook die in open lucht. Sinds 2004 geldt al een rookverbod aan boord van de treinen. In 2009 werd dat rookverbod uitgebreid naar alle stationsgebouwen en alle gesloten publiek toegankelijke plaatsen, inclusief de overdekte perrons, zoals in Brussel-Centraal. Op 6 mei v an vorig jaar heeft de Kamer een wet aangenomen om alle perrons – ook die in open lucht – rookvrij te maken. Het is het sluitstuk van een lange evolutie richting 100% rookvrije treinen, stations en perrons.

Jozef Slootmans overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Lommel - Jozef Slootmans overledenOP 1 januari is Jozef Slootmans overleden, de echtgenoot van Rosa Driesmans. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreidng vindt plaats op de begraafpaats van Lommel-Centrum.

Gust Loots overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Lommel - Gust Loots overledenGisteren is Gust Loots overleden, de echtgenoot van Maria Vanden Eynde. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Het nieuwe jaar in met Fobie !

Dinsdag 3 januari 2023
Lommel - Het nieuwe jaar in met Fobie !Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Lommel - Zuster Maria Elisa Verpoorten overledenOp 30 december is zuster Maria Elisa Verpoorten van de congregatie Zusters Kindsheid Jesu overleden. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kapel van WZC Immadi aan de Kempische Steenweg in Hasselt.
Lommelaar Eddy Leppens heeft zich vandaag geplaatst voor de achtste finales op het driebandentoernooi in het Zuid-Koreaanse Goyang. Voor een plaats bij de laatste acht neemt hij het op tegen de Zuid-Koreaan Kim Young (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe je afval correct aanbieden?

Maandag 2 januari 2023
Lommel - Hoe je afval correct aanbieden?Zoom
Veel bewoners bieden hun afval niet correct aan. Daarom nog even deze herinnering: in de papieren afvalkalender of op www.limburg.net/ afvalkalender kan je terugvinden wanneer het afval bij jou aan huis wordt opgehaald.
Zet je afval de avond voordien buiten. De ophalers starten hun ronde al om zes uur ’s ochtends.
Zet je afval in het zicht. Zorg ervoor dat de ophalers het afval goed zien. Verstop het dus niet achter een muurtje of een haag.
Afval dat niet correct is aangeboden, krijgt een rode sticker en de ophalers laten het staan. Je moet het afval dan binnenhalen, de fout corrigeren en bij een volgende ophaling opnieuw buitenzetten.
Vragen? Contacteer Limburg.net via www.limburg.net/meldingen of info[!]limburg.net.

Frans Baeyens overleden

Maandag 2 januari 2023
Lommel - Frans Baeyens overledenGisteren is Frans Baeyens overleden, de weduwnaar van Jeannine Piqueur. Hij was geboren in het Duitse Welver en werd 77 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 10 januari (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Herman Janssen overleden

Maandag 2 januari 2023
Lommel - Herman Janssen overledenOp 31 december is Herman Janssen overleden, de echtgenoot van Linda Hulsbosch. Hij was afkomstig van Eindhoven en werd 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Alles wordt weer 'normaal'

Maandag 2 januari 2023
Lommel - Alles wordt weer 'normaal'ZoomNa de feestdagen is het voor de meesten wel welletjes geweest, en is iedereen weer blij dat er kan overgegaan worden tot de 'orde van de dag'... Mét of zonder de extra kilootjes... (Foto Robert Boons)

Brand in Lommel-Werkplaatsen

Zondag 1 januari 2023
Lommel - Brand in Lommel-WerkplaatsenIn een huis aan de Snoekstraat begonnen vanavond de steunbalken van het plafond te smeulen door een kortsluiting in een lamp. De brandweer kon de schade beperken.

Een geval van snoesteren

Zondag 1 januari 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Een geval van snoesterenOp oudejaarsdag heb ik de traditie om samen met onze mannen in de namiddag naar het oudste café van het dorp te trekken. We zwaaien daar het afgelopen jaar uit. Een evaluatie van het afgelopen jaar, al klinkt dat wat serieus voor de zever die we vertellen. Ik herken hem meteen als we de deur van het café opendoen. We zetten ons aan het tafeltje naast hem. “Dag Mark”, zeg ik. Hij kijkt op van zijn krant. Hij moet precies even nadenken maar dan herkent hij me toch. Ook al is het meer dan 20 (…) Het hele nieuwsbericht

Een omgekeerde nieuwjaarsbrief

Zondag 1 januari 2023
Het is een jaarlijkse traditie op 1 januari dat een ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat - dit jaar is dat Kathy Lindekens - haar of zijn wensen en goede voornemens aanbiedt aan de jongeren. Een omgekeerde nieuwjaarsbrief dus. Vorige jaren werden gelijkaardige nieuwjaarsbrieven voorgelezen door jeugdschrijver Marc De Bel (2020), jeugdauteur Linda Van Mieghem (2021) en acteur Warre Borgmans (2022). De nieuwjaarsbrief van Kathy vindt u hier.

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2023
Lommel - Gelukkig nieuwjaar!Zoom2023 - een sprong in het onbekende, in vele opzichten. Zullen we er maar het beste van maken? We wensen iedereen een fijn nieuw jaar!
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel