Het overige nieuws

Fons Hermans overleden

Maandag 29 februari 2016
Neerpelt - Fons Hermans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Fons Hermans overleden, de echtgenoot van Jet Alders. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Donderdag van 17.30u tot 18.30u kan men een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Severens in de Houtmolenstraat in Overpelt.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 82 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 38 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 32%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 24 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jef Verberne overleden

Maandag 29 februari 2016
Neerpelt - Jef Verberne overleden

Neerpelt

Vrijdag is Jef Verberne overleden, de weduwnaar van Alice Vaesen. Hij was 77 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Alle verkeersborden weg

Zaterdag 27 februari 2016
Vandaag gelezen
Achter station Amsterdam Centraal is een zogeheten 'shared space' ingevoerd: de gemeente Amsterdam haalde er 3 maanden geleden alle verkeersborden weg en liet het fietsers, scooterrijders en voetgangers zelf uitzoeken. De shared space wordt doorkruist door een fietspad en is de verzamelplaats voor mensen die de pont naar Amsterdam-Noord pakken. Het regelloze concept blijkt een succes. Tot nu toe is er één botsing geweest, tussen een fietser en snorfietser. En dat terwijl er 39.000 reizende mensen per werkdag te vinden zijn.(Bron: ii.nl)

De enige overwinning

Vrijdag 26 februari 2016
Vandaag gelezen

Neerpelt

"Er is in de loop der jaren een zekere rivaliteit geweest tussen de Limburgse KSA- en scoutsgroepen, maar die konden best ook samenwerken. Zo werd er in de zomervakantie van 1952 een over heel de provincie verspreide aanvals- en verdedigings(wed)strijd georganiseerd, waarin de scoutsgroepen overal de studentenbonden 'versloegen', behalve in Neerpelt. De strijd werd nochtans gestreden in de Statiestraat, vlak ter hoogte van het Sint-Hubertuscollege, bolwerk van de scouts van toen. Daar behaalden de KSA-troepen, o.l.v. hun leider Jef Roebben van Wintershoven, hun enige overwinning."
(Bron: "De Pelter Bloas", contactblad van het Genootschap  voor Geschiedenis en Volkskunde Overpelt)

Alcohol in het bloed

Vrijdag 26 februari 2016
Tribunaliteiten
Wie met te veel alcohol in het bloed aan het stuur zit, is daarom nog geen dronken bestuurder. En een chauffeur die dronken is heeft niet automatisch te veel alcohol in het bloed. Verwarrend. Zelfs voor sommige verzekeringsmaatschappijen of spelen zij verwardheid?
Zo was er een man die met de auto van zijn moeder een ongeval met een gewonde veroorzaakte. Hij had 0,99 promille in het bloed. De politierechter van Gent strafte hem wegens onopzettelijke slagen en verwondingen en alcoholintoxicatie. Een dik (…) Het hele nieuwsbericht

Wil je op TV?

Vrijdag 26 februari 2016

Overpelt

De Nederlandse tv-zender AVRO-TROS repeteert op dit moment in Cultuurcentrum Palethe voor een nieuw tv-programma. En morgen/zaterdag zoeken ze publiek om te komen kijken naar een optreden op de Oude Markt. Daar wordt een nieuw tv-programma opgenomen. De kandidaten (jongeren tussen de 13-16 jaar oud) van dit dansprogramma zullen er een optreden geven. Zegt de zender: "Wij zijn op zoek naar enthousiast publiek! Vind jij het leuk om een tv-opname bij te wonen, naar een dansoptreden te kijken en misschien zelf op tv te komen? Kom dan kijken tussen 12:00 - 13:00 uur op de Oude Markt!" 

Jan Geerts overleden

Vrijdag 26 februari 2016
Overpelt - Jan Geerts overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Geerts overleden, de echtgenoot van Madeleine Deckers. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Overpelt

Maandag organiseert het lokaal dienstencentrum in Pelle Melle een infonamiddag over veilig en comfortabel ouder worden in je eigen huis. Ook wie een dagje ouder wordt, wil zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. De dienstverlening voor senioren wordt daar vanuit de zorgcampus Pelle Melle trouwens zo veel mogelijk op afgestemd. Maar ook de woning evolueert best mee met het ouder worden.
Het is daarom nuttig om een aantal aanpassingswerken uit te voeren aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Veroordeeld wegens drugshandel

Donderdag 25 februari 2016
De rechtbank van Hasselt heeft vandaag vier mannen veroordeeld voor hun aandeel in een drugshandel. Fatih K. (36) uit Lommel en Leopold V.G. (35) uit Budel kregen bij verstek 12 maanden cel en 6.000 euro boete elk, wegens het dealen van cocaïne. Hoofdverantwoordelijke was Overpeltenaar Sven B. (40). Die ging zich met zijn Mercedes in Genk bevoorraden met cocaïne. Hij kreeg een werkstraf van 200 uur en 6.000 euro boete, met uitstel voor de helft. Een vermogensvoordeel van (…) Het hele nieuwsbericht

Emilie Stienissen overleden

Donderdag 25 februari 2016
Pelt - Emilie Stienissen overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Emilie Stienissen overleden, de weduwe van Toon Creemers. Ze was 90 jaar. De crematie en de asverstrooiing op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Berty Fransen overleden

Donderdag 25 februari 2016
Pelt - Berty Fransen overledenDinsdag is Berty Fransen overleden, de weduwe van Pierre Brebels. Ze was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begraving op de begraafplaats van Neerpelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Peter Sleurs overleden

Dinsdag 23 februari 2016
Pelt - Peter Sleurs overledenMaandag is de uit Overpelt afkomstige Peter Sleurs overleden, de echtgenoot van Ingrid Smeets. Hij was 51 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Het beste judobeentje voorgezet

Dinsdag 23 februari 2016
Pelt - Het beste judobeentje voorgezetZoomJaarlijks wordt er in Hamont een vriendschappelijk tornooi georganiseerd om beginnende judoka's kennis te laten maken met het wedstrijdjudo. Afgelopen wekend namen maar liefst 12 judoka's van Judoclub Sporting Neerpelt / Bushido Eksel daar aan deel. Iedereen zette zijn beste judobeentje voor, wat resulteerden in goede resultaten! Dominic Dobbelaar, Vincent Emmers en Lander Lemmens konden na 3 winstkampen de gouden medaille in ontvangst nemen. Matisse Bollen, Yosh Arens, Maik Janssen en Olivier Wormsbecher werden knap tweede. Ivan Wouters, Lina Bellahcen, Melissa Janssen, Syme Cramers en Daniël Heylen konden beslag leggen op een derde plaats. Proficiat aan alle deelnemers!

'Stel scherp op het Hageven'

Dinsdag 23 februari 2016
Pelt - 'Stel scherp op het Hageven'ZoomNatuurpunt Neerpelt organiseert na het grote succes van afgelopen jaar ook in 2016 de fotowedstrijd "Stel scherp op het Hageven". De wedstrijd kadert in de tweede HagevenHappening die zal plaatsvinden op zondag 11 september 2016 en waarover we u later nog zullen berichten. Met de fotowedstrijd mikt de organisatie op een boeiende en creatieve kijk op het natuurgebied. Er kunnen drie foto’s per deelnemer ingezonden worden en dit tot 31 juli aanstaande. De foto’s van de winnaars zullen aangebracht worden op de welkomstborden aan de verschillende toegangswegen naar het Hageven. Het volledige reglement vindt u op www.natuurpuntneerpelt.be of in het bezoekerscentrum De Wulp, Tussenstraat 10 in Neerpelt (011 802677).

'Start to run' start in maart

Dinsdag 23 februari 2016
De recreanten van Sporting Atletiekclub Neerpelt starten eenmaal per jaar een Start to run-cursus. Die duurt 10 weken met opvolging tot november. Geen enkele basisconditie is vereist, iedereen start op niveau 0 en dit onder begeleiding van een ervaren jogtrainer. Na deze 10 weken kunnen alle deelnemers vlot 5 km lopen. De cursus start in Neerpelt op dinsdag 8 maart om 19u00, in Hamont op zaterdag 12 maart om 10u00. Deelnamekost: 50 euro (10 weken sessies en opvolging tot 1 november), te betalen bij de eerste les. Cursusplaatsen: Sportcentrum Dommelhof in Neerpelt en de Fit-o-meter in Hamont. Voor meer info: Louis Geboers, tel. 011445923, Louisgeboers[!]hotmail.com; Heidi Gielen, tel. 011662838, heidi.gielen[!]skynet.be.

En de flitswagen staat deze week...

Dinsdag 23 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - En de flitswagen staat deze week......onder meer in de Salvatorstraat in Hamont, de Boelehoef in Neerpelt en de Fabrieksstraat in Overpelt.

Bosland zoekt ambulante handelaars

Dinsdag 23 februari 2016
Pelt - Bosland zoekt ambulante handelaarsZoomEr zijn komend toeristisch seizoen in Bosland weer twee concessies voor ambulante handelaars. Er zijn twee leuke plekjes voorzien voor de verkoop van eten en drank, dat ter plaatse genuttigd kan worden. Trefwoorden voor de uitbating zijn: kindvriendelijk, vernieuwend, uitstraling en Boslandimago weergeven. Ben jij de ondernemer die men zoekt? Ga dan naar hier om de voorwaarden te downloaden en je eventueel kandidaat te stellen: http://www.bosland.be/publicaties/. Inschrijven kan tot ten laatste 7 maart aanstaande. Bij verdere vragen, neem contact op via ondernemen[!]bosland.be. En ongetwijfeld zijn er nog andere manieren om samen met en binnen Bosland zaken te toen. Klik hier voor meer informatie: http://www.bosland.be/gastvrij-bosland/zakelijk-samenwerken/71/

Charles Cox overleden

Dinsdag 23 februari 2016
Overpelt - Charles Cox overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Charles Cox overleden, de echtgenoot van Katrien Beckers. Hij was 88 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.
De Limburgers kopen elk jaar voor 300 miljoen aan op het internet. Zeventig procent van deze omzet gaat naar  het buitenland. Dat zegt Unizo Limburg. De impact van de verkoop via internet op de detailhandel in Limburg vergroot jaar na jaar. In 2014 was de Limburgse detailhandel goed voor een omzet van 4,37 miljard euro.
Vandaag gelezen
In 2050 zullen vijf keer zoveel mensen als in 2000 een bril nodig hebben, zo heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. Volgens het Brien Holden Vision Institute wordt bijziendheid een groot wereldwijd probleem. Er is in het verleden wel een aanzienlijk verschil gemeten tussen regio's en etnische groepen. Zo komt myopie twee keer vaker voor bij Oost-Aziaten dan bij blanken van dezelfde leeftijd.
Volgens de onderzoekers is een van de oorzaken van slechter wordende ogen dat mensen lang naar (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Zandstraat

Maandag 22 februari 2016

Neerpelt

Morgennamiddag worden in De Kompen de woning Zandstraat 6 en een perceel bouwgrond gelegen Zandstraat 10 openbaar verkocht. De woning staat op een perceel van 3a93ca en heeft een KI van 423 euro; de bouwgrond is 44a05ca groot.

81 weekendongevallen in Limburg

Maandag 22 februari 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 26%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Gejaagd door de wind

Zondag 21 februari 2016
Pelt - Gejaagd door de windZoomStorm of geen storm, vandaag trok een hele bus leden van Natuurpunt Noord-Limburg naar Zeeland. Ze zagen daar 63 soorten vogels waaronder de paarse strandloper, de steenloper of de drieteenstrandloper (foto). Ze zagen ook zeehonden, lepelaars, kluten en futen, wulpen... Maar als hen iets zal bijblijven dan waren het de wandelende duinen in de buurt van Neeltje Jans: door de storm vloog er op de Brouwersdam in korte tijd zoveel zand de baan op (foto's onder) dat het was alsof de duinen zich verplaatsten. (Marcella Stappers)
Gejaagd door de windGejaagd door de wind
Zoom

Joanna Gielen overleden

Zondag 21 februari 2016
Pelt - Joanna Gielen overledenIn het rusthuis in Achel is vrijdag Joanna Gielen overleden, de weduwe van Jaak Vaesen. Ze was 85 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Lisette Kemps overleden

Zaterdag 20 februari 2016
Neerpelt - Lisette Kemps overleden

Neerpelt

Donderdag overleed Lisette Kemps, de weduwe van Robert Plees. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: Maas Capital

Vrijdag 19 februari 2016

Neerpelt

De in Neerpelt wonende Nederlander Bernardus Maas (39) heeft de bvba Maas Capital opgericht. Studie-, advies- en administratiebureau is het specifieke doel van de nieuwe vennootschap waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is aan de Holenweg. Het maatschappelijk kapitaal van Maas Capital bedraagt 18.600 euro.
De bibliotheken van Neerpelt en Overpelt organiseren een cover lover-wedstrijd. Ben je tussen 6 en 14 jaar? Hou je van lezen en ben je creatief? Maak dan een nieuwe kaft of 'cover' van een boek dat je gelezen hebt of wil lezen. Het mag een tekening zijn, een schilder- of knutselwerk, een collage, een bewerkte foto,... Alle creatieve inzendingen zijn welkom. De mooiste werkjes worden tentoongesteld en een jury beloont de mooiste creaties met een prijs. Breng je kunstwerkje voor 1 maart naar de bib van Neerpelt of Overpelt!

Drankenhandel Kaavi failliet

Donderdag 18 februari 2016

Overpelt

De rechtbank van Koophandel heeft drankenhandel Kaavi met maatschappelijke zetel aan de Pijpenstraat in Overpelt failliet verklaard. Kaavi werd in 2014 opgericht.

Jean Wehenkel overleden

Donderdag 18 februari 2016
Neerpelt - Jean Wehenkel overleden

Neerpelt

Gisteren is Jean Wehenkel overleden, de echtgenoot van Alice Schaekers. Hij was 71 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Morgen kan men tussen 16 en 17u een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Gerard Lauwkens overleden

Donderdag 18 februari 2016
Neerpelt - Gerard Lauwkens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Gerard Lauwkens overleden, de echtgenoot van Thoke Vanchaze. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Chopin in de kerk van 't Fabriek

Woensdag 17 februari 2016
Overpelt - Chopin in de kerk van 't FabriekZoom

Overpelt

De Poolse componist Chopin is vooral bekend van zijn pianomuziek. Minder bekend is dat hij drie prachtige kamermuziekwerken voor cello schreef. Hierin was Chopin niet bang om zijn bedachtzame, dramatische kant te laten zien, waarmee hij fel aanleunt tegen de Duitse romantiek. Uiteraard staat de piano grotendeels centraal in dit werk, maar de cello krijgt verrassend veel aandacht toebedeeld waardoor er veel diepgang in dit knap werk zit. Luc Tooten, cello-solo van de Brusselse Philharmonie en Stéphane (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Fransen overleden

Woensdag 17 februari 2016
Overpelt - Jan Fransen overleden

Overpelt

Vandaag is Jan Fransen overleden, de echtgenoot van Lizette Van Boegeld. Hij was 72 jaar en vader van burgemeester Jaak Fransen. De uitvaartliturgie, gevolgd door de crematie, vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Martin Ceulemans overleden

Woensdag 17 februari 2016
Overpelt - Martin Ceulemans overleden

Overpelt

Gisteren is Martin Ceulemans overleden, de echtgenoot van Mia Verdonschot. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag tussen 17.45u en 18.15u kan men een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens. 
Azië, maar vooral het Midden-Oosten, zijn sterke stijgers in de lijst van landen die goederen importeren van Limburgse bedrijven. In de jaarlijkse cijfers over de verre export, die Voka Limburg verzamelde, neemt China de koppositie in. De Verenigde Arabische Emiraten, Saudie-Arabië en Qatar maken een grote sprong voorwaarts. De VS en Rusland zijn dan weer veel minder populair als exportland voor Limburg.

Renier Loos overleden

Maandag 15 februari 2016
Pelt - Renier Loos overledenWoensdag is Renier Loos overleden, de weduwnaar van Elisa Loenders. Hij zou morgen 84 jaar worden. De afscheidsdienst en de bijbegraving van zijn as bij zijn echtgenote op de begraafplaats in Overpelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

MegaKampers gezocht

Maandag 15 februari 2016

Overpelt

Wie wil zich tijdens de zomervakantie nuttig maken bij personen met een diep of ernstig mentale handicap? Het Dienstencentrum St.-Oda biedt je hiervoor een goede gelegenheid. Jaarlijks organiseren zij kampen voor vrijwilligers. Binnenkort start weer het eerste kamp van deze zomer. Vele jongeren schreven zich al in, maar er zijn er nog meer welkom om een handje te komen toesteken! MegaKampers gaan wandelen, fietsen, zwemmen en nog zoveel meer met de bewoners van St.-Oda en overnachten als echte kampeerders (…) Het hele nieuwsbericht

Zwerfvuilactie op 18, 19 en 20 maart

Maandag 15 februari 2016

Neerpelt

Ook dit jaar kunnen verenigingen en groepen - geen particulieren - deelnemen aan ‘Straat.net’, de zwerfvuilactie van Limburg.net. Dit jaar gebeurt dat op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 maart. Deelnemen kan enkel in groep, bijvoorbeeld met je vereniging, buurt of school. Limburg.net stelt materiaal ter beschikking van de deelnemende groepen. Bovendien voorziet Limburg.net een vergoeding van 15 euro per opgeruimde kilometer straat. Inschrijven doe je voor 1 maart via duurzaamheidsambtenaar Anja Snoekx (anja.snoekx[!]neerpelt.be).

Vastentijd

Maandag 15 februari 2016
De anonieme grommelaar

Neerpelt

De anonieme is eigenlijk afkomstig van het Maasland, beste lezer. Zelf zou hij dat haast vergeten, maar het wordt hem hier in Noord-Limburg al 35 jaar vlijtig onder z'n neus gewreven, telkens als hij zich waagt aan een potje 'plát kallen' met de lokale bewoners. "Ma géé ziet van de Maaskant!" (of zoiets) klinkt het dan steevast, en dikwijls volgt er dan ook nog iets over het fanatieke trekje dat typisch schijnt te zijn voor alle Maaskanters. Waarop de anonieme eens grijnst en al (…) Het hele nieuwsbericht

Weer oefenvluchten voor F16-demo

Maandag 15 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
Ook dit en volgend jaar blijft de vliegbasis Kleine Brogel de thuisbasis voor de Belgische ‘F16 solo display’ (F16 demonstratievluchten). De betrokken F16 (foto) zal gepiloteerd worden door commandant-vlieger Tom De Moortel; hij zal tijdens de internationale airshows ons land  vertegenwoordigen, meldt het ministerie van Defensie. De Moortel gaat vanaf deze week weer van start met trainingen van zijn demonstratievlucht en dat zal volgens het ministerie "meermaals per week voor extra geluidshinder zorgen in de onmiddellijke buurt van de vliegbasis." Elke demotraining duurt ongeveer 20 minuten. "Na deze eerste intensere periode zullen de trainingsvluchten op een lagere frequentie worden ingepland", aldus Defensie.
Overpelt - Wijkdienst politie verhuist naar Pelle Melle

Overpelt

Vanaf donderdag 18 februari is de lokale politie Overpelt terug te vinden in de Dorpsstraat 58. De politie zal zich vestigen in het lokale dienstencentrum Pelle Melle.
Openingsuren:
Maandag van 09.00u - 12.00u; donderdag van 09.00u - 12.00u en van 18.00u - 20.00u; vrijdag van 09.00u - 12.00u.
Het telefoonnummer 011/80.94.10 blijft ongewijzigd. Omwille van de verhuis is de lokale politie Overpelt morgen en woensdag tijdelijk onbeschikbaar. U kan altijd terecht op het (…) Het hele nieuwsbericht

79 weekendongevallen in de provincie

Maandag 15 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze 79 ongevallen werden in totaal 33 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 27 %) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Pierre Geys overleden

Maandag 15 februari 2016
Overpelt - Pierre Geys overleden

Overpelt

Zaterdag is Pierre Geys overleden, de echtgenoot van Alice Moelans. Hij was 72 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake. Geys was stichter van Electro Geys en gewezen voorzitter van Unizo Overpelt.

Caroline Theuwis overleden

Maandag 15 februari 2016
Overpelt - Caroline Theuwis overleden

Overpelt

Gisteren is Caroline Theuwis overleden; de echtgenoot van Jan Korsten. Ze was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Overpelt-Centrum. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Niet geschoten is zeker mis

Maandag 15 februari 2016
Neerpelt - Niet geschoten is zeker misZoom

Neerpelt

Luis en Pedro Sartori Do Vale werken sinds een week in Dommelhof aan een nieuwe voorstelling. Deze twee circusartiesten, broers en voormalige studenten aan de Ecole Supérieure des Arts du Cirque (Brussel), verenigen hun broederkrachten in een eerste gezamenlijk project: DOIS. Naast dezelfde achtergrond, delen ze ook eenzelfde unieke passie: boogschieten. In een mix van visueel theater, circus en performance wordt dit een interessant recept voor een creatie op podium.
Benieuwd? De voorstelling DOIS wordt in avant-première in Dommelhof getoond op vrijdag 26 februari en zaterdag 27 februari. Er zijn nog tickets voor de voorstelling op vrijdag om 20.15 u. Bestel nu je tickets (€ 5,00) op 011 80 50 02. (Foto: Sergio Mendes)

Quote: vluchtelingencrisis

Zondag 14 februari 2016
Vandaag gelezen
"De huidige vluchtelingencrisis is maar een voorbode van wat ons vanuit Afrika te wachten staat, maar ze is toch al voldoende complex om opiniemakers en politici van uiteenlopende landen en stromingen stilaan tot radeloosheid te brengen."
Etienne Vermeersch, hoogleraar emeritus filosofie, in De Standaard

Nico Vermeesen overleden

Zaterdag 13 februari 2016
Pelt - Nico Vermeesen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Nico Vermeesen overleden, de echtgenoot van Anja Heijlen. Hij was 45 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Donderdag is er van 19 tot 20 uur mogelijkheid tot groeten in het uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Woorden in een landschapskantoor

Zaterdag 13 februari 2016
Tribunaliteiten
Gekwetst en vernederd was hij die middag, in het diepst van zijn bestaan. Dertig jaar werkte hij op de dienst arbeidsongevallen bij een verzekeringsmaatschappij en plots zei zijn overste hem publiek en met een ongekende arrogantie dat hij zijn dossiers totaal verkeerd aanpakte. Hij voelde zich bedreigd, duizelig, onwel en had hartkloppingen. Handen en lippen trilden en hij had een drukkend gevoel in de maag. Aan zijn personeelschef liet hij weten dat hij het slachtoffer was van een arbeidsongeval. Drie dagen later (…) Het hele nieuwsbericht

Colombiaanse gasten getuigen voor BD

Vrijdag 12 februari 2016
Pelt - Colombiaanse gasten getuigen voor BDZoomIn het kader van de campagne Broederlijk Delen (BD) komen twee Colombiaanse gasten naar Limburg. Zij getuigen onder meer in Houthalen en Neerpelt. De gasten zijn José Hildo en Zully Menesses.
José Hildo behoort tot de inheemse gemeenschappen van Colombia en spreekt op 19 februari (20 uur) in het Inspirocollege in Houthalen. Zully Menesses, een actieve feministe die werkt voor een organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten, getuigt op 25 februari (19.30 uur) in het gemeentehuis van Neerpelt.

Mobiliteitsdossiers blijven stroppen

Vrijdag 12 februari 2016
Zoals een topsporter niet kan presteren zonder het juiste materiaal, kan een economie niet groeien zonder een optimale infrastructuur. Een geschikte basismobiliteit is hierbij doorslaggevend. De belangrijkste mobiliteitsdossiers in Limburg blijven echter stroppen. Dat zegt Voka Limburg, de belangenvereniging van de werkgevers.  
Als Limburg wil uitgroeien tot een economische hotspot, moet onze provincie filevrij, bereikbaar en mobiel blijven. Durven investeren in infrastructuur is dus een absolute (…) Het hele nieuwsbericht

Pauw mogelijk ongedierte in India

Vrijdag 12 februari 2016
Vandaag gelezen
Het stadsbestuur van de toeristische trekpleister Goa in India wil de pauw op de lijst met ongedierte zetten. De vogelsoort zou voor overlast zorgen door de landbouwgrond van boeren te verwoesten. Ook de aap, de wilde bizon en het wilde zwijn hangt een notering als 'ongedierte' boven het hoofd. De pauw is de nationale vogel van India. Hij wordt beschermd door een wildlife-wet uit 1972. Door de vogel aan te merken als ongedierte, wordt het makkelijker pauwen uit de weg te ruimen. In januari trok Goa al de aandacht door palmbomen niet meer te classificeren als 'boom'. Boeren kunnen palmbomen nu makkelijker omhakken.(Bron: India News)

Reünie van de Fijnmechaniek

Vrijdag 12 februari 2016

Overpelt

Op vrijdag 18 maart houden de voormalige personeelsleden van de FM en GMO van Overpelt-Fabriek een reünie in parochiezaal van Holheide. De organisatoren hebben al veel mensen aangeschreven (degenen die bij de vorige editie aanwezig waren) en hebben totnogtoe een 70-tal inschrijvingen ontvangen. Wie zich nog niet heeft ingeschreven, kan dat alsnog doen tot 1 maart. Meer info bij christ.rijnders[!]gmail.com of p.hendrickx[!]hotmail.com.

Werken van Jeroen Bosch in expo

Vrijdag 12 februari 2016
Grensgevallen
In Den Bosch heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander deze namiddag de prestigieuze tentoonstelling met werk van Jeroen Bosch, naar aanleiding van de 500ste verjaardag van zijn overlijden, officieel geopend. In die tentoonstelling zijn bijna veertig topwerken van de schilder te zien, 17 schilderijen en 19 tekeningen. Geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch als Jheronimus van Aken werkte Bosch zijn hele leven vanaf de Markt in Den Bosch, op een steenworp afstand van waar zijn schilderijen nu (…) Het hele nieuwsbericht
De gemeentebesturen van Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt (HANO) moeten een volksraadpleging organiseren over een mogelijke fusie tussen de drie gemeenten. Daartoe heeft de N-VA vanmiddag opgeroepen tijdens een persconferentie. "We roepen de lokale gemeentebesturen op om hun politieke verantwoordelijkheid te nemen om het draagvlak bij hun burgers te onderzoeken," aldus provinciaal N-VA-voorzitter Bart Schepens.
Schepens refereerde naar een aanvraag die het gemeentebestuur van (…) Het hele nieuwsbericht

Veroordeeld voor inbraken in N.-Limburg

Donderdag 11 februari 2016
Pelt - Veroordeeld voor inbraken in N.-LimburgVeertig maanden celstraf: dat is de straf die de correctionele rechtbank van Tongeren vandaag oplegde aan een Nederlander die tussen november 2014 en juli 2015 een reeks inbraken pleegde in Noord-Limburg. De twintiger werd eerder in Nederland al verscheidene keren veroordeeld wegens diefstal. Hij was pas uit de gevangenis ontslagen toen hij in Noord-Limburg begon toe te slaan. Aan de benadeelden moet hij in het totaal ruim 40.000 euro schadevergoeding betalen. (PG)

Henri Truyens overleden

Donderdag 11 februari 2016
Neerpelt - Henri Truyens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Henri Truyens overleden, de echtgenoot van Lisette Verschakelen. Hij zou morgen 80 jaar worden. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Mieke Monten overleden

Donderdag 11 februari 2016
Pelt - Mieke Monten overledenIn het rusthuis in Hamont is dinsdag Mieke Monten overleden, de weduwe van Hubert Smits. Ze was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats in Neerpelt, zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
De Limburgse economie knoopte in 2015 opnieuw aan met economische groei. Eén van de absolute lichtpunten het afgelopen jaar waren de starters. Méér dan 5.000 ondernemingen werden opgericht. De hoogste waarde sinds 2011. Het beste moet echter nog komen … in de eerste maand van 2016 openden maar liefst 765 bedrijven de deuren. Een absoluut record, aldus Voka Limburg.
Opstartende bedrijfjes of start-ups zijn van grote waarde voor de gezondheid van onze economie. Ze zijn meestal (…) Het hele nieuwsbericht

Tien gevallen van vluchtmisdrijf

Donderdag 11 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 26 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 8% ) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

'North Sea Coyotes' bij de ZwarteDoos

Woensdag 10 februari 2016
Neerpelt - 'North Sea Coyotes' bij de ZwarteDoosZoom

Neerpelt

Niet Roland, die het omwille van een dubbele boeking laat afweten, maar wel the North Sea Coyotes staan zaterdag om 20u op het podium van de Zwartedoos in Dommelhof. The North Sea Coyotes zijn Bruno Denockere, Nils De Caser en Luiz Marquez. Wie in ons land deze namen laat vallen weet dat we hier met topmuzikanten te maken hebben. Nils speelde bij The Broken Circle Bluegrassband en bij The Pink Flowers, De Mexicaan Luiz Marquez is bandleider van de formatie Mezca en multi-instrumentalist. (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgers vaker langdurig ziek

Woensdag 10 februari 2016
Limburgse werknemers zijn vaker langdurig ziek dan hun collega's in andere Vlaamse provincies. Dat blijkt uit cijfers van het sociaal secretariaat SD Worx. Volgens hun berekeningen zit een recordaantal mensen langer dan 1 maand ziek thuis. "Enerzijds zijn er in Limburg meer arbeiders in de werkende populatie in vergelijking met de andere provincies. Daarnaast zijn er ook meer oudere werknemers. Beide factoren verklaren een hoger verzuim", aldus Tony Swinnen van SD Worx. "Anderzijds zijn de transportsector en de menselijke gezondheidszorg in Limburg zwaar vertegenwoordigd. In die sectoren wordt algemeen een hoger verzuim opgetekend."

Communiefoto's bij de brandweer

Woensdag 10 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
Communiefoto’s bij de brandweer worden gesmaakt en daarom zet brandweerzone Noord-Limburg de deuren van de verschillende posten graag open voor de communicanten op woensdag 23 maart van 13 tot 16 uur. Interesse? Stuur dan een mailtje naar info[!]hvznl.be. Wacht niet te lang met inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt. Let wel: voor een fotograaf moet je zelf zorgen...

Zuster Maria Simons overleden

Woensdag 10 februari 2016
Neerpelt - Zuster Maria Simons overleden

Neerpelt

Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Zuster Ignace, in de wereld Maria Simons, overleden. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag begraven op de gemeentelijke begraafplaats aan de Roosendijk, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Melveren (Sint-Truiden).

Communiefoto's bij de brandweer

Woensdag 10 februari 2016
Het is maar dat je 't weet

Neerpelt

Communiefoto’s bij de brandweer worden enorm gesmaakt, zegt de gemeente. Daarom zet brandweerzone Noord-Limburg de deuren van de verschillende posten, onder meer Neerpelt, graag open voor de communicanten op woensdag 23 maart van 13 tot 16 uur. Interesse? Stuur dan een mailtje naar info[!]hvznl.be. Wacht niet te lang met inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt. Let wel: voor een fotograaf moet je zelf zorgen...

Geit gearresteerd

Dinsdag 9 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase politie heeft in de deelstaat Chhattisgarh een geit gearresteerd wegens grazen op een verkeerde plek, zo meldt "The Hindu". De geit was al meerdere malen het gazon van een rechter binnengedrongen en had planten en bloemen opgegeten. De eigenaar van de geit had meerdere waarschuwingen gekregen. De geit werd snel weer vrijgelaten, maar haar eigenaar zal worden voorgeleid. Lang niet iedereen in de deelstaat is blij met de actie van politie en justitie, aldus "The Hindu".(Bron: ii.nl)

Valkenswaard telt 30.266 inwoners

Dinsdag 9 februari 2016
Grensgevallen
Vorig jaar is het aantal inwoners in Valkenswaard licht gestegen. Op 1 januari telde de gemeente 30.266 inwoners, 32 meer dan een jaar eerder.

Verraden door voeten

Dinsdag 9 februari 2016
Grensgevallen
Een 19-jarige man uit Valkenswaard, die door de politie gezocht werd omdat hij nog een straf moet uitzitten en die zich onder zijn bed had verstopt, kon makkelijk door de politie gevonden worden: zijn voeten staken namelijk onder zijn bed uit...
Het sterftecijfer in Limburg lag in 2014 (het laatste gekende cijfer) met 7,41 per duizend inwoners het laagst in Noord-Limburg. In Zuid-Limburg met 9,08 per duizend inwoners lag dit het hoogst. In het Maasland bedroeg het sterftecijfer 7,64 per duizend inwoners, in West-Limburg 7,80 en in Midden-Limburg 8,01.

Familiedag rond dans

Dinsdag 9 februari 2016

Overpelt

CC Palethe organiseert op zondag 21 februari in samenwerking met de Kunstacademie Noord-Limburg een originele familiedag rond dans. Doorheen de dag kan je in het Cultuurcentrum terecht voor workshops dans: om 12.45 en 15.15 uur vinden er zo dansworkshops plaats voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Alle workshops duren één uur. Centraal tijdens de namiddag staat de dansvoorstelling ‘De vliegende koe’ van Danscompagnie De Stilte om 14.00 uur, voor kinderen vanaf vier jaar. (…) Het hele nieuwsbericht

Getroffen door een ruimtesteen

Maandag 8 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar een wel heel mysterieuze dood: zondag zou een man om het leven zijn gekomen nadat een schoolgebouw waarin hij op dat moment was, werd getroffen door een meteoriet. Als dit klopt, is het voor het eerst in 200 jaar dat iemand om het leven komt door ruimtepuin.
In 2014 (het laatst gekende cijfer) telde Limburg 3.566 huwelijken en 1.726 echtscheidingen. Voor elke echtscheiding zijn er dus ongeveer twee huwelijken. In twee gemeenten neigt dit naar een één-op-één-verhouding: in Voeren (9 huwelijken versus 11 echtscheidingen) en in Wellen (28 versus 25). In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Hamont-Achel, Borgloon en Zutendaal zijn er voor elke echtscheiding minstens drie huwelijken.

Eduard Van Baelen overleden

Maandag 8 februari 2016

Neerpelt

Vrijdag is de uit Neerpelt afkomstige Eduard 'War' Van Baelen overleden, de echtgenoot van Els Vaes. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan  in Tongeren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Marcel Jannis overleden

Maandag 8 februari 2016
Overpelt - Marcel Jannis overleden

Overpelt

Gisteren is Marcel Jannis overleden, de echtgenoot van Truda Hendrikx. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van het Lindel.

Natuur ruim voor op schema

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
In de afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Dat zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door.

Postordermonnik populair

Zondag 7 februari 2016
Vandaag gelezen
De 'postordermonnik' wordt steeds populairder in Japan. Terwijl Japanse tempels hun band met de lokale bevolking kwijtraken, winnen online bestelbare monniken aan populariteit, meldt The Japan Times. Vooral sinds Amazon het bedrijf "Mr. Monk Delivery" toestaat op zijn website, zijn de monniken niet aan te slepen en schieten andere aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Voor 35.000 yen (268 euro) heb je al een basismonnik die rituelen kan uitvoeren in huizen of op begrafenissen. Hoewel het boeddhisme (…) Het hele nieuwsbericht

Abdijavond met Hein Stufkens

Zondag 7 februari 2016
In de abdijkerk van de Achelse Kluis vindt op maandag 15 februari een Abdijavond plaats met filosoof Hein Stufkens als inleider. Hij spreekt over "Mededogen als menselijke bestemming". De avond start om 19.30u met de completen met de monniken; vanaf 20u tot 21.15u is er de lezing door de gastspreker. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt geapprecieerd.
De mens is zich bewust van pijn, lijden en vergankelijkheid. Hij heeft ook het vermogen tot empathie: meevoelen met (…) Het hele nieuwsbericht

Voorbereidende werken Noord-Zuid

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
Morgen starten op de Grote Baan en de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren de voorbereidende werken voor een aantal aanpassingen om de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. Deze werken waren oorspronkelijk voorzien voor de zomer van 2015 maar konden door een lopende juridische procedure niet van start gaan. Intussen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer in overleg met de gemeente, gesteund door een eerste positieve uitspraak van de rechtbank, beslist om de werken op te (…) Het hele nieuwsbericht

75 jaar apotheek Geusens

Zaterdag 6 februari 2016
Overpelt - 75 jaar apotheek GeusensZoom

Overpelt

Apotheker Jaak Geusens opende 75 jaar geleden, op 8 februari 1941, zijn apotheek "De Linde" aan het Kerkplein 68. In 1950 verhuisde de apotheek naar de Dorpsstraat en in 1973 nam zijn zoon Raf de zaak over. Nu volgt de derde generatie en sinds 2015 staat Eefje Geusens (foto) aan het roer. De week van 8 tot en met 13 februari zet zij dit jubileum in de kijker.

Neerpelt heeft nu 16.961 inwoners

Zaterdag 6 februari 2016

Neerpelt

Neerpelt telde op 1 januari jongstleden 16.961 inwoners, een aangroei met 142 in vergelijking met een jaar geleden.

Overpelt telt 14.943 inwoners

Zaterdag 6 februari 2016

Overpelt

Op 1 januari jongstleden telde Overpelt 14.943 inwoners. Dat zijn er 102 meer in vergelijking met een jaar geleden.

Mia Hoeben overleden

Zaterdag 6 februari 2016
Neerpelt - Mia Hoeben overleden

Neerpelt

Donderdag is Mia Hoeben overleden, de echtgenote van Gerard Conings. Zij was 76 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van het Herent. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Vlaanderen gaat de tewerkstellingsformule met leercontracten versterken. “Dit is een belangrijke stap voor Limburg want 1 op de 4 Vlaamse leercontracten wordt in onze provincie afgesloten. En dat is goed voor de tewerkstelling, want uit cijfers van de VDAB blijkt dat schoolverlaters die een zogenaamde leerovereenkomst achter de rug hebben, vaker een job hebben dan leeftijdsgenoten”, zegt directeur van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx.

Inloophuis voor chronisch zieken

Vrijdag 5 februari 2016
Pelt - Inloophuis voor chronisch ziekenZoomAn de Markt 25 in Peer opende recent inloophuis 'De Kolibrie' zijn deuren. De Kolibrie is een plek waar mensen terecht kunnen die geconfronteerd worden met een chronische ziekte. Dit zowel voor de persoon die zelf geconfronteerd wordt met een aandoening als zijn / haar naasten. Het werkingsgebied van het inloophuis is Noord Limburg. De medewerkers en vrijwilligers in De Kolibrie bieden een luisterend oor, informatie en opvang. Je kan er dagelijks terecht voor een gesprek met lotgenoten, een workshop of een andere activiteit. Het aanbod is gratis en is terug te vinden op de website: www.inloophuisdekolibrie.be
Er is opnieuw geen jeugdvoetbal dit weekend in Limburg. Dat heeft het provinciaal comité van de voetbalbond beslist, ook de reserven en de G-voetballers moeten de kleedkamers niet uitkomen. De reden is uiteraard opnieuw de zware regenval. Heel wat terreinen stonden de afgelopen dagen onder water en daarop spelen is onmogelijk of zou zware schade aan de grasmat toebrengen.

Limburgs Meldpunt Water

Donderdag 4 februari 2016
37 Limburgse gemeenten dragen hun waterlopen van de 3de categorie over aan de provincie Limburg. Ze maakten deze overdracht inmiddels formeel door een charter te ondertekenen. De provincie Limburg wordt hierdoor de grootste waterbeheerder van Limburg. De overdracht betekent niet enkel een financiële besparing voor de gemeenten, het is meteen ook de ultieme vorm van ondersteuning die de provincie de gemeenten kan bieden.
Tijdens de officiële overdracht werd het nieuwe Meldpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Liesbet Bergs schreef 'De dunne Lijn'

Donderdag 4 februari 2016
Overpelt - Liesbet Bergs schreef 'De dunne Lijn'Zoom

Overpelt

Liesbet Bergs, afkomstig uit Hamont, maar woonachtig in Overpelt, brengt deze week 'De dunne lijn' uit: het verhaal van Elly die als hulpverlener werkt in een opvangcentrum voor thuislozen in Noord Limburg (de Biehal in Lommel). Vanaf dag één wordt ze ondergedompeld in een andere wereld met schrijnende verhalen van mannen, vrouwen en kinderen die op straat belanden. Moeilijkheden met relaties, gezondheid, geld, opvoeding, verslaving en verblijfsrecht worden zo groot dat een gewoon leven niet meer kan. Gebaseerd op haar eigen ervaringen werd het een pakkend en knap boek... aan te raden literatuur!

Eén op vijf jonger dan twintig

Donderdag 4 februari 2016
20,8 procent van de Limburgse bevolking is jonger dan 20 jaar. Gemeenten met het hoogste aandeel jongeren zijn Beringen (23,1 %), Genk (22,7 %), Opglabbeek (22,6 %), Heusden-Zolder (22,4 %) en As (22,1 %). De laagste percentages jongeren vinden we in Herstappe (15,1 %), Hasselt (18,5 %), Borgloon (18,7 %), Sint-Truiden (18,7 %) en Lanaken (19,1 %).

Indrukwekkende ode aan werken Chopin

Donderdag 4 februari 2016

Overpelt

De Poolse componist Chopin is vooral bekend van zijn pianomuziek. Minder bekend is dat hij drie prachtige kamermuziekwerken voor cello schreef. Uiteraard staat de piano grotendeels centraal in dit werk, maar de cello krijgt verrassend lange melodische lijnen toebedeeld waardoor er veel diepgang en introspectie in dit knap werk zitten.
Het verdere programma grasduint in het werk van componisten uit Bohemië. Dvořák, Janáček en Martinù vonden inspiratie in volksmuziek met (…) Het hele nieuwsbericht

Leren luisteren naar klassieke muziek

Donderdag 4 februari 2016

Overpelt

Wil u de sfeer van een klassiek stuk leren proeven? Dan presenteert CC Palethe de cursus ‘Leren luisteren naar klassieke muziek’. Van levensvreugde tot melancholie, gloedvol gepassioneerd of romantisch dromerig: klassieke muziek herbergt een scala aan gevoelens en emoties en is als geen andere kunst in staat gevoelige snaren te raken. Maarvbeleeft u de muziek ook daadwerkelijk? Rasverteller Maurice Wiche neemt u bij de hand en legt de emotie achter de noten bloot. Iedere les staat een muziekstuk (…) Het hele nieuwsbericht
Ruim de helft (53,3 %) van de leerlingen secundair onderwijs die ergens in een Limburgse gemeente onderwijs volgt, doet dat in een andere gemeente dan de eigen woonplaats. Deels noodgedwongen, omdat er in een kwart van de gemeenten geen school voor secundair onderwijs is. De gemeenten met het hoogste percentage leerlingen secundair onderwijs van buiten de gemeente zijn Kortessem (94,9 %), Hoeselt (78,6 %) en Overpelt (77,2 %).

66 ongevallen op Limburgse wegen

Woensdag 3 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel en 56 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen  1 dode en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 9 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.  Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vijfhonderd euro voor vzw Kietelt

Dinsdag 2 februari 2016
Neerpelt - Vijfhonderd euro voor vzw KieteltZoom

Neerpelt

Ladies Circle Neerpelt schenkt 500 euro aan VZW Kietelt, een organisatie die verjaardagsdozen uitdeelt aan kansarme kinderen.
In januari is het aantal faillissementen in Limburg met 8,7 procent gestegen. Dat blijkt uit info van handelsinformatiekantoor Graydon.
Pelt - Gratis naar lezing over 'Frietkotcultuur'ZoomMorgen - woensdag - vindt er een boeiende lezing plaats over onze Belgische 'frietkotcultuur'. Eddie Niesten vertelt er u alles over: de geschiedenis van de friet, de bereidingswijzen, anekdotes, schrijwijzen, en véél en veel meer. U kunt hier gratis naartoe in het Raadhuis in Lommel om 19.30 uur mits een mailtje aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be, ten laatste morgen woensdag om 12.00 uur. De eerste vijf winnen een duo-ticket.

Drieduizend werkzoekenden minder

Dinsdag 2 februari 2016
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.000 werkzoekenden minder. Op 1 februari jongstleden waren er in onze provincie 33.000 werkzoekenden.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt