Het overige nieuws

Win een dvd - of een boek!

Zondag 30 april 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomMorgen hebt u allicht veel tijd - want een vrije dag - om eens na te denken over de tekst die in het lege tekstballonnetje op deze cartoon zou kunnen komen. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Het gaat over het onkruidbestrijdingsmiddel "Round-Up", dat zo populair is in de landbouw, maar potentieel kankerverwekkend zou zijn. En dan komt er een minister die zegt dat particulieren het wel mogen kopen maar niet mogen gebruiken, terwijl de grootverbruikers - de landbouwers dus - dat wél mogen. Zoiets kan alleen maar in België, vinden wij. Helaas.
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon: Stijn Lodewijks)
Eerst dachten we dat het verhaal ging over een servies dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door vluchtende joden werd achtergelaten bij een Nederlandse gastvrouw - echtgenote van een smokkelaar - ten noorden van Limburg, maar het gebeurde bij Chaam, in de buurt van Baarle-Nassau. Het blijft een prachtig verhaal dat voor De Groene Amsterdammer werd geconstrueerd door Herman Vuijsje. Lees "Een serviesvormige leegte"

Dekenale pelgrimswandeling

Zondag 30 april 2017
Pelt - Dekenale pelgrimswandelingZoomOnder het motto 'Geen dolers maar pelgrims' organiseert het dekenaat Hamont, bestaande uit de parochiefederaties Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt, op zaterdag 13 mei een pelgrimstocht. Die komt er naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van het bisdom Hasselt. Vertrek aan de parochiekerk van Achel-Statie om 14 uur. Inschrijven is niet nodig.

Overpelt

Dinsdag start een aannemer met de restauratie van de pastoriemuur in Overpelt-Centrum. De pastorie zelf krijgt later dit jaar een sfeervolle buitenverlichting met led-lampen. Ook de Sint-Martinuskerk krijgt een nieuwe led-buitenverlichting. Deze werken worden uitgevoerd door Infrax.

88 eerstecommunicanten

Zondag 30 april 2017

Overpelt

In de Sint-Martinusparochie van Overpelt-Centrum zijn er dit jaar 88 eerstecommunicanten. Daarom zijn er twee eerstecommunievieringen, op 6 en 20 mei, telkens om 14 uur.

19.351 achterstallige betalers

Zondag 30 april 2017
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 19.351 kredietnemers met achterstallige betalingen. Dat is 3,9 procent van alle kredietnemers.
Overpelt - Op de goeie golf (157): millenniumbugZoom

Overpelt

Velen onder ons herinneren zich nog wel de vele onheilswaarschuwingen bij de jaarwisseling 1999-2000. Wat er precies aan de hand was in het jaar 2000, legt Jo Ruffini u uit in deze nieuwe aflevering vanuit het Overpeltse Radiomuseum.

Neerpelt

De openbare verkoping van een perceel grond met naastliggend huis, gelegen Hamonterweg 54, heeft in eerste roep 145.000 euro opgebracht. Er kan nog een hoger bod worden gedaan.

Wie won het boek?

Zondag 30 april 2017
Pelt - Wie won het boek?ZoomHet is Jan Hollanders, met het tekstje dat Stijn Lodewijks in het linkse tekstballonnetje heeft ingevuld. Straks een nieuwe opgave!

Een wc-bril is geen oud papier

Zondag 30 april 2017
Neerpelt - Een wc-bril is geen oud papierZoom

Neerpelt

Een mail: "Onder de afkorting HOOP (Henter Ophaling Oud Papier) gaan vrijwilligers van ’t Hènt iedere laatste zaterdag van de maand papier ophalen. Het enige wat wij vragen is: zet het oud papier netjes samengebonden langs de weg. Denk ook aan de vrijwilligers die dat papier moeten ophalen. Dus liefst geen wc-brillen en dergelijke zoals dit weekend weer het geval was. Op de foto: dit papier was wel héééél netjes verpakt..." (Foto: Alfons Thijs)

Ondertussen, in de Dommel...

Zaterdag 29 april 2017
Neerpelt - Ondertussen, in de Dommel...Zoom

Neerpelt

Het is eens iets anders dan een fiets, maar het blijft triestig, mailt Luc Govaerts, die deze foto maakte van op het brugje over de Dommel bij het Kerkplein.
Neerpelt - Kampioenenhulde bij “De Pestvogel”Zoom

Neerpelt

Op het jaarlijkse clubfeest van vogelvereniging “De Pestvogel” werden de kampioenen gehuldigd door voorzitter Willy Beliën. Clubkampioen 2016 werd Jose Houben. De ereprijs Danny Cox werd gewonnen door Gerard Tijsen. De AOB prijzen gingen uit naar V. Meus en J. Houben. Als laatste kwamen dan de wereldkampioenen aan bod. Pierre Schuurmans en Karel Schonkeren behaalden in het Spaanse Almeria maar liefst 6 gouden medailles, 1 zilveren en 1 bronzen. Van een succes gesproken! (Ingez.)

Femma Boseind trok naar zee

Zaterdag 29 april 2017
Neerpelt - Femma Boseind trok naar zeeZoom

Neerpelt

Een twintigtal dames van Femma Boseind hadden dinsdag de trein naar Oostende genomen. Het was weer supergezellig en heerlijk, zeggen ze. Het zonnetje scheen volop en dat deed deugd. En op het einde van de dag waren ze toch wel wat uitgewaaid, na zo'n dag in de wind aan het strand... Volgend jaar staan de dames weer paraat voor zo'n uitje. Zeker weten!
Femma Boseind trok naar zee
Zoom

Vruchtbare grond

Vrijdag 28 april 2017
Vandaag gelezen

Overpelt

'En dan lees ik plots op Internetgazet: “Tussen 2000 en 2016 nam de bevolking in Overpelt toe met 19,2 procent. In heel Limburg ging het om een stijging met gemiddeld slechts 9,1 procent”.
Voilà, dat is dan duidelijk. De grond in Overpelt is vruchtbaar en gedijt goed.
Niet dat wij als gemeentebestuur daar voor iets tussen zitten, vermoed ik. Maar het voelt goed aan als je ziet dat niet alleen méér mensen in Overpelt komen wonen, maar ook dat ze zich settelen en dat nieuwe plantjes wortel schieten.
Wist je dat de laatste 2 jaar in Overpelt meer dan 300 kindjes geboren werden, gemiddeld dus meer dan 150 per jaar? Zit hier iets in de lucht? Of heeft het toch met de grond te maken? We kunnen het misschien eens vragen op de tweejaarlijkse babyborrel die de gemeente op 21 mei organiseert.
Maar dat de babyboom hier nu al 10 jaar aanhoudt en dat Overpelt al 2 decennia de sterkst groeiende gemeente van Limburg is, kan geen toeval zijn.'
(Burgemeester Jaak Fransen in 'Kiosk")

Femma Lindel trok naar Hasselt

Vrijdag 28 april 2017
Overpelt - Femma Lindel trok naar HasseltZoom

Overpelt

De Femma-dames van het Lindel trokken naar Hasselt. Ze bewonderden er o.m. de Japanse Tuin en gingen daarna lekker eten in de hotelschool.

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel heeft het aannemingsbedrijf Van Grinsven uit Neerpelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 mei ingediend worden.
Pelt - Nieuwe ambulancedienst is gelanceerdZoomVanuit de brandweerpost Neerpelt is begin deze week de nieuwe ambulancedienst gelanceerd ter vervanging van de ambulancedienst van het Rode Kruis van Hamont-Achel, die er eind maart mee ophield. Voorlopig wordt nog een reserve-ambulance van brandweer Leopoldsburg gebruikt, maar binnenkort wordt een splinternieuwe ziekenwagen geleverd. Op die ene week tijd heeft de nieuwe dienst al 8 ritten gereden. Tussen einde maart en 24 april vielen de ambulancediensten van Bree en Lommel in.
De (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.
Pelt - Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'ZoomDe Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen

Megakampen bij St.-Oda

Vrijdag 28 april 2017
Pelt - Megakampen bij St.-OdaZoomDienstencentrum St.-Oda in Overpelt richt tijdens de zomervakantie weer de jaarlijkse "Megakampen" in, vrijwilligerskampen voor jongeren. Veel jongeren schreven zich al in, maar er zijn nog heel veel anderen welkom en nodig. Je kan de bewoners een handje toesteken bij het wandelen, fietsen, zwemmen, uitstapjes, activiteiten, ... Je kampeert gedurende 1 week in een comfortabel ingericht tentenkamp midden op het terrein. Naast de dagelijkse ondersteuning bij de bewoners - met verstandelijke beperking - is er nog voldoende tijd voor jezelf en om een plezante tijd door te brengen met je medekampgenoten. Je mag je inschrijven als je minstens 16 jaar bent (of dit jaar nog wordt). Inschrijven of meer info via: secretariaat[!]oda.stijn.be tel.: 011 64 28 60.

135 euro voor Broederlijk Delen

Vrijdag 28 april 2017
Overpelt - 135 euro voor Broederlijk Delen

Overpelt

De vormelingen van Lindel-Hoeven hebben zelfgebakken wafels en viooltjes verkocht voor Broederlijk Delen. De actie leverde 135 euro. Het geld gaat naar projecten van Broederlijk Delen in Burkina Faso.

Masterclasses voor handelaars

Donderdag 27 april 2017

Overpelt

De provincie Limburg organiseert samen met Unizo vijf reeksen van vijf masterclasses voor retailers. De reeks voor Noord-Limburg heeft in de maand mei plaats in Overpelt. Vandaag staan de retail- en horeca-ondernemers voor grote uitdagingen ten gevolge van o.m. nieuwe consumenten- en winkeltrends en de toenemende digitalisering. De provincie organiseert deze masterclasses om ondernemers hierin te ondersteunen. “Dit is een echte aanrader voor onze handelaars,” zegt schepen voor lokale economie (…) Het hele nieuwsbericht
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

Mathieu Vaesen overleden

Donderdag 27 april 2017
Overpelt - Mathieu Vaesen overleden

Overpelt

Gisteren is in WZC Bessemerberg in Lanaken de uit Overpelt afkomstige Mathieu Vaesen overleden. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Lentefeest bij OKRA

Woensdag 26 april 2017
Overpelt - Lentefeest bij OKRAZoom

Overpelt

Op het lentefeest van OKRA – Overpelt-Centrum & Fabriek waren vandaag liefst 135 leden aanwezig om te genieten van elkaar, van een gezellige babbel, fijne muziek, lekker eten en koffie met gebak. Meer moet dat niet zijn!

Morgen Koningsdag in Nederland

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Morgen is het Koningsdag in Nederland. De meeste winkels zijn dan gesloten en er is ook geen weekmarkt in Valkenswaard.

Gedemonteerde auto aangetroffen

Woensdag 26 april 2017
Pelt - Gedemonteerde auto aangetroffenOp De Eilandjes in Hamont-Achel is deze namiddag een volledig gedemonteerde auto aangetroffen. Het gaat om een BMW M3, die afgelopen nacht gestolen werd in de Venderstraat in Neerpelt. De wagen stond daar geparkeerd op de oprit.
Pelt - Morgen start 14-daagse van het Rode KruisZoomMorgen start de 14-daagse van het Rode Kruis. Deze namiddag al verkocht de afdeling Neerpelt-Overpelt de eerste stickers aan de burgemeesters en aanwezige schepenen van beide gemeenten.

José Dirkx overleden

Woensdag 26 april 2017
Overpelt - José Dirkx overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag José Dirkx overleden, de weduwe van André Verdonck. Ze was 84 jaar.  De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.

Madeleine Jannis overleden

Woensdag 26 april 2017
Overpelt - Madeleine Jannis overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Madeleine Jannis overleden, de weduwe van Hervé Schoofs. Ze was 82 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van het Lindel.

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet vooraf correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)

De ideale combinatie

Dinsdag 25 april 2017
Een paard uit Neerpelt bereden door een ruiter uit Hamont-Achel schitterde op het Nederlands kampioenschap jumping. Het paard Taura Van De Broekkant van stal De Broekkant uit SHLille met amazone Joy Lammers namen donderdag de leiding in het klassement. Zondag werden ze vierde om uiteindelijk te eindigen op een mooie 7de plaats.

Gaslek verstoort avondspits

Dinsdag 25 april 2017
Door een gaslek in Kiewit (Hasselt) werd de avondspits naar Noord-Limburg vanavond ernstig verstoord. De Kempische Steenweg moest een tijdlang volledig afgesloten worden. De omleiding via lokale wegen leidde tot aanzienlijke vertragingen. De situatie is momenteel weer normaal.

Twee vormselvieringen

Dinsdag 25 april 2017

Neerpelt

In de parochiefederatie Neerpelt zijn er twee vormselvieringen op 4 juni: om 9 uur in Boseind voor Boseind en het Herent en om 11uur in het Centrum voor Grote Heide, Sint-Huibrechts-Lille en het Centrum.

NEOS trok naar Francorchamps

Dinsdag 25 april 2017
Pelt - NEOS trok naar FrancorchampsZoom"Vorige week trok NEOS Neerpelt-Overpelt met een volle bus de taalgrens over richting het beroemde circuit van Francorchamps. De officieuze titel van ‘mooiste circuit ter wereld’ is meer dan verdiend voor het legendarische tracé van iets meer dan 7 km, het langste op de F1-kalender. Een label dat wordt bevestigd door de piloten dank aan het landschap met valleien, de snelle bochten, de beroemde en unieke Raidillon, maar ook dankzij het indrukwekkende natuurlijke kader, te midden van (…) Het hele nieuwsbericht
NEOS trok naar FrancorchampsNEOS trok naar Francorchamps
Zoom

Nederland geeft jodiumpillen

Dinsdag 25 april 2017
Grensgevallen
De Nederlandse overheid gaat in september een pakketje jodiumpillen bezorgen aan gezinnen die binnen een afstand van 20km van de kerncentrale van Mol wonen. Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Jodiumpillen voorkomen dat het lichaam het radioactieve jodium opneemt wanneer dat uit een kerncentrale is vrijgekomen. Radioactiviteit kan leiden tot schildklierkanker. Onder meer in Bergeijk, Bladel en Eersel zullen jodiumpillen worden bezorgd.

Weer een Wereldquiz

Dinsdag 25 april 2017

Overpelt

De werkgroep Think Global Act Local organiseert een nieuwe uitgave van de Wereldquiz. Een spannende quiz met vraagjes over Noord-Zuid, de actualiteit, ontwikkelingssamenwerking, landenkennis, politiek, muziek, … kortom een quiz voor echte wereldburgers en globetrotters. De quiz vindt plaats op vrijdag 5 mei om 20 uur in de muzezaal van CC Palethe. Er kunnen 20 ploegen deelnemen. Een ploeg bestaat uit 4 personen. Deelnemen kost 10 euro per ploeg. Quiz mee en win mooie wereldprijzen! Inschrijven voor woensdag 3 mei bij de gemeentelijke dienst Ontwikkelingssamenwerking, 011 – 80 94 42, of via e-mail: lode.vanhelden[!]overpelt.be.

Mariabeeld gerestaureerd

Dinsdag 25 april 2017
Overpelt - Mariabeeld gerestaureerdZoom

Overpelt

Het Mariabeeld van de Sint-Martinuskerk in Overpelt-Centrum werd gerestaureerd. Het beeld kreeg vandaag weer een plaats in de kerk.

Regine Umans overleden

Dinsdag 25 april 2017
Pelt - Regine Umans overledenZondag is in Peer de uit Neerpelt afkomstige Regine Umans overleden, de weduwe van Jef Oyen. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (19 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Hechtel.

Eerstecommunievieringen

Dinsdag 25 april 2017

Neerpelt

14 mei Herent (9.30 uur)
21 mei Sint-Huibrechts-Lille (9 uur)
21 mei Centrum (11 uur)
25 mei Grote Heide (9 uur)
25 mei Boseind (11 uur).

Overpelt

Morgennamiddag wordt in Het Achtste Sacrament de woning gelegen Willem II-straat 70 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 09a92 ca en heeft een K.I. van 1075 euro.

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in Het Achtste Sacrament in Overpelt het appartement gelegen Koning Albertlaan 45 openbaar verkocht. Het is 3a60ca groot, dateert van 1977 en heeft een K.I. van 770 euro.

Openbare verkoping: Kolisbos

Maandag 24 april 2017

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in café 't Hent de woning Kolisbos 7 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 09a90ca en heeft een K.I. van 564 euro.

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Vera Schreurs overleden

Maandag 24 april 2017
Pelt - Vera Schreurs overledenIn het Salvatorziekenhuis in Hasselt is zaterdag Vera Schreurs overleden, de echtgenote van Ghislain Eerdekens. Ze was 60 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Kippenhokactie groot succes

Zondag 23 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De nieuwe campagne die Limburg.net in het kader van organisch afval organiseerde heeft veel succes gekend. Slim omgaan met organisch afval kan namelijk een besparing tot 30% betekenen op restafval. Kippen zijn de ideale verwerkers van organisch afval maar ze vragen een investering in een goed hok en omheining. Limburg.net gaf daarom 650 gezinnen een duwtje in de rug met een korting van 30 euro bij de aankoop van een duurzaam kippenhok. Een actie die duidelijk haar doel niet miste, want amper (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 april 2017
Pelt - Win een dvd  - of een boek!ZoomDe cartoon van de komende week draait rond de naderende communiefeesten. Hebt u een plezierige tekst voor het tekstballonnetje van het mannetje links onder? We vragen wel om het beleefd te houden en geen medemensen te schofferen.
U kunt uw tekst mailen naar wineendvd[!]gmail.com, graag vóór vrijdagavond. Tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt en een dvd of een boek in de brievenbus gaat vinden. Succes! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 23 april 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Tom Vermeulen. Hij bedacht bijgaande tekst voor het onderste tekstballonnetje en mag deze week de dvd tegemoet zien maar dan moet hij wel even zijn postadres mailen. Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Repair Café in 't Pelterke

Zondag 23 april 2017
Overpelt - Repair Café in 't PelterkeZoom

Overpelt

Voor de eerste keer werd het Repair Café gisteren in 't Pelterke gehouden en dat was een schot in de roos. Onder het motto "Weggooien? Mooi niet!" proberen de vrijwilligers/reparateurs van het Repair Café zoveel mogelijk spullen te redden van de afvalberg. Soms slaagt een reparatie, soms niet... Ben jij ook gebeten door de herstelmicrobe ? Kan jij ook kleine elektrische apparaten, fietsen kledij, speelgoed of nog andere voorwerpen herstellen en heb je zin om de ploeg reparateurs te versterken? Laat het hen dan weten en help zo mee de afvalberg te verkleinen. Mail naar janssenrony[!]hotmail.com.
Neerpelt - Hockeyclub Phoenix vierde 5-jarig bestaanZoom

Neerpelt

Met meer dan 400 waren ze gisteren om de vijfde verjaardag van Phoenix te vieren. Op 12 april 2012 werd vzw Phoenix HockeyClub officieel boven het doopvont gehouden. Nu, 5 jaar later, werd dat in stijl gevierd. De jeugdspelers werden getrakteerd op een volledige dag hockey en ontspanning op het hockeyveld, geanimeerd door de eigen trainersstaf en enkele Nederlandse hockey-internationals: de jongste jeugd in de ochtend en de oudere jeugd in de namiddag, met een gezamenlijke lunch klaargemaakt door (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Jonge Britten op bezoek bij Sporting Grote HeideZoom

Neerpelt

Gistermiddag was er nog een match tussen jeugdploegen van België en Engeland. Deze keer bij Sporting Grote Heide en wel de U16 van de Jeugdsamenwerking tegen de U16 van JCB Lakesite uit Engeland. De Engelsen waren wel wat aan de late kant en misschien wel daardoor wist onze ploeg heel snel te scoren. Maar toch pas na eerst naar het welkomstwoord en beide volksliederen te hebben geluisterd. Flor – op de foto zijn haren aan het gladstrijken – wist al binnen een tweetal minuten de (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt

De gezinstaal verschilt van de onderwijstaal voor 10,5 procent van de kleuters in Overpelt. In het lager onderwijs is de thuistaal voor 4,6 procent van de leerlingen niet het Nederlands. In het secundair is dat aandeel 5,8 procent.

'40 Years in Harmony'

Zaterdag 22 april 2017
Pelt - '40 Years in Harmony'Het harmonieorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg bestaat dit jaar 40 jaar. Om dat te vieren is er tijdens het 65ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd een jubileumconcert met de toepasselijke titel “40 Years in Harmony…” Het wordt volgens het EMJ een vrolijke, muzikale avond waaraan naast het harmonieorkest onder de artistieke leiding van Tom D’Joos ook de koren Rise Up, Just Music en de Piccolo’s hun medewerking verlenen. Kleine (…) Het hele nieuwsbericht

Henri De Laat overleden

Zaterdag 22 april 2017
Neerpelt - Henri De Laat overleden

Neerpelt

Vandaag is Henri De Laat overleden, de echtgenoot van Barbara Simons. Hij was 83 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Boseind. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Meegedaan en gewonnen

Zaterdag 22 april 2017
Pelt - Meegedaan en gewonnenZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van gisteren werd Robrecht Van Renterghem uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt van BouweninPelt.be een cheque van € 500. Op de foto de winnaar met zijn partner - en de cheque - op hun bouwwerf aan de Haspershovenstraat 14 in Overpelt.

Live kijken naar Niels Lagrange

Zaterdag 22 april 2017

Neerpelt

Niels Lagrange rijdt vandaag en morgen de Lamborghini Super Trofeo Europe, samen met Pieter Vaneste. De wedstrijden worden in live-streaming uitgezonden: vandaag vanaf 14.45u en morgen vanaf 11.05u. U kunt er via deze link naar kijken.
Het helmenproject in het kader van "Limburg 1914-1918" klinkt u vast nog wel bekend in de oren. Elke gemeente ging toen op een creatieve manier aan de slag met een helm. Momenteel is PCCE in opdracht van de Provincie opnieuw bezig met een WO-I project. Men is op zoek naar een foto, prent, glasnegatief, briefkaart,… uit de Eerste Wereldoorlog. Onderwerp van de foto is een gebouw: er mogen mensen opstaan maar het gebouw moet centraal staan. Achter de foto, prent of briefkaart moet een verhaal zitten. Het zou helemaal mooi zijn mocht het gebouw nog bestaan en kunnen worden opengesteld tijdens Open Monumentendag. De zoektocht naar één foto per gemeente is pas het begin van het project. Meer informatie hierover volgt op een later tijdstip.

Rudi Hermans overleden

Zaterdag 22 april 2017
Pelt - Rudi Hermans overledenDonderdag is Rudi Hermans overleden, de weduwnaar van Marleen Kuppens en de echtgenoot van Ann Bastiaensen. Hij was 52 jaar, zaakvoerder van HEBATO en trainer U21 van Lindel-Hoeven én wordt woensdag in Overpelt begraven na de uitvaartliturge (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Hamont. Condoleren:condoleren[!]begrafenissencreemers.be<

461 eenoudergezinnen

Zaterdag 22 april 2017

Overpelt

Overpelt telde vorig jaar 461 eenoudergezinnen. Eén op acht minderjarigen groeit er op bij een alleenstaande ouder. Eenoudergezinnen maken 7,5 procent van alle private huishoudens uit. De cijfers zijn afkomstig van het Rijksregister.

Flitsmarathon: 344 te snel

Vrijdag 21 april 2017
Tijdens de flitsmarathon betrapte de politiezone HAN0 344 hardrijders. Aan de 14 controleposten passeerden in het totaal 2.166 voertuigen.

422 niet werkende werkzoekenden

Vrijdag 21 april 2017

Overpelt

Overpelt telde in 2016 gemiddeld 422 niet-werkende werkzoekenden. Dat is 4,56 procent van het aantal inwoners op actieve leeftijd. Het aantal jonge werkzoekenden lag met 23,5 procent veel hoger dan het Limburgse gemiddelde.
Tribunaliteiten
Pelt - Ook een bankier is een huisvaderAl tachtig jaar waren de bedrijven van de heer K., actief in de bouwpromotie, klant bij de bank. Tot de bank een aantal kredieten en ‘straight loans’ introk en eiste dat de heer K. als borg een bedrag van 80.000 euro ophoestte. De heer K. nam dit niet, waarop de bank de heer K. dagvaardde voor de rechtbank in Gent. In de bankcontracten las de rechtbank dat het voor de bank volstond om een opzeg van 90 dagen te respecteren, om de kredieten stop te zetten. Verdere uitleg overbodig. ‘Kan wel (…) Het hele nieuwsbericht
De televisiezender Nickelodeon is op zoek naar Belgische kinderen van 9 tot 12 jaar om mee te doen met een nieuwe gameshow. In het programma strijden Belgische kinderen in koppels tegen Nederlandse kinderen. De eerste opnamen zijn al op 6 en 7 mei in Hilversum (tegen reiskostenvergoeding). Als je meer wil weten of inschrijven kan dat via een mailtje naar barbara[!]tvworks24.nl. Succes!

Nieuwe bvba: Datagrip

Vrijdag 21 april 2017

Neerpelt

Stefan Buteneers uit Sint-Huibrechts-Lille en Ronny Buteneers uit Budel hebben de bvba Datagrip opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van diensten in de meest ruime betekenis inzake computer- en ICT-toepassingen. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Kampstraat in Sint-Huibrechts-Lille.
Op 8 maart 2016 - iets meer dan een jaar geleden - verklaarde minister-president Geert Bourgeois dat de reactivering van Spoorlijn 18 Hasselt – Neerpelt (Spartacus lijn 3) dé prioriteit van de Vlaamse prioriteiten in het investeringsprogramma van de NMBS was. Vandaag herhaalde minister Weyts dit niet in zijn antwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Johan Danen. De minister zei dat Spoorlijn 18 één van de 11 prioriteiten blijft.
Unizo Limburg zegt (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Sporting zaterdag voor grote finaleZoom

Neerpelt

Aanstaande zaterdag staat Sporting NeLo voor dé grote finale tegen KV Sasja. De winnaar kwalificeert zich voor de BeNe-liga volgend seizoen, de verliezer moet dan de laatste match afwachten, maar de kans om zich dan nog te kwalificeren is klein, bovendien heb je het dan niet meer zelf in handen, zegt Sven Spooren. Sasja verloor afgelopen weekend de finale van de Beker van België, maar speelde goed tegen winnaar Bocholt. Bovendien werd hun beste speler, Kevin Jacobs, gespaard om (…) Het hele nieuwsbericht

930 bedrijven failliet in maart

Donderdag 20 april 2017
Gedurende de maand maart 2017 gingen in België in totaal 930 bedrijven failliet. Dat meldt de FOD Economie. Het verlies aan arbeidsplaatsen ten gevolge van faillissementen in maart bedraagt 1.502; 737 voltijdse werknemers, 341 deeltijdse werknemers en 424 loontrekkende werkgevers verloren hun job.
Het aantal faillissementen gedurende de voorbije zes maanden bedraagt 4.955, een stijging van 6,2% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar ervoor. Gedurende de laatste zes maanden, (…) Het hele nieuwsbericht
Vliegmaatschappij Transavia breidt haar pakket aan bestemmingen vanaf Eindhoven Airport uit. Met ingang van november - als het nieuwe winterschema ingaat - gaat Transavia ook op Tel Aviv, Marrakech en Sevilla vliegen. Op Tel Aviv zal tweemaal per week worden gevlogen: op dinsdag en vrijdag. Dat geldt ook voor Marakech, maar dan op woensdag en zaterdag. Tot slot zal Transavia drie keer per week vliegen naar Sevilla, en dat op dinsdag, donderdag en zondag.

Jeanne Dekkers overleden

Donderdag 20 april 2017
Overpelt - Jeanne Dekkers overleden

Overpelt

Gisteren is Jeanne Dekkers overleden, de echtgenote van Lambert Theuwis. Zij was 80 jaar. De afscheidsviering vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

May Pellens overleden

Donderdag 20 april 2017

Neerpelt

Zaterdag overleed May Pellens, de weduwe van Jean Vervaet. Zij was 73 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting van haar urne op de begraafplaats aan de Roosendijk vonden in besloten kring plaats.

Overpelt

Robert Steyvers is verkozen tot voorzitter van de kerkraad van Lindel-Hoeven. Hij volgt in die functie Juul Stessens op, die lid van de kerkraad blijft.

Jef Schildermans overleden

Woensdag 19 april 2017
Overpelt - Jef Schildermans overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jef Schildermans overleden, de echtgenoot van Lena Gerits. Hij was 95 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring worden gehouden. Laatste groet: vrijdag tussen 19 en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch.

Drone voor politie en brandweer

Woensdag 19 april 2017
Het provinciebestuur heeft een drone aangekocht ter ondersteuning van de lokale politie, de federale politie en de hulpverleningszones in Limburg. De drone heeft beeldtechnologie, software en accessoires aan boord "voor een optimale ondersteuning van operationele opdrachten van politionele en civiele aard" en zal ingezet worden boven heel het grondgebied van de provincie. Het toestel wordt beheerd door het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training), dat ook de opleiding en training van de zes piloten/operatoren uit de lokale en de federale politie voor zijn rekening neemt. Vrijdag wordt een en ander officieel voorgesteld. UPDATE De voorstelling is sine die uitgesteld.
Studenten die volgend academiejaar willen starten in een lerarenopleiding kunnen vanaf vandaag een online instaptoets afleggen via de website www.onderwijskiezer.be. De Vlaamse overheid besliste deze toets in te voeren zodat kandidaat-studenten zichzelf goed kunnen inschatten bij de start. Deze toets is geen toelatingsproef, en het resultaat is niet bindend maar deelname is wel verplicht. Kandidaat-studenten lerarenopleiding kunnen dus enkel inschrijven op voorwaarde dat ze de toets hebben afgelegd. De instaptoets omvat een taaltest en peilt naar de studiehouding en motivatie. Voor wie leraar in het lager onderwijs wil worden zijn er ook testen wiskunde en Frans.

Theo Van Baelen overleden

Woensdag 19 april 2017

Neerpelt

In het Z.O.L. in Genk is gisteren Theo Van Baelen overleden. Hij was 77 jaar. Theo was oud-leraar aan het college. Hij ontwierp ook de "pietjes", het symbool van het Muziekfestival. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

Overpelt

In de parochiekerk van Overpelt-Fabriek zijn twee kinderen gedoopt: Phebe Poets, dochtertje van Nick Poets en van Renée Bartels én Wout Geudens, zoontje van Björn Geudens en Nathalie Mertens.
Pelt - Extra nachtvluchten op 19 april en 3 meiZoom"Om de jonge F16-piloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-Oosten" zal er in het voorjaar bij uitzondering ook op sommige woensdagavonden worden getraind, zo meldt "Kleine Brogel". Tot 31 mei kan er elke werkdag worden gevlogen tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond zijn er mogelijk avondvluchten tot middernacht. Extra nachtvluchten zijn gepland voor woensdag 19 april (morgen) en wellicht ook voor woensdag 3 mei.
Van 1 juni tot 31 augustus kan er elke werkdag gevlogen worden tussen 8 en 17.30 uur en zijn er - mede vanwege de examenperiode - geen nachtvluchten voorzien tot 31 augustus. (Foto Marcel Gybels)

Egelprijs voor Robbedoes

Dinsdag 18 april 2017
Neerpelt - Egelprijs voor RobbedoesZoom

Neerpelt

Jong CD&V Neerpelt heeft gisteren de Egelprijs uitgereikt. Dat gebeurde voor de 30ste keer. Laureaat werd de buitenschoolse kinderopvang Robbedoes. Andere genomineerden waren snookerkampioen Kevin van Hove en Buggybooker van Frank Verheijden. De prijs is bedoeld voor Neerpeltenaren of Neerpeltse verenigingen die zich op een positieve manier in de kijker hebben gewerkt.

Gratis bloemenzaad

Dinsdag 18 april 2017

Neerpelt

Net als vorig jaar kunnen Neerpeltenaren ook nu weer gratis bloemenzaad afhalen. Bloemen verbeteren het voedselaanbod voor honingbijen en vele andere insecten. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van bijen wat erg belangrijk is voor de fruitteelt. Heel wat fruitsoorten zijn immers voor hun bestuiving sterk afhankelijk van honingbijen. Door braakliggende akkers in te zaaien met bloemenzaad help je niet alleen het bestuivingsproces, kleurrijke bloemenweiden verfraaien ook het landschap.
Vanaf donderdag 20 april en zo lang de voorraad strekt kan je gratis 100 g bloemenzaad afhalen bij het onthaal in het gemeentehuis. Dit is voldoende om 150 m² grond in te zaaien. De beste periode om dat te doen is eind april, begin mei.

Zaterdag gratis motorscreening

Dinsdag 18 april 2017
Zaterdag tussen 9 en 12 u. of 13 en 16 u. organiseren de Provincie Limburg, de lokale politie en het Centrum voor Motorbeheersing een dag motorscreening op het stedelijke motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat). Motor- en scooterrijders vanaf 125 cc krijgen daar de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod.
Prioriteit wordt gegeven (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Koerswijziging bij Radio2-nieuwsZoomOok al gemerkt dat het regionale nieuws op Radio2 sinds vandaag minder vanuit Hasselt wordt uitgezonden? Dat heeft te maken met een koerswijziging bij de zender, die op die manier voortaan beter wil inspelen op het huidige mediagebruik en de nieuwsbehoefte van de mensen. Regionale nieuwsberichten worden sneller online uitgespeeld: op radio2.be, Facebook en Twitter. Regionale nieuwsmomenten op de radio zijn er niet meer om het uur, maar op weekdagen zes keer op het half uur: 6u30, 7u30, 8u30, 12u30, 16u30 en 17u30. Het programmablok “Start je dag”, tussen 6 en 8u, blijft behouden, en ook het middagprogramma tussen 12 en 13u. Ook hoort de Radio2-luisteraar voortaan op weekdagen van 6 tot 19 uur op het uur een nationaal nieuwsbulletin, waarin soms een interessant regionaal item zit.

Openbare verkoping: Hamonterweg

Dinsdag 18 april 2017

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Peel een perceel grond met de naastliggende woning, gelegen Hamonterweg 54, openbaar verkocht. De totale oppervlakte is 14a98ca en het K.I. bedraagt 296 euro.
De voorbije paasvakantie was een toeristische voltreffer voor onze provincie. 7 op 10 logieshouders en 8 op 10 van de grote attracties spreken van een status quo en zelfs verbetering ten opzichte van de succesvolle paasvakantie van vorig jaar. Dat blijkt uit een steekproef van Toerisme Limburg, meldt gedeputeerde Igor Philtjens.
Neerpelt - Jetski: Vandersteegen 2de in RanstZoom

Neerpelt

In het jetskiën haalde Neerpeltenaar Dennis Vandersteegen gisteren meteen een tweede plaats in de eerste wedstrijd van het seizoen. Die vond in Ranst plaats. Dennis (foto) doet aan jetski in de Sparkklasse.

Nieuw vaandel voor het EMJ

Maandag 17 april 2017
Pelt - Nieuw vaandel voor het EMJZoomBinnen enkele dagen, vóór de start van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, wappert in de voornaamste centrumstraten van Neerpelt een nieuw EMJ-vaandel. Het vervangt het oude blauw-witte exemplaar, met notenbalk bovenaan, dat 30 jaar dienst deed. Het nieuwe vaandel is ontworpen analoog aan de nieuwe huisstijl van het EMJ. De festivalvogeltjes - de pietjes in het Neerpeltse jargon - staan nog steeds centraal. Het vaandel is er in twee kleuren: een gele versie en een blauwe (foto). De vaandels komen te hangen in onder meer de Kerkstraat, de Kloosterstraat, de Groenstraat en aan de diverse sierpalen in het centrum van de gemeente. Wie een klein model van dit nieuwe vaandel als hebbeding wil aankopen, kan daarvoor tijdens de festivaldagen terecht in de mobiele EMJ-souvenirshop.

Win een dvd - of een boek

Zondag 16 april 2017
Pelt - Win een dvd - of een boekZoomVoor de nieuwe opgave blijft cartoonist Stijn Lodewijks in de paassfeer. Wat zegt het meisje tegen de als paashaas verklede man?
Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vermeld ook uw postadres (zodat we bij winst die dvd kunnen opsturen) en wacht dan maar op het verdict van de jury! Ten laatste zondagavond weet u of u de winnaar bent geworden. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 16 april 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Janny Ector, die bijgaand tekstje in het tekstballonnetje van de vrouw rechts liet plaatsen. De dvd is onderweg! Andere inzenders zagen Tom Boonen vooral met kasseien slepen, race-auto's verkopen en zo.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Overpelt

In de Sint-Corneliuskerk van Lindel-Hoeven werden twee kinderen gedoopt: Jitske Vandersteegen, dochtertje van Kevin en Dorien Bormans én Marie Agten, dochtertje van Jan en Liesbeth Agten.

Gezinnen worden kleiner

Zondag 16 april 2017
In 2016 was 6,6 procent van alle Limburgse huishoudens een huishouden van vijf personen of meer. In 2007 was dit nog 7,6 procent. Dit is een indicatie voor een tendens van gezinsverdunning.

3.584 huwelijken in Limburg

Zondag 16 april 2017
In 2015 waren er 3.584 huwelijken in Limburg, gemiddeld zowat 10 per dag. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als het aantal echtscheidingen in dat jaar (1.726). Voor 2016 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Een zalige Pasen

Zondag 16 april 2017
Pelt - Een zalige PasenZoom.
Overpelt - Op de goeie golf (156): de semafoonZoom

Overpelt

De semafoon of de pieper was vóór het bestaan van de GSM een onmisbaar communicatiemiddel, vooral voor de hulpdiensten, maar ook voor journalisten en vertegenwoordigers. Hoe zo een semafoon werkte, toont Jo Ruffini u in deze aflevering vanuit het Overpeltse Radiomuseum.

Paasfeest bij Samana Grote Heide

Zaterdag 15 april 2017
Neerpelt - Paasfeest bij Samana Grote HeideZoom

Neerpelt

Donderdag vierde Samana van Grote Heide haar traditioneel Paasfeest. Het begon met een paasbezinning. De aanwezigen, van wie enkelen op bovenstaande foto, genoten daarna van een lekker gebakje en een kop koffie. Enkele kernleden bewezen dat ze een uitzonderlijk acteertalent bezitten om via 3 korte toneeltjes de lachspieren op te wekken. De namiddag werd afgesloten met een heerlijke broodmaaltijd. (Ingez.)

380 leegstaande sociale woningen

Zaterdag 15 april 2017
Vorig jaar stonden er in Limburg 380 sociale woningen leeg. Dat is op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008.

De kip als ideale afvalverwerker

Zaterdag 15 april 2017
Limburg.net heeft vandaag een nieuwe campagne gelanceerd om mensen bewuster te laten omgaan met organisch afval. Dat kan immers een besparing betekenen van maar liefst 30% op het restafval. Dit afval van dierlijke en plantaardige oorsprong belandt vaak onterecht in de huisvuilzak of –bak, terwijl er veel alternatieven zijn.
Tijdens het eerste luik van de campagne kunnen de Limburgers sparen voor een kip, of korting krijgen op een duurzaam kippenhok. Zo hoopt Limburg.net meer (…) Het hele nieuwsbericht

Meer plaatsen in woonzorgcentra

Zaterdag 15 april 2017
Begin 2017 bedroeg de capaciteit van woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra 8.534. In 2005 ging het nog om slechts 5.012 woongelegenheden.

Overpelt

Tussen 2000 en 2016 nam de bevolking in Overpelt toe met 19,2 procent. In heel Limburg ging het om een stijging met gemiddeld slechts 9,1 procent.

Woensdag weer 'flitsmarathon'

Zaterdag 15 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Woensdag weer 'flitsmarathon'In heel het land houden de lokale en de federale politie komende woensdag weer een flitsmarathon. Dat wil zeggen dat ze van 6 uur woensdagochtend tot 6 uur donderdagochtend, dus 24 uur lang, zoveel mogelijk flitscamera's op zoveel mogelijk plaatsen inzetten.
In een gesprek met TV Limburg heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een oproep gedaan voor meer vrijwilligers voor asielzoekers. De bisschop denkt in dit verband aan mantelzorgers die asielzoekers onder meer begeleiden naar diensten of naar een doktersbezoek of helpen bij taalproblemen. In Limburg zijn er te weinig vrijwilligers die zich inzetten voor asielzoekers.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens het verlengde weekend van 1 mei (29-30 april en 1 mei) voert Infrabel belangrijke infrastructuurwerken door in de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Hierdoor wordt het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid volledig onderbroken. De NMBS heeft samen met Infrabel een aangepaste treindienst uitgewerkt. Er stoppen geen treinen in Brussel-Centraal, maar tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid rijden wel pendeltreinen via het westelijk ringspoor. Treinreizigers die vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
De federale politie waarschuwt voor het feit dat oplichters steeds vaker uw geheime bankcodes trachten te achterhalen door u telefonisch te contacteren met de vraag om uw Digipass te gebruiken. Dat is het apparaatje dat u nodig hebt om aan online banking te doen. Meer info

Ronie Ebbing overleden

Vrijdag 14 april 2017
Vandaag is Ronie Ebbing overleden, de echtgenote van Theo Peters. Zij was 67 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring.

'Koetje kakt' bij de scouts

Vrijdag 14 april 2017

Neerpelt

Zondag 23 april organiseren de Scouts Neerpelt-Centrum 'Koetje Kakt'. Vanaf 13 uur is iedereen welkom op de terreinen van de Scoutsrally om een gokje te wagen. Dit gaat natuurlijk gepaard met een lekker hapje en drankje om het weekend in stijl af te ronden. Op deze manier sponsor je het buitenlands scoutskamp naar Bosnië-Herzegovina! Voor degenen die het opzet nog niet helemaal begrepen hebben: het terrein van de Scoutsrally is afgebakend in vakjes en op dat terrein staat een koe, die natuurlijk (…) Het hele nieuwsbericht

Comedycafe in Muzezaal

Vrijdag 14 april 2017
Overpelt - Comedycafe in MuzezaalZoom

Overpelt

Donderdagavond mochten Kamal Kharmach, Tom Bibo, Thomas Smith en Koen Rijsbrack het comedy-caféseizoen afsluiten in Palethe. Met deze vier stand-upcomedians wist Tom Coppers weer toppers naar Overpelt te brengen. (Sonja Sleurs)

Vriendinnendag bij Esperanza Pelt

Donderdag 13 april 2017
Aan alle meisjes van 6 tot en met 14 jaar die willen voetballen: de damesploegen van Esperanza Pelt houden op zaterdag 13 mei een vriendinnendag! Een kennismaking met het voetbal. Van 10.00 tot 12.00 ben je welkom op Sportpark De Roosen!

Judo: 'Soms te braaf'

Woensdag 12 april 2017
Pelt - Judo: 'Soms te braaf'ZoomAfgelopen weekend vond in Lommel de Soevereincup plaats, met een internationaal deelnemersveld. Dat dit een tornooi van hoog niveau is, kunnen de judoka's U11,U13 en U15 zeker beamen. Mirthe Immerix, Ashley Heijlen, Mike Lammers, Lies Lefebvre, Sanne en Yosh Arens, Kelvin Hendriksen, Roos van Elderen en Victoria Czyzewska alsook de U15'ers Loes van Elderen en Nore Hendrikx hebben het beste van zichzelf gegeven, maar men weet nu weer welke de werkpunten zijn.
"We kwamen vaak tekort op gebied van kumikata (…) Het hele nieuwsbericht

EMJ zoekt (nog) helpende handen

Woensdag 12 april 2017
Neerpelt - EMJ zoekt (nog) helpende handen

Neerpelt

Het comité catering van het EMJ is nog op zoek naar helpende handen van minstens 6 personen voor het verzorgen en verdelen van de maaltijden en dit op zowel zondag 30 april als maandag 1 mei. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info[!]emj.be.

Dinsdag heropening bibliotheek

Woensdag 12 april 2017

Neerpelt

Dinsdag 18 april opent de bibliotheek aan de Norbertinessenlaan na enkele weken van verbouwingen opnieuw de deuren. Vanaf dan zal de bibliotheek ook fungeren als toeristisch infopunt.
“Wei sjiek is mich da! Is da iet veur oech?”. Met deze slogan spreekt Infrabel de Limburger rechtstreeks aan in zijn dialect. Het doel is om een 30-tal nieuwe medewerkers aan te werven tijdens de speciale Limburgse jobdagen op 28 en 29 april in Hasselt.

Eekhoorntje in het Hageven

Dinsdag 11 april 2017
Neerpelt - Eekhoorntje in het HagevenZoom

Neerpelt

Marcella Stappers fotografeerde dit eekhoorntje in het Hageven. Terug uit de winterslaap!

Zeven volwassen dopelingen

Dinsdag 11 april 2017
Pelt - Zeven volwassen dopelingenIn de paasnacht worden in Limburg vijf vrouwen en twee mannen tussen de 24 en 44 jaar gedoopt. Zij ontvangen na het doopsel meteen het vormsel en zullen dan ook voor het eerst te communie gaan. De toetreding tot de katholieke Kerk gebeurt in hun eigen federatiekerk. Vier Limburgse ‘catechumenen’ hebben de Belgische nationaliteit, één iemand heeft een dubbele nationaliteit (Belgisch-Libanees) en de twee anderen zijn respectievelijk afkomstig uit Nederland en Kameroen. De vrouw (…) Het hele nieuwsbericht
Er is een tekort aan Limburgse vrijwilligers om vluchtelingen te ondersteunen. Dat meldt TV Limburg onder aanhaling  van CAW Limburg. Momenteel hebben ze maar vijftig begeleiders en dat is te weinig. CAW Limburg zoekt daarom extra buddy's die vluchtelingen kunnen coachen in het dagelijks leven.

Als goudvissen

Maandag 10 april 2017
Commentaar

Neerpelt

Als er in Neerpelt één landmark is dat aangeeft dat men het centrum in- of uitrijdt, dan is het wel de "Victoria"-brug, destijds zo genoemd naar de reclame voor een reep roze chocolade. Vanuit de richting Hamont beland je vanaf dat punt in het gekronkel van de drukke Heerstraat, vanuit de andere richting ben je blij dat je er uit bent.
Een landmark zoals in de boekjes, dus. Maar het gemeentebestuur wou er per se "iets artistieks" van maken, "want", zo luidde het in de persmededeling, "bij de (…) Het hele nieuwsbericht

'Stroom duurder dan benzine'

Maandag 10 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Met een elektrische wagen stroom tanken aan een 'officiële' laadpaal is vaak duurder dan met een benzinewagen benzine tanken. Dat komt omdat stroomleveranciers hun miljardeninvestering willen terugverdienen. Een gewone laadpaal kost al gauw 10.000 euro, een highspeed-versie zowat 30.000 euro. Komt daarbij dat auto's aan standaard-laadpalen vaak enkele uren moeten bijtanken via hun wisselstroom-ingang. Wie dan moet afrekenen op basis van de duur van het bijtanken is duur uit. Een elektrische wagen het goedkoopst bijtanken doe je door thuis de stekker in te steken. (Bron: Auto Bild)

Nieuwe handelszaak

Maandag 10 april 2017

Neerpelt

Afgelopen week opende er een nieuwe zaak aan de Heerstraat. Onder de noemer Escaperoom "3910 seconds" kan men er terecht voor een vrienden- of familieuitstap of teambuilding met de collega's. "Wat is dat eigenlijk? Een Escaperoom?". Het is een spel waarbij je fysiek wordt opgesloten in een kamer en het doel is om hieruit te ontsnappen door objecten te zoeken, linken te leggen en nieuwe aanwijzingen te vinden.
Overpelt - Op de goeie golf (155): autotelefoonZoom

Overpelt

In de beginjaren '80 deden de eerste autotelefoons hun intrede. Het ware zware logge toestellen maar het gaf wel een statussymbool aan de eigenaar van een dergelijke telefoon. Jo Ruffini vertelt er alles over in deze nieuwe aflevering vanuit het Overpeltse Radiomuseum.

Eekhoorn in het Hobos

Zondag 9 april 2017
Overpelt - Eekhoorn in het HobosZoom

Overpelt

Jos Keppens legde deze eekhoorn op de gevoelige plaat vast in het Hobos.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 9 april 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomNu Tom Boonen Parijs-Roubaix niet gewonnen heeft, is het de vraag wat de vrouw van onze hoofdpersoon in de cartoon te zeggen heeft op de verzuchting van haar echtgenoot! Mail ons uw tekst voor het lege tekstballonnetje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u dan wel de winnaar van de dvd of van het boek! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 9 april 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij bezorgde ons bijgaande tekst voor het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks. Hij krijgt deze week de dvd in de bus!

Ronny Smeets overleden

Zaterdag 8 april 2017

Overpelt

In Sint-Oda is vandaag Ronny Smeets overleden. Hij was 28 jaar. De uitvaartdienst vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de ontmoetingsruimte van Sint-Oda aan de Breugelweg.
Voka – KvK Limburg waarschuwde eind vorige maand voor twee soorten fraude: valse facturen in de brievenbus én een malafide reclameronselaar die de laatste weken erg actief is. Maar nu duikt een oude vorm van fraude terug. Oplichters proberen klanten van Limburgse ondernemingen ertoe aan te zetten om facturen op een frauduleuze rekening te betalen. De fraudeurs geven off shore rekeningen door, met de uitleg dat de Limburgse onderneming in kwestie hierdoor belastingen zou (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Hoe diep mag onze Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) een zwartrijder in de buidel doen tasten? Dat is de vraag waarover de vrederechter van Genk zich het hoofd brak. De NMBS had er één geklist die vijf zwarte ritten maakte. Ze eiste voor de vrederechter de betaling van de tickets en daarnaast per zwarte rit een schadevergoeding van 200 euro. Driemaal Tongeren-Bilzen en tweemaal Tongeren-Hasselt levert 1.000 euro op, had de NMBS uitgerekend. Ze verwees naar de ‘tarieven voor (…) Het hele nieuwsbericht

Limara failliet

Vrijdag 7 april 2017

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt sprak gisteren de faling uit van de bvba Limara in Neerpelt. Schuldvorderingen moeten voor 6 mei ingediend worden.

Nieuwe demoplaats in Kraanstraat

Donderdag 6 april 2017

Overpelt

Thuiscomposteren is een ideale manier om je eigen GFT-afval te verwerken en op die manier geld te besparen en mee te helpen tot het verkleinen van de afvalberg. Thuiscomposteren is niet moeilijk maar het proces verloopt niet altijd even vanzelfsprekend. Het kan dus zijn dat het je niet altijd lukt, misschien doe je iets verkeerd of moet het net even anders. Je kan met al je vragen en problemen over composteren terecht bij de Overpeltse ‘compostmeesters’, dit is een groep enthousiaste (…) Het hele nieuwsbericht

Lijn 18 en 19 op het goede spoor?

Donderdag 6 april 2017
"Onze inkt over de Limburgse mobiliteitskwesties is nog niet helemaal opgedroogd of we vernemen vandaag weer nieuws over de mobiliteitsplannen van de Vlaamse regering. Er lijkt hoop te zijn voor de woestijn die Limburg dreigt te worden op vlak van openbaar vervoer en meer specifiek het spoorwegnet", meldt VOKA Limburg vandaag.
Vlak voor de paasvakantie besliste de federale regering dat ze 1 miljard euro zal lenen voor investeringen in spoorinfrastructuur. Een groot deel van dit bedrag zou naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Strijd tegen drugs op festivals

Donderdag 6 april 2017
Het parket Limburg zal ook in het nieuwe festivalseizoen blijven optreden tegen druggebruik en overlast op festivals en grote evenementen. Het parket wil hiermee duidelijk maken dat het gebruik van verdovende middelen en/of psychotrope stoffen tijdens festivals niet getolereerd kan worden en op die manier ook vermijden dat jongeren in de sfeer van een festival beginnen te experimenten met drugs. Bij vaststelling van drugsbezit zal een lik-op-stukbeleid toegepast worden met een onmiddellijke (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Vijf jaar cel voor plegen van diefstallenEen twintiger uit Neerpelt en twee Nederlanders zijn vandaag elk tot vijf jaar celstraf veroordeeld voor het plegen van dertien diefstallen. Zij hadden onder meer in Peer een oplegger, geladen met farmaceutische producten, gestolen. Aan de burgerlijke partijen moeten zij zo'n 1,3 miljoen euro schadevergoeding betalen. (PG)

Josette Haegdons overleden

Woensdag 5 april 2017
Pelt - Josette Haegdons overledenGisteren is in het UZ Gasthuisberg in Leuven de uit Overpelt afkomstige Josette Haegdons overleden, de echtgenote van Karel Seigers. Ze was 70 jaar. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: vrijdag tussen 19.15u en 19.45u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: El Cerdo

Woensdag 5 april 2017
Hilde Claes en Lore Van Moll, beiden uit Overpelt, hebben de bvba El Cerdo opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een drankgelegenheid en het organiseren van bruiloften, banketten en recepties.

Hartaanval

Woensdag 5 april 2017
Pelt - HartaanvalZoomVandaag elf jaar geleden maakte een hartaanval een einde aan het leven van de Amerikaanse zanger Gene Pitney. En dat voor iemand die een grote hit had met ‘Something’s Gotten Hold Of My Heart’. Lees hier hoe dat sixtiessucces in 1989 opnieuw een nummer 1 werd.
Overpelt - Jimmy's wezens (2): de SyrphiaculisZoom

Overpelt

Na de Kurwa officinalis heeft cartoonist Jimmy Loos weer een nieuw "wezentje" op papier gezet: de Syrphiaculis sentiri. Minstens zo interessant is altijd de tekst die hij daarbij uit zijn hoed tovert. Hier gaan we: "Aan de kop van de Syrphiaculis zitten twee antennes die reukzintuigen bevatten om geluiden, geuren en feromonen waar te nemen voor het zoeken naar voedsel of de voortplanting. Het wezentje heeft een vreemde lichaamsvorm en kenmerkende voorpoten die (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Winters overleden

Dinsdag 4 april 2017
Overpelt - Jeanne Winters overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is vandaag Jeanne Winters overleden, de weduwe van Jan van Herck. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum. Laatste groet: vrijdag tussen 17.45u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Revolutionaire vinding

Dinsdag 4 april 2017
Vandaag gelezen
Een Brits team van onderzoekers heeft een van grafeen gemaakte zeef ontwikkeld die zout uit zeewater kan verwijderen. De methode zou miljoenen mensen op een eenvoudige wijze kunnen voorzien van schoon drinkwater. De Verenigde Naties verwachten dat in 2025 14 procent van de wereldbevolking met drinkwaterschaarste te maken krijgt. (Bron: ii.nl)

Tel de huismusmannetjes

Maandag 3 april 2017
Pelt - Tel de huismusmannetjesZoomVogelbescherming Vlaanderen betreurt dat er afgelopen weekend zo weinig meldingen over getelde huismussen bij haar binnenkwamen. Dat zal ook wel aan de vereniging liggen, want haar communicatie over dat telweekend liet nogal te wensen over. Wat er ook van zij, "Nu de huismus als soort in de nieuwe 'Rode Lijst van Vlaamse Broedvogels' aangeduid staat als 'kwetsbaar' en daardoor in het groepje van onder meer grutto, veldleeuwerik, nachtegaal en boerenzwaluw is terechtgekomen, is het tellen van tsjilpende huismusmannetjes belangrijker dan ooit," aldus Vogelbescherming Vlaanderen. De vereniging roept dan ook op om - liefst 's morgens - in je tuin te tellen hoeveel huismusmannetjes je hoort tsjilpen. Doorgeven van de resultaten kan tot 10 april. Meer info
Pelt - Actie tegen hinderlijk parkerenVan 5 tot 21 april voeren de Limburgse politiediensten actie tegen hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Bedoeling van de actie: het asociaal verkeersgedrag van weggebruikers ten aanzien van personen met een handicap beteugelen.
De Limburgse logistieke sector schreeuwt om nieuwe werkkrachten. Uit cijfers van de VDAB blijkt immers dat de Limburgse logistieke bedrijven in 2016 bijna 70% meer vacatures plaatsten dan in 2015. Gedeputeerde Erik Gerits, voorzitter POM Limburg: “De vacatures in de logistiek zijn zowel gericht op laag- als hooggeschoolden. De invulling van de vacatures is van groot belang voor de verdere groei van de Limburgse economie. Daarom onderneemt POM Limburg met de slogan ‘Er zit muziek in (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd, of een boek!

Maandag 3 april 2017
Pelt - Win een dvd, of een boek!ZoomCartoonist Stijn Lodewijks blijft zijn inspiratie uit het mooie weer halen. Voor ons niet gelaten! Maar wat zegt de vrouw op de cartoon wanneer haar man haar vraagt of ze nog zo'n lekkere varkenslapjes heeft?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! Wel uw postadres vermelden, anders kunnen we het pakket niet verzenden.
Overpelt - Gemeente verkoopt goederen en houtZoom

Overpelt

Het gemeentebestuur gaat een aantal goederen die in onbruik geraakt zijn openbaar verkopen. Het gaat van voertuigen over afgedankt materieel (zoals grasmaaiers en een werfkeet) tot straatmeubilair. Er worden ook enkele loten hout verkocht. Vanaf vandaag tot en met donderdag 6 april kan men alles gaan bekijken op de gemeentewerf. Alle loten zijn genummerd volgens de catalogus, die ter inzage is op de gemeentewerf en op de website.
Biedingen op loten kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Wie won de dvd?

Zondag 2 april 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Elly Van Bever, met bovenstaand tekstje. Tientallen inzenders lieten de man zeggen dat zijn vrouw hem een pintje moest gaan halen, of dat ze zich moest haasten omdat hij nog naar de voetbalwedstrijd wilde en zo. Maar de jury vond de inzending van Elly de plezierigste. Zij krijgt deze week de dvd in haar brievenbus. (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Het goede humeur van vrouwen

Zondag 2 april 2017
Vandaag gelezen
"Als vrouwen depressief worden, houdt alles op. Want aan het goede humeur van vrouwen hangt het hele gewicht van de wereld. Mannen kunnen nog de oorlog in en zich daar amuseren, maar de treurigheid van vrouwen draagt het risico in zich dat de wereld ten onder gaat."
(De Duitse filosoof Peter Sloterdijk in De Volkskrant)
Overpelt - Op de goeie golf (154): MarifoonZoom

Overpelt

Communiceren vanop zee was vroeger niet zo eenvoudig als nu. Na de morse-code ontstond er de marifoon, een hele vooruitgang in de communicatie. Hoe die verbinding werkte, legt Jo Ruffini u uit in deze nieuwe aflevering vanuit het Overpeltse Radiomuseum.

Het weekend van de Ronde

Zaterdag 1 april 2017
Pelt - Het weekend van de RondeZoomHet is het weekend van de Ronde van Vlaanderen. Morgen wordt die door de profs gereden, vandaag werden ze al voorafgegaan door 16.000 amateurs. 16.000! Niet te geloven. En die moesten allemaal de Muur van Geraardsbergen omhoog fietsen. Zou Wouter Vandenhaute er ook bij geweest zijn? Overpeltenaar Dries Peeten, die niet alleen mooie muziek schrijft maar ook fijne tekeningen maakt, zag het al voor zich, getuige deze cartoon.
Overpelt - Hartpatiënten bezochten het HagevenZoom

Overpelt

Na een wandeling in het prachtige natuurlandschap van het Hageven in Neerpelt gingen de Overpeltse hartpatiënten een drankje nuttigen in het bezoekerscentrum, waar tevens de paashaas langs kwam.

Leon Vangelabbeek overleden

Zaterdag 1 april 2017
Neerpelt - Leon Vangelabbeek overleden

Neerpelt

Gisteren is Leon Vangelabbeek overleden, de echtgenoot van Betsy Frencken. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: donderdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartventrum Severens in Overpelt.

Zulma Van Wijmeersch overleden

Zaterdag 1 april 2017
Overpelt - Zulma Van Wijmeersch overleden

Overpelt

Op 23 maart overleed in Hasselt de uit Overpelt afkomstige Zulma Van Wijmeersch. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring plaats.

24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt