Het overige nieuws

Meer dan 670 pleeggezinnen

Dinsdag 31 oktober 2017
Limburg telt momenteel meer dan 670 pleeggezinnen. Zij vangen meer dan 800 kinderen op. Dat blijkt uit gegevens van Pleegzorg Limburg.

75 vormelingen

Dinsdag 31 oktober 2017

Neerpelt

In de pastorale zone zijn er dit jaar 75 vormelingen: 17 in Boseind,  9 in 't Herent, 13 in Neerpelt-Centrum, 13 in Grote Heide en 23 in Sint-Huibrechts-Lille.

Nóg niet gestopt met roken?

Dinsdag 31 oktober 2017

Overpelt

Stoppen met roken is één van de beste beslissingen die je kunt nemen. Het is goed voor je gezondheid - doorgaan met roken écht niet - én voor je portemonnee. We zijn zelf geen roker, maar iedere roker zegt dat stoppen zo moeilijk is. Voor sommigen is het eenvoudiger als ze samen met anderen de stap kunnen zetten. Het contact met lotgenoten zorgt immers voor een extra duwtje in de rug.
Daarom organiseert de gemeente binnenkort een groepscursus ‘Stoppen met (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Cuypers overleden

Dinsdag 31 oktober 2017
Pelt - Gust Cuypers overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is gisteren Gust Cuypers overleden, de weduwnaar van Henrica Vlemminx. Hij was 86 jaar. De uitvaartdienst zal zaterdag om 11u plaatsvinden in uitvaartcentrum Severens, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Overpelt.

Marty Sontrop

Dinsdag 31 oktober 2017
Neerpelt - Marty Sontrop

Neerpelt

Zaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Marty Sontrop overleden. Hij was 53 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kaulille.

Parochies herdenken overledenen

Maandag 30 oktober 2017

Overpelt

Woensdag 1 november, Allerheiligen, herdenken de Overpeltse parochies de parochianen die overleden zijn sinds Allerheiligen vorig jaar. In de vier parochies is er telkens om 14 uur een gebedswake voor de overledenen. In de kerk van Overpelt-Centrum worden 25 overledenen herdacht, in Lindel-Hoeven 22, in Overpelt-Fabriek 6 en in Holheide 2.

Onbekenden beschadigen voordeur

Maandag 30 oktober 2017

Neerpelt

Op de Hamonterweg is een voordeur beschadigd. De feiten werden rond middernacht gepleegd.

Voor de Esperanza-supporters

Maandag 30 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Voor de Esperanza-supportersDe competitiewedstrijd tussen FC Esperanza Pelt en Eendracht Termien zal niet komende zondag maar komende ZATERDAG worden gespeeld. De match start om 19.30u op het veld van Esperanza. op De Roosen. Vertel het verder...
Neerpelt - Ondertussen, bij Theater op de Markt...

Neerpelt

Eén van de artiesten van The Ricochet Project (VS) is gekwetst. Jammer genoeg kan de voorstelling Smoke and Mirrors vanavond NIET doorgaan. Mensen die online een ticket kochten ontvangen binnenkort een mailtje ter terugbetaling. Mensen die aan de balie een ticket kochten, worden gevraagd contact op te nemen met Dommelhof +32 11 80 50 02.

Herdenking overledenen in SHLille

Maandag 30 oktober 2017
Neerpelt - Herdenking overledenen in SHLilleZoom

Neerpelt

Morgenavond om 18u00 herdenkt de parochie Sint-Huibrechts-Lille de overledenen van het voorbije jaar. Sinds Allerheiligen vorig jaar waren er in SHLille 14 kerkelijke uitvaarten. 

Zoek een graf digitaal

Maandag 30 oktober 2017

Overpelt

Wie in Overpelt naar het graf van een dierbare overledene wil zoeken, kan gebruik maken van een digitaal opzoeksysteem, dat aan de ingang van elk van de drie gemeentelijke begraafplaatsen is geïnstalleerd. Door middel van twee knoppen, een computerscherm, een plan van het kerkhof en een nummering van de rijen en percelen kan men het graf van een overledene terugvinden.
De lijsten van de overledenen staan per kerkhof alfabetisch gerangschikt. Achter elke naam staat een nummer dat de plaats van (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Nijssen overleden

Maandag 30 oktober 2017
Pelt - Jos Nijssen overledenOp 26 oktober overleed in Hechtel de uit Sint Huibrechts Lille afkomstige Jos Nijssen, de echtgenoot van Jacqueline Kerkhofs. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in  funerarium Witters in Hechtel.

Win een dvd!

Zondag 29 oktober 2017
Pelt - Win een dvd!ZoomDinsdag vieren ze in de VS (en ook meer en meer bij ons) Halloween. Een puur Amerikaans feestje dus, maar allez. We gaan het nu eens niet over pompoenen hebben maar over een echte Halloween-heks die in een pot staat te roeren. Wat zegt die eentandige heks van cartoonist Stijn Lodewijks?
Mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien leest u dan tijdens het weekend wel dat u gewonnen hebt!

Basket: Pelt verliest topper

Zondag 29 oktober 2017
Pelt - Basket: Pelt verliest topperLummen-Pelt 86-66 (26-20, 18-11 (44-31), 19-20 (63-51), 23-15 (86-66))
Pelt trok naar de topper in Lummen zonder de geblesseerde Duane Geerlings en Wouter De Hert. Met keiharde defense en een reeks rake driepunters was de thuisploeg onmiddellijk bij de les en spurtte ze zo naar 11-2 (3’). Bij Pelt kwamen Yano en een bedrijvige Cas, zowel aanvallend als verdedigend, hun stempel drukken: 14-8. Na het eerste quarter (26-20) stapelden de bezoekers de balverliezen op waardoor een gretig (…) Het hele nieuwsbericht

Wie won de dvd?

Zondag 29 oktober 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Bert Sluys. Hij kwam voor de pinnen met deze uitspraak van een beschonken cafébezoeker toen een journalist aan die vroeg waardoor de "reus" in de Aalsterse carnavalwereld opviel. Overigens was het aantal vermeldingen van "ajuin" in de inzendingen niet te tellen...
Straks een nieuwe opgave!

Kadijk wint van Hechtel

Zondag 29 oktober 2017
Overpelt - Kadijk wint van Hechtel

Overpelt

Kadijk heeft deze namiddag Hechtel verslagen. Uitslag: 3-0. Kadijk staat na 9 wedstrijden derde met 18 punten.

Herkol wint in Jeuk

Zondag 29 oktober 2017
Neerpelt - Herkol wint in Jeuk

Neerpelt

Herkol heeft vanmiddag met 1-3 gewonnen op het veld van Daring Huvo Jeuk, na doelpunten van Wietse Baerts, Milos Melis en Ibbo Willems. Herkol staat vierde in de stand met 18 punten uit 9 wedstrijden.
Nog steeds zonder nieuwe trainer is Grote Heide vandaag gaan winnen bij Lutlommel. Uitslag: 1-4, na doelpunten van Maarten Vandenberj (2) en Davy Belmans (2). Grote Heide staat nu tweede, met één punt achterstand op leider Reppel.
Sparta Lille ten slotte won met 1-4 bij Loksbergen. Sparta staat 10de in de rangschikking van Vierde provinciale A.

Alda Timmermans overleden

Zondag 29 oktober 2017
Pelt - Alda Timmermans overledenIn het rusthuis in Hamont is vrijdag Alda Timmermans overleden, de echtgenote van Jo de Werdt. Ze was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid en urnebegraving op de begraafplaats van Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide, waarna gelegenheid tot groeten en condoleren bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Neerpelt

In de Derde Provinciale van het damesvoetbal hebben de dames van Sparta Lille gisteren met 4-2 verloren bij Sp. Bokrijk B. Jessy Loos en Britt Steensels maakten voor Lille de doelpunten. Sparta staat nu 8ste in de stand met 6 punten.

Al gestemd?

Zondag 29 oktober 2017
Tijd genoeg vandaag om je stem uit te brengen voor een nieuwe gemeentenaam, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Je hebt nog tijd tot dinsdagavond, maar waarom zo lang wachten als het ook vandaag kan? Doen dus, via deze link!

Winst voor Lindel-Hoeven VV

Zaterdag 28 oktober 2017
Overpelt - Winst voor Lindel-Hoeven VV

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vanavond de wedstrijd tegen AC Tervant gewonnen met 1-5 en staat achtste in de stand met 13 punten uit 9 wedstrijden.

Esperanza Pelt verliest van Wellen

Zaterdag 28 oktober 2017
Pelt - Esperanza Pelt verliest van WellenEsperanza Pelt heeft vanavond met 3-1 verloren van Wellen. Voor Esperanza scoorde Junior Ebobo. In de stand staat Esperanza voorlaatste met 10 punten uit 9 wedstrijden. UPDATE Een verslag van de wedstrijd vindt u hier.

Verlies voor dames Esperanza Pelt

Zaterdag 28 oktober 2017
De nationale dames van Esperanza Pelt hebben vandaag zwaar verloren van Standard Luik. Uitslag: 0-6. Ook de provinciale dames verloren: bij BS Sport werd het 5-0. De ploeg zakt na de recente 1 op 9 naar plaats vier in het klassement. Maar dat is niet erg: beide ploegen zijn immers pas gepromoveerd en nu moet er leergeld worden betaald!

Het grootste kantoor

Zaterdag 28 oktober 2017
Neerpelt - Het grootste kantoorZoom

Neerpelt

Het grootste kantoor van het huishoudhulpbedrijf Puuur staat in Neerpelt. Dat meldt althans het bedrijf in een mededeling naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Puuur Neerpelt. Puuur zorgt voor huishoudhulp bij particulieren via dienstencheques. In Neerpelt startte het op 1 oktober 2007 met 6 huishoudhulpen en 30 klanten. Vandaag worden 254 huishoudhulpen van 34 verschillende nationaliteiten uitgestuurd om bij meer dan 1500 klanten te poetsen, te strijken, boodschappen te doen of een maaltijd te bereiden. Op de foto: de kantoormedewerksters van Puuur Neerpelt.

Winteruur in het recyclagepark

Zaterdag 28 oktober 2017
Vanaf dinsdag geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Tot en met 27 maart kan je er dan terecht op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur, donderdag tot 17u. 

Gekke-hoedendag in school Centrum

Vrijdag 27 oktober 2017
Neerpelt - Gekke-hoedendag in school CentrumZoom

Neerpelt

Vandaag hebben alle kinderen van de basisschool van Neerpelt-Centrum de herfstvakantie ludiek laten starten door samen de actie "Zeg goedendag" af te sluiten met een "gekke-hoedendag". En daar werd veel gelachen...
Gekke-hoedendag in school CentrumGekke-hoedendag in school Centrum
Gekke-hoedendag in school CentrumGekke-hoedendag in school Centrum
Zoom

Boseind en de Europese Unie

Vrijdag 27 oktober 2017
Neerpelt - Boseind en de Europese UnieZoom

Neerpelt

De school van Boseind stond vandaag - laatste schooldag voor de herfstvakantie - in het teken van de Europese Unie. De leerlingen van het zesde waren voor een dagje ambassadeur van een door hen gekozen EU-land. Na veel opzoekwerk presenteerden ze hun land met een mooie tentoonstelling. Je kon er zelfs de nationale drankjes en gerechten van de verschillende landen nuttigen. De andere leerlingen van de school maar ook de ouders, familie en vrienden van de kinderen kwamen het geheel bewonderen en proeven. Ze werden door de leerlingen feestelijk onthaald op de tonen van het Europese volkslied. Heel even was Boseind zo deze middag het hart van de Europese gedachte... (Karin Van Daal)
Boseind en de Europese UnieBoseind en de Europese UnieBoseind en de Europese Unie
Zoom

'Wacht met kilometerheffing N73'

Vrijdag 27 oktober 2017
Voka – Kamer van Koophandel Limburg en de ondernemersclubs van Noord-Limburg vragen aan minister Ben Weyts te wachten met het invoeren van een kilometerheffing voor vrachtwagens op de N73 tot de Noord-Zuidverbinding gerealiseerd is. In een open brief aan de minister zeggen ze dat de N73 een broodnodige bypass van Limburg naar Antwerpen is omwille van het feit dat de Noord-Zuid niet ‘werkt’. Van deze N73 nu een tolweg maken belast de Limburgse ondernemers dubbel. Ze moeten omwille (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Jubileumjaar bisdom Hasselt afgeslotenZoomGisterenavond sloot het bisdom Hasselt zijn jubileumjaar af met een viering in een bomvolle Hasseltse kathedraal. Het afgelopen jaar vierde het bisdom  op vele wijzen zijn vijftigjarig bestaan: met onder meer een boek, een priesterdag en vijftien dekenale bezoeken van de bisschop. Gisteren kende dat feestjaar zijn apotheose tijdens de afsluitende viering. In de Sint-Quintinuskathedraal verzamelden 750 gelovigen om samen, in aanwezigheid van kardinaal Jozef De Kesel, te vieren.
De (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Veroordeeld voor aanranding en slagen

Neerpelt

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een zestiger uit Hechtel-Eksel veroordeeld tot 30 maanden celstraf met uitstel en een boete van 1.200 euro omdat hij zijn stiefdochter aanrandde en slagen toebracht aan zijn ex-vriendin uit Neerpelt. De man stond ook terecht voor voyeurisme maar voor deze betichting werd hij vrijgesproken. De stiefdochter krijgt 5.900 euro schadevergoeding, zijn ex-vriendin 23.600 euro. (PG)

Gemiddeld inkomen 17.771 euro

Donderdag 26 oktober 2017
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Limburg bedroeg in 2015 17.771 euro. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst Economie vandaag heeft gepubliceerd. In Vlaams-Brabant lag het gemiddelde inkomen met 20.805 euro het hoogst. Het nationaal gemiddelde bedroeg 17.698 euro.

Een interessante kunst-app

Donderdag 26 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Een interessante kunst-appZoomU weet dat we hier soms dingen melden waarvan we vermoeden dat ze ook onze lezers interesseren. Deze keer gaat het om "Pieter Paul", een kunstgids die je gratis downloadt in de app-stores van Android en iOS. Open de app op je smartphone of je tablet en je komt terecht op een kaart met pins. Eke pin staat voor een kunstlocatie in de buurt van waar jij je bevindt. Of je raadpleegt de agendapagina en ziet chronologisch welk kunstevenement bij jou in de buurt plaatsvindt of gepland is.
Namen of adressen (…) Het hele nieuwsbericht

NEOS wandelde in de Lozerheide

Donderdag 26 oktober 2017
Pelt - NEOS wandelde in de LozerheideZoomEen 50-tal leden van Neos Neerpelt-Overpelt namen deel aan een 'klimaatwandeling' in domein Lozerheide in Bocholt. Het domein is eigendom van het Agentschap voor Natuur en Bos en een rijk en afwisselend natuurgebied van 210ha. Dit komt mede door de waterpartijen die in het gebied te vinden zijn. Men vindt er ook zowat 250 plantensoorten, 47 boomsoorten, 400 soorten paddenstoelen en 400 vlindersoorten. Er broeden ook 80 verschillende vogelsoorten. De twee gidsen maakten onderweg via aanknopingspunten (…) Het hele nieuwsbericht

Een uurtje langer slapen

Donderdag 26 oktober 2017
In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 3 uur de wintertijd weer in. We mogen dan weer een uurtje langer slapen.
Pelt - Dertien boetes voor niet dragen gordelBij een verkeerscontrole heeft de politiezone HANO gisteren dertien boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Er werden onder meer ook meerdere onmiddellijke inningen uitgeschreven voor bellen aan het stuur.
Pelt - Samen denken over woonproject HaspershovenZoomGisteren gingen zo’n 75 mensen in op de uitnodiging van de gemeente Overpelt om hun ideeën te geven bij het ontwerp van een nieuw woonproject in Haspershoven. Zij bogen zich daarbij over een aantal thematafels zoals ‘mobiliteit’, ‘mooi en groen wonen’ en ‘samen wonen’. Vooral omwonenden kwamen hun mening geven. Ze vragen in het bijzonder aandacht voor een goede verkeersafwikkeling, het behoud van het groene karakter en een bouwwijze die geen traditionele (…) Het hele nieuwsbericht

Unieke aanbieding

Donderdag 26 oktober 2017
De anonieme grommelaar

Neerpelt

Wat doet een anonieme grommelaar behalve grommelen? Wel, déze anonieme grommelaar vond op een dag, ruim twintig jaar geleden, de job van zijn leven. Maar in tegenstelling tot wat het bekende reclamespotje suggereerde ("En dan ben je wég natuurlijk"), bleef hij voortaan thuis. Een zelfstandig beroep achter je eigen pc in je eigen kleine kantoortje in je eigen huis, wat wil je nog meer?
Sommige mensen zijn stikjaloers: "Dan werk je écht wanneer je zélf wil…" zie en hoor ik (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantage ontdekt in Reppel

Woensdag 25 oktober 2017
Deze namiddag heeft de gerechtelijke politie een wietplantage opgedoekt in de Monshofstraat in Reppel. De plantage was ingericht op de bovenverdieping van een huurhuis.

Lotgenotengroep 'Alle verlies'

Woensdag 25 oktober 2017
Overpelt - Lotgenotengroep 'Alle verlies'

Overpelt

Er zijn. Met en voor elkaar. Ben je iemand verloren door overlijden en heb je nood aan een luisterend oor, dan is een lotgenotengroep misschien iets voor jou. Of misschien ken je iemand die een geliefde verloren is. In een lotgenotengroep ontdek je dat je niet alleen staat met je verdriet, dat er tochtgenoten zijn die met je mee gaan. Op 13 november start in Overpelt de lotgenotengroep 'Alle verlies' (partner, (klein)kind, broer/zus, ouder, collega, vriend(in), ...).  Meer weten? (…) Het hele nieuwsbericht

Toon Thijs overleden

Woensdag 25 oktober 2017
Neerpelt - Toon Thijs overleden

Neerpelt

Gisteren is Toon Thijs overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Neerpelt.

N-VA Limburg kiest nieuw bestuur

Dinsdag 24 oktober 2017
De Limburgse N-VA-leden hebben gisteren een nieuw bestuur voor de komende drie jaar gekozen. Voor het voorzitterschap was Bart Schepens (42) uit Overpelt de enige kandidaat; hij werd met 94% van de stemmen herkozen. Schepens zal de komende jaren worden geflankeerd door Frieda Gijbels (42) uit (het toekomstige) Oudsbergen als ondervoorzitter en Jan Vochten (40) uit Sint-Truiden als provinciaal secretaris. De leden verkozen ook 13 partijraadsleden die zullen zetelen in de nationale partijraad van N-VA.

Forse groei Eindhoven Airport

Dinsdag 24 oktober 2017
Grensgevallen
Pelt - Forse groei Eindhoven AirportZoomIn de eerste drie kwartalen van het jaar heeft Eindhoven Airport een passagiersgroei van 23% gerealiseerd. In de periode januari tot en met september maakten 4.353.567 passagiers gebruik van de luchthaven; 812.272 meer dan in de eerste negen maanden van 2016. Bij het buiten beschouwing laten van de renovatie van de start- en landingsbaan in dezelfde periode vorig jaar, waardoor er 17 etmalen geen vliegverkeer mogelijk was, zou het groeipercentage uitkomen op 15%.
De passagiersgroei is het gevolg (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak bij tennisclub

Dinsdag 24 oktober 2017
Overpelt - Inbraak bij tennisclub

Overpelt

Onbekenden hebben afgelopen nacht ingebroken in tennisclub Metallic in Overpelt-Fabriek. Ze gooiden enkele ruiten in en forceerden één raam om binnen te geraken. Maar het lijkt er op dat er niets gestolen is.

Operatie Clean House

Dinsdag 24 oktober 2017
Pelt - Operatie Clean HouseVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Limburg voor de elfde keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages.
Op negen verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Er werden drie actieve plantages aangetroffen : een grote plantage (700 planten) alsook een middelgrote (220 planten) in Houthalen, en een kleinere in (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak op Leopoldlaan

Maandag 23 oktober 2017
Overpelt - Inbraak op Leopoldlaan

Overpelt

Onbekenden hebben gisteren ingebroken in een onderneming aan de Leopoldlaan. Ze braken de achterdeur open en doorzochten binnen kasten en laden. Ook het kantoor van de zaakvoerster, dat op de eerste verdieping is gelegen, werd doorzocht. Het is nog niet bekend of er iets werd gestolen.

Handbal: loting Beker van België

Maandag 23 oktober 2017
Vandaag werd op de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Handbalbond geloot voor de 1/8e finales van de Beker van België. De wedstrijden van de 4e speelronde worden gespeeld tussen donderdag 26 oktober en woensdag 1 november.
Bij de mannen neemt bekerwinnaar Achilles Bocholt het op tegen de winnaar van het duel E. Du Centre / Grâce Hollogne. Bij de dames wacht bekerwinnaar Fémina Visé een zware opdracht tegen reeksgenoot Achilles Bocholt. Nog bij de heren komt Sporting NeLo uit tegen de winnaar van United Brussels-Racing Montegnée en Callant Tongeren tegen Beyne of Jemeppe.

Wie wint de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomHet is weer alles "Bende van Nijvel" wat dit weekend de klok sloeg. En dus maakte Stijn Lodewijks daar een cartoon over. Maar niet alle tekstballonnetjes zijn ingevuld. Als u de plezierigste tekst mailt voor het tekstballonnetje boven de stamgast, dan kunt u een mooie dvd winnen. Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en volgend weekend weet u of u de winnaar bent!

Overpelt

Overpeltenaar Sander Elen rijgt de titels aan elkaar. Vandaag sloot hij zijn fietsseizoen af met het behalen van de Limburgse titel in het veldrijden. Die wedstrijd werd in Eversel (Heusden-Zolder) gereden. De zesde titel van het seizoen voor Sander!

Jolien Aerts wint BK voltige

Zondag 22 oktober 2017
Neerpelt - Jolien Aerts wint BK voltigeZoom

Neerpelt

Onze dorpsgenote Jolien Aerts is vandaag in Arendonk Belgisch kampioene in de voltige geworden in de children-klasse. Vorig jaar behaalde ze nog zilver. Voltige is een relatief onbekend onderdeel van de paardensport waarbij er acrobatisch geturnd wordt op een galopperend paard. De wedstrijd bestaat uit twee delen: de verplichte kür en de vrije kür. Die vrije kür kunt u zien op het filmpje hierbij.
Jolien Aerts wint BK voltige
Zoom

En wie won de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Reyskens. Hij legde in de mond van minister Weyts een uitspraak die behoorlijk onverwacht overkomt. Jos mag komende week de dvd in zijn brievenbus verwachten. Straks een nieuwe opgave!

LHVV speelt gelijk, Kadijk wint

Zondag 22 oktober 2017
Overpelt - LHVV speelt gelijk, Kadijk wint

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vandaag thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Lutlommel en staat elfde in de stand met 10 punten uit 8 wedstrijden. Kadijk won met 1-5 bij Breugel.Kadijjk staat na 8 matchen vierde met 15 punten.
Neerpelt - Sparta Lille en Grote Heide winnenZoom

Neerpelt

Sparta Lille (foto) heeft deze namiddag Eksel B verslagen. Uitslag: 3-1 . Thomas Jaeken scoorde de 3 doelpunten voor Sparta! Grote Heide versloeg Nevok Gruitrode met 2-1, na twee doelpunten van Davy Bellemans. Herkol leed zijn eerste nederlaag van het seizoen: het verloor thuis met 0-1 van Zepperen-Brustem. Herkol staat vijfde in de stand met 15 punten uit 8 wedstrijden. (Foto Marc Faes) Meer foto's van Sparta Lille-Eksel
Neerpelt - Cyriel Renckens clubkampioen KBC De PeelZoom

Neerpelt

Cyriel Renckens is gisteren clubkampioen 2017-2018 van biljartclub KBC De Peel geworden. Hij moest het in de finale opnemen tegen die andere clubicoon, Gerard Jannis. Die leek aanvankelijk de titel naar zich toe te trekken, maar een knappe eindsprint van Cyriel besliste daar anders over.

Handbal: Sporting wint van Sasja

Zondag 22 oktober 2017
Neerpelt - Handbal: Sporting wint van SasjaZoom

Neerpelt

 In de sporthal van Dommelhof heeft Sporting NeLo gisteravond Sasja verslagen. Uitslag: 34-29. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Donderdagavond eindigde de training met een teleurstelling. Daan Versleeuwen ging door zijn enkel en is voor enkele weken out. Opnieuw pech voor de sympathieke Nederlander die hiermee al zijn derde blessure opliep van het nog prille seizoen. Hij heeft zijn deel nu wel gehad. Tot overmaat van ramp moest Tom Lukkesen (…) Het hele nieuwsbericht
44,2 procent van de kansarme Limburgse jongeren in het secundair onderwijs heeft volgens de  provincie Limburg schoolse vertraging. Bij kansrijkere jongeren bedraagt dit slechts 20 procent. 

200 jaar Universiteit van Luik

Zondag 22 oktober 2017
In het statige Palais des Congrès in Luik vond de proclamatie plaats van het academiejaar 16-17 van de HEC Management School van de Universiteit van Luik. De Université de Liège viert dit jaar zijn “200 ans” of 200-jarig bestaan (1817-2017). Onder de sprekers o.a. Europees opperrechter Melchior Wathelet, voormalig voorzitter van de eerste Waalse regering. In februari 2017 behaalde (…) Het hele nieuwsbericht

Ledenfeest Okra Boseind

Zaterdag 21 oktober 2017
Neerpelt - Ledenfeest Okra BoseindZoom

Neerpelt

Okra Boseind organiseerde gisteren traditiegetrouw zijn jaarlijkse ledenvergadering en -feest. Voorzitter Marcel Witters heette iedereen welkom en wenste de aanwezigen een gezellige namiddag toe. Tijdens het buffet was er een goochelaar te zien die allerhande trucjes uit zijn mouw toverde - er kwamen duifjes tevoorschijn en ook het spreekwoordelijk konijn kwam uit de hoed. Daarna werden enkele leden gehuldigd die uit handen van ere- voorzitter Jef Lenaerts bloemen en diploma’s in ontvangst mochten (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

We hebben een skikampioen in onze rangen! Het is Neerpeltenaar Steve Schildermans (21), uit de Wateringstraat. Op de recente Belgische kampioenschappen slalom indoor won hij de Belgische titel bij de seniores/masters. Stef Van Orten uit Overpelt pakte zilver bij de jongens U12.

Esperanza Pelt klopt Houtvenne

Zaterdag 21 oktober 2017
Pelt - Esperanza Pelt klopt HoutvenneEsperanza Pelt heeft vanavond KVC Houtvenne verslagen. Uitslag: 4-1.  Esperanza staat achtste in de stand met 10 punten uit 8 wedstrijden. UPDATE een verslag van de FB-pagina van Esperanza Pelt: Pelt houdt schietoefening tegen Houtvenne en wint maar met 4-1. Toch namen de bezoekers de beste start en dat resulteerde al na 10 minuten in een doelpunt, 0-1. Wat later kwam Pelt goed weg toen doelman Cypers de bal van de lijn veegde. Na het sterk openingskwartier (…) Het hele nieuwsbericht
De nationale dames van Esperanza Pelt hebben hun eerste punt beet: tegen Louwel werd er 2-2 gelijk gespeeld. Louwel scoorde de gelijkmaker pas in minuut 86. Voor Esperanza Pelt scoorde dribbelkoningin Tessa Vanden Boer tweemaal. Op naar de volgende punten!
Ook de dames B kwamen niet verder dan een gelijkspel: tegen Zonhoven werd het 1-1. Karen Goven scoorde in de slotfase de gelijkmaker.

Geen middelbaar in 13 gemeenten

Zaterdag 21 oktober 2017
In 13 van de 44 Limburgse gemeenten is er geen onderwijsaanbod secundair onderwijs. Limburg telt ook 10,4 procent vroegtijdige schoolverlaters. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Jaak Vanderfeesten overleden

Zaterdag 21 oktober 2017
Pelt - Jaak Vanderfeesten overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Jaak Vanderfeesten overleden, de echtgenoot van Mia Schildermans. Hij was 71 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring, waarna de urne zal worden bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Lindel. Laatste groet: woensdag tussen 19 en 19.30u in uitvaartcentrum Severens.

Twee inbrekers aangehouden

Vrijdag 20 oktober 2017
Pelt - Twee inbrekers aangehoudenGisterenavond rond 18.10 uur zijn twee mannen binnengedrongen in een appartement in Kaulillerdorp in Bocholt. De bewoonster stond in haar slaapkamer plots oog in oog met de twee. Toen de mannen de bewoonster opmerkten, sloegen ze op de vlucht. Daarbij duwden ze de 30-jarige, zwangere bewoonster aan de kant. De moeder van de bewoonster trachtte de twee staande te houden en raakte hierbij lichtgewond. Het duo liep weg in de richting van de kerk van Bocholt. De zwangere vrouw liep de mannen achterna en (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (75) gewond bij botsing

Vrijdag 20 oktober 2017
Overpelt - Vrouw (75) gewond bij botsing

Overpelt

De 75-jarige Johanna J. uit de gemeente is gisterennamiddag rond 15.40 uur lichtgewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Het ongeval gebeurde op de Peerderbaan in Bree.

Inspraak in Overpelts woonproject

Vrijdag 20 oktober 2017
Neerpelt - Inspraak in Overpelts woonprojectZoom

Neerpelt

De gemeente Overpelt betrekt haar inwoners en die van Neerpelt bij het ontwerp van een nieuw woongebied in Haspershoven. Het 9,5 hectare grote gebied (foto) ligt tussen de Leopoldlaan en de Haspershovenstraat, in het hart van wat straks de nieuwe fusiegemeente zal zijn. Als startsein voor het project heeft de gemeente hiervoor onlangs samen met Neerpelt een visietekst opgesteld. Volgende week woensdag vindt in CC Palethe een eerste participatiemoment plaats voor (…) Het hele nieuwsbericht

Drones voor Noord-Limburg

Vrijdag 20 oktober 2017
Pelt - Drones voor Noord-LimburgZoomDeze voormiddag werden de drie professionele drones én de zeven piloten die ze gaan bedienen voorgesteld in de brandweerkazerne van Lommel. Plaatselijk burgemeester Vanvelthoven wees vooral op de multidisciplinaire aanpak, waarbij de hulpverleningszone Noord-Limburg, de politiezones Kempenland en Lommel én de stad Lommel de handen in elkaar sloegen. "De meerwaarde van luchtbeelden zien we bv. wanneer een helikopter van de federale politie wordt ingeschakeld, maar gezien onze ligging in de (…) Het hele nieuwsbericht
Drones voor Noord-LimburgDrones voor Noord-LimburgDrones voor Noord-Limburg
Zoom

Neerpelts intellect

Donderdag 19 oktober 2017
Neerpelt - Neerpelts intellectZoom

Neerpelt

We moeten maar eens wat meer kleine succesverhalen uit Neerpelt brengen. Over prestigieuze diploma's bijvoorbeeld. Zo hebben Laurenz en Hannelore Bové afgelopen academiejaar goed gescoord.
Laurenz Bové studeerde op 16 september af aan de Oxford University als Magister Juris, nadat hij aan de KU Leuven rechten had gestudeerd. Inmiddels is hij aan de slag gegaan als advocaat voor een Amerikaans advocatenkantoor. Hannelore behaalde een maand later een doctoraat (…) Het hele nieuwsbericht

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Maaiwerken aan de waterlopen starten

Donderdag 19 oktober 2017
Pelt - Maaiwerken aan de waterlopen startenZoomHet wateragentschap Noordwest-Limburg is gestart met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met speciale machines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd. Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Scheepers overleden

Donderdag 19 oktober 2017
Pelt - Michel Scheepers overledenDinsdag is Michel Scheepers overleden, de echtgenoot van Roberte Broodcoorens-Franssen. Hij was 76 jaar, medeoprichter van jongens-Chiro Sint-Antonius Achel en medeoprichter van meisjes-Chiro Samowe Sint-Huibrechts-Lille. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

In jeugdbewegingsuniform naar school

Woensdag 18 oktober 2017

Overpelt

De gemeente zet vrijdag ter gelegenheid van de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ alle vrijwilligers van de jeugdverenigingen in de bloemetjes. Alle kinderen en jongeren die aangesloten zijn bij een Overpeltse jeugdvereniging en zich dan tussen 6.30u en 8.30u in uniform melden op het pleintje naast CC Palethe worden getrakteerd op chocomelk, een ontbijtkoek en leuke muziek, zegt schepen van jeugd Ann Van Dorpe.

Sporting zaterdag thuis tegen Sasja

Woensdag 18 oktober 2017
Neerpelt - Sporting zaterdag thuis tegen Sasja

Neerpelt

Sporting NeLo speelt zaterdagavond om 20.15u in de sporthal van Dommelhof tegen Sasja. Een vooruitblik van Sven Spooren:
De laatste keer dat we Sasja partij gaven was het groot feest in het Dommelhof want dat betekende de kwalificatie voor de BENE-league. Ondertussen spelen we aanstaande zaterdag al onze 7e wedstrijd en dus hebben we dan al meer dan 1/3e van de wedstrijden achter de rug. Winst betekent 7 punten uit 7 wedstrijden en dan liggen we perfect op koers. Bij verlies is dat wel even (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak aan Zonnedauwlaan

Woensdag 18 oktober 2017
Overpelt - Inbraak aan Zonnedauwlaan

Overpelt

Tijdens de vakantie van de bewoners werd er ingebroken in een woning aan de Zonnedauwlaan. De inbrekers kwamen binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. De inbraak werd vanmiddag vastgesteld. Wat er weg is, is nog niet bekend.

Met dank aan de Kiwani's

Dinsdag 17 oktober 2017
Neerpelt - Met dank aan de Kiwani'sZoom

Neerpelt

Serviceclub Kiwanis Neerpelt Noord-Oost heeft aan de lagere en de kleuterschool van Boseind twee nieuwe minivoetbalgoaltjes geschonken en volleybalpalen met volleybalnet. Zo kunnen de schoolkinderen zich flink uitleven tijdens de speeltijd. Kiwanis haalde het geld voor deze gift bijeen tijdens de sfeerwandeling van 2016 en hoopt dat ook komende zaterdag vele wandelaars zullen afzakken naar manège Mikkenhof in de Eindstraat zodat ze verder mooie projecten kunnen blijven ondersteunen. (Ingez.)
Neerpelt - Samana Grote Heide vierde ziekendagZoom

Neerpelt

Samana Grote Heide vierde zondag de Nationale Ziekendag. Het parochiekoor maakte van de viering een feestelijk gebeuren. In zijn homilie raakte pastoor Staf mooi de werkelijkheid aan van een leven met ziekte, waar familie en vrienden erg belangrijk zijn. In het O.C. Pax wachtte voor iedereen een lekker glaasje en een warme maaltijd. Dat er voor al onze mensen een boodschap van bemoediging was vanwege de kinderen uit de lagere school was ontroerend... (Ingez.)

Hedwige Michielsen overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Pelt - Hedwige Michielsen overledenIn het ziekenhuis van Heusden-Zolder is vandaag Hedwige Michielsen overleden, de weduwe van Leo Cools. Zij was 72 jaar en gewezen gemeenteraadslid van Lommel en Overpelt. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: zaterdag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Jef Verheyen overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Neerpelt - Jef Verheyen overleden

Neerpelt

In  het Mariaziekenhuis is vandaag Jef Verheyen overleden, de echtgenoot van Gerda Conings. Hij was 75 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Pelt - Win een dvd!ZoomDe aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen. Recepten voor structurele armoedebestrijding

Herman Geuns overleden

Maandag 16 oktober 2017
Neerpelt - Herman Geuns overleden

Neerpelt

Op 12 oktober overleed de uit Neerpelt afkomstige Herman Geuns, de echtgenoot van Claudine Verheyden. Hij was 51 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Proosterbos (Maasmechelen).

Damesvoetbal: Esperanza geklopt

Zondag 15 oktober 2017

Overpelt

In het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt met 4-1 verloren in Veltem. Na vijf wedstrijden heeft Esperanza nog steeds 0 punten.
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht

Een jongensdroom gerealiseerd

Zondag 15 oktober 2017
Overpelt - Een jongensdroom gerealiseerdZoom

Overpelt

Sam Coenjaerts en Evertjan Alders, beiden uit Overpelt, zijn al van jongs af zeer geïnteresseerd in autosport. Naarmate ze ouder werden bouwden ze ervaring op. Ze gingen vrij rijden en driften op Circuit Zolder, maar ook Francorchamps en de Nürburgring zijn geen onbekend terrein meer. Dit jaar namen ze voor het eerst deel aan het Belgian Historic Cup-kampioenschap, georganiseerd door Bravo Racing. Vandaag werd op Circuit Zolder het seizoen afgesloten met als prachtig resultaat: Sam Coenjaerts werd eerste in zijn klasse en Evertjan Alders tweede!
Neerpelt - Judo: Vlaams zilver voor Doreen Hendrikx

Neerpelt

Op de Vlaamse judokampioenschappen in Tielt heeft Doreen Hendrikx van JC Sporting Neerpelt gisteren zilver behaald in de categorie -78kg. Aangezien ze nog maar eerstejaars bij de junioren (U21) is, mag deze zilveren medaille bij de senioren zeker naar waarde worden geschat!

Overpelt

In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Esp. Pelt B  thuis met 1-2 verloren van Jong Sint-Truiden A. Esp. Pelt B staat tweede in de stand met 13 punten uit 6 wedstrijden.
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

Basket: nipte zege voor Pelt

Zondag 15 oktober 2017
Pelt - Basket: nipte zege voor PeltHades-Pelt: 81-84 (Quarters: 20-28, 21-22 (41-50), 16-17 (57-67), 24-17 (81-84))
Met twee belangrijke pionnen in de lappenmand (Duane Geerlings en Wouter De Hert) had Pelt de handen vol met een enthousiast Hades. In het eerste quarter gaven Jan en Jeroen dadelijk de juiste toon aan: 4-11. De thuisploeg beet de tanden stuk op de raak mikkende Jan. Maar die werd dan snel weggefloten. Met drie streepjes achter zijn naam moest hij na 10’ naar de bank (20-28). Dat scheelde onder het bord (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza speelt gelijk in Diegem

Zondag 15 oktober 2017
Pelt - Esperanza speelt gelijk in DiegemEsperanza Pelt heeft vandaag 1-1 gelijk gespeeld bij leider Diegem, dat na het gelijkspel nu tweede in de stand staat. Het was het eerste punt op verplaatsing voor Esperanza. Maar door de overwinning van rode lantaarn Hoeilaart zakt Pelt naar de veertiende plaats.

Sparta Lille wint in Zonhoven

Zondag 15 oktober 2017
Neerpelt - Sparta Lille wint in Zonhoven

Neerpelt

Sparta Lille is vandaag gaan winnen in Zonhoven. Tegen Termolen werd het 1-3.  Sparta domineerde 80 minuten en won verdiend op een moeilijk bespeelbaar hobbelig veld. Aan de rust was de stand 0-1. Sparta Lille staat elfde in de stand met 9 punten uit 8 wedstrijden.
Overpelt - Winst voor Kadijk, gelijkspel voor LHVV

Overpelt

Kadijk heeft deze namiddag Kattenbos verslagen met 3-2. Aan de rust stond de thuisploeg nog met 2-0 achter; nadien zorgden Stevens, Blondel en Maex voor de winst. Kadijk staat zesde in de stand en heeft 12 punten uit 7 wedstrijden. Lindel-Hoeven VV ging op het veld van Nevok Gruitrode 2-2 gelijk spelen en staat na zeven matchen met 9 punten op de tiende plaats.

Vier dopelingen in Lindel-Hoeven

Zondag 15 oktober 2017

Overpelt

In de parochiekerk van Lindel-Hoeven zijn vier kinderen gedoopt: Nore en Noud van Kurt en Veerle Leten-Nijssen;  Cilas van Nick en Ruth Plessers-Moors en Jesse van Wim en Annechien Vandeurzen-Cox.
Neerpelt - Handbal: Sporting verliest van Aalsmeer

Neerpelt

In de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond verloren van het Nederlandse Aalsmeer. Uitslag: 32-22. Een verslag van Sven Spooren:
Enkel in het eerste en het laatste kwartier kon Sporting NeLo Aalsmeer bijhouden. Na 13 minuten stond er 6-5 op het bord, maar daarna was het alles Aalsmeer wat de klok sloeg. Door het smalle veld kwamen de hoeken helemaal niet in het stuk voor en ook de opbouwers hadden veel last van paal en lat. Met een 16-8 ruststand hoefde Sporting zich (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Handbal: Bocholt Europees uitgeschakeld

Neerpelt

Landskampioen handbal Achilles Bocholt heeft in de terugwedstrijd in de tweede ronde van de EHF Cup met 37–25 verloren van het Finse Cocks. Halfweg was het 17–11 in het voordeel van de thuisploeg. Achilles Bocholt had vorige week de heenwedstrijd gewonnen en begon met een bonus van 5 doelpunten. Door de nederlaag is Achilles Bocholt Europees uitgeschakeld.

Vlotte zege voor HCO

Zaterdag 14 oktober 2017
Overpelt - Vlotte zege voor HCOZoom

Overpelt

HCO-Lokeren: 45-21
De bezoekende handballers uit Lokeren wisten vanavond in de aanvangsfase van de wedstrijd nog aan te klampen maar de HCO-scoringsmachine kwam langzaam maar zeker op toeren. Met een ruststand van 21-11 stond de ploeg uit Lokeren nog een zware 2de helft te wachten. Na de rust was HCO niet meer te stoppen. Met snelle tegenaanvallen en goed georganiseerde opbouw was de kloof al snel niet meer te dichten. In tegenstelling tot de thriller van vorige week in Roeselare, waar HCO pas in de laatste seconden de wedstrijd kon winnen (20-21) kon men vandaag ontspannen de wedstrijd uitspelen. Met een 45-21 eindstand klimt het Overpeltse herenhandbal naar een mooie 5de plaats in de rangschikking!  Voor alle wedstrijden van HCO: www.handbalcluboverpelt.be
Neerpelt - Herkol speelt gelijk, Grote Heide verliest

Neerpelt

Herkol heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Vlijtingen. In de eerste helft konden de bezoekers gelijk maken dank zij een own-goal van Vlijtingen; in de tweede helft kwam Vlijtingen opnieuw op voorsprong maar Wietse Baerts kon dank zij een prachtige volley gelijk maken in de 88ste minuut. Herkol en Helson staan samen aan de leiding.
Grote Heide verloor met 3-1 van Stal. Maarten Vandenberk scoorde voor Grote Heide.

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Pelt - Maandag WereldvoedseldagMaandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht

Maarten Cox op ronde

Zaterdag 14 oktober 2017
Neerpelt - Maarten Cox op rondeZoom

Neerpelt

Vandaag bracht Maarten Cox - van oorsprong Boseindenaar, nu Beringenaar - een bezoek aan de redactie van de Internetgazet Beringen. Maarten promoot zijn nieuw album met een rit door Vlaanderen. Zo gaat hij letterlijk op weg met het album 'Op weg'. Op de foto: Hans Put van Internetgazet Beringen en Maarten Cox.
Pech voor de reizigers op de lijn tussen Hamont-Achel en Mol die deze voormiddag de trein met vertrek in Hamont om 9.10 uur wilden nemen. Door een technisch defect gingen de treindeuren niet open waardoor de trein leeg doorreed naar Mol, voor de herstelling van  het defect.

Meeste zonnepanelen in Limburg

Vrijdag 13 oktober 2017
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen: 13,2 procent. In Vlaanderen heeft 8,6 procent van de gezinnen zonnepanelen.

Neerpelt

In het handbal reist landskampioen Achilles Bocholt vandaag af naar Finland waar er morgennamiddag gespeeld wordt tegen het Finse Cocks. Inzet is een plaats in de derde kwalificatieronde van de EHF-Cup. Achilles Bocholt heeft een bonus van 5 doelpunten. De heenwedstrijd eindigde op 40–35. De wedstrijd wordt om 16.30u Finse tijd gespeeld, dat is 15.30u Belgische tijd.
Neerpelt - Sporting Grote Heide heeft nieuwe trainer

Neerpelt

Tweede provincialer Sporting Grote Heide heeft een nieuwe trainer. De keuze viel op Andy Dams die mooie resultaten behaalde met de jeugd van Westerlo.
Pelt - 9 procent te snel tijdens flitsmarathonTijdens de flitsmarathon heeft politiezone HANO 3.970 voertuigen gecontroleerd, het hoogste aantal van alle politiezones in Limburg Daarvan reden er 342 (9 procent) te snel. Er werd gecontroleerd op 14 plaatsen.

Overpelt

Op 17 oktober is het Werelddag van ‘verzet tegen armoede’. Ook Overpelt ondersteunt dit initiatief. In dat kader organiseert de gemeente nu zondag van 14.00 tot 17.00 uur een grote actienamiddag in CC Palethe. Zo is er een belevingsspel voor de kinderen en maken alle aanwezigen een ketting tegen armoede. Op 17 oktober zelf hangen aan de openbare gebouwen geknoopte lakens uit als symbool voor de hoop op een wereld zonder armoede. In het belevingsspel ‘Ontknoop de zakdoek’ (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Sporting tegen Aalsmeer

Donderdag 12 oktober 2017
Neerpelt - Handbal: Sporting tegen Aalsmeer

Neerpelt

Er is een Dommelhof, en er is een Bloemenhof. Het Dommelhof ligt in Neerpelt, het Bloemenhof in het Nederlandse Aalsmeer. In die laatste hal moet Sporting Neerpelt zaterdag spelen tegen de plaatselijke handbalclub in het kader van de BENE-league. Een vooruitblik van Sven Spooren:"Met de verplaatsing naar Aalsmeer krijgen we géén plezierreisje voorgeschoteld. De club heeft een heel stevige thuisreputatie. Ze verloor nipt met 28-29 van Bevo, maar won thuis van Hasselt met 33-27 (…) Het hele nieuwsbericht

Felix Vandersteen overleden

Donderdag 12 oktober 2017
Neerpelt - Felix Vandersteen overleden

Neerpelt

Vandaag is in het rusthuis Felix Vandersteen overleden, de echtgenoot van Christien Pepels. Hij was 81 jaar. Begroetingsmoment: woensdag van 18 tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Gilbert Mathijssen overleden

Donderdag 12 oktober 2017
Neerpelt - Gilbert Mathijssen overleden

Neerpelt

Gisteren is Gilbert Mathijssen overleden, de vader van Jessica en Nick. Hij was 54 jaar. Dinsdag om 11u is er een afscheidsdienst in de kapel op de begraafplaats aan de Roosendijk in Neerpelt. Laatste groet: maandag tussen 19 en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Georges Jorissen overleden

Donderdag 12 oktober 2017
Pelt - Georges Jorissen overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Georges Jorissen overleden.Hij was 73 jaar. Dinsdag om 13.30u is er een afscheidsviering in uitvaartcentrum Severens, waarna de asbijzetting bij zijn ouders op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.
Pelt - Nieuwe directeur Beeldende Kunsten bij KANLZoomHet heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de afdeling Beeldende Kunsten van de Kunstacademie Noord-Limburg heeft dan toch een nieuwe directeur: Michel Wellens. Hij volgt Eric Vanmechelen op, die op 1 oktober met pensioen ging. Michel Wellens studeerde af als master in de schilderkunst in Hasselt en was jaren actief in de grafische sector. De academies beeldende kunsten en podiumkunsten van Bocholt-Kaulille, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer vormen samen de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL).
Op de foto: namens de raad van bestuur verwelkomden voorzitter Jaak Hoeben en algemeen directeur Diederik Celis hun nieuwe collega op zijn eerste werkdag.

Limburg.net met restjes on tour

Woensdag 11 oktober 2017
Jaarlijks gooien we in Vlaanderen tot 168.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Heel wat mensen weten niet dat ze deze restjes nog perfect kunnen gebruiken om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Daarom start Limburg.net in samenwerking met Vlaco een campagne tegen voedselverspilling.
In Vlaanderen verdwijnt meer dan 160.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Belgen scoren het op één na slechtst in Europa. Zo gooien we per persoon elke jaar ongeveer 26 kg voedsel weg. (…) Het hele nieuwsbericht

Alles over warmtepompen

Woensdag 11 oktober 2017
Steeds meer gezinnen zoeken alternatieven voor fossiele brandstoffen. Een warmtepomp is zo'n alternatief, maar wat zijn de consequenties van de keuze voor een warmtepomp? Hoe werkt een warmtepomp en kan een warmtepomp élk gebouw verwarmen? dat kunt u morgen/donderdagavond vernemen in CC Palethe.
De mogelijke warmtebronnen en warmteafgiftesystemen, het energieverbruik en de randvoorwaarden komen allemaal aan bod. Ook vragen als "wat met sanitair warm water?", "kan een warmtepomp koelen en verbruikt ze hiervoor energie?" en “is een warmtepomp duurder dan een klassieke cv-installatie?”, worden beantwoord. De bijeenkomst start om 19.30u.
Pelt - Een Bengelkaart voor kinderen in BoslandZoomIn het Pijnven in Hechtel-Eksel is vandaag een "Bengelkaart" voorgesteld. Dat is een kaart waarop alle plezierige plekjes en avonturen in Bosland staan aangegeven, in het bijzonder voor kinderen die in Bosland aan hun trekken willen komen. De kaart is op sterk en duurzaam materiaal gedrukt; ze is dan ook waterbestendig, verfrommelbaar en - als ze vuil is - afveegbaar. Vanaf vandaag is ze voor 5 euro te koop in de VVV-kantoren en bij de Bosland Gastheren. Meer foto's
Een Bengelkaart voor kinderen in Bosland
Zoom
Pelt - Werken op bezoekersparking MariaziekenhuisZoomOp de zaterdagen 14 en 21 oktober wordt er gewerkt op de bezoekersparking van het Mariaziekenhuis. De parking, de laad- en loszone en een stuk van de rotonde krijgen een nieuwe laag asfalt. Hierdoor is het op beide zaterdagen niet mogelijk te parkeren op de bezoekersparking. Patiënten en bezoekers kunnen dan wel gratis parkeren op de personeelsparking. Via de helling naast de bezoekersparking kan de hoofdingang bereikt worden (cfr. afbeelding). Voor personen die slecht ter been zijn, zijn er rolstoelen op de personeelsparking voorzien.
In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (14 oktober) en het leggen van de nieuwe laag (21 oktober) is de bezoekersparking gewoon toegankelijk.

Nieuwe bvba: Profast Ankersystemen

Woensdag 11 oktober 2017

Neerpelt

René Kleinbekman uit Oudkarspel (Ned.) heeft de bvba Profast Ankersystemen opgericht met zetel aan de Oude Pastorijstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van ankersystemen en bevestigingsmaterialen en alle actviteiten van management, consultancy, marketing en aftersales.

Olmense Zoo moet sluiten

Woensdag 11 oktober 2017
De Olmense Zoo moet met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Dat heeft Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts beslist. Volgens hem werden in de populaire dierentuin te veel inbreuken op het dierenwelzijn vastgesteld.
Burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel, die na zijn succes met de treinverbinding Antwerpen-Hamont ook persoonlijk veel gelobbyd heeft voor de verbinding Weert-Hamont, is heel blij met de passus in het Nederlandse regeerakkoord. "Ik ben heel tevreden", zegt hij. "We krijgen op die manier verbindingen naar de Maaslijn (naar Roermond - Venlo - Nijmegen), maar ook naar de Avensislijn (Eindhoven - Heerlen -Aken), naar Amsterdam, naar Düsseldorf... In Nederland is men nu echt goed bezig met het oplossen van de missing links in het spoorwegennet. En nu maar hopen dat ook de elektrificering van de lijn Mol-Hamont snel gerealiseerd wordt!"

Morgen flitsmarathon

Dinsdag 10 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Morgen flitsmarathonExtra letten op de snelheid, morgen, want dan organiseert de politie over heel het land een flitsmarathon.
Pelt - Nederland wil treinverbinding Weert-HamontZoomFLASH In het nieuwe Nederlandse regeerakkoord, dat vandaag werd gepresenteerd, staat dat het kabinet geld reserveert voor de heractivering van de spoorlijn tussen Weert en Hamont voor reizigersverkeer. In aansluiting op de investering van Infrabel op de lijn Antwerpen-Hamont wordt het aansluitende traject Hamont-Weert, met cofinanciering van regionale overheden, gereactiveerd voor personentreinen. Hiervoor moet de lijn geëlektrificeerd worden. De nieuwe regering wil ook (…) Het hele nieuwsbericht

Catharina Kums overleden

Dinsdag 10 oktober 2017
Neerpelt - Catharina Kums overleden

Neerpelt

Vandaag heeft de uitvaartdienst van Catharina Kums plaatsgevonden, de weduwe van Ludovicus Paesen. Ze overleed vrijdag in het rusthuis en was 90 jaar oud.

Voedselbedeling

Dinsdag 10 oktober 2017
Pelt - VoedselbedelingZoomVandaag viert John Prine zijn 71ste verjaardag. Van wat moeten we die kennen? Daar antwoordt de Jukeboxkalender op. Luister ondertussen naar een typisch cynisch lied van hem: ‘Living In The Future’. We bouwen ruimtetuigen maar de mensen staan aan te schuiven voor de voedselbedeling.

Limburgse jeugdkampioenen bij NWC

Maandag 9 oktober 2017
Pelt - Limburgse jeugdkampioenen bij NWCZoomGisteren werden op en rond ‘t Eilandje in Neeroeteren de Limburgse kajakkampioenschappen gehouden. NWC-ers Lennert Stalmans, Tuur Kog, Gert Loomans, Amber Van Broekhoven, Tom Verduyckt, Isabelle Faes, Jorden Algera en Hidde Algera mogen zich één jaar lang Limburgs (jeugd)kampioen noemen, aangevuld door Kije Peeters uit Neeroeteren.

Bloedgroepen gezocht

Maandag 9 oktober 2017
De voorraad aan bloed van de negatieve bloedgroepen is voor het ogenblik bijzonder laag. Het Rode Kruis doet een dringende oproep naar iedereen die bloedgroep O negatief of A negatief heeft. Hebt u één van deze bloedgroepen dan hoopt men dat u bloed wilt komen geven. Dat kan woensdag 11 oktober en woensdag 18 oktober in de Rode Kruislokalen aan de Weidestraat (bij zwembad Dommelslag) en dit telkens tussen 17u en 20u. Uiteraard zijn ook andere bloedgroepen meer dan welkom! (Ingez.)

'Hennig begaaid'

Maandag 9 oktober 2017
'Hennig', 'Begaaid!' Die Limburgse dialectwoorden prijken op de truien en t-shirts van het nieuwe kledingmerk Hoogste Klas, opgericht door drie jonge Limburgse ondernemers: Pieter Beerten (28), Niels Hurkmans (30) en Vincent Vrijsen (28) uit Helchteren en Hechtel-Eksel. Zij vonden dat Limburgers hun liefde voor hun provincie ook moesten kunnen uiten in hun kledij. Daarom startten ze een nieuwe kledinglijn met typisch Limburgse woorden op. Voorlopig beperken de opschriften (…) Het hele nieuwsbericht

Even uitrusten

Maandag 9 oktober 2017
Vandaag gezien
Neerpelt - Even uitrustenZoom

Neerpelt

Zomaar tegen de muur: een gamma-uiltje, vandaag gezien op De Roosen. De vlinder dankt zijn naam aan de tekening op zijn vleugels, die een Griekse gamma benadert. Gamma-uil
Neerpelt - Fietser (61) gewond bij aanrijding

Neerpelt

Deze namiddag is in Koning Albertlaan in Neerpelt een fietser aangereden. Het slachtoffer is een 61-jarige man uit Overpelt.

Dolf Nijs overleden

Maandag 9 oktober 2017
Overpelt - Dolf Nijs overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Dolf Nijs overleden, de echtgenoot van Christine Declercq. Hij was 81 jaar. Zaterdag wordt de asurn bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Annie Van de Kerkhof overleden

Maandag 9 oktober 2017
Overpelt - Annie Van de Kerkhof overleden

Overpelt

Zaterdag is Annie Van de Kerkhof overleden, de weduwe van Gaston Tjoens en de levensgezel van Paul Verhoeven. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Win een dvd!

Zondag 8 oktober 2017
Pelt - Win een dvd!ZoomVlaams minister Ben Weyts lanceerde vandaag een campagne tegen het gebruik van gsm's in de auto. Een idee voor Stijn Lodewijks om daar onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze automobilist als hij al gsm-end tegen een boom is gebotst (en dank zij de airbag daar blijkbaar maar weinig aan overhoudt)?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
Neerpelt - Handbaldames winnen van Groot-Bijgaarden

Neerpelt

Sporting NeLo 18 - Groot-Bijgaarden 17
Een verslag van Sven Spooren: Onze Liga-dames traden aan tegen nieuwkomer Groot-Bijgaarden. Een thuismatch in de Hubertus Hummelarena maar het zou geen makkelijke opgave worden. Ze hadden van de coach opdrachten meegekregen: hard verdedigen en uitstappen, en in de aanval beweging brengen op het veld. Werken dus! Met een volle bank hadden we genoeg om door te wisselen. Dus 100% gaan. Na enkele mooie acties sloten we de eerste helft af met 11-10. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
Komende woensdag om 10 uur vindt in het Mariaziekenhuis een oefening van het intern rampenplan plaats op een verpleegafdeling. De oefening duurt 1 uur. Het oefenen van het intern rampenplan is een absolute noodzaak om de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen bij een echte brand, zegt het ziekenhuis. Dit betekent dat (enkel in het betrokken blok) de sirenes afgaan, de liften automatisch naar het gelijkvloers gaan, de tussendeuren dichtvallen en de (…) Het hele nieuwsbericht

Basket: Pelt alleen leider

Zondag 8 oktober 2017
Pelt - Basket: Pelt alleen leiderIn eigen huis moest Pelt tegen Genk de klus klaren zonder Cas Wolters (werk). De eerste minuten verliepen gelijkopgaand (8-6) maar Genk kreeg geen vat op de alerte Lars die vanuit alle hoeken secuur raak mikte: 16-8 (5’). En onder het bord namen Bert en Jan de terugkaatsers voor hun rekening (10’ 29-17). In het tweede quarter kwamen de bezoekers met een snelle 0-7 op kousenvoeten terug in de match: 29-24. Het duo Duane-Jan vond een gepast antwoord en zij brachten hun ploeg op een 62-43 bij rust. (…) Het hele nieuwsbericht

Controles tijdens Jenevernacht

Zondag 8 oktober 2017
Pelt - Controles tijdens JenevernachtTijdens de Jenevernacht in Bocholt zijn 94 bezoekers gecontroleerd op drugs en/of wapens. In het totaal zijn er 14 processen-verbaal opgesteld. De politie nam er twee verboden wapens en een beperkte hoeveelheid cannabis met toebehoren in beslag. In het totaal is er voor 1.475 euro aan boetes uitgeschreven, waarvan 1.000 euro onmiddellijk betaald werd.
Overpelt - Gelijkspel voor Lindelhoeven en Kadijk

Overpelt

Lindelhoeven VV heeft vandaag thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Stal Sport. Ook Kadijk haalde een gelijkspel: 1-1 op het veld van Grote Brogel.
Neerpelt - Winst voor Herkol en Grote HeideZoom

Neerpelt

Herkol (foto onder) heeft vandaag Melo Zonhoven verslagen met 2-1. De eerste goal werd gescoord door Vanbeuren, de tweede was een own-goal van Melo. Grote Heide won met 1-0 van Turkse FC (foto boven). Nassim Markgraaf scoorde in de 78ste minuut. Sparta Lille speelde thuis 3-3 gelijk tegen Turkse Rangers. (Foto Sporting Grote Heide; foto onderaan: Jochen Heyligen)
Winst voor Herkol en Grote Heide
Zoom
Neerpelt - Het oog van de naald: klein maar fijnZoom

Neerpelt

Sporting NeLo - Quintus: 29-28. Een verslag van Sven Spooren:
Sporting heeft het zichzelf gisteravond wel heel moeilijk gemaakt. Op zich zitten we zeker goed op schema met een 5 op 10, maar het scheelde niets of de rode lantaarn van de BeNe-league ging er met de winst vandoor. Dat had Sporting voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Quintus was gewoon veel agressiever. Dat mocht Daan Versleeuwen aan den lijve ondervinden, want na zijn eerste doelpunt werd hij hardhandig in de lucht (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

In derde provinciale van het damesvoetbal heeft Lille met 4-3 verloren van DV Bilzen Utd B. Lille staat tiende in de stand met 3 punten uit 5 wedstrijden.

Wie won de dvd?

Zaterdag 7 oktober 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Piet Peters. Hij had voor het lege tekstballonnetje deze actuele, zij het plaatselijke uitspraak in de aanbieding. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
In de tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt B thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Kortessem. Met 13 punten uit 5 wedstrijden staat Esperanza Pelt B aan de leiding.

Thuisverlies voor Esperanza

Zaterdag 7 oktober 2017
Pelt - Thuisverlies voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft vanavond verloren van Nijlen. Uitslag: 2-3. Esperanza staat dertiende in de stand met 6 punten uit 6 wedstrijden. UPDATE Een verslag van de Facebookpagina van Esperanza Pelt: Wederom genadeschot in de slotminuut... Pelt heeft weer verloren, het pakt een povere 6 op 18 na 4! thuiswedstrijden. Trainer Broeckx reageerde na de wanprestatie op Kampenhout door maar liefst 5 spelers uit de ploeg te zetten en zelfs drie niet te selecteren. Eloy (…) Het hele nieuwsbericht

Anderhalf uur bekneld in auto

Zaterdag 7 oktober 2017
Vanmorgen heeft de brandweer zo'n anderhalf uur werk gehad om een beknelde vrouw uit haar auto te bevrijden in de Zavelstraat in Kaulille, ter hoogte van de grens met Neerpelt. De vrouw was er rond 7.30 uur tegen een boom gebotst. De auto zat zo rond de boom dat het slachtoffer pas tegen 9u uit het wrak gehaald kon worden. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Van de wagen bleef niet veel meer over. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Ingevolge het verkeersongeval bleef de Zavelstraat geruime tijd volledig dicht.

Met de helm geboren

Vrijdag 6 oktober 2017
Vandaag gezien
Neerpelt - Met de helm geborenZoom

Neerpelt

Vandaag gezien in de buurt van De Roosen: een grote paddenstoel, vermoedelijk een parasolzwam. Hij is bijna zo groot als een soldatenhelm.

Davy Lemmens overleden

Vrijdag 6 oktober 2017
Pelt - Davy Lemmens overledenOp 3 oktober overleed de uit Neerpelt afkomstige Davy Lemmens, de vriend van Ann Bergmans. Hij was 34 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Even bezinnen

Vrijdag 6 oktober 2017
Neerpelt - Even bezinnenZoom

Neerpelt

Naar jaarlijkse traditie heeft het bestuur van het EMJ zich teruggetrokken in Mesnil-Saint-Blaise (foto), in de provincie Namen, nagenoeg tegen de Franse grens. Daar wil men de toekomst van het festival voorbereiden.(Stijn Philippe)

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren de faling uitgesproken van taxi- en transportbedrijf Glenn Bosmans uit Neerpelt. Schuldvorderingen moeten voor 5 november ingediend worden. Mr. Engelen is als curator in deze zaak aangesteld.

Het recht op thuisonderwijs

Vrijdag 6 oktober 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Het recht op thuisonderwijsIn het vijfde jaar middelbaar vroeg E.M. aan de directrice van haar school tijdelijk onderwijs aan huis. Zij kampte met aanslepende pijn en volgens een pijnarts leed zij aan fibromyalgie. Een professor had het later over de ziekte van Lyme. De directrice vond dat thuisonderwijs, naast internetonderwijs, zijn nut had en ze zou er werk van maken. Maar er kwam niets van in huis, hoe het meisje ook aandrong. De studieachterstand van het meisje liep op en zij slaagde niet.
“Een fout van de (…) Het hele nieuwsbericht

Werelddiabetesdag op 14 november

Vrijdag 6 oktober 2017
Op 14 november is het Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Ook dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten! Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
Op deze dag zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Jansen!

Vrijdag 6 oktober 2017

Neerpelt

Bart Jansen uit Neerpelt heeft de bvba Jansen! opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten van management, consultancy, marketing en after-sales. De bvba is gevestigd aan Boelehof in Neerpelt.
Twintig procent van de Limburgse werkzoekenden is ouder dan 55 jaar. Dat is gezegd op de jobbeurs die vandaag in Genk door VDAB Limburg en het provinciebestuur werd georganiseerd. De beurs trok 2.500 werkzoekenden.
Vanaf volgende zomer kan je met je gewone vuilniszak naar de recyclageparken van Limburg.net. Daar blijkt vraag naar te bestaan. Appartementsbewoners vinden het in de zomermaanden niet leuk om hun zak met restafval veertien dagen op hun terras of in de kelder te stockeren... De plannen van Limburg.net hebben nog wel de goedkeuring van OVAM nodig.

Arrestaties na achtervolging

Donderdag 5 oktober 2017
Pelt - Arrestaties na achtervolgingGisterennamiddag ontvluchtte een auto een politiecontrole in Winterslag. Twee verdachten, respectievelijk uit Genk en Overpelt, konden na een achtervolging gearresteerd worden. Bij de vindplaats van één verdachte zijn verdovende middelen en cash geld aangetroffen.
Rond 14.30 uur merkten enkele inspecteurs op de motorfiets in Winterslag een auto met geseinde nummerplaat op. Ze maanden de bestuurder aan om te stoppen bij het kruispunt Spoorwegstraat-Noordlaan. De bestuurder (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Rent-a-Mat

Donderdag 5 oktober 2017

Neerpelt

Rent-a-Mat: dat is de naam van de bvba die door Miquel van Roosmalen en de bvba Nederlandse Villabouw, beiden uit Neerpelt, werd opgericht. Doel van de vennootschap is de in- en uitvoer, groot- en kleinhandel, onderhoud en herstellingen en verkoop, verhuring van aanhangwagens en machines voor bouw en heftrucks alsook van aannemersmaterialen en toestellen. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Hamonterweg in Neerpelt.

300.363 bezoekers in Sportcentrum

Woensdag 4 oktober 2017

Overpelt

In Sportcentrum De Bemvoort kwamen vorig jaar 300.363 bezoekers over de vloer. Dat is nauwelijks iets minder dan 1000 per dag! De energiebesparende maatregelen die er werden doorgevoerd hebben tot resultaat geleid. Het waterverbruik daalde met 15,4 procent, het elektriciteitsverbruik met 21,6 procent en het gasverbruik met 35,4 procent.
Pelt - Biljarten: Overpelt BC klopt NeerpeltZoomIn zaal Holheide werd de finale betwist van de Beker der Pelten, een jaarlijks biljarttornooi tussen alle biljartclubs van Overpelt en Neerpelt. De organisatie was dit jaar in handen van Verbroedering BC. Koninklijke Moedig Vooruit Neerpelt nam het in de eindstrijd op tegen Overpelt BC. Overpelt BC trok na een spannende wedstrijd het (biljart)laken naar zich toe en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.
Puur natuur
Pelt - Europees beschermde kever aangetroffenZoomIn Hamont-Achel, Neerpelt en recent ook Beringen is de Europees beschermde vermiljoenkever aangetroffen, een knalrode kever van bijna anderhalve centimeter groot, die voor het eerst weer in ons land opduikt. Zijn aanwezigheid is te danken aan het rivierenherstel van de afgelopen decennia, waardoor rivieren weer kronkelen. Lees hier een artikel van natuurwetenschappers over deze bij ons onbekende keversoort. (Foto Siga - Wikimedia)

Houtstapel in brand

Woensdag 4 oktober 2017
Aan de Kiezel Kleine Brogel in Kaulille is gisteravond rond 20.30 uur een houtstapel in brand gevlogen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een tuinhuis. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Nieuwe Kerk

Woensdag 4 oktober 2017

Overpelt

Drie Congolezen hebben een nieuwe Kerk opgericht: de vzw The New Hope Christian Church. De zetel van de vzw is gevestigd aan de Huisveldstraat in Overpelt.

Overpelt

In de derde provinciale van het zaalvoetbal is Het Durrep Overpelt met 5-10 gaan winnen bij ZVC Schulen. Het Durrep staat tweede in de stand.

Werken op E-314 in Zolder

Dinsdag 3 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
In de loop van de volgende nachten zullen het Agentschap Wegen en Verkeer en NV De Vlaamse Waterweg de verkeerssituatie op de E314 ter hoogte van de brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder wijzigen. Tijdens de voorbije maanden waren er vaker dan verwacht files en gebeurden ook heel wat ongevallen, voornamelijk in de richting van Nederland naar Antwerpen. Daarom bekeken AWV en de Vlaamse Waterweg welke aanpassingen mogelijk zijn.
Momenteel zijn er 3 rijstroken richting Nederland, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Maandag 2 oktober 2017
Pelt - Win een dvd!ZoomJe zal in Catalonië maar als toerist in de clash tussen politie en stemgrage Catalanen gezeten hebben. Stijn Lodewijks probeerde zich dat voor te stellen. Wat zegt de dame tegen dat lid van de Guardia Civil?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com! Tijdens het weekend verneem je of je gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Maandag 2 oktober 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Lief Vos. Zij had voor de kabouter bijgaande reactie in petto. Goed gevonden! Ze krijgt deze week de dvd in de bus - tenminste als ze ons haar postadres bezorgt.
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Pelt - Gratis naar 'De Grote Levensvragen'?ZoomU kon er afgelopen week niet naast kijken (of horen). Zowel op TV, radio (Radio 1) als in De Standaard werd veel aandacht besteed aan de enquête die is gehouden i.v.m. wat de mensen anno 2017 nu écht bezighoudt. Nu woensdag komt Friedl' Lesage naar De Adelberg in Lommel om over deze enquête te spreken met enkele interessante gasten. En ook u kan er (gratis) bij zijn, indien u bij de eerste 10 bent die een mailtje sturen aan het mailadres onderaan. Het belooft een boeiende avond te worden, met (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Geerts overleden

Maandag 2 oktober 2017
Overpelt - Jaak Geerts overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Jaak Geerts overleden, de echtgenoot van Mia Eerdekens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Dinsdag (18.30u) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Severens.

Pastoraal werkjaar gestart

Zondag 1 oktober 2017

Overpelt

Met een eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum is deze voormiddag het pastorale werkjaar 2017-2018 van de vier Overpeltse parochies van start gegaan. Zo'n 250 gelovigen woonden de viering bij. Na afloop werd een receptie aangeboden. Eerder van de week werd het pastoraal team van de op te richten pastorale zone Overpelt geïnstalleerd. Het is de bedoeling dat de vier Overpeltse parochies op termijn uitgroeien tot één nieuwe parochie.

OKRA Grote Heide op uitstap

Zondag 1 oktober 2017
Neerpelt - OKRA Grote Heide op uitstapZoom

Neerpelt

Okra Grote Heide trok afgelopen week naar Essen en de haven van Antwerpen. Na een hartelijke ontvangst met taart en koffie bezocht men een karrenmuseum en oude antieke koetsen uit het verleden. Na het middagmaal reden de deelnemers met een autocar door het grote havengebied van Antwerpen - een indrukwekkende belevenis. "Het verkeer zit daar elke dag in de knoop met al die vrachtwagens en die 130.000 havenarbeiders," aldus een deelnemer.

August Beijens overleden

Zondag 1 oktober 2017
Pelt - August Beijens overledenGisteren is August Beijens overleden, de weduwnaar van Fien Fonteijn. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting in het urnenveld op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment:woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Tijdens hun algemene vergadering van vandaag beslisten de leden van "Groen" van Neerpelt en Overpelt dat de uitdagingen van de nieuwe fusiegemeente en de komende gemeenteraadsverkiezingen best door een uitgebreide en samengevoegde groep kunnen opgenomen worden.
Koen Monsieurs (Neerpelt) werd verkozen om het nieuwe team als voorzitter te leiden; Rony Janssen (Overpelt) wordt secretaris. Koen Monsieurs: “De nieuwe groep zal ervoor zorgen dat de inwoners in oktober ‘18 kunnen kiezen (…) Het hele nieuwsbericht

François Snoeks overleden

Zondag 1 oktober 2017
Neerpelt - François Snoeks overleden

Neerpelt

Gisteren is François Snoeks overleden, de echtgenoot van Elisa Gijbels. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Basket: Pelt wint van Hasselt

Zondag 1 oktober 2017
Pelt - Basket: Pelt wint van HasseltIn de Tweede Provinciale van het basketbal heeft Pelt vandaag Hasselt zijn eerste nederlaag aangesmeerd. Beide teams verschenen ongeslagen aan de opworp (6-6). Bij Pelt zorgde Yano met een bom en korf voor een eerste kloofje: 8-14 (5’). Ook een raakmikkende Jago liet met 10 punten in het eerste quarter (4/5 shots en 2/2 VW) de thuisploeg ter plaatse trappelen: 14-27 (10’). Maar met een snelle 6-0 kwam Hasselt opnieuw dreigen (20-27).
Onder het bord drukte Jan duidelijk zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza verliest in KampenhoutEsperanza Pelt heeft deze namiddag verloren van Sporting Kampenhout. Uitslag: 2-1. UPDATE De Esperanza-verslaggever op Facebook: "Pelt verliest met 2-1 bij Kampenhout. Na Bilzen Waltwilder en Heur Tongeren was dit al de derde promovendus waar het van verliest. Pelt kwam na een klutsgoal op achterstand en speelde niet onaardig. Na de pauze speelde Pelt te plat, kwam op gelijke hoogte na een own-doelpunt. Enkele minuten voor tijd kreeg Pelt dé kans op 1-2 maar faalde. In de slotminuut kreeg het zelfs het deksel op de neus. Pelt blijft met een ontgoochelde 6 op 15 achter en dit tegen vier promovendussen... tijd voor bezinning!"

Kadijk wint, LHVV speelt gelijk

Zondag 1 oktober 2017
Overpelt - Kadijk wint, LHVV speelt gelijk

Overpelt

UPDATE In Derde Provinciale A heeft Kadijk vandaag met 4-1 gewonnen van Heusden-Zolder. Lindel-Hoeven VV speelde gelijk, maar dan in Tweede Provinciale AA. Op het veld van Turkse FC werd het 4-4.
Neerpelt - Winst voor Herkol en Grote Heide

Neerpelt

Herkol heeft vandaag Herk-de-Stad verslagen, de leider in Eerste Provinciale. Uitslag: 3-1, na doelpunten van Vanbeuren (2) en Milos Melis. Een afdeling lager ging Grote Heide met 2-4 winnen bij Anadol, na doelpunten van Massim Markgraaf, Maarten Vandenberk, Rob Jansen en Koen Knevels. Sparta Lille verloor met 6-2 bij Verbroedering Lommel.

Inbraak aan De Roosen

Zondag 1 oktober 2017
Neerpelt - Inbraak aan De Roosen

Neerpelt

Onbekenden hebben gisteren ingebroken in een woning aan De Roosen. Dat werd rond 20.30u vastgesteld. De daders hadden de hele woning overhoop gehaald. Of ze iets hebben meegenomen is niet bekend.

BMW X5 gestolen

Zondag 1 oktober 2017
Overpelt - BMW X5 gestolen

Overpelt

Uit een garage aan de Haspershovenstraat hebben onbekenden afgelopen nacht rond 3u een BMW X5 gestolen.
Pelt - Klassiek leeft in Noord-Limburg!ZoomOnder het label Klassiek in Noord-Limburg presenteren Cultuurcentrum De Adelberg Lommel en Cultuurcentrum Palethe Overpelt een prachtige reeks klassieke concerten. Tijdens het seizoen 2017-2018 richt de reeks haar pijlen op Britse componisten en vertelt zo ‘A fabulous story’ over de gemeentegrenzen heen.
Britse muziek herbergt een schat aan fantastische werken. Naast het klassiek instrumentarium (strijkers en piano) voor kamermuziek komen we in de Britse muziek (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt