Het overige nieuws

Terugkijken op Dubai

Zondag 31 oktober 2021
Pelt - Terugkijken op DubaiZoomFloris and the Flames zijn terug uit Dubai, na een succesrijk verblijf op de wereldtentoonstelling. "We maakten bijgevoegde compilatie (8 minuten) van ons optreden in het Millennium Amphitheatre in Dubai," zegt Dries Peeten. "Het geeft een goed overzicht van de muziekstukken, die we er tijdens het European Union Honour Day Gala hebben gebracht, samen met onder andere dansers uit Italië, muzikanten uit Bulgarije en een zangkoor uit Oostenrijk."
Pelt - Sparta Lille - Sporting Wijchmaal 1-0Sparta Lille heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Sporting Wijchmaal. Uitslag: 1-0. Voor Lille scoorde Daan Slegers.

Nieuwe T2 bij Esperanza Pelt

Zondag 31 oktober 2021
Bert Vosters wordt de nieuwe T2 van Esperanza Pelt. Hij heeft een Uefa A-diploma, meldt de club.
Grensgevallen
Sinds vorig jaar leeft er in het gebied De Groote Heide een wolf. Die heeft sindsdien zo'n 70 keer toegeslagen. Vorige week werden er in Borkel-en-Schaft een kalfje en een schaap doodgebeten, meldt Eindhovens Dagblad. Twee kalfjes zijn vermist. Het gaat om kalfjes van het Salers-ras; Salers-runderen worden uitgezet in natuurgebieden om die te begrazen.
Gedupeerde eigenaar is Jan Lamers uit Borkel-en-Schaft. Hij heeft meteen alle drachtige koeien naar de boerderij gehaald. Ook de veertien kalfjes staan veilig aan huis in een afrastering met stroom. Ook in Leende werd een schaap doodgebeten, vermoedelijk door dezelfde wolf.
De wolf hoort niet tot de roedel die op het militair domein in Oudsbergen zijn thuisbasis heeft.  
Recht uit het hart
Pelt - Soms komen vlinders kusjes geven...ZoomEen zonnige woensdagnamiddag in de herfst… “Mama, zetten we K3 op?” En dan aan de grote tafel samen knutselen om op 1 november de graven met een kunstig knutselwerkje op te fleuren. Een hartje van klei en heel veel roze diamanten. We maken ook een vlinder. “Die krijgt de meeste diamantjes, want die is voor mijn vlinderbroertje.”
Aan het begin van de herfstvakantie nemen we het poetsgerief en gaan we samen naar het kerkhof. De vrolijke zusjes van 2 en 6 jaar kijken hier wel naar (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven VV A wint van Thes B

Zaterdag 30 oktober 2021
Pelt - Lindelhoeven VV A wint van Thes BLindelhoeven VV A heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Thes B. De twee goals werden gescoord door kapitein Jorg Goutsmet.
Pelt - Esperanza Pelt - Eendracht Termien 0-0Esperanza Pelt is vanavond thuis tegen Termien niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De wedstrijd startte met 12 minuten vertraging omdat een lijnrechter niet tijdig ter plaatse was.
Pelt - Sporting verslagen door Sezoens BocholtDe handbaltopper tussen Sezoens Bocholt en Sporting Pelt is gewonnen door Bocholt. Uitslag: 37-28. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: 
Met 12 (Neer)Peltenaren stonden ze op het veld: 4 aan de ene kant (Thomas Driesen hoort er immers ook bij) en 8 aan de andere. Goed werk van de Neerpelter jeugdtrainers, dat kan niet voldoende gezegd worden! Ook de vier trainers van gisterenavond zijn allemaal in Neerpelt gevormd...
De maturiteit (…) Het hele nieuwsbericht

Ruime overwinning voor Kadijk SK

Zaterdag 30 oktober 2021
Pelt - Ruime overwinning voor Kadijk SKKadijk SK heeft vanavond een ruime overwinning behaald op het veld van KFC Neeroeteren. Uitslag: 2-7.

KFC Helson klopt Herkol SV

Zaterdag 30 oktober 2021
Pelt - KFC Helson klopt Herkol SVKFC Helson Helchteren heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Herkol SV. Het won met 2-1. Voor Helson scoorden Van Den Dungen en Agten. Voor Herkol keeper Scheepers ide een vrije trap binnenschoot.
Pelt - Lindelhoeven B verliest van Lutlommel BLindelhoeven VV B heeft vanavond verloren op het veld van Lutlommel VV B. Uitslag: 2-1.

Een uur langer slapen

Zaterdag 30 oktober 2021
Pelt - Een uur langer slapenHet is eind oktober, dus dit weekend wordt het winteruur weer van kracht. Komende nacht - zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 3 naar 2 uur. 

Echt herfstweer in de herfstvakantie

Zaterdag 30 oktober 2021
Weerbericht
Pelt - Echt herfstweer in de herfstvakantieEen actieve storing bereikt onze streken in de namiddag en brengt een flinke plens hemelwater. Na deze storing stroomt gevoelig koudere lucht over onze regio. De volgende dagen wordt het een flink stuk kouder en de atmosfeer is onstabiel. Er staat veel wind en buien kunnen gemakkelijk ontstaan, al zijn er tussendoor ook droge perioden. De zon krijgen we slechts af en toe te zien.
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber en grijs weer met perioden van regen. De zon komt er nauwelijks of (…) Het hele nieuwsbericht
De Peltse dames moesten gisteravond naar Bilzen United, vierde in het klassement op zes punten van Pelt. Bilzen had een indrukwekkend thuisrapport: 4 wedstrijden gespeeld in eigen huis, 4 keer gewonnen en een doelsaldo van 29-1 thuis. Pelt stond dus voor een loodzware opdracht en verloor uiteindelijk met 3-1 (rust 2-0). Roos Reijnders scoorde in de 70ste minuut de 2-1. Volgende week speelt Pelt thuis tegen rode lantaarn Fufo Beringen.

Nieuwe vennootschap: Seal Technics

Zaterdag 30 oktober 2021
Rudi Emmers uit Lommel en Roel Schrooten uit Bree hebben de besloten vennootschap Seal Technics opgericht met zetel aan de Haltstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van alarmcentrales en de verkoop van beveiligingsinstallaties, toegangscontrolesystemen en laadpalen voor elektrische wagens.

Toneelke spelen

Zaterdag 30 oktober 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Toneelke spelenBehalve ‘dokterke’ spelen hebben we dat vroeger wel allemaal óók eens gedaan. De drang om dokterke te spelen is mij inmiddels vreemd geworden. De realiteit heeft de fantasie immers achterhaald: ik krijg de laatste tijd steevast de rol van patiënt toebedeeld en bovendien moet ik mijn tegenspeler telkens betalen voor zijn onderzoeksdaden. Toneel spelen doe ik wél nog. Elke week zelfs.
Als Covid-19 het toelaat, willen wij - Daton, het toneelteam van het Lommelse Davidsfonds - (…) Het hele nieuwsbericht
Op 1 januari 2022 verandert er heel wat op afvalgebied in Limburg en Diest. Door een nieuwe wetgeving en de start van Optimo worden verschillende soorten afvalzakken vanaf volgend jaar niet meer aanvaard. Limburg.net wil inwoners die nog volledige rollen zakken hebben tegemoetkomen, en ruilt deze van 1 december 2021 tot en met 31 maart 2022 in voor nieuwe zakken.
De wissel in zakken komt er omwille van twee redenen. Zo zijn de oude zakken gemaakt van nieuwe grondstoffen. De nieuwe zakken (…) Het hele nieuwsbericht

Lydia Gielkens overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Pelt - Lydia Gielkens overledenOp 26 oktober is Lydia Gielkens overleden, de echtgenote van Bartholomeus Pareyns. Zij was 80 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Grote Heide - KRC Peer uitgesteld

Vrijdag 29 oktober 2021
Door corona gaat de wedstrijd Sporting Grote Heide - KRC Peer in tweede proviciale A dit weekend niet door.

Allerheiligen op de beiaard

Vrijdag 29 oktober 2021
Pelt - Allerheiligen op de beiaardMet Allerheiligen en Allerzielen trekken mensen naar het kerkhof en hebben we aandacht voor de overledenen. Dat doen we doorgaans in een ingetogen sfeer. De beiaard wil aan die sfeer bijdragen en speelt daarom sfeervolle, rustgevende muziek, zoals het bekende Adagio van Albinoni maar ook "Afscheid van een vriend" van Clouseau. Te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Gerard Reynders overleden

Vrijdag 29 oktober 2021
Pelt - Gerard Reynders overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Gerard Reynders overleden, de weduwnaar van Mène Bergs en de vriend van Mène Claes. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - 12 coronapatiënten in MariaziekenhuisMomenteel zijn er 12 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 1 op intensieve zorg. Er zijn 3 patiënten met vermoeden van COVID-19.
Pelt - Mondmaskerplicht in cafetaria en dorpsrestaurantVanaf 1 november is het Covid Save Ticket verplicht in de horeca. Dat betekent dat naast de mondmaskerplicht ook in de cafetaria en op het dorpsrestaurant van de Peltse dienstencentra BinnenHOF en Pelle Melle dit ticket verplicht is, meldt het OCMW.
Hoe bekom je zo’n ticket?
Via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel je identiteitskaart, pincode (…) Het hele nieuwsbericht
Nadat Pelt eerder al de krijtlijnen voor bezoekers aan gemeentelijke voorstellingen en evenementen had getrokken, is dat nu ook gebeurd voor de sport. Iedere supporter vanaf 12 jaar zal vanaf zaterdag 30 oktober een Covid Safe Ticket (CST) moeten voorleggen. Net zoals voor cultuur hanteert de gemeente voor de sport strengere normen dan die door de hogere overheid opgelegd zijn – vanaf 200 personen binnen. In de Peltse sportzalen zullen immers alle supporters, vanaf de eerste persoon, het CST (…) Het hele nieuwsbericht

Meeliften met een trekpaard

Donderdag 28 oktober 2021
Pelt - Meeliften met een trekpaardZoomIn Afrika zie je op neushoorns wel eens vogels zitten. Dat zijn roodsnavelossenpikkers. Het schijnt dat ze alarm slaan voor de neushoorn wanneer er gevaar dreigt. Marcella Stappers fotografeerde deze Brabants trekpaardmerrie, met op haar rug geen roosnavelossenpikkers maar doodgewone spreeuwen. En toch - het is een mooi gezicht.

Vegers voor vlinders

Donderdag 28 oktober 2021
Pelt - Vegers voor vlindersZoomDinsdag waren de leerlingen van klas 6A van de Corneliusschool op bezoek in 't Plat. In de voormiddag maakten ze een heidewandeling en kregen ze uitleg over hoe de heide ontstaan is, welke dieren er leven. Ook kwamen ze te weten dat het Pijpenstrootje (een soort gras) de heide belemmert om te groeien. Het groentje, een vlinder, is door Pelt geadopteerd, want die wordt met uitsterven bedreigd omdat er niet meer zoveel heide is.
Na de interessante uitleg van Leo, de Isis-gids, werden de handen uit de mouwen gestoken. Het pijpenstrootje moest worden uitgestoken. Wat een karwei en wat een samenwerking! In de namiddag maakten ze met de wortels van dat pijpenstrootje een veger (een borstel) onder de deskundige leiding van Christine, een andere Isis-gids. Zo is de cirkel rond: Vegers voor Vlinders!
Pelt - 10 coronapatiënten in het MariaziekenhuisVandaag zijn er 10 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Er zijn ook 6 patiënten met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaarEén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Aperitieffietstocht bij Pelle MelleZoomNet als het BinnenHOF op 11 oktober organiseerde Dienstencentrum Pelle Melle vanmiddag zijn laatste aperitieffietstocht van het jaar. Op de foto de deelnemers, voor het vertrek. (Foto Paul Smeets)

Vandaag gezien in het Hènt

Dinsdag 26 oktober 2021
Pelt - Vandaag gezien in het HèntZoomEen mens denkt: wat een eigenaardige stenen, daar in die wei. Maar gisteren lagen die stenen daar nog niet. De twijfel blijft, want je kan niet in die wei en dus niet aan die stenen voelen. Dan maar aan paddenstoelenkenner Pierre Rutten in Hechtel-Eksel gevraagd wat die "stenen" eigenlijk zijn. En het vermoeden wordt bewaarheid: het zijn zwammen. Plooivoet stuifzwammen, zegt Pierre.
Op het internet vinden we dat die zwam leeft van de afbraak van dood organisch materiaal. Zoals alle (…) Het hele nieuwsbericht

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Pelt - Weer coronamaatregelenOmwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Driesen overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Pelt - Willy Driesen overledenVandaag is Willy Driesen overleden. Hij zou komende maandag 73 jaar zijn geworden. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boseind. Zijn urne wordt later bijgezet op de plaatselijke begraafplaats.

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Pelt - Fraaie herfstdagenTussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Pelt - Plant een boom of struik van hierZoomLimburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Pelt - Weer 9 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt  weer 9 mensen met corona opgenomen. Geen van hen moest op de intensieve worden verzorgd. 

Frans Schellens overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Pelt - Frans Schellens overledenGisteren is Frans Schellens overleden, de echtgenoot van Ria Crauwels. Hij was 59 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: familie Schellens, Leliestraat 7, 3930 Achel.

Mooie zwemresultaten voor OZV

Dinsdag 26 oktober 2021
Op de provinciale zwemkampioenschappen behaalden de zwemmers van OZV zondag mooie plaatsen:
- 50m vrije slag:  15-16 jarigen 1ste plaats : Noor Segers; 3de plaats: Nelle Theuwis. 19-jarigen 1ste plaats: Rune Theuwis.
- 100m rugslag: 15-16 jarigen 2de plaats: Jef Dieltjens
- 200m vlinderslag: 13-14 jarigen 2de plaats: Julie Decloedt; 3de plaats: Nina Imants.
- 50m schoolslag: 15-16 jarigen 3de plaats: Finn Stappers
- 400m vrije slag: 15-16 jarigen 1ste plaats: Noor Segers; (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing voor mestoverschot?

Maandag 25 oktober 2021
Pelt - Oplossing voor mestoverschot?ZoomEr is in Noord-Limburg zoveel dierlijk mest voorhanden dat boeren vaak niet meer weten wat ze er mee aan moeten - en dan hebben we het nog niet over Nederlanderse boeren die hier stiekem hun dierlijk mest komen lozen, en over de grote nitraatvervuiling in de Noord-Limburgse zandgrond die door dat mest veroorzaakt wordt. Maar er daagt hoop aan de horizon. In Kerkom (Sint-Truiden) is vandaag op initiatief van het provinciebestuur een reusachtige silo (foto) officieel in gebruik genomen waarin (…) Het hele nieuwsbericht

Kom maar onder mijn hoed...

Maandag 25 oktober 2021
Pelt - Kom maar onder mijn hoed...ZoomEr komen weer moeilijke dagen aan waarop een mens troost kan gebruiken. Deze foto van Mario Vanoppen deed ons daar aan denken...

Zebracinema: 'Nomadland'

Maandag 25 oktober 2021
Pelt - Zebracinema: 'Nomadland'Zoom
"Nomadland" - Chloé Zhao - VS - 2020 - 108'
Fern is een vrouw van in de 60 die alles kwijt is geraakt sinds de periode van de Grote Recessie. Ze begint een reis doorheen het Amerikaanse westen dat aan het veranderen is. Hierbij meet ze zich de levensstijl aan van een moderne nomade en reist ze per busje.
Morgenavond om 20.15u in Dommelhof. Tickets hier bestellen

Paul Bogaerts overleden

Maandag 25 oktober 2021
Pelt - Paul Bogaerts overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zaterdag Paul Bogaerts overleden, de weduwnaar van Rita Leurs. Hij was 63 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Jacky Vanbroeckhoven overleden

Maandag 25 oktober 2021
Pelt - Jacky  Vanbroeckhoven overledenGisteren is Jacky Vanbroeckhoven overleden, de echtgenoot van Gilberte Vandersteegen. Hij was 74 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Spelling, dä’s hieël moeilek

Maandag 25 oktober 2021
Pelter Hükske
Pelt - Spelling, dä’s hieël moeilekZoomDe jung van ’t twidde zien ón’t liere schriêve. Mer euh… spelling, dä is nie zoe hennig. Dò zien van die jonges die dä hiel moeilek vinne. Wa dingde? De miester heget over klinkers en… over medeklinkers. Lüstert, en vertèllet vort, as ge dä kunt. In’t Pèlter, natürlek! En haddoch! (Fons Tuyaerts)

Gelijkspel voor Sparta Lille

Zondag 24 oktober 2021
Pelt - Gelijkspel voor Sparta LilleIn Derde Provinciale is Sparta Lille op het veld van Opitter niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

LHVV verliest van Anadol

Zondag 24 oktober 2021
Pelt - LHVV verliest van AnadolLindelhoeven VV verloor vanmiddag met 4-0 van FC Anadol.
Grensgevallen
Harrie Lavreysen (24) uit Luyksgestel is momenteel echt wel de snelste man ter wereld. In Roubaix haalde hij deze namiddag zijn derde wereldtitel, deze keer op de individuele sprint. 

Straffe stoot van Zizou Bergs

Zondag 24 oktober 2021
Hoe verdien je 130.000 euro op één dag? Peltenaar Zizou Bergs weet dat en Sporza ontdekte het. Lees hier hun bericht.

Handbal: HCO klopt Uilenspiegel

Zaterdag 23 oktober 2021
Pelt - Handbal: HCO klopt UilenspiegelDe heren van handbalclub HCO kregen vandaag Uilenspiegel HV op bezoek. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het scoreverloop verliep dan ook evenwichtig en de wedstrijd bleef spannend tot het einde. In een zinderende slotminuut wist HCO de punten in de Bemvoort te houden. Eindstand 29-28.

Herkol - Herderen-Millen 3-3

Zaterdag 23 oktober 2021
Pelt - Herkol - Herderen-Millen 3-3Herkol speelde vanavond thuis 3-3 gelijk tegen Herderen-Millen. Zaterdag moet Herkol naar Helson Helchteren.

Handbal: gelijkspel voor Sporting

Zaterdag 23 oktober 2021
Pelt - Handbal: gelijkspel voor SportingIn de BENE-league van het handbal hebben Sporting Pelt en Hurry Up vanavond in de sporthal van Dommelhof 26-26 gelijk gespeeld na een spannende wedstrijd. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Het publiek had er zin in! Het steunde de ploeg van de eerste tot de laatste minuut maar het was nagelbijten! Hurry-Up nam een complexloze start in Dommelhof: 0-4 na 7 minuten! Sporting moest hard werken om bij te benen. Na 10 minuten was het 3-5 en het duurde tot de (…) Het hele nieuwsbericht
Handbal: gelijkspel voor Sporting
Zoom

Kadijk SK wint van Turkse Rangers

Zaterdag 23 oktober 2021
Kadijk heeft vanavond thuis Turkse Rangers verslagen met 5-3.  

Reppel - Grote Heide: 0-0

Zaterdag 23 oktober 2021
Pelt - Reppel - Grote Heide: 0-0Reppel is thuis tegen Sporting Grote Heide niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel. De coach van Grote Heide werd in de tweede helft door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd.

Esperanza klopt Witgoor Dessel

Zaterdag 23 oktober 2021
Pelt - Esperanza klopt Witgoor DesselEsperanza Pelt is in Witgoor Dessel gaan winnen met 0-1. Voor Esperanza scoorde Gijs Brouwers. UPDATE Een verslag vanuit het Peltse kamp: 
9 op 9 en weer met een doelpuntje verschil, Pelt boekte op basis van een sterke eerste helft een verdiende overwinning op een sfeervol Witgoor. Pelt was de gevaarlijkste ploeg voor de pauze en kreeg na dik twintig minuten spelen loon naar werken. Knappe aanval over links en Gijs Brouwers kopte de 0-1 tegen de touwen. Pelt (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven B - Eksel B 0-1

Zaterdag 23 oktober 2021
Pelt - Lindelhoeven B - Eksel B  0-1Lindelhoeven B heeft thuis verloren van Eksel B. Uitslag: 0-1. Een verslag vanuit Ekselse hoek: 
Lindelhoeven is één van de nieuwe B-ploegen in de reeks, maar kon zich vlot aanpassen aan de specifieke vereisten van de laagste provinciale afdeling. Het won zelfs zijn laatste drie partijen, met een zege bij titelfavoriet Waterloos-Voorshoven vorig weekend als orgelpunt. Het maakte dat er van onderschatting geen sprake kon zijn bij KFC en dat bleek ook uit het wedstrijdbegin. Beide (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: weer winst voor Pelt

Vrijdag 22 oktober 2021
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt vanavond Sint-Truiden verslagen. Uitslag: 5-2. Voor Pelt scoorden Henrica Vercoelen, Stephanie Vriens (2), Janna Van Hove en Caro Verweyen.
De dierenbeschermingsorganisatie "Animal Rights" looft een beloning van 5.000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de persoon die in de afgelopen maanden een wolf uit de streek van Kalmthout en een wolf in Limburg heeft doen verdwijnen. Meer info.

Urbain Baeyens overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Pelt - Urbain Baeyens overledenZondag is Urbain Baeyens overleden, de echtgenoot van Lisette Van Gaal. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in besloten kring.

Louis Driesen overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Pelt - Louis Driesen overledenIn het AZ Voorkempen in Malle is vorige week donderdag, tien dagen voor zijn 97ste verjaardag, Louis Driesen overleden, de echtgenoot van Maria Rutten. Hij was afkomstig van SHLille. Zaterdag om 12u is er een afscheidsplechtigheid in de parochiekerk aan de Wommelgemsteenweg 34 in Wijnegem. De crematie vindt maandag plaats.

Inbraak in twee bedrijven

Donderdag 21 oktober 2021
Pelt - Inbraak in twee bedrijvenZowel in de Europalaan als in de Stuifzandstraat is er ingebroken in een bedrijf. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Grensgevallen
Harrie Lavreysen uit Luyksgestel heeft er weer een wereldtitel bij: vanavond werd hij op het WK baanwielrennen in Roubaix voor de tweede keer op rij wereldkampioen op de keirin. De Nederlandse baanrenner klopte zijn landgenoot Jeffrey Hoogland en de Rus Michail Jakovlev. Op de keirin rijden zes renners eerst drie ronden achter een derny. Wanneer die de baan verlaten heeft, volgen nog drie ronden.

Jef Tuyaerts overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Pelt - Jef Tuyaerts overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is vandaag Jef Tuyaerts overleden, de weduwnaar van Magda Royackers. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

35 jaar Diabetes Liga Noord-Limburg

Woensdag 20 oktober 2021
Pelt - 35 jaar Diabetes Liga Noord-LimburgZoomIn Vlaanderen leven naar schatting 500.000 mensen met diabetes en elke 17 minuten krijgt iemand die levenslange diagnose. Voor Noord-Limburgers met diabetes is er sinds 35 jaar de Diabetes Liga Noord-Limburg en die verjaardag werd in samenwerking met de gemeente Pelt en het Noorderhart Mariaziekenhuis in Palethe gevierd.
Er was een beurs georganiseerd waar iedere burger kon kennismaken met diabetes door deel te nemen aan workshops rond gezonde voeding, bewegen, informatie en koken. Daarnaast was er een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op het WK baanwielrennen in Roubaix is Nederland in de teamsprint voor de vierde keer op rij wereldkampioen geworden. Een van de vier sprinters was Harrie Lavreysen uit Luyksgestel. De twee anderen waren Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland. Het Nederlandse trio is al sinds 2017 ongeslagen 

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Pelt - Het gaat stormenKomende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

Maria Geuzens overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Pelt - Maria Geuzens overledenVandaag is Maria Geuzens overleden, de weduwe van Leo Boonen. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vind woensdag 27 oktober (10.30 uur) plaats in de kerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Nelly Caris overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Pelt - Nelly Caris overledenGisteren is Nelly Caris overleden, de weduwe van Jos Van Baelen. Zij was afkomstig van Budel en werd 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Geertje Nouwen, Buizegemlei 39, 2690 Edegem. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Frans Vanderwegen overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Pelt - Frans Vanderwegen overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Frans Vanderwegen overleden, de weduwnaar van Treeske Palmaers. Hij was afkomstig van Meeuwen en werd 90 jaar.  De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Frans zal begraven worden op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

OKRA-najaarsfeest in SHLille

Dinsdag 19 oktober 2021
Pelt - OKRA-najaarsfeest in SHLilleZoom88 leden van Okra SHLille hadden zich ingeschreven om na lang wachten, tot corona een beetje uitgeraasd was, eindelijk nog eens samen te kunnen komen voor een najaarsfeest dat achteraf bekeken flink meeviel. De nieuwe voorzitter, Piet Triki, heette iedereen van harte welkom en overliep de activiteiten die weer kunnen en nog op uitvoering wachten. Ook werd aftredend voorzitter Piet Simons bedankt en gelauwerd voor zijn puike staat van dienst. Er waren lofwoorden voor het hele bestuur. Als ontspanning maakten we een trip met Johny als buschauffeur en hebben we menig internationaal artiest ontmoet en uit volle borst meegezongen. Een fijn verzorgde maaltijd sloot ons feest af en opende terug de activiteitn van OKRA in Sint-Huibrechts-Lille.(Ing.)

DHCO wint van Gent

Dinsdag 19 oktober 2021
Pelt - DHCO wint van GentZoomZaterdag hebben de dames van DHCO Gent verslagen met 27-19. Ze konden voor deze match rekenen op heel veel supporters, want net voor de match stond de ploegenvoorstelling op het programma. De wedstrijd begon moeizaam en pas na zes minuten viel de eerste goal, maar wel in het voordeel van Overpelt. DHCO stond na 27 minuten met 11-4 voor en ging rusten met 11-7. Na de rust kon Gent zelfs nog terug komen tot 11-11. Ook de tweede helft hebben we dus terug moeten knokken. Maar dankzij de luide supporters, goede (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Vesco77

Dinsdag 19 oktober 2021
Veselin Kishkilov uit Lommel heeft de besloten vennootschap Vesco77 opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer timmer- en schrijnwerk voor gebouwen, interieurafwerking, installatie van garagepoorten en schilder- en behangwerk.

Jeanne Vanhoudt overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Pelt - Jeanne Vanhoudt overledenGisteren is in het WZC Sint-Jozef Jeanne Vanhoudt overleden, de echtgenote van Theodoor Custers. Ze was 85 jaar. De afscheidsviering en de begraving vinden plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. 
Pelt - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsersZoomHet verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.
Grensgevallen
Pelt - Omleidingsweg rond Valkenswaard geopendZoomZoals aangekondigd is vanmorgen de nieuwe omleidingsweg rond Valkenswaard open gegaan. De weg buigt vanuit Lommel-Kolonie links van Valkenswaard naar de A67 in Veldhoven. Men mag er een snelheid van 80 km/u op na houden, en dat betekent dat men in pakweg 7 minuten de aansluiting op de snelweg bereikt. Aan de weg is twee jaar gewerkt. 

Zebracinema: 'Son-Mother'

Maandag 18 oktober 2021
Pelt - Zebracinema: 'Son-Mother'Zoom
"Son-Mother" - Mahnaz Mohammadi - 2019 - 102'
Leila is weduwe. Samen met haar 12-jarige zoon Amir en 2-jarig dochtertje woont ze in een huurkamer. De fabriek waar ze werkt zit in moeilijkheden en ze vreest ontslagen te worden. Trouwen met de buschauffeur Kazem zou een oplossing voor haar financiële problemen kunnen zijn, maar Kazem heeft een dochter van 12 en volgens een Iraanse religieuze traditie mag een jongen die geen bloedverwant is, niet met een meisje onder één dak (…) Het hele nieuwsbericht

Nico Bernaerts overleden

Maandag 18 oktober 2021
Pelt - Nico Bernaerts overledenDonderdag is Nico Bernaerts overleden, de echtgenoot van Lu Gelan. Hij was 79 jaar. Nico was jarenlang directeur van Mater Dei in Overpelt, maar hij speelde ook een grote rol in het culturele - vooral muzikale - leven in Pelt. Zaterdag om 10.30u is er een afscheidsdienst in de Sint-Martinuskerk in Overpelt. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30u) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: Sint-Annastraat 50, 3900 Pelt.

Een speelse wandeling op de heide

Maandag 18 oktober 2021
Pelt - Een speelse wandeling op de heideZoomAan de schaapskooi in 't Plat namen de gidsen van Werkgroep Isis een 10-tal gezinnen mee naar de heide voor een speelse wandeling, samen zoeken naar "biodiversiteit op de heide". Hier leeft de heidevlinder die hoge eisen stelt aan zijn omgeving. Daarna leerden de kids hoe ze het pijpenstrootje uitsteken om de heide open te houden. In een workshop maakten ze vervolgens met de wortels een borstel, net zoals onze overgrootvaders ooit deden.
Een speelse wandeling op de heideEen speelse wandeling op de heide
Zoom

Krüüswoordradselke

Maandag 18 oktober 2021
Pelter Hükske
Pelt - KrüüswoordradselkeZoomZjielbèèr en Zjeraar zitten tiggenover ieën in den trein. En ze vullen allebei het krüüswoordradselke een van de gezet.
Op ne kieër zucht Zjeraar; hij weget nie mieër, hij zit vaast. Lüstert - en vertèllet vort in oas schoeë Pèlter!
En had ullie goe. Tot tekomede wèèk. (Fons Tuyaerts)
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Piringen met 2-3 verloren van Kadijk. Aan de rust leidde Kadijk met 0-3.
Pelt - Nieuwe start voor OKRA Overpelt-Centrum & FabriekZoomDe OKRA-afdeling Overpelt-Centrum en -Fabriek heeft de draad weer opgenomen. En hoe! Op 12 en 13 september was er een tweedaagse met 50 deelnemers naar Brugge en Vayamundo in Oostende. Op 21 september volgde een infonamiddag over Okra in Palethe, gekoppeld aan een fietstocht, een wandeltocht, een kaartnamiddag en een gezellig babbeltje bij een aangeboden consumptie. Ook kon men op PowerPoint de werking van Okra bekijken. Op 29 september was het tijd om het jaarfeest te vieren - daarvoor hadden liefst 126 (…) Het hele nieuwsbericht

De 500ste wedstrijd voor Jos

Zondag 17 oktober 2021
Pelt - De 500ste wedstrijd voor JosZoomBij zaalvoetbalclub BOOS speelde Jos Scheelen afgelopen week zijn 500ste wedstrijd. Dat kan tellen! En daarom kreeg hij bij die gelegenheid bloemen aangeboden door spelers en oud-spelers. BOOS staat voor Buitengewoon Onderwijs Overpelt Sport. De club ontstond in 1977, bij de opening van de sporthal.

Diabetesbeurs in Palethe

Zondag 17 oktober 2021
Pelt - Diabetesbeurs in PaletheZoomBehoorlijk wat belangstelling vandaag voor de diabetesbeurs in Palethe. Bezoekers konden er lezingen bijwonen, workshops volgen, zich informeren bij diverse infostands, enzomeer. Want diabetes is echt een ziekte die je niet wil hebben. Veel bewegen helpt, was de boodschap. (Foto's Paul Smeets) Meer foto's
Diabetesbeurs in Palethe
Zoom

Grote Heide verliest van Thes B

Zondag 17 oktober 2021
Pelt - Grote Heide verliest van Thes BSporting Grote Heide heeft vanmiddag van Thes Sport Tessenderlo B verloren met 0-2.

Lindelhoeven VV B klopt WAVO

Zondag 17 oktober 2021
Pelt - Lindelhoeven VV B klopt WAVOLindelhoeven VV B is vanmiddag gaan winnen op het veld van WAVO (Waterloos-Voorshoven) in Neeroeteren. Uitslag: 2-3.

Kadijk wint Peltse derby

Zondag 17 oktober 2021
Pelt - Kadijk wint Peltse derbyKadijk heeft vanmiddag Sparta Lille quasi vermorzeld: de Lillenaren kregen een 1-8 aan de broek. Voor Kadijk scoorden Stijn Molenberghs (5), Martin Nijs (2) en Roy Vanchaze.  

Herkol verliest van Achel VV

Zaterdag 16 oktober 2021
Pelt - Herkol verliest van Achel VVZoomHerkol heeft vanavond met 1-0 verloren van Achel VV. Een verslag van Jochen Heyligen: 
In een vrij gesloten eerste helft van deze Noord-Limburgse derby tussen Achel VV en SV Herkol was het lang wachten op grote doelkansen. Het eerste noemenswaardige feit leidde meteen ook tot een doelpunt. Een trekfout van Bert Craeghs binnen de 16 meter op Achel-aanvaller Ivo Moerenhout leverde de thuisploeg een penalty op. Ivo Moerenhout zelf trapte de 11-meter koelbloedig binnen (1-0). In de tweede (…) Het hele nieuwsbericht
In het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt 2-2 gelijk gespeeld op het veld van KRC Genk.  

Bart Oeyen overleden

Zaterdag 16 oktober 2021
Pelt - Bart Oeyen overledenIn Mol is gisteren Bart Oeyen overleden, de echtgenoot van Myriam Putsch. Hij was 46 jaar en afkomstig van Lommel. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Esperanza Pelt wint van Nijlen

Zaterdag 16 oktober 2021
Pelt - Esperanza Pelt wint van NijlenEsperanza Pelt heeft een tweede overwinning op rij binnen. Tegen Nijlen werd het vanavond 3-2, na doelpunten van Jan Smolders, Jens Meeus en Niek Vandeputte.

Lindelhoeven verliest van Hechtel

Zaterdag 16 oktober 2021
Pelt - Lindelhoeven verliest van HechtelLindelhoeven VV heeft vanavond met 2-3 verloren van Hechtel FC, de leider in Tweede Provinciale A.

Sporting wint van Initia Hasselt

Zaterdag 16 oktober 2021
Pelt - Sporting wint van Initia HasseltIn de BENE League van het handbal heeft Sporting Pelt met 22-40 gewonnen van Initia Hasselt. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: 
De gekwetsten komen stilaan terug. Tasevski, Köhlen en Spooren werden nog gespaard maar waren wedstrijdfit indien nodig. Konitz begon op de bank maar liet zien, zodra hij mocht invallen, weer fit te zijn! Smet op deze prestatie was de enkelblessure van Louis Vandebeeck die nog wel het openingsdoelpunt scoorde, maar even (…) Het hele nieuwsbericht

Noud Van Vught overleden

Zaterdag 16 oktober 2021
Pelt - Noud Van Vught overledenOp 3 oktober overleed Noud Van Vught, de weduwnaar van Nelly Willems. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Dag- en nachtklaar

Zaterdag 16 oktober 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Dag- en nachtklaarWie herinnert zich niet het al bij leven legendarische Nederlandse duo Kees van Kooten en Wim de Bie? Hun bekendste typetjes waren misschien wel het Haagse koppel Jacobse en Van Es, twee ‘Vrije Jongens’ die zich in het najaar ongevraagd aanboden bij de huizen van rijkelui om de tuin ‘winterklaar’ te maken. Als ze de overdonderde bewoners overtuigd kregen, gingen ze meteen aan de slag. Hun activiteit beperkte zich steevast tot het innen van een voorschot, waarna ze wat over het tuinpad (…) Het hele nieuwsbericht

En maar bloemen schikken

Vrijdag 15 oktober 2021
Pelt - En maar bloemen schikkenZoomIn CC Palethe organiseerde Tuinhier Overpelt een mooie bloemschikdemonstratie. De lesgevers Martijn, Hanne en Sonja maakten die avond elk vier meesterwerken. Zij gaven ook meer uitleg over hun cursussen bloemschikken die ook weer kunnen beginnen. Een tachtigtal dames en enkele heren hadden er die avond duidelijk zin in. Er werd met grote aandacht gekeken naar het demonstreren van de lesgevers. Trouwens alle handelingen waren heel goed te volgen op het grote scherm. Na afloop werden er 12 toeschouwers (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: SWS

Vrijdag 15 oktober 2021
Steven Swinnen (43) uit Pelt heeft de besloten vennootschap SWS opgericht met zetel aan de Clercxhoevestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondwerken, rioleringswerken, afbraak- en draineringswerken én het aanleggen van speelpleinen, sportvelden, parken en tuinen.

Voordracht over dementie

Vrijdag 15 oktober 2021
Pelt - Voordracht over dementieZoomIn OC de Vranken organiseerde Tuinhier 't Hent-Lille gisteren een uiteenzetting over dementie. Gastspreker was Hentenaar Martijn Peters (foto), wetenschapsexpert bij VTM, Het Laatste Nieuws, radio Q-Music en Joe. Voor de pauze gaf hij op een heel begrijpelijke manier tekst en uitleg bij dementie en hoe tuinieren een heel positief remmend effect op deze aandoening kan hebben. Na de pauze stond vragen vrij. Zo'n 35 leden inclusief vrienden en kennissen konden zo met Martijn kennismaken en hadden een geslaagde avond. (AT)

Neos wandelde in Achel

Vrijdag 15 oktober 2021
Pelt - Neos wandelde in AchelZoomVol verwachting keek iedereen uit naar onze eerste ‘post-corona-wandeling' die in het teken stond van trappist en kaas. Waar moesten we daarvoor zijn? Inderdaad, in Achel. Om 9.00u stonden een vijftigtal vroege vogels aan de Kluis voor een fikse wandeling. De weinige regendruppels konden het enthousiasme niet drukken en na 1 uur dauwtrippen werden we verwacht voor een uiteenzetting over en een rondleiding doorheen de Kluis. Verhalen zoals ‘In de naam van de Roos’ waren er niet, maar we kregen een (…) Het hele nieuwsbericht

Opletten voor fraude met Itsme

Vrijdag 15 oktober 2021
Pelt - Opletten voor fraude met ItsmeOplichters richten zich de jongste tijd opvallend veel op Itsme-gebruikers. Dat is de app waarmee je je normaal op een veilige manier kunt identificeren. Op zich is het logisch dat de oplichters zich daar op richten want de app wordt breed gebruikt, onder meer door banken, overheidsdiensten en andere instanties. Ideaal dus om aan vertrouwelijke of kostbare gegevens te geraken. Mensen worden dan ook overspoeld met mails en berichten dat hun account geblokkeerd is, dat ze nieuwe software moeten installeren, (…) Het hele nieuwsbericht
De nieuwe omleidingsweg rond Valkenswaard op de N69 is vanaf maandag 18 oktober om 5u geopend voor het verkeer. Aan de provinciale weg is zo’n twee jaar gebouwd. Bouwvakkers zullen in de vroege ochtenduren de laatste hekken weghalen waardoor het doorgaand (vracht)verkeer voortaan om Valkenswaard en Aalst heen kan rijden. Dat verbetert de veiligheid en leefbaarheid in de dorpen onder Eindhoven sterk. Het verkort de reistijd bovendien met zo’n 15 minuten.
De nieuwe N69 loopt van de (…) Het hele nieuwsbericht

Denken over de woonzorg van morgen

Vrijdag 15 oktober 2021
Momenteel woont 18% van de Limburgse tachtigplussers in een woonzorgcentrum. Als we deze trend aanhouden, hebben we rond 2030 in Limburg alleen 4.000 extra plaatsen nodig. Maar willen we nog meer van hetzelfde? Moeten we niet onderzoeken hoe we in 2030 anders, en wie weet zelfs beter zorg kunnen bieden aan die tienduizenden 80-plussers in Limburg?
Dat vraagt woonzorggroep Integro zich af. Als grootste Limburgse non-profit groep voor residentiële ouderzorg wil ze alle rechtstreeks (…) Het hele nieuwsbericht

Wolvenoverleg in Lommel... (2)

Donderdag 14 oktober 2021
Pelt - Wolvenoverleg in Lommel... (2)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Feest bij Samana Grote Heide

Donderdag 14 oktober 2021
Pelt - Feest bij Samana Grote HeideZoomSamana Grote-Heide vierde zondag haar jaarlijks feest van de chronisch zieken. Voorzitter Jaak Aerts heette iedereen hartelijk welkom en juichte toe dat we weer allen konden samen komen om te vieren en te feesten na de lange periode van de coronapandemie.Na de bezinning volgde een lekkere maaltijd en vervolgens liet goochelaar’Leonardo’ uit Beringen-Mijn zijn verfijnde kunstjes zien. (JA)
Feest bij Samana Grote Heide
Zoom

Herfstfeest OKRA Neerpelt-centrum

Donderdag 14 oktober 2021
Pelt - Herfstfeest OKRA Neerpelt-centrumZoomLeden van OKRA Neerpelt-centrum hielden hun herfstfeest in de Peel. En het deed hen deugd dat ze na langere tijd weer eens een feest konden vieren!.

100 jaar Gezinsbond

Donderdag 14 oktober 2021
Pelt - 100 jaar GezinsbondZoomAfgelopen zondag vierde de Gezinsbond in Pelt haar eeuwfeest. Het is namelijk 100 jaar geleden dat er in onze gemeente drie afdelingen van de Bond der Talrijke Huisgezinnen gesticht werden, namelijk afdeling Neerpelt in oktober 1921, afdeling Overpelt in april 1921 en afdeling Sint-Huibrechts-Lille in januari 1922. Deze mijlpaal konden de afdelingen niet ongemerkt voorbij laten gaan en dus sloegen ze de handen in elkaar om er in Fusie Pelt een groot feest van te maken. Eerst stond er een receptie op (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdagavond opent ook in Pelt een OverKop-huis. Dat gebeurt in de vroegere "Volksmacht" aan de Norbertinessenlaan 1 in (Neer)Pelt. Om het jongerenhuis met een knal te openen zijn er optredens voorzien van lokale artiesten. Zo zijn er live performances van Peltse rappers als ‘GRACI’, maar ook Rian Snoeks, gekend van ‘De Warmste Week’ als één van de jongerenambassadeurs. Beiden brachten ze muziek uit met de boodschap naar jongeren die actueler dan ooit is: wees jezelf. Daarnaast zijn er ook live optredens van Genkse singer-songwriter ‘Yass’ en dj op eigen grondgebied ‘Tony De Ruyter’.
Een en ander start vanaf 16u; om 22u is het voorbij. 

Willy Beliën overleden

Donderdag 14 oktober 2021
Pelt - Willy Beliën overledenIn Pelt is gisteren Willy Beliën overleden, de echtgenoot van Josephine Vrindts. Hij was 65 jaar en afkomstig van Hamont-Lo. De afscheidsliturgie vindt woensdag (10.30u) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.  

Alitalia stopt na 74 jaar

Donderdag 14 oktober 2021
Pelt - Alitalia stopt na 74 jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hogere temperaturen in aantocht

Donderdag 14 oktober 2021
Weerbericht
Pelt - Hogere temperaturen in aantochtOnder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.
Vandaag wordt het een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag en morgen vindt in Lommel een internationaal overleg over de aanwezigheid van wolven in de regio plaats. Daaraan nemen gesprekspartners uit ons land, Duitsland en Nederland deel. Op de agenda staat onder meer het uitwisselen van ervaringen op het vlak van de bescherming van vee tegen de wolf e.d..

KRC Genk steunt Limburgse jeugd

Woensdag 13 oktober 2021
Pelt - KRC Genk steunt Limburgse jeugdZoomDe coronacrisis heeft het lokale jeugdvoetbal zwaar getroffen. Naast de motorische gevolgen voor jongeren zijn er ook de financiële gevolgen voor clubs met een jeugdwerking. Het maatschappelijk belang van lokale clubs kan nauwelijks overschat worden. "Daarom lanceert KRC GEnk een initiatief om het lokale jeugdvoetbal financiële ademruimte te geven: KRC Genk Winterbreak, een winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. Op woensdag 29 december vindt KRC Genk Winterbreak (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Berben overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Pelt - Paul Berben overledenIn Hasselt is gisteren Paul Berben overleden. Hij was 76 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Louis Morren overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Pelt - Louis Morren overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Louis Morren overleden, de echtgenoot van Virgenie Leen. Hij was 69 jaar en afkomstig van Overpelt. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in besloten kring; de urne zal bijgezet worden in het columbarium van Overpelt-Fabriek. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Margriet Van den Broek overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Pelt - Margriet Van den Broek overledenVandaag is Margriet Van den Broek overleden, de weduwe van Henri Vangansewinkel. Ze was 90 jaar oud en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: fam. Vangansewinkel, Kaulillerweg 30, 3910 Sint-Huibrechts-Lille.

Reiniging carpoolparkings

Dinsdag 12 oktober 2021
Pelt - Reiniging carpoolparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Het is de bedoeling daarbij onkruid, bladeren, veegvuil, enz. te verwijderen. De werken gebeuren in de nacht van vrijdag op zaterdag, dan geldt er een parkeerverbod tussen 20 en 6 uur. Dit weekend komen die van Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen en Paal aan de beurt, in de nacht van 22 op 23 oktober gaat het om Heusden-Zolder, Diepenbeek, Lummen en Maasmechelen.
(foto Kris Van de Sande)

Digi-assistent in het BinnenHOF

Dinsdag 12 oktober 2021
Pelt - Digi-assistent in het BinnenHOFZoomIedere maandagnamiddag en vrijdagvoormiddag kunnen senioren en medioren beroep doen op persoonlijke bijstand voor het gebruik van hun smartphone, tablet of laptop. Je moet wel een afspraak maken aan de balie van het Binnenhof of telefonisch.

Oppassen met hout stoken

Dinsdag 12 oktober 2021
Pelt - Oppassen met hout stokenIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om het huis te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Voor een duidelijk overzicht van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op deze site. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en je vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.
Pelt - Stemmen voor Fietsgemeente of -stadZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert ook nu weer samen met Vlaanderen en de Fietsersbond de online verkiezing fietsgemeente/stad 2022. De deelnemers kunnen op deze website stemmen en aanduiden waarom ze een gemeente wel of niet voordragen voor de titel fietsgemeente. De Fietsersbond doet een oproep om deel te nemen aan de stemming, te meer omdat de gemeente - bij nominatie - een studiebureau op bezoek krijgt dat een objectieve beoordeling maakt van de fietsinfrastructuur.

Jacqueline werd 100 jaar

Dinsdag 12 oktober 2021
Pelt - Jacqueline werd 100 jaarZoom
Nog niet eens zo lang geleden was het groot feest in het dorp wanneer iemand honderd jaar werd. Een optocht met een koets, getrokken door een paar Friezen, was wel het minste. Nu is het zover gekomen dan we op Facebook (!) moesten lezen dat in het rusthuis Maria Jacqueline Mathijs honderd jaar is geworden. Ze kreeg bloemen van de directeur, bezoek en een cadeau van het schepencollege, en er was een feestje voor de bewoners. Jacqueline is een dochter van Maria Pellens en Johannes Mathijs, die huwden op 18 januari 1918 - aan het einde van de oorlog. Proficiat, Jacqueline! (Foto WZC Sint-Jozef)

Kwajongensstreken

Dinsdag 12 oktober 2021
Na de winter waren de overgebleven rotte appelen en de stelen van de kolen die waren blijven staan in de tuin fantastische projectielen. Er bleven elk jaar wel een vijftig kilo rotte appelen over. Iemand zat in een boom met een schild, in feite het deksel van de Weckketel, en moest dan de projectielen proberen af te weren. Om beurten stonden wij achter een kader met kiekendraad ervoor en de anderen moesten dan gooien zodat de spijs in je gezicht vloog. Eigenlijk waren wij belhamels. Wij maakten katapulten en schoten ermee naar de schepen. Ook de straatlampen waren geen lang leven beschoren. We plaagden ook de ‘komiezen’ die in een kleine barak naast de brug de douanezone bewaakten door de graszoden onder de barak uit te trekken. De barak steunde op palen opgevuld met graszoden. Hopelijk zijn deze ‘misdaden’ intussen verjaard.
Een fragment uit het tweedelige ‘Mijn verhaal: de jeugdjaren van Jos Van Gerven’, verschenen in het laatste nummer van 2021 van Het Liller Heem, het tijdschrift van de Heemkundige Kring van Sint-Huibrechts-Lille. Meer info

Belfius weg uit Overpelt

Dinsdag 12 oktober 2021
Op 31 december verhuist het Belfius-kantoor Overpelt naar de Koning Alberlaan 13 in Neerpelt. Eerder trok het Crelan-kantoor in Overpelt ook al de deur achter zich dicht.

Nog even die Noord-Zuid

Maandag 11 oktober 2021
Nu het er naar uitziet dat de verkeersproblemen op de Noord-Zuid zullen opgelost worden met de bouw van twee tunnels, is het misschien de moeite om even duidelijker aan te geven wat er dan boven Helchteren richting noorden gaat gebeuren.
Van Noord-Limburg tot Helchteren-Noord zal de bedding voor het openbaar vervoer parallel liggen aan de N74. Op dit stuk zal een trambus met een hogere snelheid rijden. Het gaat om een frequentie van twee per uur per richting.
In het noorden van de (…) Het hele nieuwsbericht

Elektriciteitsnet wordt versterkt

Maandag 11 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Netbeheerder Fluvius gaat het elektriciteitsnet in Limburg versterken met extra capaciteit. Het aantal lokale klachten over zonnepanelen die uitvallen bij veel zon is het voorbije jaar de lucht in geschoten. 'Het gaat om een hyperlokaal probleem,' zegt Fluvius. Meer bij De Tijd

Dief steekt winkelpersoneel neer

Maandag 11 oktober 2021
Grensgevallen
In een warenhuis van Albert Heijn aan het 18 Septemberplein in Eindhoven zijn vanmiddag rond 13.30u twee personeelsleden gewond geraakt toen een betrapte winkeldief op hen instak met een mes. Ze werden naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte vluchtte op een fiets. De politie kon hem even later arresteren. Daarbij werden twee waarschuwingsschoten gelost.
Pelt - 'Eindelijk weer echt samen' bij Samana BoseindZoomDoor de coronapandemie werd onze vrijheid gedurende lange tijd ingeperkt en voor zieken en bejaarden woog deze periode van afzondering dubbel zwaar met vereenzaming. Dankzij de vaccinaties herneemt het normale leven nu zijn gewone gang. Zaterdag kon Samana Boseind voor de leden een eerste samenkomst organiseren in zaal “De Kentings” en dat was geleden sinds januari 2020. De feestelijke samenkomst stond in het teken van het thema “Eindelijk weer echt samen!” ter gelegenheid van de Nationale Ziekendag. Er was bewust geen animatie voorzien zodat de mensen ruim de gelegenheid hadden om te communiceren en bij te praten. (PV)

Zebracinema: 'Le Sorelle Macaluso'

Maandag 11 oktober 2021
Pelt - Zebracinema: 'Le Sorelle Macaluso'Zoom"Le Sorelle Macaluso" - Emma Dante - Italië - 2020 - 94'
De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella wonen op een appartement in Palermo. Na een dramatische gebeurtenis ondergaat de relatie tussen de zussen een ingrijpende verandering voor de rest van hun leven.
Morgenavond om 20.15u in Dommelhof Tickets reserveren

Limburg telt 129 windturbines

Maandag 11 oktober 2021
Pelt - Limburg telt 129 windturbinesZoomTussen 2005 en 2020 is het aantal windturbines in Limburg sterk gestegen. Eind 2020 telden we er 129 in onze provincie
De cijfers gaan over het aantal werkende grootschalige windturbines op het land. Eind 2005 telde Limburg er nog maar 11. Dat aantal ging dan licht omhoog tot 16 in 2010. Drie jaar later (in 2013) was het al verdubbeld tot 32. De grootste sprong voorwaarts werd gemaakt tussen 2013 en 2015. In dat jaar telden we al 91 windturbines op Limburgse bodem. Sinds 2015 groeide dat aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Nen drijling!

Maandag 11 oktober 2021
Pelter Hükske
Pelt - Nen drijling!ZoomSjarel van Toon van Drieka, dien is wir pa gewoore. En noch nie gewoeën deze kieër: ‘t Is nen drijling gewoore! En now zittie mè Sus, zènne kameroad, òn den toeëg en ze drinken er ne goeien op.
Lüstert hoe di verder git...
En had ullie goe! Tot tekomede wèèk. (Fons Tuyaerts)
Afgelopen week waren er in Peer drie “close encounters” tussen mensen en wolven. Dat meldt het Peerse onafhankelijke gemeenteraadslid Peter Smeets. "In Wijchmaal konden twee groepen fietsende schoolgaande jongeren een wolf van nabij aanschouwen, in Grote-Brogel was een oudere dame de gelukkige," aldus Smeets. "In de drie gevallen maakten de wolven zich snel uit de voeten en vertoonden ze geen enkele vorm van agressief gedrag naar de mensen, net zomin ze dit deden tijdens mijn ontmoeting met hen in het voorjaar. Naar vee toe, dat ze wel als prooi beschouwen, is dit evenwel anders. We moeten daarom maximaal inzetten op het beschermen van kwetsbare dieren en ondoordachte maatregelen zijn absoluut te vermijden, gezien ze een averechts effect blijken te hebben en vaak ook illegaal zijn."

Marco Sanders wint taalspel

Zondag 10 oktober 2021
Pelt - Marco Sanders wint taalspelZoomCreatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard daagden vrijdagavond iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. Zo ook in Pelt.
In de expositieruimte, met prachtig werk van Tom Daems, werden een tiental kandidaten verwelkomd door bibliothecaris Guy Verreyt. An Melis (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven B - Wijshagen 4-1

Zondag 10 oktober 2021
Pelt - Lindelhoeven B - Wijshagen 4-1Lindelhoeven VV B heeft vanmiddag Heidebloem Wijshagen verslagen. Uitslag: 4-1. Voor Wijshagen scoorde Casters, voor Lindelhoeven VV B Tibo Vandael en Dilissen (3)

Grote Heide wint bij Anadol

Zondag 10 oktober 2021
Pelt - Grote Heide wint bij AnadolSporting Grote Heide versloeg vanmiddag Anadol met 4-5. Negen doelpunten in één wedstrijd!
Pelt - Herkol wint in Mechelen-aan-de-MaasHerkol is met 0-2 gaan winnen op het veld van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas Belfaqir en Bloemen maakten de doelpunten. Aan de rust was de stand 0-1.Zaterdag moet Herkol naar Achel VV.

Sparta Lille wint in Neeroeteren

Zaterdag 9 oktober 2021
Pelt - Sparta Lille wint in NeeroeterenSparta Lille heeft vanavond een 0-3 overwinning behaald op het veld van FC Neeroeteren.

Handbal: winst voor Sporting Pelt

Zaterdag 9 oktober 2021
Pelt - Handbal: winst voor Sporting PeltSporting Pelt heeft vanavond het Nederlandse Quintus verslagen met 43-23. Het was een wedstrijd in het kader van de BENE League.  Een verslag van Sven Spooren:
We waren er niet gerust op omdat de ziekenboeg helemaal vol zat met Robbe Spooren (enkel), Bart Köhlen (enkel), Vlatko Tasevski (hamstring) en Bartek Konitz (knie). Maar coach Timmermans had duidelijk de opdracht gegeven om de wedstrijd zo snel mogelijk ‘dood’ te maken. Tommie Falke had goed (…) Het hele nieuwsbericht

Leopoldsburg - Lindelhoeven A 1-1

Zaterdag 9 oktober 2021
Pelt - Leopoldsburg - Lindelhoeven A 1-1K.ESK Leopolsburg en Lindelhoeven A hebben vanavond gelijkgespeeld. Uitslag: 1-1. Voor Lindelhoeven scoorde Vaesen, voor Leopoldsburg Pluymers.

Esperanza Pelt wint in Turnhout

Zaterdag 9 oktober 2021
Pelt - Esperanza Pelt wint in TurnhoutEindelijk weer winst voor Esperanza Pelt: Turnhout werd verslagen met 0-1, na een mooie goal van Jan Smolders in de 90ste minuut. Bij de rust was het nog 0-0. In de eerste helft moest Kevin Geebelen gewond worden afgevoerd. Hij werd vervangen door Nigel Langras.

Kadijk SK - Kattenbos Sport 5-2

Zaterdag 9 oktober 2021
Pelt - Kadijk SK - Kattenbos Sport 5-2Kadijk SK heeft vanavond thuis een ruime zege behaald tegen Kattenbos Sport. Uitslag: 5-2. De Peltse goals kwamen van Molenbergs (2), Gorssen, Dirckx en Thijs. Foto's van Albert Loos

Kadijk - Belisia Bilzen 1-6

Zaterdag 9 oktober 2021
Pelt - Kadijk - Belisia Bilzen 1-6In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk vanmiddag thuis verloren van Belisia Bilzen. Uitslag: 1-6.

Esperanza-dames verslaan Bocholt

Vrijdag 8 oktober 2021
Pelt - Esperanza-dames verslaan BocholtIn de Eerste Provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt vanavond Bocholt VV verslagen met 4-0. UPDATE Een wedstrijdverslag van de club:
Voor het burenduel met Bocholt VV moest speelster Lize Hendrikx in doel postvatten, de twee andere doelvrouwen waren beiden out. Een betere start kan Pelt niet hebben, Stephanie Vriens scoort al na goed drie minuten spelen, 1-0. Pelt blijft als een geoliede machine verder razen en Caro Verweyen trapt in minuut (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Boonen overleden

Vrijdag 8 oktober 2021
Pelt - Fons Boonen overledenGisteren overleed Fons Boonen (66). Hij verbleef in zorgcentrum Sint Oda in Overpelt en was afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in Sint Oda.
Pelt - Geen plaats voor kandidaten-hoofdinspecteurEnkele Limburgse kandidaten-hoofdinspecteur die recent toegelaten werden tot de opleiding tot hoofdinspecteur, kunnen daar toch niet mee starten. De helft van de beschikbare plaatsen in de Limburgse politieschool werd toegewezen aan kandidaten uit andere provincies. Bij de grootste politiezones Carma en LRH vallen er zo vijf van de zeven kandidaten uit de boot.
De dienst Rekrutering en Selectie van de Federale Politie hanteert een systeem waarbij kandidaat-hoofdinspecteurs, afhankelijk van (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Jutten overleden

Vrijdag 8 oktober 2021
Pelt - Mariette Jutten overledenIn WZC Sint-Jozef in Pelt is vandaag Mariette Jutten overleden, de weduwe van Theo Vanhout. Ze was 87 jaar en afkomstig van Berchem. De afcheidsviering en de begrafenis vinden plaats in familiekring.Begroeting: dinsdag 18-18.30u in uitvaartcentrum Severens.
Morgen/zaterdag is het de Dag van de palliatieve zorg. Een dag om gesprekken over het levenseinde onder de aandacht te brengen. Voor veel mensen is het nog steeds moeilijk om over het levenseinde te praten. Het is nochtans heel belangrijk om hierover in gesprek te gaan, ook als je nog gezond bent. Door erover te praten kan je aangeven welke zorg je zou willen aan het levenseinde en welke niet. Je kunt je wensen, verlangens, zorgen en angsten delen. De dood hoort bij het leven, en dat willen we bespreekbaar maken. Bespreekbaarheid is immers de eerste stap naar de juiste zorg en ondersteuning. Daarom doet Noorderhart mee aan de bekendmaking van de campagne “Doodgewoon. Praten over leven en dood.”
Meer info over palliatieve zorg in Noorderhart
(Med. Noorderhart)
Pelt - Klimaatwandeling met professionele gidsZoomNu zondag 10 oktober is er een klimaatwandeling aan De Grote Hof in Pelt. Klimaatwandelingen zijn korte wandelingen van circa 3 km in de eigen leefomgeving, begeleid door professionele klimaatgidsen. Wat is er aan de hand met het klimaat, en wat kan je zelf doen in de strijd tegen de klimaatverandering? Dat en nog veel meer ontdek je tijdens deze klimaatwandeling. Gedurende twee uur maakt de gids via aanknopingspunten onderweg bepaalde fenomenen bespreekbaar zoals weersverschijnselen, (…) Het hele nieuwsbericht

Op werkbezoek in Slovenië

Vrijdag 8 oktober 2021
Pelt - Op werkbezoek in SloveniëZoomTwee directeurs van onderwijsgroep WICO bezochten Sloveense scholen en delen momenteel hun ervaringen met onderwijsprofessionals uit vijf verschillende landen. Op de internationale conferentie zoeken schoolleiders samen met wetenschappers naar de ingrediënten voor goed onderwijs. Het congres kadert binnen een Erasmus+ project. Voor WICO is dit de start van een reeks projecten in het buitenland. Er staan uitwisselingen voor directeurs, leerkrachten en leerlingen op het programma.

Vanmorgen in het Hobos...

Vrijdag 8 oktober 2021
Pelt - Vanmorgen in het Hobos...ZoomDe herfst is begonnen. Daar is de mist... Paul Smeets maakte deze foto in het Hobos.

Theo Bollen overleden

Vrijdag 8 oktober 2021
Pelt - Theo Bollen overledenGisteren is Theo Bollen overleden, de echtgenoot van Els Wouters. Hij was 84 jaar en afkomstig van Eksel. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Ludo Knevels overleden

Vrijdag 8 oktober 2021
Pelt - Ludo Knevels overledenGisteren is Ludo Knevels overleden, de echtgenoot van Marleen Eerdekens. Hij was 57 jaar en afkomstig van Lommel. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Annie Verhoeven overleden

Donderdag 7 oktober 2021
Pelt - Annie Verhoeven overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is vandaag Annie Verhoeven overleden, de weduwe van André Ramaekers. Zij was 84 jaar en afkomstig van Achel. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats De Roosen in Pelt. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Nieuwe trainer voor Esperanza

Donderdag 7 oktober 2021
Pelt - Nieuwe trainer voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft een nieuwe trainer voor de eerste ploeg. Het is T2 Davide D’Angelo die Mathieu Mertens opvolgt. Voor de ex-speler van onder meer Genk en MVV wordt het zijn debuut als hoofdcoach.

Noud van Vught overleden

Donderdag 7 oktober 2021
Pelt - Noud van Vught overledenIn Genk is zondag Noud van Vught overleden, de weduwnaar van Nelly Willems. Hij was 86 jaar. De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be. 
Pelt - De foto's van het LRV-springtoernooiZoomWe waren u nog de foto's schuldig die Rik Vander Sanden afgelopen weekend - en de dagen voordien - maakte van (de opbouw van) het LRV-toernooi op Hennemeeuwis. Bij deze! LRV-toernooi

Bejaarde fietsster gewond

Woensdag 6 oktober 2021
Pelt - Bejaarde fietsster gewondZoomEen 84-jarige fietsster uit de gemeente is gisteren gewond geraakt bij een aanrijding met een auto - die door een leeftijdgenoot werd bestuurd - op het kruispunt van de Jeugdlaan en de Bemvaartstraat in Overpelt. Overbrenging van het slachtoffer naar het Mariaziekenhuis bleek noodzakelijk.

Blij weerzien voor dames van 1950

Woensdag 6 oktober 2021
Pelt - Blij weerzien voor dames van 1950ZoomNa een lange onderbreking vanwege corona kwam een groep Peltse dames, die allemaal in 1950 geboren werden, terug samen om eens ferm bij te praten. Vanzelfsprekend werd een afspraak gemaakt om dat, zoals voorheen, voortaan weer twee keer per jaar te doen. (Foto RW) 
Limburgse gemeenten willen de taalvaardigheid van jonge kinderen verbeteren. Ze krijgen daarvoor ondersteuning van de provincie en van de universiteiten van Antwerpen en Leuven. Dat is vandaag bekendgemaakt. Het gaat om de gemeenten Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en Pelt.
Taalachterstand bij kinderen is een problematiek waar heel wat gemeenten in Limburg mee te maken hebben. Zij zijn dan ook vaak met eigen initiatieven gestart om die taalachterstand (…) Het hele nieuwsbericht

Op wielen het weekend in

Woensdag 6 oktober 2021
Pelt - Op wielen het weekend inZoomHet oudercomité van Helibel-Herent trok er afgelopen weekend op uit voor de jaarlijkse groepsactiviteit. Met elektrische scooters werd een mooi uitgestippelde tocht in de buurt gereden en iedereen keerde veilig en wel terug voor een hapje en drankje. (Jochen Heyligen)
Op wielen het weekend in
Zoom

Zwartedoos is er klaar voor

Dinsdag 5 oktober 2021
Pelt - Zwartedoos is er klaar voorZoomDe vorige twee seizoenen surften we met zijn allen op de coronagolven en gingen de concerten van de zwartedoos helaas kopje onder. In het nieuwe seizoen worden de afgelaste concerten hernomen. Op het programma staan een aantal vertrouwde gezichten, artiesten die al eerder te gast waren en die ondertussen een hele weg hebben afgelegd en met een nieuw programma aantreden.
Het openingsconcert is voorzien op zaterdag 16 oktober met Niki Jacobs die The Ballad of Mauthausen van Mikis (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe flitsmarathon

Dinsdag 5 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Nieuwe flitsmarathonZoomDe Federale Wegpolitie en de Lokale Politie slaan opnieuw de handen in elkaar voor een 'flitsmarathon'. De tweede editie van 2021 vindt plaats op woensdag 6 oktober vanaf 6 uur ‘s ochtends. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Tijdens de vorige flitsmarathon in april 2021 was 3,81% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding. Er namen toen 118 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 619 controleplaatsen.

Karel Pinxten overleden

Dinsdag 5 oktober 2021
Pelt - Karel Pinxten overledenGisteren is Karel Pinxten overleden, de weduwnaar van Alda Van der Velden. Hij was 83 jaar en afkomstig van Hamont. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Regen, nadien wat beter

Dinsdag 5 oktober 2021
Weerbericht
Pelt - Regen, nadien wat beterOp korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.
Vandaag trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag neemt de (…) Het hele nieuwsbericht

Eerste communie in Holheide

Dinsdag 5 oktober 2021
Pelt - Eerste  communie in HolheideZoomLucas, Berre, Jesse, Eliena, Dieuwke, Luna, Fran, Sue, Wenke en Louise hebben zondag in de parochiekerk Sint-Barbara in Holheide hun eerste communie gedaan. Het was een stemmige viering en achteraf was iedereen bijzonder tevreden. (foto Jaak Nouwen)

Weer winst voor DHCO

Dinsdag 5 oktober 2021
Pelt - Weer winst voor DHCOZoom Zondag stond voor de eerste ploeg van DHCO (foto) de thuiswedstrijd tegen Eupen op het programma. De meisjes begonnen de wedstrijd hevig, en met goede moed. In het begin liepen de punten heel gelijk op. Bij de rust was het 15-16.
In de loop van de tweede helft kwam Eupen voor te staan met een paar punten, maar gelukkig liet DHCO de hoofdjes niet hangen en gaf iedereen zich voor de volle 100%. Ook het enthousiaste publiek gaf een por in de rug. Door een sterke verdediging en mooi (…) Het hele nieuwsbericht
Komende zondag 10 oktober wordt in Bosland het startschot gegeven van de jaarlijkse Week van het Bos-campagne. Van 10 tot 17 oktober hoopt Natuur en Bos van de Vlaamse overheid via deze campagne duizenden kinderen spelenderwijs met het bos kennis te laten maken.
Tijdens de Week van het Bos gaan we op ontdekking in de natuur om de hoek. En het wordt meteen een speciale editie in Bosland want Bosland wordt 15 jaar! Dat wordt gevierd met een groots verjaardagsfeest voor grote en kleine (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Pelt - 'Everzwijnen gaan sterven van de honger'ZoomDe kans is groot dat veel everzwijnen de komende winter gaan sterven van de honger. Door het koude voorjaar en de natte zomer vallen er deze herfst minder eikels en beukennootjes van de bomen - een slecht mastjaar, zoals dat heet. Tegelijkertijd is het aantal zwijnen in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat meldt de Vereniging Wildbeheer Veluwe op Nature Today. Mutatis mutandis kan die situatie misschien ook gelden voor de everzwijnen in Limburg. Meer info. (Archieffoto Emilie Boogers)

Uit je kot: Wandelen in Limburg

Dinsdag 5 oktober 2021
Nieuwe boeken
Pelt - Uit je kot: Wandelen in LimburgZoomWe hebben tijdens de coronaperiode terug leren wandelen en veel nieuwe plekjes ontdekt. En wandelen blijft een populaire sport of bezigheid van veel Limburger. Robert Declerck schreef nu een nieuw wandelboek: Uit je kot: Wandelen in Limburg. Hij bespreekt tien wandelingen in Limburgse steden: Beringen, Bilzen, Diepenbeek, Genk, Hasselt (2x), Maastricht, Sint-Truiden, Tongeren en Zonhoven. "Tijdens de coronacrisis hebben we het wandelen ontdekt. Massaal trokken we de natuur in, maar we ontdekten ook (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij Esperanza

Maandag 4 oktober 2021
Pelt - Trainer weg bij EsperanzaMathieu Mertens is niet langer trainer van Esperanza Pelt. Dat is beslist in onderling overleg tussen de trainer en de club. T2 Davide D'Angelo neemt tot nader order over.

Sociale media liggen plat

Maandag 4 oktober 2021
Pelt - Sociale media liggen platFacebook, Instagram, Whatsapp en Messenger liggen momenteel wereldwijd plat. En dat al sinds 18u vanavond. Ook de ondersteunende Facebookpagina's van Internetgazet zijn dus niet raadpleegbaar. UPDATE De panne is hersteld.
Het is maar dat je 't weet
Op 29 oktober vindt in Hasselt de aanbesteding plaats voor de verhoging van de dubbele brug over het Albertkanaal in Hasselt - dat is de brug waar u over moet als u vanuit het noorden Hasselt binnenrijdt. Ze moet worden verhoogd in het kader van het programma van de Vlaamse Waterweg om meer containerverkeer op het kanaal mogelijk te maken. Zoals het er nu naar uitziet zullen de werken ruim een jaar duren. Wanneer ze van start gaan is nog niet bekend; dat hangt af van de aanbesteding en van de bestudering van de offertes.

Zebracinema: 'Minari'

Maandag 4 oktober 2021
Pelt - Zebracinema: 'Minari'Zoom"Minari" - Lee Isaac Chung - VS - 2020 - 116' 
Een Koreaans-Amerikaans gezin besluit te verhuizen naar een kleine boerderij in Arkansas om er hun 'Amerikaanse droom' te verwezenlijken. Het ouderlijk huis verandert volledig met de komst van de stiekeme, onbeschofte, maar liefhebbende grootmoeder. Tussen de instabiliteit en de uitdagingen van dit nieuwe leven in de Ozarks zal het gezin ongelooflijke veerkracht tonen en leren wat het werkelijk betekent om "thuis" te zijn.
Morgen om 20.15 in Dommelhof. Tickets via deze link reserveren.

Sporteldag Noord-Limburg

Maandag 4 oktober 2021
Donderdag 14 oktober organiseert sportregio Noord-Limburg haar jaarlijkse Sporteldag in sportcentrum De Soeverein in Lommel. Volwassenen en senioren kunnen samen komen bewegen, sporten en plezier maken. Er worden verschillende activiteiten (oa badminton, darts, yoga, wandeling, fietstocht, netbal, Lüwand,....) georganiseerd van 9u00-15u00 en vanaf 15u00 is er een afsluiter voorzien in cafetaria den Dribbel. Inschrijven kan via de sportdienst Lommel, voorverkoop € 4, dagverkoop € 5.

Iréne Leenen overleden

Maandag 4 oktober 2021
Pelt - Iréne Leenen overledenVrijdag is Iréne Leenen overleden, de levensgezellin van de in 2015 overleden René Rouhet. Zij was 89 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Balen vindt plaats in alle intimiteit.

Everzwijncoördinator gezocht

Maandag 4 oktober 2021
Pelt - Everzwijncoördinator gezochtZoomHet provinciebestuur van Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos sloten een overeenkomst af rond enkele belangrijke speerpunten uit het plan "Duurzaam samenleven met het everzwijn", gelanceerd door minister Demir in september 2020. In dat kader zijn ze op zoek naar een Vlaamse everzwijncoördinator. Van de Vlaamse everzwijncoördinator wordt verwacht dat deze het duurzaam samenleven met de groeiende everzwijnpopulatie in Limburg en Vlaanderen stimuleert en dat hij/zij een bruggenbouwer is die, samen met partners en stakeholders, op zoek gaat naar mogelijkheden om de schade veroorzaakt door everzwijnen te vermijden en acties onderneemt om de everzwijnpopulatie in toom te houden.

Nen èchte lamzak van ne miens

Maandag 4 oktober 2021
Pelter Hükske
Pelt - Nen èchte lamzak van ne miensZoomDò kumt en ferm vrouw bij menieër doktoeër. En ze klagt dä heure Zjos nie mieër nò heur boezjeert. Dettie ginne vinger mieër oêtstèkt. Lüstert hoe menieër doktoeër di oplost… En had ullie goe! Tot tekomede wèèk. (Fons Tuyaerts)

Mia Thijs overleden

Zondag 3 oktober 2021
Pelt - Mia Thijs overledenVandaag is Mia Thijs overleden, de weduwe van Albert Frederix. Ze was 83 jaar en afkomstig van Wijchmaal. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsliturgie (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk in Overpelt. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in Uitvaartcentrum Severens.
Pelt - 16 titels voor NWC op BK kajak lange baanVandaag was de laatste dag van het Belgisch kampioenschap kajak - lange baan in Harelbeke. Over de twee dagen samen behaalden de leden van NWC-Pelt in totaal 16 nationale titels. De overige gingen naar Geel (8), Mechelen (7), Zwevegem (5), Turnhout (2), Gent (2) en telkens één voor Harelbeke, Kortrijk en Kasterlee.
Op de laatste dag van het WK kajakmarathon in het Roemeense Bascov werden NWC-ers Baud Kums en Daan Cox 21ste over de 30 km in K2. Ze eindigden de wedstrijd in 2u10’

LHVV wint ruim bij Halen

Zondag 3 oktober 2021
Pelt - LHVV wint ruim bij HalenLindelhoeven VV heeft MD Halen verslagen met 6-2.
Pelt - Sparta Lille - Turkse Rangers 2-5Sparta Lille verloor deze namiddag met 2-5 van Turkse Rangers
Pelt - Grote Heide verliest van HechtelGrote Heide heeft vandaag met 1-4 verloren van Hechtel.

Kadijk wint bij Peer SV

Zondag 3 oktober 2021
Pelt - Kadijk wint bij Peer SVKadijk is bij Peer SV gaan winnen met 0-8. Roy Vanchaze maakte vier doelpunten.

Guido Wellens overleden

Zondag 3 oktober 2021
Pelt - Guido Wellens overledenIn het Salvatorziekenhuis in Hasselt is donderdag Guido Wellens overleden, de echtgenoot van Gilberte Vloebergs. Hij was 78 jaar en afkomstig van Neerpelt. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid in crematorium 'De Tesch' in Hasselt.
Pelt - Ook voor de Sporting-dames winstZoomGisterenavond namen de Sporting-dames het op tegen GBSK (Groot-Bijgaarden). Tijdens de eerste minuten werd er weinig gescoord. De verdediging zat goed, maar aan de overkant werden er kansen gemist. Uiteindelijk slaagden ze erin om rustig een voorsprong op te bouwen. Een goede portie tegenaanvallen werd omgezet in doelpunten. Tussenstand: 12-3.
Ook in de tweede helft geraakte GBSK niet voorbij de Neerpeltse verdedigingsmuur, de tegenpartij kreeg de bal niet in het net. Ondanks enkele missers bleven de (…) Het hele nieuwsbericht

De specerijstruik en kaneel

Zondag 3 oktober 2021
Pelt - De specerijstruik en kaneelZoomOp deze fotomontage drie stadia van de specerijstruik. op de linkse foto de bloemknop; midden de bloem en rechts de vrucht. Er zijn bronnen die aangeven dat de schors van deze plant een uitstekende vervanger zou zijn van kaneel. Kaneel is de schors van de kaneelboom die enkel in de tropen groeit. Deze specerijstruik kan hier groeien en is zeer winterhard. Wie weet hier meer over? (Pierre Rutten)

HCO wint in Mechelen

Zondag 3 oktober 2021
Pelt - HCO wint in MechelenHandbalclub Overpelt (HCO) heeft zaterdagavond gewonnen van Welta Mechelen. In de eerste helft was er geen vuiltje in de lucht voor de heren van Pelt. Mede dankzij een sterk keepende Wouters gingen ze rusten met een stand 10-17 voor Pelt. De eerste 10 minuten van de tweede helft werd de voorsprong nog vergroot tot 10 doelpunten, maar daarna begon Mechelen aan een inhaalreeks. Na een tactische zet van Mechelen en meerdere 2 min.-fouten bij HCO werden het plots nog spannende laatste minuten. Uiteindelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Keunen overleden

Zondag 3 oktober 2021
Pelt - Luc Keunen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Luc Keunen overleden, de echtgenoot van Mieke Geerkens. Hij was 64 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u)  in crematorium Stuifduin in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30 uur 20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Pelt - Esperanza verliest van KVK BeringenEsperanza Pelt heeft vanavond thuis verloren van KVK Beringen. Uitslag: 2-3. Bij de rust leidde Esperanza nog met 1-0, na een doelpunt van Jan Smolders. Die scoorde ook in de tweede helft. Een clubverslag van de wedstrijd: Onwaarschijnlijke wedstrijd van bedenkelijk niveau. Kansen die misschien op één hand te tellen waren voor beide ploegen samen, gele kaarten bij de vleet, allen in de tweede helft. Wat was me dat.
Pelt bakte er bitter weinig van voor de pauze maar (…) Het hele nieuwsbericht

BK kajak lange baan in Harelbeke

Zaterdag 2 oktober 2021
Pelt - BK kajak lange baan in HarelbekeDit weekeinde worden in Harelbeke-Stacegem de Belgische kampioenschappen kajak lange baan gehouden. Op de eerste dag wisten de leden van de Neerpeltse Watersportclub 5 titels te behalen. De overige gingen naar Geel (3), Zwevegem (2), Mechelen (2) en telkens één titel ging naar Gent, Kortrijk, Turnhout en Kasterlee.
Tevens wordt dit weekeinde in het Roemeense Bascov het wereldkampioen kajakmarathon gevaren. Vandaag stond de K1 over 30 km op het programma. NWC-er Daan Cox behaalde een 24-ste plaats. Morgen vaart hij nog de K2 over 30 km samen met Baud Kums.

Handbal: Sporting wint bij Atomix

Zaterdag 2 oktober 2021
Pelt - Handbal: Sporting wint bij AtomixSporting Pelt is vanavond bij Atomix gaan winnen met 30-34. Een verslag van Sven Spooren: 
Het was een beetje puzzelen voor trainer Timmermans. Robbe Spooren loopt sinds vrijdag op krukken (enkelbanden), Tasevski had een probleem met de hamstrings, Vossen was de laatste dagen grieperig en ook voor Köhlen (enkel) kwam de wedstrijd deze week nog te vroeg. Ook Falke (kuit) en Konitz (knie) speelden niet op volle kracht. Genoeg geklaagd! De wedstrijd werd aangevat met Schoenaker deze keer (…) Het hele nieuwsbericht

SV Breugel - Lindelhoeven VV B 2-4

Zaterdag 2 oktober 2021
Pelt - SV Breugel - Lindelhoeven VV B 2-4SV Breugel heeft vanavond thuis verloren van Lindelhoeven VV B. Uitslag: 2-4.

Herkol - FC Alken 1-1

Zaterdag 2 oktober 2021
Pelt - Herkol - FC Alken 1-1Herkol heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Alken. Het was de eerste wedstrijd van de thuisploeg bij kunstlicht.

Weer winst voor dames Esperanza

Zaterdag 2 oktober 2021
De dames van Esperanza Pelt hebben vandaag met 0-3 gewonnen in en tegen Lommel United. Ze pakken op die manier twaalf punten op twaalf!

Jaarlijkse scheidsrechtersquiz

Zaterdag 2 oktober 2021
Pelt - Jaarlijkse scheidsrechtersquizZoom
Gisteravond organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgs Scheidsrechtersvereniging (KNLSV) haar jaarlijkse quiz.  In plaats van op het voetbalveld mochten de scheidsrechters, clubs en supporters het eens tegen elkaar opnemen in een gezellige algemene quiz in zaal Den Drossaerd in (Over)Pelt. De activiteit, die vorig jaar vanwege de coronamaatregelen niet kon doorgaan, was weer gezellig als vanouds. (Jochen Heyligen)

Die nieuwe blauwe zak

Zaterdag 2 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Die nieuwe blauwe zakZoomWist je dat vanaf 1 januari 2022 alleen nog blauwe PMD-zakken met een wit treklint buitengezet mogen worden? Heb je nog een voorraad met zwarte treklinten? Gebruik die dan eerst op! Na 31 december van dit jaar worden die niet meer meegenomen.

Mia Vermeulen overleden

Zaterdag 2 oktober 2021
Pelt - Mia Vermeulen overledenOp 28 september is Mia Vermeulen overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Guy Lecluyse. Zij was 73 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Diepenbeek vinden plaats in besloten kring.

'Van mij moet hij niet weg'

Zaterdag 2 oktober 2021
Vandaag gelezen
"De wolf wordt Europees beschermd en dat zal niet gauw veranderen. Van mij moet hij niet weg. Europa schrijft ook voor dat de schade van de wolf zo goed mogelijk voorkomen of gecompenseerd wordt, precies om te vermijden dat landen hem weer gaan bestrijden. Daarom ijver ik voor een zo volledig mogelijke compensatie van mijn schade en investeringen: dode dieren, omheining, honden, extra werk."
(Schaapsherder Johan Schouteden, vandaag in De Standaard Magazine)

Op natte kolen

Zaterdag 2 oktober 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Op natte kolenIk heb behoorlijk wat te verduren gekregen na mijn column van 11 september jl. Je weet wel, het stukje ging over die bijzonder sympathieke dorpsfiguur die ik met wat goedbedoelde plaagstootjes in de kijker wou zetten. Is me dat even zuur opgebroken! Een persoon met de Fries klinkende naam Dalstra, die blijkbaar niet echt gelezen heeft wat ik schrijf, vindt zelfs dat ik de man beschrijf ‘alsof hij de grootste crimineel is’ en geeft hem de raad een ‘zware rechtszaak te starten’ tegen (…) Het hele nieuwsbericht

Regen en wind

Zaterdag 2 oktober 2021
Weerbericht
Pelt - Regen en windEen omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo's en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ferm Grote Heide wandelde naar troostplekZoomFERM Grote Heide startte gisteren weer volop met haar activiteiten. Het weer was goed om de wandeling naar onze troostplek in de Lochterdijk die we jammer genoeg niet massaal konden inhuldigen in de moeilijke tijd dat alles beperkt werd. Een bezinning waarin we de mensen in gedachten hadden die we moesten afgeven in coronatijd.
We hebben onze takken in het nest gevlochten met de namen van de overledenen. Daarna de wandeling terug naar zaal Pax waar een gezellige high tea op ons stond te wachten. We konden weer volop bijbabbelen en het werd een gezellige avond. (Liesbeth Slegers)
Pelt - Oud-personeelsleden Dommelhof weer bijeenZoomVandaag kwamen de oud-personeelsleden van Dommelhof voor het eerst sinds de coronapandemie weer eens samen. Het werd een prettig weerzien. Gestart werd aan De Kompen voor een korte wandeling doorheen Lille. Onder leiding van gids François Joosten ging de tocht langs de Lilse meulen, het dorpsplein met zijn teutenhuizen, het Fierkant, het monument van operatie Hurry Up aan het kanaal (foto), de gedenksteen van de gefusilleerden Custers en Verbeek, steeds voorzien van de nodige uitleg. In Het Franciscushof stonden koffie en gebak al klaar. Daarna ging het terug naar De Kompen waar men nog rustig kon bijbuurten. De deelnemers kijken dan ook al uit naar een volgende bijeenkomst! (DV)
Tribunaliteiten
Pelt - Ook een bedrieger heeft beroepskostenEen man was door de correctionele rechtbank van Veurne strafrechtelijk veroordeeld wegens verduistering van 838.598 euro. Hij was handelsagent van een bank en had via zijn vennootschap het geld van de klanten van de bank achtergehouden en met valse rekeninguittreksels overgeschreven naar eigen rekeningen. De rechtbank veroordeelde hem ook tot terugbetaling van de verduisterde som aan de gedupeerde bank.
Als toemaatje ontving hij van de fiscus nog een belastingaanslag van 937.776,35 euro. De fiscus (…) Het hele nieuwsbericht

Lutgarde Oyen overleden

Vrijdag 1 oktober 2021
Pelt - Lutgarde Oyen overledenIn Leuven is gisteren Lutgarde Oyen overleden, de echtgenote van Henri Kwanten. Ze was 63 jaar en afkomstig van Neerpelt. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Swa Custers overleden

Vrijdag 1 oktober 2021
Pelt - Swa Custers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Swa Custers overleden. Hij was 83 jaar. De begrafenis heeft plaats in intieme kring. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - Nieuwe dansvoorstelling van Judith ClijstersZoomVolgende week zaterdag 9 oktober wordt het een grote dag voor de Breese dansperformer Judith Clijsters. Dan gaat in CC Palethe haar nieuwste dansvoorstelling ‘The road to anywhere’ in première. Die voorstelling is het resultaat van het brandend verlangen om fysiek weer volledig opgeslorpt te worden door ritme en muziek. Samen met haar co-danseres Isabella Arboleda gebruikt Judith haar persoonlijke en professionele ervaringen uit de salsa-scene als archief om deze (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt