Het overige nieuws

Pelt - Een behangersbij in de SchansstraatZoomEen 'Behangersbij' (Megachile spec.) met een verse rol 'behang' op weg naar een bloempot. Behangersbijen nestelen in de grond in zelfgegraven gangen. Stukjes blad worden meegenomen, de gang in, en er worden broedkamertjes mee gemaakt. Die worden voor ongeveer de helft gevuld met pollen en nektar en daarop wordt het eitje gelegd. Uiteindelijk wordt met nog een stukje blad zo'n broedkamertje afgesloten. Zouden ook behangersbijen bij TIO les volgen? (Foto Frido Van Hertum)

Auto's botsen: bestuurders gewond

Donderdag 30 juni 2022
Op de N713 in Overpelt botsten vandaag een auto en een bestelbus. De twee chauffeurs zijn naar het Mariaziekenhuis gebracht. Dat lag overigens vlakbij.
Pelt - Einde schooljaar bij Helibel-HerentZoomDe meisjes en jongens van het zesde leerjaar bij Helibel-Herent werden door alle medeleerlingen, kleuters, leerkrachten en ouders uitgewuifd. Ze zeggen daarmee de lagere school vaarwel. De kleuters van K3 mochten onder een stralende zon nog een laatste keer aanheffen voor het traditionele vakantielied… (Jochen Heyligen)

Over stikstof en zo

Donderdag 30 juni 2022
Vandaag gelezen
"Onze uitstoot móét omlaag. Nergens ter wereld is de stikstofneerslag per hectare zo groot als in Nederland en Vlaanderen. Het klopt ook dat de landbouwsector daar grotendeels voor verantwoordelijk is."
Minister van landbouw Jo Brouns in HUMO.

Het hart op de juiste plaats

Donderdag 30 juni 2022
Pelt - Het hart op de juiste plaatsZoomDat de basisschool Boseind een groot hart heeft, hebben ze daar ook het afgelopen schooljaar weer laten zien. Men zamelde er geld in voor heel wat goede doelen, ver en dichtbij. Bij twee van deze doelen zijn kinderen uit de school betrokken.
Eerst is er Casa Corlien, de organisatie van Heleen Beyen, mama van Jolien uit 6A. De vzw is een gespecialiseerde dienst die oppas verleent bij gezinnen met een medisch zorgenkind. En een ander deel van de opbrengst wordt geschonken aan Hendo, het (…) Het hele nieuwsbericht
Het hart op de juiste plaatsHet hart op de juiste plaatsHet hart op de juiste plaats
Het hart op de juiste plaats
Zoom
Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Hasselt ter hoogte van de Kempischesteenweg aan de kant van de binnenring (fase 3b). De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. In de periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat.
De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden.
Op donderdag 7 juli wordt een stuk van de binnenring geasfalteerd. Hierdoor rijdt het verkeer tussen de brug van de kanaalkom en het kruispunt de hele dag over één rijstrook. De oprit van de Scheepvaartlaan naar de binnenring is dan afgesloten.

Inbraak in bedrijf

Donderdag 30 juni 2022
Afgelopen nacht rond 3.40u werd ingebroken in een bedrijf in de Siberiëstraat. De dader forceerde een zijraam om binnen te geraken. Het is niet bekend of er iets is meegenomen.

Giada Soranno overleden

Donderdag 30 juni 2022
Pelt - Giada Soranno overledenDinsdag is in Pelt Giada Soranno overleden. Zij was 21 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Pelt - Diploma-uitreiking in basisschool Grote-HeideZoomHet schooljaar is voorbij; gisteravond werden ook in de Regenboogschool Grote-Heide de diploma's uitgereikt. (Foto Leon Alders) Meer foto's

Gilberte Serroyen overleden

Donderdag 30 juni 2022
Pelt - Gilberte Serroyen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Gilberte Serroyen overleden, de weduwe van Ronny Ghysdael. Ze werd geboren in Gosselies en werd 61 jaar. De uitvaart en de begraving zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zondag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

'Pelter Pion' 50 jaar

Woensdag 29 juni 2022
Pelt - 'Pelter Pion' 50 jaarZoomIs Pelt een slimme gemeente? Ja, Pelt is een héél slimme gemeente, want ze telt tientallen uiterst slimme schakers onder haar inwoners! Zaterdag vierde schaakclub Pelter Pion Overpelt al zijn 50-jarig jubileum, samen met een groot aantal oud-leden en de bevriende schaakclub van Neerpelt. Na de ontvangst bracht voorzitter Geert Meekers een gesmaakt overzicht over het ontstaan en de vele successen van de club in de afgelopen halve eeuw.
Aansluitend werden de kampioenen van (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Winters overleden

Woensdag 29 juni 2022
Pelt - Jeanne Winters overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Jeanne Winters overleden, de weduwe van Frans Boonen. Ze werd geboren in Achel en werd 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de begraving van de urn op het Boskerkhof. Begroeting: donderdag (19.30-20.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Pelt - Jonge speurneuzen in het GrevenbroekmuseumZoomHet Grevenbroekmuseum had ter gelegenheid van het dorpsfeest in Achel een quiz voor jongeren opgesteld. Aan de hand van een vragenlijst en wat speurwerk was het mogelijk om de juiste antwoorden te vinden. Van de 48 deelnemers hadden 34 kinderen alle vragen goed beantwoord. Bijgevolg was de schiftingsvraag “Hoeveel voorwerpen bezit het museum betreffende de jaren ’50 en ’60?” doorslaggevend. De drie jongeren die het beste hadden gegist naar het aantal voorwerpen (271) werden uitgenodigd en kregen een leuk presentje mee naar huis. De winnaars zijn Yente van Helden (10) uit Overpelt, Haley Evers (12) uit Achel en Rune van Helden (11) uit Overpelt.(Foto Geert Stevens)

Albert Straetemans overleden

Woensdag 29 juni 2022
Pelt - Albert Straetemans overledenMaandag is de in Neerpelt woonachtige Albert Straetemans overleden, de echtgenoot van Toke Heijlen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - Bellen aan het stuur: 1.040 rijbewijzen afgepaktZoomTijdens de GSM-actie van 16 mei tot en met 12 juni 2022 heeft Parket Limburg in totaal 585 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, waarvan 130 tijdens de twee nationale actiedagen van 17 en 18 mei. Nadien, en ondanks alle waarschuwingen werden nog er nog 455 ingetrokken. 
De bestuurders van wie het rijbewijs werd ingetrokken zullen zich in september en oktober moeten verantwoorden voor de politierechter. Zij riskeren boetes van 240 tot 4000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar.
Uit de resultaten van de actie blijkt eens te meer dat gsm-gebruik achter het stuur een hardnekkige gewoonte is. Volgens berekeningen van VIAS worden hierdoor 50 doden en 4.500 gewonden per jaar veroorzaakt. Dit is vermijdbaar en daarom zal het Parket Limburg deze actie geregeld herhalen.
In de jongste editie van "De Drei Boge", het kwartaalblad van de Erfgoed-Heemkring Neerpelt, wordt een verhaal gewijd aan de familie Deblier, met als exponent Willy Deblier.
Willy stierf in 1996 op 86-jarige leeftijd nadat hij gedurende decennia de toenmalige BSP in Neerpelt had rechtgehouden. Hij was vrij populair, mede door zijn werk bij De Voorzorg en het feit dat hij jarenlang café De Witpen had, van duivenbond "'Naar Wijd en Zijd". Bovendien was hij een goede voetballer.
Oorspronkelijk kwam de familie uit het gehucht Blier van de gemeente Erezée in de Ardennen, niet ver van Durbuy. Daar staat nog "Chateau de Blier", een mooi kasteel dat nu voor 1,2 miljoen te koop staat. Een afstammeling, Nicolas De Blier, schopte het zelfs tot generaal bij de Spanjaarden ten tijde van Albrecht en Isabella.
Verder in "De Drei Boge" - dat we slechts met vertraging hebben kunnen lezen, waarvoor onze excuses - weer een verhaal van dokter Vinken zaliger over de Statiestraat in 1929, het wapenschild van de familie Purnal en de hostiebakkerij destijds bij de Norbertinessen.
De Drei Boge, p/a Beukenlaan 16, 3910 Pelt, 10 euro per jaargang van vier nummers - info[!]heemkringneerpelt.be.
Radio en TV
Pelt - Daan Masset verlaat Radio 2 LimburgZoomZonet kondigde Daan Masset op Radio 2 in Limburg aan dat hij komende vrijdag 1 juli voor de laatste keer Start Je Dag presenteert. Twaalf jaar lang (om precies te zijn: elf jaar en zes maanden) stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma’s maken voor Radio 2. “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen. En dat twaalf jaar op de grootste zender van het land én in het prachtige Limburg, mijn eigen provincie die me bijzonder na aan het hart ligt. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om uit te groeien tot de radiomaker die ik nu ben", vertelt Daan. (foto VRT)
Weerbericht
Pelt - Zomerse temperaturen, daarna minder warmMet drukstijgingen blijft het een etmaal droog en is er veel zon. De temperaturen gaan dan ook flink de hoogte in. Na de doortocht van een actieve storing op donderdag met flink wat hemelwater en mogelijk onweer, wordt het tijdelijk koeler. In het weekend gaat het kwik echter opnieuw de hoogte in.
Vandaag is een zomerse dag bij maxima rond 25 graden en er zijn nauwelijks wolken. Later op de dag zijn hier en daar enkele stapelwolken mogelijk, maar die hinderen de zon nauwelijks. De wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Zesdeklassers van SHLille nemen afscheidZoomGisteravond was het de beurt aan de zesdeklassers van Basisschool Helibel SHLille om hun getuigschrift in ontvangst te nemen. Tijdens de proclamatie gaven de leerlingen het beste van zichzelf. Met dans, liedjes, speeches en acrobatie werd het een rijk gevulde avond. Daarna volgde nog een receptie die aangeboden werd door het oudercomité. Nog een dikke proficiat aan de zesdeklassers! (Foto Rik Vander Sanden)  Meer foto's

Op stap met Tschu Tschu

Dinsdag 28 juni 2022
Pelt - Op stap met Tschu TschuZoomZoals elk jaar op het einde van het schooljaar mochten de kleuters van De Linde met de Lommelse Tschu Tschu een rondritje maken door (Over)Pelt. Er werd onderweg gestopt in het speeltuintje in het Lindel waar de kinderen even konden spelen. Daarna werden ze weer naar de school gebracht. Dat de kindjes dit een leuke activiteit vonden hoeft niet gezegd...

Waterlek in de Fabrieksstraat

Dinsdag 28 juni 2022
Pelt - Waterlek in de FabrieksstraatIn Lommel-Barrier en Overpelt-Fabriek hadden verbruikers vandaag te lijden onder een storing in de waterleiding. In de Fabrieksstraat was er een groot lek ontstaan. Technici kwamen ter plaatse om het te lokaliseren te herstellen, maar inwoners kampten nadien nog een tijdje met bruin water dat uit de kraan kwam.  
Pelt - Ze wonnen een workshop 'striptekenen'ZoomHet vierde leerjaar van de Corneliusschool (foto) won een workshop 'striptekenen', gegeven door tekenaar Bart Proost. De kinderen vonden het een boeiende en leerrijke ervaring!
Esperanza Pelt versterkt zich met Murat Kocak. De 36-jarige middenvelder komt over van KFC Houtvenne en speelde voordien o.a. bij Berchem Sport, Willebroek en KFC Zwarte Leeuw. Kocak volgt zijn trainer, die ook naar Esperanza vertrok.
Pelt - Geslaagd buurtfeest van de kapellenbuurtZoomAfgelopen zaterdag mochten de buurtbewoners van de kapellenbuurt na twee jaar nog eens aan de feesttafel zitten. En met reden dat het een feest was! Want de kapellen, gelegen aan het kruispunt Sint-Jansstraat - Zeldertstraat werden door de voorzitter van de buurtvereniging officieel ingehuldigd na een renovatie die maar liefst vijf jaren duurde. In 2017 werd er begonnen aan de Lourdeskapel. Zowel de binnen- als de buitenkant werd grondig aangepakt. Eenmaal hiermee klaar stond het vizier (…) Het hele nieuwsbericht
Geslaagd buurtfeest van de kapellenbuurtGeslaagd buurtfeest van de kapellenbuurt
Zoom
Pelt - Supergezellig schoolfeest bij Helibel HerentZoomGisternamiddag vierde Helibel-Herent het schoolfeest met een fietsfotozoektocht, een leuke fietstocht in en rond het Herent waarmee mooie prijzen te winnen waren. Daarna konden de ouders en familieleden verfrissing zoeken en uitblazen op het terras op de schoolplaats, terwijl de kinderen hun energie nog verder kwijt konden in de verschillende spelletjes en springkastelen op de grote speelplaats. Een leuke en supergezellige namiddag bij Helibel-Herent! (Jochen Heyligen - foto's Deborah Porcu)
Supergezellig schoolfeest bij Helibel HerentSupergezellig schoolfeest bij Helibel Herent
Zoom

Agnes Bonten overleden

Maandag 27 juni 2022
Pelt - Agnes Bonten overledenIn Leopoldsburg is vandaag Agnes Bonten overleden, de weduwe van Georges Leijnen. Ze was afkomstig van Stramproy ( Ned.) en werd 77 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Weer zes wolvenwelpen

Maandag 27 juni 2022
Pelt - Weer zes wolvenwelpenZoomWolvin Noëlla heeft dit jaar minstens zes welpen op de wereld gezet. Dat blijkt uit recente beelden van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap Natuur en Bos. Daarmee zijn er op dit moment in totaal minstens tien wolven in Limburg: naast de minstens zes nieuwe welpen de twee jaarlingen - die ten laatste volgend jaar vertrekken - en twee ouderdieren.
(Foto INBO & Natuur en Bos)

Zebracinema: 'El Buen Patron'

Maandag 27 juni 2022
Pelt - Zebracinema: 'El Buen Patron'Zoom"El Buen Patron" - Fernando Léon de Aranoa - Spanje - 120′
De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Alles in zijn familiebedrijf dat industriële weegschalen produceert, moet hiervoor gesmeerd lopen. Maar Blanco's perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire. (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen boom: twee gewonden

Maandag 27 juni 2022
Bij een verkeersongeval in de Zandstraat zijn zaterdagavond rond 20u een man en een vrouw uit Pelt, beiden dertigers, gewond geraakt. Hun auto kwam er tegen een boom terecht. De twee kinderen van 5 en 8 jaar bleven nagenoeg ongedeerd.
Kerk
Pelt - Limburgse gelovigen laten zich horenBij Limburgse gelovigen leeft de duidelijke vraag om het gewijde ambt open te stellen voor gehuwden en voor vrouwen. Men vraagt dit niet omdat men denkt dat daarmee de problemen rond het priestertekort opgelost zouden zijn maar wel omdat dit meer blijk zou geven van gedeelde verantwoordelijkheid en een modernere visie op het ambt in de Kerk. Dat blijkt uit gesprekken in het kader van het synodaal proces in het bisdom Hasselt. Dat proces kaderde in het vorig jaar gelanceerde verzoek van paus (…) Het hele nieuwsbericht

Hóór liek ne gorilla

Maandag 27 juni 2022
Pelter Hükske
Pelt - Hóór liek ne gorillaZoomSoms keumet er oêt zonder degge’r êrg in het… Had ullie goe, en tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Bezoek aan de Floriade

Zondag 26 juni 2022
Pelt - Bezoek aan de FloriadeZoomHet zijn drukke dagen bij Tuinhier 't Hent-Lille. Gisteren reisde een gezelschap tuinders van Pelt naar Almere voor een bezoek aan de Floriade Expo. Deze wordt slechts om de 10 jaar georganiseerd. Op het 60 hectare grote domein waren Nederlandse maar ook vele internationale paviljoenen opgebouwd rond 4 thema's: meer groenvoorziening, betere voedselvoorziening, bewuster leven en slimmere energievoorziening.
De Floriade loopt nog tot 9 oktober, nadien wordt het domein een stadswijk Hortus met behoud van de gebouwen en de gridstructuur.
Op de terugweg hield het gezelschap halt voor een heerlijk driegangenmenu. (Fons Thijs)
Pelt - Limburgs tenniskampioen bij de U11/4ZoomElla Schuurmans en Gitte Overath speelden vandaag Limburgs kampioen tennis bij de U11/4 op de terreinen van de tennisclub in Hamont. In augustus gaan ze de Limburgse eer verdedigen in de nationale ronde. HTC Hamont is trots op haar topteam. Fijn om te winnen op eigen terrein!
Pelt - Zomerse afsluiter bij De 4 JaargetijdenZoomHet seizoen van De 4 Jaargetijden werd vandaag zomers afgesloten met talent van eigen bodem: de Lilse saxofonist Pieter Pellens bracht samen met Anastasia Kozhushko op piano enkele prachtige werken uit hun repertoire. Afsluiten deden ze met “Histoire du Tango” van Piazolla. De 4 Jaargetijden bedankt al haar trouwe concertbezoekers en partners voor het afgelopen seizoen. Op zondag 16 oktober wordt het 20-jarig bestaan van de concertorganisatie besloten met een feestelijk concert in het Dommelhof.

Morgen Limburgse molendag

Zaterdag 25 juni 2022
Pelt - Morgen Limburgse molendagZoomMorgen is het Limburgse molendag. De Peltse molens zullen dan vrij te bezoeken zijn. Dat geldt ook voor het Molenmuseum in Overpelt. De vrijwillige molenaars zullen je begeleiden tijdens het bezoek. Op de foto de Lilse Meulen. (Ludo Hurkmans)
Pelt - De eerste heivlinder van het seizoenZoom Paul Vangerven fotografeerde de eerste heivlinder die dit nieuwe seizoen gezien werd in het Hageven. Deze vlinder wordt Europees beschermd en heeft sterk te lijden van de stikstofdepositie waardoor de heide - levensnoodzakelijk voor de heivlinder - verzuurt en verruigt. (Foto Paul Vangerven)

Mijmeringen van een fietser

Zaterdag 25 juni 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Mijmeringen van een fietserHet begin van de week. Het ging warm worden vandaag, hadden zowel Frank als Sabine voorspeld. Erg warm.
Ik wou nu eindelijk wel eens een dagje fietsen. Allerlei omstandigheden hadden dat voordien vakkundig verhinderd: er waren telkens weer dringender prioriteiten. En als je vroeg genoeg vertrekt, is het nog niet zo drukkend warm.
De fiets op dus. Waarheen? Het grootste deel van Nederland ligt nog wat noordelijker op de kaart van Europa dan Lommel. En hoe noordelijker, des te kouder, herinnerde ik me (…) Het hele nieuwsbericht
De insolventiekamer van de Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Platinum Stable en Beatz4Events, beide uit Pelt.
Pelt - Metallic-dames 45-2 provinciaal kampioenZoomDe dames 45-2 van Metallic Tennis Club zijn gisteren in hun categorie kampioen van Limburg geworden in Bilzen. Het waren superspannende wedstrijden bij sauna-achtige temperaturen. Dikke proficiat aan het hele team!

Nieuwe boeken in de bib

Vrijdag 24 juni 2022
In de gemeentelijke bibliotheek zijn er weer heel wat nieuwe boeken binnengekomen.
Volwassenen fictie:
Gewetenloos/ Karen Slaughter
De regenboog van Ferry Lane/ Nicola May
Bramenweelde/ Irene Hannon
Stikdonker/ Faber&Pedersen
Het geheim van Gent/ Steve Berry
Het recept van dromen/ Farina Eden
Serpent/ Silje Ulstein
Kom eens gauw/ M.J. Arlidge
Adempauze/ Anja Feliers
Hebzucht/ Erin Young (…) Het hele nieuwsbericht

Okra 't Hènt trok naar Herten

Vrijdag 24 juni 2022
Pelt - Okra 't Hènt trok naar HertenZoomEr zijn herten en er zijn reeën. Er is ook Herten in Duitsland, Herten in de buurt van Wellen en Herten bij Roermond, in Nederland. De fietsvrienden van Okra 'T Hent trokken daar dat laatste oord voor een driedaagse fietstrip. Herten bij Roermond heeft prachtige jachthavens, daarvoor alleen al, want die heb je in het Hènt niet. Ondertussen zijn de fietsers al terug thuis, maar de trip naar Herten was een zeer geslaagde driedaagse, zeggen ze. En ze bedanken langs deze weg Jos & Magda voor de mooi uitgestippelde fietstochten. Bij deze! (Maria Goukens)
Pelt - Fietspaden Grote Baan medio augustus klaarZoomKomende maandag schuiven in Houthalen-Helchteren de werken aan de nieuwe fietspaden op naar de drie laatste zones aan de oostkant van de Grote Baan, waar het verkeer richting Hechtel-Eksel rijdt. Vanaf begin augustus krijgt ook de rijweg aan de oostkant van de Grote Baan een nieuwe asfaltlaag. Volgens de huidige planning zijn de fietspaden tegen midden augustus volledig klaar voor gebruik.
In de vierde fase werkt de aannemer aan de fietspaden in drie zones: van de Koolmijnlaan tot de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Dames Pelter PC interclubkampioenZoomDe dames van Pelter PC werden Limburgs kampioen tijdens de provinciale interclubbeker. Ze waren zonder verwachtingen naar Genk vertrokken omdat ze samen met de jeugd moesten spelen. De vreugde was dan ook enorm toen ze de titel binnen haalden.
Varkensbedrijven met de hoogste stikstofimpact op natuur kunnen vervroegd stoppen en op vrijwillige basis intekenen op een (gedeeltelijke) stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. De Vlaamse regering keurde vandaag op voorstel van minister Zuhal Demir en minister van Landbouw Jo Brouns de technische details goed voor zo’n regeling. Die wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens en aan de Raad van State. Tegelijk wordt de goedkeuring van de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Extra dag verlof voor personeel NoorderhartZoomGisteren mocht voor het personeel van Noorderhart Mariaziekenhuis en Noorderhart Revalidatie & MS eindelijk de druk van de ketel, na dat gevecht van meer dan twee jaar tegen corona. Meer dan 700 medewerkers kwamen samen in Mol voor een Midsummer After Work-editie. De temperaturen liepen hoog op en er werd genoten van lekkere foodtrucks, een optreden van Frankenstijn ft. SaxyBeanz en een afterparty met DJ Prosit. Kers op de taart was de aankondiging van algemeen directeur Hans Ramaekers die de medewerkers een extra dag verlof schonk. Hans Ramaekers: “Wij hebben onze medewerkers de afgelopen jaren keihard zien werken. Dit willen we nu belonen door hen een extra 'dankdag' aan te bieden. Iedere medewerker kan deze dag vrij inzetten. Hiermee willen wij aantonen dat wij het werk van onze medewerkers enorm appreciëren. Wij vinden dat zij deze extra dag verlof verdienen.”
Pelt - Ze speurden naar goede voetballersZoomGisteren kwamen oud-prospectoren van Voetbalbond Limburg bijeen in Pelt. Van de groep was Frido Winters uit Achel 20 jaar hoofd van de prospectie Noord-Limburg. Bij een hapje en een drankje werden tal van voetbalverhalen verteld en zeker kwamen de namen boven van talentvolle Noord-Limburgse voetballers die toppers werden in de hoogste reeksen van het Belgisch voetbal. (RW)
Het is maar dat je 't weet
Vlaanderen kondigt aan dat vanaf 1 juli 2022 het maximaal renteloos te ontlenen bedrag wordt verhoogd tot 60.000 euro per wooneenheid. De maximale looptijd wordt verlengd van 10 naar 25 jaar. De doelgroep zal afgestemd worden op de laagste en middelste inkomens van de aangekondigde 'Mijn Verbouwpremie'. Daarnaast komt er ook een eengemaakte premie voor energiebesparende investeringen. 'Mijn Verbouwpremie' gaat vanaf 1 juli in voege en kan officieel en enkel digitaal aangevraagd worden vanaf 1 oktober. Alle info vind je op de website van Energiehuis Limburg.

Diny Gijsbers overleden

Donderdag 23 juni 2022
Gisteren is Diny Gijsbers overleden, de weduwe van Jacobus Van Baelen. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Okra fietste naar Tongerlo

Donderdag 23 juni 2022
Pelt - Okra fietste naar TongerloZoomVandaag fietste OKRA Neerpelt-centrum naar Tongerlo, bij Bree. Het weer vroeg er om: een heerlijk zonnetje was weer van de partij. Na het terrasje en het eten van het lunchpakket werd de terugweg aangevangen met nog een tussenstop in Kaulille waar we precies op tijd waren om te schuilen voor een stevige bui. Maar na regen komt weer zonneschijn en konden wij onze tocht verder zetten.
Overigens heeft OKRA Pelt een vijfdaagse all-in busreis georganiseerd naar Groningen. Van 30 augustus t/m 3 september. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie stuur een mailtje naar lbrebels[!]skynet.be. (Jan Vandersanden).
Komend weekend wordt het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg in Hasselt vernieuwd. Tijdens de werken zal het onmogelijk zijn om op het kruispunt links af te slaan. Dat geldt voor het verkeer uit alle rijrichtingen. Er zijn omleidingen aangeduid.

Simsalabim - en 't is vakantie!

Donderdag 23 juni 2022
Pelt - Simsalabim - en 't is vakantie!ZoomHet is weer de laatste (volledige) week van het schooljaar, ideaal om de leerlingen van de 2e en 3e leerjaren te laten kennismaken met de Kunstacademie. De leraren van de Kunst Academie Noord Limburg speelden voor hen een reeks voorstellingen van 'Simsalabim'. Over poppen die gaan dansen en oude fotoportretten die tot leven komen... tot de heks komt opdagen. Maar liefst 1.975 leerlingen uit Oudsbergen, Bocholt, Peer, Lommel, Pelt, Hechtel-Eksel en Hamont-Achel kwamen kijken. (Foto's Albert Loos)Meer foto's

Pol Put overleden

Donderdag 23 juni 2022
Pelt - Pol Put overledenIn Hamont-Achel waar hij woonde is dinsdag Pol Put overleden, de echtgenoot van Tresia Panis. Hij was 87 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Op de fiets dwars door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis trappen. Dat kan met vijf nieuwe fietsroutes langs bijzondere historische locaties in Nederlands-Limburg. Tijdens het fietsen komt de Limburgse geschiedenis tot leven. Dankzij de speciale Archeo Route Limburg 2.0 komen fietsers namelijk via 3D-technieken en augmented reality oog in oog te staan met archeologen en hun vondsten. Meer info

Johanna de Heer overleden

Woensdag 22 juni 2022
Pelt - Johanna de Heer overledenIn Pelt is gisteren Johanna de Heer overleden, de weduwe van Evert Nolde. Ze was afkomstig van Rotterdam en werd 85 jaar. De uitvaart zal in besloten kring gehouden worden. Begroeting: zondag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Heren 70 Limburgs kampioen

Woensdag 22 juni 2022
Pelt - Heren 70 Limburgs kampioenZoomDe Heren 70 van de Neerpeltse Tennisclub zijn Limburgs kampioen geworden in het dubbelspel. In de finale versloegen ze Lummense tennis met 4-0. Op de foto, vlnr: Leon Vanderstraeten, Jean Dilissen, Cyriel Renckens, Edgard Veekmans, Jos Fransen, Guido Hendriks, Ton Winkens. Niet op de foto: Paul van de Broek.
De scholengroep WICO kan volgend jaar 240.000 euro besteden om de doeleinden van haar Erasmus+-programma te realiseren. Dat is mogelijk geworden omdat de scholengroep sinds vorig jaar houder is van een Erasmus+-accreditatie waardoor ze makkelijker toegang heeft tot de budgetten van dat uitwisselingsprogramma.
Enerzijds zal het geld gaan naar leerlingenmobiliteiten in de vorm van buitenlandse stages of groepsuitwisselingen. Zo trekt een groep tweedejaars van de Juniorcampus volgend (…) Het hele nieuwsbericht

Op bezoek in het Overkop-huis

Dinsdag 21 juni 2022
Leerlingen van de campus Vox - Shift Pelt brachten vorige week een bezoek aan het OverKop-huis in Lommel. Daar kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kunt doen op professionele therapeutische hulp. (Ingez.)

Fietsexamen in het Lindel

Dinsdag 21 juni 2022
Pelt - Fietsexamen in het LindelZoom Vandaag hadden de leerlingen van het zesde leerjaar fietsexamen door de straten van het Lindel. De mannen van de KWB en enkele ouders staken hierbij een handje toe. Elk kind kreeg een individuele begeleider achter zich met de fiets. Links en rechts afslaan, voorrang van rechts geven,... het werd allemaal gecontroleerd. Alle leerlingen zijn geslaagd, klaar om volgend schooljaar al trappend naar de middelbare school te gaan!

Fietstweedaagse in Achel

Dinsdag 21 juni 2022
Pelt - Fietstweedaagse in AchelZoomIn het weekend van 9 en 10 juli organiseert W.T.C. Kranig Vooruit uit Hamont–Achel weer de Fietstweedaagse. Er kan gekozen worden voor 40 of 60 km en ook is er een route van 25 km, die erg geschikt is voor een gezin met kinderen. Op zaterdag wordt er gestart tussen 9.00 uur en 16.00 uur en op zondag tussen 9.00 en 15.00 uur. Er kan één dag gefietst worden of beide dagen. Start je op beide dagen dan doe je gratis mee aan een tombola wanneer je op zondag bij de trekking om 18.00 uur aanwezig bent.
Vertrek en eindpunt bij gemeenschapscentrum Michielshof, Michielsplein 3, in Hamont-Achel. Deelname 4,50 euro (en kinderen tot 12 jaar 2 euro) per dag incl. consumptie. Meer info:  www.wtckranigvooruit.be of mail naar club[!]wtckranigvooruit.be. (Archieffoto)

Warm, maar onweersdreiging

Dinsdag 21 juni 2022
Weerbericht
Pelt - Warm, maar onweersdreigingDe volgende dagen wordt warme, maar onstabiele lucht vanuit het zuiden naar onze streken aangevoerd. Een depressie over het zuiden van Europa is verantwoordelijk voor een toenemende onweersdreiging. Vooral op vrijdag zijn er pittige onweersbuien mogelijk. In het weekend blijft het eerder wisselvallig, maar wordt het minder warm.
Vandaag is de langste dag van het jaar, maar dat wil niet zeggen dat we ook het meeste zonlicht hebben. Integendeel, wolkenvelden verstoppen de zon vaak in de (…) Het hele nieuwsbericht

Chel Gielen overleden

Dinsdag 21 juni 2022
Pelt - Chel Gielen overledenZondag is Chel Gielen (96) overleden, de echtgenoot van Drika Bosch. Hij was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en gewezen dijkwachter in Lozen. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiale kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove.

Marina Vrijsen overleden

Maandag 20 juni 2022
Pelt - Marina Vrijsen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Marina Vrijsen overleden, de echtgenote van Ludo Luijckx. Ze was afkomstig van  Kleine-Brogel en werd 71 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19.30-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Vrouw (31) gewond bij botsing

Maandag 20 juni 2022
Deze voormiddag botsten een auto en een lichte vrachtwagen op het kruispunt van de Langstraat en de Kapelstraat in Overpelt. Daarbij is een 31-jarige vrouw gewond geraakt.

Inbraakpoging in Leopoldlaan

Maandag 20 juni 2022
Onbekenden poogden in te breken in een appartement aan de Leopoldlaan in Overpelt. Zij slaagden niet in hun opzet.

80 jaar tennisclub Metallic

Maandag 20 juni 2022
Pelt - 80 jaar tennisclub MetallicZoomGisteren vierde de Koninklijke Tennisclub Metallic haar 80-jarig bestaan. De dag werd gevuld met gezellige padel en ouderwetse witte retrotennis. Een sportieve dag die uitbundig gevierd werd en de club waardig in de bloemetjes heeft gezet. Metallic ontstond tijdens de bloeitijd van de zinkfabriek in Overpelt-Fabriek.

Zebracinema: 'Belfast'

Maandag 20 juni 2022
Pelt - Zebracinema: 'Belfast'Zoom"Belfast" - Kenneth Branagh - GB - 2021 - 98'
"Belfast" werd geschreven en geregisseerd door Kenneth Branagh en is een aangrijpend verhaal over liefde, vreugde en verlies in het leven van een jongen die opgroeit met de muziek en de sociale onrust van het eind van de jaren zestig. De cast bestaat onder meer uit de voor een Golden Globe genomineerde Caitriona Balfe, Oscarwinnares Judi Dench, Jamie Dornan, Ciaran Hinds en de tienjarige Jude Hill. In de film spelen Dornan en Balfe een gepassioneerd echtpaar uit de arbeidersklasse dat betrokken raakt bij de onlusten en zien we Dench en Hinds als scherpzinnige grootouders. De film is gebaseerd op Branagh's eigen kindertijd.
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Hier tickets reserveren

Ne riêke weduwenèèr

Maandag 20 juni 2022
Pelter Hükske
Pelt - Ne riêke weduwenèèrZoomLieske stit op trouwe. Mer heur ma, die heget er nie zoe op. Ze vindt dieje Gerard veul te aauwd vur Lieske. Lüstert… En had ullie goe! Tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Weldra aftreden van paus Franciscus?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Pelt - Oud-leiding van KSA Lindel ging weer op kampZoomAfgelopen weekend kon de oud-leiding van KSA Lindel-Hoeven nog eens op hun jaarlijks kampweekend gaan, dit jaar naar kampplaats ’t Witgoor in Wuustwezel. Vrijdagavond stond er een verkenningstocht op het programma en zaterdag een wandeltocht met tochttechnieken, met een bezoek aan ’t Kotje der herinnering, waar ze warm ontvangen werden door ook een oud-KSA-er: Frans Jochems. Later in de namiddag en avond werden herinneringen opgehaald en cornhole gespeeld op eigengemaakte planken. Zondagvoormiddag waren ze te gast bij de petanqueclub van Kalmthout. Na een etentje ging het moe maar voldaan terug richting Lindel-Hoeven. De voorbereidingen voor volgend jaar zijn al begonnen!
Pelt - Okra Pelt fietste naar MeeuwenZoomOnder een stralende zon reed de fietsgroep van Okra Neerpelt-centrum eerder deze week naar de Bullenschool in Meeuwen. Na een heerlijk en groot stuk Limburgse vlaai en koffie volgde er op de terugtocht naar Pelt nog een terrasje in Peer. Volgende week donderdag is Tongerlo in Bree de bestemming. (Jan Vandersanden)
Peltenaar Zizou Bergs heeft in het Britse Ilkley zijn vierde Challengertitel gewonnen. In de finale versloeg hij de Amerikaan Jack Sock in drie sets: 7-6, 2-6 en 7-6.
Tijdens de slotplechtigheid werd ook bekendgemaakt dat Zizou een wildcard krijgt voor het tennistoernooi van Wimbledon. "Een droom wordt realiteit!" zegt Zizou. 
Pelt - Nieuwe spoorlijn Balen-Neerpelt geplandZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Frisser maar dan weer warmer

Zondag 19 juni 2022
Pelt - Frisser maar dan weer warmerNa de doortocht van een storing vandaag stroomt gevoelig koelere lucht over onze streken. Na het weekend gaat het op en af met het kwik, de ene dag normale temperaturen, de andere zomerse. Zo is het ook met het weerbeeld, de ene keer zon, de andere keer buien. 
Vandaag is het wisselend bewolkt en drukkend warm. In de loop van de latere ochtend of middag komen er plaatselijke buien opzetten. Een donderslag is daarbij mogelijk. Het kwik kan nog oplopen tot 25 graden, maar na de doortocht van (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Nieuwe muzikanten bij de jeugdfanfareZoomIn september zijn ze gestart met de instrumentenlessen en nu spelen ze al mee met de jeugdfanfare van Overpelt! Nathan, Casper, Marianne, Emily, Dries, Cara en Floor zullen op 26 juni al hun eerste concertje spelen tijdens ‘Toeters en Bellen’, de workshop van de jeugdfanfare waar alweer een nieuwe generatie blazers en slagwerkers verwelkomd zal worden. Iedereen die altijd al eens in een orkest wilde meespelen of die de enthousiaste jeugdfanfare aan het werk wil zien, is welkom aan De Reppe. Meer info: www.fanfareoverpelt.be.

De hakken in het zand

Zaterdag 18 juni 2022
Pelt - De hakken in het zandZoomMen zegt soms: "Hij zette zijn hakken in het zand". Dat is wat er vandaag gebeurde tijdens een springtornooi in SenTower Park in Oudsbergen. Een paard wou niet springen en zette zijn voorste benen in het zand. De achterste - dat was wat moeilijker... (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Hitte duwt fietspad omhoog

Zaterdag 18 juni 2022
Door de verzengende hitte is het fietspad op de Astridlaan in Overpelt op twee plaatsen omhoog gekomen. De nodige signalisatie is aangebracht.

Code oranje voor hitte

Zaterdag 18 juni 2022
Pelt - Code oranje voor hitteVandaag wordt het warm, erg warm, met in de Limburgse Kempen temperaturen tot 35 graden en mogelijk zelfs meer. Daarom heeft het KMI, alleen voor Limburg, code oranje voor hitte afgekondigd. Dat moet mensen attent maken voor de gevolgen van de hitte en zeker extra aandacht geven aan kleine kinderen en senioren, niet alleen om ze uit de zon te houden maar ook om ze voor uitdroging te behoeden.
Peltenaar Zizou Bergs heeft zich vandaag geplaatst voor de halve finales op het tennistoernooi van het Britse Ilkley. Hij had zich na de twee kwalificatierondes geplaatst op de hoofdtabel - door o.m. Ruben Bemelmans uit te schakelen - en won in de kwartfinale van de Italiaan Andreas Seppi. Setstanden: 6-2, 5-7, 6-3.

Auto tegen geparkeerd voertuig

Vrijdag 17 juni 2022
Pelt - Auto tegen geparkeerd voertuigGisterenavond rond 17.45 uur is in de Kievitstraat een auto tegen een geparkeerd voertuig gereden. Daarbij is een 19-jarige vrouw gewond geraakt.

Nieuwe vennootschap: GJK

Vrijdag 17 juni 2022
Jonas Kauffman (28) uit Pelt heeft de besloten vennootschap GJK opgericht met zetel aan de Berghei. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer thermische en akoestische isolatiewerken, gevelreinigingswerken, het plaatsen van ramen, deuren, rolluiken en zonneweringen en het aanleggen van speelpleinen en sportvelden.
Pelt - Het hooikoortsfestival is begonnenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Met de fiets naar Heppeneert

Donderdag 16 juni 2022
Pelt - Met de fiets naar HeppeneertZoomDe fietsclub van Okra 't Hent ging op daguitstap naar Heppeneert. Het Maaseikse gehucht is maar een speldenprik op de kaart, televisieploegen komen er alleen als er overstromingen dreigen en de dijkmuur het dreigt te begeven. Maar het is o zo'n intiem plekje om even te verblijven. De Hentse fietsers genoten ervan en hadden bij thuiskomst alweer 80 km op de teller. PS: de vlag op de foto wapperde al, die hebben ze niet speciaal voor de Hentenaren uit de kast gehaald.

'Ergens onderweg' in KANL

Donderdag 16 juni 2022
Pelt - 'Ergens onderweg' in KANLZoomZondag was er de opendeurdag bij de KunstAcademie Noord-Limburg, maar tegelijkertijd liep ook de tentoonstelling "Ergens onderweg" van de leerlingen van de kinder- en jongerenateliers van de academie. Kinderen uit Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt hadden er hun beste beentje voorgezet. De tentoonstelling is nog open morgen/vrijdag van 9.00-17.00 uur, en volgende zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
'Ergens onderweg' in KANL'Ergens onderweg' in KANL
'Ergens onderweg' in KANL
Zoom

Fitnesscenter Studio-S failliet

Donderdag 16 juni 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van fitnesscenter Studio-S uit Pelt. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 16 juli.
De Woensdagtrappers
Pelt - Woensdagtrappers fietsten naar Meensel-KiezegemZoomMorgen is Eddy Merckx jarig en dus reden de Woensdagtrappers gisteren naar Meensel-Kiezegem, een deelgemeente van Tielt-Winge. Ze hielden even halt aan het monument dat daar ter ere van de wielerkampioen geplaatst is tegenover het geboortehuis van Eddy Merckx.
Het is maar dat je 't weet
Start je kind na de zomervakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een probeerabonnement van De Lijn aan. Daarmee kan je kind de hele maand september gratis op de bus stappen, met uitzondering van de Limburgse snellijnen met nummer 68, 178 en 179. Verder overal en altijd, zowel op schooldagen als tijdens het weekend.
Aanvragen is eenvoudig. Is je kind geboren in 2010? Dan ontving je vast al een brief van De Lijn over hoe je het gratis probeerabonnement kan aanvragen. Dat verloopt zo: (…) Het hele nieuwsbericht

Lène Spooren overleden

Donderdag 16 juni 2022
Pelt - Lène Spooren overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Lène Spooren overleden, de weduwe van Toon Spooren, die in 2018 overleed. Ze was 92 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Vier ogen zien meer dan twee

Woensdag 15 juni 2022
Vandaag gezien
Pelt - Vier ogen zien meer dan tweeZoomVandaag gezien in SenTower park in Oudsbergen. Op de foto amazone Anna-Julia Kontio en Jay Jay van de Mortelhoeve. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Georgette Heijligen overleden

Woensdag 15 juni 2022
Pelt - Georgette Heijligen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Georgette Heijligen overleden, de echtgenote van Louis Clemens. Ze was 82 jaar. De uitvaartdienst wordt in besloten kring gehouden. Begroeting: zondag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Vrouw (54) slachtoffer ongeval

Woensdag 15 juni 2022
Een 54-jarige vrouw uit Pelt is gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Zavelstraat in Zonhoven. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.15 uur.

Tropische temperaturen

Woensdag 15 juni 2022
Weerbericht
Pelt - Tropische temperaturenHet wordt warm de volgende dagen met eerst zomerse maxima, maar op vrijdag en zaterdag bereikt het kwik tropische waarden. Zondag komt er een einde aan het warme weer, wanneer een actieve storing doorheen de regio trekt met een flinke plens hemelwater. Na het weekend zijn de temperaturen opnieuw normaal voor de tijd van het jaar. 
Vandaag kan de zon de hele dag het weerbeeld overheersen. Af en toe zijn er wel enkele hogere wolkenvelden en hier en daar een stapelwolkje, maar die (…) Het hele nieuwsbericht

Een Bloemencorso-puzzel

Woensdag 15 juni 2022
Grensgevallen
Pelt - Een Bloemencorso-puzzelZoomVanaf morgen is bij de VVV-winkel in Valkenswaard de allernieuwste Valkenswaardpuzzel te koop met als thema Bloemencorso. Het is een panoramapuzzel met een oplage van 1000 stuks. De puzzel kwam tot stand in samenwerking met Bloemencorso Valkenswaard. Aan de bouwgroepen werd gevraagd een foto in te zenden van de wagen waar men het meest trots op is. Dit gebeurde allemaal in het grootse geheim. Vervolgens maakte de VVV samen met lokale illustrator Arjen Vriezekolk er een kleurrijke parade van met de mooiste wagens door de jaren heen. De puzzel kost 16,95 euro.

Truda Lemmens overleden

Woensdag 15 juni 2022
Pelt - Truda Lemmens overledenVandaag is in Sint-Huibrechts-Lille Truda Lemmens overleden, de weduwe van Jean Vanceulen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op maandag 20 juni opnieuw een vakbondsactie. Hierdoor zal er onder andere hinder zijn bij De Lijn en op de luchthaven van Zaventem. Reizigers van De Lijn checken best eerst de app of website. Verschillende vluchten op Zaventem worden afgelast en reizigers worden opgeroepen om, indien mogelijk, hun reis op maandag uit te stellen.

Vrouw (32) gewond bij botsing

Woensdag 15 juni 2022
Bij een botsing tussen twee voertuigen op de Kaulillerweg in Bocholt is een 32-jarige vrouw uit Pelt gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.45 uur.
Pelt - Marie-Jeanne Vangerven overledenGisteren is Marie-Jeanne Vangerven overleden, de echtgenote van Jean Alders. Ze was 75 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de dekenale kerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Wout Daniëls overleden

Woensdag 15 juni 2022
Pelt - Wout Daniëls overledenIn het Z.O.L. in Genk is gisteren Wout Daniëls overleden. Hij was afkomstig van Neerpelt en werd 38 jaar. Hij bezweek aan de verwondingen die hij opliep bij een ongeval op de Grote Heide. De fietser werd op 24 mei op de hoek van de Volmolenstraat en Hayenhoek door een bus geraakt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring, waarna de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Grote renovatie voor VOKA-gebouwZoom28 jaar na de officiële inhuldiging van het gebouw kiest Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een grondige renovatie van het Huis van de Limburgse Ondernemer in Hasselt. “De bestaande infrastructuur dateert van 1994 en is dus niet aangepast aan de huidige duurzaamheidsnormen. Om te kunnen groeien als organisatie is het tijd om ons gebouw klaar te maken voor de toekomst”, zegt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. “We kiezen bewust voor een duurzaam (…) Het hele nieuwsbericht

Antoon Timmermans overleden

Woensdag 15 juni 2022
Pelt - Antoon Timmermans overledenOp 11 juni is Antoon Timmermans overleden, de echtgenoot van Magda van Praet. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in crematorium Stuifduin in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in utvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Vanaf maandag werken in Waalre

Woensdag 15 juni 2022
Grensgevallen
Pelt - Vanaf maandag werken in WaalreMaandag beginnen in Waalre werken voor de herinrichting van de Eindhovenseweg en het centrum van Aalst. De werkzaamheden starten vanaf de Valkenswaardseweg. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer.
Grensgevallen
Pelt - Man zwaargewond op MaastrichterwegBij een zwaar verkeersongeval op de Maastrichterweg in Valkenswaard is afgelopen nacht een jonge chauffeur, van wie geen woonplaatsgegevens bekend zijn gemaakt, zwaargewond geraakt. Na een slippartij belandde zijn wagen tegen enkele bomen die door de klap afbraken. De bestuurder werd uit de auto geslingerd. Hij bleek vooral zwaar hoofdletsel te hebben opgelopen en werd naar een ziekenhuis in Tilburg overgebracht.
Pelt - Fietsertje gewond in BroesveldstraatZoomIn de Broesveldstraat is vanmorgen een fietsertje van 12 jaar lichtgewond geraakt toen het werd aangereden door een auto die wilde afslaan en het kind niet had opgemerkt.  
Pelt - Nieuwe bezoekuren in Noorderhart MariaziekenhuisVanaf vandaag veranderen de algemene bezoekuren in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Voortaan mag men daar patiënten bezoeken tussen 15 en 20 uur. De volledige bezoekregeling is te vinden achter deze link.

Doe mee aan de Sportmix!

Dinsdag 14 juni 2022
Sportregio Noord-Limburg organiseert voor de eerste maal Sportmix, een sportieve namiddag voor groot en klein. Tijdens deze sportnamiddag kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders sporten. Het is voor alle leeftijden. Schrijf je in en beleef een leuke en sportieve namiddag waarin je kennis maakt met verschillende sportactiviteiten waaronder dans, hindernissenbaan, koetsentocht, zoektocht en andere creatieve bezigheden zoals Legobouwen,...
Sportmix in 2022 gaat door op zaterdag 18 juni van 13.00 tot 16.00 uur in sporthal De Koekoek, Grevenbroekstraat 11 in Hamont-Achel. Aanmelden kan tussen 13.00-14.30 uur. Voorinschrijven kost € 4 per duo (inclusief ijsje) en kan tot 15 juni (via sport[!]hamont-achel.be. Gevraagd worden de naam (van de groot)ouder, de naam van het kind + leeftijd, het adres en het telefoonnummer. ter plaatse inschrijven kost  € 5 per duo (inclusief ijsje).

Nieuwe vennootschap: Adato

Dinsdag 14 juni 2022
Birgit Vanvuchelen (31) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Adato opgericht met zetel aan de Roosendijk in Neerpelt. Tot het doel van vennootschap behoren onder meer het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van (interieur)architect en fotografische activiteiten.
Pelt - Veel belangstelling voor moestuinlesZoomEr was donderdag vanuit Tuinhier Overpelt veel belangstelling voor een praktische les tuinieren in de tuin bij Henri Kuppens. Iedereen wil tegenwoordig wel gezonde groenten uit eigen tuin. De aanwezige Tuinhierders luisterden aandachtig naar de uitleg van Willy Claesen. Na de 'les' bleven leden nuttige weetjes en tips met elkaar uitwisselen. Het was een leerrijke les op een mooie lente-avond. Een waardige afsluiter van het voorjaar. In juli en augustus zijn er geen lesavonden maar kunnen de leden weer deelnemen aan een fietsfotozoektocht en een (langere) fietstocht. En in september begint er weer een drukke tijd met lesavonden, uitstappen, bloemschikken en kruidenlessen.
Pelt - Ferm Grote Heide vierde eeuwfeest (+2)ZoomAfgelopen zaterdag konden de dames van Ferm Grote Heide eindelijk het eeuwfeest vieren - plus twee jaar daar bovenop, vanwege corona. Het feest begon met een viering in de kerk, gevolgd door een receptie. Tijdens het avondfeest werden de bestuursleden in de bloemen gezet (foto). (Liesbeth Slegers)

Mia Winters overleden

Maandag 13 juni 2022
Pelt - Mia Winters overledenIn Pelt is zaterdag Mia Winters overleden, de echtgenote van Adriaan Soetens. Ze was afkomstig van Kleine-Brogel en werd 90 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begraving op de begraafplaats aan de Roosendijk in Pelt vinden plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Pelt - Weer goud en zilver op BK voor BalabkinaZoomAfgelopen weekend vond in het Olympic-stadion in Brugge het BK-Masters atletiek plaats. Maar liefst 389 atleten namen er deel aan 244 titelwedstrijden. Peltse Yevgenia Balabkina liep er zaterdag de 100m en de 200m. In de 100 meter kroonde ze zich knap tot Belgisch kampioene en veroverde ze het goud in een tijd van 12.78. Voor de 200 meter haalde ze zilver in een persoonlijke besttijd van 26.76. Gefeliciteerd!

Zebracinema: 'Flee'

Maandag 13 juni 2022
Pelt - Zebracinema: 'Flee'Zoom"Flee" - Jonas Poher Rasmusse - Denemarken - 90′
Hoewel de Afghaanse vluchteling Amin succesvol is in zijn carrière en gelukkig in de liefde, lijkt hij maar geen rust te kunnen vinden. Het geheim dat hij al meer dan twintig jaar met zich meedraagt, dreigt alles uit balans te gooien. Bij goede vriend en filmmaker Rasmussen besluit hij eindelijk zijn hart te luchten met de belofte dat hij volledig anoniem kan blijven. Rasmussen zorgt daarvoor door zijn soms razend spannend, soms ontroerend verhaal te tonen in handgetekende 2D-animaties. De animatiedocu kreeg drie Oscarnominaties en won de publieksprijs op het MOOOV Filmfestival dit jaar.
Morgen om 20.15u in Dommelhof - Hier tickets reserveren
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse regering heeft een pakket met studiemaatregelen voor het hoger onderwijs definitief goedgekeurd. Alle studenten die starten vanaf academiejaar 2023-2024 zullen op het einde van hun 2de jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit hun 1ste jaar. Als dat niet lukt, dan kunnen ze bij hun instelling niet opnieuw inschrijven voor dezelfde opleiding. Deze zogenaamde ‘knip’ moet een einde maken aan de situatie waarbij studenten sommige vakken maar blijven meesleuren, waardoor ze (…) Het hele nieuwsbericht

Of oesters toch nie hellepe?

Maandag 13 juni 2022
Pelter Hükske
Pelt - Of oesters toch nie hellepe?ZoomSjarel hit te klage: hij mènt dä oesters toch nie wèrke vur… euh, ge wit wèl. Toch nie liek dezze zegge.
Lüstert! En vertèllet vort - in oas schoeë Pèlter. Dä klinkt veul sappiger, vinde oech nie? Had ullie goe en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

Warme vooruitzichten

Zondag 12 juni 2022
Weerbericht
Pelt - Warme vooruitzichtenEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren bepaalt het weer zowel op korte als lange termijn. Af en toe kunnen verzwakte storingen nog over onze regio schuiven, maar dit vertaalt zich enkel in wolkenvelden. In de tweede helft van komende week wordt het bovendien zomers warm.
Vandaag is het in de vroege ochtend flink zonnig. Een wolkenband schuift echter in de loop van de ochtend vanuit het westen over onze streken en tempert het oplopen van de temperaturen. Het blijft wel droog, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - WTC De Dikke Rupsen in de VogezenZoomEen delegatie van vijf renners van WTC De Dikke Rupsen uit het Herent trok afgelopen donderdag richting Belfort in de Vogezen. Donderdag stond er een korte verkenningstocht op het programma. Vrijdag was er het zwaardere werk met de beklimmingen van La planche des belles filles, Le ballon de Servance en Ballon d'Alsace. Zaterdag werd de Grand Ballon beklommen. Met zijn 22 km staat deze bekend als de zwaarste beklimming van de Vogezen. Zaterdagavond werd deze uitstap afgerond met een frisse pint of cocktail.
Pelt - Unesco-werelderfgoed in KroatiëZoomWalter Reijnders vindt een bezoek aan de Eufraziusbasiliek in Poreç (Kroatië) de moeite waard. De basiliek dateert uit de zesde eeuw en is Unesco-werelderfgoed. Ze is het best bewaarde monument van de Byzantijnse kunst.

Als een vogel zo vrij

Zaterdag 11 juni 2022
Pelt - Als een vogel zo vrijZoomMario Vanoppen legde deze blauwe reiger vast op de gevoelige plaat.

Het nivo van ons onderweis

Zaterdag 11 juni 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Het nivo van ons onderweisOoit, het moet in een volkomen onbewaakt moment gebeurd zijn, was ik één van de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. (Nee, ik heb het niet gehaald, maar dat is bijzaak.) Iemand die voor een of ander lokaal blaadje schreef, stuurde me toen, voor een schriftelijk interview, een reeks vragen. Eén ervan luidde: “Wat zijn u plannen voor het onderweis?” Ik zweer je dat het waar is.
Ja, het gaat achteruit met ons ooit zo gelauwerd onderwijs. Ze hadden het erover in (…) Het hele nieuwsbericht

Gezien in 't Lindel

Zaterdag 11 juni 2022
Pelt - Gezien in 't LindelZoomPaul Smeets maakte vanavond deze prachtige foto in 't Lindel. Een prijs waard!

Gilberte Muls overleden

Zaterdag 11 juni 2022
Pelt - Gilberte Muls overledenGisteren is Gilberte Muls overleden, de weduwe van Willy Wijnen. Zij was 89 jaar en wordt donderdag in Boseind begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Mathilde Vanbrabant overleden

Zaterdag 11 juni 2022
In WZC Immaculata in Overpelt is vandaag Mathilde Vanbrabant overleden, de weduwe van Harry Cuyvers. Zij was 98 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Overpelt-Centrum. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting bij Uitvaartzorg Severens in Overpelt. Rouwadres: familie Vanbrabant, Sellekaertstraat 79, 3900 Overpelt.

Met de fiets naar geboortedorp

Zaterdag 11 juni 2022
Pelt - Met de fiets naar geboortedorpZoomEddy Crepieux (69), afkomstig uit West-Vlaanderen maar nu al 13 jaar woonachtig in Neerpelt gaat de uitdaging aan om een fietstocht te maken van 180 km van Pelt naar Tiegem, zijn geboortedorp. Eén van zijn hobbys is dagelijks zo'n 60 tot 70 km fietsen als het weer dat toelaat tenminste. Eddy vertrekt op vrijdag 1 juli om 10 uur aan cafe studio Neerpelt voor de eerste rit van 90 km naar Londerzeel, waar hij zijn batterij kan opladen en uitrusten, om daarna zijn tocht te hervatten voor nog eens 90 km tot Tiegem, waar hij de zaterdagnamiddg 2 juli aankomt. Eddy wordt terug verwacht in Neerpelt op dinsdag 5 juli in de vooravond.
Pelt - Okra Grote Heide fietste naar PostelZoom14 enthousiaste fietsers van OKRA Grote Heide fietsten gisteren naar Postel, ondanks de regen die ze onderweg over zich heen kregen. Eenmaal ter plaatse genoten ze van een maaltijd in de Klothoeve - ondertussen konden hun kleren wat drogen - en na de middag volgde de terugkeer via Lommel, waar gepauzeerd werd aan De Meerpaal. Geen regen meer op die terugtocht! (Rik Molemans) 
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse overheid waarschuwt voor een nieuw soort phishingberichten dat de ronde doet. Daarin wordt opgeroepen om je te registreren voor een vaccin tegen de apenpokken, maar de link waarop je moet klikken is vals. De Vlaamse overheid benadrukt dat er momenteel niet gevaccineerd wordt tegen het virus.
Heb je een dergelijk bericht ontvangen? Klik niet op de link in het bericht en vul geen gegevens in. Stuur het bericht door naar verdacht[!]safeonweb.be en verwijder het daarna.

Patrick Grevendonk overleden

Vrijdag 10 juni 2022
Zondag is Patrick Grevendonk overleden. Hij was afkomstig van Etterbeek en werd 59 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in beperkte kring waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van het Lindel. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - Sabien is 'Zorgleerkracht van het jaar'Sabien Segers mag zich vanaf vandaag een jaar lang Limburgs ‘Zorgleerkracht van het Jaar’ noemen. De zorgleerkracht van de basisschool De Kei Beek in Bree werd door een vierkoppige jury met onder andere kinder- en jeugdpsychologe Katelijne Van Lommel en Charlotte Van Calster van UNICEF uit bijna 600 nominaties van kinderen, ouders en leerkrachten verkozen.
De jury verraste Sabien Segers vanmorgen in de klas om de trofee te overhandigen. Het is de eerste keer dat er in ons land een zorgleerkracht van het jaar verkozen wordt. Uitgeverij Averbode lanceert het initiatief om het belang van zorgleerkrachten in de Vlaamse en Brusselse scholen extra in de verf te zetten.
De vliegbasis van Kleine-Brogel heeft vanmorgen aangekondigd dat er op maandag 13 en dinsdag 14 juni nachtvluchten uitgevoerd zullen worden ter vervanging van eerder geannuleerde nachtvluchten. Die zijn volgens de basis nodig om de piloten toe te laten hun kwalificaties te behouden. Normaal vinden er in juni, juli en augustus géén nachtvluchten plaats.

Damesvoetbal in 1967

Vrijdag 10 juni 2022
Pelt - Damesvoetbal in 1967Zoom In het archief van de Heemkundige Kring Neerpelt vond Paul Cuyvers een foto van een damesvoetbalploeg uit 1967. Die was op het Boseind ontstaan in de wijk Het Look, waar toen de eerste woningen werden gebouwd. De voetbalclub heette dan ook Look VV. Paul herkent op de foto enkel de keeper – Alda Schoemans, en de afgevaardigde, de Nederlander Johan Arts, die al in 1971 overleed.. Hij vermoedt dat het misschien een gelegenheidsploeg was, die het wilde opnemen tegen de herenploeg van Look VV. Is dat zo? Wie kent wie nog? Laat het weten aan paul.cuyvers[!]telenet.be.
Pelt - Volgend jaar 50ste editie van Boseind-runZoomOp pinkstermaandag organiseerden de Boseindrunners voor de 49ste maal de bekende Boseind-run, met start aan de scoutslokalen aan de Roosendijk. De voorbereidingen verliepen vlot, maar door de intense regen op pinksterzondag dreigde alles in het water te vallen.
Maar kijk: 's anderendaags zag het fraaie bosparcours er weer piekfijn en vooral droog uit. Aan de tijdloop (6 km) in de voormiddag namen 10 lopers deel. Jasper Philippe toonde zich de snelste, voor Kevin Englicky en Christof Claes. De kleuters (0-6 jaar) leefden zich uit in de karamellenloop en een beperkt aantal lopers koos voor de jogging over 3-6-9 of 12 km. Het teamwork bij de organisatie was voortreffelijk. De Boseindrunners hopen dan ook volgend jaar, bij de 50ste editie, meer deelnemers te mogen verwelkomen.(Willy Molemans)

Nieuwe boeken in de bib

Donderdag 9 juni 2022
Pelt - Nieuwe boeken in de bibZoomTot nog toe maakte men in de gemeentelijke bib elke week een lijstje met de nieuwe boeken. Deze week stuurde men een foto met de nieuwe romans die daar zijn binnengekomen. Wat hebt u het liefst? Een lijstje of een foto? Laat het ons weten via redactie[!]internetgazet.be.

Gestorven en weer opgezet

Donderdag 9 juni 2022
Pelt - Gestorven en weer opgezetZoomHet INBO - Instituut Natuur- en Bosonderzoek - heeft de enige twee vrouwelijke wolvenwelpen van 2020 van de roedel van Hechtel-Eksel laten opzetten. De twee jonge wolvinnen kwamen beide om het leven in het verkeer op resp. 9 en 19 oktober van dat jaar. Het heeft even geduurd bij de taxidermist, maar vandaag werden de opgezette dieren geleverd in het INBO-kantoor in Geraardsbergen (foto). Later gaan ze Vlaanderen rond. (Foto INBO)
Pelt - Papa's klusten in de ClementiaanschoolZoomDankjewel, papa's! In de kleuterklassen van de Clementiaanschool is er gezellig en ijverig geklust vandaag. De papa's en kleuters hebben samen aan de verrijking van de speelplaats gebouwd. En vele kleine handen en vele grote handen hebben genoten van het samen-zijn! Nog eens een dankjewel aan alle papa's!
De kleuters en juffen van de Clementiaanschool .
Papa's klusten in de ClementiaanschoolPapa's klusten in de Clementiaanschool
Zoom

Mia Voets overleden

Donderdag 9 juni 2022
Pelt - Mia Voets overledenGisteren is Mia Voets overleden. Ze was 97 jaar. Volgende week zaterdag (18 juni) wordt ze gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Tilleke Meus overleden

Donderdag 9 juni 2022
Pelt - Tilleke Meus overleden In WZC De Bekelaar in Lommel is vrijdag Tilleke Meus overleden, de weduwe van Jef Borghs. Ze was afkomstig van Lommel en werd 97 jaar. De afscheidsdienst vond plaats in intieme kring, waarna de bijbegraving plaatsvond op de begraafplaats van Lommel. Online condoleren via www.uitvaartvaartzorg-severens.be.

Kansarmoede in Vlaanderen

Donderdag 9 juni 2022
Om over na te denken
"Bijna 1 op de 5 kinderen in Vlaanderen leeft in een gezin dat geen onverwachte uitgaven van 1.100 euro aankan. 15% van de kinderen kunnen met hun gezin geen week buitenshuis op vakantie. Toegang tot internet, het huis voldoende kunnen verwarmen en regelmatig een maaltijd met vlees, kip of vegetarisch alternatief gebruiken is op dit moment voor veel minder kinderen (2%) een probleem. Regelmatig deelnemen aan een vrijetijdsactiviteit of een keer per maand afspreken om iets te gaan eten of te drinken is voor ongeveer 1 op de 10 kinderen niet mogelijk."
Diederik Vancoppenolle, wetenschappelijk adviseur bij het Agentschap Opgroeien.
Pelt - Carpoolparkings worden gereinigdZoom
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht en in de nacht van 17 op 18 juni opnieuw de carpoolparkings in Limburg laten reinigen. Tijdens de reinigingswerken zal op de betreffende parkings tussen 20u en 6u een parkeerverbod gelden.
Vrijdagnacht zijn de parkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren aan de beurt.Tijdens de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni reinigt het agentschap de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen.(Foto AWV)
Pelt - Samana Grote Heide ging op bedevaartZoomNa vele jaren trok Samana Grote Heide weer op bedevaart. Dit jaar werd gekozen voor de vertrouwde kapel aan de Witte Berg in Achel. (Foto Rik Molemans)

Bèr Dewit overleden

Donderdag 9 juni 2022
Pelt - Bèr Dewit overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Bèr Dewit overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.
Pelt - Steunmaatregelen tegen wolvenschade uitgebreidZoomSinds vorig jaar is een nieuwe regeling van kracht voor veehouders die hun rasters wolfwerend maken. Hiermee biedt de Vlaamse overheid financiële steun bij het beschermen van vee tegen eventuele wolvenschade. Tot op heden was deze steun beperkt tot een ruime perimeter rond het leefgebied van de huidige Limburgse wolvenroedel. Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir heeft deze steun nu op basis van wetenschappelijk advies op twee manieren uitgebreid.
In de eerste plaats wordt de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Onderzoek naar grote piramidefraudeDe Federale Gerechtelijke Politie Limburg en Parket Limburg zijn een onderzoek gestart naar de beleggingsvehikels 4&MORE en Strategy Collectiv, beide uit Alken. Middels 4&More en Strategy Collectiv zou piramidefraude gepleegd zijn. Hierbij worden hoge intresten beloofd aan de beleggers. De gelden van die beleggers worden echter niet effectief belegd. De intresten van de eerste inleggers worden betaald met de gelden die binnenkomen van de nieuwe geronselde beleggers. Een systeem dat (…) Het hele nieuwsbericht

U moet toch niet naar Hasselt?

Woensdag 8 juni 2022
Vrijdag 10 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (N74) in Hasselt. De werken lopen gelijk met de verhoging van de Kempische brug, door De Vlaamse Waterweg nv, en zullen gepaard gaan met grote verkeershinder. Vermijd de omgeving, volg de dynamische reistijdbegeleiding en neem de alternatieve routes.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en De Vlaamse Waterweg nv hebben hun werken op (…) Het hele nieuwsbericht

Fotofietstocht op Grote Heide

Woensdag 8 juni 2022
Ter gelegenheid van de Dag van de Landbouw is er weer een foto-fietszoektocht op de Grote Heide. Ze is 15 km lang en kan vanaf nu tot 12 september worden gereden. Formulieren zijn verkrijgbaar bij bakkerij Luys in de Hayenhoek (huisnr 121), Jos Castelo aan de Turfheidestraat 81 en Michel Giesbers aan de Weidenstraat 55. Deelnameprijs: 5 euro.

Elisabeth Theuwis overleden

Woensdag 8 juni 2022
Pelt - Elisabeth Theuwis overledenOp 31 mei is Elisabeth Theuwis overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Jean Raddoux. Zij was 92 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Heilig-Kruiskerk in Runkst-Hasselt.

Handbalinstuif in Dommelhof

Dinsdag 7 juni 2022
Pelt - Handbalinstuif in DommelhofZoomGisteren was er een handbalinstuif van Sporting Pelt in het Dommelhof. De opblaasstructuren van de VHV werden intensief gebruikt door de 80 kinderen. Zo werd het een gevarieerde tocht vol sport, spel en plezier voor de eigen leden, hun vriendjes en de rest van de sportievelingen. Ook kon Sporting weer 12 nieuwe leden voor het komende seizoen welkom heten in de Sporting-familie. Wie volgend seizoen ook (eens) wil komen meedoen, kan zich melden via een mail naar secretariaat[!]sporting-pelt.be. (Foto Sporting Pelt)
Vijf jaar cel waarvan de helft met uitstel: dat is de straf voor een 60-jarige Nederlander uit Pelt en diens 43-jarige landgenoot uit Zutendaal die een drugslab runden aan de Lozenweg in Bocholt. Zij produceerden er XTC.(PG)
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Met vakantie: wat met je huisvuilzak ?ZoomHeb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je weinig ruimte, waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tussen 14 juni en 10 september je gele keukenafval-, groene tuinafval- en/of grijze huisvuilzak naar het recyclagepark brengen als je volgende regels respecteert:
- Je mag enkel grijze huisvuil-, gele keukenafval- en groene tuinafvalzakken van Limburg.net (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Zebracinema: 'Gli anni piu belli'Zoom"Gli anni piu belli" - Gabriele Muccino - Italië - 129′ 
Giulio, Gemma, Paolo en Riccardo zijn sinds hun jeugd in de jaren ’80 hechte vrienden. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Ze delen momenten van liefde en succes, maar kennen ook tijden van teleurstelling. Naarmate de jaren verstrijken, verliezen de vier vrienden elkaar regelmatig uit het oog, om elkaar steeds weer terug te vinden. Hun vriendschap ontvouwt zich in de schaduw van de Italiaanse geschiedenis van de laatste vier decennia. Regisseur Muccino houdt er de vaart in deze sfeervolle en herkenbare Italiaanse kroniek flink in.
Morgen om 20.15u in Dommelhof - Hier tickets reserveren
Pelt - Boswachters hebben het moeilijkZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelter Hükske
Pelt - Bij de specialist dokter MertensZoomDokter Mertens zit ón zènne buro inne kliniek, dò git den tillefon. Lüstert… En had ullie goe. Tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
In de BENE-league van het handbal heeft Visé gisteravond de kampioenstitel behaald door in de belle van de finale Bocholt te verslaan met 41-39. Visé werd getraind door oud-Peltenaar Korneel Douven. Korneel gaat volgend seizoen Sporting Pelt trainen.

Code oranje voor Limburg

Zondag 5 juni 2022
Weerbericht
Omwille van een golf van plaatselijke intense regenbuien kondigt het KMI code oranje af voor de provincie Limburg tot 17 uur. Het nummer en het e-loket 1722, via www.1722.be, is actief voor niet-levensbedreigende schade. In geval van nood bel je de noodcentrale 112.
Pelt - Marie-Thérès Cox overledenVrijdag is Marie-Thérès Cox overleden, de weduwe van Willy van de Kerkhof. Ze was 95 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - JM14 van Sporting nationaal kampioenZoomIn Visé zijn de JM14 van Sporting Pelt vandaag Belgisch handbalkampioen geworden in hun reeks. Ze versloegen Kraainem met 23-26. Bij de rust was de stand 11-13. (Foto Sporting)
Pelt - TIO wint textielinzamelwedstrijd van De BiehalZoomIn het kader van het Leader-project 'Circulaire Trefpunten' bezochten de derdejaars van scholengemeenschap WICO het afgelopen schooljaar Kringstore Esmeralda in Peer en het bijbehorend sorteeratelier van vzw De Biehal. Op die manier maakten ze kennis met de werking van De Biehal en de concepten maatwerk, circulaire economie en recyclage. De rondleidingen toonden hen de meerwaarde van een circulaire economie én dat tweedehandsspullen ook mooi kunnen zijn en het dus niet altijd nodig is om iets (…) Het hele nieuwsbericht

Aan onze lezers in Spanje

Vrijdag 3 juni 2022
De voorbije dagen melden Internetgazetlezers in Spanje ons dat ze daar op enkele plaatsen geen verbinding met de Internetgazet kunnen maken, ook niet via 4G en zelfs niet via 5G.
Dat is niet onze schuld. We hebben na enig onderzoek vastgesteld dat minstens één plaatselijke provider in Spanje problemen heeft met het linken naar Belgische websites. Vanuit België kunnen we helaas niets ondernemen om die problemen te verhelpen. We raden de gedupeerde lezers aan zo mogelijk een andere provider in Spanje te zoeken. (PP)

Wisselvallig pinksterweekend

Vrijdag 3 juni 2022
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig pinksterweekendHet verlengde weekend verloopt erg wisselvallig. Eerst bereikt gestoorde en zeer warme lucht ons land vanuit het zuiden en zorgt voor lokale onweersbuien. Op zondag schuift een bijzonder actieve storing over onze streken met veel neerslag en lokaal hevig onweer. Daarna wordt koudere, maar nog steeds onstabiele lucht aangevoerd. Ook na het weekend blijft de kans op neerslag hoog.
Zaterdag wisselen zonnige perioden af met bewolkte perioden. Het is meestal droog, maar naarmate de dag vordert, (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 'Merkwaardige bomen in Limburg'ZoomAan kasteel Vogelsanck in Heusden-Zolder is vandaag het boek “Merkwaardige bomen in Limburg – Op pad met bomenjagers”. voorgesteld. Daarin staan 120 unieke Limburgse bomen die door de vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep en het Provinciaal Natuurcentrum zijn geselecteerd uit 5.000 merkwaardige bomen.
Vroeger hadden bomen een religieuze of symbolische functie, of ze markeerden grenzen. Maar in de tweede helft van de 20ste eeuw werden ze vaak als hinderlijk ervaren en (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Pelt - Zeg nooit zomaar studio tegen een kamerEen coöperatieve vennootschap kocht in 2011 van twee leken-verkopers een gebouw in het oude centrum van Antwerpen. Het werd door de makelaar aangeprezen als een “opbrengsthuis met 20 studio’s, alle gemeubileerd en volledig verhuurd”. Prijs € 1.020.000. De verkopers hadden het gebouw vier jaar eerder onder dezelfde noemer gekocht met de nodige attesten daterend van 1997.
Enkele jaren nadat de vennootschap het gebouw aankocht, verklaarde de burgemeester van Antwerpen de (…) Het hele nieuwsbericht

7.751 nieuwe Limburgers

Vrijdag 3 juni 2022
Herinneringen
Vorig jaar kwamen in Limburg 7.751 baby’s ter wereld. “Dat aantal lag in 2020 nog een stuk lager. Het geboortecijfer kende toen een opvallende daling,” zegt Vlaams Minister van Gezin Hilde Crevits. “We zien sinds corona dus opnieuw een stijging van het aantal pasgeborenen in Limburg. In heel Vlaanderen steeg het geboortecijfer met 4,6%. De stijging in Limburg met 2,5% blijft dus wel eerder bescheiden in vergelijking met andere provincies zoals Antwerpen (5,4%) en Oost-Vlaanderen (7%). West-Vlaanderen sluit de rij met 2,3%.”
Net zoals in de vorige jaren werden ook in 2021 meer jongens (51,3%) dan meisjes (48,7%) geboren in Limburg. Die cijfers zijn gelijkaardig over heel Vlaanderen. In 45% van alle geboortes in de provincie werden vrouwen voor het eerst moeder.

Met de fiets op de trein

Vrijdag 3 juni 2022
Wie een fiets wil meenemen in de trein, zal nu de meest geschikte trein kunnen zoeken. Hoe? Op de website BikeOnTrain zie je meteen in welke trein je je fiets kan meenemen, want dat kan niet in elke trein. BikeOnTrain

Catho Reijnders overleden

Vrijdag 3 juni 2022
Pelt - Catho Reijnders overledenWoensdag is Catho Reijnders overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven André Vanhelden. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Zij wordt begraven in Lindel-Hoeven. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
De Vereniging Treinreizigers vervoer vTv heeft vanavond een klimaatrapport gepubliceerd waaruit blijkt dat het doorrijden van de elektrische trein Antwerpen-Hamont tot Weert maar liefst een CO2-reductie van 9,9 kiloton per jaar realiseert, wat gelijk staat aan de hoeveelheid CO2 die 450.492 bomen jaarlijks opnemen.
Het onderzoek is uitgevoerd door een studiebureau en toont - door een vergelijking tussen de reis per auto versus de elektrische trein op groene stroom - aan dat de CO2-reductie indrukwekkend is. Het rapport zal dinsdag in Den Haag worden aangeboden aan de voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat. 
Pelt - Infoavond: dieren beschermen tegen de wolfZoomAls je dieren hebt, is het belangrijk te weten hoe je je percelen of weiden wolfproof kunt afsluiten. Sinds 2018 is de wolf terug bij ons en naar alle verwachting zal hij ook blijven. Voor iedereen die dieren houdt in de wolvenrisicozone, waar Pelt ook toe behoort, komt het er dus op aan om maatregelen te treffen om zijn of haar dieren te beschermen.
Tijdens een informatievergadering op donderdag 9 juni om 20 uur kom je alles te weten over subsidies voor beschermingsmaatregelen en wat je moet doen bij een wolvenaanval met schade in wolvenrisicogebied. Deze informatievergadering vindt plaats in Den Drossaerd, Parkstraat 21. Meer info en inschrijven via www.gemeentepelt.be/wolfproof. Voor alle duidelijkheid: het is niet de bedoeling dat op deze avond discussie gevoerd wordt over de wolf als dusdanig, zegt de gemeente. (Foto: Bosland)

Opnieuw wat warmer

Donderdag 2 juni 2022
Pelt - Opnieuw wat warmerEen hogedrukgebiedje zorgt vandaag tijdelijk voor droog weer, maar vanaf morgen nemen de neerslagkansen opnieuw toe op nadering van een storing uit het zuiden. Het weekend verloopt wisselvallig en de temperaturen dalen opnieuw met een noordwestelijke tot noordelijke luchtstroming. Op korte termijn krijgen we enkele regenbuien te verwerken.
Vandaag wordt een droge en vooral ook zonnige dag. Er zijn wel wat hoge wolkenvelden en af en toe ook enkele stapelwolken, maar de zon blijft de hele dag (…) Het hele nieuwsbericht
Op 23 juni worden mantelzorgers in heel Vlaanderen in de bloemetjes gezet. De Dag van de Mantelzorg staat in het teken van de stille krachten die dagelijks de zorg voor iemand anders op zich nemen. Ook in Pelt zijn ze met velen. De gemeente roept op om ze te nomineren. Genomineerde Peltse mantelzorgers ontvangen speciaal een kleine attentie van het gemeentebestuur.
Heel wat mantelzorgers zijn in de weer om voor een zieke vriend, buur of familielid te zorgen. Dit doen zij door (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Stefan Schildermans fietst voor Diabetes LigaZoomVan zaterdag 11 t.e.m. donderdag 16 juni fietsen 17 leden van het Diabetes Liga Cycling Team en 5 begeleiders van het Diabeteshuis te Gent naar de voet van de Galibier in Valloire om daar aan te sluiten met de andere leden van het Diabetes Liga Cycling Team bij het Climbing for Life event. Een pittige tocht van ruim 900 kilometer en 8500 hoogtemeters in zes etappes. En één van deze 17 enthousiaste fietsers is Lommelaar - Noord-Limburger bij uitbreiding - Stefan Schildermans, 51 en (…) Het hele nieuwsbericht
Woensdagtrappers
Pelt - Woensdagtrappers fietsten naar de MeinwegZoomDe Woensdagtrappers fietsten gisteren naar Nationaal Park De Meinweg, ten oosten van Roermond, in Nederlands-Limburg. De Meinweg is bij ons vooral bekend omdat de oorspronkelijke IJzeren Rijn er doorheen loopt; de spoorlijn ligt er nog, maar is inmiddels in slechte staat. Het is nu natuurgebied, reden waarom de Nederlanders er niet opnieuw treinen doorheen willen laten rijden.
Om genoeg kilometers in de benen te hebben vertrokken de "trappers" langs Maaseik en Susteren. Toen ze iets voorbij Nieuwstadt (…) Het hele nieuwsbericht

Drugsdealers gearresteerd

Woensdag 1 juni 2022
Gezondheid
In Valkenswaard heeft de politie twee 21-jarige inwoners gearresteerd nadat ze betrapt waren in een opslagplaats van verdovende middelen. Het duo wordt ervan verdacht jarenlang in Valkenswaard en omgeving drugs te hebben verhandeld.
Onbekenden hebben in de Fabrieksstraat in Overpelt de koperen kabels van zonnepanelen losgetrokken. Vermoedelijk roken ze onraad en sloegen ze zonder buit op de vlucht. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.
Ontdek je graag al wandelend of fietsend mooie plekjes? Probeer dan zeker eens te geocachen. Aan de hand van GPS-coördinaten op je smartphone of outdoor gps-toestel kan je op zoek gaan naar een verborgen cache. Wil je weten hoe dit precies werkt, dan is deze les zeker iets voor jou. Deze sessie gaat door op vrijdag 3 juni van 9 tot 12 uur in lokaal dienstencentrum Pellemelle, dorpsstraat 58. Deelname 2€ (1 consumptie inbegrepen).
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt