Het overige nieuws

Code geel: sneeuw en gladheid

Donderdag 31 maart 2022
Pelt - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI waarschuwt voor vannacht en morgenvroeg met code geel. Er is een grote kans op sneeuw en bijhorende gladheid in delen van Limburg.

Nieuwe vennootschap: GWL Nutsinfra

Donderdag 31 maart 2022
Jan Lauwers uit Hamont-Achel, Wim Lauwers uit Oudsbergen en Martijn Boonen uit Pelt hebben de besloten vennootschap GWL Nutsinfra opgericht met zetel aan het Heikesveld in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het plaatsen van allerhande soorten kabels en leidingen voor de elektriciteit, telecom, gas en water. Dit onder andere voor nutsbedrijven, industrie, steden en gemeenten.

Nieuwe riolering in Grote Heide

Donderdag 31 maart 2022
Pelt - Nieuwe riolering in Grote HeideVanaf maandag 4 april wordt er in verscheidene straten in Grote Heide riolering aangelegd. Het gaat om ontbrekende stukken gescheiden riolering. Daarna wordt de weg er opnieuw aangelegd. In de eerste fase worden de Tussenstraat, Roggestraat en een gedeelte van Grote Heide aangepakt. Later volgen nog Lommels Akker, de gedeelten van Broeseinderdijk en Weidenstraat ten noorden van de Klaverstraat en nog een gedeelte van Grote Heide. Overal wordt de afvoer van de regenwaterafvoer gescheiden van de (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Vrijsen overleden

Donderdag 31 maart 2022
Pelt - Lena Vrijsen overledenVandaag is Lena Vrijsen overleden, de echtgenote van Leon Bierkens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag 7 april (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel; Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Henri Roosen overleden

Donderdag 31 maart 2022
Pelt - Henri Roosen overledenGistyeren is Henri Roosen overleden, de echtgenoot van Wieske Thijs. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Neerpelt is er ook klaar voor

Donderdag 31 maart 2022
Pelt - Neerpelt is er ook klaar voorZoomEventuele sneeuw zal de feestpret in Neerpelt niet bederven. (Fobie)

Vlaanderen is er klaar voor

Donderdag 31 maart 2022
Pelt - Vlaanderen is er klaar voorZoom
Laat het nu maar sneeuwen. (Still)

24 COVID-patiënten in ziekenhuis

Donderdag 31 maart 2022
Momenteel zijn er 24 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 1 op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Sneeuw op komst?

Donderdag 31 maart 2022
Weerbericht
Pelt - Sneeuw op komst?Op korte termijn geven de weerkaarten erg koud weer. Zonder het over een aprilgrap te hebben: op vrijdag voorzien de weermodellen grote sneeuwkansen in onze streken, zowel in Vlaanderen als in de Ardennen. Voordien kunnen we echter ook al winterse neerslag krijgen.
Vandaag zorgt een storing enige tijd voor regen en sneeuw gemengd of sneeuw. Mogelijk kan er tijdelijk een sneeuwtapijtje ontstaan. Later op de dag gaat de sneeuw meer over in regen. Na een drogere periode, komen er na de (…) Het hele nieuwsbericht

Marina Wagemans overleden

Donderdag 31 maart 2022
Pelt - Marina Wagemans overledenGisteren is Marina Wagemans overleden, de echtgenote van Eddy Boons. Zij was 63 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Nestkastjes bouwen bij TIO Hout

Woensdag 30 maart 2022
Pelt - Nestkastjes bouwen bij TIO HoutZoomIn de houtafdeling van WICO-campus TIO werden er vandaag nestkastjes gebouwd. Die zijn bedoeld voor koolmeesjes. Want die meesjes eten processieruppsen en dat zorgt er dan weer voor dat meer mensen minder last hebben van die rupsenharen, die jeuk veroorzaken. Een video van Rudy Luys!
De Woensdagtrappers
Pelt - De Woensdagtrappers naar het StanoniumZoomVan april tot eind september rijden de Peltse Woensdagtrappers elke woensdag een rit van ongeveer 150km, telkens met als doel een plek waar iets "te zien" is. Halfweg worden aan een café de bokes opgegeten bij een koffie of een kop soep, waarna de terugtocht wordt aangevat.
Na een opwarmer naar Scherpenheuvel vorige week (met onder andere de Poggio van Diest), was het vandaag tijd voor de eerste dagtrip. Het was wat frisjes, er waren wat minder deelnemers omdat enkelen naar een uitvaartviering moesten, en op de terugweg stond er flink wat wind.
Doel van de rit vandaag: het Stanonium in Brustem. Wat is dat Stanonium? Dat is een monument met afbeeldingen van wereldkampioenen wielrennen, opgebouwd zoals het Atomium, en geplaatst door oud-beroepsrenner Stan Jongen, vandaar de naam. (Eric Swinnen) 
Pelt - Zaterdag starten play-offs in het handbalNu zaterdag starten de play-offs in het handbal. Sezoens Bocholt speelt dan thuis tegen Sporting Pelt. Sezoens Bocholt start met 4 punten aan de play-offs, Sporting Pelt met 3, VIsé BM met 2 en HC Tongeren met 1 punt.  

Van den Dungen terug naar Herkol

Woensdag 30 maart 2022
Pelt - Van den Dungen terug naar HerkolRuud van den Dungen speelt volgend seizoen weer bij Herkol. Momenteel speelt hij voor Helson Helchteren, waar hij met 12 doelpunten topschutter is. Bij Herkol treft van den Dungen volgend seizoen twee andere Nederlanders, die hij goed kent: Jerome Habets en Tom Dekkers. Dekkers speelt nu nog bij het Nederlandse Blauw-Geel38 in Veghel.

Mia Hoeben overleden

Woensdag 30 maart 2022
Pelt - Mia Hoeben overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Mia Hoeben overleden, de weduwe van Chel Paesen, die in 2018 overleed. Ze was afkomstig van Eksel en werd 86 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Begroeting: zondag (10-10.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

Minder seks door Netflix

Woensdag 30 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Minder seks door NetflixZoomMaar liefst 27 procent van alle Vlaamse vrouwen kijkt liever een serie dan dat zij seks hebben. Onder mannen bedraagt dit slechts veertien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.011 Vlamingen met een vaste partner, uitgevoerd door Panelinzicht. Een kwart van alle ondervraagden zegt dat het uitgebreide aanbod aan series en films ervoor heeft gezorgd dat zij ‘het’ tegenwoordig minder vaak doen met hun partner. Met 37 procent heeft vooral het seksleven van jongeren te lijden onder (…) Het hele nieuwsbericht

'Laat een bos met rust'

Dinsdag 29 maart 2022
Vandaag gelezen
Pelt - 'Laat een bos met rust'Zoom"Bossen uitdunnen, een standaardpraktijk in de bosbouw, is waanzin. Het extra zonlicht doet de bomen wel even sneller groeien, maar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat niet goed. Door stikstof, overbemesting en koolstofdioxide groeien bomen vandaag sneller dan gezond voor hen is. (...) Ze sterven dan veel jonger, waatdor ze de opgeslagen koolstof snel weer in de atmosfeer brengen."
De Duitse boswachter en schrijver Peter Wohlleben in De Standaard)
Grensgevallen
Pelt - Werken tussen Valkenswaard en WaalreWie de komende twee jaar in Eindhoven moet zijn, kan voortaan beter de nieuwe N69 nemen. Want binnenkort starten op de Eindhovenseweg in Waalre werken die gedurende twee jaar veel verkeershinder zullen opleveren. Vandaag werden in Valkenswaard en Waalre twee aankondigingsborden geplaatst om die werkzaamheden en omleidingen extra onder de aandacht te brengen. De werken en de daaraan gekoppelde maatregelen zijn bedoeld om het doorgaand vrachtverkeer te weren, hoogwaardig openbaar vervoer aan te leggen en het aantal auto’s met circa 40% terug te dringen. Hier staat meer info over de geplande werken.
Vandaag gelezen
"De zomertijd is slecht voor de volksgezondheid, en daarom moeten we standaard naar de wintertijd."
Malou Fanchamps van de Nederlandse Hersenstichting 

Jaak Peeten overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Pelt - Jaak Peeten overledenIn Lommel is gisteren Jaak Peeten overleden, de echtgenoot van Jenny Wijnen. Hij was afkomstig van Neerpelt en werd 91 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be. 

Het wordt kouder

Dinsdag 29 maart 2022
Weerbericht
Pelt - Het wordt kouderEen storing zorgt voor veel bewolking, waardoor de temperatuur wat getemperd wordt. Vooral in het westen en het zuiden kan een spat regen vallen, maar op veel plaatsen is het droog. Vannacht wordt er meer neerslag verwacht op de passage van een storing. Daarna wordt nog koudere lucht aangevoerd, waarbij morgen het kwik een heel stuk lager uitkomt.
Vandaag/dinsdag zijn de wolken in de meerderheid, maar lokaal is er ook nog wel een streepje zon. Vooral in het westen en het zuiden kan er een (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gemeenten met schone lucht

Maandag 28 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
De Wereldgezondheidsorganisatie onderzocht 6475 gemeenten op de luchtzuiverheid. In 6253 gemeenten is de lucht vuiler dan de WHO graag zou willen. In België voldoen twee gemeenten aan de richtlijnen: Vielsalm en Habay, beide in Wallonië. Vlaanderen doet het slechter dan de omliggende gebieden. Meer bij IPSnews

Stuur de pijn de wereld in

Maandag 28 maart 2022
Pelt - Stuur de pijn de wereld inZoom​Ook dit jaar besteedt het Noorderhart Mariaziekenhuis extra aandacht aan de “Week van de pijn” (28 maart tot 1 april). Cindy Stevens, verpleegkundig pijnspecialist, vertelt: “Tijdens de week van de pijn besteden we extra aandacht aan de pijnbeleving van patiënten in ons ziekenhuis. Pijn is vaak dé eerste en vooral belangrijkste reden om op consultatie te komen bij een arts of om naar spoed te gaan. Pijn kan bovendien alle vormen aannemen zowel fysiek (…) Het hele nieuwsbericht

Plastic afval in het merelnest

Maandag 28 maart 2022
Pelt - Plastic afval in het merelnestZoomOok in de nestjes van onze tuinvogels ontkom je niet meer aan sporen van de vervuiling van moeder natuur door de mens. In de tuin van Th. Savelkouls heeft een merel plastic afval gebruikt om zijn nest te maken.  

Lid van het All-star Team

Maandag 28 maart 2022
Pelt - Lid van het All-star TeamZoomToch twee individuele prijzen voor Sporting Pelt: Bartosz Konitz en Tommie Falke zitten in het Bene-league handball All-star team seizoen 2021/2022. Proficiat!
Pelt - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Op zondag en maandag is het gesloten. Op de andere weekdagen kan men er in de zomer terecht van 9 tot 12.30u en van 13 tot 17u; dinsdag is dat tot 18u, zaterdag tot 16u.

Nieuwe fietsgidsen voorgesteld

Maandag 28 maart 2022
Pelt - Nieuwe fietsgidsen voorgesteldZoomVanmiddag werden in Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe fietsgidsen 2022 voorgesteld. Tips voor Fietsers brengt in 2022 opnieuw twee gratis fietsgidsen uit die verdeeld worden in de provincies Limburg (zevende editie) en Antwerpen (derde editie) via de toeristische diensten en de horecazaken. De fietsgidsen bestaan uit 97 kant-en-klare fietsroutes die lopen via het fietsroutenetwerk (knooppunten). Op deze routes zijn in totaal 151 stopplaatsen (= horecazaken) terug te vinden waar fietsers (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe fietsgidsen voorgesteldNieuwe fietsgidsen voorgesteldNieuwe fietsgidsen voorgesteld
Zoom
Pelt - Annie M.G. Schmidtprijs voor Joost SpijkersZoomMisschien kent u Joost Spijkers nog niet, maar hij is een getalenteerd liedjesschrijver en kleinkunstzanger uit Nederlands-Limburg. Gisteren won hij de Annie M.G. Schmidtprijs met "Welkom thuis", waarin de dood als sadistisch maffiafiguur al zingend uitlegt hoe hij zijn taken volbrengt. Volgens de jury is het lied "in taal, compositie en uitvoering zo nietsontziend en meedogenloos dat het uiteindelijk louterend werkt". "Met elke keer luisteren wordt het nummer rijker." De Annie M.G. Schmidtprijs, genoemd naar de geliefde Nederlandse schrijfster, wordt sinds 1991 uitgereikt aan een tekstschrijver, componist en uitvoerder van het beste theaterlied van het voorgaande jaar.

Rina Meus overleden

Maandag 28 maart 2022
Pelt - Rina Meus overledenGisteren is Rina Meus overleden, de echtgenote van Georges Schreurs. Ze was geboren in Genk en werd 71 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Kinderboek 'Pixie Pix in Bosland' voorgesteldZoomIn Bosland (Hechtel-Eksel) werd gisteren het nieuwe kinderboek 'Pixie Pix in Bosland'  voorgesteld aan het grote publiek. Het verhaal - dat zich afspeelt in de duinengordel van In den Brand - is een samenwerking van kinderschrijfster Yoke Goris en illustrator Rudi Bagusat en wordt uitgegeven door Uitgeverij Het Punt.
Schrijfster Yoke Goris uit Hechtel-Eksel: "Ik verlangde naar zon, bos, duinen natuur, ... maar ook rust" zegt ze. "En er is maar één plaats in Vlaanderen waar (…) Het hele nieuwsbericht
Kinderboek 'Pixie Pix in Bosland' voorgesteldKinderboek 'Pixie Pix in Bosland' voorgesteld
Zoom
Pelt - Damesvoetbal: Verlies voor KadijkIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk met 1-5 verloren van Zepperen-Brustem. Kadijk staat veertiende in de stand.
Vanaf volgend schooljaar verdwijnt de minimumleeftijd om te mogen starten aan de lagere school: zo kunnen zeer makkelijk lerende of hoogbegaafde kinderen ook al voor de leeftijd van 5 jaar starten in het eerste leerjaar. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist. Zo kan ook vermeden worden dat hoogbegaafde kinderen schoolmoe worden nog vooraleer ze beginnen aan de lagere school. De kinderen hebben wel toelating nodig van de klassenraad en van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Van Gompel overleden

Maandag 28 maart 2022
Pelt - Thieu Van Gompel overledenVrijdag is Thieu Van Gompel overleden, de echtgenoot van Rina Dewit. Hij was afkomstig van Bocholt en zou volgende week 82 jaar geworden zijn. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 13.30u) in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.
Pelt - Zebracinema: 'Riders of Justice'Zoom"Riders of Justice" - Anders Thomas Jensen - 2020 - 116'
Wanneer zijn vrouw sterft tijdens een tragisch treinongeluk keert beroepsmilitair Markus naar huis om voor zijn dochter Mathilde te zorgen. Terwijl ze nog in diepe rouw zitten, worden ze gecontacteerd door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeluk overleefd en is er, samen met twee vrienden, van overtuigd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Het was een aanslag. Samen met Markus ontpoppen de mannen zich tot (…) Het hele nieuwsbericht

Klasbijieënkomsten

Maandag 28 maart 2022
Pelter Hükske
Pelt - KlasbijieënkomstenZoomDe manne die in ‘55 geliêk hun plechtige communie gedoan hemme, die willen alle 10 joar bijieën kome en es goe fiste. Gè wit hoe dä git… Lüstert…
Enneuh, löt now mer stillekes de lente komen, zeker? Tot de volgede wèèk! (Fons Tuyaerts)
Pelt - De Kleppers hebben het seizoen ingezetZoomBijna de voltallige groep van wielertoeristenclub De Kleppers (foto) was op de afspraak voor de openingsrit richting Neerglabbeek. Om de twee kilometer werd er doorgedraaid waardoor men even kon bijpraten en ook een praatje maken met de nieuwe leden. In het clublokaal was er na afloop een kaastafel gevolgd door een bierdegustatie. De Kleppers trekken er iedere dinsdagavond vanaf 18.30u op uit. Maar het is niet zeker dat er iedere week een kaastafel en een bierdegustatie op het programma staan!
Pelt - Okra Grote Heide bezocht crematoriumZoomDrie keer werd het bezoek van Okra Grote Heide aan het crematorium in Lommel uitgesteld, maar afgelopen week kon het dan toch plaatsvinden. Het gezelschap kreeg er een rondleiding door een medewerkster die ook de vragen beantwoordde. "Na dit bezoek hebben we een realistisch beeld van de werking van het crematorium en een goed gevoel dat ook op het einde van ons leven of dit van onze dierbare medemens er op een serene en liefdevolle manier afscheid wordt genomen," zegt Rik Molemans, die dit berichtje instuurde.  

Elke zondag tussen de lijnen

Zondag 27 maart 2022
Pelt - Elke zondag tussen de lijnenZoomTerwijl bij de grootschalige rekruteringscampagne ‘ikwordscheidsrechter.be’ van de Koninklijke Belgische Voetbalbond bijna 700 nieuwe scheidsrechters aan hun opleiding beginnen, zijn er ondertussen ook scheidsrechters die al een paar decennia elk weekend wedstrijden in goede banen leiden.
De KNLSV huldigde afgelopen vrijdagavond enkele van deze anciens tijdens zijn jaarlijkse receptie. Toon Umans en Jan Janssen (foto onder) werden gehuldigd voor hun 30 jaar jubileum en Fonny Plessers (foto hiernaast) staat al maar liefst 50 jaar tussen de witte krijtlijnen. (Jochen Heyligen)
Elke zondag tussen de lijnen
Zoom

BBC Pelt zoekt nieuwe leden

Zondag 27 maart 2022
Pelt - BBC Pelt zoekt nieuwe ledenBasketbalclub Pelt - die Neerpelt en Overpelt omvat -  heeft een nieuw en jong bestuur. Dat is ambitieus en gaat al dadelijk op zoek naar nieuwe leden. De club speelt in derde provinciale. Ook voor de recreatieve ploeg is men nog op zoek naar extra spelers. 
Interesse? Stuur dan een e-mail bbc-pelt[!]outlook.com of bel 0479377320. UPDATE Ze zoeken ook nog een coach!
Pelt - Zeldzaam geworden: een veldleeuwerikZoomJe ziet of hoort ze nog nauwelijks, maar Cedric Vancluysen kon er nog een fotograferen: een veldleeuwerik, op een rozenbottelstruik. UPDATE "Het mannetje klimt tot een hoogte van soms meer dan 100 meter en vliegt dan luid fluitend omlaag om in de buurt van een vrouwtje te landen," weten ze bij Natuur en Bos. "Die spectaculaire hofmakerij kan wel even duren: de langst geregistreerde zangvlucht duurde maar liefst 56 minuten!"

Gelijkspel voor LHVV B

Zondag 27 maart 2022
Pelt - Gelijkspel voor LHVV BDe tweede ploeg van Lindelhoeven is thuis tegen Molenbeersel niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

Grote Heide- Turkse FC 0-0

Zondag 27 maart 2022
Pelt - Grote Heide- Turkse FC 0-0Sporting Grote Heide en Turkse FC hebben in Neerpelt 0-0 gelijk gespeeld.

Kadijk is kampioen!

Zondag 27 maart 2022
Pelt - Kadijk is kampioen!Kadijk is kampioen in Derde Provinciale B. De club ging vandaag bij Opitter winnen met 1-2, na doelpunten van Joppe Pellens en Toon Thijs.
Pelt - Herkol-trainer Heylen neemt ontslagNa afloop van de wedstrijd tussen Herkol en Eksel, die gisteravond door Eksel met 1-4 werd gewonnen, heeft Herkol-trainer Tony Heylen zijn ontslag aangeboden. Hij trainde de club sinds september.

Jaak Dirkx overleden

Zondag 27 maart 2022
Pelt - Jaak Dirkx overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vrijdag Jaak Dirkx overleden, de weduwnaar van Trui Claes en de levensgezel van Rosette Van Dingenen. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 90 jaar. De uitvaartdienst wordt in besloten kring gehouden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Mia Gijbels overleden

Zondag 27 maart 2022
Pelt - Mia Gijbels overledenGisteren is Mia Gijbels overleden, de weduwe van Willy Peeters. Ze was 99 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Louis Verduyckt overleden

Zondag 27 maart 2022
Pelt - Louis Verduyckt overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Louis Verduyckt overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in funerarium Severens.

KRC Peer - Lindelhoeven A 1-4

Zaterdag 26 maart 2022
Pelt - KRC Peer - Lindelhoeven A 1-4KRC Peer heeft vanavond thuis met 1-4 verloren van Lindelhoeven VV A.

SV Herkol - KFC Eksel 1-4

Zaterdag 26 maart 2022
Pelt - SV Herkol - KFC Eksel 1-4SV Herkol heeft vanavond thuis met 1-4 verloren van KFC Eksel. De club speelde gedurende 75 minuten met tien man, nadat de doorgebroken Elia onderuit werd gehaald door Ekselspeler Poets. Dat gebeurde toen de wedstrijd zowat een kwartier oud was.
Pelt - Sparta Lille verliest van Lutlommel ASparta Lille heeft vanavond met 2-1 verloren van Lutlommel VV A.
Pelt - Esperanza verliest van Zwarte LeeuwEsperanza Pelt ging vanavond met 3-1 onderuit op het veld van KFC Zwarte Leeuw. Zaterdag 2 april ontvangt Esperanza KFC Diest. UPDATE Een verslag van de wedstrijd vanuit Esperanza-hoek:  Een zwakke eerste helft lag aan de basis van deze terechte nederlaag. De Leeuwen kwamen verdiend op 2-0. Ruud Swinkels voorkwam erger voor de pauze.
Na de pauze kreeg Pelt meteen dé kans op 2-1 via Johan Ella Ella, maar de keeper pakte uitstekend. Pelt trof nog het (…) Het hele nieuwsbericht

Katrien Van Dael overleden

Zaterdag 26 maart 2022
Pelt - Katrien Van Dael overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Katrien Van Dael overleden, de weduwe van Gerard Kesters en van Theodoor Van Dael. Ze was 95 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Komende nacht begint het zomeruur

Zaterdag 26 maart 2022
Pelt - Komende nacht begint het zomeruurKomende nacht schakelen we alweer over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht!
Pelt - Sporting verliest halve finale van Final 4In de Final 4 van de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt deze namiddag in Den Bosch (Ned.) de halve finale tegen Sezoens Bocholt verloren met 29-24. Bij de rust was het 14-11.

Alice Royackers overleden

Zaterdag 26 maart 2022
Pelt - Alice Royackers overledenGisteren is Alice Royackers overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Yvan Buvens. Zij was 76 jaar en was afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Hans Kuijken overleden

Vrijdag 25 maart 2022
Pelt - Hans Kuijken overledenWoensdag is Hans Kuijken overleden, de echtgenoot van Mieke Swinnen. Hij was 89 jaar en woonde in Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in beprkte kring.
In het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt vanavond met 4-1 gewonnen van KRC Genk. Emily Dirkx maakte de vier doelpunten! Het was een wedstrijd in de competitie voor de Beker van Limburg.

Inbraak in Dorpsstraat

Vrijdag 25 maart 2022
Pelt - Inbraak in DorpsstraatIn een appartement op de derde verdieping aan de Dorpsstraat in Overpelt kwamen dieven over de vloer. Of zij buit hebben gemaakt, is niet geweten. De inbraak is gisternamiddag vastgesteld toen de bewoner thuis kwam.

Een fietsbieb voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Pelt - Een fietsbieb voor OekraïneTot Paaszondag 17 april wordt in Limburg ten voordele van de Oekraïense vluchtelingen een grote inzamelactie georganiseerd voor kinderfietsen. Wie een fietsje schenkt krijgt zelf geen waardebon, maar voor elke geschonken fiets in deze periode geeft de Fietsbieb een jaar gratis lidmaatschap aan een kind op de vlucht.
Het verstrekken van gratis lidmaatschappen loopt tot eind juni. Kinderfietsen mogen gedurende deze periode binnengebracht worden in alle 12 Fietsbiebs in Limburg (Beringen, Diepenbeek, (…) Het hele nieuwsbericht

Harry Simons overleden

Vrijdag 25 maart 2022
Pelt - Harry Simons overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Harry Simons overleden, de echtgenoot van Eliza Ulenaers. Hij was afkomstig van St.-Huibrechts-Lille en werd 83 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentruml Severens in Pelt.   

Nieuwe boeken in de bieb

Vrijdag 25 maart 2022
Pelt - Nieuwe boeken in de biebZoomAfgelopen week kwamen onder meer volgende boeken binnen in de biebs:
Sprinters deze week:
Maid (autobiografie) / Stephanie Land
Royal (romantiek) / Danielle Steel
De plot (thriller) / Jean Hanff Korelitz
Een lang weekend (thriller) / Laure Van Rensburg
Het perfecte plaatje / Lauren Weisberger
Strips voor de jeugd :
De Smurfen & het verloren dorp
Elsje maakt geschiedenis
Supergroom : de olympische oorlog
Kittens tegen dino’s
Kittens tegen eenhoorns
Heksengrietjes
Evi en de eenhoorn
De hartendiefjes
De muziekdoos
De zusjes Duizendblad
Suus & Sas Ravencroft.

Autodiefstal snel opgelost

Vrijdag 25 maart 2022
Grensgevallen
Pelt - Autodiefstal snel opgelostEen autodiefstal die vanmorgen vroeg in Valkenswaard plaatsvond, is snel opgelost geworden. De politie heeft de dader opgepakt.
Om kwart voor zeven wilde een man zijn woning in Valkenswaard verlaten toen hij werd overvallen door een onbekende. Die dwong hem de kluis van zijn woning open te maken. Hij maakte diverse spullen buit, waaronder de  sleutels van de dure Bentley van de bewoner. Met die Bentley ging hij aan de haal. 
De gewaarschuwde politie kon de auto even later traceren in Steensel. Mede door een telefoontje van een getuige kon een verdachte worden opgepakt. De Bentley is terug bij de eigenaar.

4 miljoen voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Pelt - 4 miljoen voor OekraïneZoomRode Kruis-Vlaanderen zal in overleg met het Internationale Rode Kruis en het Deense Rode Kruis 4 miljoen euro aanwenden voor ondersteuning van de slachtoffers van het conflict. Het bedrag komt uit de opbrengsten van het Consortium 12-12 waar Rode Kruis-Vlaanderen als partner een deel van ontvangt. De organisatie wil opnieuw en uitdrukkelijk iedereen bedanken die een bijdrage gestort heeft. "Alle hulp is en blijft zeer noodzakelijk want de situatie in Oekraïne is dramatisch", zegt het Rode Kruis. (foto Rode Kruis)

Openingsrit van 'Samen Sterk'

Donderdag 24 maart 2022
Pelt - Openingsrit van 'Samen Sterk'ZoomZondag startte het wielerseizoen voor WTC Samen Sterk. Na een winterslaapje van 5 maanden stonden 19 "afgetrainde" atleten klaar bij hun clublokaal De Scoutsrally. Volledig in het nieuw gestoken (dank je wel aan onze trouwe sponsors) ondernamen ze een gezapig tochtje van 55 kilometer richting de buren in Hamont. Afgesloten werd er traditiegetrouw in het clublokaal waar het bestuur de leden verwende met de gebruikelijke hapjes en drankjes.
Samen Sterk is een vereniging die gezelligheid hoog in het (…) Het hele nieuwsbericht

90km per uur op meeste snelwegen

Donderdag 24 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - 90km per uur op meeste snelwegenZoomAl enkele dagen zij er hoge concentraties fijn stof in de lucht, daarom geldt vanaf morgenvroeg 6 uur smogalarm in ons land. Op een aantal snelwegen mag je vanaf dan, wellicht tot en met zaterdag, niet sneller dan 90 km per uur rijden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de E313 die ook hier een stuk passeert. De E314 valt op dit moment buiten de beperking. Wie morgen en overmorgen de baan op moet, ziet op deze kaart van het Vlaams Verkeerscentrum in het blauw de autosnelwegen met een snelheidsbeperking.

Meer controles op zwartrijden

Donderdag 24 maart 2022
Pelt - Meer controles op zwartrijdenZoomDoor corona staat het aantal reizigers op bus en tram dat niet correct betaalt voor zijn rit op een recordhoogte. Het percentage zwartrijders loopt in landelijke regio's op tot 10 à 15 %, in stedelijke tot de helft. En dat heeft uiteraard een grote invloed op de netto-vervoersopbrengsten van De Lijn. Vanaf de paasvakantie gaat De Lijn daarom haar controles opdrijven. Daarnaast loopt er sinds 21 maart een campagne die duidelijk maakt dat een geldig vervoerbewijs verplicht is

Infoavond over drugsproductie

Donderdag 24 maart 2022
Pelt - Infoavond over drugsproductieZoomSinds enkele jaren kampt Limburg met een groot aantal drugslabo’s en drugsdumpingen. In het kader van de opsporing en bestrijding ervan organiseert het Parket Limburg samen met een aantal gemeenten een tweede ‘SMELL IT’, een info-avond over de gevaren van drugsproductie, de detectie van drugslabo’s en drugsdumpingen en vooral de rol die de burger daarin kan spelen. Specialisten van het NICC en van de Federale Gerechtelijke Politie komen er toelichting geven over concrete gevaren en aanwijzingen. De manier waarop de burger kan bijdragen aan het opsporen van drugslabo’s en drugsdumpingen zal tijdens deze avond centraal staan. De info-avond vindt plaats op dinsdag 29 maart om 20u in Pelt, in het cultureel centrum Palethe, Zinnezaal, Jeugdlaan 2. U bent van harte welkom! Wel graag inschrijven via deze link.

Het zal je kat maar wezen

Donderdag 24 maart 2022
Pelt - Het zal je kat maar wezenZoomSinds 1 november 2017 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor katten. Alle katten moeten voor de leeftijd van 12 weken gechipt worden en geregistreerd te zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar 98.537 katten aangemeld in CatID. De totale teller van het aantal geregistreerde katten sinds de opstart van de databank staat daarmee op 354.360.
Dit zijn in theorie alle levende katten in Vlaanderen. Baasjes moeten immers ook het overlijden van hun kat aangeven in CatID, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Narke Castermans overleden

Donderdag 24 maart 2022
Pelt - Narke Castermans overledenZondag is Narke Castermans overleden, vriend van Maria Alexandridis Hij was 69 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartlturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Helchteren.
Grensgevallen
Pelt - Tsjechen opgepakt na achtervolgingOp de Kluizerdijk in Valkenswaard, vlak bij de Achelse Kluis, heeft de Nederlandse politie maandagavond na een achtervolging vanuit Eindhoven twee Tsjechen opgepakt. Het gaat om een man (23) en een vrouw (21). In de koffer van de vluchtwagen kwam de politie uit op verschillende nummerplaten, die de afgelopen dagen door getuigen werden genoteerd na diverse inbraken in geparkeerde auto's in de omgeving van de Eindhovense woonboulevard Ekkersrijt.
De twee Tsjechen logeerden in een chalet op vakantiepark De Brugse Heide in Valkenswaard. In de chalet werden meerdere gestolen goederen aangetroffen.

Nog enkele dagen warm

Woensdag 23 maart 2022
Weerbericht
Pelt - Nog enkele dagen warmDe kern van het hogedrukgebied dat het weer al dagenlang in onze streken bepaalt, komt vandaag over onze regio te liggen. Hierdoor is het nagenoeg windstil en krijgt de zon alle ruimte. De volgende dagen trekt de kern richting Engeland. Hierdoor wordt de luchtstroming noordelijk en vanaf het weekend wordt er koudere lucht aangevoerd. De maxima komen daarbij een flink stuk lager uit.
Vandaag is het warm en zonnig lenteweer. Het kwik kan oplopen tot 18 of 19 graden. Daarbij is er nauwelijks (…) Het hele nieuwsbericht

Nelis Truyen overleden

Woensdag 23 maart 2022
Pelt - Nelis Truyen overledenMaandag is Nelis Truyen overleden, de echtgenoot van Agnes Hamilton. Hij was 80 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (17.45-18.15 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Een nieuwe hEAR DROP van Musica

Woensdag 23 maart 2022
Pelt - Een nieuwe hEAR DROP van MusicaZoom Musica heeft gisteren een nieuwe hEAR DROP gepubliceerd. Deze keer heet hij Paperwork. Het idee achter het filmpje is dat papierwerk helemaal niet saai hoeft te zijn. Je kan zelfs met heel jonge kinderen improviseren en componeren met enkel en alleen papier. De diversiteit aan klank die je bijvoorbeeld uit één blad papier kan krijgen is immens. De kinderen die je hoort zijn van Pelt.
Pelt - Zondag weer internationale KempenmarathonZoomKomende zondag 27 maart wordt op het kanaal weer de Internationale Kempenmarathon gevaren. Vertrek en aankomst gebeuren aan de Lommelsakker, te hoogte van de loodsen van de Neerpeltse Watersport Club. (Archieffoto)

Versterking voor Sporting

Dinsdag 22 maart 2022
Pelt - Versterking voor SportingZoomNu Niels Vansloot besloten heeft zijn handbalschoenen aan de haak te hangen, moest Sporting op zoek gaan naar een vervanger. En dat is kersvers Belgisch international Gaëtan Van Haesendonck (foto) geworden. De 1m96 grote en 23-jarige geboren Aalstenaar is een rasechte pivot. Hij komt over van HC Atomix waar hij in totaal 6 seizoenen speelde. Gaëtan groeide bij Atomix uit tot een echte sterkhouder en schopte het tot kapitein van het team. Hij eindigde dit seizoen met 101 doelpunten (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV wint bij Paal-Tervant

Dinsdag 22 maart 2022
Pelt - LHVV wint bij Paal-TervantLindelhoeven VV heeft vanavond de inhaalwedstrijd bij Paal-Tervant gewonnen met 0-6. Doelpuntenmakers waren Giel Leën, Ogun Demirici, Jonas Meeus (2), Joos Mues en Maxime Beshay. LHVV lijkt daarmee klaar voor de toppers tegen Racing Peer en Park Houthalen.

'Troost bij het ouder worden'

Dinsdag 22 maart 2022
Vandaag genieten veel ouderen van een gelukkige en wijze ‘tweede jeugd’. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. De ouderdom heeft ook zijn onmiskenbaar minder fraaie kanten. Op dat moment heb je troost nodig. Vandaar deze lezing. We staan stil bij de voornaamste psychische problemen die kunnen opduiken bij het ouder worden en de manier om hiermee om te gaan.
Op vrijdag 1 april, van 9.30 tot 11.30 uur, komt dr. Luc Van de Ven,
klinisch ouderenpsycholoog, hierover een lezing geven in het dienstencentrum Pelle Melle. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Dat inschrijven kan als volgt: via Pelle Melle: 011/94.94.98 – pellemelle[!]gemeentepelt.be; of via BinnenHOF: 011/94.94.99 – binnenhof[!]gemeentepelt.be.
Pelt - Vluchtelingen ook in Pelt opgevangenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jef Pepels overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Pelt - Jef Pepels overledenIn SHLille is vandaag Jef Pepels overleden, de echtgenoot van Mia Snoekx. Hij was afkomstig van Bocholt en werd 90 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

E.H. Gerard Vinken overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Pelt - E.H. Gerard Vinken overledenZoals gemeld is zaterdag onverwacht E.H. Gerard Vinken overleden, priester van het Bisdom Hasselt. Hij was afkomstig van Bocholt en werd 77 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lozen. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting in de parochiekerk van Lozen: donderdag (14-16u en 19-21u) en vrijdag na de avondwake. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Kamerplanten zuiveren de binnenluchtZoomHet is nu wetenschappelijk bewezen: kamerplanten zijn heel effectief in het verwijderen van stikstofdioxide binnenshuis, zowel overdag als 's nachts. Dat blijkt uit Brits wetenschappelijk onderzoek. De planten zorgen voor het verwijderen van duidelijk meetbare hoeveelheden overdag en 's nachts zonder extra energiebehoefte, met alle voordelen voor de gezondheid van dien. 
De onderzochte planten zijn een combinatie van de lepelplant (Spathiphyllum wallisii ‘Verdi'), de drakenboom (Dracaena fragrans ‘Golden Coast’ ) en de Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia).

Zebracinema: 'La Mif'

Dinsdag 22 maart 2022
Pelt - Zebracinema: 'La Mif'Zoom"La Mif" - Fred Baillif - Zwitserland - 2021 - 110'
Zeven jonge vrouwen wonen samen onder hetzelfde dak, zonder dat ze daar zelf voor kozen. Met elk hun eigen levensverhaal en achtergrond vinden ze in de opvang iets wat lijkt op een thuis.
Van bij het prille begin komen we in de drukte van een meisjeshuis terecht. De meesten van hen komen uit gebroken gezinnen en vinden hier veiligheid. De directeur van het huis, Lora, doet er alles aan om ze te ondersteunen, maar conflicten zijn onvermijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Met de camper op vakantie?

Maandag 21 maart 2022
Pelt - Met de camper op vakantie?ZoomIn de lente halen vele kampeerders hun motorhome of caravan uit de winterslaap. Het laden van dat voertuig kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren?
Wil je een antwoord op deze vragen? Ga dan op zaterdag 2 april langs bij de Federale Wegpolitie in Houthalen-Helchteren. Breng je motorhome of caravan mee en zij stellen ook hun weegbrug (asweger) ter beschikking. 

Nieuwe vennootschap: Legatus

Maandag 21 maart 2022
Lucas Nogueira en Lieselotte Pellens, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Legatus opgericht met zetel aan de Kettingbrugweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies- en consultancy-activiteiten trading-activiteiten en projectmanagement op het gebied van internationalisering van bedrijven.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Oppassen met facturen 'De Watergroep'ZoomEen lezer waarschuwt voor valse facturen die zogenaamd namens De Watergroep zouden zijn verstuurd. "Via e-mail ontving ik een factuur van de Watergroep omtrent "zuiveringsheffing 2021 t.b.v. 84,64 euro," meldt de lezer. Maar de ondertekening klopt niet, de naam niet bekend bij de (echte) Watergroep en het rekeningnummer is ook niet van de Watergroep. Dat rekeningnummer begint met DE, dus is het een Duitse rekening. Pas op en betaal niet, want het gaat om oplichting

Celine Meykens overleden

Maandag 21 maart 2022
Pelt - Celine Meykens overledenIn WZC Sint-Jozef in Pelt is gisteren Celine Meykens overleden, de weduwe van René Verheyden. Ze was afkomstig van Houthalen-Helchteren en werd 92 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Zoe zien de manskèrels…

Maandag 21 maart 2022
Pelter Hükske
Pelt - Zoe zien de manskèrels…ZoomDe Zjeraar is vur zè wêrk hiel veul van hoês ewèg. Mer dä wilt nog nie zegge dettet tussen heum en zèn Alies nie mer goe git! Lüstert mer es…
Had ullie goe en profiteert met van de schoeën daag! Tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)

Zigeunermuziek in Dommelhof

Zondag 20 maart 2022
Pelt - Zigeunermuziek in DommelhofZoomTcha Limberger, Renaud Dardenne, Fapy Lafertin en Vilmos Cickos maken niet echt deel uit van een bestaande groep, wel zijn ze al hun hele leven vrienden die voor dit optreden een quartet vormden. Ze stapten gisteravond het Dommelhof-podium op zonder een vooraf opgestelde setlist. Al improviserend kwam een authentiek ‘Manouche’-concert tot stand. De muzikanten zijn de puurste vertegenwoordigers van de Roma-traditie waarbij de geest van Django Reinhardt nooit veraf was. Voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Herkol verliest bij Schoonbeek BeverstHerkol ging vanmiddag met 5-2 onderuit op het veld van Schoonbeek-Beverst.

Sparta Lille-Houthalen VV: 1-1

Zondag 20 maart 2022
Pelt - Sparta Lille-Houthalen VV: 1-1Geen winnaar vanmiddag tijdens de wedstrijd tussen Sparta Lille en Houthalen VV: 1-1.
Pelt - Grote Heide - Park Houthalen: 2-6Aan doelpunten geen gebrek, deze namiddag in Neerpelt. Sporting Grote Heide werd er door Park Houthalen verslagen met 2-6. Bij de rust was het al 0-4.

Henri Swinnen overleden

Zondag 20 maart 2022
Pelt - Henri Swinnen overledenGisteren is Henri Swinnen overleden, de echtgenoot van Alice Meylaers. Hij was afkomstig van Eksel en werd 89 jaar. Het afscheid zal in familiekring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Eugène Beckers gehuldigd

Zondag 20 maart 2022
Pelt - Eugène Beckers gehuldigdZoomTijdens de algemene vergadering van de Pelter Petanqueclub werd gewezen voorzitter Eugène Beckers gehuldigd. Hij werd samen met zijn echtgenote Lieske in de bloemen gezet. Al van bij de oprichting van de eerste club in 1982 was Eugène speler en bestuurslid van de vereniging. Hij was er jarenlang secretaris en werd later gedurende 20 jaar voorzitter. Tevens was hij voorzitter van de Limburgse federatie. Bij zijn afscheid werd hem de titel van erevoorzitter toegekend.

Belgische handballers naar WK

Zaterdag 19 maart 2022
Pelt - Belgische handballers naar WKZoomVoor het eerst in de geschiedenis heeft België zich geplaatst voor het WK handbal. Vanavond plaatsten de Red Wolves zich na een 31-26 overwinning tegen Slovakije. (Foto Alain Decamps) UPDATE Een verslag van Eric Dupain:
Stipt om 20.10 u beginnen de Red Wolves aan hun belangrijkste wedstrijd ooit met als inzet een WK-ticket. In een kolkende arena gaat Vancosen op zoek naar de openingstreffer, maar doelman Machac brengt redding. (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Maasland NO B - Lindelhoeven VV B 2-2Lindelhoeven VV B heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Maasland NO B.

Lindelhoeven VV A- RC Reppel 2-0

Zaterdag 19 maart 2022
Pelt - Lindelhoeven VV A- RC Reppel 2-0Lindelhoeven VV A heeft vanavond RC Reppel verslagen met 2-0 .

Esperanza klopt De Kempen

Zaterdag 19 maart 2022
Pelt - Esperanza klopt De KempenEsperanza Pelt heeft De Kempen overtuigend verslagen met 4-0. Bij de rust was het al 2-0, na doelpunten van Emrah Bostanci en Jens Meeus. Jens scoorde ook de vierde treffer, in de 87ste minuut. Voordien, in de 64ste minuut, had Bob Adriaans er 3-0 van gemaakt. 
In de competitie voor de beker van Limburg in het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt vanavond Louwel verslagen met 1-3. 

Louisa Broeckx overleden

Zaterdag 19 maart 2022
Pelt - Louisa Broeckx overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Louisa Broexckx overleden, de weduwe van Marcel Eysermans. Ze was afkomstig van Mol en werd 94 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Billen en knaldrang

Zaterdag 19 maart 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Billen en knaldrangIk zal niet zeggen dat ik altijd vrolijk word van de ‘nieuwe’ woorden die bij elke editie van Van Dale weer maar eens geaccepteerd worden. Maar met ‘knaldrang’, een verbaal resultaat van de coronapandemie, kan ik me helemaal verzoenen. Ik begon erover te mediteren toen ik bij één van mijn zaptochten doorheen de jungle van TV-zenders, op Ketnet denk ik, in een kinderprogramma terechtkwam. Twee jongelui zongen daar het ondeugend liedje dat ik in mijn eigen prille jaren wel eens (…) Het hele nieuwsbericht
De Ondernemersrechtbank heeft gisteren consultant Better Sales uit Pelt failliet verklaard. De schuldvorderingen worden neergelegd op 16 april.

Langer leven met scrabble

Vrijdag 18 maart 2022
Pelt - Langer leven met scrabbleZoomVandaag was het een heel speciale dag in BinnenHOF. Lea Bilsen viert haar 95e verjaardag en dat mocht tijdens de wekelijkse scrabble-namiddag niet ongezien voorbij gaan. De deelnemers zorgden voor een mooi versierd lokaal, er was lekkers voorzien en Johan zorgde voor een prachtig, pakkend en grappig gedicht. Het is een waar genoegen om te mogen ervaren hoe goed mensen voor elkaar kunnen zorgen, elke dag opnieuw. Lea, ook wij van het BinnenHOF-team wensen jou nog een hartverwarmende en oprecht (…) Het hele nieuwsbericht
Op 20 en 21 mei vindt Ballastival opnieuw plaats in Overpelt. Zo lang moeten de liefhebbers evenwel niet wachten op een event van de vzw Ballast, want op vrijdag 1 april is er al een grootse Gospelavond in de kerk van Lindel-Hoeven. Op de gospelavond verzorgt kinder- en jeugdkoor Kiliana het voorprogramma. Vervolgens is er een optreden van het blackgospelkoor G-Roots & liveband. Het spektakel begint om 20 uur en je kan tickets verkrijgen bij de Ballasthoeve, Den Drossaerd en ’t (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig maar schrale wind

Vrijdag 18 maart 2022
Weerbericht
Pelt - Zonnig maar schrale windEen krachtig hogedrukgebied trekt met zijn kern naar de Oostzee. Hierdoor wordt droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. Zondag schuift een hoogtelaag over onze streken en is de atmosfeer licht onstabiel met kans op een bui. Na het weekend is het opnieuw het hogedrukgebied dat het weer bepaald.
Vandaag 
is het uitermate zonnig met weinig of geen wolken. Het kwik klimt tot een graad of 15. De noordoostenwind waait matig en voelt best wel schraal aan.
Zaterdag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Stevens overleden

Vrijdag 18 maart 2022
Pelt - Thieu Stevens overledenGisteren is Thieu Stevens overleden, de echtgenoot van Jeannine Joos. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaars aan de Roosendijk. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
Pelt - Weer 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 26 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven meer dan een week geleden. Geen van hen verbleef op intensieve zorgen. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er vier patiënten met COVID-19.
Pelt - Weer heel wat nieuwe boeken in de biebZoomDe bieb bezorgde ons weer een lijstje met nieuwe boeken die deze week zijn binnengekomen:
Overleef de nacht (thriller)/ Riley Sager;
Lege huizen / Brenda Navarro Oreo /
Fran Ross 1795 (thriller) / Niklas Natt Och
Dag Ren, Rose, ren (thriller) / Dolly Parton & James Patterson
Burn baby burn: minder kilo’s, meer energie / Dr. Maaike De Vries
De hond van Pavlov en 49 anderen revolutionaire experimenten in de psychologie / Adam Hart-Davis
Een korte geschiedenis van het antisemitisme / Peter Schäfer
De zwijgende miljardairs: de duistere krachten van de familie achter BMW / Marjolijn Uitzinger 
De ziel van Parijs / Dirk Velghe
Magritte: een leven / Alex Danchev
Gids voor vrouwen met ADHD / Terry Matlen
Het recht op seks: feminisme in de 21ste eeuw / Amia Srinivasan
Vergeten land: een roadtrip door Vlaanderen / Jeremie Vaneeckhout
Binnenin beginnen: waargebeurde verhalen over wat therapie met je doet / Els Heene
Rusland: een geschiedenis / Raymond Detrez
Pelt - Een mooie tuin? Denk aan de potgrondZoomHet mooie weer van de laatste dagen zorgt voor tuinkriebels bij veel mensen. Ook de leden van Tuinhier Overpelt willen aan de slag in hun tuin of op hun balkon. Zij bestelden weer bergen potgrond. Zaterdag mochten zij de bestelde zakken gaan ophalen. Het was wel wat aanschuiven maar door de vele helpers (foto) ging het ophalen erg vlot. Voorzitster Anny Truyens dankt alle helpers voor hun inzet bij het verdelen van de potgrond.
Pelt - Wico-leraars terug op de schoolbankenZoomNa de krokusvakantie vertrokken twee lerarenteams, samengesteld uit de verschillende campussen van scholengroep WICO, op uitwisseling naar Spanje en Zweden. Het doel was om kennis te maken met de schoolculturen van beide landen en goede praktijken mee te nemen naar België, om ze te kunnen toepassen in hun thuisscholen. De uitwisseling werd mogelijk gemaakt door het Erasmus+-programma van de Europese Unie.
“Je bent nooit te oud om te leren”, dat was het motto van de acht leraren die zich (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw hinder door staking

Vrijdag 18 maart 2022
Pelt - Opnieuw hinder door stakingGisteren 17 maart was het busverkeer in de provincie Limburg verstoord door een spontane vakbondsactie in stelplaats Kinrooi. Na het nodige overleg tussen directie en vakorganisaties werden er afspraken gemaakt om de werkdruk door het tijdelijke personeelstekort te verlichten. Hoewel verwacht werd dat het busverkeer in de provincie vanaf vrijdag terug normaal zou verlopen, is dat niet het geval. Ook vanmorgen legden de vakorganisaties het werk neer in de stelplaatsen Kinrooi en Lanaken. Er is hinder op verschillende streeklijnen die in de provincie rijden. Raadpleeg de routeplanner om na te kijken of je geplande rit rijdt of niet.
Pelt - Het Tcha Limberger Quartet in de ZwartedoosZoomZaterdagavond om 20u30 kan men in Dommelhof een concert meemaken van zigeunermuzikant Tcha Limberger. Hij is vooral bekend als gitarist, violist en zanger. Tcha (foto) is de kleinzoon van Piotto Limberger, de leider van de legendarische jazz manoucheband ‘De Piotto's’. Via zijn vader, die ook gitarist en zanger was, kreeg Tcha de manouchestijl met de paplepel binnen. Op zijn zesde leerde hij zijn eerste gitaarakkoorden van Koen De Cauter en toen hij tien jaar was ging (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (52) gewond bij aanrijding

Donderdag 17 maart 2022
Een 52-jarige fietser uit Pelt is gisterenavond rond 18.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Heuvelstraat in Bree.

Haspengouw wacht op de bloesems

Donderdag 17 maart 2022
Pelt - Haspengouw wacht op de bloesemsZoomBij de start van het voorjaar bloeit Haspengouw volledig open. Miljoenen knoppen aan de fruitbomen ontpoppen langzaam maar zeker. Deze bloesempracht is op verschillende manieren in Haspengouw te beleven. Het totaalaanbod staat daarom opnieuw gebundeld in een digitaal magazine ‘Hartelijk Haspengouw’. Dit handig e-zine is een samenwerking van 12 Haspengouwse gemeenten en is vanaf vandaag te bekijken via www.visithaspengouw.be. (Foto Toerisme Bilzen)

Busverkeer De Lijn verstoord

Donderdag 17 maart 2022
Pelt - Busverkeer De Lijn verstoordIn heel Limburg is het busverkeer verstoord door een spontane vakbondsactie bij De Lijn. Door een personeelstekort vinden de chauffeurs van de stelplaats in Kinrooi de werkdruk te hoog. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

50 jaar Lindelhoeven VV

Woensdag 16 maart 2022
Pelt - 50 jaar Lindelhoeven VVIn het weekend van 13 en 14 mei viert Lindelhoeven VV zijn 50-jarig (bijna 52-jarig!) bestaan. Linderlhoeven VV wordt dan officieel "Koninklijke Lindelhoeven VV". Het is de bedoeling om dan in de kantine een tentoonstelling te organiseren. Men is daarvoor nog op zoek naar oude foto's, sjaals, truitjes... Heb jij nog iets wat men daar zeker zou kunnen gebruiken en wat men eventueel even kan lenen? Geef dan een seintje via een mail naar lindelhoevenvv[!]yahoo.be of via een telefoontje aan Peter Hellings (0476 892 319).
Jan Dominicus en Jef Berben, beiden uit Pelt, Nick Stelten uit Lommel en Jolien Coenen uit Bocholt hebben de besloten vennootschap Huisartsenpraktijk Grote Heide met zetel in Neerpelt opgericht.

Esperanza wint van Witgoor

Woensdag 16 maart 2022
Pelt - Esperanza wint van WitgoorEsperanza Pelt heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen Witgoor Dessel gewonnen met 2-0. Voor de doelpunten zorgden Rick Mulder (77ste minuut) en Souhail Belkassem (90ste minuut).

EMJ zoekt hosts en hostessen

Woensdag 16 maart 2022
Pelt - EMJ zoekt hosts en hostessenZoomHet EMJ zoekt jongens en meisjes die minstens in het vijfde jaar middelbaar zitten, niet op hun mondje zijn gevallen, liefst nog een andere taal spreken en vlot in de omgang zijn. Ze moeten als host of hostess de internationale gasten wegwijs kunnen maken doorheen het Muziekfestival van 29 april tot 2 mei. Een EMJ-host(ess) loodst zijn/haar vaste groep doorheen het weekend vanaf hun aankomst tot hun vertrek in Pelt. Hij/zij begeleidt de groep naar de eetplaatsen, optredens en slaapplaatsen. (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Rode Kruis Pelt doneert aan OekraïneHet Rode Kruis Pelt doneert 1420 euro om het leed van de slachtoffers in Oekraïne te helpen verzachten, zo maakt de afdeling bekend. "Als Rode Kruis afdeling Pelt wensen wij, net als jullie, te helpen om het leed te verzachten. Daarom heeft de afdeling besloten om, ondanks de financieel moeilijke jaren, een symbolisch bedrag per gezin in Pelt te doneren," aldus de afdeling.

Jozef Quanten overleden

Woensdag 16 maart 2022
Pelt - Jozef Quanten overledenGisteren is in SInt-Huibrechts-Lille Jozef Quanten overleden, de weduwnaar van Maria Cox, die in 2014 overleed. Hij was afkomstig van Eksel en werd 93 jaar. Zaterdag wordt hij in Neerpelt begraven, na een afscheidsdienst in intieme kring. Online condoleren kan via www. begrafenissencreemers.be.

Broodprijzen gaan stijgen

Woensdag 16 maart 2022
Pelt - Broodprijzen gaan stijgenZoomDe bakkers worden momenteel geconfronteerd met stijgende grondstofprijzen en energiekosten. "De grondstofprijzen stijgen door de coronacrisis en de huidige oorlog met 11,83%. En de energie met maar liefst 257,9%. Globaal zijn in 2022 de kosten met 12,88% gestegen tegenover vorig jaar", becijferde de bakkersfederatie. De bakkers beslissen zelf of ze de kosten doorrekenen maar we zien nu toch al een stijging van de broodprijs van 2,40 euro tot 2,70 euro.

Inbraak in Bemvaartstraat

Woensdag 16 maart 2022
Pelt - Inbraak in BemvaartstraatIn een woonst aan de Bemvaartstraat in Overpelt zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Lange droge en zonnige periode

Woensdag 16 maart 2022
Weerbericht
Pelt - Lange droge en zonnige periodeNa de doortocht van een storing in de nacht, wordt het weer in onze streken gedomineerd door een krachtig hogedrukgebied. Het ziet er naar uit dat we voor een langere periode droog en erg zonnig weer gaan krijgen. Wel komt er tijdelijk een schrale wind te staan en zijn de nachten koud met grondvorst.
Vandaag is er flink wat zon, maar na de middag komen er hoge wolkenvelden opzetten en wordt de zon wat minder uitbundig. Ook schuift er Saharastof over onze streken, dat ook de zon kan (…) Het hele nieuwsbericht
In Sint-Huibrechts-Lille werd de carnavalstoet één maand uitgesteld. Die zal nu dus doorgaan op zaterdag 26 maart. Gezien dit de laatste zaterdag van de maand is, werd de papierslag weer één week vervroegd om praktische problemen te voorkomen. In SHLille worden de inwoners gevraagd het oud papier dus vrijdagavond of zaterdagmorgen buiten te zetten.
In de rest van Neerpelt wordt het papier op 26 maart opgehaald.

Renier Fransen overleden

Dinsdag 15 maart 2022
Pelt - Renier Fransen overledenVandaag is Renier Fransen overleden, de weduwnaar van Christina Falize. Hij was 94 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Thieu Timmermans overleden

Dinsdag 15 maart 2022
Pelt - Thieu Timmermans overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Thieu Timmermans overleden, de echtgenoot van Eliane Deckers. Hij was 74 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - In de roos schieten, da's de kunstZoomAfgelopen zondag behaalden zes schutters van handboogschutterij Oude Stam Neerpelt (grijze shirts/zwart/groen) in Sint-Truiden medailles op het kampioenschap van Limburg voor aspiranten. Zittend (van links naar rechts): Nina Lenaerts (goud) en Omar Van de Kerkhof (brons). Staand (van links naar rechts): Thibe Berckmans (zilver), Tabitha Serroyen (zilver), Bernd Snoeks (goud) en Jordy Driesen (brons). Proficiat !

Een halo rond de maan

Dinsdag 15 maart 2022
Pelt - Een halo rond de maanZoomGisteravond was er een mooie halo rond de maan zichtbaar. Een halo ontstaat op ongeveer dezelfde manier als een regenboog. Het verschil is dat bij een regenboog de lichtstralen gebroken worden door vloeibare regendruppels en bij een halo gebeurt dat door ijskristallen. (Foto Peter D'Joos)
Pelt - Liever een wilde patrijs dan een gekweekteZoomGenetisch onderzoek van patrijzen uit een beperkt aantal wildbeheerseenheden, dat uitgevoerd werd door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), heeft aangetoond dat er een duidelijk verschil is tussen wilde en gekweekte dieren. Dat meldt het INBO vandaag.
"We stelden regelmatig de aanwezigheid vast van gekweekte dieren, en in sommige gebieden ook genetische vermenging tussen gekweekte en wilde patrijzen," aldus het INBO.
De patrijs is een akkervogel die in heel Europa (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Zebracinema: 'The Power of the Dog'Zoom"The Power of the Dog" - Jane Campion - VS - 2021 - 127'
De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch, maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei. De dagen van cowboys die het landschap bestieren lopen voelbaar ten einde, maar Phil blijft zich vastklampen aan de mannelijkheid die ermee geassocieerd wordt. Wanneer hij (…) Het hele nieuwsbericht

Omegablokkade

Maandag 14 maart 2022
Woord van de week
Pelt - OmegablokkadeZoomHet mooie lenteweer van de afgelopen week is te danken aan een omegablokkade. Dat is een weersituatie waarbij een krachtig hogedrukgebied de weg blokkeert voor lagedrukgebieden. Op weerkaarten kun je er de vorm van de Griekse hoofdletter omega (Ω) in herkennen.
In de lente en de zomer zorgt een omegablokkade voor droog en zonnig weer in de regio’s waar ze boven hangt. In het najaar leidt een omegablokkade vaak tot de vorming van hardnekkige mist. In de regio’s ten westen en ten (…) Het hele nieuwsbericht

Soej en Suska bij den dokter

Maandag 14 maart 2022
Pelter Hükske
Pelt - Soej en Suska bij den dokterZoomSoej en Suska, die zien aal tiggen de taggetich, en ze gön ieder joar op kontrol bij den dokter. Soej hit e klèè probleem en hij vertèllet den dokter. Lüstert… en vertèllet strak mer vort - in ’t Pèlter natürlek! Had ullie goe en profiteert van ’t goe weer, as ge kunt! Tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)

Motorrijder (57) gevallen

Zondag 13 maart 2022
Een motorrijder is gisterenmorgen rond 8.40 uur ten val gekomen. Bij het ongeval raakte een 57-jarige vrouw uit Pelt gewond Het ongeval gebeurde op de Betonweg in Ellikom.

Etienne Nuyts biljartkampioen

Zondag 13 maart 2022
Pelt - Etienne Nuyts biljartkampioenZoomEtienne Nuyts is gisteren clubkampioen geworden van biljartkampîoen De Peel. Hij staat rechts op bijgaande foto. Verder, vlnr, Marcel Goossens, Cyriel Renckens en vice-kampioen Jos Bergs.
Pelt - Grote Heide verliest van Racing PeerSporting Grote Heide heeft van KRC Peer verloren met 1-4.

Lindelhoeven klopt Thes B

Zondag 13 maart 2022
Pelt - Lindelhoeven klopt Thes BLindelhoeven is bij Thes B gaan winnen met 0-3. Voor LHVV scoorden Demirci, Van De Briel en Beshay.

Termien - Esperanza Pelt: 0-3

Zondag 13 maart 2022
Pelt - Termien - Esperanza Pelt: 0-3Esperanza Pelt is gaan winnen bij Eendracht Termien. Uitslag: 0-3. Voor Pelt scoorden Emrah Bostanci, Bob Adriaans en Jens Meeus. De ruststand was 0-2.

Gerard Lamers overleden

Zondag 13 maart 2022
Pelt - Gerard Lamers overledenIn WZC Sint-Jozef is vanmorgen Gerard Lamers overleden, de echtgenoot van Lucienne Tutelaars. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een plechtige Eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Straks Grote Heide - Peer

Zondag 13 maart 2022
De voetbalwedstrijd van vandaag/zondag tussen Sporting Grote Heide tegen Racing Peer gaat wel degelijk door op de terreinen van Sp. Grote Heide, en NIET - zoals foutief vermeld in diverse media - in Peer. De wedstrijd start om 15u.
In tweede proviciale van het damesvoetbal hebben Kadijk SK en Valencia Piringen vandaag 1-1 gelijkgespeeld.
Pelt - Sporting Wijchmaal - Sparta Lille 3-0Sporting Wijchmaal heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Sparta Lille. Het won met 3-0.

Herkol - Helson: 1-1

Zaterdag 12 maart 2022
Pelt - Herkol - Helson: 1-1Herkol-Helson is op een gelijkspel geëindigd: 1-1. Voor de rust scoorde Jorrit Agten voor Helson, in de tweede helft maakte Sander Plessers gelijk van op de penaltystip.

Lindelhoeven B klopt Lutlommel B

Zaterdag 12 maart 2022
Pelt - Lindelhoeven B klopt Lutlommel BLindelhoeven VV B heeft vanavond Lutlommel VV B verslagen met 1-0.

Sporting verliest van Visé

Zaterdag 12 maart 2022
Pelt - Sporting verliest van ViséIn de BENE-league van het handbal is Sporting Pelt met 33-30 gaan verliezen bij Visé. Omdat Bocholt ook verloor - met 33-32 van Volendam - speelt Pelt op zaterdag 26 maart om 16u de 1/2 finale van de Final 4 tegen Bocholt. De winnaar speelt op zondag om 16u de finale.

Kadijk SK - FC Neeroeteren 7-3

Zaterdag 12 maart 2022
Pelt - Kadijk SK - FC Neeroeteren 7-3Kadijk SK heeft een 7-3 overwinning behaald tegen FC Neeroeteren. De Peltse doelpunten werden gescoord door Stijn Molenberghs (4), Gwenn Dierckx, Roy Van Chaze en Joppe Pellens.
Pelt - Esperanza-dames willen niet promoverenZoomGisteravond speelden de Esperanza-dames kampioen in eerste Provinciale door Louwel te verslaan. Maar ze willen niet promoveren omdat ze de gezelligheid van de provinciale afdeling verkiezen boven de onzekerheid van Tweede Nationale. Chapeau! JP Verweyen zette deze samenvatting van de wedstrijd op Youtube. 

Nieuwe vennootschap: Relecs

Zaterdag 12 maart 2022
Raf Schepers uit Lommel heeft de besloten vennootschap Relecs opgericht met zetel aan de Astridlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, een klusjesdienst en algemene renovatiewerken.

Toenemend bewolkt

Zaterdag 12 maart 2022
Weerbericht
Pelt - Toenemend bewolktDe invloed van een krachtig hogedrukgebied neemt af, waardoor storingen vanuit het westen stilaan over onze streken kunnen doordringen. Deze storingen zijn wel erg verzwakt en worden vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag.
Vandaag is het meestal zwaarbewolkt en de zon komt er maar sporadisch aan te pas. Soms een drupje regen mogelijk, al blijft het meestal droog. Bij een matige zuidzuidwestenwind wordt nog steeds zachte lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Wafels kopen voor Oekraïne

Zaterdag 12 maart 2022
In het Buitengewoon Beroepsonderwijs Overpelt (Wico Campus BBO) steken de leerlingen van het 1e en 2e jaar de handen uit de mouwen voor Oekraïne. En dit mag gerust letterlijk genomen worden: als volleerde bakkers worden er aan de lopende band wafels gemaakt. De leerlingen verkopen die wafels dan aan €1/stuk en de opbrengst wordt geschonken aan SOS Kinderdorpen voor noodhulp aan kinderen in Oekraïne. Een solidariteitsactie waar wij bij de Internetgazet volledig achterstaan.

Vredes- en herdenkingsklokken

Vrijdag 11 maart 2022
Pelt - Vredes- en herdenkingsklokken- De oorlog in Oekraïne woedt voort. De beiaard blijft zijn muzikale vredesboodschap dan ook herhalen met Oekraïense muziek en liederen waarin vrede en verbondenheid centraal staan.
- Op 13 maart is het tien jaar geleden dat een bus met schoolkinderen van Lommel en Heverlee crashte in het Zwitserse Sierre. Om dit te herdenken klinkt er ingetogen muziek. Morgen te horen tijdens de Neerpeltse markt vanaf 11 uur.
Een 62-jarige fietsster uit de gemeente is gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Haagdoorndijk. Het ongeval gebeurde gisterenamiddag rond 16.10 uur.
Op het kruispunt van de Astridlaan en de Beekstraat in Overpelt gebeurde een kop-staartbotsing. Daarbij een 30-jarige man uit de gemeente gewond geraakt,

Lom Schildermans overleden

Vrijdag 11 maart 2022
Pelt - Lom Schildermans overledenZaterdag is Jan Lom Schildermans overleden, de echtgenoot van Mia Booms. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in intieme kring; de urn werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van het Lindel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Jean Vangerven overleden

Vrijdag 11 maart 2022
Pelt - Jean Vangerven overledenVandaag is Jean Vangerven overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Wies Mannaerts. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat. Rouwadres: Pellens-Vangerven, Begijnenbroek 7, 3900 Pelt.

Horecazaak failliet verklaard

Vrijdag 11 maart 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren horecazaak Muazullah Mamound uit Pelt failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen vindt plaats op 9 april.
Pelt - 19 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er weer 19 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, vijf meer dan dinsdag. Eén van hen wordt verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. 

Nieuwe boeken in de bieb

Vrijdag 11 maart 2022
Pelt - Nieuwe boeken in de biebZoomDit zijn de nieuwste boeken die afgelopen week in de bieb arriveerden:
Iets te verbergen / Elisabeth George
Over liefde / Brüggemann Anna
Herfstdraad / Jamal Ouariachi
De rozentuin / Tracy Rees
Problemen die er geen zijn / Herman Brusselmans
Violeta / Isabel Allende
Voordat ze verdween / Lisa Gardener
De geheimen van Minnie Gray / Rachel Hore
Het holst van de nacht / Connelly Michael

Linda Kerkhofs overleden

Vrijdag 11 maart 2022
Pelt - Linda Kerkhofs overledenDinsdag is Linda Kerkhofs overleden, de echtgenote van Marc Oyen. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

René Desair overleden

Vrijdag 11 maart 2022
Pelt - René Desair overledenWoensdag is René Desair (86) overleden. Hij woonde in Hechtel maar was afkomstig van Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Een nieuwe verbouwpremie

Vrijdag 11 maart 2022
Pelt - Een nieuwe verbouwpremieZoomGa je je woning verbouwen? Eind juni verdwijnen de huidige premies en kun je gedurende drie maanden géén premies aanvragen. Vanaf 1 oktober gaat dan de nieuwe verbouwpremie in.
Wil je toch nog vóór de zomer zekerheid hebben over je premie, vul dan tijdig de aanvraag in. Wil je je woning verbouwen of renoveren? Dan kun je nog tot 30 juni twee types premies aanvragen: de renovatiepremie, en de energiepremie van Fluvius. Daarna worden de huidige renovatiepremie en de meeste (…) Het hele nieuwsbericht

Oekraïne 12-12: grote tv-show

Donderdag 10 maart 2022
Pelt - Oekraïne 12-12: grote tv-showZoomOp donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in teken van steun voor Oekraïne staan. Er gaat geen dag voorbij of Vlamingen krijgen hartverscheurende verhalen te zien en horen over hoe de Oekraïense bevolking zwaar getroffen wordt door de oorlog in hun land. Heel veel mensen zijn hierdoor diep geraakt, velen willen ook helpen. VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis zetten vorige week al hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen (…) Het hele nieuwsbericht

François Ramaekers overleden

Donderdag 10 maart 2022
Pelt - François Ramaekers overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is gisteren François Ramaekers overleden, de echtgenoot van Annette Vanesch. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 88 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
Pelt - De Lijn te volgen via Google MapsZoomReizigers die dagelijks met de bus in Limburg onderweg zijn kunnen hun reis voortaan nog beter plannen door de integratie van de realtime-info van De Lijn in Google Maps. De kaarten-app toont namelijk vanaf vandaag in realtime of de voertuigen een tikje te vroeg of te laat zijn of exact op tijd rijden. (foto De Lijn)
Pelt - Weer 9 Boslandgastheren (en -vrouwen)ZoomNegen ondernemers uit de Boslandgemeenten zijn gisteren erkend als Boslandgastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject en informeren vanaf nu bezoekers kwalitatief over de mogelijkheden in Bosland.
“Je ziet steeds vaker dat - naast de toeristische infokantoren en Boslandkanalen -  bezoekers informatie over Bosland opvragen bij (toeristische) ondernemers zoals B&B’s, ijssalons of koffiebars. Om die reden verbindt, versterkt en vermarkt Bosland haar (…) Het hele nieuwsbericht
Weer 9 Boslandgastheren (en -vrouwen)
Zoom

Catho Paesen overleden

Woensdag 9 maart 2022
Pelt - Catho Paesen overledenOp 5 maart is Catho Paesen overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Pieter Duijsters. Zij was 90 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in haar woonst aan de Windmolenstraat 37.
Pelt - Handbal: Sporting verliest bij LionsIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond bij het Nederlands-Limburgse Lions verloren met 36-29. De ruststand was 17-14. De wedstrijd was van minder belang voor Sporting, dat sowieso de Final Four zal spelen. Zaterdag speelt de club uit in en tegen Visé.  
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Een gelukkig varken zegt 'knor'ZoomVarkensgeknor is niet langer onbegrijpelijk voor mensenoren. Onderzoekers hebben ontdekt dat aan de lengte en de toon van de knor kan worden afgeleid hoe een varken zich voelt. Lees bij trouw.nl "Wetenschappers ontrafelen het geknor van varkens". (Foto Mathias Zomer)

Marcel Weckx overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Pelt - Marcel Weckx overledenZondag is Marcel Weckx overleden. Hij was 90 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Luc Houbrechts overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Pelt - Luc Houbrechts overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Luc Houbrechts overleden, de echtgenoot van Alice Scrayen, Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.

Lentetemperaturen

Dinsdag 8 maart 2022
Weerbericht
Pelt - LentetemperaturenMet de kern van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen wordt aanhoudend droge landlucht naar onze streken gestuurd. De wind krijgt een zuidelijke component, waardoor de aangevoerde lucht een stuk warmer is en de temperaturen lenteachtig worden. Op het einde van de week kunnen verzwakte storingen over ons land schuiven. De wolken nemen toe en een spat regen is mogelijk.
Vandaag schijnt de zon onafgebroken van de ochtend tot de avond. Er komen vrijwel geen wolken voor en de maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Nog 14 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er nog er 14 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vijf minder dan vrijdag. Eén van hen verbleef op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Hem Vaes overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Pelt - Hem Vaes overledenIn Hasselt is zaterdag Hem Vaes overleden, de echtgenoot van Jet Moelans. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid heeft vrijdag (10.30u) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroeting: donderdag (19.30-20u) bij uitvaartcentrum Severens. Schriftelijk condoleren via Jet Moelans, Steenvaartdijk 12 in 3900 Pelt.  
Pelt - Er is nog hoop voor Hamont-WeertZoomHet dossier voor de heractivering van de spoorlijn Hamont-Weert zit nog niet op een dood spoor. Dat bleek vandaag tijdens een werkbezoek van een aantal Belgische en Nederlandse politici, waarvoor de Vereniging Treinreizigers Vervoer (VTV) het intiatief had genomen. Plaats van de afspraak was Weert. Het bezoek liet zich door middel van veldverkenningen, waarbij ook oud-burgemeester van Hamont-Achel Theo Schuurmans gids speelde, een beeld vormen van de problemen en van de mogelijke oplossingen daarvoor. In april wordt het dossier besproken in de Nederlandse Tweede Kamer. (Foto SM)
Pelt - Meulewiekers hebben hun prins: Jorne IZoomGisteren hebben de Liller Meulewiekers eindelijk hun nieuwe prins kunnen aanstellen. Dat gebeurde tijdens het traditionele Frühschoppen in de parochiezaal van Lille. De Meulewiekers konden rekenen op een goed gevulde zaal van carnavalisten en sympathisanten die allen blij waren dat er terug volop carnaval kan gevierd worden. Er waren zelfs verenigingen uit het verre Oost-Vlaanderen naar Lille afgezakt om de nieuwe prins geboren zien te worden. Tussen de artiesten door werd er carnavalsmuziek gedraaid (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Dommeltheater met Dommelgemeenten in BoxtelZoomIn het Nederlandse Boxtel vindt op zondag 25 september de vijfde editie van het spectaculaire Dommeltheater plaats. Het eerste lustrum van deze creatieve vaartocht op de Dommel probeert de organisatie een enorme boost te geven. Getracht wordt namelijk om alle dorpen en steden die aan de Dommel liggen een prikkelende plek te geven in deze kleurrijke brok watercultuur. Men rekent op een maximale deelname aan het creatieve theater, waarin ludiek scheppingsvermogen de kunstzinnige (…) Het hele nieuwsbericht

Zebracinema: 'C'mon C'mon'

Maandag 7 maart 2022
Pelt - Zebracinema: 'C'mon C'mon'Zoom"C'mon C'mon" - Mike Mills - VS - 2021 - 108'
adiojournalist Johnny (Joaquin Phoenix) werkt aan een project waarbij hij verschillende kinderen interviewt over hun dromen en de toekomst van de wereld. Zijn zus Viv (Gaby Hoffman) vraagt hem om op haar 9-jarig zoontje Jesse (Woody Norman) te letten terwijl zij voor haar man, die kampt met psychische klachten, moet zorgen. Wanneer Johnny zijn neefje onder zijn vleugels neemt tijdens een roadtrip van Los Angeles naar New York en New Orleans, ontstaat er langzaam een unieke band tussen de twee.
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Reserveren kan hier.
Pelt - Een sprookjestocht van de GezinsbondZoomZaterdag organiseerde de Gezinsbond Overpelt een sprookjestocht. Het was prachtig weer en meer dan 200 deelnemers namen aan de tocht deel. Alles was aanwezig voor een gezellige namiddag: wandelen, het oplossen van sprookjesopdrachten bij Kikkerkoning, Roodkapje, Hans en Grietje, de reus van Klein Duimpje en Tafeltje dek je... Na afloop was er tijd om nog wat na keuvelen bij een drankje en een lekkere hotdog! (Jos Nouwen)

'Doemscrollen'

Maandag 7 maart 2022
Woord van de week
De oorlog in Oekraïne is voor veel mensen een aanleiding om te doemscrollen of doomscrollen. Ze blijven scrollen door slechtnieuwsberichten, ook al wordt hun gemoedstoestand er alleen maar slechter op. Ook tijdens de coronacrisis werd er veel gedoemscrold. Doemscrollers willen niet louter geïnformeerd blijven. Ze volgen het onlinenieuws om een bepaalde situatie te kunnen begrijpen of controleren. Soms doemscrollen ze ook in de hoop om tussen al het negatieve nieuws een beetje positieve informatie te vinden waaraan ze zich kunnen optrekken.
Pelt - Giel Leën weg bij LindelhoevenGiel Leën trekt eind dit seizoen de deur achter zich dicht bij Lindelhoeven VV. Hij verkast naar Helson.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk met 8-1 verloren van Belisia Bilzen. Aan de rust keek Kadijk al tegen een 4-1 achterstand op.

Inne gevangenis

Maandag 7 maart 2022
Pelter Hükske
Pelt - Inne gevangenisZoomSjarel is nog mer van gistere inne gevangenis oangekome. En den aalmoezenieër kumt ‘m bezüke… Had ullie en tot tekomede móndig!
(Fons Tuyaerts)
Pelt - Carnaval deed besmettingen over de grens stijgenCarnavalvieringen hebben het aantal covidbesmettingen doen stijgen. Dat blijkt uit de cijfers van de grensgemeenten, waar er al heel wat carnavalfeesten doorgingen, en die van Keulen, waar dat ook gebeurde. Het aantal besmettingen in de grensgemeenten ging op dagbasis met 300% omhoog.
In onze eigen regio zet de daling van het aantal besmettingen zich niet door.  

Stip it-actie breidt uit

Zondag 6 maart 2022
Pelt - Stip it-actie breidt uitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Pelt - Ondertussen, in de Martinusdreef...ZoomDaar is de glascontainer blijkbaar overvol... Maar dan is het beter even naar het recyclagepark te rijden om het glas dààr in de glasbak te gooien. (Foto RB)
Pelt - Sparta Lille verliest van OpitterSparta Lille heeft met 2-5 verloren van FC Opitter.

Winst en verlies voor LHVV

Zondag 6 maart 2022
Pelt - Winst en verlies voor LHVVDe eerste ploeg van Lindelhoeven VV heeft vandaag Anadol verslagen met 1-0, na een mooi doelpunt van Jonas Meeus. De B-ploeg verloor met 4-0 bij Eksel B

Grote Heide - Reppel: 1-1

Zondag 6 maart 2022
Pelt - Grote Heide - Reppel: 1-1Sporting Grote Heide en Reppel zijn vanmiddag in Neerpelt niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

Herkol verliest van Herderen

Zondag 6 maart 2022
Pelt - Herkol verliest van HerderenHerkol is bij Herderen gaan verliezen met 1-0.

Turkse Rangers - Kadijk: 0-1

Zondag 6 maart 2022
Pelt - Turkse Rangers - Kadijk: 0-1Kadijk is bij Turkse Rangers gaan winnen met 0-1, na een doelpunt van Glenn Dirix.

Ludo Evens overleden

Zondag 6 maart 2022
Pelt - Ludo Evens overledenIn het Duitse stadje Freising, niet ver van München, is op 7 februari Ludo Evens overleden. Dat meldt Esperanza Pelt. Evens (foto) speelde enige tijd voor de club. Hij werd 51 jaar.

Carnaval bij Vospo

Zondag 6 maart 2022
Pelt - Carnaval bij VospoZoomGistervoormiddag was het carnaval bij Vospo, de sporvereniging voor andersvaliden. Wat werd er toch gedanst! En dit met twee toptrainers: Lennert Vos en Lars Gevers!
Carnaval bij VospoCarnaval bij Vospo
Zoom

Boom kappen? Geld op tafel

Zondag 6 maart 2022
Grensgevallen
Wie bij ons een boom verwijdert, moet meestal een nieuwe boom planten. Dat was ook zo in Bergeijk, vlak over de grens. Maar de gemeente heeft die verplichting nu afgeschaft. In plaats daarvan moet er per gekapte boom betaald gaan worden. Voor een boom met een stamomtrek van 14 tot 16 centimeter - dat is een jonge boom - moet er al 240 euro op tafel gelegd worden. En dat bedrag verhoogt naarmate de dikte van de stam.
Als zoiets bij ons zou doorgevoerd worden, werden de gemeenten rijk! Maar de natuur (…) Het hele nieuwsbericht
In de Davis Cup heeft Peltenaar Zizou Bergs vanavond, door winst tegen de Fin Otto Virtanen, het Belgische team de uiteindelijke overwinning bezorgd om deel te kunnen nemen aan de finaleronde van de Davis Cup. Zizou won in twee sets: 6-4 en 6-0. Gisteren had hij zijn eerste wedstrijd nog verloren.
Pelt - Sporting voor eerste keer in Final FourIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond Volendam verslagen met 33-28. Daardoor kan de club voor de eerste keer in de geschiedenis van de BENE League meedingen in de Final Four. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Op 26 en 27 maart worden de Final 4 gespeeld in Den Bosch en Sporting is er voor de eerste keer bij! En dat zullen ze in Den Bosch geweten hebben. We verwachten niets minder dan een volksverhuizing van Neerpelt naar Den Bosch. (…) Het hele nieuwsbericht

Zomaar een tekening

Zaterdag 5 maart 2022
Pelt - Zomaar een tekeningZoomNaar deze foto hebben we al verscheidene keren gekeken. Hij staat op Facebook in het account van WZC Sint-Jozef en laat een tekening zien die door een bewoner van dat rusthuis werd gemaakt. Naïeve kunst, zoals dat heet. En toch heeft deze tekening iets. Er zit hoop in, en vertrouwen, nieuwsgierigheid ook, onbevangenheid, ongereptheid. Mooi!

Een kunstwerk in de kerk

Zaterdag 5 maart 2022
Pelt - Een kunstwerk in de kerkZoomMorgen/zondag is kunstenaar Koen Lemmens te gast in de kerk van Overpelt. Na de viering van 9.30u spreekt hij over wat hem inspireerde bij het maken van zijn kunstwerk 'Synodale weg' (afb.). Nadien kan je met hem in gesprek gaan en van gedachten wisselen. Het kunstwerk zal in de kerk te zien zijn van 5 tot 20 maart. 
In de Eerste Provinciale van het damesvoetbal is Esperanza Pelt bij KRC Genk gaan winnen met 0-3. De Peltse doelpunten werden gescoord door Tessa Vanden Boer, Janna Van Hove en Caro Verweyen.  
Pelt - Esperanza Pelt speelt niet vanavondDe wedstrijd Esperanza Pelt-Witgoor Dessel van vanavond is uitgesteld wegens Covid-19-besmettingen, meldt de club. 
Martijn Bogers (32)uit Overpelt heeft de besloten vennootschap BMB Logistics opgericht met zetel aan de Gortenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aannemen en doen van alle transporten en het onderhouden en herstellen van rollend materieel.

Ben ik wel ‘woke’?

Zaterdag 5 maart 2022
Pelt - Ben ik wel ‘woke’?Gisterenavond verweet een vriend me voorzichtig dat ik niet ‘woke’ was. Ik ben meteen in het defensief gegaan met mijn uitleg – ik blijf een taalleraar en het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan – dat het woord woke, op die manier gebruikt, om te beginnen al fout is. Het is namelijk gewoon de onvoltooid verleden tijd van het Engelse werkwoord to wake (up). En een verleden tijd kun je niet als bijvoeglijk naamwoord gebruiken. Ook niet in het Engels. Maar dat leek (…) Het hele nieuwsbericht

Voorliefde voor voeten

Vrijdag 4 maart 2022
Tribunaliteiten
Pelt - Voorliefde voor voetenVolgens de correctionele rechtbank van Hasselt kon er geen twijfel over bestaan. De man was zot op vrouwenvoeten. In een wasserette had hij de voeten van een dame beroerd. Hij stopte toen ze zei dat ze dat liever niet had, om daarna post te vatten naast een andere dame en zich ook aan haar voeten te wagen, met de vraag of ze sportschoenen droeg. Aan de kassa van een warenhuis zat hij plots aan de benen, enkels en voeten van de dame voor hem in de rij. In een cultureel centrum ging het om de voeten van de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Bijna alle coronabeperkingen vallen wegHet overlegcomité heeft beslist dat we overschakelen op code geel. Vanaf maandag moeten er geen mondmaskers meer gedragen worden in bijvoorbeeld middelbare scholen, theaters, bioscopen, in winkels en op het werk. Op het openbaar vervoer blijft het wel verplicht en ook in wonzorgcentra en ziekenhuizen. Ook voor de horeca verandert er wat: ook daar moet het personeel geen mondmasker meer dragen en de coronapas moet vanaf maandag niet meer gecontroleerd worden. De CO2-meters blijven behouden in horeca en theaters. Verder gelden in schouwburgen, sporthallen en voetbalstadions geen beperkingen meer van het aantal toeschouwers. Ook daar valt de coronapas weg.

Boeren starten afficheactie

Vrijdag 4 maart 2022
Vanmorgen hebben landbouwers het eerste bord van hun afficheactie “Stop de waanzin!” in Limburg geplaatst. Dat gebeurde in Peer. Eerder werd een dergelijke campagne al opgestart in de provincie Antwerpen. Met de actie willen de landbouwers hun ontgoocheling en ongenoegen over het stikstofakkoord van de Vlaamse regering duidelijk maken. 

Oppassen met koppen

Vrijdag 4 maart 2022
Vandaag gelezen
De Nederlandse oud-voetballer Wout Holverda heeft ernstige dementie ontwikkeld door zijn voetbalcarrière. Kopballen hebben daarbij een grote rol gespeeld. Dat is na zijn overlijden, afgelopen december, vastgesteld door specialisten van het Amsterdam UMC, die het brein van de oud-prof van Sparta Rotterdam onderzochten. Niet eerder werd bij een Nederlandse voetballer zo’n sterk verband gelegd tussen de sportcarrière en dementie – met de dood als gevolg. (NRC)
Pelt - Vaccinatiecentra sluiten op 30 maartDe vaccinatiecentra van Lommel en Peer zullen op 30 maart (voorlopig) hun laatste dag draaien. Iedereen die recht had op een vaccinatie is ondertussen meermaals uitgenodigd. Daarom plant het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) voorlopig geen nieuwe campagnes. Voor wie toch nog een vaccinatie ontbreekt, of voor wie nog een traject wil starten, rest er nog één vrij inloopmoment.
In totaal werden in beide centra 267.000 prikken gezet. De ELZ kon hiervoor steeds een beroep doen op een (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 19 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 19 patiënten met COVID-19 (vijf minder dan gisteren) in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Eén van hen (een minder dan gisteren) verbleef op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Parket Limburg organiseert samen met de gemeenten Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Peer en Pelt een gratis studieavond over de gevaren van drugsproductie. Ervaringsdeskundigen vertellen je er over hoe je drugsafval kan herkennen en welke signalen wijzen op een drugslabo.
De voorbije jaren zijn de productie van synthetische drugs en de dumpingen van drugsafval in onze provincie sterk gestegen. Dit zorgt voor ernstige risico’s voor onze veiligheid, onze (…) Het hele nieuwsbericht

De onderhandelingstafel (3)

Donderdag 3 maart 2022
Pelt - De onderhandelingstafel (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
De Peltse dienstencentra organiseren een toelichting over de infopunten dementie in Pelt. Voortaan zijn er in de woonzorgcentra nieuwe aanspreekpunten voor wie geconfronteerd wordt met dementie. Ben je mantelzorger voor een persoon met dementie? Heb je zelf nood aan een luisterend oor? Of ben je op zoek naar meer informatie om je taak als mantelzorger nog beter uit te voeren?
Om te weten hoe je als patiënt of als familielid met de ziekte leert omgaan, kan je terecht bij een infopunt (…) Het hele nieuwsbericht
Promotekst
Pelt - Met een VR-bril op de waterglijbaanZoomIn het zwembad LAGO Pelt Dommelslag kan men voortaan langs de waterglijbaan naar beneden met een VR-bril op.  Die virtual slide neemt je mee op een avontuurlijke tocht door drie leuke thema’s: jungle, space en snow. Aan de ingang van de glijbaan selecteer je zelf één van de virtuele werelden en zet je een VR-bril op om aan het avontuur te beginnen. Je kiest voor een ritje op een houten rollercoaster, een ruimtereis tussen planeten of een afdaling in (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe boeken in de bieb

Donderdag 3 maart 2022
Weer een kort lijstje van nieuwe boeken die deze week in de gemeentelijke bieb binnenkwamen: 
Volwassenen fictie: Toen ze verdween / Carla Kovach; De eenzaamheid in het leven van Lydia Erneman / Rune Christiansen; Vertel het de bijen deel I en II / Diana Gabaldon; East of Eden / John Steinbeck; Daylight / David Baldacci
Volwassenen informatief: Hoe keer je diabetes type 2 om? / Roy Taylor; De winstparadox: Waarom de macht van supersterbedrijven onze economie ondermijnt / Jan Eeckhout; Winter: zes jaar tussen de rendieren / Laura Galloway;
Jongeren: Boyfriend material / Alexis Hall; Een intens gelukkig gevoel / Tahereh Mafi; De Godden broers / Meg Rosoff; Aristotle and Dante discover the secrets of the universe / Benjamin Alire Saenz; This woven kingdom / Tahereh Mafi; An emotion of great delight / Tahereh Mafi.
Er komen natuurlijk wel meer boeken binnen. Deze kan men altijd terugvinden op de website van de bibliotheek.
Pelt - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 24 patiënten met COVID-19 opgenomen, drie meer dan gisteren. Twee van hen verbleven op intensieve zorg, dat zijn er evenveel als gisteren. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.
UPDATE Nvdr: de cijfers vermelden, zoals aangegeven, het aantal mensen dat met een Covid-19-besmetting in het ziekenhuis ligt. Het gaat dus ook over mensen met Covid-19 die om andere redenen dan Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. "Wij splitsen deze cijfers niet op," zegt algemeen directeur Hans Ramaekers van het ziekenhuis desgevraagd. "Wij geven de cijfers door conform de richtlijnen van de overheid." 

Rosa Linden overleden

Donderdag 3 maart 2022
Pelt - Rosa Linden  overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Rosa Linden overleden, de weduwe van Willem Maes. Ze was afkomstig van Hechtel en werd 90 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring; de asurn krijgt nadien een plaatsje bij Willem op de begraafplaats van Peer. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Zonnig, maar koude nachten

Donderdag 3 maart 2022
Weerbericht
Pelt - Zonnig, maar koude nachtenEen hogedrukgebied, uitgestrekt over Denemarken en Scandinavië, voert in een zwakke oostelijke tot zuidoostelijke luchtstroming droge landlucht aan. De zon krijgt hierbij alle kansen. In het westen komen soms wolkenflarden voor van een storing die zich over de Britse Eilanden bevindt. De volgende dagen staan in het teken van hoge luchtdruk. Er is veel zon, maar de nachten zijn koud.
Vandaag wordt het uitermate zonnig met nauwelijks of zelfs geen wolken. Na een koude start met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

'Broederlijk Delen' tagt Pelt

Woensdag 2 maart 2022
Pelt - 'Broederlijk Delen' tagt PeltZoomHer en der kom je in Pelt deze tag tegen. De Veertigdagentijd is weer gestart en dus voert Broederlijk Delen campagne. Niet iedereen moet het anders gaan doen om verandering teweeg te brengen - 25% is al voldoende om een wereld van verschil te maken. Ook voor het Zuiden. Jill Coene weet hier alles van. Zij ging op inleefreis naar Colombia en komt haar verhaal vertellen op 16 maart om 19u in zaal De Schakel in Overpelt-Fabriek.
Op 16 maart om 20.15u leidt de Peltse regisseur Michiel Thomas (35), die in Los Angeles werkt en woont, in Dommelhof zijn derde film in, "Gemmel & Tim". Die gaat over homofobie, racisme en necropolitiek. Het is een intieme misdaaddocumentaire over de controversiële drugsoverlijdens van Gemmel Moore (26) en Timothy Dean (55) in de woonst van Ed Buck, een invloedrijke politicus in West-Hollywood.
Gemmel “Juelz” Moore en Timothy Dean hebben elkaar nooit (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 21 coronapatiënten in het ziekenhuisHet aantal covid 19-besmettingen daalt, maar nog altijd worden er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 21 coronapatiënten verpleegd, één minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verzorgd op de afdeling intensieve zorgen. UPDATE In Nederland is het aantal besmettingen weer pijlsnel aan het stijgen. Als oorzaken worden daar wintersport en carnaval genoemd.
Pelt - Dames Sporting naar Limburgse bekerfinaleZoomDe dames van Sporting Pelt hebben de finale van de Beker van Limburg gehaald. Met een verpletterende score van 32-8 versloegen ze gisteravond Initia Hasselt. In de finale (op 21 of 22 mei) nemen ze het op tegen Bilzen.
Pelt - Handbal: Robbe Spooren geselecteerdIn aanloop van de kwalificatiewedstrijden van België tegen Slovakije maakte handbalbondscoach Yérime Sylla vandaag zijn definitieve selectie bekend. Daar maakt Robbe Spooren van Sporting Pelt deel van uit.
De heenwedstrijd wordt op woensdag 16 maart om 20.00 u gespeeld in Topoľčany. Op zaterdag 19 maart spelen de Red Wolves in de Alverberg in Hasselt. Het WK handbal wordt in 2023 in Polen en Zweden georganiseerd.

Vogelgriep in Son

Woensdag 2 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Op een vleeskuikenbedrijf in Son, aan de noordkant van Eindhoven,  is vogelgriep vastgesteld. Waarschijnlijk gaat het om een zeer besmettelijke variant. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zal alle circa 170.000 dieren op het bedrijf ruimen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Ruben Scheelen naar Esperanza

Woensdag 2 maart 2022
Pelt - Ruben Scheelen naar EsperanzaEsperanza heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Ruben Scheelen. Hij komt over van Bocholt VV, waar hij acht seizoenen actief was, en speelde eerder twee seizoenen voor Geel en  één seizoen voor Helson Helchteren. Steegen begon met voetballen bij SK Lommel;

Vandaag gezien: een klapekster

Dinsdag 1 maart 2022
Pelt - Vandaag gezien: een klapeksterZoomJos Keppens fotografeerde in het Hageven deze klapekster, een wintergast die behoort tot de klauwierenfamilie. Kortelings zal hij vertrekken, om plaats te maken voor de grauwe klauwier.
Grensgevallen
Pelt - Gsm-gebruik aan het stuur kost 350 euroWie in Nederland gebruik maakt van zijn gsm aan het stuur betaalt vanaf vandaag 350 euro in plaats van 250 euro. Tegelijkertijd gaan bijvoorbeeld de verkeersboetes omlaag voor te hard rijden op de snelweg bij de eerste 10 km/u boven de maximum snelheid. Deze boetes worden verlaagd met 15 procent. Voor het niet zo veel mogelijk rechts rijden op een auto(snel)weg wordt de boete opgetrokken van 150 euro tot 220 euro. Het niet verlenen van voorrang aan een voorrangsvoertuig wordt opgetrokken van 250 tot 350 euro. Kleinere snelheidsovertredingen onder de 10 km/uur worden lichter bestraft. Voor parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats wordt de boete verlaagd van 400 naar 310 euro.

Gerda Groenen overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Pelt - Gerda Groenen overledenIn WZC Sint-Jozef in Pelt is gisteren Gerda Groenen overleden, de weduwe van André Jansen. Ze was afkomstig van Kaulille en werd 83 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Rouwadres: fam. Jansen, Roosendijk 86, 3910 Pelt.
Het is maar dat je 't weet
Peeters (31.079) is de meest voorkomende familienaam in ons land. Janssens (28.532) staat op twee, Maes (24.594) op drie, Jacobs (19.077) op vier en Mertens (17.906) op vijf. (Bron: StatBel).
Pelt - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er nog 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 2 op intensieve zorg. Er was één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er geen coronapatiënten meer.

Roza Grieten overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Pelt - Roza Grieten overledenOp 26 februari is Roza Grieten overleden, de echtgenote van Marcel Jacobs. Zij was 82 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting : donderdag (19-19.30 uur) in aula 't Sant in Hechtel.

Annie Grobben overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Pelt - Annie Grobben overledenOp 24 februari is Annie Grobben overleden, de weduwe van Zjang Gerits. Zij was 81 jaar en afkomstig van Overpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt