Het overige nieuws

Bocholt - Bocholt VV A - KSK Meeuwen A  3-3In een vriendschappelijke wedstrijd hebben Bocholt VV A en KSK Meeuwen A vanavond 3-3 gelijkgespeeld. Bocholt werkte een 0-3 achterstand weg. Voor KSK Meeuwen scoorden Di Girolami (2) en Willems. De doelpunten van Bocholt VV werden gemaakt door Kaplan (2) en Brulmans.

Weer fietsendrager gestolen

Woensdag 31 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de Dalerweg in Kinrooi is gisterenavond een fietsendrager van een auto gestolen. Zondagavond gebeurde dat ook al in dezelfde straat.

Haag scheren? Oppassen

Woensdag 31 juli 2024
Vandaag gelezen
"Geen enkele Vlaming zou zijn haag nog mogen scheren zonder nadenken. Eerst met een borstel boven je heg kloppen, zodat je de eventuele Aziatische hoornaars ziet vliegen."
(Aziatischehoornaarbestrijder Pol van Parys in De Tijd)
Bocholt - Stopzetting verhuur blusmiddelenDe hulpverleningszone Noord-Limburg zal vanaf 1 maart 2025 de verhuur/uitlening van blustoestellen stopzetten. Concreet betekent dit dat organisatoren van evenementen of andere activiteiten vanaf die datum geen beroep meer kunnen doen op de hulpverleningszone om blustoestellen te verkrijgen noch gratis (na toestemming van de gemeentes) noch tegen betaling. Ook de gemeentes zullen geen blustoestellen meer kunnen uitlenen. Organisatoren zullen voor deze dienstverlening doorverwezen worden naar de privémarkt.

Katje bevrijd uit spleet

Woensdag 31 juli 2024
Grensgevallen
In een woning in Weert kwam een jong kastje vast te zitten in een spleet. De bewoners alarmeerden de brandweer die het katje in een mum van tijd kon bevrijden.

Een zwoele dag

Woensdag 31 juli 2024
Bocholt - Een zwoele dagZoomDe ochtend begon beloftevol met een mooie zonsopgang maar al snel zagen we een regenboog en een horde wolken met regen. Vandaag is het wel zwoel en tropische warm. Voor morgen wordt wisselvallig zomers weer voorspeld. (foto Gust Ischen) 

Diefstal...

Woensdag 31 juli 2024
Raar
Bocholt - Diefstal...In Neerpelt is het goed en veilig wonen. Hier zijn nog geen bommen ontploft voor een frietkot of kogels door garagepoorten gestuurd. Toch ben ik het slachtoffer geworden van een diefstal op klaarlichte dag. Geweldloos gelukkig… En zelfs ongemerkt. Maar een gereedschapskistje en een krik kan je in ons vreedzame dorp niet langer onbewaakt achterlaten!
Het was dinsdagochtend en ik was een man met een plan: groenafval naar het containerpark brengen. Om de grote bouwzakken vol bladeren en takken in de (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hechtel - KFC Kaulille 3-3

Dinsdag 30 juli 2024
Bocholt - KFC Hechtel - KFC Kaulille 3-3KFC Hechtel en KFC Kaulille hebben vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd 3-3 gelijkgespeeld.

Regenpijp gestolen

Dinsdag 30 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Smeetsstraat in Kinrooi is een regenpijp van een appartement gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Gerard Janssen overleden

Dinsdag 30 juli 2024
Bocholt - Gerard Janssen overledenIn Pelt is op 27 juli Gerard Janssen overleden, echtgenoot van wijlen Alda Clijsters (†2024). Hij was 80 jaar. U kan afscheid nemen van Gerard tijdens de gebedswake in de Sint-Laurentiuskerk van Bocholt op donderdag 1 augustus om 19.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring.

Willy Kerkhofs overleden

Dinsdag 30 juli 2024
Bocholt - Willy Kerkhofs overledenIn Hasselt is op 26 juli Willy Kerkhofs overleden, echtgenoot van Elza Huypkens. Hij was 81 jaar. U kan Willy nog een laatste groet brengen op woensdag 31 juli van 19.00 tot 20.00 uur bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring.

Geboortecijfer daalt verder

Dinsdag 30 juli 2024
Het is maar dat je 't weet
Met een teller die 113.593 geboorten aangeeft in 2022 en vervolgens 110.198 geboorten in 2023, ziet België zijn geboortecijfer verder dalen met 3%. Sinds de piek in 2010, en afgezien van een piek in 2021 – een gedeeltelijke inhaalslag van geboorten die zijn uitgesteld vanwege de gezondheidscrisis – is het geboortecijfer blijven dalen, waardoor het in 2002 waargenomen dieptepunt wordt overschreden en een niveau wordt bereikt niveau dat sinds 1942 niet meer is gezien

Eigenlijk feitelijk

Dinsdag 30 juli 2024
300 woorden van Rudi
Bocholt - Eigenlijk feitelijkWelke dag is het vandaag? Het is vaak de eerste vraag van de dag. Na enkele seconden volgt het antwoord en het besef.
Moet ik naar het werk? Of is het zondag, zodat ik nog kan blijven liggen en vervolgens naar de bakker voor pistolets? Of is het zaterdag en wenkt de krantenwinkel voor een volumineuze krant? Het zijn telkens andere dagen en andere vragen. Niet in het minst in diezelfde krant.
De truc om het snel te weten is je afvragen welke dag het gisteren was.
Grootvader stelde de vraag wel (…) Het hele nieuwsbericht

Eerste heide in bloei

Maandag 29 juli 2024
Bocholt - Eerste heide in bloeiZoomHet is nog maar eind juli, maar op beschutte plaatsen in de zon staat de eerste heide in Limburg in bloei, meldt Radio 2. Het is de voorbode van een bijzonder mooi heideseizoen. Door de overvloedige regen van de afgelopen maanden zal de heide veel en grote bloemen hebben en zullen die diep paars van kleur zijn.
Grensgevallen
In Weert belandde een ree in de Zuid-Willemsvaart. De brandweer heeft het verdronken dier uit het water gehaald.

Fietsendrager gestolen

Maandag 29 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de Dalerweg in Kinrooi is de fietsendrager van een auto gestolen. Dat gebeurde gisterenavond.

Bertha Dingenen

Maandag 29 juli 2024
Bocholt - Bertha DingenenIn Pelt is op 27 juli Bertha Dingenen overleden, echtgenote van wijlen Jozef Daemen (†2015). Zij was 88 jaar. U kan Bertha nog een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Creemers in Kaulille op woensdag 31 juli van 19.00 tot 20.00 uur. De afscheidsviering vindt plaats op donderdag 1 augustus om 10.30 uur in de St-Monulphus en Gondulphuskerk in Kaulille. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be

Een goeie kameraad

Maandag 29 juli 2024
Tegenligger
Bocholt - Een goeie kameraadZoomVorige donderdag was de trein in het station van Olen rond 10 na 7 toen de treinbegeleidster ons meedeelde dat de trein niet verder zou rijden dan Herentals. De reden was een persoonsongeval ter hoogte van Nijlen. Alle treinverkeer tussen Herentals en Lier was voorlopig niet meer mogelijk. En bij een persoonsongeval komt het parket altijd ter plaatse. Het zou dus nog wel even duren voor het treinverkeer zou hervatten.
Maar met het treinabonnement konden we ook op de bussen van de Lijn, werd meegedeeld. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In Kinrooi is een drijfkrachtkabel gestolen op een werf in de Vroenhof. De diefstal is vrijdagavond vastgesteld.
Bocholt - Ten strijde tegen de buxusmotZoomHet is de schrik van vele tuinen, die buxusmot. In 2006 zou die vanuit Oost-Azië in het zuidwesten van Duitsland zijn aanbeland, vermoedelijk via houten verpakkingsmateriaal dat eitjes of rupsen bevatte. In 2010 werd die ook in België waargenomen, en zit momenteel nagenoeg overal. Het beestje heeft geen of nauwelijks natuurlijke vijanden (het is in onze regio een nieuwe soort) en dus kon de populatie zeer snel groeien. De kleine rupsen die uit het ei komen zitten aan de onderkant (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont - Bocholt VV B 8-0

Zaterdag 27 juli 2024
Bocholt - Exc. Hamont - Bocholt VV B  8-0Exc. Hamont heeft vanavond met 8-0 gewonnen van Bocholt VV B.
Bocholt - KFC Kaulille klopt beloften Bocholt VVKFC Kaulille heeft de beloften van Bocholt VV verslagen met 0-3.

Bocholt VV - U23 OH Leuven 1-4

Zaterdag 27 juli 2024
Bocholt - Bocholt VV - U23 OH Leuven  1-4Bocholt VV heeft deze namiddag in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-4 verloren van de U23 van OH Leuven. Aan de rust was de stand 0-0. De Leuvenaars liepen in de tweede helft 0-4 uit. Brulmans kon milderen op strafschop.

Versterking voor Bocholt VV

Vrijdag 26 juli 2024
Bocholt VV huurt middenvelder Thomas Van Bommel(21) van Patro Eisden. Morgennamiddag speelt Bocholt VV een oefenwedstrijd tegen de U23 van OH Leuven.
Het is maar dat je 't weet
25 procent van de Belgen (19 procent van de vrouwen en 32 procent van de mannen) woonde in 2022 minstens één keer een sportevenement bij. De covid-19-pandemie kan een beperkende factor zijn geweest. België behoort tot de landen met de hoogste participatiegraad. (Statbel)

Citius, altius, fortius

Vrijdag 26 juli 2024
De klare kijk van Tante Claus
Bocholt - Citius, altius, fortiusHet is zover. Let the Games begin!!! Op een paarhonderd kilometer van hier wordt de vlam ontstoken en met een boottocht over de Seine zal het een ongezien schouwspel zijn, de opening van de Olympische Spelen. Het lijkt in niets meer op het oorspronkelijke potje worstelen dat ooit op een heuvel in Griekenland begon, maar toch. De gedachte blijft, Citius. Altius. Fortius. Sneller. Hoger. Sterker! De grenzen van het menselijk mogelijke uitdagen. Ik vind het ontroerend en knap wat die atleten presteren. Hoe ze (…) Het hele nieuwsbericht

Zware brandschade in Weert

Woensdag 24 juli 2024
Grensgevallen
Bocholt - Zware brandschade in WeertEen brand heeft grote schade toegebracht aan de Wildingweg in Weert. Daar was brand ontstaan in een bijgebouw. Ook een aanbouw van de woning liep schade op. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Steeds meer vapes in zwerfvuil

Woensdag 24 juli 2024
In de rand
Uit een recente zwerfvuiltelling van afvalintercommunale Limburg.net blijkt dat er steeds vaker (wegwerp)vapes of e-sigaretten terechtkomen bij het zwerfvuil. En dat is gevaarlijk. Want de batterijen die daarin zitten, kunnen een ontploffingsgevaar vormen. (Radio 2)

Bocholt VV - GS Bree-Beek 5-2

Woensdag 24 juli 2024
Bocholt - Bocholt VV - GS Bree-Beek 5-2Bocholt VV heeft in een oefenwedstrijd GS Bree-Beek verslagen met 5-2. Jacobs (2), Maesen, Takidine en Vermijl maakten de doelpunten van Bocholt VV.

Fraude met kaartophalers

Woensdag 24 juli 2024
Bocholt - Fraude met kaartophalersZoomDe Politiezone HANO vraagt uw aandacht voor deze vorm van fraude:

De fraude gaat als volgt: de oplichters doen zich voor als bankmedewerker. Zij bellen je om te verwittigen dat je bankkaart vervangen dient te worden omdat er frauduleuze verrichtingen werden uitgevoerd op jouw bankrekening. Zij doen er alles aan om je vertrouwen te winnen. Ze vragen of ze aan huis mogen langskomen om de bankkaart(en) op te halen en vragen om je pincode mee te delen. Soms vragen en nemen ze ook waardevolle spullen mee (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In 2023 leverden de zes drinkwatermaatschappijen die actief zijn in het Vlaamse Gewest water aan 2.834.796 huishoudens. Binnen die groep waren 181.918 huishoudens beschermd met recht op een sociaal tarief, 26.910 huishoudens waren beschermd zonder recht op een sociaal tarief. Klanten met betalingsmoeilijkheden kunnen een afbetalingsplan voor de drinkwaterfactuur aanvragen bij het waterbedrijf. In 2023 werden in totaal 46.433 afbetalingsplannen aangevraagd.

Mathieu Janssens overleden

Woensdag 24 juli 2024
Bocholt - Mathieu Janssens overledenIn Pelt is op 22 juli Mathieu Janssens overleden, echtgenoot van Marie-Josée Weltens. Hij was 69 jaar. U kan Mathieu een laatste groet brengen op vrijdag 26 juli van 19.00 tot 20.00 uur bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring.

Jos Braeken overleden

Woensdag 24 juli 2024
Bocholt - Jos Braeken overledenIn Maaseik is op 21 juli Jos Braeken overleden. Hij was 75 jaar. U kan Jos een laatste groet brengen bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt op vrijdag 26 juli van 19.00 tot 20.00 uur. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring.

Jos Ooms overleden

Woensdag 24 juli 2024
Bocholt - Jos Ooms overledenIn Bocholt is op 22 juli Jos Ooms overleden. Hij was 78 jaar. U kan Jos een laatste groet brengen op donderdag 25 juli van 19.00 tot 20.00 uur bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring.
Bocholt - Sporting Ellikom - KFC Kaulille 1-2In een oefenwedstrijd heeft Sporting Ellikom met 1-2 verloren van KFC Kaulille.
Bocholt - Eerste Eurocitytrein is vertrokkenZoomDe sportzomer is begonnen bij de NMBS. Vanmorgen is de eerste Eurocitytrein vertrokken vanuit Brussel-Zuid naar Parijs. De trein deed een tussenstop in het station van Bergen voordat hij verder naar de Franse hoofdstad reed. Tia Hellebaut, voormalig Olympisch kampioene hoogspringen, was aanwezig om de trein symbolisch in te huldigen.
De komende weken is Parijs de sporthoofdstad van de wereld en veel reizigers zullen de grens oversteken om de Lichtstad te bezoeken. NMBS breidt haar klassieke (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de ’t Hasseltkiezel in Bree is deze namiddag weer een zwaar ongeval gebeurd. Een auto belandde er tegen een boom. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis in Maaseik gebracht. Vorige week viel er ook al een zwaargewonde toen een auto er tegen een boom botste.

Kerk mikpunt van dieven

Dinsdag 23 juli 2024
Bocholt - Kerk mikpunt van dievenIn Kaulille hebben dieven een gedeelte van een koperen regenpijp gestolen van de parochiekerk. De feiten zijn gisteren vastgesteld. De kerk van Overpelt-Fabriek werd een paar dagen geleden ook al het slachtoffer van diefstal. Daar werden bliksemafleiders gestolen. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.

Bocholt telt 13.753 inwoners

Dinsdag 23 juli 2024
De gemeente Bocholt telde op 1 januari 2024 13.753 inwoners: 6.946 mannen en 6.807 vrouwen. (Bron: NIS)

Auto vat al rijdend vuur

Maandag 22 juli 2024
Bocholt - Auto vat al rijdend vuurDeze namiddag vloog een rijdende auto in brand in de Kallerstraat. De bestuurder stopte en de inzittenden konden zich tijdig in veiligheid brengen. Er is vooral schade aan het motorgedeelte.
Bocholt - Fietsen langs ambachtelijke brouwerijenZoomZin om een fietstocht te combineren met een bezoek aan drie ambachtelijke, lokale brouwerijen? Dat kan komende zondag, 28 juli, van 10 tot 20 uur. De deelnemende brouwerijen zijn Huisbrouwerij De Geiteling (Wijchmaal Peer), microbrouwerij Mølder & Coöp (Pelt) en brouwerij Vandijck (Lommel).
Vertrekken kan aan één van de deelnemende brouwerijen: Geitelingstraat 3 Peer, Breugelweg 42 Pelt en Wagenmakersweg 32 Lommel.
Per brouwerij ontvang je een stempel. Bezoek de drie brouwerijen en verzamel drie verschillende stempels, dan maak je kans op een mooie prijs.
Sylvia Dries, Luc Martens en Jos Vanmontfort, drie leden van de Nieuwe Unie in Bocholt zetten hun politieke carrière gelijktijdig stop. Van de Nieuwe Unie schieten nu nog twee raadsleden over.

Onthaalmoeders

Maandag 22 juli 2024
Bocholt - OnthaalmoedersZoomTegenwoordig is onthaalmoeder als het ware een knelpuntberoep geworden. Maar in de jaren 80 van vorige eeuw waren er jonge moeders genoeg om zich als onthaalmoeder ten dienste te stellen van jonge gezinnen. Zowat ieder jaar kwamen er wel 50 à 60 nieuwe onthaalmoeders bij in onze contreien. Op deze foto uit 1981 een flink aantal jonge Noord-Limburgse vrouwen die dat jaar de taak van onthaalmoeder op zich namen. (Johan Bloemen)
Onthaalmoeders
Zoom
Bocholt - Het defilé begint in Kleine-BrogelZoomOp het Paleizenplein in Brussel vond vandaag het jaarlijkse militaire en burgerlijke defilé plaats, het was dan ook de Belgische feestdag. En daar hoort natuurlijk ook de luchtmacht bij, waarvan de F16's in Kleine-Brogel opstijgen om zich dan richting Brussel te begeven. De vele toeschouwers die aan de landingsbaan van Kleine-Brogel hadden postgevat zagen echter nog veel meer, zo ook fotograaf Jens Veraa. Meer foto's
Het defilé begint in Kleine-BrogelHet defilé begint in Kleine-Brogel
Zoom
In de Baloise Ladies Tour werd in Zwevegem gisterenvoormiddag een rit gereden over 66 km. In de massasprint eindigde Fleur Moors als 7e en de rit die werd gewonnen door Laurena Wiebes. In de namiddag werd een tijdrit gereden over 11 km. Opnieuw won Wiebes en Fleur Moors eindigde als 5°. Ze staat nu 3° in het jongerenklassement en 12° in het algemeen klassement. Vandaag eindigt de ronde in Deinze met een rit over 117 km. UPDATE De Baloise Ladies Tour zit er op, Fleur eindigt op de 13e plaats in het klassement en derde in het jongerenklassement. Een mooie prestatie in haar eerste ronde en als jongere tussen de vele prof-rensters. (Willy Aerts) 
Bocholt - Een fijne nationale feestdag!ZoomWij wensen onze lezers een fijne nationale feestdag.

Links, rechts?

Zaterdag 20 juli 2024
Chel mag het zeggen
Bocholt - Links, rechts?Vergissingen zijn des mensen. Misverstanden ook.

Gisterenmiddag kreeg ik een exemplaar van ‘de grootste krant van Vlaanderen’ in handen. Nee, ik ben er niet op geabonneerd, maar de koppen van Het Laatste Nieuws zijn van die aard dat ze de aandacht trekken. Vind je het raar dat ik telkens weer aan The Daily Mirror, die beruchte Engelse tabloid, moet denken, als ik ze ter hand neem?

Even in de stijl van Donald Trump proberen te blijven. Mensen die me nooit ontmoet hebben, weten (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bij de personen van 18 jaar en ouder die begin 2024 samenwoonden met een partner, woonden er bijna 3 op de 4 gehuwd samen, iets meer dan 1 op de 4 woonde ongehuwd samen. Van de samenwonende partners had de helft inwonende kinderen, de andere helft niet. Bij ongehuwde samenwonende partners lag dit iets boven de 50%, bij gehuwd samenwonende partners iets onder de 50%. Bij de personen van 18 jaar en ouder die met 1 of meer kinderen (ongeacht de leeftijd) samenwoonden, waren er meer dan 6 op de 10 gehuwde ouders (of een ouder en stiefouder).

Beroep: Superster

Vrijdag 19 juli 2024
De klare kijk van Tante Claus
Bocholt - Beroep: SupersterWie heeft er nooit van gedroomd om beroemd te zijn? Met je haarborstel in de hand mee playbackend met je idool of een bal hooghoudend als een voetbalvedette? Wie zou er niet graag eens willen ruilen met de Taylor Swifts of Christiano Ronaldos van deze wereld. Glitter, glamour, applaus en awards, roem en rijkdom. Hoe fantastisch moet dat zijn.
Maar zo’n leven in de spotlights, is dat echt te ambiëren? Soms lijken wij, gewone jannen-met-de-pet, te vergeten dat die sterren ook maar mensen zijn aan (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de nationale feestdag ging Statbel, het Belgische statistiekbureau, na hoeveel Belgen er in een ander land van de Europese Unie wonen. De top5 van EU-landen waar Belgen wonen: 117.125 Belgen wonen in Frankrijk,40.929 Belgen wonen in Spanje, 39.023 Belgen wonen in Nederland, 26.770 Belgen wonen in Duitsland en 19.205 Belgen wonen in Luxemburg.

Auto met valse kentekenplaten

Vrijdag 19 juli 2024
Grensgevallen
De politie heeft op de snelheid A2 bij Weert een auto met valse kentekenplaten uit het verkeer geplukt. Het voertuig werd door een berger afgesleept.
Gisterenavond is de Baloise Ladies Tour met een proloog gestart in Hulst (Ned.). Fleur Moors werd 6e, op 7 seconden van winnares Laurena Wiebes. De ronde duurt tot zondag. De rit van vandaag gaat van Breskens naar Knokke-Heist met aankomst op de Wandelaar op de zeedijk in Heist. (Willy Aerts)

Is glutenvrij eten echt gezonder?

Donderdag 18 juli 2024
Gezondheid
Bocholt - Is glutenvrij eten echt gezonder?Tegenwoordig lijkt het erop dat glutenvrij eten de nieuwe standaard is voor gezond eten. "Glutenvrij brood? Oh, dat moet wel gezond zijn!" Maar is dat wel zo? Laten we eens duiken in de wereld van gluten en glutenvrij eten.

Wat zijn Gluten?
Gluten zijn plantaardige eiwitten die je vindt in granen zoals tarwe, gerst en rogge. Ze zijn de geheime kracht achter het elastische deeg en het luchtige brood dat we zo lekker vinden. Zonder gluten zou ons brood een stuk minder smakelijk en luchtig (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbal...

Woensdag 17 juli 2024
Raar
Bocholt - Voetbal...Het EK voetbal zit er weer op. Ik ken iemand die daar niet rouwig om is… namelijk ikzelf! Ik heb weinig met deze edele sport. Ik heb nochtans pogingen gedaan om te begrijpen wat er zo tof is aan 22 mannetjes die op een plein heen en weer lopen en een bal die door de lucht vliegt.
Mijn zoon was in een ver verleden bij de voetbal, maar ‘nen echte' is hij nooit geworden. Meestal stonden hij en zijn andere zesjarige ploegmaatjes wat te dromen op het veld. Of zoals onze toenmalige burgemeester het (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Trainingen bij Bocholt VV hervatBocholt VV heeft de trainingen inmiddels hervat. Morgenavond staat een eerste oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander is GS Bree-Bree. De wedstrijd wordt in de Axor Arena gespeeld.
Het Biotechnicum plaatst acht klascontainers om het plaatstekort op te vangen. Installatie en huur kosten 100.000 euro. Er komen in 2025 ook nieuwe klaslokalen.
Bocholt - Gemiddeld zeven ongevallen per dagPolitie CARMA heeft vorig jaar 2.681 verkeersongevallen vastgesteld: 2.020 met stoffelijke schade, 654 met gewonden en 7 met dodelijke afloop.
Het is maar dat je 't weet
Begin 2024 was bijna 47% van de meerderjarige bevolking in het Vlaamse Gewest gehuwd (in een eerste of een volgend huwelijk). Gescheiden personen en verweduwde personen maakten respectievelijk 11% en 7% uit van de meerderjarige bevolking. 35% van de bevolking van 18 jaar en ouder was ongehuwd.

Rik Driesen overleden

Maandag 15 juli 2024
Bocholt - Rik Driesen overledenIn Bocholt is op 14 juli Rik Driesen overleden, echtgenoot van Suzanne Kerkhofs. Hij was 83 jaar. U kan een laatste groet brengen bij Vanhove Uitvaartzorg te Bocholt op woensdag 17 juli van 19.00 tot 20.00 uur. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. 

Dag jongen

Maandag 15 juli 2024
300 woorden van Rudi
Bocholt - Dag jongenHet blijft een netelige kwestie. Tot welke leeftijd mag je een aanspreking gebruiken die niet rijmt met de leeftijd van de aangesprokene. Zo zijn er mensen die me wel eens aanspreken met “Dag jongen”. Of “En jongen, hoe is het?” Goed bedoeld en qua genderbeschrijving klopt het natuurlijk. Je suis un garçon. Maar qua leeftijd is het er enkele jaren naast. Wanneer wordt een jongen een man? Rond zijn achttiende ofzo? Maar dat gezegd zijnde, van “Hey man” ben ik ook geen (…) Het hele nieuwsbericht

Het valt nogal mee...

Zondag 14 juli 2024
De visie van Fobie
Bocholt - Het valt nogal mee...ZoomTrump overleeft aanslag … (Fobie)
Het is maar dat je 't weet
De meeste internationale immigranten naar het Vlaams Gewest waren vorig jaar EU-burgers. De top tien: Roemenië (7658), Nederland (4214), Oekraïne (3549), Bulgarije (2421), Polen (2160), Turkije (2027), Spanje (1889), Afghanistan (1697), Portugal (1685) en Marokko (1288).

Nieuw: Lexi Carter Equestrian

Zaterdag 13 juli 2024
Alexandra Carter uit Bocholt en Anthony Carter uitr Ashburton (UK) hebben de vennootschap onder firma Lexi Carter Equestrian opgericht met zetel aan de Rietweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in paarden en het africhten, verzorgen en trainen van paarden.

Dronken tegen lantaarnpaal

Zaterdag 13 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Een 23-jarige bestuurder uit Bree ramde een lantaarnpaal en een geparkeerde vrachtwagen. De lantaarnpaal kwam op de weg terecht. De bestuurder die ongedeerd bleef legde een positieve ademanalyse af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Zwaar ongeval in Bree

Zaterdag 13 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Bree is deze namiddag rond 13 uur een auto tegen een boom beland op 't Hasseltkiezel. De bestuurster, een 56-jarige vrouw uit Sint-Niklaas, raakte bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij liep zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 gebeurden er 4.799 letselongevallen waarbij de dader achteraf vluchtmisdrijf pleegde. Op 10 jaar tijd is er zelfs een stijging met 9% (van 4.400 in 2014 naar 4.799 in 2023). Elke week zijn er in ons land dus 92 ongevallen met gewonden of doden waarbij de dader de vlucht neemt! Daarbij kwamen vorig jaar 19 personen om het leven en raakten 5.266 anderen gewond.

400 Limburgers naar Lourdes

Vrijdag 12 juli 2024
Bocholt - 400 Limburgers naar LourdesZoomVan 14 tot 19 juli nemen 400 Limburgers deel aan de diocesane bedevaart naar Lourdes. Al meer dan zeventig edities organiseert de Limburgse Diocesane Bedevaart (LDB) van het bisdom Hasselt elk jaar een pelgrimage naar Lourdes. Ook dit jaar mogen de organisatoren vierhonderd Limburgers begeleiden naar het Maria-bedevaartsoord in de Pyreneeën. Jongeren, mijnwerkers-brancardiers, vrijwilligers en zieken vertrekken met bussen vanuit Limburg naar het station van Tourcoing in Frankrijk, van hieruit reizen ze verder met de trein naar Lourdes. Ook mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, reist af naar het bedevaartsoord.
Deze foto werd gemaakt rond de jaren 1953-1954, toen Gijsbert Van Hertum (Achel, 1886-1965, de tweede geknield van links naar rechts) de busreis naar Lourdes maakte.
Bocholt - FM Goud viert verjaardag met nieuw radiostationZoomFM Goud – met stichter, boegbeeld en drijvende kracht Michel Vanderfeesten – is na 20 jaar on air een begrip in Limburg. Deze zomervakantie is het inderdaad precies 20 jaar geleden dat het radiostation startte. Langzaam maar zeker wist FM Goud heel wat harten in voornamelijk Noord-Limburg en het Maasland te veroveren. "We vieren natuurlijk onze verjaardag uitgebreid, liefst van al samen met onze vele luisteraars", aldus Michel Vanderfeesten. "Met 7,49% marktaandeel in Noord-Limburg en het Maasland doen we het nog steeds bovengemiddeld goed. In ons radioverhaal zit er constante groei. Zo lanceerden we, naast afzonderlijke FM Goud edities voor het Maasland, Noord-Limburg en... Tenerife (FM Goud Tenerife), ook YOLO - Life is like a dance met happy 90s, happy hardcore en eurodance en Bruce Radio met uitsluitend classic rock. Het is duidelijk dat de toekomst van radio digitaal is en daar willen we volop op anticiperen." Ook de nieuwste radiotelg past in die optiek. "We lanceren vandaag Bierfestradio.com. Een nieuw digitaal radiostation dat internationaal georiënteerd is en waar we enkel gekende Oktoberfest-klassiekers spelen. Meeluisteren kan via www.bierfestradio.com en eerstdaags ook via de FM Goud app. Het is een 100% digitaal radiostation dat volledig 'in the cloud' draait. 

Bouwverlof start vandaag

Vrijdag 12 juli 2024
Bocholt - Bouwverlof start vandaagZoomVandaag gaat het traditionele bouwverlof in. Veel bedrijven stoppen vandaag wat vroeger en er wordt dan iets gedronken of gegeten. Of veel bouwvakkers trekken namiddag naar de kroeg. Wij wensen alle bouwvakkers een fijn verlof. (foto AI Patrick Haesevoets) 

Wie-is-het?

Vrijdag 12 juli 2024
De klare kijk van Tante Claus
Bocholt - Wie-is-het?Ik kom hem tegen in de doe-het-zelf-maar-had-ik-het-toch-maar-aan-een-vakman-overgelaten-speciaalzaak. Bij de kassa sta ik te klungelen met een uitschuifbare borstelsteel en een zak sneldrogend cement en word joviaal op de schouder getikt.

 “Hey, Tante Claus, hoe is het?”

Mijn hersens scannen razendsnel door databanken. School? Hij lijkt me iets jonger dan ik. Een kennis van een kennis? Ex-collega?

“Ja, goed. En met jou?”

Ik probeer (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2000 neemt het aandeel van de bevolking van 67 jaar of ouder toe: van 15 procent in 2000 tot 19 procent in 2024. Het aandeel jonger dan 18 jaar daalde van 21 procent in 2000 naar 19 procent in 2024. Ook het aandeel van de brede middengroep tussen 18 en 66 jaar daalde: van 65 procent in 2000 naar 62 procent in 2024.

Meer vlinderstruiken?

Donderdag 11 juli 2024
Bocholt - Meer vlinderstruiken?ZoomGisteren was er nog het alarmerend bericht dat er steeds minder vlinders zijn. Misschien kunnen meer vlinderstruiken soelaas bieden? Want daar zitten toch altijd heel veel vlinders op. UPDATE Een kenner meldt ons dat vlinderstruiken géén waardplanten zijn voor vlinders. Een plant is pas een waardplant indien de plant ook echt belangrijk (noodzakelijk) is voor de ontwikkeling van het insect of vlinder. De vlinderstruiken trekken vlinders aan omwille van de nectar.
Meer vlinderstruiken?Meer vlinderstruiken?
Zoom
Bocholt - 150 km aan waterleidingen vervangenDe Watergroep heeft het voorbije jaar 150 km aan waterleidingen vervangen in Limburg. In totaal wil de Watergroep 720 km aan waterleidingen vervangen op vijf jaar tijd. Het vervangen van de leidingen probeert de Watergroep steess te combineren met andere nutswerken, zodat de hinder beperkt blijft.

48.000 studentenjobs in Limburg

Donderdag 11 juli 2024
Cijfer van de dag
In heel 2023 waren er 48.000 Limburgse jobstudenten aan het werk, een toename van 10% op 2 jaar tijd. Samen werkten ze ruim 10,5 miljoen uren en verdienden ze 154 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers van de RSZ die UNIZO Limburg verwerkte. Vrouwelijke studenten werken meer jobs en uren dan hun mannelijke tegenhangers. UNIZO Limburg benadrukt het belang van jobstudenten voor ondernemingen, vooral vanwege de flexibiliteit en het kostenvoordeel dat ze bieden in een krappe arbeidsmarkt. UNIZO pleit (…) Het hele nieuwsbericht

Druk in de lucht

Donderdag 11 juli 2024
Bocholt - Druk in de luchtZoomWe kregen meerdere vragen omtrent een druk luchtverkeer gisteren en eergisteren. Zijn we al vertrouwd met het geluid van de F16s die soms wel eens in een groep passeren, dan waren de afmetingen van de toestellen die gisteren over ons vlogen wel een stuk groter. Het waren drie Airbus A400M die aan een grote trainingsvlucht bezig waren. Die waren opgestegen vanuit hun basis in Melsbroek, om net voor ze Brugge zouden overvliegen daar een 6 tal rondjes te doen. Daarna trokken ze even naar de Ardennen om van daaruit naar Noord-Limburg te vliegen. In Kleine Brogel deden ze enkele keren een 'touch and go' (even de wielen op de grond en direct terug opstijgen) maar tot twee maal toe werd de landing vervolledigd om iets later vanuit stilstand terug op te stijgen. Vandaag bleef het kalm in het luchtruim.
Druk in de luchtDruk in de lucht
Druk in de lucht
Zoom
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van Glasservice Noord-Limburg uit Bocholt. Schuldvorderingen moeten ingediend worden via de website RegSol.
Het is maar dat je 't weet
Begin 2024 woonden er in het Vlaamse Gewest bijna 4.965.300 personen van Belgische herkomst en bijna 1.856.500 personen van buitenlandse herkomst. Het aandeel personen van buitenlandse herkomst lag daarmee op 27% van de totale wettelijke bevolking. In 2000 ging het om 10%.

Margriet Smeets overleden

Woensdag 10 juli 2024
Bocholt - Margriet Smeets overledenIn Bocholt is op 9 juli Margriet Smeets overleden, echtgenote van Martin Das († 2019). Zij was 84 jaar. U kan nog een laatste groet aan Margriet brengen op vrijdag 12 juli tussen 19u en 20u bij Vanhove Uitvaartzorg te Bocholt. De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden in intieme kring. 
Nieuwe boeken
Bocholt - Bokrijk, landelijke architectuur in bewegingZoomBokrijk, wie kent deze naam niet? Ieder kind in Limburg is wel eens op schoolreis geweest naar het openluchtmuseum in Genk maar het is ook nog altijd één van de favoriete familie-uitstappen. Bokrijk dompelt je als bezoeker onder in de boeiende wereld van onze voorouders, een uitgestrekt en prachtig domein vol waardevol erfgoed, uniek in de wereld. Bokrijk had twintig jaar geleden een oubollig imago, de oude huisjes spraken niet meer echt tot de verbeelding. Een nieuwe toekomst, een nieuwe visie (…) Het hele nieuwsbericht

Werkdruk in de zorg is te hoog

Woensdag 10 juli 2024
Bocholt - Werkdruk in de zorg is te hoogZoomDe Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) publiceerde vandaag een rapport over de werkbaarheid van de jobs in zorg en welzijn in Vlaanderen. “De cijfers zijn alarmerend voor een sector waar het water al sinds de coronacrisis aan de lippen staat,” aldus federaal secretaris voor de Vlaamse social-profit Evert Persoon. Het rapport van de SERV bevestigt bovendien de resultaten van een eerdere werkdrukbevraging van de BBTK. Van de bijna 5.000 werknemers in de sector die deelnamen aan die bevraging, maakte het overgrote deel van de respondenten melding van fysieke en mentale vermoeidheid op het einde van de werkdag. De BBTK roept op om werk te maken van collectieve arbeidsduurvermindering om het werk haalbaar te maken en zo de sector aantrekkelijker te maken.
Dennis Boonen en Cathy Spaas, beiden uit Bocholt, hebben de commanditaire vennootschap Boonen Dennis opgericht met zetel aan de Spilstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de kleinhandel in muziekinstrumenten en -partituren, de organisatie van congressen en beurzen én specialiseerde beeld-, verlichtings-, en geluidstechnieken.

Opgelet voor kaartophalers

Woensdag 10 juli 2024
Bocholt - Opgelet voor kaartophalersZoomFebelfin en het Parket van Antwerpen waarschuwen vandaag voor een toenemend fenomeen van fraude door zogenaamde kaartophalers. Bij deze vorm van oplichting doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen bij jou thuis langs te komen om je bankkaart en pincode in handen te krijgen. Ook overhalen ze de slachtoffers om hun andere waardevolle spullen (zoals cash of juwelen) mee te geven om deze in veiligheid te brengen. Wees op je hoede en onthoud dat een echte bankmedewerker nooit aan de deur (…) Het hele nieuwsbericht

Nog nooit zo weinig vlinders

Woensdag 10 juli 2024
Het is maar dat je 't weet
Nog nooit waren er zo weinig vlinders als dit jaar in Vlaanderen. Dat blijkt uit een studie van Natuurpunt. De droogte van de afgelopen jaren, versnipperde natuurgebieden en de grote hoeveelheid stikstof zouden de boosdoeners zijn. Zelfs het kletsnatte voorjaar heeft de negatieve trend niet kunnen keren. Voor soorten die het al moeilijk hebben, kan zo'n slechte periode het einde betekenen.

Raar: geld

Woensdag 10 juli 2024
Raar
Bocholt - Raar: geldWij mensen hebben een rare band met geld. We betalen niet graag en alles is te duur, maar nu en dan geven we toch graag veel uit. Vakantie is zo een moment. Dan denken we liever niet te veel na en mogen we het er eens goed van nemen. We zijn ver weg van huis en het lijkt wel alsof het geld dat we verbrassen niet van ons is. We mogen ook eens genieten, hé. Door het jaar mag het geld dan weer vloeien als we op stap gaan. Ook dan kan het niet op: gaan eten, dure drankjes, concert, cinema… Ge leeft maar ene (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer verstoord

Dinsdag 9 juli 2024
Bocholt - Treinverkeer verstoordDoor het slechte weer zijn er bij de NBMS storingen op het hele net. Wie nog de trein moet nemen, controleert best de app of website. 
Het is maar dat je 't weet
In 2023 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 82,3 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,3 jaar en voor mannen gaat het om 80,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte voor mannen en vrouwen samen is licht gestegen ten aanzien van 2022 (+215 dagen). (Statbel)

Subsidie voor KFC Kauille

Dinsdag 9 juli 2024
Het gemeentebestuur kent een subsidie van 17.319 euro toe aan voetbalclub KFC Kaulille. Het geld dient om een bijkomende omheining te plaatsen naar aanleiding van de uitbreiding van de terreinen van de club.
Kort nieuws van bij de buren
Na elf jaar heeft Bree weer een jeugdhuis. Het heet 'Heivers' en is gelegen aan de Boneput. Het zaaltje waar het jeugdhuis werd ondergebracht werd ter beschikking gesteld door de stad.

Code oranje voor onweer

Dinsdag 9 juli 2024
Bocholt - Code oranje voor onweerDe avond trekt een onweerszone over ons land. Volgens het KMI kan deze best pittig worden met rukwinden, regen en hagel. Voor Limburg wordt code oranje afgekondigd.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 telde de woonmaatschappijen in het Vlaamse Gewest alles samen 174.995 sociale huurwoningen. 92% van de sociale woningen is in eigendom van de woonmaatschappijen, 8% zijn ingehuurde woningen. Het aantal woningen in eigendom van een woonmaatschappij lag eind 2023 het hoogst in de grootsteden Antwerpen en Gent, met respectievelijk 22.404 en 13.505 woningen. In Brugge waren er 4.060 sociale woningen in eigendom. In de overige Vlaamse gemeenten was dat aantal telkens kleiner dan 4.000 woningen. In twee Vlaamse gemeenten waren er geen woningen in eigendom. Het gaat om Herstappe en Horebeke.

Motorrijder belandt in berm

Maandag 8 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisteravond rond 17.40 uur ging bij een uitwijkmanoeuvre op de Rode Kruislaan in Bree een motorrijder onderuit. Hij belandde in de middenberm. De 49-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Verre export stijgt

Maandag 8 juli 2024
Bedrijfsnieuws
In de eerste zes maanden van dit jaar exporteerden Limburgse bedrijven voor €551.030.715,65 aan goederen buiten de EU. Dat is een stijging van 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van Voka – KvK Limburg op basis van de certificaten van oorsprong. Ook het aantal certificaten van voorsprong (CO’s) in de eerste jaarhelft gaat met 3% licht omhoog in vergelijking met 2023. Het Midden-Oosten en China blijven de populairste exportbestemmingen buiten de EU. (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Eerste match: KFC Kaulille - SV BreugelKRC Kaulille start de competitie zaterdag 31 augustus met een thuiswedstrijd tegen SV Breugel. Op speeldag 2 speelt KFC Kaulille op zaterdag 7 september uit bij K.ESK Leopoldsburg.
Bocholt - Opoeteren - Bocholt B op speeldag 1Bocholt VV B speelt zijn eerste competitiematch zondag 1 september op het veld van SDS Opoeteren. Op speeldag 2 speelt Bocholt VV op zaterdag 7 september thuis tegen KFC Opitter.
Het is maar dat je 't weet
Marc en Maria zijn meest voorkomende namen in België. Het jaar 2023 wordt gekenmerkt door de opkomst van de voornaam Marc als de nieuwe nationale leider, waarmee de voornaam Jean werd onttroond. Ook dit jaar blijft Marc op de eerste plaats staan, met 61.231 mannen die op 1 januari 2024 die voornaam dragen. Jean blijft met 59.366 personen heel dicht bij de eerste plaats. Bij de vrouwen blijft Maria koploper: 104.494 vrouwen dragen die voornaam.

René Sneyers overleden

Zondag 7 juli 2024
Bocholt - René Sneyers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis van Pelt is op 6 juli René Sneyers overleden, echtgenote van Yvonne Claesen. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. U kan René nog een laatste groet brengen bij Vanhove Uitvaartzorg te Bocholt, en dit op dinsdag 9 juli van 18u30 tot 19u30.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 1 uur is een minderjarige bromfietser uit Maaseik door een auto aangereden op Breekiezel in Bree. Hij raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis in Genk gebracht.
Ten opzichte van juni vorig jaar zijn er in Limburg maar liefst 24,62 procent méér faillissementen, vooral in de afwerking van de bouw, de garages én het transport.

Juni: meer regen, minder zon

Zaterdag 6 juli 2024
Bocholt - Juni: meer regen, minder zonZoomHet KMI heeft weer een maandrapport klaar, waaruit blijkt dat juni de negende opeenvolgende maand was met meer neerslag dan gemiddeld. We hadden het niet anders verwacht. Daarmee wordt het vorige record van 1905 geklopt! Het regende 14 dagen, wat dan weer in overeenstemming is met het gemiddelde. De gemiddelde temperatuur was 14,5°, wat normaal zo'n 2 graden warmer zou moeten zijn. De zon scheen 97 uur en 21 minuten, ruim minder dan de 141 uur die we gemiddeld zouden moeten hebben. In 1995 scheen ze overigens net geen 71 uur.
Vandaag bleef het droog, hadden we een blauwe hemel met witte wolken en er stond (heel) veel wind. Dat stond natuurlijk niet in het rapport van het KMI, dat zagen we gewoon.

Bocholter VV moet naar Wellen

Zaterdag 6 juli 2024
Bocholt - Bocholter VV moet naar WellenVoor zijn eerste competitiewedstrijd moet Bocholter VV op zaterdag 31 augustus naar KVK Wellen. Op zaterdag 7 september speelt Bocholter VV thuis tegen RC Hades.

Warm menselijk contact

Zaterdag 6 juli 2024
Chel mag het zeggen
Bocholt - Warm menselijk contactElke morgen sta ik wel even voor de spiegel. Dat kijken naar mezelf heeft bijna niks met ijdelheid en al helemaal niets met narcisme te maken. Ik controleer gewoon of ik naar behoren geschoren ben. Héél af en toe speur ik het gelaatslandschap ook af om de toe- of afname van dat koortsblaasje op mijn lip in de gaten te houden. Hebben jullie ook zo’n klein tubetje in jullie huisapotheek liggen? Check het toch maar even. Meestal is het net leeg als je het nodig hebt.
Maar terug naar het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bij de top 10.000 van familienamen op 1 januari jongstleden blijven familienamen als Peeters, Janssens en Maes het meest in België voorkomen. 30.558 personen hebben de naam Peeters, 27.927 hebben de naam Janssens en 24.233 hebben de naam Maes. Deze top drie is identiek in Vlaanderen. In Wallonië zijn de drie meest voorkomende familienamen Dubois, Lambert en Martin; in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dat Diallo, Bah en Barry. In vergelijking met 2023 blijft de top 10 van de familienamen op nationaal niveau alsook in het Waalse Gewest dezelfde. Voor het Vlaams Gewest neemt Willems de plaats in van Mertens en komt zo op een zeer eervolle 5de plaats terecht. De naam Mertens verliest een plaats en gaat naar de 6e plaats. De rest van het klassement blijft ongewijzigd ten opzichte van 2023.

25.434 bestuurders geflitst

Vrijdag 5 juli 2024
Bocholt - 25.434 bestuurders geflitstPolitie CARMA verrichtte in 2023 1.558 interventies in Bocholt, dat is iets meer dan 4 per dag. Er waren 116 verkeersongevallen en 8 woninginbraken. 25.434 bestuurders werden geflitst en er werden 84 pv's uitgeschreven voor gsm-gebruik aan het stuur.
Het is maar dat je 't weet
Voor het vijfde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2023. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is opnieuw de populairste voornaam bij jongens, voor Arthur en Liam. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Olivia is de populairste voornaam van meisjes die geboren zijn in 2023. 587 baby's kregen de naam Olivia. Dat zijn er 49 minder dan het jaar ervoor en 158 meer dan de 429 baby's die Emma als voornaam kregen. Louise neemt dit jaar opnieuw de derde plaats in op het podium. Er zijn drie nieuwe voornamen in de top 10: Sofia maakt een indrukwekkende entree op de 4e plaats, Eva staat op de 7e plaats en Juliette komt net binnen op nummer 10.

Voor Bobby

Vrijdag 5 juli 2024
De klare kijk van Tante Claus
Bocholt - Voor BobbyJe wordt als mens, hoe je het ook wendt of keert, geboren uit twee ouders. Uit vier grootouders, acht overgrootouders. In slechts dertien generaties zijn dat 4096 directe verwanten uit wie je ontsproten bent. Eind vijftiende eeuw waren er dus twee mensen die het deden, uit wie iemand geboren werd die…nou ja, you get the picture. Wie die mensen waren of hoe ze leefden, daarvan ken je slechts de laatste paar nazaten als je geluk hebt. Verder dan je grootouders, heel misschien je overgrootouders, kom je niet. (…) Het hele nieuwsbericht
Gezondheid
Bocholt - Plantaardige eiwitten en dierlijke vettenDe vraag of plantaardige eiwitten even goed zijn als dierlijke eiwitten is een veelbesproken onderwerp in de voedingswereld. Beide typen eiwitten hebben hun eigen unieke voordelen en beperkingen, en het antwoord hangt vaak af van de specifieke voedingsbehoeften en doelen van een individu.
Kwaliteit van de eiwitten
In termen van eiwitten spreken we over hoogwaardige en laagwaardige eiwitten. Eiwitten van dierlijke afkomt die voornamelijk terug te vinden zijn in vlees, vis, gevogelte, eieren en (…) Het hele nieuwsbericht

270 verkeersdoden in 2023

Donderdag 4 juli 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 vielen er 270 doden bij verkeersongevallen in het Vlaamse Gewest. Dat is een daling met 4% in vergelijking met 2022. In vergelijking met 2005 is het aantal verkeersdoden meer dan gehalveerd (-54%). Daarnaast waren er in 2023 2.297 zwaargewonde verkeersslachtoffers op de wegen in het Vlaamse Gewest. In 2005 waren er dat 3.912. Tussen 2005 en 2023 daalde het aantal zwaargewonde verkeersslachtoffers met 41%. Het aantal lichtgewonden daalde tussen 2005 en 2023 van 36.116 naar 25.283 (- 30%). Bijna de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden 22.871 verkeersongevallen met doden of gewonden geregistreerd in het Vlaamse Gewest. Dat zijn er 2 procent minder dan in 2022. 2023 is het jaar met het laagste aantal ongevallen met doden of gewonden, uitgezonderd de jaren 2020 en 2021. Maar dat waren uitzonderlijke jaren met een lager aantal verplaatsingen ten gevolge van de maatregelen in het kader van de Covid-19-pandemie. Het merendeel van de ongevallen met doden of gewonden gebeurde in 2023 op gemeente- of gewestwegen (92 procent%). Slechts 8 procent van alle ongevallen gebeurde op autosnelwegen. Het lage aandeel van de autosnelwegen is opvallend, aangezien die wegen goed zijn voor 49 procent van alle gereden kilometers. 62 procent van het totaal aantal ongevallen met doden of gewonden in België in 2023 gebeurde in het V:aams Gewest.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 noteerden de Belgische luchthavens een stijging van het aantal reizigers en vluchten, wat wijst op een verder herstel na de verstoring als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ondanks deze betere cijfers is de sector nog steeds niet op het niveau van 2019. In 2023 passeerden bijna 32,4 miljoen passagiers de Belgische luchthavens, een stijging van iets meer dan 15% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer ligt echter nog steeds onder de 35,5 miljoen passagiers die in 2019 werden vervoerd. In 2023 werd iets meer dan 1,6 miljoen ton goederen vervoerd, een daling van bijna 11% ten opzichte van 2022. Deze cijfers zijn echter nog steeds iets hoger dan in 2019. Wat het goederen- en postvervoer betreft, nam de luchthaven van Luik-Bierset 62% van de totale activiteit in deze sector voor haar rekening, terwijl de luchthaven van Zaventem goed voor 36% was.

Thieu Winters overleden

Woensdag 3 juli 2024
Bocholt - Thieu Winters overledenIn Maaseik is op 28 juni Thieu Winters overleden, echtgenoot van José Ulenaers († 2012). Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. U kan Thieu nog een laatste groet brengen bij Vanhove Uitvaartzorg te Bocholt, en dit op woensdag 3 juli van 19u tot 20u. 

Niets gebeurd

Woensdag 3 juli 2024
Raar
Bocholt - Niets gebeurdIk rijd op een doordeweekse dag op een typische Vlaamse steenweg. Het is heet. Een stralende zon staat hoog in de wolkenloze blauwe hemel, maar in de auto zorgt de airco voor verfrissing. Het is best druk, avondspits. Ik kom uit een andere hoek dan ik gewoon ben en vraag me af hoe ik de drukte van Pennenzakkenrock kan omzeilen. En zo verdwalen mijn gedachten verder in de zoektocht naar de juiste route naar Mol, mijn eindbestemming. Een omwegje dan maar. Een vrachtwagen is me net voor. Was ik hem maar voor (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Pieter 'Pier' Creemers overledenIn Achel is op 1 juli Pieter 'Pier' Creemers overleden, hij was 72 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in aula Orchis van het crematorium 'Stuifduin' in Lommel, en dit op vrijdag 5 juli om 15u30. Samenkomst in de ontvangstruimte van het crematorium vanaf 15u. U kan Pier nog een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Creemers te Kaulille op donderdag 4 juli van 19u tot 20u. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be

Philomène Vaesen overleden

Dinsdag 2 juli 2024
In Pelt is op 29 juni Philomène Vaesen overleden, echtgenote van Marcel Bosmans († 2023). Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Online condoleren via www.uitvaartzorgvanhove.be of familie Bosmans-Vaesen, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.

Met de fiets naar Achèle

Dinsdag 2 juli 2024
300 woorden van Rudi
Bocholt - Met de fiets naar AchèleWe sluiten het jaar af. Een mens sluit toch wat af. Het school-, werk- of watdanookjaar. Maar na de vakantie gaan de deuren terug open. Naast een drankje en het afgelopen jaar ligt ook de vakantie op tafel. Waar gaat het deze zomer naartoe? Naar Niverans zegt iemand. Het is een oude, maar ook gelaagde grap. Vakantie zit in je hoofd.
Er waren toch nog van die plaatsen?
Zullen we het laatste rondje doen, zegt iemand anders. De muziek staat luid. Vroeger werd er goede muziek gemaakt, zeggen we. We (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Europese primeur voor LimburgZoomBinnen het project 'Ecologisch beheer van de Eikenprocessierups' heeft het Provinciaal Natuurcentrum voor een Europese primeur gezorgd: met succes kweekten zij de kever 'Grote poppenrover' die de strijd moet aangaan met de eikenprocessierups.
De brandharen van deze rupsen veroorzaken hevige huidirritatie, reden genoeg om ze massaal te bestrijden, hetgeen meestal met biociden gebeurde. De zoektocht naar een natuurlijke vijand was niet evident, want net omwille van de brandharen zijn de rupsen oneetbaar. Tot men ontdekte dat de inheemse grote poppenrover daar geen last van heeft. (Limburg.be). (Foto Pexels - Chris F)
Bocholt - Versterking voor Bocholter VVBocholter VV heeft vijf spelers aangetrokken: Laurens Vermijl (THES), Koray Kaplan (Lommel SK), Ferre Joosten (GS Bree-Beek), Elvis Mehanovic (THES) en Axel Swerten (KFC Houtvenne).
Het is maar dat je 't weet
In 2023 reisden we meer dan ooit tevoren: 23,2 miljoen keer, 2,2% meer dan het vorige recordjaar 2019. Het aantal overnachtingen is eveneens gestegen, we zijn in totaal 163,6 miljoen dagen vertrokken, dat was 7,1% meer dan in 2019. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van het Reisonderzoek van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Naast zakenreizen maakte de Belgische bevolking 21,8 miljoen vakantiereizen. België prijkt bovenaan de lijst van bestemmingen met 47% kortstondige verblijven van één tot drie nachten, gevolgd door Frankrijk (19%) en Nederland (16%). Voor vakanties van vier nachten of meer is Frankrijk de favoriete bestemming (26%), voor Spanje (13%) en België (12%).

Jef Boonen overleden

Maandag 1 juli 2024
Bocholt - Jef Boonen overledenIn Pelt is op 27 juni Jef Boonen overleden, echtgenoot van Alda Boonen. Hij was 77 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. U kan Jef nog een laatste groet brengen op dinsdag 2 juli van 19u tot 20u bij Vanhove Uitvaartzorg te Bocholt.

Jackie Beckers overleden

Maandag 1 juli 2024
Bocholt - Jackie Beckers overledenIn Maaseik is op 29 juni Jackie Beckers overleden, echtgenoot van Liza Cox († 2009). Hij was 93 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in intieme kring. U kan Jackie nog een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Creemers in Kaulille, en dit op woensdag 3 juli van 19u30 tot 20u30. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen