Het overige nieuws

Denk straks ook aan hen

Donderdag 31 december 2015
Lommel - Denk straks ook aan henZoom.

V&D failliet

Donderdag 31 december 2015
Grensgevallen
Een rechtbank in Nederland heeft vandaag de warenhuisketen V&D Groep en de restaurantketen La Place failliet verklaard. Daardoor verliezen zowat 10.300 mensen hun werk. V&D Groep heeft in totaal 62 warenhuizen met daarin 55 La Place-filialen. Vorige week woensdag vroeg V&D uitstel van betaling aan. Het warenhuisconcern wist begin dit jaar dankzij een grote reddingsactie ternauwernood aan een faillissement te ontkomen. V&D raakte alsnog in de problemen door het zachter weer. De filialen verkochten fiks minder winterkleding, waardoor er een tekort van 40 miljoen euro ontstond.(Bron: ii.nl)

Parochies omarmen het Zuiden

Woensdag 30 december 2015
Zaterdag 9 januari om 9 uur wordt in de school Kindsheid Jesu aan de Kempischesteenweg in Hasselt de nieuwe campagne van Broederlijk Delen gelanceerd die op 10 februari van start gaat. Thema van de campagne: 'Met een leven speel je niet'. De nieuwe campagne focust op Colombia en krijgt vorm in alle Limburgse parochies.

Wieske Jansen overleden

Woensdag 30 december 2015
Lommel - Wieske Jansen overledenMaandag is Wieske Jansen overleden, de echtgenote van Karel Hoeks. Ze zou gisteren 81 jaar geworden zijn. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme familiekring plaatsvinden. Maandag om 19u is er een begroetingsmoment in funerarium Witters.

Ghislaine Slegers overleden

Dinsdag 29 december 2015
Lommel - Ghislaine Slegers overledenVandaag is Ghislaine Slegers overleden. Ze was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Man bedreigde vrouw met vuurwapen

Dinsdag 29 december 2015
Grensgevallen
De Nederlandse politie heeft afgelopen nacht in Valkenswaard een 30-jarige man zonder vaste woonplaats opgepakt. Eerder op de avond had hij in een café in de gemeente zijn ex-vriendin bedreigd met een vuurwapen. In zijn auto werd onder meer een vuurwapen met munitie gevonden. De man zit vast.
Lommel - U13-P van Lommel United dagkampioen FutsalZoomGisteren was het aan de U13 in de Lommelse Futsal Week. Tien verschillende ploegen uit gewestelijke en provinciale reeksen speelden tegen elkaar, in drie verschillende reeksen. Elk wedstrijdje duurde 15 minuten. De U13-P van Lommel United won 2 keer met 4-1, waardoor ze het hoogste gemiddeld aantal goals per wedstrijd haalden, en dus meteen ook goed voor een finaleplaats. Die finale werd goed gestart: al snel stonden ze 2-0 voor, maar Lutlommel kwam nog terug tot 2-1. Dit was uiteindelijk ook de eindstand.
Lommel - Parochies op de bres voor vluchtelingenZoomDe oproep die mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, half september lanceerde om  vluchtelingen concreet te helpen is bij de Limburgse parochies niet in dovemansoren gevallen. Er blijkt een grote bereidheid te bestaan om iets te doen voor de vluchtelingen, zo blijkt uit een eerste inventaris. Het bisdom zelf koopt samen met vier congregaties een woning aan in Hasselt om er de komende tien jaar vluchtelingen op te vangen.
In Overpelt heeft men niet op de oproep van de (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Kerkhof overleden

Dinsdag 29 december 2015
Lommel - Maria Kerkhof overledenOp haar 92ste verjaardag is zaterdag in WZC De Bekelaar Maria Kerkhof overleden. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Kattenbos. 

Lucratieve business

Maandag 28 december 2015
Grensgevallen
De wietkwekerijen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant zetten jaarlijks ongeveer een miljard euro om. Dat heeft Omroep Brabant vandaag bekendgemaakt. Politie en justitie schatten dat er in Noord-Brabant tussen de 5.500 en 6.800 wietkwekerijen actief zijn. Gezamenlijk produceren die jaarlijks ruim 340 ton wiet, veel meer dan de Brabanders kunnen oproken. Veel van de wiet is dan ook bedoeld voor de export.

Geld om géén melk te leveren

Maandag 28 december 2015
Vandaag gelezen
De Nederlandse zuivelgroep FrieslandCampina heeft vandaag aangekondigd dat ze melkboeren zal betalen om géén melk te leveren. De grootste melkverwerker van Nederland kan de toevoer niet meer aan. In november werd er namelijk 14% méér melk geleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. Begin 2015 werden de Europese melkquota afgeschaft, waardoor boeren nu veel meer melk produceren. De verhoogde productie komt ook door het warme weer:  koeien geven minder melk wanneer het erg koud is. De maatregel geldt alvast tot april. (Bron: ii.nl)

Mathieu Brusselaers overleden

Maandag 28 december 2015
Lommel - Mathieu Brusselaers overledenDonderdag is Mathieu Brusselaers overleden, de echtgenoot van Rachel Dirx. Hij was 85 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.
Vandaag gelezen
De vluchtelingencrisis op Lesbos en andere Griekse eilanden heeft de noodlijdende Griekse overheid dit jaar zo'n 500 miljoen euro gekost. De toerismesector werd hard geraakt, maar veel kleine bedrijfjes op de eilanden profiteren van de instroom. "In de drukste periode verdienden we tot 2000 euro per dag. Nu ongeveer 500 euro. Vóór de vluchtelingenstroom verdienden we slechts 50 euro per dag," aldus de lokale eigenaar van een foodtruck.(Bron: Al Jazeera)

Smiley (70)

Zondag 27 december 2015
Lommel - Smiley (70)ZoomGefotografeerd door Dominik Martin.

Pierre Cox overleden

Zondag 27 december 2015
Lommel - Pierre Cox overledenGisteren is Pierre Cox overleden, de echtgenoot van Catrien Bleyen. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kattenbos.

Annie Kemps overleden

Zaterdag 26 december 2015
Lommel - Annie Kemps overledenDinsdag is Annie Kemps overleden, de echtgenote van Jean Berckmans. Zij was 79 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven.

Helena Boonen overleden

Zaterdag 26 december 2015
Lommel - Helena Boonen overledenDonderdag is de uit Lommel afkomstige Helena Boonen overleden, de echtgenote van Gilbert Steigers. Zij was 70 jaar en wordt in Mol-Wezel begraven na de afscheidsviering in beperkte kring.

Strooikentrek

Zaterdag 26 december 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - StrooikentrekHet loopt op z’n end, zeggen ze in Lommel. Waar die onbestemde ‘het’ voor staat? Dat kan van alles zijn. Een wedstrijd of een verhaal. Of dit jaar, dat inderdaad op aflopen staat. Zeker geen jaar dat we snel zullen vergeten, al wordt dat van elk jaar gezegd. Wat wel is, en dat is mijn idee, teveel mensen trekken aan het kortste end. Teveel mensen krijgen dat kortste strooike. Natuurlijk zijn niet alle strooikes even lang. Maar de vraag is wie de strooikes in handen heeft. En moet het altijd een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Futsal jeugdtoernooi morgen van startZoomVan zaterdag 26 t/m dinsdag 29 december vindt in de Soeverein de derde editie plaats van het Lommel Futsal Jeugdtoernooi. Niet minder dan 64 jeugdploegen van U6 tot U17 geven elkaar partij. De wedstrijden vinden dagelijks plaats van 10u tot 18u. Op maandag en dinsdag is er het ELITE-onderdeel waarin de nationale ploegen van Lommel United zich in de sporthal meten met een aantal gerenommeerde futsalploegen uit binnen- en buitenland.

Om stil van te worden

Vrijdag 25 december 2015
Uit de ruimte
Lommel - Om stil van te wordenZoomDe NASA heeft deze foto vrijgegeven die de Lunar Reconaissance Orbiter op 12 oktober maakte. Hij toont hoe de aarde achter het maanoppervlak opkomt. De foto is gemaakt toen de Lunar Reconaissance Orbiter 134 kilometer boven de maankrater Compton vloog. (Foto NASA)

We wensen u een zalige Kerstmis

Donderdag 24 december 2015
Lommel - We wensen u een zalige KerstmisZoom.

Guido Vinken overleden

Donderdag 24 december 2015
Lommel - Guido Vinken overledenGisteren is Guido Vinken overleden. Hij was 74 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Van Eindhoven naar Lublin

Donderdag 24 december 2015
Grensgevallen
De luchtvaartmaatschappij Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat ze vanaf 25 maart 2016 een nieuwe route gaat starten tussen Eindhoven Airport en Lublin Airport, de luchthaven van de stad Lublin in Zuidoost Polen. De route zal tweemaal per week op maandag en vrijdag worden gevlogen met een Airbus A320 met 180 zitplaatsen.

Workshop bloemschikken voor kinderen

Donderdag 24 december 2015
Lommel - Workshop bloemschikken voor kinderenZoomGisteren organiseerde 'Tuinhier Lommel' een workshop bloemschikken voor kinderen. De leeftijd varieerde tussen de 6 en 12 jaar. Er werd met veel ijver gewerkt aan het opsteken van een isomo-kerstboom met coniferengroen en een mooi bloemstukje met kerstballetjes, roosjes en bessen. De deelnemers keerden trots en tevreden huiswaarts met hun eigen bloemstukje dat zeker een plaatsje zal krijgen in de huiskamer.

Betty Mallants overleden

Woensdag 23 december 2015
Lommel - Betty Mallants overledenGisteren is Betty Mallants overleden, de echtgenote van Wilfried Feyaerts. Zij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden in besloten kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de decanale kerk van Lommel-Centrum.

Knipperende verkeerslichten

Woensdag 23 december 2015
Grensgevallen
Sinds gisteren zet de gemeente Valkenswaard op enkele kruispunten de verkeerslichten op ‘knipperstand’ op momenten dat er weinig verkeer is. Die knipperstand wordt enkel ’s avonds en ‘s nachts gebruikt. Dan is het op de kruispunten minder druk en kan het verkeer zonder hulp van een verkeerslicht op een goede manier zijn weg vervolgen, zegt de gemeente. Door de verkeerslichten op knipperstand te zetten, hoeven auto’s minder af te remmen en op te trekken. Het instellen van de knipperstand levert daarmee een positieve bijdrage aan het milieu doordat er bespaard wordt op brandstof en stroomverbruik.

Smiley (69)

Woensdag 23 december 2015
Lommel - Smiley (69)Zoom(Foto Patrick Vanderheijden)

Elly Heyligen overleden

Dinsdag 22 december 2015
Lommel - Elly Heyligen overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Elly Heyligen overleden, de echtgenote van Johny Reynders. Zij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo vindt in intieme kring plaats.

Koe is persoonlijkheid van het jaar

Dinsdag 22 december 2015
Vandaag gelezen
In India is de koe verkozen tot 'persoonlijkheid van het jaar'. Dat meldt Yahoo, dat de verkiezing organiseerde in het kader van zijn jaarlijkse 'Year in review'. De nederige koe heeft haar verkiezing te danken aan de controverse rond koeienvlees in India. Ook werd de koe het symbool van discussies over intolerantie. (Bron: hindustantimes.com)

Vrouw veroordeeld voor drugshandel

Dinsdag 22 december 2015
Lommel - Vrouw veroordeeld voor drugshandelEen 33-jarige vrouw uit Mol is door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan negen met uitstel. De vrouw werd schuldig bevonden aan drugshandel, wat ze altijd heeft ontkend hoewel zij in het bezit werd gevonden van een precisieweegschaal, cannabis, speed en heroïne. De rechter bedacht haar ook met een effectieve boete van 1.200 euro. (PG)

'Een andere Kerstmis'

Dinsdag 22 december 2015
Lommel - 'Een andere Kerstmis'"Dit jaar zal een andere Kerstmis zijn. In onze gemeenschappen en in onze kerken zullen we Kerstmis niet kunnen vieren zonder te denken aan de wereld van dreiging en geweld die ons omgeeft, en aan de honderdduizenden op de vlucht." Dat schrijft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, in zijn vandaag gepubliceerde 'Brief voor Kerstmis'. Misschien kunnen we rond Kerstmis al een vreemdeling opzoeken of uitnodigen in onze gemeenschappen en in onze families, aldus de bisschop. "Zeker kunnen we niet anders dan vanuit Kerstmis de vreemdeling meer toelaten in ons hart en in ons leven".

10% groei voor Eindhoven Airport

Dinsdag 22 december 2015
Eindhoven Airport heeft over het jaar 2015 een passagiersgroei van 10% gerealiseerd ten opzichte van 2014. In totaal maakten 4,3 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven, 407.000 meer dan in 2014. De passagiersgroei is het gevolg van meer bestemmingen - in 2015 werd er naar 78 bestemmingen gevlogen - en daarnaast is de bezettingsgraad per vlucht verder toegenomen. Voor volgend jaar verwacht Eindhoven Airport opnieuw 300.000 passagiers méér te kunnen verwerken.

Brandweer wil kwart minder branden

Dinsdag 22 december 2015
Lommel - Brandweer wil kwart minder brandenZoomDe Hulpverleningszone Noord-Limburg stelde vandaag haar jaarresultaten én haar doelstellingen voor de komende jaren voor. Zoals u allicht weet, is de brandweer sinds 1 januari dit jaar hervormd en ging de Brandweer Lommel op in een overkoepelend Noord-Limburgs samenwerkingsverband, met aan het hoofd onze Lommelse Jan Jorissen. Na een jaar werken waren de aanwezige burgemeesters van Lommel, Neerpelt, Bocholt en Leopoldsburg méér dan tevreden over de goede onderlinge (…) Het hele nieuwsbericht

Uitslagen HVL afgelopen zondag

Dinsdag 22 december 2015
Lommel - Uitslagen HVL afgelopen zondagIets later dan we gewoon zijn, maar hier alsnog de uitslagen van onze handbal dames en heren. De meisjes van HVL wonnen hun wedstrijd tegen het ongeslagen Meeuwen met 27 - 7. De -14j wisten de punten thuis te houden tegen Tongeren door te winnen met 19 - 17. Proficiat aan beide teams.

Paul Drappier overleden

Dinsdag 22 december 2015
Vandaag is Paul Drappier overleden, de weduwnaar van Yvonne Nijs. Hij was 88 jaar en wordt maandag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Mia Van den Dungen overleden

Dinsdag 22 december 2015
Lommel - Mia Van den Dungen overledenDonderdag is de uit Lommel-Barrier afkomstige Mia Van den Dungen overleden, de echtgenote van Lambert Moreau. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Italiaanse Missie in Hoevezavel-Genk. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

De paarden van Turkmenistan

Maandag 21 december 2015
Vandaag gelezen
De Akhal-Teke paarden zijn het nationaal symbool van Turkmenistan. President Gurbanguly Berdymukhammedov heeft nu verordend dat de namen van de paarden worden bijgehouden in een register, en niet gewijzigd mogen worden. Daarnaast gaat de regering vastleggen waar de paarden mogen worden begraven. De Turkmeense president is een fervent paardrijder. Hij doet vaak mee aan wedstrijden en wint dan altijd, omdat andere jockeys hem niet durven in te halen.(Bron: ii.nl)

Labrador vermist

Maandag 21 december 2015
Lommel - Labrador vermistZoomDeze zwarte labrador luistert naar de naam Zita en is vandaag uitgebroken in de Beemdstraat in Lutlommel. Wie hem vindt of opmerkt - hij is helemaal niet kwaadaardig - wordt gevraagd contact op te nemen met het Noodasiel.

Ook met de feestdagen niet te snel

Maandag 21 december 2015
Lommel - Ook met de feestdagen niet te snelBestuurders opgelet! Deze week staat de flitswagen van de lokale politie al zeker op de volgende locaties: Kapelstraat, Kerkhoven en de N 74.

Zeker geen witte kerst dit jaar

Maandag 21 december 2015
Lommel - Zeker geen witte kerst dit jaarZoom(Foto Albert  Agten)

Journalist ontslagen

Zondag 20 december 2015
Vandaag gelezen
Dagblad Limburger/Het Limburgs Dagblad in Nederlands-Limburg heeft een journalist ontslagen omdat hij heimelijk geluidsopnamen van een besloten gemeenteraadsvergadering van Kerkrade had gemaakt. Over de inhoud van de bijeenkomst schreef hij vervolgens in de krant. De journalist maakte de opnamen zonder anderen bij de krant dat te vertellen en tegen de richtlijnen van de krant in, aldus de hoofdredactie. Na de publicatie deed de burgemeester van Kerkrade aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie. Hij vermoedde dat raadsleden uit de school hadden geklapt over een reddingsplan voor de voetbalclub Roda JC. (Bron: villamedia.nl)

Jean Vanhoof overleden

Zondag 20 december 2015
Lommel - Jean Vanhoof overledenGisteren is Jean Vanhoof overleden, de echtgenoot van Maria Vanvelthoven. Hij was 79 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10 uur) in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen.

Leve het handschrift!

Zaterdag 19 december 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - Leve het handschrift!Zo’n esoterische vent – van beroep was hij iets dat op ‘peut’ eindigt – heeft me ooit met een ernstig gezicht gezegd: “Toeval bestaat niet. Alles is gepland.” Kijk, daar geloof ik dus niks van. Ik ga niet zeggen dat alles toeval is. Maar heel veel gebeurtenissen zouden nooit plaatsgevonden hebben als er niet een hele reeks imponderabilia toevallig samengevallen waren. Coinciding circumstances heet dat.
Het is vrijdagavond. Ik kom net terug van de dokter (…) Het hele nieuwsbericht

Johan Hoeks overleden

Zaterdag 19 december 2015
Lommel - Johan Hoeks overledenDonderdag is Johan Hoeks overleden. Hij was 43 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen.

Risicorijden

Vrijdag 18 december 2015
Tribunaliteiten
Op een parking voor mindervaliden, vlak voor een kerk in de Voerstreek, vertrok een BMW in volle vaart, ramde vier voertuigen, verbrijzelde de arm van een bejaarde dame en reed in op een woning. In de BMW zat een 87-jarige man die – ten onrechte, zo bleek later – uitlegde dat het gaspedaal was blijven hangen. Vijf dagen later liet de zoon van de chauffeur op jaren, in een zelf geschreven verklaring en eerlijk als hij blijkbaar was, weten dat de BMW eigendom was van zijn garagebedrijf, maar dat zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Is toch niet moeilijk?

Vrijdag 18 december 2015
Ha, u verveelt zich! Dan moet u er eens goed voor gaan zitten en deze kerstpuzzel downloaden. Nooit eerder zo'n moeilijke puzzel gezien (en we hebben er al veel gezien). Kan ook niet anders, want hij is gemaakt door leden van de Nederlandse AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, iets zoals de Staatsveiligheid, zeg maar. U bent er gegarandeerd een paar dagen mee bezig. En als u hem kunt oplossen, horen we graag hoe u dat gedaan hebt! Kerstpuzzel

Angèle Ooms overleden

Donderdag 17 december 2015
Lommel - Angèle Ooms overledenDinsdag is Angèle Ooms overleden, de echtgenote van Jef Hamblok. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Het kan altijd nog gekker

Woensdag 16 december 2015
Vandaag gelezen
In Nieuw-Zeeland mag de kerk van het Vliegende Spaghettimonster huwelijken voltrekken. Dat meldt stuff.co.nz. De aanhangers van het "pastafarianisme" strijden wereldwijd voor de erkenning van hun geloof in het Vliegende Spaghettimonster. Op hun hoofd dragen ze een omgekeerd vergiet. Hun kerk is een reactie op het creationisme in de V.S.. (Bron: ii.nl)
“Armoede is een structureel probleem maar toch kunnen we persoonlijk en als vereniging of parochie heel wat doen”. Dat stelt de pastorale raad van het bisdom Hasselt. ”Het minste wat we kunnen doen is een goedendag zeggen. Dat leidt vaak tot een persoonlijk contact waarin eventueel zorgen en noden kunnen uitgesproken worden”, luidt het. “We moeten de waardigheid van elk mens zien. Respect houdt in dat we weerstanden en vooroordelen in onszelf loslaten.”
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht

Kalenderwijzigingen Lommel United

Woensdag 16 december 2015
Lommel - Kalenderwijzigingen Lommel UnitedOmwille van de rechtstreekse uitzending op TV wordt er een aantal wedstrijden van Lommel United verschoven. De nieuwe data zijn: vrijdag 29 januari om 20.30 uur thuis tegen AFC Tubize, vrijdag  5 februari om 20.30 uur in KSV Roeselare en tot slot vrijdag 19 februari om 20.30 uur thuis tegen Union.

Maria Schepens overleden

Woensdag 16 december 2015
Lommel - Maria Schepens overledenGisteren is Maria Schepens overleden, de echtgenote van Frans Serroeyen. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

'Kraamkost' woord van het jaar

Dinsdag 15 december 2015
Van Dale maakte vandaag het nieuwe 'woord van het jaar' bekend, en het is toch een verrassing geworden, want wie had er nu al van 'kraamkost' gehoord? Het woord haalde het van 'sjoemelsoftware' en 'kibbelkabinet'. En wat kraamkost dan wel betekent? Van Dale omschrijft het als 'een maaltijd als cadeau voor een pas bevallen moeder en haar gezin.'

Word een nieuwe buddy

Dinsdag 15 december 2015
Lommel - Word een nieuwe buddyWie psychisch kwetsbaar is, raakt makkelijk sociaal geïsoleerd.  Contact met anderen is niet evident. Buddywerking helpt hen om opnieuw vertrouwen te krijgen in mensen en zich open te stellen voor de wereld rondom hen. Dat kan, omdat buddy’s geen hulpverleners zijn.  Buddywerking draait om gelijkwaardige relaties en om sociaal contact in een vriendschappelijke en ongedwongen sfeer. Indien u openstaat voor mensen met een psychische problematiek en een luisterend oor hebt, is (…) Het hele nieuwsbericht

EMJ zoekt gastgezinnen

Maandag 14 december 2015
Van de bijna 4.000 zangers en zangeressen, die van 29 april tot 1 mei gaan deelnemen aan het Muziekfestival in Neerpelt, zullen er 1.800 overnachten in Neerpelt en omliggende gemeenten. Het EMJ-comité Overnachtingen is gestart met de zoektocht naar geschikt logies voor al die jonge mensen en hun begeleiders. Er is vooral nood aan gastgezinnen.
Het EMJ zoekt ook twee ‘speciale’ gastgezinnen. Zij worden het aanspreekpunt voor groepen die verblijven in de vakantieparken (…) Het hele nieuwsbericht

Stina Hendrickx overleden

Maandag 14 december 2015
Lommel - Stina Hendrickx overledenGisteren is Stina Hendrickx overleden, de weduwe van Jaak Lipkens. Ze was 81 jaar en wordt donderdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel Heide-Heuvel.

Vanavond start de finaleweek

Maandag 14 december 2015
Lommel - Vanavond start de finaleweekZoom(Foto Albert Agten)

Man had 1200 Viagra-pillen in auto

Zondag 13 december 2015
Grensgevallen
Lommel - Man had 1200 Viagra-pillen in autoIn het Noord-Brabantse Schaijk, ten oosten van Den Bosch, heeft de Nederlandse politie gisteravond een 39-jarige Belg tegengehouden die slingerend over de snelweg reed. Hij bleek al rijdend met zijn laptop bezig. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie tientallen bankkaarten en... 1200 Viagrapillen. De man zit vast. Zijn woonplaats is niet bekendgemaakt.

Een speelgoedscanner, net echt

Zondag 13 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
Het Citadelle-ziekenhuis in Luik is het eerste in België met een speelgoedachtige MRI-scanner-simulator. Vorig jaar moesten in dat ziekenhuis nog 597 kinderen met een lichte verdoving tot rust gebracht worden omdat ze in paniek raakten toen ze beseften dat ze die grote scanmachine met zijn walvismond in moesten. Nu gaat het kind eerst 20 minuten in de speelgoedscanner (net zo lang als (…) Het hele nieuwsbericht

Drie dodelijke weekendongevallen

Zondag 13 december 2015
Lommel - Drie dodelijke weekendongevallenIn Limburg zijn dit weekend drie dodelijke ongevallen gebeurd. Op de Kinrooiersteenweg in Maaseik kwam vrijdagavond een 20-jarige om toen hij met zijn auto tegen een boom belandde. Zondagochtend liet een 20-jarige het leven toen hij tegen een boom reed op de Weg naar Opoeteren in Neerglabbeek (Meeuwen-Gruitrode). En vanavond kwam een fietsster om toen zij door een auto werd aangereden op de Hoevenzavellaan in Genk.

Groeten uit... Aken

Zondag 13 december 2015
Lommel - Groeten uit... AkenZoomDe leden van de spaarkas van café 't Macheltje in Werkplaatsen én die van café Onder de Toren in het centrum trokken gisteren gezamenlijk naar de kerstmarkt in Aken. Ondanks het feit dat het er véél te druk was, werd het toch een bijzonder geslaagde uitstap! (Foto Jan Buyens)

Foto’s van toen

Zaterdag 12 december 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Foto’s van toenBij het ontvangen van een schattig filmpje op mijn smartphone, met mijn petekind in de hoofdrol, dacht ik aan een aantal foto’s van mezelf van een tijdje geleden. Wat was het nemen van foto’s toen een gedoe. De eerste ken je. Op een pelsje zittend, met niets om het babylijf. Het speelde zich af op een ladekast in de gang, vermoed ik. De zakdoeken lagen er in de bovenste schuif. Die kwamen van pas, want in die koude gang kon er wel eens een ongelukje gebeuren.
Dit tafereel kennen de mensen van (…) Het hele nieuwsbericht

Yvette Frans overleden

Zaterdag 12 december 2015
Lommel - Yvette Frans overledenOp 30 november overleed Yvette Frans. Zij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring plaats en werd gevolgd door de crematie en de begraving van de urne op de begraafplaats van Lommel.

Vang eens een drone

Vrijdag 11 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De politie van de Japanse hoofdstad Tokio gaat een drone met een groot net inzetten om andere drones in gesloten luchtruim neer te halen. Het net is drie bij twee meter groot en hangt onder de op afstand bestuurbare masterdrone. Volgens de politie is er geen risico dat gevangen drones naar beneden vallen en op de grond schade veroorzaken. (Bron: nu.nl)

Dode bij brand in Valkenswaard

Vrijdag 11 december 2015
Grensgevallen
Bij een brand in seniorencomplex en zorgcentrum De Bogen aan de Oranje Nassaustraat in Valkenswaard is in de late namiddag een bejaarde bewoner om het leven gekomen. Hoe de brand ontstond is nog niet duidelijk. Het complex van 54 flats werd ontruimd uit voorzorg. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Files op Noord-Zuid

Vrijdag 11 december 2015
Door een dodelijk verkeersongeval vanmorgen, waarbij een Genkenaar omkwam, is de Grote Baan in Helchteren volledig versperd in beide richtingen. Het verkeer verloopt er bijzonder moeizaam. UPDATE De politie heeft de weg terug vrijgegeven.

Maria Devogelaere overleden

Donderdag 10 december 2015
Lommel - Maria Devogelaere overledenGisteren is Maria Devogelaere overleden, de echtgenote van Jan Emmers. Zij was 88 jaar en wordt dinsdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.

Leon Camps overleden

Donderdag 10 december 2015
Lommel - Leon Camps overledenVandaag is Leon Camps overleden. Hij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Vandaag werd de pas geëlektrificeerde spoorlijn tussen Herentals en Mol ingereden. Enkele burgemeesters, onder wie burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel, vroegen aan de CEO’s Luc Lallemand (Infrabel) en Jo Cornu (NMBS) opnieuw om de elektrische bovenleiding naar Hamont door te trekken. Ze konden op begrip van Luc Lallemand rekenen, maar daar hield het dan ook mee op. Het doortrekken naar Hamont zou zo'n 35 miljoen euro kosten.

Caesar was ook in Nederland

Woensdag 9 december 2015
Vandaag gelezen
De Romeinse keizer Julius Caesar zou in 55 voor Christus twee Germaanse stammen (Tencteris en Usipetes) hebben verslagen nabij het Nederlandse dorpje Kessel. Dat claimen Nederlandse archeologen. Die stelden de locatie van de veldslag vast met behulp van historische, archeologische en geochemische gegevens. In de grond nabij Kessel zijn bovendien skeletresten, zwaarden, speerpunten en een helm gevonden. De Germaanse stammen, die uit het gebied ten oosten van de Rijn kwamen, vroegen Caesar om asiel, maar die weigerde dat en slachtte hen allen - inclusief vrouwen en kinderen, in totaal ca. 200.000 man - af. In "De Bello Gallico" zou hij de veldslag uitvoerig hebben beschreven. Als het waar is, dan is dit de eerste keer dat de aanwezigheid van Caesar en zijn troepen op Nederlands grondgebied is aangetoond. (Bron: ii.nl)

Kwaliteit van ziekenhuizen verschilt

Woensdag 9 december 2015
Het plaatsen van een totale heupprothese is een veel voorkomende ingreep, maar de kwaliteit van die ingreep verschilt van ziekenhuis tot ziekenhuis. Zo hebt u in sommige ziekenhuizen twee tot drie keer meer kans dat er een tweede operatie volgt. Dat blijkt uit een onderzoek van CM. Het ziekenfonds stelde onder meer vast dat er tussen 2004 en 2013 in het Mariaziekenhuis in Overpelt 379 CM-patiënten werden opgenomen voor een heupprothese. In dit ziekenhuis was de kans op een nieuwe operatie (…) Het hele nieuwsbericht

Elly Schildermans overleden

Woensdag 9 december 2015
Lommel - Elly Schildermans overledenVandaag is Elly Schildermans overleden, de echtgenote van Pierre Beysen. Zij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens, gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Albert Verbiest overleden

Woensdag 9 december 2015
Lommel - Albert Verbiest overledenGisteren is Albert Verbiest overleden, de echtgenoot van José Pauwels. Hij was 89 jaar en wordt gecremeerd na de afscheidsplechtigheid in besloten kring. Zijn asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kerkhoven.

Veel plastic in de Rijn

Dinsdag 8 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Rijn is zwaar vervuild met microplastic. Onderzoekers van de Universiteit van Basel ontdekten dat het water van de stroom tussen Basel en Rotterdam gemiddeld 892.777 deeltjes plastic per vierkante kilometer bevat. Daarmee behoort de Rijn tot de meeste vervuilde rivieren ter wereld op het gebied van microplastic. Vooral in het Ruhrgebied is de stroom sterk vervuild. En al die plastic deeltjes belanden met het Rijnwater in de zee. (Bron: idw-online.de)

Verkeerslichten nu energiezuinig

Dinsdag 8 december 2015
Lommel - Verkeerslichten nu energiezuinigZoomAlle verkeerslichten in Limburg zijn nu uitgerust met energiezuinige ledlampen. De verkeerslichten werden ook grondig gemoderniseerd. De hele operatie heeft zomaar eventjes twee miljoen euro gekost maar volgens Wegen en Verkeer betaalt die investering zichzelf terug.

Ons 'Pjèrkën' spreekt

Dinsdag 8 december 2015
Prietprouwët
Lommel - Ons 'Pjèrkën' spreektZjèf was dun van houwër, mèr Lieskë was dik van hum.
            Pjèrkën

Beliën Lommel verbouwt

Dinsdag 8 december 2015
Garage Beliën in Lommel is gestart met grondige verbouwingswerken. Niet alleen de showroom krijgt een grondige opknapbeurt, ook de ingang, wachthoek en receptie krijgen een geheel nieuwe look. Bovendien kunnen de klanten in de toekomst hun nieuwe wagen in alle rust afhalen in de nieuwe afleverruimte. Belangrijk om weten is dat Beliën tijdens de werken geopend blijft. Het einde van de werken is voorzien voor einde maart.

Gerookt maar waakzaam

Maandag 7 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Angu-stam in Papoea Nieuw-Guinea heeft de morbide traditie om overleden stamleden te roken en vervolgens in vreemde posities in bamboe te exposeren. De stam gelooft dat de mummies hun dorpen bewaken. Gerespecteerde strijders worden na hun overlijden in gerookte toestand op strategische uitkijkposten geplaatst. Officieel is de traditie sinds 1975 verboden, maar in afgelegen gebieden doen de stammen het toch. (Bron: BBC.com)

Bère Theunis overleden

Maandag 7 december 2015
Lommel - Bère Theunis overledenGisteren is Bère Theunis overleden, de echtgenoot van Yvonne Van Genechten. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Chel Maes overleden

Maandag 7 december 2015
Lommel - Chel Maes overledenGisteren is Chel Maes overleden, de echtgenoot van Mariette Schevenels. Hij was 77 jaar en wordt vrijdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier.

Na de Piet, deze week 'de ballen'

Maandag 7 december 2015
Lommel - Na de Piet, deze week 'de ballen'Zoom(Foto Albert Agten)

Getuigen gezocht van ongeval

Maandag 7 december 2015
Lommel - Getuigen gezocht van ongevalDe politie is op zoek naar getuigen van een incident dat vrijdag op de Noord-Zuid (N74) gebeurde toen daar een lange file was ontstaan. De bestuurder van een Opel Astra volgde de N74 in de richting van Hasselt. Toen de man de file in Hechtel-Eksel naderde, moest hij links uitwijken voor 2 voertuigen die achteruit reden. Door dit manoeuvre verloor hij de controle over zijn stuur en belandde de wagen tegen de vangrails. De man liep verwondingen op, werd ter plaatse verzorgd en daarna overgebracht naar het ziekenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Philomena Vandenberk overleden

Zondag 6 december 2015
Lommel - Philomena Vandenberk overledenVrijdag is Philomena Vandenberk overleden, de weduwe van Gerard Diepvens. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel.

Roza Vanvelthoven overleden

Zondag 6 december 2015
Lommel - Roza Vanvelthoven overledenGisteren is Roza Vanvelthoven overleden, de weduwe van Jan Vanseggelen. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (13 uur) plaats in de aula van funerarium Severens in de Schansstraat.
Vandaag gelezen
Nederland krijgt er 14 hectare grond van Visé bij. Daar wordt al 30 jaar over gesproken, nu is er een akkoord. De grens liep ter plaatse in het midden van de Maas maar de rivier verschoof wat en door aanslibbing ontstond een schiereilandje vanaf de Nederlandse wal, maar op Belgische bodem. Daar werden volop drugs verhandeld. Want het was Belgische grond, dus de Nederlandse politie mocht niets doen, en de Belgische politie had geen boot dus men moest via het Nederlandse Eijsden te voet. Als de politie (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Jutten overleden

Zondag 6 december 2015
Lommel - Henri Jutten overledenVrijdag is Henri Jutten overleden, de echtgenoot van Nelly Huybrechts. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Het is maar dat je 't weet
Een tafeltennistafel en twee spelers die de bal alleen met hun hoofd mogen beroeren. Dat is de basis van headis. Heel wat mensen reageren er aanvankelijk lacherig op, maar eens ze de fysiek zware sport uitproberen, verandert dat snel, zo blijkt uit dit verhaal op brusselnieuws.be. Misschien de moeite om eens een Noord-Limburgse competitie op te zetten?

Neos op uitstap naar Asten

Zaterdag 5 december 2015
Lommel - Neos op uitstap naar AstenZoomAfgelopen donderdag trokken 33 leden van Neos Lommel de grens over richting Asten in Nederland naar het 'Klok&Peel Museum'. Ze werden er ontvangen door twee gidsen die uitleg gaven over enerzijds de klokken en anderzijds de Peel. Dit museum bevat de klokken en beiaarden uit de Lage Landen, maar daarnaast zijn er klokken en bellen uit vele andere culturen te zien,  zoals uit Azië, en in het bijzonder uit China. (Bijdrage Helene Vissers)

Handbal: uitzege bij Bocholt

Zaterdag 5 december 2015
Lommel - Handbal: uitzege bij BocholtDeze namiddag gingen de -14j. winnen in Bocholt met 11-21. Sterke prestatie van de jongens en meisjes die, mede door verschillende kwetsuren, goed geholpen werden door enkele spelers van de -12j.

Mariette Janssen overleden

Zaterdag 5 december 2015
Lommel - Mariette Janssen overledenVandaag is Mariette Janssen overleden, de levenspartner van Clement Mertens. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring.

Plaats je wens in de wensboom

Zaterdag 5 december 2015
Grensgevallen
Lommel - Plaats je wens in de wensboomZoomTot 6 januari staat op de Markt in Valkenswaard de traditionele kerstboom, die dit jaar voor het eerst wordt omgetoverd tot een echte Wensboom. Zulke wensbomen komen voor over de hele wereld. Vaak worden linten of lapjes stof aan de boom gebonden na het doen van een wens. Goede wensen kan je nooit genoeg krijgen of geven. Hoe dat in Valkenswaard in zijn werk gaat, kan je hier lezen.
Chel mag het zeggen
Lommel - Columnist geradicaliseerd! (dank aan MaJa)Het kan de wakkere burger toch alleen maar geruststellen als die merkt dat zijn stadsbestuur zich zo ongeveer uit de naad werkt om vooruitgang te boeken. Bestaande toestanden in onze fiere stad worden permanent verbeterd, nieuwe projecten opgestart.
Zo is het interieur van de Sint-Pietersbandenkerk in het centrum, na de lange restauratie, een absoluut pareltje geworden.
En eindelijk is er een aanvang gemaakt met de afbraak van die vreselijke krottenbuurt in de Gasstraat: een schandvlek zonder weerga in (…) Het hele nieuwsbericht

De wraak van het hert

Vrijdag 4 december 2015
Vandaag gelezen
Een jager is gewond geraakt, vorige week, toen een hert hem van achteren aanviel en op het gewei nam. Dat gebeurde tijdens een jachtpartij in Stavelot. De brandweer heeft de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht, hij verkeert niet meer in  levensgevaar. Het hert is spoorloos. (Bron: Waalsweekblad.be)

Liefde in tijden van elektronica

Vrijdag 4 december 2015
Tribunaliteiten
Hoeveel sms’jes moet een mens verdragen? Op die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen antwoorden. Voor dat hof stond een dakwerker terecht, pas opnieuw vader en gehuwd. Tien jaar eerder had hij een relatie met een andere dame. Zij had de relatie beëindigd en hij had het er moeilijk mee. Twee maanden aan één stuk stuurde hij haar sms-berichtjes, meestal niet bedreigend, soms over een paard en spullen die hij nog terug wou. Wellicht wilde hij ook de dame zelf terug. Hij volgde haar doen (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Bosmans overleden

Vrijdag 4 december 2015
Woensdag is Yvonne Bosmans overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in intieme, familiale kring.

Eerste drijvende boerderij ter wereld

Donderdag 3 december 2015
Vandaag gelezen
Deze maand start in Rotterdam de bouw van een drijvende koeientuin en drijvende zuivelverwerking. De Floating farm is open voor het publiek zodat jong en oud weer kan zien waar de melk vandaan komt. Hoe worden de koeien gemolken en wat gebeurt er met de melk? De melk die de drijvende boerderij produceert wordt gewoon commercieel verkocht. Zo komt er Rotterdamse stadsmelk, stadsyoghurt, stadsboter en stadskaas. (Bron: bright.nl)

Typisch mannelijk

Donderdag 3 december 2015
Maak dat mee!


Nog nooit een mannelijke springspin gezien die een vrouwtje het hof maakt? Dan moet u bovenstaand filmpje eens bekijken. Het geeft mooi aan hoe mannen zich soms uitsloven om een vrouwtje binnen te halen... Dit is de Australische Peacock Spider, zeg maar pauwenspin. Prachtig hoe hij tekeer gaat. En als hij dan aan het einde zich heel voorzichtig naar het vrouwtje beweegt, lijkt het er op dat alle moeite vergeefs is geweest... Een scène uit het dagelijkse leven!

Roger Van Gorp overleden

Donderdag 3 december 2015
Lommel - Roger Van Gorp overledenMaandag is Roger Van Gorp overleden, de echtgenoot van Gerda Caers. Hij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (10.15 uur) plaats in de aula van het crematorium in Turnhout.

Band zonder naam

Donderdag 3 december 2015


Het is vandaag vijftig jaar geleden dat The Beatles de elpee ‘Rubber Soul’ uitbrachten. Voor het eerst stond de naam van de band niet op de hoes. Lees hoe John Lennon de teksten van Paul McCartney herschreef, welke vreemde geluidseffecten werden opgenomen en nog meer leuke weetjes over deze opmerkelijke productie op de Jukeboxkalender.

Varkenssector verliest dynamiek

Woensdag 2 december 2015
De Limburgse varkenssector bestaat momenteel uit ca. 400 bedrijven, met een gemiddelde van 1.100 varkens per bedrijf. Vooral in Noord-Limburg komen gespecialiseerde varkenshouderijen frequent voor. De waarde van de Limburgse varkenshouderij wordt geschat op jaarlijks 125 miljoen euro. Toch is de varkenshouderij de afgelopen jaren voortdurend in crisis. De varkenshouders teren al veel te lang op hun reserves. De sector verliest stilaan dynamiek en de investeringsbereidheid bereikt haar dieptepunt. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Akkers moeten zich kunnen herstellen

Woensdag 2 december 2015
Vandaag gelezen
In de voorbije 40 jaar heeft de aarde één derde van vruchtbaar land verloren. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Sheffield, dat het verlies "catastrofaal" noemt en de onderzoeksresultaten presenteert op de klimaattop in Parijs. Bijna 33 procent van 's werelds akkerland is verloren gegaan aan landdegradatie, gronderosie of -vervuiling. Dat heeft mogelijk grote gevolgen, aangezien de vraag naar voedsel in 2050 met 60 procent zal zijn gestegen ten opzichte van 2005, volgens schattingen (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Mat Ricardo?

Woensdag 2 december 2015
Maak dat mee!
Lommel - Gratis naar... Mat Ricardo?ZoomEnkele weken geleden zat hij nog in Hong Kong en New York City, morgenavond is ‘Gentleman Juggler’ Mat Ricardo te gast in CC Palethe in Overpelt. Mat is één van de bekendste artiesten uit het Britse cabaret. Hij zorgt voor grote lachsalvo’s, een ongelooflijke techniek, slapstick en een adembenemend spektakel. De vintage en stoute Lili la Scala, een andere ster uit het Britse cabaret, verzorgt met krachtige stem het voorprogramma. Het optreden start om 20.30 uur en tickets kosten € 13. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? Bel dan morgen vanaf 10u naar de balie van CC Palethe (011/64 59 52), vermeld je woonplaats én Mat Ricardo en misschien bent u bij de gelukkigen! Meer info over deze voorstelling vind je ook op www.palethe.be.

IJsbaan in Valkenswaard

Woensdag 2 december 2015
Grensgevallen
Ook dit jaar krijgt Valkenswaard een ijsbaan op de Markt. De opbouw start morgen, na afloop van de weekmarkt. Van Sinterklaaszondag tot en met zondag 3 januari is de ijsbaan in gebruik. In deze periode staat op donderdagen een deel van de marktkramen op de rijbaan van de Markt (N69) en is het gedeelte van de N69 tussen de kruising met de Waalreseweg / Eindhovenseweg / Markt en de kruising met de Dommelseweg afgesloten voor het verkeer vanaf ’s ochtends 06.00 tot ’s avonds (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Wie moet Limburgse Cultuurprijs winnen?ZoomKen jij in je gemeente een vereniging of organisatie met een vernieuwende en frisse blik? Heeft een organisatie een ongelooflijke indruk nagelaten of is deze van onschatbare waarde gebleken binnen de sector? Nomineer haar dan voor de Limburgse Cultuurprijs 2015. De vereniging maakt zo niet alleen kans op de felbegeerde titel, maar kan ook een geldprijs t.w.v. 5000 euro winnen.

Baksteen van fijnstofdeeltjes

Dinsdag 1 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)
Het noorden van China is al enkele dagen in een dikke - bijna ondoordringbare - laag smog gehuld doordat de op kolen draaiende stadsverwarmingssystemen massaal zijn aangezet. Maar ook buiten het winterseizoen hebben de meeste Chinese steden last van smog. Om aandacht te vragen voor de luchtvervuiling heeft de Chinese kunstenaar 'Brother Nut' de afgelopen honderd dagen met een stofzuiger smogdeeltjes opgezogen bij iconische gebouwen in Beijing. Het resultaat: een vuistdikke grijze baksteen, vervaardigd uit fijnstof. (Bron: People's Daily Online)
Grensgevallen
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft vanavond aangekondigd dat hij per 1 september 2016 zal stoppen. Officieel loopt zijn termijn tot 2020. Hij is nu bijna acht jaar burgemeester van de stad. Vorig jaar werd hij herkozen voor een tweede termijn. Voordat Van Gijzel burgemeester werd in Eindhoven was hij lid van de Tweede Kamer voor de socialistische PvdA.

Gerard Wille overleden

Dinsdag 1 december 2015
Lommel - Gerard Wille overledenGisteren is Gerard Wille overleden, de weduwe van Irma Cathoir. Hij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het funerarium Witters.
Lommel - Nadenken over onszelf, met Nigel WilliamsZoomIn een wereld waar we ons duckface, foto’s van onze lunch en het aantal afgelegde kilometers met iedereen delen spreekt Nigel Williams over de eeuw van het narcisme. Zaterdag 5 december staat hij in Cultuurcentrum De Adelberg met zijn nieuwe show ‘Accident de parcours’, waarin hij een blik werpt op het leven van de mens, (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet voor uw snelheid

Dinsdag 1 december 2015
Lommel - Opgelet voor uw snelheidDeze week kunt u in de volgende straten snelheidscontroles tegenkomen van de lokale politie: Voermansstraat, N 71, Koning Albertlaan en Wijerken
15/07

Els en Leo, proficiat met jullie diamanten huwelijksfeest

Jenny en Peter Van der Zanden
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel