Het overige nieuws

Autoschuimers actief

Zondag 30 september 2018
Lommel - Autoschuimers actiefIn de Speelpleinstraat is ingebroken in auto's. De politie kreeg ook melding van een woninginbraak in Kopshoeven en een inbraakpoging in de Zillestraat.
Lommel - Alweer winst voor seniorenteams LovocZoomIn het seniorenvolley konden de Lovoc-teams weer winnen afgelopen weekend. De heren A wonnen voor de 3de keer op rij. Ze speelden in Maaseik tegen Greenyard Maaseik D en wonnen met 0-3. Ze staan alleen aan de leiding in 3de provinciale B. De dames A wonnen hun tweede wedstrijd, thuis met 3-1 van Kevoc Kessenich A. 3 sets lang stonden 2 enorm aan elkaar gewaagde teams tegenover elkaar. Set 1 was nipt voor Kessenich, sets 2 en 3 dan weer voor Lovoc. In set 4 was de Maaslandse veer gebroken en stoomden de (…) Het hele nieuwsbericht

1.200 deelnemers voor Boslandtrail

Zondag 30 september 2018
50 of 100 km wandelen, dat was de uitdaging bij de eerste 'boslandtrail'. Een wandel-of looptocht van 50 of 100 kilometer door Bosland. Bij zo'n trailtocht wandelen of lopen deelnemers door de bossen en de natuur, over smalle paadjes en hellingen. In Bosland konden de 1.200 deelnemers kiezen voor 50 of 100 kilometer. Vanaf een kwart van het parcours had de organisatie op elk checkpunt medische ondersteuning voorzien. 170 vrijwilligers hebben alles in goede banen geleid. Uiteindelijk hebben ruim 980 personen de eindmeet gehaald. Redenen om af te haken waren vooral pijnlijke voeten of de kou.

Samana Centrum test kennis van leden

Zondag 30 september 2018
Lommel - Samana Centrum test kennis van ledenZoomNa twee maanden vakantie nam Samana afgelopen donderdag een nieuwe start. Op het programma stond een gevarieerde quiz. Onder het motto “Ik weet wat! Jij weet wat! Samen weten we veel!” durfden 35 aanwezigen de uitdaging aan. En inderdaad, vragen over actualiteit, algemene kennis, dokters, zegswijzen, bijzondere plaatsen, kennis over Lommel enz... werden door de meesten vlot opgelost. De groepen waren aan elkaar gewaagd. Enkel onderbroken voor een korte koffiepauze werd het een leerrijke, spannende en toch gezellige namiddag. (Bijdrage Louisa Willekens)

Alleen Verbroedering wint

Zondag 30 september 2018
Lommel - Alleen Verbroedering wintLutlommel verloor gisterenavond al op het veld van K.St. Elen met 3-1. Kattenbos verloor vanmiddag met 0-2 van SK Meldert. En ook Kolonie verloor vandaag, met 1-2 van SV Meldert. De enige ploeg die dit weekend kon winnen was Verbroedering, dat won met 5-1 van Lille.

Zaalvoetbal: LFC Lommel - Napoli 3-2

Zondag 30 september 2018
In het zaalvoetbal heeft LFC Lommel Napoli Beringen geklopt. Uitslag: 3-2.

Basket: Lommel verliest van Gistel

Zondag 30 september 2018
Lommel - Basket: Lommel verliest van GistelCroonen Lommel – Gistel Oostende: 74-90 (20-26/ 20-16 (40-42)/ 15-25 (55-67)/ 19-23 (74-90))
Lommel moest het afleggen tegen de Oostendse jeugd met Benjamin Bosmans-Verdonk in hun rangen. Enkel in de eerste helft kon Lommel nog aansluiten bij een onstuimig Oostende dat in de 2de helft 18 punten uitliep tot 67-85. In de afwerking lag de score van Gistel zowel bij de 2-punters als bij de 3-punters 10% hoger dan die van Lommel. Enkel Hendrix, Ceyssens, Gijbels en Clemente werkten af (…) Het hele nieuwsbericht

Jon Vromans overleden

Zaterdag 29 september 2018
Lommel - Jon Vromans overledenIn het ZOL in Genk is gisteren Jon Vromans overleden, de echtgenoot van Bertha Swinnen. Hij was 82 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 12u) in het crematorium Stuifduin. Woensdag om 19u wordt er in de parochiekerk van Lommel-Barrier een avondwake gehouden, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 

Meer screening op voorkamerfibrillatie

Zaterdag 29 september 2018
Voorkamerfibrillatie (VKF) is de meest voorkomende hartritmestoornis. Ze kan aanleiding geven tot klontervorming in het hart, wat kan leiden tot een beroerte, een hoger risico op hartfalen en zelfs cognitieve achteruitgang/dementie. Symptomen zijn hartkloppingen, duizeligheid, vermoeidheid,...Maar soms is de betrokkene zich van geen kwaad bewust. Op tijd deze ritmestoornis ontdekken is belangrijk om problemen te voorkomen. Daarom worden in het Mariaziekenhuis heel wat patiënten uitgebreid (…) Het hele nieuwsbericht

Wielernieuws

Zaterdag 29 september 2018
Lommel - WielernieuwsZoomLaura Verdonschot is het veldritseizoen goed gestart. De Lommelse was gisteren in het Tsjechische UNICOV de beste van 32 deelnemers bij de elite vrouwen! (Foto Jan Buyens)

Verkiezingen en idioten

Zaterdag 29 september 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Verkiezingen en idiotenNog twee weken en we zijn er weer vanaf.
Hebben jullie dat ook, die fysieke afkeer van de diarree aan verkiezingsfoto’s die ongevraagd en onhoudbaar over het publiek heen gulpt? Ja, ik geef het toe, tegen mijn venster aan de straatkant kleeft er ook al wat. Voor vrienden maak je van je hart al eens een moordkuil. En een paar dagen is het ook nog wel te verdragen, maar het duurt weken!
En dan wil ik het eigenlijk niet eens hebben over die laffe idioot die zich een hele nacht lang moet uitgesloofd (…) Het hele nieuwsbericht

Rails gebruiken

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gelezen
Willy Miermans, mobiliteitsexpert van de UHasselt, pleit ervoor om de spoorlijnen die er nog liggen in Limburg zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, want rails zijn de ruggengraat van een transportsysteem. "Die zijn vooral richting Noord-Limburg nodig. Openbaar vervoer is in eerste instantie altijd verlieslatend, maar als je op lange termijn je ruimtelijke ordening in functie daarvan inricht en scholen, ziekenhuizen, bedrijven, ... in de buurt van die sporen legt, dan kom je tot een heel ander verhaal."
De Hamontse ju-jitsuclub Tai-Sabaki bestaat 30 jaar en organiseert naar aanleiding daarvan op 13 oktober een internationale stage in De Posthoorn. Trainers zijn de Duitser Dieter Call (9de dan), de Nederlander Tony van Venrooy (8ste dan), de Italiaan Stefano Draghi (7de dan), de Belg Mathieu Bex (7de dan) en zijn landgenoot Peter Louwers (7de dan). De stage begint om 9.30u; deelnemen kost 10 euro. Inschrijven kan men ter plaatse.

Ongevallen dalen tweede jaar op rij

Vrijdag 28 september 2018
Lommel - Ongevallen dalen tweede jaar op rijOp het grondgebied van Lommel zijn vorig jaar 96 letselongevallen gebeurd. In 2016 waren er dat 120, in 2015 127. Bij 80 ongevallen vielen er vorig jaar lichtgewonden, bij 14 ongevallen zwaargewonden en bij twee ongevallen doden.

Nieuwe bvba: Vrolijktrans

Vrijdag 28 september 2018
Stephan Vrolijks uit Mol heeft de bvba Vrolijktrans opgericht met zetel aan Leuken in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenvervoer, personenvervoer, exploitatie van taxi's en verhuur van personenauto's, bestelwagens en vrachtwagens.

Stem op 'Pragt'

Vrijdag 28 september 2018
In het ‘Huis van het Kind Pelt’ en de kraamafdeling van het Mariaziekenhuis ontstond een tijd geleden "PRAGT", wat staat voor Perinataal Regionaal Ambulant Gezinstraject. Bedoeling is om met een netwerk van diensten en hulpverleners pro-actief in te spelen op de ondersteuningsnood van kwetsbare zwangere vrouwen. Het is ondertussen uitgegroeid tot een heel sterk netwerk met tal van partners dat zich uitstrekt over heel Noord-Limburg. Al vrij snel nam het Mariaziekenhuis de (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig maar koud

Vrijdag 28 september 2018
Weerbericht
Lommel - Zonnig maar koudUitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar bewolkt met (…) Het hele nieuwsbericht

Decathlon opent in Lommel

Donderdag 27 september 2018
Op 3 oktober opent Decathlon op de Buitensingel een Lommelse vestiging. Het is voor de Franse sportketen de 32ste Belgische winkel. Hij is 1500m² groot en daarmee kleiner dan de traditionele Decathlon-winkels. Er worden 20 tot 30 sporten aangeboden, minder dan in de traditionele grote Decathlons met 85 sporten.

Grote drugsactie: tien arrestaties

Donderdag 27 september 2018
Lommel - Grote drugsactie: tien arrestatiesVandaag werd voor de vijftiende keer de operatie Cleanhouse gehouden. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages in Limburg. Een honderdtal politiemensen heeft deelgenomen aan de actie. Er werden een 15-tal locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 actieve plantages, 2 buitenplantages, en 1 plantage in opbouw werden aangetroffen. Daarnaast werd ongeveer 30 kilogram (afgewerkte) cannabis aangetroffen. Onder meer in Dilsen-Stokkem en (…) Het hele nieuwsbericht

600 berm- en natuurbrandjes

Donderdag 27 september 2018
De Limburgse brandweerkorpsen moesten afgelopen zomer zo'n 600 keer uitrukken voor berm- en natuurbrandjes. De schade bleef telkens beperkt. Het aantal brandweerinterventies lag zo'n drie keer hoger dan in een gewone zomer. (Radio 2)

Fernand Van Hees overleden

Donderdag 27 september 2018
Lommel - Fernand Van Hees overledenGisteren is Fernand Van Hees overleden, de levenspartner van Lucienne Hermans. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Lommel SK verliest in beker van Genk

Woensdag 26 september 2018
Lommel - Lommel SK verliest in beker van Genk
Lommel SK heeft vanavond niet voor een stunt kunnen zorgen  bij Racing Genk. Het verloor er vrij kansloos met 4-0 dankzij doelpunten van Wouters (al in de 2de minuut) en Zhegrova voor de rust, en Seck en Ingvartsen na de rust. Cerigioni kreeg vlak voor de rust dan ook nog eens een rode kaart, waardoor alle hoop op een stunt wel helemaal verdwenen was! Nu zaterdag speelt Lommel thuis tegen Mechelen, een risicomatch waardoor je enkel tickets kan kopen in voorverkoop. Dat kan nog nu zaterdag van 10 tot 14 uur.

Alsof tweemaal T niet genoeg is...

Dinsdag 25 september 2018
Lommel - Alsof tweemaal T niet genoeg is...ZoomMeerdere lezers maakten ons attent op deze toch wel flagrante fout op de grote affiches van lijst(t)trekker Karel Wieërs van N-VA. Of... is het er net om gedaan, wat extra media-aandacht?

Rustig en droog

Dinsdag 25 september 2018
Weerbericht
Lommel - Rustig en droogEen band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel gesierd (…) Het hele nieuwsbericht

Groot misverstand

Dinsdag 25 september 2018
Vandaag gelezen
"Technische jobs worden nog te vaak geassocieerd met ‘vuil en onderbetaald’ werk. Volledig onterecht. Technische jobs evolueren, zijn doorgaans goedbetaald en bieden een grote garantie op werk. Naast het overtuigen van de ouders is er echter nog een maatschappelijke uitdaging die een Nederlands opiniemaker zeer krachtig verwoordde: ‘Ergens in de voorbije decennia is het misverstand ontstaan dat ‘dingen weten’ meer waard is dan ‘dingen doen’ en dat ‘meer diploma’s’ betekent dat je ook ‘meer kan’. Waardoor ‘werken met je hoofd’ een hogere sociale status heeft gekregen dan ‘werken met je handen’. Waarom eigenlijk? Hoog tijd om dat misverstand recht te zetten."
Bart Lodewijckx van Unizo Limburg

Geboorten in kansarme gezinnen

Dinsdag 25 september 2018
In Tongeren werden vorig jaar 18,5 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De overige gemeenten: Beringen (14,47 %), Bocholt (4,27%), Hamont-Achel (11,85%), Hechtel-Eksel (11,79%), Houthalen-Helchteren (15,03 %), Leopoldsburg (17,58%), Lommel (13,79%), Meeuwen-Gruitrode (1,92%), Neerpelt (6,46 %), Opglabbeek (6,12%), Overpelt (9,75%) en Peer (7,84%).

Feestje voor de Heesvrienden

Dinsdag 25 september 2018
Lommel - Feestje voor de HeesvriendenZoomDe vrijwilligers van de Heesvrienden die elk jaar bij Akindo gaan helpen hebben een feestje gehouden. Ze kwamen samen in het Heesterbosje om te genieten van een hapje en een drankje. (Foto Robert Boons)

Train Map: NMBS zet trein op de kaart

Dinsdag 25 september 2018
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Train Map: NMBS zet trein op de kaartZoomDe NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.
Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de (…) Het hele nieuwsbericht

Lommelse Hartpatiënten naar Ieper

Dinsdag 25 september 2018
Lommel - Lommelse Hartpatiënten naar IeperZoomNa de rijk gevulde agenda van 2018 sloten de Lommelse Hartpatiënten het reisprogramma af met een driedaagse uitstap naar Ieper met 40 deelnemers. Een zeer ervaren gids leidde hen doorheen de verschillende begraafplaatsen, de slagvelden en de loopgraven met als afsluiter van de eerste dag de “Last Post”. De tweede dag stond een leerzame wandeling langsheen de vestingwallen op het programma en in de namiddag een rondrit door Ieper Zuid met o.a. de ondergrondse oorlog en Ploegsteert, de plaats (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De belastingdiensten van de Benelux en van enkele deelstaten in Duitsland en Noord-Frankrijk zijn samen een onderzoek begonnen naar een mogelijke fraude in de paardenhandel. Het gaat daarbij vooral om niet-betaalde belastingen, meldt Eindhovens Dagblad. Het onderzoek heeft betrekking op belastingontduiking en -ontwijking en witwassen. 

27 rijbewijzen ingetrokken

Maandag 24 september 2018
Lommel - 27 rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend zijn er op initiatief van het Parket Limburg 27 rijbewijzen ingetrokken. In 9 gevallen gebeurde dat na een verkeersongeval, in de overige gevallen na een controle van voertuig en bestuurder.

Wielernieuws

Maandag 24 september 2018
Lommelaar Jordi Meeus mag terugblikken op een geslaagd wielerweekend. Zaterdag won hij de Gooikse Pijl, een 1.1 wedstrijd over 198,1 km met een gemiddelde van 43,688 km/u. Hij was de beste van de meer dan 100 deelnemers en hield o.m. een Noor, een Deen en een Canadees achter zich. Zondag in de 1.1 wedstrijd "Tour de l'eurométropole" over 206 km, met kleppers als Greipel, Stuyven, Gaviria, Demare, Groenewegen, Benoot, Naesen, Degenkolb, . . . eindigde hij op een mooie 15de plaats.

Week van het hart

Maandag 24 september 2018
Lommel - Week van het hartZoomFoto Albert Agten

Koperdiefstal op Balendijk

Maandag 24 september 2018
Lommel - Koperdiefstal op BalendijkOp een bedrijfsterrein aan de Balendijk in Lommel is koper gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten. Uit een tuinhuis aan de Kuipersweg zijn drie fietsen uit een tuinhuis gestolen.

Platform voor Limburgse maakeconomie

Maandag 24 september 2018
Economisch nieuws
De Limburgse maakeconomie kreeg de laatste jaren rake klappen. Zowel het aantal jobs als het aantal maakbedrijven daalde. Deze jobs vertegenwoordigen 15 procent van de tewerkstelling in de provincie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg start daarom een nieuw platform op, met als doel deze jobs te verduurzamen en zelfs nieuwe bedrijven aan te trekken of op te starten.
In 2009 waren er in Limburg nog 1.796 maakbedrijven; als gevolg van de krimpende economische conjunctuur (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Dirckx overleden

Maandag 24 september 2018
Lommel - Pol Dirckx overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Pol Dirckx overleden, de echtgenoot van Dina Van Bommel. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Morgennamiddag wordt in brasserie Den Brugwachter het appartement met garage, gelegen Frans Van Hamstraat 24 openbaar verkocht. 

Brand in Kloosterstraat

Zondag 23 september 2018
Deze namiddag ontstond brand in de slaapkamer van een woning aan  de Kloosterstraat. De brand bleef beperkt tot deze ruimte.

Dak van appartement ingestort

Zondag 23 september 2018
Deze voormiddag is het dak van een appartement ingestort in Mol-Millegem. Er vielen geen gewonden. De oorzaak van de instorting is niet bekend.

Blijde gebeurtenis in Hoevezavel

Zondag 23 september 2018
Lommel - Blijde gebeurtenis in HoevezavelZoomOp dinsdag 13 september is op de afdeling 'de eik' van wcz Hoevezavel Fientje geboren. Dit was een hele gebeurtenis voor bewoners en personeel. Van geboorte en doopsel tot een hedendaagse babyborrel. Iedereen heeft van het feest genoten en verder wordt er goed voor Fientje gezorgd door alle bewoners en personeel. (Bijdrage Heidi Haesen)

Kampvuur loopt uit de hand

Zondag 23 september 2018
Lommel - Kampvuur loopt uit de handGisterenavond rond 22.30 uur liep een kampvuur uit de hand in het Wijerken in Lommel. De brandweer was het vuur snel meester.

Winst voor volley-seniorenteams

Zondag 23 september 2018
Lommel - Winst voor volley-seniorenteamsDe drie Lommelse senioren-volleyteams konden dit weekend winnen. Nu ja, senioren is niet echt het juiste woord. De drie teams bestaan grotendeels uit jonge spelers van rond de 20 of jonger, die zich vanuit de jeugdwerking hogerop gewerkt hebben en nu in de provinciale seniorencompetities volop aan de bak komen en zich kunnen ontplooien. De heren wonnen thuis met vlotte 3-1 van Volleybalclub Pelt B. De enige valse noot kwam in de 3de set, gelukkig herpakten ze zich in set 4. De dames A wonnen hun eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Verbroedering haalt zwaar uit

Zondag 23 september 2018
Lommel - Verbroedering haalt zwaar uitLutlommel won vanmiddag met 4-1 van N. Gruitrode. Verbroedering haalde verschroeiend uit bij Sp. Grote Brogel door er te gaan winnen met maar liefst 0-9, en Kolonie won ook, en wel met 1-3 bij Sporting Winterslag. Kattenbos speelde 1-1 gelijk op het veld van Excelsior Hamont.
In Lommel zijn er 38 opvanglocaties voor baby's en peuters, samen goed voor 412 opvangplaatsen. In de gemeente zijn er 40,2 procent opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. In Limburg is dat gemiddeld 36,9 procent.
Lommel - Basics Melsele - Croonen Lommel: 92-60Lommel heeft gisteravond een pandoering gekregen van Melsele! Langs Gorremans en Anthonis zetten de Basics onmiddellijk de toon via 10-2 (3de min.), 20-6 (7de min.) naar 26-10 (10de min.). De Lommelse shotters werden goed uit de wedstrijd gehouden en Melsele denderde voort naar een verschil van 30 punten: 61-31 (28ste min.).
Dit was een wedstrijd om snel te vergeten en hopelijk wordt volgende zaterdag thuis uit een ander vaatje getapt tegen Gistel-Oostende...
Quarters: 26-10 / 16-14 (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 23 september 2018
Lommel - KMI waarschuwt met code geelHet KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien op zondag. In de loop van de namiddag en avond wordt code geel in heel België van kracht. Op meerdere plaatsen in ons land worden er maatregelen getroffen.

Jij hebt duur haar

Zondag 23 september 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - Jij hebt duur haarIk wissel niet zo vaak. Niet van supermarkt, niet van krant en ook niet van kapper. Maar omdat een inderhaast opgeplakt A4'tje zegt dat mijn vaste barbier wegens omstandigheden gesloten is, moet ik wisselen. Bij de nieuwe kapper heb ik geluk. Er zit niemand. De jonge kapper draagt een leren kappersschort, wat er zeer professioneel uitziet. "Hetzelfde als vorige keer" kan ik hier niet zeggen, maar de jongeman begrijpt meteen wat ik bedoel met "niet te lang en niet te kort." Als hij met zijn kam moeilijk door mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal in Lijsterbesstraat

Zaterdag 22 september 2018
Lommel - Juwelendiefstal in LijsterbesstraatIn de Lijsterbesstraat in Lutlommel is vandaag ingebroken in een woning. De daders, die de achterdeur hadden geforceerd om binnen te geraken, maakten er juwelen buit.

Annie Meeus overleden

Zaterdag 22 september 2018
Lommel - Annie Meeus overledenDonderdag is Annie Meeus overleden, de weduwe van Frans Tormans. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.0-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Project 'Oertijd' is iedere dag volzet...ZoomVoor scholen is er in Museum Kolonie het educatief project Oertijd. Héél veel te weten komen over deze tijd aan de hand van leuke opdrachten, spelenderwijs leren dus, dat is de opzet van dit project. En de scholen participeren hierin erg goed, want zowat alle dagen is er wel één of andere klas die komt participeren! Er komen kinderen van lagere scholen uit Lommel, Neerpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Overpelt, Kaulille, Baal, Balen en Mol. De klas op de foto is deze van Balu in Lutlommel.
Project 'Oertijd' is iedere dag volzet...Project 'Oertijd' is iedere dag volzet...Project 'Oertijd' is iedere dag volzet...
Zoom

Vosvijvers

Zaterdag 22 september 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - VosvijversMet zo’n fiets kom je nog eens ergens. Zeker bij het weer dat we de laatste tijd genoten hebben. En – ik had het nog een tijdje geheim willen houden want vóór je met je ogen hebt kunnen knipperen gaan anderen schaamteloos met je ontdekking lopen – ik heb sterke vermoedens dat ik een stukje Lommel ontdekt heb dat voor geo- en cartografen tot nog toe onbekend gebied was.
En dat terwijl ik helemaal nergens naar op zoek was! Je kent dat wel. Het is lekker warm, er is helemaal niks (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Karel de Grotestraat

Vrijdag 21 september 2018
Lommel - Woninginbraak in Karel de GrotestraatInbrekers drongen via de achterdeur binnen in een huis aan de Karel de Grotestraat. Zij hebben er geld ontvreemd. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Startavonden bisdom: 1.200 deelnemers

Vrijdag 21 september 2018
Voor de startavonden van het bisdom Hasselt woensdag en donderdag in de Limburghal in Genk daagden zo’n 1.200 deelnemers op. Ze deden inspiratie op voor hun engagement in jeugdwerk, onderwijs, zorg en parochies. De infomarkt trok grote belangstelling.

Herfstweer

Vrijdag 21 september 2018
Weerbericht
Lommel - HerfstweerEen krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Het hele nieuwsbericht

'Geen zonnepanelen in groene ruimtes'

Vrijdag 21 september 2018
Vandaag gelezen
"Dit stuk ongebruikte grond was destijds afgebakend als industrieterrein maar is ondertussen mooi geëvolueerd tot natuur- en heidegebied. Die 100 hectare groen nu gebruiken om zonnepanelen op volle grond te leggen is de meest absurde onzin die je kan bedenken. Ons grootste ecogisch probleem is te weinig plaats voor natuur. Dit probleem verergeren in naam van groene stroom is perverse ecocide. Zonnepanelen horen thuis op gebouwen of in woestijnen, niet in groene ruimtes. Oude afbakening als industrie kan dit nooit goedpraten. Kan iemand deze onzin stilleggen?"
Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck over de plannen voor de uitbouw van een zonnepanelenpark in het Kristalpark, vandaag in Het Laatste Nieuws. 

Jef Bogaerts overleden

Vrijdag 21 september 2018
Lommel - Jef Bogaerts overledenGisteren is Jef Bogaerts overleden, de partner van Jeanne Dams. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Nieuw project: Co-creatie Noord

Donderdag 20 september 2018
POM Limburg gaat Noord-Limburgse bedrijven actief stimuleren en samenbrengen met andere bedrijven die (soms voor de hand liggende) oplossingen hebben voor hun uitdagingen. Wat voor de éne afval is, kan voor een ander bedrijf een grondstof zijn, en vaak weten ze dat niet van elkaar. Door onderling samen te werken kunnen nieuwe diensten worden aangeboden en kan de omzet worden vergroot. POM Limburg lanceert hiervoor het initiatief: Co-creatie Noord.

Kiennamiddag bij Samana Kerkhoven

Donderdag 20 september 2018
Lommel - Kiennamiddag bij Samana KerkhovenZoomGisteren -  woensdag - was het spannend in de Kleine St.-Jan in Kerkhoven. Er was namelijk een kiennamiddag voor de leden van Samana. Het bestuur zorgde voor mooie prijzen en de leden voor de spanning. Tijdens de pauze kon iedereen genieten van een heerlijk kopje koffie en een lekkere wafel. Weer een activiteit waar iedereen van genoten heeft. (Bijdrage Frieda Willekens)

Nieuwe bvba: Herno

Donderdag 20 september 2018
Noël Hermans en Heidi Geypen, beiden uit Lommel, hebben de bvba Laswerken Herno opgericht met zetel aan de Karrestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene mechaniek en schrijnwerk én het vervaardigen van poorten, carports, luiken en traliewerk.
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op een spoorovergang in het Nederlandse Oss, tussen Den Bosch en Nijmegen, zijn vanmorgen vier kinderen om het leven gekomen toen hun elektrische bakfiets door een trein werd gegrepen en meegesleurd. Het gaat om kinderen van een kinderdagverblijf. Twee andere betrokkenen, een vijfde kind en een begeleidster, werden zwaargewond.

Toerisme Lommel bestaat 50 jaar

Woensdag 19 september 2018
Lommel - Toerisme Lommel bestaat 50 jaarZoomEen aandachtige lezer maakte ons attent op het feit dat Toerisme Lommel vandaag precies 50 jaar bestaat. Of er hier verder enige activiteiten rond gebeuren is ons niet duidelijk, maar bij deze weet u dit toch ook weeral! (Foto Jan Buyens)

Nieuwe bvba: Joris Linsen

Woensdag 19 september 2018
Joris Linsen uit Lommel heeft de bvba Joris Linsen Management Consulting opgericht met zetel aan de Molenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen, ondernemingen of particulieren.

Tegen boom: vrouw (34) gewond

Woensdag 19 september 2018
Lommel - Tegen boom: vrouw (34) gewondOp de Napoleonweg in Overpelt kwam vanmorgen rond 9u een auto tegen een boom terecht nadat de bestuurster, een 34-jarige vrouw uit Lommel, plotseling moest remmen. De vrouw werd licht gewond, de auto zwaar beschaigd.

'Leven met dementie'

Woensdag 19 september 2018
Tijdens de week van de "Werelddag tegen dementie" organiseert het Inloophuis dementie van Noord-Limburg op donderdag 20 september om 19u30 in WZC Immaculata in Overpelt een infomoment over "Leven met dementie".
Over dementie bestaan nogal wat misverstanden. Het is daarom belangrijk dat de juiste informatie gegeven wordt. Tijdens deze info-avond gaan we op zoek naar de mens achter de dementie: wat is dementie? Welke symptomen? Hoe verloopt een dementieproces?
Hoe beleeft de persoon (…) Het hele nieuwsbericht

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Voorstelling omtrent Edith Piaf

Woensdag 19 september 2018
Lommel - Voorstelling omtrent Edith PiafZoomIn het Raadhuis luisterden gisteren - dinsdag - 60 leden en niet-leden naar Mireille Vaessen en Sam Pasternak die een voorstelling brachten over het leven van Edith Piaf. Mireille Vaessen schreef 'Truken van de foor',  zich baserend op verschillende boeken over het leven van Edith Piaf, interviews, films, de vele brieven die ze schreef, een bezoek aan haar appartement in Parijs … en ze gaf er daarna haar eigen draai aan. Op een indrukwekkende manier vertelde ze het leven van Edith Piaf en (…) Het hele nieuwsbericht

Roodkapjes bestaan 60 jaar

Woensdag 19 september 2018
Lommel - Roodkapjes bestaan 60 jaarZoomVKSJ Lommel-centrum (tegenwoordig KSA de Lommelse Roodkapjes) bestaat 60 jaar en dat willen ze graag vieren nu zaterdag 22 september. Alle leden, oud-leiding, maar ook hun familie, vrienden en andere sympathisanten zijn meer dan welkom. Ze maken er een gezellige dag van met een gratis fotozoektocht, kinderanimatie en een barbecue! Place to be is de weide naast hun lokaal in de Nieuwe Kopen, en dit vanaf 16 uur. Doorlopend is er ook live-muziek én een tentoonstelling van 60 jaar VKSJ - De Lommelse Roodkapjes.

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Lommel - NHC zoekt adoptieplekkenZoom"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Einde zomertennis

Dinsdag 18 september 2018
Lommel - Einde zomertennisZoomDe zomertennis zit erop. De leden van de tennisclub hebben dan ook afscheid genomen van Jenny en Paul met een hapje en drankje. Zij hebben de cafetaria deze zomer uitgebaat en nu wordt deze kortelings afgebroken, want er komt een volledig nieuwe cafetaria aan het nieuwe zwembad. (Foto Robert Boons)

Maria Schoeters overleden

Dinsdag 18 september 2018
Lommel - Maria Schoeters overledenVrijdag is Maria Schoeters overleden, de weduwe van Jef Beysen. Zij zou zaterdag 100 jaar worden. Het afscheid vindt die dag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium aan de Vonderdreef.

De flitsers van de week

Maandag 17 september 2018
Lommel - De flitsers van de week
Er wordt deze week weer duchtig gecontroleerd op snelheid... terecht! U mag de lokale politie o.a. verwachten op de volgende locaties: Gestelsedijk, Vreyshorring, Luikersteenweg, Kerkhovensesteenweg en de Kerkstraat.

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Stationsstraat eindelijk ondertunneld

Maandag 17 september 2018
Lommel - Stationsstraat eindelijk ondertunneldZoomWe meldden het u vorige week reeds, de plannen die al jarenlang bestaan, en die nu eindelijk gaan gerealiseerd worden... (Foto Albert Agten)

Eerste winst voor meisjes U13 Lovoc

Zondag 16 september 2018
Lommel - Eerste winst voor meisjes U13 LovocZoomIn het jeugdvolley konden de meisjes U13-B van Lovoc (foto) hun allereerste winst in de categorie U13 optekenen! Na een half seizoen leren en incasseren, met amper 2 puntjes uit 10 wedstrijden, konden ze het nieuwe seizoen succesvol openen met een 1-3 zege op het veld van HVC Promobutler Helchteren. Een goeie start van een nieuw seizoen! De meisjes U13-C verging het iets minder, zij verloren met 4-0 op het veld van MVC Peer. Bij de U11 verloren de meisjes A thuis met 3-5 thuis van Kivoc (…) Het hele nieuwsbericht

Basket Lommel wint eerste wedstrijd

Zondag 16 september 2018
Lommel - Basket Lommel wint eerste wedstrijdCroonen Lommel - Royal IV Brussels: 75-66 (Quarters: 14-12 / 25-20 / 17-16 / 19-18
Coach McCollum had een tactisch plan uitgewerkt om te beletten dat Lommel opnieuw zwaar in de boot zou gaan tegen de Brusselaars. 14 dagen geleden kwam datzelfde Royal IV in Lommel met 30 punten verschil winnen. Met goed collectief spel en een stugge verdediging hield Lommel deze keer het hoofd koel en kon de hele wedstrijd een voorsprong van een 10-tal punten behouden. In de eerste helft gaven vooral Toon (…) Het hele nieuwsbericht

Gilbert Jutten overleden

Zondag 16 september 2018
Lommel - Gilbert Jutten overledenVandaag is Gilbert Jutten overleden, de weduwnaar van Anne Marie Hofman. Hij was 72 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Enkel Kolonie wint dit weekend

Zondag 16 september 2018
Lommel - Enkel Kolonie wint dit weekendLutlommel verloor gisterenavond al met 4-0 van FC Eksel. Kattenbos speelde vanmiddag 0-0 gelijk tegen KFC Ham United, Verbroedering deed hetzelfde, maar dan met 1-1 tegen Halveweg Zonhoven en Kolonie tot slot won met 4-0 van FC Paal-Tervant B.

Brand(je) in Lutlommel

Zondag 16 september 2018
Lommel - Brand(je) in LutlommelZoomVanmiddag moest de brandweer uitrukken voor een brand in Lutlommel. Het bleek te gaan om een houten bank die 'in de fik' stond. Er was wel erg veel rookontwikkeling. (Foto Jacky Geboers)
Brand(je) in Lutlommel
Zoom
Lommel - Spaanse 'Natte Neuzen' in zaal Den HorstZoomVandaag was het verzamelen geblazen voor vele honden en hondenliefhebbers in zaal Den Horst. De zaal en omgeving werden overspoeld door honden die door SHIN (Spaanse Honden in Nood) uit Spaanse dodingsstations werden gered, en die bij Belgische baasjes een tweede leven vonden. (Foto's Marc Mannaerts)
Spaanse 'Natte Neuzen' in zaal Den HorstSpaanse 'Natte Neuzen' in zaal Den HorstSpaanse 'Natte Neuzen' in zaal Den HorstSpaanse 'Natte Neuzen' in zaal Den Horst
Zoom

7,4 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
In Lommel was vorig jaar 7,4 % van alle huishoudens een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was in 2017 7,3 % van alle huishoudens een eenoudergezin.

Overval op de Buurtwinkel mislukt

Donderdag 13 september 2018
Lommel - Overval op de Buurtwinkel misluktEen gemaskerde man, gewapend met een mes, stapte deze voormiddag de Buurtwinkel aan de Stationsstraat binnen. Hij bedreigde de zaakvoerder maar toen die zei dat hij geen geld had sloeg de Engelssprekende overvaller op de vlucht.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Newport Beheer failliet verklaard

Donderdag 13 september 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Newport Beheer uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 13 oktober ingediend worden.

Fieneke Poets overleden

Donderdag 13 september 2018
Lommel - Fieneke Poets overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Fieneke Poets overleden, de weduwe van Aloïs Joos. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Gilbert Schillebeekx overleden

Donderdag 13 september 2018
Lommel - Gilbert Schillebeekx overledenVandaag is Gilbert Schillebeekx overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Verdonck. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Auto over de kop: één gewonde

Donderdag 13 september 2018
Lommel - Auto over de kop: één gewondeOp de Astridlaan in Overpelt ging gisteravond een auto over de kop. Een 29-jarige Lommelaar liep daarbij lichte verwondingen op. Hij werd naar het Mariaziekenhuis in overgebracht.

Waar moet er geflitst worden?

Donderdag 13 september 2018
Lommel - Waar moet er geflitst worden?De 10de flitsmarathon komt er volgende maand weer aan en Vias Institute en de politie hernemen dit jaar het initiatief 'ik flits mee'. In april 2014 werd de eerste flitsmarathon in ons land georganiseerd door de politie. Vias Institute was partner van deze eerste grootschalige sensibiliserings- en controlecampagne over snelheid. Bij deze eerste flitsmarathon konden alle burgers actief mee participeren door op de site www.ikflitsmee.be in te geven waar volgens hen geflitst moest worden. Meer dan 50 000 flitslocaties werden doorgegeven en 85% van de mensen gaf ook een reden door waarom dat net dààr moest gebeuren. Ook nu kan elke burger weer actief meewerken aan meer verkeersveiligheid en zijn voorkeurslocatie ingeven. De Flitsmarathon begint op woensdag 17 oktober om 6 u 's ochtends en eindigt exact één dag later.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Lommel - Mooie nazomerOp de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing op Maatheide

Woensdag 12 september 2018
Lommel - Botsing op MaatheideOp Maatheide in Lommel raakten drie voertuigen in een aanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 6.15 uur.

Bevolkingsaantallen op 1.1.2018

Woensdag 12 september 2018
Beringen telde op 1 januari 2018 46.027 inwoners. De andere gemeenten: Bocholt 13.081, Hamont-Achel 14.417, Hechtel-Eksel 12.287, Houthalen-Helchteren 30.589, Leopoldsburg 15.616, Lommel 34.024, Meeuwen-Gruitrode 13.086, Neerpelt 17.173, Opglabbeek 10.329, Overpelt 15.468, Peer 16.401 en Tongeren 31.013.

Startavonden bisdom Hasselt

Dinsdag 11 september 2018
Op 19 en 20 september vinden in de Lmburghal in Genk de startavonden van het bisdom Hasselt plaats. Op 19 september worden de mensen uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op 20 september worden de mensen uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk de Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht. Er is een podium- en wandelpogramma en een infomarkt. Het nieuwe jaarthema is 'Hij stapt met ons mee. Luister'.

Hoger onderwijs in de lift

Dinsdag 11 september 2018
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen. Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar.

Dit weekend weer Levensloop

Maandag 10 september 2018
Lommel - Dit weekend weer LevensloopZoomHet is weer zover... De zesde editie van Levensloop komt er dit weekend aan. Vierentwintig uur lopen of wandelen op de atletiekpiste voor het Goede Doel met een hele rits aan randanimatie.

Eddy Vanden Boer overleden

Maandag 10 september 2018
Lommel - Eddy Vanden Boer overledenGisteren is Eddy Vanden Boer overleden, de echtgenoot van Mariet Jansen. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Klokken luiden voor de Vrede

Maandag 10 september 2018
Het bisdom Hasselt heeft alle Limburgse parochies opgeroepen in te gaan op de vraag van de Belgische bisschoppen om samen met veel andere bisdommen in Europa deel te nemen aan het initiatief om op vrijdag 21 september alle kerkklokken tussen 18 uur en 18.15 uur te laten luiden ter gelegenheid van de Internationale VN-dag voor de Vrede. Ook wordt opgeroepen om – zoals in de zomer van 2014 bij de honderdste herdenking van het begin van Wereloorlog I – ook op 11 november om 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Spaanse natte neuzen op komst

Maandag 10 september 2018
Lommel - Spaanse natte neuzen op komstZoomOp zaterdag 15 september (11 tot 17uur) wordt Den Horst in Lommel overspoeld door honden die door SHIN (Spaanse Honden in Nood) uit Spaanse dodingsstations werden gered, en die bij Belgische baasjes een tweede leven vonden. De organisatie werd 19 jaar geleden opgericht door de Vlaamse Fabienne Paques, die in Malaga verblijft, en die daar met haar team permanent een 450-tal honden opvangt in haar ‘refugio’ en ter adoptie aanbiedt. Ondertussen vond SHIN al voor meer dan 19.000 honden een (…) Het hele nieuwsbericht

Rolstoelwandeling WSV Milieu 2000

Maandag 10 september 2018
Lommel - Rolstoelwandeling WSV Milieu 2000ZoomAfgelopen week was er voor heel wat zorgbehoevende mensen van WZC Hoevezavel een speciale dag. Samen met een 60-tal rolstoelpatiënten en evenveel enthousiaste clubleden trokken ze er een namiddag op uit voor hun jaarlijkse rolstoelwandeling. De weerberichten voorspelden regenbuien maar ze konden vertrekken onder een stralende zon die hen de hele namiddag vergezelde. Elk jaar is het heugelijk weerzien, zeker als je weet dat velen onder hen ooit actief waren in de wandelclub. Het blijft toch een (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Lommel-Bilzen 1-3

Zondag 9 september 2018
In het damesvoetbal heeft Lommel thuis verloren van Bilzen. Uitslag: 1-3. Maes scoorde voor Lommel.

Het bekerweekend van Lovoc

Zondag 9 september 2018
Lommel - Het bekerweekend van LovocZoomHet tweede volley-bekerweekend alweer dit seizoen. Bij de senioren van Lovoc speelden de dames A hun tweede poulewedstrijd. Tegen 3de provincialer Roveka Stevoort B werd vrij vlot met 0-3 (18-25, 19-25, 17-25) gewonnen. Uiteraard leidt Lovoc in poule C. Op 21 oktober is er nog een uitwedstrijd tegen 4de provincialer Roveka Stevoort D.
De heren (3de provinciale) moesten voor hun eerste poulewedstrijd op bezoek bij voormalig 1ste provincialer Schovoc Beverst A. Tegen het ervaren Beverst kwamen de Lommelse (…) Het hele nieuwsbericht

'Samenwerken aan schoolsucces'

Zondag 9 september 2018
Komende vrijdag 14 september komt Noëlle Pameijer, boegbeeld van én experte in zg. HandelingsGericht Werken (HGW), een lezing geven in Peer. Dat gebeurt op initiatief van de Sint-Elisabethschool, met vestigingen in Wijchmaal en Overpelt. Tijdens deze lezing zal Noëlle Pameijer haar nieuwste boek "HandelingsGericht Werken, samenwerken aan schoolsucces" voorstellen. Deelnemers aan de sessie kunnen op voorhand, maar ook de dag zelf, aan haar persoonlijk vragen stellen. Een en ander vindt van 9.30u tot 12u plaats in de Harmoniezaal in Peer. Inschrijven kost 25 euro en kan via deze link.
Lommel - Alleen Kattenbos kan niet winnen dit weekendLutlommel won vandaag thuis van Peer met 1-0. Kolonie deed identiek hetzelfde, nl. winnen met 1-0 van Turkse Rangers. En ook Verbroedering won, en wel met 4-3 van FC Racing Boxberg. Kattenbos tenslotte verloor gisteren reeds met 4-2 van Hechtel FC.

Wagen van Bloemencorso ingezakt

Zondag 9 september 2018
Grensgevallen
Twee uur voor het begin van het Bloemencorso in Valkenswaard is vanmiddag een van de bloemenwagens in elkaar gezakt. Het gaat om de wagen van de buurtschap Kerkakkers. Blijkbaar kon de constructie van de wagen het gewicht niet aan. De buurtschap heeft daarop van deelname afgezien.

De berkentak

Zondag 9 september 2018
Lommel - De berkentakHet boekje vertelde ons dat we de oranje bolletjes moesten volgen. Het grote bord bij de start van de wandeling van 10 kilometer gaf ons dezelfde informatie. Je kent dat wel. Je stapt gewoon verder en je zorgt ervoor dat je de paaltjes met het oranje bolletje met de pijlen naar rechts, links of rechtdoor niet uit het oog verliest. Hadden we er toch één gemist. We stapten al een paar honderd meter in het bos zonder dat we een nieuw paaltje tegenkwamen. In de verte zagen we een man met een gele regenjas op (…) Het hele nieuwsbericht

Hinder door werken bij ziekenhuis

Zondag 9 september 2018
Op zaterdag 15 september en zaterdag 22 september krijgen een stuk van de rotonde, de oprit en parking van spoedgevallen en de zone van nierdialyse van het Mariaziekenhuis in Overpelt een nieuwe laag asfalt. Dit betekent dat op beide zaterdagen de parking van spoedgevallen en dialyse niet bereikbaar is. In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (15 september) en het leggen van de nieuwe laag (22 september) is de parking gewoon toegankelijk. Patiënten en (…) Het hele nieuwsbericht

Lezing over luchtvervuiling

Zaterdag 8 september 2018
Aanstaande dinsdag 11 september om 20 uur vindt er in de polyvalente zaal van Xplus (vroegere campus Mercurius) in de Mudakkers een boeiende lezing plaats door Hannelore Bové. Zij is een wetenschappelijke onderzoeker die zich met deze vragen bezig houdt aan de Universiteiten van Hasselt en Leuven. Hannelore zal in deze lezing ook specifiek spreken over de luchtkwaliteit in Lommel en de gevolgen hiervan.  De lezing zal een uniek interactief element bevatten waardoor elke luisteraar (…) Het hele nieuwsbericht

Man in auto doodgeschoten

Zaterdag 8 september 2018
Grensgevallen
In de Sionstraat in Eindhoven, in de wijk Vlokhoven, is vanavond even na 20u een man in zijn auto doodgeschoten. De dader loste drie schoten. Alles zou wijzen op een koelbloedige liquidatie. De dader is spoorloos.

Morgen bloemencorso in Valkenswaard

Zaterdag 8 september 2018
Grensgevallen
Voor de 65ste keer trekt morgen het bloemencorso door Valkenswaard. Het thema van dit jaar is 'Zo! Corso.' De ontwerpers van 'de bloemenwagens' hebben zich laten inspireren door winnende wagens uit voorgaande jaren. Er rijden dertien creaties mee in de optocht. De eerste ronde begint om twee uur 's middags vanaf het Kloosterplein.

Niet naar KaaBee? Mijd de omgeving

Zaterdag 8 september 2018
Wie niet op de vliegbasis van Kleine Brogel moet zijn, kan de omgeving vandaag (en morgen?) beter vermijden. Op de Noord-Zuid bijvoorbeeld was het vanmorgen hopeloos aanschuiven, idem op de wegen naar het vliegveld. 

Marcel Brusselaers overleden

Zaterdag 8 september 2018
Lommel - Marcel Brusselaers overledenGisteren is Marcel Brusselaers overleden, de echtgenoot van Anneke Timmermans. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Rik Van de Broek overleden

Zaterdag 8 september 2018
Lommel - Rik Van de Broek overledenMaandag overleed de uit Lommel afkomstige Rik Van de Broek, partner van Marleen Corswarem. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Maasmechelen.
Tribunaliteiten
Lommel - Wie heeft, wordt gegeven (Mattheus 13:12)Het hof van beroep van Antwerpen moest zich uitspreken over de geldigheid van een borg die het echtpaar B. tekende bij een bank voor zijn zoon en zijn vriendin, opdat de zoon een bakkerij kon starten. De bakkerij ging helaas failliet en de bank eiste dat de ouders als borgen 35.000 euro plus intresten ophoestten. De ouders weigerden omdat zij destijds de bank duidelijk maakten dat zij maar een inkomen hadden van 3.500 euro en een schuld op hun woning van 25.000 euro. Tegen beter weten in, tekenden zij toch borg, (…) Het hele nieuwsbericht

Dinsdag afscheid slachtoffer ongeval

Vrijdag 7 september 2018
Lommel - Dinsdag afscheid slachtoffer ongevalDinsdag (10.30 uur) vindt in het crematorium in Lommel het afscheid plaats van Jef Bloemen, de echtgenoot van Hilda Van Gompel. Hij was 84 jaar en kwam woensdag om het leven bij een verkeersongeval in Mol. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Nieuwe bvba: Fashion and More

Vrijdag 7 september 2018
Ingeborg Dubbelboer én Rogier en Tyrine Iding, allen uit Lommel, hebben de bvba Fashion and More opgericht met zetel aan de Mudakkers. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in kleding, schoeisel, lederwaren, meubelen en elektrische huishoudapparaten.

Paul Van Kets overleden

Vrijdag 7 september 2018
Lommel - Paul Van Kets overledenGisteren is Paul Van Kets overleden, de echtgenoot van Maria Kemps. Hij was 79 jaar. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven, vindt in beperkte kring plaats.

Paulina Dierckx overleden

Vrijdag 7 september 2018
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Paulina Dierckx overleden, de weduwe van Pierre Timmermans. Zij was 94 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10 uur) in de Sint-Geertruikerk in Leuven. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Pues in Heverlee.

Rustig zomerweer

Vrijdag 7 september 2018
Weerbericht
Lommel - Rustig zomerweerBalancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en wat regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Bezoek De Plezante Hof en Vincentius

Vrijdag 7 september 2018
Lommel - Bezoek De Plezante Hof en VincentiusZoomAfgelopen woensdag organiseerde KWB Kattenbos een avondactiviteit. Eerst werd 'De Plezante Hof' bezocht, een initiatief met een sociaal karakter, want het betreft een samenwerking tussen de doelgroepmedewerkers van vzw De Biehal, buurtwerking Kattenbos en de Eymardschool. Vervolgens werd er naar de voedselbank gefietst om te kijken hoe de voedselbedeling van de Sint-Vincentiusvereniging in zijn werk gaat. Een 40-tal geïnteresseerden namen deel aan deze activiteit. Het werd een leerrijke en interessante avond. (Bijdrage Pieter Cox)
Lommel - Samana Kerkhoven op uitstap naar BeringenZoomGisteren vertrokken de leden van Samana Kerkhoven met twee bussen, waaronder een liftbus zodat mensen in een rolstoel ook meekonden, naar het mijnmuseum in Beringen. Daar werden ze ontvangen met koffie en taart en na een kort filmpje vertelde een ex-mijnwerker zijn verhaal over het werk in de mijn. Iedereen was onder de indruk van het harde werk dat de mijnwerkers moesten verrichten. Daarna was er een rondrit in Beringen met aandacht voor o.a. de moskee, de mijnkathedraal, de mijncité en nog veel meer bezienswaardigheden. De dag werd afgesloten met een overheerlijke broodmaaltijd. Het was een leerrijke namiddag waar iedereen weer van genoten heeft. (Bijdrage Frieda Willekens)

Gemeenschappelijke gezondheidswandeling

Donderdag 6 september 2018
Lommel - Gemeenschappelijke gezondheidswandelingZoomAfgelopen maandag vond de jaarlijkse gemeenschappelijke gezondheidswandeling plaats van het Dienstencentrum van de Zorggroep Lommel. De deelnemers waren senioren van de verschillende startpunten van deze wandelingen, in het Burgemeesterspark, de Kolonie, het WZC Kapittelhof en het WZC Hoevezavel. Vanuit het WZC Het Kapittelhof vertrokken een 80-tal wandelaars voor een voettocht van een half uur doorheen het Lommelse centrum. Getooid in hun speciale opvallende veiligheidsjasjes trokken ze langs het (…) Het hele nieuwsbericht
Gemeenschappelijke gezondheidswandeling
Zoom

Salsa initiatieles

Donderdag 6 september 2018
Lommel - Salsa initiatielesZoomGisteren vond in buurthuis De Hanekap in Lutlommel de initiatieles salsa van 'Salsa2You vzw' plaats. Voor de een was het al wat spannender dan voor de andere...
Salsa initiatielesSalsa initiatieles
Zoom

Ierse pub failliet verklaard

Donderdag 6 september 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Ierse pub Celtic Legends uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 6 oktober.

Henri Bergmans overleden

Donderdag 6 september 2018
Lommel - Henri Bergmans overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is de uit Overpelt afkomstige Henri Bergmans overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag  (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Niewe single Marjan Berger

Donderdag 6 september 2018
Lommel - Niewe single Marjan BergerZoomAlweer een nieuwe single van 'onze' Marjan Berger! 'Duizend sterren' is de titel en de clip werd door Rudy Luys opgenomen in onze eigenste Sahara.

Startdag G-Bowling

Donderdag 6 september 2018
Lommel - Startdag G-BowlingZoomNu zaterdag 8 september vindt de startdag plaats van G-Bowling. Heb je interesse spring dan even binnen, ze beginnen daar vanaf 10 tot 13 uur in de bowling Antares op de Vreyshorring 212.

'Een Hart voor Limburg' zoekt projecten

Donderdag 6 september 2018
Een Hart voor Limburg wil projecten ondersteunen die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen (van 0 tot 18 jaar) en daarbij een beroep doen op de actieve betrokkenheid van de directe omgeving van het kind. Wie een dergelijk project heeft gelanceerd of wil lanceren kan hier meer informatie over de ondersteuning vinden.

André Van Endert overleden

Donderdag 6 september 2018
Lommel - André Van Endert overledenDinsdag is André Van Endert overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Twee nieuwe bvba's

Woensdag 5 september 2018
Jan Anthierens uit Gent en de bvba Mopac Systems Worldwide uit Lommel hebben de bvba Mopac Systems Europe opgericht met zetel aan de Gestelsedijk in Lommel. Het gaat om een holding en patrimoniumvennootschap. Dezelfde oprichters hebben de bvba ZR Projects opgericht waarvan de zetel eveneens gevestigd is aan de Gestelsedijk.Tot het doel van deze vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van geprefabriceerde gebouwen en de bouw van appartementen volgens de formue sleutel op de deur.

Aanhangwagen gestolen in Schansstraat

Woensdag 5 september 2018
In de Schansstraat in Lommel is een aanhangwagen gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.<

Is dit geen schatje?

Woensdag 5 september 2018
Lommel - Is dit geen schatje?ZoomIs dit geen schatje ? Gespot in het uiterste puntje van Denemarken  Hij/zij lag zo maar aan mijn voeten, meldt Ria Broers-Bergs, die deze foto maakte.

De weekflitsers

Woensdag 5 september 2018
Lommel - De weekflitsersEr wordt deze week geflits op de volgende locaties: Kerkstraat, Molsekiezel, Hoevenstraat en Luikersteenweg. Opgepast dus...

Henri Maussen overleden

Woensdag 5 september 2018
Lommel - Henri Maussen overledenMaandag is de uit Lommel afkomstige Henri Maussen overleden, de echtgenoot van Hubertina Royakkers. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in rouwcentrum Partous in Alsemberg.

Er hangt regen in de lucht

Woensdag 5 september 2018
Weerbericht
Lommel - Er hangt regen in de luchtStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Het hele nieuwsbericht

UZ Gasthuisberg beter bereikbaar

Dinsdag 4 september 2018
De Limburgers die op onderzoek moeten of op bezoek gaan in het UZ Gasthuisberg in Leuven zullen het graag horen. Vandaag is in Leuven de vernieuwde afrit van de E-314 in gebruik genomen. Daardoor is er een betere verbinding met het UZ Gasthuisberg. Via de vernieuwde afrit 16 van de E-314 zullen mensen in de toekomst tot in de ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis kunnen rijden. Nu is er al een ondergrondse garage, maar er komt nog een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij met een capaciteit (…) Het hele nieuwsbericht

1,3 miljoen overnachtingen

Dinsdag 4 september 2018
Lommel - 1,3 miljoen overnachtingenZoomDe zomervakantie was goed voor 1,3 miljoen overnachtingen in Limburg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar.  En met de zonnige warme zomer die we gehad hebben, hoeft het niet te verwonderen dat vooral waterattracties het goed deden.

Gratis initiatie Argentijnse tango

Maandag 3 september 2018
Lommel - Gratis initiatie Argentijnse tangoZoomHet team van Tango Corriëntes Lommel organiseert op 17 september vanaf 19.45 uur in zaal 'Commerce' in het Dorp een gratis initiatie Argentijnse Tango; de dans die opgenomen is door Unesco als Werelderfgoed. De tango is een Inspiratiedans, geleid door de man, waar de vrouw de figuren invult., en ook een verleidingsdans met de benen in dialoog. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met tangocorrientes2[!]gmail.com of met Jean Vandenberk op 0495/285 350. Alle leeftijden welkom!   De initiatie wordt afgesloten met een demo door het leskoppel.

Ze hebben weer gelijk

Maandag 3 september 2018
Lommel - Ze hebben weer gelijkZoomZe blijven ze uit hun mouw schudden daar in de Leopoldlaan... (Foto Albert Agten)

Schoolaanbod CC De Adelberg

Maandag 3 september 2018
Lommel - Schoolaanbod CC De AdelbergZoomKunst en cultuur hebben ook in de 21ste eeuw, waarin wetenschap en nieuwe media de plak zwaaien, een belangrijke functie. De Adelberg stelt elk schooljaar een mooi programma samen voor de scholen, waarmee zij na al die jaren een nauwe band heeft opgebouwd. Jaarlijks komen er ongeveer 10.000 kinderen en jongeren naar het cultuurcentrum die soms voor het eerst van de podiumkunsten proeven. De Adelberg probeert voor hen een plek te zijn waar zij naar een fantastisch verhaal kunnen luisteren, waar ze verwonderd worden, waar ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan, waar…  Meer info.
Lommel - Provinciale competitie weer van startDit weekend gingen ook de provinciale ploegen weer de wei in voor hun competitie. Verbroedering deed het al onmiddellijk erg goed en het ging winnen in Loksbergen met 2-4 (foto onderaan). Ook Kattenbos liet zich niet onbetuigd, het won met 2-1 van Kaulille FC. Kolonie verloor van Sp. Lille met 3-4, en Lutlommel tenslotte won met 2-4 in Lindelhoeven. Een positieve balans dus dit weekend voor onze Lommelse ploegen!
Provinciale competitie weer van start
Zoom

Keramiekmarkt in Kerkhoven

Zondag 2 september 2018
Lommel - Keramiekmarkt in KerkhovenZoomVanmiddag vond alweer een nieuwe editie plaats van de keramiekmarkt in Kerkhoven, met weer héél wat moois. (Foto Robert Boons)

Geboorten per duizend inwoners

Zondag 2 september 2018
Volgens de jongste cijfers waren er in Beringen 11,46 geboorten per duizend inwoners. In Hechtel-Eksel waren er dat 11,33, in Leopoldsburg 10,75, in Opglabbeek 10,19, in Houthalen-Helchteren en Overpelt 10,13, in Lommel 9,74, in Peer 9,71, in Neerpelt 9,62, in Bocholt 9,51, in Tongeren 9,45, in Meeuwen-Gruitrode 9,18 en in Hamont-Achel 8,89.

Buurt BBQ in zaal Den Horst

Zondag 2 september 2018
Lommel - Buurt BBQ in zaal Den HorstZoomGisteren vond de jaarlijkse buurtbarbecue plaats in zaal Den Horst, met maar liefst een 200-tal deelnemers. Er werd dan ook heel wat vlees verorberd... Véél meer foto's vindt u hier. (Foto's Marc Mannaerts)
Buurt BBQ in zaal Den HorstBuurt BBQ in zaal Den Horst
Zoom
Van alle 25-plussers in Lommel heeft 37,2 procent geen diploma secundair onderwijs. In Noord-Limburg is dat 37,4 procent, in Limburg 38,6 procent en in Vlaanderen 36,5 procent.

Oplossing van de maand

Zondag 2 september 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing van de maandOndanks de moeilijkheidsgraad kwamen er toch alweer héél wat oplossingen binnen voor onze prijsvraag deze maand. Maar er waren ook héél wat foute tussen. Zo is het niet nasi goreng, of nasi kuning, maar wél TUMPENG. De kuning is inderdaad ongeveer hetzelfde gerecht, maar wordt daarom niet altijd in een kegelvorm gepresenteerd. Typische aan deze kegel is dat de top van de kegel na het gebed wordt afgeknipt en aan de belangrijkste persoon aanwezig op de ceremonie overhandigd. Winnaars deze maand zijn Patricia Hens uit de Jan Frans Willemsstraat (boeketje) en Janny Kimpen - Vanderheijden uit de Wielewaalstraat (tickets Lommel SK). Proficiat.

Biljarten: Merckx verlengt titel

Zaterdag 1 september 2018
Biljarter Eddy Merckx heeft voor het tweede jaar op rij de Superprestige driebanden in Lommel gewonnen. In de finale klopte hij vanavond Roland Forthomme met 40-38. Eddy Leppens werd derde: hij verloor met 40-35 van Forthomme.

Tom van Gerven overleden

Zaterdag 1 september 2018
Lommel - Tom van Gerven overledenVandaag is Tom van Gerven overleden, de echtgenoot van Alda Poets. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jef Van Genechten overleden

Zaterdag 1 september 2018
Lommel - Jef Van Genechten overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Jef Van Genechten overleden, de weduwnaar van Maia Mariën. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt ihn intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Zonnig weekend

Zaterdag 1 september 2018
Weerbericht
Lommel - Zonnig weekendDoor de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht aangevoerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Actie Veilig Schoolverkeer

Zaterdag 1 september 2018
Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 17de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” van 3 tot 21 september. Tijdens deze actie besteedt de lokale politie extra aandacht aan overtredingen in de schoolomgeving. Bij volwassenen zal de politie vooral controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, op (…) Het hele nieuwsbericht

De Translommel Expres

Zaterdag 1 september 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - De Translommel ExpresSinds ik me weer gemotiveerd krijg om elke dag een fietstochtje te maken, heb ik in mijn dierbare Lommel al talloze prachtige plekjes ontdekt. Ik heb zo’n fietsroutekaart gekocht bij ‘Toerisme Lommel’ en elke morgen stippel ik een rit van om en bij de 20 km uit. Nu kom ik niet graag telkens op dezelfde plaatsen terecht, maar In een gemeente als Lommel is het een koud kunstje om dat te vermijden.
De tocht van gisteren? Via de Maatheide en Werkplaatsen naar het heidegebied achter het (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag 'Bier en Bokes'

Zaterdag 1 september 2018
Lommel - Vandaag 'Bier en Bokes'ZoomAugustus loopt stilletjes aan op zijn laatste dagen, september staat voor de deur, tijd voor een nieuwe editie van Bier en Bokes vandaag in de Barrier! De tentzeilen gaan open om 11 uur, en weer dicht om 1 uur. Het klassieke concept, oerdegelijk, blijft onveranderlijk. Een mooie én unieke mix van meer als 40 bieren staan klaar om u te verrassen. Sinds vorig jaar hebben ze ook hun eigen glazen.
En muziek, daar zorgen ze ook nog steeds voor. Live muziek, naar goede gewoonte met Kevin Peels, (…) Het hele nieuwsbericht

Een 'exotische vraag' deze maand

Zaterdag 1 september 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Een 'exotische vraag' deze maandHet was een erg warme zomer, maar de vakantie zit er voor de meesten weer op. Om nog even in exotische sferen te blijven, deze maand de volgende vraag. Onder dit artikel zit u een exotisch rijstgerecht uit Indonesië. Maar wat is de naam van dit kegelvormig gerecht met bijgerechten van groenten en vlees? Het gerecht is tevens een symbool van dankbaarheid in Indonesië. Antwoorden mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be voor 24 uur vanavond. Te winnen alweer een boeketje van Ixora OF twee tickets voor de wedstrijd van Lommel SK tegen OHL op zaterdag 8 september. In antwoord vermelden 'boeketje' OF 'tickets'.
Een 'exotische vraag' deze maand
Zoom
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel