Het overige nieuws

ANPR-camera's geactiveerd

Woensdag 28 februari 2018
Pelt - ANPR-camera's geactiveerdZoomBinnen de politiezone HANO zijn vorige week op vijf plaatsen vaste camera’s met automatische nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s) in gebruik genomen. Op drie plaatsen wordt de plaatsing van dergelijke camera’s verder voorbereid. Het gaat om een investering van 300.000 euro.
ANPR staat voor Automatic NumberPlate Recognition. Via een netwerk van ANPR-camera’s wordt de strijd tegen de criminaliteit opgevoerd. De  nummerplaten die door de camera's worden gelezen, worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem bij de politie. Met de camera’s kan de politie bewegingen van verdachten bij bv. woninginbraken opmerken. De camera’s kunnen ook gestolen of niet-verzekerde voertuigen helpen opsporen. (Foto Georges Bleyen)

Koken is niet onschuldig

Woensdag 28 februari 2018
Tribunaliteiten
Pelt - Koken is niet onschuldigAchttien lentes, zo pril, toen de luchthavenpolitie haar aanhield in Zaventem. Ze was op weg naar Istanbul met tien euro op zak. In haar bagage had ze 30 kilo aan verzorgingsproducten. Eindbestemming Syrië, om er te trouwen met haar schoolvriend. Hij had haar gevraagd. Samen zouden ze naar Raqqa gaan. Op school was ze gepest en thuis was de situatie moeilijk geweest. Ze wist dat haar geliefde een IS-strijder was. Maar in Raqqa zou ze een gezin hebben en gewonden verzorgen, vriend en vijand.
Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Pieter Verheyen overleden

Woensdag 28 februari 2018
Neerpelt - Pieter Verheyen overleden

Neerpelt

Vier dagen na zijn 74ste verjaardag is maandag Pieter Verheyen overleden, de echtgenoot van Elza Dilissen. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Neerpelt - Sporting zaterdag thuis tegen Hurry-up

Neerpelt

In het kader van de BENE-League speelt Sporting NeLo zaterdagavond (om 20u!) thuis tegen de Nederlandse club Hurry-up. Een vooruitblik van Sven Spooren:
De Noord-Hollanders staan gelijk met Sporting. We kunnen Hurry-Up dus nog voorbij steken. Er zijn nog 2 wedstrijden en het eerste doel is gerealiseerd: namelijk rechtstreekse kwalificatie voor de volgende BeNe-league en plaatsing voor de Belgische play-offs, voor de nationale titel. Maar eerst dus thuis tegen Hurry-up en dan nog naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Politie waarschuwt voor oplichters

Dinsdag 27 februari 2018
Grensgevallen
Via Facebook waarschuwt de politie van Valkenswaard voor oplichters die in de gemeente actief zijn. Het gaat om twee mannen die beweren contant geld nodig te hebben en in ruil hun iPhone willen achterlaten. Maar ze komen nadien niet meer terug. Wie hen geld "leende" zit bovendien opgescheept met een niet-werkende of oude smartphone. De mannen reden in een witte personenauto voorzien van wellicht Britse nummerplaten. Ze waren "netjes gekleed en waarschijnlijk van buitenlandse komaf."
Overpelt - Roy Beckers kampioen bij WTC De Kempen

Overpelt

Overpeltenaar Roy Beckers (foto) is zondag in Tienen kampioen veldrijden geworden bij wielertoeristenclub De Kempen. Langs deze weg wil hij iedereen bedanken die hem gesteund heeft.

Staf Mortelmans overleden

Dinsdag 27 februari 2018
Neerpelt - Staf Mortelmans overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Staf Mortelmans overleden, de weduwnaar van Annie Spelters. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19u-19.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: Hysa

Dinsdag 27 februari 2018

Overpelt

Erik Schuurmans en Inge Scheepers, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Hysa Hygiene and Safety Consultancy opgericht met zetel aan de Sint-Jorisstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer milieuonderzoek, arbeidsveiligheid en integrale kwaliteitszorg.

Alda Meijlaers overleden

Maandag 26 februari 2018
Neerpelt - Alda Meijlaers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is woensdag Alda Meijlaers overleden, de weduwe van Dré Beliën. Ze was 75 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Damesvoetbal: E. Pelt - Veltem 1-2

Maandag 26 februari 2018
Pelt - Damesvoetbal: E. Pelt - Veltem 1-2In tweede nationale van het damesvoetbal heeft E. Pelt met 1-2 verloren van Veltem. Voor E. Pelt scoorde Van Aken.

Inbraak in woning mislukt

Maandag 26 februari 2018
Neerpelt - Inbraak in woning mislukt

Neerpelt

Onbekenden poogden gisteren binnen te dringen in een woning aan de Peerderbaan. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Motorcross Balen afgelast

Maandag 26 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
De VLM-motorcross die zaterdag 3 en zondag 4 maart op de Keiheuvel in Balen zou gereden worden, is afgelast omwille van de vrieskou.

Hannah Simons terecht

Maandag 26 februari 2018
Vanmiddag is er een AMBER Alert uitgegaan voor de 6 maanden oude Hannah Simons uit Eersel. Het meisje werd deze voormiddag in Eersel ontvoerd in een donkere Mercedes ML270 door een man en een vrouw. UPDATE Maar zowel de ontvoerders - de wettelijke ouders - als de baby zijn nu terecht. Ze werden vanavond aangetroffen op een vakantiepark in het Duitse Bad Bentheim. De ouders, aan wier gezag de baby door de rechtbank was onttrokken na een zaak van vermoedelijke mishandeling, werden ter plaatse gearresteerd.

Leon Schuermans overleden

Maandag 26 februari 2018
Pelt - Leon Schuermans overledenGisteren is Leon Schuermans overleden, de echtgenoot van Myriam Verdonck. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Vandalisme aan de Breugelweg

Zondag 25 februari 2018
Overpelt - Vandalisme aan de BreugelwegZoom

Overpelt

Ter hoogte van de molen aan de Breugelweg mag men vanwege de werken niet verder met de auto. Iemand heeft daar de versperring vernield. (Foto Patrick Bloemen)

Win een dvd (of een boek)!

Zondag 25 februari 2018
Pelt - Win een dvd (of een boek)!ZoomWat zou u er van denken als de leraar van uw kind morgen ineens gewapend voor de klas stond? De Amerikaanse president Trump wil dat plan doorvoeren en leraars elk jaar een opleiding in die zin geven. Stijn Lodewijks vond het een geknipte kapstok voor zijn wekelijkse cartoon. Wat zegt de leraar tegen die twee leerlingen? Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel! 

Wie won de dvd?

Zondag 25 februari 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Sonja Jansen. Veel inzenders haalden er de tuinman bij, of de klusjesman, of Wim Distelmans... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Basket: Pelt klopt Diepenbeek

Zondag 25 februari 2018
Pelt - Basket: Pelt klopt DiepenbeekBlack Sheep Diepenbeek-Pelt: 48-89
(20-14, 10-23 (30-37), 13-30 (43-67), 5-22 (48-89)).
Op het veld van Black Sheep schoot Pelt het best uit de startblokken (5-12). Nadat Bert 10-14 op het bord prikte, viel het aanvallend bij de bezoekers stil. De missers stapelden zich op en met een gemakkelijke 10-0 legde de thuisploeg de cijfers na één quarter vast: 20-14. Daarna spurtte Black Sheep zelfs naar 27-17. In defense stak Pelt eindelijk een tandje bij en een raak mikkende Kaj en 3 korven (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Gelijkspel voor LHVV, verlies Kadijk

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vandaag 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Lutlommel. In de stand staat Lindel-Hoeven twaalfde met 23 punten uit 22 matchen. Kadijk verloor met 1-2 de derby tegen SV Breugel en staat achtste in de stand met 32 punten uit 22 wedstrijden.

Winst voor Herkol en Sparta

Zondag 25 februari 2018
Neerpelt - Winst voor Herkol en Sparta

Neerpelt

Herkol is deze namiddag gaan winnen bij Zepperen-Brustem. Uitslag: 1-3. Bij de rust was het 1-2. Voor Herkol scoorden Willems, Daniëls en Vanbeuren; doelman Roy Franken stopte in het tweede weekend op rij een strafschop! Herkol staat vierde in de stand met 35 punten uit 23 wedstrijden. Sporting Grote Heide speelde 0-0 gelijk op het veld van Nevok Gruitrode en staat vijfde in de stand met 35 punten uit 22 wedstrijden. En Sparta Lille won met 2-0 van Termolen. In de stand staat Sparta Lille achtste met 35 punten uit 23 wedstrijden.

Frans van Hoeij overleden

Zondag 25 februari 2018
Overpelt - Frans van Hoeij overleden

Overpelt

Vandaag is Frans van Hoeij overleden, de echtgenoot van Gerti Lohr. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna zijn asurn wordt bijgezet in een urnengrafkelder op de begraafplaats aldaar. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Koffie in de kerk

Zondag 25 februari 2018

Overpelt

Vandaag werd in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum na de eucharistieviering een kopje koffie aangeboden in het kader van de actie Broederlijk Delen. De kerkgangers konden een vrijwillige bijdrage deponeren in de collectebus. De actie bracht 242 euro op. In de Sint-Barbarakerk in Holheide werd deze actie ook gehouden. De opbrengst daarvan is ons nog niet bekend.

Handbal: Sporting verslaat Tongeren

Zaterdag 24 februari 2018
Neerpelt - Handbal: Sporting verslaat Tongeren

Neerpelt

In het handbal is Sporting NeLo vanavond gaan winnen bij Callant Tongeren. Uitslag: 18-19. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Dat Sporting de eerste uitoverwinning (en dus een 4 op 4) heeft gehaald in Tongeren is echt het enige positieve aan de wedstrijd. Iedereen die vorige week de wedstrijd tegen Volendam gezien heeft, kon gisteren alleen maar vaststellen dat alles wat tussen de lijnen gebeurde pijn deed aan de ogen. Het verschil tussen uit en thuis is nog (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza verliest van Diegem

Zaterdag 24 februari 2018
Pelt - Esperanza verliest van DiegemEsperanza Pelt heeft vanavond verloren van Diegem. Uitslag: 1-2. Voor Esperanza scoorde Junior Ebobo; het was het eerste Peltse doelpunt in ruim 430 minuten. In de stand staat Esperanza negende met 31 punten uit 22 wedstrijden.

De Groote Heide in vlogs

Zaterdag 24 februari 2018
Puur natuur
Pelt - De Groote Heide in vlogsZoomDe Groote Heide - zo heet het grensoverschrijdende gebied waar ook Hamont-Achel en Neerpelt deel van uitmaken. Tim Visser gaat voortaan in vlogs laten zien hoe mooi het gebied is. Vandaag heeft hij het over sijsjes. (Foto Marcella Stappers)

Een muzikale trilplaat

Zaterdag 24 februari 2018
Musica uit Neerpelt en de Stichting Logos werkten samen voor een geweldige muzikale trilplaat voor dove en slechthorende kinderen. Zo kunnen dergelijke leerlingen de muziek horen, zien en voelen. En vooral: zich rot amuseren... Kijk even naar dit korte filmpje van Radio2 West-Vlaanderen.

Wat is Sens-City eigenlijk?

Zaterdag 24 februari 2018

Overpelt

In berichten over Sint-Oda wordt er vaak gesproken over "Sens-City", een initiatief dat daar enkele jaren geleden het licht zag. Maar waar staat dat eigenlijk voor? Zorganderstv ging er eens kijken en legt uit waar het om gaat.

Gratis naar 'Beyond Voices'?

Zaterdag 24 februari 2018
Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 maart brengen de dansers van de Neerpeltse dansgroep Imago Tijl hun nieuwe voorstelling "Beyond Voices" in Dommelhof. De voices waarvan sprake in de titel komen van overal ter wereld. "Beyond Voices" is een mengeling van wervelende, ernstige, komische, dramatische, krachtige en artistieke bewegingen die door de sfeer van de muziek en diens stem het publiek onderdompelen in dat waarvoor Imago Tijl al 61 jaar garant staat: een eigenzinnige beweging binnen de (…) Het hele nieuwsbericht

Nol Loos overleden

Zaterdag 24 februari 2018
Overpelt - Nol Loos overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Hubert Nol Loos overleden, de weduwnaar van Mia Vanden Boer. Hij was 90 jaar. Het afscheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatshebben. Begroeting: woensdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Nieuwe fietskaart voor Limburg

Vrijdag 23 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Nieuwe fietskaart voor LimburgZoomDe nieuwe fietskaart is er. Je vindt er niet alleen de knooppunten op, maar ook de afstanden tussen de knooppunten. Zo kan je op voorhand bepalen hoe lang je fietstocht is. Bij de kaart zit ook een handig infoboekje. Op de kaart zelf is het fietsroutenetwerk aangegeven met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer.
De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de Limburgse toeristische infokantoren, de Standaard Boekhandel, AS Adventure, Fnac en via www.mondikaarten.be.
Pelt - Hulpverleners op bezoek bij St.-ElisabethZoomVandaag waren 35 professionele hulpverleners te gast in het gespecialiseerd Secundair Onderwijs St.-Elisabeth. Ze hadden veel aandacht voor de voorstelling van het veelzijdig studieaanbod (OV1, OV2 en OV3 op de campus Wijchmaal, OV4 op de campus Overpelt en het zorgloket Noord-Limburg). Opvallend veel belangstelling was er voor de specifieke interne en externe leertrajecten, time-out-mogelijkheden en allerlei uitdagingen op maat van de leerlingen. Tijdens de rondleidingen in kleine groepjes doorheen (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Van Genechten overleden

Vrijdag 23 februari 2018
Pelt - Maria Van Genechten overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Maria Van Genechten overleden, de weduwe van Lei Jalon. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Ook dit weekend wordt er gewerkt aan het spoor tussen Herentals en Lier. Dat heeft gevolgen voor de treinreizigers richting Antwerpen. In Herentals moeten die overstappen op een bus die hen naar Lier brengt. Daar moeten ze een klein halfuur wachten op de trein die hen naar Antwerpen zal brengen.
In omgekeerde richting moeten ze in Lier de bus nemen naar Herentals en daar meer dan een halfuur wachten op de trein naar Mol of Hamont.

Zonnepanelen voor sociale woningen

Vrijdag 23 februari 2018
Binnenkort kunnen er ook op sociale woningen zonnepanelen worden gelegd. De commissie Wonen van het Vlaams Parlement heeft daarvoor gisteren het licht op groen gezet. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet er in Vlaanderen fors worden geïnvesteerd in energie uit wind en zon. De daken van overheidsgebouwen en sociale woningen kunnen 'quick wins' zijn, omdat daar nog veel groeiruimte is. Toch heeft op dit moment slechts twee procent van de sociale woningen een voorziening voor (…) Het hele nieuwsbericht
De POM-Limburg en LRM gaan een haalbaarheidsonderzoek opstarten naar de kansen en mogelijkheden van een Corda–filiaal in Noord-Limburg. Dat gebeurt op verzoek van Focus Noord, waarin de burgemeesters en ondernemersclubs van Noord-Limburg verenigd zijn. De concrete vraag was om de haalbaarheid te onderzoeken van een flexibele co-working/start-up hub, halverwege tussen Hasselt en Eindhoven. Gedacht wordt aan aangepaste infrastructuur waar start-ups en groeibedrijven zich kunnen ontwikkelen, waar (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond in 't Herent

Donderdag 22 februari 2018
Neerpelt - Fietser gewond in 't Herent

Neerpelt

Vanmorgen raakten een auto en een 61-jarige fietser in een aanrijding betrokken in't Herent. De fietser werd daarbij gewond.

Nieuw boek van Ludo Driesen

Donderdag 22 februari 2018
Neerpelt - Nieuw boek van Ludo Driesen

Neerpelt

Ludo Driesen heeft een nieuw boek geschreven, ‘Het Verhaal van Thomas – Lees- en werkboek voor echtscheidingskinderen, ouders en begeleiders’. Het boekje geeft een inkijk in de gevoels- en gedachtenwereld van kinderen die de echtscheiding van hun ouders meemaken. Het beschrijft de fase van de ruzies tussen de ouders met de dreigende scheiding, de verwerking van de scheiding, en het aanpassen aan een nieuw gezin. Thema’s die hierbij aan bod komen zijn o.m. het (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Renckens overleden

Donderdag 22 februari 2018
Pelt - Michel Renckens overledenIn het rusthuis is dinsdag Michel Renckens overleden, de weduwnaar van Hilda Joris. Hij was 87 jaar. Dinsdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Grote Heide.
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Agnes Kellen overleden

Woensdag 21 februari 2018
Neerpelt - Agnes Kellen overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Agnes Kellen overleden, de weduwe van Jos Van Werde. Ze was 89 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jef Dewit overleden

Woensdag 21 februari 2018
Pelt - Jef Dewit overledenMaandag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Jef Dewit overleden, de weduwnaar van Lieske Plessers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel.

Voorstelling microavonturengids

Woensdag 21 februari 2018
Pelt - Voorstelling microavonturengidsZoomDeze voormiddag werd op Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe toeristische gids '175 microavonturen' voorgesteld. Ook de twee vorige jaren werd er een editie uitgebracht, maar toen ging het alleen om Lommel. Nu wordt er volop ingezet op de toeristische promotie van de hele regio, en vindt u in deze gids dan ook leuke activiteiten uit Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel én Lommel. Alle inwoners van deze vijf gemeentes mogen de gids kortelings in hun brievenbus (…) Het hele nieuwsbericht
Voorstelling microavonturengidsVoorstelling microavonturengids
Zoom

Weer afval van drugslabo gedumpt

Woensdag 21 februari 2018
Grensgevallen
Bij een bos aan de Puttendijk in Bergeijk hebben onbekenden gisteravond tientallen vaten met afvalproducten van een drugslabo gedumpt.
Neerpelt - Sporting zaterdag tegen Callant Tongeren

Neerpelt

Zaterdagavond om 20.15u speelt Sporting NeLo tegen en in Tongeren. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Na de glansprestatie tegen Volendam is er Sporting veel aan gelegen om te bevestigen in Tongeren. Maar het is even wonden likken na afgelopen weekend. Philippe Cnyrim is dan wel gerecupereerd van de griep, maar die griep heeft nu David Polfliet geveld. Ook de andere doelmannen zijn er niet of niet 100% fit. Jarne Arts is naar Qatar voor het scholenkampioenschap en Thijs Van (…) Het hele nieuwsbericht

Marieke Vaesen overleden

Woensdag 21 februari 2018
Neerpelt - Marieke Vaesen overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vrijdag Marieke Vaesen overleden, de weduwe van Gusje Marquet. Ze zou zaterdag 93 jaar worden. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Begroeting: vanavond tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Anna Snoekx overleden

Woensdag 21 februari 2018
Pelt - Anna Snoekx overledenZaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Anna Snoekx overleden, de echtgenote van Fons Vrijsen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-20 uur bij Vanhove Uitvaartzorg.

Vzw Pelteventen opgericht

Dinsdag 20 februari 2018

Overpelt

Pelteventen: dat is de naam van de vzw die door Yannick Willekens, Thomas Meurkens, Robin Lammers en Toon Domen werd opgericht. De zetel van de vzw is gevestigd aan de Ballaststraat. De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland.

Mia Verbiest overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Pelt - Mia Verbiest overledenIn WZC Immaculata is vandaag Mia Verbiest overleden, de weduwe van Gust Berghmans. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: zaterdag (11u-11.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Pelt - Win een dvd (of een boek)ZoomU hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomRalf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

ACV hield zijn 'decoratiefeest'

Maandag 19 februari 2018
Overpelt - ACV  hield zijn 'decoratiefeest'Zoom

Overpelt

Om de twee jaar bedankt ACV-Overpelt zijn trouwe leden met de uitreiking van een ereteken en een brunch met soep en broodjes. Het was een plezierige voormiddag die geapprecieerd werd door de aanwezigen. Op de foto alle gehuldigde leden.

BK judo: goud en brons voor judoclub

Maandag 19 februari 2018
Pelt - BK judo: goud en brons voor judoclubZoomAshley Heijlen heeft gisteren goud gewonnen op het Belgisch Kampioenschap in Antwerpen. Het waren stuk voor stuk spannende kampen. In haar finale kwam Ashley zelfs even op achterstand, maar met een mooie ippon zette ze de kroon op het werk. Zo wist ze na het Limburgse en het Vlaamse nu ook het Belgische goud binnen te halen. Doreen Hendrikx verloor haar halve finale, na een ware uitputtingsslag, pas in golden score. In haar kamp om het brons liet ze er echter geen gras over groeien en won ze, met verwurging, binnen de 20 seconden. (Foto Rik Vander Sanden)

Pierre Damen

Maandag 19 februari 2018
Pelt - Pierre DamenZaterdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Pierre Damen overleden, de echtgenoot van Lisa Brebels. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen.

Autobrand aan rotonde ziekenhuis

Zondag 18 februari 2018
Overpelt - Autobrand aan rotonde ziekenhuis

Overpelt

Deze namiddag is brand ontstaan in het motorcompartiment van een auto aan de rotonde ter hoogte van het Mariaziekenhuis. De brandweer deed het nodige.
Pelt - Basket: Pelt neemt Hades bij nekvelPelt-Hades: 96-60 (19-16, 31-25 (50-41), 20-7 (70-48), 26-12 (96-60).
Aanvankelijk gaven Pelt (zonder Wouter De Hert) en Hades elkaar geen duimbreed toe (7-6 en 13-14). Bij de thuisploeg zorgde Cas voor het eerste kloofje (19-16). Met 2 rake bommen kwamen de bezoekers langszij (21-22). Maar Duane en Kaj pakten uit met een 10-0 (31-22). De thuisploeg liet in defense enkele steekjes vallen zodat de Hasselaren wisten te milderen tot 35-31. Maar Pelt liet dit niet begaan en spurtte halfweg naar (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV verliest van Gruitrode

Zondag 18 februari 2018
Overpelt - LHVV verliest van Gruitrode

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vandaag met 1-2 verloren van Nevok Gruitrode. In de stand staat Lindel-Hoeven na 21 wedstrijden dertiende met 22 punten. Kadijk kwam op het veld van Kattenbos niet verder dan een gelijkspel: 0-0. De club staat zevende in de stand met 31 punten uit 20 matchen.

Herkol verliest van Vlijtingen

Zondag 18 februari 2018
Neerpelt - Herkol verliest van Vlijtingen

Neerpelt

Herkol heeft deze namiddag met 2-4 verloren van Vlijtingen. Herkol stond zelfs een tijdlang met 2-1 voor, na doelpunten van Vanbeuren en Willems, maar Vlijtingen trok uiteindelijk aan het langste einde. De ruststand was 2-2. Herkol staat vijfde in de stand met 32 punten uit 22 wedstrijden. Sparta Lille won met 1-4 van Turkse Rangers en staat negende in de stand met 32 punten uit 22 matchen. Grote Heide tenslotte verloor met 1-2 van Stal Sport. Voor de thuisploeg scoorde Davy Bellemans. Grote Heide staat vijfde in de stand met 34 punten uit 21 matchen.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.
Er is - vooral in Neerpelt - nogal wat te doen over de beslissingen die de raad van bestuur van WICO op 7 februari nam met de bedoeling dat de 6 WICO-scholen pedagogisch veel sterker gaan samenwerken. Aanleiding voor die beslissingen was de wetenschap dat de Vlaamse regering besliste dat de modernisering van het secundair onderwijs ingaat op 1 september 2019.
Maar bij die beslissingen zijn tot dusver door het schoolbestuur alleen de grote lijnen vastgelegd, zegt WICO dit weekend. Het bestuur (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Sporting klopt Kras Volendam

Zaterdag 17 februari 2018
Neerpelt - Handbal: Sporting klopt Kras Volendam

Neerpelt

In de BENE-League van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond Kras Volendam verslagen. Uitslag: 32-30. UPDATE een verslag van Sven Spooren:
De spanning was deze week heel erg aanwezig. Er was het pijnlijke verlies tegen Sasja, er was de komst van Michel Kranzen, de spelers die op hun plichten werden gewezen, maar ook Volendam dat moest winnen om de Final 4 nog te kunnen halen. En zo werd de wedstrijd tegen Volendam opgebouwd alsof het een finale (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza verliest van Nijlen

Zaterdag 17 februari 2018
Pelt - Esperanza verliest van NijlenEsperanza Pelt is vanavond met 2-0 gaan verliezen bij Nijlen. De uitslag stond al na 22 minuten op het scorebord. Pelt blijft met 1 op 12 achter en kon de laatste vier wedstrijden niet meer scoren.

Damesvoetbal: Verlies voor Sp. Lille

Vrijdag 16 februari 2018
Neerpelt - Damesvoetbal: Verlies voor Sp. Lille

Neerpelt

In het damesvoetbal heeft Sp. Lille met 3-1 verloren bij E. Mechelen-aan-de-Maas. Aan de rust was de stand 2-1. Het betrof een uitgestelde wedstrijd.

Fietsster (80) door auto gegrepen

Vrijdag 16 februari 2018
Overpelt - Fietsster (80) door auto gegrepen

Overpelt

Deze namiddag is fietsster Johanna V. (80) uit Overpelt gewond geraakt door zij door een auto werd gegrepen op de Overpelterbaan in Eksel. Het slachtoffer is naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht.
Pelt - Voor wie dit weekend de trein wil nemenZoomDit weekend wordt er gewerkt aan het spoor tussen Herentals en Lier. Dat heeft gevolgen voor de treinreizigers richting Antwerpen. In Herentals moeten die overstappen op een bus die hen naar Lier brengt. Daar moeten ze een klein halfuur wachten op de trein die hen naar Antwerpen zal brengen.
In omgekeerde richting moeten ze in Lier de bus nemen naar Herentals en daar meer dan een halfuur wachten op de trein naar Hamont.
Concreet: wie naar Antwerpen rijdt en om 7.21u in Hamont vertrekt, is pas om 9.51u in Antwerpen-Centraal, oftewel een rit van 2,5 uur!

Levend villen, die kl...

Vrijdag 16 februari 2018
De anonieme grommelaar

Neerpelt

"Dieven weg met spaarpot", zo lees ik in de Internetgazet, en met een schok word ik teruggekatapulteerd naar de zomer van 1989, op vakantie in een gezellig huisje in de Vogezen. Een van de laatste avonden kwam de eigenaar hijgend aangelopen: dringend terugbellen naar mijn schoonzus! Gsm's bestonden nog niet. Tien minuten later was de vakantie een ietsje om zeep. "Ze" waren bij ons thuis binnengeweest. We konden maar best meteen huiswaarts reizen. Zo gezegd, zo gedaan. Onderweg ook nog een kapotte knalpot. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Evergreens op de beiaard

Vrijdag 16 februari 2018
Neerpelt - Evergreens op de beiaardZoom

Neerpelt

Jasper Depraetere is een jonge beiaardier uit Lier die dit jaar niet alleen in het middelbaar zal afstuderen maar ook al aan de beiaardschool van Mechelen. Om ervaring op te doen, komt hij graag in Neerpelt spelen. Op zijn programma staat muziek die het kuieren over de markt morgenvoormiddag heel aangenaam zal maken. Hij speelt evergreens zoals 'Let it Be' van The Beatles, 'Hallelujah' van Leonard Cohen, 'To make you feel my love' van Bob Dylan, 'Aux Champs Elysées'… Ook brengt hij filmmuziek mee van de films Amélie Poulain, Beauty and the beast… Hij sluit af met jazz en blues zoals 'Basin street blues', 'What a wonderful world', 'All of me', 'Georgia on my mind'… Hij is morgen te horen vanaf 10.45 uur.
Pelt - Staking bij De Lijn: niet in Noord-LimburgZoomBehalve in Noord-Limburg is het busverkeer van De Lijn in de provincie verstoord door de staking van de drie vakbonden. Op de streeklijnen is bijna de helft van de vroege ritten uitgereden, maar op de stadsnetten van Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Tongeren rijdt vrijwel geen enkele bus. Ook voor de belbussen wordt grote hinder verwacht. De belbuscentrale is bovendien niet bereikbaar voor nieuwe reservaties. De Lijnwinkels in Limburg blijven vandaag dicht.
In Noord-Limburg zijn er alleen problemen op de lijn Neerpelt-Genk. Meer info vindt u hier.

De 'Gezellen' waren in het rusthuis

Donderdag 15 februari 2018
Neerpelt - De 'Gezellen' waren in het rusthuisZoom

Neerpelt

Naar jaarlijkse gewoonte werd er ook in het WZC Sint-Jozef carnaval gevierd. De Gezellen van Taxandria zorgden voor de animatie en voor het inhuldigen van het nieuwe prinsenpaar: prins  Pierre Cox den 1ste en Anny Cuyvers de 1ste. 
De 'Gezellen' waren in het rusthuisDe 'Gezellen' waren in het rusthuis
Zoom

Sporting zaterdag thuis tegen Volendam

Donderdag 15 februari 2018
Neerpelt - Sporting zaterdag thuis tegen VolendamZoom

Neerpelt

Zaterdagavond speelt Sporting NeLo in de sporthal van Dommelhof tegen Volendam. Een vooruitblik van Sven Spooren:
"Onze jongens hebben iets goed te maken! Na de recente nederlagen zijn ze erop gebrand iets te laten zien tegen het, op papier, sterkere Volendam. Die club strijdt voor een plaats voor de Final 4 en mag niet verliezen. Sporting heeft nog enkele punten nodig om haar verblijf in de BeNe-league te verlengen. De heenwedstrijd werd verloren met 37-32. Dat zegt ook meteen waar het (…) Het hele nieuwsbericht

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Valse biljetten van 50 euro in omloopEr is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Reserveren bij Efteling-attracties

Donderdag 15 februari 2018
Grensgevallen
De Efteling voert het reserveren in voor een ritje in de pas vernieuwde Python. Dat is vandaag bekend geworden. De Python gaat op 31 maart weer open. Reserveren van een tijdvak kan via een app op de smartphone of via automaten in het park. Op die manier worden wachttijden beperkt. Het systeem wordt in maart ook getest bij de nieuwe publiekstrekker Symbolica.

Van Sparta Lille naar Grote Heide

Woensdag 14 februari 2018

Neerpelt

Milan Dekkers van vierdeprovincialer Sparta Lille verdedigt komend seizoen de kleuren van Sporting Grote Heide.
In het Nederlandse regeerakkoord van oktober 2017 is de reactivering van de spoorlijn Hamont-Weert opgenomen. In het akkoord staat: “In aansluiting op de Belgische investering op de lijn Antwerpen-Hamont wordt het aansluitende traject Hamont-Weert, met cofinanciering van regionale overheden, gereactiveerd voor personentreinen.” Wat betekent dit nu? Wat is de huidige stand van zaken? En welke stappen zijn nodig om te zorgen dat er ook echt treinen op deze spoorlijn kunnen rijden? Het gaat om 9 (…) Het hele nieuwsbericht

'Neerpelt op de rooster'

Woensdag 14 februari 2018

Neerpelt

De organisatie van ”Neerpelt op de rooster” is op zoek naar ‘durvers en doeners’ die op zondag 26 augustus willen deelnemen aan een barbecuewedstrijd in Neerpelt. Die wedstrijd gaat tussen teams van telkens 4 barbecueërs; de uitdaging is om drie originele en smaakvolle gerechten tijdig klaar te maken. De gerechten worden door een professionele jury en een volksjury beoordeeld. De hoofdingrediënten worden geleverd door de organisatie.
De winnaar gaat met 300 euro en eeuwige roem naar huis. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 20 teams. Meer info

Jongen (17) neergestoken

Woensdag 14 februari 2018
Grensgevallen
Op de Markt in Valkenswaard heeft een 17-jarige jongen uit die gemeente een leeftijdsgenoot neergestoken. Het slachtoffer werd met verwondingen aan de rug naar het ziekenhuis overgebracht. Dat heeft hij inmiddels mogen verlaten. De dader is gearresteerd.

Herman Leijssen overleden

Woensdag 14 februari 2018
Pelt - Herman Leijssen overledenIn WZC Immaculata is vandaag molenaar Herman Leijssen overleden. Hij was 95 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de St.-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.

Nieuwe bvba: DClaes

Woensdag 14 februari 2018

Neerpelt

Danny Claes en Cindy Quanten, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba DClaes opgericht met zetel aan de Kolisheide in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel en in- en uitvoer van alle informaticaproducten en meubelen én studie en advies inzake informatica.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.
Het is maar dat je 't weet
Wie volgende week met Transavia vliegt vanaf Eindhoven Airport (of elders) moet er rekening mee houden dat de vlucht mogelijk afgelast wordt. De piloten van Transavia dreigen immers met een staking omdat onderhandelingen over een nieuwe cao zijn vastgelopen. Dat meldt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Pelt - Vroeger opstaan, die koekoekZoom"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Meldpunt voor schade door everzwijnenZoomEr komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.

Ashley Heylen Vlaams judokampioene

Maandag 12 februari 2018
Pelt - Ashley Heylen Vlaams judokampioeneZoomAfgelopen weekend heeft de judoclub op het Vlaams Kampioenschap weer schitterende resultaten behaald. Ashley Heijlen (centraal op het podium) werd, als eerstejaars, Vlaams kampioene! Ze won al haar partijen bovendien met de hoogste score: ippon, vergelijkbaar met een knock-out bij het boksen. Ook Doreen Hendrikx vocht voortreffelijk en moest zich pas in de finale gewonnen geven. Zij behaalde dus zilver.

Everzwijnen doodgereden

Maandag 12 februari 2018
Vanochtend zijn op de N74, op de grens van Lommel en Neerpelt, drie everzwijnen omgekomen toen twee auto's op hen in reden. De wagens liepen schade op.

Een website over de verkiezingen

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. "Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Theunis overleden

Maandag 12 februari 2018
Pelt - Eddy Theunis overledenWoensdag is Eddy Theunis overleden, de levenspartner van Peggy Gabriëls. Hij was 57 jaar. De afscheidsviering al plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: morgen/dinsdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Kindercarnaval in de fanfarezaal

Maandag 12 februari 2018
Neerpelt - Kindercarnaval in de fanfarezaalZoom

Neerpelt

De Gezellen van Taxandria organiseren vanmiddag Kindercarnaval. Dat zal voor de eerste keer plaatsvinden in de fanfarezaal aan de Jaak Tassetstraat 20, met jeugdprins Mike I en jeugdprinses Hanne I als prinsenpaar. (Foto Frank Lammers)

Boom omgewaaid?

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet

Neerpelt

De dienst Leefmilieu van de gemeente staat klaar om vragen van inwoners te beantwoorden over het opruimen van omgewaaide bomen. Voor het kappen en heraanplanten van bomen op privéterreinen, in bossen en op openbare plaatsen gelden verschillende regels. Als je in je eigen omgeving nog een omgevallen boom hebt die je wilt opruimen en je twijfelt over de geldende regels, kan je terecht bij de Dienst Leefmilieu. Je kan rechtstreeks contact opnemen met Patrick Simons op milieu[!]neerpelt.be of telefoneren naar 011 80 97 49.
Na de storm van 18 januari heeft de gemeente gevallen bomen en takken op het publieke domein zo veel mogelijk opgeruimd om wegen en paden toegankelijk te maken.

Neerpelt

Grote Heide heeft een centrale verdediger aangetrokken: Elia Cloots van Bertem-Leefdaal.
Eind 2017 stonden er in Limburg 17.977 kandidaat-huurders ingeschreven voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 11 februari 2018
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week een gemakkelijke opgave. Iedereen weet dat er sinds enkele dagen een Tesla in de ruimte suist. En wat meldt cartoonist Stijn Lodewijks? De kosmonauten van het Internationaal Rumtestation ISS zagen die Tesla  toch wel niet voorbij komen, zeker. Wat zegt een van die kosmonauten als hij die auto opmerkt?
Mail uw tekst voor het lege tekstballonnetje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar! Niet van die Tesla, maar van een dvd - da's toch al een begin. Succes!

Handbal: Sportingspelers blijven

Zondag 11 februari 2018
Neerpelt - Handbal: Sportingspelers blijven

Neerpelt

Handbalclub Sporting NeLo meldt vanavond dat het team dat dit jaar in de BeNe-league speelt ook volgend seizoen in Neerpelt te bewonderen is. Alle dragende spelers hebben hun overeenkomst met de club verlengd. Alleen Toon Habraken, vader in spe, gaat een trapje lager spelen – hopelijk binnen de club.
"Sporting wil voor volgend seizoen de selectie nog versterken en werkt aan enkele opties om haar ambities kracht bij te zetten. De volgende weken wil het hierover meer duidelijkheid scheppen," zo luidt het nog. "Het is geen geheim dat de ploeg volgend seizoen een stapje hogerop wil zetten, liefst richting Final 4."

Wie won de dvd?

Zondag 11 februari 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Greta Vannuffelen. Zij had dit originele tekstje ingestuurd voor het tekstballonnetje van die ene pinguin. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Basket: Pelt klopt Genk

Zondag 11 februari 2018
Pelt - Basket: Pelt klopt GenkIn het basketbal heeft Pelt vandaag Genk verslagen. Uitslag: 73-80. Beide teams hielden zich aanvankelijk in evenwicht (8-8 en 16-14). Bij Pelt wilde het toen aanvallend niet lukken en stapelden zich ook de balverliezen op zodat we het eerste quarter afsloten met kleinste verschil: 20-19. Maar dan ging het van kwaad naar erger. Na 24-21 duwde de thuisploeg Pelt met een snelle 14-0 kopje onder. Met 4 Genkse bommen op rij keken we tegen een 38-21 aan. Ook Jan werd al snel met 4 bedenkelijke fouten naar (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza Pelt - Kampenhout 0-0

Zondag 11 februari 2018
Pelt - Esperanza Pelt - Kampenhout 0-0Esperanza Pelt is deze namiddag op eigen veld niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Sporting Kampenhout. Esperanza staat na 20 wedstrijden zesde in de stand met 31 punten.

10 doelpunten bij Grote Heide

Zondag 11 februari 2018
Neerpelt - 10 doelpunten bij Grote Heide

Neerpelt

Grote Heide heeft vanmiddag thuis 5-5 gelijk gespeeld tegen Standard Elen. Of het carnaval van de Rare Vogels daar voor iets tussen zat, weten we niet... Voor Grote Heide scoorden Maarten Vandenberk (2), Rob Jansen en Davy Bellemans (2). Grote Heide staat vijfde in de stand met 34 punten uit 20 wedstrijden.
Sparta Lille verloor met 0-4 van Verbroedering Lommel en staat negende in de stand met 29 punten uit 21 wedstrijden.

Linkhout - Kadijk 0-0

Zondag 11 februari 2018
Overpelt - Linkhout -  Kadijk 0-0

Overpelt

Kadijk is deze namiddag 0-0 gelijk gaan spelen op het veld van Linkhout. In de stand staat Kadijk zesde met 30 punten uit 19 wedstrijden. Lindel-Hoeven VV won thuis met 2-1 van Flandria Paal en staat veertiende in de stand met 19 punten uit evenveel wedstrijden.

Nieuwe bvba: Lorena & Julie

Zondag 11 februari 2018
Jolien Baeken en Steven Souveryns, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Lorena & Julie opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in textiel, schoenen, doopsuiker, fotoshoots en het organiseren van modeshows.

Nieuwe bvba: Shisha Sharm

Zondag 11 februari 2018
William Morkous Hana en Egzon Gashi, beiden uit Bocholt, hebben de bvba Shisha Scharm opgericht met zetel aan de Koning Albertlaan in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontplooien van alle horeca-activiteiten.

Openbare verkoping: Jeneverbeslaan

Zondag 11 februari 2018

Overpelt

Morgennamiddag wordt in de parochiezaal van Holheide de woning Jeneverbeslaan 47 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 6a20ca en heeft een K.I. van 515 euro.

Sporting verliest van Sasja

Zaterdag 10 februari 2018
Neerpelt - Sporting verliest van Sasja

Neerpelt

In de BENE-League van het handbal is Sporting NeLo vanavond gaan verliezen bij Sasja. Uitslag: 30-26. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Sporting NeLo heeft aan 2018 nog niet veel plezier beleefd. Opnieuw kon het niet winnen. Ditmaal was Sasja te sterk. Sporting gaf nochtans in het eerste kwartier de indruk Sasja te overpoweren. Er werd alleen teveel gemist en de rebound viel telkens in Antwerpse handen waardoor Sasja toch kon bijblijven: 9-9 na 20 (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer bestaansonzekeren

Zaterdag 10 februari 2018
Het percentage Limburgers met een inkomen onder de Europese armoedegrens stijgt. In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %). Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt (…) Het hele nieuwsbericht

Fina De Hondt overleden

Zaterdag 10 februari 2018
Overpelt - Fina De Hondt overleden

Overpelt

Op 5 februari overleed de uit Overpelt afkomstige Fina De Hondt, de weduwe van Pierre Maes. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Herkol verliest van Helson

Vrijdag 9 februari 2018
Neerpelt - Herkol verliest van Helson

Neerpelt

Herkol heeft vanavond de wedstrijd op het besneeuwde en moeilijk bespeelbare veld van leider Helson met 2-1 verloren. Helson kwam op voorsprong na een owngoal na een duidelijk voorafgaand buitenspel. Herkol moest al na een halfuur met 10 verder toen Bert Craeghs op de noodrem moest gaan staan en rood kreeg. Met 10 kwam Herkol zelfs verdiend op gelijke hoogte via Sander Plessers.
Tien minuten voor tijd verdween opnieuw een klutsbal ongelukkig in doel en konden de leiders ook de tweede periodetitel vieren.
Pelt - Vandaag starten de Olympische WinterspelenZoomVandaag starten de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Fobie heeft de actualiteit gevolgd: het norovirus is er opgedoken...

'Dineren in het donker'

Donderdag 8 februari 2018

Overpelt

De gehandicaptenadviesraad nodigt 60 geïnteresseerden uit om samen te gaan "dineren in het donker". Ze kunnen zich onderdompelen in de wereld van blinden en slechtzienden en genieten van een 3-gangendiner in volledige duisternis. Ze worden bij daglicht ontvangen, maar het diner verloopt in volstrekte duisternis en de bediening gebeurt door blinde kelners. Op het menu: een wachtbordje, voorgerecht, hoofdschotel, dessert en dranken (wijnen en water). Men voorziet ook een nabespreking bij een kopje koffie in het bijzijn van de kelners. Wanneer: zondag 18 maart om 12.30 uur. Waar: Zinnezaal cc Palethe . Deelnameprijs: 39 euro. Voor meer info en inschrijvingen: Lode Vanhelden, dienst Welzijn, 011 80 94 42, lode.vanhelden[!]overpelt.b.

Ondertussen, op de maan...

Donderdag 8 februari 2018
Pelt - Ondertussen, op de maan...ZoomZo zag Fobie de lancering van de SpaceX met de rode Tesla.

Overleg over Noord-Zuidverbinding

Donderdag 8 februari 2018
Vanmiddag zaten Limburgse parlementsleden van zowel meerderheid als oppositie samen op het kabinet van minister van mobiliteit Ben Weyts op uitnodiging van de betrokken minister en minister Schauvliege. Onderwerp was de voortgang van de Noord-Zuidverbinding na het advies van de Raad van State op een voorstel van decreet terzake. "Alle aanwezigen bevestigden uitdrukkelijk de vaste wil en ambitie om de Noord-Zuidverbinding te realiseren. Het advies van de Raad van State is in geen enkel opzicht een (…) Het hele nieuwsbericht

Kwaliteitslabel voor Mariaziekenhuis

Woensdag 7 februari 2018
Pelt - Kwaliteitslabel voor MariaziekenhuisZoomHet Mariaziekenhuis heeft sinds vandaag zijn eerste NIAZ-kwaliteitslabel op zak. Dat label houdt in dat het ziekenhuis op onpartijdige wijze aantoont dat het hoogstaande kwalitatieve zorg biedt in een cultuur van continue verbetering. Aan het label ging een grondige en diepgaande kwaliteitsaudit vooraf: het ziekenhuis werd tot in de puntjes doorgelicht, en het hele team is dan ook supertrots op de score van 96%.
In november beoordeelde een team van 8 deskundigen van de externe, (…) Het hele nieuwsbericht

Net Vanherk overleden

Woensdag 7 februari 2018
Neerpelt - Net Vanherk overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Antoinette Net Vanherk overleden, de weduwe van Desiré Walschaerts. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: vrijdag tussen 18.30u en 19u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

De ene Charlie is de andere niet

Dinsdag 6 februari 2018
Pelt - De ene Charlie is de andere nietZoomDe strookjes worden herdrukt en herdrukt, maar eigenlijk verscheen op deze dag in 2000 de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. Naslagwerken vermelden verschillende popsongs die naar de strip verwijzen. Je denkt meteen aan ‘Charlie Brown’ van The Coasters, maar heeft die song het wel over het gelijknamige strippersonage? Eén adres om dat uit te vinden: de Jukeboxkalender!
Pelt - Stijn  Molenberghs verlaat EsperanzaStijn Molenberghs verlaat Esperanza Pelt. Hij trekt naar derdeprovincialer Wezel. Ook Jelle Rykx en Niels Vandebroek verlaten de club.
CD&V Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat gedeputeerde Erik Gerits, voor Maaseik burgemeester Steven Matheï van Peer en voor Tongeren gedeputeerde Inge Moors.
N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat ondernemer Bert Lambrechts, voor Maaseik lerares Bianca Maas en voor Tongeren geneesheer-specialist Hendrik Verbrugge.

Imago Tijl danst 'Beyond Voices'

Dinsdag 6 februari 2018

Neerpelt

Dans, muziek en stemmen, dat zijn de hoofdingrediënten van "Beyond Voices", de allernieuwste voorstelling van Imago Tijl. In haar 61-jarig bestaan heeft de dansgroep al heel wat choreografieën, evenementen en thema’s op haar naam kunnen schrijven. Hoe komt men aan deze titel, dit thema? Een thema kondigt zich heel vaak onaangekondigd aan. Plots is het er! De tijdsgeest is vaak de bron van inspiratie. Zo ook voor deze 51ste première in huistheater Dommelhof. Choreografen zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Van Moll overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Pelt - Mia Van Moll overledenZondag is de uit Neerpelt afkomstige Mia Van Moll overleden, de echtgenote van Fons Flemings. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Sporting donderdag tegen Initia

Dinsdag 6 februari 2018
Neerpelt - Sporting donderdag tegen Initia

Neerpelt

Sporting NeLo speelt donderdagavond in de sporthal van Dommelhof tegen Initia Hasselt, in de halve finales voor de Beker van België. Een vooruitblik van Sven Spooren:
De topmatchen volgen elkaar op! Zo verwachten we nu donderdag Initia Hasselt voor de halve finale van de Beker van België. De inzet is groot. De winnaar gaat naar de finale in het weekend van 21 april in de Sportoase in Leuven. We hebben in de competitie al bewezen dat we Hasselt aankunnen en dat smaakt naar (…) Het hele nieuwsbericht

Groot Malpieven bijna gesaneerd

Maandag 5 februari 2018
Afgelopen week is er een nieuwe mijlpaal bereikt bij het herstel van het Groot Malpieven in natuurgebied De Malpie, dat deel uitmaakt van De Groote Heide. Vrachtwagens hebben het laatste overtollige slib verwijderd. De komende weken wordt het project afgerond. Zo keert ruim vóór het broedseizoen de rust terug in het gebied.

Robert Cordie overleden

Maandag 5 februari 2018
Overpelt - Robert Cordie overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Robert Cordie overleden, de echtgenoot van Monique D'Hauwe. Hij was 87 jaar. Vrijdag wordt zijn asurn bijgezet in het columbarium op de begraafplaats, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

300 sterren op begraafplaatsen

Maandag 5 februari 2018

Overpelt

Tijdens de eindejaarsperiode konden bezoekers op de drie Overpeltse begraafplaatsen een ster hangen in een herdenkingsboom. Dat hebben 300 bezoekers gedaan. De ster staat voor symbool voor wie er niet meer bij is tijdens de feestdagen. In de eindejaarsperiode is het gemis van een dierbare overledene, hoe kort of hoe lang zijn of haar leven ook was, immers vaak voelbaarder dan ooit...

Tien procent zakken niet afgehaald

Maandag 5 februari 2018

Overpelt

Maar liefst 614 families of bijna 10 procent van de Overpeltse huisgezinnen hebben vorig jaar hun tegoed aan huisvuilzakken niet afgehaald. Nochtans heeft iedereen voor die zakken betaald...

Limburgse religieuzen verzamelden

Zondag 4 februari 2018
In de Hasseltse Sint-Martinuskerk verzamelden vandaag honderden Limburgse religieuzen naar aanleiding van 'de Dag van het Godgewijde Leven'. Na de gebedsviering werden de religieuzen ontvangen in de nabijgelegen ambtswoning van bisschop Patrick Hoogmartens.

Eerste pastorale eenheid

Zondag 4 februari 2018
Sint-Menas Tessenderlo-Ham is de eerste erkende pastorale eenheid in het bisdom Hasselt. Bedoeling is dat de negen katholieke geloofsgemeenschappen van de twee West-Limburgse gemeenten naar elkaar toegroeien en voortaan één nieuwe parochie vormen. Later dit jaar worden de pastorale eenheden Bilzen-Oost, Tongeren en Maasmechelen opgericht.

Lichtmisviering in twee parochies

Zondag 4 februari 2018

Overpelt

Dit weekend had zowel in de Sint-Corneliuskerk in Lindel-Hoeven als in de Sint-Martinusparochie van Overpelt-Centrum een Lichtmisviering plaats. Voor deze vieringen waren de dopelingen van het afgelopen jaar en hun ouders uitgenodigd. In Lindel-Hoeven werden de kerkgangers na afloop van de viering op koffie en zelfgebakken wafels getrakteerd.

Win een dvd (of een boek)

Zondag 4 februari 2018
Pelt - Win een dvd (of een boek)ZoomHet wordt een frisse week, denken de meteorologen. En het zou wel eens 10 graden kunnen gaan vriezen. Wat zegt de ene pinguin tegen de andere als hij op de stoep van dat Vlaams huis staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel.!

Kadijk - Grote Brogel 3-3

Zondag 4 februari 2018
Overpelt - Kadijk - Grote Brogel 3-3

Overpelt

Kadijk heeft vandaag thuis 3-3 gelijk gespeeld tegen rode lantaarn Grote Brogel. Voor Kadijk scoorden Raf Thijs, Furkan Özturk en Flamur Llapashtica. Kadijk staat zevende in de stand met 30 punten uit 19 wedstrijden.

Herkol verliest van Zonhoven

Zondag 4 februari 2018
Neerpelt - Herkol verliest van Zonhoven

Neerpelt

Herkol is vandaag gaan verliezen bij Melo Zonhoven. Uitslag: 2-1. Voor Herkol scoorde Philippe Karafilosky. In de stand staat Herkol na 20 wedstrijden vierde met 32 punten. Sparta Lille ging met 1-3 winnen bij Eendracht Houthalen en staat negende in de stand met 29 punten uit 20 matchen. En Grote Heide ging met 3-0 verliezen bij Turkse FC. Grote Heide staat vijfde in de stand met 33 punten uit 19 wedstrijden.

Wie won de dvd?

Zondag 4 februari 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Philip Reynders. Veel inzenders lieten de man zeggen "heb je zelf al eens in de spiegel gekeken" of "bij mij duurt dat maar een dag"... Straks een nieuwe opgave! (En wil Philip Reynders ons zijn postadres eens mailen?)
(Cartoon Stijn Lodewijks)

Inbraak aan de Hamonterweg

Zondag 4 februari 2018
Neerpelt - Inbraak aan de Hamonterweg

Neerpelt

Gisteren is er ingebroken in een woning aan de Hamonterweg. Details zijn niet bekendgemaakt. De politie werd rond 23u op de hoogte gebracht.
Neerpelt - Handbaltopper Nelo-dames eindigt onbeslistZoom

Neerpelt

Een topper in het dameshandbal deze namiddag, waar leider Sporting Nelo de dames van Schoten ontving, en die staan tweede. De thuisploeg nam alvast het heft in handen, stond bijna de eerste helft lichtjes voor, maar na de rust namen de bezoekers het over. Net voor affluiten konden de Neerpeltse dames nog gelijkmaken (eindstand 12-12). (Foto's Marc Faes) Meer foto's
Grensgevallen
Dit voorjaar wordt in het buitengebied van Valkenswaard een ruiter- en menroutenetwerk aangelegd. De routes zullen aansluiten op een groter netwerk dat al door Heeze-Leende en Cranendonck loopt. Het is de bedoeling dat het netwerk nog verder wordt uitgebreid in de provincie Noord-Brabant. Een deel van de route is niet alleen geschikt voor ruiters, maar ook voor aangespannen wagens.
Het ruiterroutenetwerk is een netwerk van bewegwijzerde paden dat over een bepaald gebied is uitgestippeld op basis van (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Handbal: Sporting verliest van Aalsmeer

Neerpelt

UPDATE In tegenstelling tot wat de website van de BENE League gisteravond meldde, heeft Sporting NeLo nipt verloren van Aalsmeer. Uitslag: 27-28. Een verslag van Sven Spooren: Het mocht opnieuw net niet zijn. Voor de 4e keer verliest Sporting met het kleinste verschil. Voor Aalsmeer mocht de wedstrijd geen halve minuut langer duren want dan hadden de Nederlanders het niet meer gered.
Sporting begon geconcentreerd aan de wedstrijd en had in die eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Lindel-Hoeven verliest van Stal

Zaterdag 3 februari 2018
Overpelt - Lindel-Hoeven verliest van Stal

Overpelt

Lindel-Hoeven VV is vanavond in Stal gaan verliezen. Uitslag: 2-0. Lindel-Hoeven staat dertiende in de stand met 19 punten uit 19 wedstrijden.
Pelt - Politie HANO over keuring 'carnavalstractoren'De politiezone HANO gaat met carnaval geen controles doen naar de keuring van tractoren die praalwagens slepen tijdens de carnavalstoet. Dat is een van de elementen uit een mededeling rond de carnavalsstoeten, die nu online is gezet. Die mededeling luidt als volgt:
"Na maandenlange discussies over het rijbewijs en de schouwing van tractoren die carnavalswagens/ praalwagens voorttrekken is er nu een standpunt gekomen van minister Bellot. Dit standpunt heeft vooral betrekking op de rijbewijzen maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Carnavalslied voor duurzaam carnaval

Zaterdag 3 februari 2018
Pelt - Carnavalslied voor duurzaam carnavalZoomCarnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied "Ruim op met carnaval" ijvert de afvalintercommunale Limburg.net voor een properder carnaval.
"Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is (…) Het hele nieuwsbericht

Lieva Peeters overleden

Vrijdag 2 februari 2018
Neerpelt - Lieva Peeters overleden

Neerpelt

Vandaag is Lieva Peeters overleden. Ze was 85 jaar. Donderdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. De avond voordien, om 18.30u, wordt daar een avondwake gehouden. Schriftelijk condoleren: uitvaartcentrum Vandebosch, Schuttersboomstraat 3, Overpelt.
De aanpassingen die de Vlaamse meerderheidspartijen wilden doorvoeren in het decreet Complexe Projecten om op die manier de omleidingsweg voor de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren alsnog te kunnen aanleggen, krijgen een negatief advies van de Raad van State. Die is van oordeel dat de beroepsmogelijkheden voor de burger worden ingeperkt omdat de controlebevoegdheid van de Raad van State wordt omzeild.

Mia Gielen overleden

Vrijdag 2 februari 2018
Pelt - Mia Gielen overledenVandaag is de uit Peer afkomstige Mia Gielen overleden, de weduwe van Alfons Theuwen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Michel (Flup) Sleurs overleden

Vrijdag 2 februari 2018
Overpelt - Michel (Flup) Sleurs overleden

Overpelt

Vandaag is Michel Flup Sleurs overleden, de weduwnaar van Barbara Serroyen. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Severens aan de Houtmolenstraat.

Maandag beroepeninfobeurs

Vrijdag 2 februari 2018
Maandagavond vindt weer de beroepeninfobeurs plaats die jaarlijks georganiseerd wordt door de Rotaryclubs van Noord-Limburg. Alle scholen van de regio zijn uitgenodigd voor deze infoavond, waarop laatstejaars uit het secundair kunnen praten met een 70-tal professionals uit een 60-tal verschillende beroepen. Plaats van afspraak is dit jaar het Sint Augustinusinstituut, Sint-Jacobsstraat 12 in Bree vanaf 19u30. Inschrijvingen gebeuren via http://www.beroepsinformatie.be.

Even een 'sales manager' interviewen

Donderdag 1 februari 2018
Overpelt - Even een 'sales manager' interviewenZoom

Overpelt

Leefgroep 5 van Leefschool De Vuurboom deed een project rond interviewen. Hidde (foto) trok naar een garage waar auto's worden verkocht en onderhouden. Hij interviewde er sales manager Bart Van Vlierden. Die vertelde hem niet alleen dat de groep waar hij voor werkt auto's van verschillende merken verkoopt, maar liet hem ook een kijkje nemen in de werkplaats. Daar wordt heel veel gebruik gemaakt van computers om te zien of de auto’s perfect in orde (…) Het hele nieuwsbericht
Even een 'sales manager' interviewen
Zoom

Advertentiebanners

Donderdag 1 februari 2018

Neerpelt

Wat zijn banners? Dat zijn geanimeerde advertenties die u op deze pagina tussen de berichten ziet. Dank zij die banners kan de Internetgazet blijven bestaan, omdat met de opbrengst ervan het dataverkeer betaald wordt.
Welke banners ziet u vandaag op deze pagina? In willekeurige volgorde (ze wisselen om de drie minuten van plaats):
- Palethe. Het cultureel centrum van Overpelt zet elke week de interessantste evenementen in zijn banner. Bovendien kunt u er doorklikken naar de website van Palethe;
- Pelthout. Een hout- en bouwmarkt in de Haltstraat in Overpelt, waar u meer vindt dan hout alleen. Echt de moeite om daar eens binnen te stappen;
- Gemeente Overpelt. Daar zijn ze op zoek naar een medewerker voor de technische dienst, die in de garage tewerkgesteld zal worden;
- Elgro. Een groothandel in verlichting uit Lommel, maar ook particulieren kunnen er terecht. Over drie jaar bestaan ze 50 jaar. Ze hebben er echt een grote parking en een moderne toonzaal;
- Zwarte Doos. Die brengt zaterdag in Dommelhof een dubbelconcert van Amoral en Mogil. De banner wordt mede geplaatst op initiatief van de gemeente;
- Winzo Meubelen. Met acties voor kussens, matrassen en Tempur. Tempur wordt o.m. gebruikt in ziekenhuizen en is een soort kwaliteitsgarantie voor slaapcomfort;
- Verhuizingen Knevels. Altijd handig, weten dat je bij verhuisplannen op hun banner rechtsboven op de Internetgazet kunt klikken.
En zo bent u weer bij!
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg is de mening toegedaan dat de dokters te gul zijn met ziektebriefjes. Dat schrijft Voka in een brief aan de voorzitters van de Limburgse huisartsenkringen. “Niet zelden staat een doktersbezoek op maandag garant voor een ziektebriefje voor een hele week. Dit gebeurt in toenemende mate op vraag van de patiënt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.", aldus Voka.

Samenkomst van de 59'ers

Donderdag 1 februari 2018

Overpelt

Een mail: "Wij gaan een samenkomst organiseren voor de 59ers van heel Overpelt op 13 oktober. Stuur een mail naar 59ers59[!]gmail.com als je interesse hebt. Zeg het voort aan iedereen van 1959 van Overpelt. We gaan ervoor! Yolanda, Juliette, Peter, Lode en Elly."

Frans Van Bouwel overleden

Donderdag 1 februari 2018
Overpelt - Frans Van Bouwel overleden

Overpelt

Gisteren is Frans Van Bouwel overleden, de weduwnaar van Helena Van den Boogaard. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Mina Vanduffel overleden

Donderdag 1 februari 2018
Neerpelt - Mina Vanduffel overleden

Neerpelt

In Neerpelt is gisteren de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Mina Vanduffel overleden, de echtgenote van Toine Cuypers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Door Hurkmans overleden

Donderdag 1 februari 2018
Pelt - Door Hurkmans overledenIn het rusthuis in Neerpelt is vandaag de uit Achel afkomstige Door Hurkmans overleden, de echtgenoot van Liza Schurmans. Hij was 94 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: dinsdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Politie deelt flitslocaties

Donderdag 1 februari 2018
Pelt - Politie deelt flitslocatiesDeze week kunt u de flitswagen van de politie wellicht op volgende plaatsen tegenkomen:
- Hamont-Achel: Wal (zone 30!!), 't Lo;
- Neerpelt: Kaulillerweg, Zonhoekstraat;
- Overpelt: Gortenstraat, Napoleonweg.

Limburg.net wil afvalarm carnaval

Donderdag 1 februari 2018
Limburg.net dringt er op aan dat carnaval duurzaam gevierd wordt. De afvalintercommunale start een campagne vlak voor de start van het carnaval en roept op tot afvalarme en duurzame optochten. In Vlaanderen wordt er ongeveer 10.000 kilo snoep uitgegooid bij zo'n carnavalsstoet. 90 procent van het afval van zo'n stoet blijft gewoon op straat achter. "Dat zijn heel wat kilo's afval die op straat terecht komen, in de riolering belanden en zo uiteindelijk in de zee terechtkomen", zegt Ilse Luypaerts van (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Deblier overleden

Donderdag 1 februari 2018
Pelt - Fons Deblier overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Fons Deblier overleden, de weduwnaar van Felicie Desair. Hij was maandag 91 jaar geworden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring: Begroeting: maandag (19u-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - S&R Dommelslag wordt Lago Pelt DommelslagZoomHet zwemcomplex S&R Dommelslag heeft vanaf vandaag een nieuwe naam: Lago Pelt Dommelslag. Ook de overige vijf vestigingen van het vroegere S&R krijgen de naam Lago. Dat is vanmorgen bekendgemaakt in de cafetaria van Dommelslag. Lago - Italiaans voor meer - 'roept vakantiegevoel op, waarbij avontuur en waterbeleving in een warme omgeving centraal staan, " zei centrummanager Bert Thijs. "Deze nieuwe naam en logo belichten sterker waar het bedrijf voor staat, namelijk een (…) Het hele nieuwsbericht
S&R Dommelslag wordt Lago Pelt Dommelslag
Zoom

Christina Coenen overleden

Donderdag 1 februari 2018

Neerpelt

Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Christina Coenen overleden, de weduwe van Benedictus Esselen. Zij was 94 jaar en wordt zaterdag in Kozen begraven na de afscheidsviering in de aula van uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.

Openbare verkoping: Hoevestraat

Donderdag 1 februari 2018

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in café De Kompen de woning Hoevestraat 1 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 26a66ca en heeft een K.I. van 1286 euro.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt