Het overige nieuws

Zoontje voor doelman Kadijk

Maandag 30 september 2019
Doelman Cuypers van derde provincialer Kadijk speelde gisteren niet. Hij was net vader geworden van een zoontje met de naam Tuur.

Josée Noë overleden

Maandag 30 september 2019
Gisteren is Josée Noë overleden. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens.
De Peltse rapper Rian Snoeks (16) heeft de finale bereikt in de muziekwedstrijd Sound Track in Leopoldsburg. Ook de muziekgroep Dirty Undies uit Pelt eindigde in de top-3. De finale vindt op 7 december plaats in de Muziekodroom in Hasselt. 

''Naya is dood door kwaad opzet'

Maandag 30 september 2019
Pelt - ''Naya is dood door kwaad opzet'ZoomWolvin Naya is dood. De inspectie van Natuur en Bos gaat er van uit dat de wolvin om het leven is gebracht. Dat is vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben alle camerabeelden en DNA-resultaten op uitwerpselen onderzocht en komen tot de conclusie dat Naya dood is. Ze zou voor de zomer al overleden zijn, want vanaf toen stopte August met het aanbrengen van prooien. In de uitwerpselen zijn geen sporen van vergiftiging of hondenziekte teruggevonden.
De Natuurinspectie spreekt van kwaad opzet, na (…) Het hele nieuwsbericht

Opleiding gemachtigd opzichter

Maandag 30 september 2019
Al sedert enkele jaren organiseert de verkeersdienst van de lokale politie HANO een opleiding gemachtigd opzichter.
Als gemachtigd opzichter heb je als taak de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, personen met een handicap en senioren te bewaken in het verkeer, vooral bij het oversteken van de straat.
Op dinsdag 8 oktober van 19.00 tot 21.00 uur of op woensdag 9 oktober van 14.00 tot 16.00 uur wordt de volgende cursus georganiseerd in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de politiezone HANO, Energiestraat 3 in Pelt. Scholen die geïnteresseerd zijn om hun leerkrachten deze opleiding te laten volgen maar ook leden van verenigingen of geëngageerde (groot)ouders die willen fungeren als gemachtigd opzichter kunnen contact opnemen met de dienst verkeer van de politiezone HANO, tel 011/44.08.20 – pz.hano.vergunningen[!]police.belgium.eu.

Zebracinema: 'Tel Aviv on Fire'

Maandag 30 september 2019
Pelt - Zebracinema: 'Tel Aviv on Fire'Zoom"Tel Aviv on Fire" - Sameh Zoabi - Luxemburg, Israël, België - 2018 - 100'
 Salam woont in Jeruzalem en moet elke dag naar de set van de Palestijnse soapserie 'Tel Aviv On Fire' in Ramallah, waar hij aangeworven werd als taaladviseur en productieassistent. Deze serie is niet alleen in Palestina enorm populair, maar ook in Israël. Op een dag moet Salam aan het Israëlische checkpoint verschijnen bij commandant Assi, die zijn paspoort afpakt om hem onder druk te zetten om aanpassingen te doen aan 'Tel Aviv On Fire'. Daarmee kan Assi zijn vrouw imponeren, een enorme fan van de tv-reeks. Elke keer dat Salam de grens oversteekt, geeft Assi hem nieuwe richtlijnen. Salam smokkelt slinks de verhaalwendingen in de soap en wordt zelfs gepromoveerd tot scenarist, maar de Palestijnse producenten clashen met hem over hoe de reeks moet eindigen.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Een doodgewoon avondje

Maandag 30 september 2019
Toneelgroep 'Ieder gehuchtje hèd z'n kluchtje' van de Grote Heide presenteert dit jaar de klucht "'n Doodgewoon avondje" van Johan Deckers. De korte inhoud: Frank Degraeve en Ria wonen op een knus appartementje. Ze zijn een jaar getrouwd en nog steeds smoorverliefd. Het intiem romantisch avondje dat Ria had gepland om dat te vieren valt in duigen door het feit dat Frank zijn baas en diens vrouw heeft uitgenodigd met het oog op een promotie. Fernand is de flamboyante werkgever van Frank en (…) Het hele nieuwsbericht

Zang hit wèèrk

Maandag 30 september 2019
Pelter Hükske
Pelt - Zang hit wèèrkZoomDe toog van de volkscafé, daar hoor je hoe het leven echt is… En soms hoor je daar de meest ongelooflijke verhalen. Zoals deze: het gerucht gaat dat Zjang… aan het werk zou zijn! Allé, toch Zjang nie, zeker?…
Voort vertellen in het Pelter dialect natuurlijk! Tot volgende maandag. Fons (Fons Tuyaerts )

Basketbal: Pelt wint

Zondag 29 september 2019
In eerste provinciale van het basketbal heeft Pelt A C.Genk A verslagen. Uitslag: 60-73.

Flitsmarathon op 8 oktober

Zondag 29 september 2019
Pelt - Flitsmarathon op 8 oktoberOp dinsdag 8 oktober worden er in het hele land weer snelheidscontroles gehouden, zowel door de federale als door de lokale en de wegpolitie. De marathon gaat 24u duren.

Kadijk verliest van Hechtel

Zondag 29 september 2019
Pelt - Kadijk verliest van HechtelKadijk heeft vandaag met 0-1 verloren van Hechtel, de totnogtoe ongeslagen leider in Derde Provinciale. Grote Heide speelde thuis 0-0 gelijk tegen Gruitrode. Sparta Lille speelde 1-1 gelijk op het veld van Peer SV. Herkol won met 4-3 van Schoonbeek-Beverst, na doelpunten van Vanbeuren (3, waarvan 2 penalty's) en Vangronsveld. Bij de rust was het nog 1-0.

De 'Trein der 1000'

Zondag 29 september 2019
Pelt - De 'Trein der 1000'ZoomEen 25 uur durende treinrit, bezoeken aan Auschwitz, Birkenau, Krakau, ontmoetingen met de laatste kampoverlevenden en talloze avondactiviteiten, dat is waar de deelnemers aan de Trein der 1000 zich aan mogen verwachten. 1000 Jongeren – Belgische leerlingen en jongeren uit een tiental verschillende Europese landen – bezoeken samen enkele van de zwaarst beladen plaatsen uit de geschiedenis.
De Trein der 1000 is een educatief leertraject rond Holocaust en Herinnering. (…) Het hele nieuwsbericht

Ruim 2000 euro voor Levensloop

Zondag 29 september 2019
Pelt - Ruim 2000 euro voor LevensloopZoomAfgelopen schooljaar zette de leerlingenraad 2e graad van WICO-campus TIO verschillende acties op het getouw om geld in te zamelen. Tijdens iedere speeltijd verkochten ze wafels en in de koude wintermaanden soep. Ze hebben dit allemaal gedaan tegen zeer democratische prijzen. Samen met mevrouw Kenis en meneer Ceelen hebben ze beslist om een deel van de opbrengst te doneren aan Levensloop, maar liefst €2053,86!

Code geel: regen en wind

Zondag 29 september 2019
Pelt - Code geel: regen en windHet KMI waarschuwt vandaag voor hevige rukwinden in heel Vlaanderen, en vooral aan de kust. Daarom geldt vanaf 13 uur code geel. KMI waarschuwt ook voor hevige windstoten tot 80 km/u en meer.

Damesvoetbal: Esperanza klopt Louwel

Zaterdag 28 september 2019
Pelt - Damesvoetbal: Esperanza klopt LouwelIn het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt vandaag Eendracht Louwel verslagen met 6-1, na doelpunten van Tessa Vanden Boer (2), Janna Van Hove, Lize Hendrikx, Elke Lemmens en Sanne Lehaen. Bij de rust was de stand 1-0.

Esperanza klopt Termien

Zaterdag 28 september 2019
Pelt - Esperanza klopt TermienEsperanza Pelt heeft Termien verslagen met 3-0, na doelpunten van Serhat Koç (2) en Dylan Put.  Lindel-Hoeven VV won met 2-3 in Elen.

Nipt verlies voor Sporting

Zaterdag 28 september 2019
Pelt - Nipt verlies voor SportingSporting Pelt is vanavond met 38-37 gaan verliezen bij het Nederlandse Houten. Het was een wedstrijd in het kader van de BENE-league. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Sporting Pelt heeft het enkel en alleen aan zichzelf te wijten dat het geen punten meebracht uit Houten. Wie 38 doelpunten slikt kan geen aanspraak maken op de overwinning - zo simpel is het! Het was allemaal veel te braaf. Over de hele wedstrijd vielen er voor de spelers slechts 5x 2-minuten (2x (…) Het hele nieuwsbericht

Pleger vluchtmisdrijf geklist

Zaterdag 28 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de politiezone HANO is vandaag een chauffeur ingerekend die even voordien vluchtmisdrijf had gepleegd na een ongeval in de Steyvenstraat in Bree. Het betrof een ongeval met stoffelijke schade.

Rosa Meijlaers overleden

Zaterdag 28 september 2019
Pelt - Rosa Meijlaers overledenIn WZC Immaculata is gisteren Rosa Meijlaers overleden, de echtgenote van François Tutelaars. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Miniemen van de Nstars kampioen

Zaterdag 28 september 2019
Pelt - Miniemen van de Nstars kampioenZoomDe miniemen - de jongens en meisjes van 8 t/m 12 jaar - van baseballclub Nstars zijn dit seizoen kampioen geworden in de baseball Silver East-reeks. Dit is de klasse lager dan het nationaal kampioenschap. Zij wisten 14 van de 15 competitiewedstrijden te winnen en zetten daarmee de tegenstanders op ruime afstand.
Een bijzondere prestatie, de eerste keer in de geschiedenis van de vereniging dat deze leeftijdsgroep de titel behaalt. Nstars baseball  is overigens steeds op zoek naar jongens of meisjes met of zonder ervaring van 6 tot 99 jaar. Meer informatie vind je op de website van de Nstars: www.nstars.be.

Duurzaam Limburg

Zaterdag 28 september 2019
Nieuwe boeken
Pelt - Duurzaam LimburgZopas verscheen in de reeks Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg. 'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Goris overleden

Zaterdag 28 september 2019
Pelt - Paula Goris overledenOp 21 september overleed de uit Overpelt afkomstige Paula Goris, de weduwe van de in 2002 overleden Karel Jacobs. Zij was 85 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op het Boskerkhof in Hamont vonden in intieme kring plaats.

OKRA trok naar Zeeland

Vrijdag 27 september 2019
Pelt - OKRA trok naar ZeelandZoomDe leden van Okra SHLille en Herent maakten samen een mooie rondreis door Zeeland. Na een bezoek aan een mosselverpakkingsbedrijf en een lekker etentje reisden ze voldaan weer naar huis.

Rob Simons overleden

Vrijdag 27 september 2019
Pelt - Rob Simons overledenGisteren is Rob Simons overleden. Hij was 29 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag (18.30-20u) in café Luna, dat hij uitbaatte aan de Lindelsebaan 68 in Pelt.

Nieuwe vennootschap: C&G Deluxx

Vrijdag 27 september 2019
Josefa Gross en Claudia Cervellino, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap C&G Deluxx opgericht met zetel aan de Rodenbachlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van tweedehandsgoederen, het vervaardigen van sieraden en de aan- en verkoop van grondstoffen.

Springsteen, Beatles en Friends

Vrijdag 27 september 2019
Pelt - Springsteen, Beatles en FriendsZoomHet is een week van ronde getallen geweest: Bruce Springsteen werd 70 en het was ook 50 jaar geleden dat de Beatles "Abbey Road" uitbrachten, de plaat met de legendarische foto van de fab four op het zebrapad. Daar bovenop vierde deze week de tv-serie "Friends" haar 25ste verjaardag. Genoeg inspiratie voor een beiaardconcert! Beiaardier Jan Verheyen speelt morgen het themalied ‘I’ll be there for you' van de serie Friends; 'Oh Darling’ en ‘Here comes the sun’ van de plaat Abbey Road van de Beatles en ‘Dancing in the dark’, ‘Glory Days’, ‘Hungry Heart’, ‘Born in the USA’ en ‘I’m on Fire’ van Bruce Springsteen. Dit alles is te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur. 
Pelt - Jongeren verkennen weg naar hulpverleningZoomDe afgelopen weken speelden meer dan 700 jongeren het Help-spel. De secundaire scholen van Noord-Limburg lieten hun vierdejaars zo op een interactieve manier kennismaken met de grote verscheidenheid aan hulpverleningsdiensten. Het Help-spel werd een aantal jaren geleden ontwikkeld door het JAC (Jongerenonthaal CAW-Limburg). Al voor het vierde jaar op rij zetten de gemeenten Pelt en Hamont-Achel financieel en organisatorisch hun schouders mee onder dit project. Elke dag gaan er zo’n 8 000 (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Van Lishout overleden

Vrijdag 27 september 2019
Pelt - Luc Van Lishout overledenWoensdag is Luc Van Lishout overleden, de echtgenoot van Els Gielen. Hij was 45 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zaterdag (18.30-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24, 3950 Bocholt. Er ligt een rouwregister in de kapel van het Mariaziekenhuis in Overpelt.

Ongeval in Houtmolenstraat

Donderdag 26 september 2019
Pelt - Ongeval in HoutmolenstraatIn de Houtmolenstraat is een 73-jarige voetgangster gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.45 uur.

Nieuwe vennootschap: Lotus Consulting

Donderdag 26 september 2019
Brecht Loenders uit Pelt heeft de besloten vennootschap Lotus Consulting opgericht met zetel in Fierkens-Heikant. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy en adviesverlening inzake sociale wetgeving, fiscaliteit, handelsrecht, invoerrechten, douanereglementeringen, boekhoudwetgeving en administratieve organisatie.

Nieuwe vennootschap: IV Architectuur

Donderdag 26 september 2019
Ive Schildermans uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap IV Architectuur opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestige aan de Brouwersstraat.

Het Park failliet

Donderdag 26 september 2019
De Ondernemersrechtbank heeft Het Park uit Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 oktober ingediend worden.

Nat herfstweer

Donderdag 26 september 2019
Weerbericht
Pelt - Nat herfstweerEen strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.
Vandaag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.
Vrijdag nemen de (…) Het hele nieuwsbericht
De ellende bij het kruispunt Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan op de Grote Ring in Hasselt is sinds 16u achter de rug. Gisteren was er daar een wegverzakking ontstaan en dat heeft iedereen geweten die daar moest passeren. Ondergronds was een uitgespoelde holte van enkele kubieke meters ontstaan.
Men kan nu dus weer de tijdelijke wegenis gewoon gebruiken; het is de bedoeling dat dit tot begin volgend jaar het geval is.

Dries Van Deuren overleden

Donderdag 26 september 2019
Pelt - Dries Van Deuren overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Dries Van Deuren overleden, de echtgenoot van Monique Rodiers. Hij was 83 jaar. Woensdag om 10.30u is er een afscheidsplechtigheid in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

'De wereld van Bruegel' wordt verlengd

Donderdag 26 september 2019
Pelt - 'De wereld van Bruegel' wordt verlengdZoomIn 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo "De wereld van Bruegel". En die expo wordt nu verlengd. Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november. Zo kun je ook in de herfstvakantie nog de Bruegelprogrammatie meepikken. Bovendien blijft de opstelling ook in 2020 behouden. Bruegelexpo

Meer dan 26 miljoen in totaal

Donderdag 26 september 2019
Om over na te denken
In juli 2019 werden in ons land 65.433 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedroeg 879.010 stuks, het aantal geslachte kippen 25.243.469.
(Bron: Statbel)

Scholenveldloop geannuleerd

Donderdag 26 september 2019
Omwille van het slechte weer is de scholenveldloop van deze namiddag is SHLille afgelast.

Nog even die Luikerweg

Donderdag 26 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Morgen/vrijdagavond gaan de werken voor een groot onderhoud op de Luikerweg in Valkenswaard van start. Dit deel van de weg krijgt nieuw, stiller asfalt en er worden enkele verkeerskundige maatregelen getroffen om de weg veiliger te maken met het oog op de aanleg van de nieuwe omleidingsweg rond Valkenswaard.
Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken en zo kort mogelijk te houden, worden de werkzaamheden uitgevoerd in vier weekends. Dan is de weg in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om de volgende weekends:
• Van vrijdag 27 september 19.00 uur tot maandag 30 september 06.00 uur
• Van vrijdag 4 oktober 19.00 uur tot maandag 7 oktober 06.00 uur
• Van vrijdag 11 oktober 19.00 uur tot maandag 14 oktober 06.00 uur
• Van vrijdag 18 oktober 19.00 uur tot maandag 21 oktober 06.00 uur.
Alles over die werken staat hier. Vanwege de omleidingen zal er meer hinder zijn in o.m. Achel en Pelt. 

Sporting speelt in Houten

Woensdag 25 september 2019
Pelt - Sporting speelt in HoutenSporting Pelt speelt zaterdagavond in Houten, een Nederlandse handbalclub die ook in de BENE-League speelt. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Met 4 op 8 nam Sporting een redelijke maar geen superstart! Ook op verplaatsing zullen er dus punten gepakt moeten worden. Misschien kan dit aanstaande zaterdag al bij nieuwkomer Houten. Houten heeft zich na haar promotie gevoelig versterkt met Radovic (Montenegro), Ruben De Bock (LI opb), Tom Zwarthoed (RE Hoek), Sjuul Rutten (LI hoek) en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie wil de overheid je graag snel verwittigen. Daarom beschikt Pelt over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 3 oktober gaat men dit systeem testen. Momenteel zijn er al bijna 3200 Peltenaren ingeschreven bij BE-alert. Het is van belang dat nog veel meer mensen zich inschrijven, want zo kunnen in geval van nood zoveel mogelijk inwoners zo snel (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (85) gewond bij botsing

Woensdag 25 september 2019
Pelt - Fietser (85) gewond bij botsingDeze voormiddag raakten een 85-jarige fietser en een auto in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Kerkstraat en de Pastorijstraat in Neerpelt. De tachtiger werd daarbij gewond.

Lisette Vandenheuvel overleden

Woensdag 25 september 2019
Pelt - Lisette Vandenheuvel overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Lisette Vandenheuvel overleden. Ze was 86 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Henri Vrijsen overleden

Woensdag 25 september 2019
Maandag is Henri Vrijsen overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Nieuwe vennootschap: Fasobe

Dinsdag 24 september 2019
Faro Sobczak uit Pelt heeft de besloten vennootschap Fasobe opgericht met zetel aan de Winterdijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van roerende en onroerende goederen en het verlenen van juridisch advies.

Willy Wijnen overleden

Dinsdag 24 september 2019
Pelt - Willy Wijnen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag de uit Hamont afkomstige Willy Wijnen overleden, de echtgenoot van Gilberte Muls. Hij was 89 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 13.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: vrijdag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens.

Eddy Bierkens overleden

Dinsdag 24 september 2019
Pelt - Eddy Bierkens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Eddy Bierkens overleden. Hij was 73 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Nieuw werkingsjaar voor Markant

Maandag 23 september 2019
De openingsactiviteit van Markant N-Pelt stond in het teken van het nieuwe jaarthema ”Natuurlijk”. Burgemeester Frank Smeets gaf er een uiteenzetting over de uitdagingen en doelen die samen een fantastische toekomst voor PELT moeten betekenen. Verder tijdens de avond werd het nieuwe jaarprogramma voorgesteld en kregen 55 markante dames uitleg over het jaarprogramma van dit werkjaar.

Op hoogtestage in Namen

Maandag 23 september 2019
Pelt - Op hoogtestage in NamenZoomMaar liefst 17 Kleppers vertrokken afgelopen vrijdag voor hun 3-daagse fietsweekend in en rond Namen. In totaal stond er zondag maar liefst 330 kilometer op de teller en werden er meer dan 3.300 hoogtemeters gemaakt. Op zaterdag reden de Kleppers de 'Koninginnenrit van het weekend' met o.a. scherprechters als de Muur van Hoei, de Triple Mur de Monty en de Citadel van Namen. (J.M.)
Op hoogtestage in Namen
Zoom

Even fietsen in en rond Winterberg

Maandag 23 september 2019
Pelt - Even fietsen in en rond WinterbergZoomAfgelopen donderdag vertrokken 8 leden van WTC De Kompen uit Sint-Huibrechts-Lille voor een fietsdriedaagse naar Winterberg. Iedere dag mochten ze daar genieten van een stralende zon en ideale fietstemperaturen, zonder materiaalpech of platte banden. Met bijna 5000 hoogtemeters op een goede 300 kilometer, zijn ze gisteren - moe maar voldaan - huiswaarts gekeerd, na nog even de downhillers aan het werk te zien op de Erlebnisberg Kappe in Winterberg. (Kim Beckers)
Pelt - Louis Vandebeeck in selectie Red WolvesLouis Vandebeeck is de enige speler van handbalclub Sporting Pelt die geselecteerd is voor de Red Wolves, de nationale handbalploeg. In aanloop naar het WK-kwalificatietornooi dat eind oktober in Turkije gespeeld wordt maakte bondscoach Arnaud Calbry vandaag zijn ruime selectie bekend. Het tornooi vindt plaats van 25 tot en met 27 oktober. Zaterdag 26 oktober spelen de Red Wolves tegen Estland. Op zondag neemt België het op tegen Turkije. De winnaar van de poule plaatst zich voor de tweede kwalificatieronde in april.

Zebracinema: 'Werk ohne Autor'

Maandag 23 september 2019
Pelt - Zebracinema: 'Werk ohne Autor'Zoom"Werk ohne Autor" - Florian Henckel von Donnersmarck - Duitsland, Italië - 2018 - 188'
In 'Werk ohne Autor', geïnspireerd door het leven van kunstschilder Gerhard Richter, staan drie periodes uit de Duitse geschiedenis centraal. Wanneer de jonge kunstenaar Kurt Barnert de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft. Om de verstikkende Oost-Duitse mentaliteit en Ellies tirannieke vader Carl te ontvluchten, ontsnappen Kurt en Ellie naar het (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw papa

Maandag 23 september 2019
Pelter Hükske
Pelt - Opnieuw papaZoom Vader worden is toch dé gelegenheid om er eens een goei pint op te drinken. Of niet soms?
Zeker verder vertellen in het Pelter... Tot volgende maandag! Fons
(Fons Tuyaerts)
Pelt - Vier schrijfprijzen voor leerlingen St.-MariaZoomVier leerlingen van Wico-campus Sint-Maria (foto) hebben de belangrijkste prijzen gewonnen in de schrijfwedstrijd ‘Vreugde’ die georganiseerd werd naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de dagelijkse rubriek 'Even Stilstaan' in de provinciale krant. Evi Kersten won de eerste prijs, Jalina Lemmens de tweede, Shanya Diels de derde en Xander De Ceuster de publieksprijs. Ze kregen vandaag in het Pastoraal Informatiecentrum in Hasselt boekenpakketten en/of waardebonnen voor de aankoop van boeken overhandigd.

Juwelen gestolen uit woning

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is een inbraak gepleegd in een woning aan de Weerterweg in Bocholt. Er zijn onder meer juwelen gestolen.

Kadijk wint van Sparta

Zondag 22 september 2019
Pelt - Kadijk wint van SpartaKadijk heeft vandaag de derby tegen Sparta Lille gewonnen. Uitslag: 0-4. Voor Kadijk scoorden Thijs, Lehaen, Vanchaze en iemand van Sparta. Esperanza Pelt won met 0-2 bij Linden, na doelpunten van Sven Vandekerkhof en Serhat Koç. Lindel-Hoeven versloeg leider Racing Peer met 2-1. En Grote Heide verloor bij Thes Sport B met 4-3.
In de superliga dames stond afgelopen weekend de Limburgse derby tussen Schulen A en TTV Lipalet A op het programma. Voor de competitie begon waren zowel Schulen als TTV Lipalet het eens dat het moeilijk zou worden om in de hoogste reeks van België te blijven. En zoals u weet is dit een rechtstreeks duel dat voor de winnaar een stapje kan betekenen naar eventueel behoud in de hoogste reeks.
Hoewel de klassementen ongeveer gelijk waren, gingen de dames van TTV Lipalet furieus van start met (…) Het hele nieuwsbericht

Meelopen met de groten

Zondag 22 september 2019
Pelt - Meelopen met de grotenZoomGisteravond mochten spelertjes van de U8 en de U9 van Esperanza Pelt mee oplopen met de eerste ploeg van KRC Genk. Het was een fantastische ervaring voor de jongens en meisjes. Onder begeleiding van trainers Bart en Dirk mochten ze tijdens de rust ook nog een wedstrijdje spelen op het grote plein. Dat Genk de wedstrijd tegen Oostende met 3-1 won maakte de avond helemaal af! (Andy Franssen)

Grote Baan Houthalen afgesloten

Zondag 22 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Een deel van de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vandaag autovrij. Er zijn omleidingswegen voorzien.

Handbal: Sporting verliest van Bocholt

Zaterdag 21 september 2019
Pelt - Handbal: Sporting verliest van BocholtSporting Pelt heeft vanavond in de sporthal van Dommelhof nipt verloren van Achilles Bocholt. Uitslag: 24-25. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Een punt weggegooid tegen de landskampioen! Sporting Pelt speelde zonder haar sterkhouder in verdediging, Robin Schoenaker, en zonder Vlatko Tasevski (knie) – om nog maar te zwijgen van Daan Versleeuwen. Dat betekende dat de opbouwrij en verdediging serieus verzwakt waren. Toch was Sporting minstens de evenknie van (…) Het hele nieuwsbericht

Eerste overwinning voor Herkol

Zaterdag 21 september 2019
Pelt - Eerste overwinning voor HerkolHerkol heeft de eerste overwinning van het nieuwe seizoen binnen. Het won vanavond met 1-2 op het veld van Bregel Sport. Voor de rust scoorde Kalala en nadien Vanbeuren op strafschop.

NHC laat herstelde uilen vrij

Zaterdag 21 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Op zondagavond 29 september om 19u gaat het Natuurhulpcentrum een aantal herstelde of grootgebrachte uilen vrijlaten. Het gaat daarbij om bosuilen, kerkuilen, ransuilen en steenuilen. Een van de drie geplande vrijlatingen zal gebeuren bij bezoekerscentrum De Wulp aan het Hageven. Bij slecht weer gaat de vrijlating niet door.

Damesvoetbal: gelijkspel KFC-Esperanza

Zaterdag 21 september 2019
In het damesvoetbal hebben KFC Hamont 99 en FC Esperanza Pelt vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld.

Mimi Bullen (100) overleden

Zaterdag 21 september 2019
Pelt - Mimi Bullen (100) overledenDonderdag is Mimi Bullen overleden. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring.

Twee gewonden bij frontale aanrijding

Zaterdag 21 september 2019
Pelt - Twee gewonden bij frontale aanrijdingDeze voormiddag zijn twee auto's frontaal op elkaar ingereden op de Haagdoorndijk. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Pelt - Mooie nazomerDe kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Sparta klopt Wiemismeer

Vrijdag 20 september 2019
De dames van Sparta Lille hebben vanavond na een moeilijke wedstrijd winst gepakt tegen Wiemismeer Zutendaal. Het werd 0-1.

'Week tegen de pijn bij kinderen'

Vrijdag 20 september 2019
Pelt - 'Week tegen de pijn bij kinderen'Maandag start de Week tegen de Pijn bij kinderen. De pediatrie-afdelingen van 9 ziekenhuizen - waaronder het Mariaziekenhuis in Pelt - schenken dan aandacht aan ‘comfort talk®’. Voor een kind betekent een ziekenhuisopname vaak pijn, angst en stress. Maar de jongste jaren groeit het besef dat je die pijn, angst en stress ook kan aanpakken met taal. Je kan kinderen bijvoorbeeld beter voorbereiden op wat er gaat gebeuren als je erover transparant communiceert. Aankondigen dat een (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met visgerief

Vrijdag 20 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulile is visgerief gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Met vakantiegroeten uit... Frankrijk

Vrijdag 20 september 2019
Pelt - Met vakantiegroeten uit... FrankrijkZoomOnze man in Frankrijk wist niet wat hij zag toen bij per toeval 's avonds in Pérouges terechtkwam - een dorpje in de buurt van Lyon, op een heuvel, met zowaar versterkte muren uit de middeleeuwen. Sommige straten - zoals die op de foto - zijn nog authentiek uit die tijd. Het dorpje is echt de moeite waard om eens die Autoroute du Soleil te verlaten.

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Pelt - Startdag bisdom HasseltZoomVoor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Jacky Boonen overleden

Vrijdag 20 september 2019
Pelt - Jacky Boonen overledenWoendag is de in Niel-Bij-As woonachtige en uit Neerpelt afkomstige Jacky Boonen overleden, de partner van Monique Ramaekers. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13 uur) plaats in het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in UitvaartCentrumAS.

Fietsend naar de vergadering

Vrijdag 20 september 2019
Pelt - Fietsend naar de vergaderingZoomOp zo'n mooi stalen ros wil je uiteraard fietsen in Pelt naar de vergadering van Focus Noord... Succes aan de ondernemers die daar samenkomen om te kijken hoe ze onze regio sociaal-economisch kunnen versterken.

Nieuw concept voor buurtrestaurants

Donderdag 19 september 2019
Binnenkort zijn de buurtrestaurants in Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Pelt voor een keer ook ’s avonds open. Daarmee wil men gezinnen met werkende ouders en schoolgaande kinderen bereiken. Op 16 oktober in Hechtel-Eksel, op 20 november in Hamont-Achel en op 4 december in Pelt wordt er zo'n speciale editie van het buurtrestaurant ingericht. Vanaf 17 uur wordt op deze edities een kindermenu voorzien en enkele jeugdbewegingen of scholen uit de buurt zorgen voor leuke kinderanimatie.
Het initiatief kadert in het project ‘Iedereen aan tafel’ van vzw de Biehal, dat de steun krijgt van Leader Kempen en Maasland en het Europese Landbouwfonds. Het loopt nog tot juni 2020.

De familie Vangeneugden bijeen

Donderdag 19 september 2019
Pelt - De familie Vangeneugden bijeenZoomEnkele dagen geleden kwamen de nakomelingen van Jef en Nel Vangeneugden-Tielens in Den Drossaerd in Pelt samen voor een groot familiefeest. Het werd voor de 148 aanwezigen heel gezellig en vele herinneringen werden opgehaald, ondersteund door een fotoreportage en een quiz. Een volgend familiefeest komt er ongetwijfeld!

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Pelt - Opnieuw zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

1.324 orgaandonoren

Woensdag 18 september 2019
1.324 inwoners hebben zich geregistreerd als orgaandonor. Zij gaven aan het leven van chronisch zieke mensen te willen redden nadat ze zelf overleden zijn.

Weer podium voor Lize Broekx

Woensdag 18 september 2019
Pelt - Weer podium voor Lize BroekxZoomMomenteel heeft in de Chinese grootstad Linyi, met zo’n 10 miljoen inwoners, de Supercup kajak 2019 plaats. Deze wedstrijd is de afsluiting van het internationale kajakseizoen en hieraan mogen alleen kajakkers deelnemen die zich tijdens het seizoen hiervoor geselecteerd hebben. Lize Broekx zat in dit select groepje en reisde af naar Linyi. Op woelig water nam zij vandaag deel aan de ongebruikelijke afstand K1 300 meter. Lize won vlot haar reeks en werd tweede in de halve finale. In de finale moest zij enkel de Zweedse sprintster Linnea Stensils (1’09”381) laten voorgaan. Lize werd tweede in 1’10”82, nipt voor de Australische Alyssa Bull (1’10”955).

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: W.P.S.

Dinsdag 17 september 2019
Robby Willems uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap W.P.S. opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenvervoer over de weg, verhuizing van meubilair en het bouwen van glampensites.

Cols dienen om beklommen te worden

Dinsdag 17 september 2019
Pelt - Cols dienen om beklommen te wordenZoomAcht veteranen van BMW Beliën Cycling Team (foto) hebben samen de Col du Galibier in Frankrijk beklommen, een bekende uit de Tour, met een hoogte van 2.642 meter. Ze startten in Saint-Michel-de-Maurienne en moesten eerst de Col du Télégraphe beklimmen, een klim van 11,5 km met een gemiddelde stijging van 7,4%. Na een afdaling van zo’n 5 km naar Valloire de Galibier konden ze daarna de Galibier aanvallen. Van hieruit wachtten 18 km aan 7% met stroken van 11 tot zelfs 12%. In (…) Het hele nieuwsbericht
Cols dienen om beklommen te worden
Zoom

Inzameling van verzorgingsproducten

Dinsdag 17 september 2019
Naar aanleiding van de trefdag tegen armoede op 17 oktober organiseert CM Limburg weer een grote inzamelingsactie van verzorgingsproducten voor kansarme Limburgse gezinnen.Men kan dergelijke producten dan de hele maand oktober deponeren in de CM-kantoren van Lommel, Overpelt, Neerpelt, Peer en Hamont. Op 17 oktober krijgen bezoekers bovendien in ruil voor hun verzorgingsproduct een lekker stuk fruit aangeboden. 

Luikerweg vier weekends dicht

Dinsdag 17 september 2019
Grensgevallen
Vanaf 27 september 's avonds tot en met 21 oktober gaat de Luikerweg in Valkenswaard vier weekends dicht voor het verkeer. Het asfalt wordt vernieuwd, bomen worden gekapt of, als ze monumentaal zijn, van een vangrail voorzien. Aansluitingen met zijwegen worden aangepakt.
De werken verlopen in fases. Zo komt er een verhoogde middenberm ter hoogte van de afslag naar Kempervennen, bij pannenkoekenrestaurant Suykerbuyck, de oversteek Berkheuvels, het oorlogskerkhof, de oversteek Achterste (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Pelt - Politie Valkenswaard gaat lasergun gebruikenDe politie van Valkenswaard voert sinds vandaag snelheidsmetingen uit met een lasergun (foto). Vandaag werden al verscheidene pv's uitgeschreven, onder meer voor een man die aan 130km/u reed waar hij 80km/u mocht. De politie wil de komende tijd meer aandacht aan de snelheid van het verkeer besteden. (Foto politie Valkenswaard)

Nieuwe vennootschap: Pelter Autogroup

Dinsdag 17 september 2019
Sofja Allami uit Pelt heeft de besloten vennootschap Pelter Autogroup opgericht met zetel aan de Meidoornstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groothandel in auto's en lichte bestelwagens, onderhoud en reparatie van motorvoertuigen en carrosserieherstelling.

Lieve Oversteyns overleden

Dinsdag 17 september 2019
Pelt - Lieve Oversteyns overledenZaterdag is Lieve Oversteyns overleden, de weduwe van Marcel Bongaerts. Ze was 90 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Heeserbergen. Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Okra ging wandelen en fietsen

Dinsdag 17 september 2019
Pelt - Okra ging wandelen en fietsenZoomOkra Grote Heide maakte vorige week een rustige fietstocht langs alle kerkdorpen van Neerpelt. Eerst fietsten ze in groep richting Neerpelt-centrum om dan af te slaan langs het kanaal naar Sint-Huibrechts-Lille tot aan de kettingbrug. Daarna ging het richting Herent, via de Rooie Pier. Nadien kruisten ze de OKRA-groep van Boseind en Sint-Huibrechts-Lille. De afspraak was om elkaar te ontmoeten bij zaal Pax, waar rond 16u ook de andere trefpunten en de wandelaars arriveerden. het werd daar nog een gezellige namiddag.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: winst voor Sparta Lille

Dinsdag 17 september 2019
De voetballende dames van Sparta Lille hebben zaterdag gewonnen tegen K. Standard Elen. Uitslag: 3-2, na een zenuwslopende wedstrijd.

Nieuwe zwarte gordels bij judoclub

Maandag 16 september 2019
Pelt - Nieuwe zwarte gordels bij judoclubZoomJudoclub Neerpelt-Eksel heeft twee nieuwe zwarte gordels in haar rangen. Gisteren slaagden twee van haar leden, Doreen Hendrukx en Rick de Kroon, voor dat zware examen. Op de foto poseren ze met coach Sven Boonen. Gefeliciteerd!

KVG trok naar Orgel- en Kermismuseum

Maandag 16 september 2019
Pelt - KVG trok naar Orgel- en KermismuseumZoomDe KVG-afdelingen van Lommel, Hamont-Achel en Pelt trokken naar Hilvarenbeek voor een bezoek aan het Orgel- en Kermismuseum. Daar was het genieten van installaties uit de tijd van toen, met het draaiorgel, de spiegeltent, de kermisattracties,... Na de lunch was er nog gelegenheid voor een danspasje op orgelmuziek en voor een deelname aan de loterij, waarbij men via een "rad van fortuin" kermisprijzen kon winnen zoals popcorn, peperkoek, knuffels... Als volgende activiteit van KVG Pelt staat op 27 oktober een bezoek aan Theater op de Markt op het programma, met de voorstelling SWING van circus Ronaldo.

Familiebezoek aan de Winnerfarm

Maandag 16 september 2019
Pelt - Familiebezoek aan de WinnerfarmZoomElk jaar organiseert de familie Thijs een familiedag. Dit jaar stond een bezoek aan de Winnerfarm in Hechtel-Eksel op het programma. Ze kregen er een uitgebreide rondleiding van eigenaar Stefan Maes en konden nadien genieten van een lekker ijsje in het Winnerhof.

Handbal: loting voor beker bij dames

Maandag 16 september 2019
Vandaag werd in het bondsgebouw van de Handbalbond in Ans geloot voor de 1/8 finales van de Beker van België. De resultaten voor de Limburgse ploegen:
HC Sprimont- Achilles Bocholt ;
DHC Meeuwen - HB Sint-Truiden;
DHC Overpelt - Femina Visé;
HC DB Gent ‐ Initia Hasselt.
De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling in het weekend van 16 en 17 november.

Composthoop in brand

Maandag 16 september 2019
Pelt - Composthoop in brandVanochtend rond 4 uur vatte een composthoop vuur in de Wateringstraat in Neerpelt. De brandweer was het vuur snel meester.

Zebracinema: 'Le jeune Ahmed'

Maandag 16 september 2019
Pelt - Zebracinema: 'Le jeune Ahmed'Zoom"Le Jeune Ahmed" - Jean-Pierre en Luc Dardenne - België, Frankrijk - 2019 - 84'
In het hedendaagse België slingert het lot van de 13-jarige Ahmed tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven. Weer een prachtige film van de gebroeders Dardenne.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Poging tot inbraak mislukt

Maandag 16 september 2019
In de Lepelstraat is gisternamiddag even voor 13u een poging tot inbraak in een woning mislukt. De bewoonster hoorde hoe iemand een raam ingooide. Toen ze ging kijken, nam de dader de vlucht. Hij kon niets meenemen.
Pelt - 14% van gecontroleerde chauffeurs te snelIn juli reed ruim 14 procent van de chauffeurs, die de flitswagen van de lokale politie HANO passeerden, te snel. Dat blijkt uit gegevens die de politie vandaag heeft bekendgemaakt. Er werden in die maand in totaal 9540 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 1346 in overtreding waren. Enkele opmerkelijke overtredingen gebeurden op wegen waar slechts 50km/u mag worden gereden: de Breugelweg in Pelt, waar iemand 95 km/u haalde; de Lozenweg in Hamont-Achel, waar 99 km/u werd gepiekt en de Zonhoekstraat in Pelt waar iemand aan 98 km/u voorbij de radar raasde. Ze zullen het aan de politierechter mogen uitleggen... De snelheidscontroles in juli

A2 afgesloten bij Maarheeze

Maandag 16 september 2019
Grensgevallen
De autosnelweg A2 is sinds vanmorgen ter hoogte van Maarheeze volledig afgesloten in de richting Maastricht vanwege een brand van een vrachtwagen. Die brand zorgt voor veel rook. Het vuur wordt door twee brandweerkorpsen bestreden. De Nederlandse ANWB verwacht dat de snelweg zeker tot 14u afgesloten zal zijn. UPDATE De snelweg is inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer.

Honderd frang

Maandag 16 september 2019
Pelter Hükske
Pelt - Honderd frangZoom“Wie weet nog wat ‘de kleine katechismus’ was waar we naartoe moesten? In ieder geval: toen was 100 frank nog veel geld! Mop doorvertellen in het Pelter natuurlijk. Tot volgende maandag! Fons (Fons Tuyaerts)
In de tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk van Jong STVV B verloren met 0-14. De ruststand was 0-7.

Met vakantiegroeten uit... Frankrijk

Zondag 15 september 2019
Pelt - Met vakantiegroeten uit... FrankrijkZoom
En zo ging vanmorgen de zon op boven de Middellandse Zee, aldus onze man in Zuid-Frankrijk.

Raceauto in publiek: 7 gewonden

Zondag 15 september 2019
Grensgevallen
Vanmiddag is in Leende, een dorp tussen Valkenswaard en Heeze, een raceauto tijdens de prijsuitreiking van de Kempencross ingereden op het publiek. Daarbij zijn zeven gewonden gevallen. De bestuurder van de auto is opgepakt. Op het incident volgde een vechtpartij. De Kempencross was georganiseerd door Vlamingen. Vóór het incident was er ruzie geweest over geld - een 21-jarige man uit Reuver eiste zijn inschrijvingsgeld terug. Toen dat werd geweigerd, reed hij met opzet op het publiek in. Een man brak daarbij beide benen en een vrouw haar been en heup.

Weer 11 titels voor NWC

Zondag 15 september 2019
Op de tweede wedstrijddag van het Belgisch kampioenschap kajak in Hazewinkel-Willebroek was het weer NWC-Pelt dat het gros van de titels kon binnenhalen. Op deze wedstrijddag waren er enkel wedstrijden over 1000 meter in K1, K2 en K4. De leden van de Neerpeltse Watersportclub behaalden vandaag 11 van de 19 te behalen titels. De overige kampioenstitels gingen naar Zwevegem (3), Mechelen (2), Gent, Geel en Kasterlee (telkens 1). Individuele titels voor Pelt in K1 gingen vandaag naar Ann Vlassak (dames junioren), Tom Verduyckt (heren junioren), Wim Eerdekens (heren veteranen 35-45) en Bart Stalmans (heren veteranen 55+).

Kadijk wint van Ham

Zondag 15 september 2019
Pelt - Kadijk wint van HamKadijk heeft vandaag Ham United verslagen met 3-2. De doelpunten kwamen van Troosters, Stevens en van een speler van Ham die een own-goal maakte. Herkol verloor met 2-4 bij Achel VV. Voor Herkol scoorden Karafiloski en Sander Plessers. Bij de rust was het 2-2. Sparta Lille won met 1-4 op het veld van Lummen VV. Lindelhoeven VV speelde 1-1 gelijk in Stokkem. Grote Heide verloor thuis met 0-2 van Eendracht Louwel.

Finale voor Hermien Peters in Tokio

Zondag 15 september 2019
Op de laatste dag van het Olympisch test-event kajak in Tokio was het vandaag een oneerlijke strijd. Er waren “voordeelbanen” door de hevige zijwind waarbij de banen 6, 7 en 8 meer voordeel hadden dan de binnenbanen. Lize Broekx moest aantreden in de B-finale en werd daar vijfde (13de overall) en Hermien Peters, die haar halve finale kon winnen, eindigde 8ste in de A-finale. Hopelijk is het volgend jaar op de Olympische Spelen een eerlijke strijd.

Inbraak in Lille Dorp

Zondag 15 september 2019
Pelt - Inbraak in Lille DorpEr is een inbraak gepleegd in Lille Dorp in Sint-Huibrechts-Lille. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen.

Jan Peumans in Pelt

Zondag 15 september 2019
Pelt - Jan Peumans in PeltZoomAfgelopen vrijdag  was ex-parlementsvoorzitter Jan Peumans op bezoek in zaal Dommelgalm in de Jaak Tassetstraat. Hij stelde er zijn boek voor en vertelde over zijn carrière. "Het was een boeiende avond waar we allemaal iets van hebben kunnen opsteken, zowel jong als oud," zegt Waël Azdi, organisator en voorzitter van Jong N-VA Pelt. (Foto Leon Alders)
Pelt - Sporting Pelt neemt de maat van AtomixSporting Pelt speelde gisteren geen goed eerste kwartier en stond veelal 2 doelpunten in het krijt (6-4 na 10'). Wouter Schroven en aanvankelijk Toon De Vis hielden Atomix op voorsprong. Bij Sporting speelde  Ricardo Silva een dijk van een match. Hij scoorde en liet scoren. De kleine Portugees hielp zijn ploeg zo Ricardo Silvalangszij (11-12 na 20'). Hij profiteerde optimaal van de bijna individuele dekking die Jerry te beurt viel. Hij kon zo ook collega spelverdeler Tasevski een plezier doen door (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Pelt A verliest

Zaterdag 14 september 2019
In eerste provinciale van het basketbal heeft Pelt A met 79-71 verloren van M. Beringen B.

Zwaar verlies voor Esperanza Pelt

Zaterdag 14 september 2019
Pelt - Zwaar verlies voor Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft vanavond met 1-4 verloren van St.-Lenaarts. Pelt was een schim tegenover vorige week en kreeg een logische nederlaag aangesmeerd. Esperanza Pelt moet zondag naar VK Linden.

Negentien kajaktitels voor NWC

Zaterdag 14 september 2019
Op de eerste dag van het Belgisch kampioenschap kajak in Hazewinkel-WIllebroek hebben de leden van NWC-Pelt hun beste beentje voorgezet. In totaal waren er 47 finales over de afstanden 200 en 500 meter. NWC sloot de eerste wedstrijddag af met 19 titels. De overige kampioenstitels gingen naar Mechelen (12), Zwevegem (9), Geel (4) en Hasselt, Gent en Lier (telkens 1). Zondag wordt voor de resterende nationale titels gestreden.

Waterlek op Leopoldlaan

Zaterdag 14 september 2019
Op de Leopoldlaan ontstond deze namiddag een waterlek. De noodwaterleiding was er doorgebrand als gevolg van een kortsluiting in een elektricitetskabel. De nutsmaatschappijen deden het nodige.

Burenkijkdag op de vliegbasis

Vrijdag 13 september 2019
Pelt - Burenkijkdag op de vliegbasisZoomEen paar duizend inwoners van buurgemeenten van de vliegbasis, onder wie zowat 1500 leerlingen van diverse scholen, kwamen vandaag op bezoek bij de vliegbasis Kleine Brogel in het kader van de "Burenkijkdag". Ze maakten ook een mini-vliegshow mee en kregen informatie over de vele vacatures bij Defensie. Vanavond is er boven het vliegveld in Hechtel-Eksel de "nocturne" van de Sanicole-vliegshow en zondag kan men daar terecht voor het grote werk. (Foto's Roland Stevens)
Burenkijkdag op de vliegbasisBurenkijkdag op de vliegbasis
Zoom

René Oeyen overleden

Vrijdag 13 september 2019
Pelt - René Oeyen overledenWoensdag is de uit Lommel afkomstge René Oeyen overleden, de weduwnaar van Gerda Schonkeren. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Schuttersboomstraat in Overpelt.

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht

Info-avond nieuwe isolatienormen

Vrijdag 13 september 2019
Maandag 23 september organiseert de gemeente Pelt in samenwerking met DuBoLimburg een infoavond over de nieuwe normen rond duurzaamheid waaraan appartementen binnenkort moeten voldoen. De infosessie is bedoeld voor eigenaars, bewoners, syndici, makelaars, … van ‘oudere’ appartementsgebouwen in Pelt die gebouwd zijn voor 2005.
Momenteel moeten appartementen al een bepaalde woonkwaliteit bieden. Vanaf 1 januari 2020 komen daarbij normen voor dakisolatie. Tegen 1 januari 2023 moet een (…) Het hele nieuwsbericht

VriendENtaal zoekt vrijwilligers

Vrijdag 13 september 2019
Pelt - VriendENtaal zoekt vrijwilligersZoomIn Noord-Limburg gaan vanaf oktober 2019 weer verschillende Vriendentaal groepen van start. Vriendentaal biedt anderstalige volwassenen, de kans om extra de Nederlandse taal te oefenen. Dit door te praten met Nederlandstalige vrijwilligers. Er wordt wekelijks gepraat over dingen waarmee men dagelijks bezig is. Zo wordt de Nederlandse taal geoefend en maakt men kennis met verschillende culturen. De enthousiaste vrijwilligers die nu de groepen begeleiden, kunnen zeker nog wat versterking gebruiken. Wat wordt er van (…) Het hele nieuwsbericht

NWC-prestaties in Tokio

Vrijdag 13 september 2019
Momenteel heeft in Tokio het Olympisch test-event kajak plaats, een algemene repetitie om zowel de wedstrijdbaan, accommodatie en logistiek te testen in het jaar vóór de officiële Olympische Spelen. Vanwege NWC-Pelt werden Artuur Peters (K1 1000 m) , Lize Broekx (K1 500 m & K2 500 m) en Hermien Peters (K1 500 m & K2 500 m) afgevaardigd door het Belgisch Olympisch Comité. Op de eerste finaledag wisten Lize Broekx en Hermien Peters de A-finale te halen in K2 500 m. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalen slaan toe op kunstroute

Donderdag 12 september 2019
Pelt - Vandalen slaan toe op kunstrouteVandalen hebben toegeslagen op de kunstroute in 't Plat in Holheide. Er zijn meerdere kunstwerken beschadigd. Vermoedelijk sloegen de daders gisterenavond toe.

Infomoment over kippen

Donderdag 12 september 2019
Pelt - Infomoment over kippenZoomZaterdag organiseert de gemeente Pelt in samenwerking met Limburg.net een infomoment over kippen. Tussen 10 en 12 uur is het volkstuincomplex Den Goeien Oard in de Nachtgaalstaat (tussen huisnsr. 31 en 33) voor het publiek geopend. Je kan vragen stellen aan de tuinders en er is een lesgever van Vlaco aanwezig die toelichting zal geven over het houden van kippen.
Kippen zijn de ideale afvalverwerkers. Ze zijn dol op tafelrestjes, onkruid en gras. Met de nodige ruimte in je tuin én de juiste (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Welzijnsregio Noord-Limburg leert fietsenZoomWelzijnsregio Noord-Limburg zet twee keer per jaar een fietsproject op. In deze cursus leren vrijwilligers de deelnemers uit heel Noord-Limburg de techniek van het fietsen aan. De cursus werd al zes keer georganiseerd. In totaal waren er zo'n honderd deelnemers. Negentig procent van de deelnemers kan fietsen op het einde van de cursus. Na afloop durven ze echter niet zomaar de straat op. Daarom zoekt de Welzijnsregio fietsvrienden: dat zijn vrijwilligers die de beginnende fietser af en toe gaan halen (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in werfcontainer

Woensdag 11 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Kloosterstraat in Bocholt is werkmateriaal uit een werfcontainer gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Mia Molemans overleden

Woensdag 11 september 2019
Pelt - Mia Molemans overledenGisteren is in WZC Immaculata in Overpelt de uit Lommel afkomstige Mia Molemans overleden, de weduwe van Gerard Scheelen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Een eend met een brede snavel

Woensdag 11 september 2019
Pelt - Een eend met een brede snavelZoom
Paul Vangerven fotogafeerde deze slobeend, een grondeleend met de breedste snavel.

Roger Umans overleden

Woensdag 11 september 2019
Pelt - Roger Umans overledenOp 6 september overleed de uit Neerpelt afkomstige Roger Umans, de weduwnaar van de in 2007 overleden Ria Verhoef. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Genk-Termien.

Inbraak in KSA-lokaal

Dinsdag 10 september 2019
Pelt - Inbraak in KSA-lokaalIn de Kapelstraat in Lindel-Hoeven is ingebroken in de KSA-lokalen. Zij gingen met geld en sleutels aan de haal. De kluis kregen zij niet open.

Everzwijn aangereden

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend heeft een auto een overstekend everzwijn aangereden op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel. De bestuurder bleef ongedeerd maar zijn auton werd zwaar beschadigd.
Na een overweldigende eerste editie zal ook deze tweede editie van BoslandTrail uitverkocht geraken. De laatste tickets gaan de komende dagen de deur uit. BoslandTrail mocht de eerste editie in 2018 direct 1.400 deelnemers verwelkomen. Deze tweede editie bood de organisatie 3.000 tickets aan en ook deze editie zal uitverkocht geraken. De komende dagen gaan de laatste tickets de deur uit. Maar liefst 11 verschillende nationaliteiten staan aan de start van de ultratrail. Het hele weekend lang is Bosland in de ban (…) Het hele nieuwsbericht

Kunststuk van hoornaar

Dinsdag 10 september 2019
Pelt - Kunststuk van hoornaarZoom
Een hoornaar maakte van deze sterappel een mooi kunstwerk.

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Jean Fransen overleden

Dinsdag 10 september 2019
Pelt - Jean Fransen overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is op 4 september de uit Helchteren afkomstige Jean Fransen overleden, de echtgenoot van Helena Gielen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring waarna zijn urne werd bijgezet op de begraafplaats van Lindelhoeven (Pelt).
In de Burgemeester Van Gaalstraat in Overpelt is deze namiddag een gasgeur waargenomen. De geur was afkomstig van de nieuwe gasleiding waarvan een paar koppelingen bleken aangesloten.

Kapel mikpunt van vandalen

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben een OLV-beeldje vernield in de Zentjeskapel in Bocholt. Vorige maand werd er al een beeldje gestolen. Mogelijk gaat in de twee gevallen om dezelfde daders.

Niet vergeten

Maandag 9 september 2019
Pelter Hükske
Pelt - Niet vergetenZoomVergeten… Wie vergeet niet wel eens iets? Als je ouder wordt, vergeet je wel eens waar je gsm ligt of waar die sleutel of die betaalkaart weeral gebleven is… Echt vervelend, want zo raak je soms wel eens iets écht kwijt. Maar deze ‘aauwe peej’ dreigt door zijn vergeetachtigheid wel iets heel waardevols te verliezen…
Voort vertellen mag zeker, maar dan in het Pelter! Tot maandag. Fons (Fons Tuyaerts)

Voor 16.000 euro buit

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Voor 16.000 euro buitEen standhouder uit Sint-Huibrechts-Lille is voor 16.000 euro aan materialen bestolen. Dat gebeurde tijdens het kampioenschap golfbiljart in het ontmoetingscentrum Wiriix aan de Pieter Breugellaan in Kleine Brogel.

Basketbal: nipt verlies voor Pelt

Zondag 8 september 2019
In eerste provinciale van het basketbal heeft Pelt A verloren van Nieuwerkerken A. Uitslag: 70- 71.

Damesvoetbal: Esperanza wint

Zondag 8 september 2019
Pelt - Damesvoetbal:  Esperanza wintIn eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt met 0-10 gewonnen van BS Sport. Na twee wedstrijden staat Esperanza aan de leiding. In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Kadijk met 3-1 verloren in Wiemismeer. Aan de rust was de stand 2-0. Lille verloor ook met 3-1 in Maaseik. De ruststand was 1-1.

Lindel-Hoeven - Grote Heide 2-2

Zondag 8 september 2019
Pelt - Lindel-Hoeven - Grote Heide 2-2Lindel-Hoeven en Grote Heide deelden vanmiddag de punten. Uitslag: 2-2. Ook SV Herkol en Park Houthalen speelden 2-2 gelijk. Sparta Lille - SV Breugel eindigde op 1-1. UPDATE Rik Vander Sanden maakte foto's van Sparta-Breugel. Die vindt u hier.

Zes gewonden bij botsing

Zaterdag 7 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zes gewonden waarvan twee zwaar: dat is de balans van een ongeval vanavond op de Lozerweg in Lozen (Bocholt). Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket Limburg de precieze omstandigheden van het ongeval. De verbindingsweg tussen Lozen en Weert werd door politie CARMA afgesloten voor alle verkeer. De slachtoffers zijjn een 60-jarige man en zijn 57-jarige passagier uit Leopoldsburg, twee veertigers en een 50-jarige vrouw uit Pelt en een 67-jarige Nederlander.

Sporting Pelt klopt Bevo

Zaterdag 7 september 2019
Pelt - Sporting Pelt klopt BevoDe kop is eraf, de eerste punten zijn binnen! Tegen een zwaar gehavend Bevo kon Sporting Pelt in een daverend Dommelhof de punten thuis houden. Ook Sporting had te maken met blessurelast. Keeper Youri Denert en Robin Schoenaker waren out met een enkelblessure. Schoenaker kon nog één helft in verdediging meedraaien, maar Youri werd vervangen door de 17 jaar oude Nick Deekens (keeper van de J18). Die dekselse Nick hielp zijn team door in te vallen bij een strafworp en hij wist die met een geweldige (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza wint van Heur-Tongeren

Zaterdag 7 september 2019
Pelt - Esperanza wint van Heur-TongerenEsperanza Pelt heeft vanavond Heur-Tongeren verslagen. Uitslag: 2-4. Bij de rust was de stand 2-2. Kadijk speelde 1-1 gelijk op het veld van Sporting Wijchmaal. Voor Kadijk scoorde Tips.

Weer winst voor Esperanza-dames

Zaterdag 7 september 2019
In het damesvoetbal hebben de dames van Esperanza Pelt ook hun tweede wedstrijd gewonnen. Ze versloegen de dames van Berbroek-Schulen, BS Sport, met liefst 0-10. De stand bij de rust was 0-6. Voor Esperanza scoorden Sanne Lehaen (4), Emily Dirx (2), Janna Van Hove (2), Jacqueline Van Velthoven en Eleana Cimmino.

Chel Coninckx overleden

Zaterdag 7 september 2019
Pelt - Chel Coninckx overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Marcel Chel Coninckx overleden, de echtgenoot van Catho Willems. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Door Winters overleden

Zaterdag 7 september 2019
Pelt - Door Winters overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Door Winters overleden, de weduwnaar van Truda Alders. Hij was 85 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Donderdag (19.30-20u) is er mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.

Zuster Alda Snoekx overleden

Zaterdag 7 september 2019
Pelt - Zuster Alda Snoekx overledenOp 31 augustus overleed de uit Overpelt afkomstige zuster Alda Snoekx in Sprimont (Banneux). Zij was 90 jaar. De begrafenisplechtigheid vond in intieme kring plaats. De zuster werd begraven op het kerkhof van Sclessin (Luik).

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Pelt - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

What's in a name?

Zaterdag 7 september 2019
Chel mag het zeggen
Pelt - What's in a name?Minder dan een maand geleden passeerde ik over de M40 op een boogscheut – een bolwerp zou wijlen Plien van de Witte zeggen – van Stratford-upon-Avon. En ik ging automatisch wat trager rijden. Je moet immers al van een ander melkwegstelsel komen als je brein bij het zien van deze stadsnaam niet meteen een slordige vier eeuwen terug in het verleden snelt. Welke anglofiel ontsnapt dan aan het spervuur van titels en citaten uit het werk van deze grootste onder de groten, dat zijn gemoed op de korrel (…) Het hele nieuwsbericht

Chemisch lab ontdekt

Vrijdag 6 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Lochtstraat in Hechtel-Eksel is een chemisch lab ontdekt voor de fabricatie van synthetische drugs. Dat gebeurde deze namiddag door de federale gerechtelijke politie.

Honden vallen paardjes aan

Vrijdag 6 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Twee staffords hebben in een weide op de hoek van de Vanderheydenweg en de Verbindingsweg in Hechtel drie minipaardjes aangevallen. De paardjes raakten gewond. Eén van dieren werd naar de paardenkliniek in Peer gebracht.

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Pelt - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Diversiteit op beiaard

Vrijdag 6 september 2019
Pelt - Diversiteit op beiaardZoomDe beiaardier van Neerpelt speelt dit weekend opnieuw op verplaatsing; hij geeft een concert in Berlijn. Jasper Depraetere, de jonge en beloftevolle beiaardier uit Lier die eerder deze zomer ook al in Neerpelt speelde, zal hem vervangen. Jasper werd begin deze zomer nog tweede op de prestigieuze Koning Fabiola-wedstrijd in Mechelen. Hij speelt heel diverse muziek. Zo wil hij romantische muziek brengen van o.a. Mendelssohn, Fauré, maar ook enkele jazz-standards en wat popmuziek.
De marktconcerten beginnen voortaan om 11 uur i.p.v 10.30 uur. De toren en de beiaard zijn ook nog steeds te bezoeken. De deur staat open!

De 85-jarigen van SHLille bijeen

Donderdag 5 september 2019
Pelt - De 85-jarigen van SHLille bijeenZoomDeze namiddag kwamen de 85-jarigen van SHLille samen. En daar werden heel wat oude en andere koeien uit de bekende gracht gehaald. Op de foto, zittend: Miel Stalmans, Mia Thijs, Liza Eerdekens, Antoinette Vandersteegen, Mia Pepels, Fieneke Vanduffel, Mia Pellens, Lena Stevens, Mietje Stienaers; staand: Jef Vanduffel, Michel Vanchaze, Henri Van Samang, Jaak Kwanten, Jos Thirion, Gerard Van Vlierden, Theo Van Gerven, Alfons Vrijsen, Willy Ramaekers en Mathieu Simons.

Pierre Vanveggel overleden

Donderdag 5 september 2019
Pelt - Pierre Vanveggel overledenGisteren is Pierre Vanveggel overleden, de echtgenoot van Simonne Goossens. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Dinsdag is er om 18.30u een avondwake in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch.

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat je 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Pier Scheelen overleden

Donderdag 5 september 2019
Pelt - Pier Scheelen overledenIn WZC Immaculata is vandaag Pier Scheelen overleden, de weduwnaar van Miet Steensels. Hij was 92 jaar. De afscheidsdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Jan Beysen overleden

Donderdag 5 september 2019
Pelt - Jan Beysen overledenGisteren is Jan Beysen overleden, de weduwnaar van Philomène Gielen. Hij was 66 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. 

Louis Eerdekens overleden

Donderdag 5 september 2019
Pelt - Louis Eerdekens overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Louis Eerdekens overleden, de echtgenoot van Hilda Goven. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel, gevolgd door den teraardebestelling op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jos Aelterman overleden

Donderdag 5 september 2019
Maandag overleed Jos Aelterman, de weduwnaar van Diane De Vissher. Hij was 88 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Weer hoop voor MS-patiënten

Donderdag 5 september 2019
Onderzoekers van UHasselt en Universiteit Maastricht zijn er binnen experimentele proefdiermodellen voor MS voor het eerst in geslaagd om de aanmaak van de stof myeline, die door de ziekte wordt afgebroken, terug te stimuleren. “Deze onderzoeksresultaten kunnen een belangrijke stap zijn in de zoektocht naar een behandeling voor progressieve MS”, zeggen onderzoekers prof. dr. Tim Vanmierlo en dr. Lize Piccart.
“Multiple Sclerose is een chronische inflammatoire aandoening die (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond bij val

Woensdag 4 september 2019
Pelt - Fietser gewond bij valDeze namiddag is een fietser ten val gekomen in de Heerstraat. Hij raakte gewond.

Nieuwe vennootschap: Roe-Koe

Woensdag 4 september 2019
Maarten Roeffaers uit Pelt en Koen Winters uit Peer hebben de besloten vennootschap Roe-Koe opgericht met zetel aan de Burgemeester Voetslaan in Kleine Brogel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een drankgelegenheid, het organiseren en inrichten van feesten, evenementen en recepties én de verhuring van feestzalen en vergaderzalen.

Nieuwe vennootschap: Groep Dausi

Woensdag 4 september 2019
Diane Dausi uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Groep Dausi opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer makelaarsverrichtingen en inzonderheid de bemiddeling bij de aan- en verkoop, huur en verhuur van onroerende goederen.

Zondag bloemencorso in Valkenswaard

Woensdag 4 september 2019
Grensgevallen
Valkenswaard staat zondag in het teken van het jaarlijkse Bloemencorso. Een vrolijke wagenparade met in totaal 2,5 miljoen dahlia's, figuratie, straattheater en (live-)muziek. Het bloemencorso ontstond in september 1944, na de bevrijding. Sinds 2013 is "Corso Valkenswaard" in Nederland erkend als nationaal immaterieel erfgoed.

Inbraak in De Grote Hof

Woensdag 4 september 2019
Pelt - Inbraak in De Grote HofBij een inbraak in De Grote Hof zijn handbogen ontvreemd, zo is bij de lokale politie vernomen. Ook drank en horecamateriaal werden gestolen

Grote rookontwikkeling door haagbrand

Woensdag 4 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond er een haagbrand aan de Lommelsebaan in Hechtel-Eksel. Het vuur sloeg over op een naburige werkplaats van een schrijnwerker. Daar ontplofte een gasfles, maar niemand werd gewond. De brand veroorzaakte veel rook die van ver zichtbaar was. De naast de werkplaats gelegen Aldi-vestiging werd een tijdlang ontruimd. De Lommelsebaan werd afgesloten ter hoogte van het incident tot de brandweer de interventie had afgerond.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Pelt - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Janssen 25 jaar priester

Woensdag 4 september 2019
Priester Gerard Janssen (51), afkomstig van Overpelt, viert zaterdag (18.30 uur) met een eucharistieviering zijn zilveren priesterjubileum in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Hij is momenteel priester in de federatie Virga Jesse Hasselt en was tevoren werkzaam in  Genk, Lommel en Maaseik.

Mien Dirkx overleden

Dinsdag 3 september 2019
Pelt - Mien Dirkx overledenVandaag is in WZC Kapittelhof in Lommel de uit Overpelt afkomstige Mien Dirkx overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Gerard Linsingh. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
De realisatie van een grensoverschrijdende reizigerstreinverbinding tussen Hamont en Weert zou per dag 800 tot 1000 reizigers tussen beide gemeenten kunnen opleveren. Maar in optimale omstandigheden zou dat aantal kunnen stijgen naar 2200 tot 2500 reizigers per dag, omdat de verbinding aansluiting geeft op het intercitynetwerk richting Eindhoven en Amsterdam. Bovendien zou een goede verbinding de druk op de snelwegen in beide landen verminderen. Dat zegt de Vereniging voor Treinreizigers Vervoer die een potentie-onderzoek naar die spoorverbinding heeft laten doen. Voorwaarde is wel dat er tussen Weert en Eindhoven een stimulerend en faciliterend mobiliteitsbeleid wordt uitgewerkt. Over de weg loopt het verkeer tussen beide plaatsen regelmatig vast.
De resultaten van het onderzoek werden vanavond in Weert bekendgemaakt. "Je moet dat niet zien als een spoorverbinding van Hamont naar Weert en van Weert naar Hamont", zegt oud-burgemeester Theo Schuurmans, "maar je moet de potentie van zo'n lijn zien, komende van Eindhoven, Maastricht en Duitsland richting Antwerpen en Brussel. Dat is de kleine "missing link" in Europa om meer met de trein te kunnen reizen."

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Pelt - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Machtsoverdracht in politiezone

Dinsdag 3 september 2019
Pelt - Machtsoverdracht in politiezoneZoomAfgelopen vrijdag ging korpschef Paul Claes bij politiezone HANO met pensioen. Na 23 jaar in functie geeft hij nu de fakkel door aan 1e commissaris Rudi Verkoyen (rechts). De opvolging werd bekendgemaakt tijdens de politieraad van 21 mei.

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  

Ondertussen, in SHLille...

Dinsdag 3 september 2019
Pelt - Ondertussen, in SHLille...ZoomDaar kan men geen geld meer uit de muur halen, stelt Fobie vast...

Volgend jaar, op de Leopoldlaan...

Maandag 2 september 2019
Pelt - Volgend jaar, op de Leopoldlaan...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Geen laagsteprijsgarantie bij Jumbo

Maandag 2 september 2019
Pelt - Geen laagsteprijsgarantie bij JumboDe Nederlandse warenhuisketen Jumbo zal in België niet uitpakken met zijn laagsteprijsgarantie. Dat melden bronnen in het vakblad Distrifood. De Nederlandse retailer wil geen prijzenoorlog ontketenen met marktleider Colruyt. Verwacht wordt dat Jumbo eind oktober, begin november zijn vestiging aan De Koel in Pelt zal openen.
Pelt - Politie zoekt getuigen inbraak meubelwinkelTijdens de nacht van donderdag op vrijdag van vorige week werd meubelwinkel Beter Meubel Goossens langs de Baan naar Bree in Peer bezocht door inbrekers. Onbekende daders sloegen een raam stuk en gingen aan de haal met een kluis.
“Om 03.38 uur vrijdag ochtend ging het alarm van de meubelzaak af”, zegt commissaris Eric Cenens van Politiezone Kempenland. “Onze interventieploeg was snel ter plaatse, maar de daders waren toen al verdwenen. Het uitstalraam naast de inkom van de winkel werd kapot geslagen. Er werd een kluis buitgemaakt. Die moet door de daders in een voertuig zijn geladen. Samen met het parket Limburg voeren wij een onderzoek naar de diefstal.” De politie vraagt getuigen van de feiten, of iedereen die nuttige informatie kan verstrekken, zich te melden. Dit kan op telefoonnummer 011/399 299 of via een mailtje aan info[!]politiekempenland.be.

Zebracinema: 'Dolor y Gloria'

Maandag 2 september 2019
Pelt - Zebracinema: 'Dolor y Gloria'Zoom"Dolor y Gloria" - Pedro Almodóvar - Spanje - 2018 - 113' 
Tijdens het filmen van zijn nieuwste project mediteert filmregisseur Salvador Mallo over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Hij wordt met zijn eigen sterfelijkheid geconfronteerd evenals met de vrouwen in zijn leven en de leegheid die hij voelt. Uiteindelijk zal hij zowel met zijn heden als met zijn verleden komaf moeten maken.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Het eerste feest van de KoLiMo-buurt

Maandag 2 september 2019
Pelt - Het eerste feest van de KoLiMo-buurtZoomAfgelopen zaterdag hield de KoLiMo-buurt (Kompenstraat en Lilse Molenstraat) haar eerste buurtfeest. Meteen al met 60 deelnemers! Het werd een heel geslaagde avond, met barbecue en ijsjes. Het feest krijgt volgend jaar zeker een vervolg! (Kim Beckers)
Het eerste feest van de KoLiMo-buurt
Zoom

Driek Bloemen overleden

Maandag 2 september 2019
Op 25 augustus overleed de in Neerpelt woonachtige Driek Bloemen. Hij was 83 jaar. Het afscheid verliep in besloten kring.

Koppel in de hemel

Maandag 2 september 2019
Pelter Hükske
Pelt - Koppel in de hemelZoomWat gaat er boven een stevig huwelijk zoals het vroeger was? Een huwelijk dat stand hield - tot over de dood heen, zoals mijnheer pastoor altijd zei. Of niet soms?
Graag doorvertellen… in het Pelter. Tot volgende maandag! Fons. (Fons Tuyaerts)
De dames van Sparta Lille speelden gelijk tegen DV Bilzen United. Het werd 4-4.

Damesvoetbal: Kadijk verliest

Zondag 1 september 2019
Pelt - Damesvoetbal: Kadijk verliestIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk verloren van St. Elen. Uitslag: 0-7.

Damesvoetbal: Pelt klopt Bilzen

Zondag 1 september 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Pelt Bilzen verslagen met 2-1. Aan de rust was de stand 1-0.

Gewond bij ongeval

Zondag 1 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op de Overpelterbaan in Eksel is één gewonde gevallen. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Pelt - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!
Pelt - Buurtfeest in de Over 't WaterstraatZoomVoor de 25ste keer werd het jaarlijkse buurtfeest georganiseerd in de Over ‘t Waterstraat. Jong en oud genoten van een heerlijke barbecue en nadien van een lekker ijsje.
Buurtfeest in de Over 't Waterstraat
Zoom

Ongeval op Grote Heide

Zondag 1 september 2019
Pelt - Ongeval op Grote HeideOp de Grote Heide is gisterennamiddag een verkeersongeval gebeurd. Daarbij is één gewonde gevallen.

Herkol verliest van Herk FC

Zondag 1 september 2019
Pelt - Herkol verliest van Herk FCSV Herkol heeft vanmiddag verloren op het veld van Herk FC. Uitslag: 3-1. Wietse Baerts scoorde voor Herkol de aansluitingstreffer in een match waarin Herkol zeker niet onder lag, maar verzuimde te scoren. Kadijk SK versloeg FC Kaulille met 5-1, na doelpunten van Troosters, Slegers, Tips en Hoes (2). Grote Heide klopte Stal Sport met 2-1. Voor Grote Heide scoorden Jordi Peeters en Moustoufa Kajadir. UPDATE Vanavond speelde Sparta Lille 0-0 gelijk op het veld van W.S. Linkhout.

Fietsers in Pelt: de wasmobiel

Zondag 1 september 2019
Fietsers in Pelt
Pelt - Fietsers in Pelt: de wasmobielZoomVaak komen we fietsers tegen van wie we ons afvragen wie ze zijn en waar ze naartoe trappen. Vanaf vandaag gaan we daarom in samenwerking met Fietsen in Pelt  regelmatig fietsers in de kijker zetten. We beginnen met deze man, die we met een wasmand onder de arm tegenkwamen. Het is Raf Vranckx, van Brasserie Central. Hij zei ons dat hij zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets probeert te doen. Ook zijn uitstapjes naar het wassalon lukken perfect met de tweewieler!
Pelt - Buurtfeest Vloeterstraat en KerkdijkZoomVoor het 9de jaar op rij kwamen zowat 50 buren uit de Vloeterstraat en de Kerkdijk samen voor een gezellig buurtfeest, samen met de vrienden van De Vloeter, het buitenhuis van St-Oda. Naast een gezellige barbecue was er ook een pingpongtoernooi waarin de Vloeterstraat aan het langste eind trok in de individuele competitie, maar de Kerkdijk sterker was in de dubbels. Het buurtcomité hoopt ook voor de 10e editie te mogen rekenen op de zeer gewaardeerde steun van de gemeente, die mee zorgt voor een fijn samenzijn van al onze buren.. (Tim Vanduffel)
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt