Het overige nieuws

Omwille van de coronamaatregelen is er dit jaar in SHLille geen ‘Dag van de landbouw’. De Landelijke Gilde neemt daarom een ander initiatief: een fietszoektocht van ongeveer 25 km voor het hele gezin. Grotendeels volgt die zoektocht de landbouwfietsroute ‘Boerenloeren’. Gekoppeld hieraan is een wedstrijd met vragen over de omgeving, met ‘droedels’ en met een kinder-kleurwedstrijd. Een heerlijke manier voor het hele gezin en alle leeftijden om onze prachtige natuur (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Foorkramers betoogden in BrusselZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Ansuz de Verbinding

Vrijdag 31 juli 2020
Esther van Nieuwenhuijzen en Sonja Jansen, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Ansuz de Verbinding opgericht, met zetel aan de Kloosterstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het geven van natuurgeneeskundige en traumaverwerkingstherapieën.

Stoeiende jonge wolven

Vrijdag 31 juli 2020
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Stoeiende jonge wolvenZoomHet Agentschap Natuur en Bos plaatste een video op Facebook. Die toont de vier wolvenwelpen die in Bosland samen stoeien. Het zijn er dus vier en geen vijf, zoals aanvankelijk werd geopperd. De video is hier te bekijken. (Foto INBO/Natuur en Bos)

Coronaslagbomen

Vrijdag 31 juli 2020
Pelt - CoronaslagbomenZoomDe vakantiegangers krijgen het deze zomer moeilijk... (Cartoon: Fobie)

Fien Holsteens overleden

Vrijdag 31 juli 2020
Pelt - Fien Holsteens overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Fien Holsteens overleden, de weduwe van Willem Mannaerts en de vriendin van Florent Van de Broeck. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Inbraak aan Leopoldlaan

Vrijdag 31 juli 2020
Pelt - Inbraak aan LeopoldlaanOnbekenden verschaften zich toegang tot een leegstaand huis aan de Leopoldlaan. Of er iets werd gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisterenmiddag vastgesteld.

Drie damherten dood aangetroffen

Donderdag 30 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Mgr. Broeckxstraat in Erpekom (Peer) zijn vanochtend drie dode damherten aangetroffen. Van een vierde damhert ontbreekt elk spoor. De slachtpartij werd mogelijk aangericht door een wolf. Het Agentschap Natuur en Bos heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4.45 uur ging in de Kapelstraat in Bocholt een auto van de baan. Daarbij raakte een 18-jarige jongeman uit Bocholt gewond.
Pelt - Code geel in bossen en natuurgebiedenAgentschap Natuur en Bos heeft de code geel afgekondigd. De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten.
Deze waarschuwing heeft betrekking op alle bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos gelegen in de provincie Limburg. Het brandgevaar in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen zoals provincies en gemeenten, of van private eigenaars, is uiteraard gelijkaardig.

Aantal kerkgangers weer beperkt

Woensdag 29 juli 2020
Pelt - Aantal kerkgangers weer beperktZoomIn uitvoering van de Nationale Veiligheidsraad van 27 juli kunnen vanaf vandaag nog maximum honderd gelovigen deelnemen aan een viering in de kerk. Een afstand van 1,50m blijft daarbij de stelregel. Ook de verplichting om een masker te dragen en handen te desinfecteren bij het betreden van het kerkgebouw blijft gelden, aangezien het een openbare plaats is. Al deze maatregelen zijn alvast tot eind augustus van kracht. De andere richtlijnen van het eerder afgesproken protocol blijven eveneens onverminderd gelden. Het protocol staat online op de site van Kerknet.be.
Pelt - Sparta Lille schort trainingen opSparta Lille heeft besloten alle trainingen op te schorten tot maandag 3 augustus omdat er na contact met Voetbal Vlaanderen nog te veel onduidelijkheden zijn. Zondag zal het bestuur beslissen over het verdere verloop van de trainingen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërweg in Bocholt raakten gisterennamiddag rond 16.30 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 24-jarige man en een 45-jarige vrouw, beiden uit Bocholt, liepen daarbij verwondingen op.

Ondertussen, in Antwerpen...

Woensdag 29 juli 2020
Pelt - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Marie Josée Meurs overleden

Woensdag 29 juli 2020
Pelt - Marie Josée Meurs overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren de uit Kaulille afkomstige Marie Josée Meurs overleden. Ze was 63 jaar. Vrijdag om 10.30u is er een afscheidsplechtigheid op de begraafplaats van Pelt-centrum aan de Steenovenstraat, waarna haar asurn in het columbarium zal geplaatst worden. 
Pelt - Lichtgewonde bij verkeersongevalUPDATE Op het kruispunt van Sellekaertsstraat en Douaniersweg botste rond 14.30u een fietser tijdens het snel nemen van de bocht tegen een stilstaande motorrijder. De fietser, een 48-jarige Peltenaar, werd daarbij lichtgewond. De motorrijder (21) kwam uit Olen.
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Overvallers in berenpak veroordeeldDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag zware straffen opgelegd aan drie mannen in berenpak die op 14 april een bejaard echtpaar in hun woning aan de Overpelterbaan in Hechtel-Eksel overvielen. Twee daders kregen elk 4 jaar cel, hun trawant 40 maanden. Ze sloegen toe bij de oudjes omdat het verhaal de ronde deed dat die er warmpjes inzaten. De overval leverde hen amper 60 euro op.(PG)

Gusta Van Sloot overleden

Woensdag 29 juli 2020
Pelt - Gusta Van Sloot overledenGisteren is Gusta Van Sloot overleden, de weduwe van Alfons Wijckmans. Zij was 93 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Pelt - Start handbalcompetitie uitgesteldTijdens een crisisvergadering hebben de vertegenwoordigers van de handbalbonden in België beslist dat alle nationale en regionale competities voor senioren en jeugd in eerste instantie worden uitgesteld tot begin oktober. In functie van de evolutie van de coronacrisis is een bijkomend uitstel niet uitgesloten. Het spelen van vriendschappelijke wedstrijden is tot begin september niet mogelijk. Over de BENE-League, de grensoverschrijdende handbalcompetitie met zes Belgische en vijf Nederlandse ploegen, wordt later deze week een beslissing genomen.  
Pelt - Jelle van Rijswijk naar EsperanzaEsperanza Pelt heeft Jelle van Rijswijk aangetrokken. De 23-jarige aanvaller komt over van Diest en speelde voordien voor Patro Eisden waar hij in 9 wedstrijden driemaal scoorde en toen een enkel- en kuitbeenbreuk opliep waardoor hij maanden out was. Hij doorliep de jeugdreeksen van Venlo, Fortuna Sittard en NEC Nijmegen.
Pelt - Kunstfotografe Malou Swinnen overledenOp 24 juli is in Hasselt de uit Neerpelt afkomstige kunstfotografe Malou Swinnen overleden. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Verdroging bedreigt de bossen

Woensdag 29 juli 2020
Pelt - Verdroging bedreigt de bossenZoomVerdroging van natuurgebieden vormt de grootste bedreiging voor biodiversiteit in de regio. Er dient snel iets te gebeuren om volwassen bossen te kunnen behouden en kwelstromen in stand te houden. De zandgronden zijn extra gevoelig voor droogte. “De oorzaak van verdroging ligt in het rechttrekken en verdiepen van beken en het ontwateren van bossen en landbouwgronden. In de vorige eeuw werd dat grootschalig toegepast,” vertelt Wiel Poelmans, pProgrammacoördinator biodiversiteit bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Geen voetbal tot en met 25 augustusAlle regionale wedstrijden in het veldvoetbal, minivoetbal en futsal op Vlaamse voetbalvelden en -pleinen mogen tot en met 25 augustus niet doorgaan. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

Appartementsbrand

Dinsdag 28 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - AppartementsbrandDe brandweer kreeg vanavond een oproep voor een brand in een appartement aan de Brugstraat in Bocholt. Er ontstond grote rookontwikkeling omdat er iets op het vuur was aangebrand. De brandweer moest het appartement ventileren.

Nieuwe vennootschap: Iwah

Dinsdag 28 juli 2020
Rosalie Struijk uit Pelt heeft de besloten vennootschap Iwah opgericht met zetel aan de Lillo Steenweg in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de aan- en verkoop van airconditioners, bouwmaterialen en auto-onderdelen, de herstelling van computers en de uitbating van een kebabzaak en nachtwinkel.

Nieuwe vennootschap: Depa

Dinsdag 28 juli 2020
De besloten vennootschap Alhobe uit Pelt heeft de besloten vennootschap Depa opgericht met zetel aan de Ganzenpas in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groot- en kleinhandel in verlichtingsapparaten en het leveren en plaatsen van buitenschrijnwerk.

Nieuwe vennootschap: Pelt Cars

Dinsdag 28 juli 2020
Michaël Sleurs uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Pelt Cars opgericht met zetel aan de Peltanusstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groot- en kleinhandel in auto's, vrachtwagens, trekkers, bestelwagens en terreinwagens.

Handtasdiefstal in warenhuis

Dinsdag 28 juli 2020
In de Delhaize aan het Kempenplein in Neerpelt is een handtas gestolen. De diefstal is deze voormiddag gepleegd.

Jan Tielens overleden

Dinsdag 28 juli 2020
Pelt - Jan Tielens overledenVandaag is Jan Tielens overleden, de echtgenoot van Lieske Oyen. Hij was 88 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring gehouden worden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Mia Bernaerts overleden

Dinsdag 28 juli 2020
Pelt - Mia Bernaerts overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Mia Bernaerts overleden, de echtgenote van Marc Menten. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
"Door de aangepaste coronamaatregelen is het onmogelijk en onverantwoord om nog in groep te fietsen. De gezondheid staat steeds voorop," zegt WTC "Allemaal op de Fiets". De Lilse club heeft daarom beslist om het fietsseizoen nogmaals te onderbreken en dit minstens voor 4 weken. Daarna zal worden bekeken of en in hoeverre de situatie veranderd is. .

Tropische vooruitzichten

Dinsdag 28 juli 2020
Pelt - Tropische vooruitzichtenEen kern van hogedruk schuift over onze streken en zorgt de volgende dagen voor flink wat zon. Op het einde van de week kan daarbij lucht van subtropische oorsprong onze streken bereiken en klimt het kwik tot tropische waarden. Het gaat echter slechts om enkele dagen.
Dinsdag zijn er veel wolken in de ochtend en er vallen enkele buien. Naarmate de dag vordert neemt de kans op een bui af. Vooral later in de namiddag is er ook wat meer zon. De maxima liggen rond 21 graden. Woensdag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

De coronacrisis hakt er in...

Dinsdag 28 juli 2020
Pelt - De coronacrisis hakt er in...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Johan Umans overleden

Dinsdag 28 juli 2020
Pelt - Johan Umans overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Johan Umans overleden. Hij was 78 jaar. Vanwege de nieuwe maatregelingen in verband met Covid-19 heeft de afscheidsviering plaats in familiekring. 
Pelt - Uit de oude doos: Eerste ploeg van SpartaZoomGedurende meer dan twintig jaar lag het voetballeven in Lille stil, totdat in 1968 Sparta voor een derde keer officieel werd opgericht. Het eerste elftal van Sparta Lille bij stichting in 1968: staande vlnr: Edgard Adriaens, Guido Thijs, Jos Van Deurzen, Flor Ras, Jean Berghs, Hubert Gielen, Paul Rabijns. Zittende vlnr: Emiel Vandormael, Jan Steensels, Knevels, Jean Nauts, Antoon Van Gompel, Piet Simons. (Foto Sparta Lille)

Inbraak in leegstaand huis

Maandag 27 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Ruitersbaan in Hechtel-Eksel is ingebroken in een leegstaande woning. Of de daders buit konden maken is niet geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
#samentegencorona
Pelt - Mondmaskerplicht in recyclageparkIn lijn met de maatregelen die worden opgelegd door de federale crisiscel besliste Limburg.net om ook op haar recyclageparken het dragen van een mondmasker te verplichten vanaf dinsdag 28 juli. Limburg.net vraagt aan alle bezoekers om zelf een mondmasker mee te brengen en te dragen zodra ze het recyclagepark betreden. Daarnaast blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Weer alleen winkelen...

Maandag 27 juli 2020
Pelt - Weer alleen winkelen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Helpe op kroês

Maandag 27 juli 2020
Pelter Hükske
Pelt - Helpe op kroêsZoomMia van Jos heeft flink moeten ‘zagen’ om Jos eindelijk mee te krijgen op cruise. Gelukkig zijn er voor Jef en Jos genoeg pintjes aan boord. Tot de twee goede zielen op een avond een oude dame willen helpen die wat sukkelt met de wind in haar lang kleed…
Vertel dit voort, liefst in het sappig Pelter dialect. En houd je gezond! Tot maandag... (Fons Tuyaerts)
Pelt - Uit de oude doos: inhuldiging voetbalveldZoomInhuldiging van de voetbalvelden van Sparta Lille op de Bosuil in 1969. Op de foto: vlnr: E.H. pastoor Hendrikx, Jan Triki, Flor Ras, Louis Maas, Edgard Adriaens, Jef Stalmans, Jaak Swinnen, Victor Vandeweyer. (Foto Sparta Lille)

Lena Serroyen overleden

Zondag 26 juli 2020
Pelt - Lena Serroyen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Lena Serroyen overleden, de weduwe van Gerard Hermans. Ze was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid en de begraving op de begraafplaats van Boseind vinden plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Ondertussen, in Antwerpen...

Zondag 26 juli 2020
Pelt - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Herdenkingsvieringen voor overledenenZoom"In deze maanden en weken zijn vele mensen overleden, al dan niet door het coronavirus. De omstandigheden waarin velen gestorven zijn, vooral in rusthuizen en ziekenhuizen, waren voor naaste familieleden en vrienden heel moeilijk. En ook de beperkingen die gelden bij uitvaarten, hebben vele families als heel pijnlijk ervaren. Door de coronacrisis hadden de uitvaartdiensten plaats in beperkte kring en konden wij als parochiegemeenschap, met vrienden of familie u niet nabij zijn op dat moment, zoals dat (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Damesploeg Sparta Lille test conditieZoomDe speelsters van damesploeg Sparta Lille zijn hun conditie gaan testen op de mijnterrils in Genk. Volgens trainster Monica hebben ze het er allemaal goed vanaf gebracht en zijn ze klaar voor het nieuwe voetbalseizoen.

Wisselvallig weer dit weekend

Zaterdag 25 juli 2020
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig weer dit weekendHet weekend geeft wat minder op weervlak. Een storing bepaalt het weer op zaterdag en zal pas zondagochtend onze streken verlaten. Nadien is de lucht nog onstabiel van opbouw, waarbij er na het weekend nog kans bestaat op een regenbui. In de tweede helft van volgende week komt echter een kern van hogedruk over onze regio liggen en volgt er een fikse weersverbetering.
Vandaag domineren wolken vaak het weerbeeld en zijn opklaringen eerder sporadisch. Tegen de middag is er kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Achter deze link kunnen horeca-ondernemers een formulier vinden dat per tafel moet ingevuld worden om de aanwezigen te kunnen registreren en achteraf, bij een gebleken mogelijke besmetting, te kunnen contacteren.
#samentegencorona
Pelt - Gebruik van waterpijpen verbodenHet gebruik van waterpijpen is vanaf vandaag volledig verboden in het kader van de coronamaatregelen. Dat staat in het ministerieel besluit dat in het Staatsblad is verschenen. Het gaat zowel om individueel als collectief gebruik van de waterpijp in publiek toegankelijke plaatsen. Ze mogen dus vanaf morgen op geen enkele manier meer gebruikt worden in de shishabars. In het besluit staat dat het delen van een waterpijp tussen verschillende personen een verhoogd besmettingsrisico inhoudt en dat het onmogelijk te onderscheiden is voor de politie of het gebruik van een waterpijp individueel dan wel collectief gebeurt.

Mijn poes stelt het goed

Vrijdag 24 juli 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Mijn poes stelt het goedWord tegenwoordig ’s morgens maar eens wakker als driekwarteeuwer. Ja, lees dit woord nog maar een keer: als vijfenzeventigjarige dus.
Ik heb het deze dagen elke morgen opnieuw: wat ga ik vandaag weer beleven? Vaak is het amusant, soms hilarisch, maar zo goed als altijd verrassend.
Zo werd ik in de vooravond in De Kroon – het was vrijdag, het begin van het weekend, en mag ik ook eens wat ontspanning hebben? – in de volgende bewoordingen begroet door een dame die wel weet dat ik (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vanavond een vermoedelijke autodief ingerekend in Wijchmaal. De man veroorzaakte twee ongevallen. Hij reed vervolgens in de gracht aan het kruispunt van de Bomerstraat en de Tettelstraat in Wijchmaal. Daarop vluchtte hij te voet verder maar kon ingerekend worden, mede door het inzetten van een speurhond.
Pelt - Horeca-uitbaters moeten registrerenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Hilda Spooren overleden

Vrijdag 24 juli 2020
Pelt - Hilda Spooren overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Hilda Spooren overleden, de weduwe van Jef Vosch. Ze was 86 jaar. Woensdag om 10.30u is er voor haar een uitvaartliturgie in de Sint-Niklaaskerk in Neerpelt. Begroeting: dinsdag (18-19u) in uitvaartcentrum Severens.

Still no klokdown

Vrijdag 24 juli 2020
Pelt - Still no klokdownZoomOpnieuw stak corona deze week de kop op. Het is belangrijker dan ooit om ons aan de maatregelen te houden. We willen immers niet terug naar een lockdown. Om dat terug in herinnering te brengen speelt beiaardier Jan Verheyen morgen de meest populaire verzoeknummers van tijdens de lockdown nog eens. Benieuwd naar deze liedjes? Kom dan luisteren met mondmasker op en met inachtneming van 1,5m afstand op zaterdag tijdens de markt vanaf 11 uur.

Aardbeving bij Weert

Vrijdag 24 juli 2020
Vanmorgen om 3.12u heeft zich onder Weert een aardbeving voorgedaan. Dat meldt het Nederlandse KNMI. De beving had een kracht van 1,1 op de schaal van Richter en was dus nauwelijks voelbaar. Het zou gaan om een tektonische beving, veroorzaakt door de beweging van breuken in de aardkorst.
Pelt - Mondmasker verplicht in politiebureauWie het politiebureau van politiezone HANO in Pelt bezoekt, moet een mondmasker dragen. Dat heeft de politiezone bekendgemaakt.
Pelt - Doelman Brent Driesen stopt met voetbalDoelman Brent Driesen (19) van Esperanza Pelt stopt met voetbal. In het tussenseizoen deden zijn clubgenoten verdediger Martijn Thomassen en aanvaller Bruno Andrade dat al.

Inbraak in schuur

Donderdag 23 juli 2020
Pelt - Inbraak in schuur
Deze namiddag is een inbraak in een schuur vastgesteld aan de Achelsendijk. Of de daders er buit hebben gemaakt, is niet geweten.

Kunst in coronatijden

Donderdag 23 juli 2020
Pelt - Kunst in coronatijdenZoomNaar ‘De dood van Marat’ door J L David (MSK, Brussel). (Cartoon: Fobie)

Coronamaatregelen weer verstrengd

Donderdag 23 juli 2020
#samentegencorona
Pelt - Coronamaatregelen weer verstrengdVanaf zaterdag worden mondmaskers verplicht in winkelstraten, in openbare gebouwen en op markten. Ook in horecazaken zullen klanten een masker moeten dragen zo lang ze niet aan hun tafel zitten, en één persoon per tafel zal ook zijn gegevens moeten achterlaten. Dat maakte de Nationale Veiligheidsraad zopas bekend. Bij VRT Nieuws staan alle maatregelen opgesomd.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - GRM brengt 'Civitas Tungrorum' in kaartZoomZijn er in de buurt sporen uit de Romeinse tijd? Waar staan resten van Romeinse villa’s, grafvelden en heiligdommen? Maakte een straat ooit deel uit van een eeuwenoud wegennet? Dankzij een samenwerking van het Gallo-Romeins Museum (GRM) en de stad Tongeren met de Universiteit van Gent kunnen onderzoekers en particulieren dat voortaan bekijken op een website met dynamische kaarten. Het in kaart gebrachte gebied is dat van de civitas (…) Het hele nieuwsbericht

Kermis Weert gaat niet door

Donderdag 23 juli 2020
Grensgevallen
De kermis in Weert, de grootste van Nederlands-Limburg, gaat definitief niet door. Dat heeft de gemeente vanmiddag beslist vanwege de coronacrisis. De kermis trekt jaarlijks tussen de 300.000 en 500.000 bezoekers. Ze zou normaliter doorgaan van 25 tot 30 september.

Ondertussen, in het heelal...

Donderdag 23 juli 2020
Pelt - Ondertussen, in het heelal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kadijk trekt verdediger aan

Woensdag 22 juli 2020
Pelt - Kadijk trekt verdediger aanVerdediger Kushtrim Llapashtica zal komend seizoen de kleuren van Kadijk SK verdedigen. Hij komt over van Wezel Sport.
#samentegencorona
Pelt - Geen eigen contacttracing in LimburgLimburg gaat geen eigen contacttracing opzetten zoals de provincie Antwerpen dat doet. Dat heeft waarnemend gouverneur Michel Carlier vandaag afgesproken met het Agentschap Zorg en Gezondheid. "We gaan geen parallel systeem opzetten met dat van Vlaanderen. Wel willen we werken met lokale partners als de gemeentebesturen, de huisartsen of thuisverpleging om het systeem te ondersteunen. Met de federale gezondheidsinspecteur zijn afspraken gemaakt om de tracing, testing en opsporing beter te (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Woensdag 22 juli 2020
#samentegencorona
Pelt - De visie van Fobie...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Servicebericht

Woensdag 22 juli 2020
Pelt - ServiceberichtVoortaan kunt u berichten niet alleen delen via Facebook, Twitter en e-mail, maar ook via WhatsApp. En het geldt niet alleen voor berichten maar ook voor de kalender en de zoekertjes

Redactie Internetgazet

Typisch Belgisch zomerweer

Woensdag 22 juli 2020
Weerbericht
Pelt - Typisch Belgisch zomerweerDankzij de uitloper van het hogedrukgebied der Azoren is de atmosfeer stabiel en kan de zon flink tevoorschijn komen. Met een noordelijke luchtstroming wordt echter koude lucht aangevoerd, waardoor het kwik slechts beperkt kan klimmen. De volgende dagen kunnen storingen tot onze streken doordringen en worden eerst voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, maar later ook door neerslag. Het wordt wel iets warmer. 
Vandaag zijn er nog steeds drukstijgingen aanwezig en domineert de zon het (…) Het hele nieuwsbericht

Militair besmet met coronavirus

Woensdag 22 juli 2020
Pelt - Militair besmet met coronavirusZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

E.H. Michel Housen overleden

Woensdag 22 juli 2020
Pelt - E.H. Michel Housen overledenOp 20 juli is in het Jessaziekenhuis te Hasselt de vroegere deken van Beringen, en huidig pastoor-deken van Maaseik, E.H. Michel Housen op 76-jarige leeftijd overleden. Hij was in het dekenaat Beringen pastoraal werkzaam van 1990 tot 2005. Hij is van het wijdingsjaar 1971 en zou op 26 juni 2021 zijn gouden priesterjubileum vieren. De uitvaart heeft, en dit wegens de coronamaatregelen, in intieme kring plaats op zaterdag 25 juli. Housen was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille.
Kort nieuws van bij de buren
In de Kapelstraat in Bocholt is een beschadigde bestelwagen aangetroffen. Het voertuig werd afgelopen nacht gestolen in de de Genastraat in Bree.
Pelt - 21 juli: ook Preludiumconcert aangepast...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie) 
Wim Poelmans uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Poelmans A & R opgericht met zetel aan de Weyerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in hard- en software, de verhuring van webruimte en ICT Consultancy.
Pelt - Fietser aangereden op kruispuntOp het kruispunt van Winterdijkstraat en Dijkstraat werd deze namiddag rond 14.30u een 53-jarige fietser uit Pelt aangereden door een personenwagen die door een 39-jarige vrouw werd bestuurd. De man, die in de buurt woont, reed op een elektrische fiets en werd bij het ongeval licht gewond.
Pelt - Geen 'bal national' vanavond...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Marcel Heijlen overleden

Maandag 20 juli 2020
Pelt - Marcel Heijlen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige en in Wijchmaal woonachtige Marcel Heijlen overleden, de echtgenoot van Rita Kesters. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Theo Cox overleden

Maandag 20 juli 2020
Pelt - Theo Cox overledenZaterdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Theo Cox overleden, de weduwnaar van de in 1973 overleden Lène Jansen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lozen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Naar het museum

Maandag 20 juli 2020
Pelter Hükske
Pelt - Naar het museumZoomVroeger was een en ander in de lagere school wel een beetje anders dan nu. Maar de deugnietenstreken zijn gebleven, denk ik. En de interesses van de jongens ook. Voort vertellen – als het kan in het sappige dialect van Pelt of… in je eigen dialect. Houd je gezond en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Met de groeten uit Merelbeke

Zondag 19 juli 2020
Pelt - Met de groeten uit MerelbekeZoom KSA Grote Heide is weer op kamp. Dit jaar jammer genoeg in twee bubbels, maar dit houdt hen niet tegen om er een spetterend kamp van te maken. Bubbel 1 bestaat uit de Sloebers en Rojo's, bubbel 2 uit de 3 oudste groepen: de Knimmers, de Sjo'ers en deJimmers. Het thema dit jaar is FC De Kampioenen. Elke leiding speelt dan ook een karakter uit de serie. De activiteiten worden ingekleed in het leuke thema. Zo brachten de Jimmers al een bezoekje bij de Pussycat en keek iedereen gezellig de nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Instaptrainingen bij Sparta LilleTrap je wel eens graag tegen een bal? Speel je graag een wedstrijdje voetbal met je vriendjes en vriendinnetjes? Dan is voetballen bij Sparta Lille je ideale sport. De trainingen starten begin augustus en vinden plaats op de Bosuil. Je mag vrijblijvend enkele keren komen proberen. Voor meer info en/of juiste trainingsdagen kan je een mailtje sturen naar jeugd.spartalille[!]gmail.com.
Pelt - Gratis schietinitiaties bij Target.177Zoom Target.177 vzw is een schietclub waar men in open lucht en alleen met luchtgeweren schiet. Tijdens deze zomermaanden biedt men er gratis schietinitiaties aan om de sport te promoten. Toegankelijk vanaf 12 jaar voor alle inwoners van Pelt en omliggende gemeenten. Opgelet:alleen mogelijk na reservatie en in beperkte aantallen! Adres: Hayenhoek 15, (Neer)Pelt. Website: www.target177.be. Voor reservatie: gsm: 0486805302; e-mail: kuppens1954[!]gmail.com.

Sportkamp van Sporting Pelt

Zaterdag 18 juli 2020
Pelt - Sportkamp van Sporting PeltZoomAfgelopen week had er weer een sportkamp van Sporting Pelt plaats, dit jaar in de Bemvoort. Op dinsdagmorgen zorgde Violetta ervoor dat de eerste spierpijntjes werden weggewerkt via de gezamenlijke ochtendgymnastiek met jong & oud. Later kwam er ook “groter” bezoek voor de “kleinere” handbalvedetten, enkele spelers van de eerste ploeg: Louis, Door, Nick en Vlatko kwamen langs, en organiseerden een "Penalty Cup". Dorijan & Toon waren de winnaars en kregen een getekend (…) Het hele nieuwsbericht

Op vakantie met kleurencodes

Zaterdag 18 juli 2020
Pelt - Op vakantie met kleurencodesZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Carnaval 2021 op de helling?

Zaterdag 18 juli 2020
Grensgevallen
In het zuiden van Nederland zijn al enkele carnavalvieringen van november afgelast. Reden: de coronacrisis. Men houdt er in Nederland rekening mee dat ook carnaval in februari niet zal kunnen doorgaan. Volgens voorzitter Jos Hessels van de Nederlands-Limburgse Bond van Carnavalsverenigingen zal carnaval 2021 een feest worden "met zeer grote beperkingen."

De Mont Blanc anno 2020

Vrijdag 17 juli 2020
Pelt - De Mont Blanc anno 2020ZoomGisteren 55 jaar geleden werd de tunnel onder de Mont Blanc officieel ingehuldigd. Kijk hoe de berg er tegenwoordig uitziet, in deze Mond Maskertijd... (Cartoon: Fobie)
Pelt - Jos Lantmeeters wordt gouverneurJos Lantmeeters (56) wordt de nieuwe gouverneur voor Limburg. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Landmeeters, afkomstig uit Genk, zetelt momenteel in het Vlaamse parlement en volgt als 21ste gouverneur van Limburg Herman Reynders (sp.a) op die op 1 februari zijn ambt neerlegde. Sindsdien nam Reynders' partijgenoot Michel Carlier de functie van gouverneur waar. Lantmeeters is lid van de N-VA, de partij die de afschaffing van de provincies in haar beleidsprogramma heeft ingeschreven. 

Nieuwe vennootschap: DHH

Vrijdag 17 juli 2020
Denise Heesakker uit Pelt heeft de besloten vennootschap DHH opgericht met zetel aan Heikesveld. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 20.000 euro.
Pelt - Klokken luiden voor coronaslachtoffersZoom
Ter gelegenheid van de nationale feestdag op 21 juli zal – op vraag van het Ministerie van Binnenlandse Zaken – in het Te Deum ook aandacht zijn voor een eerbetoon aan de slachtoffers van Covid-19. Om 10 uur zal er drie minuten stilte gehouden worden. Er wordt tevens gevraagd overal de kerkklokken gedurende 3 minuten te laten luiden, als eerbetoon aan de slachtoffers en om onze waardering voor het verzorgend personeel te uiten. Het bisdom Hasselt heeft de parochieverantwoordelijken opgeroepen om aan dit initiatief mee te doen.

Zomers weekend

Vrijdag 17 juli 2020
Weerbericht
Pelt - Zomers weekendDe gunstige invloed van een wig van hoge druk vertaalt zich in veel zon en zomerse temperaturen tijdens het weekend. Een storing schuift echter over het westen van het land op zondag en kan mogelijk bij ons voor meer wolken zorgen. Na het weekend is het tijdelijk wat koeler bij 20 graden, maar later in de week stijgt het kwik opnieuw enkele graden.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend en een lokaal drupje regen is niet geheel uitgesloten. Meestal is het echter droog en naarmate de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Contactopsporing in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nog altijd oude deuren gezocht

Donderdag 16 juli 2020
Bij Musica is men nog altijd op zoek naar oude buitendeuren. Samen met de bewoners van het Opvangcentrum in Pelt werkt de Franse geluidskunstenaar Felix Blume in september en oktober aan een nieuw kunstwerk voor Klankenbos. De installatie bestaat uit een collectie oude deuren die zullen weerklinken in het bos. Op zondag 25 oktober wordt de installatie geopend met een publiek presentatiemoment tijdens OORtreders 2020. Meer info

In het zwevend kerkske

Donderdag 16 juli 2020
Pelt - In het zwevend kerkskeZoomMooi fietsweer gisteren, en dus trok een groep fietsers van WTC Allemaal op de fiets vanuit SHLille naar Borgloon. Daar poseerden drie leden in het "zwevend kerkske". Dat ze hen niet in "Vive la vie" gevraagd hebben! Onvergeeflijk. 

Louis Clijsters overleden

Donderdag 16 juli 2020
Pelt - Louis Clijsters overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren de uit Kaulille afkomstige Louis Clijsters overleden, de echtgenoot van Charlotte Gabriels. Hij was 78 jaar. Het afscheid en de begrafenis vinden plaats in beperkte kring. Begroeting, met inachtneming van de coronamaatregelen: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Grensgevallen
Pelt - Weert gaat 100.000 bomen plantenDe gemeente Weert gaat in de komende vier jaar ruim 100.000 bomen aanplanten, gemiddeld twee per inwoner. Daarmee wordt dan 20 hectare bos gerealiseerd. Het provinciebestuur van Nederlands Limburg steunt het project met een bedrag van 500.000 euro. De provincie wil tot een totaal van 1 miljoen bomen komen tussen nu en 2024.
Het grootste gedeelte van de bomen in Weert wordt als bos aangeplant op grond die hoofdzakelijk eigendom is van Natuurmonumenten. De nieuwe bossen sluiten aan op de bossen en (…) Het hele nieuwsbericht

Arnol Kox overleden

Woensdag 15 juli 2020
Grensgevallen
In het ziekenhuis in Eindhoven is vandaag stadsprediker Arnol Kox overleden. Wie de voorbije decennia ooit in de binnenstad van Eindhoven was, zal hem kennen: een oudere, gebrilde man die met bulderende stem het passerende publiek "de boodschap van God" verkondigde. Kox, die 67 jaar werd, overleed aan leukemie. De laatste jaren verplaatste hij zich in een scootmobiel.
Pelt - Zoek maar eens kleurcodes op vakantieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Viehobe

Woensdag 15 juli 2020
Hendrikus Kersten uit Dinther (Ned.) heeft de besloten vennootschap Viehobe opgericht met zetel aan de Ganzenpas in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling.

Nieuwe vennootschap: EV-quip

Woensdag 15 juli 2020
Stephan Vandebeeck uit Pelt heeft de besloten vennootschap EV-quip opgericht met zetel aan de Industriestraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van computerservices en groot- en kleinhandel van infrastructuur die verband houdt met laadtechnieken voor elektrisch aangedreven voertuigen en vervoersmiddelen.
Filip Moors en Steff Appeltans, beiden uit Hamont-Achel, hebben de besloten vennootschap Body Dedication opgericht met zetel aan Sportpark 2 in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de verkoop van sportvoeding- en dranken en verzorgingsmiddelen.

Nieuw: Rinke Boom ontwerpen

Woensdag 15 juli 2020
Rinke Boom en Maria Heesbeen, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Rinke Boom ontwerpen opgericht met zetel aan de Vinkendreef in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontwerpen en ontwikkelen van luxe gebruiksartikelen vervaardigd uit edele metalen en glas, al dan niet voorzien van sieraden, edelstenen of decoraties.

Paul Brusselaers overleden

Woensdag 15 juli 2020
Pelt - Paul Brusselaers overledenGisteren is Paul Brusselaers overleden, de echtgenoot van Leonie Timmermans. Hij was 74 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting met inachtneming van de coronamaatregelen: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
Pelt - Kadijk SK moet naar Witgoor DesselEr is geloot voor de Beker van België(Croky Cup). Kadijk SK moet het in de eerste ronde opnemen tegen Witgoor Dessel. Esperanza Pelt komt uit tegen SK Meldert. De wedstrijden worden op 9 augustus gespeeld.

Stilaan terug warmer

Woensdag 15 juli 2020
Weerbericht
Pelt - Stilaan terug warmerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland, wordt in een noordwestelijke hoogtestroming koele en vochtige maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen blijven ondermaats en er zijn veel wolken. De volgende dagen kan het hogedrukgebied het weerbeeld in onze regio wat meer domineren, maar soms is er nog een bui mogelijk. Het wordt wel warmer.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. Stapelwolken krijgen echter al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Minder boomkwekerijen en sierteeltZoomHet aantal boomkwekerijen in Limburg is in tien jaar tijd gedaald van 82 naar 69. Het aantal bedrijven met sierteelt in openlucht daalde in dezelfde periode van 38 naar 11.
Wie een bestaande woning koopt in Vlaanderen kan vanaf 2021 een renteloze lening tot 60.000 euro afsluiten voor renovaties. Lees meer

Hangmatactie in Bosland

Dinsdag 14 juli 2020
Pelt - Hangmatactie in BoslandZoomIn Bosland zijn er ontelbare mooie en koele plekjes waar je even tot rust komt na een drukke dag. En in een hangmat is het des te leuker... Nu kan je er zelfs een gratis winnen! Maar liefst 7 weken lang - van 15 juli tot 26 augustus - hangt Bosland wekelijks één hangmat op een speciaal plekje in de natuur. Iedere woensdag, stipt om 15:00u, wordt een foto op de Facebookpagina van Bosland gepubliceerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Kunst in coronatijden

Maandag 13 juli 2020
Pelt - Kunst in coronatijdenZoomMarco El Covido! (Naar ‘El Coloso /El Gigante /El Panico /La Tormenta’ van Goya)
(Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
"De kans dat de Belgische grens met Nederland weer dichtgaat als het coronavirus opnieuw oplaait, is heel klein," zei minister Pieter De Crem vandaag na afloop van een overleg met zijn Nederlandse college Fred Grapperhaus in Baarle-Nassau. Het uitwisselen van informatie tussen beide ministeries zal moeten worden verbeterd en maatregelen zullen gezamenlijk worden genomen.

Handgel voor wie nuchter rijdt

Maandag 13 juli 2020
Ondanks de coronabeperkingen wijzen het provinciebestuur, de gouverneur en de politie erop dat ook deze zomer verkeersveiligheid belangrijk blijft. Ook in de zomermaanden zullen dus in het kader van de SLim-campagnes wegcontroles gehouden worden op onder meer alcoholgebruik. In het verleden kregen autobestuurders die nuchter en clean aan het stuur zaten al vaker een gadget. Dit jaar is gekozen voor een gepast geschenkje: een handgel. “SLim, ontsmet en met afstand, kwestie van gezond (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (13) gewond bij val

Maandag 13 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 13-jarige fietser uit Retie kwam vanmiddag rond 12.30 uur ten val in de Dijkstraat in Kaulille. Hij raakte daarbij gewond.

Oefenwedstrijden in augustus

Maandag 13 juli 2020
Pelt - Oefenwedstrijden in augustusLindel-Hoeven VV plant de komende weken vier oefenwedstrijden: op 2 augustus thuis tegen Weerstand Koersel; op 5 augustus thuis tegen Lutlommel VV; op 9 augustus op het veld van KRC Peer en op 14 augustus uit bij Kadijk SK.

Verwijder TikTok

Maandag 13 juli 2020
Het is maar dat je 't weet
Verwijder de TikTok-app onmiddellijk van je telefoon. Die oproep doen beveiligingsexperts na analyse van de app van het Chinese bedrijf ByteDance. De privacy van gebruikers is dusdanig in het geding, dat gebruik van de app per direct wordt afgeraden. (Adformatie)
Pelt - Ondertussen, op de vliegbasis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Geen Lourdesbedevaart dit jaar

Maandag 13 juli 2020
Pelt - Geen Lourdesbedevaart dit jaarZoomDe jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes kan dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan. Voor bijna 500 zieken en hun begeleiders is dit een jaarlijks hoogtepunt dat ze nu moeten missen. De organisatie heeft nu samen met de bisschop een video opgenomen om de gelovigen een hart onder de riem te steken.
"Normaal vertrokken wij woensdag 15 juli op bedevaart naar Lourdes. Door de coronacrisis moest de bedevaart geannuleerd worden. Ook de Limburgse triduüms naar Banneux, alsook de (…) Het hele nieuwsbericht

In de dierentuin

Maandag 13 juli 2020
Pelter Hükske
Pelt - In de dierentuinZoomKlein Jefke is met pa en ma in de dierentuin. En Jefke heeft overal iets op te zeggen. En… soms komt de (leuke) waarheid wel eens uit kindermond…
Voort vertellen, maar dan in dat sappig dialect van Pelt. Of – als je niet (meer) in Pelt woont – in het dialect dat je wel kent. Of bel iemand op. Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Wijerpad was een week lang speelstraatZoomAl voor de vierde keer werd het Wijerpad in SHLille een week lang omgetoverd tot speelstraat. Samen met de Schoolstraat werden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Er werd geknutseld, 'street art' gemaakt, kampen gebouwd, met steps en gocarts gespeeld en 'coronaproof' samen gegeten. Kortom, het was weer een week lang buurtplezier!
Pelt - Hagia Sophia wordt weer moskeeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Red die hommel

Zondag 12 juli 2020
Pelt - Red die hommelZoomJe zal het zeker al eens gezien hebben: een hommel die moeizaam over de grond voortkruipt of stil ligt te verkommeren. Je kan zo'n hommel helpen, meldt een lezer: doe een druppel honing op je vinger en laat die hommel dan die honing oplikken met haar lange tong. Je zal zien dat die hommel millimeter voor millimeter honing naar binnen werkt. En als dat achter de rug is en je laat haar dan haar gang gaan, vliegt ze even later, flink opgeknapt, vrolijk weer weg. (Foto PV)

Fietser aangereden op fietspad

Zaterdag 11 juli 2020
Pelt - Fietser aangereden op fietspadOp de hoek van de Ringlaan en de Ambachtstraat in Overpelt is vanmiddag fietser Frans Van Ham uit de Windmolenstraat door een auto aangereden op het fietspad. Hij is daarbij gewond en naar het ziekenhuis gebracht.
Pelt - Vanaf vandaag een mondmasker dragenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zonnig weekend

Zaterdag 11 juli 2020
Weerbericht
Pelt - Zonnig weekendEen uitloper van het hoog der Azoren reikt tot onze regio en stabiliseert de atmosfeer in het weekend. Een zwakke storing kan volgende week tijdelijk voor meer bewolking zorgen met ook wat hogere neerslagkansen. Op het einde van de week en vooral in het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en krijgt de zon weer meer ruimte. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.  Vandaag is het nagenoeg helder in de ochtend en er volgt dan ook een prachtige zonsopgang. De zon kan vrijwel de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag vandaag!

Zaterdag 11 juli 2020
Pelt - Vlaamse feestdag vandaag!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Pelt - Damesvoetbal: Kadijk speelt eerst uitIn tweede provinciale van het damesvoetbal moet Kadijk voor zijn eerste competitiewedstrijd naar SLW Maaseik A. Op de tweede speeldag ontvangt de club BS Sport. Op de derde speeldag staat een verplaatsing naar STVV B op het programma.
Pelt - Sparta Lille eerst op verplaatsingIn tweede provinciale van het damesvoetbal speelt Sparta Lille zijn eerste competitiewedstrijd in Wiemismeer. Op de tweede speeldag ontvangt de club SLW Maaseik A. Op de derde speeldag moet Sparta naar BS Sport.
Pelt - Damesvoetbal: Esperanza eerst tegen Sp. Hasselt AIn de eerste provinciale van het damesvoetbal speelt Esperanza Pelt zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Sp.Hasselt A. Op speeldag 2 is de club vrij. Op de derde speeldag ontvangt Esperanza Louwel.

Fietser en terreinwagen botsen

Vrijdag 10 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Houtestraat in Wijchmaal (Peer) raakten deze namiddag een fietser en een terreinwagen in een aanrijding betrokken. De fietser liep daarbij zware verwondingen op. Gezien de ernst van de verwondingen is het slachtoffer naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk gebracht.
Pelt - De laatste dag werken bij een bijna 100-jarigeZoom
Monique Geerts zette vandaag een punt achter haar loopbaan. 43 jaar heeft ze gewerkt, waarvan de voorbije 19 jaar als werkneemster bij Familiehulp. "Ik heb mogen werken bij heel lieve mensen die ik nooit zal vergeten," zegt ze. Haar laatste dag in haar actieve leven werkte ze bij Mia Voets (voorgrond). Voor Mia zit er een feest aan te komen, want in december wordt ze 100 jaar! Monique zelf gaat nu genieten van drie weken vakantie en, vanaf 1 augustus, van haar pensioen. (Foto Gerard Janssen)

Rik Peeten overleden

Vrijdag 10 juli 2020
Pelt - Rik Peeten overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Rik Peeten overleden, de partner van Ingrid Vreys. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Pater Michel Grobben overleden

Vrijdag 10 juli 2020
Pelt - Pater Michel Grobben overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige salvatoriaan pater Michel Grobben overleden. Hij was 82 jaar en jarenlang missionaris in Venezuela. De uitvaartliturgie zal in besloten kring plaatsvinden in de parochiekerk van Hamont-Lo, waarna de teraardebestelling op het kloosterkerkhof. Gelegenheid tot groeten: dinsdag (19-20u) in het Salvatorklooster. Tijdens de uitvaartliturgie en begroeting is het dragen van een mondmasker verplicht. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Ennio Morricone op beiaard

Vrijdag 10 juli 2020
Pelt - Ennio Morricone op beiaardZoomBegin deze week stierf de componist Ennio Morricone. Hij was tijdens zijn leven al een legendarische filmcomponist en laat heel wat muziek achter die iedereen bekend in de oren klinkt. Daarom speelt beiaardier Jan Verheyen tijdens de zaterdagmarkt vijf composities van hem: Theme song van Once upon a time in the west, Theme song van The Good, the bad and the ugly, Gabriels Oboe uit The Mission, Addio Colonnello uit Per qualche dollare in piu... Te horen zaterdag tijdens de markt vanaf 11 uur. Zondag is er om 15.30 uur een beiaardconcert met zangeres Kim Versteynen

Wolf maximaal beschermd

Vrijdag 10 juli 2020
Na advies van de Raad van State heeft de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. De wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Door deze wijziging wordt de wolf in de hoogste beschermingscategorie opgenomen, zodat de hogere maximale straffen van toepassing worden. Verder wordt de Europese bever in de juiste categorie geplaatst en worden er nog zeven soorten toegevoegd aan de lijst (lynx, wilde kat, sierlijke witsnuitlibel, gaffellibel, vermiljoenkever, juchtleerkever en muurhagedis) op grond van hun recent gerapporteerde aanwezigheid in Vlaanderen.
Zondag klimt de Hasseltse jazzzangeres Kim Versteynen de toren van de Neerpeltse Sint-Niklaaskerk in om vanaf 15.30u boven uit de toren (met geluidsversterking) te zingen, begeleid op beiaard door Jan Verheyen. Op het programma staan Nederlandstalige liedjes van o.a. Louis Neefs en Raymond van het Groenewoud, maar ook Engelstalige songs zoals Killing me softly, Over the rainbow enz.
Normaal had de Poolse beiaardier uit Gdansk Monika Kazmierczak dit concert gespeeld, maar (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Pelt - Mondmaskers verplicht vanaf zaterdagZoomVanaf zaterdag moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, bioscopen, theaters, musea, concert- en conferentiezalen, gebedshuizen, kortom: in alle plaatsen waar veel mensen samenkomen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn van de verplichting vrijgesteld. Wie terugkeert uit Lissabon en de Spaanse plaatsen A Mariña en Lleida moet verplicht in quarantaine. Dat heeft het Overlegcomité beslist.

Sportkamp van Sporting

Donderdag 9 juli 2020
Van 13 tot en met 17 juli organiseert Sporting Pelt opnieuw een handbalkamp (overdag) in sporthal De Bemvoort in (Over)pelt. Jongeren, geboren van 2006 t/m 2013, kunnen zich daar voorbereiden op het nieuwe seizoen. Wie eens wil proeven van handbal mag komen meedoen. Een team van ervaren trainers zal dagelijks van 9.30 uur tot 15.30 uur gedurende een hele week een afwisselend programma aanbieden. Er is opvang voorzien van 9u tot 16u. ’s Middags is er tijd om van een eigen lunchpakket te genieten. Meer info: communicatie[!]sporting-pelt.be.

Kleurencodes het nieuwe normaal

Donderdag 9 juli 2020
Pelt - Kleurencodes het nieuwe normaalZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Waar kan je veilig op reis?

Donderdag 9 juli 2020
Pelt - Waar kan je veilig op reis?ZoomWie nog reisplannen heeft, checkt best de website van Buitenlandse Zaken. Daar vind je een overzicht van de risicozones. Meer info via deze link.

Lena Symkens overleden

Donderdag 9 juli 2020
Pelt - Lena Symkens overledenGisteren is de in Neerpelt woonachtige Lena Symkens overleden, de weduwe van Henri Serroyen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de Sint-Niklaaskerk in (Neer)Pelt met na afloop gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.
"Gezien de extra coronamaatregelen heeft de organisatie van St.-Annekes Kermis beslist om in augustus 2020 geen kermisactiviteiten te organiseren in de feesttent langs de Venderstraat in SHLille," zo meldt de organisatie. "De traditie van deze kermisactiviteiten, die al 45 jaar bestaat, zal dus in 2020 niet kunnen doorgaan. In 2021 trachten wij weer wel de kermisactiviteiten te organiseren te weten van dinsdag 17 augustus tot en met 19 augustus 2021." 

Het blijft een mooie vlinder

Woensdag 8 juli 2020
Puur natuur
Pelt - Het blijft een mooie vlinderZoomMarcella Stappers zag hem gisteren in haar tuin: een koninginnenpage. Zijn vleugels tonen een mozaïek van gele en zwarte lijnen en vlakken. Een prachtige vlinder! 

Coronacrisis: nu kleurencodes

Woensdag 8 juli 2020
Pelt - Coronacrisis: nu kleurencodesZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Nachtzwaluwen geringd

Woensdag 8 juli 2020
Puur natuur
Pelt - Nachtzwaluwen geringdZoomIn het Hageven zijn gisteren jonge nachtzwaluwen geringd. Dat mag heel gewoon klinken, maar het is vrij uitzonderlijk. In het Hageven is de nachtzwaluw een reguliere maar eerder schaarse broedvogel. "Met twee tot soms vijf broedparen zijn ze er toch wel jaarlijks aanwezig en kunnen de territoria via de geijkte broedvogelkartering wel in kaart gebracht worden," zegt Patrick Schuurmans van Natuurpunt Neerpelt. "Uitzonderlijk - want (…) Het hele nieuwsbericht
Nu de maatregelen in het kader van de coronacrisis overal versoepeld worden, past ook Limburg.net de toegangsregeling tot de recyclageparken aan. Vanaf dinsdag 14 juli vervalt de regel van één bezoek per 7 dagen. Bezoekers krijgen opnieuw onbeperkt toegang tot de recyclageparken. Het aantal voertuigen dat tegelijk wordt toegelaten op een recyclagepark blijft wel beperkt om de richtlijnen rond social distancing te kunnen respecteren.
Wie files aan de recyclageparken wil vermijden kan (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Kalender provinciaal voetballend PeltDe eerste twee speeldagen van de Provinciale Pelterploegen:
Eerste speeldag: 5/6 september: Herkol-Juve Hasselt; Grote Heide-Reppel; Lindel-Hoeven - Park Houthalen; Kadijk-Exc. Hamont; Ham United-Sparta Lille. Tweede speeldag: 12/13 september:choonbeek Beverst-Herkol; Leopoldsburg-Grote Heide; FC Hechtel - Lindel-Hoeven;FC Opitter-Kadijk; Sparta Lille-SLW Maaseik.

Veel regenbuien

Woensdag 8 juli 2020
Weerbericht
Pelt - Veel regenbuienEen golvende storing schuift over onze streken en zal de volgende 48 uur het weerbeeld bepalen. Door de grote afwezigheid van de zon blijven de maxima ondermaats. In het weekend stijgt de luchtdruk en volgt er een merkbare weersverbetering met vooral meer zon, al zijn de temperaturen nog eerder aan de koele kant. Na het weekend wordt het warmer. 
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber weer. Perioden met regen wisselen af met drogere perioden en de zon is de grote afwezige. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Zilver voor William Peters op EK QuadratlonZoomHet was ons even ontgaan maar Achelaar William Peters (27) van de Neerpeltse Watersport Club NWC is in het Hongaarse Kaposvar vice-Europees kampioen geworden in de quadrathlon. Deze combinatie van lopen, kajakken, fietsen en zwemmen is een erg veeleisende sport. “Tijdens de lockdown heb ik mijn conditie vooral onderhouden door te fietsen en aan een koord te zwemmen in mijn zwemvijver”, aldus Peters.
Pelt - Esperanza opent tegen Berlaar-HeikantEsperanza Pelt opent de competitie met een verplaatsing naar Berlaar-Heikant. Op speeldag 2 ontvangt de club Termien en op speeldag 3 moet Esperanza naar KVK Beringen.
Door de coronacrisis en de lockdown is er opnieuw een grote vraag naar woningen met een tuintje in Limburg. Zowel huurders als kopers zijn er naar op zoek. Dat blijkt uit een kleine rondvraag bij Limburgse immokantoren. (Radio 2)

Nieuwe vennootschap: Triks

Dinsdag 7 juli 2020
De besloten vennootschap Engcode uit Houthalen-Helchteren en de besloten vennootschap Techrise uit Pelt hebben de besloten vennootschap Triks opgericht met zetel aan de Donderslagweg in Houthalen-Hechteren. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 4.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van machinebesturing en computerconsultancy-activiteiten.

Irene Baens overleden

Dinsdag 7 juli 2020
Gisteren is de uit Hamont afkomstige Irene Baens overleden, de echtgenote van Emiel Stalmans. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in funerarium Severens in Overpelt. Rouwadres: fam. Stalmans-Baens Turfheidestraat 26, 3910 Pelt.
Pelt - Fietsster (47) gewond bij verkeersongevalTer hoogte van de rotonde aan de Fabrieksstraat in Pelt werd een 47-jarige fietsster uit Lommel vanmiddag aangereden door een auto, bestuurd door een man uit Hamont. De vrouw werd daarbij licht gewond.

Subsidies voor toerisme

Dinsdag 7 juli 2020
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert 258.000 euro in aanpassingswerken in 17 erkende jeugdverblijven in Limburg. Concreet gaat het om noodzakelijke moderniserings- en brandveiligheidswerken, maar daarnaast kregen ook kindvriendelijke investeringen een financiële stimulans.  Met die gerichte investeringen kunnen de uitbaters van jeugdverblijven inzetten op onder meer kindvriendelijkheid, en hun verblijf ook moderner en brandveiliger maken.
Ontmoetingshuis De Tris (…) Het hele nieuwsbericht

Nen eenbrèker

Maandag 6 juli 2020
Pelter Hükske
Pelt - Nen eenbrèkerZoomTwee oudere nonnekes, al heel hun leven vriendinnen, delen samen een grote kamer in een serviceflat in het klooster. Tot er op een avond … iets gebeurt! Luister...
En vertel dit verder, maar dan in ons sappig dialect van Pelt. Of – als je niet van Pelt bent – in je eigen dialect natuurlijk!
Houd je gezond en tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)
Grensgevallen
De Technische Universiteit Eindhoven discrimineert mannen met het "vrijwel absolute voorrangsbeleid" voor vrouwen dat bij vacatures gehanteerd wordt. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens beslist, een Nederlands adviesorgaan dat de discriminatie moet tegengaan. Sinds dat voorrangsbeleid in 2019 bij de TU'E werd ingevoerd met het doel meer vrouwelijke wetenschappers aan te trekken, werden er 48 aangenomen. 

Dit najaar film over de Teuten

Zaterdag 4 juli 2020
Pelt - Dit najaar film over de TeutenZoomHet moest er toch ooit van komen... een film over de Teuten! En dit najaar is het zover... Vanaf eind oktober kan u in Noord-Limburg in alle cinemazalen gaan kijken naar 'Gelukzoekers' van Ronny en Relinde Buteneers. Het is een lokale docufilm geworden over het reilen en zeilen van de rondreizende teuten in de grensstreek. In deze film spelen o.a.Beau en Sep mee, 13 en 9 jaar oud en de kids van Vital Dufour. Voorlopig moeten we het nog met bijgevoegde screenshot doen, later hopen we iets meer te kunnen laten zien...

De vuile was in Nieuwpoort

Zaterdag 4 juli 2020
Pelt - De vuile was in NieuwpoortZoomDe drie koningen hadden vandaag in Nieuwpoort een afspraak met de sp.a-voorzitter.
Pelt - Bocht Rushmore door de ogen van FobieZoomDe Amerikaanse president Donald Trump bracht vrijdag een bezoek aan Mount Rushmore, het monument waar vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouden in de rotsen. De sociale afstandsregels werden er niet gerespecteerd door het publiek en de meeste mensen droegen geen mondmasker. (Cartoon: Fobie)
Pelt - De jaarlijkse vlindertelling start vandaagZoomHet is weer zover, Natuurpunt organiseert weer de jaarlijkse vlindertelling. Om mee te doen is 1 keer exact 5 minuten tellen al voldoende. Maar het is voor het onderzoek nóg interessanter als je meerdere keren telt. Je kan meetellen van 4 tot 26 juli. Meer info via deze link. (foto Bart Liesenborgs)

Wies Stuyck overleden

Zaterdag 4 juli 2020
Pelt - Wies Stuyck overledenIn WZC Immaculata is gisteren Wies Stuyck overleden, de weduwe van Martin Notelaers. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (17.4518.16 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Somber weekend

Zaterdag 4 juli 2020
Weerbericht
Pelt - Somber weekendEen storing schuift tijdens het weekend over onze streken met vooral veel wolken en wat beperkte neerslag. Zaterdag krijgen we het warmtefront en zondag het koufront. Na het weekend kan het hoog der Azoren stilaan het weer in onze streken bepalen. Het wordt droger en er is meer zon, al wordt het nog niet onmiddellijk warmer.
Vandaag zorgt een warmtefront voor veel wolken en van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Na de middag is het meestal droog, maar opklaringen worden er (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Een corona-editie van ZonnelandZoomUitgeverij Averbode lanceert deze zomer een speciale editie van zijn bekende kindertijdschrift "Zonneland" om 10- tot 12-jarigen af te helpen van hun corona-angst. (Cartoon: Fobie)

Auto in berm: vrouw gewond

Vrijdag 3 juli 2020
Pelt - Auto in berm: vrouw gewondAan het kruispunt van de Europalaan en de Fabrieksstraat belandde deze voormiddag een auto na een uitwijkmanoeuvre voor een ander voertuig in de berm. De bestuurster raakte daarbij gewond.

Mia Franssen overleden

Vrijdag 3 juli 2020
Pelt - Mia Franssen overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is vandaag de uit Neerpelt afkomstige Mia Franssen overleden, de weduwe van André Voets. Ze was 81 jaar. De crematie en de uitvaartdienst vinden plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Cirque du Soleil werkt aan doorstartZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
De fakkeltocht die IJD-jongerenwerking van het bisdom jaarlijks organiseert bij het begin van de advent vindt dit jaar in Overpelt plaats. Voor dit evenement worden een duizendtal jongeren uit heel Limburg verwacht.

Nieuw: Mortelmans Dranken

Donderdag 2 juli 2020
Marc Mortelmans uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Mortelmans Dranken opgericht met zetel in Boseind in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een drankenhal en de verkoop van relatiegeschenken, speelgoed, snacks, broodjes, roomijs- en andere diepvriesproducten.  

Pelterhof failliet

Donderdag 2 juli 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van Pelterhof in Pelt. Schuldvorderingen moeten voor 2 augustus ingediend worden bij curator mr. Geeraert..
Om het comfort en de veiligheid op fietssnelweg F74 te verhogen, wordt er ter hoogte van de kruising met de Grote Baan in Helchteren-Noord een tijdelijke fietsbrug gebouwd. Hoe die eruit zal zien, kan jij mee bepalen. Vul snel de enquête in!  
In een onderzoek van de computer crime unit van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg werd op 26 juni samen met de Nederlandse politie nabij Amsterdam een huiszoeking uitgevoerd in de woning van een 22-jarige Nederlandse IT-student, K. B.. De verdachte gebruikte een database met onder meer 2,5 miljoen Belgische en 4,5 miljoen Nederlandse e-mailadressen met het bijbehorende wachtwoord, mogelijk verkregen uit een eerdere hacking. Deze database werd vervolgens door de verdachte gebruikt voor verdere (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds gisteren geldt er aan de autokeuring in Hechtel-Eksel een parkeer- en stilstandverbod langs beide zijden van de Eindhovensebaan. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om de veiligheid te garanderen. Sinds de heropening van het keuringsstation ontstaan er dagelijks lange wachtrijen van automobilisten waardoor de verkeersveiligheid in het gedrang komt.

Daar zijn de koopjes...

Donderdag 2 juli 2020
Dit jaar begint de solden pas op 1 augustus maar de strijd om de koopjes is er niet minder om. Officieel is gisteren de sperperiode begonnen. Je mag dan als handelaar geen solden geven maar wel aan koppelverkoop doen. Maar dat verschil wordt dit jaar heel klein. Overal duiken flinke kortingen op, zowel online als in de winkelstraten.
Eerder waarschuwde RetailDetail-oprichter Jorg Snoeck er al voor dat het uitstellen van de soldenperiode na de lockdown net voor een extra groot kortingsopbod zou (…) Het hele nieuwsbericht

Tony Cinti vervangt Andrade

Donderdag 2 juli 2020
Pelt - Tony Cinti vervangt AndradeDe 25-jarige Tony Cinti van eersteprovincialer Maasmechelen vervangt bij Esperanza Bruno Andrade die naar de trainersstraf van Willem II trekt. Cinti heeft een contract van één jaar getekend.

Ondertussen, op Zaventem...

Woensdag 1 juli 2020
Pelt - Ondertussen, op Zaventem...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
In 1990 telde Limburg 745.034 inwoners. Dertig jaar later is de Limburgse bevolking toegenomen met 17,8%, tot 877.370 inwoners. In dezelfde periode van drie decennia nam de bevolking in heel Vlaanderen minder sterk toe (+15,5%). Het verschil in bevolkingsgroei tussen Limburg en heel Vlaanderen deed zich vooral voor in het decennium 1990-2000: in die periode nam de Limburgse bevolking al toe met 6,2%, de Vlaamse bevolking slechts met 3,5%. Tussen 1990 en 2020 nam de bevolking in een vijftal Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 18.000 op wachtlijsten sociale woningZoomEr zijn nog steeds veel mensen die op de wachtlijst staan voor een sociale woning. Dat blijkt uit cijfers die de partij Groen opvroeg. Eind 2019 waren dat in Limburg iets meer dan 18.000 mensen. Een lichte daling vergeleken met het jaar ervoor, maar heel wat meer dan in 2011.

33.076 inwoners

Woensdag 1 juli 2020
De bevolking van Pelt blijft toenemen. Momenteel telt de gemeente 33.076 inwoners. Vorig jaar waren er 296 geboorten en 297 sterfgevallen.
Bosgroep Limburg start met een herstelplan voor de vele afgestorven fijnsparbossen. Alleen al in 2019 werd 119 hectare door de letterzetter aangetast fijnsparbos bij de Bosgroep aangemeld.
De bedoeling is om de getroffen bossen van vele kleine privé-eigenaars te bundelen en dan op een kosten-efficiënte manier er voor te zorgen dat er snel een nieuw gezond bos groeit.
Hoe belangrijk bossen zijn voor ons welzijn, bleek nogmaals duidelijk in deze tijden van corona. Niet alle (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Limburgse bevolking steeds diverserZoomIn 2019 heeft 28,1% van de Limburgse bevolking een niet-Belgische herkomst. Dat is vijf procentpunten meer dan een decennium eerder. Het percentage inwoners met een niet-Belgische herkomst steeg tussen 2009 en 2019 van 23,1% naar 28,1% onder de Limburgse bevolking. In Vlaanderen groeide het aandeel van de bevolking met een niet-Belgische herkomst in dezelfde periode van 15,3% tot 22,3%. De stijging in Limburg heeft meer te maken met een toename van mensen uit niet-EU-landen (van 9,0% naar 12,4%) dan van (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna 700 laadpalen in Limburg

Woensdag 1 juli 2020
Pelt - Bijna 700 laadpalen in LimburgZoomLimburg telt momenteel al bijna 700 laadpunten voor elektrische voertuigen. Hasselt is veruit koploper: er staan er 127. In Genk zijn er 49 laadpalen. Sint-Truiden (41), Tongeren (36), Lommel (30), Bilzen (30), Maasmechelen (28), Houthalen-Helchteren (25), Heusden-Zolder (24) en Beringen (22) vervolledigen de top tien. Opvallend in dit lijstje: Beringen komt pas op de tiende plaats (terwijl het na Hasselt en Genk komt qua inwonersaantal) en Tongeren staat knap vierde (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir gaat het jachtverbod dat geldt in het wolvengebied met twee maanden verlengen. Het verbod liep normaal eind juni af, maar nu Noëlla vier welpen op de wereld gezet heeft, wil de minister het verbod doortrekken tot 31 augustus. Ze heeft via Natuur en Bos een akkoord met Defensie afgesloten om de maximale bescherming van de roedel te waarborgen.
“De Daltons van Bosland zijn nog klein en weinig mobiel. Daarom is een maximale bescherming van het (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt