Het overige nieuws

Henri Heylen overleden

Woensdag 31 januari 2024
Genk - Henri Heylen overledenIn Diepenbeek is vandaag Henri Heylen overleden. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid heeft een besloten karakter.
Genk - De directeur is de winnaar van de koers!ZoomVandaag, 31 januari, vierden we de nationale dag van de schooldirecteur. Want vandaag was de directeur de winnaar van de koers. Dagelijks leveren zij heel wat inspanningen om van hun school een plaats te maken waar leerlingen en studenten zich volop kunnen ontwikkelen en waar het personeelsteam zich thuis voelt. Zéker bijzondere dank voor hun inzet, het doorzettingsvermogen en de flexibiliteit om in deze onrustige wereld, waar slechte berichten en indringende beelden het nieuws domineren, werk te (…) Het hele nieuwsbericht
De directeur is de winnaar van de koers!
Zoom

Marie-Thérèse Mathijs overleden

Woensdag 31 januari 2024
Genk - Marie-Thérèse Mathijs overledenZondag is in Sint-Truiden Marie-Thérèse Mathijs overleden, de weduwe van Trudo Peeters. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.
Het is maar dat je 't weet
"Hoger opgeleiden worden gemiddeld vijf jaar ouder en leven bovendien veertien jaar langer in goede gezondheid dan lager opgeleiden." (MT/Sprout)

Boerenprotest aan het Klaverblad

Dinsdag 30 januari 2024
Donderdag 1 februari zal er een actie zijn van de boeren op het Klaverblad in Lummen. Er zullen vier colonnes vertrekken tijdens de ochtendspits. De boeren verzamelen vanaf 6u aan Floralux in Ham, de kerk van Zwartberg, de douane in Bekkevoort en Ikea Hasselt om dan naar Lummen te rijden. Je kunt dus best de omgeving vermijden...

Ondertussen, in Denemarken...

Dinsdag 30 januari 2024
De visie van Fobie
Genk - Ondertussen, in Denemarken...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Guido Houttekier overleden

Dinsdag 30 januari 2024
Genk - Guido Houttekier overledenGisteren is Guido Houttekier overleden, de echtgenoot van Tinneke Olaerts. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre.

Germaine Wissels overleden

Dinsdag 30 januari 2024
Genk - Germaine Wissels overledenVrijdag is Germaine Wissels overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Gustaaf Schreurs. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre.
Morgenavond speelt KRC tegen OH Leuven. De selectie: Vandevoordt, Van Crombrugge, Chambaere, El Ouahdi, Sadick, Cuesta, McKenzie, Kongolo, Sobol, Galarza, Hrosovsky, Ait El Hadj, Oyen, Paintsil, Sor, Arokodare, Zeqiri, Bonsu Baah, Fadera, Akpan, Karetsas, Claes, Nkuba(?).

Dertiger geinterneerd voor slagen

Dinsdag 30 januari 2024
Genk - Dertiger geinterneerd voor slagenDe rechter heeft de internering bevolen van een dertiger uit Genk omdat hij zware slagen toebracht aan twee politieagenten. Aan de betrokken agenten moet hij respectievelijk 1.320 euro en 2.252 euro schadevergoeding betalen. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
In de Klapstraat in Zonhoven is een 69-jarige fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisternamiddag.

Minderjarige scooterrijder gewond

Dinsdag 30 januari 2024
Genk - Minderjarige scooterrijder gewondOp het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Taunusweg botsten deze namiddag rond 14.25 uur een auto en een minderjarige scooterrijder uit Lanaken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Hogere temperaturen houden aan

Dinsdag 30 januari 2024
Weerbericht
Genk - Hogere temperaturen houden aanTussen een uitgestrekt hogedrukgebied over het zuiden van Europa en depressies in het noorden worden storingen onder verzwakte vorm over onze regio's gestuurd. Het zijn vooral de wolken die het weerbeeld domineren en af en toe valt een weinig neerslag. De temperaturen blijven wel hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en hier en daar is een spatje motregen mogelijk. Af en toe is er ook een streepje zon, al zijn de wolken wel steeds in de meerderheid. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht

Hacking Limburg.net: wees waakzaam

Dinsdag 30 januari 2024
Genk - Hacking Limburg.net: wees waakzaamAfvalintercommunale Limburg.net gaat meer dan 280.000 brieven sturen naar klanten die persoonlijk getroffen zijn bij de cyberaanval half december. 61 personen die in schuldbemiddeling zaten, werden al gecontacteerd. Daarnaast roept Limburg.net op tot waakzaamheid.
Een gedetailleerde lijst maken van alle gestolen data per individu blijkt niet aangewezen, zegt de intercommunale. De Vlaamse Toezichtcommissie raadt dat uitdrukkelijk af. Limburg.net wacht de officiële richtlijn hieromtrent af. Enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Waar men gaat langs Vlaamse wegen...Zoom...komt men vaak tractoren tegen. (Cartoon Fobie)

Rina Bancken overleden

Dinsdag 30 januari 2024
Genk - Rina Bancken overledenZondag is Rina Bancken overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Jean Wans. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).
Genk - Opdekamp (E. Termien) naar ASV GeelToon Opdekamp(25), middenvelder van Eendracht Termien, zal komend seizoen de kleuren van ASV Geel verdedigen. Wieto Claes, kapitein van Hades, maakt de overstap naar Eendracht Termien.

Hugo Moors overleden

Dinsdag 30 januari 2024
Genk - Hugo Moors overledenOp 25 januari is Hugo Moors overleden, de echtgenoot van Paula Martens. Hij was 89 jaar en oud-leerkracht van het Sint-Jan Berchmanscollege. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Inbraak in flat in Diepenbeek

Maandag 29 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is er een inbraak vastgesteld in een appartement aan de Nieuwstraat in Diepenbeek. Om binnen te geraken had(den) de dader(s) een raam opengebroken.
Genk - Huismus meest getelde vogel in LimburgZoomHet grote vogeltelweekend is weer achter de rug. Tijdens de 21ste editie van Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden, volgens de voorlopige cijfers, 46.164 enthousiaste deelnemers verspreid over Vlaanderen hun tuinvogels. Er werden 724.776 vogels geteld in 32.855 tuinen. Gemiddeld zagen de vogeltellers 22 vogels van 7 soorten per tuin, dat is iets minder dan vorig jaar. De top 3 is: huismus, koolmees en kauw. In de provincie Limburg werden door 4202 tellers in 2758 tuinen 91.406 vogels geteld. Met (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Genk heeft akkoord over Nkuba

Maandag 29 januari 2024
KRC Genk heeft met Sporting Charleroi een akkoord bereikt over de transfer van de 22-jarige rechtsachter Ken Nkuba. Hij moet de vervanger worden van Daniel Munoz. Ken Nkuba tekent een contract tot 2028. De rechtsachter maakt na 61 wedstrijden in zwart-wit de overstap. Hij scoorde er 5 keer en gaf 7 assists.

Vrouwen lezen meer dan mannen

Maandag 29 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vrouwen lezen meer dan mannen. Dat blijkt uit een enquête van Statbel, het Belgische statistiekbureau. 67% van de vrouwen had minstens één boek gelezen, tegenover 52% van de mannen. Vrouwen zijn ook grotere lezers in termen van volume: 24% heeft in een jaar tijd minstens 10 boeken gelezen, tegenover 15% van de mannen. Wat betreft de totale bevolking behoort 60% tot de categorie van de lezers en 19% tot lezers van minstens 10 boeken.

Jozef Kaniewski overleden

Maandag 29 januari 2024
Genk - Jozef Kaniewski overledenVandaag is Jozef Kaniewski overleden, de echtgenoot van Jacqueline Driesen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Gaston Lambrechts overleden

Maandag 29 januari 2024
Genk - Gaston Lambrechts overledenZaterdag is Gaston Lambrechts overleden, de echtenoot van Monika Mohr. Hij was 71 jaar en afkomstig uit Zonhoven. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Maria Mraz overleden

Maandag 29 januari 2024
Genk - Maria Mraz overledenOp 25 januari is Maria Mraz overleden. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Eisden.
Genk - Zaalvoetbal:  Meeuwen S. - Sport. Genk 4-2In derdeprovinciale C van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen S. met 4-2 gewonnen van Sport.Genk. ZVK Meeuwen S. staat derde in de stand, Sport.Genk zevende.

Marcel Bergmans overleden

Maandag 29 januari 2024
Genk - Marcel Bergmans overledenOp 25 januari is Marcel Bergmans overleden. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren.

Volleybal: Genk - Stavelot 3-0

Maandag 29 januari 2024
Genk - Volleybal: Genk - Stavelot 3-0In nationale 3D (dames) van het volleybal heeft leider KVC Lensonline Genk met 3-0 gewonnen van rode lantaarn Stavelot.
Genk - Volleybal: Roeselare - LVL Genk 3-0In Liga nationaal (dames) van het volleybal heeft LVL Genk met 3-0 verloren van Bevo Roeselare, de vierde in de stand. LVL staat tiende.

Nieuwe lijst met knelpuntberoepen

Maandag 29 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - Nieuwe lijst met knelpuntberoepenDe VDAB heeft vanmorgen de nieuwe lijst met knelpuntberoepen bekendgemaakt. Dat betekent dat werkzoekenden deze opleidingen gratis kunnen volgen. Ze behouden hun uitkering, en de VDAB komt tussen in de onkosten voor vervoer en kinderopvang. De lijst telt 40 pagina's, met een inleiding van acht pagina's. Knelpuntberoepen

Volleybal: Genk - Esneux 3-0

Zondag 28 januari 2024
Genk - Volleybal: Genk - Esneux 3-0In nationale 2A mannan van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk, Esneux, de derde in de stand, geklopt met 3-0. KVC LensOnline Genk voert de rangschikking aan.

Damesvoetbal: Bosdam - Genk C 5-2

Zondag 28 januari 2024
Genk - Damesvoetbal: Bosdam - Genk C 5-2In interprovinciale heeft Genk C met 5-2 verloren van Bosdam Beveren. Aan de rust leidde Genk C met 1-2. Govaerts en Koziel scoorden voor Genk.

Damesvoetbal: Genk B - Gent B 2-1

Zondag 28 januari 2024
Genk - Damesvoetbal: Genk B - Gent B 2-1In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 2-1 gewonnen van Gent B. De ruststand was 1-1. Paepen en Tachelet maakten de Genkse doelpunten.
Genk - Umitspor - Future Winterslag A 2-1
Future Winterslag A heeft met 2-1 verloren van leider Umitspor Maasmechelen. Future Winterslag staat vierde in de stand.

Inbraak in Hoevenzavel

Zondag 28 januari 2024
Genk - Inbraak in HoevenzavelIn Hoevenzavel is de voorbije nacht ingebroken in een appartement. De buit bestaat uit geld en juwelen.

12 doelpunten voor STA Genk

Zondag 28 januari 2024
Genk - 12 doelpunten voor STA GenkIn Vierde Provinciale heeft STA Genk met 12-0 (!) gewonnen van Lanklaar VV.

Genk VV B wint bij Vroenhoven

Zondag 28 januari 2024
Genk - Genk VV B wint bij VroenhovenGenk VV B is bij Vroenhoven VV gaan winnen met 3-4.

Genk VV A speelt gelijk

Zondag 28 januari 2024
Genk - Genk VV A speelt gelijkIn Derde Provinciale is Genk VV A thuis tegen E. Mechelen a/d Maas B niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Verlies voor Bokrijk Sport

Zondag 28 januari 2024
Genk - Verlies voor Bokrijk SportIn vierdeprovinciale is Bokrijk Sport bij Uikhoven gaan verliezen met 7-1.

Eendracht Termien wint van Geel

Zondag 28 januari 2024
Genk - Eendracht Termien wint van GeelEendracht Termien heeft vanmiddag met 3-0 gewonnen van ASV Geel. Opdekamp, Carvalho en Dauwe maakten de doelpunten. Termien heeft nu drie punten voorsprong in het klassement omdat achtervolger Berg en Dal nioet verder geraakte dan een gelijkspel.

Woninginbraak in As

Zondag 28 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In As is een inbtaak gepleegd in een woning aan de Berkenlaan. Er is geld gestolen. De inbraak is vrijdagavond vastgesteld.
Genk - Vogeltelweekend met liedjes over vogelsZoomNatuurpunt vraagt om dit weekend de tuinvogels te tellen. Een kwartier buiten de vogels tellen die je in je tuin ziet en/of hoort. Zoals deze staartmees. Het kan vandaag nog! André Grosemans zorgde voor een playlist op Spotify met liedjes die uitsluitend over vogels gaan. Anderhalf uur lang! (Foto Marcella Stappers)

Park wint bij Bregel Sport

Zaterdag 27 januari 2024
Genk - Park wint bij Bregel SportPark Houthalen is bij Bregel Sport gaan winnen met 2-3.

KVK Beringen wint van Turkse Rangers

Zaterdag 27 januari 2024
Genk - KVK Beringen wint van Turkse RangersKVK Beringen heeft vanavond met 3-2 gewonnen van Turkse Rangers Waterschei.

OLS op 7 juli in Doenrade

Zaterdag 27 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - OLS op 7 juli in DoenradeHet Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) zal op 7 juli uiteindelijk plaatsvinden in Doenrade. Dat hebben de organiserende schutterijen uit Beekdaelen besloten. De afgelopen tijd zijn meerdere terreinen onderzocht. Die moeten aan veel voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en bereikbaarheid. De landerijen aan de Vielderweg en Clouserweg in Doenrade zijn volgens het bestuur het meest geschikt. Aan het OLS nemen naast Nederlands-Limburgse ook Belgisch-Limburgse buksschutterijen deel.

Jan Martens overleden

Zaterdag 27 januari 2024
Genk - Jan Martens overledenGisteren is Jan Martens (90) overleden, de wedwunaar van de in 2022 gestorven Mina Saenen. Hij woonde in Genk en was afkomstig uit As. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Glyfosaat: Monsanto veroordeeld

Zaterdag 27 januari 2024
Zomaar even tussendoor
Een rechtbank in de VS heeft het chemiebedrijf Monsanto, een dochter van de Duitse groep Bayer, veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 2,25 miljard dollar aan een man die het bedrijf had aangeklaagd omdat het gebruik van de onkruidverdelger Roundup bij hem kanker van het lymfestelsel zou hebben veroorzaakt. In Roundup is glyfosaat het actieve ingrediënt. Het product mag in ons land vrij door professionelen - zoals landbouwers - gebruikt worden. Bayer betwist de schadelijkheid van glyfosaat en gaat in beroep tegen het vonnis.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Gsm-gebruik aan het stuur: rijbewijs kwijtZoomWie zijn gsm of om het even welk ander mobiel apparaat-met-scherm hanteert terwijl hij een motorvoertuig bestuurt zal vanaf 1 februari 2024 zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen moeten inleveren waarna ook een boete zal volgen. Dat meldt het parket Limburg vanmorgen. Het wil met die maatregel "een duidelijk signaal geven en bijdragen aan veilig verkeer.” 
Afleiding door GSM-gebruik achter het stuur is één van de killers in het verkeer, aldus het parket. "Volgens studies is er in 8% van de dodelijke ongevallen sprake van GSM-gebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat 50 doden en 4500 gewonden per jaar. Tijdens de voorbije jaren heeft parket Limburg samen met de politiediensten herhaaldelijk actie gevoerd tegen gsm-gebruik achter het stuur. Telkens werden grote aantallen bestuurders betrapt. Dat bevestigt ons vermoeden dat we te maken hebben met een zeer hardnekkige gewoonte en dat af en toe actie voeren niet zal volstaan om gedragsverandering te bekomen." Vandaar de nieuwe maatregel. 

Jeannot Rajweski overleden

Zaterdag 27 januari 2024
Genk - Jeannot Rajweski overledenOp 17 januari is Jeannot Rajewski overleden. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).

Marcel Lenders overleden

Zaterdag 27 januari 2024
Genk - Marcel Lenders overledenDinsdag is Marcel Lenders overleden. Hij was 73 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt maandag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Genk Ladies - WS Woluwe 8-0

Zaterdag 27 januari 2024
Genk - Genk Ladies - WS Woluwe 8-0In de Super League heeft Genk Ladies met 8-0 gewonnen van WS Woluwe. Duijsters (3), Vanzeir (2), De Meester (2) en Giuga maakten de doelpunten. Aan de rust was de stand 4-0.

Bregel-spits naar KVK Wellen

Zaterdag 27 januari 2024
Genk - Bregel-spits naar KVK WellenSpits Brants trekt de deur achter zich dicht bij Bregel Sport. Hij verkast naar KVK Wellen.

Josef Dominczak overleden

Vrijdag 26 januari 2024
Genk - Josef Dominczak overledenVandaag is Josef Dominczak overleden, de echtgenoot van Rita Goossens. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Marcel Vanhove overleden

Vrijdag 26 januari 2024
Genk - Marcel Vanhove overledenGisteren is Marcel Vanhove overleden, de echtgenoot van Paula Steegmans. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan het Sint-Jan-Baptistplein. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Inbraak in Zonhoven mislukt

Vrijdag 26 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden ondernamen een inbraakpoging in een huis aan de Kriekelstraat in Zonhoven. Die poging mislukte. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Munoz (KRC) naar Crystal Palace

Vrijdag 26 januari 2024
KRC Genk en Crystal Palace hebben een mondeling akkoord voor de overgang van rechtsachter Daniel Munoz. Hij legt vandaag medische en fysieke testen af bij de Londense club. De transfersom zou 10 miljoen euro bedragen.
De Vlaamse ministers Lydia Peeters en Zuhal Demir hebben vandaag de plannen voor de tunnels in Houthalen-Helchteren meegedeeld aan de Vlaamse Regering. De plannen maken deel uit van het voorontwerp projectbesluit – fase 1 van Complex Project Noord-Zuid Limburg. Met de mededeling aan de Vlaamse Regering kan vandaag ook de adviesronde van start gaan. Daarna worden de plannen opnieuw voorgelegd aan de Vlaamse Regering ter goedkeuring. Vervolgens kan het brede publiek reageren tijdens een openbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Verder leven zonder autosnufjes

Vrijdag 26 januari 2024
Tribunaliteiten
Genk - Verder leven zonder autosnufjes“En monteer een rood knipperlicht onder uw auto voor het geval de wind onder de surfplank slaat”, stond dertig jaar geleden al te lezen in het tijdschrift 'Vrij Nederland'. Misschien schertsend bedoeld, maar ook een auto droomt van zelfbestuur en opties zijn voor een autoliefhebber bittere ernst. Ook voor de man die voor het Hof van Beroep van Antwerpen stond en van een autohandelaar een éénjarige specifieke tweedehands sportwagen kocht van een Japans merk, bouwjaar 2016. Mèt regensensor (…) Het hele nieuwsbericht

Angelos Oxinoudis overleden

Vrijdag 26 januari 2024
Genk - Angelos Oxinoudis overledenGisteren is Angelos Oxinoudis overleden, de weduwnaar van de in 2022 gestorven Anatoli Mpasiaridou. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Grieks Orthodoxe kerk aan de Galoppinstaat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren in Zonhoven een auto in beslag genomen. De bestuurder bleek met niets in orde: hij had geen rijbewijs, zijn auto was niet verzekerd, hij kon geen verzekerings- en keuringsbewijs voorleggen en op de wagen hingen valse kentekenplaten. Daarenboven reed hij onder invloed van drugs.

Zwaar ongeval in Diepenbeek

Donderdag 25 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de Boudewijnlaan in Diepenbeek ging vanavond een auto van de baan, belandde in de gracht en werd terug op de rijbaan gekatapulteerd. De bestuurster raakte daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

111.300 overlijdens in 2023

Donderdag 25 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - 111.300 overlijdens in 2023ZoomIn 2023 werden voorlopig ongeveer 111.300 overlijdens in België geregistreerd. Dat zijn er zowat 5.000 minder dan het voorgaande jaar, ofwel een daling met 4,3% tegenover 2022. Vergeleken met een bredere referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2018, 2019, 2021 en 2022 gaat het om een daling van 0,6%. De daling is het meest zichtbaar in het Brussels Hoofdstedelijk gewest en het Waals gewest, en wordt waargenomen bij alle leeftijdsgroepen met uitzondering van de 85-plussers. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van Stabel inzake het aantal overlijdens door alle doodsoorzaken in het jaar 2023.

'Brico staat niet te koop'

Donderdag 25 januari 2024
Bedrijfsnieuws
Genk - 'Brico staat niet te koop'Vandaag meldden diverse media dat winkelketen Brico zou te koop staan. De keten heeft onder andere vestigingen in Beringen, Pelt, Lommel, Genk en Tongeren. De vakbond BBTK heeft daarop gevraagd een bijzondere ondernemingsraad samen te roepen. "Brico staat namelijk al meer dan 10 jaar te koop. Er is echter nog nooit een serieus bod op het bedrijf gedaan. Dat is ook wat er uit de bijzondere Ondernemingsraad kwam: de directie liet ons weten dat er geen overname op de agenda stond en dat er geen (…) Het hele nieuwsbericht

Extra plasmadonoren gezocht

Donderdag 25 januari 2024
Genk - Extra plasmadonoren gezochtZoom
Het Rode Kruis heeft nood aan meer plasma. De vraag stijgt namelijk al jaren en zal bovendien nog jarenlang blijven stijgen. Zo moet er zowel dit jaar als in 2025 telkens zo’n 5 procent extra plasma ingezameld worden in Vlaanderen. Met deze gele vloeistof, die in je bloed zit, kan je immers heel wat verschillende patiënten hun leven redden. Plasmadonatie is echter nog niet zo gekend bij de Vlaming als bloeddonatie. Dit hoewel het minstens even belangrijk is, aldus Rode Kruis-Vlaanderen, dat dringend op zoek is naar extra plasmadonoren. Doneren kan in het nieuwe donorcentrum in Beringen of in Genk. Meer info via deze link.

Antonius van Rijswijk overleden

Donderdag 25 januari 2024
Gisteren is Antonius van Rijswijk overleden. Hij was 71 jaar en afkomstig uit Nijmegen (Ned.).

Priester Marcel Bussels overleden

Donderdag 25 januari 2024
Genk - Priester Marcel Bussels overledenIn Woon- en zorgcentrum Toermalien in Genk is priester Marcel 'Cel' Bussels gisteren onverwacht overleden. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Neeroeteren, waar hij op 8 augustus 1970 priester werd gewijd. Bussels was missionaris in Haïti en later pastoor in de federatie Lommel-Oost die de parochies Heide-Heuvel, Lutlommel, Lommel-Barrier en Lommel Kolonie omvat. Hij woonde in Lutlommel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 3 februari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Weg naar As in Genk.

Woninginbraak in Acacialaan

Donderdag 25 januari 2024
Genk - Woninginbraak in  AcacialaanDe voorbije nacht is ingebroken in een woning aan de Acacialaan. Er is geld gestolen.

Shari Van Belle verlaat Genk Ladies

Donderdag 25 januari 2024
Genk - Shari Van Belle verlaat Genk LadiesRed Flame Shari Van Belle trekt de deur achter zich dicht bij Genk Ladies. Zij zal de kleuren van Standard Femina verdedigen.

Marie-Rose Bauvois overleden

Donderdag 25 januari 2024
Genk - Marie-Rose Bauvois overledenDinsdag is Marie-Rose Bauvois overleden, de echtgenote van Maurice Bos. Zij was 69 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Jeanne Roggen overleden

Woensdag 24 januari 2024
Genk - Jeanne Roggen overledenGisteren is Jeanne Roggen overleden, de weduwe van de in 1989 gestorven Robert Thijs. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Pietrina Pala overleden

Woensdag 24 januari 2024
Genk - Pietrina Pala overledenMaandag is Pietrina Pala overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Angelo Pinna. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan het Kerkplein in Zwartberg. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jetje Joachims overleden

Woensdag 24 januari 2024
Genk - Jetje Joachims overledenMaandag is Jetje Joachims overleden, de weduwe van Jacques Kellens. Zij was 84 jaar. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Frietketel in brand

Woensdag 24 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond vatte een frietketel vuur in de garage van een appartementsgebouw aan de Steenweg in As. De schade bleef beperkt.

Danielle Kekus overleden

Woensdag 24 januari 2024
Genk - Danielle Kekus overledenOp 19 januari overleed Danielle Kekus. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Appartementsbrand in Diepenbeek

Dinsdag 23 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Volksstraat in Diepenbeek brak deze namiddag rond 15 uur brand uit. Er is veel rookschade. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Wisselvallig weer

Dinsdag 23 januari 2024
Weerbericht
Genk - Wisselvallig weerLangs de noordelijke flank van een hogedrukgebied met kern over Spanje trekken nog enkele regenzones over streken. Ze zijn echter niet zo heel actief, waarbij er dan ook geen grote neerslaghoeveelheden worden verwacht. Op het einde van de week bouwt het hogedrukgebied wat meer op naar het noorden en op de langere termijn overheersen droge condities. Er wordt aanhoudend zachte lucht aangevoerd, al is het zaterdag even wat kouder. Vandaag maken opklaringen in de namiddag plaats voor zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Limburg.net (2): klachten tegen Limburg.netVerschillende gedupeerden hebben een klacht ingediend tegen Limburg.net wegens mogelijke inbreuken op de wet inzake de bescherming van natuurlijke personen met bescherming tot de verwerking ven persoonsgegevens. Het onderzoek naar de totaliteit van deze feiten zal worden gevoerd door de Computer Crime Unit van de federale gerechtelijke politie te Limburg.
Dat meldt het parket Limburg, dat ook zijn bezorgdheid over het downloaden van gestolen informaticagegevens wil uiten.
"Enerzijds kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Limburg.net: 'Vragen worden beantwoord'Na de grootschalige cyberaanval die enkele weken geleden aan het licht kwam heeft Limburg.net vandaag contact opgenomen met de specialisten van het Cyber Response Team van de Vlaamse overheid, en is er permanent overleg met de Gegevensbeschermingsautoriteiten. Limburg.net verleent ook zijn volledig medewerking aan de gerechtelijke instanties in het verdere onderzoek. 
Hans Roggen, woordvoerder van Limburg.net licht toe: “We erkennen de ernst van de gegevensdiefstal en begrijpen de (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Lindebosstraat

Dinsdag 23 januari 2024
Genk - Woninginbraak in LindebosstraatGisterenavond is een inbraak in een woning aan de Lindebosstraat vastgesteld. Inbrekers gingen er aan de haal met juwelen en enkele handtassen.

Vrouw (54) gewond bij aanrijding

Dinsdag 23 januari 2024
Een 54-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de André Dumontlaan in As. Het ongeval gebeurde vanochtend.

ECRU zoekt een Erfgoedcoördinator

Dinsdag 23 januari 2024
Genk - ECRU zoekt een ErfgoedcoördinatorProjectvereniging ECRU is een samenwerkingsverband en overlegplatform over cultuur en cultureel erfgoed in de gemeenten As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Maasmechelen. ECRU wordt gesubsidieerd door de 7 deelnemende gemeenten en, op Vlaams niveau, binnen het cultureel erfgoeddecreet en het bovenlokaal cultuurdecreet. Heb jij een passie voor Limburgs (mijn)erfgoed? Dan is dit je kans. Info via deze link.

Irina Rembeza overleden

Dinsdag 23 januari 2024
Genk - Irina Rembeza overledenZaterdag is Irina Rembeza overleden. Zij was 59 jaar.

Leve de Limburgse vlaai!

Maandag 22 januari 2024
Genk - Leve de Limburgse vlaai!ZoomVandaag werd de Limburgse vlaai officieel erkend als streekproduct. De ministers van landbouw van België en Nederland namen vandaag immers het certificaat waarmee de Europese Commissie de Limburgse vlaai als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) erkent, in ontvangst. 
Doorheen de jaren baande de Limburgse vlaai zich een weg van kermissen naar huiskamers. In 1878 beschrijft de Nederlandse auteur Jacobus Craandijk "een Limburgsche eigenaardigheid" die "vlaai" wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Marie Neyens overleden

Maandag 22 januari 2024
Genk - Jean Marie Neyens overledenZaterdag is Jean Marie Neyens overleden, de echtgenoot van Yolande Meykens. Hij was 69 jaar. De asverspreiding vindt vrijdag (14 uur) plaats op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begroeting: donderdag (17.30-18 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Tonny Panis overleden

Maandag 22 januari 2024
Genk - Tonny Panis overledenGisteren is Tonny Panis overleden, de weduwnaar van Maddy Panis. Hij was 79 jaar. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Gerardo Arteaga verlaat KRC Genk

Maandag 22 januari 2024
Genk - Gerardo Arteaga verlaat KRC GenkGerardo Arteaga (foto), de 25-jarige linksachter van KRC Genk, verkast naar CF Monterrey in zijn thuisland. Zijn vervanger is de 28-jarige Eduard Sobol, ex-Club Brugge, die voor de rest van het seizoen gehuurd wordt van Straatsburg.
Genk - Limburg.net bestudeert gegevensdiefstalVRT NWS maakte vandaag bekend dat er extra documenten zouden zijn gehackt door de criminele organisatie die Limburg.net hiermee voor 100.000 dollar wou afpersen. Dat meldt de afvalverwerkende organisatie.
Volgens de VRT zouden er naast de rijksregisternummers ook nog andere persoonlijke gegevens gestolen zijn, zoals leeflonen, schuldbemiddelingen en documenten van erfenissen afkomstig van rechtbanken waarbij de namen van mensen genoemd worden. Met die gegevens kunnen mensen wel degelijk in problemen (…) Het hele nieuwsbericht

Het is weer Vogeltelweekend

Maandag 22 januari 2024
Puur natuur
Genk - Het is weer VogeltelweekendZoomOp 27 en 28 januari 2024 vraagt Natuurpunt om weer vogels te tellen in je tuin of op je balkon, want dan is het Het Grote Vogeltelweekend.
Waarom tellen? Als heel veel Vlamingen exact een kwartier de tuinvogels tellen, dan krijgt Natuurpunt een massa gegevens binnen waar het mee aan de slag kan. Zo is Het Grote Vogeltelweekend het grootste burgerwetenschapsproject rond tuinvogels in Vlaanderen. En voor jezelf is het een ideaal moment om de pracht van de vogelwereld te leren kennen.
Vorig jaar bestond de top 3 uit huismus, koolmees en vink. Welke vogels halen dit jaar de top van de ranglijst? Meer info via deze link. (foto Johan Put)

Vriezen en dooien

Maandag 22 januari 2024
Vandaag gelezen
Het kan vriezen en het kan dooien...maar als je op je smoel gaat zijn ze te laat met strooien. (website Politie Maasland)

Diana Bollen overleden

Maandag 22 januari 2024
Genk - Diana Bollen overledenGisteren is Diana Bollen overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Mathieu Weyen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Paula Rooden overleden

Maandag 22 januari 2024
Genk - Paula Rooden overledenGisteren is Paula Rooden overleden, de echtgenote van Roger Van Becelaere. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: vrijdag(19-19.30 uur).

Godelieve Haex overleden

Maandag 22 januari 2024
Genk - Godelieve Haex overledenZaterdag is Godelieve Haex (85) overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Pierre Roosen. Zij woonde in Genk en was afkomstig uit Wijshagen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans in Genk.

Mathieu Verrijssen overleden

Maandag 22 januari 2024
Genk - Mathieu Verrijssen overledenVrijdag is Mathieu Verrijssen overleden, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Lily Hansen. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag 29 januari (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: vrijdag 26 januari (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborrre aan de Oostlaan.

Josette Schoovaerts overleden

Maandag 22 januari 2024
Genk - Josette Schoovaerts overledenVrijdag is Josette Schoovaerts overleden, de weduwe van Staf Houben. Zij was 85 jaar en afkomstig uit As. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.309-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Code geel voor hevige wind

Maandag 22 januari 2024
Genk - Code geel voor hevige windVandaag waait een zuidwestenwind krachtig in het binnenland en soms zeer krachtig langs de kust. De rukwinden halen 80 tot 90 km/h, of lokaal iets meer. Ook voor Limburg geeft het KMI code geel.

Leve de Romeinen!

Zondag 21 januari 2024
Vandaag gelezen
"De dodecaëder herinnert ons eraan hoe geavanceerd de Romeinen waren. Ze hadden vloerverwarming, bouwden wegen en aquaducten, vonden cement uit, hadden een functionerende postdienst, bonden boeken in, vonden de Juliaanse kalender uit, verspreidden een uniforme munteenheid over het hele rijk, waren gastvrij voor vreemdelingen, hadden een zeer ontspannen houding ten opzichte van seks en promiscuïteit, hadden een extreem goed gevoel voor humor (heb je de graffiti in Pompeii gezien?) en hadden enorm veel plezier in het circus."
(William Sitwell in The Telegraph)
Genk - Basket: Cosmo Genk - Zonhoven 104-60In tweede provinciale van het basketbal heeft Cosmo Genk Zonhoven geklopt met 104-60. Quarters: 32-13, 29-18 (61-31), 22-15 (83-46), 21-14.
Gezondheid
Genk - Voedingssupplementen en hun effectiviteitVoedingssupplementen worden de afgelopen jaren door zeer veel mensen gebruikt, aangedreven door beloften van verbeterde gezondheid en welzijn. We denken dan aan vitamines en mineralen waaronder ijzer en magnesium ressorteren. Maar, in hoeverre zijn deze supplementen echt noodzakelijk en veilig voor willekeurig gebruik?

Het belang van een gebalanceerd dieet:
Vitamines en mineralen worden vaak geadverteerd als DE sleutel tot een optimale gezondheid. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

Uitgebrande auto aangetroffen

Zondag 21 januari 2024
In een bos aan de Wolfbergstraat is vanochtend een uitgebrande auto aangetroffen. Het labo heeft een sporenonderzoek verricht.

Vrouw (39) gewond bij botsing

Zondag 21 januari 2024
Een 39-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte gewond bij een botsing tussen drie auto's op de Westerring in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 14.50 uur.
Genk - Vier gewonden bij botsing in TerboektIn Terboekt botsten gisterenavond rond 19.30 uur twee auto's: twee mannen van 21 en 47 jaar, een 54-jarige vrouw en een minderjarige jongen, allen uit Genk, raakten daarbij gewond.

Volleybal: LVL Genk - Charleroi 0-3

Zaterdag 20 januari 2024
In Liga vrouwen nationaal van het volleybal heeft LVL Genk vanavond met 0-3 verloren van Charleroi. LVL Genk staat laatste in de stand.

Volleybal: Genk - Welkenraedt 3-2

Zaterdag 20 januari 2024
In nationale 3D mannen van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk vanavond Welkenraedt geklopt met 3-2. KVC LensOnline Genk staat zesde in de stand.

Een record aan zonnepanelen in 2023

Zaterdag 20 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 hebben Vlamingen alles samen een vermogen van 1.047 MW aan zonnepanelen op hun dak gelegd. Dat is een stijging met 20 procent en een record, zo leren cijfers van de Vlaamse overheid en Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Op een jaar tijd is het vermogen aan zonne-energie in Vlaanderen met maar liefst een vijfde gegroeid.

Jean Vanrusselt overleden

Zaterdag 20 januari 2024
Genk - Jean Vanrusselt overledenGisteren is Jean Vanrusselt overleden, de echtgenoot van Gerda Timmermans. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Genk-Centrum.

6.600 merkwaardige bomen in Limburg

Zaterdag 20 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - 6.600 merkwaardige bomen in LimburgZoomDe Limburgse bomenwerkgroep heeft de afgelopen 6 jaar 6.600 merkwaardige bomen geïnventariseerd en in kaart gebracht. Met dit initiatief wil de werkgroep onder meer gemeenten informeren over het bestaan van die bomen. “Als we kunnen aantonen dat die bomen er zijn, kunnen gemeentebesturen bij een vergunningsaanvraag van een bouwproject daar vanaf het begin rekening mee houden”, zegt Jeroen Rappé van de Limburgse Bomenwerkgroep. "Ook bij openbare werken kan de lijst gebruikt worden om waardevolle bomen niet te beschadigen".

Dooi vanaf zondag

Zaterdag 20 januari 2024
Weerbericht
Genk - Dooi vanaf zondagStoringen komen vanuit het westen opzetten en maken een einde aan de winterprik. Vooral na het weekend krijgen we erg actieve storingen, die gepaard gaan met veel regen en erg strakke wind. De temperaturen gaan dan echter ook flink omhoog en komen uit in de dubbele cijfers. In de tweede helft van volgende week wordt het rustiger en droger, maar het blijft zacht. Eerst krijgen we nog wat winterweer.
Vandaag is de zon van de partij en het blijft droog. Na de middag komen er wel wat hoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Peeters overleden

Zaterdag 20 januari 2024
Genk - Paula Peeters overledenDinsdag is Paula Peeters (76) overleden. Zij woonde in Bree en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

'1.500 extra jobs op oude Ford-site'

Zaterdag 20 januari 2024
Genk - '1.500 extra jobs op oude Ford-site'De stad Genk rekent op relatief korte termijn op vijftienhonderd extra jobs op de Logistics Valley Flanders op de oude Ford-site. Nu zijn er al vijftienhonderd werknemers aan de slag in de industrie en de logistiek. De jongste jaren zijn er in de stad heel wat jobs bijgekomen. Nu zijn er al 40.000 arbeidsplaatsen, dat zijn er meer dan voor de sluiting van de Ford-fabrieken.

Vijf Jong Genkies in de selectie

Vrijdag 19 januari 2024
Morgen speelt KRC Genk thuis tegen Cercle Brugge. Met Claes, Caicedo, Adedeji-Sternberg, Kongolo en Karetsas zitten vijf Jong Genkies in de selectie.

Herman Achten overleden

Vrijdag 19 januari 2024
Genk - Herman Achten overledenGisteren is Herman Achten overleden, de echtgenoot van José Mulders. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

10.243 faillissementen in 2023

Vrijdag 19 januari 2024
Economisch nieuws
In 2023 werden 10.243 ondernemingen failliet verklaard in België. Dat is een stijging van 11% ten opzichte van 2022 (9.265 faillissementen) en het op twee na hoogste resultaat van de afgelopen tien jaar. De 5.908 faillissementen die in 2023 in het Vlaams Gewest werden opgetekend, vertegenwoordigen het hoogste totaal voor de periode 2014-2023 en overtreffen het vorige record van 5.287 in 2022. (Statbel)

Nieuwe vennootschap: OLV

Vrijdag 19 januari 2024
Davy Coenen (45) uit Genk heeft de besloten vennootschap OLV opgericht met zetel aan de Marktstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een horecazaak en traiteurdiensten.

Georges Vandebroek overleden

Vrijdag 19 januari 2024
Genk - Georges Vandebroek overledenWoensdag is Georges Vandebroek overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Jenny Reekmans. Hij was 92 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: dinsdag (19.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Paul Van Nooten overleden

Vrijdag 19 januari 2024
Op 14 januari is Paul Van Nooten overleden. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Pakenstraat in Heverlee.
Genk - Cyberaanval bij Limburg.net: 'Schade beperkt'Op 13 december had Limburg.net te maken met een cyberaanval. Limburg.net legde zelf onmiddellijk alle systemen stil. De bemande recyclageparken bleven open, met een aangepaste dienstverlening. Ook de huis-aan-huis ophalingen gingen gewoon door. Na een grondig onderzoek is de omvang van de hack nu duidelijk in kaart gebracht, meldt de organisatie vandaag: "De schade is relatief beperkt, het zijn vooral oude en publieke documenten die gekopieerd werden. Ook enkele 10-jaar oude bestanden met beperkte (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Josée Goossens overleden

Vrijdag 19 januari 2024
Genk - Marie-Josée Goossens overledenWoensdag is Marie-Josée Goossens overleden, de echtgenote van Robert Van de Heijning. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Voetbal: algemene afgelasting

Donderdag 18 januari 2024
Genk - Voetbal: algemene afgelastingGelet op de huidige toestand van de terreinen na de winterse neerslag van gisteren en de verwachte weersomstandigheden heeft Voetbal Vlaanderen beslist om alle voetbalwedstrijden voor de periode tot en met komende zondag af te gelasten waar het om veldvoetbal gaat.

Maandag zware storm

Donderdag 18 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Zoals de weerkaarten er nu bijliggen is de kans groot dat er  zondagnacht een storm over ons heen trekt. Het gaat dan heel hard waaien, tot windkracht 8 of 9. Er wordt gewaarschuwd voor zware windstoten op maandag en voor windval van bomen, die door de vochtige grond makkelijker het loodje leggen bij hevige wind.
Benny Sieborgs (46) uit Genk heeft de besloten vennootschap Sieborgs Transport opgericht met zetel aan de Winterslagstraat. Tot het doel van de vennoostchap behoren onder meer het uitbaten van een transportfirma, het afleveren van post en pakjes in binnen- en buitenland en de verhuizing van meubilair.
In Genk is vanmiddag het Natuurrapport 2000-2020 van het Nationaal Park Hoge Kempen voorgesteld. Daaruit blijkt dat er in de voorbije twintig jaar meer dan 9.000 verschillende soorten planten en dieren in het Nationaal Park werden waargenomen. Bij de dieren wordt de lijst aangevoerd door de kevers (1321 soorten), de nachtvlinders en de paddenstoelen. Bij de planten zijn het meest vaatplanten gezien. Eén op zes van de geëvalueerde soorten is in mindere of meerdere mate bedreigd.
Gezondheid
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft een studie besteld naar het verband tussen de ziekte van Parkinson en het gebruik van pesticiden, vooral in de landbouw. Dat heeft hij vandaag geantwoord op een vraag in de Kamer nadat de RTBF gisteren een reportage over dat risico uitzond.
Volgens de minister is uit een studie uit 2013 niet voldoende gebleken dat er een verband bestaat. De nieuwe studie moet gebeuren op basis van geactualiseerde gegevens.
In september van vorig jaar wezen we in de Internetgazet al op een Nederlandse studie die het mogelijk verband tussen Parkinson en het gebruik van glyfosaat ("round up") aantoont.

Martha Bollen overleden

Donderdag 18 januari 2024
Genk - Martha Bollen overledenDinsdag is Martha Bollen overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Jerome Bamps. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sledderlo.

Hans Kadivnik overleden

Donderdag 18 januari 2024
Genk - Hans Kadivnik overledenDinsdag is Hans Kadivnik overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt maandag 29 januari plaats. Begroeting: maandag 22 januari (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Geld en auto gestolen

Donderdag 18 januari 2024
Genk - Geld en auto gestolenIn een woning aan de Gouverneur A. Galopinstraat is geld gestolen. De dieven namen ook de autosleutel en de auto mee. De diefstal werd vandaag vastgesteld.

Langzaam maar zeker

Donderdag 18 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Genk - Langzaam maar zekerZoomJe krijgt op den duur de indruk dat dit land langzaam maar zeker naar de knoppen gaat. Wat loopt er nog zoals gepland? Gert Cuppens, trouw pendelaar via de NMBS, keek vanmorgen weer tegen bijgaande melding aan. Dan wil je naar de website van de NMBS, maar die ligt uit. Men verwijst naar de NMBS-app, maar die ligt ook uit. We begrijpen dat mensen daar wanhopig van worden... UPDATE De website was gehackt, meldt de NMBS. Ze is nu weer bereikbaar.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is op de Steenweg in Diepenbeek een 18-jarige voetgangster aangereden door een auto. Zij raakte daarbij zwaargewond.

Gladheid heeft ook haar voordelen...

Donderdag 18 januari 2024
De visie van Fobie
Genk - Gladheid heeft ook haar voordelen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Penaltyklucht: dubbel beroep KRC

Woensdag 17 januari 2024
KRC Genk legt zich niet neer bij de beslissing over de penaltyklucht in de wedstrijd tegen Anderlecht. De Limburgers mochten een strafschop niet hernemen, ook al waren er al spelers van Genk én Anderlecht te vroeg het strafschopgebied binnengelopen. Genk wil die wedstrijd laten herspelen, omdat er volgens hen sprake is van een verkeerde toepassing van het reglement. Het Referee Department oordeelt evenwel dat het om een menselijke fout gaat en veegde de klacht van Genk van tafel. Daarmee is de kous niet af. KRC Genk stapt nu tegelijk naar de Disciplinaire Raad voor het profvoetbal als het Belgisch Arbitragehof voor de Sport.

Fietsers mogen op de rijbaan

Woensdag 17 januari 2024
Genk - Fietsers mogen op de rijbaanZoomMomenteel zijn er veel fietspaden waar nog niet gestrooid is. Als fietspaden er slecht bij liggen, mogen fietsers op de rijbaan. Niet alle automobilisten en fietsers zijn daarvan op de hoogte, maar het staat wel degelijk in de wegcode. Hou dus rekening met elkaar!

Geen bussen door hevige sneeuwval

Woensdag 17 januari 2024
Genk - Geen bussen door hevige sneeuwvalZoomDoor de hevige sneeuwval in de provincie Limburg rijden de bussen van de Lijn voorlopig niet meer uit in Limburg. De uiteindelijke beslissing ligt bij de chauffeurs.

Muziekbox gestolen in sporthal

Woensdag 17 januari 2024
Genk - Muziekbox gestolen in sporthalDieven gingen met een muziekbox aan de haal in de sporthal van een school op de Berm in Boxbergheide. De diefstal werd vandaag vastgesteld.

Charles Mahieu overleden

Woensdag 17 januari 2024
Genk - Charles Mahieu overledenGisteren is Charles Mahieu overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

Slaapzakken voor daklozen

Woensdag 17 januari 2024
Genk - Slaapzakken voor daklozenAls onderdeel van hun winterhulp delen Caritas Vlaanderen en het Vicariaat Diaconie en Caritas van het bisdom Hasselt slaapzakken uit voor de dak- en thuislozen in Limburg.
De slaapzakken worden onder diverse hulporganisaties verdeeld, zoals CAW Limburg, vzw Onder Ons, de stad Hasselt en Café Anoniem. Zij zorgen ervoor dat de slaapzakken en de hygiënekits de juiste mensen bereiken.

Yvonne Houben overleden

Woensdag 17 januari 2024
Genk - Yvonne Houben overledenOp 6 januari is Yvonne Houben overleden. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Vogel van het jaar: huismus

Woensdag 17 januari 2024
Puur natuur
Genk - Vogel van het jaar: huismusZoomDe huismus is uitgeroepen tot de vogel van het jaar 2024. Hoewel deze leuke vogel algemeen bekend is, is het toch een bijzonder kwetsbare soort. Sinds 2010 is hun aantal met 42 procent afgenomen, waardoor ze al enkele jaren op de 'Rode Lijst' staan. Ze vertoeven graag in de buurt van mensen en eenmaal ze een gepaste woonplaats hebben gevonden blijven ze ook generaties lang op dezelfde plaats.
Helaas ondervinden huismussen steeds meer moeilijkheden bij het vinden van geschikte nestplaatsen. Dit komt doordat er steeds minder huizen gebouwd worden met dakpannen en ze bijgevolg minder geschikte plekken vinden om hun nest te maken. (Johan Put)
Vogel van het jaar: huismusVogel van het jaar: huismus
Zoom

Betrapt met cocaïne op bus

Dinsdag 16 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op een bus van De Lijn tijdens een actie tegen drugstoerisme is een veertiger uit Diepenbeek betrapt op het bezit van cocaïne. De actie vond vandaag plaats.

Een uur zonder stroom

Dinsdag 16 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Een groot deel van Zonhoven heeft vanavond een uur zonder stroom gezeten. De elektriciteit liet het even voor 21 uur afweten in tientallen straten.

Tesla remt voor wolf in Peer

Dinsdag 16 januari 2024
Genk - Tesla remt voor wolf in PeerZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Margaretha Van Lingen overleden

Dinsdag 16 januari 2024
Genk - Margaretha Van Lingen overledenZondag is Margaretha Van Lingen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Ernest Dekens. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 23 januari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Winterprik houdt nog even aan

Dinsdag 16 januari 2024
Genk - Winterprik houdt nog even aanDe afgelopen dagen waren er grote speculaties over het aantal cm sneeuw dat er woensdag zou vallen. De huidige weermodellen voorzien niet zo heel veel sneeuw in onze regio, hooguit 1 tot misschien 3 cm. Het is wel koud en het koude weer houdt nog aan tot zaterdag. Vanaf zondag gaan de temperaturen in stijgende lijn, maar het gaat daarbij ook harder waaien en de regenkansen nemen toe.
Vandaag is het een droge dag met geregeld zonneschijn. Het sneeuwtapijtje van enkele cm zal een beetje (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster gewond in Rozenkranslaan

Dinsdag 16 januari 2024
Genk - Fietsster gewond in RozenkranslaanIn de Rozenkranslaan botsten gisterenavond rond 18.45 uur een auto en een 18-jarige fietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Jan Borgermans overleden

Dinsdag 16 januari 2024
Genk - Jan Borgermans overledenIn Genk is zondag Jan Borgermans overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Franca Virga overleden

Dinsdag 16 januari 2024
Genk - Franca Virga overledenIn WZC Mandana is zondag Franca Virga overleden, de echtgenote van Giuseppe Cordaro. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Marcel Cams overleden

Dinsdag 16 januari 2024
Genk - Marcel Cams overledenZondag is Marcel Cams overleden, de echtgenoot van Irène Camps.  Hij was 83 jaar en afkomstig uit Lummen. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Johan Baeten overleden

Dinsdag 16 januari 2024
Genk - Johan Baeten overledenZondag is Johan Baeten overleden. Hij was 64 jaar en afkomstig uit Bree. Het afscheid vindt plaats in kleine kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Walter De Queker overleden

Dinsdag 16 januari 2024
Genk - Walter De Queker overledenZaterdag is psychiater;Walter De Queker overleden. Hij was 71 jaar en afkomstig uit Geel. De uitvaartliturgie vindt woensdag 24 januari (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Genk-Centrum. Begroeting: dinsdag 23 januari (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Guido Coenen overleden

Dinsdag 16 januari 2024
Genk - Guido Coenen overledenOp 10 januari is Guido Coenen overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Nelly Anthonissen overleden

Dinsdag 16 januari 2024
Genk - Nelly Anthonissen overledenOp 12 januari overleed Nelly Anthonissen, de weduwe van de in 2002 gestorven Guy Chardavoine. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Proosterbos in Maasmechelen.
Er komt een nieuw wooncomplex met 21 appartementen aan de André Dumontlaan in de buurt van het kruispunt met de Wiemismeerstraat. Voor de realisatie van het complex zijn twee panden gesloopt. De bouw zal een jaar duren.
Partnerbijdrage
Genk - Tekort aan personeel in medische sectorZoomHet tekort aan medisch personeel vormt een groeiend probleem binnen Limburg. Oplossingen zijn nodig om de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg te waarborgen. Door het personeelstekort in ziekenhuizen blijft 4% van de ziekenhuisbedden gesloten, omdat er te weinig personeel is.

Oorzaken van personeelstekorten
Een van de belangrijkste oorzaken van het tekort aan medisch personeel is de vergrijzing van de bevolking. Door de toename van ouderen neemt de vraag naar zorgdiensten toe. (…) Het hele nieuwsbericht

Désirée Bocken overleden

Maandag 15 januari 2024
Genk - Désirée Bocken overledenOp 11 januari is Désirée Bocken overleden. De overledene was 82 jaar en afkomstig uit Eisden. Het afscheid vindt plaars in intieme familiekring.

Nieuwe vennootschap: F Techniek

Maandag 15 januari 2024
Furkan Kanza (21) uit Genk heeft de besloten vennootschap F Techniek opgericht met zetel aan de Dieplaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer fiberwerken, het plaatsen van slimme meters, elektriciteitswerken, industriële reiniging en timmer- en schrijnwerk.

Dieven slaan toe in school

Maandag 15 januari 2024
Genk - Dieven slaan toe in schoolVier personen die twee diefstallen pleegden in een Tongerse school moesten zich voor de rechter verantwoorden. Eén van hen, een man uit Genk, werkte in de school en had een sleutel. Uit de school werden onder meer elf laptops en een printer gestolen. Voor de Genkenaar vorderde het Openbaar ministerie 20 maanden cel, voor de drie anderen lichtere straffen. Op 12 februari wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Niet klagen maar dragen

Maandag 15 januari 2024
Vandaag gelezen
"Als je de hele dag klaagt, is dat zowel voor jou als voor de ander vermoeiend. Het vreet energie en het brengt niet veel bij."
(Filmregisseur Stijn Coninx)

Davy Dufour overleden

Maandag 15 januari 2024
Genk - Davy Dufour overledenVandaag is Davy Dufour (52) overleden. Hij woonde in Kuringen en was afkomstig uit Genk.

Louise Bayen overleden

Maandag 15 januari 2024
Inn WZC Tourmalien is op 11 januari Louise Bayen overleden, de echtgenote van Leon Vandeurzen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats.

Anna Hustinx overleden

Maandag 15 januari 2024
Genk - Anna Hustinx overledenOp 11 januari is Anna Hustinx overleden, de weduwe van de in 1980 gestorven Albert Lenaerts. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Lanaken. Het afscheid vindt dinsdag 23 januari (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
In nationale 3 dames van het volleybal heeft Genk met 3-0 gewonnen van Dilsen-Stokkem. Sets: 25-23, 25-14, 25-13.
Het Agentschap Wegen en Verkeer  waarschuwt weggebruikers voor mogelijk gladde wegen en fietspaden in heel Vlaanderen vanavond, vannacht en morgenvroeg. Voor de komende uren voorspelt het KMI winterse neerslag met de grootste kans in het oosten van het land. Het KMI verwacht 1 tot 5 cm sneeuw in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.
Op plaatsen waar er winterse neerslag valt is het zeker opletten, maar omdat de wegdektemperaturen in heel Vlaanderen onder nul kunnen gaan is het overal uitkijken voor lokale gladheid. Aan weggebruikers wordt gevraagd om goed op te letten wanneer ze de weg op gaan.  

Termien wint ruim van Diest

Zondag 14 januari 2024
Genk - Termien wint ruim van DiestEendracht Termien heeft vandaag met 7-1 gewonnen van Diest. Aan de rust was de stand al 4-0. Ospitalieri, Degeling, Carvalho, Opdekamp, Dauwe, Yakupcebioglu en Stefani waren de doelpuntenmakers.

STA Genk verliest van Elen B

Zondag 14 januari 2024
Genk - STA Genk verliest van Elen BIn Vierde Provinciale heeft STA Genk met 0-2 verloren van Standard Elen B.

Genk VV B verslaat KSK Tongeren B

Zondag 14 januari 2024
Genk - Genk VV B verslaat KSK Tongeren BIn Vierde Provinciale heeft Genk VV B met 5-1 gewonnen van KSK Tongeren B. Voor Genk VV scoorden Schippers, Barthels (2), Vanormelingen en Fripon. Rosa maakte het doelpunt van Tongeren B.

's Herenelderen B - Bokrijk 0-0

Zondag 14 januari 2024
Genk - 's Herenelderen B - Bokrijk 0-0In Vierde Provinciale is Victoria 's Herenelderen B, thuis tegen Bokrijk Sport, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0.
Genk - Winterslag verliest van Unico Tongeren BIn Vierde Provinciale heeft Future Winterslag thuis met 0-5 verloren van Unico Tongeren B. Grosemans (2), Liesens, Lucassen en Vanhay maakten de doelpunten.

Vijf inbraken in Hasselt

Zondag 14 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt zijn vrijdagavond en -nacht vijf inbraken gepleegd. De daders sloegen onder meer toe op de Kuringersteenweg, in de Vezerlaan en de Spechtenlaan.

Danny Vanachter overleden

Zondag 14 januari 2024
Genk - Danny Vanachter overledenGisteren is Danny Vanachter overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Joséke Leemans. Hij was 90 jaar. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Damesvoetbal: Noorse - Genk C 0-3

Zondag 14 januari 2024
Genk - Damesvoetbal: Noorse - Genk C 0-3In de interprovinciale van het damesvoetbal heeft Genk C met 0-3 gewonnen van Noorse. Welkenhuyzen, Bollen en Elhariri maakten de doelpunten. De goials vielen in de tweede helft.

Future Winterslag speelt gelijk

Zaterdag 13 januari 2024
Genk - Future Winterslag speelt gelijkIn Derde Provinciale is Future Winterslag bij SK Moelingen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. In de rangschikking staat Future Winterslag op de vierde plaats.

Genk VV verliest van Wiemismeer

Zaterdag 13 januari 2024
Genk - Genk VV verliest van WiemismeerGenk VV is bij Wiemismeer gaan verliezen met 4-2. Kochen en Driessen maakten de Genkse doelpunten. Peeters van Genk VV miste een strafschop. De wedstrijd werd bijgewooid door 250 toeschouwers.

Park verliest van Turkse Rangers

Zaterdag 13 januari 2024
Genk - Park verliest van Turkse RangersPark Houthalen heeft vanavond met 0-1 verloren van Turkse Rangers Waterschei. Bij de rust was het nog 0-0. Aleksandar Stankov maakte in de 63ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was de eerste winst voor Turkse Rangers na een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning.

KVK Beringen wint van Bregel Sport

Zaterdag 13 januari 2024
Genk - KVK Beringen wint van Bregel SportKVK Beringen heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Bregel Sport. Hulsmans en Gronski maakten de doelpunten. Regales miste een strafschop.

Damesvoetbal: Alken- Genk B 5-1

Zaterdag 13 januari 2024
Genk - Damesvoetbal: Alken- Genk B 5-1In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk Ladies B met 5-1 verloren van FC Alken A. Aan de rust keek Genk al tegen een 4-0 achterstand op. Voor Genk scoorde Tachelet.
Genk - Handbal: België wint opnieuw van CyprusZoomDe Belgische mannenhandbalploeg heeft vandaag in Nikosia een overtuigende zege behaald bij Cyprus. Halfweg de partij was het 8–15. Uiteindelijk won België met 22–36. De Red Wolves plaatsen zich zo voor de kwalificatierondes van het EK 2026 waarvan de eerste ronde in het najaar gespeeld wordt.
Een verslag: Cyprus neemt het eerste doelpunt voor zijn rekening maar België neemt via Colman en Cadel meteen over. In tegenstelling tot de heenwedstrijd bepaalt België in de (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Turkse Rangers trekt centrumspits aanTurkse Rangers heeft centrumspits Oguzhan Kaylesiz van het Luxemburgse FC Mondercange aangetrokken. Hij speelde eerder onder meer bij Kelmis en Borgworm.

Zaalvoetbal: Genk - Herstal 5-1

Zaterdag 13 januari 2024
Genk - Zaalvoetbal: Genk - Herstal 5-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Racing Futs. Genk met 5-1 gewonnen van FS Project Defra Herstal. Racing Futs. Genk staat zesde in de stand.

Czeslaw Strzeminski overleden

Zaterdag 13 januari 2024
Genk - Czeslaw  Strzeminski overledenDonderdag is Czeslaw Strezeminski overleden, de echtgenoot van Myriam Van Aelst. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur)

Hugo Lacroix overleden

Zaterdag 13 januari 2024
Genk - Hugo Lacroix overledenDonderdag is Hugo Lacroix overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Angelique Daniels. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

833 kilometeruren file per werkdag

Zaterdag 13 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
De voorbije 12 maanden (december 2022 – november 2023) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 833 kilometeruren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 833 kilometer file was gedurende 1 uur. Nooit eerder lag de filezwaarte zo hoog. Die is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Van Dyck overleden

Zaterdag 13 januari 2024
Genk - Paul Van Dyck overledenWoensdag is Paul Van Dyck overleden, de echtgenoot van Virginie Vliegen. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Olga Kornienko overleden

Vrijdag 12 januari 2024
Genk - Olga Kornienko overledenOp 3 januari overleed Olga Kornienko, de weduwe van Iwan Martynyszyn. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt maandag plaats in intieme kring.

Mathilda Solarczyk overleden

Vrijdag 12 januari 2024
Genk - Mathilda Solarczyk overledenWoensdag is Mathilda Solarczyk overleden, de weduwe van Karel Cienszkowski. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoevenzavel aan de Minderbroedersstraat.

De tip van Jan de boekhandelaar

Donderdag 11 januari 2024
Genk - De tip van Jan de boekhandelaarZoomZelfstandige boekhandels zijn de jongste jaren dun gezaaid. In Limburg zijn er nog twee overgebleven, en één daarvan staat in de Molenstraat in Genk: "Malpertuis". De boekhandel, een heel fijne, wordt gerund door Jan Feys (foto). We hebben Jan zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Nirwana" van Tommy Wieringa. Hier gaat ie!
-----
Waarom niet als eerste boek mijn absolute topper van 2023 (…) Het hele nieuwsbericht
De tip van Jan de boekhandelaar
Zoom

KRC Genk - Paderborn 1-2

Donderdag 11 januari 2024
Genk - KRC Genk - Paderborn 1-2Tijdens zijn stage in Spanje heeft KRC Genk een oefenwedstrijd tegen het Duitse Paderborn verloren met 1-2. Aan de rust was de stand 0-0. Voor Genk scoorde Zeqiri. Paderborn scoorde twee keer op strafschop.

Fietser (19) aangereden in Sledderlo

Donderdag 11 januari 2024
Genk - Fietser (19) aangereden in SledderloVanmorgen rond 6.20 uur is in Sledderlo een 19-jarige fietser uit Genk aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

17 procent minder winkels

Woensdag 10 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
In Limburg is het aantal winkels de voorbije tien jaar met 17 procent gedaald. Tegelijkertijd steeg het aantal leegstaande handelspanden met meer dan 5 procent. Dat blijkt uit cijfers van de provincie.
De piek lag in 2021 met meer dan 2.200 lege handelspanden. De afgelopen drie jaar is dat aantal wel weer sterk afgenomen.

Eerste contract voor De Wannemacker

Woensdag 10 januari 2024
De 15-jarige August De Wannemacker tekende zijn eerste contract (tot 2027) bij KRC Genk. August stapte in 2022 over van KAA Gent. Volgens Koen Daerden, technisch directeur van de academie, is August een speler met heel specifieke kwaliteiten. "Zijn voetbalintelligentie is uitmuntend", zegt Daerden.

Handbal: Red Wolves kloppen Cyprus

Woensdag 10 januari 2024
Genk - Handbal: Red Wolves kloppen CyprusZoomDe Red Wolves (foto) hebben vanavond in een uitverkochte Hasseltse Alverberg Cyprus verslagen met 30–18. In de stroeve eerste helft was de jonge ploeg van Yerime Sylla nog zoekende. Halfweg de partij zochten beide teams de kleedkamers op bij een 12-10 stand. Bij aanvang van de tweede helft greep België Cyprus meteen bij de keel. Het spelplezier spatte er bij momenten van af terwijl het publiek kirde van de pret. Morgen/donderdag reizen de Red Wolves naar Cyprus waar ze zaterdagnamiddag de terugwedstrijd spelen. De winnaar mag in het najaar meedoen aan de kwalificatieronde van het EK 2026. (Foto Alain Decamps)

Fietser (17) gewond bij aanrijding

Woensdag 10 januari 2024
Genk - Fietser (17) gewond bij aanrijdingEen 17-jarige fietser uit Genk is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Jaarbeurslaan. Het ongeval gebeurde vanmlddag rond 12 uur.

Meer fietsers naar het werk

Woensdag 10 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vier op de tien werknemers in Limburg (44%) gebruiken de fiets om minstens een deel van het woon-werktraject af te leggen. Dat is bijna een verdubbeling tegenover 5 jaar geleden, toen fietste 22,8%. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.
Een kwart (25%) van de Limburgse bedienden heeft een bedrijfswagen, dat zijn er iets meer dan in 2022. Het aantal Limburgers dat voor trein, tram of bus kiest om naar het werk te pendelen, is gezakt naar 4,4%, meer dan een procentpunt onder het niveau van voor corona. De Belg woont gemiddeld 20,8 km van het werk, de gemiddelde Limburger iets verder: 25,1 km.
Genk - Vrouw (65) gewond bij frontale klapEen 65-jarige vrouw uit Genk is gisterennamiddag gewond geraakt bij een frontale botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde in de Kerkstraat in Maasmechelen.
De visie van Fobie
Genk - Band tussen De Lijn en de Chinezen...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Twee faillissementen

Dinsdag 9 januari 2024
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag café Bierpunt C&C en Middle East Translations, beide uit Genk, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 februari ingediend worden.

Jeanine Dekens overleden

Dinsdag 9 januari 2024
Genk - Jeanine Dekens overledenGisteren is Jeanine Dekens overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Roger Vandebosch. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat.

KRC Genk klopt Lugano

Dinsdag 9 januari 2024
Genk - KRC Genk klopt LuganoKRC Genk heeft in een oefenwedstrijd het Zwitserse Lugano geklopt met 4-0. Aan de rust leidde Genk al met 3-0. De doelpuntenmakers waren Oyen (2), Sor en Tolu.

Brand bij staalbedrijf Aperam

Dinsdag 9 januari 2024
Deze namiddag ontstond brand aan het zoutbad bij staalbedrijf Aperam. Werknemers konden het vuur zelf blussen. Niemand werd gewond en de productie kwam niet in het gedrang.
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek heeft de politie een controle gehouden op het vervoer van gevaarlijke goederen. De agenten schreven negen boetes uit.

Man (79) gewond bij botsing

Dinsdag 9 januari 2024
Genk - Man (79) gewond bij botsingEen 79-jarige man uit Genk is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.20 uur.
Kort nieuws van bij de buren
In de Stalkerweg in Zutendaal is gisterenavond rond 23.30 uur een auto van de weg geraakt na een uitwijkmanoeuvre. Bij het ongeval raakte een 33-jarige man uit Zutendaal gewond.

Krantenwinkel overvallen

Dinsdag 9 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Een krantenwinkel in de Heuvenstraat in Zonhoven is vanochtend overvallen. Een volledig in het zwart geklede man met bedekt gezicht stapte rond 6.15 uur de zaak binnen en bedreigde de aanwezige uitbaatster met een mes. De overvaller kon op de vlucht slaan met de inhoud van de kassa.De politie voerde onmiddellijk patrouilles uit in de omgeving, maar kon de overvaller niet meer aantreffen.
Gezondheid
Genk - Voorkomen en verlichten van constipatie: tipsConstipatie is een veelvoorkomend en hinderlijk probleem. Hoe kan voeding helpen om constipatie te voorkomen? Hier bekijken we enkele oorzaken en geef ik advies over wat je zou kunnen doen.
Oorzaken van constipatie:
Verschillende factoren kunnen bijdragen aan constipatie. Zowel voeding als medicatie kunnen hier een invloed op hebben. Een verminderde gemoedstoestand en gebrek aan lichaamsbeweging zijn eveneens factoren die de darmfunctie negatief kunnen beïnvloeden. Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Martine Quyssens overleden

Dinsdag 9 januari 2024
Genk - Martine Quyssens overledenOp 5 januari is Martine Quyssens overleden, de levenspartner van Franc Cuypers. Zij was 63 jaar en afkomstig uit Beernem. Het afscheid vindt dinsdag 16 januari (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Jos Hendrix overleden

Dinsdag 9 januari 2024
Genk - Jos Hendrix overledenOp 2 januari is Jos Hendrix overleden, de echtgenoot van Lea Remels. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Juwelendiefstal in Zonhoven

Maandag 8 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Schavert in Zonhoven is gisterenavond ingebroken in een woning. De buit bestaat uit geld en juwelen.
De visie van Fobie
Genk - Provincie zet alles op FietssnelwegenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Dieven weg met inhoud kassa

Maandag 8 januari 2024
Genk - Dieven weg met inhoud kassaDe voorbije nacht is ingebroken in een winkel op de Hasseltweg. De daders gingen met de inhoud van de kassa aan de haal.
Op 16 maart organiseert Ballastival een eigen Ballastbattle voor Limburgse bands in CC Palethe in Pelt. Geen cover bands, alleen pure creativiteit! Hoe doe je mee? Stuur vóór 1 februari 2024 één van je beste nummers naar battle[!]ballastival.be. Meer info
Het is maar dat je 't weet
‘Verloren Maandag’ is de maandag die volgt op de eerste zondag na Driekoningen, vandaag dus. Vanwaar die naam?
Er circuleren meerdere verklaringen, die terug te brengen zijn tot volgende drie hypotheses:
1. Verloren maandag zou verwijzen naar de verloren maar ook verzworen maandag waarop ambtenaren in het begin van het jaar hun eed aflegden. Een 18de-eeuwse akte uit Leuven noemt de dag voor het eerst verloren, want de eedaflegging van de ambtenaren werd duchtig gevierd en dus (…) Het hele nieuwsbericht

Duizend gezinnen zonder stroom

Maandag 8 januari 2024
Deze voormiddag viel de elektriciteit uit in het centrum. Zo'n duizend gezinnen kwamen zonder stroom te zitten. Ook het stadhuis werd getroffen.
Stad Genk blikt terug op een geslaagde editie van Winter Wonderland met zo'n 100.000 bezoekers. Vooral de schaatsbaan bleek een groot succes, want zo'n 15.000 mensen hebben afgelopen editie de schaatsen aangetrokken. Gisterennamiddag, de laatste dag van het evenement, zakten nog eens zo’n 7.000 Genkenaren af naar het centrum voor de nieuwjaarsdrink.
Genk - Zepperen-Brustem - Turkse Rangers 1-2In een vriendschappelijke wedstrijd hebben de Turkse Rangers Zepperen-Brustem verslagen met 1-2. Aan de rust was de stand 1-0. Al Stankov maakte de doelpunten van de Rangers.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is in de 15 Augustusstraat in Zutendaal een auto tegen een verlichtingspaal en een elektriciteitscabine gereden. De bestuurder liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Volleybal: Gent - LVL Genk 3-0

Zondag 7 januari 2024
In de Liga dames nationaal van het vollleybal heeft LVL Genk met 3-0 verloren van Gent. LVL Genk staat laatste in de stand.
In nationale 2A mannen van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk met 1-3 gewonnen van Brussel Oost. KV LensOnline Genk voert de rangschiking aan. In nationale 3D mannen versloeg KVC Lensonline Genk B leider Riemst met 3-1. KVC LensOnline Genk B staat zesde in de stand.
Genk - Bokrijk verliest van Zepperen-Brustem BBokrijk Sport heeft vanmiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen KVV Zepperen-Brustem B verloren met 3-1.

De winter nadert...

Zondag 7 januari 2024
Genk - De winter nadert...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een 55-jarige voetgangster door een fietser aangereden in de Kempenstraat in Diepenbeek. Zij raakte daarbij gewond.

Dertiger geklist na achtervolging

Zaterdag 6 januari 2024
Genk - Dertiger geklist na achtervolgingDe politie heeft vanavond een dertiger uit Genk ingerekend. Toen de agenten hem wilden interpelleren over feiten in Diest vluchtte hij weg met zijn voertuig. De agenten zetten de achtyervolging in en konden hem klissen in een doodlopende straat in Zutendaal.

KRC Genk op stage vertrokken

Zaterdag 6 januari 2024
Genk - KRC Genk op stage vertrokkenDe spelers van Genk zijn vandaag op winterstage vertrokken naar Benidorm. Er reisden 21 spelers mee van de A-kern en 6 Jong Genkies. De spelers keren vrijdag 12 januari weer terug om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Cercle Brugge.

Jong Genk - FC Antwerp 1-2

Zaterdag 6 januari 2024
Genk - Jong Genk - FC Antwerp 1-2Jong Genk heeft vanmiddag een oefenwedstrijd tegen FC Antwerp verloren met 1-2. Volgende zondag speelt Jong Genk een competitiewedstrijd tegen Deinze.
Genk - Het nieuwe vervoersplan van De LijnZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Genk - Bregel Sport - Eendracht Termien 0-4In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Eendracht Termien Bregel Sport geklopt met 0-4.

KRC Genk Ladies - Telstar 2-1

Zaterdag 6 januari 2024
Genk - KRC Genk Ladies  - Telstar 2-1ZoomKRC Genk Ladies heeft deze namiddag met 2-1 gewonnen van Telstar uit IJmuiden (NL). Voor de thuisploeg scoorden Vanzeir en Van Kerkhoven.

Jong Genk verhuurt doelman

Zaterdag 6 januari 2024
Genk - Jong Genk verhuurt doelmanJong Genk verhuurt doelman Keo Boets (20) aan THES. De huur loopt tot het einde van dit seizoen.

KFC Anadol - Future Winterslag 3-0

Zaterdag 6 januari 2024
Genk - KFC Anadol - Future Winterslag 3-0In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Future Winterslag vanmiddag met 3-0 verloren van KFC Anadol.

Hella Herbots overleden

Zaterdag 6 januari 2024
Genk - Hella Herbots overledenDonderdag is Hella Herbots overleden, de echtgenote van Alex Vanderfeesten. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Zwaar ongeval in Diepenbeek

Zaterdag 6 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor middernacht botste een 21-jarige man tegen een boom op de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Hij is met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto werd tot schroot herleid.

Punt aan De Lijn

Zaterdag 6 januari 2024
Vandaag gelezen
Genk - Punt aan De Lijn"We geven mensen nu de tijd om gewoon te worden aan de nieuwe lijnen. We monitoren ook constant wat er gebeurt, om samen met de vervoerregio eventueel bepaalde aanpassingen te doen. Als aansluitingen bijvoorbeeld niet haalbaar zijn, of als kinderen in bepaalde scholen te laat komen, proberen we zo snel mogelijk bij te sturen. Waar heel veel nood is aan een bijkomende halte, proberen we die vlug te voorzien."
Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn

Daar is de winter

Zaterdag 6 januari 2024
Weerbericht
Genk - Daar is de winterNa het weekend komt een krachtig hogedrukgebied met kern over de Noordzee te liggen en stuurt in een strakke noordoostelijke luchtstroming koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken. Het wordt een flink stuk kouder met matige nachtvorst en overdag maxima rond of net onder het vriespunt. We krijgen dan wel de zon te zien. Op korte termijn krijgen we nog wat nattigheid te verwerken, maar de koude lucht sijpelt al stilaan over onze regio en de temperaturen komen lager uit.
Vandaag domineren (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Kuppens overleden

Zaterdag 6 januari 2024
Genk - Willy Kuppens overledenWoensdag is Willy Kuppens overleden, de echtgenoot van Julienne Buntinx. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Gerard Karremans overleden

Zaterdag 6 januari 2024
Genk - Gerard Karremans overledenIn dienstencentrum Beukenveld in Paal is woensdag Gerard Karremans overleden. Hij was 61 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder.

De wereld van Rik Vander Sanden

Vrijdag 5 januari 2024
Genk - De wereld van Rik Vander SandenZoom
Als u een verwoed lezer van de Internetgazet bent, dan hebt u hier al vaak foto's gezien van paarden. Van springpaarden. Edele dieren die op jumpings aantreden en dikwijls bereden worden door edele dames of heren. Het is een wereld waarin veel geld omgaat, maar waarin ook vriendschappen voor eeuwig  worden gesmeed.
De paardenfoto's die u hier afgelopen jaar zag, werden gewoonlijk gemaakt door Rik Vander Sanden. Onze paardenfotograaf bij uitstek. Ruiters en amazones kennen hem; paarden zullen hem op den duur ook wel kennen, al kunnen ze dat niet zo laten zien. Rik maakte voor ons een selectie uit de foto's die hij in 2023 maakte op diverse ruitertornooien: Eventing LRV (Overpelt), Tops (Valkenswaard), Breugelhoeve (Peer), SenTower Park (Oudsbergen), Zangersheide (Lanaken), Postelmans (Lummen) en Peelbergen (Kronenberg). Er zijn ook enkele foto's bij van Brussel Masters (Wolvertem) & Azelhof (Lier). Stuk voor stuk mooie prenten, die u echt eens van dichtbij moet bekijken. Dat kunt u achter deze link. Geniet ervan!

Wolven maken minder slachtoffers

Vrijdag 5 januari 2024
Het is maar dat je 't weet
Wolven hebben vorig jaar minder schapen en ander vee doodgebeten in Vlaanderen. Tot half december 2023 waren er 80 dieren gedood door een wolf, in 2022 waren dat er bijna dubbel zoveel. Vooral in Limburg is er een sterke daling, omdat veel veehouders de laatste jaren een wolfwerende omheining hebben geplaatst. Het is al het tweede jaar op rij dat het aantal doodgebeten dieren daalt.

Maurice Wielemans overleden

Vrijdag 5 januari 2024
Genk - Maurice Wielemans overledenWoensdag is Maurice Wielemans overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Roland Charles Mox overleden

Vrijdag 5 januari 2024
Genk - Roland Charles Mox overledenWoensdag is Roland Charles Mox overleden, de echtgenoot van Lieve Dielis. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters aan de Hoogstraat.
Alle zwarte verkeerspunten in Limburg zijn weggewerkt. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De laatste twee in Limburg, allebei in Pelt, zijn eind vorig jaar aangepakt. 
Vorig jaar werden de laatste negen van die gevaarlijke punten in Limburg heraangelegd: in Beringen, Lanaken, Lummen, Maasmechelen en Zonhoven. En ook de laatste twee, allebei in Pelt. Zo werd het kruispunt van de Heerstraat met Boseind heraangelegd en de fietsinfrastructuur aan de spoorwegbrug werd veiliger gemaakt. In oktober kregen de verkeerslichten op de kruispunten van de Heerstraat en de Stationsstraat met het Boseind in Pelt een upgrade om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Inbraak in pand in Diepenbeek

Vrijdag 5 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een pand aan de Nieuwstraat in Diepenbeek. De inbraak is vanochtend vastegsteld.

Heroïne in onderbroek

Vrijdag 5 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt heeft de politie gisteren een veertiger opgepakt die zich verdacht gedroeg. De man had heroïne verstopt in zijn onderbroek. Hij werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem vrijliet onder voorwaarden.
Genk - Vrouw en meisje gewond bij botsingOp de Westerring botsten gisterennamiddag rond 16.30 uur twee auto's. Een 36-jarige vrouw en een 5-jarig meisje, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde productie van gemeentelijk afval per inwoner is in België gedaald van 779 kg in 2021 tot 683 kg in 2022. Dat is een daling met 12,3%.
Op nationaal niveau werd 8.753 ton gemeentelijk afval ingezameld in 2021 en 7.915 ton in 2022. Op jaarbasis is dit een daling van 9,6%. In 2022 werd 46% van het gemeentelijk afval verbrand, 33% werd gerecycled, 19% werd gecomposteerd of gefermenteerd en 0,2% werd gestort. (Statbel)

Genk VV speelt gelijk in Boorsem

Donderdag 4 januari 2024
Genk - Genk VV speelt gelijk in BoorsemGenk VV heeft 3-3 gelijkgespeeld bij Boorsem Sport.

Marida Peeters overleden

Donderdag 4 januari 2024
Genk - Marida Peeters overledenGisteren is Marida Peeters overleden, de weduwe van Frans Wijnants. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in Tongeren.

Alvaro Beacci overleden

Donderdag 4 januari 2024
Genk - Alvaro Beacci overledenIn Zutendaal is gisteren Alvaro Beacci overleden, de echtgenoot van Roosje Van Wissen. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Margaretha Dalklitsi overleden

Donderdag 4 januari 2024
Op 30 december is Margaretha Dalklitsi overleden. Zij was 78 jaar.

Lisette Wolfs overleden

Donderdag 4 januari 2024
Genk - Lisette Wolfs overledenOp 30 december is Lisette Wolfs overleden. Zij was 70 jaar.

De wijzen kwamen uit het oosten

Donderdag 4 januari 2024
De visie van Fobie
Genk - De wijzen kwamen uit het oostenZoomHet is bijna Driekoningen...  Een cartoon die aan Dali doet denken. (Cartoon: Fobie)

Aantal starters in Limburg daalt

Donderdag 4 januari 2024
Uit de cijfers van VOKA blijkt dat het aantal starters in Limburg dit jaar daalt.
"Het afgelopen jaar mochten we 8.558 nieuwe ondernemingen verwelkomen in Limburg. Dat zijn er 565 - of 6,2% - minder dan in 2022. Met meer dan 15.000 gecreëerde arbeidsplaatsen sinds 2015 blijven onze startende ondernemingen een belangrijk aandeel hebben op onze tewerkstelling, al stellen we ook daar een lichte krimp vast. De opeenvolging van crisissen, de stijgende kosten en een onzeker (…) Het hele nieuwsbericht

Stephan Schevenels overleden

Donderdag 4 januari 2024
Genk - Stephan Schevenels overledenOp 31 december is Stephan Schevenels overleden, de echtgenoot van Jeannine Vanhove. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Annita Mommens overleden

Donderdag 4 januari 2024
Genk - Annita Mommens overledenOp 28 december is Annita Mommens overleden. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Het nieuwe jaar is begonnen (3)

Woensdag 3 januari 2024
Genk - Het nieuwe jaar is begonnen (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Jens Knuts overleden

Woensdag 3 januari 2024
Genk - Jens Knuts overledenOp 30 december is Jens Knuts overleden. Hij was 17 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Start solden

Woensdag 3 januari 2024
Genk - Start soldenZoomVandaag start officieel de wintersolden. "De Belgische modehandelaars kijken uit naar de wintersolden. Er valt namelijk veel goed te maken: zowat de helft verkocht dit najaar minder en heeft (te) grote voorraden", weet Retail Detail.

Clara Bosmans overleden

Woensdag 3 januari 2024
Genk - Clara Bosmans overledenOP 29 december is Clara Bosmans overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Leon Reynders. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Zutendaal.
Genk - Nieuwe keeperstrainer bij Genk LadiesSofie Van Houtven is de nieuwe keeperstrainer van Genk Ladies. Van Houtven is 36 jaar en voormalige international.

Het nieuwe jaar is begonnen (2)

Dinsdag 2 januari 2024
De visie van Fobie
Genk - Het nieuwe jaar is begonnen (2)ZoomPizzabakker Gino zorgde in Napels voor een verkettering omdat hij pizza's met ananas ging verkopen. Heiligschennis! roepen de Napolitani... (Cartoon: Fobie)

Code geel voor felle wind

Dinsdag 2 januari 2024
Genk - Code geel voor felle windHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht met code geel in onze provincie voor felle wind.

Dertiger gaat agenten te lijf

Dinsdag 2 januari 2024
Genk - Dertiger gaat agenten te lijfHet Openbaar ministerie heeft de internering gevorderd van een dertiger uit Genk omdat hij twee politieagenten te lijf ging. De feiten dateren van ruim twee jaar geleden. De agenten eisen elk 1.000 euro schadevergoeding. Op 30 januari wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Bushokje vernield in Kolderbos

Dinsdag 2 januari 2024
Genk - Bushokje vernield in KolderbosVandalen hebben het bushokje vernield in de Hommelheidestraat. Dat gebeurde tijdens oudejaarsnacht.

Gertrud Schlüter (101) overleden

Dinsdag 2 januari 2024
Genk - Gertrud Schlüter (101) overledenZondag is Gertrud Schlüter overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Peter Wyremblewski. Zij was 101 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de h. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Inbraak in Zonhoven mislukt

Dinsdag 2 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden een slag te slaan in een pand aan de Kneuterweg in Zonhoven. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging werd vanochtend vastgesteld.

Twee fietsendieven gearresteerd

Dinsdag 2 januari 2024
Genk - Twee fietsendieven gearresteerd
Donderdag 28 december werden twee mannen  gearresteerd op verdenking van enkele fietsdiefstallen. Bij de politie was een telefoontje binnengekomen van een getuige van een poging tot fietsdiefstal in de Rootenstraat. Delpolitielitie ging ter plaatse en kon een 28-jarige man  arresteren. Daarnaast bleek de man in contact te staan met iemand die op de uitkijk stond. Ook deze verdachte, een 21-jarige man , kon worden aangetroffen en gearresteerd.Beide mannen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hun aanhouding beval. De pollitie onderzoekt of beide verdachten ook aan andere fietsdiefstallen kunnen worden gelinkt.

Moet er nog zand zijn?

Dinsdag 2 januari 2024
De visie van Fobie
Genk - Moet er nog zand zijn?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Volgens cijfers van Kind en Gezin blijft Olivia de populairste meisjesnaam en Noah de populairste jongensnaam bij kinderen geboren in 2023, net zoals in 2022. Bij de meisjes is Anna een opvallende stijger, van de 10de naar de 2de plek. Nieuwkomers in de top-10 zijn Renée en Mona op de resp. 8ste en 10de plek. Minder veranderingen zijn er bij de jongensnamen. Daar staat de top-4 in steen gebeiteld: Noah, Arthur, Liam, Adam. De enige nieuwkomer in de top-10 is Matteo, die Lewis uit de hitparade stoot.

Concetta Fassari overleden

Dinsdag 2 januari 2024
Genk - Concetta Fassari overledenGisteren is Concetta Fassari overleden, de weduwe van Sebastiano Musolino. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk aan het Kerkplein in Zwartberg.

Annie Winten overleden

Dinsdag 2 januari 2024
Genk - Annie Winten overledenIn WZC De Olijfboom is op 27 december Annie Winten overleden, de weduwe van de in 1987 gestorven Frans Sondeijker. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats.

Powerstarter gestolen in kelder

Maandag 1 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is een powerstarter gestolen uit de kelder van een woning aan het Marktplein. De politie kreeg zaterdag melding van de feiten.

Bijna drie keer te snel

Maandag 1 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren in de Halveweg in Zonhoven een chauffeur staande gehouden die 140 km per uur reed. Er mag daar maximaal 50 km per uur worden gereden.

Het nieuwe jaar is begonnen (1)

Maandag 1 januari 2024
De visie van Fobie
Genk - Het nieuwe jaar is begonnen (1)ZoomVoetbalclub Standard Luik - Royal Standard de Liège - heeft haar trainer Carl Hoefkens aan de deur gezet. (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Chirolokalen

Maandag 1 januari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in de Chirolokalen in de Putvennestraat in Kiewit-Hasselt is zaterdag 2.500 euro gestolen. De dieven namen ook een kluis en feestartikelen mee.
Genk - Nieuw contract voor trainer HamersTrainer Dennis Hamers heeft een nieuw contract voor een derde seizoen getekend bij Eendracht Termien. Eerder was hij trainer van Eendracht Maasmechelen en oefenmeester in Wellen.

Scootmobiel gestolen in woning

Maandag 1 januari 2024
Genk - Scootmobiel gestolen in woningIn een woning aan de Klokstraat is een scootmobiel gestolen. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.
Genk - Feestvierders beschadigen ambulanceZoomFeestvierders hebben vanochtend rond 3 uur aan de Limburghal zware schade toegebracht in een ambulance. Dat gebeurde toen de hulpverleners binnen waren voor een interventie.

Moslims ruimen afval op

Maandag 1 januari 2024
De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap heeft op nieuwjaarsochtend voor de 16de keer afval opgeruimd dat de jaarwisseling met zich mee heeft gebracht. De actie vond plaats in meerdere Limburgse gemeenten, onder meer in Beringen en Genk.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen