Het overige nieuws

Grote namen op Vestiville

Donderdag 13 juni 2019
Lommel - Grote namen op VestivilleZoomOp het Kristalpark, vlakbij het Kristal Solar park, zijn de voorbereidingen bezig om van 28 tot en met 30 juni dagelijks een gehoopte 35.000 feestvierders te ontvangen voor het nieuwe urban dance festival Vestiville. Er komen meerdere tenten en zes themagebieden waarin te genieten valt van muziek, lifestyle en sport.Héél wat bekende namen uit de R&B en urban passeren deze dagen de revue, waaronder Cardi B, Maître Gims, Nicky Jam, Migos, Boef en Ashanti. (Foto Jan Buyens)

Springtuig tussen de aardappelen

Donderdag 13 juni 2019
Vanmiddag is bij Farm Frites een springtuig gevonden tussen een lading aardappelen. Het is niet de eerste keer dat dit daar gebeurt.
Lommel - De Biehal op werkbezoek in FinlandZoomOp zondag 2 juni trok een Belgische delegatie van drie woonzorgcentra en drie maatwerkbedrijven, waaronder vzw de Biehal uit Lommel, naar Tampere in Finland. Dit bezoek maakt deel uit van het ESF project 'Tea for Two'. Hierin onderzoeken ze of medewerkers uit de sociale economie tewerkgesteld kunnen worden in de ouderenzorg. Bij de Finse projectpartner ‘Silta’ ging de delegatie inspiratie opdoen. Deze organisatie geeft coaching en opleidingen aan mensen die moeilijk een job vinden. (…) Het hele nieuwsbericht
Ne pjej’esmeulen, ‘n frutkraam en wa eendjes vissen, meejer is er op oppe kermis wor ekik wowwen niemir te duun. Ik kan men ège zwowwer vergissen: mè ien Lommel lekt alles altè gruun. Wor dèèn ze van enpa’e weten en wor dèèn ze nog pjeuj’espetazzie eten. Wor veul verandert, swens dè d’aaw miense gon en blijven. Wor de jong ondeugend zen en d’aawers nog kijven, dor weujerdt gelèèfd en dowwed gegon. Mè den echte (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe stadswijk in Manhattan

Donderdag 13 juni 2019
Van onze man in New York
Lommel - Nieuwe stadswijk in ManhattanZoomOm New York’s bid voor de 2012 Olympische zomer spelen kracht bij te zetten met een nieuw sportstadium werd besloten om een treindepot gelegen aan de Hudson rivier in hartje Manhattan te overdekken. New York City verloor haar bid voor deze spelen en een sportstadion bouwen in het stadscentrum bleek na ettelijke studies toch geen goed idee. Zo ontstonden de plannen voor ‘Hudson Yards’. Een nieuwe, 11 hectaren grote stadswijk. Het eerste gedeelte is sinds april geopend. Er zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe stadswijk in ManhattanNieuwe stadswijk in Manhattan
Zoom

Mathilda Sels overleden

Woensdag 12 juni 2019
Lommel - Mathilda Sels overledenGisteren overleed Mathilda Sels, de weduwe van Joseph De Poorter. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur).
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Lommel - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Lommel - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Werfdiefstal op Balendijk

Dinsdag 11 juni 2019
Lommel - Werfdiefstal op BalendijkOp een werf aan de Mezenstraat is werkmateriaal ontvreemd. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Wielernieuws

Dinsdag 11 juni 2019
Nieuweling Senne Hulsmans is dit seizoen goed op dreef. Nadat hij op 4 mei in Sinaai 70 deelnemers klopte en de 64 km aflegde met een gemiddelde snelheid van 39,58 km/u, won hij afgelopen zondag de nieuwelingenkoers in Kortessem met een straat voorsprong. Senne, de zoon van ex-prof Kevin Hulsmans, beschikt over supersnelle benen en is in een spurt moeilijk te kloppen. Zijn zege in Kortessem was al de zesde van dit seizoen en telkens won hij na een massaspurt!
In de Mémorial Van Coningsloo in Bonheiden(een 1.2 beloftewedstrijd) met 120 deelnemers eindigde Lommelaar Jordi Meeus op een mooie zesde plaats.

Fc Germinal wint beker Aerts

Dinsdag 11 juni 2019
Lommel - Fc Germinal wint beker AertsZoomFc Germinal heeft een geweldig seizoen beloond met winst in de finale van de beker Aerts, waar het met 3-0 won van Schoonbroek. Met een hattrick van Seppe Torfs heeft hij het goede teamwork fantastisch afgewerkt. Na een mooie derde plaats in de competitie en het bekeravontuur naar Brugge niet te vergeten, waar ze jammer genoeg de halve finale van de beker van Vlaanderen verloren, is dit toch wel een mooie afsluiter van een topseizoen. Volgend seizoen gaan ze dit proberen te bevestigen. Je kan hen volgen op Instagram: [!]GerminalFc. (Bijdrage Jens Devrindt)
Lommel - Koor Het Daghet op uitstap in LeuvenZoomNaar jaarlijkse traditie trok Koor Het Daghet van Heide-Heuvel op uitstap. Gidsen Maarten en Myriam van Leuven Inside Out lieten hen proeven van hun liefde voor deze mooie universiteitsstad. Ze bezochten de Abdij van het Park en het Grote Begijnhof, gingen eten bij Balls of Glory en dronken koffie in het Iers College. Als afsluiter bezochten ze ook nog de botanische tuin waar ze genoten van de geweldige akoestiek in de oranjerie en waar ze (uiteraard) enkele liedjes zongen. Kortom een mooie dag in een prachtige stad! (Bijdrage Inge Verjans)
Lommel - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.
Lommel - Kiennamiddag bij Samana KerkhovenZoomZoals elk jaar organiseerde Samana Kerkhoven een kiennamiddag, dit jaar op maandag 10 juni. Reeds vanaf 13 uur liep de zaal vol en om 14 uur werd het startsein gegeven. Er waren prachtige prijzen voorzien met als hoofdprijs zelfs  een televisietoestel. De opbrengst ging integraal naar de zieken van Kerkhoven. Samana wil bij deze dan ook alle sponsors  en de vele kieners bedanken voor hun steun. (Bijdrage Frieda Willekens)

Fietser gewond bij val

Maandag 10 juni 2019
In Russendorp is gisterenvoormiddag een fietser ten val gekomen. Hij werd daarbij gewond.

Odilia Bleys overleden

Maandag 10 juni 2019
Lommel - Odilia Bleys overledenGisteren is Odilia Bleys overleden, de echtgenote van Jos Janssen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Volgend weekend 'Beeldig Lommel'ZoomZaterdag en zondag is het weer zover... De levende beelden veroveren dan weer het centrum, en u kan ze in al hun glorie gaan bekijken! (Foto Albert Agten)

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Lommel - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Lommel - Noord-Limburse zadenbib op uitstapZoomDe vrijwilligers van de Noord-Limburgse zadenbib waren afgelopen vrijdag samen met hun partners op uitstap in natuurtuin ‘t Loo in Bergeijk. Ze werden er gegidst door Leon Hermans, vrijwilliger in de zadenbib maar ook vrijwillige medewerker in de natuurtuin. Ondanks hun plantenkennis leerden ze toch weer enkele nieuwe dingen. Na het bezoek aan de tuin sloot het gezelschap het werkjaar af met een etentje.
De zadenbib stelt zich tot doel de biodiversiteit van de natuur, en op je bord, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.

Boudewijn Wilms overleden

Zondag 9 juni 2019
Lommel - Boudewijn Wilms overledenVrijdag is Boudewijn Wilms overleden, de echgenoot van Betsy Vanbroeckhoven. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Victor Bylemans overleden

Zondag 9 juni 2019
Lommel - Victor Bylemans overledenVrijdag is Victor Bylemans overleden, de echtgenoot van Josfien Drooghmans. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroeting: woensdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Lommel - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.
Gisteren overhandigde een afvaardiging van de WICO-klimaatleerlingen een schrijven aan het WICO-schoolbestuur. Deze groep leerlingen vertegenwoordigde de WICO-klimaatgroep, een werkgroep met leerlingen van de zes WICO-campussen die opgericht werd naar aanleiding van hun deelname aan de klimaatprotestacties. Zij hebben op een viertal bijeenkomsten allerlei milieuacties voorbereid en uitgewerkt. Zo waren er extra acties op de Dikketruiendag van 12 februari en gastsprekers op Wereldwaterdag van 22 maart. De (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Dagelijkse kunst' in de KunstacademieZoomDonderdag werd in Neerpelt de tentoonstelling "Dagelijkse Kunst" feestelijk geopend. Met deze tentoonstelling tonen de leerlingen beeldende kunst (6 tot 18j.) van de Kunstacademie Noord-Limburg niet alleen hun kunnen, maar ook hun eigenzinnige kijk op voeding. Uit alle hoeken van Noord-Limburg werden de smakelijkste, heerlijkste, eerlijkste, meest bizarre en soms ludieke werkjes aangedragen. De tentoonstellende leerlingen komen immers uit Oudsbergen, Peer, Bocholt, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel en Pelt. Wie er niet bij was kan nog gaan kijken tot en met Pinkstermaandag 10 juni in het Dommelhof in Neerpelt.
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
Zoom

Robin Vangenechten overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Lommel - Robin Vangenechten overledenWoensdag is Robin Vangenechten overleden, de zoon van Geert en Sandra Vangenechten-Gorremans. Hij was 23 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Stevensvennen.

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Lommel - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Lommel - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Charel Van Elsen overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Lommel - Charel Van Elsen overledenGisteren is Charel Van Elsen overleden, de weduwnaar van de in 2003 overleden Maria Van Hout. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Lommel - Ambassadeurs op bezoek bij SibelcoZoomOnze Lommelse ambassadeurs zijn gisteren weer op verplaatsing geweest, deze keer bij de zandputten van Sibelco in Mol. Ter plaatse werden ze rondgeleid door de heer Deleate (uiterst links op de foto), de coördinator van het bedrijf. (Bijdrage Jelle Devries)

Rookontwikkeling in garage

Donderdag 6 juni 2019
In een garage aan de Duinenstraat ontstond gisterennamiddag rookontwikkeling. Die werd veroorzaakt door een defect geraakte batterij.

Omleiding in Adelberg

Donderdag 6 juni 2019
Lommel - Omleiding in AdelbergZoomOmwille van dringende herstellingswerken ter hoogte van het kruispunt Sleutelstraat/Adelberg is een gedeelte van de weg afgesloten vanaf dinsdag 11 juni tot en met  24 juni. Er is een omleiding voorzien via het Wijerken.
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Mieke Swinnen overleden

Woensdag 5 juni 2019
Lommel - Mieke Swinnen overledenVandaag is Mieke Swinnen overleden, de weduwe van Fons Boons. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroeting: maandag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Janny Ector overleden

Woensdag 5 juni 2019
Lommel - Janny Ector overledenVandaag is Janny Ector overleden. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Lommel - Aanhangwagen gestolen in KanaalstraatIn de Kanaalstraat gingen dieven met een aanhangwagen aan de haal. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Lommel - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Lommel - Cheque van Bosland Challenge voor Kleine PrinsZoomDe eerste editie van de Bosland ATB Challenge werd met 490 deelnemers, van wie er 433 de eindmeet bereikten, een succes. Ze kregen een uitgestippeld parcours van 87 km door Bosland onder de wielen geschoven. De organisatie had tot doel gesteld de opbrengst te spenderen aan een goed doel en zo kreeg de vzw Kleine Prins, die zich inzet bij moeilijke periodes voor ouders en kinderen, een cheque van 3.000 euro overhandigd. Ronnie Eerdekens van Bosland Challenge: "Dit bedrag werd samengebracht door deelnemers en sponsors. Volgend jaar komt er zeker een tweede editie van dit ATB evenement."
Linda Langens van de vzw Kleine Prins kwam de cheque op de Scoutsrally in ontvangst nemen. Ze bedankte de mensen van Bosland Challenge voor hun inzet. 
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Lommel - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom

Engelandreis cursisten Qrios

Woensdag 5 juni 2019
Lommel - Engelandreis cursisten QriosZoomTraditiegetrouw trokken cursisten Engels van Qrios (Peer, Maaseik, Hamont, Houthalen) ook dit jaar tijdens het verlengde weekeinde van Hemelvaart richting Londen om weer een ander stuk van de grootstad te ontdekken. Ook enkele Lommelaars tekenden present! Polesden Lacey en Denbies wine Estate stonden donderdag op het programma en het verrassingsdrankje (sparkling wine…) werd erg gesmaakt. De bus reed dan naar het hotel in Croydon, de uitvalsbasis voor de verdere dagen. Het bezoek (…) Het hele nieuwsbericht
Engelandreis cursisten QriosEngelandreis cursisten Qrios
Zoom

Weg met tuingereedschap

Dinsdag 4 juni 2019
Lommel - Weg met tuingereedschapEr is tuingereedschap gestolen uit een tuinhuis aan de Luikersteenweg. De politie kreeg vandaag melding van de feiten. In een handelszaak aan de Stationsstraat maakten inbrekers onder meer twee laptops buit.

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Lommel - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Lommel - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering heeft de lijst van de wegen waar zogenaamde supertrucks - extra-lange vrachtwagencombinaties - toegelaten zijn opnieuw wat uitgebreid. In het totaal zijn er in Vlaanderen 19 trajecten bijgekomen en twee daarvan liggen in Limburg. Zo zijn supertrucks voortaan ook toegelaten op de gewestweg die de afrit Park-Midden Limburg van de E314 verbindt met de Donderslagweg en de Zwaluwstraat in Houthalen-Hechteren. Daar ligt Echo, een betonbedrijf dat grote bouwelementen produceert. Ook in de buurt van Lommel zullen trucks tot 25 meter lang kunnen rijden. Het gaat om de verbinding tussen het Kristalpark en de afrit Geel West op de E313.

René Bots overleden

Dinsdag 4 juni 2019
Lommel - René Bots overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige René Bots overleden, de echtgenoot van Nelly Janssens. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht
Een schitterende prestatie van de Lommelse Dina Scavone op het Belgisch kampioenschap wielrennen gisteren voor meisjes-junioren in Anzegem. Na 77,5 km was zij de beste van 51 deelnemers en mag zij dus een jaar lang pronken met de Belgische driekleur! Een dikke proficiat!

Twee vrouwen lastiggevallen

Maandag 3 juni 2019
Het Openbaar ministerie heeft 30 maanden celstraf gevorderd tegen een 40-jarige man die in een warenhuis in Lommel en op de lijnbus richting Hamont vrouwen lastig viel. De man verklaarde zich niets meer te herinneren van de feiten. Op 24 juli valt het vonnis. (PG)
Lommel - Nu ook een filmpje van de dweildagZoomWe publiceerden gisteren al heel wat foto's, zowel hier als op onze Facebookpagina, en nu hebben we ook nog een leuk filmpje van de Lommelse dweildag van gisteren. Met dank aan Jacky Geboers voor deze video!
Lommel - Mispo blonk uit op SOB St.-NiklaasZoom
Naar jaarlijkse gewoonte nam Mispo deel aan de Nationale spelen in St.-Niklaas. Met 3x goud (Davy, Robin en Karl), 1x zilver (Sinan) en nog een aantal ereplaatsen hebben ze weer het beste van zichzelf gegeven. Nu is er even vakantie om er het volgende werkjaar weer tegenaan te gaan. Ben ook jij geïnteresseerd in G-sport en wil je bowlen wel eens proberen? Ga dan eens kijken in Bowling Antares en word G-sporter bij deze leuke Club.

Pinksterweekend komt eraan

Maandag 3 juni 2019
Lommel - Pinksterweekend komt eraanZoomVolgend weekend is het Pinksteren, en maandag de jaarmarkt. Ook weer niet op het marktplein, maar op het Hertog Janplein, voor zover u dit nog niet wist. Die zondag is het ook vaderdag... (Foto Robert Boons)

Prijswinnaars deze maand

Zondag 2 juni 2019
Lommel - Prijswinnaars deze maandHet was niet zo een héle moeilijke deze maand. De foto waarover het ging werd genomen in de Kolonie vanaf het kruispunt van de volgende straten: Wateringstraat, Oude Maai en Kolonie. Winnaars deze maand zijn Pierre Bleyen, Ronny Verkoyen en Eric & Maria Vanhoof-Maes. Proficiat. Voor alle anderen: volgende maand weer een nieuwe kans...
Lommel - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Lommel - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Allemaal hupkes

Zaterdag 1 juni 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Allemaal hupkesOp een vrije dag zit ik met onze oudste zoon op een terras aan een voorjaarskoffie te nippen. We hebben het over voetbal en andere koetjes en kalfjes. Al kunnen we het beter over honden hebben, want die zijn alomtegenwoordig.
De eerste is een grijze poedel, door zijn baasje losgelaten en tussen de tafels snuffelend, waarbij hij de vriendelijke uitbaatster voor de voeten loopt als ze met een volle plateau passeert. “Pas op hupke”, zegt ze tegen de viervoeter. "Ik dacht dat ze het tegen u (…) Het hele nieuwsbericht

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Lommel - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht

Prijsvraag juni

Zaterdag 1 juni 2019
Prijsvraag van de maand
Lommel - Prijsvraag juniEen eenvoudige vraag deze keer... Waar werd onderstaande foto gemaakt? Niet gewoon de wijk vernoemen, ook minstens één van de drie straten die samenkomen op het punt waar deze foto gemaakt werd! Antwoorden via internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór vanavond 24 uur. Te winnen is er alweer een boeketje van Ixora én twee strips van de Lommelse stripauteur René Bergmans, nl. zijn strip LUI, met een Lommelse familie in de hoofdrol. Bij uw antwoord graag vermelden 'strip' of 'boeketje'.
Prijsvraag juni
Zoom
13/06
Veel succes met je examen Groetjes Carine Peeters
Carine Peeters
11/06
Thomas, proficiat met jou "kwart-eeuw".
Annita Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
Aangeboden
Tapijt Hondenren
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Serre