Het overige nieuws

Achterruit auto ingegooid

Maandag 31 mei 2021
Lommel - Achterruit auto ingegooidOnbekenden hebben in de Sluizenstraat de achterruit van een auto ingegooid. Omdat er niets uit de wagen is gestolen wordt aangenomen dat het om puur vandalisme gaat.

Zomers zonnig

Maandag 31 mei 2021
Weerbericht
Lommel - Zomers zonnigEen hogedrukgebied met kern over de Noordzee, nabij Schotland, stuurt droge landlucht vanuit het oosten naar onze streken. De zon domineert het hemelruim en de wolken zijn in de minderheid. Het kwik bereikt aangename waarden. Na het weekend verplaatst de kern van het hogedrukgebied zich naar Scandinavië en wordt de luchtstroming wat meer zuidelijk. Het wordt dan zomers warm.
Vandaag is, op een enkel stapelwolkje na, de zon alleenheerser aan het hemelruim. De oostenwind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Week van de bij'...

Maandag 31 mei 2021
Lommel - De 'Week van de bij'...Zoom                                                       (Foto Robert Boons)
Lommel - 'Week van de Bij' is begonnenZoomIn Bokrijk is vandaag de "Week van de Bij" plechtig geopend door minister Zuhal Demir. Het gaat om een initiatief in samenwerking met de provincie Limburg. “Bijen zijn geen bijzaak in Vlaanderen," zei de minister. "Ze houden ons een spiegel voor over hoe we omgaan met ons ruimtegebruik, het evenwicht tussen beton en groen. Nergens beter om daar aandacht voor te vragen dan in de groene oase rond Bokrijk. Eén derde van het voedsel dat we eten bestaat enkel dankzij bestuiving. Al 62 (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in natuurgebieden

Zondag 30 mei 2021
Lommel - Code geel in natuurgebiedenHet Agentschap Natuur en Bos heeft code geel afgekondigd voor de Limburgse natuurgebieden. Ondanks de vele regen van de afgelopen weken, is de vegetatie momenteel erg droog en is het brandgevaar reëel. Daarom mag in de natuur geen vuur gemaakt worden of mogen wandelaars niet roken.
Lommel - Drugsmeldpunt nu ook digitaalOp 17 april 2019 startte het parket Limburg het anoniem drugsmeldpunt op. De balans na twee jaar is uiterst positief te noemen. Het anoniem drugsmeldpunt Limburg is, door de steun van de burgers, een succes in de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Maar liefst 28 positieve meldingen leidden tot de ontdekking van onder meer 5 druglabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch afval. Tijdens de afgelopen 2 jaren werden in Limburg in totaal 28 labo’s ontmanteld, 37 dumpingen opgeruimd en 228 cannabisplantages opgerold. Omwille van het succes van de anonieme meldingen, besliste het parket Limburg samen met haar partners om vanaf vandaag digitaal melden mogelijk te maken via deze link. De meldingen worden strikt anoniem en vertrouwelijk behandeld.
Grensgevallen
Lommel - Lichaam in Dommel in ValkenswaardWandelaars hebben rond vijf uur vanmiddag in de Dommel in Valkenswaard het stoffelijk overschot van een overleden persoon aangetroffen. Er wordt nog onderzocht wat er precies is gebeurd en om wie het gaat. Mogelijk is het een vermiste vrouw van 45 jaar uit Valkenswaard. Die verdween enkele dagen geleden en werd het laatst in Dommelen gezien. UPDATE De politie heeft bevestigd dat het om de vermiste vrouw gaat.
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Een transgender plant: gagelZoomOoit Gageleer gedronken? Dat is een bier dat gebrouwen is op basis van gagel, meer bepaald de mannelijke knoppen van die plant. Gagel is een curieuze plant. De meeste planten zijn tweehuizig, dat wil zeggen dat er zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen voorkomen op dezelfde plant. Daarnaast heb je ook nog de eenhuizige planten, die enkel mannelijke of vrouwelijke bloemen dragen. Hier heb je dus twee planten nodig voor de bevruchting. Gagel, een struik die in Bosland voorkomt op arme vochtige grond, is zo'n eenhuizige plant. Maar gagel gaat nog een stapje verder: een mannelijke plant kan soms veranderen naar vrouwelijk, en vrouwelijk naar mannelijk. En dan is er nog dat gagelbier, misschien dat onze kandidaat transgenders er baat bij hebben, u weet maar nooit... (Pierre Rutten)

Suzanne Vansummeren overleden

Zaterdag 29 mei 2021
Lommel - Suzanne Vansummeren overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Suzanne Vansummeren overleden, de weduwe van Jef Janssen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Waar ligt Mozambique?

Zaterdag 29 mei 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Waar ligt Mozambique?Een van de godsdienstleraars die we op het college het leven zuur maakten, heeft ons ooit verteld dat onze stamouders, Adam en Eva, de enige mensen zijn geweest die geen navel hadden. Kijk, daar hadden we toen nog niet over nagedacht. Maar terwijl wij in die godsdienstlessen zo veel te slikken kregen dat pertinent onlogisch was, leek deze mededeling ons een aannemelijke voltreffer. Hoe zouden die twee ook aan een navel geraakt zijn? Zij waren immers nooit geboren. De Schepper had Adam immers uit wat klei (…) Het hele nieuwsbericht

Bericht aan de treinreizigers

Zaterdag 29 mei 2021
Lommel - Bericht aan de treinreizigersTijdens de weekends van 29 (vandaag) en 30 mei, 5 en 6 juni en 12 en 13 juni wordt er gewerkt aan het spoor tussen Herentals en Lier. Tussen beide steden wordt er dan voor treinreizigers een vervangbus ingelegd. Hou dus rekening met een verlenging van de reisduur... 

Jeanne Goossens overleden

Vrijdag 28 mei 2021
Lommel - Jeanne Goossens overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Jeanne Goossens overleden, de weduwe van Marcel Van Gulik. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen.
Puur natuur
Lommel - Bloemen in de wegberm (3): klaprozenZoomEen klaproos (Papaver) houdt van bewerkte grond, zoals bermen die gemaaid worden en akkers. Als de bodem een tijdje met rust gelaten wordt, verdwijnt de klaproos weer. Twee soorten klaproos die bij ons veel voorkomen zijn bleke klaproos en gewone of grote klaproos. Bleke klaproos heeft lichte, meer oranje bloemen. Grote klaproos (foto) is intenser rood gekleurd. Klaprozen volgen de zon met hun bloem. ‘s Morgens staan ze naar het oosten, ‘s avonds naar het westen. (Foto Pierre Rutten) 

Nieke Cluyssen overleden

Donderdag 27 mei 2021
Lommel - Nieke Cluyssen overledenGisteren is Nieke Cluyssen overleden, de echtgenote van Henri Put. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. De teraardebestelling vindt plaats op de begraafplaats van Zolder-Centrum.

Aanrijding op kruispunt

Donderdag 27 mei 2021
Lommel - Aanrijding op kruispuntOp de hoek van de Molsekiezel en de Guido Gezellestraat raakten een auto en een motorrijder in een aanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 17 uur.

Nieuw leven in pastorij

Donderdag 27 mei 2021
Lommel - Nieuw leven in pastorijZoomOok in de pastorij aan de Wanstraat is er nieuw leven. Ook de vogeltjes hunkeren naar voedsel. (foto Samuel Cobbaert)
Lommel - Toch groot scherm voor EK voetbalZoomHet zag er lange tijd naar uit dat er deze keer géén grote schermen zouden (mogen) geplaatst worden voor het EK voetbal, maar... er komt er nu toch ééntje, nl. op de Molsekiezel op de weide achter garage Peppino! U moet zich wél op voorhand inschrijven via deze link, en aangezien er nog steeds coronamaatregelen gelden, is het maximum toegelaten personen 400. Alle wedstrijden van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Meetfietser gaat fietspaden testenZoomIn het kader van het interprovinciale project “Fietsbarometer” is de provincie samen met de Fietsersbond gestart met het in kaart brengen van de kwaliteit van de Limburgse fietspaden. De Fietsersbond wierf een extra meetfietser aan die de analyse in Limburg zal voltooien. Concreet zal Niele Geypens - de Limburgse meetfietser - (centraal op de foto) de komende jaren zo’n 2000 km aan functionele fietspaden affietsen met een speciale fiets, om onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Meer startende bedrijven ondanks crisisZoomDe coronacrisis schrikt de Limburgse ondernemers niet af, zo blijkt uit de cijferanalyse van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. In het eerste kwartaal van 2021 schoten maar liefst 2.570 Limburgse ondernemers uit de startblokken. Dat is een stijging van 13,8% en 8,8% procent tegenover de eerdere recordjaren 2019 en 2020.  Uit de analyse van Voka blijkt dat de Limburgse starters tussen 2015 en 2020 maar liefst 41.358 jobs creëerden. Van de 47.000 startende ondernemingen die tussen 2015 en 2020 (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg is prachtig

Woensdag 26 mei 2021
Vandaag gelezen
"Limburg is prachtig en, u moet er eens op letten, vaak in het nieuws. Vorige week de spoorloze militair. Afgelopen weekend werd Genk bijna voetbalkam­pioen. En maandag verloor een renner de Ronde van Limburg door op 500 meter van de finish fout te rijden.
Wedden dat Bob Dylan een tante had die in Limburg opgroeide?"
(Rik Van Puymbroeck in De Tijd)

Daar staat ie

Dinsdag 25 mei 2021
Lommel - Daar staat ieZoomDeze NASA-foto toont de Marsjeep "Curiosity" die in augustus 2012 door de NASA werd gelanceerd en op de planeet Mars werd gedeponeerd in de 154 km brede Gale-krater. De missie, bedoeld om vast te stellen of het gebied ooit microbieel leven heeft gekend, heeft een positief resultaat opgeleverd: de waarnemingen van de robot op zes wielen hebben aangetoond dat Gale in het verre verleden lange tijd een potentieel bewoonbaar meer- en stroomsysteem heeft gekend. In september 2014 bereikte Curiosity de uitlopers (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, in het Nat. Park Hoge Kempen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Bloemen in de wegberm (2)

Dinsdag 25 mei 2021
Lommel - Bloemen in de wegberm (2)ZoomEen paardenbloem (Taraxacum officinale). Je vindt ze minder in de wegberm dan langs paden. Paardenbloemen hebben een rozet met grote veerdelige bladeren, een onvertakte bladloze stengel en een bloemhoofdje, met daarop honderden lintbloemen. Het zijn planten met wit melksap. De vruchten worden na rijping aan witte uit haren bestaande 'parachuutjes' verspreid. Deze haren noemen we pappus. De naam paardenbloem heeft te maken met de voorkeur die paarden hebben voor deze plant. Ook konijnen (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een inbraak vastgesteld in een voetbalkantine aan de Owenslei in Mol. Er zijn enkele muziekboxen gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Molsesteenweg in Balen is gisteren een aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen was geladen met zand.

Brandmelding in Kristalpark

Dinsdag 25 mei 2021
Lommel - Brandmelding in KristalparkBij de brandweer liep gisterenavond een brandmelding binnen bij Hansen Transmissions in het Kristalpark. Er was een wiel in een machine vastgelopen waardoor rook ontstond.

Inbraak op Vreyshorring

Dinsdag 25 mei 2021
Lommel - Inbraak op VreyshorringOp Vreyshorring is ingebroken in een kantoor. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Lommel - Nog op zoek naar een studeerplek?ZoomGoed nieuws voor de studenten die nog op zoek zijn naar een studeerplek! Zij kunnen weer terecht in de bib en in De Soeverein om op een coronaveilige en rustige manier te blokken. Reserveren is niet nodig, maar in De Soeverein zijn de plekjes gegeerd. In de bib zijn (momenteel) nog plekken vrij. Meer info op deze website.

Marc Vertongen overleden

Dinsdag 25 mei 2021
Lommel - Marc Vertongen overledenZondag is Marc Vertongen overleden. Hij was 64 jaar en werd geboren in Leuven. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Een idee als een ander

Maandag 24 mei 2021
Lommel - Een idee als een anderZoom                                                            (Foto Robert Boons)
Lommel - Het is te koud voor de tijd van het jaarZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Federaal procureur Frédéric Van Leeuw heeft in de nieuwsuitzendingen van VRT en VTM vanavond Jürgen Conings, de zwaarbewapende militair die al sinds dinsdag gezocht wordt, opgeroepen om contact op te nemen "met iemand die hij vertrouwt". De procureur wees erop dat de afgelopen dagen bij de zoektocht geen slachtoffers gevallen zijn.
Lommel - Werfdiefstal in AangelagstraatIn de Aangelagstraat hebben dieven toegeslagen op een werf. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Frans Van Endert overleden

Zondag 23 mei 2021
Lommel - Frans Van Endert overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Frans Van Endert overleden, de echtgenoot van Jet Sels. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment vrijdag (19.30 tot 20u) bij Uitvaartzorg Severens
Lommel - Nationaal defilé in het Nationaal Park...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Foxy Foxtrot

Zondag 23 mei 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Foxy FoxtrotNa een wandeling in een dorp dat niet het onze is, belanden we op een terras. Vooral om van mijn gezeur af te zijn. In de laatste kilometer heb ik tien keer gezegd dat ik dorst heb. Nadat de kastelein onze drankjes heeft geserveerd, houdt hij halt bij de man aan de tafel naast ons. 'Heb je het gehoord van José?', fluistert hij.
"Speelden jullie ooit Chinees fluisteren?", vraag ik aan mijn vrouw. "De eerste fluisterde een zin in het oor van de tweede en zo ging het de hele klas door. De laatste zin was (…) Het hele nieuwsbericht
Weerbericht
Lommel - Te koud voor de tijd van het jaarIn april waren de maxima meestal onder de normale temperaturen en ook mei lijkt af te stevenen op een te koude maand. De temperaturen blijven nog aan de koude kant en echt warm weer zit er voorlopig niet aan te komen. Bovendien zorgen depressies en storingen voor erg wisselvallig weer met geregeld buien of perioden van regen. Tussendoor zijn er wel wat drogere momenten. Pas in de tweede helft van volgende week lijkt het droger te worden en iets warmer.
Vandaag is het bedroevend gesteld met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra groeide van 6.248 in 2011 tot 9.352 in 2020. In 2021 ligt de capaciteit dan opeens weer lager dan het jaar ervoor: 9.207 woongelegenheden. Tussen 2011 en 2021 groeide de capaciteit van het aantal woongelegenheden in woonzorgcentra in Limburg met 47,4%, in Vlaanderen slechts met 22,1%. (Bron: provincie Limburg).

Eline Tips overleden

Zaterdag 22 mei 2021
Lommel - Eline Tips overledenWoensdag is Eline Tips overleden. Zij was 21 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula de Heyde in Zelem.

Nationaal Park terug open

Zaterdag 22 mei 2021
Lommel - Nationaal Park terug openZoomNa overleg met het Nationaal Crisiscentrum en het federaal parket heeft de gouverneur beslist om het Nationaal Park Hoge Kempen opnieuw open te stellen voor het publiek. De intensieve zoekacties in het park zijn afgerond, het is dan ook niet langer noodzakelijk om het park te sluiten voor het publiek. Aan wandelaars in het park wordt gevraagd om verdachte elementen onmiddellijk te melden bij de politie. De gouverneur wenst alle omwonenden te bedanken voor hun begrip en medewerking.

Mia Jannis overleden

Zaterdag 22 mei 2021
Lommel - Mia Jannis overledenDonderdag overleed Mia Jannis, de echtgenote van Nand Claes. Zij was 86 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Dragen van mondmasker helpt echtIn een omgeving of ruimte met een lage virusconcentratie kan correct gebruik van een eenvoudig chirurgisch mondmasker het reproductiegetal al duidelijk verlagen. In een omgeving waar meer virusdeeltjes rondwaren, zoals in ziekenhuizen of slecht geventileerde binnenruimten, is een simpel mondkapje volgens de onderzoekers niet genoeg. Daar is betere bescherming nodig, zoals een FFP2- of N95-masker. Dat concluderen wetenschappers van het Duitse Max Planck Instituut en het universitair ziekenhuis Charité in Berlijn na een uitgebreid onderzoek. Daarin stelden ze ook vast dat er in gebieden waar consequent een mondmasker gedragen wordt minder coronabesmettingen zijn.

Henri Dries overleden

Vrijdag 21 mei 2021
Lommel - Henri Dries overledenGisteren is Henri Dries overleden, de echtgenoot van Josepha Poorters. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Bloemen in de wegberm (1)

Vrijdag 21 mei 2021
Lommel - Bloemen in de wegberm (1)ZoomDit is de Grote Muur of de Stellaria Holostea L. Josh Vandijck fotografeerde de bloem in Peer.
Toerisme
Lommel - Op virtuele reis in het Romeinse TongerenZoomIn Tongeren is een nieuw toeristisch project gelanceerd: "Per Pedes". De nieuwe virtuele stadswandeling neemt wandelaars mee langs een gedeelte van de belangrijkste heirbaan die de Noordzee verbond met de Rijn. Deze weg, die ook via Tongeren liep, vergemakkelijkte zowel handel als het transport van troepen en bevoorrading naar de Rijngrens. Wij kennen haar vandaag als de Via Belgica
De Per Pedes-wandelapp begeleidt wandelaars interactief vanaf het toeristisch infopunt naar (…) Het hele nieuwsbericht
Op virtuele reis in het Romeinse TongerenOp virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Op virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Zoom
Lommel - Bosland-zaadpakketjes voor schoolkinderenZoomIn Bosland worden vanaf vandaag 11.000 zaadpakketjes verdeeld onder alle kleuters en leerlingen van de lagere scholen. Het initiatief zorgt in de eerste plaats voor nectar en stuifmeel voor vlinders en bijen in de Boslandse tuinen. Want een insectenvriendelijke tuin in Bosland, daar heeft iedereen baat bij.
In 2021 blaast Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen, 15 kaarsjes uit. Via een opvallende actie willen de partners nu heel Bosland in de bloemen zetten. Iedere leerling van een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Jean-Pierre Van Gestel overledenVandaag is Jean-Pierre Van Gestel overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Dora Umans overleden

Vrijdag 21 mei 2021
In Kleine-Brogel is gisteren Dora Umans overleden, de weduwe van Julien Verpoorten en de levenspartner van Hubert Wijnants. Ze was 81 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel-Centrum vinden in intieme kring plaats. Online condoleren kan via www.begrafenissen-witters.be.
De vaccinatieteller
Lommel - Het begint er goed uit te zienZoomHierbij alweer de wekelijkse vaccinatieteller update. Daaruit blijkt dat ondertussen 16.31% van de volwassen Lommelaars volledig gevaccineerd zijn (4.599 van de 28.193 mensen). Dat zijn er ook 1.187 extra sinds vorige week. Bij degenen die een eerste prik gehad hebben naderen we de helft... want 46.34% van de volwassen Lommelaars hebben deze eerste prik gehad (13.066 van de 28.193 mensen, .oftewel 1.938 mensen extra sinds vorige week. 64.78% van de 80-plussers zijn volledig gevaccineerd. Dat zijn 1.284 van de 1.982 mensen.
Dagelijkse updates kan je steeds volgen via de website.
Lommel - CVO Cursa toont zich tijdens fotofestivalZoomVolgende maand begint de buitententoonstelling ‘Lens op de Mens’ in het centrum van (Over)Pelt. Dit tweejaarlijks internationaal fotofestival is intussen aan zijn derde editie toe. Bij elke editie kregen de cursisten van CVO Cursa de kans om zich via de school in te schrijven.
Veertien foto’s van dito cursisten werden in naam van CVO Cursa ingezonden. Dit jaar werden de voorronden binnen de verschillende vestigingen al in januari georganiseerd. Cursisten wiens foto niet (…) Het hele nieuwsbericht
Musica, Impulscentrum voor Muziek, is op zoek naar een warm gastgezin voor Marius Hartig. De 25-jarige jongeman uit München zal het Musica-team vanaf 1 juni een jaar lang versterken op Provinciaal Domein Dommelhof in Pelt in het kader van een AFS-vrijwilligersproject. Het gastgezin moet op haalbare afstand van Provinciaal Domein Dommelhof wonen, zodat Marius zich met de fiets of het openbaar vervoer naar zijn werk kan verplaatsen.
Marius spreekt Engels en Duits, en kijkt ernaar uit om een de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Vanaf komende dinsdag krijgen parkeerwachters in Eindhoven hulp van een scanauto die met gemak duizend auto's per uur kan controleren. Dat meldt Eindhovens Dagblad. De gemeente zelf verwacht dat het aantal parkeerboetes daardoor minstens gaat verdubbelen. Het "parkeerboetekanon" heeft 12 camera's aan boord en scant de nummerplaat van geparkeerde auto's, waarbij de software controleert of er parkeergeld is betaald.

Ten strijde tegen zwerfvuil

Vrijdag 21 mei 2021
Lommel - Ten strijde tegen zwerfvuilZoomWie voortaan de straten in Vlaanderen vervuilt, heeft een grotere kans op een boete dan ooit tevoren. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir stelt vanaf deze zomer én op kosten van de verpakkingssector 30 extra handhavers aan die zich uitsluitend bezig houden met het controleren op zwerfvuil. Daarnaast krijgen 273 bestaande handhavers van de Vlaamse overheid de bevoegdheid om GAS-boetes uit te schrijven voor zwerfvuil, aangezien dat tot nu niet kon. Het gaat onder meer om bos- en parkwachters en inspecteurs van de VLM en VMM. Nieuw is dat ook werkgestraften voortaan een grotere kans maken om in geschakeld te worden voor zwerfvuilprojecten. De OVAM en Mooimakers slaan daarvoor de handen in elkaar met de Justitiehuizen. “De tijd van vooral sensibiliseren is gedaan. Wie koppig blijft sluikstorten, moet dit in zijn portemonnee voelen. De pakkans vergroten is daarvoor de enige manier”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.
Lommel - Aantal personen met antistoffen stijgtSciensano volgt de evolutie van de aanwezigheid van antistoffen tegen het coronavirus bij verschillende populaties, meer bepaald bij gezondheidswerkers, schoolkinderen en -personeel en bij de algemene Belgische bevolking. De meest recente resultaten wijzen op een stijging van het aantal mensen met antistoffen in al deze groepen. Bij de algemene bevolking, scholieren en schoolpersoneel vonden we in de periode februari-april 2021 gelijkaardige percentages: ongeveer 1 op 4 à 5 personen heeft al antistoffen. Bij de gezondheidswerkers is de impact van de vaccinatie duidelijk zichtbaar.

Tientallen autobanden gedumpt

Donderdag 20 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben tientallen autobanden gedumpt in een grach taan de Zuiderring in Mol. Het gaat om meer dan 50 banden. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft het sluikstort opgeruimd. Er is een onderzoek gestart naar de dader(s). De gemeente Mol heeft eventuele getuigen gevraagd zich te melden.

Inbraak bij schuttersgilde

Donderdag 20 mei 2021
Lommel - Inbraak bij schuttersgildeDieven hebben een deur opengebroken om binnen te dringen in het lokaal van de schuttersgilde aan de Rozenstraat. Zij gingen er met een bak bier aan de haal.

Bouwen wordt duurder

Donderdag 20 mei 2021
Lommel - Bouwen wordt duurderZoomDe prijsindex van bouwmaterialen is sinds november vorig jaar gestegen met 4,3%. Op jaarbasis is dit een stijging met 13%. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) stelt vast dat deze prijsstijging ongezien is en bovendien vele malen groter is dan de consumptieprijsindex. Deze laatste steeg in dezelfde periode met minder dan 1%. (Bron: Bouwkroniek)

Nieuwe vennootschap: VJ&S

Donderdag 20 mei 2021
Johannes van Poppel en Sonja Vanroy, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap VJ&S opgericht met zetel aan de Lodewijk De Raetstraat. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen.

Alois Sels overleden

Donderdag 20 mei 2021
Lommel - Alois Sels overledenGisteren is Alois Sels overleden, de echtgenoot van Alice Peeters. Hij was 88 jaar en afkomstig van Balen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Florent Van Den Broeck overledenGisteren is Florent Van Den Broeck overleden, de weduwnaar van Theresia Boes en de metgezel van wijlen Fien Holsteens. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Dinsdag (19.30-20u) is er een stille begroeting in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
De klopjacht op de zwaarbewapende beroepsmilitair Jürgen Conings heeft voorlopig nog niets opgeleverd. Rond 9 uur vanmorgen reden opnieuw heel wat legervoertuigen aan. Voor het eerst wordt ook beroep gedaan op politiepaarden. Het parket gaat ervan uit dat Conings zich verschanst heeft en dus nog in leven is. Zijn teruggevonden wagen toont aan hoe gevaarlijk deze operatie is: met een granaat en draden had Conings een val gemaakt voor wie het voertuig zou openen. Ondertussen staan de speciale eenheden (…) Het hele nieuwsbericht

'The masked teacher' bij WICO

Donderdag 20 mei 2021
Lommel - 'The masked teacher' bij WICOZoomIn het WICO hebben ze als school een leuk initiatief bedacht om leerlingen en leerkrachten iets positief aan te bieden, waardoor er over iets anders dan corona zal worden gepraat. En gewoon om iets leuks te doen voor hun leerlingen. Sinds woensdag loopt er op Facebook en Instagram, voor de leerlingen en leerkrachten op smartschool, een soort van wedstrijd, 'The Masked Teacher'. Dagelijks tonen ze één van de 11 gemaskerde leerkrachten die een lied zal zingen. Op het einde van de rit kan iedereen een wedstrijdformulier invullen. Diegene die de meeste kandidaten correct gokte en de selectievragen overleefde, wint een leuk cadeautje.

Waar zit Jürgen?

Donderdag 20 mei 2021
Lommel - Waar zit Jürgen?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fons Borrenbergs overleden

Woensdag 19 mei 2021
Lommel - Fons Borrenbergs overledenVandaag is Fons Borrenbergs overleden, de echtgenoot van Alice Mannaerts. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Theresia Straetemans overleden

Woensdag 19 mei 2021
Lommel - Theresia Straetemans overledenVandaag is Theresia Straetemans overleden. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - Nationaal Park Hoge Kempen geslotenZoomDoor de actuele dreiging wordt het Nationaal Park Hoge Kempen uit voorzorg afgesloten voor het publiek. Het is verboden om je in het park te begeven. Ben je in de buurt? Volg de aanwijzingen van de politie op.
Lommel - Deep Fake filmpje voor Rode DuivelsZoomRaymond Goethals en Guy Thijs komen terug tot leven dankzij dit filmpje gemaakt op basis van Deep Fake. Chris Ume uit Paal is een specialist en maakte dit filmpje voor de Rode Duivels. In het filmpje is ook te zien hoe Deep Fake werkt.
Het einde van de elektrificatiewerkzaamheden op de spoorlijn Mol-Hamont (grens) is in zicht, meldt het Facebook-account Trein Weert-België. Vanaf komende zondag 23 mei wordt de nieuwe bovenleiding onder spanning gezet en wordt deze uitvoerig getest. Volgende week zal een werktrein 's nachts nog verschillende onderdelen afwerken. Op zondag 30 mei vinden tussen middernacht en ’s ochtends testritten plaats op normale snelheid. De officiële indienstneming volgt midden juni (start van de zomerdienst).
Lommel - Opsporingsbericht Jurgen ConingsZoomDe Federale Politie verspreidt het volgend opsporingsbericht: Op maandag 17 mei 2021 's morgens verliet de 46-jarige Jurgen Conings zijn woning in Dilsen-Stokkem. Hij begaf zich nog naar zijn werk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Zijn voertuig werd op 18 mei 2021 omstreeks 18u teruggevonden in het bos in de buurt van de Lanklaarse steenweg in Niel-bij-As. Jurgen Conings is ongeveer 1m80 lang en is gespierd. Hij is kaal en heeft verscheidene tattoos, onder meer op zijn bovenarmen. Op het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Prijzen paaswandelzoektocht uitgereiktZoomAfgelopen zondag vond aan de Leyssensmolen de prijsuitreiking plaats van de veelgesmaakte Paas-wandel-zoektocht van Jong Okra Lommel. De hoofdprijs, een bokaal paaseieren, ging welverdiend naar Jan Mariën uit Lommel. De tweede prijs (Jos Aerts & An Das uit Lommel) en de derde (Eliza Broex uit Pelt) worden door de initiatiefnemers aan huis bezorgd.

Maria Derikx overleden

Dinsdag 18 mei 2021
Lommel - Maria Derikx overledenVandaag is Maria Derikxoverleden, de weduwe van Jan Engelen. Zij was 76 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Te koud en wisselvallig

Dinsdag 18 mei 2021
Weerbericht
Lommel - Te koud en wisselvalligDepressies blijven het weerbeeld in onze streken bepalen en met een westelijke luchtstroming wordt vrij koele lucht aangevoerd. De temperaturen zijn ondermaats voor de maand mei en de neerslagkansen zijn zowel op korte als lange termijn hoog. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er ook ruimte voor wat zon, maar er gaat geen dag voorbij of er valt wel een regenbui. Pas halfweg volgende week is er enig teken van beterschap met hogere temperaturen en wat meer zon.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvluchten, zei u?

Dinsdag 18 mei 2021
In de maand mei zijn er enkele verschuivingen in de nachtvluchten vanop de vliegbasis van Kleine-Brogel.
Morgen/woensdag zullen er extra nachtvluchten uitgevoerd worden ter vervanging van de trainingen die in maart niet plaatsgevonden hebben omwille van een inspectie. 
Er zijn geen nachtvluchten op Pinkstermaandag, wel volgende week dinsdag en woensdag (25 en 26 mei).
24 procent van de Limburgers is 65-plusser. 30 procent is tussen de 45 en de 65 jaar, 22 procent tussen 25 en 45 jaar, 11 procent tussen 15 en 25 jaar en 13 procent tussen 0 en 15 jaar. (Bron: provincie Limburg)
Lommel - Magriet Vanderhoydonks overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Magriet Vanderhoydonks overleden, de echtgenote van Ludo Daems. Ze was 70 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartplechtigheid zal in kleine kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Anny Weyen overleden

Dinsdag 18 mei 2021
Lommel - Anny Weyen overledenZondag is Anny Weyen overleden, de echtgenote van Jozef Theunis. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring in de aula van het crematorium.

Maria Vandervee overleden

Dinsdag 18 mei 2021
Lommel - Maria Vandervee overledenIn het ZOL in Genk is zondag Maria Vandervee overleden, de echtgenote van Emiel Vanden Boer. Ze was 78 jaar. De afscheidsviering zal in beperkte familiekring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Wandelen in de Blekerheide

Maandag 17 mei 2021
Lommel - Wandelen in de BlekerheideZoomTot zondag 30 mei kan je naar hartenlust wandelen op de schitterende heidevlakte van de Blekerheide. Wandelclub Milieu 2000 voorziet er twee wandellussen van 5 en 10km, combineerbaar tot 15km. Met de langste wandellus ontdekken we dit natuurgebied en wandelen we via de in 2001 gebouwde S-vormige wandelaarsbrug (foto) naar de overzijde van het Maas-Scheldekanaal waar een prachtig bosgebied overheerst. De Blekerheide is de ideale omgeving om tot rust te komen en te genieten van de natuur. Je kan er altijd eventjes vluchten uit de gehaaste wereld… Meer info 

Fietsertje (4) aangereden

Maandag 17 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Zonnestraat en de Herfststraat in Mol is gisterennamiddag een 4-jarig fietsertje aangereden door een auto. Het kind is naar het ziekenhuis gebracht.

Slimme schoen voor blinden

Maandag 17 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Computerwetenschappers van de TU Graz (Oostenrijk) hebben een beeldherkenningssysteem voor een schoen ontwikkeld dat blinden en slechtzienden waarschuwt voor obstakels. Je kijkt als het ware met je tenen. Deze slimme schoen helpt blinden en slechtzienden veilig over straat te lopen, meldt de Eindhovense website innovationorigins.com.

Graafmachine beschadigd

Maandag 17 mei 2021
In de Gasstraat hebben vandalen een graafmachine beschadigd. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

Jef Geboers overleden

Maandag 17 mei 2021
Lommel - Jef Geboers overledenGisteren is Jef Geboers overleden, de levenspartner van Iwona Jackowiak. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaats in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Trefpunt zoekt vrijwilligers

Maandag 17 mei 2021
Lommel - Trefpunt zoekt vrijwilligersZoomHet Lokaal Dienstencentrum ‘t Trefpunt is op zoek naar enthousiaste personen, die zich willen engageren om één zaterdag- of zondagnamiddag in de maand één van hun cafetaria te bemannen.    Bijzondere kwalificaties zijn niet nodig, al vragen ze wel dat je een hart hebt voor senioren en dat je met hen op een vriendelijke en vlotte manier kan omgaan.
Interesse? Contacteer snel het dienstencentrum voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kan hen bereiken op 011/39.71.12 of via mail naar dienstencentrum[!]zorggroeplommel.be

Twee voor de prijs van één

Maandag 17 mei 2021
Lommel - Twee voor de prijs van éénZoomAlweer een nieuwe leuze op het bord... En onderaan deze van vorige week, aangezien u deze nog van ons tegoed had. (Foto's Robert Boons)
Twee voor de prijs van één
Zoom

Weg met juwelen en geld

Maandag 17 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Wezelbaan in Balen maakten dieven juwelen en geld buit. De daders waren in de woning binnengeraakt door een raam op de eerste verdieping te forceren.

Piet Swinnen overleden

Maandag 17 mei 2021
Lommel - Piet Swinnen overledenOp 14 mei overleed in Heusden-Zolder Piet Swinnen, de echtgenoot van Josée Engelen. Hij was 84 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Lommel - Weer contactonderwijs voor 2de en 3de graadVanaf morgen mag er weer voltijds contactonderwijs gegeven worden in de tweede en derde graad van de scholen in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt. Vorige maandag bleek dat niet mogelijk vanwege de coronacrisis. “Door de ingaande versoepelingen rond de Covid-19 maatregelen en de extra inspanningen die de afgelopen tijd zijn geleverd, is er beslist om het advies rond het voltijds opstarten niet te verlengen”, aldus de Eerstelijnszone Noord-Limburg. Wel wordt het belang van de extra inspanningen benadrukt die in overleg met de preventieadviseur moeten blijven geleverd worden.

Leo Das overleden

Zondag 16 mei 2021
Lommel - Leo Das overledenIn Lommel is gisteren Leo Das overleden, de echtgenoot van Leen Dykmans. Hij was 82 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Code geel: onweer

Zondag 16 mei 2021
Lommel - Code geel: onweer Het KMI waarschuwt met code geel voor deze namiddag: "Deze namiddag en tijdelijk vanavond wordt de atmosfeer opnieuw onstabiel waardoor felle buien tot ontwikkeling komen met lokaal onweer. Op meerdere plaatsen kan er meer dan 10 l/m² op 1 uur tijd vallen. Ook hagel en felle windstoten zijn plaatselijk mogelijk".

Wizz Air gaat op Rome vliegen

Zaterdag 15 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
De lagekostenmaatschappij Wizz Air vliegt vanaf 2 juli vier keer per week tussen Eindhoven Airport en de Italiaanse hoofdstad. Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag wordt gevlogen op Rome-Fiumicino, de grootste luchthaven van Italië. Het is na Milaan de tweede Italiaanse bestemming van Wizz Air vanuit Eindhoven Airport. Daarmee komt het totale aantal WIZZ-lijndiensten vanuit de Noord-Brabantse luchthaven op 30.

'Groeizaam' weer

Zaterdag 15 mei 2021
Weerbericht
Lommel - 'Groeizaam' weerNeen, wij mensen worden er niet echt blij van, maar de fauna en flora zijn wel in hun nopjes. Regenbuien afgewisseld met zonneschijn, het kan niet beter om alles te laten groeien. Er komt voorlopig nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Met een op gang komende zonale stroming blijft het de volgende dagen aanhouden. Bovendien zijn ook de temperaturen aan de lage kant.
Vandaag is het al vlug zwaarbewolkt en valt er periodiek regen of zijn er buien. Later in de namiddag zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomDe verkoop van duurzame personenwagens in Limburg is vorig jaar verdubbeld. In 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019.  Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk jaar. In totaal werden vorig jaar in Limburg 28.823 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dit zijn er 18,5% minder dan het jaar voordien. Het aantal ingeschreven hybride personenwagens (benzine en diesel) in Limburg steeg op een jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Vooruit: achteruit!

Zaterdag 15 mei 2021
Lommel - Vooruit: achteruit!Het is zaterdagmorgen half acht. Ik lig nog in bed en worstel, zoals elke morgen trouwens, met het dilemma: blijf ik nog even horizontaal of begin ik alvast naar de vloer te tasten? Met één been voorlopig. In plaats daarvan wurmt mijn linkerarm zich volkomen zelfstandig onder het dekbed uit en mijn wijsvinger drukt de aan-uitknop van de radio in. Mijn linkerschouder voelt wat pijnlijk aan. De rechter ook trouwens, maar niet zo erg. Raar!
Gisteren heb ik in de Soeverein mijn tweede Pfizer-vaccin (…) Het hele nieuwsbericht
Dieven probeerden binnen te dringen in een pand aan de Hoevenstraat. Er is braakschade aan de deur vastgesteld.

Roger De Rae overleden

Vrijdag 14 mei 2021
Lommel - Roger De Rae overledenGisteren is Roger De Rae overleden. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jan Vandenberk overleden

Vrijdag 14 mei 2021
Lommel - Jan Vandenberk overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Jan Vandenberk overleden, de weduwnaar van Mia Willekens. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: maandag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomTot op vandaag zijn 12.10% van de volwassen Lommelaars volledig gevaccineerd, oftewel 1.289 mensen extra sinds vorige week. De eerste prik voor de Lommelaars was ondertussen weggelegd voor 39,47%, dat zijn er wel maar 139 méér sinds vorige week. Van de 80-plussers zijn nu reeds 63.67% volledig gevaccineerd.
Dagelijkse updates kan je steeds volgen via de website.

Portefeuille gestolen

Donderdag 13 mei 2021
Lommel - Portefeuille gestolenAan de Blauwe Kei is een portefeuille uit een auto gestolen. Om in de wagen te geraken werd een ruit ingegooid. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.
Gianni De Doncker (26) uit Lommel heeft de besloten vennootschap GD Tuinontwerp opgericht met zetel in Knapenhoef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer stedenbouwkundige en tuin- en landschapsarchitectuur, het ontwerpen van tuinen en parken en het aanleggen en onderhouden van tuinen en parken.
Thimothy Vandijck en Evy Boudewijns, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Brouwerij Vandijck opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Wagenmakersweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de productie-en groot- en kleinhandel van alle soorten bieren, limonades, wijnen en water.

Maria Schepens overleden

Donderdag 13 mei 2021
Lommel - Maria Schepens overledenGisteren is in Balen Maria Schepens overleden, de weduwe van Hendrik Engelen. Zij was 88 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

André Loomans overleden

Donderdag 13 mei 2021
Lommel - André Loomans overledenGisteren is André Loomans overleden, de echtgenoot van Gaby Christiaens. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Kattenbos.

Wisselvallig met buien

Donderdag 13 mei 2021
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig met buienDepressionaire invloeden over de lage landen zorgen bij ons voor erg wisselvallig weer met vrij hoge neerslagkansen. De temperaturen liggen daarbij net iets onder de normale waarden. De volgende dagen komt er een zonale stroming te staan. Daarbij trekken storingen geregeld van west naar oost over onze streken. Er komt voorlopig nog geen einde aan het wisselvallige en iets te koele weer.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. De wolken nemen echter al vlug toe en dan komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

Rina Boonen overleden

Woensdag 12 mei 2021
Lommel - Rina Boonen overledenVrijdag is Rina Boonen overleden, de weduwe van Pierre Haveneers. Ze zou op 31 mei 93 jaar zijn geworden en was afkomstig van Bocholt. De crematie en het afscheid vonden plaats in besloten kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Week van de Groeilamp

Woensdag 12 mei 2021
Lommel - Week van de GroeilampZoomKomende zondag start de Week van de Groeilamp, een Vlaamse actie om opvoeding extra in de belangstelling te plaatsen. De Opvoedingswinkel Noord-Limburg heeft naar aanleiding daarvan een regionale actie georganiseerd (Pelt, Lommel, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bocholt, Bree, Peer en Oudsbergen), waarbij inwoners via een inschuifsjabloon iemand die voor hen belangrijk is in de spotlights kunnen zetten. Daarnaast zijn er ook 'fysieke fotokaders' (foto onder) die vrijdag in Pelt, Peer en Lommel geplaatst zullen worden. Via Facebook wordt er een wedstrijd georganiseerd om een weekendje weg te winnen.
Week van de Groeilamp
Zoom

Reggae Geel afgelast

Woensdag 12 mei 2021
Reggae Geel, dat gepland was op 6 en 7 augustus e.k., gaat niet door. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt. "De verplichting om niet meer dan 5.000 mensen toe te laten maakt het voor de organisatie onmogelijk het evenement te laten plaatsvinden," zeggen ze. "Bovendien zijn er nog te veel beperkingen en restricties."
"Los daarvan betwijfelt de organisatie of festivals in die periode überhaupt veilig kunnen georganiseerd worden. We onderschatten het maatschappelijk belang van het (…) Het hele nieuwsbericht

App ObsIdentify vernieuwd

Woensdag 12 mei 2021
Lommel - App ObsIdentify vernieuwdZoomVandaag lanceert Waarneming.nl de vernieuwde versie van de populaire natuur-app ObsIdentify. Welke vlinder zit daar? Welke plant is dat? Maak een foto met je smartphone en ObsIdentify geeft je het antwoord. De app herkent 22.303 soorten wilde dieren en planten.  Op de foto een rozemarijngoudhaantje. Meer info (Foto Frido Van Hertum)
Florece Baert uit Lommel en Liesbeth Jannis uit Overpelt hebben de besloten vennootschap Groepspraktijk Het Lindel opgericht met zetel aan Driehoek in Lommel. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van de geneeskunde als huisarts.
Lommel - Weer vooruitzichten voor kermissenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Frans Bergmans overleden

Dinsdag 11 mei 2021
Lommel - Frans Bergmans overledenGisteren is Frans Bergmans overleden, de echtgenoot van Virginie Michiels. Hij was 87 jaar. Het echtpaar vierde zondag zijn diamanten bruiloft. De uitvaartliturgie vindt maandag in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

André Linsen overleden

Dinsdag 11 mei 2021
Lommel - André Linsen overledenVandaag is André Linsen overleden, de echtgenoot van Jacqueline Berkmans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Lommel - Wandelingen Okra heropgestartZoomNa maanden van stilstand vatte Trefpunt OKRA-centrum gisteren terug haar wekelijkse maandagochtendwandelingen aan. Doel is een gezonde start van de nieuwe week door een uurtje rustig te wandelen in de centrumstraten en parken. Uiteraard kunnen ook de sociale contacten aangehaald worden door o.a. bij te praten tijdens het wandelen. Iedere week vertrekt men op maandagmorgen om 8.30 uur aan de ingang van de dekenale kerk Sint-Pietersbanden, om daar na één uurtje terug aan te komen. Iedereen is van harte welkom en de deelname is gratis. (Bijdrage Stan Bresseleers)
Lommel - Ondertussen, in Sint-Truiden...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Frieda Vrijsen overleden

Maandag 10 mei 2021
Lommel - Frieda Vrijsen overledenIn WZC Immaculata is vandaag Frieda Vrijsen overleden, de weduwe van Michel Van Broekhoven. Ze was 91 jaar. De afscheidsviering en de asverstrooiing vinden plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag van 10u30 tot 11u00 bij Uitvaartzorg Severens in Pelt.
Grensgevallen
In 2024 start in Bergeijk de aanleg van een zonne- en windenergiepark. Dat wordt gerealiseerd in de zuidwestelijke hoek van de gemeente, in de Pielis, Weebosch en Luyksgestel. Eind 2022 zal de gemeenteraad een besluit nemen over een voorgesteld project.
Lommel - Meer toeristen naar LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - 'Iedereen 1000' voor Kom op tegen KankerZoomVanaf morgen tot 16 mei organiseert Kom Op Tegen Kanker Iedereen1000, een coronaveilig alternatief voor de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker. Het doel is 2 miljoen euro te verzamelen voor kankeronderzoek. Voor deze actie werden 8 fietslussen van 125 km uitgestippeld door Flanders Classics. Voor elke lus werd een meter of peter gevraagd. Voor de fietslus Limburg Noord is dat Joke Emmers geworden. Omdat ze zelf niet zo'n geoefend fietser is en ze natuurlijk wel die 1000 km (of meer) en liefst een mooi (…) Het hele nieuwsbericht
De meeste wolven die in België en Nederland verschijnen stammen af van wolvenpopulaties uit Oost-Polen en de Baltische staten. En als het een beetje meezit, eten de wolven alle everzwijnen op, zodat we ook van die plaag verlost zijn. Lees dit mooie verhaal bij Nature Today.

Terrassen anno 2021

Zondag 9 mei 2021
Lommel - Terrassen anno 2021Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Een kermis

Zondag 9 mei 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Een kermisDe tweede zondag van mei. Dan is het Moederdag, maar ook kinderdag. In Lutlommel dan toch. De plek waar ik heel wat jaren rondhuppelde en op mijn fietske regelmatig heroïsche wielerwedstrijden reed met de jongens in de buurt. We hadden allemaal een koersstuur op onze oude fiets gemonteerd om ‘De Grote Spoel’ te rijden. Een Milaan-Sanremo voor jonge benen, met aankomst in de Schansstraat. Soms reden we ook ‘De Kleine Spoel’. Dat was twee straten minder ver en die fietsten we als de (…) Het hele nieuwsbericht
Na maanden van onzekerheid en verzuchting om in groep te gaan fietsen en wandelen heeft OKRA SPORT+ Limburg positief nieuws: vanaf vandaag mogen de sportieve OKRA-fietsgroepen opnieuw buiten hun geliefd tijdverblijf met 25 personen uitoefenen. Dit wil zeggen dat OKRA-centrum terug in groep kan gaan fietsen en wandelen. Concreet betekent dit dat zij vanaf nu dinsdag wekelijks om 13.30 uur met geoefende fietsers vertrekken aan de bibliotheek in het centrum voor een gezellige fietstocht. De minitrappers, aangepaste fietstochten met deelnemers die minder kilometers willen doen en/of geen elektrische fiets hebben, zullen om de twee weken vertrekken aan de bibliotheek, telkens op donderdag om 14.00 uur. (Bijdrage Stan Bresseleers)

Firmin Stragier overleden

Zaterdag 8 mei 2021
Lommel - Firmin Stragier overledenDonderdag is Firmin Stragier overleden, de weduwnaar van Gerd Hendrickx. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Trainer Grenstrappers Kolonie stoptJan Willekens stopt als trainer van vierdeprovincialer Grenstrappers Lommel Kolonie.
Lommel - Mijn coronaverhaal, dat wil jij niet meemaken!ZoomWie straks een terras opzoekt, vrienden ontmoet of met z’n tienen van de openlucht geniet, denkt best eerst even aan één van de coronaverhalen uit Noord-Limburg die de Eerstelijnszone vandaag gelanceerd heeft. Door het verhaal te vertellen van mensen die dicht bij de inwoners staan, wil men de impact van een besmetting heel concreet maken. “Het is geen ver-van-mijn-bedshow, het kan mij ook overkomen.” Zo wil men de inwoners blijven aansporen om zich aan de regels te (…) Het hele nieuwsbericht
Mijn coronaverhaal, dat wil jij niet meemaken!
Zoom
Lommel - Vang eens een vis voor de arendZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is op zoek naar grote vissen om zijn zeearenden te voederen. De vogels eten graag vis, geen visfilet van de visboer maar volledige vissen. En die mogen best groot zijn, minstens 30 cm, maar liefst nog groter. Met zijn oproep mikt het Natuurhulpcentrum dan ook in de eerste plaats op vissers: ze kunnen helpen met stevige karpers, forellen, zalmen, kabeljauwen,... "Het gaat om grote vogels die veel voedsel nodig hebben. Ze zitten hier al enkele jaren na een (…) Het hele nieuwsbericht
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomOndertussen hebben toch al 39.09% van de volwassen Lommelaars een eerste prik gehad. Dat zijn 10.989 van de 28.115 mensen, maar liefst 2.669 mensen extra sinds vorige week. Volledig gevaccineerden zitten we voorlopig aan 7,55%voor de volledige bevolking, en aan 30,5% voor de 80-plussers. Dagelijkse updates kan je steeds volgen via de website.
Lommel - Thomas en Roy in finale 'Lego Masters'ZoomMorgenavond kijkt héél Lommel naar VTM... Want dan is er de finale van 'Lego Masters' en deze twee sympathieke Lommelaars hebben het tot in deze finale geschopt! Deze maand kregen ze nog een mooi interview in ons Stadsmagazine, dat je ook digitaal kan lezen, en nu is het enkel duimen dat ze de hoofdprijs, 25.000 euro én een trip naar het Lego House in Denemarken, in de wacht slepen! Kijken dus zaterdag... (Foto Stad Lommel)

Nieuw: Andy Maes voegwerken

Donderdag 6 mei 2021
Andy Maes uit Lommel heeft de besloten vennootschap Andy Maes voegwerken opgericht met zetel aan de Pieter de Coninckstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer isolatiewerkzaamheden, gevelreiniging door middel van zandstralen en pleister- en schilderwerken.

Nieuwe vennootschap: Algiz

Donderdag 6 mei 2021
Leentje Janssen uit Lommel heeft de besloten vennootschap Algiz opgericht met zetel aan de Molsekiezel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer psychologische begeleiding, psychotherapie en alle activiteiten op het vlak van geestelijke gezondheidszorg.
Michel en Beau Vandenberk én Rita Mertens, allen uit Lommel, hebben de besloten vennootschap café Melchior opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan Dorp.
Lommel - Uitbreiding Mariaziekenhuis en MS RevaZoomIn het kader van de nieuwe investeringen in de Vlaamse ziekenhuisinfrastructuur heeft de Vlaamse regering de financiering van twee belangrijke investeringsprojecten van Noorderhart in Pelt principieel goedgekeurd.
Het eerste project betreft de bouw van het nieuwe Revalidatie en MS Centrum op de site van het Mariaziekenhuis in Pelt. Het tweede project handelt over de bouw van een nieuw chirurgisch dagziekenhuis. Beide projecten worden gerealiseerd aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Aannemer Brandon Beks failliet

Donderdag 6 mei 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van aannemer Brandon Beks uit Lommel. De schuldvorderingen worden ingediend op 5 juni.
Er is duidelijk vooruitgang geboekt in het onderzoek naar een tracé voor de Noord-Zuid. De drie alternatieven en de twee extra combinatiealternatieven die eind vorig jaar nog uit het participatieproces voortkwamen, werden grondig onderzocht. De resultaten van al die onderzoeken liggen nu op tafel. Vanmorgen werd de stand van zaken toegelicht aan de betrokken burgemeesters en Limburgse parlementsleden. Nog deze maand volgt de geïntegreerde afweging die zal leiden tot een voorkeursalternatief. (…) Het hele nieuwsbericht
Voormalig radio- en tv-presentator Zaki ijvert voor een andere aanpak in woonzorgcentra. "Mijn generatie, de babyboomers, komt eraan. De visie die vandaag heerst in woonzorgcentra, is niet de juiste voor de toekomst," zegt hij. Lees bij VRT Nieuws "Zaki roept op om meer te luisteren naar de ouderen"

Liza Lucas overleden

Woensdag 5 mei 2021
Lommel - Liza Lucas overledenVandaag is Liza Lucas overleden, de weduwe van André Van Bun. Zij was 79 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Stanske Verboven overleden

Woensdag 5 mei 2021
Lommel - Stanske Verboven overledenMaandag is Stanske Verboven overleden, de weduwe van Frans Van Endert. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Rachel Bleyen overleden

Woensdag 5 mei 2021
Lommel - Rachel Bleyen overledenIn Dallas (Tx) in de VS is op 29 april Rachel Bleyen overleden. Ze  was 51 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kattenbos.

Rik Vercammen overleden

Woensdag 5 mei 2021
Lommel - Rik Vercammen overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Rik Vercammen overleden, de echtgenoot van Jet Strackx. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt in familiekring plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Ze blijven up-to-date

Woensdag 5 mei 2021
Lommel - Ze blijven up-to-dateZoomToch gewoon geweldig, niet... De Vriendenkring van de Leopoldlaan die er iedere week opnieuw, jaar na jaar, in slaagt om origineel uit de hoek te komen. Proficiat! (Foto Robert Boons)
Lommel - Wisselvallig richting zonnig weekendIn het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Sigarettendief krijgt 15 maanden celEen 50-jarige man heeft vandaag 15 maanden cel gekregen voor de diefstal van 253 pakjes sigaretten, 98 pakken roltabak en een dertigtal zakjes pistachenoten. Hij sloeg onder meer toe in warenhuizen in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Oudsbergen en Peer.

Maria Bosmans overleden

Dinsdag 4 mei 2021
Lommel - Maria Bosmans overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Maria Bosmans overleden, de weduwe van Lambert Gelissen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen.
Lommel - Minder vrijwilligers door coronaZoomDe Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Openluchtvieringen vanaf zaterdagZoomNu de corona-maatregelen wat versoepeld zijn, kan er weer met 50 mensen Eucharistie gevierd worden in open lucht, mét mondmasker en op 1,5m afstand van elkaar. Vanaf zaterdag 8 mei zijn er daarom, bij goed weer, elk weekend drie eucharistievieringen. Zaterdag om 17u00 en zondag om 9u30 en 11u00 en op Hemelvaartsdag om 9u30 en 11u00. Deze vieringen vinden plaats in het mooie Mariapark van Werkplaatsen. Omdat dit met maximum 50 mensen mag, is vooraf inschrijven verplicht. Dit kan alleen telefonisch op het nummer 0468/216549, elke dag tussen 10u00 en 12u00 of ’s avonds tussen 18u00 en 19u00. De eerste 50 ingeschrevenen worden toegelaten, méér helaas niet. (Foto Jan Buyens)

Bijna de helft te snel

Maandag 3 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een snelheidscontrole op de Eerselseweg in Mol reed bijna de helft van de gecontroleerde bestuurders te snel. Op de Zuiderring werden 337 voertuigen geflitst.

Nieuwe wolvenwelpen

Maandag 3 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Wolvin Noëlla heeft nieuwe welpjes geworpen. Dat heeft minister Zuhal Demir deze namiddag bekendgemaakt in Beringen. Over hoeveel welpen het gaat is nog niet bekend. De minister kreeg de informatie van het Agentschap Natuur en Bos, dat verder ging op camerabeelden.  

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Lommel - Test-evenement La Boum 2...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jef Verstraeten overleden

Maandag 3 mei 2021
Lommel - Jef Verstraeten overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Jef Verstraeten overleden, de echtgenoot van Jenny Peeters. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Noëlla is weer drachtig

Zondag 2 mei 2021
Lommel - Noëlla is weer drachtigZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - Minister Peeters lanceert fietscampagneZoomVia een affichecampagne wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op een positieve manier de vele voordelen die fietsen biedt in de kijker zetten. “Het is belangrijk dat ook voor functionele verplaatsingen steeds meer mensen voor de fiets kiezen,” zegt de minister. De vier verschillende affiches zijn in de maand mei terug te vinden langs de hoofdwegen; alsook enkele varianten op plakborden in steden en gemeenten. Bij verschillende bakkers in meer dan 20 steden zullen ook broodzakken te vinden zijn met de tekst ‘even strakke billen krijgen als je pistolets? Fiets!’.

Mia Luypaerts overleden

Zondag 2 mei 2021
Lommel - Mia Luypaerts overledenGisteren is Mia Luypaerts overleden, de echtgenote van Leo Vandervee. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in beperkte kring.
Lommel - Schrijver Pieter Aspe overledenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nog eens een 'Molleke'

Zondag 2 mei 2021
Lommel - Nog eens een 'Molleke'Zoom                                                        (Tekening Dirk Van Bun)

Zonnig en meestal droog

Zondag 2 mei 2021
Weerbericht
Lommel - Zonnig en meestal droogStoringen schuiven rakelings ten oosten van onze regio voorbij. De wolkenband kan echter tot over onze streken doordringen, maar neerslag van betekenis wordt er dit weekend niet verwacht. Bij een koele noordwestenwind zijn de temperaturen ondermaats. Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien, maar de temperaturen kunnen in de tweede helft van de week hoger uitkomen.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend. Later komen er weer wolkenvelden opzetten, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Lommel - Twee gewonden bij ongeval in BergeijkAan de Fressevenweg in Bergeijk zijn vanavond bij een verkeersongeval twee inzittenden van een auto gewond geraakt. Hun wagen kwam in botsing met een andere en sloeg daarna overkop. In de tweede auto werd niemand gewond. De twee auto's werden zwaar beschadigd; het gaat om een Belgische en een Nederlandse wagen.

Inbraak in Wipstraat

Zaterdag 1 mei 2021
Lommel - Inbraak in WipstraatIn de Wipstraat is ingebroken in een tuinhuis. De dieven gingen met twee elektrische fietsen aan de haal. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Pinneselien

Zaterdag 1 mei 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - PinneselienMaandag heb ik verbaal in de clinch gelegen met een gepensioneerde verpleegkundige. Zij beklaagde er zich over dat ‘het ziekenhuispersoneel van tegenwoordig’ geen tijd meer nam voor persoonlijk contact. “Alles draait om geld in de ziekenhuizen”, schreef ze op Facebook. “En opservatie is die naam niet eens meer waard.” Toen ik er haar attent op maakte dat observatie echt wel met een b moet, snelde een vriendin haar meteen te hulp. “Wat voor belang hebben taalfouten (…) Het hele nieuwsbericht
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel