Het overige nieuws

Maandag weer 'flitsmarathon'

Vrijdag 30 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Maandag weer 'flitsmarathon'Maandag houdt de politie in heel het land alweer een "flitsmarathon" tegen overdreven snelheid. Volgens de federale politie is het doel van de actie "een verbetering van de veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal slachtoffers van ongevallen." De politie hoopt "dat de bestuurders zich niet alleen tijdens deze actie, maar ook erbuiten, zullen houden aan de snelheidsbeperkingen en dat ze weinig boetes moet uitschrijven."

Bisdom steunt vluchtelingenkinderen

Vrijdag 30 september 2016
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro aan Caritas International voor noodhulp aan Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. Het bedrag komt vanuit het fonds 'Wereldnoden', waarvoor er ieder jaar op de derde zondag van mei een collecte wordt gehouden in de Limburgse parochies.
In Libanon leven vandaag 400.000 vluchtelingenkinderen. De meesten daarvan komen uit Syrië. Uit cijfers van Caritas International blijkt dat bijna 250.000 van hen niet naar school gaan. De internationale (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Severens overleden

Vrijdag 30 september 2016
Pelt - Roger Severens overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Roger Severens overleden, de echtgenoot van Maria Grobben. Hij was 78 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot begroeting in het rouwhuis, Burgemeester Voetslaan, 44, Kleine Brogel.

Gerard Groenen overleden

Vrijdag 30 september 2016
Pelt - Gerard Groenen overledenWoensdag is de uit Overpelt afkomstige Gerard Groenen overleden, de echtgenoot van Jeannine Bernaers. Hij was 82 jaar. De afscheidsceremonie vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Het parlementaire werk

Vrijdag 30 september 2016
Vandaag gelezen
"Het parlementaire werk is geen afspraak meer tussen de parlementair en zijn kiezers, maar tussen de parlementair en zijn partij. Partijen hebben geen leden meer nodig, ze krijgen bijna 70 miljoen uit de staatskas. Dat bedrag wordt beheerd door een tiental mensen uit de partijtop. Zij zijn het die beslissen wie verkozen wordt.” (Journalist Rik Van Cauwelaert in een interview met Apache.be)
Pelt - Zeven striptekenaars in 'Limburg gestript'Zoom7 Limburgse striptekenaars exposeren van 14 januari tot 25 februari 2017 op drie locaties: CC Palethe Overpelt, Provinciaal Domein Dommelhof en de bibliotheek Neerpelt. In alfabetische volgorde zijn het Criva, Fobie, Kim, Melvin, Proost, Strzelecki en Swerts.
De zeven geselecteerde Limburgers leveren samen een mooi beeld van wat de stripmarkt te bieden heeft. We zien hier de meest courante – en de meest verscheiden – genres de revue passeren: de familie- en de (…) Het hele nieuwsbericht

Infoavond voor verhuurders

Donderdag 29 september 2016

Overpelt

Op dinsdag 4 oktober aanstaande organiseert het gemeentelijk woonloket van de gemeenten Overpelt en Neerpelt een informatieavond voor eigenaars die hun huis verhuren of die dat wensen te doen. Een jurist komt uitleg geven over de rechten en plichten van de verhuurder. Er wordt ook uitgelegd wat verhuren via het sociaal verhuurkantoor betekent. Een ander thema dat aan bod komt, is de woonkwaliteit: waaraan moet een woning voldoen om te kunnen verhuren. Tenslotte wordt een overzicht gegeven van (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting zaterdag thuis tegen Eynatten

Donderdag 29 september 2016

Neerpelt

Zaterdagavond om 20.15u speelt Sporting NeLo in de sporthal van Dommelhof tegen Eynatten. Sporting NeLo speelt voor een 10/10 (12 op 12 als je de beker meetelt). Het is maar een tussentijds rapport, het eindexamen op het einde van het jaar is veel belangrijker maar een goede tussensprint geeft toch een lekker gevoel. Maar dan moet er veel beter gehandbald worden dan vorige week. We weten waar het fout liep en dus ook meteen wat de verbeterpunten zijn. Daar gaan we wat aan moeten doen aanstaande zaterdag. En (…) Het hele nieuwsbericht

Vzw Integro gaat 8 rusthuizen bundelen

Donderdag 29 september 2016
Pelt - Vzw Integro gaat 8 rusthuizen bundelenZoomIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vanmiddag de vzw Integro voorgesteld, de vereniging waarbinnen 8 Limburgse woonzorgcentra gaan fuseren. Voorzitter van de vzw is Boud Reggers, directeur-coordinator Roel Eerlingen. De kernactiviteit van de vzw is initiatieven ontwikkelen ter ondersteuning van personen met een chronische zorgvraag.
Het initiatief tot samenwerken begon al in 2008 met de oprichting van het Samenwerkingsinitiatief Ouderenzorg Limburg (SIOL), zei voorzitter Reggers. Binnen die groep (…) Het hele nieuwsbericht
Vzw Integro gaat 8 rusthuizen bundelen
Zoom

15 miljoen sigaretten in beslag genomen

Donderdag 29 september 2016
Tijdens een actie van de federale gerechtelijke politie Limburg tegen financiële criminaliteit met 19 huiszoekingen, niet alleen in ons land maar ook in Duitsland, Nederland en Spanje, hebben de speurders gisteren minstens 15 miljoen sigaretten, onversneden tabak, een aanzienlijke partij alcoholische dranken, een grote geldsom en cheques in beslag genomen. Het onderzoek viseert vermoedelijke feiten van internationaal georganiseerde BTW- en accijnsfraude waarbij twee van de vermoedelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Opleiding gemachtigd opzichter

Woensdag 28 september 2016
De verkeersdienst van de lokale politie HANO organiseert opnieuw een opleiding tot gemachtigd opzichter. Zo'n opzichter heeft als taak in het verkeer de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, senioren en personen met een handicap te bewaken, vooral bij het oversteken van de straat.
De nieuwe opleidingscursus vindt plaats op woensdag 9 november van 14.00 tot 16.00 uur of op woensdag 16 november van 19.00 tot 21.00 uur in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de politiezone HANO, Energiestraat (…) Het hele nieuwsbericht

Minder reizigers op snelbussen

Woensdag 28 september 2016
De snelbussen die Noord-Limburg en het Maasland met Antwerpen, Leuven en Brussel verbinden, blijven zo goed als zeker bestaan, maar trekken steeds minder reizigers aan. Dat meldde TVLimburg. Vlaams parlementslid Marino Keulen (Open VLD) wil dat de oorzaken van de terugloop van het aantal reizigers onderzocht worden.

Uitslagen scholenstratenloop online

Woensdag 28 september 2016

Overpelt

De uitslagen van de scholenstratenloop, gisteren in het dorpscentrum, staan online. U kunt ze hier vinden.

Vanuit Eindhoven naar Stockholm

Dinsdag 27 september 2016
Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd dat ze vanaf maandag 3 april 2017 vluchten gaat uitvoeren tussen de luchthaven van Stockholm Arlanda (Zweden) en Eindhoven Airport. Voor Eindhoven Airport betekent dit een forse versteviging van haar netwerk richting Scandinavië.
De route van Eindhoven naar Stockholm zal initieel 4x per week worden gevlogen (iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag). Transavia vliegt de route met een moderne Boeing 737-800 (189 stoelen).

Mariëtte Lehaen overleden

Dinsdag 27 september 2016
Neerpelt - Mariëtte Lehaen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Mariëtte Lehaen overleden. Ze zou op 8 oktober 77 jaar worden. Vrijdag is er in de Sint-Niklaaskerk van het Centrum om 10.30 u een uitvaartliturgie; donderdag om 18.30u een avondwake.
Om over na te denken
92% van de wereldbevolking ademt lucht in die zo vervuild is dat ze niet voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat kost elk jaar aan gemiddeld 6 miljoen mensen het leven. De situatie is vooral erg in Zuidoost-Azië, China, Maleisië en Vietnam. (Bron: WHO)

Werelddag dementie: een oproep

Maandag 26 september 2016

Overpelt

"Naar aanleiding van de werelddag dementie willen we je vragen om jouw glimlach met ons te delen. Achter elke persoon met dementie gaat een mens schuil met emoties en gevoelens, met beperkingen, maar zeker ook met talrijke mogelijkheden. Als mantelzorger of als professional heb je allicht al veel gezellige, warme, grappige en ontroerende momenten samen beleefd. Momenten waarvan jullie wellicht hebben kunnen genieten. Situaties die je doen glimlachen en die je kracht geven om weer verder te gaan.
Wij (…) Het hele nieuwsbericht

Uitslag openbare verkoping

Maandag 26 september 2016

Overpelt

Tijdens de openbare verkoping van de woning Lindelsebaan 152 op 14 september is tot dusver 190.000 euro geboden. Er is recht van hoger bod.

72 verkeersongevallen in weekend

Maandag 26 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 25 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 42 ademtesten af, waarvan er 8 (of 19 %) positief bleken. Er waren 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Kato Bex nationaal ponykampioene

Zondag 25 september 2016
Overpelt - Kato Bex nationaal ponykampioeneZoom

Overpelt

Kato Bex uit het Lindel is deze namiddag met haar pony Kraneveld’s Alexander nationaal kampioene geworden in de klasse DB1. Dat gebeurde op het nationaal ponykampioenschap van de LRV in Hechtel-Eksel. Kato rijdt voor de Peerse ponyclub Sint-Trudo. UPDATE Ook Tessa Kerste werd won met haar pony Fellow nationaal kampioene in de klasse DB1. En Lien Eeckelaers deed hetzelfde in de klasse B met Machno Sabrina. Saartje Joosten werd knap 2e in de klasse DB1 met haar pony Kaatje.

Vluchtende verdachten beschoten

Zondag 25 september 2016
Pelt - Vluchtende verdachten beschotenZoomOp de Ringbaan-Noord in Weert is in de vroege namiddag een Belgische auto met vier inzittenden tegengehouden door de Nederlandse politie. Dat gebeurde na een achtervolging die in Venlo was begonnen. De politie wou daar de auto controleren in verband met een onderzoek naar een drugsmisdrijf. Maar de chauffeur sloeg op de vlucht en er zou op de politiemensen geschoten zijn. In Weert werd de auto klemgereden. De vier inzittenden probeerden nog te vluchten, maar drie van hen werden door de politie neergeschoten. De vierde werd gearresteerd. De drie gewonde verdachten zijn in het ziekenhuis opgenomen. Het is nog niet duidelijk waar de vier vandaan komen. Op de foto de betrokken vluchtauto van het viertal. (Foto politie.nl)

Asila Mukandutiye overleden

Zaterdag 24 september 2016
Overpelt - Asila Mukandutiye overleden

Overpelt

In ZWC Immaculata is gisteren Asila Mukandutiye overleden, de echtgenote van Gerard Braeken. Ze was 83 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel.

Mia Lemmens overleden

Zaterdag 24 september 2016
Neerpelt - Mia Lemmens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Mia Lemmens overleden, de weduwe van Henri Beckers. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: woensdag tussen 17.45u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Johan Brouwers overleden

Zaterdag 24 september 2016
Overpelt - Johan Brouwers overleden

Overpelt

Op 19 september is de uit Overpelt afkomstige Johan Brouwers overleden. Hij was 54 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Bree waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Sporting tegen Visé

Vrijdag 23 september 2016
Neerpelt - Handbal: Sporting tegen Visé

Neerpelt

Sporting NeLo legde tot nu toe een perfect rapport af met een 6/6 tot gevolg. Onze jongens willen daar graag een vervolg aan breien door zaterdag ook de scalp van Visé te pakken. Maar vanzelfsprekend zal dit nooit zijn! Visé haalde een mooie 4/6 en verloor tot nu toe enkel tegen Houthalen. Het mag dus beschouwd worden als een van de sterkere ploegen uit de reeks met een goeie doelman en een vlot scorende Vreven. Sporting zal dus vanaf de eerste minuut bij de les moeten zijn. Dat zal nog (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Franssen overleden

Vrijdag 23 september 2016
Overpelt - Mia Franssen overleden

Overpelt

Vandaag is Mia Franssen overleden, de weduwe van Gerard Geerts. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in  Hechtel. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven waarna begroetingsmogelijkheid in funerarium Witters in Eksel.

Overpelt

Frans Mertens, Paul Van Herck en Gerard Weckx, allen uit Overpelt hebben de vzw Sint-Ambrosius Pelter Biehalle opgericht met zetel aan de Heesakkerstraat in Overpelt. Het doel van de vereniging is de bijenteelt te bevorderen, de belangen van de imkers te behartigen en elkaar door samenwerking met raad en daad bij te staan.

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Dag van de KlantMorgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Martina Winters overleden

Vrijdag 23 september 2016
Overpelt - Martina Winters overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Martina Winters overleden, de weduwe van Paul Van de Broek. Ze was begin deze maand 89 jaar geworden. Woensdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 13u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Laatste groet: dinsdag tussen 19.15u en 19.45u in uitvaartcentrum Severens.

Nieuwe vennootschap: RGS Upgrade

Donderdag 22 september 2016

Neerpelt

Rachel Samuels en Ronny Germanus, beiden uit Neerpelt, hebben de gewone commanditaire vennootschap RGS Upgrade opgericht met zetel aan het Dummerveld in Neerpelt. Doel van de vennootschap is onder meer het optreden als consultant op gebied van administratie, aankoop en verkoop; personeelsbeleid; het aanleggen en onderhouden van tuinen en de aan- en verkoop van planten.

Nieuwe bvba: TnT Finance

Donderdag 22 september 2016
De bvba Teuwen Finance met zetel in Mol en de bvba Jehu met zetel in Hechtel-Eksel hebben de bvba TnT Finance opgericht met zetel aan de Leopoldlaan in Overpelt. De handelsvennootschap heeft tot doel het optreden in naam en voor rekening van de nv ING België als gevolmachtigd agent voor bank- en beleggingsdiensten en als gevolmachigd subagent voor verzekeringsdiensten.
Overpelt - Maandelijks voorleesuurtje weer van startZoom

Overpelt

De scholen zijn al weer enkele weken bezig. Ook in de bib start men zaterdag weer met het maandelijks voorleesuurtje. Elke laatste zaterdag van de maand wordt daar een gezellig voorleeshoekje in de bib gecreëerd en vertelt een vrijwilliger verhalen voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Zaterdag vertelt vrijwilligster Lore Vandenhaute muzikale verhalen. Na het voorlezen gaat ze samen met de kinderen een muziekinstrument knutselen. Men start om 10 uur. Kom jij ook luisteren?

Neerpelt

Na het succes van afgelopen seizoen gaat de Bewegingsschool binnenkort weer van start met een nieuwe reeks van Nelson's Kidsclub. Vanaf zondag 2 oktober is het weer zover, van 10 tot 11 uur in het sportcentrum van Dommelhof. Verwacht worden kinderen uit de geboortejaren 2011-2012-2013. Inschrijven kan via kidsclub[!]sporting-nelo.be. Elke nieuwe inschrijving krijgt een fantastisch T-shirt van Nelson.

Vuurwerk in het Lindel

Donderdag 22 september 2016

Overpelt

Zaterdag is het de Dag van de Klant bij de zelfstandige ondernemers van UNIZO. 's Avonds organiseren de Verenigde Zelfstandigen van Lindel-Hoeven ( VZLH) een spetterend vuurwerk in samenwerking met Unizo Overpelt. Dat feest begint vanaf 19.30u in de Parkstraat, tegenover Den Drossaerd. Er is muzikale animatie en kinderen kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd.

Jan Creemers overleden

Donderdag 22 september 2016
Overpelt - Jan Creemers overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jan Creemers overleden, de echtgenoot van Lutgarde Janssenswillen. Hij was 68 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Laatste groet: dinsdag 27 september van 17.45u tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Damesploeg Esperanza zoekt trainer

Woensdag 21 september 2016
Pelt - Damesploeg Esperanza zoekt trainerZoomDe huidige trainer van één van de Peltse damesploegen moet omwille van werkverplichtingen de activiteiten als trainer noodgedwongen stoppen. De club is dan ook naarstig op zoek naar een vervanger. Wie interesse heeft om deze gedreven dames onder zijn of haar vleugels te nemen, wordt gevraagd contact op te nemen met Sabrina Lauritano. Je kan haar bereiken door haar een mailtje te sturen via sabrinalauritano[!]gmail.com.

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Elen overleden

Woensdag 21 september 2016
Overpelt - Gerard Elen overleden

Overpelt

Gisteren is Gerard Elen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Brebels. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Catho Van Baelen overleden

Woensdag 21 september 2016
Pelt - Catho Van Baelen overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Catho Van Baelen overleden, de weduwe van Henri Frederix. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Nelly Van der Aelst overleden

Woensdag 21 september 2016
Pelt - Nelly Van der Aelst overledenGisteren is de uit Achel afkomstige Nelly Van der Aelst overleden, de weduwe van Swa Iven. Zij was 87 jaar en wordt maandag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Jen Voets overleden

Dinsdag 20 september 2016
Pelt - Jen Voets overledenVrijdag is de uit Overpelt afkomstige Jen Voets overleden, de weduwe van Henri Monten. Zij was 91 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put.

En er wordt geflitst

Dinsdag 20 september 2016
Pelt - En er wordt geflitstDeze week kunt u de flitsauto van de lokale politie HANO tegenkomen in onder meer de Bevrijdingsstraat en het Ven in Hamont-Achel, de Hamonterweg en de Peerderbaan in Neerpelt en de Houtmolenstraat en Astridlaan in Overpelt. Ook in de buurt van scholen, want daar mag slechts 30km/u gereden worden.

Acht rusthuizen gaan fuseren

Dinsdag 20 september 2016
Acht rusthuizen in Limburg - waaronder die in Hamont, Neerpelt en Overpelt - gaan tegen 2018 fuseren. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag. In mei richtten de rusthuizen al de vzw Integro op. Door de fusie ontstaat één groot rusthuis met 800 bedden en 150 serviceflats.

NEOS ging wandelen in Achel

Dinsdag 20 september 2016
Pelt - NEOS ging wandelen in AchelZoomEen veertigtal leden van NEOS-Neerpelt/Overpelt ging wandelen in De Achelse, zeg maar Grevenbroekse, natuur. Vertrek en aankomst hadden plaats aan domein “De Bever”. Begeleid door twee natuurgidsen en een zon, die iets minder agressief was dan de vorige dagen, werden de wandelaars verrast door allerlei wetenswaardigheden i. v. m. de Kempense geschiedenis, natuur en cultuur. Zowel over het leven van de dieren (o.m. over vechtende vlinders) en dat van de planten (o.m. over het geslacht van de hop) als over de gedragingen van onze eigen voorouders (o.m. over hun niet zo luxueuze leefomstandigheden) werden allerlei interessante anekdoten opgehaald. Ook de kunstwerken onderweg - in het kader van GalandART - werden bekeken en becommentarieerd.

Ook jonge basketters gezocht

Dinsdag 20 september 2016
Pelt - Ook jonge basketters gezochtBasketbalclub BBC-Pelt, de fusieclub van Neerpelt en Overpelt, gaat al haar 3de werkjaar in en is op zoek naar zowel jonge als iets minder jonge spelers. Alle kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen op 23 en 30 september vrijblijvend kennismaken met basketbal tijdens de “BBC Pelt Try-Out Days”. Geschoolde trainers verwelkomen iedereen van 17u tot 18u in de sporthal van Campus De Wingerd. En op de maandagavonden (van 20u30 tot 22u) is er een recreatief ploegje aan het basketten. Daarvoor worden nog enkele oud-basketters gezocht, die nog graag eens een balletje gooien. Als je interesse hebt kun je altijd eens binnenlopen. Meer informatie

Ik doe wat ik wil

Dinsdag 20 september 2016
Pelt - Ik doe wat ik wilZoomVrouwen als jachttrofeeën. Het is eens iets anders dan een hertengewei aan de muur. Op deze dag in 1965 namen The Animals ‘It’s My Life’ op. “Het is mijn leven en ik doe wat ik wil.” Het klonk overtuigend uit de mond van de rebelse zanger Eric Burdon. Maar op de Jukeboxkalender ontdekken we dat het zijn woorden niet waren.

69 weekendverkeersongevallen

Maandag 19 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 21 lichtgewonden. De politie nam daar in totaal 45 ademtesten af, waarvan er 12 (of 27%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Thivan Group

Maandag 19 september 2016

Neerpelt

Thivan Group: dat is de naam van de nieuwe bvba die door Sabine Thijs uit Neerpelt en Charlie Vanroelen uit Nieuwpoort werd opgericht met zetel aan de Wateringstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de studie en de uitvoering van alle mogelijke particuliere en openbare bouwwerken.

Nieuwe bvba: Alumeta

Maandag 19 september 2016
Benny Janssen en Diana Hendriks, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Alumeta opgericht met zetel aan de Lindelheidestraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de productie van ramen, deuren, rolluiken en garagepoorten.

Oud-basketters zoeken nieuwe leden

Maandag 19 september 2016
De oud-basketters van BBC Pelt, de fusieclub van Neerpelt en Overpelt, zoeken nieuwe leden. Op maandagavond trainen ze in sporthal De Wingerd. Wie geïnteresseerd is kan altijd eens binnenlopen: ze trainen van 20.30u t/m 22u. Voor meer informatie: Jan Briels, tel. 0468 161327.

Minister De Croo komt naar Bocholt

Maandag 19 september 2016
Vice-minister en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo komt op dinsdag 27 september naar Bocholt op initiatief van Focus Noord. Geïnteresseerde ondernemers worden uitgenodigd op een interactieve infoavond rond digitale groeikansen en e-commerce. Aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips vernemen ze hoe hun bedrijf door digitaal te gaan op een eenvoudige manier aan klanten en omzet kan winnen. De bijeenkomst vindt om 19u plaats in GC De Kroon aan het Nevenplein 1 in Kaulille. Deelname is gratis, maar inschrijving verplicht via deze link.

BBCats tweede in Sint-Niklaas

Zondag 18 september 2016
Overpelt - BBCats tweede in Sint-NiklaasZoom

Overpelt

Op het Belgisch kampioenschap barbecue, dat dit weekend in Sint-Niklaas plaatsvond, zijn de Overpeltse BBCats als tweede geëindigd. Aan het kampioenschap namen 37 teams deel. Alweer een mooie prestatie!

Laatste dag WK kajakmarathon

Zondag 18 september 2016
Pelt - Laatste dag WK kajakmarathonZoomOp de laatste dag van het WK kajakmarathon in Brandenburg kwamen nog 2 K2's van NWC aan de start. Bij de dames senioren werden Lize Broekx & Hermien Peters zeer knap 4de over de 26 km, een een afstand met diverse overdragingen (foto). Zij moesten nipt de duimen leggen voor een Hongaarse boot. De wereldtitel ging ook naar Hongarije, vóór Zuid-Afrika. 's Namiddags waren de heren aan de beurt met Toon Broekx & William Peters voor hun race over 30 lange kilometers. Zij werden 17de.

WK kajakmaraton: resultaten NWC-ers

Zaterdag 17 september 2016
Pelt - WK kajakmaraton: resultaten NWC-ersZoomOp de tweede dag van het wereldkampioenschap kajakmarathon in het Duitse Brandenburg kwamen vandaag 6 leden van de Neerpeltse Watersportclub aan de start. In de ochtenduren moesten eerst de dames junioren in K2 over 19 km aan de bak. Na een spannende wedstrijd werden Roos Broekx en Hanna Plas knap vierde in een tijd van 1u32'39". Zij moesten zich in een ultieme eindspurt jammer genoeg gewonnen geven ten voordele van de Tsjechische meisjes. Goud en zilver gingen naar Hongarije. In dezelfde wedstrijd werden Amber Jannis en Bieke Van Broekhoven 14de in 1u 44'58". Bij de K1 wedstrijd voor heren junioren over 23 km werd Nick Verduyckt 23ste in 1u52'16". Op het middaguur ging Lize Broekx van start bij de K1 dames senioren over 26 km. Zij werd hier verdienstelijk 7de in 2u09'11".

Lizette Van Gompel overleden

Zaterdag 17 september 2016
Pelt - Lizette Van Gompel overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Lizette Van Gompel overleden, de echtgenote van Jef Gielen. Zij was 73 jaar. De afscheidsviering vindt in familiekring plaats waarna de asurne wordt bijgezet in  het columbarium op de begraafplaats van Kleine Brogel. Begroetingsmoment: woensdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Brons voor Hermien op WK kajakmarathonZoomTot en met zondag vinden in het Duitse Brandenburg a/d Havel de wereldkampioenschappen kajakmarathon plaats. Aan dit WK nemen in totaal 13 leden van NWC-deel. Op de eerste dag was het al meteen prijs voor de Neerpeltse kajakkers. Hermien Peters (Hechtel-Eksel, rechts op de foto) won in een tijd van 1u52’38” brons in K1 bij de dames U23 over de 23 km lange wedstrijd achter de ongenaakbare Hongaarse vaarders Vanda Kiszli en Sara Mihalik. Bij de dames junioren K1 werden Joke Plas (Hamont-Achel) 11de over de 19 km in 1u40’17” en Leen Smeulders (Neerpelt) 17de in 1u42’11”. Bij de heren U23 in K1 over 26 km werd Baud Kums (Neerpelt) 18de in 2u04’44” en Daan Cox (Hamont-Achel) 19de in 2u06’20”.

Zo dichtbij en zo mooi

Vrijdag 16 september 2016
Pelt - Zo dichtbij en zo mooiZoomVlak over de grens in Achel ligt De Malpie. Een prachtig natuurgebied, en zo dichtbij. Ga er eens wandelen of fietsen! Peter van Glabbeek maakte er alvast dit filmpje van.

Iedereen kampioen

Vrijdag 16 september 2016

Overpelt

Op vrijdag 9 december worden de Overpeltse sportkampioenen gehuldigd in CC Palethe. Individuele Overpeltse sporters (niet aangesloten bij een Overpeltse sportclub) worden ook gehuldigd wanneer ze provinciaal, Vlaams, Belgisch (of hoger) kampioen zijn. De titel moet behaald zijn tussen 1 juli 2015 tem 30 juni 2016. Indien je hiervoor in aanmerking komt, kan je je melden bij de Overpeltse sportdienst tot 15 oktober. Meer info krijg je bij Ine Hendriks van de Overpeltse sportdienst (tel. 011/64 04 99, ine.hendriks[!]overpelt.be).

Bouwarchitecten Jebetech failliet

Vrijdag 16 september 2016

Overpelt

De rechtbank heeft gisteren de v.o.f. Bouwarchitecten Jebettec, gevestigd aan de Ringlaan in Overpelt, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 15 oktober ingediend worden.

Woud Real Estate failliet

Vrijdag 16 september 2016

Neerpelt

Woud Real Estate, gevestigd aan de Woudweg in Neerpelt, is gisteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor half oktober worden ingediend.
Het is maar dat je 't weet
In 2014 gaven Belgische huishoudens gemiddeld 4.300 euro uit aan vervoer. Voor de huishoudens met een eigen wagen steeg dit budget tot gemiddeld 5.000 euro. 90% van dit bedrag ging naar de aankoop en het onderhoud van dit voertuig. De post "vervoer" voor de huishoudens zonder auto bedroeg daarentegen gemiddeld iets meer dan 700 euro... of 7 keer minder dan voor de eigenaars van een auto, ook al gaven ze 2 keer meer uit aan het spoorvervoer en 3 keer meer aan het (openbaar) vervoer over de weg. Naar schatting hebben 17% van de Belgische huishoudens geen auto, 57% één auto, 23% twee en 3% meer dan twee. (Bron: Statbel)

Marleen Hinoul overleden

Donderdag 15 september 2016
Pelt - Marleen Hinoul overledenGisteren is Marleen Hinoul overleden, de echtgenote van Jan Hoeben. Zij was 52 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Rook-arm, hart-rijk

Donderdag 15 september 2016
Al meer dan 10 jaar organiseert het Mariaziekenhuis rookstopcursussen. Volgende maandag start er een nieuwe reeks. Ze telt acht sessies op maandagavond van 18 tot 19.30 uur. Het ziekenfonds betaalt het grootste deel van de kosten terug.
Roken is ongezond! Dat weet iedereen, en nog altijd rookt bijna 1 op de 4 Belgen, veel te veel. Velen willen stoppen, maar weinig mensen kunnen stoppen met roken zonder hulp. Daarom probeert het Mariaziekenhuis de kans op slagen te vergroten door te werken in een groep van een 10-tal personen. Wil je een goed voornemen voor het najaar nakomen en eindelijk de stap zetten om te stoppen met roken, schrijf je zeker in.
Meer info? Karlien Kuyken (T 011 826 076 of rookstop[!]mznl.be).

Wandelroute geopend

Woensdag 14 september 2016
Pelt - Wandelroute geopendZoomEn zo ziet Stijn Lodewijks de opening van de wandelroute "In het spoor van de teuten"...
Neerpelt - Ziekenzorg Herent bezocht expo 'Groote oorlog'Zoom

Neerpelt

Ziekenzorg Herent trok met een kleine 40 belangstellenden naar de Achelse Kluis voor een bezoek aan de tentoonstelling over de "Groote Oorlog'. Ze kregen er van twee gidsen onder meer veel verhalen over spionage te horen.

Internetkiosken in New York

Woensdag 14 september 2016
Van onze man in New York
Pelt - Internetkiosken in New YorkZoomOpenbare telefooncellen zijn door de populariteit van GSM en ander mobiele toestellen onrendabel geworden in New York City. Daarom heeft het stadsbestuur besloten om ze te vervangen door internet kiosken. De eerst 500 zijn al in gebruik en de firma linkNYC gaat er ongeveer 7500 plaatsen. Aan deze kiosken heb je toegang tot het internet, is er hoge snelheid WIFI, kan je telefoneren binnen de VS en is er de mogelijkheid om via een usb-connectie batterijen te herladen. Ook noodoproepen naar het nummer 911 zijn met een druk op één knop mogelijk. Dit alles is gratis. Een privé-bedrijf bekostigt het hele project en hoopt rendabiliteit te halen door het vertonen van reclame op de beeldschermen die de kiosken flankeren. (Bijdrage Dirk Vandenberk)
Internetkiosken in New YorkInternetkiosken in New York
Zoom

Zondag 'Dag van de Landbouw'

Woensdag 14 september 2016

Neerpelt

Zondag organiseert de Landelijke Gilde van de Grote Heide voor de 35ste keer de Dag van de landbouw. Dit jaar is men te gast bij Stal Mikkenhof, Eindstraat 1. Iedereen is om 10u welkom in de parochiekerk voor de eucharistieviering; daarna is elke tractorbezitter, ook die van een kindertractor, welkom voor een zegening door de pastoor. In de namiddag gaat het feest door in Stal Mikkenhof waar de deuren opengezet worden. Paarden zetten de toon, met allerlei optredens waaronder turnen te (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Sporting naar Gent

Woensdag 14 september 2016
Neerpelt - Handbal: Sporting naar Gent

Neerpelt

Donderdag reist Sporting NeLo af naar DB Gent voor een wedstrijd in het kader van de Beker van België. Gent speelt een reeks lager en start dus met een voorgift van 3-0. Sporting kan dus maar beter bij de les zijn. Sporting zal wel David Denert een tijdje moeten missen. Scans zullen moeten uitmaken hoe ernstig de blessure aan de linkerknie is maar de voortekenen zijn niet zo gunstig. Desalniettemin moet Sporting in staat zijn zich te kwalificeren voor de volgende ronde! Maar onderschatten mogen (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Neerpelt tegen Anderlecht: supporters gevraagdZoom

Neerpelt

Zondag allemaal naar de Neerpeltse Tennis Club! Want daar spelen deze sportieve dames dan in de reeks ED 45 tegen TC Anderlecht de finale van de intergewestelijke eindronde. De wedstrijden starten om 13u. Ga Sylvie Nicosia, Nicole Hofkens, Hennie van den Braak en Hanneke Kobes massaal aanmoedigen!

Snelheidscontroles deze week

Woensdag 14 september 2016
Pelt - Snelheidscontroles deze weekDe lokale politie HANO heeft deze week voor de snelheidscontroles vooral aandacht voor het verkeer in Grevenbroek in Hamont-Achel, in de Lillerheidestraat in Neerpelt en in de Haltstraat in Overpelt. Ook de omgeving van de scholen staat op het programma.

Info over gevelrenovatie

Dinsdag 13 september 2016
Donderdagavond vanaf 19u organiseren de gemeentebesturen van Hamont-Achel en Neerpelt in de patio van het gemeentehuis van Neerpelt een infosessie over gevelrenovatie. Die bijeenkomst is gratis toegankelijk. Als je verbouwingsplannen hebt of je woning wil verduurzamen, dan is het handig te weten waar je op moet letten en of je recht hebt op een premie voor deze werken. Dat verneem je allemaal tijdens deze infosessie.
Voor de zwaarste categorie elektrische fietsen worden vanaf 1 oktober een rijbewijs, een helm en een nummerplaatje verplicht. Dat schrijft tijd.be. Er worden drie categorieën elektrische fietsen ingevoerd. Lees zelf meer bij De Tijd.

Ook geen merels in de tuin?

Dinsdag 13 september 2016
Pelt - Ook geen merels in de tuin?ZoomMail van een lezer: "Het is mij opgevallen dat er in onze tuin geen enkele merel meer te bespeuren is, daar waar er vroeger zeer veel zaten. Ik heb twee druivelaars in de tuin, die ik vorig jaar moest afschermen, daar anders de merels met de druiven aan de haal gingen. Dit jaar niet afgeschermd, en toch geen merels aan de druiven gezien."
Dat kan te wijten zijn aan een ziekte die de merels treft, zeggen ze bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Daar worden dagelijks zieke merels (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Beckers overleden

Dinsdag 13 september 2016
Overpelt - Alda Beckers overleden

Overpelt

Vandaag is Alda Beckers overleden, de echtgenote van Jozef Linten. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Nog even de HagevenHappening

Maandag 12 september 2016
Neerpelt - Nog even de HagevenHappeningZoom

Neerpelt

Want ook Zjuul Devens was daar, en die stelde niet alleen vast dat er veel volk was maar hij maakte bovendien een mooie fotoreeks. Het was een echt feest met veel info- en doe-stands, zegt hij.
Het is maar dat je 't weet

Neerpelt

Morgen om 9 uur starten bij het BinnenHOF de inschrijvingen voor de activiteiten die door dit dienstencentrum worden georganiseerd. Die activiteiten staan in een brochure die alle 60-plussers in de gemeente in hun brievenbus hebben gekregen. Ze kan ook worden afgehaald in het BinnenHOF of hier worden gedownload.

Lieske Schalley overleden

Maandag 12 september 2016
Overpelt - Lieske Schalley overleden

Overpelt

in WZC Immaculata is vandaag Lieske Schalley overleden, de weduwe van Jaak Truijens. Ze was 85 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: woensdag tussen 18u en 18.45u in uitvaartcentrum Severens.
In de kant "De Morgen" verscheen vandaag een artikel met als titel “Tot 3x meer leukemie in Mol-Dessel”. Het verhaal grijpt terug naar een epidemiologische studie van jaren geleden. Die studie uit 2012 maakte melding van een verhoogd aantal gevallen van acute leukemie bij kinderen tussen 0 en 14 jaar in de regio Mol-Dessel. Het FANC - het federaal agentschap voor nucleaire controle - stelde toen dat deze studie beschrijvend van aard was en gebaseerd op een beperkt aantal gegevens uit de (…) Het hele nieuwsbericht

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 12 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 29 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 31 ademtesten af, waarvan er 6 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Sporting NeLo klopt Grâce-Hollogne

Maandag 12 september 2016
Neerpelt - Sporting NeLo klopt Grâce-Hollogne

Neerpelt

Voor de eerste keer in ons eigen Dommelhof presenteerde Sporting zich goed tegen een traag spelend Grâce-Hollogne. Het begon nochtans een beetje aarzelend met een povere 3-3 na 10 minuten maar de Nederlandse tandem Vernooy-Pastoor manifesteerde zich nadrukkelijk en scoorde spectaculaire doelpunten. Vernooy die jarenlang enkel in de dekking mocht spelen bij Lions vindt stilaan zijn shotarm terug en scoort steeds vlotter. Op snelheid en vervolgens in zijn sprong en met gewapende arm vertrekt zijn schot (…) Het hele nieuwsbericht

Pieter van Nunen overleden

Maandag 12 september 2016
Neerpelt - Pieter van Nunen overleden

Neerpelt

Zaterdag is Pieter van Nunen overleden, de echtgenoot van Monique de Valk. Hij was een dag eerder 57 jaar geworden. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum.

Fieneke Voets overleden

Zondag 11 september 2016
Pelt - Fieneke Voets overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Fieneke Voets overleden, de echtgenote van Jan Claes. Ze was 96 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. De asurn kan vrijdag tussen 18u en 18.30u gegroet worden in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Guido Kwanten overleden

Zondag 11 september 2016
Neerpelt - Guido Kwanten overleden

Neerpelt

Gisteren is Guido Kwanten overleden, de echtgenoot van Mariette Stappers. Hij was 60 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Overvolle wei op Sanicole

Zondag 11 september 2016
Pelt - Overvolle wei op SanicoleZoomWe wachten vol ongeduld de ramingen van organisatie én politie af, maar er was volk op de Sanicole Airshow, veel volk. Vielen er rond de middag enkele druppels en was het tot een uur of twee nog wat betrokken, de zon kwam er in de namiddag wél door, samen met duizenden enthousiastelingen, waarvan er sommigen van ver kwamen, en anderen met het goede weer toch eens een airshow van dichterbij wilden beleven. Het geweld van de moderne jets bezorgde de wei kippevel, maar dat deden de oude bakken met hun kenmerkend geluid ook. En zo bracht de organisatie weer een prachtige afwisselende show. Dat belooft voor de jubileum-editie (40 jaar) volgend jaar! (foto's Marc Faes) Meer foto's

Duikclub zoekt nieuwe leden

Zaterdag 10 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Wist u dat Noord-Limburg een duikclub heeft? Met echte duikers, met vinnen en zo? Ja hoor: duikclub Atlanta, in Overpelt. Die club heeft nu een promofilmpje gemaakt om de duiksport te promoten en op die manier nieuwe leden binnen te halen. Duik er even in via deze link!

Frans Vanderheijden overleden

Zaterdag 10 september 2016
Overpelt - Frans Vanderheijden overleden

Overpelt

In het ZOL in Genk is gisteren Frans Vanderheijden overleden, de echtgenoot van Josée Janssen. Hij was 86 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Behoorlijk spectaculair

Zaterdag 10 september 2016
Pelt - Behoorlijk spectaculairZoomNatuurlijk hebt u al lang spijt dat u gisteravond niet op het vliegveld van Sanicole in Hechtel-Eksel was, waar u kon kijken naar de avondshow van vliegtuigen die zondag deelnemen aan de airshow. Maar via dit prachtige filmpje kunt u toch al zien hoe het kwam dat duizenden mensen daar hun adem inhielden... (Video: Chris Janssens)

Help helpen

Zaterdag 10 september 2016
Ook dit jaar worden er in de plaatselijke Rode Kruis-afdeling Neerpelt-Overpelt twee EHBO-cursussen georganiseerd. De eerste start op dinsdag 27 september van 19 tot 22 u en de tweede reeks op zondag 2 oktober van 9 tot 12 u. Ben je 16 jaar of ouder, wil je leren mensen helpen? Schrijf je in via Johan Umans, 011 64 54 22 of via johan.umans[!]skynet.be. Het gaat telkens om een reeks van 8 lessen van 3 uur elk.

Alda Joosten overleden

Zaterdag 10 september 2016
Neerpelt - Alda Joosten overleden

Neerpelt

In het WZC Sint-Jozef is vandaag Alda Joosten overleden, de weduwe van Harry Van Gompel. Ze was 93 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: dinsdag 13 september van 19.15u tot 19.45u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Vanaf 1 oktober a.s. kunnen alle jonge (ook Vlaamse) muzikanten van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21) zich weer inschrijven voor het Nederlandse Prinses Christina Concours. Iedereen mag meedoen, ongeacht niveau. Het Prinses Christina Concours wordt in januari t/m april 2017 georganiseerd en vindt plaats op zes verschillende locaties in heel Nederland. Het staat open voor alle jonge muzikanten die een klassiek stuk al aardig in de vingers hebben. Alle deelnemers mogen tien minuten optreden. Het concours is (…) Het hele nieuwsbericht

Gezinsuitbreiding in een sociale woning

Zaterdag 10 september 2016
Tribunaliteiten
Een sociale huisvestingsmaatschappij in het Antwerpse eiste voor de vrederechter de uithuiszetting van een koppel met een baby. De mannelijke helft van het koppel had een huurovereenkomst ondertekend en volgens de huisvestingsmaatschappij verzwegen dat hij gehuwd en zijn vrouw zwanger was. Een terechte uithuiszetting, vond de vrederechter. Want, door de verzwijging was het appartement overbevolkt. Vreemdelingen, zo wist de vrederechter, verzwijgen dikwijls hun gezinssamenstelling om voorrang te krijgen bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Rooyakers overleden

Zaterdag 10 september 2016
Pelt - Mia Rooyakers overledenDonderdag is in Peer de uit Neerpelt afkomstige Mia Rooyakers overleden, de weduwe van Henri Schrooten. Zij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine-Brogel.

Morgen 'overgang' bij de scouts

Vrijdag 9 september 2016
Neerpelt - Morgen 'overgang' bij de scoutsZoom

Neerpelt

Naar jaarlijkse gewoonte openen de scouts van Neerpelt-Centrum het scoutsjaar morgen/zaterdag met de overgang. Iedereen is dan vanaf 17u welkom aan het Coninxsteen (Berkendreef 10) voor een drankje en een hapje. Dit jaar werd de overgang in een nieuw kleedje gestoken en kunt u genieten van enkele live optredens van onder andere Rivals of Madtown, Daan Goutsmet en Ridoe. Ook zullen er verschillende standjes zijn met onder andere de inschrijvingen, verloren voorwerpen en tweedehands scoutskledij.
Pelt - Veel volk voor avondshow van SanicoleZoomWie zich deze avond buiten waagde, zal het wel gehoord hebben. Veel beweging (met soms veel lawaai) in de lucht, en dat voor de ondertussen alweer 6e Sanicole Sunset Airshow. Het was de B-1 bommenwerper die de avond mocht openen, al waren de Amerikanen wel bijzonder sober met slechts 2 doorvluchten. Wat volgde was een afwisseling van geweld en elegantie, van moderne toestellen tot bakken vol nostalgie. De avond werd beëindigd met (zweef)vliegtuigen en een helikopter die tijdens hun vlucht een heel arsenaal vuurwerk afschoten. Een tip voor wie zondag naar de Airshow gaat: wie zonder 'bag' naar daar trekt, geraakt vlot binnen, met 'bag' kan het iets langer duren. (Foto Emma Faes) Meer foto's

Armand Vos naar B.K. Orgeldraaien

Vrijdag 9 september 2016

Overpelt

Armand Vos uit Overpelt neemt op 18 september deel aan het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien in het Oost-Vlaamse Maldegem. 'Open' betekent dat zowel particulieren als (semi-)professionele draaiorgelspelers mogen deelnemen. Veertien draaiorgelspelers strijden om de titel.

Markant viert 60-jarig bestaan

Vrijdag 9 september 2016

Neerpelt

Markant Neerpelt, een vzw die alle ondernemende vrouwen een netwerk aanbiedt om elkaar te ontmoeten tijdens gezellige bijeenkomsten, zichzelf te ontplooien en zich maatschappelijk te engageren, viert haar zestigjarig bestaan met een creatieve tentoonstelling in Vliering (boven Oud Dommelhof) aan de Toekomstlaan. De tentoonstelling is toegankelijk op 21, 22 en 24 september, telkens van 16 tot 19 uur, én op 25 september van 16 tot 18 uur.

Gezien in 't Lindel

Donderdag 8 september 2016
Overpelt - Gezien in 't LindelZoom

Overpelt

Vandaag zat deze schimmelspanner lekker te genieten van het zonnetje in de tuin! (Foto: Trinette Paesen)

HCO: iedereen is begonnen !

Donderdag 8 september 2016
Overpelt - HCO: iedereen is begonnen !Zoom

Overpelt

Deze week zijn ook de kleinsten bij herenhandbal Overpelt (HCO) begonnen met hun trainingen. Met de nieuwe softballen gaat dit zeker weer een super plezant jaar worden. Wil je ook eens enkele proeftrainingen meedoen, mail dan naar HCO-Overpelt[!]hotmail.be. (Peter Vandersanden)

Unieke samenwerking Syntra-CLW Provil

Donderdag 8 september 2016
In het schooljaar 2016-2017 gaan SYNTRA Limburg en CLW Provil een unieke samenwerking aan wat betreft de opleiding kapper voor jongeren in het nieuwe Duaal Leren. Het is de eerste maal in Vlaanderen dat een Centrum Leren & Werken en SYNTRA Leertijd intensief gaan samenwerken.
Tot voor kort was een samenwerking tussen een CLW en SYNTRA Leertijd bijna onmogelijk. De grootste barrière was de veelheid van overeenkomsten die een leerling kon afsluiten in het stelsel van leren en (…) Het hele nieuwsbericht

Wim Mentens overleden

Donderdag 8 september 2016
Overpelt - Wim Mentens overleden

Overpelt

In Lindel-Hoeven is gisteren Wim Mentens overleden, de partner van Marleen Gielkens. Hij was 60 jaar.

Drukste zomer ooit op Eindhoven Airport

Donderdag 8 september 2016
Pelt - Drukste zomer ooit op Eindhoven AirportZoomRuim 1 miljoen passagiers (1.014.402) hebben in de maanden juli en augustus gebruik gemaakt van Eindhoven Airport. Het is voor het eerst dat de luchthaven in deze twee zomermaanden de grens van 1 miljoen passagiers doorbreekt. Vorig jaar waren dat in dezelfde maanden nog geen 900 duizend passagiers (896.106), een groei van 13%. Hierdoor is de zomer van 2016 de drukste zomer ooit.
De luchthaven verwacht echter dat de drukste dag van het jaar pas vandaag zal zijn, op 8 september. Meer dan 18.000 (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Lehaen overleden

Donderdag 8 september 2016
Pelt - Marcel Lehaen overledenOp 3 september overleed in Overpelt de uit Neerpelt afkomstige Marcel Lehaen, de echtgenoot van Myriam Groenen. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme familiekring plaats.

Eerste thuiswedstrijd Sporting Nelo

Woensdag 7 september 2016
Neerpelt - Eerste thuiswedstrijd Sporting NeloZoom

Neerpelt

Komende zondag 11 september om 15 uur speelt Sporting NeLo haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen in het vertrouwde Dommelhof. Grâce-Hollogne is de tegenstander. Naast Visé werpen de walen zich steeds meer op als de vaandeldrager van het Luikse handbal. Het versterkte zich met doelman Barattini, Lurkin, Mucha en Curvers (Beyne), Bearzatto (Flémalle) en Pellet (Entente du centre). De club won ook verrassend vlot van Doornik met 28-20. Het wordt dus opnieuw een moeilijke wedstrijd. Sporting (…) Het hele nieuwsbericht

Barbara Vanderwielen overleden

Woensdag 7 september 2016
Neerpelt - Barbara Vanderwielen overleden

Neerpelt

Gisteren is Barbara Vanderwielen overleden, de weduwe van Jaak Willems. Zij was 92 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Boseind. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Nieuwe vennootschap: CoxMedia

Woensdag 7 september 2016
Maarten Cox uit Beverlo en Herman Cox uit Neerpelt hebben de gewone commanditaire vennootschap CoxMedia opgericht met zetel aan de Zuidstraat in Beverlo. Doel van de vennootschap is onder meer de organisatie van, het bevorderen van en het participeren aan artistieke optredens en podiumkunstvoorstellingen; het uitgeven van klank- en beeldopnames en de begeleiding van artiesten.

Last van wespen?

Woensdag 7 september 2016
Pelt - Last van wespen?Als de zon in het land is, duiken de wespen steevast op. Vervelend. Zeker als je met een wespennest zit in je tuin, je huis of vlakbij je terras.Heb je een storend wespennest in je woning of tuin en wil je dat de brandweer het verdelgt? Contacteer de brandweer dan via het nieuwe en handige e-formulier op www.hvznl.be.
    Geef een goede beschrijving op het formulier, als we aan het nest kunnen, hoef je niet thuis te zijn. Zet er eventueel een markering bij: bv. trapladder, (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Een landkaartje geniet van het zonnetjeZoom

Neerpelt

Een landkaartje, een dagvlinder, genoot vandaag duidelijk van het zonnetje.

Zondag Hagevenhappening

Dinsdag 6 september 2016
Pelt - Zondag HagevenhappeningZoomOmringd door het waardevolle natuurgebied Hageven zal het bezoekerscentrum De Wulp aan de Tussenstraat in Neerpelt aanstaande zondag 11 september van 10u tot 18u het decor vormen van de HagevenHappening. Dit jaar werkte Natuurpunt Neerpelt intens samen met Welzijnsregio Noord-Limburg, De Biehal en De Winning. De organisatoren willen met dit feest voor de ganse familie enerzijds opkomen voor een kwaliteitsvolle natuur en leefomgeving en anderzijds de aandacht trekken voor de sociale economie in (…) Het hele nieuwsbericht

Even rusten ...

Dinsdag 6 september 2016
Neerpelt - Even rusten ...Zoom

Neerpelt

Deze boomvalk nam vandaag even een rustpauze op een elektriciteitspaal op de Kolis. (Foto Jos Keppens)

'Vandaag bij ons in de tuin'

Dinsdag 6 september 2016
Neerpelt - 'Vandaag bij ons in de tuin'Zoom

Neerpelt

Joep Mennen maakte vandaag deze foto in zijn tuin. De grote vlinder die u ziet is een koninginnenpage.

Vriendjesdag bij atletiekclub

Dinsdag 6 september 2016
Neerpelt - Vriendjesdag bij atletiekclubZoom

Neerpelt

Vrijdag 16 september (18 uur) organiseert Sporting Atletiekclub Neerpelt aan het Sportcentrum Dommelhof een Vriendjesdag. De 140 jeugdleden mogen één of meerdere vriendjes meebrengen om eens te proeven van de atletieksport. Ook alle andere tussen 6 en 12 jaar uit Neerpelt en verre omgeving
zijn welkom.

Minder doden op Limburgse wegen

Dinsdag 6 september 2016
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar kwamen in Limburg 20 personen om, drie minder dan in dezelfde periode van 2015. Het aantal ongevallen met gewonden is wel bijna met 2 procent gestegen. Het aantal ongevallen met voetgangers is bestegen met 17,1 procent. Eén en ander blijkt uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.

63 weekendongevallen in Limburg

Maandag 5 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 63 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. De politie nam daarbij in totaal 17 ademtesten af waarvan er 4 (of 24%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Leo Europe

Maandag 5 september 2016
Reinier Teunissen uit Neerpelt en de NV Aquamaster Europe, opgericht onder de benaming 'Teunissen watertechniek', hebben de bvba Leo Europe opgericht met zetel aan de Leo Baekelandlaan in Overpelt. De vennootschap heeft tot doel het optreden als exclusief distributeur van de producten van Zhejiang Leo Co met zetel in China én groot- en kleinhandel in alle mogelijke pompen en hun toebehoren.

4 op 10 bedrijven willen verhuizen

Maandag 5 september 2016
Vier op de tien Limburgse ondernemers zijn op zoek naar een nieuw bedrijfspand binnen dit en vijf jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van werkgeversorganisatie Unizo Limburg, meldt TVL. De belangrijkste reden om te verhuizen is de groei van de onderneming, een belangrijke aanwijzing dat het de goede kant uitgaat met de Limburgse economie.

Vuurwantsen in Bosland

Maandag 5 september 2016
Pelt - Vuurwantsen in BoslandZoomDe meeste kans om deze beestjes te zien is om nu te gaan kijken onder de lindebomen. Daar kun je ze in nazomer meestal aantreffen in grote groepen. De zaadjes van de linden beginnen nu af te vallen en de wantsen gebruiken dit als voedsel. Let ook op de zwarte kleurvlekken op de rugzijde. De volgroeide wantsen hebben een strakke driehoek, de jonge eerder een omgekeerde  (Pierre Rutten).

Vanaf vandaag terug nachtvluchten

Maandag 5 september 2016
Zoals elk jaar werden er vanaf 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september geen nachtvluchten vanaf de vliegbasis Kleine Brogel uitgevoerd om tal van publieke redenen (‘blokperiode’ studenten, zomertoerisme, gebruik militaire luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).
Concreet wil dit zeggen dat de afgelopen 3 maanden alle militaire toestellen steeds ten laatste om 17u30 terug aan de grond stonden.Vanaf vandaag worden de nachtvluchten echter terug opgestart, meldt de vliegbasis.

Jaarlijkse kampioenenhulde

Maandag 5 september 2016
Pelt - Jaarlijkse kampioenenhuldeZoomVrijdagavond werd in Hamont-Achel de jaarlijkse kampioenenhulde gehouden in cinema De Walburg. Hier werden de sporters uit de gemeente gehuldigd, al dan niet aangesloten bij een stedelijke sportclub maar woonachtig in Hamont of Achel. Zo werden vanwege de Neerpeltse Watersportclub 8 clubleden gehuldigd met name Karolien, Hanna en Joke Plas, Kenza en Kyana Vanhamond, Layla Snijders, Stef Theysmans en Daan Cox. Zij mochten allen van de sportraad een mooi aandenken ontvangen. Bij de verkiezing voor sportvrouw en sportman van het afgelopen seizoen werden respectievelijk Hanna Plas en Daan Cox (foto) van NWC verkozen op basis van hun uitzonderlijke prestaties op nationaal en internationaal vlak.

Willy Beliën overleden

Maandag 5 september 2016
Pelt - Willy Beliën overledenZaterdag is in Achel Willy Beliën overleden. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de teraardebestelling op het Boskerkhof van Hamont. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Paula Rekkers overleden

Maandag 5 september 2016
Pelt - Paula Rekkers overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Paula Rekkers overleden, de echtgenote van Jos Jansen. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Kempische heidelibel in Hageven

Zondag 4 september 2016
Neerpelt - Kempische heidelibel in HagevenZoom

Neerpelt

De Kempense heidelibel Is een zeldzame libellensoort en daarom de enige habitatsoort die in Vlaanderen van een Europese bescherming kan genieten. Ze komt slecht op enkele plaatsen in de Benelux voor en u raadt het al, alweer is het Natura 2000-gebied Hageven/Plateaus van de partij. Ook werden daar deze week de zeer zeldzame Witpuntoeverlibel en Kleine tanglibel waargenomen; beide zijn zuidelijke soorten. Gevolgen van de opwarming van de aarde? (Paul Vangerven).

Ooit al gezien?

Zaterdag 3 september 2016
Neerpelt - Ooit al gezien?Zoom

Neerpelt

"Gevonden tegen het huis. Geen idee welke soort het is, ik weet wel dat hij vrij groot is, zo'n 7 cm.", meldt Mirthe Voortmans."Het is een windepijlstaart," melden Hans Claes en Jef Lommelen. Windepijlstaart

Een zwam langs het kanaal

Vrijdag 2 september 2016
Neerpelt - Een zwam langs het kanaalZoom

Neerpelt

Anny Plessers maakte een foto van deze zwam langs het kanaal. Met een beetje verbeelding kan je er rozen in zien.

Kapellekes van Overpelt

Vrijdag 2 september 2016

Overpelt

Tot en met 31 december (9-16.30 uur) kun je in Pelle Melle een bezoek brengen aan een heel bijzondere tentoonstelling die 36 kapelletjes in Overpelt toont. Rob Walbers trok er een paar jaar geleden vaak 's morgens rond 6 of 7 uur al op uit om zijn foto's te maken, als de mist nog over de velden hing en hij door niemand werd gestoord. Zijn prachtige zwart-wit foto's tonen overigens niet alleen het kapelletje maar ook iets in de nabije buurt waardoor dat kapelletje plots een ruimer begrip krijgt. Rob bundelde destijds al zijn kapelletjesfoto's in een boek.

Bijna vijf procent minder werklozen

Vrijdag 2 september 2016
Eind augustus zaten 34.415 Limburgers zonder werk, een daling met bijna vijf procent in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. Vlaanderen telt in het totaal 214.622 werklozen.

Na de vlinder, de rups

Vrijdag 2 september 2016
Overpelt - Na de vlinder, de rupsZoom

Overpelt

Na de vlinder van de Atalanta, vandaag de rups. Deze leeft op brandnetel. (Foto: Frido Van Hertum).

Academie pakt uit met nieuwe website

Vrijdag 2 september 2016
Pelt - Academie pakt uit met nieuwe websiteZoomStipt met het begin van het nieuwe schooljaar lanceert de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL, voorheen NIKO) een nieuwe website. Nieuw is dat de site ook prima werkt op mobiele toestellen, zoals tablet of smartphone. En voor beginners is de cursuswijzer handig, in enkele muisklikken loodst die je door het aanbod. Voor de ontwikkeling zorgde Christophe Evers van Webstylers, die ook al jaren instaat voor de Internetgazet.

Nieuwe bvba: Vabrico

Donderdag 1 september 2016

Overpelt

Vabrico: dat is de naam van de bvba die Raf Van Briel heeft opgericht. De vennootschap met zetel aan de Sint-Maartenstraat in Overpelt heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de bvba zijn onder meer landmetersactiviteiten, management, consultancy en marketing.

Start netbal voor volwassenen

Donderdag 1 september 2016

Overpelt

Het sportaanbod van het najaar  gaat weer van start! Voor het netbal is dit op maandag van 9 tot 10.30 uur en/of woensdag van 15.30 tot 17 uur en dit van 5 september tot 21 december. Prijs: € 2 per les  Waar?: sportcentrum De Bemvoort, Jeugdlaan 8 te Overpelt.

Geslaagde hangmattenactie in Bosland

Donderdag 1 september 2016
Pelt - Geslaagde hangmattenactie in BoslandZoomHeel wat mensen uit Bosland en omgeving zaten de afgelopen negen woensdagen rond 17 uur op het puntje van hun stoel. Op dat tijdstip werd er telkens een foto op Facebook gepost van een hangmat op een typisch Boslandplekje. Wie als eerste die hangmat wist te bereiken, mocht hem mee naar huis nemen. Iedereen die er binnen het uur arriveerde, maakte ook kans op de hoofdprijs: een Boslandarrangement met een totale waarde van maar liefst 500 euro. Woensdag werd de winnaar bekend gemaakt.
Het (…) Het hele nieuwsbericht

'Funeraria zijn geen cultusplaatsen'

Donderdag 1 september 2016
In een brief aan alle Limburgse priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorg en de gemandateerde lekenvoorgangers in de uitvaartliturgie vraagt Karel D’Huys, vicaris voor de parochies van het bisdom Hasselt, uitdrukkelijk om in alle gevallen af te zien van het leiden van of voorgaan in een uitvaartdienst in een funerarium. “Hoe pastoraal goed bedoeld soms ook, zulke praktijk stemt niet overeen met de afspraken binnen de Vlaamse bisdommen, ze schept onduidelijkheid en (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt