Het overige nieuws

Fanfarejeugd met toekomst

Woensdag 31 maart 2021
Pelt - Fanfarejeugd met toekomstZoomDe jeugd van de fanfare van Overpelt heeft mooie resultaten geboekt op het Limburgs kampioenschap voor solisten georganiseerd door Vlamo. Omwille van corona werd deze wedstrijd een online evenement, en in Limburg stuurden 78 muzikanten een filmpje vanuit hun kot. In de derde afdeling haalden Nand Van Mierloo op bariton, Leonard Groffils op bugel en Pauline Groffils ook op bugel het predicaat “grote onderscheiding”. Meer nog: Pauline is uitgeroepen tot kampioen in de derde (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Zak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Niet vergeten:
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken aan 3 euro per rol; 
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf morgen ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- vanaf morgen verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.

Fien Jacobs overleden

Woensdag 31 maart 2021
Pelt - Fien Jacobs overledenGisteren is Fien Jacobs overleden, de weduwe van Jef Verheyen en de levenspartner van Pierre Vanbommel. Zij was 88 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in familiekring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Code geel in natuurgebied

Woensdag 31 maart 2021
De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Het Agentschap Natuur en Bos kondigt daarom Code geel af in de natuurgebieden. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten. 

Volg de pijl...

Woensdag 31 maart 2021
Pelt - Volg de pijl...Zoom...op de Haagdoorndijk...

Nachtvluchten Kleine-Brogel

Woensdag 31 maart 2021
Volgende week zullen de nachtvluchten van op de vliegbasis van Kleine-Brogel uitzonderlijk op dinsdag 6 en woensdag 7 april plaatsvinden, dus niet op paasmaandag. Dat meldt de vliegbasis.
Weerbericht
Pelt - Nog even lente, daarna flink kouderDe volgende dagen wordt het een schril contrast met de temperaturen die we vandaag hebben; we gaan zowat de helft verliezen. Na de doortocht van een zwakke storing op donderdag, wordt het vanaf vrijdag gevoelig kouder. Er nestelt wel een hogedrukgebied nabij IJsland, waardoor het droog blijft. Na het weekend wordt het weerbeeld gestuurd door depressies en storingen en staat er koud, nat en guur weer op het programma. Eerst krijgen we echter nog prachtig lenteweer.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Houben overleden

Woensdag 31 maart 2021
Pelt - Jos Houben overledenZondag is Jos Houben overleden, de echtgenoot van Linda Verbeek. Hij was 60 jaar. Er is gelegenheid om afscheid te nemen in het funerarium Creemers na telefonische afspraak op 011 44 64 78. Het afscheid en de crematie vinden in intieme kring plaats. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Ondertussen, aan de kust...

Woensdag 31 maart 2021
Pelt - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Het buitenbad is weer open

Woensdag 31 maart 2021
Vandaag kan je voor het eerst dit jaar gaan zwemmen in het buitenbad van zwembad Dommelslag, want het is buiten 20° geworden. Men moet wel op voorhand reserveren vanwege de coronamaatregelen. 
In het Noorderhart Mariaziekenhuis hebben gynaecologen Lieve Schops en Anne François vrijdag een Limburgse primeur behaald met een nieuwe operatietechniek: vNOTES. Gynaecologe Lieve Schops: “De vNOTES-procedure werd afgelopen vrijdag succesvol uitgevoerd bij vier patiënten. vNOTES staat voor Vaginal Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgery. Dit is een minimaal invasieve techniek voor de verwijdering van de baarmoeder en eventueel eierstokken. Wij combineren in deze techniek de voordelen van een kijkoperatie en een vaginale verwijdering van de baarmoeder.” Gynaecologe Anne François: “Deze kijkoperatie wordt via de vaginale weg uitgevoerd en niet via de buik, zoals gebruikelijk is. Met deze nieuwe techniek zijn er geen littekens ter hoogte van de buik. De operatietijd is korter. Bovendien is er een kortere hospitalisatieduur en is er beduidend minder postoperatieve pijn.”
Pelt - Paasattentie voor de Samana-ledenZoomDoor Covid-19 zijn contacten buiten de eigen bubbel nog te mijden. De kernleden van Samana mogen hun zieken, bejaarden, andersvaliden nog steeds niet bezoeken. Samenkomsten of feestjes kunnen niet doorgaan. Een telefoontje of een kort deurbezoek met een Paasgeschenkje kan evenwel enigszins de samenhorigheid en bekommernis tot uiting brengen. Vandaar dat er werk werd gemaakt van zo'n Paasattentie.
Pelt - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...Zoom(Cartoon: Fobie)
Pelt - Twee fietsers gewond bij botsingIn de Heerstraat in Neerpelt, op de brug over het kanaal, botsten deze voormiddag twee fietsers. Beiden raakten daarbij gewond. Het betreft een 69-jarige man uit Neerpelt en een 13-jarige jongen uit Hamont-Achel.
Pelt - Paasgeschenkje voor Daytime-ledenZoomHet bestuur van Overdagkoor Daytime gaat alle leden een fijne attentie bezorgen met paaswensen: lekkere chocolade-eieren vergezeld van een strikje en een mooi paasgedichtje. Het koor is nog wekelijks actief via online repetities op dinsdagnamiddag om het zingen te blijven stimuleren en het sociaal contact te onderhouden. Met de bevestiging van deelname aan de komende World Choir Games begin november in de achterzak hopen alle leden dat de live-repetities snel weer kunnen.
Pelt - Huismussen tellen komend weekendZoomOok dit jaar organiseert Vogelbescherming Vlaanderen tijdens het verlengde paasweekend van 3, 4 en 5 april haar ‘Huismussentelweekend’. Daar doen wij graag aan mee, want als er opgewekte vogels in de tuin ronddartelen, dan zijn het wel huismussen. Hoe gaat dat tellen in zijn werk: ga 5 tot 10 minuten buiten staan, bij voorkeur in de ochtend. Tel hoeveel huismusmannetjes je gelijktijdig hoort en/of ziet tsjilpen. Ook als je geen mussen ziet of hoort, is dat belangrijke info. Vul vervolgens het (…) Het hele nieuwsbericht

Extra geld voor Digisprong

Dinsdag 30 maart 2021
De Vlaamse regering heeft extra geld vrijgemaakt om de digitalisering van het onderwijs in een hogere versnelling te brengen. Het ICT-budget voor alle Vlaamse scholen bedroeg voor de coronacrisis € 32 miljoen per jaar. Dat relatief lage bedrag maakt dat de ICT-infrastructuur in veel scholen verouderd is, dat digitale leermiddelen niet overal ingeburgerd zijn en dat veel leerlingen geen toegang hebben tot een ICT-toestel. In totaal investeert de Vlaamse Regering via het project Digisprong 375 miljoen in ICT-toestellen, ICT-opleidingen en ICT-coördinatoren.
Pelt - App vertelt in 18 talen alles over coronaZoomHet is niet voor iedereen gemakkelijk om alles over het coronavirus te begrijpen. Daarom ontwikkelde het agentschap Integratie & Inburgering nu ook een app Crisis Information Translated. Zo blijf je in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. De app is beschikbaar in 18 talen. Meer info via deze link.
Pelt - Een palmzondagpakket voor de KVG-ledenZoomGewoonlijk viert KVG (Katholieke vereniging voor gehandicapten) Pelt op palmzondag haar Paasfeest. Ingevolge corona kon dat niet doorgaan; daarom hebben alle leden zondag een bezoekje aan huis gekregen van de paashaas of van een kernlid met een ontbijtpakket. De leden van KVG in een woonzorgcentrum kregen een paaspakket.
Het is maar dat je 't weet
"Overvloedig gebruik van lachgas kan niet alleen het zenuwstelsel aantasten, maar leidt ook tot bloedstolsels met hartinfarcten en andere vaatafsluitingen als gevolg. In een ziekenhuis in Amsterdam hebben vijf twintigers het afgelopen jaar zware operaties moeten ondergaan. Van één patiënt moest een been worden geamputeerd."
(Gelezen in Het Parool)

Louis Swinnen overleden

Maandag 29 maart 2021
Pelt - Louis Swinnen overledenVandaag is Louis Swinnen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Theuwissen. Hij was 84 jaar, woonde in Pelt en was afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring.

Henri Walbers overleden

Maandag 29 maart 2021
Pelt - Henri Walbers overledenGisteren overleed Henri Walbers, de echtgenoot van Magda Jaeken. Hij was 72 jaar, woonde in Eksel en was afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring.

Annie Pellens overleden

Maandag 29 maart 2021
Pelt - Annie Pellens overledenIn WZC Immaculata is gisteren Annie Pellens overleden, de weduwe van Thieu Cox. Ze was op 20 maart 81 jaar geworden. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden, waarna de asurn bijgezet zal worden in het urnenveld op begraafplaats De Roosen. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - Ondertussen, langs het Suezkanaal...Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

Jozef Beckers overleden

Maandag 29 maart 2021
Pelt - Jozef Beckers overledenGisteren is Jozef Beckers overleden, de echtgenoot van Irène Beelen. Hij woonde in Tessenderlo, was 81 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Trein rijdt pony dood

Maandag 29 maart 2021
Vanochtend is aan de spooroverweg aan de Hamonterweg een pony aangereden door een trein. Het dier overleefde de klap niet.

Amper bussen door staking

Maandag 29 maart 2021
Pelt - Amper bussen door stakingDe nationale vakbondsstaking zorgt voor veel hinder bij De Lijn. In Limburg rijdt gemiddeld slechts 1 bus op 10. Wie vandaag de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Nieuwe papa

Maandag 29 maart 2021
Pelter Hükske
Pelt - Nieuwe papaZoomLieske heeft een nieuwe papa – dat komt tegenwoordig meer voor dan vroeger. Wat heeft Mientje daarop te zeggen? Luister en vertel dit verhaaltje eens verder in ons sappig Pelter dialect.
Houd je gezond en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)
Peltenaar Zizou Bergs heeft vandaag in Rijsel (Lille) zijn tweede Challengertitel uit zijn carrière gewonnen. Hij versloeg de Fransman Grégoire Barrère (ATP-117) na een driesetter: 4-6, 6-1, 7-6 (5).

Lambert Schildermans overleden

Zondag 28 maart 2021
Pelt - Lambert Schildermans overledenGisteren is Lambert Schildermans overleden, de weduwnaar van Maria Thomas en de partner van Maria Dirkx. Hij was 74 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden, waarna de urne zal bijgezet worden in het urnenveld van het Lindel. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - Sporting verliest oefenwedstrijdSporting Pelt heeft gisteravond thuis de oefenwedstrijd tegen Achilles Bocholt verloren met 26-29. Bij de rust was het 13-14.
Na de recente coronamaatregelen zijn de Kolisbostocht van zondag 18 april en de wandeling “Vlaanderen wandelt lokaal in Neerpelt” van zondag 25 april, twee wandelingen van de Dommeltrippers, geannuleerd. De club zal in de periode van 10 april t/m 1 mei een nieuwe permanente en gepijlde coronatocht organiseren. Startplaats: parking kerk Herent. Er komen drie aparte wandellussen door de mooie natuur van ons oudste gehucht en omgeving. Wandelafstanden: +/- 5,2 km en twee lussen van +/- 10 km. Deze tochten kunnen tijdens deze periode vrij en gratis gewandeld worden. De club wenst alle deelnemers. Info: www.dommeltrippers.be

Oas Marie stut in de bluj !

Zondag 28 maart 2021
Pelt - Oas Marie stut in de bluj !ZoomOas Marie stut in de bluj! juicht Rik Vander Sanden. En dan heeft hij het over zijn rhododendron van de soort "Mary Fleming"... (Foto Rik Vander Sanden)

Laatste dag van Teutenbosloop

Zondag 28 maart 2021
Pelt - Laatste dag van TeutenbosloopVandaag is de laatste dag dat u kan deelnemen aan het Teutenbosloopcriterium 2021 aan de Bosuil in Sint-Huibrechts-Lille. Vertrek en aankomst op de parking voor de speeltuin, aan de blauwe vlag van Sport Vlaanderen.
Pelt - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Die geldt tot en met zaterdag 30 oktober. Nieuw is dat het park op dinsdag in plaats van op donderdag tot 18u geopend is. Op de andere werkdagen sluit het park om 17u, op zaterdag om 16u. 's Maandags is het recyclagepark gesloten.

Mia Palmers overleden

Zaterdag 27 maart 2021
Pelt - Mia Palmers overledenIn WZC Immaculata is vandaag Mia Palmers overleden, de weduwe van Door Meurs, die vorig jaar stierf. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden; de urne wordt nadien bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Pelt-centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Een uur minder slapen

Zaterdag 27 maart 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Een uur minder slapenDaar is het zomeruur weer. Komende nacht kunt u daardoor één uur minder lang slapen. Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...

Vandalisme in Ballaststraat

Zaterdag 27 maart 2021
Onbekenden hebben een ruit ingeslagen in de Ballaststraat in Overpelt. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Louis Bernaers overleden

Vrijdag 26 maart 2021
Pelt - Louis Bernaers overledenDinsdag is Louis Bernaers overleden, de echtgenoot van Philomène Van Eygen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Paasgeschenkje voor Okra-leden

Vrijdag 26 maart 2021
Pelt - Paasgeschenkje voor Okra-ledenZoomDe contactpersonen van Okra, afdeling Centrum en Fabriek, gaan aan alle leden een attentie bezorgen met paaswensen. Niet minder dan 214 pakjes werden vakkundig voorzien van een strikje en een kaartje. Men hoopt dat men binnen afzienbare tijd de activiteiten terug kan aanvatten.

Bosuilfeest afgelast

Vrijdag 26 maart 2021
Pelt - Bosuilfeest afgelastZoomHet traditionele Bosuilfeest, dat jaarlijks plaatsvindt op 1 mei, wordt dit jaar omwille van corona afgelast. "Wij maken nu al een afspraak voor zondag 1 mei 2022," zeggen ze bij de Bosuil.

Christiaan Evens overleden

Vrijdag 26 maart 2021
Gisteren is Christiaan Evens overleden. Hij was 68 jaar. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

En maar reserveren...

Vrijdag 26 maart 2021
Pelt - En maar reserveren...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Paaswensen voor de NEOS-leden

Donderdag 25 maart 2021
Pelt - Paaswensen voor de NEOS-ledenZoomVandaag heeft de stuurgroep van Neos Pelt aan alle leden een paasei – met gedicht – aan huis bezorgd. Een mooie boodschap! (Francois Geunes)

Nóg twee weken...

Donderdag 25 maart 2021
Pelt - Nóg twee weken...Het heeft er de schijn van dat er momenteel meer mensen onder de 65 jaar gevaccineerd zijn dan 65-plussers. Om van de heel oude inwoners maar te zwijgen... Zo blijken nog altijd veel 90-plussers nog niet ingeënt te zijn tegen Covid-19. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft dat te maken met "een technisch probleem" en wordt er op Vlaams niveau hard gewerkt om die fout op te lossen. Uiterlijk binnen twee weken zou iedereen uit die groep een uitnodiging moeten krijgen. 

Regering last een paaspauze in

Donderdag 25 maart 2021
Pelt - Regering last een paaspauze inZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Drika Martens overleden

Donderdag 25 maart 2021
Pelt - Drika Martens overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Drika Martens overleden, de weduwe van Henri Alders, die in 2013 stierf. Ze was 95 jaar. De uitvaartliturgie en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag na telefonische afspraak (011 446 478) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Jaak Schepers overleden

Donderdag 25 maart 2021
Pelt - Jaak Schepers overledenTwee dagen na zijn 65ste verjaardag is in het Z.O.L.  in Genk Jaak Schepers overleden, de levenspartner van Bé Kverh. De afscheidsdienst en de begraving van de urne op de begraafplaats De Roosen in Pelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Mia Hendrickx overleden

Donderdag 25 maart 2021
Pelt - Mia Hendrickx overledenIn Hasselt is zaterdag Mia Hendrickx overleden, de echtgenote van Richard Vandenabeele. Zij was 74 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring.
Pelt - Opgepast voor valse vaccinatie-uitnodigingenZoomCybercriminelen grijpen elke actualiteit aan om de internetgebruiker in de val te lokken. Het was dan ook te verwachten dat er vroeg of laat valse uitnodigingen voor vaccinaties de ronde zouden doen. Safeonweb ontving al enkele meldingen van frauduleuze uitnodigingen, dus wees aandachtig als je een uitnodiging krijgt voor je vaccinatie.
Je wordt uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Je krijgt in geen geval een uitnodiging van je gemeente, of van één van de merken van de vaccins (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Nu ook hoofdkapjes in het onderwijsZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Migeno

Woensdag 24 maart 2021
Mike en Gerry Noukens, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap Migeno opgericht met zetel aan de Karel Pinxtenlaan in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de fabricatie van houten meubelen, keukeninrichting en het plaatsen van tussenwanden.
Pelt - Voertuig gestolen in OnderwijslaanIn de Onderwijslaan in Neerpelt werd afgelopen nacht een auto gestolen. Dat merkte de eigenaar rond 5u. Het gaat om een Range Rover Velar.

Corona: de nieuwe maatregelen

Woensdag 24 maart 2021
Pelt - Corona: de nieuwe maatregelenWat heeft het Overlegcomité met de vier regeringen vandaag beslist inzake nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus? Een heleboel. Lees even mee bij VRT Nieuws.

Recyclagepark blijft open

Woensdag 24 maart 2021
Pelt - Recyclagepark blijft openGrote drukte op de recyclageparken vandaag. Limburg.net wijt dat aan een combinatie van factoren: enerzijds de invoering van de nieuwe blauwe zak waardoor bezoekers nog zachte plastics gratis willen brengen maar vooral ook de vrees voor een sluiting van de parken.
De recyclageparken van Limburg.net behoren tot de essentiële dienstverlening en zullen dus voorlopig en volgens de huidige maatregelen niet sluiten, zegt Limburg.net. Daarnaast zal er ook niet gewerkt worden met een afsprakensysteem. De huidige maatregelen (beperken van het aantal bezoekers, mondmaskers, afstand houden,…) zorgen voor een veilige situatie op de recyclageparken. Mensen plannen best hun bezoek op basis van de druktebarometer op deze website. Daar kunnen ze voor elk recyclagepark de drukte raadplegen en daarmee rekening houden. 

Mia Agten overleden

Woensdag 24 maart 2021
Pelt - Mia Agten overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Mia Agten overleden, de echtgenote van Harrie Achten. Ze was 86 jaar en afkomstig van Eksel. De afscheidsviering en de begraving op begraafplaats De Roosen van Pelt vinden plaats in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-Severens.be.

Lente in zicht

Woensdag 24 maart 2021
Weerbericht
Pelt - Lente in zichtHet gaat de goede kant op met de temperaturen. Woensdag wordt het al wat warmer bij 14 graden en na een dipje op zaterdag, wordt het vanaf zondag lenteachtig bij maxima rond 15 graden. Volgende week dinsdag en woensdag komt zelfs 20 graden in het bereik. Op de korte termijn moeten we echter enkele storingen verwerken.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend, waarbij de zon al vlug van de partij is. Het is wel vrij fris bij een graad of vier, maar de zon duwt het kwik al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Petitie 'Red Limburg' tegen opsplitsing in regio'sZoomEen vijftigtal organisaties uit Limburg is een petitie gestart om Limburg te behouden als één regio. Zoals bekend wil minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) Vlaanderen indelen in 17 referenteiregio's. Limburg zou dan opgesplitst worden in drie regio's. En dat is niet naar de zin van het Limburgse middenveld. Zo staat de drie werkgeversorganisaties (Voka, VKW en Unizo), de drie vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB), de Boerenbond, de Confederatie Bouw, de Provinciale (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Aandacht voor 'vergeten' groepenZoomMet de Dag van de Zorg vroeg het bisdom Hasselt om ook aandacht te hebben voor ‘vergeten’ groepen. In aanloop naar de Dag van de Zorg kregen de mensen van de zorg een week lang (van 15 tot en met 21 maart) alle aandacht die ze verdienen. Het vicariaat diaconie zette alle professionele zorgverleners, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker met de campagne “ik hou van u”. Zij deden dat door te informeren en te verbinden. Terecht ging heel wat aandacht naar de mensen van (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Je fiets registreren is nooit slechtZoomDe vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. Zij werken hiervoor samen met Bikebank, die het registratieplatform aanbiedt.
Op de website gevondenfietsen.be vind je niet alleen je teruggevonden fiets terug, als fietseigenaar kan je er ook je eigen fiets registreren. Hoe meer specificaties en kenmerken een fietseigenaar ingeeft, hoe groter de kans op herkenning (…) Het hele nieuwsbericht

Laurens Schoemans overleden

Dinsdag 23 maart 2021
Pelt - Laurens Schoemans overledenZondag is Laurens Schoemans overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Bours. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op begraafplaats De Roosen.

Catharina Luyten overleden

Dinsdag 23 maart 2021
Pelt - Catharina Luyten overledenIn RVT Vinkenhof in Houthalen is vrijdag Catharina Luyten overleden, de weduwe van Henri Ingels. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt donderdag plaats in intieme familiekring.

Mariette D'Haen overleden

Dinsdag 23 maart 2021
Pelt - Mariette D'Haen overledenVrijdag is Mariette D'Haen overleden, de echtgenote van Regi Lauwers. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Bertha Verschakelen overleden

Dinsdag 23 maart 2021
Pelt - Bertha Verschakelen overledenGisteren is Bertha Verschakelen overleden, de weduwe van Jé Vangerven. Ze was 89 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid en de bijbegraving op de begraafplaats van het Lindel zullen plaatsvinden in besloten kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Lambert Gielen overleden

Maandag 22 maart 2021
Pelt - Lambert Gielen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is woensdag Lambert Gielen overleden, de echtgenoot van Nelly Serroyen. Hij was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring gehouden worden. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

De bijbedoeling van de NMBS

Maandag 22 maart 2021
Pelt - De bijbedoeling van de NMBSZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hond aan de leiband houden...

Maandag 22 maart 2021
Pelt - Hond aan de leiband houden...ZoomHet broedseizoen komt er aan. Veel vogels maken hun nest op de grond, jonge dieren blijven in het gras liggen,... Loslopende honden kunnen veel ellende berokkenen als ze zoiets opmerken. Hou je hond dus aan de leiband en blijf tijdens het wandelen op het wandelpad... 

De Holwortel bloeit

Maandag 22 maart 2021
Pelt - De Holwortel bloeitZoomIn de Holwortelstraat in Holheide bloeit de... Holwortel. Een alliteratie die ontstond toen de buurtbewoners in 2019 samenkwamen een nieuwe straatnaam te bedenken. De naam is ingeburgerd, nu Google nog... (Foto Steven Geens)

Een presentje van Femma

Maandag 22 maart 2021
Pelt - Een presentje van FemmaZoomIn deze coronatijden is Femma Holheide haar leden niet vergeten. Vandaag werden ze door kernleden verrast met een paaspresentje.

WICO schenkt aan Pelicano

Maandag 22 maart 2021
De jaarlijkse pedagogische studiedag van de zes WICO-scholen verliep dit jaar volledig digitaal. Met als gevolg dat er duidelijk minder kosten waren. Daarom schenkt WICO een deel van het uitgespaarde bedrag aan Stichting Pelicano.
Die stichting gaat elke dag de strijd aan tegen kinderarmoede in ons land. Elk kind dat in ons land woont, heeft recht op dezelfde kansen: voldoende voedsel, gezonde leefomstandigheden, degelijk onderwijs (…) Het hele nieuwsbericht

Zjefke en het kalfke

Maandag 22 maart 2021
Pelter Hükske
Pelt - Zjefke en het kalfkeZoomWeet je nog? Als kleine pagadder kreeg je op de boerderij onvergetelijke levenslessen. Zo gaat het ook met klein Zjefke. En vragen dat hij stelt aan nonke Zjang! Luister en… vertel het voort met een kleine glimlach in dat sappig Pelter dialect.
Houd je goed, blijf gezond en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Brandje in Plataanstraat

Zondag 21 maart 2021
Pelt - Brandje in PlataanstraatDeze namiddag ontstond een brandje in een garage aan de Plataanstraat in Neerpelt zodat de brandweer moest uitrukken. Het vuur kon snel geblust worden.

Christine Groenen overleden

Zondag 21 maart 2021
Pelt - Christine Groenen overledenGisteren is Christine Groenen overleden, de echtgenote van Willy Mallet. Zij was 88 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Boseind vinden in familiekring plaats. Rouwadres: fam.Mallet-Groenen, Donkerstraat 31, 3900 Overpelt.
Pelt - Nieuwe familieactiviteit in KlankenbosZoomMorgen start het nieuwe seizoen van het Klankenbos. Er is meteen ook een nieuwe familieactiviteit voorzien: het bosspel Tandroor. Daarin kan je elkaar uitdagen in verschillende spellen, tussen de klankinstallaties in het bos. Start bij Infopunt Radio Forest, neem een klankkaart en volg het klankspoor van Tandroor. In zeven stops ontdek je telkens een kort spel met bijbehorend woord. Speel samen en leer de kunstwerken van Klankenbos op een heel andere manier kennen. Lukt het je om alle Tandroorwoorden te verzamelen en ze om te toveren in een zin die je kan zingen? Dan heb je het geheim van Tandroor in Klankenbos ontrafeld...

'Dag van de zorg' vandaag

Zondag 21 maart 2021
Pelt - 'Dag van de zorg' vandaagZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Ernest Andrews overleden

Zondag 21 maart 2021
Pelt - Ernest Andrews overledenGisteren is Ernest Andrews overleden. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Een spechtensmidse in een boom

Zaterdag 20 maart 2021
Pelt - Een spechtensmidse in een boomZoomFrido Van Hertum kon vandaag een spechtensmidse fotograferen - een plek in een boom die door een specht gebruikt wordt om noten te kraken. 

Een beetje zachter

Zaterdag 20 maart 2021
Weerbericht
Pelt - Een beetje zachterOnder invloed van een hogedrukgebied nabij Ierland staat er droog weer op het programma. Het hoog verliest tijdelijk aan kracht, waardoor een zwakke storing over onze streken kan doordringen. De wolken nemen daarbij toe, de kans op neerslag blijft echter beperkt. Na het weekend domineert het hogedrukgebied opnieuw, maar met een luchtstroming van over zee zijn er steeds veel wolken.
Vandaag is het licht bewolkt of helder in de ochtend, maar ook erg koud bij algemene vriestemperaturen. De (…) Het hele nieuwsbericht

1.100 euro voor Credohuis Pelt

Zaterdag 20 maart 2021
Jong CD&V Pelt organiseerde ‘Pelt Proeft’, een online bierproeverij waar de deelnemers samen virtueel konden genieten van lokale lekkernijen. Vier Peltse bieren werden geproefd in combinatie met enkele lokale hapjes. De opbrengst van dit initiatief - 1.100 euro! - ging integraal naar het Credohuis Pelt, een veilige en warme plek waar (t)huisloze jongeren tot rust kunnen komen en doelgericht aan hun toekomst werken.

Nieuw: Leone International

Zaterdag 20 maart 2021
De besloten vennootschap Velektro uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Leone International opgericht met zetel aan de Astridlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een garage, takelwerkzaamheden en elektriciteitswerken.

Alicia Borghten overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Pelt - Alicia Borghten overledenIn Antwerpen is gisteren Alicia Borghten overleden. Ze was afkomstig van Oss (Nl.) en zou op 18 mei 100 jaar worden. Alicia Borghten was ruim 40 jaar lang de dame achter de dansbewegingen van Imago Tijl. Met dat doel zakte ze wekelijks af naar het toenmalige Sint-Hubertuscollege. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. (Foto Imago Tijl)

Over shamrocks en zwaailichten

Zaterdag 20 maart 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Over shamrocks en zwaailichtenDonderdag 18 maart. Gisteren heb ik voor het eerst sinds jaren Saint Patrick’s Day in mijn eentje gevierd. Een paar gelijkgestemde Ierlandfanatieke vrienden gebeld voor een videogesprek. Op de achtergrond speelt een CD van The Dubliners. Een blikje Guinness opengetrokken om virtueel te klinken. En daarna nog maar een. Zo’n blikje met een soort bommetje erin, waar de Ierse brouwerijgigant een patent op heeft. Bij het openmaken gaat het ding sissend af en het resultaat is een ‘pint’ (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Thijs overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Pelt - Louis Thijs overledenGisteren is Louis Thijs overleden, de echtgenoot van Dora Grossard. Hij was 88 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Lente... en dag van de zorg

Vrijdag 19 maart 2021
Pelt - Lente... en dag van de zorgZoomDe lente hangt in de lucht en daarom ook lentemuziek. U hoort zonnige liedjes met een knipoog naar de lente vanuit de Neerpeltse beiaardtoren, zoals ‘Daar is de lente’ van Jan de Wilde, ‘Here comes the sun’ van The Beatles, ‘Loving you’ van Minnie Riperton, ‘Lazy song’ van Bruno Mars, ‘Walking on sunshine' van Katrina and the Waves… Te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur.
Zondag is de dag van de zorg. Er wordt opgeroepen om ‘Ik hou van u’ te zingen om 12 uur. In Neerpelt kan je dat doen met begeleiding van de beiaard!
Pelt - Fietser (16) gewond in VolmolenstraatIn de Volmolenstraat is een 16-jarige fietser uit Bocholt gewond geraakt toen hij door een bestelwagen werd geraakt. De jongen werd naar het Noorderhartziekenhuis overgebracht.
Pelt - Gemiddelde leeftijd sterk gestegenZoomDe gemiddelde leeftijd van de Limburgse bevolking is tussen 1990 en 2020 veel sterker gestegen dan in heel Vlaanderen: van 34,9 jaar naar 43,0 jaar. In 1990 hinkte Limburg ongeveer drie leeftijdsjaren achterop vergeleken met de vier andere Vlaamse provincies. De gemiddelde leeftijd ging dan gestaag omhoog en sinds 2015 is die in Limburg hoger dan in heel Vlaanderen. Alleen West-Vlaanderen scoort nog hoger.
In 2020 is de gemiddelde leeftijd in Limburg 43,0 jaar, in heel Vlaanderen 42,3 jaar en in (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomIn 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019. “Het groter wordende aanbod aan duurzame wagens weet nu ook de consument duidelijk te overtuigen van een milieubewuste keuze. Maar om van een echte duurzame mobiliteit te kunnen spreken, hebben we nog een hele weg af te leggen”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput. Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Voorstellen gevraagd rond waterbesparingZoomAanhoudende droogte heeft desastreuze gevolgen voor alles en iedereen, de agrarische sector inbegrepen. Vanuit het provinciebestuur werd eind vorig jaar het Droogte Innovatie Fonds (DIF) opgericht. De focus binnen de projecten van het DIF ligt op samenwerking rond waterbesparende maatregelen, efficiënter waterverbruik en innovatieve ondersteunende systemen.
“De twee eerste projecten werden vorige maand door de deputatie goedgekeurd. Het bestuur voorziet 5 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Jemi Immo

Donderdag 18 maart 2021
Jelle Mispoulier (27) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Jemi Immo opgericht met zetel aan de Lindelsebaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer aankoop en verkoop van vastgoed, binnenhuisinrichting en -architectuur en beheer en onderhoud van gebouwen.

Ondertussen, aan de grens...

Donderdag 18 maart 2021
Pelt - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Greta Vanseggelen overleden

Donderdag 18 maart 2021
Pelt - Greta Vanseggelen overledenIn Bree is dinsdag Greta Vanseggelen overleden, de weduwe van de in 2004 overleden Jef Timmermans. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid en de begraving van de urne op begraafplaats De Kluis in Bree vinden in intieme kring plaats.
Pelt - Mondmaskerplicht in 5de en 6de leerjaarDe coronacijfers gaan opnieuw de slechte kant uit. In de voorbije maanden bleek keer op keer dat een stijging binnen de brede samenleving ook zorgt voor een stijging binnen de scholen, die de trend altijd met enige vertraging volgen. Dat is slecht nieuws, omdat het Vlaams onderwijsveld wil dat álle scholieren na de Paasvakantie opnieuw voltijds op een veilige manier naar school kunnen. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.
Het Vlaams onderwijsveld neemt daarom nu extra maatregelen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ondertussen, in het Natuurhulpcentrum...Zoom                                                                          (Cartoion: Fobie)
Pelt - 1.217 dak- of thuislozen in LimburgZoomIn de nacht van 29 op 30 oktober werden 932 personen geteld die dak- of thuisloos zijn en in de provincie Limburg verblijven. Er werden ook 285 minderjarige kinderen geteld die dezelfde precaire verblijfplaats hebben als hun ouder(s). In totaal werden er toen dus 1.217 dak- of thuisloze volwassenen en kinderen in Limburg geteld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting waarvan de resultaten vandaag zijn bekendgemaakt. De dak- en thuislozen verbleven het vaakst bij familie en vrienden (34,5 procent), in opvang en tijdelijk verblijf (21,1 procent) of in een instelling (17 procent).

Wolven waren ook in Stramproy

Woensdag 17 maart 2021
Op 27 januari van dit jaar hebben wolven een schaap gedood in de Nederlandse gemeente Stramproy, buurgemeente van Bree en Kinrooi. Onderzoek bracht de genetische handtekening van het Belgisch-Limburgse wolvenroedel aan het licht, meldt Jan Loos van "Welkom Wolf". Het staat vast dat wolf August betrokken was, samen met een tweede wolf waarvan de volledige identiteit niet achterhaald kon worden, maar uiteraard gaat de verdenking dan uitsluitend naar een ander lid van het Vlaamse wolvenroedel.
Het was (…) Het hele nieuwsbericht

Laat het gras groeien tot 1 mei

Woensdag 17 maart 2021
Pelt - Laat het gras groeien tot 1 meiZoomByeByeGrass viert dit jaar zijn derde verjaardag en roept iedereen op om het gazon tot 1 mei te laten groeien. Hoe minder we het gazon maaien, hoe minder water we moeten geven, hoe meer vlinders en bijen we aantrekken en hoe meer CO2 we opslaan. Door een beetje luier te zijn redden we de planeet, onze portemonnee en onze vrije tijd. 
“Een gemillimeterd gazon is niet meer dan een groene woestijn. Het is het meest onnatuurlijke wat er is. Dankzij jarenlange propaganda van (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Elen overleden

Woensdag 17 maart 2021
Pelt - Toine Elen overledenIn Bocholt is maandag Toine Elen overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Adrienne Wouters. Hij was 84 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt.

Josée Hendrikx overleden

Woensdag 17 maart 2021
Pelt - Josée Hendrikx overledenMaandag is Josée Hendrikx overleden, de weduwe van de in 1989 overleden Jan Daemen. Zij was 74 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op begraafplaats De Roosen in Neerpelt.
Pelt - Juwelendiefstal in JuffrouwkensveldIn een woonst in het Juffrouwkensveld in Overpelt zijn juwelen gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Pelt - Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Op donderdag 1 april voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Afvalzak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Verder onthouden:
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf 1 april ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken;
- de kostprijs blijft dezelfde: 3€ per rol;
- vanaf 1 april verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.
Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Zoom

Annita Vandersteen overleden

Dinsdag 16 maart 2021
Pelt - Annita Vandersteen overledenIn het Noorderhartziekenhuis is zondag Annita Vandersteen overleden. Ze was op 9 maart 62 jaar geworden. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Werken op E314 richting Limburg

Dinsdag 16 maart 2021
Pelt - Werken op E314 richting LimburgHet Agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met de eerste ingrepen in een groot vernieuwingsproject op de E314. Het gaat meer bepaald over het elf km lange stuk weg tussen het viaduct van Wilsele en het op- en afrittencomplex van Aarschot. "Met deze investering van 32,8 miljoen euro maken we een cruciaal stuk van de E314 klaar voor de toekomst. Het wegdek krijgt in de twee rijrichtingen een grondige onderhoudsbeurt, we plaatsen portieken met rijstrooksignalisatie en last but not least: vanaf september 2021 krijgt de pendelaar een spitsstrook voor een vlottere avondspits richting Limburg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Terug wat kouder

Dinsdag 16 maart 2021
Weerbericht
Pelt - Terug wat kouderEen hogedrukgebied bouwt op van de Atlantische Oceaan richting Ierland. Hierdoor komt er bij ons een koude noordwestelijke en later noordoostelijke luchtstroming te staan. Aanvankelijk worden er veel wolken naar onze streken gestuurd en een storing zorgt voor enige tijd regen. Vanaf het einde van de week kan de zon meer doorbreken en blijft het droog. Met de aanvoer van koude lucht presteert het kwik echter ondermaats en tijdens de nacht is er kans op vorst.
Vandaag komt er een storing vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Ooms overleden

Dinsdag 16 maart 2021
Pelt - Rosa Ooms overledenZondag is Rosa Ooms overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Jef Knevels. Zij was 87 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Michael Tambak weg bij Herkol

Maandag 15 maart 2021
Pelt - Michael Tambak weg bij HerkolMichael Tambak trekt de deur achter zich dicht bij Herkol. Hij gaat aan de slag bij tweede provincialer Vlijtingen.

Mia Stappers overleden

Maandag 15 maart 2021
Pelt - Mia Stappers overledenIn Pelt is zaterdag Maria Stappers overleden, de weduwe van Mathieu Bancken. Ze was 91 jaar en afkomstig van Kinrooi. Het afscheid zal plaatsvinden in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Zoe'n pitslaamp

Maandag 15 maart 2021
Pelter Hükske
Pelt - Zoe'n pitslaampZoomGe weet toch nog wat een ‘pitslaamp’ is? Juist ja, een zaklamp. Zoonlief wil die even lenen van pa, want ze gaan met een groepje vrienden naar… de Sahara. Met de meisjes… Luister naar de reactie van pa. En vertel het voort – in het sappig Pelter dialect. Houd u goed en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Weer meer coronabesmettingen

Zondag 14 maart 2021
Pelt - Weer meer coronabesmettingenHet aantal besmettingen met het coronavirus neemt weer toe. De incidentie liep in bijna alle gemeenten van de Eerstelijnszone Noord-Limburg op tot gemiddeld 134/100.000 inwoners per week, een stijging van 28 procent. Alleen Hechtel-Eksel vertoonde nog nog een dalende trend. In onze Nederlandse grensgemeenten was de stijging nog sterker, tot gemiddeld 238/100.000 inwoners per week, een stijging met 41 procent.
Ook op provinciaal vlak loopt de incidentie verder op: tot 141/100.000 inwoners per week (+27%). Verder is het aantal gemeenten dat een lagere incidentie vertoont (lager dan 100/100.000 per week) in Limburg gedaald: van 24 naar 18 gemeenten. Vier Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week terug een incidentie hoger dan 200/100.000: Lommel, Heusden-Zolder, Maasmechelen en Houthalen-Helchteren.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 maart weer de carpoolparking in Houthalen reinigen. Tijdens de reinigingswerken geldt daar een parkeerverbod zodat de aannemer grondig en efficiënt te werk kan gaan. De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto's kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20 uur en 6 uur.
Ruben Vermeij (31) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap R.V. Consilium opgericht met zetel aan de Knikkerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheren van een onroerend vermogen, makelaarsverrichtingen en het verstrekken van advies in belastingaangelegenheden.

Nieuwe vennootschap: De Floreffe

Zaterdag 13 maart 2021
Jordy Geerts en Nancy van Lishout, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap De Floreffe opgericht met zetel aan de Lindelsebaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van hotels en motels, het verschaffen van logies voor kortstondig verblijf en het uitbaten van een drankgelegenheid.

'The Sunrise' op YouTube

Zaterdag 13 maart 2021
Pelt - 'The Sunrise' op YouTubeZoomVrijdagavond brachten Jan Verheyen, Martijn Vanbuel en Bert Hornikx de première van "The Sunrise", een online concert met toerbeiaard, bas, piano en slagwerk. Het stuk staat nu ook online. Mooi!

Wisselvallig weertje

Zaterdag 13 maart 2021
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig weertjeAan de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Frankrijk, wordt in een noordwestelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Buien kunnen hierbij gemakkelijk ontstaan. De volgende dagen verplaatst de kern van het hoog zich naar Engeland. In de tweede helft van de week wordt de buienkans gevoelig kleiner, maar het wordt iets kouder.
Vandaag kende de dag een onstuimig begin met hevige regenvlagen en zware windstoten. Er vallen nog (…) Het hele nieuwsbericht

Julienne Geerits overleden

Zaterdag 13 maart 2021
Pelt - Julienne Geerits overledenIn WZC Immaculata is gisteren Julienne Geerits overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Jef Hendriks. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Anna Theuwis overleden

Zaterdag 13 maart 2021
Pelt - Anna Theuwis overledenIn het Noorderhartziekenhuis is gisteren Anna Theuwis overleden, de weduwe van Gerard Coenjaerts, die in 2009 stierf. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Brandje op Oude Markt

Vrijdag 12 maart 2021
Op een bouwwerf aan de Oude Markt in Overpelt ontstond deze namiddag een brandje. Het vuur is vanzelf gedoofd.
Deze namiddag is op de Noord-Zuidverbinding tijdens een fikse regenbui een auto geslipt en over de kop gegaan. De bestuurster kwam er met de schrik vanaf.

'Limburg blijft Limburg'

Vrijdag 12 maart 2021
Pelt - 'Limburg blijft Limburg'ZoomDe Vlaamse regering heeft vandaag de startnota goedgekeurd met 17 afgebakende regio’s voor Vlaanderen. Met in de startnota één supra regio voor Limburg en daarbinnen drie regio’s. De indeling van deze regio’s is niet gefinaliseerd. De gouverneur krijgt de opdracht zijn oefening voor Limburg te hernemen om samen met onze lokale besturen te kijken naar een logische oefening op maat van Limburg. Hij heeft de opdracht gekregen om voor het paasreces een oefening te (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Nuijts overleden

Vrijdag 12 maart 2021
Pelt - Mariette Nuijts overledenIn WZC Het Perrehof in Peer is vandaag Mariette Nuijts overleden, de weduwe van Gerard Vankemenade. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: fam. Vankemenade, Vrijheidsstraat 3/1, 3910 Pelt.

Piazzolla op beiaard

Vrijdag 12 maart 2021
Pelt - Piazzolla op beiaardZoom100 jaar geleden werd de Argentijnse componist en bandoneonspeler Aster Piazzolla geboren. Hij liet heerlijke tangomuziek na, waarvan enkele melodieën in het collectieve geheugen zijn geraakt zoals Libertango, Oblivion en Adios Nonino… Beiaardier Jan Verheyen laat u deze tango’s vanuit de toren horen. Het programma wordt verder aangevuld met divers ander herkenbaar repertoire. Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur bij de kerktoren van Neerpelt-centrum.
Pelt - 'Vaccinatie kan rood plekje veroorzaken'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Brandje in Bienderstraat

Vrijdag 12 maart 2021
Vanmorgen ontstond brand in een garage aan de Bienderstraat in Neerpelt. Daarbij raakte een auto beschadigd. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Man aangereden op zebrapad

Donderdag 11 maart 2021
Pelt - Man aangereden op zebrapadVanavond is een man gewond geraakt toen hij in de Nieuwstraat in Neerpelt aangereden werd op het zebrapad. De 71-jarige voetganger uit de gemeente is naar het ziekenhuis gebracht.
Pelt - Kinderzoektocht  in Sint-MartinuskerkZoomTot 12 april kunnen gezinnen – elk in hun eigen bubbel – deelnemen aan een ontdekkingstocht rond het thema 'Pasen' in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-centrum, meldt deken Jan Philippe. De tocht bestaat uit zeven haltes. Per halte is er een kleine activiteit voorzien. De icoontjes op de routekaart verklappen al een klein beetje wat je te wachten staat. In de kerk vind je een routekaart voor de kinderen en een uitlegfiche voor de ouders. De kerk in Overpelt-centrum is in het weekend open van 10 tot 17u.
Door de aanhoudende coronapandemie en de opgelegde maatregelen stelt WTC Allemaal Op De Fiets SHLille de seizoensstart voorlopig uit tot 4 april. Indien er dan versoepelingen zijn, kan men tijdens het paasweekend starten met het 46ste fietsseizoen, aldus een mededeling van de club.

Truda Thijs overleden

Donderdag 11 maart 2021
Pelt - Truda Thijs overledenGisteren is Truda Thijs overleden, de weduwe van Peter Jannis. Ze was 90 jaar. De afscheidsviering en de bijzetting in het columbarium op begraafplaats De Roosen zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Jan Theuwis overleden

Donderdag 11 maart 2021
Pelt - Jan Theuwis overledenGisteren is Jan Theuwis overleden, de echtgenoot van Françine Dreesen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

KMI: code geel

Donderdag 11 maart 2021
Pelt - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor wind. "Vanochtend neemt de zuidwestenwind in kracht toe in het hele land met een piek op het einde van de voormiddag en het begin van de namiddag. Op dat moment kunnen de rukwinden oplopen tot 80 of zelfs 90 km/h in het centrum van het land en tot 100 km/h (of plaatselijk nog wat meer) aan de kust. In het oosten en het zuiden van het land verwachten we rukwinden tussen 70 en 80 km/h. Op het einde van de namiddag en avond, neemt de wind geleidelijk af met dan nog rukwinden tot 60 of plaatselijk 70 km/h", zegt het KMI.

Jef Meuris overleden

Donderdag 11 maart 2021
Pelt - Jef Meuris overledenDinsdag is Jef Meuris overleden, de weduwnaar van Gerda Eerdekens. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jeanne Triki pverleden

Woensdag 10 maart 2021
Pelt - Jeanne Triki pverledenGisteren is Jeanne Triki overleden, de weduwe van Jean Ketelbuters. Ze was 92 jaar en afkomstig van Hamont. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Schriftelijk rouwbeklag: fam. Ketelbuters, Veldmansbrugstraat 2 bus 3, 3500 Hasselt.

Politie HANO moeilijk te bereiken

Woensdag 10 maart 2021
Pelt - Politie HANO moeilijk te bereikenWegens problemen is het hoofdkantoor van politiezone HANO in Pelt niet of moeilijk telefonisch te bereiken. Voor dringende politiehulp kan u terecht op het noodnummer 101. UPDATE De panne is hersteld.

Regen en wind

Woensdag 10 maart 2021
Weerbericht
Pelt - Regen en windOmvangrijke depressionaire gebieden over de nabije Atlantische Oceaan zijn weerbepalend voor de korte zowel als de lange termijn. Er komt een forse weersverandering met veel wind en geregeld regen of buien. Het ziet er zelfs naar uit dat er ook een aantal maartse buien gaan vallen. Alvast tot halfweg volgende week houdt het wisselvallig en winderige weer aan. De meeste wind wordt echter op donderdag verwacht!
Vandaag is het droog in de ochtend met kans op lokaal grondvorst. Er zijn enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Lindelhoeven VV met B-ploeg in 4de Prov.Net als enkele andere Noord-Limburgse voetbalclubs start ook Lindelhoeven VV volgend seizoen met een B-ploeg in 4de provinciale. De club werkt achter de schermen hard om het hoofdveld te voorzien van verlichting zodat ook avondwedstrijden mogelijk worden.

Jan Vanveggel overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Pelt - Jan Vanveggel overledenGisteren is Jan Vanveggel overleden. Hij was 85 jaar en afkomstig van Neerpelt, maar woonde in Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Geen treinen komend weekend

Dinsdag 9 maart 2021
Komend weekend zal er geen treinverkeer zijn tussen Hamont en Mol omwille van de elektrificatiewerken. Er zullen vervangbussen rijden van de NMBS met haltes in de tussenliggende stations op de spoorlijn Hamont-Mol.

Christ Vrolix overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Pelt - Christ Vrolix overledenZondag is in Grote-Brogel Christ Vrolix overleden, de partner van de in 2012 overleden Maria Schepkens. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats.

Gerard Berghmans overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Pelt - Gerard Berghmans overledenIn WZC Perrehof in Peer is gisteren Gerard Berghmans overleden, de weduwnaar van Bertha Joos. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Nieuw: Psycholoog Bosmans

Dinsdag 9 maart 2021
Marc Bosmans uit Pelt heeft de besloten vennootschap Psycholoog Bosmans opgericht met zetel aan de Klaverstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer psychologische begeleiding, psychotherapie en het geven van opleidingen en trainingen.
Pelt - Vier U19 spelers Esperanza naar A-kernEsperanza pelt hevelt vier U19 spelers over naar de A-kern: Dujourie, Rijkers, Maxhuni en Krampiltz.

De visie van Fobie...

Maandag 8 maart 2021
Pelt - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Harry Van der Velden overleden

Maandag 8 maart 2021
Pelt - Harry Van der Velden overledenVandaag is in Pelt Harry Van der Velden overleden, de echtgenoot van Maria Tips. Hij was 86 jaar en afkomstig van Achel. Het afscheid vindt plaats in familiekring, waarna Harry zal bijbegraven worden op de begraafplaats van Achel-centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Vrieëd onweer

Maandag 8 maart 2021
Pelter Hükske
Pelt - Vrieëd onweerZoomLieske van Dré stopt haar zoontje in bed als juist een onweer uitbarst. Zjefke heeft toch wel een klein beetje schrik… Luister hoe het afloopt – en vertel het voort in ons sappig dialect van Pelt.
Houd je intussen goed en gezond. Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)
Pelt - 'Lokaal gebrouwen, lokaal gedronken'ZoomMet het woord “perspectief” word je dezer dagen om de oren geslagen. Een aantal plaatselijke horecazaken heeft de coronacrisis aangegrepen om zelf voor een perspectief te zorgen. Aan de voet van de Sevensmolen werden gisteren de deelnemers aan het Boslands bierproject "Lokaal gebrouwen, lokaal gedronken" op de gevoelige plaat vastgelegd. Op de foto (met dank aan Mieke Kerkhofs) de uitbaters van Run Inn, Het 8ste Sacrament, Bar DeLuux, de Ballasthoeve en Winnerhof.
"Lokaal (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ondertussen, op het voetbalveld...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Marc groet de dingen

Zaterdag 6 maart 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Marc groet de dingenHeb je dat ook al eens gehad dat je echt niet meer weet welke dag van de week het is? Mij overkomt het alleszins wel vaker. Niks bijzonders natuurlijk, maar deze keer bleef de chaos niet zonder gevolgen. Ik was er namelijk zeker van dat het vandaag vrijdag was en dat ik dus alle tijd had om een column uit mijn duim te zuigen. Niet dus. Gevolg: een hoofdredacteur in alle staten van vertwijfeling, terwijl ik intussen voor alles en nog wat ruim de tijd nam. En zo hebben jullie ook een dag langer moeten wachten op (…) Het hele nieuwsbericht

Stijn Janssen overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Pelt - Stijn Janssen overledenIn Duffel is gisteren de uit Overpelt afkomstige Stijn Janssen overleden. Hij was 27 jaar en de zoon van Rigo en Lisette Janssen. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring waarna de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Pelt Lindel.
Grensgevallen
Gisterochtend werd in Valkenswaard officieel begonnen met het verwijderen van de asfaltlaag van de rijbaan op de Markt. Dat feit staat niet alleen symbool voor de metamorfose van het centrum van de gemeente, het markeert ook het einde van de N69 als drukke verkeersader door dit centrum. En daarmee komt een in Valkenswaard lang gekoesterde wens in vervulling.
“We kunnen eindelijk écht werken aan een autoluw centrum. Daar waar voorheen vrachtverkeer reed, worden nu voetgangers en (…) Het hele nieuwsbericht
Ook in maart zet wandelclub De Bokkenrijders een nieuwe wandeling op de kaart. Start en aankomst zijn aan de Sevensmolen in Park Heesakkerheide, gelegen aan de Breugelweg in Pelt. De afstanden vallen met 7 en 11 km iets langer uit, maar zo kan je dan ook langer genieten van je wandeling. Plannen en QR-code zijn zoals steeds weer voorzien op de startlocatie. De pijlen blijven hangen tot en met 4 april. Geniet van deze tocht, geniet van de natuur maar… hou het veilig en hou het netjes. Laat geen afval (…) Het hele nieuwsbericht

Gainsbourg en vrouwen

Vrijdag 5 maart 2021
Pelt - Gainsbourg en vrouwenZoomGainsbourg en vrouwen, het zou een titel van een boek kunnen zijn… Maar het is gewoon de muziek die deze week vanaf de Neerpeltse beiaardtoren zal klinken. Muziek van Serge Gainsbourg omdat hij deze week 30 jaar geleden gestorven is. U hoort o.a. “Je t’aime, moi non plus” en “Je suis venu te dire que je m’en vais”. Daarnaast hoort u muziek van vrouwelijke artiesten omdat het maandag internationale vrouwendag is. Liedjes van Madonna, Sinead O’Connor, Billie Eilish, Ann Christy, Jasmine,... passeren de revue. Te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur.
Pelt - Versterking voor Esperanza-damesDe dames van Esperanza Pelt hebben zich versterkt met Jolien Stieners en Elien Van Asch. Beiden komen over van Fufo Beringen en speelden al ooit op nationaal niveau.
De handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een volwaardige nationale competitie voor herenteams bestaande uit zes clubs. De zes deelnemende ploegen worden opgedeeld in twee poules van telkens drie teams waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule op het einde een kruisfinale zullen spelen. De winnaars van die kruisfinales spelen één finale in Hasselt om zo tot een nationaal kampioen te komen en de Europese tickets te verdelen. In deze competitie zijn er geen dalers. De (…) Het hele nieuwsbericht

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Pelt - Koud maar veel zonAnticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Pelt - Coronakorting. Of niet?Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht

Patrick Neuteleers overleden

Vrijdag 5 maart 2021
Pelt - Patrick Neuteleers overledenGisteren is Patrick Neuteleers overleden, de echtgenoot van Saskia de Brouwer en de oprichter van Houthandel Neuteleers. Hij was 66 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in besloten kring waarna de asurn een plekje krijgt in het urnenveld van Overpelt-Fabriek.

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Pelt - De impact van de coronacrisisZoomDe COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht
Daan Goutsmet (27) woont nu in Leuven, maar hij is afkomstig van het Hènt. Morgenavond treedt hij op in de vijfde "Blind Auditions" op VTM. Hij brengt er een Nederlandstalige versie van ‘Love Yourself’ van Justin Bieber. 
"Blind Auditions", 20.40u, VTM

'Beleef Bosland!'

Donderdag 4 maart 2021
Pelt - 'Beleef Bosland!'ZoomVanaf vandaag kan men in de toeristische infokantoren de nieuwe Boslandbrochure uithalen. Ze heet "Beleef Bosland" en neemt de lezer mee door het grootste "avonturenbos" van Vlaanderen. Je vindt er onder meer tips in rond fietsen, wandelen, voor kinderen, cultuur,... maar ook praktische informatie over routes, knooppunten, startplaatsen,...
Bosland stelt in deze forse brochure ook een nieuwe fietsroute voor. 'Toeren door Bosland' leidt de bezoeker door de vier Boslandgemeenten en bundelt alles wat deze regio zo uniek maakt: 6 natuurgebieden, 7 startplaatsen, 19 picknickplekken en 23 interessante plekken onderweg.
De brochure wordt verspreid in een oplage van 38.500 exemplaren. Van Bosland maken Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt deel uit.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Ledlicht Techical Support, met maatschappelijke zetel in de Heerstraat, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 april ingediend worden.

Fietser aangereden

Donderdag 4 maart 2021
Op de Koning Albertlaan werd een fietser aangereden door een bestelwagen. De fietser, een 46-jarige persoon uit Pelt, moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Piet Bloemen overleden

Donderdag 4 maart 2021
Pelt - Piet Bloemen overledenDinsdag is in Bocholt de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Piet Bloemen overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille, vindt plaats in intieme kring.
Tijdens de advent werd er op de Sint-Corneliusschool gewerkt rond ‘Armoede bij ons’. Tijdens de actie ‘SOEP IN DE KLAS’ konden de kinderen op school een kop soep eten en de bijdrage schenken aan Sint-Vincentius Overpelt. De actie bracht €925 op. Een mooi bedrag, waarvoor hartelijk dank. Met dit geld gaat de Sint-Vincentiusvereniging de volgende maand extra vers fruit bedelen aan de kinderen. Lekkere vitamientjes! (CVH)

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Pelt - Toerisme lente 2021Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Lisa Geyskens overleden

Woensdag 3 maart 2021
Pelt - Lisa Geyskens overledenGisteren is Lisa Geyskens overleden, de weduwe van Jan Knevels. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Een politiepatrouille heeft gisteren bij een controle op de Leopoldlaan de bestuurder van een bestelwagen betrapt zonder rijbewijs. De betrokkene was een 47-jarige man uit de gemeente. Hij trok de aandacht omdat hij een verboden rijrichting inreed.

Nieuwe vennootschap: De Lou

Woensdag 3 maart 2021
Nienke Gysen en Joos Kessels, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap De Lou opgericht met zetel aan de Dorpsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een restaurant, brasserie, eetgelegenheid en café én traiteurdiensten.

Nieuwe vennootschap: Flemi

Woensdag 3 maart 2021
Bert Gielen (35) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Flemi opgericht met zetel aan de Gaston Eyskenslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen op het gebied van bedrijfsvoering en beheer en het vervaardigen van producten in kunststof.
Pelt - Negen aanwinsten voor Grote HeideSporting Grote Heide heeft negen inkomende transfers gerealiseerd: Pennemans (Hoeselt), Patterson (Ex. Hamont), Abdulstar (Ezaart Mol), Asbai (Pelt), Cinar (Gestel), Kalala (Kadijk), Kamara (Lutlommel), Geenen (W. Dessel) en Saris (Nederland).
Ook dit jaar gaat Ballastival niet door, omwille van het coronavirus, zo meldt de organisatie. Voorlopig is er een nieuwe datum in 2022 vastgepind: zaterdag 21 mei 2022. De geplande affiche van 2020 zal dan in haar geheel worden overgenomen voor editie 2022. Ook de tickets blijven weer geldig voor die editie. Eventueel kun je ze, indien gewenst, ook terug inruilen en je geld terug ontvangen. Dit kan door een mail te sturen naar: Ballastival[!]gmail.com.

Nieuwe vennootschap: Nvez

Dinsdag 2 maart 2021
Tom Joos uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Nvez opgericht met zetel aan de Leopoldlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy en studies en operaties met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten.

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Pelt - WeersveranderingAan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Eenrichtingsverkeer bij De SoevereinZoomNaar aanleiding van de inrichting van het vaccinatiecentrum in De Soeverein - waar inwoners van Lommel en Pelt terecht zullen kunnen voor hun vaccinatie - is sinds gisteren éénrichtingsverkeer ingesteld in de Sportveldenstraat en Speelpleinstraat, met een uitzondering voor schoolbussen en fietsers. "De verkeersafwikkeling rond de school, het sportcentrum de Soeverein en het vaccinatiecentrum is grondig bekeken door de stadsdiensten in samenspraak met de politie. Er is alleszins getracht de situatie zo verkeersveilig mogelijk te maken en met een zo vlot mogelijke verkeersafwikkeling," zegt schepen Sophie Loots.

Inbraak op Hamonterweg

Maandag 1 maart 2021
Pelt - Inbraak op HamonterwegOnbekenden drongen binnen in een pand aan de Hamonterweg in Neerpelt. Er is niets gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Gezinsbond zoekt vrijwilligers

Maandag 1 maart 2021
Heb je af en toe wat vrije tijd? Help je graag mensen? Wil je als vrijwilliger tegen vergoeding oppas bieden bij ouderen? Dan is oppas wellicht iets voor jou? Dit kan bij de Gezinsbond! Die wil ervoor zorgen dat iedere "oudere" WAARDIG in zijn/haar EIGEN HUIS kan blijven wonen. De oppas- en gezelschapsdiensten van Gezinsbond Regio Maaseik zoeken vrijwilligers (m/v) voor oppas, gezelschap, assistentie, tuinonderhoud. Ook in jouw gemeente/stad zoeken ze vrijwilligers. Per prestatie krijgt u een vrijwilligersvergoeding en verplaatsingsonkosten. Nieuw is ook de hulp bij tuinonderhoud! Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Luk Remans: 0478/999997. Hij legt je graag uit hoe je mee kan werken aan een mooie thuis voor mensen die zorgbehoevend zijn.

Pelthout heet nu Walth

Maandag 1 maart 2021
Promotekst
Pelt - Pelthout heet nu WalthZoomSinds begin dit jaar maakt Pelthout deel uit van Walth, de keten van voorlopig zeven houthandels van de Groep Tom Heeren. Walth heeft vestigingen in Bree, Diepenbeek, Genk, Mol, Pelt, Sint-Truiden en Tongeren.
Initiatiefnemer Tom Heeren wil er mee tegemoet komen aan de vraag van de professional en de doe-het-zelver: "We gaan voor een uitgebreider aanbod, snellere service, grotere aankoopkracht; de filialen liggen nooit verder dan 20 kilometer verwijderd van elke werf in (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ephrahim Jerry naar Kadetten SchaffhausenSportingspeler Ephrahim Jerry maakt de overstap van Sporting Pelt naar de Zwitserse topclub Kadetten Schaffhausen. Dat meldt Sporting. Kadetten Schaffhausen is niet zomaar een club; het is dé referentie in Zwitserland, een echte topclub met enkel nationale en internationale profspelers. De club speelt regelmatig mee in de Champions League en is daar zeker geen meeloper te noemen. Jerry speelde vier jaar bij Sporting Pelt; komende zomer rondt hij bovendien zijn studie tot geneesheer af.

Toine Quanten overleden

Maandag 1 maart 2021
Pelt - Toine Quanten overledenGisteren is Toine Quanten overleden, de weduwnaar van Toke Plessers. Hij was afkomstig uit Eksel en werd 96 jaar. De uitvaartliturgie en de bijbegraving bij Toke op de gemeentelijke begraafplaats ‘De Roosen’ van Pelt, zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Gerard Hendriks overleden

Maandag 1 maart 2021
Pelt - Gerard Hendriks overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Gerard Hendriks overleden, de echtgenoot van Mariette Wils. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jean Steensels overleden

Maandag 1 maart 2021
Pelt - Jean Steensels overledenIn het Noorderhartziekenhuis is vandaag de in Overpelt woonachtige Jean Steensels overleden, de weduwnaar van Alda Rabijns. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Pelt - 'Vervoer op maat' goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Eerste telpalen op fietssnelwegenZoomHet provinciebestuur wil méér Limburgers op de fiets krijgen. Niet enkel in het weekend, maar ook voor de dagelijkse functionele verplaatsingen. Daarom investeert het onder meer in comfortabele en veilige fietsroutes, maar het bestuur zet ook in op fietsdata. Zo werden er drie gloednieuwe fietstelpalen geplaatst op de Limburgse fietssnelwegen in Hasselt, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem. De fietstelpaal telt er 24/7 elke fietser die passeert over de fietssnelwegen (…) Het hele nieuwsbericht

Michael Tambak verlaat Herkol

Maandag 1 maart 2021
Herkol-speler Michael Tambak zal komend seizoen de kleuren van tweede provincialer Vlijtingen verdedigen.

Tony Cinti weg bij Esperanza

Maandag 1 maart 2021
Tony Cinti trekt de deur achter zich dicht bij Esperanza. Hij verkast naar Dessel-Sport.

Zwèmme in de vijver

Maandag 1 maart 2021
Pelter Hükske
Pelt - Zwèmme in de vijverZoomHet is bloedheet en Sus van Henke wil in zijn grote vijver gaan zwemmen. Maar zijn vijver blijkt al bezet: drie jonge dames die hun zwempak vergeten zijn, amuseren zich te pletter, tot…
Vertel het voort – in dit sappig Pelter natuurlijk! Houd vol, blijf gezond en tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt