Het overige nieuws

Davy Wans (28) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Gastronomie Davy opgericht met zetel aan de Slechtenveldstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van feesten, het ter beschikking stellen van horecapersoneel, het schilderen en reinigen van gebouwen, het plaatsen van parketvloeren en binnenhuisinrichting.
Pelt - Spaghettidag van scheidsrechtersverenigingZoomAfgelopen zondag organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging (KNLSV) haar spaghettidag in zaal De Kentings. Dat deze mannen en vrouwen een voetbalwedstrijd in goede banen konden leiden was geweten, maar ook deze horeca-activiteit ging hen goed af. Voorzitter Paul Smolders was tevreden over de opkomst en zei al uit te kijken naar de volgende activiteiten van de vereniging. Eén van deze activiteiten is de Wisselbeker Thieu Schildermans op 25 juni, een G-voetbaltornooi op de velden van KFC Hechtel. Het G-voetbal was alvast aanwezig op deze eetdag van de KNLSV als dank voor hun inzet. (Jochen Heyligen)

Stookoliefonds eindelijk in werking

Maandag 28 februari 2022
Eigenaars of gebruikers van een lekkende stookolietank kunnen vanaf 1 april 2022 terecht bij de vzw Promaz. De erkenning van het langverwachte stookoliefonds werd vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
De vzw Promaz moet fungeren als erkend stookoliefonds dat eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel moet ondersteunen en ontzorgen op kosten van de sector. “Na bijna 20 jaar onderhandelen met de stookoliesector kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Diepenbeek-Kadijk 6-0

Maandag 28 februari 2022
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk met 6-0 verloren in Diepenbeek. Aan de rust was de stand 2-0.
Pelt - Nieuwe uitbater cafetaria 't PelterkeZoomSinds 1953 is ’t Pelterke de ontmoetingsplaats voor vele verenigingen uit de regio. Al verschillende jaren heeft de vzw ’t Pelterke renovatiewerken uitgevoerd ten voordele van deze verenigingen en van het verblijfstoerisme. De laatste stap in deze reeks van renovatiewerken van het voorste gedeelte was de cafetaria.
"Het contract met de huidige uitbaters liep ten einde en dus was de vzw  genoodzaakt om een andere uitbater te zoeken. Na een moeilijke zoektocht in deze (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe uitbater cafetaria 't Pelterke
Zoom

Herkol trekt verdediger aan

Maandag 28 februari 2022
Pelt - Herkol trekt verdediger aanHerkol heeft centrale verdediger Tom Dekkers aangetrokken met het oog op komend seizoen. Hij komt over van Geel Blauw Veghel uit de Nederlandse derde divisie.

Aan de onderhandelingstafel

Maandag 28 februari 2022
Pelt - Aan de onderhandelingstafelZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dameshandbal: DHCO klopt Eynatten

Maandag 28 februari 2022
In het dameshandbal heeft DHC Overpelt Eynatten geklopt met 31-23. In de play-offs komt DHCO uit tegen Visé, Sint-Truiden, Hasselt, Uilenspiegel en Eupen.

Gisteren gezien, in Parijs...

Maandag 28 februari 2022
Pelt - Gisteren gezien, in Parijs...Zoom                                                                      (Foto Marc Faes)

Zebracinema: 'L'Evénement'

Maandag 28 februari 2022
Pelt - Zebracinema: 'L'Evénement'Zoom
"L'Evénement" - Audrey Diwan - Frankrijk - 2021 - 100'
Het is 1963 en Anne is een ambitieuze studente. Ze staat op de drempel van afstuderen en kan zich zo ontworstelen aan het Franse arbeidersmilieu waarin ze opgroeide. Maar dan wordt ze onverwachts zwanger. Terwijl haar eindexamens naderen, besluit ze het heft in eigen handen te nemen. Met het risico hiervoor in de gevangenis te belanden, want abortus is illegaal in Frankrijk.
Vorig jaar won "L’Evénement" de Gouden Leeuw voor Beste Film op het Filmfestival van Venetië. De regisseur baseerde de film op de gelijknamige, autobiografische roman van Annie Ernaux. De dragende kracht van de film is de jonge Frans-Roemeense actrice Anamaria Vartolomei, die de loodzware taak kreeg om het hoofdpersonage in al haar angst, woede en pijn neer te zetten.
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Reserveer hier je ticket.

Lieske bè den tantist

Maandag 28 februari 2022
Pelter Hükske
Pelt - Lieske bè den tantistZoomLieske haaw zoeveul pèng gehad, dezze mèt heure pa nò den tantist is gewist. Lüstert… En vertèllet mer vort, want in’t Pèlter klingt dä toch veul sappiger as in’t Nederlands. Vinde dä oech nie?
Had ullie goe en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

'The unmasked dictator'

Zondag 27 februari 2022
Pelt - 'The unmasked dictator'Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Dit weekend werd in Antwerpen het Vlaamse kampioenschap voor 15+ gezwommen. Rune Theuwis van de Peltse zwemclub behaalde daar een zilveren medaille op de 1500 m vrije slag. Proficiat!

LHVV verliest van Heusden-Zolder

Zondag 27 februari 2022
Pelt - LHVV verliest van Heusden-ZolderLindel-Hoeven A heeft met 1-2 verloren van Heusden-Zolder. Het Lindelse doelpunt werd gescoord door Jorg Goutsmet. 

Grote Heide - Bolderberg 0-0

Zondag 27 februari 2022
Pelt - Grote Heide - Bolderberg 0-0Sporting Grote Heide is, thuis tegen Bolderberg FC, niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.

Peer SV - Sparta Lille: 1-3

Zondag 27 februari 2022
Pelt - Peer SV - Sparta Lille: 1-3Sparta Lille is bij Peer SV gaan winnen met 1-3.

Eerste verlies voor Kadijk

Zondag 27 februari 2022
Pelt - Eerste verlies voor KadijkKadijk heeft zijn eerste verlies van het seizoen opgelopen. Bij SLW Maaseik werd het 3-1. Voor Kadijk scoorde Molenberghs.

Verlies voor Lindelhoeven B

Zondag 27 februari 2022
Pelt - Verlies voor Lindelhoeven BLindelhoeven B heeft met 2-1 verloren bij Lommel-Kolonie. Het Lindelse doelpunt kwam er via een Lommelse own-goal. 

15,6% leegstand in Pelt

Zondag 27 februari 2022
In Pelt stonden begin dit jaar 87 winkelpanden leeg, op een totaal van 558. Dat is goed voor 15,6%. Pelt bekleedt daarmee de vijfde plaats op de Limburgse lijst van leegstaande winkelpanden begin 2022.

Hoge luchtdruk

Zondag 27 februari 2022
Weerbericht
Pelt - Hoge luchtdrukEen hogedrukgebied bevindt zich over ons land en zorgt voor droog en zonnig weer. In de nacht koelt het wel flink af met vriestemperaturen. Het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan naar het noordoosten, waarbij de wind zuidelijk wordt. Na de doortocht van een zwakke storing op dinsdag en deels woensdag, stijgt de luchtdruk in het tweede deel van de week opnieuw.
Vandaag vriest het in de ochtend met gemiddeld -2 graden. Het is helder en de stralende zon domineert, nauwelijks gehinderd door wolken. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Lille viert toch carnaval (2)

Zondag 27 februari 2022
Pelt - Lille viert toch carnaval (2)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Sporting verliest van Bocholt

Zaterdag 26 februari 2022
Pelt - Sporting verliest van BocholtIn de BENE-league van het handbal is Sezoens Bocholt bij Sporting Pelt gaan winnen met 27-31. Bij de rust was het nog 12-13. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Een afgeladen vol Dommelhof was de arena van dé handbalwedstrijd van het weekend. Een echte topwedstrijd: veel strijd, veel passie, veel inzet, goeie doelmannen en spanning tot de laatste minuut. Bocholt won dan wel maar Sporting toonde dat het heel dichtbij komt. We kijken al uit naar de finales! (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza verliest topper

Zaterdag 26 februari 2022
Pelt - Esperanza verliest topperEsperanza Pelt moest vanavond met 2-1 de duimen leggen op het veld van leider Racing Mechelen. Bij de rust stond Esperanza voor, na een doelpunt van Emrah Bostanci. In de 51ste minuut maakte Mechelen gelijk. Later in de match werd Jens Meeus zwaar getackled, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. UPDATE Een verslag vanuit Pelt:
Kopzorgen voor trainer D´Angelo in de aanloop naar de topper tegen Racing Mechelen. Arjan Swinkels en Nigel Langras haakten in (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol verslaat Bree-Beek

Zaterdag 26 februari 2022
Pelt - Herkol verslaat Bree-BeekIn Eerste Provinciale heeft Herkol vanavond de leiders uit Bree verslagen met 4-2. De doelpunten van Herkol werden gescoord door Pieter Houben en Samih Belfaqir (3).

Gust Joos overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Pelt - Gust Joos overledenVandaag is Gust Joos overleden, de echtgenoot van Lisette Bloemen. Hij was afkomstig van Lommel en werd 70 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - Chauffeurs gewond bij kop-staartbotsingOp de Noord-Zuidverbinding was er vanochtend een kop-staartaanrijding tussen twee auto’s. De twee bestuurders raakten gewond.

Karel Theuwissen overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Pelt - Karel Theuwissen overledenOp 19 februari overleed Karel Theuwissen. Hij was 73 jaar en afkomstig van Neerpelt. De asverspreiding vond in intieme kring plaats op de begraafplaats van Kaulille.

Esperanza-dames winnen topmatch

Vrijdag 25 februari 2022
De dames van Esperanza Pelt hebben vanavond de topmatch tegen en in Bocholt gewonnen. Uitslag: 0-2, na een Bocholtse own-goal en een doelpunt van Kim Vercoelen, net voor rust.  
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een op vijf Belgen is niet in staat om zich minstens een week vakantie buitenshuis te veroorloven (20,3%). In Wallonië en Brussel gaat het om zo’n derde van de bevolking (30,6% en 28,2%), in Vlaanderen om 13,2% van de bevolking. (Bron: StatBel).
De jonge wolf die op 17 januari werd doodgereden op de A67 nabij Eindhoven was één van de zes Limburgse welpen van 2021. Dat maakt het INBO bekend, dat samen met de Nederlandse zusterorganisatie de herkomst van de wolf onderzocht. De mannelijke welp was pas 9 maanden oud en al heel vroeg gaan zwerven.
Eerder verongelukte ook al een broer van deze welp bij het oversteken van een drukke weg binnen het ouderlijk territorium in Peer. In de nacht van 15 op 16 februari werd nóg een dode wolf (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 36 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 36 patiënten met COVID-19 opgenomen, zes minder dan gisteren. Twee van hen, één meer dan gisteren, verblijven op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn twee patiënten met COVID-19 (twee minder dan gisteren) in Noorderhart Revalidatie & MS.

Inbraak op Boseind

Vrijdag 25 februari 2022
Pelt - Inbraak op BoseindDeze namiddag stelde een bewoner van Boseind vast dat iemand had ingebroken in zijn woning. Het is nog onduidelijk wat er werd meegenomen.

Jaak Voets overleden

Vrijdag 25 februari 2022
Pelt - Jaak Voets overledenIn Overpelt is donderdag Jaak Voets overleden, de echtgenoot van Angèle Pepels. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van 't Lindel waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Vredesklokken voor Oekraïne

Donderdag 24 februari 2022
Pelt - Vredesklokken voor OekraïneNet als iedereen reageert ook beiaardier Jan Verheyen geschokt op de gebeurtenissen in Oekraïne. Daarom speelt Jan zaterdag Oekraïense muziek. Hij begint het concert met het nationale volkslied. Daarnaast speelt hij ook ‘Carol of the bells’, het meest bekende lied van Oekraïne. Wij kennen het als een kerstlied, maar het origineel van Mykola Leontovych uit 1916 was een lied voor Nieuwjaar. Het lied met de oorspronkelijke titel "Shchedryk" gaat over een zwaluw (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Tommie Falke drie jaar langer bij SportingDe Nederlandse handbalinternational Tommie Falke blijft drie jaar langer spelen voor Sporting Pelt. De pijlsnelle doelpuntenmachine zette vandaag zijn krabbel onder een nieuwe overeenkomst die hem drie jaar langer aan Sporting bindt. “Door deze nieuwe overeenkomst heeft Tommie hier niet alleen een verleden en een heden, maar ook een toekomst”, laat sportief directeur Diederik Stollman weten. “Tommie heeft hier enorme stappen gezet. Hij toont elke dag opnieuw dat we altijd op hem (…) Het hele nieuwsbericht

Blues bij de Zwartedoos

Donderdag 24 februari 2022
Pelt - Blues bij de ZwartedoosZoomZaterdagavond om 20.30u treedt de Steven Troch Bluesband op in de Zwartedoos in Dommelhof. Steven Troch werd als tiener ‘besmet’ door rhythm & blues. Maar door de jaren veranderde hij in een bedreven mondharmonicaspeler met een flinke dosis originaliteit, een begenadigd zanger en een eigenzinnig songwriter. Hij speelde met heel wat bluesformaties en was ook eerder te gast in de Zwartedoos als begeleider van Tiny Legs Tim. Zijn nieuwe groep, simpelweg ‘Steven Troch Band’, bestaat uit topmuzikanten die samen een stevige sound neerzetten. Rootsmuziek vanuit een klassiek uitgangspunt maar met een originele twist.

Theater voor de kleuters

Donderdag 24 februari 2022
Pelt - Theater voor de kleutersZoomDeze week werden de kleuters van de 2de en 3de kleuterklassen van de Peltse scholen verwacht in het theater. Het podium van de Zinnezaal in CC Palethe werd ingenomen door het gezelschap '4 Hoog', met Jits Van Belle, Tineke Caels en Stan Vangheluwe. Met hun voorstelling 'Kom Wel' brachten ze het verhaal van een speciale dag: Thelma is jarig, Louise is jarig en dat wordt gevierd. Ze hebben alles voorzien: vlaggetjes, taart, kroontjes, cadeautjes... En dan is het wachten. Het bezoek komt wel... straks... Wel Kom... En de kleuters maakten er een leuke uitstap van! (Sonja Sleurs)
Theater voor de kleutersTheater voor de kleuters
Zoom

Carnavalsgekte in de Clementiaanschool

Donderdag 24 februari 2022
Pelt - Carnavalsgekte in de ClementiaanschoolZoomHet carnavalsweekend nadert en in de Clementiaanschool zit de sfeer er goed in. De kinderen werden deze week uitgedaagd om de masked singers te ontmaskeren. Welke leerkracht zit achter het masker verborgen? Ook kwamen de kinderen iedere dag naar school met gekke attributen om de laatste dag van top tot teen carnaval te zijn. Het was een echte feestweek!
Carnavalsgekte in de Clementiaanschool
Zoom

Peter Stinckens overleden

Donderdag 24 februari 2022
Pelt - Peter Stinckens overledenIn Adinkerke is dinsdag Peter Stinckens overleden, de echtgenoot van Muriel Vanden Abeele. Hij was 61 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Michel Molemans overleden

Donderdag 24 februari 2022
Pelt - Michel Molemans overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Michel Molemans overleden, de weduwnaar van Annie Andelhofs. Chel was afkomstig van Lommel en werd 84 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Barbara van Rooij overleden

Donderdag 24 februari 2022
Pelt - Barbara van Rooij overledenGisteren is Barbara van Rooij overleden, de echtgenote van Martin Voets. Bep was afkomstig van Budel en werd 77 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Toilet uitgebrand in Stukstraat

Donderdag 24 februari 2022
Deze namiddag ontstond brand in een toilet van een woning in de Stukstraat, in het Lindel. Oorzaak was mogelijk een brandende sigaret. De toiletruimte brandde uit; in de rest van de woning is er rook- en waterschade. Het huis wordt bewoond door een koppel van resp. 37 en 25 jaar. Beiden bleven ongedeerd.
Pelt - Vrijdag geen brieven, maandag postkantoren dichtOp vrijdag 25 februari worden er door postbodes geen brieven bezorgd. De postkantoren zijn wel geopend. Op maandag 28 februari is het precies omgekeerd: wel brieven, maar gesloten postkantoren.

Wéér koersfiets gestolen

Woensdag 23 februari 2022
Wie een dure koersfiets bezit, kan die wellicht beter 's avonds mee naar de slaapkamer nemen. Want er worden dure koersfietsen gestolen bij de vleet. Afgelopen nacht was dat weer het geval aan de Azalealaan. Daar verdween een koersfiets van het merk 'Specialised' uit de garage. De gedupeerde is een 58-jarige bewoner.

Versterking voor Grote Heide

Woensdag 23 februari 2022
Pelt - Versterking voor Grote HeideSporting Grote Heide heeft zes nieuwe spelers aangetrokken: Theunis (SV Breugel), Paesen (RC Reppel), Loenders (Kadijk SK), Boonphan (Peer SV) en Dijsselbloem en Krampiltz (Pelt).

Nieuwe vennootschap: Opcore

Dinsdag 22 februari 2022
Ronnie Eerdekens uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Opcore opgericht met zetel aan de Langstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectmanagement en managementondersteuning en -consulting.
Pelt - 42 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt 42 patiënten met COVID-19, waarvan 1 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn 4 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

KNBC wint beker De Ketsers

Dinsdag 22 februari 2022
Pelt - KNBC wint beker De KetsersZoomAfgelopen weekend won KNBC de biljartbeker ‘De Ketsers’ in Hechtel. De klus werd geklaard door Dirk Smeets, Adriaan Pellens en kopman Toon Valkenborgh (foto).

Jean-Pierre Kesters overleden

Dinsdag 22 februari 2022
Pelt - Jean-Pierre Kesters overledenJean-Pierre Kesters uit Koersel, papa van Tasnime, is overleden. (° Neerpelt op 7 augustus 1955 - † Hasselt op 22 februari 2022 Uitvaart: in intieme kring

Zonnig weekend

Dinsdag 22 februari 2022
Weerbericht
Pelt - Zonnig weekendHet is misschien nog een beetje ver vooruitkijken, maar het weekend ziet er op de weerkaarten veelbelovend uit. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied blijft het droog en kan de zon tevoorschijn komen. De nachten verlopen wel koud met kans op lichte vriestemperaturen. Eer het echter zo ver is, krijgen we nog enkele wisselvallige dagen te verwerken, maar woensdag is er ook de zon.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. De bewolking neemt echter gestaag toe (…) Het hele nieuwsbericht

Koersfiets gestolen

Dinsdag 22 februari 2022
Afgelopen nacht is een koersfiets gestolen uit een tuinhuis in de Nachtegaalstraat. Het tuinhuis was afgesloten.

Een magische dag

Dinsdag 22 februari 2022
Pelt - Een magische dagZoomAls je naar buiten kijkt, dan is het een dag als een ander. Een eerder sombere dinsdag in een al even sombere februarimaand. Geen dag om in het huwelijk te stappen. En toch doen dat vandaag 60 koppels in Limburg. Het is immers de 22ste van de 2de maand in het jaar 2022, een palindroomdag dus, waarvan je de datum in twee richtingen kunt lezen. Maar als je het in digitale cijfers zet dan is het getal ook een ambigram. Als je omgekeerd, van boven naar onder draait, blijft die dag dan ook hetzelfde.
In het verleden zijn er nog al palindromen in data geweest: vorig jaar was er 12.02.2021, en twee jaar geleden 02.02.2020. Voordien was het 900 jaar geleden dat er nog eens zo'n datum was. De volgende is er op 03.02.2030 en valt op een zondag. En over 99 jaar is er  12.12.2121!
Pelt - Wolven in Benelux en Duitsland in kaart gebrachtZoomDoor de grote afstanden die ze tijdens hun leven kunnen afleggen zijn wolven dieren die bijna zeker een of meerdere keren landsgrenzen oversteken. De wolven in Nederland en Vlaanderen maken naar het oosten deel uit van de Centraal-Europese wolvenpopulatie en naar het zuiden van de Alpiene. Samenwerking tussen de Benelux en Duitsland heeft ervoor gezorgd dat er recent een grensoverschrijdende kaart van de wolventerritoria (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Nieuw jasje voor materniteit NoorderhartZoomDe afdeling materniteit en neonatologie in het Noorderhart Mariaziekenhuis wordt, na 17 jaar, in een hedendaags en gezellig jasje gestoken waar het thuisgevoel primeert. Zo wil Noorderhart de eerste dagen van ouders en hun pasgeboren baby zo aangenaam mogelijk laten verlopen, zo meldt het ziekenhuis.
"Het gebruik van lichte en natuurlijke materialen in onze patiëntenkamers op de afdeling materniteit schept een ontspannen sfeer. De praktische indeling, eigentijds meubilair en moderne (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuw jasje voor materniteit Noorderhart
Zoom

Herkol trekt middenvelder aan

Dinsdag 22 februari 2022
Pelt - Herkol trekt middenvelder aanMaico Bogaerts (RC Reppel) zal komend seizoen de kleuren van SV Herkol verdedigen.
Pelt - 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 43 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis; dat zijn er twee meer dan vrijdag. Twee van hen, evenveel als vrijdag, lagen op intensieve zorg. Er waren vier patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.
Een 31-jarige vrouw uit Pelt is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 18 uur.

Dienstencentra weer van start

Maandag 21 februari 2022
Pelt - Dienstencentra weer van startZoomNa een onderbreking van drie maanden starten de dienstencentra BinnenHOF en Pelle Melle in maart opnieuw met dorpsrestaurants, smulmomenten en muzikale namiddagen.
Tickets voor de Neerpeltse dorpsrestaurants zijn te koop aan de balie van de dienstencentra maar je kan je ticket ook reserveren via 011 94 94 99.
Tickets voor het dorpsrestaurant Lindel-Hoeven kan je reserveren via Jan van de Schans op 0484 95 82 18 en voor Overpelt Fabriek via Anneke Wilms 0474 45 40 68 of (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg telt 860 erfgoedobjecten

Maandag 21 februari 2022
Pelt - Limburg telt 860 erfgoedobjectenZoomLimburg telt 860 erfgoedobjecten. Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal erfgoedobjecten van Monumentenwacht in Limburg van 819 tot 860. Het aantal beschermde objecten nam toe van 500 tot 551, het aantal niet-beschermde daalde van 319 tot 309. Van de 860 monumenten in 2022 hebben er 402 de functie van kerk of kapel, 96 de functie van bewoning, 67 een culturele functie en 49 de functie van abdij of begijnhof. (Bron: Limburg in cijfers)

'Imperium Romanum' in het GRM

Maandag 21 februari 2022
Pelt - 'Imperium Romanum' in het GRMZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren is volop bezig met de voorbereidingen van alweer een verrassende tentoonstelling: ‘Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland’. Ze opent op 4 juni de deuren.
Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Overal zijn er nog zichtbare restanten van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. (…) Het hele nieuwsbericht

Bericht voor de treinreizigers

Maandag 21 februari 2022
Pelt - Bericht voor de treinreizigersIn de komende drie weekends wordt de oude spoorwegbrug over het Albertkanaal in Herentals vervangen door een nieuwe. Daardoor zal er in die weekends geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Herentals en Lier. Er worden vervangbussen ingelegd en daardoor zal de reistijd wat oplopen. Het gaat om de weekends van 26 en 27 februari, 5 en 6 maart, en 12 en 13 maart. 

Zebracinema: 'Dealer'

Maandag 21 februari 2022
Pelt - Zebracinema: 'Dealer'Zoom"Dealer" - Jeroen Perceval - België - 2021 - 104'
"Dealer" vertelt het verhaal van veertienjarige drugsdealer Johnny die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij droomt van een beter leven. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle acteur Antony als vaste klant. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen. Maar is die sterk genoeg om elkaars leven écht te veranderen?
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Tickets reserveren

Gerard Vanduffel overleden

Maandag 21 februari 2022
Pelt - Gerard Vanduffel overledenVrijdag is Gerard Vanduffel overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Sleurs. Hij was afkomstig van Lommel en werd 83 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Aanwinsten voor Lindelhoeven VV B

Maandag 21 februari 2022
Pelt - Aanwinsten voor Lindelhoeven VV BLindelhoeven VV B heeft vier spelers aangetrokken: Kevin Mispoulier (Sporting Ellikom), Hendrik Thijs (Kadijk SK )en Dries Luyckx en Joppe Hendrix, beiden van SV Breugel.

Catharina Emmers overleden

Maandag 21 februari 2022
Pelt - Catharina Emmers overledenZaterdag is Catharina Emmers overleden, de weduwe van Willem Gerrits. Zij was 86 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witter en Baers in Zolder.

Zjefke en zèn bottekes

Maandag 21 februari 2022
Pelter Hükske
Pelt - Zjefke en zèn bottekesZoom’t Is ferm winter en ’t hit gesnüwd. En nò de turnlès zit klèè Zjefke mer te trèkken en te sleure, mer hij kriegt zèn bottekes nie mer oan. Juffrouw Zjanien zallem es komen helpe. Lüstert… en vertèllet mer vort.
En had ullie goe! Tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Een appelbabbel voor Ferm-dames Grote HeideZoomEen Appelbabbel, dat is een appeltje de tijd nemen voor elkaar. Even samen een appel schillen of delen, en oprecht luisteren. Een paar minuutjes om bij te praten met een vriend, collega of familielid, in of na een drukke dag. Dat lezen we op de appelbabbel-website van Ferm. Op de Grote Heide beperkten de dames van Ferm zich niet tot het schillen van een appeltje maar hielden ze een behoorlijke appelbabbelwandeling, waarna ze een lekker appelgebakje en appelbeignets te eten kregen. Een foto van het appelbabbellid dat voor al dat lekkers zorgde, staat hieronder. (Liesbeth Slegers)
Een appelbabbel voor Ferm-dames Grote Heide
Zoom
In het dameshandbal heeft Sporting Pelt gisteren Brasschaat verslagen met 19-15. De ruststand was 9-5.   

Handbal: Pelt verliest in Lebbeke

Zondag 20 februari 2022
Pelt - Handbal: Pelt verliest in LebbekeIn tweede nationale mannen van het handbal heeft Sporting Pelt met 34-21 verloren in Lebbeke. Sporting Pelt staat achtste in de stand.

Diefstal in Veldstraat

Zondag 20 februari 2022
Pelt - Diefstal in VeldstraatIn een woning aan de Veldstraat sloegen dieven toe. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

LHVV B verliest van WAVO

Zondag 20 februari 2022
Pelt - LHVV B verliest van WAVOLindelhoeven VV B heeft thuis met 0-4 verloren van Waterloos-Voorshoven. 
Pelt - Grote Heide speelt gelijk bij  Thes Sport BSporting Grote Heide is bij Thes Sport B niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Hechtel klopt LHVV

Zondag 20 februari 2022
Pelt - Hechtel klopt LHVVIn 3de Provinciale blijft Hechtel leider met 4 punten voorsprong op Park Houthalen. Het won vandaag thuis tegen ploeg in vorm Lindelhoeven VV met 4-0. Voor de Duinenjongens scoorden Wesley Vermijl(2), Dennis Clerix en Arno Prenen.

Roger Oyen overleden

Zondag 20 februari 2022
Pelt - Roger Oyen overledenVrijdag is Rudi Oyen overleden, de echtgenoot van Sylvia Wouters. Hij was 62 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Mol-Kruisven vinden in beperkte kring plaats. Begroeting: dinsdag (19.30)20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Sporting wint van Hurry-Up

Zondag 20 februari 2022
Pelt - Sporting wint van Hurry-UpIn de BENE-League van het handbal is Sporting Pelt gisteravond gaan winnen bij het Nederlandse Hurry-Up. Uitslag: 27-29. Een verslag van Sven Spooren: Sporting deed een goeie zaak gisteren door (met moeite) te gaan winnen bij Hurry-Up. Het was de allereerste keer dat Sporting ging winnen bij de ex-club van Tommie Falke. Met de loodzware wedstrijd van afgelopen donderdag in de benen was het afwachten hoe fit onze jongens nog waren. Echter, achteraf beschouwd haalde Sporting het diep in de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Eunice zorgt voor doorbraak in energiedebatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Esperanza wint bij Nijlen

Zaterdag 19 februari 2022
Pelt - Esperanza wint bij NijlenEsperanza Pelt is vanavond met 0-2 gaan winnen bij Nijlen. De ruststand was 0-1. Jens Meeus maakte beide doelpunten. In de 70ste minuut pakte doelman Ruud Swinkels een penalty.

SV Herkol - Achel VV 0-2

Zaterdag 19 februari 2022
Pelt - SV Herkol - Achel VV 0-2SV Herkol heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van Achel VV.

Kadijk klopt Sparta Lille

Zaterdag 19 februari 2022
Pelt - Kadijk klopt Sparta LilleKadijk heeft vanavond weer gewonnen. Sparta Lille werd verslagen met 2-0, na doelpunten van Gorssen en Molenberghs.
 

Nogmaals: Lommel en het Löks Laand

Zaterdag 19 februari 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Nogmaals: Lommel en het Löks LaandDialecten fascineren me.
“Dialect is natuurlijke taal, taal ‘in het wild”, vind ik via het Internet.
“Net zoals de vrije natuur interessant is voor de bioloog, is dialect dat voor de dialectoloog. Dialecten worden niet schriftelijk, maar mondeling overgeleverd. Ze zijn spontaan en vaak veel interessanter dan de standaardtaal door de vrijheid die ze kennen. De dialecten evolueren en kennis van die evoluties is onontbeerlijk als je klankverandering wil bestuderen.”
En (…) Het hele nieuwsbericht

Nog steeds harde wind

Vrijdag 18 februari 2022
Weerbericht
Pelt - Nog steeds harde windEen stormdepressie trekt vandaag over het Verenigd Koninkrijk met daar windkracht 10 en soms 11 en windstoten lokaal boven 160 km/u. Ook onze Noorderburen krijgen stormweer te verwerken met over de Wadden windstoten tot 150-160 km/u. Aan onze kust is een uitschieter van 130 km/u mogelijk en in Limburg zijn uitschieters van 100-110 km/u te verwachten. Daarbij staat een krachtige zuidwestenwind. Daarbovenop gaat het ook nog eens regenen. Het blijft flink waaien tot dinsdag, vanaf dan doet de wind het (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer flink verstoord

Vrijdag 18 februari 2022
Pelt - Treinverkeer flink verstoordDe storm Eunice heeft op veel plaatsen schade aangericht aan ons spoorwegnet. In totaal werden al 40 incidenten opgetekend en het treinverkeer blijft zwaar verstoord. Verschillende ploegen zetten alles op alles om de schade zo snel mogelijk te herstellen zodat het treinverkeer in alle veiligheid kan hervatten.

Klokkenstorm

Vrijdag 18 februari 2022
Pelt - KlokkenstormDeze week trokken twee stormen over ons land. Er is ook heel wat muziek geïnspireerd door wind of storm en die muziek is op zaterdagochtend te horen vanop de beiaard van Neerpelt. Zo hoor je o.a. "Door de wind" van Ingeborg, “Wild is the wind” van David Bowie, “Blowing in the wind” van Bob Dylan, “Wind of change” van The Scorpions, “Riders on the storm” van The Doors enz. Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur. 

Damesvoetbalwedstrijd afgelast

Vrijdag 18 februari 2022
Pelt - Damesvoetbalwedstrijd afgelastVanwege de verwachte storm is de wedstrijd in het damesvoetbal tussen Esperanza Pelt en Eendracht Louwel, die vanavond zou gespeeld worden, afgelast.
Pelt - 41 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 41 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, werden verpleegd op intensieve zorg.
Er waren vanmorgen nog altijd 6 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS. Dat zijn er evenveel als gisteren.

Eindelijk het licht gezien

Vrijdag 18 februari 2022
Commentaar
Ze hebben eindelijk het licht gezien, daar in Hasselt. Eindelijk hebben ze ontdekt dat de provinciegrens niet ophoudt bij de lijn Leopoldsburg-Hechtel-Peer-Bree-Kinrooi. Eindelijk beseffen ze dat er ook ten noorden van die lijn veel waardevols gebeurt, dat het zaak is om die regio niet langer aan haar lot over te laten maar ze integendeel te koesteren en aan de borst te drukken.
Toenmalig gedeputeerde Albert Claessen (CVP) zag het al aankomen. Die zorgde er in 1971 - vijftig jaar geleden! - voor dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet voor sterke wind

Vrijdag 18 februari 2022
Pelt - Opgelet voor sterke windHoe zit het vandaag met de storm bij ons? vragen veel mensen zich af. Onze weerman Michel Nulens benadrukt dat het ergste van de storm voorbebehouden is voor Nederland, vooral boven de Wadden, en in iets mindere mate voor onze kust waar uitschieters tot 130 per uur mogelijk zijn. Ook in Limburg wordt het stormachtig, maar minder erg. Hier denken de meteodiensten aan windstoten tot 90 km per uur, met mogelijke uitschieters tot 100 of 110 km per uur en dat vooral na de middag tussen 14 en 18 uur. Weinig reden tot paniek dus, alleen opletten met zaken die kunnen loskomen of wegwaaien - en of het ideaal fietsweer is, laten we ook in het midden... Het KMI geeft voor Limburg code geel.
Vandaag gelezen
"Pesticiden mogen dan wel zijn gewassen beschermen, voor de landbouwer zelf zijn ze niet ongevaarlijk. Zo toont wetenschappelijk onderzoek aan dat er een verband is tussen pesticiden en de ziekte van Parkinson. En de beschermende kledij die landbouwers (zouden) moeten dragen, beschermt hen in veel gevallen helemaal niet. Dat blijkt uit een samenwerkingsproject van media in tien Europese landen, waaronder Knack." (Knack)

Handbal: Tongeren naar de bekerfinale

Donderdag 17 februari 2022
Pelt - Handbal: Tongeren naar de bekerfinaleZoomHandbal Tongeren gaat komend weekend tegen Sezoens Bocholt de finale spelen van de Beker van België. Vanavond won de club na een uiterst spannende en bijwijlen bloedstollende wedstrijd tegen Sporting Pelt met 42-45. Het was wachten tot na de penalty's voor de winnaar gekend was. (Foto's Marc Faes) Meer foto's
Handbal: Tongeren naar de bekerfinaleHandbal: Tongeren naar de bekerfinaleHandbal: Tongeren naar de bekerfinale
Zoom

Nieuwe vennootschap: PR-Immo

Donderdag 17 februari 2022
Pascale Rassaerts (49) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap PR-Immo opgericht met zetel aan de Over 't Waterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aankopen van bouwgronden, investeringspanden of bestaande woongelegenheden, het ontwerpen en ontwikkelen van woongelegenheden en commerciële panden en algemene bouwwerkzaamheden.

Geen treinen in Nederland na 14u morgen

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de aangekondigde (hevige) storm Eunice, die morgen voorbijkomt en mogelijk hevige windstoten zal veroorzaken, rijden er morgen vanaf twee uur in de namiddag geen treinen meer in Nederland. Dat is besloten omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De kans is bijvoorbeeld groot dat er bomen op het spoor waaien en dat het voor storingsploegen te gevaarlijk is om hun werk te doen.

Daar is de Amerikaanse stierkikker

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Daar is de Amerikaanse stierkikkerZoomIn zes vijvers in het natuurgebied De Rammelaars in Ham zijn DNA-sporen van de Amerikaanse stierkikker (of brulkikker) ontdekt en dat is geen goed nieuws. Het is een invasieve soort en die moet liefst zo snel mogelijk bestreden worden. De provincie Limburg trekt hiervoor geld uit. Het was onderzoek van het Provinciaal Natuurcentrum en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek dat de aanwezigheid kon aantonen.
De Amerikaanse stierkikker (foto) kan tot 25cm groot worden en een halve kilo wegen. Hij wordt ongeveer 14 jaar oud. Hij dankt zijn naam aan het felle geluid dat hij maakt en dat lijkt op dat van een brullende stier. (Foto Hans Put)

Romeo & Juliet failliet

Donderdag 17 februari 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Bahars (bloemen en planten, handelsnaam Romeo & Juliet) uit Pelt failliet verklaard. De neerlegging van de schuldvorderingen gebeurt op 19 maart.

Wolf doodgereden op autoweg

Donderdag 17 februari 2022
Grensgevallen
Op de A2 in Weert is dinsdagnacht een dode mannetjeswolf aangetroffen. Het dier was aangereden. Er zijn DNA-stalen van het kadaver genomen om de herkomst ervan te bepalen.

Oproep tot getuigen

Donderdag 17 februari 2022
Pelt - Oproep tot getuigenDeze voormiddag werd op het Koning Boudewijnplein een geparkeerd voertuig aangereden door een voertuig van vermoedelijk rode kleur. De lokale politie HANO vraagt aan getuigen en/of de tegenpartij om zich te melden op het nummer 011 44 08 20.  

Maria Daamen overleden

Donderdag 17 februari 2022
Pelt - Maria Daamen overledenDinsdag is Maria Daamen overleden, de echtgenote van Werner Kallenbach. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiale kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Pelt - Weer 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart-Mariaziekenhuis 43 patiënten met COVID-19 opgenomen, zeven meer dan gisteren. Twee van hen, twee minder dan gisteren, werden verpleegd op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er zes patiënten met Covid-19, twee minder dan gisteren.

Jef Brouckmans overleden

Donderdag 17 februari 2022
Pelt - Jef Brouckmans overledenIn WZC Immaculata is gisteren Jef Brouckmans overleden, de weduwnaar van Jeannine Debroye. Hij was afkomstig van Landen en werd 94 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Stormachtig!

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Pelt - Stormachtig!De straalstroom ligt bijna recht boven onze regio waardoor tot en met het weekend veel wind verwacht wordt. Vooral op vrijdag passeert een stormdepressie dichtbij onze streken waardoor zeer krachtige rukwinden verwacht worden, met mogelijke windschade als gevolg. De temperaturen blijven ondertussen op een hoog pitje voor de wind.
Vandaag is het bewolkt met in de ochtend kans op enkele buien. Het waait nog flink met rukwinden tot 80 km/u. Na de middag blijft het droog en is er (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: wind

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Pelt - Code geel: wind
Het KMI waarschuwt voor code geel omwille van storm en wind. Mogelijk wordt dit vandaag nog omgezet naar code oranje.
"Tussen vrijdagmiddag en zaterdag middernacht verwachten we storm (9 Bf) tot zware storm tot zeer zware storm (10-11 Bft) op de Belgische Noordzee, met windstoten die over de noordwestelijke landshelft kunnen oplopen van 100 km/h (meest optimistische scenario) tot 130 km/u of zelfs nog iets meer (meest pessimistische scenario, aan zee) met dus kans op windschade", zegt het KMI. Ondertussen giert de wind ook vandaag al flink. 

Werktuigen gestolen uit bedrijf

Woensdag 16 februari 2022
Pelt - Werktuigen gestolen uit bedrijfDieven hebben werktuigen en elektriciteitskabels gestolen uit een bedrijf in Overpelt-Werkplaatsen.

Morgen is het dikketruiendag

Woensdag 16 februari 2022
Pelt - Morgen is het dikketruiendagZoomEn dat was voor Lisa Van Gucht (12) een gelegnheid om daar een mooie tekening bij te maken...

36 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 16 februari 2022
Pelt - 36 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 36 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis opgenomen, waarvan twee op intensieve zorg. Er zijn 4 patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS waren er 8 patiënten met COVID-19.

Walther Klomp overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Pelt - Walther Klomp overledenIn Lanaken is zaterdag Walther Klomp overleden, de partner van Sonia Vandevoordt. Hij was afkomstig van Geldrop (Ned.) en werd 61 jaar. Woensdag (11u) is er een afscheidsdienst in de aula van Papillon Uitvaartzorg aan de  Rijksweg 558 in Maasmechelen. 
Pelt - Valentijn anders (slot): distelboktorrenZoomEen koppeltje distelboktorren vierde gisteren Valentijn tussen de stekels van een distel. Een stekelig gebeuren! (Foto Pierre Rutten)

Rob Goens overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Pelt - Rob Goens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Rob Goens overleden. Hij was afkomstig van Leuven en werd 68 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
 

Moutainbike gestolen in het Lindel

Dinsdag 15 februari 2022
Pelt - Moutainbike gestolen in het LindelVermoedelijk afgelopen nacht is in de Haasbosstraat in het Lindel ingebroken in een tuinhuis/garage. De daders namen twee fietsen mee: een mountainbike en een renfiets. Ook maakten ze drie batterijen voor elektrische fietsen buit.

Yvo Meuwis overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Pelt - Yvo Meuwis overledenBij een verkeersongeval in Pelt is gisteren Yvo Meuwis om het leven gekomen, de echtgenoot van Jenny Vekemans. Hij was 76 jaar oud. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (18-19u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be. 

An Carsau overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Pelt - An Carsau overledenMaandag is An Carsau overleden. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in dienstencentrum Sint-Oda in Overpelt. Begroeting: vrijdag (9.30-10 uur) in de kapel van Sint-Oda.

Thoke Vanchaze overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Pelt - Thoke Vanchaze overledenOp 10 februari is Thoke Vanchaze overleden, de weduwe van Bèrke Greuninx. Zij was 86 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Hendrik Plu overleden

Maandag 14 februari 2022
Pelt - Hendrik Plu overledenZaterdag is Hendrik Plu overleden, de echtgenoot van Martine Voorpijl. Hij was 75 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Inbrekers roven juwelen en geld

Maandag 14 februari 2022
Pelt - Inbrekers roven juwelen en geldInbrekers die toesloegen in de Distelstraat in Neerpelt en in de Jeneverbeslaan in Overpelt maakten juwelen en geld buit. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Pelt - Valentijn anders (5): toon je witte billenZoomAalscholvers zijn vroege vogels. Hun broedseizoen is nu al van start gegaan en dan zijn de zwarte “waterraven” op hun mooist, met fijne witte sierveertjes rond de nek, een intens gele huid om de snavelbasis en een grote witte vlek op de dijen. Vanuit hun boomnest staren de mannen naar de overvliegende vrouwtjes en slaan ze opgewonden met hun vleugels. Zo worden hun witte dijen afwisselend bedekt en blootgegeven. Probeer daar maar eens aan te weerstaan... (Natuur en Bos - foto Mario Vanoppen)
Vandaag - Valentijn! - schiet Cupido volop liefdespijlen af, maar hij is niet alleen. Ook sommige slakken schieten met scherp. Hun liefdespijlen zijn ongeveer een centimeter lang en bevatten geslachtshormonen die de andere partij ontvankelijker maken voor sperma. Het afschieten van de liefdespijl staat volledig los van de sperma-overdracht, en is dus een voorafgaande 'steekpartij' die de kans op reproductie verhoogt. (Natuur en Bos)

Zebracinema: 'Madres Paralelas'

Maandag 14 februari 2022
Pelt - Zebracinema: 'Madres Paralelas'Zoom"Madres Paralelas" - ¨Pedro Almodóvar - Spanje - 2021 - 120'
Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is opgetogen, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht (…) Het hele nieuwsbericht

Jung van tiggewoeërig

Maandag 14 februari 2022
Pelter Hükske
Pelt - Jung van tiggewoeërigZoomDe jung stön op de speulplak te stoeffe tiggen ieën op - ge kènt dä. Lüstert - ’t klinkt in oas ège Pèlter zoe veul sappiger as in ’t Nederlands - as ge ’t mich vrogt. Had ullie goe en tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Louisa Emmers overleden

Zondag 13 februari 2022
Pelt - Louisa Emmers overledenGisteren is Louisa Emmers overleden, de echtgenote van Staf Ceulemans. Zij was 91 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Valentijn anders (3): dansmuggen

Zondag 13 februari 2022
Pelt - Valentijn anders (3): dansmuggenZoomEen foto van parende dansmuggen (Chironomidae). Het mannetje heeft een prooi gevangen en geeft die als cadeautje aan het vrouwtje, met de bedoeling gemakkelijker te kunnen paren. Zal het vrouwtje dat aannemen?  (Foto Frido Van Hertum)
Pelt - Drie bronzen medailles voor Judoteam OkamiZoomVorig weekend meldde Judoteam Ōkami al dat het twee Limburgse kampioenen in huis had, vandaag kwamen daar drie bronzen medailles op de Vlaamse jeugdkampioenschappen bij. "Met technisch en aanvallend judo kwamen onze drie deelnemers sterk voor de dag," zegt trainer Sven Boonen. "Ze veroverden alle drie een bronzen medaille en plaatsten zich hierdoor voor het Belgisch Kampioenschap. Volgend weekend komen ze terug in actie, hopelijk kunnen ze daar hun goede vorm bevestigen!" Op de foto's: boven: Stan Janssen en Daniël Heijlen. Onder: Nore Hendrikx (tweede van rechts).UPDATE Hier kunt u een hele reeks foto's van Rik Vander Sanden bekijken.
Drie bronzen medailles voor Judoteam Okami
Zoom
In het damesvoetbal hebben de dames van Esperanza Pelt vrijdag met 0-5 gewonnen zonder te spelen. De dames van Fufo Beringen gaven immers forfait. 
In het damesvoetbal hebben de dames van DHC Overpelt in sporthal De Bemvoort met 27-31 verloren van Initia Hasselt. De ruststand was 14-15.

Grote Heide verliest van Anadol

Zondag 13 februari 2022
Pelt - Grote Heide verliest van AnadolSporting Grote Heide heeft vandaag met 0-3 verloren van FC Anadol.

Gelijkspel voor Sparta Lille

Zondag 13 februari 2022
Pelt - Gelijkspel voor Sparta LilleSparta Lille heeft thuis 3-3 gelijk gespeeld tegen Neeroeteren.

Wijshagen - Lindelhoeven B 0-0

Zondag 13 februari 2022
Pelt - Wijshagen - Lindelhoeven B 0-0Heidebloem Wijshagen en Lindelhoeven B hebben vanmiddag 0-0 gelijkgespeeld.

Madeleine Berben overleden

Zondag 13 februari 2022
Pelt - Madeleine Berben overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Madeleine Berben overleden, de echtgenote van Thieu Verheyen. Ze was geboren in Hamont en werd 70 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt. 

Narke Damm overleden

Zondag 13 februari 2022
Pelt - Narke Damm overledenDonderdag is Leonard Narke Damm overleden, de weduwnaar van Lisette Verheyen. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 87 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring, waarna de urn wordt bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be. 

Esperanza verliest van Turnhout

Zaterdag 12 februari 2022
Pelt - Esperanza verliest van TurnhoutEsperanza Pelt heeft vanavond thuis met 0-3 verloren van eerste achtervolger Turnhout. Bij de rust was het nog 0-0. Jaouad Chraou kreeg op het uur tweemaal geel en toen zakte Pelt helemaal in elkaar. De bezoekers scoorden driemaal op een kwartier tijd. UPDATE Een verslag van het thuisfront:
Pelt moest in de topper tegen Turnhout liefst zeven (!) spelers missen. Naast de langdurige gekwetsten Gijs Brouwers en Maxim Goossens raakte Jan Smolders in de opwarming (…) Het hele nieuwsbericht

Zoals vroeger: Sporting klopt Initia

Zaterdag 12 februari 2022
Pelt - Zoals vroeger: Sporting klopt InitiaIn de sporthal van Dommelhof heeft Sporting Pelt vanavond Initia Hasselt verslagen met 35-18. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: 
Initia Hasselt startte furieus en complexloos aan de wedstrijd. Het had ook niets te verliezen en nam brutaal de leiding met 0-3 na enkele goede reddingen van doelman Meinicke. Schoenaker, Falke en Louis Vandebeeck draaiden de rollen echter snel om en na een kwartier had Sporting de wedstrijd volledig onder controle met (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol verliest bij Mechelen a/d Maas

Zaterdag 12 februari 2022
Pelt - Herkol verliest bij Mechelen a/d MaasHerkol heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.

Lindelhoeven klopt Leopoldsburg

Zaterdag 12 februari 2022
Pelt - Lindelhoeven klopt LeopoldsburgLindelhoeven VV A heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen K. ESK Leopoldsburg. Het won met 2-1.

Eerste puntenverlies voor Kadijk

Zaterdag 12 februari 2022
Pelt - Eerste puntenverlies voor KadijkKadijk heeft vanavond het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Tegen Kattenbos werd het in Lommel 2-2. Voor Kadijk scoorden Stijn Molenberghs en Gwenn Dierickx.

Coronabarometer naar oranje

Zaterdag 12 februari 2022
Pelt - Coronabarometer naar oranjeZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het stikstofkluwen

Zaterdag 12 februari 2022
Vandaag gelezen
De hoeveelheid stikstof waarover de Vlaamse regering discussieert is een illusie. Haar data kloppen niet. Het is een knoeiboel. Met de intussen vertrouwde ingrediënten: databanken die niet op elkaar aangesloten zijn, verkokering van administraties, naïeve aannames, onderbemande controlediensten, politieke laksheid, dienstbetoon aan de achterban, plooien voor lobby's.
(Karel Verhoeven in De Standaard)

Adrienne Hendriks overleden

Zaterdag 12 februari 2022
Pelt - Adrienne Hendriks overledenGisteren is Adrienne Hendriks overleden, de weduwe van Jef Van de Broek. Ze  was afkomstig van Overpelt en werd 92 jaar. De afscheidsviering en de begraving vinden plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Tiest Strackx overleden

Zaterdag 12 februari 2022
Pelt - Tiest Strackx overledenGisteren is Tiest Strackx overleden, de echtgenoot van Virginie Cuypers. Hij was 91 jaar, geboren in Overpelt, afkomstig van Lommel-Barrier. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30 tot 20.00 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Vic Stevens overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Pelt - Vic Stevens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Vic Stevens overleden, de echtgenoot van Mia Meus. Hij was afkomstig van Neerpelt en werd 85 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: Sabrina Stevens, Kleine Genatteweg 4, 3960 Bree. 

Catho Vaesen overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Pelt - Catho Vaesen overledenWoensdag is Catho Vaesen overleden, de weduwe van Jan Lauwers. Ze was 89 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 11u) in de parochiekerk van Hamont. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Martha Olislagers overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Pelt - Martha Olislagers overledenWoensdag is Martha Olislagers overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Michel Paesen. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lindelhoeven. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Henri Kerkhofs overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Pelt - Henri Kerkhofs overledenGisteren is Henri Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Maria Alders. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 88 jaar. Volgende week zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Begroeting: vrijdag 18 februari  (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 43 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn er zes meer dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - verblijven op de afdeling intensieve zorg. Er zijn vier patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er momenteel 19 patiënten met COVID-19.

Handbal: selectie bekend

Vrijdag 11 februari 2022
In aanloop van de WK-kwalificatiewedstrijden van België tegen Slovakije maakte handbalbondscoach Yérime Sylla vandaag zijn ruime selectie bekend. De heenwedstrijd wordt op woensdag 16 maart om 20.00 u gespeeld in Topoľčany. Op zaterdag 19 maart spelen de Red Wolves in de Alverberg in Hasselt. Het WK handbal wordt in 2023 in Polen en Zweden georganiseerd.
In de selectie zitten onder meer Jeroen De Beule, Yannick Glorieux en Serge Spooren van Sezoens Bocholt, Robbe Spooren, Louis Vandebeeck en Seppe Vandeboer van Sporting Pelt en Julien Devisch, Louis Marchal, Arber Qerimi, Kevin Siraut en Arthur Vanhove van Handbal Tongeren

Van Herkol naar KFC Hamont 99

Donderdag 10 februari 2022
Pelt - Van Herkol naar KFC Hamont 99Wietse Baerts trekt de deur van Herkol achter zich dicht. Hij verkast naar KFC Hamont 99.

Bang wachten op de F35

Donderdag 10 februari 2022
Pelt - Bang wachten op de F35ZoomIn 2027 zouden de F35-toestellen de huidige F16's komen vervangen op de vliegbasis van Kleine-Brogel. Moeten we daar blij mee zijn? De nieuwe toestellen maken behoorlijk méér lawaai dan de F16's, zo blijkt. In Noorwegen, waar de F35's al actief zijn, koopt Defensie de huizen die binnen een straal van een paar kilometer rond de vliegbasis gelegen zijn, op om ze vervolgens af te breken. Huizen die wat verder gelegen zijn, worden op staatskosten geïsoleerd. Lees dit artikel bij NOS.nl. (Foto Marc Faes)

37 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 10 februari 2022
Pelt - 37 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er nog altijd 37 patiënten - evenveel als gisteren - met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen - ook evenveel als gisteren - werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er vanmorgen 17 patiënten met COVID-19, één meer dan gisteren.

Gust Van den Boer overleden

Donderdag 10 februari 2022
Pelt - Gust Van den Boer overledenGisteren is Gust Van den Boer overleden, de echtgenoot van Josta Meurs. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring, waarna zijn as wordt verstrooid op de begraafplaats van Pelt-Centrum. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Valentijn anders (1): de tijgerspin

Donderdag 10 februari 2022
Vandaag gelezen
Pelt - Valentijn anders (1): de tijgerspinZoom"Ter compensatie van de zeemzoete Valentijnberichten, brengen wij de komende dagen enkele opvallende wildeliefdeverhalen uit de dierenwereld. Beginnen doen we met tijgerspinnenliefde, waarbij de vrouw (foto) een echte femme fatale is.
Het is namelijk uitzonderlijk dat het mannetje het liefdesspel overleeft. Na de paring spint de bevruchte tijgerspin haar partner in, om later als voedsel te dienen. Als ultieme wraak laat het mannetje tijdens de paring één van z'n twee genitaliën in het vrouwtje zitten, wat de kans verkleint dat anderen zich nog met haar kunnen voortplanten. Van een giftige, allesverslindende relatie gesproken!"
(Agentschap Natuur en Bos)(Archieffoto Theo Stinckens)
Pelt - Twee nieuwe spelers voor LindelhoevenLindelhoeven VV heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Brent Vanhees (Helson) en Yarne Pellens (Pelt).

Herkol - Zonhoven Utd 1-3

Woensdag 9 februari 2022
Pelt - Herkol - Zonhoven Utd 1-3SV Herkol heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd tegen Zonhoven United verloren met 1-3. Zaterdag ontvangt Herkol Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.
Pelt - Gratis deelnemen aan de Belpop-muziekkwis!ZoomMet welk Belgisch nummer startte Studio Brussel op 1 april 1983 de uitzendingen? Bij welke boysband verdiende Jef Neve zijn studiegeld? En wie is de ontdekker van Sam Bettens? Weet je het? Of wil je het graag weten? Doe dan mee aan de Belpop Bonanza Quiz, een avond vol vragen over de Belgische popgeschiedenis. Test daar ook je kennis over de Belgische en Hamont-Achelse muziekgeschiedenis, met quizmasters Jan Delvaux & dj Bobby Ewing. Inschrijven kan in teams van max. 5 personen. Die quiz vindt vrijdagavond 11 februari tussen 20.30u en 23u plaats in de Posthoorn in Hamont. Per deelnemend team betaalt u 25 euro. Maar wij mogen drie teams gelukkig maken. Als ze snel via een mail naar uitpunt[!]hamont-achel.be de lof zingen van de Internetgazet, maken ze kans op een gratis deelnameticket voor hun team. Succes!
Pelt - 'Studio 100' krijgt geen radiolicentieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hoge maxima

Woensdag 9 februari 2022
Weerbericht
Pelt - Hoge maximaMet de aanvoer van lucht van subtropische oorsprong bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden voor de tijd van het jaar. De wolkenvelden en de wind moeten we er echter wel bijnemen. Na de doortocht van koufront op donderdag, wordt het een flink stuk kouder en tijdens de nacht is er kans op nachtvorst. Overdag krijgen we wel de zon te zien. Na het weekend wordt het terug zachter, maar dat gaat gepaard met regen. 
Vandaag is het zwaar bewolkt met vooral in de ochtend kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 37 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 37 patiënten - drie meer dan gisteren - met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen - één meer dan gisteren - werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn 16 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS. Dat zijn er evenveel als gisteren.

Jozef Meus overleden

Woensdag 9 februari 2022
Pelt - Jozef Meus overledenIn WZC Immaculata in Pelt is gisteren Jozef Meus overleden, de weduwnaar van Betsy Wetsels. Hij was afkomstig van Bree en werd 93 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

Honden in Vlaanderen

Woensdag 9 februari 2022
Pelt - Honden in VlaanderenZoomSinds 1998 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor honden. Alle honden moeten gechipt worden en geregistreerd zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar bijna 113.000 honden aangemeld in de hondendatabank, meldt minister Weyts. De totale teller van het aantal geregistreerde honden staat daarmee op 1.378.400. Dit zijn in theorie alle levende honden in Vlaanderen. Baasjes dienen immers ook het overlijden van hun viervoeter verplicht aan te geven in DogID, maar dit (…) Het hele nieuwsbericht
Heb je een goed idee dat als basis of goede praktijk kan ingezet worden om vernieuwende, toekomstgerichte, duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare woonvormen te realiseren in een kwalitatieve woon- en leefomgeving? Dien dan ten laatste op 31 maart 2022 je projectaanvraag in om daarmee het aanbod aan betaalbare en kwalitatieve woonvormen in Limburg te verhogen. Meer informatie en veel gestelde vragen over deze subsidie vind je hier.

Sporting wint van Handbal Tongeren

Dinsdag 8 februari 2022
Pelt - Sporting wint van Handbal TongerenIn de sporthal van Dommelhof heeft Sporting Pelt vanavond in een inhaalwedstrijd Handbal Tongeren verslagen. Uitslag: 30-28. Sporting verstevigt zo zijn tweede plaats in de BENE-league en lonkt naar de Final Four.

Actie voor redding van de kievit

Dinsdag 8 februari 2022
Pelt - Actie voor redding van de kievitZoomDe populatie van de kievit in Vlaanderen is bedreigd en het is alle hens aan dek, willen we de soort als broedvogel niet kwijtraken in de Vlaamse velden, zegt Natuurpunt. Daarom lanceert de Werkgroep voor Weide- en Akkervogels (WWA) het ‘Actieplan Kievit’ waarbij men landbouwers en vrijwilligers wil verenigen om de handen in elkaar te slaan voor de kievit in Vlaanderen.
Om zoveel mogelijk nesten van kievit in kaart te brengen, is de werkgroep op zoek naar meer vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Bewakingszone vogelgriep opgeheven

Dinsdag 8 februari 2022
Naar aanleiding van een uitbraak van hoogpathogene vogelgriep bij een bedrijf in Bocholt werden op 7 januari een aantal maatregelen in de omgeving afgekondigd. Eén daarvan was een bewakingszone met beperkingen voor pluimvee en eieren. De eindscreening in de zone Bocholt is gisteren met gunstig resultaat afgerond, meldt het FAVV. De bewakingszone is nu opgeheven waardoor de specifieke maatregelen niet meer van toepassing zijn.UPDATE OPGELET: “Alle pluimvee en hobbypluimvee, uitgezonderd loopvogels, moeten opgehokt blijven of op zodanige wijze worden afgeschermd dat contact met wilde vogels vermeden wordt.”
Pelt - 34 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen werden er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 34 patiënten met COVID-19 verpleegd, evenveel als gisteren. Vier van hen, evenveel als gisteren, verbleven op intensieve zorg. Er is één patiënt - één minder dan gisteren - met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie&MS waren er vanmorgen 16 patiënten met COVID-19, vier meer dan gisteren.

Drika Alders overleden

Dinsdag 8 februari 2022
Pelt - Drika Alders overledenZondag is Drika Alders overleden, de weduwe van Louis Hermans. Ze zou nu vrijdag 94 jaar geworden zijn. De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring, waarna de urn wordt bijgezet bij haar echtgenoot. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Het is maar dat je 't weet
Pelt - Hoeveelheid plastic afval in zee dramatischZoomDe verwachte groei van plasticvervuiling in grote delen van onze oceanen heeft tegen het eind van deze eeuw onherstelbare ecologische gevolgen als nu geen actie wordt ondernomen om het gebruik en de productie van plastic terug te dringen. De productie van plastic zal rond 2040 naar verwachting meer dan verdubbelen, waardoor het plastic afval in de oceaan tegen 2050 verviervoudigt. Wereld Natuur Fonds.
Pelt - Vanavond Sporting thuis tegen TongerenVanavond om 20u15 speelt Sporting Pelt in de vertrouwde sporthal van Dommelhof een inhaalwedstrijd tegen HC Tongeren. Sporting staat tweede in de BENE-league en is dus goed op weg om zich te plaatsen voor de Final4. Iedereen welkom vanavond want er mag weer met publiek gespeeld worden, mits CST + mondmasker. Wie er niet bij kan zijn, kan de wedstrijd vanaf 20u15 volgen via https://eyecons.com/videos/handbal-sporting-pelt-9813. Je kan daar dan gratis een account aanmaken en gratis volgen. Voor de echte sfeer moet je natuurlijk live komen kijken!
Grensgevallen
Bij het Franse skidorp Saint-Colomban-des-Villards, in de buurt van Grenoble, zijn vandaag twee twintigers uit Eindhoven omgekomen toen ze bij het skiën - buiten de bewaakte piste - door een lawine werden overvallen. Dat heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Toosje Dreesen overleden

Maandag 7 februari 2022
Pelt - Toosje Dreesen overledenIn WZC Teutenhof in Pelt is vrijdag Toosje Dreesen overleden, de weduwe van Thieu Joosten, die in 2018 overleed. Ze werd 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Schriftelijk rouwadres: Volmolenstraat 1, 3910 Pelt.

DHCO verliest van Sint-Truiden

Maandag 7 februari 2022
In het dameshandbal heeft DHCO afgelopen weekend met 25-37 verloren van SInt-Truiden.
Pelt - Nu ook 12 coronapatiënten in MS RevaVanmorgen werden er 34 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis verpleegd, drie meer dan vrijdag. Vier van hen, evenveel als vrijdag, verbleven op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten - één meer dan vrijdag - met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie&MS waren er vanmorgen 12 patiënten met COVID-19, tien meer dan vrijdag. 
Gezondheid
Pelt - Boosterprik voor 12- t/m 17-jarigenDe Eerstelijnszone Noord-Limburg organiseert de komende weken een aantal VRIJE INLOOPMOMENTEN in de vaccinatiecentra van Peer en Lommel. Tijdens deze prikmomenten kunnen jongeren van 12 tot en met 17 jaar hun boosterprik krijgen. Jongeren uit Lommel en Pelt kunnen terecht in het vaccinatiecentrum in Lommel, jongeren uit Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer krijgen hun boosterprik in het vaccinatiecentrum in Peer.
Wil je als jongere een boosterprik hebben, ga dan op het juiste moment naar het vaccinatiecentrum. Je vindt een overzicht van de prikmomenten achter deze link. Breng je identiteitskaart mee én de 'geïnformeerde toestemming voor een boostervaccin aan een jongere van 12 tot 17 jaar', ondertekend door één van je ouders. Je kan dit attest downloaden via deze link.   

Zebracinema: 'Les Olympiades'

Maandag 7 februari 2022
Pelt - Zebracinema: 'Les Olympiades'Zoom"Les Olympiades" - Jacques Audiard - Frankrijk - 2021 - 106'
Emilie zoekt een huisgenoot en ontmoet Camille. Camille en Emilie worden goede vrienden en ook geliefden. Maar wanneer Camille verliefd wordt op Nora, zet dit de vriendschap met Emilie op scherp. En dat terwijl Nora net Amber heeft leren kennen. Drie jonge vrouwen en een man. Ze zijn vrienden, soms geliefden, vaak beiden. 
 Een frisse kijk op het (liefdes)leven van jonge mensen in een wijk van Parijs. Een sexy, gevoelige ode aan de onzekere millennial, met een getalenteerde cast en indrukwekkende zwart-witfotografie.
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Hier tickets reserveren

Beeld zonder klaank

Maandag 7 februari 2022
Pelter Hükske
Pelt - Beeld zonder klaankZoomSjarel, dieje zit ón den toeëg stillekes in zèn peent te kiêke. Mer mèd e gezicht!! Wa zou diejen ón de haand hemme, dinkt Zjang. Lüstert… En vertèllet vort in oas sappig Pèlter. Had ullie goe en tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Vrouw gewond bij verkeersongeval

Zondag 6 februari 2022
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op de Luikerweg in Valkenswaard - de weg richting Lommel-Kolonie - is vanavond even na 19u een fietsster aangereden door de auto van een Belgische chauffeur. De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een traumahelikopter landde in de buurt van de rotonde bij de Zuidelijke Randweg. Mogelijk daardoor afgeleid botste op de Randweg een chauffeur met zijn auto tegen een boom. Hij werd niet gewond. 

Politie zoekt daders overval

Zondag 6 februari 2022
Pelt - Politie zoekt daders overvalZoomDe politie is op zoek naar de twee daders van een gewapende overval die op vrijdag 30 april 2021 omstreeks 21.45 uur gebeurde op frituur “’t Brakske” in de Cijnshofstraat in Lommel. Twee gewapende mannen kwamen toen aangereden op een bromfiets. Zij gingen de frituur binnen, bedreigden de uitbaters en namen de kassa mee. Zij riepen in het Engels naar de uitbaters maar spraken onderling Nederlands met elkaar. Op maandag 3 mei 2021 werd de gestolen kassa leeg aangetroffen op het (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV wint bij Halen

Zondag 6 februari 2022
Pelt - LHVV wint bij HalenLindelhoeven VV is bij Moedige Duivels Halen gaan winnen met 0-3.
Pelt - Sparta Lille verliest van Turkse RangersDe Turkse Rangers hebben vanmiddag Sparta Lille verslagen met 3-1.

Grote Heide verliest in Hechtel

Zondag 6 februari 2022
Pelt - Grote Heide verliest in HechtelSporting Grote Heide heeft vanmiddag met 2-0 verloren op het veld van KFC Hechtel.

Herkol wint in Alken

Zondag 6 februari 2022
Pelt - Herkol wint in AlkenHerkol heeft deze namiddag met 0-4 gewonnen op het veld van FC Alken. Samih Belfaqir scoorde drie keer! 

'Hobos verdroogt'

Zondag 6 februari 2022
Vandaag gelezen
"Als gevolg van de aanleg van de Noord-Zuidverbinding verdroogt het gebied (het Hobos - nvdr) al 50 jaar lang."
(Patrick Simons, hoofd gemeentelijke milieudienst, in PLT Magazine)

Paraplu open en regenjas aan

Zaterdag 5 februari 2022
Pelt - Paraplu open en regenjas aanZoomHet KMI voorspelt vanaf vannacht continue regen, die in de loop van morgenochtend intenser wordt. De regen zou kunnen aanhouden tot zondagavond en ook daarna kunnen plaatselijk nog stevige buien vallen. In het hele land, behalve in West-Vlaanderen geldt code geel voor regen, in de provincie Luik geldt zelfs code oranje, daar wordt de meeste neerslag verwacht. Meer info bij VRT-nieuws (Foto Sourav Mishra)

Even naar het verleden kijken

Zaterdag 5 februari 2022
Pelt - Even naar het verleden kijkenZoomHet KMI voorspelt veel regen voor morgen. Ideaal dus om eens te surfen naar de website van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Want dat museum toont zijn collectie ook online. Je vindt er 150 van de topstukken, met veel duiding. Zopas zijn er 5500 (!) nieuwe voorwerpen toegevoegd, waaronder 500 Romeinse munten. Die krijgen basisinformatie mee. Neem eens een kijkje! Want het is ongelooflijk wat er in onze provincie aan archeologische stukken is bovengehaald en waarvoor die voorwerpen eeeeeeuwen geleden dienden. Zoals deze dobbelsteen, volledig uit mergpijp vervaardigd, met gegraveerde ogen. Hij dateert uit de eerste eeuw na Christus.  (Foto GRM)

Sporting wint bij Quintus

Zaterdag 5 februari 2022
Pelt - Sporting wint bij QuintusIn de BENE-league van het handbal is Sporting Pelt vanavond, met enkele gekwetste spelers op de bank, bij Quintus gaan winnen met 24-25.

Breugel klopt LHVV B

Zaterdag 5 februari 2022
Pelt - Breugel klopt LHVV BBreugel is vanavond bij de buren van Lindelhoeven B gaan winnen met 0-2. UPDATE In de 7de minuut kon Breugel-speler Jonas Theunis van dichtbij de 0–1 tegen de netten duwen en tien minuten later trapte aanvoerder Martijn Geens met een harde knal SV Breugel op een 0–2 voorsprong. Lindelhoeven probeerde de wedstrijd nog te doen kantelen, maar de bezoekende doelman en verdedigers gaven geen krimp. Breugel kreeg nog enkele grote kansen om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar het bleef bij deze 0–2 stand. (Jochen Heyligen)

Esperanza wint van Beringen

Zaterdag 5 februari 2022
Pelt - Esperanza wint van BeringenEsperanza Pelt is vanavond bij KVK Beringen gaan winnen met 0-1. Jens Meeus scoorde voor Pelt in de 12de minuut.

Kadijk SK - Peer SV 4-0

Zaterdag 5 februari 2022
Pelt - Kadijk SK - Peer SV 4-0Kadijk SK heeft vanavond een 4-0 overwinning behaald tegen Peer SV, na doelpunten van Stijn Molenberghs, Raf Thijs en Gert Gorssen (2).

Nieuwe vennootschap: Pharmides

Zaterdag 5 februari 2022
Neel Deferm uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Pharmides opgericht met zetel aan de Boerenkrijgstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van farmaceutische en biotechnologische producten die een marktwaarde kunnen hebben voor de humane of veterinaire gezondheidszorg, de ontwikkeling van websites en human resources-activiteiten.

Liza Hendriks overleden

Zaterdag 5 februari 2022
Pelt - Liza Hendriks overledenDonderdag is Liza Hendriks overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven Gerard Kenis. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het rouwhuis, Nieuwe Markt 29 Overpelt.

Wisselvallige week

Zaterdag 5 februari 2022
Weerbericht
Pelt - Wisselvallige weekMet een mobiele wig van hogedruk wordt het vandaag vrij zonnig. Zondag trekt een actieve storing over onze streken en krijgen we veel wind en regen. Het wordt dus een erg wisselvallig weekend. Na het weekend breekt een zachte periode aan, maar vanaf de tweede helft van de week wordt het wat kouder.
Vandaag is het best wel koud in de ochtend met minima rond of net boven het vriespunt. De zon domineert en duwt het kwik al vlug richting 8 of 9 graden. Na de middag krijgt de zon wel steeds meer (…) Het hele nieuwsbericht

Amsterdammetjes en koude harten

Zaterdag 5 februari 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Amsterdammetjes en koude hartenZien jullie het nog zitten? Ik begin aan chronische zorgelijke slapeloosheid te lijden.
Het Amsterdammertje – dat is een betonnen paaltje – dat op de hoek van ons huizenblok in het Adelbergpark pas nog door de stadsdiensten was teruggeplaatst, na één van de ontelbare vorige botsingen, stond er weer.
Stond: onvoltooid verleden tijd van staan. Want ‘s anderendaags stelde ik vast dat het er weer lag. En vandaag ligt het er nog. Ligt: onvoltooid tegenwoordige tijd van liggen. (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Weer winst voor dames Esperanza PeltZoomIn de Eerste Provinciale van het damesvoetbal hebben de dames van Esperanza Pelt vanavond die van Bilzen United verslagen met 4-1. Bij de rust was het al 3-0, na doelpunten van Emily Dirkx (2) en Tessa Vanden Boer. Na de rust kon Kim Vercoelen er 4-0 van maken. (Foto Esperanza)

Bells Pop op beiaard

Vrijdag 4 februari 2022
Pelt - Bells Pop op beiaardHet is de week van de Belgische muziek. De belpop in een beiaardjasje wordt dan Bells Pop. Beiaardier Jan Verheyen speelt Belgische muziek: bekende klassiekers van eigen bodem maar dan verkleed in een klokkenmantel. Kom naar de Neerpeltse zaterdagmarkt, geniet van het mooie weer (want het regent voor een keer niet) en probeer de melodieën te herkennen. Hoeveel liedjes herken jij? Te horen tijdens de markt vanaf 11 uur!
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren schoonmaakbedrijf All Bright Clean uit Pelt failliet verklaard. De neerlegging van de schuldvorderingen gebeurt op 5 maart.

Limburg blijft één regio

Vrijdag 4 februari 2022
Pelt - Limburg blijft één regioZoomLimburg blijft één regio. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het oorspronkelijk plan van minister Bart Somers om de provincie te verdelen in drie regio's, wordt afgevoerd. 

Lena Kuppens overleden

Vrijdag 4 februari 2022
Pelt - Lena Kuppens overledenGisteren is Lena Kuppens overleden, de weduwe van de in 1980 gestorven Jozef Peeters en de levensgezellin van Lambert Schildermans. Zij was 89 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Pelt.
Pelt - 31 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 31 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven meer dan gisteren. Vier van hen - één meer dan gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS verblijven nu twee patiënten met Covid-19, één meer dan gisteren.

139 schutterijen op OLS

Donderdag 3 februari 2022
Pelt - 139 schutterijen op OLSZoom139 buksschutterijen uit beide Limburgen hebben zich ingeschreven voor het Oud Limburgs Schuttersfeest van dit jaar. Dat vindt op de eerste zondag van juli plaats in het Nederlands-Limburgse Meijel, waarvan de plaatselijke schutterij Sint-Willibrordus in 2019 het schuttersfeest won. In 2020 en 2021 kon het OLS niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Nieuwe vennootschap: Stijns

Donderdag 3 februari 2022
Stijn Berkvens (28), afkomstig uit Neerpelt maar woonachtig in Breda, heeft de besloten vennootschap Stijns opgericht met zetel aan de Clerxhoevestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatica, informaticasystemen, informatietechnologie, informatisering en automatisering, in het bijzonder verband houdende met ERP-systemen.

Paula Breugelmans overleden

Donderdag 3 februari 2022
Pelt - Paula Breugelmans overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Paula Breugelmans overleden, de weduwe van Marcel Vlassaks. Ze was afkomstig van Montegnée en werd 77 jaar. Ze stond haar lichaam af aan de wetenschap. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Verkeersongeval in Fabrieksstraat

Donderdag 3 februari 2022
Pelt - Verkeersongeval in FabrieksstraatZoomDeze namiddag rond 17 uur raakten drie voertuigen en een fietsster in een aanrijding betrokken in de Fabrieksstraat in Overpelt. De fietsster liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Helpen in Dommelhof

Donderdag 3 februari 2022
Van 10 tot 18 februari komt Elke Van Der Kelen in C - TAKT Dommelhof werken aan haar nieuwste project 'A Play of Space'. Hiervoor is ze nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Het project gaat over de onbewuste relatie die we hebben met de kamers en ruimtes in ons leven. Elke brengt 11 verschuifbare wanden op scène waarmee ze ruimtes indeelt en openbreekt, om zo onze relatie tot die ruimtes in kaart te brengen. Tijdens haar residentie zoekt ze nog enkele helpende handen om de wanden te helpen verschuiven. Zo kan ze onderzoeken wat werkt en wat niet, zodat ze de beweging van de wanden in een volgende fase kan automatiseren. Interesse? Je vindt alle info op www.dommelhof.be

24 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 3 februari 2022
Pelt - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 24 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Drie van hen - één minder dan gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.
Pelt - Drie nieuwe spelers voor Sparta LilleSparta Lille heeft drie nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Jaeken (Exc. Hamont), Van Lieshout (KRC Peer) en Karafiloski (Herkol).
Pelt - Crossmotor gestolen in Jos VerlindenstraatZoomUit een schuurtje aan de Jos Verlindenstraat is afgelopen nacht een crossmotor Honda 500R (foto) gestolen, zo meldt de lokale politie HANO. 
Nog tot en met 19 februari kan je deelnemen aan het openbaar onderzoek over de nieuwe Noord-Zuidverbinding. Weten hoe en op welke documenten je kan reageren? Ontdek er meer over achter deze link.
Pelt - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 25 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis, vier minder dan gisteren. Vier van hen - evenveel als gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS, en één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Gastronomie anno 2022

Woensdag 2 februari 2022
Pelt - Gastronomie anno 2022Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hoge temperaturen, maar veel wind

Woensdag 2 februari 2022
Pelt - Hoge temperaturen, maar veel windLangs de noordelijke flank van een hogedrukgebied, uitgestrekt over de Atlantische Oceaan tot het zuiden van Frankrijk, wordt in een strakke westelijke tot noordwestelijke luchtstroming, vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken aangevoerd. Daarbij trekken regenzones op tijd en stond over onze regio en staat er flink wat wind.  
Vandaag krijgen we opnieuw erg hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, met maxima rond 10 graden. Ook is de wind voelbaar aanwezig en de (…) Het hele nieuwsbericht

Kent u deze vrouw?

Dinsdag 1 februari 2022
Grensgevallen
Pelt - Kent u deze vrouw?ZoomDe politie is op zoek naar de identiteit van de vrouw op bijgaande robottekening. Ze werd op 28 september dood aangetroffen in het kanaal Wessem-Nederweert in Nederland, niet ver van de grens, en de politie denkt dat ze slachtoffer was van een misdrijf. Toen ze werd aangetroffen had ze geen kleren aan. De vrouw is tussen de 50 en 65 jaar oud, 1m68 lang en slank gebouwd. Zij heeft blond geverfd haar met een grijze uitgroei en draagt een gedeeltelijk kunstgebit. Ze heeft dichtgegroeide gaatjes in haar oren en (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze vrouw?
Zoom

Fietsster (42) gewond bij ongeval

Dinsdag 1 februari 2022
Pelt - Fietsster (42) gewond bij ongevalOp het kruispunt van de Molenstraat en de Heerstraat raakten deze voormiddag een 42-jarige fietsster uit de gemeente en een auto in een aanrijding betrokken. De vrouw werd daarbij gewond.

Vrouw overleden na steekpartij

Dinsdag 1 februari 2022
Grensgevallen
Bij een B&B aan de Maastrichterweg in Valkenswaard is deze namiddag even voor 15u een vrouw doodgestoken. Haar identiteit is nog niet bekend. Ook een tweede slachtoffer, de uitbaatster van de B&B, werd gewond. De politie heeft de vermoedelijke dader, een 45-jarige inwoner van Valkenswaard, opgepakt. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend. UPDATE Het slachtoffer en de dader huurden een studio in de B&B en zouden ruzie gekregen hebben. De gedode vrouw was 33 jaar en afkomstig van Eindhoven.

Peking is klaar voor de Spelen

Dinsdag 1 februari 2022
Pelt - Peking is klaar voor de SpelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Marijke Cardinaels overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Pelt - Marijke Cardinaels overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zondag Marijke Cardinaels overleden, de levenspartner van Omer Sargin. Ze was 48 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring en wordt gevolgd door de asverstrooiïng op de begraafplaats De Roosen. Condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - 29 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 29 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan vrijdag. Vier van hen, twee meer dan vrijdag, verbleven op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS is er één patiënt met Covid-19 en één met een vermoeden van COVID-19.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt