Het overige nieuws

Grensgevallen
Op carnavalszaterdag 22 februari is het in grote delen van het centrum van Eindhoven verboden met een glas, fles of blikje in de hand rond te lopen. Wie dat toch doet, riskeert een boete van 95 euro. Ook in cafés is het gebruik van glas en blik die dag én nacht taboe. Veiligheidsglas mag wél gebruikt worden.

De origineelste mail

Vrijdag 31 januari 2020
Lommel - De origineelste mail
We hadden het beloofd... Wie de origineelste mail stuurde i.v.m.  de wedstrijd Lommel SK - Virton van zondag, kon twee tickets winnen. En de jury heeft de mail van Raf Mertens eruit gepikt als de meest originele, ondanks dat ook de mail van Rob Swinnen die een foto van een zak meel stuurde, erg origineel was. Raf mailde erg gepast in de poëzieweek een knap gedicht over Lommel SK, tekst hieronder.

Ja, het zou natuurlijk wel heel fijn zijn,
Om er zondag bij te (…) Het hele nieuwsbericht

Noëlla is Duits

Vrijdag 31 januari 2020
Uit de Wolvenspecial van INBO - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - blijkt dat de 'Kempense wolf', die onder meer in Balen en Zoersel opdook, Noëlla is en ook zij met zekerheid afkomstig is uit Duitsland.
Uit het onderzoek blijkt verder dat de wolven zich vooral voeden met wild: hun lievelingshapje blijkt ree te zijn. Maar ook een everzwijn weten ze wel eens te appreciëren!

Angst voor coronavirus in New York

Vrijdag 31 januari 2020
Van onze man in New York
Lommel - Angst voor coronavirus in New YorkZoomChinatown in New York is een van de meest kleurrijke wijken in Manhattan. Er wonen ongeveer honderdduizend mensen van Chinese afkomst. Dat China geteisterd wordt door het coronavirus is ook hier te merken. Je ziet veel meer inwoners en bezoekers van deze wijk met een mondmasker. Ook werden vele festiviteiten om het Chinese Nieuwjaar te vieren uitgesteld of afgelast. Gelukkig zijn er in New York nog geen besmettingen met dit virus vastgesteld. (Bijdrage Dirk Vandenberk)
Angst voor coronavirus in New YorkAngst voor coronavirus in New York
Zoom

Gedicht voor Poëzieweek

Vrijdag 31 januari 2020
Lommel - Gedicht voor PoëzieweekZoomGisteren gaven we u reeds een gedicht van Bart Vermeer voor de Poëzieweek, vandaag ontvingen we een gedicht vers van de pers door een Lommels dichter (K.V.) in een tijd waar de impact van woorden pijnlijk actueel is...

Restaurant Het Burgerhuys failliet

Donderdag 30 januari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag restaurant Het Burgerhuys failliet verklaard. Schuldeisers moeten voor 29 februari een vordering indienen.

Gouverneur schenkt Limburg 120 eiken

Donderdag 30 januari 2020
Lommel - Gouverneur schenkt Limburg 120 eikenZoomProvinciegouverneur Herman Reynders, die na vandaag uit zijn functie treedt, schenkt uit eigen zak 120 inlandse eiken weg aan de Limburgse gemeenten en organisaties waarmee hij tijdens zijn tienjarig gouverneurschap samenwerkte. Dat werd vandaag bekend tijdens een afscheidsplechtigheid in het provinciehuis. Reynders zelf kreeg van de deputatie de eremedaille van de provincie aangeboden en een leerstoel in de UHasselt. 

Een Merovingische stortbeker

Donderdag 30 januari 2020
Lommel - Een Merovingische stortbekerZoomIn de inkomhal van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is momenteel deze Merovingische 'stortbeker' te zien, die deel uitmaakt van de collectie.  Hij kan niet rechtop staan. Je houdt de volle beker vast, drinkt hem in één teug leeg en zet hem omgekeerd neer. Hij kwam uitstekend van pas om tijdens een drinkpartij grote hoeveelheden wijn, bier of mede te verzetten. Momenteel vind je geen Merovingische voorwerpen in de permanente tentoonstelling. Daar komt verandering in, want het museum bereidt een nieuwe opstelling voor. Daarin krijgt deze beker zeker een plaats, zeggen ze bij het museum. (Foto GRM)

Limburgse verhalen uit Congo gezocht

Donderdag 30 januari 2020
Lommel - Limburgse verhalen uit Congo gezochtZoomDit jaar is Congo 60 jaar onafhankelijk. Naar aanleiding van de verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid organiseert Het Stadsmus in Hasselt, samen met o.a. Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en Erfgoed Haspengouw, de expo Bacongo Limburg. Deze rondreizende expo start dit najaar in Het Stadsmus. De tentoonstelling stopt in 2021 in de Mijnstreek. Voor deze expo verzamelt Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, samen met de andere projectpartners, persoonlijke verhalen en objecten van Limburgers en Congolezen die dateren (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Gedichtendag

Donderdag 30 januari 2020
Lommel - Vandaag is het GedichtendagZoomHieronder een gedicht van onze Lommelse auteur/dichter Bart Vermeer naar aanleiding van Gedichtendag en geïnspireerd op de fotoreeks rond Charleroi van Stephan Vanfleteren. U kan trouwens nog steeds een gratis duoticket winnen via een simpel mailtje aan internetgazet.lomme[!]telenet.be voor de poëzieavond morgen, vrijdagavond in het Raadhuis met gewezen stadsdichter van Gent David Troch en Sylvie Marie. Na de (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag zakte Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir af naar het justitiehuis van Hasselt om samen met onder meer procureur des Konings Guido Vermeiren de kersverse parketsectie M onder de loep te nemen. Deze sectie zet sterk in op een lokaal lik-op-stukbeleid. Parketmagistraten en justitieassistenten werken samen met de politie om veelvoorkomende misdrijven zoals diefstallen of vernielingen maar sinds kort eveneens partnergeweld en (…) Het hele nieuwsbericht

Lommel SK speelt voor leidersplaats

Donderdag 30 januari 2020
Lommel - Lommel SK speelt voor leidersplaatsNu zondag om 16 uur speelt Lommel SK voor de leidersplaats in de tweede periode thuis tegen Virton. Supporters dus allemaal op post! Wij hebben hier twee gratis outside-seats tickets klaar liggen. Wie de meest originele mail stuurt aan internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór morgen vrijdag 12 uur maakt kans op deze tickets!

Stem op Rian Snoeks

Donderdag 30 januari 2020
Lommel - Stem op Rian SnoeksZoomNog tot deze namiddag 16u kan men op de website van Studio Brussel stemmen op kandidaten die in de finale zitten van "De Nieuwe lichting". De enige Limburger in die finale is Peltenaar Rian Snoeks (16), die barst van het talent en eind vorig jaar de eerste editie van "Sound track" won, de opvolger van Limbomania. Als elke Internetgazetlezer op Rian stemt, dan wint hij die finale!

5.500 verpleegkundigen te kort

Donderdag 30 januari 2020
Belgische ziekenhuizen zijn onderbezet, blijkt uit een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Dat meldt De Tijd. Om veilig te kunnen werken mag een verpleegkundige maximaal voor acht patiënten zorgen. Een Belgische verpleegkundige heeft evenwel gemiddeld 9,4 patiënten onder zijn hoede. Verpleegkundige is een knelpuntberoep en volgens de ziekenhuizenkoepel Zorgnet-Icuro is voor elke drie vacatures slechts één kandidaat ter beschikking. Om aan de norm te komen zijn er 5.500 extra mensen nodig.
Lommel - Scholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertZoomScholengroep Limburg Noord zal voortaan bestaan onder de naam Scholengroep GO! Xpert. Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de personeelshappening van de scholengroep. Deze vond plaats in De Soeverein te Lommel. De happening werd georganiseerd in het kader van teamspirit, educatie en innovatie. Op het programma van deze boeiende namiddag stonden stand-upcomedian Erhan Demirci, algemeen directeur van de PXL Ben Lambrechts en afgevaardigd bestuurder van het GO!, Raymonda Verdyck. Deze laatste (…) Het hele nieuwsbericht
Scholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertScholengroep Limburg Noord wordt GO! XpertScholengroep Limburg Noord wordt GO! Xpert
Scholengroep Limburg Noord wordt GO! Xpert
Zoom

Tariefaanpassingen bij De Lijn

Woensdag 29 januari 2020
Lommel - Tariefaanpassingen bij De LijnOp 1 februari - zaterdag e.k. - past De Lijn de tarieven van een aantal vervoerbewijzen aan. Een overzicht van de nieuwe tarieven vind je hier. Een belangrijke wijziging is dat je vanaf 1 juli 2020 geen vervoerbewijzen meer kan kopen bij de chauffeur.

Meer ongevallen aan overwegen

Woensdag 29 januari 2020
Lommel - Meer ongevallen aan overwegenZoomVorig jaar zijn er in Limburg drie ongevallen aan overwegen gebeurd. In 2018 was dat er maar één. Dat blijkt uit de cijfers van spoorwegbeheerder Infrabel. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.
Vlaams minister voor Platteland Zuhal Demir (N-VA) gaat de komende weken samenzitten met de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) en de grootbanken om de uitrol van neutrale geldautomaten te bespreken. Dat antwoordde ze vandaag in de Commissie Landbouw en Plattelandsbeleid op vragen over het verdwijnen van geldautomaten in plattelandsgemeenten. Onlangs namen vier grootbanken het initiatief om vanaf 2021 te starten met de uitrol van neutrale geldautomaten in België. Tegen 2025 zou (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht en wisselvallig

Woensdag 29 januari 2020
Weerbericht
Lommel - Zacht en wisselvalligIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming worden regenzones met de regelmaat van de klok naar onze streken gestuurd. We zijn opnieuw vertrokken voor een langere periode met erg wisselvallig weer, waarbij we vrijwel iedere dagen regen of buien mogen verwachten. Er staat daarbij ook veel wind en bovenal de temperaturen bereiken de volgende dagen opnieuw recordhoge waarden. 
Morgen nadert een regenzone onze regio. Opklaringen in de ochtend maken daarbij vlug plaats voor (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Hoe dans je ná het einde van de wereld?ZoomWelke plaats neemt de mens nog in binnen een wereld die steeds sterker gestuurd wordt door technologie? Van zelfrijdende auto’s tot algoritmes. Laat je meevoeren door een bijzondere, intense voorstelling 'SOMETHING (out of nothing)' van Kris Verdonk / A Two Dogs Company nu zaterdag 1 februari in CC De Adelberg. Opblaasbare objecten, machines, projecties en dansers zijn de performers in deze bespiegeling op het einde van de mensheid. Wat gebeurt er in zo’n wereld met het lichaam? Zijn wij (…) Het hele nieuwsbericht

Fitnessen met finesse

Woensdag 29 januari 2020
Danny doet Danny
Lommel - Fitnessen met finesseSporten werkt verslavend. Niet voor mij. Ik zit nu in een fase waarin ik vrij vaak naar een fitnesscentrum ga. Wel, ik moet me er telkens als een duffe zandzak naartoe slepen en ik doe mijn godverdomde best om maar een heel klein ietsiepietsie verslaafd te geraken, maar er is geen beginnen aan. De lichaamsbeweging die ik nog het meest doe is de dans ontspringen. Als ik een alternatieve activiteit kan bedenken, zal ik het zeker niet laten. Zo vraag ik mijn vrouw regelmatig of ik niet toevallig moet gaan winkelen. (…) Het hele nieuwsbericht

Bomen kappen vanwege de letterzetter

Woensdag 29 januari 2020
Lommel - Bomen kappen vanwege de letterzetterZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat dit voorjaar op enkele plekken een veiligheidskap uitvoeren om de problematiek van de letterzetter aan te pakken. Deze kever is er in opmars en tast sparren en andere naaldbomen aan. Omdat deze na verloop van tijd afsterven en omvallen, moeten ze worden verwijderd, zegt het AWV.
De impact van de veiligheidskap zal het grootst zijn op de middenberm van de N74 in (…) Het hele nieuwsbericht
Wouter Baetens (32) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Dr. Wouter Baetens opgericht met zetel aan de Gestelsedijk in Lommel. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde, meer bepaald de beroepsactiviteit van neus-keel en oorarts.

Zes ongevallen veroorzaakt

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Zes ongevallen veroorzaaktDe politie heeft afgelopen nacht een vrachtwagenchauffeur die op zijn rit van Sint-Huibrechts-Lille via Achel, de Grote Heide en Overpelt-Fabriek zes verkeersongevallen veroorzaakte uit het verkeer geplukt. De man was onder invloed. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Bij de ongevallen zijn geen gewonden gevallen.

Dode op Noord-Zuidverbinding

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Noord-Zuidverbinding in Neerpelt heeft vanochtend een 34-jarige man uit Beringen de controle over het stuur verloren en is via de middenberm tegen een vrachtwagen gereden die in tegenovergestelde richting reed. De man bezweek aan de opgelopen verwondingen. Het parket Limburg gelastte een verkeersdeskundige met een onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Koolmees meest gespotte vogel

Dinsdag 28 januari 2020
Lommel - Koolmees meest gespotte vogelZoomDe koolmees was de meest gespotte vogel tijdens het vogeltelweekend.
Lommel - Eindelijk .. (Koning) Albert II uit de kast ..ZoomFobie volgt ook nu weer de actualiteit op de voet.
Het is maar dat je 't weet
Volgens Test Aankoop is wierook even schadelijk als een sigaret. “Natuurlijk", "positieve energie", "zuiverend": wierookstokjes en -kegels worden erg weldadige eigenschappen toegeschreven en worden vaak geassocieerd met welzijn en zen meditatie. Maar of ze nu een natuurlijke of synthetische oorsprong hebben, van zodra je wierook aansteekt, verspreiden er zich, naast een aangename geur, tal van ongewenste en soms erg schadelijke stoffen in huis, zo blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Test (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Willekens overleden

Dinsdag 28 januari 2020
Lommel - Liza Willekens overledenZondag is Liza Willekens overleden, de weduwe van de in 1970 overleden Albert Lenaerts. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Henri Schippers overleden

Dinsdag 28 januari 2020
Lommel - Henri Schippers overledenVrijdag is in Meeuwen de uit Lommel afkomstige Henri Schippers overleden, de echtgenoot van Marie Louise Vangeneugden. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Lommelse poëzieweek van start

Maandag 27 januari 2020
Lommel - Lommelse poëzieweek van startZoomHet is weer poëzieweek. En traditiegetrouw besteden CC De Adelberg, de bibliotheek en de Stad hier de nodige aandacht aan. Zo was er de Gedichtenwedstrijd rond het thema 'De toekomst is Nu' en is er morgen (dinsdag) de al even traditionele 'Poëzietaart' met poëzie, muziek en... taart. Deze voorstelling is volledig uitverkocht! En op vrijdagavond staan David Troch en Sylvie Marie (foto) op het podium in het Raadhuis met de voorstelling 'Poëziepingpong'. Wij schenken 5 duotickets weg hiervoor, het enige wat u moet doen om kans te maken hiervoor is een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Meer info.

Angele Verdonk overleden

Maandag 27 januari 2020
Lommel - Angele Verdonk overledenVandaag is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Lommel woonachtige Angele Verdonck overleden, de echtgenote van Jean Kuyken. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Wist u dit?

Maandag 27 januari 2020
Lommel - Wist u dit?ZoomToch weer een leuke insteek daar in de Leopoldlaan... (Foto Robert Boons)
Lommel - 75 jaar geleden werd Auschwitz bevrijdZoomOp 27 januari 1945 bevrijdde het Russische Rode Leger het Duitse nazi-vernietigings- en concentratiekamp bij de Poolse stad Auschwitz. In november 2005 hebben de Verenigde Naties besloten dat de bevrijding van Auschwitz voortaan als Holocaust Memorial Day herdacht zal worden. Vandaag dus. (foto: Jos Bollen)

Maria Schepers overleden

Maandag 27 januari 2020
Lommel - Maria Schepers overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige Maria Schepers overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Paul Vandoren. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutselus (Diepenbeek).

Lovoc-meisjes U13-A winnen

Maandag 27 januari 2020
Lommel - Lovoc-meisjes U13-A winnenZoomDe Lovoc-meisjes U13-A (foto) hebben hun start in de tweede ronde niet gemist! Gisteren wonnen ze thuis met 3-2 van VBC Bevo Geetbets U13b-D. Het was een spannende wedstrijd! Alleen de 5de set was overduidelijk voor Lovoc. De meisjes staan hiermee aan de kop van het klassement in hun reeks.
Ook de meisjes B wonnen, ook thuis, met 3-1 van KVC Sparvoc Lanaken-Briegden A. Het was hun eerste winst in de tweede ronde, zij staan nu op plaats 2 in hun reeks. De meisjes C zorgen voor een zeer trotse (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Winst voor Verbroedering en KolonieVerbroedering ging vanmiddag winnen bij SV Breugel met 1-3. Kattenbos verloor dan weer bij VK Gestel met 3-1 en Kolonie won met 2-4 bij VV Voorshoven. Lutlommel tenslotte verloor op eigen terrein met 2-3 van Turkse FC.

Inbraak in kantines

Zondag 26 januari 2020
Lommel - Inbraak in kantinesDieven drongen zowel binnen in een voetbalkantine aan de Weerstandslaan als in een voetbalkantine aan de Vaartstraat. Er is chocolade gestolen. Vermoedelijk zijn de inbraken het werk van dezelfde daders.

De visie van Fobie

Zondag 26 januari 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Basket: Lommel verslaat Charleroi

Zondag 26 januari 2020
Lommel - Basket: Lommel verslaat CharleroiCroonen Lommel – Spirou Charleroi B: 88-59 ((22-6, 28-19 (50-25), 17-19 (67-44), 21-15 (88-59))
In de eerste van de 5 opeenvolgende thuismatchen die er aan komen toonde Lommel aan dat ze dit seizoen opnieuw een optie nemen op deelname aan de play-offs.
De Henegouwers kwamen slechts eenmaal aan de leiding (2-3) en moesten vervolgens het spel ondergaan. Het klassieke moeizamere derde kwart kwam Lommel ditmaal goed door dankzij een sterke De Keuster met 3 scores op rij. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - BC Adelberg wint biljartbeker J. JansenZoomIn De Peel in Pelt heeft BC Adelberg uit Lommel gisteren de biljartbeker J. Jansen gewonnen van tegenstander K. Neerpelter BC. Hiervoor zorgden Rinus Van Engeland, Harrie Van Broekhoven, Kevin Claeskens en kopman Guido Wouters.

De dames van Lommel hebben gisteren in Kerkhoven 2-2 gelijk gespeeld tegen leider Esperanza Pelt. Lommel kwam op voorsprong tot 2-0; daarna kon Esperanza gelijk maken.

Welkom, wolf III

Zaterdag 25 januari 2020
Lommel - Welkom, wolf IIIZoomDe vereniging "Welkom Wolf" vermoedt dat er een derde wolf rondloopt in de Antwerpse of Limburgse Kempen. (Cartoon: Fobie)

Rik Geuens overleden

Zaterdag 25 januari 2020
Lommel - Rik Geuens overledenIn Mol is vorige week zaterdag Rik Geuens overleden, de weduwnaar van Maria Peeters. Hij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in familiekring.

Inbraak in werfcontainer

Zaterdag 25 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkhofstraat in Balen hebben dieven een werfcontainer opengebroken. Zij gingen met allerlei gereedschap aan de haal. De feiten zijn gisteren vastgesteld.
In eerste provinciale van het zaalvoetbal klopte A-Team Lommel hekkensluiter Bilzen met 9-3. A-Team Lommel staat elfde in de stand.

Jeannine Verpoorten overleden

Zaterdag 25 januari 2020
Lommel - Jeannine Verpoorten overledenDonderdag is in Lozen (Bocholt) de uit Lommel afkomstige Jeannine Verpoorten overleden, de echtgenote van Raymond Van Gompel. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Kater Boshar

Zaterdag 25 januari 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Kater BosharBoshar is gered! Heb je ’t ook gelezen? De Syrische kater, die ergens in dat godverlaten oorlogsland van de vierde verdieping gevallen was, had er een gebroken ruggengraat en bijgevolg een verlamd achterlijf aan overgehouden. In dit geval betekende dat voor Boshar ook een verlamde blaas. Twee keer per dag moet die leeg geknepen worden. Anders gaat hij dood. Een dame uit Maaseik heeft hem uit dat vreselijke conflictgebied hierheen gehaald en nu heeft hij een nieuw baasje gevonden die na een spoedcursus (…) Het hele nieuwsbericht

Mogelijke fusie politiezones

Zaterdag 25 januari 2020
Lommel - Mogelijke fusie politiezonesZoomDe kans is zeer groot dat er nieuwe politiezones komen. De burgemeesters van 9 gemeenten in het noorden en westen van Limburg hebben overlegd over een mogelijke fusie van hun politiezones. Het gaat om de zones Lommel, Hano, Kempenland en Beringen-Ham-Tessenderlo. Maar ook andere combinaties liggen nog op tafel en behoren tot de mogelijkheden.
De eventuele fusie werd onderzocht in opdracht van gouverneur Reynders. Een fusie zou onder meer het voordeel hebben dat er dan efficiënter gewerkt kan (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Vrijdag 24 januari 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Pech voor dieven

Vrijdag 24 januari 2020
Lommel - Pech voor dievenDieven poogden een slag te slaan in Werkplaatsen. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De feiten zijn deze voormiddag vastgesteld.

Nieuwjaarsfeest Markant

Vrijdag 24 januari 2020
Lommel - Nieuwjaarsfeest MarkantZoomHeel de maand januari mag je elkaar nog een gelukkig nieuwjaar wensen en een glaasje drinken. De afdeling van Markant Lommel heeft dat wel heel letterlijk genomen. Te gast bij Prima Vinum ging het er weer gezellig aan toe. Ze proefden er witte en roze bubbels gevolgd door witte, rosé en rode wijn van uiteenlopende streken en landen uit Europa. Tussenin een stukje stokbrood om de  smaakpapillen weer te kunnen laten proeven maar ook verscheidene hapjes en een lekkere hoofdschotel van de jonge thuiskoks van Kattenbos. Kortom een avond die zeker weer de moeite waard was. (Foto Wies Cools)

Stem voor dichtbundel Bart Vermeer

Vrijdag 24 januari 2020
Lommel - Stem voor dichtbundel Bart VermeerZoom'Polaroids', de dichtbundel van Lommelaar Bart Vermeer, maakt kans op een mooie prijs: de publieksprijs van Boekscout. Het publiek, dat bent u dus, kan voor Barts boek stemmen via deze link. “Ik keek opgetogen op toen ik in mijn mailbox het berichtje kreeg dat Polaroids meedoet met de stemming voor de vakjury, maar ook voor de publieksprijs van Boekscout. Dit voor het beste boek van 2019. Boekscout is  (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna 1.500 crematies in Stuifduin

Donderdag 23 januari 2020
Vorig jaar waren er in crematorium Stuifduin in Lommel 1.498 crematies. In 2018 waren er dat 994. Stuifduin is operationeel sinds maart 2018.

Ondertussen, ergens in Limburg...

Donderdag 23 januari 2020
Lommel - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Hades - Lommel SK 0-1

Woensdag 22 januari 2020
Lommel SK won zijn oefenwedstrijd op het veld van Hades Kiewit Hasselt met 0-1. Arne Naudts maakte het doelpunt.

Bep Schijvens overleden

Woensdag 22 januari 2020
Lommel - Bep Schijvens overledenGisteren is Bep Schijvens overleden, de weduwe van Carl Van De Voorde. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Koperen kabels gestolen op werf

Woensdag 22 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan het kruispunt van de Veldstraat en de Kerkhofstraat in Balen zijn koperen kabels gestolen. De daders hadden ook ander materiaal klaargezet om mee te nemen maar dat gebeurde om een of andere reden niet.

Lieske Van Hees overleden

Woensdag 22 januari 2020
Lommel - Lieske Van Hees overledenMaandag is Lieske Van Hees overleden, de weduwe van Hubert Baeten. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Industriesneeuw?

Woensdag 22 januari 2020
Vandaag gezien
Lommel - Industriesneeuw?ZoomHad jij al gehoord van industriesneeuw? Op veel plaatsen in Limburg was het deze ochtend wit, door zogenaamde industriesneeuw. Weerman Eric Goyvaerts legde het vanochtend uit in Start Je Dag bij Radio 2 Limburg: "De mist of sneeuw vanochtend zijn hele fijne druppels rond stofdeeltjes. Dus hoe meer stofdeeltjes, hoe meer van die mist. En als het dan nog heel koud is, worden het sneeuwvlokjes. Die stofdeeltjes, die vervuilde lucht, komen uit Duitsland, uit het Ruhrgebied. Daarom noemen ze zo'n (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Eigenzinnig theaterstuk over druk en burn-outZoomNu vrijdagavond komt het theatergezelschap De Roovers naar CC De Adelberg met een eigenzinnige versie van Ivanov, de klassieker uit 1887 van Anton Tsjechov. Met Ivanov beschreef Tjechov op magistrale wijze een prangend hedendaags fenomeen: prestatiedrang, maatschappelijke druk en  burn-out. Ivanov is een man die worstelt met de ziekte van zijn vrouw en een nakend faillissement. Hij kan zijn dromen en de eisen van de realiteit niet met elkaar verzoenen.
De Roovers gingen de theatertekst te lijf met (…) Het hele nieuwsbericht

Neos bezoekt Stoomstroopfabriek

Woensdag 22 januari 2020
Lommel - Neos bezoekt StoomstroopfabriekZoomMaar liefst 54 enthousiaste Lommelse Neos leden trokken gisteren naar het Stoomstroopfabriek in Borgloon. Een erg goed geïnformeerde gids vertelde er alles wat ze erover wilden weten, doorspekt met wat humor. De fabriek werd in 1878 gesticht door Guillaume Wijnants en in 1952 fusioneerde het met de Stroopfabriek van Lowette in Bommershoven en werd toen Wijnants - Groenendaels. Er werkten toen 18 arbeiders hetgeen opliep tot 23 in 1959. Appelen en peren van mindere kwaliteit werden per waterweg (…) Het hele nieuwsbericht
Robert Mollemans uit Hechtel-Eksel en de besloten vennootschap Mollemans uit Lommel hebben de besloten vennootschap Veltech Projects opgericht met zetel aan de Lodewijk De Raetstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, de vervaardiging van ventilatoren voor niet-huishoudelijk gebruik en de aanleg van pijpleidingen.

KMI waarschuwt met code geel

Dinsdag 21 januari 2020
Lommel - KMI waarschuwt met code geelDeze nacht verwacht het KMI opnieuw op verschillende plaatsen vorming van mist. Die mist kan soms dicht zijn en de zichtbaarheid terugdringen tot minder dan 500m, of lokaal minder dan 200m. Bovendien is het opletten voor lichte vorst, waardoor de mist kan aanvriezen en het verkeer kan bemoeilijken.

De visie van Fobie

Dinsdag 21 januari 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - 39ste Edelweisstocht voor Milieu 2000ZoomWanneer de heide nog slaapt en de eerste vorst van 2020 zich aanmeldt, levert dit een sprookjesachtig mooi winterbeeld op en wordt het tijd om erop uit te trekken. Dit moeten bijna 1.700 wandelaars gedacht hebben die deelnamen aan de 39ste Edelweisstocht van WSV Milieu 2000. Onder begeleiding van een mild zonnetje trokken ze vanuit de Kerkhovense  diepgroene naaldbossen verder langsheen recreatiegebied Het Blauwe Meer en voorbij het gekende Duits militair kerkhof , langs de Kattenbosserheide, (…) Het hele nieuwsbericht

Elk jaar meer drugsdoden

Dinsdag 21 januari 2020
Lommel - Elk jaar meer drugsdodenHet aantal drugsdoden in onze provincie blijft de laatste vijf jaar stijgen. De meeste slachtoffers zijn mannen. Vorig waren er 9 drugsdoden, 4 jaar geleden waren er dat 6. Het jongste slachtoffer vorig jaar was amper 22 jaar. (Radio 2)

Rijmplekken op Lommelse wegen

Dinsdag 21 januari 2020
Volgende week is het alweer poëzieweek, en dat tesamen met de vorst van afgelopen nacht inspireerde Danny Vandenberk tot onderstaande rijmelarij.
Er is een vraagstuk en het laat me echt niet los.
Zit er een poesje in de Driehoek of is het een heel Kattenbos?
Zo kwamen er eens negen kippen uit de Hinneputten gekropen.
Rekensmurf zei: “Drie per kot, negen kippen, dan zijn Driekooien genoeg, laat ons hopen.”
In wiskunde is hij echt wel een (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Maandag 20 januari 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Crafts and Creations

Maandag 20 januari 2020
Freek Gielen uit Hasselt heeft de besloten vennootschap Crafts and Creations opgericht met zetel aan de Pottenbakkersweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwikkelen en onderhouden van websites en het onderhoud en het herstellen van hard- en sofware van computers.

Nieuwe vennootschap: Prikthai

Maandag 20 januari 2020
Gunther Maes en zijn echtgenote Kanjana Phanchan uit Lommel hebben de besloten vennootschap Prikthai opgericht met zetel in Leuken in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten in de horecasector.
Lommel - Na branden nu overstromingen in Australië...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Winst voor Lovoc-jongens U17

Maandag 20 januari 2020
Lommel - Winst voor Lovoc-jongens U17ZoomOp de tweede speeldag van de 2de ronde hebben de jongens U17 van Lovoc (foto) thuis gewonnen van de buren van Pelt – He-Voc. Ook in de eerste ronde zaten beide teams samen in de reeks. In de eerste wedstrijd van die eerste ronde moesten de Lovoc-jongens met 3-1 de duimen leggen, in de terugronde wonnen ze wel, met 3-2. Nu zette de progressie zich verder en waren de Lovoc-jongens met 4-0 de betere van Pelt – He-Voc. Ook bij de jongens wonnen de U15 thuis met 4-0 van Fit VBC Ham. De (…) Het hele nieuwsbericht

Akker- en weidevogels bedreigd

Maandag 20 januari 2020
Het aantal akker- en weidevogels in onze provincie blijft jaar na jaar achteruitgaan. Dat blijkt uit tellingen van de vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie. Soorten als de grauwe gors, kiewit en grutto zijn zo goed als uitgestorven in onze provincie. Ook de nachtegaal werd nog nauwelijks gespot.

Blue Monday

Maandag 20 januari 2020
Vandaag gezien
Lommel - Blue MondayZoomVandaag is het 'blue monday', een benaming voor de meest deprimerende dag van het jaar. Die valt meestal op de maandag van de laatste volle week van januari, maar soms ook op de derde maandag van januari. De term is afgeleid van het Engelse begrip "feeling blue" (neerslachtig, somber, down of depri zijn). De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, dan verfde de bemanning rondom het schip een blauwe band. Deze band (en een (…) Het hele nieuwsbericht

Hoge luchtdruk

Maandag 20 januari 2020
Lommel - Hoge luchtdrukHet weer staat in het teken van hoge luchtdruk. Daardoor kunnen regengebieden onze streken niet bereiken en blijft het meestal droog. Daarbij breekt de zon door.
Vandaag starten we nog met veel zonneschijn tijdens een koude ochtend, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe. De maxima liggen rond 6 graden.
Morgen vriest het licht tijdens de ochtend. Vervolgens wordt het vrij zonnig en droog. De middagtemperaturen schommelen rond 6 graden.
Woensdag wordt het mistig en grijs met nauwelijks zon. Het blijft wel droog en het kwik klimt niet hoger dan 4 of 5 graden.
De volgende dagen komt opnieuw een westcirculatie opzetten, waarbij regenzones geregeld onze streken aandoen. Wolken domineren en vrijwel iedere dag valt er wat regen of zijn er buien. De wind spant bovendien aan. Het wordt daarbij opnieuw wat zachter.
(Michel Nulens – Meteoservices)

Vogelweekend

Maandag 20 januari 2020
Lommel - VogelweekendZoomOok in de Leopoldlaan... (Foto Robert Boons)

Jongeren gooien met appelsienen

Zondag 19 januari 2020
Lommel - Jongeren gooien met appelsienenIn de Kerkstraat gooiden gisterennamiddag jongeren met appelsienen. De politie heeft de jongeren geinterpelleerd.

Mislukte inbraakpoging

Zondag 19 januari 2020
Dieven probeerden de voorbije nacht binnen te dringen in een woning in de Beiaardgalm. Zij slaagden niet in hun opzet.

Gelijkspel voor Lutlommel

Zondag 19 januari 2020
Lommel - Gelijkspel voor LutlommelLutlommel speelde vanmiddag 1-1 gelijk tegen RC Reppel, en Kolonie verloor op eigen terrein van met 1-2 van Fl. Termolen. Dat Kattenbos ging winnen bij Verbroedering met 0-3 kan u in de linkerkolom lezen!

Basket Lommel verliest bij Oxaco

Zondag 19 januari 2020
Lommel - Basket Lommel verliest bij OxacoOxaco – Croonen Lommel : 96-76 (Quarters: 23-23 / 16-25 (39-48) / 28-9 (67-57) / 29-19
Een gemotiveerd Lommel vatte de wedstrijd stevig aan onder impuls van Bart Maesen en Toon Ceyssens die respectievelijk 10 en 8 punten scoorden in het eerste kwart.  Deze tendens werd verder gezet en aan de rust stond Lommel 9 punten voor (39-48).
Na de rust een heel andere wedstrijd : Lommel bakte er zowel aanvallend als verdedigend niets meer van en Oxaco scoorde een 28-5 (!). (…) Het hele nieuwsbericht

Toastjes met kip curry

Zondag 19 januari 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Toastjes met kip curryHet overkomt zelfs de meest ervaren klanten. Als een snelwandelaar een aantal keren de volledige supermarkt rondlopen, zeg maar vijfduizend stappen, en die laatste boodschap op je briefje blijft onvindbaar. Op het moment dat ik wanhopig, bijna zoals een man die zijn kinderen kwijt is in het pretpark, op zoek ga naar een verkoopster, spreekt een mevrouw me aan. Een collega-zoeker, zo blijkt. "Meneer, mag ik u wat vragen?", stelt ze meteen een vraag. Ik zeg niet dat ze me net al iets gevraagd heeft, maar ik antwoord (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Parochie Lutlommel dankt vrijwilligersZoomNaar jaarlijkse traditie werden ook dit jaar de vrijwilligers van de parochie Lutlommel bedankt met een receptie. Herder Marcel is intussen wel verhuisd naar een woonzorgcentrum, maar toch mochten ze van hem een dank je wel ontvangen voor de fijne jarenlange samenwerking. De KWB zorgde voor een uitstekende receptie en als ontspanning werden er raadseltjes opgelost. Het was een gezellige en hartverwarmende avond.
Tim Cops en Sylvie Mondelaers, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Ne-Automatisatie opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen en repareren van alarminstallaties, camerabewaking, toegangscontrole en inbraakbeveiliging.

Groei voor het Mariaziekenhuis

Vrijdag 17 januari 2020
"2019 was een jaar van groei voor het Mariaziekenhuis." Dat zei directeur prof. dr. Bernard Himpens vanavond op de nieuwjaarsreceptie van het ziekenhuis in CC Palethe.
De sterkste groei werd vastgesteld in het dagziekenhuis en in het aantal consultaties. Deze verschuiving in de zorg, de zogenaamde ambulantisering van de zorg, stelt het ziekenhuis voor grote uitdagingen waar we in 2020 mee aan de slag willen, zei hij.
Het ziekenhuis wordt meer en meer een schakel in de zorgketen van (…) Het hele nieuwsbericht
Erwin en Yannick Pauwels, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Fietsen Pauwels opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Kerkhovensesteenweg.

Vanavond Lommel SK - Lokeren

Vrijdag 17 januari 2020
Lommel - Vanavond Lommel SK - LokerenVanavond om 20.30 uur kan u in het Soevereinstadion gaan supporteren voor de erg belangrijke wedstrijd tegen Lokeren. In de strijd om de laatste twee plaatsen te vermijden kan SK alle supporterssteun goed gebruiken!

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Lommel - Bronzen tenenZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht

Irène Mannaerts overleden

Donderdag 16 januari 2020
Lommel - Irène Mannaerts overledenGisteren is Irène Mannaerts overleden, de echtgenote van Antoon Derks. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 16 januari 2020
Een 49-jarige Lommelaar en een 40-jarige vrouw uit Pelt raakten vanmorgen rond 9.15 uur gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde in de Fabriekstraat in Bocholt.

Spoorloos...

Donderdag 16 januari 2020
Danny doet Danny
Lommel - Spoorloos...Het moet rond 1992 geweest zijn. In die tijd pendelde ik treingewijs tussen mijn woonplaats Lommel en studiestad Geel. Een zalige, denderende periode, tijdens dewelke ik tweemaal daags heimelijk treinreizigers observeerde, bespiedde, afluisterde en beoordeelde. Balen zag ik als een plaatsnaambordje. Ik passeerde er dagelijks, maar deed het nooit. Meestal nam ik een boek ter hand, doch lezen deed ik zelden.
Het gebeurde dat ik tussen Lommel en Mol (de enige tussenstop) een andere alleenzitter bekeek en puur (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Vanduffel overleden

Donderdag 16 januari 2020
Lommel - Frans Vanduffel overledenGisteren is Frans Vanduffel overleden, de weduwnaar van Maria Dirx. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Lommel - Leger gaat wolven beschermenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Lommel - Staking Bpost voorbijDe 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Hans Vanaken wint Gouden Schoen

Woensdag 15 januari 2020
Lommel - Hans Vanaken wint Gouden SchoenZoomVoor het tweede jaar op rij heeft Hans Vanaken van Club Brugge de Gouden Schoen gewonnen. Hans is een echte Noord-Limburger - hij werd in Neerpelt geboren en groeide op in Lommel. Hij speelde achtereenvolgens voor Lommel SK, Lommel United, Lokeren en uiteindelijk Club Brugge. Gefeliciteerd, Hans! (Foto Jan Buyens)

Pumps voor mannen

Woensdag 15 januari 2020
Grensgevallen
Een schoenenontwerpster uit Eindhoven, Zeynep Dag (29), heeft pumps voor mannen ontworpen. De zool is breder, de enkelbandjes zijn groter en de hoge hak kan twee keer zoveel gewicht dragen als vrouwenpumps. Zeynep verwacht met haar nieuwe mannenpump het gat in de markt te hebben gevonden. Vanaf deze maand worden de herenmodellen - met torenhoge hakken - verkocht bij Alzúarr, het schoenmerk van de ontwerpster. Haar vrouwenpumps worden door onder meer Rihanna gedragen; die bestelde zeven paar tegelijk.
Lommel - Mooie promotie voor 'Fietsen door de Bomen'ZoomLimburg als fietsprovincie - het is een trigger die wereldwijd belangstelling wekt. Op de website van het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldleiders in Davos, staan de 5 meest boeiende fietsprojecten in de wereld. En op de tweede en de derde plaats staan twee Limburgse initiatieven: Fietsen door het Water in Bokrijk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel. Op één staat de grootste fietsparking ter wereld in Utrecht met plaats voor 12.500 fietsen, op 4 staat een fietssnelweg in de lucht in Auckland, Nieuw-Zeeland en op 5 het langste verhoogde fietspad ter wereld in Xiamen, China. Alleen van de Limburgse projecten staan foto's op de website.

Cerigioni verlaat Lommel SK

Woensdag 15 januari 2020
Lommel - Cerigioni verlaat Lommel SKAanvaller Allessandro Cerigioni (Lommel SK) gaat anderhalf jaar de kleuren van Dessel Sport verdedigen. Dat is gisteren bekendgemaakt.

Josée Vandewinkel overleden

Woensdag 15 januari 2020
Lommel - Josée Vandewinkel overledenMaandag is Josée Vandewinkel overleden, de weduwe van Rik Engelen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Lommel - Staking bij BpostJe moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Provincie wil af van subsidiëring trage wegenZoomHet provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.

Ziekenhuis roept patiënten terug

Dinsdag 14 januari 2020
Grensgevallen
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven roept voor de zekerheid 649 patiënten terug die na 27 januari 2014 een gebitsreiniging hebben ondergaan met een zogenaamde ultrasoontip. Dit om uit te sluiten dat de betreffende patiënten zijn besmet met hepatitis-B, hepatitis-C of HIV. De kans dat dit is gebeurd, is volgens het ziekenhuis klein; het terugroepen van de patiënten gebeurt uit voorzorg.

Treinverkeer weer op gang

Dinsdag 14 januari 2020
Sinds 15.30u rijden er weer treinen tussen Hamont en Mol. De hinder die er sinds vanmorgen was op de spoorlijn is opgelost. Vanmorgen had een onderaannemer bij werken aan het spoor in (Neer)Pelt een stroomkabel geraakt. En daardoor werkten de seinen en overwegen niet meer. Het treinverkeer werd stilgelegd en de hele voormiddag reden er vervangbussen tussen Mol en Neerpelt. De overwegen bleven ook een tijd allemaal dicht. Dat duurde tot in de namiddag. De kabel is nu hersteld. "Het treinverkeer zal de eerste tijd nog wel wat verstoord verlopen," zegt Frédéric Petit van Infrabel.

Edgard Cuypers overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Lommel - Edgard Cuypers overledenGisteren is Edgard Cuypers overleden, de weduwnaar van Mariette Alen. Hij was 73 jaar. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

De visie van Fobie

Dinsdag 14 januari 2020
Lommel - De visie van FobieZoomGisteren waren de informateurs weer bij de koning. Telkens wanneer ze in beeld komen, valt er iets op. Ook bij onze cartoonist Fobie...

Albertina Drees overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Lommel - Albertina Drees overledenZondag is de in Eksel woonachtige Albertina Drees overleden, de echtgenote van Henri Hermans. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Karel Verbruggen overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Zondag is Karel Verbruggen overleden, de echtgenoot van Amelia Van De Leest. Hij was 91 jaar. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Wolven hebben elkaar gevonden

Dinsdag 14 januari 2020
Lommel - Wolven hebben elkaar gevondenZoomDe twee wolven August en Noëlla hebben elkaar gevonden. Dat meldt het Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat via nachtcamera's beelden heeft van de twee wolven die samen voorbij komen. Eerder hadden boswachters al kruisende wolvensporen opgemerkt. Verdere DNA-analyse zal mogelijk de herkomst van Noëlla bepalen, zegt het ANB. (Foto ANB)

Inbraak in Vreyshorring

Maandag 13 januari 2020
Lommel - Inbraak in VreyshorringIn de Vreyshorring is een inbraak gepleegd. De daders moesten het stellen zonder buit.
Sinds 1 januari kunnen ook inwoners van Lommel beroep doen op het aanbod van Opvoedingswinkel Noord-Limburg. Adviesgesprekken kunnen na afspraak plaatsvinden in Het Kompas (Huis van het Kind Lommel).

Flits Flits Flits

Maandag 13 januari 2020
Lommel - Flits Flits FlitsBestuurders opgelet. Deze week wordt er door de lokale politie geflitst op volgende locaties: Gestelsedijk, Vreyshorring, Leuken en Lepelstraat.

Limburgse triomfen op BK biljarten

Maandag 13 januari 2020
Vorig weekend werd in Blankenberge het Belgisch kampioenschap biljarten afgesloten. Maarten Janssen uit Hechtel-Eksel en Eddy Leppens uit Lommel verdeelden er vijf van de zes titels van de klassieke spelen onder elkaar. Leppens spande de kroon met gouden medailles in kader 47/1, 71/2 én het bandstoten. In die laatste discipline vocht hij een verbeten duel uit met Janssen, die uiteindelijk het onderspit moest delven wegens een minder goed gemiddelde. Maarten Janssen moest niet veel onderdoen voor zijn gouwgenoot met gouden plakken in kader 47/2 en het vrij spel.
Lommel - Lovoc-meisjes U11 en U17 winnen van... LovocZoomRaar begin van de 2de ronde in het jeugdvolley. Zowel bij de meisjes U11 als U17 moest Lovoc tegen Lovoc spelen. Wie speelde er nu weer een thuismatch? Bij de U11 waren dat de meisjes B. Beide teams speelden hun allereerste officiële wedstrijd 3 tegen 3, en wat een vorderingen hebben de meisjes gemaakt sedert het Lucalo-jeugdtornooi van afgelopen Kerstvakantie! Helaas moest er gisteren ook een verliezer zijn, en dat waren de meisjes B. Zij verloren met 1-3 van de meisjes A. De meisjes A (foto) wonnen (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weer

Maandag 13 januari 2020
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weer
Vandaag blijft het, op een enkel drupje motregen na, meestal droog. er is wel veel bewolking. De maxima liggen rond 9 graden. Morgen en woensdag wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien. Het wordt dan wel zachter bij 12 graden. Na een droge en zachte donderdag, valt er op vrijdag opnieuw wat neerslag. In het weekend wordt het droog, maar de temperaturen komen wat lager uit. (Michel Nulens)

Gratis naar... Zaki?

Maandag 13 januari 2020
Lommel - Gratis naar... Zaki?Nu woensdag om 19u30 komt Jacky Dewaele, oftewel Zaki, naar het Raadhuis in Lommel voor een boeiende lezing over... muziek.
UPDATE De volgende mensen winnen ieder een duoticket: Raf Swinnen, Rudi Kemps, Mariette Teuwens, Deligiorgis Nicky en Roger.
Hoeveel impact heeft muziek op ons leven? Is jouw favoriete muziek jouw eigen keuze of heeft de muziek jouw gekozen? Zaki kijkt naar de muziek die ons gelukkig maakt, onze angsten verdrijft en ons denken, onze (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede provinciale van het damesvoetbal is de wedstrijd Lommel B - Kadijk geëindigd op 4-1. De ruststand was 2-1.
In eerste provinciale van het damesvoetbal eindigde de wedstrijd Lommel - Beringen op 0-3. Aan de rust was de stand 0-1.

Seizoenen op hol

Maandag 13 januari 2020
Lommel - Seizoenen op holZoomOok over dit thema blijven ze regelmatig wel erg vindingrijke leuzes maken... (Foto Robert Boons)

De visie van Fobie...

Zondag 12 januari 2020
Lommel - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraken in twee winkels

Zondag 12 januari 2020
Lommel - Inbraken in twee winkelsIn de Kerkstraat is ingebroken in twee winkels. Over de aard en de omvang van de buit is niets bekendgemaakt. Ook aan het Michiel Jansplein pleegden onbekenden een inbraak, maar zij moesten het stellen zonder buit.

Doelpuntenkermis voor Kolonie

Zondag 12 januari 2020
Lommel - Doelpuntenkermis voor KolonieKolonie ging vandaag winnen met 4-6 cijfers bij VV Stokkem B. Kattenbos speelde thuis tegen SK Meldert A en won met 3-1, Verbroedering speelde 0-0 gelijk bij WS Linkhout en Lutlommel tenslotte moest naar Excelsior Hamont en speelde er 3-3 gelijk.
Lommel - Winst basket Lommel tegen LPD DonzaCroonen Lommel – LPD Donza: 91-79 (Quarters: 19-13, 29-22 (48-35), 24-21 (72-56), 19-23)
Lommel zette de zware nederlaag (77-43) op de eerste competitiedag in Latem de Pinte recht. Het werd een verdiende overwinning waarbij Bram Schelkens en Toon Ceyssens de toon zetten. Wietse Jacobs opende met een dunk, de maximale voorsprong (21 ptn.) werd bereikt in de 21ste minuut en Lommel werd op geen enkel moment bedreigd ondanks het sterke verweer van Van den Berghe (25 ptn).
Scores  Lommel: Toon Ceyssens 18, Martijn Hendrix 6, Bram Schelkens 22, Daan Rosenmuller 5, Bart Maesen 9, Matts De Keuster 10, Toon Wesenbeek 9, Wietse Jacobs 12.
Lommel - Nieuwjaarsdrink Badminton KWB KattenbosZoomNaar jaarlijkse gewoonte was er bij de badminton van KWB Kattenbos een nieuwjaarsdrink na de eerste wedstrijd van het jaar.
KWB-badminton ging van start in 2008 met de bouw van de nieuwe sporthal aan de school De Schommel. Dat wil zeggen dat ze daar nu al al 12 jaar badminton spelen, telkens op dinsdagavond van 20.30 tot 22.30u. Door de jaren heen zijn er velen gekomen maar ook gestopt, badminton is een intensieve sport, en dan komen er nogal eens wat kwaaltjes naar boven, o.a. in de schouders (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwjaarsdrink Badminton KWB KattenbosNieuwjaarsdrink Badminton KWB Kattenbos
Zoom
Lommel - Damesvoetbal: Lommel Utd WS - Fufo 0-3In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS verloren van Fufo Beringen. Uitslag: 0-3. Lommel staat vierde in de stand, Fufo Beringen achtste.

Nieuwe voorzitter bij CD&V Lommel

Zaterdag 11 januari 2020
Lommel - Nieuwe voorzitter bij CD&V LommelOp de nieuwjaarsreceptie van CD&V Lommel werd gisteravond de wissel van voorzitter aangekondigd. Na zes jaar legt Tim Van Werde zijn mandaat neer, en wordt hij opgevolgd door de 27-jarige Bram Jansen (foto).

Laura Verdonschot tweede op BK

Zaterdag 11 januari 2020
Laura Verdonschot werd deze namiddag tweede op het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in Antwerpen, na de ongenaakbare Sanne Cant en vóór Ellen Van Looy. Proficiat!

Autosalon 2020

Zaterdag 11 januari 2020
Uit de oude doos
Lommel - Autosalon 2020ZoomDe 98e editie van de Brussels Motor Show vindt nog tot 19 januari plaats in de Paleizen van Brussels Expo. Hoewel auto’s en gemotoriseerde tweewielers opnieuw bovenaan de affiche staan, blijven ook zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen niet achter: ze krijgen voortaan zelfs een voorkeurspositie zodat ze centraal komen te staan in het meest bezochte evenement van België dat meer dan 95.000m² oppervlakte in beslag neemt. Alle traditionele (…) Het hele nieuwsbericht
Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020
Zoom
Lommel - OKRA-centrum zet het nieuwe jaar goed inZoomAfgelopen maandag werd door trefpunt OKRA-centrum voor de eerste maal een nieuwjaarsreceptie georganiseerd voor alle leden in zaal De Volksmacht. In een heel informele sfeer genoten een 80-tal leden van een natje en een droogje, wensten elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar en luisterden naar de nieuwjaarsbrief van teamleider Stan Bresseleers. Hij had drie wensen voor iedereen: een sprankelende gezondheid, een even schitterend werkjaar als in 2019 (met enkele nieuwe initiatieven) en tot slot (…) Het hele nieuwsbericht
OKRA-centrum zet het nieuwe jaar goed inOKRA-centrum zet het nieuwe jaar goed inOKRA-centrum zet het nieuwe jaar goed in
Zoom

Een 'Gutmensch'

Zaterdag 11 januari 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Een 'Gutmensch'Sinds Bart De Wever het woord ‘Gutmensch’ uit de archiefkelders van de Duitse taal opgediept heeft, kent iedereen het. Toch maar even de betekenis opzoeken voor ik er onzin over ga uitkramen, dacht ik vanmorgen. Ik vertaal even vrij uit het Duits wat ik erover vind.
Gutmensch: naïeve mens die zich op onkritische, overdreven, zenuwslopende wijze ‘correct’ gedraagt of zich voor ‘correctheid’ inzet.
Nu blijft natuurlijk de vraag wat men met (…) Het hele nieuwsbericht

Bosmaaier en fietsen gestolen

Vrijdag 10 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Kapelstraat in Balen zijn een bosmaaier en fietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Mariette Meynen overleden

Vrijdag 10 januari 2020
Lommel - Mariette Meynen overledenGisteren is Mariette Meynen overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Aloïs Claes. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Dorus Ven overleden

Vrijdag 10 januari 2020
Gisteren is Dorus Ven overleden, de echtgenoot van Ida Hendrikx. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaarcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwjaarsreceptie Neos

Vrijdag 10 januari 2020
Lommel - Nieuwjaarsreceptie NeosZoomOok Neos vierde het nieuwe jaar, en dit met iets meer dan honderd leden (op een totaal ledenaantal van 175). Dat kan tellen. Pluim op de hoed van het bestuur van Neos Lommel: ze doen er alles aan om de vereniging op de landkaart te zetten. Met succes. Gekoppeld aan de nieuwjaarsdrink was er tevens hun Algemene Vergadering waarin het huidige bestuur werd voorgesteld door voorzitster Nelly. Penningmeester Jos verduidelijkte de in- en uitgaven van de vereniging over het werkjaar 2019. En ook al (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwjaarsreceptie Neos
Zoom
Lommel - 292.000 vacatures bij VDAB aangemeldIn 2019 werden ruim 292.000 vacatures bij VDAB aangemeld, bijna 2% meer dan in 2018. Er is een stijging van 6,5% bij de vacatures voor hooggeschoolden en een lichte stijging van 0,4% bij kortgeschoolden. Opvallend is ook de grote stijging van het aantal vacatures in de maatschappelijke dienstverlening: hulp voor mensen die zorgbehoevend zijn bijvoorbeeld. Bij middengeschoolden is er in 2019 een daling van het aantal vacatures. (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Rosalia Frans overleden

Vrijdag 10 januari 2020
Woensdag is de uit Lommel afkomstige zuster Rosalia Frans overleden. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de Sint-Jozefskerk in Leuven.

Autosalon geopend

Donderdag 9 januari 2020
Lommel - Autosalon geopendZoomVanaf morgen is het autosalon open voor het publiek. Onze cartoonist Fobie zag er vandaag, op de persdag, al een curieus voertuig...
Lommel - Extra alcoholcontroles tijdens het weekendIn deze periode van nieuwjaarsrecepties is het sowieso opletten geblazen, als je met de auto van één of andere viering komt. Maar komend  weekend is het riscio om betrapt te worden nog groter, want dan staat het 'weekend zonder alcohol' geprogrammeerd. De politie zal tussen nu vrijdag 18 uur en maandag 6 uur overal alcoholtesten afnemen.

5 jaar Internetgazet Beringen

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - 5 jaar Internetgazet BeringenZoomDe Internetgazet-editie BERINGEN is dezer dagen 5 jaar oud. Ze is al die tijd gerund door onze medewerker Hans Put en ze doet het uitstekend! Naar aanleiding van die vijfde verjaardag is er in de plaatselijke bibliotheek een tentoonstelling te zien van foto's die in de voorbije vijf jaar op de Internetgazet Beringen online kwamen. Foto's, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. "In de bib blikken we terug op de Beringse onlinekrant met de mooiste en strafste foto’s van de afgelopen vijf jaar," zegt Hans. "De bib zet naast de foto’s van de Internetgazet ook boeken in de kijker die te maken hebben met het belang van pers, fotografie, persvrijheid en lokaal nieuws." De expo is nog te zien tot en met 29 januari. Gefeliciteerd, Hans!

Ondertussen, in Bosland...

Donderdag 9 januari 2020
Lommel - Ondertussen, in Bosland...Zoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Laatste kans insturen poëzie

Donderdag 9 januari 2020
Lommel - Laatste kans insturen poëzieDe poëziewedstrijd van de Stad Lommel, de Bib én het Cultuurcentrum nadert haar apotheose. Nog slechts enkele dagen hebt u om alsnog uw maximaal twee gedichten in te sturen naar de bibliotheek. Om precies te zijn: 14 januari is de deadline! Meer info, het reglement e.d. vindt u op de website van de bibliotheek. Thema van de wedstrijd is 'De toekomst is nu'. Veel succes!
Lommel - Weer mooie cheque voor Peters/MetersZoomBarbershop Barbaer heeft tijdens de Warmste Week een actie op poten gezet waarvan de opbrengst (850 euro) nu integraal gedoneerd werd aan de Lommelse Peter/Meterwerking.

Betty Caers overleden

Woensdag 8 januari 2020
Lommel - Betty Caers overleden
Vandaag is Betty Caers overleden, de echtgenote van Jos Van de Paar. Zij was 66 jaar. De asurne zal thuis bewaard worden.
Lommel - Nina Derwael waarschuwt voor gsm in autoZoomMeer dan 1 op de 6 jonge automobilisten in ons land plaatst tijdens het rijden berichten of foto's op sociale media. 1 op de 5 jongeren leest berichten tijdens het rijden en 13% neemt zelfs ‘selfies’ achter het stuur. Dit blijkt uit een nieuwe enquête van Vias. Om de bestuurders bewust te maken van de gevaren van smartphones achter het stuur lanceren Vias institute en Baloise Insurance een nieuwe campagne met de titel "Wagen in, gsm uit". Het gezicht van de campagne is tweevoudig (…) Het hele nieuwsbericht

Spreek meer dialect

Woensdag 8 januari 2020
Een studie van verschillende Nederlandse universiteiten toont aan dat het alleen maar voordelen heeft om, naast AN, dialect te spreken. Kinderen die in het dialect worden opgevoed, hebben geen kleinere woordenschat, zoals vroeger vaak werd gedacht. Bovendien kunnen die kinderen beter abstract denken en kunnen ze hun aandacht beter verdelen.
Het spreken van dialect of meertaligheid is ook goed voor de hersenen. De hersentraining die gepaard gaat met het moeten gebruiken van een andere taal, afhankelijk van de context en de spreker, resulteert in een verbetering van de aandacht en de geheugenvaardigheden en ook in een beter herstel na een beroerte en zelfs in het vertragen van de symptomen van dementie, aldus de studie.

1 op 5 weet niet hoe ritsen werkt

Woensdag 8 januari 2020
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 1 op 5 weet niet hoe ritsen werktZoomHet AWV lanceert een nieuwe informatiecampagne rond risten. Met de slogan 'rits vooraan, file zo gedaan', gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de autobestuurders sensibiliseren want 20% van die bestuurders weet nog niet hoe je moet ritsen. Sinds 2014 is het verplicht om te ritsen. Uit onderzoek van VIAS (2019) blijkt dat 1 op de 5 bestuurders nog altijd niet weet hoe ritsen in het verkeer precies werkt. En dat leidt tot irritatie. “Niet-correct ritsen is een grote irritatie in het verkeer. (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Kwanten overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Lommel - Alda Kwanten overledenZondag is de uit Lommel afkomstige en in Balen woonachtige Alda Kwanten overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Jacky Janssen

Dinsdag 7 januari 2020
Lommel - Jacky JanssenGisteren is Jacky Janssen overleden, de echtgenoot van Mena Maes. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Marc Van Mol overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Lommel - Marc Van Mol overledenZaterdag is Marc Van Mol overleden, de echtgenoot van Andrea Senk. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle stilte.

798 bedrijven op de fles

Maandag 6 januari 2020
Lommel - 798 bedrijven op de flesZoomIn Limburg zijn vorig jaar 798 bedrijven failliet gegaan, een stijging met bijna 20 procent. Limburg is procentueel gezien op de provincie Luxemburg na de slechtste leerling van de klas. (Cartoon: Fobie)

Drie koningen gespot

Maandag 6 januari 2020
Lommel - Drie koningen gespotZoomVandaag werden de Driekoningen gespot in woonzorgcentrum Ploegdries in het centrum. Na een lange en vermoeiende reis vanuit het Verre Oosten, bleef de ster hier stilstaan. Melchior, Baltazar en Kaspar bezochten de bewoners en zongen uit volle borst het driekoningenlied. Ze werden beloond met het mooiste cadeau: een glimlach. 'Dat was nog eens ambiance'.

De Europese 'spin van het jaar'

Maandag 6 januari 2020
Zou Christus destijds waterafstotend haar op de onderkant van zijn voeten gehad hebben? Het zou kunnen verklaren waarom hij over het water kon wandelen. Want de gerande oeverspin, die vandaag verkozen is tot Europese spin van het jaar 2020, heeft zulke speciale waterafstotende haartjes op haar lijf. Daardoor kan ze over het water lopen, meldt Natuurpunt.
De gerande oeverspin, Dolomedes fimbriatus, behoort tot de familie van de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Verbod op wegwerpbekers en blikjesZoomOp 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering een wijziging van het Vlarema, uitvoeringsbesluit van het Materialendecreet, goed. Eén van de wijzigingen is dat het vanaf 1 januari 2020 voor Vlaamse overheden en lokale besturen in hun eigen werking en door hen georganiseerde evenementen verboden is drank te serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik. Wegwerpbekers zijn dus verboden, maar ook het aanbieden van drank in plastic of glazen wegwerpflessen of blik is dan niet meer toegelaten. (…) Het hele nieuwsbericht

Vijftiental auto's beschadigd

Maandag 6 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Balen zijn zaterdagnacht een vijftiental auto's beschadigd. Vooral de spiegels moesten het ontgelden. De feiten gebeurden in Soef en Gerheide. In de buurt was er een fuif.
Lommel - Nieuwjaarsborrel voor de TrefpuntwandelaarsZoomAfgelopen vrijdag hebben een 30-tal Trefpuntwandelaars hun goede voornemens voor het nieuwe jaar om meer te bewegen al meteen kracht bij gezet. De wandelaars waren zoals elke vrijdag om 9u30 vertrokken vanuit WZC Hoevezavel in Heeserbergen voor een stevige maar een weldoende wandeling doorheen de bossen van Werkplaatsen. Na ongeveer één uur wandelen hadden zij ca. 4,5 km à 5 km in de benen en werden zij getrakteerd op een nieuwjaarsborrel, een welgekomen opkikkertje. De (…) Het hele nieuwsbericht

29 nieuwe scheidsrechters

Maandag 6 januari 2020
Lommel - 29 nieuwe scheidsrechtersZoomAfgelopen zaterdag organiseerde het Bureau Arbritage Limburg (BAL) een cursus ‘Ref in één dag’. Voetbalclub Esperanza Pelt stelde haar accommodatie op ‘De Roosen’ ter beschikking en bezorgde de cursisten tijdens de middagpauze een warme maaltijd.
Voetbalscheidsrechter in één dag, dat betekende dus een erg strak schema. Met drie sessies van anderhalf uur, daartussen ook nog een oefenmatch tussen de scheidsrechters in spe, een observatiewedstrijd en (…) Het hele nieuwsbericht
29 nieuwe scheidsrechters
Zoom

Damesvoetbal: Eksel - Lommel 2-9

Maandag 6 januari 2020
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Eksel van Lommel verloren met 2-9. Aan de rust was de stand 0-3.

Leopoldlaan gaat internationaal

Maandag 6 januari 2020
Lommel - Leopoldlaan gaat internationaalZoomZe blijven alles op de voet volgen... (Foto Robert Boons)
In derde provinciale van het volleybal heeft Lommel B met 1-3 verloren van Diepenbeek B. Lommel B staat elfde in de stand.
Lommel - Goede kerstvakantie voor toerismeZoomHet is een goede kerstvakantie geweest voor het toerisme in Limburg. De meeste logiesuitbaters hebben evenveel of meer gasten gehad dan vorig jaar, en ook de evenementen en attracties lokten heel wat bezoekers. Toerisme Limburg deed een rondvraag bij de logiesuitbaters om te horen hoe de vakantie voor hen is geweest. 8 op 10 hebben evenveel of meer boekingen gehad dan een jaar geleden. In de kerstvakantie zijn er 233.000 overnachtingen geboekt. (Radio 2)
Lommel - Provincialers starten 2020 positiefLutlommel won vanmiddag haar eerste wedstrijd van 2020 met 4-1 van N. Gruitrode. Verbroedering deed net hetzelfde, nl. winnen met 4-1, maar dan wel van SK Meldert A. En ook Kattenbos won vandaag, met 0-3 bij Eendracht Zelem. Kolonie tenslotte speelde thuis 0-0 gelijk tegen HO Molenbeersel.
Lommel - Volley: verlies voor Lovoc-heren BZoomSlechts één wedstrijd dit weekend voor Lovoc. De heren B (foto) verloren thuis met 1-3 van KVC GEMS Diepenbeek B. Halverwege het seizoen staan de Lommelse heren op de voorlaatste plaats in 3de provinciale. Hopelijk kunnen ze in de terugronde nog enkele plaatsjes naar boven opschuiven... (LdB)
Lommel - Basket: Lommel verliest van IeperMelco Ieper – Croonen Lommel: 76-68
Quarters: 19-14 / 22-11 (41-25) / 20-20 (61-45) / 15-23 (76-68)
Lommel vond moeilijk de weg naar de ring tegen leider Ieper waardoor de thuisploeg uitliep van 19-14 (10de minuut) naar 41-25 aan de rust. Het 3de quarter (20-20) bracht weinig zoden aan de dijk maar daarna veranderde coach McCollum zijn verdediging waardoor de score van Ieper stokte en Lommel een 1-9 scoorde en in de voorlaatste minuut zelfs op 5 punten kwam tot 70-65. Dan miste Lommel jammerlijk enkele vrijworpen waardoor het strandde op 76-68.
Maar de verdienstelijke 2de helft moet een boost geven voor de volgende wedstrijden!
Scores Lommel: Toon Ceyssens 11, Martijn Hendrix 9, Daan Rosenmuller 4, Bart Maesen 16, Wietse Jacobs 2, Bram Schelkens 15, Enrico Montanari 0, Toon Wesenbeek 2, Matts De Keuster 9.

De visie van Fobie

Zondag 5 januari 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Casemir Hendrickx overleden

Zaterdag 4 januari 2020
Lommel - Casemir Hendrickx overledenOp 31 december overleed de uit Lommel afkomstige Casemir Hendrickx, de echtgenoot van Alda De Vrindt. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

In alle eerlijkheid

Zaterdag 4 januari 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - In alle eerlijkheidHet is zover. Ik heb er eentje. Onze oudste confronteerde me er mee. We waren een dag gelijk op pad en hij hoorde het iets te vaak. "Pa, stop daar eens mee", zei hij. "Je zegt het bijna na elke zin." Het was me wel eens opgevallen, maar dat het zo erg was, wist ik niet in alle eerlijkheid. Kijk, daar is het opnieuw. Mijn stopwoord: 'In alle eerlijkheid'. Ik had nooit gedacht dat ik iemand zou zijn met een stopwoord. Om de paar zinnen komt het er automatisch uit. Zoals de koekoek elk uur uit zijn koekoeksklok (…) Het hele nieuwsbericht

Maria van Lierop overleden

Vrijdag 3 januari 2020
Lommel - Maria van Lierop overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Maria van Lierop overleden, de weduwe van Leo Sanders. Ze was 76 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de kerk van Heide-Heuvel in Lommel. Maandag om 19u is er daar een gebedswake, waarna gelegenheid tot begroeting in de Buizerdstraat 23 in Pelt.

Twee bestuursters gewond

Vrijdag 3 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de Turnhoutsebaan in Mol zijn vanmiddag de twee bestuursters gewond geraakt. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Computerscherm gestolen

Vrijdag 3 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Balen is ingebroken in de voetbalkantine op de Hoolsterberg. De dieven gingen met een computerscherm aan de haal. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Tijdens de oudejaarsnacht heeft de politie in Limburg 130 meldingen van overlast door vuurwerk binnengekregen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 Limburg bij tien van de veertien politiezones. De meldingen gingen onder andere over dieren die in paniek geraakten, klachten over buren die vlakbij vuurwerk afstaken en schade aan privé-eigendom.

Het asociale verhuurkantoor

Vrijdag 3 januari 2020
Tribunaliteiten
Lommel - Het asociale verhuurkantoorVoor de vrederechter van Beveren stond een man die zijn sociale woning niet wilde verlaten. Hij had nochtans zelf de huur opgezegd omdat hij bezoekrecht kreeg met zijn dochtertje en nood had aan een ruimere woning. Hij zou die dan huren met een vriend, kwestie van de huur te kunnen betalen. Maar, halverwege de opzegtermijn, bedacht de man zich en vroeg aan het sociaal verhuurkantoor te mogen blijven. Het verhuurkantoor weigerde want de opzeg was een feit. Het vroeg aan de vrederechter het einde van de (…) Het hele nieuwsbericht

Acht procent meer starters

Donderdag 2 januari 2020
In 2019 is het aantal startende bedrijven in Limburg gestegen met 8 procent. Omgerekend zijn er zo bijna 8.000 nieuwe zaken bijgekomen. Het is het tweede jaar op rij dat Limburg het goed doet wat startende bedrijven betreft.

Alda Monten overleden

Donderdag 2 januari 2020
Lommel - Alda Monten overledenOp nieuwjaarsdag is Alda Monten overleden, de weduwe van Jozef Sauviller. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle stilte. Begroeting:maandag (14-14.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Jef Van Ham overleden

Donderdag 2 januari 2020
Lommel - Jef Van Ham overledenDinsdag is Jef Van Ham overleden, de echtgenoot van Lisette Kelgtermans. Hij was 90 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kirng plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Over het openen van nieuwe winkels

Donderdag 2 januari 2020
Lommel - Over het openen van nieuwe winkelsZoom"Vroeger reed een winkeldirecteur naar een pand, keek wat rond en besliste of hij er een winkel opende of niet. Maar de tijd van het buikgevoel is voorbij. Steeds vaker beslissen winkelketens op basis van data waar ze winkels openen en waar niet." Die data worden onder meer aangeleverd door het databedrijf RetailSonar, schrijft De Tijd. Een boeiend verhaal over data, algoritmes, omzet, klanten weglokken... Lees "Big data bepalen waar nieuwe supermarkt komt"

Corda-campus niet naar Lommel (2)

Donderdag 2 januari 2020
Lommel - Corda-campus niet naar Lommel (2)Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Nog steeds brandend actueel...

Donderdag 2 januari 2020
Lommel - Nog steeds brandend actueel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bewegingstips voor het nieuwe jaar

Woensdag 1 januari 2020
Bij de start van een nieuw jaar wenst iedereen elkaar het beste en nemen we ons allemaal voor om de dingen een stuk beter te gaan doen. Vaak hoort daar het steevaste voornemen bij om meer te gaan bewegen en een gezondere levensstijl aan te nemen. Hoe dat meestal verloopt weet u wel. Rosalie Coolkens, lector lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan de lerarenopleiding van Hogeschool PXL en daarnaast ook bewegingscoach, adviseert ons om even te kijken hoe managers erin slagen om hun doelen te (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop de jacht in wolvengebied'

Woensdag 1 januari 2020
De vzw Welkom Wolf heeft Vlaams minister Zuhal Demir opgeroepen, dringend maatregelen te nemen tegen jagers die nog altijd actief zijn in het leefgebied van de wolven. Hoewel de jachtconcessie in het gebied is ingetrokken, wordt er nog altijd intensief gejaagd, zegt Jan Loos van "Welkom Wolf". "Maandag nog hebben buren vier jagers de verboden zone zien binnenrijden. De overheid moet ter plaatse controleren of het jachtverbod wordt nageleefd."  Als dat niet gebeurt vreest Loos dat de nieuwe wolvin Noëlla hetzelfde lot beschoren is als haar voorgangster Naya.

Hulp voor Limburgers in nood

Woensdag 1 januari 2020
Het Crisisfonds Limburg keurde het afgelopen jaar zes aanvragen goed voor uitzonderlijke financiële hulp aan Limburgers in nood. Het fonds, een initiatief van het bisdom Hasselt en Caritas Hulpbetoon, hielp op die manier mensen die zich in een uitzichtloze situatie bevonden en voor hulp niet terechtkonden bij het OCMW of andere erkende instanties.

Woninginbraak in Kopshoeven

Woensdag 1 januari 2020
Lommel - Woninginbraak in KopshoevenIn een woning in Kopshoeven kwamen vandaag dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten.
Ondanks de staking van de socialistische vakbond zijn alle geplande feestbussen van De Lijn op oudejaarsavond en -nacht uitgereden. Inwoners van 28 Limburgse gemeenten konden gratis op de feestbus omdat hun gemeente meebetaalde aan het project.

Mist hindert vliegverkeer

Woensdag 1 januari 2020
Grensgevallen
Vandaag zijn op Eindhoven Airport 50 vluchten geannuleerd vanwege de mist. Pas rond half zes vanavond kon de eerste vlucht vertrekken. Ook kon een aantal vliegtuigen landen. Gisteren al  veroorzaakte de mist veel hinder. UPDATE Het vliegveld blijft vannacht open; voor de gestrande reizigers worden veldbedjes voorzien.

NHC bezorgd over gewonde egels

Woensdag 1 januari 2020
Lommel - NHC bezorgd over gewonde egelsZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is bezorgd over het grote aantal opgevangen egels. Vorig jaar waren er dat liefst 1.223. Sil Janssen: "Het is duidelijk dat er iets aan de hand is. Dit bewijzen de 495 egels die met zware bijtwonden binnenkwamen. Hoe het komt dat dit zo opvallend meer is, willen we laten onderzoeken door een hogeschool of universiteit. Want er sterven nu meer egels dan er worden geboren en dat is catastrofaal."
Vorig jaar werden in het Natuurhulpcentrum 10.057 dieren (…) Het hele nieuwsbericht

Koperdieven aan de slag

Woensdag 1 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een terrein van Infrabel aan de Keirlandse Zillen in Mol hebben koperdieven toegeslagen. Hoeveel koper er is gestolen, is niet geweten.

Was het maar waar

Woensdag 1 januari 2020
Danny doet Danny
Lommel - Was het maar waarIn gedachten verzonken stap ik door de Kerkstraat. Zomaar. Al heb ik een zwak voor kerststallen. Ik zie ze zo weinig, behalve onder onze kerstboom. Er staat een windje, maar in vergelijking met de brainstorm in mijn hoofd is dat klein bier. Hier loop ik dan, denk ik bij mezelf, in gedachten verzonken. Ik wil je niet lastigvallen met mijn hersenlijke onhebbelijkheden, maar ik denk zo nu en dan wel eens in anagramvorm. Een Kerkstraat wordt dan bijvoorbeeld een kerstkaart. Ze raken steeds meer in onbruik, me dunkt, (…) Het hele nieuwsbericht
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel