Het overige nieuws

Lommel - Van effectieve naar voorwaardelijke strafEerder dit jaar werd een vrouw uit Lommel bij verstek veroordeeld tot twee jaar cel wegens agressie tegenover haar vader en de politie. De vrouw tekende verzet aan tegen het vonnis. De rechter zette de effectieve celstraf nu om in een voorwaardelijke. De vrouw moet zich wel laten behandelen voor haare psychische problemen. (PG)

Maria Bergmans overleden

Vrijdag 30 september 2022
Lommel - Maria Bergmans overleden
Vandaag is Maria Bergmans overleden, de echtgenote van Robert Bruggeman. Ze was 72 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20u) in de Jukstraat 1. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Henri Geuens overleden

Vrijdag 30 september 2022
Lommel - Henri Geuens overledenVandaag is Henri Geuens overleden, de weduwnaar van Maria Verdonschot. Hij was 89 jaar. Donderdag om 10.30u is er een afschedsdienst in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht

Curiosa en politierebus

Vrijdag 30 september 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Curiosa en politierebusZoom'Ik moet naor ’t huuske.’ Zo zeiden wij dat in het dialect. Zo’n huuske was gewoon een houten hok met in het midden een zitplank met een gat erin. Je hoorde de excrementen diep onder je vandaan wegploffen in het duister. Het had altijd iets beangstigend, vooral in de winter als de vrieskou ook nog naar je klamme billen greep. Er scheen nooit een lampje naar beneden die put in. In de deur zat op ooghoogte (op volwassenen-hoogte dan) een uitgezaagd hartje in de deur. Wie dat ooit heeft bedacht, is (…) Het hele nieuwsbericht

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Lommel - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepuntZoom“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

Karel Pouders overleden

Donderdag 29 september 2022
Lommel - Karel Pouders overledenIn Eksel is gisteren Karel Pouders overleden, de echtgenoot van Maria Engelen. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

44 nieuwe personeelsleden bij WICO

Donderdag 29 september 2022
De WICO-scholen en het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Elisabeth - die samen de WICO-scholengemeenschap vormen - hebben 44 nieuwe personeelsleden verwelkomd. Coördinerend directeur Eric Hendriks maakte hen wegwijs in het uitgebreide aanbod en de vele campussen van WICO. Er was ruimte voor een inspirerende lezing, een informele babbel en kennismaking met elkaar en de verschillende directieleden. Ook ontvingen alle starters een mooie attentie, gemaakt door de leerlingen van Sint-Elisabeth in Wijchmaal. In totaal zijn er 13 starters in Sint-Elisabeth; de anderen zijn werkzaam in de vzw WICO. Onder hen ook 6 OKAN-leraren (onthaalklas anderstalige nieuwskomers).

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Lommel - Eindelijk weer geopendZoomNa jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)

Zondagmorgen ontbijt Okra Kolonie

Donderdag 29 september 2022
Lommel - Zondagmorgen ontbijt Okra KolonieZoomEen mooie zondagmorgen in de Kolonie. Na weken voorbereidingen, vergaderingen, planningen, aankopen, zaal schikken, klaarzetten enz… was het dan zover, een mooie zondagmorgen in de Kolonie! De groepjes met familie en vrienden kwamen heel gedisciplineerd aanschuiven in de zaal om te genieten van al het lekkers wat er was uitgestald. De tafels waren mooi versierd en de deelnemers werden hun gereserveerde tafels aangewezen. De medewerkers van Okra Kolonie en Barrier en KWB Kolonie stonden klaar om (…) Het hele nieuwsbericht
Zondagmorgen ontbijt Okra Kolonie
Zoom

Nieuwsgierige politie-inspecteur

Woensdag 28 september 2022
Lommel - Nieuwsgierige politie-inspecteurEen Noord-Limburgse politie-inspecteur verscheen vandaag voor de rechter omdat hij bepaalde politiedatabanken raadpleegde hoewel hij dat niet mocht. Het Openbaar ministerie stelde akkoord te kunnen gaan met opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden. Het vonnis wordt op 26 oktober geveld.(PG)

Weer méér leerlingen in Provil

Woensdag 28 september 2022
Lommel - Weer méér leerlingen in ProvilZoomVoor de leerlingen in Provil zit de eerste schoolmaand er weer bijna op. Een maand waarin leerlingen en leerkrachten elkaar leerden kennen, er onthaaldagen werden georganiseerd, er een klasvormingsdag plaatsvond en de eerste laptops in het kader van de Digisprong werden uitgedeeld. Dat er daarbij heel wat nieuwe leerlingen over de campus liepen, kon niemand ontgaan.
Net zoals vorig schooljaar kende Provil immers weer een mooie groei in leerlingenaantal. In het eerste jaar werden er ongeveer 15 (…) Het hele nieuwsbericht

Annie van de Vliet overleden

Woensdag 28 september 2022
Lommel - Annie van de Vliet overledenMaandag is Annie van de Vliet overleden, de echtgenote van Michel Maes. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters.

Ik heb gelééfd!

Woensdag 28 september 2022
Danny doet Danny
Lommel - Ik heb gelééfd!Ik filosofeer vaak. Ook over de dood, die inherent is aan het leven. Zonder sterven zou er geen plaats zijn voor nieuw leven en zonder nieuw leven zou de wereld wenen en verzwakken. Oneindigheid fnuikt ambitie. Het enige minpunt aan de dood is het onverwachte en soms onrechtvaardige. Over lijden ga ik kort zijn: niemand verdient het. In mijn optiek zou iedereen het recht moeten hebben om op zijn manier te leven tot zijn honderdste, met alles erop en eraan. Een cocktail van vreugde en verdriet, om na de laatste (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Aangename kennismaking met Katrien De RuysscherZoomAfgelopen vrijdag nodigde OKRA-trefpunt centrum, in haar gesmaakte serie "aangename kennismaking", een B.V. (Bekende Vlaming) én B.L. (Bekende Lommelse) uit voor een gezellige babbel met teamleider Stan Bresseleers: actrice Katrien De Ruysscher. Na haar opleiding in de Academie Brussel vertolkte zij diverse rollen bij verschillende theatergezelschappen, maar ook in T.V.-series. Uiteraard is zij vanaf 2012 het meest bekend/herkent als arts Judith Van Santen in "Thuis". Minder gekend is dat (…) Het hele nieuwsbericht

Fietstocht Buurtvereniging Enneven

Dinsdag 27 september 2022
Lommel - Fietstocht Buurtvereniging EnnevenZoomAfgelopen zondag was het een prachtige dag tijdens de fietstocht van buurtvereniging Enneven. Voor de deelnemers stonden er onderweg een drankje en cake klaar. Na 30 kilometer fietsen kon iedereen genieten van lekkere soep en een broodbuffet. Weer een geslaagde activiteit samen met de buren!

Jeanne In 't Ven overleden

Dinsdag 27 september 2022
Lommel - Jeanne In 't Ven overledenZondag is Jeanne In 't Ven overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Roger Tierentyn. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Joanna Van Beek overleden

Dinsdag 27 september 2022
Lommel - Joanna Van Beek overledenGisteren is Joanna Van Beek overleden, de weduwe van Jozef Decolfmaeker. Ze was afkomstig van Deurne en werd 97 jaar. Vrijdag wordt ze begraven in Kerkhoven, na een afscheidsdienst (om 15u) in het crematorium. Begroeting: donderdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
De vrijwilligers van Tele-Onthaal Limburg voerden vorig jaar 16.419 gesprekken, voornamelijk via de telefoon. De meerderheid van de oproepers is vijftigplusser terwijl jongeren tussen twaalf en zeventien liever een online gesprek voeren. Relaties blijven het meest besproken gespreksthema. Sinds de coronapandemie verschijnt het thema gezondheid wat prominenter op de voorgrond met angstgevoelens als rode draad. Voorts is eenzaamheid een belangrijke reden om Tele-Onthaal te contacteren.

Mariette Vandenberghe overleden

Dinsdag 27 september 2022
Lommel - Mariette Vandenberghe overledenGisteren is in Neerpelt Mariette Vandenberghe overleden, de weduwe van André Wayaffe. Ze was afkomstig van Middelkerke en werd 93 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten familiekring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Rouwadres: Slinkerstraat 59A in Lommel.

Een pluim voor dokter Jos Vanhoof

Dinsdag 27 september 2022
Lommel - Een pluim voor dokter Jos VanhoofZoomDokter Vanhoof is een gekende huisarts in Lommel en van groot belang voor zijn patiënten. Toch gaat zijn engagement veel verder dan dat. Daarom kreeg hij van Samen/Vooruit een pluim voor de som van al die inspanningen.
Jos studeerde in 1986 af aan de KUL als dokter in de genees- heel-en verloskunde met specialiteit: huisartsengeneeskunde. Logisch dat velen hem in de eerste plaats kennen als huisarts. Maar gemotiveerd zette hij vrij snel nieuwe stappen, zo zetelde hij in de besturen van de (…) Het hele nieuwsbericht

Genk en Lommel kennen tegenstanders

Dinsdag 27 september 2022
Lommel - Genk en Lommel kennen tegenstandersEr is geloot voor de zestiende finales van de Beker van België. KRC Genk moet naar Westerlo, Lommel ontvangt Zulte-Waregem. De bekerwedstrijden worden op 25, 26 of 27 oktober gespeeld.

Warmer op het einde van de week

Dinsdag 27 september 2022
Weerbericht
Lommel - Warmer op het einde van de weekMet een depressiekern aan de westkust van Denemarken worden buien die ontstaan over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Er wordt bovendien nog steeds koude lucht aangevoerd, met ondermaatse maxima. Ook de volgende dagen verlopen wisselvallig, maar het wordt wel wat droger en zachter. 
Vandaag wisselen buien af met drogere perioden en soms een streepje zon. Verspreid vallen er buien. Tussen de buien door zijn er drogere perioden met soms een streepje zon. Bij een matige westenwind wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Een puzzel van de Bond van SchutterijenZoomIn 2023 viert de Bond van Schutterijen Maas en Kempen zijn 75ste verjaardag. Om dat jubileum extra in de kijker te zetten, werd een puzzel ontwikkeld waarop alle schutterijen van de schuttersbond staan afgebeeld. Sympathisanten die deze unieke puzzel willen bekomen, kunnen een e-mail sturen aan secretaris[!]maasenkempen.be om een puzzel af te halen in de Scheurestraat in Molenbeersel (Kinrooi). Een puzzel kost 20 euro.

'Proef De Sahara' op zondag 2 oktober

Maandag 26 september 2022
Lommel - 'Proef De Sahara' op zondag 2 oktoberZoomAanstaande zondag 2 oktober kan u De Sahara tijdens een echte lekkerbekkenwandeling letterlijk proeven. In navolging van de Teuten die vanaf de 17de eeuw naar Nederland, Duitsland en zelfs Denemarken trokken om hun koopwaar aan de man te brengen, zullen Lommelse ondernemers hun lekkernijen aanbieden tijdens een wandeling in de Sahara. “Na de Glasmarkt, de Keramiekmarkt en de Open Monumentendag zetten we dit keer in op onze Lommelse natuur en gastronomie”, stelt schepen van Toerisme Karel (…) Het hele nieuwsbericht

Patriek Tielens overleden

Maandag 26 september 2022
Lommel - Patriek Tielens overledenZaterdag is Patriek Tielens overleden, de partner van Huguette Leppens. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Maria Vinken overleden

Maandag 26 september 2022
Lommel - Maria Vinken overledenZaterdag is Maria Vinken overleden, de weduwe van de in 1992 gestorven Eduard Bullen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Maria Wellens overleden

Maandag 26 september 2022
Lommel - Maria Wellens overledenZaterdag is Maria Wellens overleden, de weduwe van Frans Vandenberk. Ze was 91 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten familiekring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Gezellige spelletjesnamiddag bij SamanaZoomNa een lange, hete zomer kwam Samana Lommel-Centrum afgelopen donderdag weer eens samen voor een ontspannende spelletjesnamiddag. Er werd gekaart en mens-erger-je-niet gespeeld, maar het populairste spel bij deze leeftijdscategorie blijft toch rummikub. Tijdens de koffiepauze werd er naar traditie gezellig bijgepraat. Bij de vereniging kijken ze weer uit naar een volgende ontmoeting. (Bijdrage Louisa Willekens)
Gezellige spelletjesnamiddag bij SamanaGezellige spelletjesnamiddag bij Samana
Zoom

Ra Ra ra... wie en waar is Bob?

Maandag 26 september 2022
Lommel - Ra Ra ra... wie en waar is Bob?Zoom                                                                              (Foto Robert Boons)

Volleybal: Lommel A - Beverlo A 0-3

Zondag 25 september 2022
In het volleybal (eerste promo heren) heeft Lommel A met 0-3 verloren van Stalvoc Beverlo A.

Lovoc-meisjes U17-B winnen met 4-0

Zondag 25 september 2022
Lommel - Lovoc-meisjes U17-B winnen met 4-0ZoomDe eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, en de meisjes U17-B (foto) knallen al meteen naar een mooie 4-0 winst. Ze moesten thuis het veld op tegen MVC Molenbeersel.
In set 1 zetten de Lommelse meisjes meteen druk op de ketel. Via goed opslagwerk slaan ze een kloofje, 6-2. En het gaat zo maar door. Ook en vooral vanop de opslaglijn weten ze de score verder uit te diepen tot 18-6. Ze knallen erop los, met goede aanvallen en aces. Molenbeersel weet van geen hout pijlen maken. De Lommelse (…) Het hele nieuwsbericht

Anny Cools overleden

Zondag 25 september 2022
Lommel - Anny Cools overledenOp 21 september overleed Anny Cools. Zij was 73 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt woensdag (10 uur) plaats in de aula van begrafenisen Pues in Winksele-Delle. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Kampenhout-Relst.

Wesley Deckers overleden

Zondag 25 september 2022
Lommel - Wesley Deckers overleden
Op 23 september is Wesley Deckers overleden. Hij was 20 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Pelt.

Winst voor Lutlommel en Kattenbos

Zondag 25 september 2022
Lommel - Winst voor Lutlommel en KattenbosLutlommel won gisterenavond met 5-1 van E. Houthalen, en Kattenbos deed hetzelfde, maar dan met 1-3 bij Sp. Wijchmaal. Verbroedering speelde vanmiddag bij SLW Maaseik 0-0 gelijk en Grenstrappers Kolonie trok naar Ellikom, waar het verloor met 3-1.

Café Venbergse Molen gaat dicht

Zondag 25 september 2022
Grensgevallen
Het populaire café Venbergse Molen in Valkenswaard sluit vanaf 1 november zijn deuren. De eigenaar vindt geen opvolger, meldt Eindhovens Dagblad. Het café aan de Dommel is sinds 1954 een populaire pleisterplaats voor wandelaars, fietsers en kanovaarders.
Lommel - Workshop voor Lommelse hartpatiëntenZoomGisteren werd er een workshop 'Digitaal bankieren' ingericht voor de Lommelse hartpatiënten. De workshop kwam er in samenwerking met dienstencentrum het Trefpunt die ook het lokaal in 't Kapittelhof ter beschikking stelde. Onder leiding van lesgeefster Francesca werden ze wegwijs gemaakt in het digitaal bankieren, een bijzonder leerrijke les voor de aanwezigen. (Bijdrage Jozef Mols)
Workshop voor Lommelse hartpatiëntenWorkshop voor Lommelse hartpatiënten
Zoom

Bosland-cheques voor goede doelen

Zaterdag 24 september 2022
Tijdens de plechtigheid waarop de winnaars van de Bosland-fotowedstrijd werden bekendgemaakt, reikte Bosland ook vier cheques van 500 euro uit aan enkele goede doelen. Paul Smeets maakte de foto's van die uitreiking (hieronder).
Bosland-cheques voor goede doelenBosland-cheques voor goede doelen
Bosland-cheques voor goede doelenBosland-cheques voor goede doelen
Zoom

Damesvoetbal: Lommel - Elen 0-11

Zaterdag 24 september 2022
Lommel - Damesvoetbal: Lommel - Elen 0-11In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS vandaag met 0-11 verloren van St. Elen.

Inbraak op Vreyshorring

Zaterdag 24 september 2022
Aan de Vreyshorring is ingebroken. Of de daders buit konden maken, is niet geweten. De inbraak is vanochtend vastgesteld.

Weg met bosmaaier

Zaterdag 24 september 2022
In de Sint-Lucasstraat is ingebroken in een gebouwtje. Er is een bosmaaier gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Winnaars fotowedstrijd Bosland bekend

Zaterdag 24 september 2022
Lommel - Winnaars fotowedstrijd Bosland bekendZoomVanmiddag werden de winnaars van de fotowedstrijd van Bosland bekendgemaakt. De jury gaf goud aan David Peters, zilver aan Angelica Van Genechten en brons aan Jens Veraa. Jens won de publieksprijs, vóór Hilda Lodewijks en David Peters. Gefeliciteerd! (Foto Paul Smeets) UPDATE Hieronder in volgorde de winnende foto's.
Winnaars fotowedstrijd Bosland bekendWinnaars fotowedstrijd Bosland bekend
Winnaars fotowedstrijd Bosland bekendWinnaars fotowedstrijd Bosland bekend
Winnaars fotowedstrijd Bosland bekendWinnaars fotowedstrijd Bosland bekend
Zoom

Jacky Scrayen overleden

Zaterdag 24 september 2022
Lommel - Jacky Scrayen overleden
Gisteren is in WZC De Bekelaar in Lommel Jacky Scrayen overleden, de echtgenoot van Betsy Verlinden. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Overduidelijk (niet)

Zaterdag 24 september 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Overduidelijk (niet)Dit is het lulligste dat je kan meemaken. Akkoord, ik spreek hier meteen een waardeoordeel uit, alvorens u het verhaal hebt gehoord, maar ik vermoed dat het voor u geen onbekend gegeven is.
Al van ver stak ik mijn hand op. Het moet van het begin van de zomer zijn geweest dat we Danny nog hadden gezien. Ik zag dat hij twijfelde, want het was een hele afstand tot waar wij wandelden. Zelfs zijn fiets had ik herkend. Maar bij het dichterbij komen groeide mijn twijfel en zakte mijn arm iets naar beneden. Danny (…) Het hele nieuwsbericht

Nilis Mannaerts overleden

Zaterdag 24 september 2022
Lommel - Nilis Mannaerts overledenGisteren is Nilis Mannaerts overleden, de echtgenoot van Stanske Strackx. Hij was 90 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Lommel maakt zich op voor Boslandtrail

Zaterdag 24 september 2022
Lommel - Lommel maakt zich op voor BoslandtrailZoomDe jongeren en medewerkers van Jongerenwerking Pieter Simenon rolden alvast een eigentijdse rode loper uit. Kom jij vandaag en morgen ook supporteren voor alle Boslandtrailers? Locatie De Moffel, Lommel-Werkplaatsen.

Werken aan fietspaden onder fietsbrug

Zaterdag 24 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Werken aan fietspaden onder fietsbrugMaandag start de aannemer met de werken aan de fietspaden aan de westkant van de Grote Baan (rijrichting Houthalen-Centrum) onder de toekomstige fietsbrug in Helchteren. De fietspaden worden hier verbreed en vrijliggend aangelegd. Er komt ook een nieuwe bushalte vlak bij de toekomstige brug. Als die klaar is, wordt de oude bushalte afgebroken.
Fietsers die vanuit Hechtel-Eksel komen, zullen een omleiding moeten volgen via de Kievitwijk. Voor auto- en vrachtverkeer blijft de hinder beperkt. Verkeer blijft tijdens de werken namelijk mogelijk in beide rijrichtingen, op versmalde rijstroken en tegen een verlaagde snelheid van 50 km/u. Er wordt ook enkele nachten gewerkt. Deze werken duren tot midden oktober.

Wisselvallig en kouder

Vrijdag 23 september 2022
Lommel - Wisselvallig en kouderEen storing bereikt vanavond onze streken en blijft dan vrijwel stationair tot morgenavond. Wolken overheersen en de neerslagkansen nemen toe. Na de doortocht van deze storing wordt koelere lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Hierin ontstaan gemakkelijk buien en de temperaturen komen een stuk lager uit. Na het weekend wordt nog koudere lucht aangevoerd met geregeld regen en buien.
Vandaag staat de zon precies boven de evenaar en begint dus de astronomische herfst. Aan de temperaturen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Limburgse brandweer zoekt 80 vrijwilligersZoomIn Limburg is de brandweer op zoek naar 80 vrijwilligers. De drie hulpverleningszones in de provincie en hun posten kunnen nu op een 1.000-tal vrijwilligers rekenen. Er hebben zich al heel wat nieuwe kandidaten gemeld, maar er zijn er nog meer nodig.
Brandweervrijwilligers doen dezelfde interventies als hun beroepscollega’s: branden blussen, beknelde slachtoffers bevrijden, maar ook wespen verdelgen, pompen bij wateroverlast, gevaarlijke bomen vellen bij stormweer, enzovoort. Je moet dus (…) Het hele nieuwsbericht

Verplaatsing Poort der Bevrijding

Vrijdag 23 september 2022
Lommel - Verplaatsing Poort der BevrijdingZoomVanaf eind september vinden er werkzaamheden plaats bij het monument ‘Bergeijk, Poort der Bevrijding’ op de grensovergang aan de Barrier tussen Bergeijk en Lommel. In oktober wordt het monument verplaatst naar een nieuwe locatie, ter hoogte van de benzinepomp aan de Barrier.
Het monument herdenkt het begin van Operation Market Garden. Op 11 september 1944 passeerden de eerste bevrijders op dit punt de Nederlandse grens, tijdens een verkenningsactie ter voorbereiding op Operation Market Garden. Met hulp van grensbewoners kregen de verkenners zicht op de positie van de Duitse bezetters.
Lommel - Groene Kring wil steun van BoslandtrailZoomJonge landbouwers van de Groene Kring hebben gisteravond in de Boslandgemeenten naar eigen zeggen 250 spandoeken en boerensjaaltjes gehangen langs het traject dat de deelnemers aan de Boslandtrail vanavond en komende nacht zullen afleggen. De Groene Kring drukt hiermee zijn bezorgdheid uit over een mogelijke erkenning als Nationaal Park van Bosland en vraagt solidariteit bij de wandelaars.
Volgens de Groene Kring zullen de Boslandtrailers tijdens hun tocht ook over landbouwgrond (…) Het hele nieuwsbericht
Groene Kring wil steun van Boslandtrail
Zoom

Meer zand en beelden

Vrijdag 23 september 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Meer zand en beeldenZoom‘Aan zand heb ik als kind altijd al gedaan’. Het is gemakkelijker iets te maken met zand dan met klei. Het citaat kunt u vinden in de Dikke van Dale. Zand erover, de tijd loopt als zand door je vingers, iemand zand in de ogen strooien, in het zand bijten. Bij veel spreekwoorden en uitdrukkingen met zand denk je aan iets wat niet goed gaat. Als je zand in de machine gekregen hebt, loopt alles vast. Je kan ook je kop in het zand steken. Je kan niet óp zand bouwen, maar wel mét zand. Zand is (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Hamblok te gast bij Davidsfonds

Vrijdag 23 september 2022
Lommel - Fons Hamblok te gast bij DavidsfondsZoomDavidsfonds organiseerde gisterenavond een gespreksavond met triatleet Fons Hamblok. Hij vertelde over zijn sportcarrière en toonde foto’s uit de oude doos. Fons bouwde in de jaren tachtig een loopbaan uit als triatleet.
In 1982 kreeg de Lommelaar de smaak te pakken bij het zien van de Iron Man in Hawaï. Op drie jaar tijd werkte hij zich op tot een nationale topper. Hij leverde tal van duels met Didier Volckaert en Karel Blondeel. In 1986 werd hij Benelux-kampioen 1/2 (…) Het hele nieuwsbericht
Fons Hamblok te gast bij Davidsfonds
Zoom

Verkeersongeval op Noord-Zuid

Donderdag 22 september 2022
Lommel - Verkeersongeval op Noord-ZuidZoomOp de Noord-Zuidverbinding tussen Eksel en de afrit Mariaziekenhuis reed vanavond een bestelwagen achter op een vrachtwagen. De bestuurder werd gewond; hij zat in zijn voertuig gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. De snelweg werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten. UPDATE De vrachtwagen werd bestuurd door een 51-jarige Slowaak, die ongedeerd bleef. De gewonde bestelwagenchauffeur is een 27-jarige Lommelaar. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen.

Luc Vanwelsenaers overleden

Donderdag 22 september 2022
Lommel - Luc Vanwelsenaers overledenDinsdag is Luc Vanwelsenaers overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: zondag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Bedrijfsnieuws
Lommel - Bruno Foodcorners voortaan 's nachts dichtZoomGroup Bruno gaat vanaf 3 oktober haar 21 Limburgse Foodcorners sluiten tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Op die manier wil men de hoge energiekosten drukken. De maatregel kost aan 40 mensen hun baan.

Cursa was 8 dagen in La Palma

Donderdag 22 september 2022
Lommel - Cursa was 8 dagen in La PalmaZoomOnder leiding van Linde Geboers, lerares Spaans bij CURSA, onderwijs voor volwassenen, trokken haar cursisten rond op La Palma. Na een overdruk Schiphol bereikten ze na 5 uur vliegen La Isla Bonita en bezochten er Los Llanos de Aridane en vele andere liefelijke dorpjes en uitkijkpunten.
Over vulkanen en lava leerden ze veel en ze bezochten zelfs een kraterpijp. Iedereen heeft gezwommen in de natuurlijke zeezwembaden ontstaan door vulkanisme. Verder genoten ze van een bedevaartsoord, een zijdemuseum, (…) Het hele nieuwsbericht
Cursa was 8 dagen in La PalmaCursa was 8 dagen in La Palma
Zoom

Lisette Verresen overleden

Woensdag 21 september 2022
Lommel - Lisette Verresen overledenVandaag is Lisette Verresen overleden, de wediuuwe van Frans Caers. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Mol-Rauw vinden plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19.30-20.30 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.
Lommel - Neos-leden luisterden naar Rik Van CauwelaertZoomTwee jaar hebben de leden van NEOS-Lommel moeten wachten om Rik Van Cauwelaert te kunnen beleven (covid...) Maar afgelopen dinsdag was hij in Lommel. Al méér dan 40 jaar is hij journalist en columnist voor onder andere Knack, De Tijd en VRT. Hij stelde zich de vraag: "Is België nog bijeen te houden?"
Eerlijk, Rik deed er alles aan om met zijn uitgebreide kennis over de politieke geschiedenis van de laatste decennia een antwoord te vinden maar helaas… Het is té (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 4000-tal deelnemers voor 5de Bosland-trailZoomDe Bosland-trail is komend weekend toe aan zijn eerste jubileumeditie. Met 4000 deelnemers groeit het aantal deelnemers voor de vijfde editie naar een ongekende hoogte. De gratis TrailFeesten met duizenden ‘finishers’, kinderanimatie en muzikale omkadering maken van komende zaterdag een mooie afsluiter van de zomer. Met Belgen, Nederlanders, Duitsers, Fransen, Spanjaarden, Polen, Luxemburgers, Zwitsers, Engelsen en zelfs een Zuid-Afrikaan is het deelnemersveld weer wat internationaler. De organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Aangenaam herfstweer

Woensdag 21 september 2022
Weerbericht
Lommel - Aangenaam herfstweerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer. Overdag bereikt het kwik vrij hoge waarden, maar in de nacht koelt het flink af. De volgende dagen trekt het hogedrukgebied weg richting Duitsland, waarbij storingen in het weekend over onze regio kunnen trekken. De neerslagkansen nemen toe en het wordt terug wat koeler.
Vandaag is het rustig en droog met geregeld zon. Er komen ook wel enkele wolken voor, maar ook de zon krijgt vaak ruimte. Het kwik kan oplopen naar (…) Het hele nieuwsbericht

Het wilde België

Dinsdag 20 september 2022
Lommel - Het wilde BelgiëZoomDe herfst begint op 21 september, leerden we vroeger, en naarmate we ouder werden werd ons ingepeperd dat we het verkeerd hadden. Nu wordt van ons verwacht dat we aannemen dat de herfst voor de weerkundigen begint op 1 september en de astronomische herfst op 23 september. Wat hebben ze ons vroeger nóg wijsgemaakt?
Maar daar willen we het nu niet over hebben. Wel over de film "Onze Natuur" die vanaf 21 september (niet het begin van de herfst!) in de bioscopen te zien is. Het is een film waaraan drie jaar lang werd gewerkt en die opgenomen werd in de mooiste natuurgebieden van ons land. De 25 topsoorten van de Belgische fauna zitten in de film, de andere komen aan bod in de zevendelige documentaire die begin 2023 op Canvas komt. Op de trailer hierboven kunt u al zien dat de film spectaculaire beelden bevat. Per ticket bij Kinepolis gaat er 1 euro naar meer natuur.

Staking bij De Lijn morgen

Dinsdag 20 september 2022
Lommel - Staking bij De Lijn morgenOpgelet als je morgen de bus wil nemen om naar school of het werk te gaan, want er is een staking aangekondigd die ook bij De Lijn voelbaar zal zijn. Uit een interne rondvraag van de openbare vervoersmaatschappij is gebleken dat 56 % van de bussen wel uitrijdt. Dus hou je er best rekening mee dat bepaalde ritten niet zullen verzekerd zijn.
Woensdagavond om 19 uur vindt een stiltecirkel en vredeswake plaats aan de hoofdingang van de kerk van Lommel centrum. Het is vredesweek en op 21 september begint de herfst en zaterdag zal het zeven maanden geleden zijn dat Rusland Oekraïne binnenviel. Redenen te over dus om onze vredeswens kenbaar te maken. Wij willen, samen met allen die voor vrede en solidariteit zijn, onze stem in stilte verheffen tegen dit onrecht. Om 19 uur beginnen we met een stiltecirkel, gevolgd door een vredeswake in de kerk (tot 19.30 uur). Wij hopen zoveel mogelijk solidaire mensen te ontmoeten. Tot dan! (Bijdrage Mark De Vroede)
Lommel - Sint-Vincentius viert 25ste verjaardagSint-Vincentius heeft zijn 25ste verjaardag gevierd. De organisatie telt 1.100 vrijwilligers en helpt momenteel ruim 11.000 mensen. “Ik schat dat we dit jaar een stijging tussen de 10 en 20 procent kunnen noteren", vertelt voorzitter Stef Vandebroek. "Ik denk dat we vlot naar 12 à 13.000 mensen gaan. Maar we zien niet alleen dat er meer mensen om hulp vragen, maar ook dat we minder producten binnenkrijgen vanuit de bedrijfswereld. Dat betekent alleen maar dat we er de volgende jaren met een verhoogde inzet tegenaan zullen gaan.” (Bron: Radio 2)

Amoureus, tien jaar later

Dinsdag 20 september 2022
Lommel - Amoureus, tien jaar laterZoomTien jaar geleden, in 2012, bezocht de reus AMOUREUS de stad Lommel. Hij was op zoek naar een plek op de wereld, waar de mensen van mekaar hielden en respect hadden voor elkaar, voor de dieren en de planten ... Hij luisterde naar "Dichters in tuinen", bewonderde een kunstwerk van 1.400 door kinderen beschilderde nestkastjes en bezocht een fototentoonstelling over de liefde. Hij genoot van het "Gouden Ontbijt" samen met honderden jubilarissen en woonde het slotspektakel met de topdansers Wim (…) Het hele nieuwsbericht

Cécile Moureau overleden

Maandag 19 september 2022
Lommel - Cécile Moureau overledenOp 16 september overleed Cécile Moureau, de weduwe van Etienne Vanlokeren. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (20.30-21 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Jacqueline Witters overleden

Maandag 19 september 2022
Lommel - Jacqueline Witters overledenOp 16 september is Jacqueline Witters overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Pierre Poets. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur ) in funerariuml Witters in Lommel.

Woninginbraak in Driekooien

Zondag 18 september 2022
Er is ingebroken in een woning in Driekooien in Kerkhoven. Er zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Fietser (19) gewond bij val

Zondag 18 september 2022
Vanochtend rond 3.20 uur is een 19-jarige fietser ten val gekomen op de Oude Diestersebaan in Kattenbos. Hj raakte daarbij gewond.
Lommel - Verbroedering Lommel verliest van TurkseIn derde provinciale B heeft Verbroedering Lommel vanmiddag met 0-1 verloren van FC Turkse.

Kolonie wint van Helson B

Zondag 18 september 2022
Lommel - Kolonie wint van Helson BDe Grenstrappers van Lommel-Kolonie hebben Helson B verslagen met 6-2.

Basketbal: Lommel wint van Oxaco

Zondag 18 september 2022
Lommel - Basketbal: Lommel wint van OxacoCroonen Lommel - Oxaco 83-74
Quarters : 22-27, 23-21 (45-48), 10-14 (66-65), 24-14 (83-74)
In deze eerste competitiewedstrijd toonde Lommel dat het klaar is voor 2de klasse door het sterke Oxaco puntenloos naar huis te sturen. Nochtans was Lommel op achtervolgen aangewezen en kon het pas op het einde van het derde quarter één puntje voor komen (66-65). In het laatste quarter (24-14) liep Lommel stelselmatig uit tot 9 punten verschil. De talrijk opgekomen supporters (…) Het hele nieuwsbericht

Het vurige hart van de Vriendenkring

Zondag 18 september 2022
Lommel - Het vurige hart van de VriendenkringZoomVolgende week zondag is het opendeurdag bij de brandweer... (Foto Robert Boons)

Kattenbos wint Lommelse derby

Zaterdag 17 september 2022
Lommel - Kattenbos wint Lommelse derbyDe derby tussen Lutlommel en Kattenbos is in het voordeel van Kattenbos geëindigd: 1-2.

Pony doodgebeten

Zaterdag 17 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een weide aan de Belgenlaan in Balen is een pony doodgebeten, vermoedelijk door een wolf. De dode pony werd vanmorgen aangetroffen.

KFC Ekselle - Lommel United WS 7-1

Zaterdag 17 september 2022
Lommel - KFC Ekselle - Lommel United WS 7-1In het damesvoetbal heeft Eksel deze voormiddag Lommel verslagen met 7-1.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Prikstokken tegen afval in de vakantieparkenZoomVandaag, 'World Cleanup Day', werd door Bosland in samenwerking met Center Parcs een nieuw initiatief gelanceerd in de strijd tegen zwerfvuil in de natuur. Bezoekers van De Vossemeren en Erperheide worden voortaan uitgenodigd om een speciale 'CleanWalk' prikwandelstok mee op pad te nemen bij hun Boslanduitstap in de streek. Op die manier kunnen ze zwerfvuil in de natuur opruimen en na afloop deponeren in de speciale bakken op de parken.
De CleanWalk wandelstok is een combinatie (…) Het hele nieuwsbericht

Kijken naar de fietsbrug

Zaterdag 17 september 2022
Wie daar interesse voor heeft, kan woensdag tussen 15 en 17 uur een bezoek brengen aan de werf van de fietsbrug aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren, voor een blik achter de schermen. Aannemer en omgevingsambtenaar geven daar een rondleiding. Inschrijven vooraf is verplicht via een mail aan noordzuidlimburg.be/werfbezoek.

Josephine Hendriks overleden

Zaterdag 17 september 2022
Lommel - Josephine Hendriks overledenGisteren is Josephine Hendriks overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Jan de Jongh. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Twan Vlemmix overleden

Zaterdag 17 september 2022
Lommel - Twan Vlemmix overledenOp 15 september is Twan Vlemmix overleden, de weduwnaar van Gerarda Fonteyn. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Echt herfstweekend

Zaterdag 17 september 2022
Weerbericht
Lommel - Echt herfstweekendIn een strakke noordwestelijke luchtstroming wordt koude polaire lucht over het warme Noordzeewater gestuurd. Daarbij ontwikkelen gemakkelijk buien, die tot over onze regio komen. Het wordt een erg wisselvallig en guur weekend met geregeld buien. Na het weekend wordt het droger en stilaan ook terug wat warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden met buien af met zonnige momenten. Er vallen geregeld buien en een lokale donderklap is niet uitgesloten. Bovendien staat er een matige (…) Het hele nieuwsbericht

40 jaar Samana Lutlommel gevierd

Zaterdag 17 september 2022
Lommel - 40 jaar Samana Lutlommel gevierdZoom
In de Hanekap vierde Samana Lutlommel het 40-jarig bestaan. Liefst 112 leden wilden dat meevieren. Na het welkomstwoord van voorzitter Jacques Maes en een bezinningstekst van Crea-juf Elza Vanderheyden werden Katrien Poets en An Vandenberk in de bloemetjes gezet omdat ze 40 jaar geleden de eerste kernleden waren. Ze hebben toen Ziekenzorg helpen opbouwen en dat heet nu Samana - samen sterk.
Er werd ook meegefeest met gewezen voorzitster Trinette Paesen en Antoon Timmermans, want die waren donderdag 60 jaar getrouwd en kregen van de vereniging een geschenk aangeboden. Het was een mooie en gezellige namiddag!
40 jaar Samana Lutlommel gevierd
Zoom

Nieuwe vennootschap: Verbakel TSR

Zaterdag 17 september 2022
Wim Verbakel (33) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Verbakel TSR opgericht met zetel aan de Kleine Hoef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van computerservices en van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

Christianne Bracke overleden

Vrijdag 16 september 2022
Lommel - Christianne Bracke overledenGisteren is Christianne Bracke (65) overleden, de echtgenote van Leon Theys. Zij woonde in Genebos-Ham maar was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt zaterdag 24 september (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderrlo.

Botsing op Luikersteenweg

Vrijdag 16 september 2022
Op de Luikersteenweg raakten deze namiddag een bromfietser en een auto in een aanrijding betrokken. De 18-jarige bromfietser uit Lommel is daarbij gewond geraakt.

Ongeval in Stevensvennen

Vrijdag 16 september 2022
In Stevensvennen is één gewonde gevallen bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde deze namiddag om 13.25 uur.
Lommel - Hamont-Weert: minister wil zelf komen kijkenZoomGisteren volgde de Vereniging Treinreizigers Vervoer (vTv) met een delegatie van ruim 25 personen de commissievergadering van de Tweede Kamer in Den Haag waar de Nederlandse internationale treinverbindingen, waaronder Antwerpen-Hamont-Weert maar ook Eindhoven-Düsseldorf, besproken werden.
Het was een constructief debat met steun van alle partijen om de voorziene agenda rond een beslissing voor Hamont-Weert te versnellen, zegt burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel, die bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Hinder bij De Lijn verwacht door vakbondsactieHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 21 september een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, al neemt ook personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor de bus- en tramreizigers.
Het vakbondsfront wil aan de regering nogmaals een signaal geven voor meer koopkracht en tegen de hoge energieprijzen. De actiedag vindt plaats op woensdag 21 september. Dit zal in heel Vlaanderen hinder (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeer in de soep

Vrijdag 16 september 2022
Op de Grote Baan in Helchteren botste deze namiddag een vrachtwagen achterop een auto. In de wagen zat een koppel uit Lommel waarvan de vrouw zwanger is. Zij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor heel wat verkeershinder.

'Armoede neemt opnieuw toe'

Vrijdag 16 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'Armoede neemt opnieuw toe'ZoomDe armoede in Vlaanderen neemt opnieuw toe. Een globale verarming van de lage middenklasse en de verdieping van de armoede zijn vandaag een realiteit, stelt Decenniumdoelen in een nieuw rapport. Volgens Decenniumdoelen, het platform van armoedeorganisaties, vakbonden, mutualiteiten en het brede Vlaamse middenveld, hebben wij in het najaar 2021 een scharniermoment bereikt. Na jaren van daling begonnen de armoedecijfers eind vorig jaar opnieuw te stijgen.
Het platform vreest dat dit nog maar de voorbode (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Lommel - Top 500 worstelt met krappe arbeidsmarktZoomVKW Limburg presenteerde vandaag de nieuwe "TOP 500" van het Limburgse bedrijfsleven, waarin de meest recente bedrijfsresultaten van de 500 grootste ondernemingen in de provincie zijn opgenomen. En die resultaten heeft de werkgeversvereniging zoals steeds verwerkt in een uitgebreide analyse.
2021 bleek een zeer gunstig jaar. Met een sterke omzetgroei van 14,5% en met 6% meer mensen aan het werk dan het jaar voordien, toen corona onze samenleving en onze economie in de klem nam. Ook de export deed het (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Vanbrabant overleden

Vrijdag 16 september 2022
Lommel - Jan Vanbrabant overledenWoensdag is Jan Vanbrabant overleden, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Paula Van Ham. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Anneke Bergmans overleden

Vrijdag 16 september 2022
Lommel - Anneke Bergmans overledenWoensdag is Anneke Bergmans overleden, de partner van Joeri Laquay. Zij was 35 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Peer. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in de begroeringsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Sandra Emmers overleden

Vrijdag 16 september 2022
Lommel - Sandra Emmers overledenGisteren is Sandra Emmers overleden. Zij was 47 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Smiley-label voor de Noorderhart-keuken

Donderdag 15 september 2022
Lommel - Smiley-label voor de Noorderhart-keukenZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis heeft van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)  het Smiley-label gekregen. Met dat label erkent het FAVV ziekenhuiskeukens die inzetten op kwalitatief hoge en voedselveilige maaltijden. Het label is telkens drie jaar geldig. Noorderhart Mariaziekenhuis behaalt de accreditatie nu voor de vierde keer.
Om het kwaliteitslabel te behalen, moet de grootkeuken aan een aantal strenge criteria voldoen. Zo moet er (…) Het hele nieuwsbericht
Wandelingen door Lommel
Lommel - Motorcross, wilde varkens en vreemd onroerend goedZoomWel eens gehoord van MXGP, Tim Gajser, Jeffrey Herlings, Jago Geerts? In Lommel wel. We hebben een motorcrosscentrum. Deze week vercrosst men hier drie Grand-Prix’s (GP’s): die van Vlaanderen, Limburg en Lommel. Het schijnt dat Lommel in het losse zand een lastig uitdagend circuit heeft. Het hele motorcrosscircus is er neergestreken. Dit gaat deze keer zonder publiek. De namen die ik hier noem, zijn van jongens die het momenteel goed doen in de cross. MXGP noemt men de grote prijs voor motorcross. Toen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bijna 40% van de volwassen Vlamingen vindt de Bijbel een relevant boek en één op de vijf leest er ook in. 60% van de Vlaamse bevolking noemt zichzelf christelijk. Van die christenen leest 47% echter niet in de Bijbel. Dat blijkt uit onderzoek naar het Bijbelleesgedrag, waarvan het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) vandaag de resultaten bekend maakte.

7,5% van de personenwagens is elektrisch

Donderdag 15 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 7,5% van de personenwagens is elektrischZoomOp 1 augustus 2022 telde België 5.947.479 personenwagens, tegenover 5.927.912 een jaar eerder. Dat is een stijging van 0,3%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,8% gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Hybride wagens zijn momenteel goed voor 6,3% van het totale personenwagenpark en hebben de kaap van 350.000 ruimschoots overschreden: 375.107 hybride wagens tegenover slechts 258.916 in 2021 (+45%). Het aantal volledig elektrische personenwagens steeg met 75% (71.651) en het aantal wagens op gas met 11% (17.740).
Chris Umé uit Paal en zijn Australische zakenpartner Thomas Graham van het bedrijf Metaphysic zijn afgelopen nacht vierde geworden in Americas Got Talent. En dat is een unieke prestatie. Ze verbaasden Amerika met hun deepfakevideo's. In de finale lieten ze zo Elvis herleven. Voor Chris is de deelname meer dan geslaagd, de finale halen was een droom, ze hebben de wereld getoond wat ze kunnen. En zoals jurylid Sofia zegt: dit is niet het einde voor jullie!
Umé is (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna helft grondgebied landbouwgrond

Woensdag 14 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De landoppervlakte van België bestaat voor 45% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Bron Statbel).

146 deelnemers voor DALO-meeting

Woensdag 14 september 2022
Lommel - 146 deelnemers voor DALO-meetingZoomMet 146 deelnemers was de meeting van DALO zondag een groot succes. Door de eigen atleten werden er maar liefst acht persoonlijke records gebroken. De primeur was voor Hans Smeets, aangesloten bij AC Lanaken, die het "wereldrecord" op de Engelse mijl bij de Masters 75 jaar verbeterde naar een tijd van 5'41:20. De uitslagen staan hier. (Theo Mannaerts)
146 deelnemers voor DALO-meeting146 deelnemers voor DALO-meeting
Zoom

Samen naar de Beekse Bergen

Woensdag 14 september 2022
Lommel - Samen naar de Beekse BergenZoomMaandag gingen 48 leden van Samana en OKRA van Heide Heuvel samen op uitstap naar de Beekse Bergen. Daar maakten ze met de bus een een safari door het wildpark. Ze zagen er leeuwen, meerdere soorten herten, buffels, cheeta’s… De giraffen kwamen hen zowaar begroeten bij de bus! De fijne namiddag werd afgesloten met een koffietafel in Postel. (Rina Maes)

Bart Oeyen overleden

Woensdag 14 september 2022
Lommel - Bart Oeyen overledenGisteren is Bart Oeyen overleden. Hij was 48 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Fietsbrug afgeleverd

Woensdag 14 september 2022
Lommel - Fietsbrug afgeleverdZoomBij de werken voor de aanleg van een fietsbrug over de Grote Baan in Helchteren zijn de afgelopen dagen de twee delen van die stalen brug geleverd. Ze werden gemaakt bij CSM in Hamont-Achel. Het transport gebeurde in twee afleveringen en duurde telkens 4 uur - cfr. bijgaand filmpje.
De brug wordt 216m lang. Ze is 6,65m breed en weegt 275 ton. In de nacht van 15 op 16 oktober wordt ze over de weg geplaatst. De Grote Baan wordt die nacht voor het verkeer afgesloten.  (Carine Schuurmans)
Fietsbrug afgeleverdFietsbrug afgeleverdFietsbrug afgeleverd
Zoom

Asbestverwijdering in de zorgsector

Woensdag 14 september 2022
Deze week ondertekende minister van Omgeving Zuhal Demir het protocol Asbestveilige Zorg. Met dit protocol wil de Vlaamse Regering ondersteuning bieden voor asbestinventarisatie en versnelde asbestverwijdering in de zorgsector. Concreet kunnen zorgvoorzieningen zich aanmelden bij de OVAM voor de actualisatie of verfijning van hun asbestinventaris en/of voor ondersteuning bij asbestverwijdering. Voorzieningen die zorg verlenen aan kinderen en jongvolwassenen kunnen genieten van het (…) Het hele nieuwsbericht

Brood van gisteren

Woensdag 14 september 2022
Opinie
Brood van een dag oud aan de helft van de prijs. Klanten vragen ernaar. Het aantal personen dat een beroep doet op de Voedselbanken stijgt. De OCMW's krijgen meer hulpvragen. Stijgende prijzen, niet alleen voor energie, maar ook in de warenhuizen. Klanten grijpen naar goedkopere producten. Merkproducten worden minder verkocht. In meer en meer gezinnen komt er niet alle dagen vlees meer op tafel. Mensen zoeken naar alternatieven en ontdekken dat een eitje met spinaziepuree ook smaakt! De koopkracht daalt. (…) Het hele nieuwsbericht

Elvis herleeft dank zij Chris Umé

Woensdag 14 september 2022
Lommel - Elvis herleeft dank zij Chris UméZoomAfgelopen nacht was het de grote finale van Americas Got Talent met daarin de verbazende act van Metaphysic, het bedrijf van Chris Umé uit Paal. Hij woont en werkt momenteel vanuit Bangkok maar heeft de wereld ondertussen verbaasd met zijn technisch kunnen om deepfake video's te maken. Dat is een techniek gebaseerd op artificiële intelligentie (AI). Een databank met bestaande, echte beelden van een persoon wordt in een computer gebracht. De software analyseert dan (…) Het hele nieuwsbericht

Een habbekrats

Woensdag 14 september 2022
Danny doet Danny
De politieke poppen zijn aan het dansen en de prijzen swingen de pan uit, terwijl de regering er niets van bakt. Wat is er veel frustratie over de inflatie en verontwaardiging over de geldontwaarding. Niemand lacht met een verlies aan koopkracht. Is er economische verbetering in zicht? Wordt het ooit terug beter, of is dat ijdele hoop? Gelukkig is er wel nog genoeg werkgelegenheid. Trouwens, vooral dat woord ‘ijdel’ intrigeert me, omdat het zo dubbelzinnig is: enerzijds is het een synoniem voor (…) Het hele nieuwsbericht

Politie waarschuwt voor oplichters

Dinsdag 13 september 2022
Lommel - Politie waarschuwt voor oplichtersDe politie kreeg de voorbije dagen meerdere meldingen binnen dat er deur aan deur verkopers/leurders/oplichters werkzaam zijn. Het gaat voornamelijk om Ierse onderdanen die met veel plezier (en voor veel geld) uw dak en/of oprit willen zuiver maken. Bij de verkoop leggen ze de bewoners (meestal oudere mensen) druk op, zodat ze op het aanbod van de werken zouden ingaan.

De herfst komt er aan

Dinsdag 13 september 2022
Lommel - De herfst komt er aanStoringen over onze regio zorgen voor veel wolken, waaruit eerst af en toe wat regen valt, maar later komt er meer neerslag voor. Er wordt bovendien koelere lucht aangevoerd. Na een wat drogere donderdag, is het de dagen nadien erg wisselvallig met een gure wind en het wordt vooral een stuk kouder.
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld en af en toe valt er een spatje regen. Later in de namiddag komt er wat meer regen opzetten, maar erg grote neerslaghoeveelheden worden er niet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe scanners bij Noorderhart

Dinsdag 13 september 2022
Lommel - Nieuwe scanners bij NoorderhartZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis heeft als eerste Limburgs ziekenhuis een SPECT-CT met digitale CZT-detectoren voor de dienst nucleaire geneeskunde aangekocht. Daarnaast investeert Noorderhart in een nieuwe MRI-scanner voor de dienst radiologie. Dankzij de aankoop van deze nieuwe toestellen kunnen het onderzoeksaanbod en de dienstverlening van de diensten uitgebreid worden. De totale kostprijs van beide toestellen en de bijhorende verbouwingswerken bedraagt circa 3 miljoen euro.
De dienst (…) Het hele nieuwsbericht

Leve de koning!

Dinsdag 13 september 2022
Lommel - Leve de koning!ZoomOok dit jaar werd er bij de Koninklijke Gilde Sint-Ambrosius gestreden voor de felbegeerde titel van Koning. Zaterdag stonden 12 gildebroeders onder de schietboom. Na 120 kogels had de koningsvogel het begeven en waren koning en koningin bekend: Patrik Peeters en Christine Peeters. Ze mogen de gilde een jaar lang vertegenwoordigen. Ook onze gelukwensen!

Boy van Heeswijk overleden

Dinsdag 13 september 2022
Lommel - Boy van Heeswijk overledenGisteren is Boy (Frits) van Heeswijk overleden. Hij was 72 jaar. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in Uitvaartzorg Severens in de Schansstraat.

Mia Jamar overleden

Dinsdag 13 september 2022
Lommel - Mia Jamar overledenZondag is Mia Jamar overleden, de echtgenote van Cor Marks. Zij was 87 jaar. Het afscheid, gevolgd door de crematie, vindt plaats in intieme kring.

Yvo Scheelen overleden

Maandag 12 september 2022
Lommel - Yvo Scheelen overledenZaterdag is Yvo Scheelen overleden, de echtgenoot van Netty Diepvens. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Croonen Lommel - Willebroek 73-71

Maandag 12 september 2022
Lommel - Croonen Lommel - Willebroek 73-71Quarters : 23-21, 16-22 (39-43), 10-14 (49-57), 24-14 (73-71)
Na een moeizame start haalde Lommel toch het laken naar zich toe en won met 73-71 waardoor ze doorstoten naar de volgende ronde in de Beker van België.
Van bij de start schoot Willebroek met scherp terwijl Lommel amper afstandsshots binnen gooide (2/24 driepunters à 8,3%). Gelukkig herpakte Lommel zich in defence waardoor het 4de kwart gewonnen werd met 24-14. In de laatste seconden, bij 71-71, werkte kapitein Enrico (…) Het hele nieuwsbericht

Een film over de wolf

Maandag 12 september 2022
Lommel - Een film over de wolfZoomIn Nederland gaat vandaag de film "WOLF" in première. De film - waarvan hierboven een trailer - laat de comeback van de oermoeder en -vader van onze trouwste viervoeter zien. Een terugkeer die sterke emoties oproept en zowel voor- als tegenstanders kent. Bij Nature Today is alles nog eens op een rijtje gezet.
Lommel - De wereldactualiteit op de Koning LeopoldlaanZoomEn dan hebben we het nog niet over Camilla gehad! (Foto Robert Boons)

Initiatie 'Argentijnse tango'

Maandag 12 september 2022
Lommel - Initiatie 'Argentijnse tango'ZoomOp maandag 19 september om 19.30u kan u in zaal Commerce terecht voor een gratis initiatie van de Argentijnse Tango, mét tevens een demo. Voor alle verdere inlichtingen kan u terecht bij Jean Vandenberk via 0495 285350. De organisatie is in handen van Tango Corrientes Lommel.

Een mooie maan

Zondag 11 september 2022
Lommel - Een mooie maanZoomWie vanavond in het donker nog onderweg was, heeft er niet naast kunnen kijken: een grote, supermooie, kleurrijke maan in het oosten. (Foto Mario  Vanoppen)

Christa Cools overleden

Zondag 11 september 2022
Lommel - Christa Cools overledenGisteren is Christa Cools overleden, de echtgenote van Marcel Melis. Zij was 72 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Balen-Rosselaar, vindt plaats in intieme kring.

Leon Cools overleden

Zondag 11 september 2022
Lommel - Leon Cools overledenVrijdag is Leon Cools overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Snoekx. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid gevolgd door de bijbegraving in het urneveld op de begraafplaats van Balen-Rosselaar vindt in intieme kring plaats.

Mireille Drees overleden

Zondag 11 september 2022
Lommel - Mireille Drees overledenGisteren is Mireille Drees overleden, de partner van Patrick Huysmans. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - 1/8 Finale voor bekerploeg meisjes U17 LovocZoomHet nieuwe seizoen 2022-2023 is ook in het volleybal weer op gang "geslagen", en daar was dan meteen het eerste jeugdbekerweekend. Drie meisjesteams kwamen in actie met als doel zich te kwalificeren voor de volgende bekerronde. De meisjes U17 (foto) trokken voor hun tornooi naar Stal. Tegen VC Tongerlo was het 1-1, maar Lovoc won op punten. Van Achel werd met 2-0 gewonnen. Alleen Stalvoc was met 2-0 te sterk voor de Lovoc-meisjes. Neen, ze werden niet naar alle kanten van het plein gestuurd, (…) Het hele nieuwsbericht

Wijshagen - Lommel Kolonie 3-5

Zondag 11 september 2022
Lommel - Wijshagen - Lommel Kolonie 3-5In vierde provinciale C heeft Heidebloem Wijshagen vanmiddag thuis met 3-5 verloren van Grenstrappers Lommel Kolonie.

Lutlommel speelt gelijk in Maaseik

Zondag 11 september 2022
Lommel - Lutlommel speelt gelijk in MaaseikIn derde provinciale B heeft Lutlommel VV deze namiddag 3-3 gelijkgespeeld op het veld van SLW Maaseik.

Gisteren gezien: de F35

Zondag 11 september 2022
Lommel - Gisteren gezien: de F35ZoomMoeilijk om woorden te vinden voor de illusie die gisteren bij Sanicole gecreëerd werd door de F35, de opvolger van de F16. (Foto Robin Mues) UPDATE De fotoreeks van Jens Veraa, die er ook was, staat hier.

De wonderbaarlijkste begroeting

Zondag 11 september 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - De wonderbaarlijkste begroetingHelaba, hoi, goeiendag, hallo, goedemorgen, goedemiddag. Ik weet niet wat uw begroeting naar de medemens is, maar mogelijkheden zijn er genoeg. De naam uitspreken van de persoon die je tegenkomt kan altijd. Gesteld natuurlijk dat je de naam nog weet. Zo is er de mogelijkheid om de naam van de mensen die je ontmoet niet uit te spreken, maar toch uitermate beleefd te zijn. Het is, vind ik persoonlijk, de wonderbaarlijkste begroeting.
De formule is geniaal eenvoudig. Je zegt gewoon 'allebei' als je een koppel (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Sanicole Airshow in de gietende regenZoomEen lange uitgerekte onweerszone trok gisterenavond over het vliegveld van Sanicole. Door de vele en soms hevige buien moest de organisatie schakelen en enkele teams zoals de Jordanian Falcons en de Saudi Hawks konden hun show niet brengen. Gelukkig klaarde het af en toe op en kon het publiek toch nog genieten van een mooie sunsetshow. Deze ging voor het eerst door op zaterdag en dat was een goede zet: 10.000 tickets vlogen de deur uit. Vandaag worden 30.000 bezoekers verwacht, meteen (…) Het hele nieuwsbericht

V. Lommel speelt gelijk bij Maasland NO

Zaterdag 10 september 2022
Lommel - V. Lommel speelt gelijk bij Maasland NOVerbroedering Lommel is vanavond 1-1 gelijk gaan spelen op het veld van Maasland NO.

Kattenbos - Grote Heide 2-0

Zaterdag 10 september 2022
Lommel - Kattenbos - Grote Heide 2-0In derde provinciale B heeft Kattenbos Sport vanavond Sporting Grote Heide verslagen met 2-0.

Damesvoetbal: Lommel - Beringen 5-2

Zaterdag 10 september 2022
Lommel - Damesvoetbal: Lommel - Beringen 5-2In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS vandaag Fufo Beringen geklopt met 5-2.

Woning door bliksem getroffen

Vrijdag 9 september 2022
Lommel - Woning door bliksem getroffenIn de Haverstraat in Kerkhoven is gisterenavond een woning door de bliksem getroffen. Er is heel wat schade op de bovenverdieping en meerdere elektrische apparaten zijn stuk.

Bèrke Cuyvers overleden

Vrijdag 9 september 2022
Lommel - Bèrke Cuyvers overledenDinsdag is Bèrke Cuyvers overleden, de echtgenoot van Rina Houben. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Lichtspektakel

Donderdag 8 september 2022
Lommel - LichtspektakelZoom
Deze avond werd deze fascinerende momentopname gemaakt van het onweer in Lommel

Mia Timmermans overleden

Donderdag 8 september 2022
Lommel - Mia Timmermans overledenVandaag is Mia Timmermans overleden, de echtgenote van Mathieu Hendrickx. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Hendrickx-Timmermans, p/a Schansstraat 4, 3920 Lommel.

Door regen terug code geel in de natuur

Donderdag 8 september 2022
De regen van de afgelopen nachten volstaat uiteraard niet om de droogteproblematiek te verminderen, maar het brandgevaar in bossen en natuur is wel duidelijk verminderd. Ook al omdat er nog regen voorspeld wordt, hebben het Agentschap Natuur en Bos en Crisisbeheer Limburg de risicocode teruggebracht naar geel. Roken en vuur maken in de natuur blijft verboden.
Jordi Meeus heeft de vijfde rit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. Hij won de sprint van een kleine leidersgroep. Vorige maand brak Meeus bij een val in de Ronde van Polen zijn neus en sleutelbeen. Daardoor moest hij verstek laten gaan voor de Ronde van Spanje.

Pierre Bosmans overleden

Donderdag 8 september 2022
Gisteren is Pierre Bosmans overleden, de echtgenoot van Francine Counotte. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt woensdag (10 uur) plaats in aula Eikenveld in Winksele-Delle.

Joseph Schoeters overleden

Donderdag 8 september 2022
Lommel - Joseph Schoeters overledenGisteren is Joseph Schoeters overleden, de weduwnaar van Christina Schutters. Hij was 87 jaar. Begroeting: maandag 19 september (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Inbraak in Speelpleinstraat

Woensdag 7 september 2022
In de Speelpleinstraat is ingebroken in en auto. Of de daders buit konden maken, is niet geweten.

Aanhangwagen gestolen in Septakkers

Woensdag 7 september 2022
In Septakkers is een aanhangwagen gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Josée Bleys overleden

Woensdag 7 september 2022
Lommel - Josée  Bleys overledenMaandag is Josée Bleys overleden, de echtgenote van Hubert Vandenberk. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Magda Cuppens overleden

Woensdag 7 september 2022
Lommel - Magda Cuppens overledenZondag is in Houthalen Magda Cuppens overleden, de echtgenote van Ghislain Ombelets. Zij was 63 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Marc Gerits overleden

Dinsdag 6 september 2022
Lommel - Marc Gerits overledenGisteren is Marc Gerits overleden, de echtgenoot van Maddy Vanderhoydonks. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Rouwadres: fam. Gerits-Vanderhoydonks, Bakhuisstraat 37, 3920 Lommel.
Lommel SK huurt de 21-jarige centrale verdediger Yeboah Amankwah. De speler komt van de belofteploeg van Manchester City.

Viergeslacht in familie Dirx

Dinsdag 6 september 2022
Lommel - Viergeslacht in familie DirxZoomViergeslacht in Lommel: baby: Seb Dirx - 11/8/2022 Vader: Bram Dirx (30) Grootvader: Danny Dirx (59) Overgrootvader: Adriaan Dirx (88).

Langs het kanaal in Heide-Heuvel

Maandag 5 september 2022
Lommel - Langs het kanaal in Heide-HeuvelZoomLeon Vanham maakte deze rustgevende foto langs het kanaal in Heide-Heuvel.

Ria Vinken overleden

Maandag 5 september 2022
Lommel - Ria Vinken overledenZaterdag is Ria Vinken overleden, de echtgenote van Michel Smeulders. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Eerst op de foto...

Maandag 5 september 2022
Lommel - Eerst op de foto...ZoomEerst op de foto. Dan verorber ik de vis wel, moet de vogel gedacht hebben die Leon Vanham op de gevoelige plaat kon vastleggen.

Rina Verpoorten overleden

Maandag 5 september 2022
Lommel - Rina Verpoorten overledenOp 2 september is Rina Verpoorten (66) overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven François Maes en de levenspartner van Grad Theunissen. Zij woonde in Pelt maar was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Een opstijgend vliegtuig?

Zondag 4 september 2022
Lommel - Een opstijgend vliegtuig?ZoomLeon Vanham maakte deze prachtige natuurfoto. Hij kon deze vogel vastleggen op de gevoelige plaat. Het lijkt haast een opstijgend vliegtuig.

Keramiekmarkt in Kerkhoven

Zondag 4 september 2022
Lommel - Keramiekmarkt in KerkhovenZoomDe Keramiekmarkt in Kerkhoven was een schot de roos: vele exposanten, veel animatie en veel volk. (Jacky Geboers)
Lommel - Grenstrappers verslaan Sparta LilleGrenstrappers Lommmel Kolonie heeft vanmiddag met 3-1 gewonnen van Sparta Lille.

Verbroedering Lommel klopt Opitter

Zondag 4 september 2022
Lommel - Verbroedering Lommel  klopt OpitterVerbroedering Lommel heeft vanmiddag FC Opietter verslagen met 2-0.

Jef Lommers overleden

Zondag 4 september 2022
Lommel - Jef Lommers overledenVrijdag is Jef Lommers overleden, de weduwnaar van de in 1990 gestorven Philomène Borrenberghs. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in  intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30) uur in funerarum Witters aan de Adelberg.

Vanmorgen gespot in Heide-Heuvel

Zondag 4 september 2022
Lommel - Vanmorgen gespot in Heide-HeuvelZoomLeon Vanham maakte vanmorgen deze prachtige opname in Heide-Heuvel.

Sijsele - Croonen Lommel: 54-85

Zondag 4 september 2022
Lommel won onverwacht gemakkelijk tegen Sijsele, vooral omdat alle spelers  steeds meer als ploeg spelen en de nieuwe systemen beter uitvoeren. De 3-puntspecialisten werden perfect aangespeeld: Wietse Jacobs scoorde 8/11 en Manuel Stachtis 6/9.Quarters:19-23, 13-27 (32-45), 7-25 (39-70), 15-15 (54-85).

Waar blijven ze het halen?

Zondag 4 september 2022
Lommel - Waar blijven ze het halen?ZoomWaar blijft de Vriendenkring van de Leopoldlaan het iedere week halen? De actualiteit volgen op de voet natuurlijk.

Hommel in actie

Zondag 4 september 2022
Lommel - Hommel in actieZoomMario Vanoppen zag deze hommel aan het werk.

Paula Vanhoof overleden

Zaterdag 3 september 2022
Lommel - Paula Vanhoof overledenVandaag is Paula Vanhoof overleden, de weduwe van Jos Jansen. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Lutlommel VV klopt SV Breugel

Zaterdag 3 september 2022
Lommel - Lutlommel VV klopt SV BreugelLutlommel VV heeft vanavond met 2-1 gewonnen van SV Breugel.

Bocholt VV B - Kattenbos Sport 3-3

Zaterdag 3 september 2022
Lommel - Bocholt VV B - Kattenbos Sport 3-3Bocholt VV en Kattenbos Sport speelden vanavond 3-3 gelijk.

Eerste Kidical Mass in Lommel

Zaterdag 3 september 2022
Lommel - Eerste Kidical Mass in LommelZoomEr zijn 13 "Kidical Mass" fietstochten in Vlaanderen waaronder dus ook eentje in Lommel! Op zondag 4 september organiseert de Fietsersbond een eerste Lommelse Kidical Mass. Dit is een fietstocht (internationaal concept) met zoveel mogelijk deelnemers van alle leeftijden, speciaal voor kinderen, hun ouders en grootouders. Het is een plezante fietstocht met de kleintjes, maar ook een middel om duidelijk te maken dat er veel vraag en nood is aan kindvriendelijke fietsinfrastructuur. Het is (…) Het hele nieuwsbericht

Tiende editie 'Leopoldquiz'

Zaterdag 3 september 2022
Lommel - Tiende editie 'Leopoldquiz'ZoomNa twee jaar afwezigheid...corona... is 'ie er weer, de Leopoldquiz. U kan vanaf u inschrijven via leopoldquiz[!]gmail.com voor ploegen tot max 6 personen. Place to be het Klosterhof op 14 oktober om 20 uur!

Leve de koningin!

Zaterdag 3 september 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Leve de koningin!Het schooljaar is begonnen. Zullen we dan maar eens met zijn allen proberen wat bij te leren? Met mij is het alleszins al een beetje gelukt. Ik probeer het uit te leggen. “Is er dan toch iets fout met me?” vroeg ik me na de kermisdagen af. Op kermismaandag had ik toevallig – echt! – mijn roze trui aan en in mijn broekzak trilde af en toe mijn telefoontje in een roze etui. Gewoonlijk val ik op als ik in zo’n uitrusting De Kroon binnenstap. Soms hoor ik wel eens snerende opmerkingen. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw initiatief: 'Bounty Fest'

Zaterdag 3 september 2022
Lommel - Nieuw initiatief: 'Bounty Fest'ZoomEen spiksplinternieuw initiatief in onze stad… ‘Bounty Fest’ wordt boven de doopvont gehouden op zaterdag 8 oktober in en aan het Overkophuis in de Norbert Neeckxlaan, en… het is ook nog eens volledig gratis. Een erg lovenswaardig initiatief van Lommelaars Stef Pennemans en Hendrik Vanden Berk, waar je niet alleen terecht kan voor een stevige portie muziek, maar ook voor véél meer, want vanaf 14 uur zijn er vinylshops, kunstgalerijtje, open podium/jamsessies, lokale (…) Het hele nieuwsbericht

Risico op digitale uitsluiting

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Uit de nieuwe Barometer Digitale Inclusie, die in opdracht van de Koning Boudewijnstichting (KBS) is uitgevoerd door onderzoeksteams van de UCLouvain en de VUB, blijkt dat de toegenomen digitalisering van onze samenleving de digitale ongelijkheden onder de bevolking niet heeft weggewerkt. De COVID-19-crisis heeft de digitalisering van de samenleving versneld, waardoor we ondanks een lockdown en sanitaire maatregelen toch min of meer onze activiteiten konden verderzetten. Maar ondanks (…) Het hele nieuwsbericht

Guillaume Desair overleden

Vrijdag 2 september 2022
Lommel - Guillaume Desair overledenGisteren is Guillaume Desair overleden, de weduwnaar van Hubertina Damiaens. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur).

Anna Dijkmans overleden

Vrijdag 2 september 2022
Lommel - Anna Dijkmans overledenGisteren is Anna Dijkmans overleden, de partner van Jean Houtmeyers. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Augustus: 10,3% reed té snel

Vrijdag 2 september 2022
Lommel - Augustus: 10,3% reed té snelZoomTijdens de maand augustus werden er door de lokale politie in Lommel snelheidscontroles uitgevoerd, o.a. op de N71, de Kerkhovensesteenweg, Adelberg, en nog enkele andere locaties. Op het einde van de maand bleek dat maar liefst 10.30% va de voertuigen  te snel reed.

Gehuchtvorming en ongebruikt heimwee

Vrijdag 2 september 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Gehuchtvorming en ongebruikt heimweeZoomZet ergens waar wat huizen bij elkaar staan, een kerk neer met daarbij een school en een zaal en je hebt op zijn minst een gehucht dat parochie mag heten. Klandizie verzekerd. Dat was tenminste tot voor een twintigtal jaren nog zo voor deze drie instellingen; voor de kerk gaat dat nu niet meer op. Zo’n combinatie van kerk, zaal en school was het prille begin van een verzelfstandiging van bestuur, zeker als het gehucht wat huizen betreft zou groeien. In Wikipedia staat het als volgt: ‘Gelderhorsten is (…) Het hele nieuwsbericht

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanaf maandag 5 september start de vliegbasis van Kleine-Brogel weer met nachtvluchten. Dat gebeurt vooral op maandag- en dinsdagavond; uitzonderlijk ook op woensdag. De trainingen starten na zonsondergang. Tussen 1 maart en 31 oktober wordt er gevlogen tot middernacht, tussen 1 november en 28 februari tot 21u30.

Onstabiel maar warm

Donderdag 1 september 2022
Weerbericht
Lommel - Onstabiel maar warmHoewel de meteorologische herfst vandaag van start is gegaan, zijn de temperaturen nog steeds zomers. Herfstweer staat er nog niet dadelijk op het programma, al zien we de atmosfeer gestaag onstabieler worden op nadering van een depressie vanuit het zuiden. Vanaf laat vrijdag neemt daarbij de kans op een onweerachtige bui toe en dan maken we ons klaar voor een wisselvallig weekend.
Vandaag
wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Na de middag komt er wat bewolking opzetten, (…) Het hele nieuwsbericht

Brandgeur kan nog dagen aanhouden

Donderdag 1 september 2022
De brandgeur die door een brand in de Nederlandse Peel ook onze regio hindert kan nog dagen aanhouden. Die waarschuwing geeft de brandweer in Nederland. "De brandweer verricht continu metingen in het gebied en de omliggende regio. Hieruit blijkt dat de concentraties gevaarlijke stoffen laag zijn. Er is dus geen sprake van een gevaar voor de volksgezondheid. Ook de komende dagen blijft de brandweer metingen verrichten," zo wordt gemeld.

'Blijf waterverbruik beperken'

Donderdag 1 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De Droogtecommissie roept alle gebruikers van water op om het waterverbruik (uit alle waterbronnen) maximaal te beperken. De debieten en waterpeilen van waterlopen en waterwegen zijn laag, op sommige plaatsen zeer laag. Hetzelfde geldt ook voor de grondwaterpeilen. De voorspelde neerslag van de komende 10 dagen zal de watervoorraden niet significant herstellen, aldus de Droogtecommissie.

Wees slimmer dan de wolf

Donderdag 1 september 2022
Vandaag gelezen
"Voor het voorspellen van waar schade kan optreden (door de wolf)  is het landschap sterk bepalend, maar wanneer schade zal optreden is onvoorspelbaar. Dat heeft alles te maken met de hoge mobiliteit van wolven. Wolven leggen grote afstanden af en kunnen ook zo weer vertrokken zijn. Wat wel duidelijk is, is dat wolven risicomijdend zijn en 'niet zomaar' schapen zullen pakken. Het nemen van preventieve maatregelen, zoals wolfwerende elektrische rasters én kuddebewakingshonden, helpt heel goed om de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Provinciale actie 'Veilig schoolverkeer'ZoomMet het oog op de veiligheid van de schoolgaande jeugd organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket weer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. Deze thema-actie loopt tot 17 september.
De lokale politie besteedt gedurende de thema-actie extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. In de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Jos Vandebroek overleden

Donderdag 1 september 2022
Lommel - Jos Vandebroek overledenOp 26 augustus is Jos Vandebroek overleden, de echtgenoot van Lieske Klaps. Hij was 90 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartlitiurgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven.

Een fijne eerste schooldag

Donderdag 1 september 2022
Lommel - Een fijne eerste schooldagZoomWij wensen alle kinderen, jongeren, leerkrachten en directies een heel fijne eerste schooldag. Laat deze dag de start zijn van een jaar vol inspiratie, talentontwikkeling en doorzettingsvermogen. Studie is hoe je het draait of keert, de sleutel tot een succesvol leven. Of dat nu technisch of om het even welke andere richting is, kennis is de start van alles.  En dat mag gepaard gaan met vallen en opstaan. Fouten maken hoort immers bij het leven. Veel succes iedereen! (Hans Put)
04/12

Voor Jos Maes Gefeliciteerd met de Gouden Erepenning van de Stad Lommel. Vanwege Cor Wevers.

Cor Wevers
01/12

Ne dikke proficiat Vic en Jet.

HENRI MICHIELS
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel