Het overige nieuws

Wies Leen overleden

Vrijdag 30 september 2022
Pelt - Wies Leen overledenIn WZC Immaculata in Pelt is gisteren Wies Leen overleden, de echtgenote van Jef Brouwers. Ze was afkomstig van Kleine-Brogel, woonde haar hele leven in Sint-Huibrechts-Lille en werd 82 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Pelt - Fleur: de nieuwe PallieterburgemeesterZoomVoor de functie van Pallieterburgemeester stelden 17 kinderen uit de kinderraad zich kandidaat. Basisschool Pallieter organiseerde een korte maar hevige campagne met echte verkiezingen. Alle kandidaten kregen de kans om propaganda te maken… en probeerden uiteraard zoveel mogelijk kinderen te overtuigen om op hen te stemmen. Na het tellen van alle formulieren werd met een nipte meerderheid Fleur Limberg uit de klas van juf Mieke tot Pallieterburgemeester gekozen. De burgemeester wordt geflankeerd door (…) Het hele nieuwsbericht

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht

Een heksenkring bij Dommelhof

Donderdag 29 september 2022
Pelt - Een heksenkring bij DommelhofZoomHerfst, dus paddenstoelentijd. Wie er op let zal hier en daar wel een heksenkring zien, een cirkelvormige vorm van paddenstoelen in een open plek in het bos of in een weiland. Omdat mensen vroeger niet alles konden verklaren, ontstond de mythe dat dit afdrukken waren van ’s nachts in een kring dansende heksen. Het is een interessant verschijnsel, ook al vanwege de oorsprong ervan. Lees eens deze uitleg op Wikipedia. (Foto Guido Swusten)

OKRA trok naar Kleve

Donderdag 29 september 2022
Pelt - OKRA trok naar KleveZoomOKRA Neerpelt-centrum en omstreken trok gisteren naar de Zwanenburcht in het Duitse Kleve. Na een rondleiding onder begeleiding van een gids werden de historische tuinen van Kleve bezocht. Na de middag ging het naar Kevelaer met een geleid bezoek aan de zoutwaterbron en de basiliek van het bedevaartsoord. (Jan Vandersanden)
OKRA trok naar Kleve
Zoom

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Pelt - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepuntZoom“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

'Neerpelt is paradijselijk'

Donderdag 29 september 2022
Vandaag gelezen
"Ik heb ook heel lang een moeilijke ­verhouding gehad met het dorp waar ik vandaan kom. Maar als ik daar nu terugkeer, denk ik: het is paradijselijk, het is mijn Arcadia. Het licht, dat kanaal, die bossen, kastanjebomen en ­geuren: die zijn hetzelfde gebleven. Dat kun je natuurlijk niet overal in Vlaanderen zeggen."
(Schrijfster Lieve Joris in De Morgen)

44 nieuwe personeelsleden bij WICO

Donderdag 29 september 2022
De WICO-scholen en het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Elisabeth - die samen de WICO-scholengemeenschap vormen - hebben 44 nieuwe personeelsleden verwelkomd. Coördinerend directeur Eric Hendriks maakte hen wegwijs in het uitgebreide aanbod en de vele campussen van WICO. Er was ruimte voor een inspirerende lezing, een informele babbel en kennismaking met elkaar en de verschillende directieleden. Ook ontvingen alle starters een mooie attentie, gemaakt door de leerlingen van Sint-Elisabeth in Wijchmaal. In totaal zijn er 13 starters in Sint-Elisabeth; de anderen zijn werkzaam in de vzw WICO. Onder hen ook 6 OKAN-leraren (onthaalklas anderstalige nieuwskomers).

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Pelt - Eindelijk weer geopendZoomNa jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)

Nieuwsgierige politie-inspecteur

Woensdag 28 september 2022
Pelt - Nieuwsgierige politie-inspecteurEen Noord-Limburgse politie-inspecteur verscheen vandaag voor de rechter omdat hij bepaalde politiedatabanken raadpleegde hoewel hij dat niet mocht. Het Openbaar ministerie stelde akkoord te kunnen gaan met opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden. Het vonnis wordt op 26 oktober geveld.(PG)

Lees- en luistermateriaal in de bib

Woensdag 28 september 2022
Pelt - Lees- en luistermateriaal in de bibZoomOp zoek naar leesmateriaal voor Oekraïense kindjes? In de bib vind je nu ook prentenboeken voor de allerkleinsten. Of luister naar mooie prentenboeken: scan de QR-code op het boek en kies uit de beschikbare talen in welke taal er voorgelezen moet worden.
Lees- en luistermateriaal in de bib
Zoom

Robert Willems overleden

Woensdag 28 september 2022
Pelt - Robert Willems overledenGisteren is Robert Willems overleden, de echtgenoot van Francine Vos. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Het is maar dat je 't weet
De vrijwilligers van Tele-Onthaal Limburg voerden vorig jaar 16.419 gesprekken, voornamelijk via de telefoon. De meerderheid van de oproepers is vijftigplusser terwijl jongeren tussen twaalf en zeventien liever een online gesprek voeren. Relaties blijven het meest besproken gespreksthema. Sinds de coronapandemie verschijnt het thema gezondheid wat prominenter op de voorgrond met angstgevoelens als rode draad. Voorts is eenzaamheid een belangrijke reden om Tele-Onthaal te contacteren.

Mariette Vandenberghe overleden

Dinsdag 27 september 2022
Pelt - Mariette Vandenberghe overledenGisteren is in Neerpelt Mariette Vandenberghe overleden, de weduwe van André Wayaffe. Ze was afkomstig van Middelkerke en werd 93 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten familiekring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Rouwadres: Slinkerstraat 59A in Lommel.

Warmer op het einde van de week

Dinsdag 27 september 2022
Weerbericht
Pelt - Warmer op het einde van de weekMet een depressiekern aan de westkust van Denemarken worden buien die ontstaan over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Er wordt bovendien nog steeds koude lucht aangevoerd, met ondermaatse maxima. Ook de volgende dagen verlopen wisselvallig, maar het wordt wel wat droger en zachter. 
Vandaag wisselen buien af met drogere perioden en soms een streepje zon. Verspreid vallen er buien. Tussen de buien door zijn er drogere perioden met soms een streepje zon. Bij een matige westenwind wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Vanchaze overleden

Dinsdag 27 september 2022
Pelt - Mia Vanchaze overledenZaterdag is Mia Vanchaze overleden, de echtgenote van Jos Krops. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Mia Baart overleden

Dinsdag 27 september 2022
Pelt - Mia Baart overledenIn WZC Immaculata is gisteren Mia Baart overleden, de weduwe van Jef Vanlitsenburg. Ze was 92 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'ZoomMaarten Cox is de komende weken te zien in de Limburgse musical 'La Femme Fatale'. Een fantastische musical met een hoek af, zoals hij de voorstelling zelf omschrijft.
Uit een fijne samenwerking tussen regisseur en bedenker van het stuk, Hubert Schoenmaeckers en choreografe Sarah Spranghers enkele jaren geleden, vloeide het idee om een nieuwe musical te maken. Niet veel later kwam Hubert met het waargebeurde verhaal van een seriemoordenares die in de jaren 30 in Luik leefde: Marie Alexandrine (…) Het hele nieuwsbericht
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Zoom

Eenrichtingsverkeer op baan Bree-Peer

Maandag 26 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanaf komende maandag 3 oktober geldt er éénrichtingsverkeer op de Grote Baan in Ellikom. Het verkeer kan dan enkel vanuit Bree richting Peer rijden. Verkeer van Peer naar Bree moet omrijden via Meeuwen. Die situatie gaat duren tot in het voorjaar.

Guido Molemans overleden

Maandag 26 september 2022
Pelt - Guido Molemans overleden
Gisteren is Guido Molemans overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Anna Coenen overleden

Maandag 26 september 2022
Pelt - Anna Coenen overledenIn WZC Immaculata is gisteren Anna Coenen overleden, de weduwe van Mathijs Jacobs. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17.30-18.15u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Een puzzel van de Bond van SchutterijenZoomIn 2023 viert de Bond van Schutterijen Maas en Kempen zijn 75ste verjaardag. Om dat jubileum extra in de kijker te zetten, werd een puzzel ontwikkeld waarop alle schutterijen van de schuttersbond staan afgebeeld. Sympathisanten die deze unieke puzzel willen bekomen, kunnen een e-mail sturen aan secretaris[!]maasenkempen.be om een puzzel af te halen in de Scheurestraat in Molenbeersel (Kinrooi). Een puzzel kost 20 euro.

Magriet Driesen overleden

Maandag 26 september 2022
Pelt - Magriet Driesen overledenGisteren is Magriet Driesen overleden, de weduwe van Pierre Beckers. Ze was geboren in Peer en werd 85 jaar. Het afscheid en de begraving vinden plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Jan Mennen overleden

Maandag 26 september 2022
Pelt - Jan Mennen overledenGisteren is Jan Mennen overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Weltens. Hij was 70 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Zebracinema: 'Lunana: A Yak in the Classroom'Zoom"Lunana: A Yak in the Classroom" - Pawo Choyning Dorji - Bhutan - 109′
Ugyen is een jonge leraar in de moderne hoofdstad van Bhutan. Zijn hoofd staat amper naar lesgeven omdat hij plant om naar Australië te emigreren en er zanger te worden. Als terechtwijzing wordt hij naar de meest afgelegen school ter wereld gestuurd, in het bergdorp Lunana. Na een trektocht van acht dagen komt hij toe in het dorp waar de dorpelingen hun nieuwe leraar warm verwelkomen. Maar het leven en lesgeven zonder (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor DHCO

Maandag 26 september 2022
Pelt - Verlies voor DHCODe beloften van DHCO verloren afgelopen weekend in Eupen met 28-19. De eerste ploeg verloor ook van Eupen: 29-21. Een verslag van Ibe Pellens over deze laatste wedstrijd:
Zaterdag verplaatsten we ons naar het verre Eupen voor de wedstrijd. We begonnen met goede moed aan de wedstrijd, en dat lieten we ook zien! De punten liepen gelijk op, de aanval ging goed en we stonden sterk in verdediging. Tot de 18e minuut stonden we voor, maar daarna kon Eupen toch over ons geraken. We eindigden de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Zjang git nog es biechte

Maandag 26 september 2022
Pelter Hükske
Pelt - Zjang git nog es biechteZoomZjang hit slêcht nows gekrege van den dokter - en hij dinkt in z’n ège: Ich gui nog mer es biechte. Koad kan’t zeker nie. Mer dä’s aal zoe lang geleje, en dò is seent ’t ieën en ’t ander veranderd. Lüstert… En had ullie goe eh! Tot tekomede mondig! (Fons Tuyaerts)

Volleybal : Pelt- Achel 3-0

Zondag 25 september 2022
In eerste promo heren van het volleybal heeft VC Pelt A Tectum Achel B verslagen met 3-0.

Jaarfeest van OKRA

Zondag 25 september 2022
Pelt - Jaarfeest van OKRAZoomWoensdag waren bijna 100 leden van Okra Overpelt Centrum en Fabriek present voor het jaarfeest. Na de lunch werden de overledenen van het voorbije werkjaar herdacht - tien mensen in totaal - in een bezinning die niemand onberoerd liet. Na enkele mededelingen smaakte de koffie uitstekend - ook al omdat er een lekker taartje bij was...

Wesley Deckers overleden

Zondag 25 september 2022
Pelt - Wesley Deckers overleden
Op 23 september is Wesley Deckers overleden. Hij was 20 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Pelt.

Kentekenplaten gestolen

Zondag 25 september 2022
In de Koning Albertlaan in Neerpelt zijn de kentekenplaten van een auto gestolen. Dat gebeurde gisteren.
Pelt - 108 leden op feest Tuinhier 't Hent-LilleZoomTuinhier 't Hent - Lille is een gezonde vereniging. Dat bleek gisteravond weer op het jaarlijkse ledenfeest waarvoor 108 leden present tekenden. Méér aanwezigen dan vorig jaar, hoewel het verenigingsleven overal zwaar onder druk staat, aldus voorzitter Fons Thijs. Voor de rest van het jaar staat nog een info-avond over beleggen (13/10) en een kaas- en wijnavond (8/12) op het programma.

Turkse FC - Grote Heide 3-1

Zondag 25 september 2022
Pelt - Turkse FC - Grote Heide 3-1Turkse FC heeft Sporting Grote Heide verslagen met 3-1. Voor Grote Heide scoorde Geert Gielen.
Pelt - Sparta Lille speelt gelijk in MolenbeerselSparta Lille is bij Molenbeersel niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Beyne - Sporting Pelt 38-28

Zondag 25 september 2022
Pelt - Beyne - Sporting Pelt 38-28In tweede nationale van het handbal heeft Sporting Pelt met 38-28 verloren van Beyne. Na 4 wedstrijden staat Sporting Pelt laatste in de stand met 0 punten en een doelpuntensaldo van 98/129.

Daar bij dat Boekenhuisje...

Zondag 25 september 2022
Pelt - Daar bij dat Boekenhuisje...Zoom"Regelmatig neem ik een kijkje in de Internetgazet van Pelt," mailt Annemie Plessers. "Daar zag ik donderdag het artikel verschijnen van een nieuw boekenhuisje. Daar ik zelf bij mij thuis (Stabroek) een boekenhuisje heb geplaatst kan ik dit initiatief alleen maar toejuichen. Dus ben ik even in mijn voorraad boeken gedoken en ben ik er enkele gaan inzetten. Zo geraakt het boekenhuisje in het geboortedorp van mijn ouders, waar ik nog zo graag op bezoek kom, weer wat voller. Dat er snel nog andere boeken mogen bijkomen zodat de Lillenaren weer kunnen wegdromen in nieuwe spannende verhalen!"

Café Venbergse Molen gaat dicht

Zondag 25 september 2022
Grensgevallen
Het populaire café Venbergse Molen in Valkenswaard sluit vanaf 1 november zijn deuren. De eigenaar vindt geen opvolger, meldt Eindhovens Dagblad. Het café aan de Dommel is sinds 1954 een populaire pleisterplaats voor wandelaars, fietsers en kanovaarders.

1-0 voor Kadijk tegen Heusden-Zolder

Zaterdag 24 september 2022
Pelt - 1-0 voor Kadijk tegen Heusden-ZolderZoomKadijk heeft gisteravond thuis Heusden-Zolder verslagen met 1-0, na een doelpunt van Gwen Dirckx. (Foto Albert Loos) Meer foto's

Bosland-cheques voor goede doelen

Zaterdag 24 september 2022
Tijdens de plechtigheid waarop de winnaars van de Bosland-fotowedstrijd werden bekendgemaakt, reikte Bosland ook vier cheques van 500 euro uit aan enkele goede doelen. Paul Smeets maakte de foto's van die uitreiking (hieronder).
Bosland-cheques voor goede doelenBosland-cheques voor goede doelen
Bosland-cheques voor goede doelenBosland-cheques voor goede doelen
Zoom

Herkol - Zepperen-Brustem 1-3

Zaterdag 24 september 2022
Pelt - Herkol - Zepperen-Brustem 1-3In eerste provinciale heeft SV Herkol vanavond thuis met 1-3 verloren van Zepperen-Brustem. Na vier wedstrijden staat Herkol elfde in de stand met 3 punten.

LHVV speelt gelijk bij As-Niel

Zaterdag 24 september 2022
Pelt - LHVV speelt gelijk bij As-NielLindelhoeven VV is vanavond 2-2 gelijk gaan spelen bij As-Niel, na doelpunten van Jonas Meeus en Joos Mues. De tweede ploeg van LHVV verloor bij Peer SV met 0-1. Hendrik Thijs miste een penalty.

Handbalclash: Sporting klopt Bocholt!

Zaterdag 24 september 2022
Pelt - Handbalclash: Sporting klopt Bocholt!In de "clash der titanen" in het handbal heeft Sporting Pelt vanavond Sezoens Bocholt verslagen: 25-21. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Dé Spooren van de dag heette met de voornaam Robbe. Op zijn 21ste dirigeerde hij zijn team, samen met een Konitz zoals we hem graag zien! Beiden fantastische handballers en vol overgave voor hun team. Beiden moderne handballers. Zowel scorend als verdelend met doelpunten en assists tot gevolg. Maar Bocholt slechts 21 keer (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza speelt gelijk in Dessel

Zaterdag 24 september 2022
Pelt - Esperanza speelt gelijk in DesselEsperanza Pelt is bij Witgoor Dessel niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0. UPDATE Een verslag uit het Esperanza-kamp: Om heel eerlijk te zijn, over het verslag kunnen we heel kort zijn. Zowel Witgoor Dessel als Pelt bakten er bijna niks van in een weinig boeiende wedstrijd. Langs het veld zorgde de spionkop van Witgoor voor meer animo dan op het veld. De doelmannen Yarne Arrazola en Ruud Swinkels bleven 90 minuten werkloos. Pelt versierde wel zeker tien (…) Het hele nieuwsbericht

Winnaars fotowedstrijd Bosland bekend

Zaterdag 24 september 2022
Pelt - Winnaars fotowedstrijd Bosland bekendZoomVanmiddag werden de winnaars van de fotowedstrijd van Bosland bekendgemaakt. De jury gaf goud aan David Peters, zilver aan Angelica Van Genechten en brons aan Jens Veraa. Jens won de publieksprijs, vóór Hilda Lodewijks en David Peters. Gefeliciteerd! (Foto Paul Smeets) UPDATE Hieronder in volgorde de winnende foto's.
Winnaars fotowedstrijd Bosland bekendWinnaars fotowedstrijd Bosland bekend
Winnaars fotowedstrijd Bosland bekendWinnaars fotowedstrijd Bosland bekend
Winnaars fotowedstrijd Bosland bekendWinnaars fotowedstrijd Bosland bekend
Zoom

Jacky Scrayen overleden

Zaterdag 24 september 2022
Pelt - Jacky Scrayen overleden
Gisteren is in WZC De Bekelaar in Lommel Jacky Scrayen overleden, de echtgenoot van Betsy Verlinden. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Fernand Huijsmans overleden

Zaterdag 24 september 2022
Pelt - Fernand Huijsmans overledenIn Bierbeek is donderdag Fernand Huijsmans overleden. Hij was 63 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

De clash der titanen

Zaterdag 24 september 2022
Pelt - De clash der titanenVanavond is er in de sporthal van Dommelhof nog eens een clash der handbaltitanen. Vroeger was dat tussen Sporting en Initia Hasselt, maar sinds die laatste ploeg is weggedeemsterd en zelfs gefuseerd (!) zit de tegenstander dichterbij: Sezoens Bocholt! Ook al omdat daar een paar ex-Sportingers bij zitten. DE handbalderby van het Noorden dus! De Pelter jonkies tegen de geroutineerde gasten uit Bocholt. Het zal een spannende strijd worden! Pelt staat sedert dit jaar onder leiding van de Peltse broers Korneel en Robrecht Douven. We verwachten spanning en spektakel. Opworp om 20u15 in de hel van het Noorden [!]Dommelhof.

Werken aan fietspaden onder fietsbrug

Zaterdag 24 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Werken aan fietspaden onder fietsbrugMaandag start de aannemer met de werken aan de fietspaden aan de westkant van de Grote Baan (rijrichting Houthalen-Centrum) onder de toekomstige fietsbrug in Helchteren. De fietspaden worden hier verbreed en vrijliggend aangelegd. Er komt ook een nieuwe bushalte vlak bij de toekomstige brug. Als die klaar is, wordt de oude bushalte afgebroken.
Fietsers die vanuit Hechtel-Eksel komen, zullen een omleiding moeten volgen via de Kievitwijk. Voor auto- en vrachtverkeer blijft de hinder beperkt. Verkeer blijft tijdens de werken namelijk mogelijk in beide rijrichtingen, op versmalde rijstroken en tegen een verlaagde snelheid van 50 km/u. Er wordt ook enkele nachten gewerkt. Deze werken duren tot midden oktober.

Nieuwe vennootschap: Waldo

Vrijdag 23 september 2022
Randy Bierkens (37) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Waldo opgericht met zetel aan de Larkendreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken, algemene bouwwerkzaamheden, het plaatsen van parketvloeren en het plaatsen van dakbedekking.

Wisselvallig en kouder

Vrijdag 23 september 2022
Pelt - Wisselvallig en kouderEen storing bereikt vanavond onze streken en blijft dan vrijwel stationair tot morgenavond. Wolken overheersen en de neerslagkansen nemen toe. Na de doortocht van deze storing wordt koelere lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Hierin ontstaan gemakkelijk buien en de temperaturen komen een stuk lager uit. Na het weekend wordt nog koudere lucht aangevoerd met geregeld regen en buien.
Vandaag staat de zon precies boven de evenaar en begint dus de astronomische herfst. Aan de temperaturen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Limburgse brandweer zoekt 80 vrijwilligersZoomIn Limburg is de brandweer op zoek naar 80 vrijwilligers. De drie hulpverleningszones in de provincie en hun posten kunnen nu op een 1.000-tal vrijwilligers rekenen. Er hebben zich al heel wat nieuwe kandidaten gemeld, maar er zijn er nog meer nodig.
Brandweervrijwilligers doen dezelfde interventies als hun beroepscollega’s: branden blussen, beknelde slachtoffers bevrijden, maar ook wespen verdelgen, pompen bij wateroverlast, gevaarlijke bomen vellen bij stormweer, enzovoort. Je moet dus (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciale kampioenen bij De Dravers

Vrijdag 23 september 2022
Bij ponyclub  De Dravers op Grote Heide hebben ze nu drie provinciale kampioenen: Nick Vranken in de klasse licht, Seppe Loos in de klasse D pony en Hanne Voets in de klasse B pony.
Provinciale kampioenen bij De DraversProvinciale kampioenen bij De DraversProvinciale kampioenen bij De Dravers
Zoom

Maria Sleurs overleden

Vrijdag 23 september 2022
Pelt - Maria Sleurs overledenGisteren is Maria Sleurs overleden, de weduwe van Martin Vande Kerkhof. Ze was 85 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19u) in uitvaartcentrum Severens.

Een bonte specht in het Hobos

Vrijdag 23 september 2022
Pelt - Een bonte specht in het HobosZoomWe hebben het hier al vaak over de verschillende soorten bonte spechten gehad. Je hebt de grote, de middelste en de kleine bonte specht en de verschillen zijn niet altijd gemakkelijk waar te nemen voor leken. Dit exemplaar, in het Hobos prachtig gefotografeerd door Jos Keppens, is de middelste bonte specht.
Pelt - Groene Kring wil steun van BoslandtrailZoomJonge landbouwers van de Groene Kring hebben gisteravond in de Boslandgemeenten naar eigen zeggen 250 spandoeken en boerensjaaltjes gehangen langs het traject dat de deelnemers aan de Boslandtrail vanavond en komende nacht zullen afleggen. De Groene Kring drukt hiermee zijn bezorgdheid uit over een mogelijke erkenning als Nationaal Park van Bosland en vraagt solidariteit bij de wandelaars.
Volgens de Groene Kring zullen de Boslandtrailers tijdens hun tocht ook over landbouwgrond (…) Het hele nieuwsbericht
Groene Kring wil steun van Boslandtrail
Zoom

Verkeersongeval op Noord-Zuid

Donderdag 22 september 2022
Pelt - Verkeersongeval op Noord-ZuidZoomOp de Noord-Zuidverbinding tussen Eksel en de afrit Mariaziekenhuis reed vanavond een bestelwagen achter op een vrachtwagen. De bestuurder werd gewond; hij zat in zijn voertuig gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. De snelweg werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten. UPDATE De vrachtwagen werd bestuurd door een 51-jarige Slowaak, die ongedeerd bleef. De gewonde bestelwagenchauffeur is een 27-jarige Lommelaar. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen.
Bedrijfsnieuws
Pelt - Bruno Foodcorners voortaan 's nachts dichtZoomGroup Bruno gaat vanaf 3 oktober haar 21 Limburgse Foodcorners sluiten tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Op die manier wil men de hoge energiekosten drukken. De maatregel kost aan 40 mensen hun baan.

Keukenbrandje op de Roosendijk

Woensdag 21 september 2022
Pelt - Keukenbrandje op de RoosendijkDe brandweer werd gisterenavond opgeroepen voor een brand in een woning aan Roosendijk. Een pan op het fornuis had vlam gevat. De brandweer was het vuur snel meester en heef de woning verlucht.
Pelt - 4000-tal deelnemers voor 5de Bosland-trailZoomDe Bosland-trail is komend weekend toe aan zijn eerste jubileumeditie. Met 4000 deelnemers groeit het aantal deelnemers voor de vijfde editie naar een ongekende hoogte. De gratis TrailFeesten met duizenden ‘finishers’, kinderanimatie en muzikale omkadering maken van komende zaterdag een mooie afsluiter van de zomer. Met Belgen, Nederlanders, Duitsers, Fransen, Spanjaarden, Polen, Luxemburgers, Zwitsers, Engelsen en zelfs een Zuid-Afrikaan is het deelnemersveld weer wat internationaler. De organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe imkercursus

Woensdag 21 september 2022
Pelt - Nieuwe imkercursusZoomDe Imkervereniging Pelter Biehalle organiseert weer een cursus "nieuwe imker". Ze bestaat uit 8 theoretische en 4 praktische lessen. De lessenreeks start in het najaar en loopt tot in de zomer 2023. Wie de cursus wil volgen, kan contact opnemen via een mailtje aan info[!]pelterbiehalle.be en krijgt dan de nodige informatie. Er worden maximaal 25 cursisten toegelaten.

Gevaarlijke vogelgriep in Bocholt

Woensdag 21 september 2022
Pelt - Gevaarlijke vogelgriep in BocholtZoomHet FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, heeft gisteren vogelgriep vastgesteld op een pluimveebedrijf in Bocholt. Onderzoek bevestigde dat het gaat om de gevaarlijke hoogpathogene variant van het H5N1-virus. Er is een beschermingszone van 3km en een bewakingszone van 10km rond het bedrijf afgebakend. De bewakingszone omvat naast Bocholt delen van Peer, Bree, Hamont-Achel, Kinrooi, Oudsbergen en Pelt). Binnen enkele dagen zal het pluimvee op het getroffen bedrijf door een gespecialiseerde firma geruimd worden. Ondertussen geldt er een ophokplicht binnen de bewakingszone voor alle soorten gevogelte.

Nieuwe vennootschap: Nuyts-Van Erum

Woensdag 21 september 2022
Goedele Nuyts uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Nuyts-Van Erum opgericht met zetel aan de Pater Pellensstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van machines, werktuigen en meubelen én onderhoud en reparatie van motorvoertuigen.

Nieuwe vennootschap: ELM-Doors

Woensdag 21 september 2022
Eddy Peeten en Godelieve Aerts, beiden uit Neerpelt, hebben de besloten vennootschap ELM-Doors opgericht met zetel in 't Herent. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop, plaatsing en herstelling van binnendeuren, parket en trappen en het plaatsen van vloerbekleding in hout of andere materialen.

Aangenaam herfstweer

Woensdag 21 september 2022
Weerbericht
Pelt - Aangenaam herfstweerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer. Overdag bereikt het kwik vrij hoge waarden, maar in de nacht koelt het flink af. De volgende dagen trekt het hogedrukgebied weg richting Duitsland, waarbij storingen in het weekend over onze regio kunnen trekken. De neerslagkansen nemen toe en het wordt terug wat koeler.
Vandaag is het rustig en droog met geregeld zon. Er komen ook wel enkele wolken voor, maar ook de zon krijgt vaak ruimte. Het kwik kan oplopen naar (…) Het hele nieuwsbericht

Tuinhier Overpelt op uitstap

Dinsdag 20 september 2022
Pelt - Tuinhier Overpelt op uitstapZoomZaterdag trotseerden 45 Tuinhierders uit Overpelt en omgeving de slechte weersvoorspellingen en gingen op stap. In de voormiddag werd een bezoek gebracht aan de wintertuin van Ursulinen in O.L.Vrouw-Waver, een parel van prachtige art nouveau. 's Middags lunchten ze in 't Fort van Duffel, waar de slaapzalen omgetoverd waren tot een leuke bistro. Hier krijgen jongeren met problemen de kans om een eerste werkervaring op te doen. Na de middag werd 't Grom bezocht, een groentemuseum in het hart van de (…) Het hele nieuwsbericht
Tuinhier Overpelt op uitstap
Zoom

Het wilde België

Dinsdag 20 september 2022
Pelt - Het wilde BelgiëZoomDe herfst begint op 21 september, leerden we vroeger, en naarmate we ouder werden werd ons ingepeperd dat we het verkeerd hadden. Nu wordt van ons verwacht dat we aannemen dat de herfst voor de weerkundigen begint op 1 september en de astronomische herfst op 23 september. Wat hebben ze ons vroeger nóg wijsgemaakt?
Maar daar willen we het nu niet over hebben. Wel over de film "Onze Natuur" die vanaf 21 september (niet het begin van de herfst!) in de bioscopen te zien is. Het is een film waaraan drie jaar lang werd gewerkt en die opgenomen werd in de mooiste natuurgebieden van ons land. De 25 topsoorten van de Belgische fauna zitten in de film, de andere komen aan bod in de zevendelige documentaire die begin 2023 op Canvas komt. Op de trailer hierboven kunt u al zien dat de film spectaculaire beelden bevat. Per ticket bij Kinepolis gaat er 1 euro naar meer natuur.

Staking bij De Lijn morgen

Dinsdag 20 september 2022
Pelt - Staking bij De Lijn morgenOpgelet als je morgen de bus wil nemen om naar school of het werk te gaan, want er is een staking aangekondigd die ook bij De Lijn voelbaar zal zijn. Uit een interne rondvraag van de openbare vervoersmaatschappij is gebleken dat 56 % van de bussen wel uitrijdt. Dus hou je er best rekening mee dat bepaalde ritten niet zullen verzekerd zijn.
Pelt - Sint-Vincentius viert 25ste verjaardagSint-Vincentius heeft zijn 25ste verjaardag gevierd. De organisatie telt 1.100 vrijwilligers en helpt momenteel ruim 11.000 mensen. “Ik schat dat we dit jaar een stijging tussen de 10 en 20 procent kunnen noteren", vertelt voorzitter Stef Vandebroek. "Ik denk dat we vlot naar 12 à 13.000 mensen gaan. Maar we zien niet alleen dat er meer mensen om hulp vragen, maar ook dat we minder producten binnenkrijgen vanuit de bedrijfswereld. Dat betekent alleen maar dat we er de volgende jaren met een verhoogde inzet tegenaan zullen gaan.” (Bron: Radio 2)

Gerard Franssen overleden

Dinsdag 20 september 2022
Pelt - Gerard Franssen overledenVandaag is Gerard Franssen overleden. Hij was 86 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
De leden van OKRA Overpelt-Centrum en -Fabriek trokken op driedaagse naar zee. Eerst werd de haven van Antwerpen aangedaan waarbij Jan Gielen als gids optrad. Hij kent immers de haven als zijn broekzak - hij was er douanier. Na de lunch werd er koers gezet naar Oostende. Overdag waren de vakantiegangers vrij en genoten ze elk op hun manier. ’s Avonds gingen enkelen met de bus naar “The Last Post” in Ieper aan de Menenpoort. De laatste dag werden de hemelsluizen wijd opengezet. Binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraakpoging in Peltanusstraat

Maandag 19 september 2022
Pelt - Inbraakpoging in PeltanusstraatOnbekenden hebben geprobeerd in te breken in een appartement in de Peltanusstraat. Ze braken een cilinderslot van de voordeur af. Dat werd vastgesteld door de bewoner toen die na een vakantie thuiskwam. Of er iets werd gestolen is niet duidelijk.
Pelt - Twee Sportingspelers in nationale selectieRobbe  Spooren en Seppe Vandeboer van Sporting Pelt zijn door bondscoach Yérime Sylla geselecteerd voor de Red Wolves in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden handbal. Die beginnen op 13 oktober in Den Bosch.

Ingeborg over dementie

Maandag 19 september 2022
Pelt - Ingeborg over dementieZoomDonderdag komt Ingeborg naar dienstencentrum Pelle Melle. Ze komt daar een lezing geven in het kader van de werelddementiedag: "Verwerking van het dementieproces."
Voor zangeres Ingeborg Sergeant maakt dementie deel uit van haar persoonlijke leven. Haar overleden mama leed ook aan dementie. Ingeborg heeft de ziekte kunnen ‘omarmen’ en zij wil mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie inspireren.
De lezing start om 14u bij Pelle Melle en duurt tot 17u. Tickets kosten 7 euro. Op voorhand reserveren is noodzakelijk; dat kan aan de balie van Pelle Melle.

Zebracinema: 'Rien à foutre'

Maandag 19 september 2022
Pelt - Zebracinema: 'Rien à foutre'Zoom"Rien à foutre" - Julie Lecoustre, Emmanuel Marre - Frankrijk - 115′
Een 26-jarige stewardess geeft zich tussen twee tussenstops over aan avonden vol alcohol, onenightstands en momenten van verveling, maar gaandeweg blijkt dat er onder haar nonchalance een diep trauma schuilgaat. Haar naam is Cassandra en ze heeft geen verwachtingen. Ze droomt er alleen van Europa in te ruilen voor Dubai, en de low cost voor een klassevolle luchtvaartmaatschappij. Speels masker op het werk, levend van (…) Het hele nieuwsbericht

't Is veulste druk op de bus

Maandag 19 september 2022
Pelter Hükske
Pelt - 't Is veulste druk op de busZoom’t is vriddigen achtermiddig en de bus is wir zoe vool as iet. De jonges en mèchtjes, die stön wir wie hèrrigen in en ton. En dò wèrd hennig wa gedowd. Lüstert...
En had ullie goe! De zomer is daan toch vurbei gegoan. Blieft gezoond en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

DHCO verliest van Sint-Truiden

Zondag 18 september 2022
Pelt - DHCO verliest van Sint-TruidenIn het dameshandbal heeft DHCO dit weekend verloren van Sint-Truiden. De eerste ploeg ging de boot in met 26-38, de beloften verloren met 13-22. UPDATE Een verslag van Heidi Vangerven:
Tot afgelopen zaterdag waren we ongeslagen, wat waren we er terecht fier op. Zowel de bekerwinnaar als de landskampioen van vorig seizoen konden niet winnen van een vrij en vrank spelend DHCO. Tegen St.-Truiden wisten we dat het veel moeilijker zou worden.
Toch beginnen we (…) Het hele nieuwsbericht

WTC De Kompen naar de Franse Alpen

Zondag 18 september 2022
Pelt - WTC De Kompen naar de Franse AlpenZoomNaar jaarlijkse gewoonte gingen enkele leden van WTC De Kompen op fietsvierdaagse. Afgelopen weekend trokken ze naar de Franse Alpen om daar enkele mythische Alpencols te gaan beklimmen. Op woensdagavond deden ze de Alpe d’Huez als opwarmertje. 's Donderdags stond de 34km lange klim van de Col du Télégraphe en de Col du Galibier op het programma. Vrijdag was een “rustdag” met enkel de beklimming van Les Deux Alpes. Zaterdag werden de Col de la Croix-de-Fer en de Col du Glandon getemd. In totaal reden ze 240 km en meer dan 6600 hoogtemeters!

Grote Heide klopt Breugel

Zondag 18 september 2022
Pelt - Grote Heide klopt BreugelGrote Heide heeft deze namiddag SV Breugel verslagen met 2-0.

Sporting wint in Visé

Zondag 18 september 2022
Pelt - Sporting wint in ViséSporting Pelt is gisteravond in Visé gaan winnen met 30-32. Een verslag van Sven Spooren:
We speelden een hele goeie eerste helft. Defensief agressief op de schutters, goede aanvallen met scoorders op alle posities! Doelmannen waren opnieuw op het appèl, eerst Nick Deekens en na een lichte blessure bij Nick, Youri Denert die prima inviel. Sporting had bijna constant de leiding 1-4 maar Visé nam over: 5-4 na 10 minuten. Sporting had echter steeds de controle en dat vertaalde zich (…) Het hele nieuwsbericht

Herfsttijloos in het Hageven

Zondag 18 september 2022
Pelt - Herfsttijloos in het HagevenZoomHet is herfst, en dus kan je met een beetje geluk hier en daar herfsttijloos zien bloeien. Een giftige plant en behoorlijk zeldzaam. In Nederland is ze beschermd. Deze foto werd gemaakt in het Hageven. (Foto Guido Swusten)

Lindelhoeven - Herkol 1-6

Zondag 18 september 2022
Pelt - Lindelhoeven - Herkol 1-6De provinciale reserven van Lindelhoeven hebben met 1-6 verloren van Herkol.

Kadijk SK - Anadol 3-2

Zondag 18 september 2022
Pelt - Kadijk SK - Anadol 3-2De provinciale reserven van Kadijk SK hebben van Anadol gewonnen met 3-2.

KFC Hamont 99 klopt Kadijk

Zaterdag 17 september 2022
Pelt - KFC Hamont 99 klopt KadijkKFC Hamont 99 heeft Kadijk SK verslagen met 4-2.

Herkol - Bregel Sport: 1-2

Zaterdag 17 september 2022
Pelt - Herkol - Bregel Sport: 1-2SV Herkol heeft vanavond thuis verloren van Bregel Sport. Uitslag: 1-2.

Achel B - Sparta Lille 1-0

Zaterdag 17 september 2022
Pelt - Achel B - Sparta Lille 1-0Achel B heeft een thuisoverwinning behaald tegen buur Sparta Lille. Uitslag: 1-0. De winnende goal kwam van Raf Theunissen.

LHVV wint van Anadol

Zaterdag 17 september 2022
Pelt - LHVV wint van AnadolLindelhoeven VV heeft vanavond Anadol verslagen met 2-0.

Eerste punten voor Esperanza

Zaterdag 17 september 2022
Pelt - Eerste punten voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft de eerste punten van het nieuwe seizoen beet. Het versloeg vanavond Schoonbeek Beverst met 3-0, na doelpunten van Maxim Goossens, Aleksander Stankov en Ruben Scheelen. UPDATE Een verslag van Esperanza:
Pelt boekt een simpele overwinning tegen promovendus Schoonbeek Beverst op basis van een sterke eerste helft. Weer vergat Pelt zichzelf te belonen door maar tweemaal te scoren vóór de pauze. Enkel Maxim Goossens en Aleksandar Stankov troffen raak voor een sterk Pelt. De bezoekers konden pas in de laatste minuut van de eerste helft doelman Swinkels aan het werk zetten. Ruststand was 2-0. Na de pauze verwaterde de wedstrijd, Pelt had alles onder controle en drong niet aan. Op het einde van de wedstrijd zette een sterk spelende Ruben Scheelen de kers op de taart door een derde keer te scoren, 3-0.

Damesvoetbal: Elen - Kadijk 0-3

Zaterdag 17 september 2022
Pelt - Damesvoetbal: Elen - Kadijk 0-3In tweede provinciale B van het damesvoetbal is Kadijk SK deze namiddag met 0-3 gaan winnen op het veld van St. Elen.

Kijken naar de fietsbrug

Zaterdag 17 september 2022
Wie daar interesse voor heeft, kan woensdag tussen 15 en 17 uur een bezoek brengen aan de werf van de fietsbrug aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren, voor een blik achter de schermen. Aannemer en omgevingsambtenaar geven daar een rondleiding. Inschrijven vooraf is verplicht via een mail aan noordzuidlimburg.be/werfbezoek.

Twan Vlemmix overleden

Zaterdag 17 september 2022
Pelt - Twan Vlemmix overledenOp 15 september is Twan Vlemmix overleden, de weduwnaar van Gerarda Fonteyn. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Echt herfstweekend

Zaterdag 17 september 2022
Weerbericht
Pelt - Echt herfstweekendIn een strakke noordwestelijke luchtstroming wordt koude polaire lucht over het warme Noordzeewater gestuurd. Daarbij ontwikkelen gemakkelijk buien, die tot over onze regio komen. Het wordt een erg wisselvallig en guur weekend met geregeld buien. Na het weekend wordt het droger en stilaan ook terug wat warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden met buien af met zonnige momenten. Er vallen geregeld buien en een lokale donderklap is niet uitgesloten. Bovendien staat er een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Gilbert Reynders overleden

Zaterdag 17 september 2022
Op 5 september overleed Gilbert Reynders. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vond plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Reynders p/a Eikestraat 2, 3020 Winksele-Delle.

Esperanza wil nul wegvegen

Vrijdag 16 september 2022
Pelt - Esperanza wil nul wegvegenNa nederlagen tegen Eendracht Termien en KVK Wellen wil Esperanza Pelt - de laatste in de stand  - de nul wegvegen: zaterdagavond ontvangt Esperanza Schoonbeek-Beverst dat bovenaan prijkt met 6 op 6.
Pelt - Zij wonnen de intergewestelijke finaleZoomBij Metallic werd de Intergewestelijke interclubfinale Dames 45 in het tennis gespeeld. Na een spannende ontmoeting sleepten deze dames de overwinning in de wacht!
In de tweede wedstrijd van België in de Davis Cup heeft Peltenaar Zizou Bergs vandaag in Hamburg verloren van de Duitser Jan-Lennard Struff. Uitslag: 6-4, 7-6. Dinsdag verloor hij daar ook zijn wedstrijd tegen de Australiër Jason Kubler.
Pelt - Hamont-Weert: minister wil zelf komen kijkenZoomGisteren volgde de Vereniging Treinreizigers Vervoer (vTv) met een delegatie van ruim 25 personen de commissievergadering van de Tweede Kamer in Den Haag waar de Nederlandse internationale treinverbindingen, waaronder Antwerpen-Hamont-Weert maar ook Eindhoven-Düsseldorf, besproken werden.
Het was een constructief debat met steun van alle partijen om de voorziene agenda rond een beslissing voor Hamont-Weert te versnellen, zegt burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel, die bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Hinder bij De Lijn verwacht door vakbondsactieHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 21 september een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, al neemt ook personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor de bus- en tramreizigers.
Het vakbondsfront wil aan de regering nogmaals een signaal geven voor meer koopkracht en tegen de hoge energieprijzen. De actiedag vindt plaats op woensdag 21 september. Dit zal in heel Vlaanderen hinder (…) Het hele nieuwsbericht

'Armoede neemt opnieuw toe'

Vrijdag 16 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - 'Armoede neemt opnieuw toe'ZoomDe armoede in Vlaanderen neemt opnieuw toe. Een globale verarming van de lage middenklasse en de verdieping van de armoede zijn vandaag een realiteit, stelt Decenniumdoelen in een nieuw rapport. Volgens Decenniumdoelen, het platform van armoedeorganisaties, vakbonden, mutualiteiten en het brede Vlaamse middenveld, hebben wij in het najaar 2021 een scharniermoment bereikt. Na jaren van daling begonnen de armoedecijfers eind vorig jaar opnieuw te stijgen.
Het platform vreest dat dit nog maar de voorbode (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Pelt - Top 500 worstelt met krappe arbeidsmarktZoomVKW Limburg presenteerde vandaag de nieuwe "TOP 500" van het Limburgse bedrijfsleven, waarin de meest recente bedrijfsresultaten van de 500 grootste ondernemingen in de provincie zijn opgenomen. En die resultaten heeft de werkgeversvereniging zoals steeds verwerkt in een uitgebreide analyse.
2021 bleek een zeer gunstig jaar. Met een sterke omzetgroei van 14,5% en met 6% meer mensen aan het werk dan het jaar voordien, toen corona onze samenleving en onze economie in de klem nam. Ook de export deed het (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Samana Holheide bezocht alpacaboerderijZoomDe kern van Samana Holheide heeft gisteren voor een bus met lift gezorgd om met de leden naar de alpaca-boerderij in Kaulille te gaan.  "Daar aangekomen werden we verwelkomd met een kop koffie. Vol enthousiasme vertelde de eigenaar John, hoe hij met het kweken van alpaca's is begonnen. Hij heeft alles geleerd op stage in Australië. Zo is hij de eerste professionele alpaca-kweker geworden in de Benelux. In een film kregen onze bezoekers allerlei weetjes over deze dieren. (…) Het hele nieuwsbericht

'The boy in the belfry' geannuleerd

Vrijdag 16 september 2022
Vanwege het verwachte slechte weer kan de voorstelling “The boy in the belfry” van Jan Verheyen zondag niet doorgaan. Het concert wordt uitgesteld naar dinsdagavond 29 november. Dan wordt er gespeeld in CC Palethe.
De schoolvoorstelling van aanstaande maandag wordt uitgesteld naar woensdagvoormiddag.

Plantjesweekend 'Kom op tegen Kanker'

Vrijdag 16 september 2022
Pelt - Plantjesweekend 'Kom op tegen Kanker'ZoomOok dit jaar doet men in Pelt mee aan de plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker. Morgen/zaterdag kunt u een plantje komen kopen op de markt in Neerpelt of in volgende winkels van 9u tot 17u: AH, Aldi, Colruyt, Delhaize, Jumbo, Lidl , Peltri. Op zondag is dat van 9u tot 12u in: Alvo, Proxy Delhaize Lindel, Spar Lille. Geen cash geld bij de hand? Geen probleem. U kan ook betalen via Payconiq of de bankapp van KBC of ING op uw smartphone. (VvL)

Smiley-label voor de Noorderhart-keuken

Donderdag 15 september 2022
Pelt - Smiley-label voor de Noorderhart-keukenZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis heeft van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)  het Smiley-label gekregen. Met dat label erkent het FAVV ziekenhuiskeukens die inzetten op kwalitatief hoge en voedselveilige maaltijden. Het label is telkens drie jaar geldig. Noorderhart Mariaziekenhuis behaalt de accreditatie nu voor de vierde keer.
Om het kwaliteitslabel te behalen, moet de grootkeuken aan een aantal strenge criteria voldoen. Zo moet er (…) Het hele nieuwsbericht

Acht autobanden stukgestoken

Donderdag 15 september 2022
Pelt - Acht autobanden stukgestokenVandalen hebben de banden van twee voertuigen stukgestoken in de Plataanstraat in Boseind. De eigenaars dienden vanmorgen klacht in bij de politie.
Het is maar dat je 't weet
Bijna 40% van de volwassen Vlamingen vindt de Bijbel een relevant boek en één op de vijf leest er ook in. 60% van de Vlaamse bevolking noemt zichzelf christelijk. Van die christenen leest 47% echter niet in de Bijbel. Dat blijkt uit onderzoek naar het Bijbelleesgedrag, waarvan het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) vandaag de resultaten bekend maakte.

7,5% van de personenwagens is elektrisch

Donderdag 15 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - 7,5% van de personenwagens is elektrischZoomOp 1 augustus 2022 telde België 5.947.479 personenwagens, tegenover 5.927.912 een jaar eerder. Dat is een stijging van 0,3%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,8% gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Hybride wagens zijn momenteel goed voor 6,3% van het totale personenwagenpark en hebben de kaap van 350.000 ruimschoots overschreden: 375.107 hybride wagens tegenover slechts 258.916 in 2021 (+45%). Het aantal volledig elektrische personenwagens steeg met 75% (71.651) en het aantal wagens op gas met 11% (17.740).
Chris Umé uit Paal en zijn Australische zakenpartner Thomas Graham van het bedrijf Metaphysic zijn afgelopen nacht vierde geworden in Americas Got Talent. En dat is een unieke prestatie. Ze verbaasden Amerika met hun deepfakevideo's. In de finale lieten ze zo Elvis herleven. Voor Chris is de deelname meer dan geslaagd, de finale halen was een droom, ze hebben de wereld getoond wat ze kunnen. En zoals jurylid Sofia zegt: dit is niet het einde voor jullie!
Umé is (…) Het hele nieuwsbericht

Garage Beliën in nieuwe groep

Woensdag 14 september 2022
BMW-garage Beliën - officieel Beliën Automotive Group - is een fusie aangegaan met twee familiale concessiehouders uit het Antwerpse. Dat is gemeld in een mail aan de klanten. De nieuwe groep telt vier carrosseriebedrijven, vijf BMW- en vier MINI-showrooms. De bestaande bedrijfsnamen van alle vestigingen blijven behouden: Jorssen, Beliën en Sneyers. Ook alle familiale aandeelhouders blijven aan boord via een nieuwe holding, met de familie Adriaenssens (Jorssen) als referentieaandeelhouder.

Raf Simons gelast show af

Woensdag 14 september 2022
Oud-Peltenaar en mode-icoon Raf Simons heeft de show afgelast die hij donderdag voor de eerste keer zou geven op London Fashion Week. Aanleiding is het overlijden van de Britse koning Elisabeth, waardoor Groot-Brittannië tot na de begrafenis officieel in rouw is. Raf Simons "kiest ervoor om te pauzeren in deze tijd van groot verdriet," aldus de persmededeling.

Fietsbrug afgeleverd

Woensdag 14 september 2022
Pelt - Fietsbrug afgeleverdZoomBij de werken voor de aanleg van een fietsbrug over de Grote Baan in Helchteren zijn de afgelopen dagen de twee delen van die stalen brug geleverd. Ze werden gemaakt bij CSM in Hamont-Achel. Het transport gebeurde in twee afleveringen en duurde telkens 4 uur - cfr. bijgaand filmpje.
De brug wordt 216m lang. Ze is 6,65m breed en weegt 275 ton. In de nacht van 15 op 16 oktober wordt ze over de weg geplaatst. De Grote Baan wordt die nacht voor het verkeer afgesloten.  (Carine Schuurmans)
Fietsbrug afgeleverdFietsbrug afgeleverdFietsbrug afgeleverd
Zoom

Asbestverwijdering in de zorgsector

Woensdag 14 september 2022
Deze week ondertekende minister van Omgeving Zuhal Demir het protocol Asbestveilige Zorg. Met dit protocol wil de Vlaamse Regering ondersteuning bieden voor asbestinventarisatie en versnelde asbestverwijdering in de zorgsector. Concreet kunnen zorgvoorzieningen zich aanmelden bij de OVAM voor de actualisatie of verfijning van hun asbestinventaris en/of voor ondersteuning bij asbestverwijdering. Voorzieningen die zorg verlenen aan kinderen en jongvolwassenen kunnen genieten van het (…) Het hele nieuwsbericht

Brood van gisteren

Woensdag 14 september 2022
Opinie
Brood van een dag oud aan de helft van de prijs. Klanten vragen ernaar. Het aantal personen dat een beroep doet op de Voedselbanken stijgt. De OCMW's krijgen meer hulpvragen. Stijgende prijzen, niet alleen voor energie, maar ook in de warenhuizen. Klanten grijpen naar goedkopere producten. Merkproducten worden minder verkocht. In meer en meer gezinnen komt er niet alle dagen vlees meer op tafel. Mensen zoeken naar alternatieven en ontdekken dat een eitje met spinaziepuree ook smaakt! De koopkracht daalt. (…) Het hele nieuwsbericht

Elvis herleeft dank zij Chris Umé

Woensdag 14 september 2022
Pelt - Elvis herleeft dank zij Chris UméZoomAfgelopen nacht was het de grote finale van Americas Got Talent met daarin de verbazende act van Metaphysic, het bedrijf van Chris Umé uit Paal. Hij woont en werkt momenteel vanuit Bangkok maar heeft de wereld ondertussen verbaasd met zijn technisch kunnen om deepfake video's te maken. Dat is een techniek gebaseerd op artificiële intelligentie (AI). Een databank met bestaande, echte beelden van een persoon wordt in een computer gebracht. De software analyseert dan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: RDDC

Dinsdag 13 september 2022
Didier Rollez uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Rollez Didier Diecasting Consulting, afgekort RDDC, opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting en management in de metaalindustrie, het ontwikkelen en vervaardigen van componenten en toebehoren voor metaalbewerking en het ontwikkelen en commercialiseren van software.

50 jaar TTV Lipalet: wie zit waar?

Dinsdag 13 september 2022
Pelt - 50 jaar TTV Lipalet: wie zit waar?ZoomDit jaar mag de Lilse tafeltennisvereniging TTV Lipalet 50 kaarsjes uitblazen. En dat gouden jubileum wil men niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het feestseizoen is trouwens afgelopen weekend al officieel geopend met een gezellige oefenwedstrijd tegen de noorderburen van Bergeijk, een toffe club die trouwens dit jaar ook 50 jaar bestaat. Het hoogtepunt van de festiviteiten zal doorgaan op 8 oktober. Vele oud-leden zijn al op de hoogte gebracht en uitgenodigd via email en sociale media.
Maar van heel wat andere ex-spelers zijn er geen contactgegevens meer bekend. Langs deze weg vraagt de club dat oud-leden, die nog niet zijn ‘teruggevonden’, contact willen opnemen met Lipalet. Dit kan heel eenvoudig door een mailtje te sturen naar info[!]ttvlipalet.be. "Dit jubileum vieren zal zoveel te mooier zijn als we veel oude bekenden mogen begroeten," zeggen ze bij Lipalet..

Zizou Bergs verliest in Davis Cup

Dinsdag 13 september 2022
In het landentoernooi van de Daviscup tennis in Hamburg heeft Zizou Bergs de wedstrijd tegen de Australiër Jason Kubler verloren. Setstanden: 6-4, 1-6, 6-4.

De herfst komt er aan

Dinsdag 13 september 2022
Pelt - De herfst komt er aanStoringen over onze regio zorgen voor veel wolken, waaruit eerst af en toe wat regen valt, maar later komt er meer neerslag voor. Er wordt bovendien koelere lucht aangevoerd. Na een wat drogere donderdag, is het de dagen nadien erg wisselvallig met een gure wind en het wordt vooral een stuk kouder.
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld en af en toe valt er een spatje regen. Later in de namiddag komt er wat meer regen opzetten, maar erg grote neerslaghoeveelheden worden er niet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe scanners bij Noorderhart

Dinsdag 13 september 2022
Pelt - Nieuwe scanners bij NoorderhartZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis heeft als eerste Limburgs ziekenhuis een SPECT-CT met digitale CZT-detectoren voor de dienst nucleaire geneeskunde aangekocht. Daarnaast investeert Noorderhart in een nieuwe MRI-scanner voor de dienst radiologie. Dankzij de aankoop van deze nieuwe toestellen kunnen het onderzoeksaanbod en de dienstverlening van de diensten uitgebreid worden. De totale kostprijs van beide toestellen en de bijhorende verbouwingswerken bedraagt circa 3 miljoen euro.
De dienst (…) Het hele nieuwsbericht

'De Dikke Rupsen' waren in Nijmegen

Maandag 12 september 2022
Pelt - 'De Dikke  Rupsen' waren in NijmegenZoomJe zou het zo niet zeggen maar de mannen op de foto zijn allemaal Dikke Rupsen - dat wil zeggen leden van de gelijknamige wielertoeristenclub. Afgelopen vrijdag vertrokken ze vanuit 't Hent naar het Nederlandse Nijmegen. Op dag 1 fietsten ze in de late namiddag naar Nijmegen-centrum als opwarming voor hun zaterdagrit. Op zaterdag stond er een rit van 145 kilometer op het programma met een aantal hellingen, waaronder de Amerongse Berg - de eerste helling in de Vuelta van dit jaar. Een aantal renners met (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Indra Winters

Maandag 12 september 2022
Indra Winters (23) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Indra Winters opgericht met zetel aan de Peerderbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer psychologische begeleiding en psychotherapie, individueel en in groep en alle activiteiten op het vlak van geestelijke gezondheidszorg.

Inbraak in flat mislukt

Maandag 12 september 2022
Dieven poogden binnen te dringen in een appartement aan de Molenstraat in Neerpelt. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De feiten zijn tijdens het weekend vastgesteld.

Marc Loenders overleden

Maandag 12 september 2022
Pelt - Marc Loenders overledenIn Sint Oda is vandaag Marc Loenders overleden, de zoon van Louis en Lisette Loenders-Oyen. De afscheidsviering en de begraving vinden plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (18-19u) in de kapel van Sint Oda.

Melanie Mandiau overleden

Maandag 12 september 2022
Pelt - Melanie Mandiau overledenGisteren is in Lindel-Hoeven Melanie Mandiau overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Jo Janssenswillen. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zij wordt begraven op de begraafplaats van Lindel-Hoeven. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Een film over de wolf

Maandag 12 september 2022
Pelt - Een film over de wolfZoomIn Nederland gaat vandaag de film "WOLF" in première. De film - waarvan hierboven een trailer - laat de comeback van de oermoeder en -vader van onze trouwste viervoeter zien. Een terugkeer die sterke emoties oproept en zowel voor- als tegenstanders kent. Bij Nature Today is alles nog eens op een rijtje gezet.

Zebracinema: 'The Duke'

Maandag 12 september 2022
Pelt - Zebracinema: 'The Duke'Zoom"The Duke" - Roger Michell - GB - 2022 - 95'
In The Duke vertelt Roger Michell het waargebeurde verhaal van een zestiger die in Londen een van de gekste kunstroven van de vorige eeuw pleegde. De 60-jarige taxichauffeur Kempton Bunton is verontwaardigd over het feit dat het museum 160.000£ betaalde voor een schilderij van de beroemde Spaanse schilder F. Goya. Hij besluit het portret van de Duke of Wellington te stelen en heeft al een goed doel in gedachten voor het losgeld, dat hij eist.
Een (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Maria vèlt zonder naft

Maandag 12 september 2022
Pelter Hükske
Pelt - Zuster Maria vèlt zonder naftZoomZuster Maria is mè den otto van ’t klóster onderwegen, mer op ne boef, inies vèlt ze in pan. Heure naft is op…
Lüstert… en had ullie goe! Had oas Pèlter toal in iere, en sprèkt veul mè mekoar. In’t Pèlter, natürlek. Tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Een mooie maan

Zondag 11 september 2022
Pelt - Een mooie maanZoomWie vanavond in het donker nog onderweg was, heeft er niet naast kunnen kijken: een grote, supermooie, kleurrijke maan in het oosten. (Foto Mario  Vanoppen)

Sparta Lille verslaat Maasland NO B

Zondag 11 september 2022
Pelt - Sparta Lille verslaat Maasland NO BIn vierde provinciale C heeft Sparta Lille vanmiddag FC Maasland NO B verslagen met 3-2.

Winst voor Herkol

Zondag 11 september 2022
Pelt - Winst voor HerkolHerkol is vandaag met 1-5 gaan winnen op het veld van Herk FC. Voor Herkol scoorde Samih Belfaqir vier keer!

Gisteren gezien: de F35

Zondag 11 september 2022
Pelt - Gisteren gezien: de F35ZoomMoeilijk om woorden te vinden voor de illusie die gisteren bij Sanicole gecreëerd werd door de F35, de opvolger van de F16. (Foto Robin Mues) UPDATE De fotoreeks van Jens Veraa, die er ook was, staat hier.

Elektrische fiets gestolen

Zondag 11 september 2022
Pelt - Elektrische fiets gestolenZoomIn de Dorpsstraat in Overpelt is gisteren een elektrische damesfiets (foto) van het merk Sundvall gestolen.
Pelt - Francis Stalmans wint 'Beker der Pelten'ZoomBij het begin van het biljartseizoen wordt er tussen alle biljartclubs van Pelt traditioneel gestreden om de Beker der Pelten. Ditmaal hadden Het Pelterke en De Peel zich geplaatst voor de finale. Gezien zijn vorige superpartijen startte Jos Bergs als favoriet in de beslissende laatste wedstrijd tegen Francis Stalmans. Deze liet zich echter niet van zijn stuk brengen, speelde een heel sterke partij en werd verdiend winnaar. Proficiat!

Sporting wint van Volendam

Zondag 11 september 2022
Pelt - Sporting wint van VolendamVeel Pelts geweld gisteravond op het parket van Sporthal Dommelhof. Onder leiding van de Pelste trainers, de broers Robrecht en Korneel Douven, won Sporting Pelt - dat absoluut thuis wou winnen - van Volendam met 26-25. En dat het een thriller van formaat was! UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Vorige week verloor Volendam met slechts één doelpunt van Bocholt - dat was een waarschuwing. Toch waren wij er rotsvast van overtuigd dat we thuis het (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sanicole Airshow in de gietende regenZoomEen lange uitgerekte onweerszone trok gisterenavond over het vliegveld van Sanicole. Door de vele en soms hevige buien moest de organisatie schakelen en enkele teams zoals de Jordanian Falcons en de Saudi Hawks konden hun show niet brengen. Gelukkig klaarde het af en toe op en kon het publiek toch nog genieten van een mooie sunsetshow. Deze ging voor het eerst door op zaterdag en dat was een goede zet: 10.000 tickets vlogen de deur uit. Vandaag worden 30.000 bezoekers verwacht, meteen (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven VV B - Achel VV B 2-3

Zaterdag 10 september 2022
Pelt - Lindelhoeven VV B - Achel VV B 2-3Lindelhoeven VV B heeft vanavond thuis met 2-3 verloren van Achel VV B.

Esperanza Pelt verliest in Wellen

Zaterdag 10 september 2022
Pelt - Esperanza Pelt verliest in WellenEsperanza Pelt ging vanavond met 4-1 onderuit op het veld van KVK Wellen en verliest de tweede wedstrijd op rij.

Kattenbos - Grote Heide 2-0

Zaterdag 10 september 2022
Pelt - Kattenbos - Grote Heide 2-0In derde provinciale B heeft Kattenbos Sport vanavond Sporting Grote Heide verslagen met 2-0.

Lindelhoeven VV verliest in Elen

Zaterdag 10 september 2022
Pelt - Lindelhoeven VV verliest in ElenIn tweede provinciale B heeft Lindelhoeven VV vanavond met 3-2 verloren op het veld van St. Elen.

Kadijk SK verslaat Nevok Gruitrode

Zaterdag 10 september 2022
Pelt - Kadijk SK verslaat Nevok GruitrodeIn tweede provinciale B heeft Kadijk SK vanavond thuis met 4-1 gewonnen van Nevok Gruitrode.

Mooie zonsondergang

Zaterdag 10 september 2022
Pelt - Mooie zonsondergangZoomEen wandeling bij zonsondergang kan mooie plaatjes opleveren. Deze avond de zonsondergang boven Overpelt gezien vanuit het Heris in Kleine Brogel. (Rudi Vanherck)

Inbraak in Burgemeester Smetsstraat

Zaterdag 10 september 2022
In de Burgemeester Smetsstraat is ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.

Helgroene wolkensliert

Zaterdag 10 september 2022
Pelt - Helgroene wolkensliertZoomGerard Aerts uit Boseind merkte gisteren een vrij brede, helgroene wolkensliert op die na een half uur langzaam oploste. Hij vraagt zich af of anderen dit fenomeen ook hebben gezien. Toen de foto werd genomen, was de groene wolk al bijna verdwenen."De groene wolk is het effect van de gekleurde uitlaat van het Stuntteam van Saoedi Arabië dat gisteren een oefening hield op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel ter gelegenheid van de burendag",meldt een lezer..

Damesvoetbal Kadijk - Eksel 1-0

Zaterdag 10 september 2022
Pelt - Damesvoetbal Kadijk - Eksel 1-0In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Kadijk gisterenavond Eksel verslagen met 1-0.

Internet Shops failliet verklaard

Vrijdag 9 september 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Internet Shops uit Pelt failliet verklaard. Schuldeisers hebben tot 8 oktober de tijd om een vordering in te dienen.

Fietser gewond in Ursulinenstraat

Vrijdag 9 september 2022
Pelt - Fietser gewond in UrsulinenstraatVanmorgen rond 8.10 uur botsten een auto en een 75-jarige fietser in de Ursulinenstraat in Overpelt. Deze laatste raakte daarbij lichtgewond.

Dirty Undies in Palethe

Donderdag 8 september 2022
Pelt - Dirty Undies in PaletheZoomVanavond waren de Dirty Undies eindelijk nog eens te gast in Palethe. Ze komen voor het grootste deel uit Pelt en omstreken, zijn met tien en spelen met heel veel plezier muziek. Met hun enthousiasme kregen ze hun publiek tot tegen het podium én aan het dansen.  Stonden op het podium: Terry Beks, Guy Cardeynaels, Kim Celis, Ruud Celis, Koen Derickx, Zander Dreesen, Kristof Huskens, Jo Ieven, Alain Reynders en Steven Wallraf. (Sonja Sleurs) Meer foto's

Beiaard luisterwedstrijd

Donderdag 8 september 2022
Pelt - Beiaard luisterwedstrijdZoomZaterdag 10 september om 11 uur is er het laatste bijzondere beiaardplus-concert van de zomer. Beiaardier Jan Verheyen speelt samen met pianist Andy Willems. De piano wordt boven bij de klokken versterkt en weerklinkt zo samen met de beiaard over Neerpelt. Op het programma staan filmmuziek en tv-tunes. In het midden van het programma, om 11.30 uur, spelen ze een luisterwedstrijd. Ze spelen vijf bekende deuntjes en het is aan u om ze in de juiste volgorde te zetten. In de prijzenpot zitten waardebonnen van sympathieke Neerpeltse handelaars met een totale waarde van meer dan € 200 ! Wedstrijdformulieren zijn vanaf 11 uur te verkrijgen bij leden van het beiaardcomité aan de inkom van de kerk (Kerkstraat). Daar worden om 12 uur ook de prijzen uitgereikt.

Door regen terug code geel in de natuur

Donderdag 8 september 2022
De regen van de afgelopen nachten volstaat uiteraard niet om de droogteproblematiek te verminderen, maar het brandgevaar in bossen en natuur is wel duidelijk verminderd. Ook al omdat er nog regen voorspeld wordt, hebben het Agentschap Natuur en Bos en Crisisbeheer Limburg de risicocode teruggebracht naar geel. Roken en vuur maken in de natuur blijft verboden.

Laurette Velghe overleden

Woensdag 7 september 2022
Pelt - Laurette Velghe overledenVandaag is Laurette Velghe overleden, de echtgenote van Yvo Joosten. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Autobus raakt fietser

Maandag 5 september 2022
Pelt - Autobus raakt fietserZoomIn de Koning Albertlaan is gisterenavond rond 18 uur een 64-jarige fietser uit de gemeente geraakt door een voorbijrijdende bus van De Lijn. Hij kwam ten val en raakte gewond. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Fietser (48) gewond bij aanrijding

Maandag 5 september 2022
Pelt - Fietser (48) gewond bij aanrijdingOp het kruispunt Skiffel / Stationsstraat raakten vanmorgen rond 8 uur een 48-jarige fietser uit de gemeente en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebacht.

Rina Verpoorten overleden

Maandag 5 september 2022
Pelt - Rina Verpoorten overledenOp 2 september is Rina Verpoorten (66) overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven François Maes en de levenspartner van Grad Theunissen. Zij woonde in Pelt maar was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

In Canada is aal hieël groeët

Maandag 5 september 2022
Pelt - In Canada is aal hieël groeëtZoomDe Sjarel zènne nèèf, Sus, dien is nò Canada getrokken. Mer now mè Pèlt kermes issie nog es hei. En hij zit bij de manne van vrüger on de toeëg - te stoeffe, mä jong, te stoeffe!!

Zebracinema: 'Competencia oficial'

Maandag 5 september 2022
Pelt - Zebracinema: 'Competencia oficial'Zoom"Competencia oficial" - Mariano Cohn & Gastón Duprat - Spanje - 2021 - 114′
Een miljardair besluit een film te maken om een stempel op de geschiedenis te drukken. Hij huurt de besten in: de beroemde filmmaker Lola Cuevas, de Hollywood-ster Félix Rivero en de radicale theateracteur Iván Torres.
Voor het eerst schitteren Penélope Cruz en Antonio Banderas samen in een hoofdrol. "Competencia oficial" is een film over een film: een absolute crowd-pleaser die maar al te graag de draak steekt met pretentieuze filmmakers. De film brengt met verschillende prachtige decors een hommage aan het Barcelona-paviljoen van Ludwig Mies van der Rohe. Ook was deze komedie de revelatie van het Filmfestival van Venetië van vorig jaar..
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Inhaling nieuwe pastoor

Zondag 4 september 2022
Kerk
Pelt - Inhaling nieuwe pastoorZoomVandaag werd pastoor Jan Philippe in de St. Niklaaskerk in Neerpelt officieel aangesteld als pastoor van de vijf parochies van de pastorale eenheid St. Willibrordus Pelt. Enkele vormelingen verzorgden de muziek en van verschillende verenigingen en jeugdbewegingen was er een afvaardiging aanwezig. Pastoor Philippe sloot de viering af met een oproep om mee te bouwen aan een warme samenleving. (Foto Leon Alders) Meer foto's
Pelt - Dag van de Landbouw in  Hoeve De HeuvelZoomVandaag was de Dag van de Landbouw in Hoeve De Heuvel. Er kwamen heel wat geïnteresseerden op af,zowel jong als oud. (Rudi Luys)

Vlaams Kampioenschap G-Wielrennen

Zondag 4 september 2022
Pelt - Vlaams Kampioenschap G-WielrennenZoom
Vandaag vond in Pelt het Open Vlaams Kampioenschap G-Wielrennen plaats (foto's Paul Smeets) Meer foto's
Pelt - Sporting Grote Heide klopt SLW MaaseikIn derde provinciale B heeft Sporting Grote Heide thuis een 4-0 overwinning behaald tegen SLW Maaseik. Abrahams (3) en Cloots maakten de doelpunten.
Pelt - Grenstrappers verslaan Sparta LilleGrenstrappers Lommmel Kolonie heeft vanmiddag met 3-1 gewonnen van Sparta Lille.

Dennis Bollen overleden

Zondag 4 september 2022
Pelt - Dennis Bollen overledenGisteren is Dennis Bollen overleden. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

KVM valt in de prijzen

Zondag 4 september 2022
Pelt - KVM valt in de prijzenZoomDe biljarters van KMV Pelt, bestaande uit Gerard Hensen Ivo Vos en Erwin Janssen, hebben op overtuigende wijze de penthatlonbeker van De Ketsers in Hechtel gewonnen. Daarvoor hebben zij zeven maal moeten winnen om de beste te zijn van 41 teams. Proficiat!

Esperanza Pelt verliest van Termien

Zaterdag 3 september 2022
Pelt - Esperanza Pelt verliest van TermienEsperanza Pelt heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Eendracht Termien. Doelpunten: 5’ Hendrikx 1-0, 48’ Odutayo 1-1, 55’ Stefani 1-2, 70’ Odutayo 1-3.

Lindelhoeven VV B klopt Maasland NO B

Zaterdag 3 september 2022
Pelt - Lindelhoeven VV B klopt Maasland NO BLindelhoeven VV B is vanavond met 1-2 gaan winnen op het veld van Maasland NO B

Kadijk SK verliest in Boorsem

Zaterdag 3 september 2022
Pelt - Kadijk SK verliest in BoorsemKadijk SK heeft vanavond op het veld van Boorsem Sport verloren met 5-2. Aan de rust was de stand 3-0. Vankemenade en Molenberghs scoorden voor Kadijk.

Lindelhoeven VV klopt Opglabbeek

Zaterdag 3 september 2022
Pelt - Lindelhoeven VV klopt OpglabbeekIn tweede provinciale B heeft Lindelhoeven VV vanavond Kabouters Opglabbeek verslagen met 3-1.

Pandoering voor Herkol

Zaterdag 3 september 2022
Pelt - Pandoering voor HerkolHerkol heeft vanavond thuis met 0-6 verloren van Bree-Beek.

Bertha Steensels overleden

Zaterdag 3 september 2022
Pelt - Bertha Steensels overledenGisteren is Bertha Steensels overleden, de weduwe van André Verlinden. Zij was 87 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur)

Risico op digitale uitsluiting

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Uit de nieuwe Barometer Digitale Inclusie, die in opdracht van de Koning Boudewijnstichting (KBS) is uitgevoerd door onderzoeksteams van de UCLouvain en de VUB, blijkt dat de toegenomen digitalisering van onze samenleving de digitale ongelijkheden onder de bevolking niet heeft weggewerkt. De COVID-19-crisis heeft de digitalisering van de samenleving versneld, waardoor we ondanks een lockdown en sanitaire maatregelen toch min of meer onze activiteiten konden verderzetten. Maar ondanks (…) Het hele nieuwsbericht

Guillaume Desair overleden

Vrijdag 2 september 2022
Pelt - Guillaume Desair overledenGisteren is Guillaume Desair overleden, de weduwnaar van Hubertina Damiaens. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur).

Fiets eens mee met Reginald

Vrijdag 2 september 2022
Pelt - Fiets eens mee met ReginaldZoomReginald Lauwers (80 - foto) heeft er samen met zijn vrouw een lijdensweg van meer dan 25 jaar op zitten. Om toch nog wat kwaliteit in hun leven te houden, kochten ze een duofiets om er samen op uit te trekken. Helaas overleed Mariëtte vorig jaar. Als eerbetoon voor haar wil Reginald het tweede zitje van de duofiets aanbieden aan andere minder mobiele Peltenaren om samen iets leuks te doen.
Wil je mee op pad in de duofiets van Reginald? Geef dan je gegevens (met dag en bestemming) door aan de balie van LDC Pelle Melle (011 94 94 98 of pellemelle[!]gemeentepelt.be). Zij regelen daarna alles met Reginald. Uiteraard ben je steeds volledig verzekerd. Het gebruik van de duofiets is gratis.
Pelt - BK Orgeldraaien met Peltenaar Armand VosZoomArmand Vos uit Pelt gaat op 15 september de Limburgse kleuren verdedigen op het Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien. Dat vindt plaats in Geraardsbergen. Er doen 15 orgeldraaiers aan mee, behalve een Luikenaar allemaal Vlamingen. Het kampioenschap werd in 2004 voor het eerst georganiseerd op initiatief van cabaretier Geert Hoste, zelf een fervent draaiorgelliefhebber. (Archieffoto)
Pelt - Tekenen en schilderen bij Pelle MelleZoomGisteren werden de deelnemers van de cursus "Tekenen en schilderen" in Pelle Melle uitgenodigd voor de officiële opening van de tentoonstelling van hun eigen werken. Ze genoten bij een hapje en drankje van een gezellig samenzijn en kregen de gelegenheid om de tentoonstelling te bewonderen. U kan hun werken tot het einde van het jaar dagelijks komen bezichtigen in Pelle Melle. Allen welkom!

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanaf maandag 5 september start de vliegbasis van Kleine-Brogel weer met nachtvluchten. Dat gebeurt vooral op maandag- en dinsdagavond; uitzonderlijk ook op woensdag. De trainingen starten na zonsondergang. Tussen 1 maart en 31 oktober wordt er gevlogen tot middernacht, tussen 1 november en 28 februari tot 21u30.

Wespspin met cocon

Donderdag 1 september 2022
Pelt - Wespspin met coconZoomWe hebben de jongste weken verscheidene foto's van wespspinnen binnengekregen, maar dit is de eerste van een wespspin met cocon. De jonge spinnen komen pas volgend voorjaar uit deze eicocon gekropen. (Foto Frido Van Hertum)
Op 16 augustus trapte de gemeente Pelt de actie 'Wees actief, shop sportief' af met een grote mediacampagne waarin ze al factcheckend op zoek ging naar redenen waarom je beter kiest voor de fiets dan voor de auto. De filmpjes trokken zelfs de aandacht van de nationale media. De campagne zelf is intussen voorbij, maar de actie met de stempelkaart loopt nog tot einde september. Heb jij alle vijf de filmpjes gezien? Je herkent er zonder twijfel een aantal Peltse acteurs en actrices in én een bekende stem. Benieuwd? Dan vind je ze terug op deze pagina. Heb je je stempelkaart nog niet afgehaald? Dan vind je de lijst van alle deelnemende handelaren op diezelfde pagina.

Nog geen reflecterend huisnummer?

Donderdag 1 september 2022
Hulpdiensten verliezen dikwijls kostbare tijd omdat ze moeten zoeken naar het juiste adres. Een goed zichtbaar (liefst ook reflecterend) huisnummer kan daarbij letterlijk levens redden. Tijdens de opendeurdag in het gemeentehuis van Pelt aanstaande zondag kunnen Peltenaren zo'n reflecterend huisnummer komen afhalen. Ook nadien kan je nog steeds GRATIS een mogelijk levensreddend nummer komen afhalen aan de burgerbalie en dit zonder afspraak, meldt de gemeente.

Onstabiel maar warm

Donderdag 1 september 2022
Weerbericht
Pelt - Onstabiel maar warmHoewel de meteorologische herfst vandaag van start is gegaan, zijn de temperaturen nog steeds zomers. Herfstweer staat er nog niet dadelijk op het programma, al zien we de atmosfeer gestaag onstabieler worden op nadering van een depressie vanuit het zuiden. Vanaf laat vrijdag neemt daarbij de kans op een onweerachtige bui toe en dan maken we ons klaar voor een wisselvallig weekend.
Vandaag
wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Na de middag komt er wat bewolking opzetten, (…) Het hele nieuwsbericht

Brandgeur kan nog dagen aanhouden

Donderdag 1 september 2022
De brandgeur die door een brand in de Nederlandse Peel ook onze regio hindert kan nog dagen aanhouden. Die waarschuwing geeft de brandweer in Nederland. "De brandweer verricht continu metingen in het gebied en de omliggende regio. Hieruit blijkt dat de concentraties gevaarlijke stoffen laag zijn. Er is dus geen sprake van een gevaar voor de volksgezondheid. Ook de komende dagen blijft de brandweer metingen verrichten," zo wordt gemeld.

'Blijf waterverbruik beperken'

Donderdag 1 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De Droogtecommissie roept alle gebruikers van water op om het waterverbruik (uit alle waterbronnen) maximaal te beperken. De debieten en waterpeilen van waterlopen en waterwegen zijn laag, op sommige plaatsen zeer laag. Hetzelfde geldt ook voor de grondwaterpeilen. De voorspelde neerslag van de komende 10 dagen zal de watervoorraden niet significant herstellen, aldus de Droogtecommissie.

Giel Leën terug naar LHVV

Donderdag 1 september 2022
Giel Leën keert met onmiddellijke ingang terug naar K. Lindelhoeven VV. Giel koos in april voor een overgang naar Helson maar gaf deze week te kennen graag terug te keren. En dat is dus nu in orde.

Esperanza: Jasper komt, Jari gaat

Donderdag 1 september 2022
Pelt - Esperanza: Jasper komt, Jari gaatEsperanza Pelt versterkt zich met de 19-jarige Jasper Jacobs, een aanvaller die van Houtvenne komt en zijn jeugdopleiding kreeg bij STVV. Doelman Jari Deltour trekt naar RC Hades.

Wees slimmer dan de wolf

Donderdag 1 september 2022
Vandaag gelezen
"Voor het voorspellen van waar schade kan optreden (door de wolf)  is het landschap sterk bepalend, maar wanneer schade zal optreden is onvoorspelbaar. Dat heeft alles te maken met de hoge mobiliteit van wolven. Wolven leggen grote afstanden af en kunnen ook zo weer vertrokken zijn. Wat wel duidelijk is, is dat wolven risicomijdend zijn en 'niet zomaar' schapen zullen pakken. Het nemen van preventieve maatregelen, zoals wolfwerende elektrische rasters én kuddebewakingshonden, helpt heel goed om de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Provinciale actie 'Veilig schoolverkeer'ZoomMet het oog op de veiligheid van de schoolgaande jeugd organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket weer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. Deze thema-actie loopt tot 17 september.
De lokale politie besteedt gedurende de thema-actie extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. In de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Een fijne eerste schooldag

Donderdag 1 september 2022
Pelt - Een fijne eerste schooldagZoomWij wensen alle kinderen, jongeren, leerkrachten en directies een heel fijne eerste schooldag. Laat deze dag de start zijn van een jaar vol inspiratie, talentontwikkeling en doorzettingsvermogen. Studie is hoe je het draait of keert, de sleutel tot een succesvol leven. Of dat nu technisch of om het even welke andere richting is, kennis is de start van alles.  En dat mag gepaard gaan met vallen en opstaan. Fouten maken hoort immers bij het leven. Veel succes iedereen! (Hans Put)
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt