Het overige nieuws

Beringen - FC Paal-Tervant trekt drie spelers aanFC Paal-Tervant heeft drie spelers aangetrokken: middenvelder Danio Frederix van SV Herkol, verdediger Tristan Volders van THES B en doelman Yenthe Vanchaze van KVV Zwaluwen Olmen.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag botsten een auto en een 56-jarige fietser in de Goeslaerstraat in Lummen. De fietser liep daarbij zware verwondingen op.

Mariette Baute overleden

Dinsdag 30 april 2024
Beringen - Mariette Baute overledenMariette Baute uit Paal, weduwe van Theo Thenaers, is overleden. 
(° Koersel op 15 april 1939 † Paal op 29 april 2024)
Begroeting: vrijdag 3 mei 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.00 tot 18.30 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Verborgen Veerkrachtpad in GerhagenZoomLandschapspark de Merode lanceerde op 30 april 2024 het project Verborgen Veerkrachtpad in natuurgebied Gerhagen in Tessenderlo. Hiermee richt het zich tot de professionele geestelijke gezondheidszorg en wil het handvaten geven om buitenbeleving te integreren in therapeutische sessies. Met de Verborgen Veerkrachtpaden wil het aan therapeuten de mogelijkheid bieden om aan outdoor- en wandeltherapie te doen in Landschapspark de Merode. De routes kunnen gebruikt worden in een therapeutische relatie (…) Het hele nieuwsbericht

FC Turkse speelt eindronde

Dinsdag 30 april 2024
Beringen - FC Turkse speelt eindrondeFC Turkse heeft zich samen met zeven andere clubs geplaatst voor de promotie-eindronde in Tweede Provinciale die één stijger moet aanduiden. In de eerste ronde speelt FC Turkse uit bij HO Heide. De wedstrijd wordt zondag 5 mei (15 uur) gespeeld.

Warm met kans op buien

Maandag 29 april 2024
Beringen - Warm met kans op buienZoomVandaag kregen we een mooie dag met wat stapelwolken. De komende dagen blijft het warm maar buien en zelfs lokaal zijn onweersbuien mogelijk. (Gust Ischen) 

Christiane Branders overleden

Maandag 29 april 2024
Beringen - Christiane Branders overledenChristiane Branders uit Beverlo, echtgenote van Rudolf Claes, is overleden.
(° Leopoldsburg, 24 februari 1955 † Beverlo, 28 april 2024) Begroeting: vrijdag 3 mei 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Helena Schuer overleden

Maandag 29 april 2024
Helena Schuer uit Beringen is overleden.
(° Tessenderlo op 7 juli 1928 † Beringen-Mijn op 27 april 2024) Uitvaart: In intieme kring.

Jef Theunis overleden

Maandag 29 april 2024
Beringen - Jef Theunis overledenJef Theunis uit Tervant, echtgenoot van Josephine Vandeweyer, is overleden.
(° Paal op 19 oktober 1945 † Hasselt op 28 april 2024)
Begroeting: donderdag 2 mei 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Weerstand Koersel loot KSK BeverenWeerstand Koersel heeft vandaag voor de interprovinciale eindronde KSK Beveren geloot. De wedstrijd wordt zondag 5 mei (15 uur) op het veld van KSK Beveren gespeeld.
Het is maar dat je 't weet
Tussen de opstart in 2017 en eind 2023 kende de hulplijn Stop it Now! in totaal 2.737 contactnames, waarvan er 468 plaatsvonden in 2023. De hulplijn Stop it Now! biedt een luisterend oor, informatie, advies en ondersteuning aan personen die zich zorgen maken over hun gevoelens of gedrag tegenover minderjarigen en aan de naasten van die personen. Daarnaast wil Stop it Now! indien nodig de stap naar de gepaste hulp verkleinen.

Van de hak op de tak

Zondag 28 april 2024
Beringen - Van de hak op de takZoomDe weersvoorspellingen hebben alle dagen wel een verrassing en springen van de hak op de tak. Zon, regen, wind en stormachtige toestanden, alle ingrediënten van het weerboek zijn aanwezig. Vandaag was er een kleine troost met een mooie regenboog en vanavond deed de zon toch nog een inspanning. Maar mooie liedjes duren niet lang. Hopelijk is volgende week de slotweek van het slechte weer en brengt mei meer zon nabij. (Gust Ischen)
Van de hak op de tak
Zoom

Diamant voor Julia en Marcel

Zondag 28 april 2024
Beringen - Diamant voor Julia en MarcelZoomJulia Sas en Marcel Vanlommel uit Paal zijn op 30 april 60 jaar getrouwd. Gisteren werd het diamanten koppen met familie op het stadhuis in Beringen. Van harte proficiat! 
Diamant voor Julia en MarcelDiamant voor Julia en Marcel
Zoom
Beringen - KVV Stal Sport - KFC Opitter 2-1KVV Stal Sport heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen KFC Opitter. Het won met 2-1. In de 46ste minuut kwam Stal Sport op voorsprong via Hermans. In de 80ste minuuut scoorde Meus de geljkmaker. In de 91ste minuuut legde Mertens op strafschop de eindcijfers vast. KVV Stal Sport staat negende in het klassement.
De voorzitter van Stal blik terug op de laatste wedstrijd: "De laatste wedstrijd van het seizoen stond in het teken van het afscheid van Hans Hermans. Na elf seizoenen aan (…) Het hele nieuwsbericht

FC Turkse wint van KRC Peer

Zondag 28 april 2024
Beringen - FC Turkse wint van KRC PeerIn Tweede Provinciale B heeft FC Turkse KRC Peer geklopt met 3-0. In het klassement staat FC Turkse op de vijfde plaats. FC Turkse verzekerde zich vandaag van een stek in de eindronde.
Beringen - Zwaar verlies voor FC Päal-TervantIn Tweede Provinciale B heeft FC Paal-Tervant vanmiddag met 0-5 verloren van St. Elen. Maes van FC Paal-Tervant werd uitgesloten. FC Paal-Tervant staat negende in de stand.
Beringen - FC Helson - Weerstand Koersel 1-1In Eerste Provinciale hebben FC Helson en Weerstand Koersel vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld. Asnong bracht Koersel even over het halfuur op voorsprong. Moerenhout hing in de 92ste minuut de bordjes op strafschop gelijk. FC Helson staat negende in de stand, Weerstand Koersel derde.
Beringen - KVK Beringen klopt Nevok GruitrodeIn Eerste Provinciale heeft KVK Beringen vanmiddag een verdiende 0-2 overwinning behaald op het veld van Nevok Gruitrode. Regales maakte de twee doelpunten, in de 3de en de 28ste minuut. In de rangschikking staat KVK Beringen op de zevende plaats.

W. Koersel B klopt SV Breugel

Zondag 28 april 2024
Beringen - W. Koersel B klopt SV BreugelIn Vierde Provinciale B heeft leider Weerstand Koersel B vanmiddag SV Breugel, de derde in de stand, verslagen. Het vond drie keer de netten. Wouter Jamar maakte de doelpunten.

Bedrijfsbrand in Lummen

Zaterdag 27 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In het bedrijf Office 26 op het industrieterrein Lummen heeft deze namiddag een grote elektriciteitskast vuur gevat. Daardoor ontstond er grote rookschade in het gebouw. De brandweer heeft het gebouw geventileerd.

CAW's bereikten 123.435 personen

Zaterdag 27 april 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 bereikten de Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW’s) 123.435 personen.
CAW’s hebben drie kerntaken: preventie, onthaal en psycho-sociale begeleiding. Bij een CAW kan iedereen terecht met om het even welke vraag die te maken heeft met welzijn. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar het bereiken van de meest kwetsbare personen en groepen, zoals minderjarigen, slachtoffers, gedetineerden of dak- en thuislozen. Samen met de cliënt verheldert een hulpverlener van het CAW de vraag en geeft men informatie, advies of directe hulp. Indien nodig verwijst de hulpverlener door naar meer gespecialiseerde hulp, binnen of buiten het CAW.

Leonie Vanmol overleden

Zaterdag 27 april 2024
Beringen - Leonie Vanmol overleden
Leonie Vanmol uit Paal, echtgenote van René Van Genechten, is overleden.
(° Paal op 29 maart 1936 † Diest op 26 april 2024)
Begroeting: donderdag 2 mei 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 3 mei 2024 om 11.15u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Kinderen...

Zaterdag 27 april 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Kinderen...ZoomEdith en Lambert vinden vandaag inspiratie bij kinderen.

Rijkswachtkazerne

Zaterdag 27 april 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - RijkswachtkazerneZoomDe Rijkswacht bestaat al lang niet meer en het gebouw van de Beringse Rijkswacht stond jarenlang te verkommeren. Ondertussen is de oude site omgebouwd tot een  mooie woonzone.

Onderzoek naar omkoopschandaal

Zaterdag 27 april 2024
Bij Voetbal Vlaanderen loopt een onderzoek naar een omkoopschandaal in vierde provinciale. Er is een opname opgedoken waarin een speler van Weerstand Koersel B aan de doelman van de tegenstander, Kadijk SK B, vraagt of er iets te doen is aan de einduitslag. De zaak zal op 6 mei behandeld worden door het disciplinair comité van Voetbal Vlaanderen.

Restauratie schachtbok

Zaterdag 27 april 2024
Uit de oude doos
Beringen - Restauratie schachtbokZoomDeze week werd de restauratie van deze schachtbok voltooid. (foto be-MINE-
Beringen - Tele-Onthaal: 124.396 oproepen in 2023In 2023 kwamen bij Tele-Onthaal in totaal 124.396 oproepen binnen. Die oproepen gaven aanleiding tot 94.692 effectieve gesprekken. Dat zijn gemiddeld 341 oproepen en 259 gesprekken per dag. Tele-Onthaal biedt een helpend gesprek aan voor iedereen die op zoek is naar een luisterend oor of zich ergens zorgen over maakt. Oproepen en gesprekken kunnen zowel via telefoon als via de chat gebeuren.
Beringen - Bedrijfsinbraak in NachtegaalstraatDieven drongen de voorbije nacht binnen in een bedrijf aan de Nachtegaalstraat. Zij wisten er geld te stelen.

Eén op zes winkels verdwenen

Vrijdag 26 april 2024
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen tien jaar is één op de zes winkels uit het Vlaamse straatbeeld verdwenen. Dat blijkt uit onderzoek van de vijf Vlaamse provincies. Ook het aantal handelszaken dat diensten aanbiedt en het aantal horecazaken is over het algemeen gedaald. Er zijn wel een paar uitzonderingen: supermarkten, koffiebars en kunstgalerijen komen we steeds vaker tegen.
Kort nieuws van bij de buren
De vzw Internacia Esperanto-Arkivo, kortweg IEspA, kocht zopas een archief- en studieruimte in Diest. Weldra kan de omvangrijke collectie van de vzw daar haar vaste plek krijgen. De collectie omvat zo’n 15.000 boeken, 10.000 jaargangen van tijdschriften, alles in de internationale taal Esperanto. Daarnaast archiveert ze enkele tientallen meters aan documenten en allerlei objecten in verband met deze taal. IEspA is daarmee een van de belangrijkste Esperanto-archieven in de wereld en de belangrijkste in privéhanden. Na renovatie zal het archief vanaf begin 2025 te bezoeken zijn voor studies rond thema’s die al dan niet aan Esperanto verbonden zijn. Maar ook wie gewoon meer wil weten over deze intrigerende taal zal er terecht kunnen voor informatie en gesprekken. IEspA zal ook initiatiecursussen Esperanto aanbieden.

Louis Van Wetswinkel overleden

Donderdag 25 april 2024
Beringen - Louis Van Wetswinkel overledenLouis Van Wetswinkel uit Paal is overleden.
(° Koersel op 23 oktober 1945 † Paal op 25 april 2024) 
Begroeting: maandag 29 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Lea De Schouwer overleden

Donderdag 25 april 2024
Beringen - Lea De Schouwer overledenLea De Schouwer uit Tervant, weduwe van Isidoor Willems, is overleden. 
(°Vilvoorde op 30 november 1937 † Beringen-Mijn op 23 april 2024) Begroeting: dinsdag 30 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 2 mei 2024 om 13:00 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Fietser (28) gewond bij aanrijding

Donderdag 25 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de Lapseheide in Tessenderlo is een 28-jarige fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavoind rond 18.15 uur.
Beringen - Louis blijft zijn grenzen verleggenZoomLouis Verbeeck heeft ook in 2023 zijn eigen record weer verbroken. Hij fietste 23.820 km op zijn hometrainer in Ocura Beringen. Het is uitzonderlijk wat hij presteert op 82-jarige leeftijd. Daarnaast gaat hij bijna elke morgen nog een wandeling maken en zo heeft hij in totaal 773 km bij elkaar gestapt. Ook Ronny Vanderaerden vond dit weer een bezoek aan Louis waard. Hij bracht jonge en beloftevolle wielrenster, Jill Ramaekers, mee om Louis proficiat te komen wensen.
Louis blijft zijn grenzen verleggen
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vijf verhalen aan vijf kapellen in HamZoomVanaf 1 mei 2024 plaatsen KWB Kwaadmechelen en parochie Oostham-Kwaadmechelen aan 5 Mariakapellen van Kwaadmechelen een bord waarmee je een verhaal kan beluisteren. Het gaat om eigentijdse verhalen waarin Maria doorleeft in deze tijd. De hoofdpersonages in de vertellingen zijn mensen die iets moeilijks tegenkomen op hun levensweg, maar desondanks de kracht vinden om deze beproeving te doorstaan. Maria’s spiritualiteit is subtiel aanwezig. Tijdens een uitgestippelde wandeling passeer je de 5 kapelletjes en kan je even halt houden om het verhaal te beluisteren. Je vindt de kapelletjes in volgende straten: Driehoekstraat, Visserstraat, Broekstraat, Beekstraat en Kapelstraat. 

Doe je mee aan de Water Challenge?

Donderdag 25 april 2024
Beringen - Doe je mee aan de Water Challenge?ZoomDe Water Challenge daagt je uit in huis en tuin om je waterconsumptie te verminderen. En daarmee bedoelen we het kraanwater dat je gebruikt, maar ook het water dat je eet, draagt en koopt. Want zoet water vind je overal, in de hele productieketen. 7400 liter: dat is de gemiddelde watervoetafdruk van een Belg per dag. 100 liter komt direct uit de kraan. De andere 7300 liter is zogenaamd verborgen water: de hoeveelheid water nodig om een product te maken zoals de steak op ons bord, de broek die je draagt... Tijdens de Waterchallenge, die begint op 1 mei, krijg je dagelijks een waterbespaartip, uitdaging of leuke opdracht. Schrijf je in op www.waterchallenge.be.

Lenteherinnering

Donderdag 25 april 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - LenteherinneringZoomRobert Leyssens deelt graag deze herinnering aan onze lezers.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 had 61% van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 16 tot 74 jaar minstens digitale basisvaardigheden. Dat wil zeggen dat zij over de nodige basisvaardigheden beschikken op vlak van het opzoeken en controleren van online informatie, het online communiceren, het gebruiken van software, het beheren van persoonlijke gegevens op het internet en het oplossen van problemen of het omgaan met computers of elektronische apparaten. In 2021 lag dat aandeel op 54%. Ook het aandeel van de bevolking met meer (…) Het hele nieuwsbericht

Jong gezinnetje

Woensdag 24 april 2024
Beringen - Jong gezinnetjeZoomDe lente staat ook synoniem voor nieuw leven zoals deze kuikens bij een koppel ganzen aan de Paalse Plas. Ralf Oehme bracht ze mooi in beeld.
Jong gezinnetjeJong gezinnetje
Jong gezinnetje
Zoom

Haar in de wind

Woensdag 24 april 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Haar in de windZoomVandaag laat Katrien De Keyser haar poëtisch licht schijnen over de lente. 

Ogenblikjes van geluk

Woensdag 24 april 2024
Nieuwe boeken
Beringen - Ogenblikjes van gelukZoomKristof Schepers, een jonge sportieve papa afkomstig uit Oostham, verloor vorige jaar de strijd tegen kanker en laat een vrouw en twee kinderen (van zes en negen) na. Zijn bezorgdheid ‘Hoe snel gaan mijn kinderen mij vergeten?’, raakte zijn schoonzus Martine Goossens diep. Zij schreef daarom voor zijn kinderen een verhaal over hun papa, hun held. Het is een echt koesterboekje geworden, niet alleen voor zijn kinderen, maar voor de hele familie. Martine werd gestimuleerd door haar (…) Het hele nieuwsbericht

De kneu in de lente

Woensdag 24 april 2024
Puur natuur
Beringen - De kneu in de lenteZoomDe kneu is een vogel uit de familie van de vinkachtigen. Zijn Latijnse naam Linaria Cannabina heeft hij niet gestolen want hij voedt zich voornamelijk met zaden van hennep en gerst maar ook andere zaden lust hij wel. Je ziet hem dus meestal in struiken en bij uitgebloeide bloemen met zaden. Het is een veel voorkomende vogel maar je ziet hem niet vaak. Hij is redelijk grijs gekleurd met een opvallende roze borst.
De kneu in de lenteDe kneu in de lente
Zoom
Het is maar dat je 't weet
De provincie Limburg lokt elk jaar 3 miljoen wandelaars. Dat blijkt uit een onderzoek van Visit Limburg en de drie Limburgse Regionale Landschappen. 87 % van de wandelaars komt uit Vlaanderen. Het grootste deel van de wandelaars (65%) zijn wandelaars die binnen een straal van 20 km van hun woonplaats een wandeling maken. 19 % woont op meer dan 20 km van het wandelgebied. De overigen (16%) zijn verblijfstoeristen.

Fietser (65) zwaargewond in Ham

Dinsdag 23 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen raakte op de Staatsbaan in Ham een fietser zwaargewond bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer, een 65-jarige Looienaar, is naar het ziekenhuis in Geel gebracht.

Daar is de lente...

Dinsdag 23 april 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Daar is de lente...ZoomVandaag komt de lente even piepen en dat verdient een extra gedichtje van Kristel. 

Freddy Perelka overleden

Dinsdag 23 april 2024
Beringen - Freddy Perelka overledenFreddy Perelka uit Beverlo is overleden.
(° Koersel op 1 december 1950 † Heusden-Zolder op 19 april 2024)  Begroeting: woensdag 24 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring. 

José Bervoets overleden

Dinsdag 23 april 2024
Beringen - José Bervoets overledenJosé Bervoets uit Koersel, weduwe van René Jans, is overleden.
(° Koersel, 31 mei 1937 † Heusden-Zolder, 21 april 2024) Begroeting: donderdag 25 april 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Vlaanderenleestdag

Dinsdag 23 april 2024
Beringen - VlaanderenleestdagZoomVandaag, niet toevallig Wereldboekendag, vindt de tweede editie van Vlaanderenleestdag plaats. Op die dag roept Vlaanderen iedereen op om te lezen. Tijdens de lunchpauze, op weg naar het werk of op school, bij de kapper of gewoon thuis, lezen kan je overal en altijd! Maar let toch maar wat op tijdens het werk...
Je kan misschien beginnen met Internetgazet te lezen! Tja, maar wie dit leest, leest Internetgazet natuurlijk al. Toch veel leesplezier!

Gendergerelateerd geweld

Dinsdag 23 april 2024
Het is maar dat je 't weet
Of het geweld nu psychologisch, fysiek, seksueel of intimidatiegerelateerd is, en of het nu in de privésfeer, op het werk of in de openbare ruimte plaatsvindt, vrouwen worden meer blootgesteld aan geweld dan mannen . En als het gebeurt, is het vaker en ernstiger. Maar naast deze duidelijke vaststelling blijkt ook dat niet alle vrouwen in dezelfde mate aan geweld worden blootgesteld. Bepaalde profielen van vrouwen, die met heel wat sociale kwetsbaarheid te kampen hebben (met name financiële (…) Het hele nieuwsbericht

Een zonnig intermezzo

Dinsdag 23 april 2024
Beringen - Een zonnig intermezzoZoomVandaag krijgen we een zonnige dag maar vanavond komt alweer een regenzone onze richting uit. Pluk vandaag dus zeker de zon. (Gust Ischen)
Beringen - Resultaten groot SLim-actieweekendAlle Limburgse politiezones en de Federale Wegpolitie voerden het afgelopen weekend controles uit op alcohol, drugs en snelheid. Met als doel de verkeersveiligheid in Limburg te verbeteren en zo het aantal ongevallen te verminderen.
Bij 4.929 bestuurders werd een ademtest afgenomen, daarbij bleek 98,6 % 'nuchter' te blazen. Eén chauffeur had 2,8 promille op, een andere 1,5 én die had twee van zijn kinderen op de achterbank zitten. Diens rijbewijs werd onmiddellijk (…) Het hele nieuwsbericht

252km door de woestijn

Maandag 22 april 2024
Kampioen in de kijker
Beringen - 252km door de woestijnZoomJohan Stesmans uit Koersel heeft afgelopen week meegedaan aan de epische Marathon des Sables Legendary, een tocht van 252 km in de Marokkaanse woestijn in zes etappes. Proficiat! 

Fotoverslag Stal Sport

Maandag 22 april 2024
Beringen - Fotoverslag Stal SportZoomWe blikken vandaag nog eens terug op de wedstrijd van Stal Sport met een fotoverslag van Stephan Volders.

Verandabrand in Diest

Maandag 22 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Frankenstraat in Diest ontstond gisterenmiddag brand in de veranda aan de achterzijde van een woning. De sterke rookontwikkeling in het vertrek kon ternauwernood in de kiem gesmoord worden door een buurman die met de tuinslang  aan de slag ging. De brandweer bracht deze actie tot een goed einde en verwijderde het beschadigde meubilair. De bewoner kan op opvang in familiale kring rekenen.

Kapel vernield bij aanrijding

Maandag 22 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 19 uur is de bakstenen kapel Onze-Lieve-Vrouw op het kruispunt van de Herrestraat en de Reppelsebaan in Molenstede (Diest) vernield door een aanrijding.  De gewonde bestuurder van de Tesla is met spoed overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. Hij bleek onder invloed van alcohol en drugs.
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huurprijzen voor een studentenkamer in Vlaanderen liggen nu overal boven de 400 euro. In Hasselt - nog altijd de duurste Vlaamse studentenstad - werd de kaap van 500 euro al gerond. Daar ligt de gemiddelde huurprijs van een kot op 516 euro.

Lea Vanhove overleden

Maandag 22 april 2024
Beringen - Lea Vanhove overledenZaterdag is Lea Vanhove overleden, de weduwe van Albert Matton. Zij was 92 jaar en afkomstig uit Beringen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot in Leopoldsburg.
Beringen - Weerstand Koersel - Turkse Rangers 1-1Weerstand Koersel en Turkse Rangers hebben vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld. De ruststanbd was 0-0. Stankov bracht de bezoekers in de 60ste minuut op voorsprong. Asnong hing in de 72ste minuut de bordjes gelijk. Weerstand Koersel staat derde in de stand. 
Jan Luts blikt terug: "Koersel kwam de eerste helft wel wat beter uit de verf dan Turkse Rangers maar voor echt gevaar zorgde geen van beide ploegen. De bezoekers begonnen beter geïnspireerd aan de 2de helft en zorgden voor meer diepgang en scherpte voor doel …. En dat leverde hen de 0-1 op in de 62’. Nauwelijks 1’ later liet Stankov de 0-2 liggen…. De slapte bij Koersel waaide stilaan over en met een bevlieging legde Coenen de 1-1 op de slof van de ingekomen Asnong (70’). Dezelfde spits dook 5 minuutjes later alleen voor de keeper op… maar plaatste het leder buiten het doelkader! De resterende minuten verliepen wel spannender en met meer animo".
Beringen - Stal Sport wint van Grote HeideIn Derde Provinciale B heeft Stal Sport vanmiddag met 1-2 gewonnen op het veld van Grote Heide in Neerpelt. Sporting Grote Heide kwam in de 56ste minuut op voorsprong op strafschop die omgezet werd door Geenen. Drie minuten latger scoorde Mertens de 1-1. Kort voor affluiten maakte Verweyen van Grote Heide een owngoal. Stal Sport staat negende in de stand. Voorzitter Vanhees vertelt: "Met een 1-2 overwinning op het veld van Grote Heide heeft Stal Sport zekerheid gekregen over een verlengd verblijf in derde (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Weerstand Koersel B is kampioenWeerstand Koersel B is kampioen in Vierde Provinciale B. Het won vanmiddag met 1-2 van Lindelhoeven VV B. Verachten scoorde in de 14de minuut de 0-1. Lemmens verdubbelde in de 23ste minuut de voorsprong. Dilissen scoorde in de 55ste minuut de 1-2.
Beringen - FC Paal Tervant verliest van KattenbosIn Tweede Provinciale B heeft FC Paal-Tervant vanmiddag met 4-0 verloren van Kattenbos Sport, de voorlaatste in de stand. FC Paal-Tervant staat negende in klassement.
Beringen - FC Turkse verliest van Kadijk SKIn Tweede Provinciale B heeft FC Turkse vanmiddag met 3-2 verloren van Kadijk SK, de tweede in de stand. FC Kadijk kwam in de 17de minuut op voorsprong via Jarju. Dierckx verdubbelde de score in de 58ste minuut. Dewit maakte er in de 66ste minuut 3-0 van. B. Kaya scoorde in de 90ste minuut de 3-1 en Bilican vlak voor affluiten de 3-2. FC Turkse staat vijfde in de rangschikking.
Beringen - KVK Beringen klopt leider Achel VVIn Eerste Provinciale heeft KVK Beringen vanmiddag met 2-1 gewonnen van leider Achel VV. Karadogan bracht KVK Beringen in de 12de minuut op voorsprong. J. Vandebroek hing de bordjes tien minuten later gelijk. In de 90ste minuut scoorde Regales de winningoal. KVK Beringen staat achtste in de stand.

Lenteherinnering

Zondag 21 april 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - LenteherinneringZoomHet lijkt eerder herfst van lente maar met deze gekleurde woorden van Robert hopen we toch wat lentegevoel te brengen bij onze lezers.

Inbraak in hangar in Bosstraat

Zaterdag 20 april 2024
Beringen - Inbraak in hangar in BosstraatDieven verschaften zich toegang tot een hangar aan de Bosstraat in Koersel. Over de buit is niets geweten.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 22,6% van de bosbomen in het bosvitaliteitsmeetnet beschadigd. Dat blijkt uit resultaten van het meetnet dat de vitaliteit of kwaliteit van de bossen in het Vlaamse Gewest opvolgt. Corsicaanse den en Zomereik waren de meest beschadigde boomsoorten in 2023, met respectievelijk 28,3% en 33,5% beschadigde bomen. Ook het aandeel beschadigde Amerikaanse eik (26,9%) en Beuk (24,5%) is hoger dan het algemeen cijfer. (Statistiek Vlaanderen)
Beringen - Damesvoetbal: Tongeren - Beringen 0-2In Tweede Provinciale van het damesvoetbal heeft Tongeren gisterenavond met 0-2 verloren van Fufo Beringen. Mangelschots en Geskens maakten de doelpunten. Tongeren staat twaalfde in de stand, Fufo Beringen zesde.

Noël Poelmans overleden

Zaterdag 20 april 2024
Beringen - Noël Poelmans overleden
Noël Poelmans uit Kwaadmechelen, echtgenoot van Annicq Boons, is overleden.
(°Koersel op 4 juni 1962 † Kwaadmechelen-Ham op 18 april 2024)
Groeten: Op donderdag 25 april 2024 kan u van 18.30 uur tot 19 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: De familie zal in intieme kring afscheid nemen van Noël.

De lente...in de verte

Zaterdag 20 april 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - De lente...in de verteZoomEcht lenteweer is het niet maar dat weerhoudt Edith niet om haar gekleurde woorden van deze week in het teken van de lente te zetten. 

Erfgoeddag thuis

Zaterdag 20 april 2024
Uit de oude doos
Beringen - Erfgoeddag thuisZoomMorgen is het Erfgoeddag en die staat dit jaar in het teken van thuis. In Beringen kan je morgen terecht bij Heemkunde Kiosk, Mijnmuseum Beringen, Inloophuis Beringen-Mijn, Citévolk Spreekt in de kerk van Beringen-Mijn en in het oud-gemeentehuis van Paal. Alle info via deze link. (foto Marie-France Planche - Citévolk Spreekt)

Het gemeentehuis van Paal

Zaterdag 20 april 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het gemeentehuis van PaalZoomMorgen is het Erfgoeddag en dan staan de deuren van het voormalig kasteel van De Quebedo en oud-gemeentehuis van Paal open voor het grote publiek. Je kan er kennismaken met het gebouw vroeger en nu. Er zijn tal van randactiviteiten en het kinderboek 'de sjerp van de burgemeester' wordt er in primeur digitaal voorgesteld.

Yvonne Rubens overleden

Vrijdag 19 april 2024
Beringen - Yvonne Rubens overledenYvonne Rubens, echtgenote van wijlen René Claes is overleden.
(° 11 oktober 1939 te Heusden † 18 april 2024 te Koersel )
Groeten: in het funerarium van Franken uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op maandag 22 april 2024 tussen 18.30 en 19 uur.
De crematie, gevolgd door het afscheidsviering voor Yvonne in de aula van Franken Uitvaartzorg zullen in besloten kring plaatsvinden. Gevolgd door de plaatsing van de urne in het columbarium bij haar echtgenoot op de begraafplaats van Koersel. 
Beringen - Botsing in Zuidstraat: twee gewondenBij een botsing tussen twee voertuigen in de Zuidstraat in Beverlo zijn deze namiddag rond 15.30 uur twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

VDAB en vervoersarmoede

Vrijdag 19 april 2024
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) lanceert een proefproject met shuttlebusjes voor werkzoekenden die een opleiding willen volgen in het opleidingscentrum van Bilzen. Zo kunnen 'kwetsbare' werkzoekenden die anders moeilijk of niet over vervoer beschikken (de zogenaamde vervoersarmoede) toch een opleiding volgen. De deelnemers worden in hun woonplaats opgehaald en naar Bilzen gebracht. Acht werkzoekenden uit West-Limburg en vier uit Noord-Limburg zijn al mee in het project gestapt. Zij worden begeleid door de lokale OCMW's.

Julia Reynders overleden

Vrijdag 19 april 2024
Beringen - Julia Reynders overleden
Julia Reynders uit Beringen-Mijn, weduwe van Jan Soentjens, is overleden.
(° Beringen op 30 juli 1928 † Beringen-Mijn op 18 april 2024) Begroeting: maandag 22 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Trouwring gevonden

Vrijdag 19 april 2024
Beringen - Trouwring gevondenZoomEr werd een trouwring met een inscriptie: 'M. Claes 16/05/1945' gevonden ter hoogte van de Carrefour aan de Koolmijnlaan. "We kunnen ons voorstellen dat deze ring van onschatbare waarde is voor de eigenaar of diens familie. Als deze ring u bekend voorkomt of als u denkt te weten wie de eigenaar zou kunnen zijn, neem dan alstublieft contact met ons op: 011 27 95 79", laat de lokale politie weten.
De ring kan worden afgehaald op het hoofdcommissariaat van de lokale politie in Beringen.

Botsing op parking be-MINE

Donderdag 18 april 2024
Deze namiddag kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op de parking van Be-MINE. Daarbij raakte een 61-jarige vrouw uit Balen gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Bromfietser (17) gewond bij aanrijdingVanmorgen is een 17-jarige bromfietser uit Beringen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Ravenshoutstraat in Hulst. Hij is naar het AZ in Diest gebracht.

Hedwige Tettelin overleden

Donderdag 18 april 2024
Beringen - Hedwige Tettelin overleden
Hedwige Tettelin, weduwe van Paul De Spiegeleer, is overleden.
(° Lokeren op 9 december 1942 † Duffel op 15 april 2024)
Uitvaart: in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 werkten 29.517 personen bij de diensten van de Vlaamse overheid. Het aantal personeelsleden steeg van 2006 tot 2009 en daalde daarna tot 2014. Tussen 2014 en 2019 kwamen er opnieuw ongeveer 1.500 personeelsleden bij. Die laatste stijging was onder andere een gevolg van de zesde staatshervorming en de interne bestuurshervorming waardoor Vlaanderen nieuwe bevoegdheden kreeg en personeelsleden overkwamen van het federale en provinciale niveau. Tussen 2022 en 2023 nam het aantal personeelsleden toe met 515 personen. Niet alle personeelsleden werken voltijds.
Beringen - Campagne tegen agressie bij Limburg.netZoomVandaag op de internationale dag van de medewerker wil Limburg.net het welzijn van haar mensen onder de aandacht brengen. De afvalophalers, medewerkers in de recyclageparken en de klantendienst zijn altijd paraat, in weer en wind. Dat verdient respect maar het afgelopen jaar zag Limburg.net een stijging in het aantal gevallen van agressie tegenover afvalmedewerkers. Om dit probleem onder de aandacht te brengen, delen medewerkers van Limburg.net een flyer uit in de recyclageparken met uitleg en de boodschap (…) Het hele nieuwsbericht

Even een rustpauze

Donderdag 18 april 2024
Beringen - Even een rustpauzeZoomNa de donder,  regen en hagel van afgelopen dagen, krijgen we vandaag even rust en een relatief zonnige dag. (Gust Ischen)

Wie doet nog mee?

Donderdag 18 april 2024
Beringen - Wie doet nog mee?ZoomDe Brabantse Pijl zit er op. De Waalse Pijl zit er op. Wie bleef overeind en wie doet nog mee in Luik-Bastenaken-Luik? (cartoon Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In België is ongeveer 1 op de 3 personen (32,2%) tussen 18 en 74 jaar al het slachtoffer geweest van seksueel, fysiek of psychologisch geweld door een (ex-) intieme partner. Deze verhouding is vergelijkbaar voor mannen en vrouwen. Slachtoffers van seksueel geweld door een partner zijn bijna uitsluitend vrouwen. Ongeveer 1 op de 13 vrouwen (7,6%) is slachtoffer. Ook onder slachtoffers van fysiek geweld zijn vrouwen sterker vertegenwoordigd dan mannen. In België gaf 15% van de vrouwen aan al fysiek geweld te hebben ondergaan door een partner (tegenover 8% van de mannen). Vrouwen maken ook vaker melding van 'ernstig' fysiek geweld. Wat psychologisch geweld betreft, is het percentage slachtoffers vergelijkbaar tussen mannen en vrouwen.

Jos Bekkers overleden

Woensdag 17 april 2024
Beringen - Jos Bekkers overleden
Jos Bekkers uit Scherpenheuvel, echtgenoot van Adrienne Verschoore, is overleden. 
(° Beringen op 19 mei 1944 † Hasselt op 12 april 2024)
Uitvaart zal in beperkte kring plaatshebben.
Beringen - Vijf jaar Anoniem Drugsmeldpunt LimburgZoomHet Anoniem Drugsmeldpunt bestaat vijf jaar. Het is een samenwerking tussen Parket Limburg, de Provincie Limburg en de politie. Burgers kunnen telefonisch of online melding maken als zij vermoeden dat er in hun buurt sprake is van een plantage of labo. Het Arrondissementeel Informatie Kruispunt (AIK) volgt deze meldingen op en verstuurt ze vervolgens naar de betrokken politiedienst. Het Anoniem Drugsmeldpunt Limburg werd opgestart op 17 april 2019. Naast de lancering van een telefonisch meldpunt op het (…) Het hele nieuwsbericht

Boompieper

Woensdag 17 april 2024
Puur natuur
Beringen - BoompieperZoomDe boompieper leeft graag aan de rand van bossen en open plekken. Moerasachtige grond is ook een geliefd terrein, samen met heideterreinen. Rond deze tijd zit hij meestal hoog in een boom op een kaal terrein en vliegt hij recht omhoog, terwijl hij zijn typisch sissend liedje zingt. Daarna landt hij weer in een andere boom. Op een paar details na lijkt hij natuurlijk ook veel op de graspieper, maar hij is wel groter dan de graspieper. (Johan Put) 
BoompieperBoompieperBoompieper
Zoom

Asielcentrum voor hanen

Dinsdag 16 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Dierenopvang en -asiel Forrest & Friends vzw opent in Kaggevinne (Diest) een nieuwe hanenweide. Ze vangen daar hanen op die gedumpt zijn of in beslag genomen worden. Er is plaats voor 75 hanen, die - samen met geredde hennen - voor adoptie worden aangeboden. Zo'n grote hanenweide is uniek in haar soort.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 2025 krijgt Limburg zijn eigen Pride-Parade in Hasselt. Het moet een evenement worden met een Pride Village, een optocht door het centrum van Hasselt en een Pride Festival. Op zaterdag 13 juli zal Hasselt helemaal in het teken staan van de regenboogvlag. De Pride is een manifestatie voor de rechten van LGBTQIA+-personen.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 lag de werkzaamheidsgraad bij de bevolking van 20 tot 64 jaar in het Vlaamse Gewest op 76,8%. Dat betekent dat 76,8% van de 20- tot 64-jarigen in dat jaar arbeid verrichtte. De werkzaamheidsgraad is tussen 1999 en 2019 toegenomen van 67,9% tot 75,5%. In 2020 was er een lichte daling tot 74,7%, gevolgd door een stijging in 2021-2022 en een stabilisatie in 2023. (Statistiek Vlaanderen)

Bruno Malavolta overleden

Dinsdag 16 april 2024
Beringen - Bruno Malavolta overleden
Bruno Malavolta uit Beverlo, echtgenoot van Lorenza Bulzariello, is overleden.
(° Novi Modena (It) op 26 maart 1940 † Heusden-Zolder op 15 april 2024)
Uitvaart: in intieme kring.

Tips om bij te komen in gewicht

Dinsdag 16 april 2024
Gezondheid
Beringen - Tips om bij te komen in gewichtVoor velen lijkt dit vanzelfsprekend en is vaak het omgekeerde veel moeilijker. Maar toch is het een veelvoorkomend probleem waar ik, als dietiste in het ziekenhuis, dagelijks mee te maken krijg. Dit kan door ziekte zijn, ouderdom of simpelweg door je metabolisme! Het kan een enorme opgave zijn om te eten met als doel aan te komen, wat het hele eetproces minder aangenaam kan maken.
In dit artikel geef ik enkele belangrijke tips die zouden kunnen helpen. Het basisprincipe is om zoveel mogelijk calorieën (…) Het hele nieuwsbericht

Twee woorden

Dinsdag 16 april 2024
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Twee woordenHet leven is samen te vatten in twee woorden :”Geluk hebben.” Zelfs bij pech kan dat een positief verschil maken. Een gezondheidsdiagnose kan, ondanks de eerste onheilspellende berichten, toch nog goed uitdraaien. Alles heeft twee kanten. In welke situatie men ook verkeert, familiaal, financieel, beroepshalve, op gezondheidsvlak, er zijn vaak nog onvermoede mogelijkheden om het tij te doen keren. Ik tracht met deze woorden sommige mensen een hart onder de riem te steken en probeer er zo voor te zorgen (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe boeken
Beringen - Reflecties op onze Vlaamse kunstZoomGisteren presenteerde het Departement Cultuur, Jeugd en Media samen met auteurs Koenraad Jonckheere en Lien Vandenberghe en uitgeverij Hannibal Books ‘Reflecties – Blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap’.   “Reflecties – Blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap toont voor het eerst het resultaat van jarenlang verzamelen en onthult de diversiteit van kunst in Vlaanderen. Topstukken worden naast onbekende schatten geplaatst. Heden en verleden (…) Het hele nieuwsbericht
Het boek van de maand
Beringen - Rebecca Yarros: 'Fourth Wing' - In steen gebrandWe hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Fourth Wing" van Rebecca Yarros.
Fantasy lezers zullen het met mij eens zijn dat een goed gemaakte fantasy roman het perfecte middel is om de gedachten te verzetten en eens lekker door te lezen. Dit boek – dat een eerste deel is van een reeks van drie of vier – is daar een uitgelezen voorbeeld van.
Hoofdpersonage (…) Het hele nieuwsbericht

In de wei...

Maandag 15 april 2024
Beringen - In de wei...ZoomDe storm van deze namiddag trof vooral Koersel. We kregen deze foto van Maarten Reniers. Mijn blik ging in eerste instantie naar de afgeknapte boom. We kregen immers veel meldingen van afgeknakte bomen. Pas later zag ik de trampoline in de weide. En die hoort daar uiteraard niet thuis. Het geeft deze foto iets surrealistisch en zo zie je alweer de kracht van moeder natuur. (Hans Put) 
Gemeenteraad
Beringen - Geen cd's meer in de bib van BeringenZoomDe collectie cd's in de bib van Beringen zal op termijn verdwijnen. Dat kwam aan het licht tijdens de gemeenteraad.
Door streamingdiensten is de vraag naar cd's flink gedaald. Irfan Oztas (Groen) vond het jammer dat de collectie verdwijnt.
"Er is nu heel veel vraag naar games, daar zal verder in geïnvesteerd worden", lichtte schepen van bib Jessie De Weyer (N-VA) toe.

Aankoop grond Neusenberg

Maandag 15 april 2024
Gemeenteraad
Op 11 september 2023 ging de gemeenteraad principieel akkoord om een perceel grond te Neusenberg aan te kopen in functie van uitbreiding van ons bospatrimonium. Ondertussen zijn de verkoopsvoorwaarden verder uitgewerkt en kan de gemeenteraad deze aankoop definitief goedkeuren zodat de aankoopakte verleden kan worden.
Gemeenteraad
Op de gemeenteraad werd een samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd tussen de stad Beringen, de gemeente Tessenderlo en de gemeente Ham voor de aanstelling van een deskundige verkeerseducatie. Zo kan het verkeerspark in Beverlo terug in gebruikt genomen worden.
Gemeenteraad
Op 9 juni 2024 vinden de Europese, federale en regionale verkiezingen plaats. De stad Beringen wil een eigen politiereglement opmaken dat enkele regels bundelt omtrent het voeren van propaganda tijdens de sperperiode en op de verkiezingsdag.

Jaarrekening De Graankorrel

Maandag 15 april 2024
Gemeenteraad
Gemeenteraad kort Het kerkbestuur van de Evangelische kerk De Graankorrrel sluit de jaarrekening van 2023 af met een exploittieoverschot van 821 euro en geen investeringsoverschot of tekort.

Buitenspeeldag uitgesteld

Maandag 15 april 2024
Beringen - Buitenspeeldag uitgesteldZoomWoensdag 17 april was de jaarlijkse Buitenspeeldag gepland. Door het aangekondigde slechte weer wil de Stad Beringen geen risico lopen. De Buitenspeeldag wordt daarom uitgesteld naar woensdag 29 mei.

Helena Mahieu overleden

Maandag 15 april 2024
Beringen - Helena Mahieu overleden
Helena Mahieu uit Tervant, weduwe van Herman Theunis, is overleden.
(° Poperinge op 28 juni 1934 † Heusden-Zolder op 14 april 2024) Begroeting: woensdag 17 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 18 april 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.

Goud voor Rutger Wouters

Maandag 15 april 2024
Kampioen in de kijker
Beringen - Goud voor Rutger WoutersZoomOp Circuit Zolder werden gisteren de Limburgse en Vlaams-Brabantse kampioenschappen tijdrijden voor verschillende categorieën georganiseerd. De renners kregen 16 km voor de wielen, daarvoor was het circuit in het midden opgesplitst met kegels zodat ze het in twee richtingen konden berijden. De renners zorgden voor een goede opwarming op de rollen, maar de meesten waren bij het overschrijden van de meet duidelijk tot op de limiet gegaan en bleken totaal uitgeput. Dit zijn de Limburgse kampioenen: Cas Hermans (junioren), Rutger Wouters (Elite 2), Kristof Flebus (Elite 3), Ruud Verbakel (Masters), Esmée Gielkens (vrouwen elite), Amélie Lambert (vrouwen junioren), Senne Thonon (U23). (foto Roman Martyka)

Nergens beter dan thuis

Maandag 15 april 2024
Commentaar
Beringen - Nergens beter dan thuisZoomVandaag start in aanloop van Erfgoeddag op zondag 21 april de Erfgoedweek. Het thema dit jaar is thuis. En dan moet ik spontaan denken aan de gelijknamige populaire tv-soap. Die begint met een heel vrolijk melodietje waarbij de hoofdpersonages breed glimlachend en blij in het beeld huppelen met de vrolijk gezonnen slagzin 'nergens beter dan thuis'. Maar wat dan volgt is niets dan miserie. En dat is nog zacht uitgedrukt: bedrog, nijd, overspel, leugens, afgunst, moord en nog zoveel meer van dat (…) Het hele nieuwsbericht

Filosofeer je mee?

Maandag 15 april 2024
Beringen - Filosofeer je mee?ZoomApril is de maand van de filosofie. Tijdens het weekend van 20 en 21 april wordt er in tal van gemeentes in onze provincie gefilosofeerd. Dit intiatief van filosofieschool DoenDenken wil mensen vertrouwd maken met filosofie en vooral met filosoferen. Iedereen is welkom om samen onder begeleiding van getrainde gespreksleiders samen in dialoog te gaan en te ontdekken hoe 'samen denken' en 'naar mekaars mening luisteren' bijdraagt tot een betere verstandhouding en meer begrip voor diversiteit. 
Zaterdag 20 april kan je meedoendenken in Het Blauw Huis op site Lutgart in Beringen van 14:00 uur tot 16:00 uur. Deelnemen is gratis, inschrijven is wel verplicht via info[!]in-dialoog.be.

Gemeenteraad vanavond

Maandag 15 april 2024
Beringen - Gemeenteraad vanavondAan de gemeenteraad wordt deze avond onder andere gevraagd haar goedkeuring te geven aan de samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Beringen, de gemeente Tessenderlo en de gemeente Ham voor de aanstelling van een deskundige verkeerseducatie. Groen doet een voorstel om een boerenmarkt te organiseren in Beringen. De gemeenteraad kan je live volgen via de website van de Stad en een verslag lees je ook meteen op onze website. 

Goud voor Amélie Lambert

Maandag 15 april 2024
Kampioen in de kijker
Beringen - Goud voor Amélie LambertZoomOp het Limburg kampioenschap tijdrijden in Zolder won de Beringse Amélie Lambert bij de U19 en verlengt de jonge wielrenster zo haar titel. Jill Raymaekers won het zilver en Falke Kerkhof kreeg de bronzen medaille.
Beringen - Brigidahuis zoekt zaalverantwoordelijkeZoomKen jij het Brigidahuis in Koersel al? Het is de thuishaven van verschillende Koerselse verenigingen zoals Femma, Ferm, Okra, KWB, Davidsfonds, TuinHier, de Bridge en kerkgebonden groeperingen. Het Brigidahuis heeft 4 zalen, lokalen waar deze verenigingen hun activiteiten organiseren. Voor het overige worden ze ter beschikking gesteld aan particulieren. "Om te helpen dit in goede banen te leiden zijn we op zoek naar een zaalverantwoordelijke voor 10 dagen per maand. Iets voor jou? Of ken je iemand die hier interesse in zou hebben? Neem dan contact op via brigidahuis[!]gmail.com", zegt Heidi Leonard.
Alle verder info lees je via deze link.
Beringen - Doet ie het of doet ie het niet?Zoom(cartoon Fobie)
Beringen - Historische mijnwerkersplaquette terug thuisZoomVanmiddag is in The Max in Zolder een bijzondere mijnwerkersplaquette geschonken aan Tamer Cankurtaranoglu. Het gaat om een zogenaamde Taymans-plaquette uit 1904. Kolenhandelaar Eduard Taymans bestelde de plaquette voor zijn klanten bij kunstenaar Constantin Meunier. Er staat een mijnwerker met helm en houweel afgebeeld met op de achtergrond een steenberg en een rokende schouw. Er zijn van dat reliëf heel wat exemplaren gemaakt in aardewerk, in gips en in brons. Drie bronzen exemplaren zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Historische mijnwerkersplaquette terug thuis
Zoom

Turkse FC - Thes B: 3-2

Zondag 14 april 2024
Beringen - Turkse FC - Thes B: 3-2
In Tweede Provinciale B was Turkse FC net iets te sterk van Thes B. De Beringse club doet een goede zet en zit zo nog altijd in de race voor een plek in de eindronde.

KVK Beringen 0 - Bree-Beek 1

Zondag 14 april 2024
Beringen - KVK Beringen 0 - Bree-Beek 1In Eerste Provinciale zorgde Seppe Janssen voor het enige doelpunt en Bree-Beek is zo zeker van de eindronde. Voor de thuisploeg was het weer net niet.

KFC Paal-Tervant wint met 7-2

Zondag 14 april 2024
Beringen - KFC Paal-Tervant wint met 7-2In Tweede provinciale B heeft KFC Paal-Tervant ESK Lepoldsburg naar huis gestuurd met 7-2 en de buren van 't Kamp worden op die manier ook naar de degradatie gestuurd. Het werd zo een dubbele pijnlijke avond voor ESK Leopoldsburg. Na een rode kaart voor doelman Van Humbeeck in de veertigste minuut was het al 3-0. De tweede helft was een makkie van de Palenaren.
Wedstrijdverslag
Beringen - Achel-B te sterk voor Stal SportHet ene weekend is het andere niet. Dat bleek gisterenavond nog maar eens. Met de komst van het B-elftal van Achel zag het er nochtans goed uit voor onze jongens, want Achel-B stond nog lager in de klassering. En in het begin van de wedstrijd was er ook veel overwicht van de thuisploeg. Voortdurend waren ze in de buurt van de bezoekende goal, maar de bal wou er niet in. Een kopbal van Simon Dehertog werd met veel moeite door de Achelse doelman van onder de lat gehaald en een vluchtschot van Rob Mertens scheerde de (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel onderuit in Achel

Zondag 14 april 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel onderuit in AchelWeerstand Koersel kreeg gisterenavond geen grip op de match en verliest met 4-0 in Achel. Al bij de eerste baltoetsen werd het duidelijk dat academisch voetbal, het welke Koersel de laatste weken etaleerde, hier op het hobbelige gras brengen…. een utopie was. Achel was duidelijk vertrouwd met de knokkersmentaliteit die op zulk veld rendeert en kwam dan ook op voorsprong in de 17de minuut. Het duurde tot in de 40ste minuut aleer Koersel kon dreigen langs Cerigioni, met een bal tegen de kruising. (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Sannen overleden

Zaterdag 13 april 2024
Beringen - Jos Sannen overledenJos Sannen uit Oostham, echtgenoot van Bea Broux, is overleden.
(° Mol op 23 september 1951 † Antwerpen op 11 april 2024)   Begroeting: donderdag 18 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring 
Geen bloemen of kransen.

André Haselaars overleden

Zaterdag 13 april 2024
Beringen - André Haselaars overledenAndré Haselaars uit Koersel, echtgenoot van Ida Maris, is overleden.
(° Hasselt op 13 april 1943 † Heusden-Zolder op 11 april 2024) Begroeting: woensdag 17 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: donderdag 18 april 2024 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Denis Lemmens overleden

Zaterdag 13 april 2024
Beringen - Denis Lemmens overledenDenis Lemmens uit Beringen, echtgenoot van Chris Polders, is overleden.
(° Diest op 25 juni 1956 † Beringen op 11 april 2024)
Begroeting: donderdag 18 april 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 19 april 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel
Uit de oude doos
Beringen - Mijn (t)huis op de cité: ook voor kidsZoomIn de mijnkathedraal kan je dit weekend en volgend weekend naar de expo 'Mijn (t)huis op de cité'. De expo toont het dagelijks leven in vorige eeuw. Ook voor kinderen is deze expo interessant. Aan de hand van vragen die tussen de foto's hangen, krijgen kinderen een kijk op het leven van hun (over-groot)ouders op de cité. TikTokfilmpjes kunnen gemaakt worden in de retrohuiskamer. Gratis inkom, open van 13u tot 17u.

Kerk Beringen-Mijn

Zaterdag 13 april 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk Beringen-MijnZoomDe kerk van Beringen-Mijn is vandaag en morgen open van 13u tot 17u voor de expo 'Mijn (t)huis in de cité'. Deze tentoonstelling in het kader van Erfgoedweek en Erfgoeddag focust op het dagelijks leven thuis. Het resultaat is een mooie mix van foto's uit diverse decennia, oude attributen en speeldgoed. De sacristie is omgebouwd tot een 'goei' retrokamer waar je welkom bent voor een tas koffie. Gratis toegang. Ook volgend weekend loopt deze expo nog.

Daar is de lente

Zaterdag 13 april 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Daar is de lenteZoomVandaag haalt Edith inspiratie in de ontluikende lente.

Meer dringende ambulanceritten

Vrijdag 12 april 2024
Het is maar dat je 't weet
In tien jaar tijd is het aantal dringende ritten van ziekenwagens in Limburg met 60 procent gestegen. Ambulanciers zelf geven aan dat er heel veel onnodige ritten tussen zitten. "Mensen staan soms met een ingepakte koffer aan de deur te wachten." Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke nuanceert de problemen, maar komt wel met extra fondsen en hervormingen.

Hobbytentoonstelling KWB Stal

Vrijdag 12 april 2024
Wandelen bij de buren
Beringen - Hobbytentoonstelling KWB StalZoom Zondag 14 april kan je in de parochiezaal van Stal naar de jaarlijkse hobbytentoonstelling. KWB Stal ontvangt je in de Kerstmisstraat van 10u tot 18u. Verschillende standen zorgen jaarlijks voor een fijne sfeer. En in de koffiebar kan je wat bijpraten. Inkom gratis.

Luna Vanzeir te gast in Tervant

Vrijdag 12 april 2024
KFC Paal-Tervant organiseert op zondag 14 april een Futbalista Festival (10-12u), exclusief voor meisjes tussen 5 en 12 jaar die willen voetballen. Ook Red Flame en ex-Paal-Tervant-speelster Luna Vanzeir zal van de partij zijn! Er hebben al een dertigtal meisjes ingeschreven. Iedereen welkom. 
Op zaterdag 13 april om 14u spelen de meisjes van vollebalclub Bepavoc een galawedstrijd tegen Tectum Achel. Deze wedstrijd zal opgeluisterd worden door harmonie De Heidegalm die voor de nodige muzikale interventies zullen zorgen om zo een sfeervolle wedstrijd te creëren. De wedstrijd zal doorgaan in sporthal 't Park te Paal. (Parkstraat)

De wolf in een nieuw jasje

Vrijdag 12 april 2024
Beringen - De wolf in een nieuw jasjeZoom(cartoon: Fobie)
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van detailhandel SNS uit Beringen. Schuldvorderingen moeten voor 10 mei ingediend worden.

Toename van het vrijwilligerswerk

Donderdag 11 april 2024
Het is maar dat je 't weet
In de periode 2021-2023 is er een toename te zien van het vrijwilligerswerk in de periode 2021 tot 2023. Het percentage dat vrijwilligerswerk verricht steeg van 35% in 2021 tot bijna 40% in 2023. Het percentage dat nooit vrijwilligerswerk verricht daalt van 65,2% in 2021 tot 60,3% in 2023. (Statistiek Vlaanderen)

Een boek over Theo Brouns

Donderdag 11 april 2024
Nieuwe boeken
Beringen - Een boek over Theo BrounsZoomBrouns is een typische naam van Kinrooi. Kijk maar naar minister Brouns en zijn vader, voormalig burgemeester. Ze zijn familie van Theo Brouns. Die werd in 1911 in Kessenich (nu Kinrooi) geboren. Hij was pas 34 toen hij in Hasselt terechtgesteld werd.
Bruno Indekeu heeft een boek* geschreven over de complexe Maaslander. In de Encyclopedie van de Vlaamse Beweging heeft Jos Bouveroux 25 jaar geleden Brouns beschreven als “een typisch product van de Vlaams-nationale beweging, die onder invloed van nazi-Duitsland tegelijk een anti-Belgische en een maatschappelijke revolutie nastreefde, in de hoop dat Vlaanderen in het Groot-Germaanse Rijk zijn eigenheid kon behouden.”
Brouns was een radicaal-Vlaamse nazaat van een middenstandsgezin en liep college in Hechtel en Maaseik. Hij promoveerde aan de universiteit van Gent en werd in 1936 advocaat aan de balie van Hasselt. Maar zijn politieke overtuiging zou hem uiteindelijk fataal worden. Hij was “een complexe figuur die je niet zomaar in een korte tekst kan vatten ,” zegt Bruno Indekeu. De biografie die hij over Brouns schreef is dan ook fascinerend.

*Bruno INDEKEU, “Theo Brouns (1911-1946): Führer van Limburg of martelaar van de collaboratie?”, Leuven (eigen beheer), 2024, 131 blz., geill. met foto’s. Prijs 25 euro (verzendingskosten incl.) op rekening BE95 0638 8306 1258 van Bruno Indekeu

Zware klap in Tessenderlo

Donderdag 11 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend, kort voor 5 uur, kwam het tot een frontale botsing tussen twee auto's op de H. Hartlaan in Tessenderlo. Daarbij liep een 39-jarige vrouw zware verwondingen op. Een 25-jarige vrouw raakte lichtgewond. Zij bleek onder invloed. Haar rijbewijs is ingetrokken.
Nieuwe boeken
Beringen - Helder Camara - Als het leven gave wordtZoomDom Helder Camara (1909-1999) was bisschop in Brazilië. Zijn sterk profetisch profiel bleef niet onopgemerkt. Wereldwijd gaat zijn naam nog altijd over de lippen. Zijn voorkeur voor de armen liet een grote indruk na. Hij liet zijn bisschoppelijk paleis voor wat het was en nam zijn intrek in een sacristie. ‘Als ik een arme een brood geef, dan noemen ze me een heilige. Als ik vraag waarom hij arm is, noemen ze me een communist’, is een van zijn bekendste uitspraken. Hierin lezen we niet alleen zijn basisvisie, maar proeven we meteen de weerstand die hij zijn hele leven zal ervaren. Hij is een gehoorzame anarchist, wanordeling te midden van orde, vreedzame revolutionair, achterdochtige enthousiasteling, nederige leider, ernstige grappenmaker. Het verhaal van zijn leven, verteld door Eduardo Hoornaert, die jaren met hem samenwerkte, geeft een goed inzicht in wie Helder Camara was en hoe zijn opvattingen door de jaren heen sterk evolueerden. Het boek kost 29,99 euro en is een uitgave van Halewijn.

Rik Lodewijckx overleden

Woensdag 10 april 2024
Beringen - Rik Lodewijckx overledenIn WZC Gaerveld in Hasselt is op 6 april Rik Lodewijckx overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Maria Corvers. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Paal. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Werken Watertorenstraat in Paal

Woensdag 10 april 2024
Beringen - Werken Watertorenstraat in PaalVanaf morgen zullen verschillende nutsmaatschappijen werken uitvoeren in de Watertorenstraat in Paal. Ook de weg zal worden opgebroken. Deze werken zijn in aanloop naar de rioleringswerken die aansluitend zullen plaatsvinden in de straat. De duur van de werken is zoals altijd afhankelijk van de weersomstandigheden waardoor er geen periode met einddatum kan worden vermeld. Wandelaars die naar de Klitsberg willen, nemen best de ingang via de Kloosterstraat of via het dienstencentrum.

Einde ramadan: Eid Moebarak

Woensdag 10 april 2024
Beringen - Einde ramadan: Eid MoebarakZoomVoor de moslims eindigt vandaag de heilige maand Ramadan, de vastenmaand. Vandaag is een dag waarbij families bij elkaar komen en samen genieten van een lekkere maaltijd met veel zoet, vandaar ook de naam Suikerfeest.
Beringen - Zakken voor tuinafval worden groenerZoomDe nieuwe zakken van Limburg.net voor tuinafval worden feller groen van kleur. Dat is om het sorteerproces van de installatie in Beringen te verbeteren: met de nieuwe kleur wordt de foutenmarge van de optische scanners verkleind. Daardoor wordt ook de manuele nasortering op de fractie tuinafval overbodig. Inwoners van Optimo-gemeenten mogen de bestaande groene zakken verder blijven gebruiken tot ze op zijn. Aan de sorteerregels verandert er niets. Alle andere zakken blijven hetzelfde. De nieuwe tuinafvalzakken - die ook qua grootte, sluiting en prijs hetzelfde blijven - worden vanaf nu stilaan verdeeld. De verkooppunten mogen ook eerst nog de oude verkopen.

Vlinders voelen de lente

Woensdag 10 april 2024
Puur natuur
Beringen - Vlinders voelen de lenteZoomBegin van de lente, en het wordt al wat warmer, zoals vorig weekend. De zon schijnt langer en dan verschijnen de vlinders ook opnieuw. Vlinders hebben hun eigen tactiek om de winter goed door te komen. Ze overwinteren doorgaans verscholen als eitje, rups of pop. Pas als de temperatuur hoog genoeg is zetten ze hun ontwikkeling verder waar ze in het najaar mee gestopt zijn. Daarom ook dat ze niet allemaal tegelijk tevoorschijn komen in het voorjaar. Vlinders die we op dit moment als meeste zien zijn de citroenvlinder, gehakkelde aurelia en het oranjetipje. In nattere gebieden is de gewone bandspanner dan weer meer aanwezig. (Johan Put)
Vlinders voelen de lente
Zoom

Tatsiana Bahatyrova overleden

Dinsdag 9 april 2024
Beringen - Tatsiana Bahatyrova overleden
Tatsiana Bahatyrova, weduwe van Victor Geerdens, is overleden.
(° Cherniakhovsk op 8 juli 1952 † Koersel op 6 april 2024) Begroeting: donderdag 11 april 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

Stem jij mee voor deze foto?

Dinsdag 9 april 2024
Beringen - Stem jij mee voor deze foto?ZoomDe Beringse Tuimelaars doen mee aan een wedstrijd van Belorta en de zwemclub zoekt steun van onze lezers. "Door deze sponsoring van 5000€ kunnen we onze activiteiten uitbreiden, de kwaliteit van onze evenementen verbeteren en al onze leden extra voordelen bieden. Sport en voeding gaan hand in hand. Het geeft onze sporters de nodige energie, voedingsstoffen en hydratatie om te kunnen sporten en te herstellen na een inspanning. Dus Belorta en Zwemclub De Beringse Tuimelaars zijn de perfecte match", klinkt het bij DBT. Stemmen kan heel snel via deze link. 
Beringen - Zonsverduistering in New York CityZoomVrijdag werd New York City opgeschrikt door een aardbeving met een magnitude van 4.8. Vandaag konden New Yorkers genieten van een veel aangenamer natuurverschijnsel. Een zonsverduistering die bijna 90% van de zon verborg. Het weer was vrij goed met geen zware bewolking. In Manhattan kwamen New Yorkers massaal de straat op om van dit gebeuren te genieten. Brilletjes om veilig naar de zon te staren waren gratis verkrijgbaar in de lokale bibliotheken.
Om een volledige zonsverduistering te zien in de staat New York moest je ongeveer 450 km noordwaarts reizen. (Dirk Vandenberk)

Doorstart bij Van Hool

Dinsdag 9 april 2024
Beringen - Doorstart bij Van HoolZoom(Cartoon Fobie)

Wat een kanjer!

Dinsdag 9 april 2024
Beringen - Wat een kanjer!ZoomFotograaf Ralf Oehme ging een dagje mee vissen aan de Paalse Plas met David Baert. Zijn geduld werd beloond met de vangst van twee kanjers: eentje van 22kg en eentje van 24kg.

Mariette Beerten overleden

Maandag 8 april 2024
Beringen - Mariette Beerten overledenMariette Beerten uit Koersel, weduwe van André Vandebriel, is overleden. 
(° Koersel op 17 februari 1937 † Heusden-Zolder op 8 april 2024) Begroeting: vrijdag 12 april 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Regine Theunis overleden

Maandag 8 april 2024
Beringen - Regine Theunis overleden
Regine Theunis uit Ham, weduwe van Alphons Alaerts, is overleden.
(° Beverlo op 21 juni 1929 † Ham op 6 april 2024)
Begroeting: woensdag 10 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 11 april 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.

Jan Kaczmarowski overleden

Maandag 8 april 2024
Beringen - Jan Kaczmarowski overleden
Jan Kaczmarowski uit Beringen is overleden. 
(° Genk op 21 juli 1948 † Heusden-Zolder op 5 april 2024) Begroeting: woensdag 10 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Beringen - 7de plek voor Calvin VlaanderenZoomCalvin Vlaanderen is ook in de derde Grote Prijs van 2024 in de top tien gedoken. De Monster Energy Yamaha Factory-rijder onder leiding van Hans Corvers eindigde zevende in de duinen van Riola Sardo. Todd Kellett, die eenmalig inviel voor de geblesseerde Jago Geerts, pakte vijf WK-punten in Sardinië.  "Het was een zwaar weekend op fysiek vlak. Veeleisend parcours, bijna 30 graden: dat ben ik niet meer gewoon. Maar dat geldt voor iedereen. Ik ben toch wat ontgoocheld over die zevende plaats. Ik (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Limburg Shotguns verliezen niptZoomIn het American football hebben de Limburg Shotguns zaterdagavond nipt verlopen van de Brussels Black Angels met 23-25. Bekijk het fotoverslag van Patrick Cosemans op Facebook. 
Tribunaliteiten
Beringen - Blijven haar kinderen eigenlijk ook zijn kinderen?Het aantal partners dat uit elkaar gaat neemt toe. En dus ook het aantal partners dat een nieuwe partner vindt. Vandaar ook meer gezinnen met kinderen van de voormalige partner en van de nieuwe partner. Maar ook die nieuwe relaties kunnen op de klippen lopen.
Hoe voelt het dan voor die nieuwe partner – inmiddels weer ex-partner – als de nieuwe partner – ondertussen ook ex-partner – vraagt om onderhoudsgeld voor een gemeenschappelijk kind, ermee rekening houdend dat hij of zij nu (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gezien
Beringen - Schildpadden aan de Paalse PlasZoomZe zitten er al een tijdje maar laten zich niet altijd zien. Vandaag genoten deze schildpadden ook van het mooie weer om te genieten van de eerste warme zonnestralen. Ralf Oehme kon ze mooi in beeld brengen.
Schildpadden aan de Paalse Plas
Zoom
Beringen - Torpedo Hasselt - KVK Beringen: 2-0KVK Beringen kon deze middag geen vuist maken tegen de mannenvan Torpedo Hasselt. KVK had een reeks gekwetsten en dat liet zich merken op het veld. 

Eindelijk terrasjesweer

Zondag 7 april 2024
Beringen - Eindelijk terrasjesweerZoomNa alweer een te lange en vooral te natte winter deed het eindelijk eens deugd om te genieten van een zonnig en warm weekend. De terrasjes zaten dan ook goed vol en mensen genoten van een hapje en/of drankje. De gratis vitamine d-kuur deed deugd. 

Fijn stof tot nadenken

Zondag 7 april 2024
Commentaar
Beringen - Fijn stof tot nadenkenZoomIk kom regelmatig langs de Finse Piste in Paal, niet om te joggen maar het is een rustigere omweg om naar het dorp te wandelen, weg van het lawaai van de Beverlosesteenweg. Niet dat de Finse piste zonder lawaai is zo vlak langs de snelweg. Telkens maak ik me dan de bedenking of het wel zo gezond is om te sporten op deze plek. En het antwoord is eigenlijn simpel: neen, het is niet gezond. Het is a lang duidelijk dat in de buurt van snelwegen de concentraties fijn stof veel te hoog zijn. Het wordt in (…) Het hele nieuwsbericht
Wedstrijdverslag
Beringen - Sp.Wijchmaal - Stal Sport: 0-4ZoomOp het veld van Sporting Wijchmaal heeft Stal een deugddoende en oververdiende zege behaald. De thuisploeg kon op geen enkel moment aanspraak maken op puntengewin. Ze voetbalden nauwelijks kansen bij elkaar. Stal daarentegen schoot gedreven en aanvallend uit de startblokkken. Reeds in de 6de minuut had het op voorsprong kunnen komen, toen Bilal Dahou door Rob Mertens in het straatje werd gestuurd, maar het schot belandde van dichtbij in het zijnet. Dat was echter maar uitstel: tien minuten later werd Warre (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel-Gruitrode: 7-1

Zondag 7 april 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel-Gruitrode: 7-1Toen Gruitrode vlak na de koffiepauze er 1-1 van maakte, had niemand dit durven voorspellen…. Voor Koersel misten Geys (kopbal) en Ceyssens (plaatsbal ongehinderd) de kans op voorsprong en nadien deed bezoeker Berben hen dat 2 keer tereke na..! Dan zagen we weer het beproefde stramien van Ballet die voorzette en Cerigioni die afwerkte aan de 2de paal: 1-0 (28’). Ceyssens met zijn afstandsschot en bezoekende doelman Coenen met zijn redding oogstten nog dik applaus voor de rust. De tooghangers zagen (…) Het hele nieuwsbericht

As-Niel - Turkse FC: 2-2

Zaterdag 6 april 2024
Een gelijkspel deze avond voor Turkse FC op het veld van As-Niel. 
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag botsten in de Stationsstraat in Ham een scootmobiel en een auto. De 72-jarige bestuurder van de scootmobiel liep daarbij zware verwondingen op en is onder begeleiding van een medisch uregntieteam naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
Er is een groot tekort aan kleuterleerkrachten in Limburg. Werkzoekenden kunnen zich vanaf september gratis omscholen tot kleuterleerkracht. Dat is mogelijk omdat leerkracht kleuteronderwijs officieel erkend is als knelpuntberoep. "We hebben op een week tijd al 11 aanvragen voor de opleiding gekregen", is te horen bij VDAB Limburg.

Yvonne Buedts overleden

Zaterdag 6 april 2024
Beringen - Yvonne Buedts overleden
Yvonne Buedt uit Koersel, weduwe van Jef Bex, is overleden.
(° Keerbergen, 4 augustus 1930 † Koersel op 4 april 2024) Begroeting: donderdag 11 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Mijnkathedraal open voor publiekZoomDit weekend is de mijnkathedraal open voor het publiek. Voortaan zal de kerk van Beringen-Mijn elk eerste weekend gratis toegankelijk zijn. Vrijwilligers zullen de bezoeker met open armen ontvangen. 

Erfgoeddag Thuis

Zaterdag 6 april 2024
Uit de oude doos
Beringen - Erfgoeddag ThuisZoomWe kijken stilaan al uit naar Erfgoeddag op zondag 21 april. Er zijn in Beringen dan verschillende activiteiten. Erfgoedvereniging Citévolk Spreekt is deze week al begonnen met de opbouw van hun tentoonstelling. Deze opent immers al op zaterdag 13 april om 13u. Van 15 tot en met 19 april, de erfgoedweek, is de expo 'Mijn (t)huis op de cité' open voor scholen en groepen.

Als vaders sterven

Zaterdag 6 april 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Als vaders stervenZoomEdith vindt deze week woorden van troost in het overlijden van haar vader.

Jeanne Bierten overleden

Vrijdag 5 april 2024
Beringen - Jeanne Bierten overledenJeanne Bierten, weduwe van Alfons Vanhoudt, is overleden.
(° Kasterlee op 12 december 1931 † Heusden-Zolder op 4 april 2024)
Begroeting: donderdag 11 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 12 april 2024 om 10.00 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Gerda Vandergraesen overleden

Vrijdag 5 april 2024
Beringen - Gerda Vandergraesen overledenGerda Vandergraesen uit Lummen, weduwe van Louis Steegmans, is overleden.
(° Paal op 16 augustus 1948 † Lummen op 3 april 2024)
Begroeting: dinsdag 9 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 10 april 2024 om 13.00u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents;

Amelie Vanhamel overleden

Vrijdag 5 april 2024
Beringen - Amelie Vanhamel overledenAmelie Vanhamel, weduwe van Jef Claes, is overleden.
(° Linkhout op 4 oktober 1936 † Beringen-Mijn op 3 april 2024) Begroeting: maandag 8 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

140.000 hectare bos in Vlaanderen

Donderdag 4 april 2024
Het is maar dat je 't weet
De oppervlakte bos in het Vlaamse Gewest wordt geschat op 140.279 hectare. Dat komt overeen met 10 procent van de Vlaamse grondoppervlakte. De bosoppervlakte in Vlaanderen is sinds 2000 nagenoeg constant gebleven. (Agentschap Natuur en Bos)
Het is maar dat je 't weet
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er in Limburg 211 bedrijven failliet verklaard. Dat is vijftien procent meer dan vorig jaar. Bouw, transport, garages en horeca domineren de faillissementen.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Verlenging subsidies wolfwerende maatregelenZoomWanneer er als gevolg van een wolvenaanval op paarden of runderen een potentiële probleemsituatie ontstaat, kan het Agentschap Natuur en Bos een schutkring afbakenen waarbinnen subsidies voor paarden en runderen mogelijk zijn. In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring kunnen nu ook voor (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Werken Maasheide en HeidebloemstraatIn de week van 8 april zal er een laagje asfalt verwijderd worden en een nieuwe worden geplaatst in de Maasheide en de Heidebloemstraat. Tijdens de freeswerken zelf is het nog mogelijk om aan huis te geraken met de auto, maar tijdens de asfalteringswerken zal iedereen zijn auto buiten deze straten moeten parkeren. "Er zal dus hinder zijn. Daarom vragen we om begrip en respect voor de arbeiders zelf en ook voor hun werk", zegt schepen Vanhees.

Op hoop van zegen

Woensdag 3 april 2024
Vandaag gezien
Beringen - Op hoop van zegenZoomDe zegen kwam vandaag al uit de hemel maar we moeten nog een paar regenzones trotseren. Zaterdag worden we, als de weermodellen niet veranderen, getrakteerd op een zalige 24°. (Gust Ischen)

Rita Wehenkel overleden

Woensdag 3 april 2024
Rita Wehenkel uit Koersel, echtgenote van Willy Witters, is overleden.
(° Hasselt op 12 maart 1952 † Heusden-Zolder op 1 april 2024) Begroeting: maandag 8 april 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: dinsdag 9 april 2024 om 10.00u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Cetti's zanger

Woensdag 3 april 2024
Puur natuur
Beringen - Cetti's zangerZoom
Als je de naam Cetti's zanger hoort zou je denken: welke vogel is dat? Maar hij is aan een geweldige opmars bezig. Hij is afkomstig uit het Middellands zeegebied, maar zijn aantallen de laatste 10 jaar in onze streken zijn spectaculair gestegen, zeker omwille van de zachte winters. Je vindt hem aan de kanten waar veel water is, en vooral aan de rietkant. Nog opvallend is zijn heel luide zang. Hij schettert immers steeds zijn kort maar krachtig liedje. Hem waarnemen is niet vanzelfsprekend. Je hoort hem opeens maar voor je hem ziet is hij al weer weg...
Voor deze foto's heb ik meer dan 2 uur moeten wachten. (Johan Put)
Cetti's zanger
Zoom

Robert Vanherle overleden

Dinsdag 2 april 2024
Beringen - Robert Vanherle overledenIn Lummen is zaterdag Robert Vanherle overleden, de weduwnaar van de in 2021 gestorven Gaby Vaneerdewegh. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid heeft een besloten karakter. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Thiewinkel in Lummen.

Margriet Huysmans overleden

Dinsdag 2 april 2024
Beringen - Margriet Huysmans overleden
Margriet Huysmans uit Beringen, echtgenote van Lambert Reynders 'Ber Frit', medestichtster van frituur Ber Frit, is overleden.
(° 30 maart 1944 te Heppen † 1 april 2024 te Beringen)
Groeten: funerarium van Franken uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op vrijdag 5 april 2024 tussen 19 uur en 19.30 uur.
De uitvaartliturgie voor Margriet zal doorgaan in de Sint-Pietersbandenkerk Markt 6, 3580 Beringen op zaterdag 6 april 2024 om 10.30 uur. (samenkomst in de kerk vanaf 10 uur). Gevolgd door de crematie en de begraving in het urneveld op de begraafplaats van Heusden-centrum. 

Waar zijn de aprilgrappen?

Dinsdag 2 april 2024
Beringen - Waar zijn de aprilgrappen?ZoomDeze vraag stelde onze columnist Martin gisteren nog. Maar er waren wel enkele grappen te lezen op het internet. Stad Beringen had een mooie foto van een visvijver op de markt van Beringen. Het was meteen duidelijk dat deze leuke gefotoshopte foto ging om een aprilvis maar uit de reacties op sociale media blijkt dat dit idee voor velen wel een goed idee zou zijn. Meer groen en water op de markt in de plaats van auto's. Het is geen ondenkbeeldig toekomstbeeld...
Burgemeester Thomas Vints ging (…) Het hele nieuwsbericht
Waar zijn de aprilgrappen?Waar zijn de aprilgrappen?
Zoom

Kwakkelweer

Dinsdag 2 april 2024
Beringen - KwakkelweerZoomDe start van de paasvakantie was niet meteen eentje met mooi weer. We kregen als troost wel een mooie zonsondergang. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig. Het zou wachten zijn tot het weekend voor echt mooi lenteweer. (Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Jeugdbewegingen tellen 283.000 ledenZoomDe vijf grootste jeugdbewegingen in ons land telden in 2022 iets meer dan 283.000 leden en leiding. Dat aantal neemt sinds 2010 geleidelijk aan toe. Toen waren bijna 231.000 jongeren lid.
Alles samen nam het totaal aantal leden tussen 2010 en 2022 toe met 23%. Chirojeugd Vlaanderen en Scouts en Gidsen Vlaanderen blijven de grootste jeugdbewegingen, met respectievelijk 113.127 en 98.893 leden. Samen waren ze in 2022 goed voor drie kwart van het totaal. Daarna volgt de KSA met iets meer dan 37.000 leden.

Vijgen na Pasen

Maandag 1 april 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijgen na Pasen betekent dat iets te laat is om nog zin te hebben. De oorsprong ligt in vroegere vastenperiodes. Veel mensen letten in de vastenperiode op hun voeding: ze eten minder, en vooral minder zoetigheden. Wat precies, dat kies je zelf. Vroeger was dat niet zo: er bestond een lijst, uitgevaardigd door de Kerk, van wat je wel en niet mocht eten. Gedroogde vijgen waren zowat de enige zoetigheid die was toegelaten, en dus erg populair. Maar vijgen worden doorgaans geïmporteerd, en de import verliep in vroegere tijden niet zo gesmeerd als nu. Vandaar dat er wel eens een lading vijgen te laat kwam, na Pasen dus. Die vijgen na Pasen hadden dus eigenlijk geen nut meer. (KerkNet)

Ons immuunsysteem

Maandag 1 april 2024
Gezondheid
Beringen - Ons immuunsysteemHet immuunsysteem speelt een cruciale rol bij het beschermen van ons lichaam tegen ziekten en infecties. Naast een gezonde levensstijl en voldoende slaap, kan voeding een belangrijke rol spelen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van de algehele gezondheid. Laten we eens kijken naar enkele voedingsmiddelen die hierbij kunnen helpen:
1. Vitamine C-rijke voedingsmiddelen: Vitamine C staat bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen. Voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In Duitsland is met ingang van vandaag onder voorwaarden het bezit en de kweek van cannabis voor eigen gebruik legaal. Volgens de nieuwe wet mogen meerderjarigen 25 gram cannabis op zak hebben en mogen ze in hun woning drie planten voor de kweek hebben. Verder mogen er verenigingen komen voor de teelt en consumptie.

Waar zijn de aprilgrappen?

Maandag 1 april 2024
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Waar zijn de aprilgrappen?Wie creatief met woorden wil zijn en zich begeeft op het glibberige pad der verbeelding, vindt in 1 april een veelbelovende bondgenoot om schalks uit de hoek te komen. Met enige lichtvoetigheid door het leven van deze dag stappen, is toch een bescheiden middeltje om één dag alle ellende op deze wereld even te vergeten. Er zijn helaas te veel landen waar niet kan gelachen worden. Voor de kranten die grappig willen zijn is het natuurlijk pech want dit jaar valt 1 april op Paasmaandag en dat is een (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet voor trajectcontrole

Maandag 1 april 2024
Beringen - Opgelet voor trajectcontroleZoomNeen, het is geen aprilgrap. De eerste trajectcontrole in Beringen is vanaf vandaag een feit. Je snelheid wordt voortaan gemeten op een stuk van de Rijsselstraat en de Tervantstraat in Paal. Hoe een trajectcontrole werkt, lees je hier.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen