Het overige nieuws

Zoete zondes in de Hospitaalstraat

Dinsdag 31 januari 2017
Overpelt - Zoete zondes in de HospitaalstraatZoom

Overpelt

Niets deed 5 jaar geleden vermoeden dat de taarten van Katty Vanmechelen in heel Vlaanderen gekend zouden geraken. Wat als een hobby begon groeide snel uit tot een passie. Je kan haar taarten niet gewoon noemen, het zijn stuk voor stuk beeldhouwwerken in cake. Haar grootste uitdaging moet nog komen, zo vertelde ze ons vanavond: een echte buste in taart. Vandaag heropende ze haar zaak 't Suikerhuys' aan de Hospitaalstraat 1 in 't Fabriek. Succes!
Overpelt - Biljarten: BC Bloemenhof wint bekerfinaleZoom

Overpelt

Zaterdag werd in het Pelterke de finale gespeeld van de overbandbeker ‘Beker Peltri’. In die finale stonden BC Bloemenhof en K. Pieter Breugel BC tegenover elkaar. De overwinning ging na een spannende wedstrijd, die door een 50-tal toeschouwers werd bijgewoond, naar BC Bloemenhof. Langs deze weg worden alle deelnemende ploegen, sponsors, lokaalhouders en toeschouwers bedankt voor hun medewerking.
Biljarten: BC Bloemenhof wint bekerfinale
Zoom

Chinezen verzot op Limburgs bier

Dinsdag 31 januari 2017
Chinezen zijn verzot op Limburgs bier, meldt TVL. Brouwerij Cornelissen uit Opitter zal dit jaar tien procent van zijn omzet halen uit de export naar China. 2017 moet voor de zesde generatie van de familiebrouwerij het jaar van de verre export worden.

Dierenasiel in Lommel geopend

Dinsdag 31 januari 2017
Pelt - Dierenasiel in Lommel geopendZoomDeze namiddag opende het nieuwe dierenasiel op Maatheide in Lommel. Het heeft net iets langer geduurd dan gepland, maar uiteindelijk is alles toch goed gekomen. En om het met de woorden van schepen Geert Jansen te zeggen “een kat komt tenslotte altijd op haar pootjes terecht”. Het nieuwe asiel zal worden uitgebaat door dezelfde vzw, nl. vzw Noodasiel, die ook al de uitbating deed in de gebouwen van de oude werf in Lommel.
Afgelopen weekend werden de dieren overgebracht (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Jeanne Lenders

Dinsdag 31 januari 2017
Pelt - Marie-Jeanne LendersZaterdag is Marie-Jeanne Lenders overleden, de echtgenote van Ivo Ceelen. Ze was 62 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring gehouden worden. Donderdag om 18.30u is er een afscheidsviering in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Na afloop kan een laatste groet gebracht worden in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.
Pelt - Huismus meest geteld in Vlaamse tuinenZoomLiefst 22.950 mensen hebben afgelopen weekend minstens 443.000 vogels geteld in 15.403 tuinen tijdens Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt. Maar met gemiddeld 27 vogels per tuin waren de Vlaamse tuinen leger dan ooit. In Limburg waren het gemiddeld 29 vogels per tuin.
De huismus (foto) haalde het met grote voorsprong van de merel, die in Vlaanderen op een tweede plek belandde, en van de kauw, die doorstoot naar een derde plaats. De vink en de koolmees, die de afgelopen (…) Het hele nieuwsbericht

Internen huldigden opvoeders

Maandag 30 januari 2017
Pelt - Internen huldigden opvoedersZoomMeer dan 400 Limburgse internen van verschillende Limburgse katholieke internaten hebben vorige week in Hasselt hun opvoeders gehuldigd tijdens een midwinter-event. Daarbij waren ook internen die in het internaat van WICO-campus Salvator verblijven.
De internen konden tijdens het evenement schaatsen, zwemmen of naar een binnenspeeltuin, waarna een gezellig avondmaal volgde. "Voor de internen is de internaatsopvoeder niet alleen de opvoeder, maar ook de studiebegeleider, psycholoog, (…) Het hele nieuwsbericht
Om de medewerkers te bedanken voor hun vrijwillige inzet tijdens de organisaties van wielerorganisatie Beverbeek Classic, Herdenkingsprijs Hans Winters, mogen ze nu zondag 5 februari gratis naar de Superprestige-veldrit in Hoogstraten. De bus vertrekt in Hamont op het plein aan de achterkant van de zaal Posthoorn om 10.30 uur. Dan rijdt ze naar Achel naar het Michielshof waar men om 10.40 uur kan opstappen. De Neerpeltse medewerkers stappen op nabij de Gamma op de voormalige parking van de ALDI-winkel om 10.50 uur. Info op 0474 723817.

Infosessie voor groepsbegeleiders

Maandag 30 januari 2017
Begeleiders van groepsuitstappen hebben een grote verantwoordelijkheid. Daarom biedt het provinciebestuur vier gratis informatieve sessies aan over de rechten en plichten van groepsbegeleiders in het verkeer. De deelnemers ontvangen tevens een volledige uitrusting. De infosessies vinden plaats op 11, 15, 18 een 22 mei, telkens van 19 tot 21 uur in het provinciehuis. Inschrijven voor deze infosessies is verplicht. De inschrijvingsperiode loopt van 30 januari tot 21 april 2017.
Meer info

Hamont BC wint Beker Jef Missotten

Maandag 30 januari 2017
Pelt - Hamont BC wint Beker Jef MissottenZoomIn het biljarten viel afgelopen weekend het doek over de Beker Jef Missotten voor 55-plussers. Aan deze klassieker van Overpelt BC namen sinds begin oktober van vorig jaar liefst 38 ploegen deel. Zaterdagnamiddag won Lozen BC van BC De Peel de wedstrijd voor de derde plaats. In de finale stonden ’s avonds de twee enige ploegen tegenover elkaar die tot dan toe foutloos gebleven waren: Overpelt BC en Hamont BC. En het was Hamont dat verdiend met de eerste prijs aan de haal ging.

Irma Lommelen overleden

Maandag 30 januari 2017
Overpelt - Irma Lommelen overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is zaterdag Irma Lommelen overleden, de weduwe van Michel Loenders. Zij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Maria Limberg overleden

Maandag 30 januari 2017
Pelt - Maria Limberg overledenZaterdag is de uit Overpelt afkomstige Maria Limberg overleden, de weduwe van Jean Diels en de partner van Jan Tips. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Op de goeie golf (146): grammofoon

Maandag 30 januari 2017
Overpelt - Op de goeie golf (146): grammofoonZoom

Overpelt

We weten intussen dat men de platen die volgens het Berlinersysteem opgenomen werden, met een naald kon afspelen. Het geluid regelen was nog steeds niet zo makkelijk. Hoe alles technisch in zijn werk ging, legt Jo Ruffini u uit in deze nieuwe aflevering van onze videoserie vanuit het Radiomuseum.

Uitslag openbare verkoping

Zondag 29 januari 2017

Neerpelt

De verkoop van een bedrijfsterrein met onafgewerkte bureelruimte en conciërgewoning, gelegen aan de Peerderbaan, heeft na hoger bod 275.000 euro opgebracht.

Win een dvd - of een boek

Zondag 29 januari 2017
Pelt - Win een dvd - of een boekZoomEen dvd winnen, of een boek, kunt u door een tekst te verzinnen voor het lege tekstballonnetje hierboven. Deze week gaat het over de goede voornemens die u ongetwijfeld gemaakt hebt. Wat zegt de man die door Stijn Lodewijks is getekend?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Vlaams kampioenschap karate

Zondag 29 januari 2017
Neerpelt - Vlaams kampioenschap karateZoom

Neerpelt

Vandaag vond in Lebbeke het Vlaams karatekampioenschap plaats en ook Zipangu Neerpelt was daarbij.Er waren in totaal 420 inschrijvingen. Nick Pot en Hanne Michiels werden zowel bij kata en kumite Vlaams kampioen. Jordy  Spaepens werd Vlaams kampioen bij kata en behaalde een bronzen medaille bij kumite. Isabelle Schepers en Yarne Claes vielen net buiten de podiumplaatsen met een verdiende 5de plaats.
Voor de minder ervaren wedstrijdatleten was er in Tessenderlo het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsborrel in SHLille

Zondag 29 januari 2017
Neerpelt - Nieuwjaarsborrel in SHLilleZoom

Neerpelt

Deze namiddag hield de Listhu-buurt (Lindestraat, St.-Hubertusstraat, Steenovenlaan en Kerkveld) uit SHLille een druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie in de muziekzaal “De Hoogste Nootd”.. Er waren een zestigtal volwassenen en kinderen aanwezig. Het werd een heel gezellige bijeenkomst met een aperitief, broodjes, vlaai en versnaperingen.
Neerpelt - Nieuwjaarsborrel Holenweg/ BienderstraatZoom

Neerpelt

Vandaag hield de buurt van de Holenweg en de Bienderstraat haar jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Daar werd bekend dat het buurtfeest dit jaar al zijn 10de editie zal kennen. Op de foto: de kinderen uit de buurt, die in het afgelopen jaar weer wat gegroeid zijn! (Foto Leon Alders)
Het is maar dat je 't weet
Vanaf komende woensdag 1 februari verhoogt De Lijn de tarieven van abonnementen, Lijnkaarten en sms-tickets. De prijs van een biljet, m-ticket en dag- & meerdagenpas wijzigt niet. Meer info

Even door je lichaam reizen

Zondag 29 januari 2017
Overpelt - Even door je lichaam reizen

Overpelt

Dinsdag spreekt microbioloog Alfred Coninx in lokaal dienstencentrum Pelle Melle over "Hoe behouden we onze levenskwaliteit?" Hij laat zijn publiek tijdens deze lezing het lichaam zien door de bril van ‘het verouderen’. De hersenen die wat vergeetachtiger worden, onze spieren, beenderen en gewrichten die niet meer mee willen, hoe kanker ontstaat,…. En wat we eraan kunnen doen. Alfred Coninx studeerde microbiologie in Leuven en Aarau (Zwitserland). Hij heeft als (…) Het hele nieuwsbericht

De democratie is onverbiddelijk

Zondag 29 januari 2017
Vandaag gelezen
"De democratie is een uitvinding van pakweg 2500 jaar geleden. Het heeft ons veel moois gebracht, maar in tijden van Trump zien we dat dit systeem ook onverbiddelijk is. Leiders die hun waanfeiten zo overtuigend weten te brengen dat een meerderheid van de kiesgerechtigden er in gaat geloven, krijgen ook daadwerkelijk de kans hun luchtkasteel te gaan creëren. Met alle gevolgen van dien, vooral voor onze kinderen. Amerika levert een scherpe waarschuwing." (Hoogleraar journalistiek Bart Brouwers op E52.nl)
Neerpelt - Nieuwjaarsborrel van Priester Jan ConinxstraatZoom

Neerpelt

De bewoners van de Priester Jan Coninxstraat hielden hun nieuwjaarsborrel. En daar hoorde een plezierige wandeling met de kinderen bij...

En wie won de dvd?

Zaterdag 28 januari 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Steven Snoekx. Hij mag een dvd tegemoet zien omdat hij het meest humoristische tekstje instuurde. Het aantal inzendingen voor de lege tekstballon was groot. Vele mailers maakten combinaties van letters uit de drie gemeentenamen, anderen zagen de fusie in een groter verband, met Lommel erbij en zo. Wat heel veel terugkwam: Peltenham of Pelterham - niet zo uitzonderlijk, want in Engeland kennen ze bv. Tottenham, Birmingham,... Ook vaak ingezonden: Grevenbroek of iets daarrond. En Toverpelt, Droomland, Hanover... Het was de moeite!
Morgen een nieuwe opgave.

Nieuwe bvba: Hestech Innovations

Zaterdag 28 januari 2017

Overpelt

Edwin Hesemans en Liliane Sharon Skrolan, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Hestech Innovations opgericht met zetel aan de Lodelijk De Raetlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leggen van kabels en van diverse leidingen, het plaatsen van centrale verwarming, het leveren en plaatsen van koelingssystemen en het plaatsen van bewakingssystemen en alarminstallaties.

Viviane Hermans overleden

Vrijdag 27 januari 2017
Neerpelt - Viviane Hermans overledenZoom

Neerpelt

Gisteren is Viviane Hermans overleden, de echtgenote van Guy Ooms. Zij was 53 jaar, werd geboren in Neerpelt maar woonde in Ham. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Eén bod voor aankoop Begijnhof

Vrijdag 27 januari 2017
De termijn om een bod uit te brengen op de huisjes en het poortgebouw van het Begijnhof in Hasselt is vandaag verstreken. “Er heeft één partij een bod ingediend. Het bod werd uitgebracht door de UHasselt, die dit eerder op de dag al zelf communiceerde”, aldus gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens.
Het bod zal nu worden geanalyseerd door de beoordelingscommissie. Eerst komt er een onderzoek naar de ontvankelijkheid van de bieding. Daarna komt er een (…) Het hele nieuwsbericht

Vogels tellen, dit weekend

Vrijdag 27 januari 2017
Pelt - Vogels tellen, dit weekendZoomMogen en overmorgen is het zover: dan vraagt Natuurpunt om de vogels in je tuin te tellen. Met maar een half uurtje werk neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Leer nog snel de vogels herkennen, en krijg last minute voedertips op www.vogelweekend.be.(Foto David Verdonck)

Is hotel mama gratis?

Vrijdag 27 januari 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Is hotel mama gratis?Voor de rechtbank van eerste aanleg van West-Vlaanderen stond een zekere J.T.. Tegenover hem stond zijn moeder. Ze had hem eerder uit huis gezet via de vrederechter en nu eiste ze van hem 3.015 euro. Aan de rechtbank legde zij uit dat zij met haar drie kinderen had afgesproken dat zij per maand 250 euro betaalden voor kost en inwoon. J.T. had maar af en toe betaald. Hij moest 21 maanden betalen of 5.250 euro, maar betaalde slechts 2.040 euro. Zijn moeder had voor hem ook nog een verkeersboete, verkeersbelasting en (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Eerste steen van crematorium gelegdZoomDeze voormiddag werd de eerste steen van het nieuwe crematorium voor Noord-Limburg in Lommel gelegd. Vlak naast de huidige begraafplaats in de Norbert Neeckxlaan prijkt momenteel een grote bouwput en hier zal in de loop van dit jaar het nieuwe crematorium Stuifduin oprijzen. De werken zijn gestart eind 2016 en in totaal nemen ze ongeveer 1,5 jaar tijd in beslag zodat het crematorium in voorjaar 2018 de deuren zal openen.
“De aanwezigheid van een crematorium is een vooruitgang voor (…) Het hele nieuwsbericht
Eerste steen van crematorium gelegdEerste steen van crematorium gelegdEerste steen van crematorium gelegd
Zoom

Nieuwjaarsfeest bij NEOS

Donderdag 26 januari 2017
Pelt - Nieuwjaarsfeest bij NEOSZoomZaterdag had voor de leden van NEOS Neerpelt-Overpelt het traditionele nieuwjaarsfeest plaats. Na een mis in het college, met koorzang door Spinto, en een receptie heette voorzitter Louis Kwanten de 80 aanwezigen welkom. In zijn kort betoog reikte hij enkele middelen aan om te trachten het nieuwe jaar zo gezond mogelijk door te komen. Ondervoorzitster Philo Kelchtermans gaf vervolgens de nodige info aan de leden mee, zodat deze samenkomst ook kon gelden als statutaire vergadering - het betrof zowel inlichtingen over de financiën als over de georganiseerde activiteiten. Bij handopsteken werd ook de actuele bestuursploeg bevestigd.

Ook 's winters is De Malpie mooi

Donderdag 26 januari 2017
Pelt - Ook 's winters is De Malpie mooiZoomOok op deze winterdagen is De Malpie erg mooi en je kan er lang wandelen. Het natuurgebied in Valkenswaard bestaat uit een grote heide en verschillende vennen, zoals het Molenven, het Wasven, het Pastoorsven, de Vaarvennen en het Groot Malpieven. Sommige vennen, met name het Molenven en het Pastoorsven, zijn destijds vermoedelijk aangelegd of gebruikt als visvijvers. De Vaarvennen hebben een natuurlijke oorsprong: ze zijn gevormd als stroomdalvennen, samenhangend met het nabije Dommeldal. Het heidegebied is een van de laatst overgebleven oorspronkelijke Brabantse heidegebieden. Drone.nl maakte via een drone een mooi filmpje over het gebied.
"Ik heb God zien schreien." Dat is de titel van de bundel cursiefjes van de Overpeltse pastoor Theo Borgermans die vandaag verscheen. De cursiefjes spelen zich onder meer af op school, in het ziekenhuis, het bejaardenhuis en de gevangenis. Als priester is Theo Borgermans erg gevoelig voor de kleine kanten in Kerk en samenleving. Als priester-journalist heeft hij daarenboven een scherpe opmerkingsgave. De combinatie van deze twee resulteert in deze ‘cursiefjes’, uit het leven (…) Het hele nieuwsbericht

Ludo Schalley overleden

Donderdag 26 januari 2017
Pelt - Ludo Schalley overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Ludo Schalley overleden. Hij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Zijn asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.Begroetingsmoment: maandag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Bisdom Hasselt schorst diaken

Donderdag 26 januari 2017
Het bisdom Hasselt heeft een diaken geschorst wegens een melding van mogelijk grensoverschrijdend gedrag tegenover - op het ogenblik van de feiten - wellicht minderjarige personen.
De feiten zouden dateren van ongeveer 15 jaar geleden. De man, die recent tot diaken is gewijd, stond in die periode in het onderwijs. De slachtoffers hebben zich gemeld korte tijd na de diakenwijding bij het Opvangpunt Misbruik in de Kerk, dat de bisschop op de hoogte bracht. Het bisdom heeft meteen gereageerd en de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: E & V Pleisterwerken

Donderdag 26 januari 2017
Andy Emmers uit Hamont-Achel en Brecht Vanhamond uit Overpelt hebben de bvba E & V Pleisterwerken opgericht met zetel aan Dijk in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van gipsplaten, chapewerken, gevelreiniging en schilder- en behangwerken.
Neerpelt - Handbal: Sporting speelt zaterdag thuis

Neerpelt

Sporting NeLo speelt zaterdag haar eerste thuiswedstrijd van 2017 in sporthal Dommelhof. Om 20u15 komt het Eynatten van ex-Sporting boy Mark Leckebusch langs. Een voorbeschouwing van Sven Spooren: "Sporting is op revanche belust na het gelijkspel in Visé. Het verloor niet alleen een puntje maar ook Sebas Follon. Alsof het nog niet erg genoeg is, spelen we na David Denert nu al de tweede speler op diezelfde positie kwijt. Op de linkerhoek wordt het dus puzzelen voor nieuwbakken trainer (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen

Neerpelt

"De wereld zoals wij die kennen is onmiskenbaar veranderd door de Verenigde Staten, maar die wereld kan nu gewoon niet meer zonder China. Het is niet ondenkbaar dat de economische redding van Europa deels in China ligt."
Oud-Neerpeltenaar en voormalig Sportingkeeper Sven Agten, vandaag in De Tijd. Sven is momenteel voorzitter van Rheinzink Asia Pacific, een Duitse multinational in de bouwsector, en woont in Sjanghai.

Nieuwjaarsborrel Akkerstraat

Dinsdag 24 januari 2017
Overpelt - Nieuwjaarsborrel AkkerstraatZoom

Overpelt

Afgelopen zaterdag vond in de Akkerstraat de jaarlijkse nieuwjaarsborrel plaats. Terwijl de volwassenen aan de borrel zaten, speelde de kinderen met de slee in de sneeuw die er in de straat nog te vinden was.
Overpelt - Nieuwjaarsborrel St.-Jansstraat e.o.Zoom

Overpelt

Gezellig koud, maar verwarmd door een mooie zon en de warmste wensen voor elkaar! Daar genoten heel wat inwoners van de Sint-Jansstraat, Sint-Maartenstraat, Sint-Lutgardstraat en de Kremersstraat van tijdens hun burenborrel. Lekkere jeneverkes, homemade soep en knetterende vuurkorven zorgden mee voor een hartelijke sfeer. Ook werden er weer wat kleine bengeltjes in de straat verwelkomd...

Donderdag Gedichtendag

Dinsdag 24 januari 2017
Donderdag is het weer Gedichtendag. Twee jaar geleden bracht Musica een dichtbundel uit met teksten over de relatie tussen mens, klank en omgeving, waaronder twee mooie bijdragen van Maud Vanhauwaert. Iedereen die op Gedichtendag - overmorgen dus - naar Klankenbos Neerpelt komt, krijgt een exemplaar van deze dichtbundel cadeau, af te halen tussen 9u en 17u bij Musica in het Dommelhofpark. Het laat zich niet vangen
Het is maar dat je 't weet
Sinds kort kan men op het internet een woordenboek raadplegen over de dialecten in beide Limburgen. Het e-WLD bevat de inhoud van de drie delen van het Woordenboek van de Limburgse Dialecten, die in druk in 39 afleveringen zijn verschenen tussen 1983 en 2008. Geïnteresseerden kunnen er de Limburgse trefwoorden opzoeken voor bepaalde begrippen, zoals ‘appelstroop’ of ‘persstro’. Daarbij worden ook de verschillende fonetische varianten, de zogenoemde dialectopgaven, van de trefwoorden getoond. Het is ook mogelijk alle trefwoorden van één bepaalde Limburgse plaats op te zoeken.
Het e-WLD bevat 17.539 begrippen, 137.231 trefwoorden en 1.759.090 dialectopgaven, verzameld in ruim 1000 Limburgse plaatsen ofwel dialecten (iedere plaats vertegenwoordigt een eigen dialect). Kijk bijvoorbeeld eens naar de woorden waarmee in beide Limburgen een merel wordt benoemd. Of een lieveheersbeestje...

Openbare verkoping: Gortenstraat

Dinsdag 24 januari 2017

Overpelt

Morgennamiddag wordt in Den Drossaerd de woning Gortenstraat 23 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 6a44ca en heeft een KI van 689 euro.

Uitslag openbare verkoping

Maandag 23 januari 2017

Neerpelt

De verkoop van een woning en een perceel bouwgrond aan de Korte Hayenhoekweg heeft in eerste roep een bod van 143.000 euro voor de massa opgeleverd. Men kan nog een hoger bod uitbrengen.

Broeder Harry Plessers overleden

Maandag 23 januari 2017

Neerpelt

Zaterdag is de uit Overpelt afkomstige broeder Harry Plessers - in SHLille, waar hij zijn jeugdjaren doorbracht, bekend als broeder Manske - overleden. Hij was 90 jaar en lid van de congregatie van de Broeders van Liefde. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in WZC Sint-Jan in Zelzate.
Overpelt - Op de goeie golf (145): Opname Berliner platenZoom

Overpelt

Zelf platen opnemen, ook dat was mogelijk. Hoe men zelf groeven in een plaat kon snijden, dat vertelt Jo Ruffini u in deze nieuwe aflevering vanuit het Overpeltse radiomuseum.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 22 januari 2017
Pelt - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomDat wordt iemand die de mooiste tekst bedenkt voor het lege tekstballonnetje in bovenstaande cartoon van Stijn Lodewijks. Laat je verbeelding de vrije loop en mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Zaterdag hoor je of je gewonnen hebt!

Nieuws uit 't Kruispunt

Zondag 22 januari 2017

Neerpelt

Voortaan zal dorpshuis 't Kruispunt op Grote Heide op de eerste en de derde zaterdag van de maand geopend zijn. En elke laatste woensdag zal er een kaartavond worden georganiseerd. "We doen dit echt om de mensen van de Grote Heide wat dichter bij elkaar te brengen," zegt Steven Zweegers. "In tijden van steeds groter wordende gemeenten is het belangrijk om de dorpskernen nog levendig te houden."

Rik Alen overleden

Zondag 22 januari 2017
Overpelt - Rik Alen overleden

Overpelt

Gisteren is Rik Alen overleden, de echtgenoot van Maria Geysmans. Hij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk in Holheide waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Wie won de DVD?

Zondag 22 januari 2017
Pelt - Wie won de DVD?ZoomHet is Maurice Kohlen, die een plezierig tekstje had voor het lege tekstballonnetje. Hij mag deze week zijn prijs verwachten! Het aantal inzendingen rond "Schat, staat de Bokma koud" was niet te tellen en veel lezers hadden iets gezien in "ijsblokjes"... Straks een nieuwe opgave!

Openbare verkoping: Peerderbaan

Zondag 22 januari 2017

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in de "Happy Days" het bedrijfsterrein met onafgewerkte bureelruimte/conciërgewoning, gelegen Peerderbaan 169/A, openbaar verkocht na hoger bod. Het perceel is 1ha47a15ca groot en heeft een KI van 4.459 euro. De koper is verplicht het op het terrein aanwezige afval uiterlijk 6 maanden na de aankoop te verwijderen. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 73.700 euro.

Lommelaar ontwierp EMJ-affiche

Vrijdag 20 januari 2017
Pelt - Lommelaar ontwierp EMJ-afficheZoomDe affiche die het 65ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd aankondigt is dit jaar ontworpen door Glenn Mermans (18) uit Lommel, een student van WICO Mater Dei in Overpelt. Glenn volgde daar de richting ‘Publiciteit’ en is thans bezig aan het specialisatiejaar ‘Logistiek’. “In het 5de jaar middelbaar onderwijs kregen we de kans een EMJ-affiche te ontwerpen,” zegt Glenn. “Natuurlijk ben ik blij dat mijn ontwerp uiteindelijk gekozen werd. Op de affiche staat een viool die ik omvormde tot een muzikant die aan het fluiten is. Ik koos ervoor een viool te verpersoonlijken tot een vrolijke, jeugdige muzikant, omdat het 65ste EMJ (28 april – 1 mei) een instrumentaal festival is dat ook vrolijkheid en uitbundigheid uitstraalt."
Lommelaar ontwierp EMJ-affiche
Zoom

Verkeerslichten anders afgesteld

Vrijdag 20 januari 2017
Volgende week gaat een aannemer enkele wijzigingen uitvoeren aan het kruispunt van Helchteren, om de doorstroming te verbeteren. Sinds de werken van vorig jaar gaat het verkeer op de Grote Baan al iets vlotter. De lichten zijn nu anders afgesteld, en rijstroken zijn verlengd. Uit metingen bleek dat de bestuurders er vijf minuten tijd winnen. Maar diezelfde metingen tonen aan dat het verkeer op de Kazernelaan juist langer in de file staat dan vóór die ingreep. Daarom worden de lichten nu weer iets anders afgesteld.

Alcoholcontrole op vijf locaties

Vrijdag 20 januari 2017
Pelt - Alcoholcontrole op vijf locatiesDe politiezone HANO heeft gisteren op vijf locaties alcoholcontroles uitgevoerd. 85 bestuurders werden aan een controle onderworpen. Alle ademtesten vielen negatief uit. De agenten schreven wel een aantal bekeuringen uit voor andere inbreuken.

Op MegaKamp bij Sint-Oda

Vrijdag 20 januari 2017
Wie zich tijdens de zomervakantie nuttig wil maken bij personen met een diep of ernstig mentale handicap, kan bij St.-Oda in Overpelt terecht. Jaarlijks organiseert men daar kampen voor vrijwilligers. Vele jongeren schreven zich al in voor een van de Megakampen, maar er zijn er nog meer welkom om een handje te komen toesteken. MegaKampers gaan met de bewoners van St.-Oda wandelen, fietsen, zwemmen en nog zoveel meer en overnachten als echte kampeerders in tenten op de campus. Als jongere (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Kuppens overleden

Vrijdag 20 januari 2017
Neerpelt - Mia Kuppens overleden

Neerpelt

In Overpelt is gisteren Mia Kuppens overleden, de echtgenote van Jan Braeken. Zij werd geboren in de Hayenhoek en werd 79 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Jet Pinxten overleden

Vrijdag 20 januari 2017
Neerpelt - Jet Pinxten overleden

Neerpelt

Gisteren is Jet Pinxten overleden, de weduwe van Eric Verbakel. Ze was 54 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Mia Kuppens overleden

Vrijdag 20 januari 2017
Overpelt - Mia Kuppens overleden

Overpelt

Gisteren is Mia Kuppens overleden, de echtgenote van Jan Braeken. Zij was 79 jaar en wordt woensdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Mannen gezocht voor Overdagkoor

Vrijdag 20 januari 2017
Pelt - Mannen gezocht voor OverdagkoorEen week geleden meldden we u reeds de oprichting van een 'Overdagkoor'. Hierop kwamen erg veel reacties, zodat de initiatiefnemers nu melden dat het er ook effectief gaat komen. De eerste samenkomst is voorzien op dinsdag 31 januari aanstaande om 13.30 uur in 't Pelterke in Overpelt. Voorlopig is er een overaanbod aan vrouwen, dus worden er nog vooral mannen gezocht... Meer info en inschrijven via Peter Okhuijsen  (pokhuysen[!]hotmail.com) of  Willy Reynders (willyreynders[!]outlook.com)

Aan de treinreizigers

Vrijdag 20 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen/zaterdag om 01.30u tot zondag 18u rijden er geen treinen tussen Herentals en Lier. Er worden nieuwe brugliggers geplaatst op de E 313-snelwegbrug. Hou rekening met een vervangende busdienst en extra reistijd tijdens dit weekend.

120 standhouders op de Vakantiebeurs

Woensdag 18 januari 2017
Pelt - 120 standhouders op de VakantiebeursZoomLiefst 120 standhouders zijn er zondag te bezoeken op de Noord-Limburgse Vakantiebeurs, die door Pasar georganiseerd wordt in de Posthoorn in Hamont-Achel. De beurs is elk jaar al een publiekstrekker, maar 120 standhouders is toch een groot aantal. Bij hen B&B's, hotels, reisbureaus, VVV's, toeristische diensten... Wie er dit jaar op uit wil trekken, kan er zijn voordeel doen. Bovendien kan men met een inkomticket onder meer enkele weekendtrips winnen. Een ticket kost 2,5 euro, voor Pasar-leden is dat 2 euro. Meer info

Vingerafdruk af te lezen van foto

Woensdag 18 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Digitale fotografie is zo ver gevorderd dat vingerafdrukken kunnen worden gekopieerd van een foto. Dat zegt het Japanse Instituut voor Informatica (NII). Het waarschuwt ervoor dat scherpe foto's, waarop iemand bijvoorbeeld het populaire vredesteken maakt (met twee vingers een V maken) gebruikt kunnen worden voor identiteitsdiefstal. Een experiment toonde aan dat een vinger, gefotografeerd van op een afstand van drie meter met een goede digitale camera, gemakkelijk kon worden "gereproduceerd". (Bron: dpreview.com)

Appartementen fors duurder

Woensdag 18 januari 2017
Een appartement kopen is weer fors duurder geworden in Limburg. Het afgelopen jaar steeg de prijs van een appartement in onze provincie met 13 procent, gemiddeld betaal je nu zo een 197.000 euro. Dat meldt TVL.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - 38% van Vlaamse broedvogels in gevaarZoomOp basis van een evaluatie van 161 Vlaamse broedvogelsoorten blijkt dat 38% ‘ernstig bedreigd’, ‘bedreigd’ of ‘kwetsbaar’ is. Minder dan de helft van de soorten wordt momenteel als niet in gevaar beschouwd. Lees meer bij Natuurpunt. Op de foto: een kievit. (Foto © Wim Dirckx)

De trends voor 2017

Dinsdag 17 januari 2017

Overpelt

Donderdag om 20u spreekt Herman Konings in Palethe over "De trends voor 2017". Konings is een gewaardeerd trendwatcher en beheerder van een trend- en toekomstonderzoeksbureau. Hij vindt dat de huidige trend naar verdere digitalisering ook een sterke analoge tegenreactie krijgt in de zoektocht naar gezelligheid en daarbij komt de term 'Hygge' overgewaaid uit Denemarken, niet toevallig het gelukkigste land ter wereld. De trend van de globalisering krijgt een tegenreactie in de aandacht voor het lokale. Wil je meer weten over deze en andere trends voor de volgende jaren? Info en tickets via www.palethe.be.

Janny Habraken overleden

Dinsdag 17 januari 2017
Neerpelt - Janny Habraken overleden

Neerpelt

Gisteren is Janny Habraken overleden, de echtgenote van Benny Mertens en de weduwe van Fred Jeukens. Zij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Neerpelt.

'Te rap kapot'

Dinsdag 17 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Wil je smartphone na 1 jaar niet meer updaten? Is je wasmachine al na enkele jaren defect en is het vervangstuk te duur? Geef dit dan door aan het meldpunt "Te rap kapot" van Test-Aankoop. Wanneer er voldoende meldingen zijn over hetzelfde toestel, kunnen zij de problematiek aankaarten en zelfs onderhandelingen voeren met fabrikanten over een tegemoetkoming voor de gedupeerden. Volg deze en andere weetjes via www.klimaatnieuws.be!

Singles Night in het museum

Maandag 16 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Op zaterdag 11 februari organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren voor de vierde keer een ‘Singles Night’. Alleenstaanden die op een fijne manier een vleugje cultuur willen opsnuiven, leren in het museum andere singles kennen. Luchtige activiteiten, animatie, opdrachten en muziek loodsen de aanwezigen doorheen de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ en, wie weet, in elkaars armen.
De tentoonstelling focust op het schoonheidsideaal van de vrouw in de (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Maandag 16 januari 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomEr zijn koude dagen op komst. En dat inspireerde cartoonist Stijn Lodewijks tot bovenstaande cartoon. Wie levert de beste tekst voor het lege tekstballonnetje? Mail hem voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail com, vermeld ook uw postadres en misschien wordt u wel de winnaar!
Pelt - Het wordt koud: vergeet de vogels nietZoomTotnogtoe was het opvallend rustig op de voederplanken in de Vlaamse tuinen. Met de winterprik en de stevige nachtvorst die zich momenteel aandient, zou daar plots en grondig verandering in kunnen komen. “Door (extra) te voederen help je de vogels deze barre periode door”, zegt Gerald Driessens, vogelexpert van Natuurpunt.
De winter is voor vogels een taaie periode: insecten verdwijnen onder de grond, bessen zijn geplukt, regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. (…) Het hele nieuwsbericht

Motie rond spoorlijnen

Maandag 16 januari 2017
Woensdagnamiddag wordt in de plenaire zitting van het Vlaams parlement een motie voorgelegd om de Vlaamse regering ertoe aan te zetten dat ze bij de federale regering aandringt om de Vlaamse spoorstrategie te realiseren. Daarin zitten 3 Limburgse items: lijn 15 Hasselt-Neerpelt, lijn 15 Antwerpen-Hasselt met aanleg van een 2de spoor tussen Zonhoven en Balen en lijn 19 Mol-Neerpelt-Hamont. De motie wordt ingediend door Joris Vandenbroucke, sp.a-fractieleider. De zitting is live te volgen via www.vlaamsparlement.be.

Mia Kwanten overleden

Zondag 15 januari 2017
Pelt - Mia Kwanten overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Mia Kwanten overleden, de echtgenote van Henri Noukens. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat in Neerpelt.

Mina Loos overleden

Zondag 15 januari 2017
Neerpelt - Mina Loos overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Mina Loos overleden, de weduwe van Jan Vrolix. Ze was 96 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake. 

Wie won de dvd?

Zondag 15 januari 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is François Pennemans. Hij had bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje bedacht en krijgt van ons een dvd toegestuurd. Er waren nog andere plezierige inzendingen:
- Verdampt! (Rolf Ziemann)
- Ik ben alleen maar een recept van Pascale Naessens aan het maken! (Ann Hannes)
- Ben ik gestopt met roken, is het nog niet goed (Tiens Mevissen)
- Wacht, ik kom meespelen! (Willy Cochet)
enz. enz.....

Recordaantal vacatures in Limburg

Zondag 15 januari 2017
De VDAB heeft in Limburg een recordaantal vacatures in vijftien jaar gehad, meldt TVL. Bijna 24.000 vacatures ontving de VDAB. Dat is een stijging met ruim 35 procent. Daarmee doet Limburg beter dan alle andere Vlaamse provincies.
Overpelt - Op de goeie golf (144): Edison en BerlinerZoom

Overpelt

Wat is nu het verschil tussen een grammofoonplaat gemaakt door Edison en een die door Berliner werd geproduceerd? Jo Ruffini legt u alles uit in een nieuwe aflevering vanuit het Overpeltse Radiomuseum.

Romain Ceulemans overleden

Zaterdag 14 januari 2017
Neerpelt - Romain Ceulemans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Romain Ceulemans overleden, de echtgenoot van Madeleine Driesen en de weduwnaar van Josée Vanderstraeten. Hij was 79 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Maartenskerk in Stevoort. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum, waarna een laatste groet kan gebracht worden in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Dank vanwege 'Project Suriname'

Vrijdag 13 januari 2017

Neerpelt

Een mail van Sara en Charlotte: "Langs deze weg willen we iedereen uit Neerpelt en omstreken bedanken die ons heeft geholpen met het inzamelwerk voor ons project in Suriname. Door de vele reacties op onze oproep op Facebook hebben we afgelopen woensdag alle ingezamelde spullen en materialen kunnen opsturen naar Suriname. Zonder de hulp van vele vrijgevige omstaanders hadden we ons project niet kunnen waarmaken. Vorig jaar brachten Sara en ik samen 4 maanden door in het prachtige Suriname. We gaven les en (…) Het hele nieuwsbericht

Thoke Janssen overleden

Vrijdag 13 januari 2017
Overpelt - Thoke Janssen overleden

Overpelt

Vandaag is Thoke Janssen overleden, de weduwe van Leo Gielen. Ze was eind december 94 geworden. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag om 10.30u plaats in de kerk van Lindel-Hoeven. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Een onbetaalbaar zicht

Vrijdag 13 januari 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Een onbetaalbaar zicht‘Mehr Licht.’ Met die woorden blies de Duitse dichter Goethe zijn laatste adem uit. Meer licht, dat was ook wat de kopers van een penthouse in Antwerpen hadden gewild. Ze waren afgegaan op een advertentie die het had over een luxueus penthouse met prachtig zonneterras. Het was uitzonderlijk gelegen, met zicht op de statige Frankrijklei en het theaterplein in Antwerpen, stond er nog te lezen. Het appartement ging van de hand voor 285.000 euro, maar vier maanden na de akte bij de notaris trokken (…) Het hele nieuwsbericht

Even het Dommelpeil verlagen

Vrijdag 13 januari 2017
Grensgevallen
Pelt - Even het Dommelpeil verlagenZoomHet Nederlandse Waterschap De Dommel gaat vandaag het waterpeil in diverse beken en rivieren, waaronder de Dommel, ongeveer 20 cm laten zakken. Omdat er een langere periode van vorst aankomt hoopt men dat die vorst de wortels van de Grote Waternavel (foto), een exoot, een tik kan geven. "De ervaring leert dat de plant hierdoor komend jaar minder explosief terug zal komen. Als de vorstperiode voorbij is wordt het waterpeil weer op de huidige stand terug gezet," aldus het Waterschap. (Foto Waterschap De Dommel)

Overdagkoor Noord Limburg

Donderdag 12 januari 2017
Pelt - Overdagkoor Noord LimburgZingen kan iedereen, maar niet iedereen kan altijd. De meeste koren repeteren ook 's avonds, en daarom hebben een aantal mensen het plan opgevat om een zanggroep op te starten waarbij de repetities overdag georganiseerd worden. Hiervoor zijn ze op zoek naar zangers en zangeressen uit de hele regio Noord-Limburg. Zij willen beginnen met een licht populair repertoire, en het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk, enthousiasme wel. De voorkeur voor repeteren gaat naar de dinsdag om 13.30 uur en de (…) Het hele nieuwsbericht

Bezoekersrecord voor Dommelslag

Donderdag 12 januari 2017
Pelt - Bezoekersrecord voor DommelslagZoomVorig jaar heeft zwemparadijs Dommelslag een recordaantal van meer dan 260.000 bezoekers geteld, 260.265 om precies te zijn. In 2015 waren er dat zowat 10.000 minder.
S&R Dommelslag opende zijn deuren in juni 2003 en in februari 2012 werd het aanbod van het zwemcomplex uitgebreid. Het zwemparadijs, een publiek-private samenwerking waar de gemeenten Overpelt, Neerpelt en S&R in participeren, wil vooral inspelen op de zwemwensen van families en jongeren. Het is het eerste (…) Het hele nieuwsbericht

'Overzicht van Limburgse stripkunst'

Donderdag 12 januari 2017
Pelt - 'Overzicht van Limburgse stripkunst'ZoomVan 14 januari tot 25 februari wordt er in Neerpelt en Overpelt een expo over Limburgse stripkunst georganiseerd onder de titel X7 LIMBURG GESTRIPT. In Dommelhof, cultuurcentrum Palethe in Overpelt en de Bibliotheek in Neerpelt zijn in deze tentoonstelling zeven gereputeerde striptekenaars van eigen bodem samengebracht: Criva, Kim Duchateau, Fobie, Melvin, Bart Proost, Caryl Strzelecki, Wim Swerts.
De strip beleeft al vele jaren een ongemeen rijke bloei. Het is zelfs voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Rommes overleden

Donderdag 12 januari 2017
Pelt - Jan Rommes overledenMaandag is Jan Rommes overleden, de weduwnaar van Henriette Vrijsen. Hij was 99 jaar. De crematie en de uitvaart zijn in beperkte kring gehouden.
Het is maar dat je 't weet
De FOD Mobiliteit en Vervoer zal de regularisatieperiode voor de inschrijving van bromfietsen en lichte vierwielers (zoals brommobielen, quads en golfkarretjes) uitzonderlijk met één jaar verlengen. Op 10 december 2016 eindigde de eerste overgangsperiode. In totaal werden vorig jaar 71.690 voertuigen geregulariseerd. Daarnaast is voor 43.555 voertuigen enkel de eerste stap van de regularisatie doorlopen.
Sinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen worden ingeschreven bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Gerarda Biliën overleden

Donderdag 12 januari 2017
Pelt - Gerarda Biliën overledenDinsdag is de uit Overpelt afkomstige Gerarda Biliën overleden. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: zondag (18.30-19 uur).

Jaak Stalmans overleden

Donderdag 12 januari 2017
Neerpelt - Jaak Stalmans overleden

Neerpelt

Dinsdag is Jaak Stalmans overleden, de weduwnaar van Maria Clijsters. Hij was 86 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Indoorhockeytornooi van Phoenix

Woensdag 11 januari 2017
Komend weekend organiseert de Neerpeltse Hockeyclub Phoenix weer haar jaarlijks Indoortornooi. Na de succesvolle editie van vorig jaar zal het tornooi ook deze keer plaatsvinden in de indrukwekkende arena van de Soeverein in Lommel, waar men beschikt over 3 indoorvelden naast elkaar. Maar liefst 67 teams en meer dan 500 jeugdspelers van 13 verschillende clubs uit België en Nederland nemen deel in 11 poules. Er wordt gespeeld in teams van 6 tegen 6 volgens de regels van indoorhockey. Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Boek 'Limburg 1995-2015' voorgesteld

Woensdag 11 januari 2017
Vandaag is het boek "Limburg 1995 – 2015: 95 tendensen en 15 toekomstvisies" voorgesteld. Het vormt het voorlopige sluitstuk van de boeken die eerder verschenen als terugblik op het gouverneurschap van gouverneur Louis Roppe ("Limburg 1950 - 1975") en het gouverneurschap van gouverneur Harrie Vandermeulen ("Limburg 1975 - 1995").
Gouverneur Herman Reynders: "Dit gedocumenteerde en prachtig geïllustreerde boek past in een rijke provinciale traditie en omvat de periode 1995-2015. Een zeer (…) Het hele nieuwsbericht

Dorus van Och overleden

Woensdag 11 januari 2017
Overpelt - Dorus van Och overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jan (Dorus) van Och overleden. Hij was 71 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.

Limburgse pool voor truckers

Woensdag 11 januari 2017
De transportbedrijven TDL, Alders Transport, Transport Lux en Multimodal Transports and Logistics (MTL) hebben een werkgeversgroepering opgericht waarmee zij vrachtwagenchauffeurs met elkaar kunnen delen. De
groepering  werd opgericht onder de vorm van een VZW, waarin alle vrachtwagenbestuurders een contract van onbepaalde duur krijgen. In functie van o.a. de wens van de chauffeur naar deeltijdse arbeidsinzet, de gelijktijdige tewerkstelling in verschillende niches van de transportactiviteit of de (…) Het hele nieuwsbericht
De Kerstvakantie lokte heel wat dag- en verblijfstoeristen naar Limburg. Dat blijkt uit een bevraging die Toerisme Limburg hield bij 198 logiesuitbaters en attracties. De resultaten van de steekproef tonen aan dat de Limburgse logies- en attractiehouders tevreden zijn over de afgelopen kerstvakantie. Zo bevestigt meer dan 70 % van de bevraagde logiesuitbaters dat deze eindejaarsperiode even goed of beter is dan die van 2015. Ook de attracties scoren goed.
“Hiermee trekken we de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Viva Scandinavia Europe

Woensdag 11 januari 2017

Overpelt

Kees van Elderen uit Bocholt en DKK Enterprise Co met zetel in Hong Kong hebben de bvba Viva Scandinavia Europe opgericht met zetel aan de Stuifzandstraat in Overpelt. Doel van de vennootschap is onder meer vervaardiging, ontwerpen, bewerken, klein- en groothandel, handelsbemiddeling én import en export van keukenartikelen in keramiek, glas, metaal en kurk.

Luc Cuyvers overleden

Woensdag 11 januari 2017
Pelt - Luc Cuyvers overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Luc Cuyvers overleden, de echtgenoot van Annette Molemans. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering in aula Omega in Peer en de teraardebestelling op de begraafplaats van Overpelt vinden in besloten familiekring plaats.  Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Schrijf eens een sprookje

Woensdag 11 januari 2017
Sprookjespark De Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel is op zoek naar nieuwe sprookjes en roept iedereen op om mee te zoeken, maar vooral ook om mee te schrijven. Met de 'Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen' mag iedereen in Nederland en Vlaanderen een verhaal insturen. De ingestuurde verhalen worden door boekenschrijver Paul van Loon en prinses Laurentien gebruikt voor een nieuw sprookjesboek: de "Sprookjessprokkelaar". De opdracht luidt: schrijf een sprookje van maximaal 1001 woorden, dat zich afspeelt in de toekomst. De sprookjesverhalen kunnen worden ingestuurd tot en met 11 maart dit jaar. In mei worden de winnaars bekend gemaakt. Meer info

Françoise Dewit overleden

Woensdag 11 januari 2017
Neerpelt - Françoise Dewit overleden

Neerpelt

Zaterdag is in Dilsen-Stokkem de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Françoise Dewit overleden, de weduwe van Leo Schonkeren. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Maasmechelen.

Anna Spooren overleden

Woensdag 11 januari 2017
Pelt - Anna Spooren overledenIn rusthuis Sint-Jozef in Neerpelt overleed vrijdag Anna Spooren, de weduwe van Paul Vanesch. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Oppassen met bronwater in Banneux

Dinsdag 10 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Een man die elke week een aantal flessen vult met gratis water uit de openbare bron bij de kerk in Banneux, trof nu ineens water met een sterke chloorsmaak en hij kreeg maagklachten. Hij maakte zijn beklag bij de krant "La Meuse", die naar de kerk stapte. Daar zei men dat het water niet bedoeld is om te drinken, hoewel bedevaartgangers dat sinds 1933 doen en de kerk weet dat. Het water wordt niet voor niets tweemaal per maand gecontroleerd. Alleen bij hevig noodweer is het wel eens even slecht. Elke week worden ook de buizen met chloor schoongemaakt. De krant waarschuwt de mensen om voorzichtig te zijn. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Peel de woning Korte-Hayenhoekweg 13 openbaar verkocht.Ze staat op een perceel van 7a32ca en heeft een K.I. van 348 euro. Tijdens dezelfde zitting gaat ook een perceel bouwgrond van 7a44ca onder de hamer.
Grensgevallen
Een arbeidsmakelaar die bij de gemeente Valkenswaard vast in dienst is, heeft afgelopen jaar 36 langdurig werklozen aan een baan geholpen. Dat zei burgemeester Ederveen vanavond in zijn nieuwjaarstoespraak. "Talenten van mensen willen we immers niet verloren laten gaan. Of het nu gaat om werk of om plezier," aldus Ederveen.
Het economisch herstel wint aan kracht. Voor het achtste kwartaal op rij stijgt het ondernemersvertrouwen in onze provincie, meldt TVL op basis van een studie van VKW en Unizo Limburg. Om het hoogste niveau sinds 2011 vast te houden, vragen de werkgeversorganisaties dringend een verlaging van de vennootschapsbelasting.

Anna Naus overleden

Maandag 9 januari 2017
Pelt - Anna Naus overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Anna Naus overleden, de weduwe van Zjang Cuyvers. Ze zou later deze maand 97 jaar worden. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van het Lindel.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 8 januari 2017
Pelt - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomSinds de elektronische sigaret haar intrede heeft gedaan - we gaan het hier niet over het gezondheidsaspect hebben - wordt Limburg overspoeld door dampshops, zo stond laatst in de kranten. Stijn Lodewijks zag er inspiratie in voor bijgaande cartoon. Wat zegt de man in de dampshop wanneer hij die demonstranten voor de deur ziet?
Mail uw tekst voor dat tekstballonnetje vóór zaterdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com en u kunt een dvd winnen - of een boek. Graag ook uw postadres vermelden!
Grensgevallen
Pelt - Wandelen langs het TrepkespèèjkeZoomIn januari is het Trèpkespèèjke de "wandeling van de maand" in Valkenswaard. Dat is een wandeling van 6,6 tot 6,8 kilometer in de bebouwde kom en in het buitengebied van Borkel-en-Schaft. Start- en eindpunt liggen op het Mgr. Kuijpersplein, vóór de St.-Servatiuskerk in Borkel-en-Schaft. De wandelroute voert ook langs de Dommel (foto). Ze valt hier voor een deel samen met de oude smokkelroute die in 1831 ontstond, na de vaststelling van de grens tussen Nederland en (…) Het hele nieuwsbericht

En wie won de dvd?

Zondag 8 januari 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Walter Reijnders! Hij stuurde bovenstaand tekstje in. Straks een nieuwe opgave!
Pelt - Alle voetbalwedstrijden afgelastZoomHet P.C. Limburg heeft vanmorgen ALLE voetbalwedstrijden van vandaag in de provincie afgelast.Dat heeft uiteraard te maken met het winterweer en de staat van de velden, zoals op de foto. (Foto Johan Janssen)
Overpelt - Op de goeie golf (143): Edisons wasrolopnameZoom

Overpelt

Hoe kon men thuis vroeger opnames maken op wasrollen? Edison ontwikkelde er een apparaat voor. Dit gaf mogelijkheden voor een kantooromgeving waar de directeur zijn brieven kon dicteren voor zijn secretaresse. Hoe men kon opnemen en wissen, daarover vertelt Jo Ruffini u alles in de nieuwe aflevering vanuit het Radiomuseum.

Bèr Andelhofs overleden

Zaterdag 7 januari 2017
Overpelt - Bèr Andelhofs overleden

Overpelt

Vandaag is Bèr Andelhofs overleden. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Neerpelt - Driekoningenfeest bij Samana Grote HeideZoom

Neerpelt

Samana Grote Heide vierde donderdag haar jaarlijks Driekoningenfeest. Bij het binnenkomen wensten we mekaar vooral een gezond 2017. We startten met een mooie bezinning en daarna genoten we van een heerlijke warme maaltijd, klaargemaakt door Lène en Mariette. Tussen hoofd-en nagerecht bracht Jan een prachtige fotoreportage over het Hageven. We eindigden met een tombola waar ieder lotje een prijs had. Tot slot werd iedereen bedacht met 'n cadeautje in de vorm van chocolade met de nieuwe naam 'Samana' erop.Hartelijk dank aan iedereen die deze namiddag tot een gezellig succes bracht! (Ingez.)

Nand Vangansewinkel overleden

Zaterdag 7 januari 2017
Overpelt - Nand Vangansewinkel overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Nand Vangansewinkel overleden, de weduwnaar van Mia Oyen. Hij was 90 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Basketbal: algemene afgelasting

Zaterdag 7 januari 2017
Er is vandaag ook geen basketbal. De Vlaamse basketliga heeft tot een algemene afgelasting beslist omwille van de gevaarlijke toestand op de wegen. De afgelasting geldt zowel voor de jeugd als voor de seniors, landelijk en provinciaal en alleen voor vandaag. Over de wedstrijd morgen zal vanavond een beslissing worden genomen.

Voetbal: nieuwe afgelastingen

Zaterdag 7 januari 2017
Het PC Limburg heeft beslist alle voetbalwedstrijden van zaterdag 7 januari af te gelasten (jeugd, reserven, vrouwen, G-voetbal, KLBS, eerste elftallen). Voor morgen/ zondag worden alle jeugdwedstrijden en G-voetbal afgelast. De wedstrijden van de eerste elftallen gaan in principe wel door. Hier beslist de scheidsrechter ter plaatse.

Mariaziekenhuis: verdere groei

Vrijdag 6 januari 2017
Het Mariaziekenhuis gaat dit jaar alles in het werk stellen om de zogenaamde NIAZ/ Qmentum-accreditering te behalen. Dat zei algemeen directeur Bernard Himpens vanavond in zijn nieuwjaarstoespraak voor ziekenhuispersoneel en relaties. Dat internationale kwaliteitslabel betekent dat het ziekenhuis kan aantonen dat het op herhaalde wijze een hoog niveau van kwalitatieve zorg kan voortbrengen én over een werkcultuur beschikt die gericht is op continue verbetering.
2017 zal voor de ziekenhuizen (…) Het hele nieuwsbericht

Toch maar opletten

Vrijdag 6 januari 2017
Vaststellingen van een lezer die eens naging waar men sinds 1 januari nog 90 km/u kan rijden op bekende gewestwegen:
- Overpelt, Napoleonweg: er staan geen borden. Dus waar vroeger 90 was toegelaten, nu nog 70.
- Lommel, Norbert Neecklaan: er staan geen borden. Dus 70 in plaats van 90 vroeger, tussen Kruiskiezel en de brandweer;
- Lommel, Luikersteenweg: er staan geen borden. Dus 70 in plaats van 90 vroeger, op het deel Kruiskiezel tot aan het kruispunt met de Ringlaan.
Misschien zijn er nog andere gewestwegen waar er wijzigingen zijn aangebracht aan de snelheidsregimes? Laat het ons weten! 

Zaterdagvoormiddag geen voetbal

Vrijdag 6 januari 2017
Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist om alle wedstrijden die op zaterdag 7 januari voor 12.00 uur starten, af te gelasten vanwege de koude en het verwachte risico op gladde wegen. Het gaat om alle vriendschappelijke, provinciale en gewestelijke competitie- en bekerwedstrijden van de jeugd, vrouwen, reserven en G-voetbal. Het PC wil geen risico nemen met de koude en gladde wegen. “De algemene afgelasting geldt dus alleen zaterdagvoormiddag”, luidt het.
Zondag 15 januari start in de bossen rond de voetbalvelden van SV Herkol in Neerpelt de tweede manche van het Teutenbosloopcriterium. Deze loop wordt georganiseerd door KWB Boseind en de gemeentelijke sportdienst van Neerpelt. De start van de 1 km is om 10 uur en die van 3-6-9-12 km om 10u10.
Het Teutenbosloopcriterium is een reeks van acht recreatieve boslopen georganiseerd door de sportdiensten en atletiekclubs uit Lommel, Neerpelt, Overpelt, Hamont-Achel en Hechtel-Eksel. Deelnemen kost 2 (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Arlette Meuwis (Valkenhof) met pensioenZoomArlette Meuwis, manager van het Valkenhof, het opvangcentrum voor vluchtelingen in Overpelt, gaat met pensioen. Joris Calsius uit Sint-Huibrechts-Lille volgt haar op.

Met de auto naar Antwerpen?

Donderdag 5 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 1 februari wordt in Antwerpen de lage-emissiezone (LEZ) ingevoerd. Dat heeft gevolgen voor auto's die de stad willen binnenrijden. Kunt u dat met uw auto nog zonder problemen? Hier vindt u een antwoord op die vraag.
Pelt - Geslaagde actie Steunfonds FilipijnenZoomDe jaarlijkse speculaasverkoop voor het Steunfonds Filipijnen aan de kerken in Noord-Limburg heeft in totaal 3.653 euro netto opgebracht voor de kinderorganisatie SALINLAHI. Dit geld gaat integraal naar deze koepelorganisatie van verenigingen die werken rond het belang van het kind.  
Salinlahi wil de komende jaren een proces van verandering teweegbrengen en culturele jongerengroepen oprichten. Met hun straattheaters en protestacties wil men bijdragen aan een sterker (…) Het hele nieuwsbericht

Iemand zijn brievenbus kwijt?

Donderdag 5 januari 2017
Neerpelt - Iemand zijn brievenbus kwijt?Zoom

Neerpelt

Dan moet hij/zij eens kijken op de hoek van de Bemmert en Heide-eind, daar ligt er een in de struiken. Klaarblijkelijk ergens weggehaald en vervolgens gedumpt... (Foto B.V.)

Slecht weer op komst

Donderdag 5 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Het wordt deze nacht zeer koud. De vochtige lucht kan zo tegen de ochtend aanvriezen en zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg. Vrijdagavond wordt dan nog een regen- of sneeuwzone verwacht. De koude en het slechte weer duren zeker tot zaterdag.

Bvba Affa failiet

Donderdag 5 januari 2017

Overpelt

De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van de bvba Affa gevestigd aan de Europalaan in Overpelt. Installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie waren de activiteiten van de firma.
Vandaag gelezen
"Canadees onderzoek onder 6,6 miljoen mensen toont aan dat dementie vaker voorkomt bij mensen die dicht langs drukke verkeerswegen wonen. Liefst 7 tot 11% van de gevallen van dementie binnen 50 meter van een drukke weg kan worden veroorzaakt door het verkeer.  (...) Uitlaatgassen worden ook gelinkt aan hart- en vaatziekten, zoals astma, longkanker en hartaandoeningen, en ze zouden een negatief effect hebben op de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Met de toenemende bevolkingsgroei en urbanisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Arnold Grobben overleden

Donderdag 5 januari 2017
Pelt - Arnold Grobben overledenIn het rusthuis in Achel is dinsdag Arnold Grobben overleden, de echtgenoot van Truda Evers. Hij was 92 jaar en wordt dinsdag in Neerpelt begraven na de afscheidsviering in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

(Brom)fietsen moeten verlicht zijn

Donderdag 5 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
U hebt het ongetwijfeld al eens meegemaakt: als chauffeur plotseling in het donker geconfronteerd worden met een of meer fietsers waarvan de fiets niet verlicht is. Dat is écht schrikken hoor. En boos worden.
Want het is een kleine moeite, het licht op (brom)fietsen in orde brengen. En het kan levens redden. Vandaar dat de gouverneur een thema-actie rond de "verlichting ven zwakke weggebruiikers en bromfietsers" aankondigt. Dat betekent dat er in dat verband volgende week veel zal gecontroleerd worden. En dat kinderen 's morgens op weg naar school vaak politie zullen zien staan die nagaat of de fietsverlichting wel brandt. "Fietsverlichting is nog maar een minimum; fluo-vestjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog beter," zegt het persbericht van de provincie.

Anna Van Asten overleden

Donderdag 5 januari 2017
Neerpelt - Anna Van Asten overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Anna Van Asten overleden, de echtgenote van Henri Paesen. Ze was 87 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake. 

Bijna 6.000 nieuwe ondernemingen

Woensdag 4 januari 2017
Het voorbije jaar stelden we bijna maandelijks vast dat het aantal starters in Limburg sterk boven het aantal starters van de voorbije jaren uitstak. Dit kunnen we nu ook officieel bevestigen. Met 5.908 starters is 2016 het beste jaar van de 21ste eeuw, stelt VOKA.
"In 2015 waren we trots dat Limburg voor het eerst in vijf jaar terug meer dan 5.000 startende ondernemingen kende. In 2016 deden we er een serieuze schep bovenop. Enkel in de maanden juli en december werd het maandelijks recordaantal starters van de voorbije vijf jaar niet verbroken. Met tien van de twaalf maanden die telkens een record aantal starters kenden, is 2016 dus geëindigd als een absoluut topjaar voor starters".

Adolf Kiebooms overleden

Woensdag 4 januari 2017
Neerpelt - Adolf Kiebooms overleden

Neerpelt

Zaterdag overleed Adolf Kiebooms, de echtgenoot van Maria Van Rompaey. Hij was 86 jaar. Het afscheid, voorafgegaan door de crematie, vindt in intieme kring plaats.
Neerpelt - De Piccolo's gaan Driekoningen zingenZoom

Neerpelt

Aanstaande zaterdag gaan de Piccolo's naar jaarlijkse traditie van deur tot deur op Boseind om Driekoningen te zingen. Dit enerzijds om de Neerpeltenaren te kunnen laten genieten van het engelengezang van de kinderen en anderzijds om de kas wat te spijzen zodat ze weer mooie concerten en toffe reizen kunnen organiseren. Hou je portemonnee klaar!

Niet genoeg acteurs

Woensdag 4 januari 2017
Om over na te denken
"Een serie met alleen maar Limburgers is gewoonweg onmogelijk, daarvoor zijn er niet voldoende acteurs."
(Producer Saskia Verboven van productiehuis 'De Mensen' over de Eén-serie 'Beau Séjour', vandaag in 'Het Laatste Nieuws')

Let op voor de flitser

Woensdag 4 januari 2017
Pelt - Let op voor de flitserDe flitsauto van de lokale politie HANO staat deze week onder meer in de Bevrijdingsstraat in Hamont-Achel, Boseind in Neerpelt en de Breugelweg in Overpelt, meldt de politiezone vanmorgen.
In Limburg is het aantal faillissementen vorig jaar gedaald met 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van Graydon Belgium. Nationaal daalde het aantal faillissementen met 5,1 procent. In 2016 gingen in ons land 10.066 bedrijven over de kop.

Een nieuw frituurke: 't Schuurke

Dinsdag 3 januari 2017
Neerpelt - Een nieuw frituurke: 't SchuurkeZoom

Neerpelt

Vandaag opende Roel Van Rul langs de Kaulillerweg in SHLille Frituur ’t Schuurke, waar frieten, snacks en hamburgers te verkrijgen zijn. Open van dinsdag tot en met zondag van 16.30u. tot 23u. Maandag is rustdag.

Jong-Kadijkers vol aan de bak

Maandag 2 januari 2017
Overpelt - Jong-Kadijkers vol aan de bakZoom

Overpelt

Tijdens de winterstop in het voetbal gaat de Kadijkjeugd elk jaar weer de sporthal in voor een dagje vol sport- en spelplezier. Deze keer waren er meer dan 90 spelertjes van U6 tot U15. Op het programma stonden onder meer verschillende spellen en sporten, en een "landencompetitie" besliste wie zich de kampioen van Kadijk SK mocht noemen. Afsluiten deed men met een touwtrekwedstrijd. De kampioenen van dit jaar waren de mannen die voor Duitsland uitkwamen...  (Foto Anja)
In 2016 is het aantal werklozen in Limburg gedaald met 7,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB en van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. In heel Vlaanderen gaat het om een daling met 5,9%.

Win een dvd! Of een boek!

Zondag 1 januari 2017
Pelt - Win een dvd! Of een boek!ZoomIn verschillende gemeenten gold op oudejaarsavond een vuurwerkverbod. In hoeverre dat werd nageleefd was moeilijk te controleren. De cartoon van Stijn Lodewijks speelt op dat vuurwerkverbod in. Wat zegt de begeleider van die jongen die klaarblijkelijk iets aan de hand had tegen de politieagent?
Stuur uw suggestie voor dit tekstballonnetje naar wineendvd[!]gmail.com. Doe dat voor zaterdagmiddag, en u maakt kans op een dvd of een boek! Zaterdagnamiddag maken we de winnaar bekend. Nog dit: vergeet niet uw postadres te vermelden, zodat we bij winst de dvd of het boek kunnen versturen.
Overpelt - Kerstfeest bij OKRA-HaspershovenZoom

Overpelt

Het was weer een gezellig kerstfeest van OKRA-Haspershoven, met een lekker drankje, een diner, afgewisseld met zang en een muzikale quiz. Het bestuur wenst langs deze weg iedereen een gelukkig, gezond en fijn 2017.

Een voorspoedig 2017!

Zondag 1 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Een voorspoedig 2017!ZoomRedactie en medewerkers van de Internetgazet wensen u van ganser harte een heel voorspoedig 2017. En hou het gezond!
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt