Het overige nieuws

2500 euro voor 'Haarwensen'

Maandag 30 april 2018
Pelt - 2500 euro voor 'Haarwensen'ZoomIn samenwerking met de 41-club Neerpelt34 hield de Rotary Overpelt Noord-Limburg weer een champagneactie, waarbij men mits een behoorlijk bedrag verschillende champagnes kon degusteren. Dat leverde 2.500 euro op voor het goede doel, in dit geval het initiatief "Haarwensen". Daar verwerkt men lange haren, die door sympathisanten geschonken worden, in een haarwerk dat wordt weggegeven aan een kind dat het eigen haar is verloren. Op de foto: de overhandiging van de cheque, vrijdagavond.

Viermaal vier generaties

Maandag 30 april 2018
Pelt - Viermaal vier generatiesZoomEen foto van viermaal vier generaties! De foto is in Overpelt genomen, maar de familie woont ook in Hamont-Achel: met Angèle Boonen, Katleen Van Hertem, Esmé, Paula Schildermans, Esther, Alda Boonen, Alexia, Jasmijn en Ingrid Gielen.

Aanpak georganiseerde misdaad

Maandag 30 april 2018
De burgemeesters van 30 Limburgse gemeenten hebben vandaag een samenwerkingsprotocol voor het Limburgse Arrondissementeel Informatie- en Expertise Centrum (ARIEC) ondertekend, waarmee informatie tussen steden en gemeenten en het parket beter kan uitgewisseld worden. Dat is belangrijk om georganiseerde misdaad aan te pakken.
De vraag naar woningen voor erkende vluchtelingen blijft huizenhoog. Niet alleen in de centrumsteden, maar ook in kleinere dorpen en in randgemeenten zijn zij op zoek naar hun nieuwe thuis. Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ van ORBIT, VPKB en Halewijn ontmoette en ondersteunde al heel wat burgers die zich inzetten rond deze uitdaging. Zij hopen nu nieuw burger-engagement te ontdekken en op maat te begeleiden en kijken daarbij vooral naar Limburg! Wil jij erkende vluchtelingen een (…) Het hele nieuwsbericht

Dertien verkrachtingen

Maandag 30 april 2018
De politiezone HANO heeft vorig jaar 13 verkrachtingen geregistreerd. Er waren 16 gevallen van aanranding van de eerbaarheid en 6 gevallen van exhibitionisme.

Geen Zebracinema-film

Maandag 30 april 2018

Neerpelt

Vanwege de activiteiten rond het Muziekfestival - en het laatste laureatenconcert in de Dommelhofschouwburg - is er morgenavond geen filmvertoning in het kader van Zebracinema.

Overpelt

De parochiekerk van Overpelt-Centrum was vandaag te klein om alle gelovigen die de vormselviering bijwoonden een zitje te geven. 46 jongeren ontvingen er het sacrament van het vormsel. Vormheer was Karel D'Huys, vicaris-generaal van het bisdom Hasselt. De viering werd opgeluisterd door de Jeugdfanfare en het Sint-Martinuskoor.

Markant bezocht Eindhoven

Zondag 29 april 2018
Neerpelt - Markant bezocht EindhovenZoom

Neerpelt

Donderdag trokken 25 "Markante" dames van Neerpelt naar Eindhoven. In de voormiddag bezochten ze Strijp-S, het oude Philips-terrein, dat inmiddels de status van historisch erfgoed heeft gekregen. Tijdens de rondleiding kregen de dames van een deskundige gids uitleg over de transformatie van dit belangrijk industrieel complex, dat nu een smeltkroes van creatieve winkels, design, restaurant en koffiehuisjes herbergt. Daarna ging het naar de Kazerne in het centrum van de stad voor de lunch. Die (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Eindronde: LHVV klopt Zutendaal

Overpelt

In het kader van de eindronde voor bijkomende dalers in Tweede Provinciale heeft Lindel-Hoeven VV vandaag Zutendaal verslagen. Uitslag: 4-1.
Neerpelt - Sparta verliest van Thes Sport B

Neerpelt

Sparta Lille heeft vandaag verloren van Thes Sport B. Uitslag: 5-2. Sparta Lille eindigde tiende in de competitie met 42 punten uit 32 wedstrijden.

Esperanza - Leopoldsburg 1-2

Zondag 29 april 2018
Pelt - Esperanza - Leopoldsburg 1-2Esperanza Pelt heeft thuis met 1-2 verloren van K ESK Leopoldsburg. Halfweg was het 0-0. Dan werd het 0-1 (49’) en 0-2 (64’). Junior Ebobo maakte er direct daarna 1-2 van (65’). Pelt kreeg nog kansen maar miste scherpte voorin.
De competitie is nu gedaan: Pelt haalde 44 punten uit 30 matchen.
Pelt - Weer drie nationale titels voor NWCZoomOp het Belgisch kampioenschap K1 kajakmarathon op de Leuvense Vaart in Mechelen behaalde de leden van de Neerpeltse Watersportclub vandaag 3 nationale titels: Joke Plas won de titel bij de dames senioren, Baud Kums bij de heren senioren en Bart Stalmans bij de heren veteranen 55+. Verder waren er podiumplaatsen voor Jonas Hermans (2de heren junioren), Wim Eerdekens (2de heren veteranen 35+), Daan Cox (2de heren senioren) en Toon Broekx (3de heren senioren).

118 ha minder landbouwgrond

Zondag 29 april 2018

Overpelt

In tien jaar tijd is de oppervlakte landbouwgrond in Overpelt gedaald met 118 ha. 65 procent van de landbouwgrond wordt gebruikt voor het telen van voedergewassen. 21 procent is ingenomen door grasland.

Sporting geklopt door Visé

Zaterdag 28 april 2018
Neerpelt - Sporting geklopt door Visé

Neerpelt

In de play-offs van het handbal is Sporting NeLo vandaag gaan verliezen bij Visé. Uitslag: 31-26. Beide ploegen staan laatst in de rangschikking, maar Visé heeft een beter doelpuntensaldo. UPDATE Sporting gooit zijn eigen ruiten in, rapporteert Sven Spooren: "Visé was geprikkeld om onder nieuwe (interim)coach David L’Hoest zich te tonen. Sporting kon geen beroep doen op de geblesseerde Ephrahim Jerry. Die kon dus langs Pastoor en Versleeuwen plaats (…) Het hele nieuwsbericht

Leerlingen St.-Maria gelauwerd

Zaterdag 28 april 2018
Neerpelt - Leerlingen St.-Maria gelauwerdZoom

Neerpelt

Gisteravond vond in het Raadhuis van Lommel de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse poëziewedstrijd voor kinderen en jongeren, met als thema 'Theater'. In de categorie onder de 15 jaar werd Demi Kerkhofs (links op de foto) de primus, gevolgd door Britt Dekkers en Maartje Monten (rechts). Demi en Maartje zijn leerlingen van WICO-campus Sint-Maria. Proficiat! (Foto Jan Buyens)

Eindronde: verlies voor Herkol

Zaterdag 28 april 2018
Neerpelt - Eindronde: verlies voor HerkolZoom

Neerpelt

In de eerste wedstrijd van de eindronde heeft Herkol vanavond met 0-2 verloren van Herk-de-Stad. In de eerste helft waren de kansen voor de thuisploeg, maar ze verzuimde om die kansen af te maken. In een evenwichtige tweede helft kregen beide teams meerdere doelkansen. Het was wachten wie als eerste zou scoren en dat was uiteindelijk Herk-De-Stad. In de laatste 10 minuten konden de bezoekers een 0–2 voorsprong uitbouwen. Een doelpunt van Herkol in de slotfase werd na een dubieuze tussenkomst van de grensrechter afgekeurd. De terugwedstrijd vindt volgende week zondag in Herk-de-Stad plaats. (Foto Jochen Heyligen) Meer foto's

50 ongevallen met gewonden

Zaterdag 28 april 2018

Overpelt

Op het grondgebied van Overpelt zijn vorig jaar 50 ongevallen met lichamelijk letsel gebeurd: daarbij vielen 3 zwaar- en 53 lichtgewonden.

54 ongevallen met gewonden

Zaterdag 28 april 2018

Neerpelt

In Neerpelt zijn vorig jaar 54 ongevallen met lichamelijk letsel gebeurd: daarbij vielen 7 zwaar- en 64 lichtgewonden.

Peter Berben overleden

Vrijdag 27 april 2018
Pelt - Peter Berben overledenIn Leuven is gisteren ere-notaris Peter Berben overleden. Hij was 76 jaar. Vrijdag wordt hij in besloten kring begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Begroeting: donderdag (18-20u) in de Sint--Martensstraat 23 in Neerpelt.

Sporting morgen naar Visé

Vrijdag 27 april 2018
Neerpelt - Sporting morgen naar Visé

Neerpelt

Morgen/zaterdag gaat Sporting naar Visé. Een vooruitblik van Sven Spooren:
Voor de Waalse ploeg is het heel moeilijk om de finale nog te spelen, maar voor Sporting kan het nog altijd! Het lijkt onwezenlijk maar wellicht volstaan winstpartijen tegen Visé en Hasselt om hierin te lukken. Tenzij Bocholt kiest tegen wie het de finale zal spelen en bijvoorbeeld in Hasselt niet gaat winnen. Dat is sportief perfect mogelijk natuurlijk. Kortom, het is nog koffiedik kijken of we nog in (…) Het hele nieuwsbericht

Vrede in Korea?

Vrijdag 27 april 2018
Pelt - Vrede in Korea?ZoomEerst een "bromance" tussen Trump en Macron, nu een tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in? Een hartje op de voorgrond, maar op de achtergrond blijft de dreiging, zo stelt Fobie vast...

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Pelt - Elke bes haar nummer?ZoomEen lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? UPDATE In een reactie bevestigt de persdienst van Colruyt de stelling van Bieke Timmermans hieronder: "Bij deze bevestigen we dat S.A.T. Hortifrut momenteel gebruik maakt van een ultramodern traceerbaarheidssysteem dat ons toelaat elk individueel bakje terug te traceren tot het stuk land waarvan het afkomstig is. Dit garandeert op efficiënte wijze de principes van voedselveiligheid en brengt hier ook een voordelige en praktische structuur in. Dit systeem bestaat uit een lijst met cijfers die op elk bakje worden aangebracht met een laser. Soms gebeurt het dat de hitte van de laser tot op de bessen komt en er op die manier een deel van deze cijfers op de bessen terechtkomt. Toch is dit volkomen ongevaarlijk. Er is dan ook geen enkel gevaar voor de gezondheid van consumenten in dit geval." (Foto Marcella Stappers)

Neerpelt

In tegenstelling tot Overpelt is er bij de gemeente- en OCMW-diensten in Neerpelt op maandag 30 april géén brugdag. De diensten zijn die dag dus gewoon geopend voor het publiek. Op dinsdag 1 mei wordt de officiële feestdag wél gerespecteerd.
Overpelt - Gemeentehuis maandag en dinsdag dicht

Overpelt

Omwille van de officiële feestdag van 1 mei aanstaande zijn de gemeentediensten gesloten op 30 april (brugdag) en 1 mei. De vrijetijdsdiensten in de Jeugdlaan zijn wél open op 30 april.

Nieuwe bvba: Topintuinen

Donderdag 26 april 2018

Overpelt

Bart Moors uit Overpelt heeft de bvba Topintuinen, afgekort T.I.T., opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tuinaanleg, het snoeien van bomen en heggen, het uitvoeren van klinkerwerken en de installatie van traliewerk en garagepoorten.

Patrick Creemers naar KVO

Woensdag 25 april 2018
Patrick Creemers uit Peer wordt assistent-coach van KVO Oostende. De oud-speler van onder meer Lommel SK en Bocholt VV begon zijn carrière als speler-trainer bij Herkol en was hoofdtrainer van Overpelt alvorens over te stappen naar de nationale jeugdploegen.

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Abdullah Capan (Wijchmaal), Jef Vrolix (Esp. Pelt) en de Nederlanders Jerome Habets en Ruud van den Dungen.

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Pelt - Een Brusselse stek voor GoogleIn het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'ZoomVandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Melissa tekende de EMJ-affiche

Woensdag 25 april 2018
Pelt - Melissa tekende de EMJ-afficheDe EMJ-affiche (afb. onder) is dit jaar van de hand van een meisje uit Kaulille, Melissa Baens (foto).  Melissa volgt de richting publiciteit aan WICO-campus Mater Dei in Overpelt.
“Mijn klasgenoten en ikzelf waren bijzonder blij om tijdens de lessen Grafisch Ontwerp een echte opdracht voor een echte klant te mogen uitvoeren”, zegt ze. “We maakten allen diverse ontwerpen. Na overleg tussen het EMJ en onze leerkrachten werd één van mijn zes (…) Het hele nieuwsbericht
Melissa tekende de EMJ-affiche
Zoom
Overpelt - Nieuw pakje voor de BallasttrappersZoom

Overpelt

Sinds enkele weken zijn de Ballasttrappers weer begonnen aan het nieuwe seizoen. Na de 6de rit werden er foto's gemaakt met de nieuwe uitrusting. Dit jaar staan er 38 activiteiten op het programma, met volgende week alvast de verbroederingsrit voor alle wielerclubs uit Overpelt.
Pelt - Aantal autodiefstallen bijna verdubbeldIn de politiezone HANO zijn vorig jaar 27 auto's gestolen, ruim 68 procent méér dan in 2016 toen er 16 autodiefstallen werden aangegeven. Het aantal fietsdiefstallen bedroeg 176, dat waren er 26 meer dan in 2016. Er werden 10 bromfietsen gestolen, een stijging met 4. Het aantal diefstallen uit auto's bedroeg 53, negen meer dan in 2016.

Overpelt

Morgen/ woensdagavond om 20.30u treedt Dirk Blanchart op tijdens een gratis caféconcert in de foyer van Palethe. Het gaat om een concert dat oorspronkelijk op 6 december was voorzien, maar toen niet kon doorgaan wegens ziekte van de zanger.

Woninginbraak in Haltstraat

Dinsdag 24 april 2018

Overpelt

Dieven drongen gisterenavond binnen in een woning aan de Haltstraat. Of zij buit konden maken, is niet geweten. De daders hadden een raam in de voordeur vernield en binnen een kast beschadigd.

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.
Pelt - Borstkanker: nieuwe techniek tegen tumorZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt passen de gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke sinds kort een nieuwe techniek toe om bij borstkanker de precieze plaats van een borsttumor te bepalen bij een borstsparende operatie. Dat gebeurt door een magnetisch zaadje, niet groter dan een rijstkorreltje, in te brengen in de borsttumor.
Voorheen gebeurde de lokalisatie door het plaatsen van een soepele metalen draad (ook wel harpoen genoemd) tot bij de tumor. Deze nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht
In het kader van het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan "Afbakening kleinstedelijk gebied Neerpelt-Overpelt" heeft de bestendige deputatie een openbaar onderzoek aangekondigd. Dat eindigt op 17 mei. Het ontwerp ligt tot dan ter inzage in de gemeentehuizen van Neerpelt en Overpelt. Vandaag/dinsdag is er een infomarkt in Dommelhof, van 16u tot 20.30u.

4,9% groei in regio Eindhoven

Dinsdag 24 april 2018
Grensgevallen
De economie in de regio Eindhoven is vorig jaar met 4,9 procent gegroeid. Daarmee  realiseert Eindhoven, net als de regio Almere, het hoogste groeicijfer van heel Nederland, zegt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek. De regio Eindhoven doet het zo goed vanwege de sterke industrie en de zakelijke dienstverlening. In Almere zorgen de autoleasebedrijven voor de groei. In heel Nederland groeide de economie vorig jaar met 3,2 procent, een stuk meer dan voorgaande jaren.

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Pelt - Win een dvd, of een boek!ZoomDe nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)

Neerpelt

Vanavond werd er geloot voor de eindronde in de Eerste Provinciale van het voetbal. SV Herkol neemt het in een heen- en terugwedstrijd op tegen FC Herk-de-Stad. De heenwedstrijd op Herkol wordt gespeeld op zaterdag 28 april om 18u30, de terugmatch in Herk UPDATE op zondag 6 mei om 14.30u.

Nieuwe bvba: Vastgoedsolutions

Maandag 23 april 2018
Elza Lenaerts uit Overpelt en Kim Plessers uit Bocholt hebben de bvba Vastgoedsolutions opgericht met zetel aan de Kwadeveldenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle soorten makelaarsverrichtingen, het schatten van onroerend goed en het beheer van residentiële gebouwen.
Bang voor een "nieuwe knie"? Dat hoeft vanaf vandaag niet meer. In het Mariaziekenhuis werd vanmorgen de eerste knieoperatie verricht waarbij artificiële intelligentie werd gebruikt: een intelligente robot werd er ingezet om zelfsturend mee ingrepen te verrichten die anders door de chirurg alleen zouden moeten gebeuren. Zo is een gepersonaliseerde aanpak van elke knieoperatie mogelijk. Gevolg: meer comfort voor de patiënt, minder zwelling in de kniestreek, minder revalidatie nodig (…) Het hele nieuwsbericht

Neos trok naar Den Haag

Zondag 22 april 2018
Pelt - Neos trok naar Den HaagZoomOp de voorlopig warmste dag van het jaar (28,9°C) trok Neos Neerpelt-Overpelt met een volle autocar richting Den Haag, "met zijn mooie paleizen", zoals Paul van Vliet destijds zong. In het “Huis voor democratie en rechtsstaat” werden de deelnemers opgewacht door een bordkartonnen versie van prinses Beatrix (tijdens haar koningschap had Nederland een matrix-organisatie). Door de eeuwen heen is het Haagse Binnenhof het centrum geweest van het staatkundig leven in Nederland en dat is (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza verliest in HoeilaartEsperanza Pelt is deze namiddag gaan verliezen tegen ERC Hoeilaart, de rode lantaarn in de 3de Amateurs B-afdeling. Uitslag: 4-2. Halfweg was het 2-0. Geijsels milderde (52’) tot 2-1. Het werd 3-1, 3-2 door Ebobo (80’) en nog 4-2 in de 89ste minuut. Esperanza staat 7de met 44 punten uit 28 wedstrijden. De eindronde is verkeken.

Kadijk verliest thuis

Zondag 22 april 2018
Overpelt - Kadijk verliest thuis

Overpelt

Kadijk heeft vandaag met 1-2 verloren van Excelsior Hamont. Het Overpeltse doelpunt werd gescoord door Flamur Llapashtica. Kadijk eindigde tiende in de competitie. Lindel-Hoeven VV speelde 2-2 gelijk op het veld van Standard Elen en eindigde in de competitie op de veertiende plaats.

Herkol haalt eindronde

Zondag 22 april 2018
Neerpelt - Herkol haalt eindronde

Neerpelt

Herkol heeft de eindronde in Eerste Provinciale gehaald. De club speelde deze namiddag thuis 1-1 gelijk tegen KVK Beringen, na een doelpunt van Ivo Willems. Herkol, dat gedurende een uur met 10 man moest spelen na een rode kaart voor Bollen, eindigt zo derde.
Sporting Grote Heide verloor met 1-0 van KSK Meeuwen en eindigde zesde in de competitie. Sparta Lille won met 3-1 van Lommel Kolonie. In de stand staat Sparta Lille tiende.

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Buschauffeur bestolen

Zaterdag 21 april 2018
Overpelt - Buschauffeur bestolen

Overpelt

Aan het Mariaziekenhuis werd vanmorgen een buschauffeur bestolen. De man is zijn portefeuille kwijt. Hij legde bij de politie klacht neer.

Elise Lemlyn overleden

Vrijdag 20 april 2018
Neerpelt - Elise Lemlyn overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Elise Lemlyn overleden, de weduwe van Gaspard Houben. Ze was 97 jaar. De uitvaartliturgie zal donderdag om 10.30u plaatshebben in de Sint-Niklaaskerk. Begroeting: woensdag (19u-19.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenpsalmwandelingen

Donderdag 19 april 2018
Er komen boerenpsalmwandelingen aan. Daarmee willen de initiatiefnemers aansluiten bij een oud gebruik: op de drie dagen voor OLH Hemelvaart, de zogenoemde kruisdagen, trok een kruisprocessie door de velden om een goede oogst af te smeken. De initiatiefnemers geven dit op zich mooie gebruik een nieuwe vorm, door genietend en elkaar ontmoetend het voorjaar op te snuiven en geïnspireerd door een tekst of wat stilte zich te verwonderen over de lente. In gedachten verbonden met een (…) Het hele nieuwsbericht

1.721 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018

Overpelt

Overpelt telt 1.721 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er 16.183 alleenwonenden, in Limburg 98.543.

1.899 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018

Neerpelt

Neerpelt telt 1.899 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er 16.183, in Limburg 98.543.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Pelt - Brandfase geel in LimburgZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

366 pv's tijdens flitsmarathon

Donderdag 19 april 2018
Pelt - 366 pv's tijdens flitsmarathonIedereen wist dat de politie gisteren extra op de snelheid ging letten, en toch waren er in de politiezone HANO 366 chauffeurs die om die reden een pv zullen krijgen. In totaal passeerden er gisteren 14.092 voor de politiecamera's. De meeste overtredingen - 135 - werden gemaakt op de Haag in Achel, waar men, zolang de omleiding van de Thomas Watsonlaan duurt, slechts 50 km per uur mag rijden. Verhoudingsgewijs de meeste pv's - 32% van het aantal gecontroleerde voertuigen - worden uitgeschreven voor 56 van de 175 chauffeurs die tussen 18.47u en 19.52u op de Lozenweg in Hamont passeerden.

'Niet op dezelfde lijn'

Donderdag 19 april 2018
Vandaag gelezen
"In Pelt, de fusiegemeente tussen Neerpelt en Overpelt, werd een fusiecoördinator aangesteld omdat de twee burgemeesters - Jaak Fransen en Raf Drieskens - niet op dezelfde lijn zitten. Ze zijn ervan overtuigd dat een fusie logisch is omdat Pelt geografisch één lokale gemeenschap vormt, maar daar stopt de eensgezindheid ook. Volgens betrokkenen moesten CD&V-voorzitter Wouter Beke en Vlaams minister Jo Vandeurzen tussenkomen om het fusieproject te redden. 'De twee burgemeesters steunen de fusie, maar het zijn nu eenmaal verschillende karakters', zegt fusiecoördinator Frank Smeets. 'Ze staan allebei achter de fusie en willen desnoods een stap opzijzetten'"
(Vandaag in "De Standaard")
Het is maar dat je 't weet
Op de zaterdagen 21 en 28 april rijden er GEEN treinen tussen Mol en Herentals omwille van werken aan het spoor. De NMBS legt dan bussen in tussen Mol en Herentals. Wat betekent dat de reistijd tussen Noord-Limburg en Antwerpen langer zal uitvallen.

Patti's paasei

Donderdag 19 april 2018
Pelt - Patti's paaseiZoomVandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.

40 jaar later

Woensdag 18 april 2018
Pelt - 40 jaar laterZoom40 jaar geleden trouwde Brigitte Vander Heyden met Freddy Vangerven en Saapke de Jong met Jean-Pierre Vander Heyden. Zus en broer Vanderheyden komen uit Lommel; Saapke en Pierre wonen daar nog, Brigitte en Freddy wonen nu in Neerpelt. Willy Geunes maakte destijds bijgaand 8mm-filmpje van dat dubbele huwelijk. Het mooie is dat beide koppels die film in die 40 jaar nog nooit gezien hebben, reden voor een familielid, partner in crime, om hem te digitaliseren, er muziek achter te zetten en hem op YouTube te plaatsen. Daardoor kunnen ook Internetgazetlezers nu mee genieten... 
Vanaf morgen worden de vertrouwde stickers van het Rode Kruis weer aangeboden. De afdeling Neerpelt-Overpelt wil geld verzamelen voor de bouw van nieuwe lokalen, maar ook voor de dagelijkse werking, opleidingen, materiaal, e.d.. De afdeling is ook nog altijd op zoek naar vrijwilligers.

Op 26 mei 2019 naar de stembus

Woensdag 18 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Op 26 mei 2019 naar de stembusOp zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

Nieuwe bvba: Ronami

Woensdag 18 april 2018

Neerpelt

Jacky Smeets uit Neerpelt heeft de bvba Ronami opgericht met zetel aan de Bremstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer werkzaamheden in de IT-sector, management en dienstverlening én human resources.

Openbare verkoping: Astridlaan

Woensdag 18 april 2018

Overpelt

Morgennamiddag wordt in de parochiezaal van Holheide de woning Astridlaan 231 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 12a en heeft een K.I. van 659 euro.

Een mailtje van Sparta Lille

Dinsdag 17 april 2018
Neerpelt - Een mailtje van Sparta LilleZoom

Neerpelt

Oproep: naar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur van Sparta een werkgroep opgericht. Die is op zoek naar oud-spelers van het eerste elftal, oud-trainers en voormalige bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Er zal op vrijdag 10 augustus een academische zitting plaatsvinden in de feesttent op de terreinen van Sparta Lille. Via deze weg trachten we niemand te vergeten en vragen dan ook om je deelname bevestigen bij Jef Creemers, tel. 0468/250527 mail jefcreemers[!]telenet.be .

Neos 25 jaar

Dinsdag 17 april 2018
Pelt - Neos 25 jaarZoomZaterdag vierde de seniorenvereniging NEOS-Neerpelt-Overpelt haar 25-jarig bestaan met een academische zitting, gevolgd door een receptie en een gezellige maaltijd voor de leden. Tijdens die zitting schetste gedeputeerde Frank Smeets hoe belangrijk een vlotte samenwerking tussen gemeente en verenigingen is. Spreker gaf ook toelichting bij de plannen voor onze toekomstige fusiegemeente. Jaak Fransen, burgemeester van Overpelt, ging in zijn toespraak op dezelfde lijn verder. Chris De Saveur, (…) Het hele nieuwsbericht

De verkiezingen naderen...

Dinsdag 17 april 2018
Pelt - De verkiezingen naderen...ZoomNog een half jaar en we zijn weer aan het stemmen voor de gemeenteraad. Wie weet wat we in die periode nog allemaal gaan vernemen over lijsten, kartels, coalitieafspraken,... (Cartoon: Fobie)

Bovenzonale verkeersactie

Dinsdag 17 april 2018
Pelt - Bovenzonale verkeersactieZoomGisteren was er een bovenzonale verkeersactie waarin de politiezones HANO, Kempenland en Lommel in samenwerking met VLABEL van 13 tot 21 uur het verkeer controleerden in Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel. Daarbij werden 216 voertuigen aan een fysieke controle onderworpen. Er werden verschillende PV's opgesteld (technische eisen, drugs in het verkeer (2), rijden zonder begeleider) en onmiddellijke inningen voor de gordel en een waarschuwing. VLABEL inde voor 10540 euro aan achterstallige verkeersbelastingen en stelde de niet-inschrijving vast van een buitenlands voertuig dat illegaal in ons land werd gebruikt. De auto werd getakeld. 
Pelt - 'Gevoel voor Tumor' vandaag in MariaziekenhuisZoomDe fictiereeks ‘Gevoel voor Tumor’ die momenteel te zien is op één, wil mantelzorgers in de kijker zetten. Dat doen ze niet alleen op televisie. Het productiehuis van deze fictiereeks gaat ook langs bij een aantal Vlaamse ziekenhuizen. Vandaag zijn ze in het Mariaziekenhuis. In de inkomhal kan je in hun reizend salon kijken naar een filmpje met getuigenissen van patiënten en hun mantelzorgers.
Mantelzorgers verdienen het om in de bloemetjes gezet te (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de Mobibus

Maandag 16 april 2018
Overpelt - Daar is de MobibusZoom

Overpelt

Meer dan 450 leerlingen van de tweede graad van het secundair onderwijs in Overpelt bezoeken dezer dagen de Mobibus, een omgebouwde touringcar waarin een interactieve mobiele doe-tentoonstelling over mobiliteit is ontwikkeld. Dit initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) wordt georganiseerd in samenwerking met het gemeentebestuur en de Overpeltse secundaire scholen, zegt schepen van mobiliteit en verkeer Patrick Van Baelen. In en rond de bus kunnen de leerlingen vijf thema’s doorlopen: dode hoek, duurzame mobiliteit, zichtbaarheid, fiets en brommer. Dat gebeurt onder meer aan de hand van opdrachten, een quiz, bordspelen en filmfragmenten. Een lesgever van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) begeleidt hen tijdens de ontdekkingstocht.

Ondertussen, in Syrië...

Maandag 16 april 2018
Pelt - Ondertussen, in Syrië...ZoomDaar gaat het leven voort, vermoedt Fobie, ook na de bombardementen van afgelopen weekend. Al is het daar meer een kwestie van overleven geworden en wordt zo'n kruisraket misschien wel gebruikt als barbecuevuurtje...

Nieuwe bvba: KaH Invest

Maandag 16 april 2018
Kathleen Hulsbosch uit Neerpelt en Marleen Lamers uit Hamont-Achel hebben de bvba KaH Invest opgericht met zetel in Grote Heide in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten én het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

'Wees actief, shop sportief'

Maandag 16 april 2018
Pelt - 'Wees actief, shop sportief'ZoomIn mei komt er weer een sportieve winkelactie in samenwerking met Unizo. Wie tijdens ‘Wees actief, shop sportief’ te voet of met de fiets boodschappen doet, ontvangt bij de deelnemende handelaars een stempel op een spaarkaart. Met een volle kaart maak je kans op leuke prijzen, zoals een fiets- en wandelarrangement.
Nieuw dit jaar is dat ook horecazaken meedoen. Wie zich dus op sportieve wijze verplaatst om een terrasje te doen, kan dus ook een stempel verdienen. Zowel in (…) Het hele nieuwsbericht

Rita Leurs overleden

Maandag 16 april 2018
Overpelt - Rita Leurs overleden

Overpelt

Een week voor haar 67ste verjaardag is gisteren Rita Leurs overleden, de echtgenote van Paul Bogaerts. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Het kantoor dat de werkgeversorganisatie VOKA-Kamer van Koophandel Limburg dit jaar in Noord-Limburg zal openen, komt in het bedrijvencentrum Noordlink in Lommel. Dat is vandaag bekendgemaakt. Een openingsdatum is er nog niet, maar staat wel gepland voor het tweede kwartaal, naargelang de verbouwingswerken vorderen. Johan Maesen, de nieuwe regioverantwoordelijke Noord-Limburg, start alvast op 14 mei.

Vanuit Eindhoven naar Wenen

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vrijdag 2 juli gaat Wizz Air, de grootste low-cost carrier van Centraal- en Oost-Europa, tussen Eindhoven en Wenen vliegen. Aanvankelijk zal er tweemaal per week (op maandag en vrijdag) worden gevlogen. Tickets zijn beschikbaar vanaf 19,99 euro enkele reis en kunnen geboekt worden via www.wizzair.com.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Woensdag organiseert de politie vanaf 6u 's morgens weer een flits­marathon tegen chauffeurs die te snel rijden. Die marathon eindigt donderdagmorgen om 6 uur. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt ge­organiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal er meer geflitst worden dan anders.

Rijbewijzen ingetrokken

Maandag 16 april 2018
Afgelopen weekend heeft de politie binnen de zone HANO 102 bestuurders gecontroleerd. Een chauffeur raakte zijn rijbewijs gedurende 15 dagen kwijt omdat hij teveel had gedronken, een andere omdat hij drugs had gebruikt. Verder werd een vrouw betrapt op rijden zonder rijbewijs en rijden zonder verzekering. Haar auto werd getakeld.

't Plat in de lente

Zondag 15 april 2018
Overpelt - 't Plat in de lenteZoom

Overpelt

Onder leiding van conservator Luc Winters verkenden enkele leden van de Gezinsbond van Overpelt het natuurgebied 't Plat.

Basketbal: BBC Pelt kampioen

Zondag 15 april 2018
Pelt - Basketbal: BBC Pelt kampioenZoomBBC Pelt-Heusden 92-66 (27-19, 21-22 (48-41), 20-9 (68-50), 24-16) BBC Pelt is kampioen geworden in haar afdeling en speelt volgend jaar in Eerste Provinciale!
In de laatste partij kreeg Pelt Heusden voorgeschoteld. Na een gelijkopgaande start (10-8) duwden Jago en Jan eventjes het gaspedaal in: 19-10 (7’). De thuisploeg sloot het eerste quarter af met 27-19. Daarna liet Pelt in defense enkele steekjes vallen en mocht Heusden gemakkelijk met enkele driepunters bijbenen (37-38). Maar dan vond (…) Het hele nieuwsbericht

PSV kampioen

Zondag 15 april 2018
Grensgevallen
PSV is voor de 24ste keer kampioen van Nederland. De Eindhovense club versloeg deze namiddag Ajax met 3-0, na doelpunten van Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Sinds het eindsignaal is het héél druk in de Eindhovense binnenstad...

NeLo-dames promoveren

Zondag 15 april 2018
Neerpelt - NeLo-dames promoveren

Neerpelt

De dames van Sporting NeLo gaan naar Tweede Klasse. Deze namiddag speelden ze 13-13 gelijk tegen Schoten en dat was voldoende voor promotie. Gefeliciteerd! UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
De vierde wedstrijd in de play-offs zou wel eens de beslissing kunnen zijn voor promotie, met nog 2 wedstrijden daarna te gaan zou dit fantastisch zijn. Maar zoals altijd moest de wedstrijd eerst gespeeld worden. En Schoten staat bovendien niet voor niets op de (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Jelle Vanendert is deze namiddag 10de geëindigd in de Amstel Gold Race, een koers die hem altijd al goed gelegen heeft. Hij eindigde in een groepje met Sagan, Valverde, Tim Wellens en anderen, die vanaf de 4de plaats op 12 seconden achterstand werden genoteerd. Winnaar werd de Deen Michael Valgren Andersen.
Neerpelt - Herkol speelt gelijk in Zonhoven

Neerpelt

Op het veld van Zonhoven VV is Herkol deze namiddag niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel. Voor Herkol scoorde Kristof Vanbeuren. Herkol staat derde in de stand met 49 punten. Grote Heide versloeg Reppel met 2-1 en staat zesde met 47 punten. Sparta Lille kon nog eens winnen: tegen BS Sport werd het 3-0, na doelpunten van Glen Maris (2) en Jef Henkens. In de stand staat Sparta Lille elfde met 36 punten.

Kadijk verliest bij Ham

Zondag 15 april 2018
Overpelt - Kadijk verliest bij Ham

Overpelt

Kadijk heeft vandaag verloren bij Ham United: 2-1. Het Overpeltse doelpunt werd uit penalty gescoord door Flamur Llapashtica. In de stand staat Kadijk tiende met 37 punten uit 29 wedstrijden.Lindel-Hoeven VV speelde thuis 2-2 gelijk tegen KSK Meeuwen. Lindel-Hoeven staat na 29 wedstrijden veertiende met evenveel punten.
Neerpelt - Weer 9 kampioenstitels voor NWCZoom

Neerpelt

Op de tweede dag van het Belgisch kajakkampioenschap lange afstand in Harelbeke-Stasegem hebben de leden van NWC vandaag 9 titels behaald. De overige gingen naar Zwevegem (3), Gent (3), Mechelen (3), Harelbeke (2), Seneffe (1), Kasterlee (1) en Geel (1). In totaal, over de twee wedstrijddagen, komt de NWC dus op 16 van de 34 te behalen nationale titels!

Nieuwe nachtwinkel

Zondag 15 april 2018

Overpelt

Aan de Parkstraat in het Lindel is een nieuwe nachtwinkel begonnen, "Nacht Express". Hij is geopend van 18u tot 1u 's nachts. op vrijdag en zaterdag is dat tot 3u 's nachts.

Gerichte acties in Damascus...

Zaterdag 14 april 2018
Pelt - Gerichte acties in Damascus...ZoomDe Amerikaanse president Trump overweegt nieuwe gerichte acties op doelwitten in Damascus, hoorden we vanavond. Misschien zien die acties er zó uit, denkt Fobie...

100 keer bloed gegeven

Zaterdag 14 april 2018
Pelt - 100 keer bloed gegevenZoomOp de laatste bloedcollecte van het Rode Kruis werd François Voortmans in de bloemen gezet: hij kwam voor de 100ste keer bloed geven. In de lokalen van het Rode Kruis in de Weidestraat in Overpelt kan je voor bloedgeven steeds terecht op de 2de woensdag en de 3de vrijdag van de maand, behalve in juni, want dan is dat uitzonderlijk op 8 en 13 juni. De volgende momenten zijn 20 april, 9 en 18 mei, en dit telkens tussen 17 en 20 uur.

Handbal: gelijkspel voor Sporting

Zaterdag 14 april 2018
Neerpelt - Handbal: gelijkspel voor Sporting

Neerpelt

In de play-offs van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond gelijk gespeeld tegen Initia Hasselt. De wedstrijd vond ook in Hasselt plaats. De thuisploeg scoorde in de laatste seconde de gelijkmaker... Uitslag: 26-26. UPDATE Het voelt aan als een nederlaag, zegt Sven Spooren in zijn verslag:
"Als je een sublieme eerste helft optelt bij een slechte en frustrerende tweede helft, een betere tegenstander in de 2e helft en (fraai gezegd) dubieuze (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza Pelt klopt Diest

Zaterdag 14 april 2018
Pelt - Esperanza Pelt klopt DiestEsperanza Pelt heeft vanavond het lager geklasseerde Diest verslagen. Uitslag: 2-1. De doelpunten werden gescoord door Benjamin Bahtiri (6’ 1-0), Junior Ebobo ( 56’ 2-0) en Jarne Vandebriel (58’ owngoal 2-1). Na 27 wedstrijden heeft Esperanza 44 punten.

Ruit ingegooid in Kapelstraat

Zaterdag 14 april 2018
Overpelt - Ruit ingegooid in Kapelstraat

Overpelt

In de Kapelstraat in Lindel-Hoeven hebben onbekenden een ruit ingegooid. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten. Onlangs sloegen in de Kapelstraat ook al vandalen toe.

Al zeven BK-titels voor NWC

Zaterdag 14 april 2018
Pelt - Al zeven BK-titels voor NWCZoomOp de eerste dag van het Belgisch kampioenschap kajak lange afstand in het West-Vlaamse Harelbeke-Stasegem hebben de leden van de Neerpeltse Watersportclub vandaag 7 nationale titels behaald. De kajakclub van Zwevegem behaalde er drie en die van Kasterlee één. De NWC-titels gingen naar Ferre Algera (heren pupillen), Febe Timmermans (dames aspiranten), Amber Van Broekhoven (dames junioren), Roos Broekx (dames senioren), Tom Verduyckt & Jonas Hermans (heren junioren), Erwin Smids & Davy (…) Het hele nieuwsbericht
Al zeven BK-titels voor NWCAl zeven BK-titels voor NWC
Zoom

'Doe de tekencheck'

Zaterdag 14 april 2018
Pelt - 'Doe de tekencheck'ZoomHonderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids "Wat te doen bij een tekenbeet" opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
Tussen maart en oktober zijn teken extra actief in de natuur, (…) Het hele nieuwsbericht
Het Crisisfonds Limburg ontving vorig jaar vijf aanvragen voor uitzonderlijk financiële hulp aan Limburgers in nood. Het Fonds werd twee jaar geleden opgericht door het bisdom Hasselt in samenwerking met Caritas Hulpbetoon. Volgens de initiatiefnemers is het Fonds nog te weinig bekend. Bedoeling van het Fonds is mensen en gezinnen te helpen die een leefloon ontvangen of een laag inkomen hebben en die worden geconfronteerd met een onverwachte financiële tegenslag waarvoor ze niet terechtkunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een oplegger gespot

Zaterdag 14 april 2018
Pelt - Weer een oplegger gespotZoomHet is me wat, met die opleggers. Fobie zag al een vondst in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen...

Roer de trom...

Vrijdag 13 april 2018
Pelt - Roer de trom...ZoomMet tromgeroffel kondigen we aan dat Max Weinberg vandaag 67 wordt. Kijk hem in deze clip van enkele jaren geleden eens te keer gaan als de drummer van Bruce Springsteen &The E Street Band. Maar hij heeft veel meer op zijn palmares. Je zal verrast zijn hier te lezen op welke platen van andere artiesten hij allemaal heeft meegespeeld. Zelfs op‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf!

Sylvain Janssen overleden

Vrijdag 13 april 2018
Pelt - Sylvain Janssen overledenDinsdag is de uit Hamont afkomstige Sylvain Janssen overleden, de echtgenoot van Hilda Croonen. Hij was 59 jaar en voorzitter van KWB Boseind-Run. Het afscheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Batterijendief ingerekend

Donderdag 12 april 2018

Overpelt

De politie heeft in Riemst een Nederlander ingerekend die verdacht wordt van een veertigtal diefstallen van batterijen of loodaccu's uit installaties van telecombedrijven. De man sloeg onder meer toe in de Lindelheidestraat in Overpelt, waar hij batterijen van een zendmast ontvreemdde.

Oorlog met tweets

Donderdag 12 april 2018
Pelt - Oorlog met tweetsZoomDe Amerikaanse bombardementen op Syrië zijn (voorlopig?) beperkt tot tweets, stelt Fobie vast.

Crematorium opent de deuren

Donderdag 12 april 2018
Pelt - Crematorium opent de deurenZoomTijdens het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april wordt de opening van het nieuwe Noord-Limburgse crematorium Stuifduin in Lommel feestelijk gevierd. Op zaterdag is er een officiële openingsplechtigheid en op zondag zet het crematorium de deuren open voor het grote publiek. De inschrijvingen voor deze opendeurdag lopen als een trein. "Al méér dan 1.800 mensen schreven zich in, en er werd een stop op gezet. Maar nu werd er beslist om een grote tent bij te plaatsen, en nu (…) Het hele nieuwsbericht
Crematorium opent de deurenCrematorium opent de deuren
Zoom

Marcel Jansen overleden

Donderdag 12 april 2018
Neerpelt - Marcel Jansen overleden

Neerpelt

In UZ Gasthuisberg is vandaag Marcel Jansen overleden, de echtgenoot van Alice Verstappen. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Vraag het aan de compostmeesters

Donderdag 12 april 2018
Overpelt - Vraag het aan de compostmeestersZoom

Overpelt

Thuiscomposteren is een ideale manier om je eigen GFT-afval te verwerken en op die manier geld te besparen en mee te helpen tot het verkleinen van de afvalberg. Het is niet moeilijk maar het proces verloopt niet altijd even vanzelfsprekend. Het kan dus zijn dat het je niet altijd lukt, misschien doe je iets verkeerd of moet het net even anders.
Ook dit jaar kan je met al je vragen en problemen over composteren terecht bij de ‘compostmeesters’. Overmorgen/zaterdag 14 april geven ze hun eerste demo van het jaar in samentuin ’t Lindelhof in de Kraanstraat (langs ’t Misverstandt). Van 10u00 tot 12u00 zijn ze daar om uitleg te geven over composteren, het houden van kippen, kringlooptuinieren,…

Roza Spooren overleden

Donderdag 12 april 2018
Overpelt - Roza Spooren overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Roza Spooren overleden, de echtgenote van Georges Lehaen. Ze was 81 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Eén keer je pv betalen volstaat

Donderdag 12 april 2018
Pelt - Eén keer je pv betalen volstaatDe lokale politie signaleert dat sommige mensen voor de tweede keer een PV hebben ontvangen voor een verkeersovertreding eerder dit jaar, terwijl ze de boete daarvoor al betaald hadden. "Uiteraard is het niet de bedoeling een tweede maal te betalen voor dezelfde overtreding," aldus de politie. Ontvang je een PV, kijk dan eerst na of je reeds betaald hebt. Als dat het geval is, neem dan contact op met de helpdesk op het nummer 02 278 55 60.
Sinds eind maart gebeuren de verwerking en de (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Meekers overleden

Donderdag 12 april 2018
Overpelt - Henri Meekers overleden

Overpelt

In het UZ Gasthuisberg in Leuven is vandaag Henri Meekers overleden, de weduwnaar van Anneke Joosten. Hij was 89 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Toen de miss zijn vrouw werd

Donderdag 12 april 2018
Pelt - Toen de miss zijn vrouw werdZoomOp deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse Miss World Rina Lodders. Lees hier dat hij het over haar heeft in zijn hit Loddy Lo.

Weg met die pesticiden

Woensdag 11 april 2018
Inwoners die op zaterdag 21 april pesticiden naar het recyclagepark brengen, krijgen - zolang de voorraad strekt - een handige voegenborstel in ruil. Met die borstel kan je onkruid van tussen de tegels halen.
Pesticiden zijn schadelijk voor mens en milieu. Ze komen in waterlopen terecht en tasten het grondwater aan. Zo bedreigen ze ook het drinkwater. Daarom organiseert de gemeente samen met de Vlaamse Milieumaatschappij een inzameldag voor pesticiden onder de noemer ‘Een kleine daad, schoon resultaat’.

Vanendert helpt Wellens aan zege

Woensdag 11 april 2018
Neerpelt - Vanendert helpt Wellens aan zegeZoom

Neerpelt

Jelle Vanendert (foto) heeft vandaag Tim Wellens aan een zege in de Brabantse Pijl geholpen. De Neerpeltenaar eindigde 40ste, op 44 seconden van Wellens, maar had een belangrijk aandeel in de overwinning. Zegt Wellens: "Jelle Vanendert verhoogde op mijn vraag het tempo om met een groepje weg te raken. Dat deed hij uitstekend. Op een stuk met lichte tegenwind reed ik toen alleen weg, op 7,5 km van het einde. Het was even vechten om een kloofje te krijgen, maar Pauwels en Serry moesten zich aan de kant zetten en stelselmatig liep mijn voorsprong uit tot 25 seconden.”(Foto Marc Faes)

Nog teams voor Euro-Cup gezocht

Woensdag 11 april 2018
Op 11 en 12 mei organiseert KFC Hamont 99 voor de 29e keer het internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup. Dit jaar zijn er teams uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar de organisatie is nog op zoek naar één team in de categorieën U11 en U19. Deelname voor regioteams is gratis. Contact opnemen kan via een mailtje naar euro-cup[!]kfchamont99.be.

Autobrand aan grensovergang

Woensdag 11 april 2018
Grensgevallen
Aan de grensovergang in Lommel-Kolonie is vanmorgen een auto in brand gevlogen. De bestuurder, die richting Nederland reed, slaagde er nog in om hem op de parking aan de grens te parkeren en uit te stappen, maar toen sloegen de vlammen uit het voertuig. Het brandde volledig uit. De chauffeur bleef ongedeerd.
Neerpelt - Sporting naar Hasselt voor cruciale wedstrijd

Neerpelt

Aanstaande zaterdag staat Sporting NeLo voor een cruciale wedstrijd. Met 2 punten achterstand op Hasselt moeten we punten gaan halen bij de Limburgse hoofdstedelingen. Als dat lukt ligt Sporting terug volledig in de race om de titelfinale te spelen. Na de thuisnederlaag tegen Bocholt zijn die kansen wel wat geslonken maar door winst in Hasselt zijn we terug volledig in de race! Hasselt zal er ook niet gerust in zijn. Ze hebben meerdere moeilijke wedstrijden tegen ons gespeeld dit seizoen. Soms (…) Het hele nieuwsbericht

Runder-tbc treft melkveebedrijf

Woensdag 11 april 2018
Op een melkveebedrijf in Limburg is een haard van rundertuberculose vastgesteld. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Alle 151 dieren in het bedrijf, waarvan de locatie niet bekendgemaakt is, zullen nu geslacht worden.

Basket Pelt voor kampioensmatch

Dinsdag 10 april 2018
Pelt - Basket Pelt voor kampioensmatchDankzij de winst tegen Lummen ligt de weg van Basket Pelt naar het kampioenschap terug open. Tot op heden zit de club, ondanks twee geblesseerden, perfect op schema. Nu zaterdag zal de laatste wedstrijd plaatsvinden om 19u30. Bij winst is Pelt kampioen met slechts één verliesmatch!
Vooraf, om 17.30u, speelt de B-ploeg tegen de 2de in het klassement.

Frans Mathijs overleden

Dinsdag 10 april 2018
Pelt - Frans Mathijs overledenZaterdag is Frans Mathijs overleden, de weduwnaar van Mia Boonen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Mathilde Kuppens overleden

Dinsdag 10 april 2018
Pelt - Mathilde Kuppens overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Mathilde Kuppens overleden, de weduwe van Zjang Veyfeyken. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

'Zelfs' Neerpelt

Dinsdag 10 april 2018
Vandaag gelezen

Neerpelt

"Brugge wordt steeds meer een studentenstad en in navolging van Gent, Kortrijk, Lier, Leuven, Antwerpen en zelfs Neerpelt kunnen we ook op dit vlak niet achterblijven", zegt schepen van Jeugd en Brugge Studentenstad Franky Demon.
(Krant van West-Vlaanderen over de eerste Brugse Beiaardcantus)

Weer oplichtingsmails in omloop

Dinsdag 10 april 2018
Pelt - Weer oplichtingsmails in omloopDe politiezone Kempenland waarschuwt voor mails die aanmanen tot het betalen van een verkeersboete en zogenaamd afkomstig zijn van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 
De politie beklemtoont dat het om oplichters gaat. Het echte CJIB verzendt dergelijke aanmaningen niet per e-mail. Bovendien staat in het bericht vermeld dat bij niet-betaling de rekening van de bestemmelingen zal worden geblokkeerd. "Dat toont aan dat het zeker gaat om oplichters die hun slag willen slaan. Dergelijke blokkering van bankrekeningen behoort immers niet tot de procedures om openstaande geldboeten te innen," aldus de politie.

Een wachtzin als wachtwoord

Dinsdag 10 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Om je computeraccounts beter te beschermen, kun je een wachtzin gebruiken. Een wachtzin is een lang en complex wachtwoord in de vorm van een zin die je gemakkelijk kunt onthouden. Door de combinatie van kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers zijn wachtzinnen moeilijker door cybercriminelen te achterhalen dan gewone wachtwoorden. 
Grensgevallen
In het bosgebied bij Best is vanmorgen een grote hoeveelheid drugsafval aangetroffen: zo’n 150 vaten, jerrycans en tonnen. De brandweer en politie hebben de vondst onderzocht, daarna is het drugsafval door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd en afgevoerd.

Nieuwe bvba: Kunsthandel Evens

Dinsdag 10 april 2018

Overpelt

Koen Evens en Wendy Vangerven, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Kunsthandel Evens opgericht met zetel aan de Ringlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel van kantoor- en schoolbenodigdheden, het vervaardigen van sierlijsten en kaders, metsel- en voegwerken, handelsbemiddeling in hout en bouwmaterialen en organisator van diverse evenementen.
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar is er weer een Ardense kortingpas (10 tot 50%) voor mensen die minstens één nacht verblijven bij deelnemende bedrijven in de provincie Luxemburg. Meer info.
Neerpelt - EMJ-bestuur in laatste rechte lijnZoom

Neerpelt

Nog enkele weken en het Muziekfestival is er weer. Het EMJ-bestuur vergaderde vanavond boven in Oud Dommelhof om de laatste kegeltjes recht te zetten. (Foto Stijn Philippe)
Neerpelt - 25+ Teut 'n Party voor Helibel LilleZoom

Neerpelt

Zin om zaterdag gratis naar de 25+ Teut 'n Party van Helibel Lille te kunnen gaan? U maakt kans als u dit bericht leest en aan het eind het juiste antwoord op de vraag mailt naar het daar opgegeven adres.
Wat is dat voor een party? Nathalie Quintens, van het oudercomité: "Het is een nieuw initiatief van het oudercomité van de Basisschool Helibel Lille dat zaterdag vanaf 20u30 plaatsvindt in de parochiezaal van Sint-Huibrechts-Lille. Jaar na jaar leveren zij de nodige (…) Het hele nieuwsbericht

Werken in Antwerpen

Maandag 9 april 2018
Pelt - Werken in AntwerpenZoomIn Antwerpen starten vanavond werken aan de Ring. Dat zal vermoedelijk voor heel wat verkeersproblemen zorgen. Het is ook Fobie niet ontgaan...

Alda Goossens overleden

Maandag 9 april 2018
Pelt - Alda Goossens overledenVrijdag overleed de uit Peer afkomstige Alda Goossens, de weduwe van André Janssen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Bosland verwelkomt Naya

Maandag 9 april 2018
Zit je nog altijd met vragen over "onze" wolf Naya? Dan moet je morgen/dinsdagavond eens gaan luisteren in De Schans in Hechtel-Eksel, op het Rode Kruisplein. Bosland organiseert daar in samenwerking met Jan Loos van Landschap vzw een informatieavond over wolven. Die start om 19u. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Win een dvd (of een boek) !

Zondag 8 april 2018
Pelt - Win een dvd (of een boek) !ZoomU weet toch wat verticuteren is? Door te verticuteren haalt men het mos en dode gras uit het gazon, het gras wordt er luchtiger door. Een beetje tuinman doet dat dus elk jaar in de lente. Reden voor Stijn Lodewijks om het daar in zijn nieuwe cartoon over te hebben. Wat zegt de buurman-met-zonnebril tegen de man die keurig zijn gazon elektrisch aan het verticuteren is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Neerpelt

Sente Sentjens (13) uit Neerpelt is gisteren in Leopoldsburg provinciaal kampioen tijdrijden geworden in de categorie tweedejaars aspiranten.

Wie won de dvd?

Zondag 8 april 2018
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Paul Hendriks. Hij had bijgaande reactie in petto voor de vermoeide man die de maandagochtend na het zomeruur zijn computer opstartte. Maar als hij de dvd wil krijgen, moet hij ons wel even zijn postadres doormailen.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Opletten op de Hamonterweg

Zondag 8 april 2018
Er nog even aan herinneren dat de Hamonterweg morgen en overmorgen tussen de rotonde Quatre-Bras en het kruispunt met Geuskens afgesloten is. Het verkeer moet omrijden via Geuskens en Lillerheidestraat. Dinsdagavond wordt de weg weer opengesteld.
Grensgevallen

Neerpelt

Nog tot 4 juni stellen twee Neerpeltse kunstenaressen, Anne Ceustermans (sieraden) en Eliane Van Baelen (schilderijen) tentoon over de grens: in de mooie bibliotheek van Mierlo bij Geldrop. De tentoonstelling heet "Grenzeloos" en kan in de Kunstzaal Dommeldal van de bibliotheek bekeken worden tijdens de openingsuren.
Neerpeltenaren stellen tentoonNeerpeltenaren stellen tentoon
Zoom

Esperanza klopt Sterrebeek

Zondag 8 april 2018
Pelt - Esperanza klopt SterrebeekEsperanza Pelt is vandaag gaan winnen bij rode lantaarn Sterrebeek. Uitslag: 1-5, na doelpunten van Benjamin Bahtiri (2), Junior Ebobo (2) en Dennis Geenen. Esperanza staat achtste met 41 punten uit 27 wedstrijden.
Neerpelt - Winst voor Herkol en Grote Heide

Neerpelt

Herkol heeft vandaag Bregel Sport verslagen. Uitslag: 3-2, na Herkoldoelpunten van Vanbeuren (2) en Jasper Daniels. Herkol staat vierde in de stand met 45 punten uit 27 wedstrijden. Grote Heide versloeg Lindel-Hoeven VV met 1-0. In de stand staat Grote Heide zesde met 44 punten uit 28 wedstrijden.Sparta Lille verloor met 3-0 van Amandina VC en staat na 29 wedstrijden elfde met 36 punten.
Overpelt - Kadijk speelt gelijk tegen Peer

Overpelt

Kadijk heeft deze namiddag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Peer SV. Voor Kadijk scoorden Roy Van Chaze en Hendrik Thijs. Kadijk staat negende met 37 punten uit 28 wedstrijden. Lindel-Hoeven VV verloor met 1-0 van Sporting Grote Heide en staat vijftiende met 28 punten uit evenveel wedstrijden.

Gescheiden openbaar vervoer?

Zondag 8 april 2018
Pelt - Gescheiden openbaar vervoer?ZoomEn zo ziet Fobie een autobus in Brussel nadat een partij aangekondigd heeft dat ze gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen wil...
Neerpelt - Titelkansen weg voor reserven Sparta LilleZoom

Neerpelt

De kans dat de reserven van Sparta Lille voor de 3e keer in 5 jaar kampioen worden is na hun wedstrijd vandaag wel heel klein geworden. Sparta, 2e in het klassement, ontving deze namiddag leider Amandina, dat 5 punten voor stond. Mits winst en met nog 4 wedstrijden te gaan mocht Sparta nog hopen, maar na een off-day - het verloor met 1-3 - is die kans een waterkans geworden... (Foto's Marc Faes) Meer foto's
De nationale beloften van Esperanza Pelt zijn gisteren, zonder te spelen, kampioen geworden in hun reeks en dat al na 26 wedstrijden waarin ze 70 punten op 78 haalden. De nummer twee in het kampioenschap, Sterrebeek, gaf gisteren forfait, anderhalf uur voor de start van de wedstrijd in Neerpelt. Dat vonden vele supporters niet leuk!

Walen moeten Latijn leren

Zaterdag 7 april 2018
In 2020 wordt het Waals secundair onderwijs vernieuwd, de werkgroepen daarvoor zijn al aan het werk. De bedoeling is dat scholen meer vrijheid krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld jaarlijks 8900 minuten Frans geven - hoe ze dat doen dat mogen ze zelf uitmaken. Een van de drie WalloBruxse onderwijsministers, Marie-Martine Schyns, laat voortaan alle leerlingen in het 1e en 2e jaar Latijn leren. Volgens Schyns leert Latijn de kinderen beter denken en ze leren er ook beter Frans door. (Bron: La Meuse via waalsweekblad.be)

Jaak Boelaers overleden

Zaterdag 7 april 2018
Pelt - Jaak Boelaers overledenDonderdag is de uit Neerpelt afkomstige Jaak Boelaers overleden, de levensgezel van Jeannine Champagne. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Zondag Parijs-Roubaix

Zaterdag 7 april 2018
Pelt - Zondag Parijs-RoubaixZoomMorgen wordt weer Parijs-Roubaix gereden. De "Hel van het Noorden" ziet er elk jaar erger uit, suggereert Fobie in deze cartoon.

Neerpelt

Walther Leusink uit Sint-Huibrechts-Lille heeft de bvba starter W&L Interieur Concept opgericht met zetel aan de De Nulenstraat in SHLille. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van kantoor- en winkelmeubelen én het plaatsen van vloerbedekking en wandbekleding van hout.

Nieuwe bvba: Kranmo

Zaterdag 7 april 2018

Overpelt

Anita Hermans uit Genk en Andy Mortier uit Overpelt hebben de bvba Kranmo opgericht met zetel aan de Wilgenstraat in Overpelt.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van hijs-, hef- en transportwerktuigen én goederenvervoer.

Guy Claes overleden

Zaterdag 7 april 2018
Neerpelt - Guy Claes overleden

Neerpelt

Op 30 maart overleed in Hasselt de uit Neerpelt afkomstige Guy Claes, de echtgenoot van Josette Reners. Hij was 61 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Pierre Royackers overleden

Zaterdag 7 april 2018
Overpelt - Pierre Royackers overleden

Overpelt

Woensdag is de uit Overpelt afkomstige Pierre Royackers overleden, de echtgenoot van Marie Louise Hoydonckx. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant schieten het plan van de gemeente Eindhoven om een vliegtaks voor Eindhoven Airport in te voeren af. Per ticket zouden reizigers een euro extra moeten gaan betalen. Met de opbrengst, geraamd op zo'n 2,5 miljoen euro per jaar, zouden maatregelen bekostigd kunnen worden waarmee de leefbaarheid in de regio verbetert, bijvoorbeeld het isoleren van huizen. Volgens de Gedeputeerde Staten is het heffen van belasting niet aan de gemeenten maar een aangelegenheid van het Rijk. Bovendien zou de vliegtaks voor oneerlijke concurrentie met andere vliegvelden zorgen, luidt het.
Neerpelt - Lentewandeling van OKRA BoseindZoom

Neerpelt

Mogen de 55-plussers van het Boseind ook op de Internetgazet? vraag Jef Lenaerts. Natuurlijk mag dat. De groep van OKRA Boseind maakte gisteren een lentewandeling in het Hageven, met Gerard Alders als gids. Everzwijnen kwamen ze niet tegen!

Neerpelt

De Bask Omar Fraile heeft vandaag de 5de rit in de Ronde van het Baskenland gewonnen. Primoz Roglic werd 2de en blijft leider. Jelle Vanendert eindigde 29ste, op 3'48" van Fraile.

Agnes Hoogstijns overleden

Vrijdag 6 april 2018
Overpelt - Agnes Hoogstijns overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is vandaag Agnes Hoogstijns overleden. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Eindelijk lente

Vrijdag 6 april 2018
Pelt - Eindelijk lenteZoomDe komende dagen wordt het mooi lenteweer en dat levert ook al de eerste bloesems op. En we kunnen terug wat vitamine D opdoen want een groot deel van de bevolking kampte met een tekort aan vitamine D afgelopen winter. Het best zit je in de voormiddag in de zon, dan krijg je het meeste vitamine D, zelfs een kwartiertje per dag is voldoende.

Johan Maesen naar VOKA

Vrijdag 6 april 2018
Pelt - Johan Maesen naar VOKAZoomJohan Maesen (40) trekt naar VOKA-Kamer van Koophandel Limburg. Daar wordt hij regioverantwoordelijke en aanspreekpunt voor de nieuwe locatie van deze werkgeversorganisatie in Noord-Limburg. Waar dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Maesen (foto) is nu nog algemeen directeur van Toerisme Lommel.

Mia Rijks overleden

Vrijdag 6 april 2018
Overpelt - Mia Rijks overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Mia Rijks overleden, de weduwe van Louis Rousseeuw. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: maandag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Crisis bij Facebook

Vrijdag 6 april 2018
Pelt - Crisis bij FacebookZoomEn zo ziet Fobie het tumult dat de voorbije dagen door Facebook is veroorzaakt...

Nieuwe vennootschap: Nypa

Vrijdag 6 april 2018

Overpelt

Nypa: dat is de naam van de nieuwe vennootschap onder firma (VOF) met zetel aan de Tennislaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten en onderhouden van sportaccommodaties, de uibating van een drank- en eetgelegenheid én de verhuring en uitbating van feestzalen. De vennoten zijn Ronald Palmans uit Balen en Senne Nys uit Mol.

Nieuwe vennootschap: Jebran

Vrijdag 6 april 2018
Ebrahim Jebran uit Overpelt en Shrin Shafai uit Hamont-Achel hebben de vennootschap onder firma (VOF) Jebran opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van een taxibedrijf, het onderhoud van auto's en de uitbating van horecazaken.

SRVC failliet verklaard

Vrijdag 6 april 2018

Overpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft SRVC uit Overpelt donderdag failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 5 mei ingediend worden.
Tribunaliteiten
Pelt - Goed nieuws voor kloosterzustersDe avond moest die zomerdag nog vallen toen twee zusjes in De Panne een cocktailbar binnengingen. Dat was buiten de waard gerekend die hen, wijzend naar hun hoofddoeken en een affiche met een dozijn huisregels, de deur wees. Volgens het voorlaatste gebod van zijn huisreglement had de uitbater geen hoeden, petten of hoofddoeken van doen. Allemaal in het belang van een positief uitgaansklimaat.
"Racist!" kreten de zusjes, waarna ze de zaak in rep en roer zetten en voor ze het wisten stonden ze terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Kookworkshop voor kinderen

Donderdag 5 april 2018
Neerpelt - Kookworkshop voor kinderenZoom

Neerpelt

Gisternamiddag organiseerde de Gezinsbond van SHLille een kookworkshop in de Bosuil. 14 kinderen leerden er balletjes in tomatensaus met frietjes en metselcake maken. Na al het harde werk mocht iedereen natuurlijk genieten van al dat lekkers...
Kookworkshop voor kinderen
Zoom

Neerpelt

In de Ronde van het Baskenland is de tijdrit van 19km vandaag gewonnen door Primož Roglic. Hij neemt de leiderstrui over van Julian Agaphilippe, die 8ste eindigde. Jelle Vanendert finishte 86ste op 2'12. In de algemene rangschikking staat hij 20ste op 3'27.

Illegale reclameborden opgeruimd

Donderdag 5 april 2018
Pelt - Illegale reclameborden opgeruimdDe lokale politie HANO heeft gisteren 10 reclameborden opgeruimd die zonder vergunning waren neergezet of opgehangen. Dat kaderde in een actie "maatschappelijke projecten". In het skatepark van Hamont-Achel werd een proces-verbaal inzake drugs opgemaakt. Verder werden 19 ademtesten opgelegd aan autobestuurders, maar die chauffeurs bleken allemaal safe te rijden. Er werden 10 onmiddellijke inningen inzake gordeldracht en gebruik GSM gerealiseerd.
Het is maar dat je 't weet

Neerpelt

Vanaf vandaag kunnen Neerpeltenaren weer gratis bloemenzaad afhalen bij het onthaal in het gemeentehuis. Met één zakje van 100 gram kan je 150 m² grond inzaaien. Er zijn ook 35 pakjes klaprozenzaad voorzien. Je kan het bloemenzaad best eind april, begin mei inzaaien. Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt, zoals dat heet.

Veel teken verwacht

Donderdag 5 april 2018
Pelt - Veel teken verwachtZoomAfgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken. Met hogere temperaturen voor komend weekend in het vooruitzicht loopt ook de kans op een tekenbeet sterk op. Het is daarom belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Helaas word je in de meeste gevallen door kleine, pasgeboren teken gebeten. Ze zijn vaak zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Eén tot twee dagen later krijg je een jeukend plekje en wees (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over wespennesten

Donderdag 5 april 2018
Pelt - Nieuwe website over wespennestenZoomEnkele Limburgse hulpverleners lanceerden de website www.wespennest.vlaanderen. Meld daar je wespennest en de brandweer neemt zelf contact met je op. (Foto: Frido Van Hertum)
Pelt - Paashappening bij Breugel en HerkolZoomDe samenwerking onderbouw (U5/U6/U7 & U8) van de voetbalclubs SV Breugel en SV Herkol organiseerde deze namiddag een gezamenlijke paashappening aan de voetbalvelden in Kleine Brogel. Meer dan 50 spelertjes gaven het beste van zichzelf in de onderlinge wedstrijdjes en daarna mochten ze zich klaarmaken voor de hoofdattractie: aan het grote A-veld was het drummen geblazen om samen met broertje(s) en/of zusje(s) paaseieren te gaan rapen... Als afsluiter was er een lekker frietje voorzien in de kantine.
Paashappening bij Breugel en Herkol
Zoom
Neerpelt - Sparta Lille verliest in Houthalen

Neerpelt

Sparta Lille heeft vanavond met 3-1 verloren op het veld van Houthalen VV, de tweede in de stand. Sparta Lille staat negende met 36 punten uit 28 matchen.
In Limburgse gemeenten nemen nog te vaak mensen onrechtmatig de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in. Meer dan 1500 Limburgers zijn in de eerste helft van 2017 betrapt. In Hasselt werden de meeste inbreuken vastgesteld. Maar liefst 935 bestuurders stonden daar in de eerste helft van 2017 onrechtmatig geparkeerd. In Tongeren gaat het om 83 inbreuken, gevolgd door Genk met 81 inbreuken.

Baskenland: winst voor McCarthy

Woensdag 4 april 2018

Neerpelt

Jay McCarthy heeft de derde rit in de Ronde van het Baskenland gewonnen in een massaspurt. De wedstrijd werd getekend door een lange ontsnapping onder impuls van Thomas de Gendt. Pas 14km voor het einde moest De Gendt lossen. Jelle Vanendert eindigde in het peloton, op de 62ste plaats.
Komend najaar wordt er in 25 gemeenten langs de Belgisch-Nederlandse grens een lint van witte krokussen geplant. In onze provincie gebeurt dat in Neerpelt, Hamont-Achel, Bocholt, Kinrooi en Maasmechelen. Het is in het najaar 100 jaar geleden dat de Dodendraad werd afgebroken. Het was een elektrische grensversperring van 350 kilometer lang, waar 2000 volt op stond. Langs de hele Nederlands-Belgische grens vielen bij de draad zo’n 1000 doden.
De Draad werd door de Duitse bezetter (…) Het hele nieuwsbericht
Lint van witte krokussen langs Dodendraad
Zoom

Overpelt

Dirk Palmans uit Overpelt heeft de bvba Dakwerken Palmans Dirk opgericht met zetel aan de Kattestraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken of gebinten voor de bouw, isolatiewerken en de installatie van zonneschermen.

Openbare verkoping: Leliestraat

Woensdag 4 april 2018

Overpelt

Morgennamiddag wordt in de parochiezaal van Holheide een perceel grond, gelegen in de Leliestraat, verkocht na hoger bod. Het gaat om een perceel van 49a23ca. Na hoger bod bedraagt de inzetprijs 39.600 euro.
De VDAB registreerde vorig jaar 2.112 vacatures voor poetshulp in Limburg. Dat is 26 procent meer dan in 2016. Niet alleen bejaarden maar ook meer en meer tweeverdieners doen een beroep op poetshulp.

Meer dan 3000 interventies

Dinsdag 3 april 2018
Pelt - Meer dan 3000 interventiesDe hulpverleningszone Noord-Limburg werkt vanuit 4 posten: Bree, Leopoldsburg, Lommel en Neerpelt. In totaal verwerkten die posten vorig jaar samen 3128 interventies. De zone staat met zes ziekenwagens vanuit vier posten in voor de dringende geneeskundige hulpverlening in de regio. De teller van ambulanceoproepen eindigde in 2017 op 5328. Een stijging in vergelijking met 2016 met 4024 oproepen die enerzijds te wijten is aan de opstart van de ziekenwagendienst op post Neerpelt. Anderzijds merkt men sowieso jaarlijks een stijging van 10% in oproepen. De ambulancedienst van post Lommel bereikte zelfs de kaap van 2.000 oproepen of bijna één derde van het totaal aantal ritten.

Neerpelt

De tweede rit in de Ronde van het Baskenland is vandaag gewonnen door de Fransman Julian Alaphilippe. Die schreef gisteren ook al de eerste rit op zijn naam. Jelle Vanendert eindigde vandaag als 21ste, op 40 seconden van de winnaar.
Grensgevallen
Pelt - Automobilist gewond bij ongevalBij een ongeval op de N69 tussen Valkenswaard en de grens is vanmorgen in Bergeijk een automobilist gewond geraakt. Rond 5.35 uur kwamen op de kruising met het Maaij een busje en een auto met elkaar in botsing. De auomobilist werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend.

Neerpelt

De nutswerken langs de Hamonterweg vorderen goed. Tussen de spoorweg en de rotonde (fase 1B) zijn alle kabels en leidingen ondertussen verplaatst. Momenteel werkt men in de zone tussen de rotonde en het kruispunt met Geuskens/Hoek (fase 1C). Op maandag 9 en dinsdag 10 april worden in deze zone twee doorsteken onder de rijweg aangelegd voor de nutsleidingen. Er komt een doorsteek aan de rotonde en een doorsteek ter hoogte van huisnummer 171. Om deze doorsteken te kunnen realiseren is de Hamonterweg tussen de rotonde en het kruispunt met Geuskens op 9 en 10 april afgesloten. Het verkeer rijdt om via Geuskens en de Lillerheidestraat. Op 10 april ’s avonds wordt de weg weer opengesteld en kan het verkeer weer gewoon rechtdoor over de Hamonterweg rijden

Overpelt

De openbare verkoop van de woning, gelegen op een perceel van 6a20ca in de Jeneverbeslaan 47, heeft 118.200 euro opgebracht.

Inbraak in Boseind

Maandag 2 april 2018
Neerpelt - Inbraak in Boseind

Neerpelt

In een huis in Boseind kwamen dieven over de vloer. Of zij buit konden maken, is niet geweten.

Motorscreening op 21 april

Maandag 2 april 2018
Zaterdag 21 april tussen 9 en 12 u. en tussen 13 en 16 u. kunnen motor- en scooterrijders vanaf 125 cc gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aanleren of opfrissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod. Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, schenkt jaarlijks, bij het begin van het nieuwe motorseizoen, aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders. Nieuwe motorrijders krijgen prioriteit. De motorscreening vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel). Inschrijven is noodzakelijk en kan via www.limburg.be/motorscreenings.
Jong CD&V Pelt heeft vandaag de 31e Egelprijs uitgereikt aan de KVG Neerpelt-Overpelt. De vereniging zet zich al ruim 70 jaar in voor de andersvaliden in de samenleving. Andere genomineerden waren Mille Vermeulen en de vzw Palliovik.

Neerpelt

In de eerste rit van de Ronde van Baskenland is Jelle Vanendert (33) vandaag 8ste geworden. Hij werd daarmee ook de eerste Belg in de uitslag. De rit werd gewonnen door de Fransman Julian Alaphilippe. In het laatste deel van de wedstrijd moesten de renners tegen hellingen van 15 procent op.
Pelt - Exc. Hamont  en Kadijk spelen gelijkExcelsior Hamont en Kadijk hebben deze namiddag 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Excelsior. Excelsior Hamont staat negende met 37 punten uit 27 wedstrijden. Kadijk heeft een punt minder en staat tiende.

Magda Van Lindt overleden

Maandag 2 april 2018

Overpelt

Op 29 maart overleed de uit Overpelt afkomstige Magda Van Lindt, de weduwe van Pierre Grootjans. Zij was 94 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Zelk-Halen.

Neerpelt

Vanaf morgen tot en met zaterdag vindt de Ronde van het Baskenland plaats. Daarin zal Jelle Vanendert meefietsen voor zijn wielerploeg Lotto Soudal.
Volgens sportdirecteur Mario Aerts was Jelle vorige week in goede conditie in de Ronde van Catalonië en is hij bezig aan de laatste fine tuning voor de Waalse klassiekers.
De laatste Belgische ritzege in de Bonde van Baskenland dateert uit 1991, toen Johan Bruyneel de afsluitende tijdrit won.
Neerpelt - Grote Heide verliest van Meeuwen

Neerpelt

Grote Heide heeft met 1-5 verloren van KSK Meeuwen. Grote Heide staat na 27 wedstrijden zesde in de stand met 41 punten. Sparta Lille verloor ook: tegen Heusden 06 werd het 3-2. Sparta staat in Vierde Provinciale A op de 9de plaats met 36 punten uit 27 wedstrijden.

LHVV klopt Standard Elen

Zondag 1 april 2018
Overpelt - LHVV klopt Standard Elen

Overpelt

In Tweede Provinciale A speelde Lindel-Hoeven vandaag zijn inhaalwedstrijd tegen Elen en won met 5-1. Aan de rust was het 2-0. Mathias Vaesen opende de score. Gert Meeus en Jonas Meeus scoorden elk tweemaal. De uitslag is een goede zet richting behoud. Elen zag door de nederlaag de periodetitel ontglippen.

Nieuwe bvba: Pelt Banden

Zondag 1 april 2018

Neerpelt

Ashequllah Safi uit Neerpelt en Shafiullah uit Geldrop (Ned.) hebben de bvba Pelt Banden opgericht met zetel aan de Grote Heide. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van banden, carrosseriewerken en de uitbating van een carwash.

Jef Monten overleden

Zondag 1 april 2018
Pelt - Jef Monten overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren Jef Monten overleden, de echtgenoot van Madeleine Vlems. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroetingsmoment: donderdag (18-8.30) uur in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
Overpelt - Sander Elen provinciaal MTB-kampioenZoom

Overpelt

Iin Kleine Brogel heeft Overpeltenaar Sander Elen gisteren zijn provinciale MTB-titel verlengd. Proficiat!

Dode ever in het Hobos

Zondag 1 april 2018
Overpelt - Dode ever in het HobosZoom

Overpelt

Vandaag aangetroffen in het Hobos: een dood everzwijn. Hoe het aan zijn einde is gekomen, is onduidelijk - alleszins niét overreden... (Foto Johan Boonen)

Bever overreden

Zondag 1 april 2018
Overpelt - Bever overredenZoom

Overpelt

Maandag brachten we hier een filmpje van een bever die in de Holvense Beek zwom. Maar het ziet er naar uit dat hij niet meer in leven is: hij of zij was onvoorzichtig bij het oversteken van de Napoleonweg en werd overreden. Net als de wolf in Opoeteren, enkele weken geleden. (Foto Luc Winters)

Een zalige Pasen!

Zondag 1 april 2018
Pelt - Een zalige Pasen!Zoom.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt