Het overige nieuws

Beringen - Acht nieuwe spelers voor KFC Paal-TervantTweedeprovincialer KFC Paal-Tervant heeft acht nieuwe spelers aangetrokken: Jacob Surkyn (Herk FC), Yenthe Vanchaze (Olmen), Seydou Fofana (KFC Diest), Dario Frederix (SV Herkol), Stef Reynders (vrije speler), Tristan Volders (Thes Sport), Daan Wauters (KFC Hechtel) en Hamza Yazgan (K. ESK Leopoldsburg).

Nell Robberechts overleden

Zaterdag 29 juni 2024
Beringen - Nell Robberechts overledenNell Robberechts uit Stal, dochter van Bram en Katleen, is overleden. 
(° Heusden-Zolder, 24 juni 2014 † Stal, 29 juni 2024)
Begroeting: donderdag 4 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents In plaats van bloemen of kransen, kunt u een vrijblijvende gift doen aan www.villarozerood.be 
Dit kan via een overschrijving naar rekeningnummer BE02 0015 8044 4440 in naam van Nell.

Erik Poels overleden

Zaterdag 29 juni 2024
Beringen - Erik Poels overledenErik Poels uit Paal, echtgenoot van Marina Belen, is overleden.
(° Diest op 21 augustus 1952 † Leuven op 28 juni 2024)
Begroeting: woensdag 3 juli 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 19.30 tot 20.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring.

Yvonne Vandepoel overleden

Zaterdag 29 juni 2024
Beringen - Yvonne Vandepoel overledenYvonne Vandepoel, echtgenote van wijlen Guido Di Sante, is overleden.
(° 20 april 1930 te Lummen † 27 juni 2024 te Heusden-Zolder )
Groeten: in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op woensdag 3 juli 2024 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De uitvaartliturgie met de urne van Yvonne zal doorgaan in de Sint-Brigidakerk, Kerkplein 2 te Koersel op donderdag 4 juli 2024 om 10.30 uur. (samenkomst in de kerk vanaf 10 uur). Gevolgd door de plaatsing van haar urne in het columbarium bij haar echtgenoot Guido op de begraafplaats van Koersel. 

Woordeloos

Zaterdag 29 juni 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - WoordeloosZoomWoordeloos is Edith nooit, elke dag schrijft ze wel een gedicht en voor ons eentje speciaal elke week op zaterdag.

Filezwaarte nooit zo hoog

Zaterdag 29 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
De voorbije 12 maanden (juni 2023 – mei 2024) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 896 kilometeruren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 896 kilometer file was gedurende 1 uur lang. Nooit eerder lag de filezwaarte zo hoog. De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw. De filezwaarte bereikte sinds juli 2023 nieuwe recordhoogten.

Zomerse natuur

Zaterdag 29 juni 2024
Beringen - Zomerse natuurZoomDankzij de zon van de afgelopen dagen bloeit de natuur mooi. Vandaag kunnen we nog volop genieten van de zon maar is de kans deze avond op een lokale bui of onweer al mogelijk. Vanaf zondag mogen we weer wat buitenzones verwachten. (Gust Ischen)

Scouts Beringen-Mijn op kamp

Zaterdag 29 juni 2024
Uit de oude doos
Beringen - Scouts Beringen-Mijn op kampZoomZomer, dat betekent weer kamptijd. Onze Beringse groepen trekken richting kust of Ardennen en aan het Koersels Kapelleke komen dan weer verschillende groepen uit heel Vlaanderen afgezakt. Wij wensen alle jeugdverenigingen een fijn kamp. En stuur gerust wat foto's! Vandaag eentje uit de oude doos van de Scouts van Beringen-Mijn.

Beeld Korspel

Zaterdag 29 juni 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beeld KorspelZoomEr zijn ook van die beelden die nog hetzelfde zijn gebleven, letterlijk zelfs.
VitaS, de opdrachthoudende vereniging voor ouderenzorg in Limburg, slaat de handen in elkaar met het Turnhoutse opleidingscentrum HIVSET. Vanaf september 2024 zullen zij Ghanese verpleegkundigen begeleiden naar een Belgische carrière in de ouderenzorg. Met hun gloednieuwe opleidingstraject willen VitaS en HIVSET een antwoord bieden op de huidige arbeidskrapte in de ouderenzorg. “Zo nemen wij, als aanbieder van ouderenzorg en opleidingscentrum, onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op”, klinkt het bij initiatiefnemers VitaS en HIVSET. Tegelijk krijgen Ghanese verpleegkundigen de kans om hun carrière een nieuwe wending te geven in België. VitaS heeft campussen in Peer, Oudsbergen, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Beringen.
In de Brouwersstraat is een deur beginnen smeulen bij het wegbranden van onkruid. Dat gebeurde deze namiddag.

Auto uitgebrand op E313

Vrijdag 28 juni 2024
Beringen - Auto uitgebrand op E313Op de E313 in Beringen is vanavond een auto volledig uitgebrand. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting. Zie ook een filmpje op onze Facebookpagina. (foto en video Diane Deckers)
Auto uitgebrand op E313
Zoom
Beringen - Lockers opengebroken in golfclubEr is ingebroken in Millennium Golf aan de Paalse Plas. Er zijn tal van lockers opengebroken. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.
Beringen - Leer je kind fietsen in het verkeersparkZoomDe zomervakantie is hét moment om je kind te leren fietsen. Tijdens de zomermaanden is het verkeerspark geopend tijdens 3 woensdagnamiddagen op 3/7, 31/7, 21/8 van 13.00 uur tot 17.00 uur. Adres: Driehoekstraat Beverlo. 
Beringen - St. Vincent schittert in de RomaZoomVandaag starten we met een nieuwe tweewekelijkse rubriek. Jean Bartels uit Koersel is al sinds zijn jeugdjaren in Club 9 Koersel een groot muziekliefhebber en bezoekt wekelijks één of meerdere concerten. Hij blikt in deze rubriek terug op toffe concerten en geeft luistertips. Luisteren kan ook op Spotify via De keuze van Jean. De playlist wordt regelmatig aangepast. Momenteel kan je luisteren naar playlist 16. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Here, topfilm met een Berings tintjeZoomDat de nieuwste film met Tom Hanks en Robin Wright hoge ogen zal scoren staat nu al vast. In de film wordt er met de hoofdrolspelers een tijdreis gemaakt dankzij AI en daar heeft het bedrijf van Chris Ume uit Paal heel veel mee te maken. Chris verbaasde de wereld al in America's Got Talent waarbij hij Simon Cowell liet zingen en Elvis terug tot leven bracht. Zijn bedrijf Metaphysic zorgde alweer voor een straffe stunt. In 'Here' zien we Tom Hanks en Robin Wright als pril verliefd koppel tot aan het (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet voor afloop concessies

Donderdag 27 juni 2024
Beringen - Opgelet voor afloop concessiesZoomOpgelet, zag je een sticker hangen aan het graf van jouw dierbare? De periode om actie te ondernemen voor de begraafplaatsen van Stal, Koersel en Korspel is bijna verstreken. Na deze periode is een omzetting of verlenging van concessies niet meer mogelijk. 
Korspel: reageer voor 10/07/2024 
Stal: reageer voor 16/07/2024  
Koersel: reageer voor 22/08/2024 
Meer info via burgerzaken[!]beringen.be of T 011 43 02 11.

5 medailles voor Charlotte

Donderdag 27 juni 2024
Kampioen in de kijker
Beringen - 5 medailles voor CharlotteZoomAfgelopen zondag heeft Charlotte De Bakker uit Beringen deelgenomen aan het wereldkampioenschap I-Karate Global in het Ierse Dublin en behaalde daar liefst 3 gouden medailles (individuele kata, kumite en pairs met buddy Sander) en 2 bronzen medailles. (wapen en teams)

Analyse datalek Limburg.net

Donderdag 27 juni 2024
Beringen - Analyse datalek Limburg.netZoomDe analyse over de gegevensdiefstal bij Limburg.net, die op 13 december plaatsvond, is afgerond. Bij die analyse werden onder meer cybersecurity-experts van Ernst & Young ingeschakeld. In het totaal waren 292.734 personen betrokken in de gegevensdiefstal. Alle betrokken personen werden persoonlijk verwittigd via brief, hetzij in januari of nu. Vrij snel was duidelijk dat er rijksregisternummers uit 2014 en 2015 in het datalek zaten. Uit verdere analyse blijkt nu dat er ook 555 bankrekeningnummers en (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Sombere vooruitzichten in bouwsectorZoomDe bouwsector heeft sombere vooruitzichten. "Richting het einde van het tweede kwartaal noteren we zeer beperkte winst en richting de zomermaanden lijkt de expansieve slagkracht zelfs verder af te nemen. Dit sluit aan bij de sentimenten van de meest recente bevraging (20/06) bij de leden van Voka – KvK Limburg. De helft van de bedrijven schat de economische situatie momenteel negatief tot zeer negatief in. 37% van de respondenten ziet de economische situatie neutraal tegemoet, terwijl slechts 13% een (…) Het hele nieuwsbericht
Cijfer van de dag
49% van de Belgische bevolking heeft overgewicht, waarvan 18% obesitas. Dat blijkt uit de Voedselconsumptiepeiling van Sciensano uitgevoerd in 2022-2023. Dat cijfer is onveranderd gebleven in vergelijking met dat uit 2014-2015 bij de vorige peiling. Bijna een derde van de bevolking van 10 jaar en ouder probeert af te vallen, onder hen gebruikt 21% gevaarlijke methoden om gewicht te verliezen. Volgens Sciensano komen problemen die te maken hebben met gewicht nog te veel voor en moet het beleid zich meer toespitsen op het verminderen van deze gezondheidsrisico’s.
De visie van Fobie
Beringen - Krijgen ze Casteels er bij als piloot?ZoomZo ja, dan toch pas nadat ze uit het EK liggen!
Cartoon: Fobie
Dieven probeerden binnen te dringen in een woning aan de Heppensesteenweg in Beverlo maar slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is vanochtend vastgesteld.
Beringen - Fietsster en voetgangster gewondIn Paal raakten een 32-jarige fietsster en een 23-jarige voetgangster, beiden uit Beringen, gewond bij een ongeval op de Diestersesteenweg. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Mooie fotoreeks ijsvogels

Woensdag 26 juni 2024
Puur natuur
Beringen - Mooie fotoreeks ijsvogelsZoomDe ijsvogel blijft één van de meest geliefde vogels om te fotograferen. Als ze mooi op een stokje zitten te wachten op een visje om zelf te eten of om aan hun jongen te voederen. Wanneer deze jongen na enkele weken zelf voor hun eten moeten zorgen is de concurrentie meestal groot om het beste plekje te bemachtigen om te vissen. En dan loopt het nogal eens fout tussen 2 broertjes, getuige deze confrontatie die in totaal meer dan 2 uren duurde.....(Johan Put)
Mooie fotoreeks ijsvogelsMooie fotoreeks ijsvogels
Mooie fotoreeks ijsvogelsMooie fotoreeks ijsvogels
Zoom
Beringen - Weerstand Koersel trekt verdediger aanVerdediger Tommy Ketels zal komend seizoen de kleuren van eersteprovincialer Weerstand Koersel verdedigen. Hij komt over van tweedeprovincialer KVV Heusden-Zolder.

Ludo Vandezande overleden

Woensdag 26 juni 2024
Beringen - Ludo Vandezande overledenLudo Vandezande uit Koersel,, echtgenoot van Sonja Janssens, is overleden.
(° Koersel op 29 augustus 1951 † Heusden-Zolder op 25 juni 2024) Begroeting: vrijdag 28 juni 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 29 juni 2024 om 13.30u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Boekenkastje alweer vernield

Woensdag 26 juni 2024
Beringen - Boekenkastje alweer vernieldZoomHet boekenkastje aan basisschool Straf! is alweer vernield. We zijn ondertussen de tel kwijt. Vandalisme is en blijft een probleem in Beringen-Mijn. Dat kwam afgelopen maandag ook nog ter sprake op de gemeenteraad. 

Volop zomer

Woensdag 26 juni 2024
Beringen - Volop zomerZoomMet temperaturen die flirten met de dertig graden kunnen we vandaag en morgen geniet van de zomer. Vanaf vrijdag wordt het een stuk minder warm en is een buitje hier en daar mogelijk. (Gust Ischen)
Beringen - Supporters in Duitsland klaar voor de strijdZoomDeze avond moeten de Rode Duivels aantreden tegen Oekraïne, een wedstrijd die ze niet mogen verliezen. Deze Beringse supporters zijn er alvast klaar voor om de wedstrijd vanop de eerste rij te volgen. 
Supporters in Duitsland klaar voor de strijdSupporters in Duitsland klaar voor de strijd
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Begin 2024 ontvingen 42.240 inwoners van het Vlaamse Gewest een leefloon en 13.691 personen een equivalent leefloon. Samen gaat het om 55.931 personen. Het leefloon vormt een minimuminkomen voor mensen die niet over voldoende bestaansmiddelen beschikken. Het equivalent leefloon is er voor mensen die niet in aanmerking komen voor het leefloon maar die zich in een vergelijkbare noodsituatie bevinden. In de praktijk wordt het vooral uitgekeerd aan personen die een verzoek hebben ingediend voor internationale bescherming (asielzoekers) en personen met buitenlandse nationaliteit die niet in het bevolkingsregister zijn ingeschreven.
Nieuws van de redactie
Beringen - Zeer goed rapport voor Internetgazet BeringenZoomDe stad Beringen hield een enquête rond communicatie. (zie gisteren) En daarbij werd ook gepolst naar het gebruik van regionale media. Internetgazet Beringen scoort heel goed! We zijn in onze stad op minder dan tien jaar tijd een begrip geworden, bekender en populairder dan veel grote media.  Toch zijn er nog 6% Beringenaren die ons niet kennen. Dus er is nog wat werk aan de winkel en een mogelijk groeipotentieel. Een dikke merci ook aan al onze lezers. En een bedankje aan de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken is op ook zijn plaats in dit mooi verhaal. 
Het is maar dat je 't weet
In 2023 vonden er 36.855 verkeersongevallen plaats op onze wegen, wat het totaal aantal slachtoffers op 45.243 brengt, oftewel ruim 1,2 slachtoffers per ongeval. Van deze slachtoffers raakten 41.481 (92%) lichtgewond, 3.261 (7%) ernstig gewond en kwamen 501 personen (1%) om het leven binnen 30 dagen na het ongeval  . Dat blijkt uit de jongste cijfers over verkeersongevallen gepubliceerd door Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Beringen - Duo vervolgd voor tien inbraken
Het Openbaar ministerie heeft zware straffen gevorderd tegen twee mannen die vorig jaar tien inbraken pleegden in bestelwagens in Beringen en Ham. De twee liepen eerder al meerdere veroordelingen op. Op 16 juli kennen zij hun straf. (PG)

Leo De Schrijver overleden

Dinsdag 25 juni 2024
Beringen - Leo De Schrijver overledenLeo De Schrijver uit Paal, echtgenoot van Paula Ramakers, is overleden. 
(° Bazel, 2 december 1931 † Paal, 23 juni 2024)
Begroeting: donderdag 27 juni 2024 - funerarium PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 28 juni 2024 om 10.00u. in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Fietser gewond bij botsing op MolendijkIn Koersel is deze namiddag rond 16.30 uur een 48-jarige fietser uit Tessenderlo gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Molendijk.
Het is maar dat je 't weet
In de driemaandelijkse enquête over persoonlijk welzijn en levensomstandigheden interviewde Statbel zo’n 5.000 Belgen van 16 tot 74 jaar. In het eerste kwartaal van 2024 voelde 66,6% van de Belgen zich altijd of meestal gelukkig, 9,3% van de Belgen voelde zich altijd of meestal eenzaam; 38,3% van de Belgen vond het heel moeilijk, moeilijk of eerder moeilijk om rond te komen; 53,9% van de Belgen meldde een hoge mate van algemene tevredenheid met het leven; 66,2% van de Belgen meldde een hoge mate van tevredenheid over persoonlijke relaties; 35,1% van de Belgen rapporteert een hoge mate van tevredenheid over de financiële situatie; 25,1% van de Belgen zei dat hun inkomen hoger was dan vorig jaar, en 64,7% zei dat hun inkomen min of meer hetzelfde was als vorig jaar.

Man (24) gewond bij botsing

Zondag 23 juni 2024
Beringen - Man (24) gewond bij botsingEen 24-jarige man uit Beringen is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de Herkenrodesingel in Hasselt. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 0.30 uur.
Beringen - Kop-staartaanrijding op DiestersesteenwegVanmorgen rond 8.15 uur raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op de Diestersesteenweg in Paal. De twee bestuurders raakten lichtgewond. De veroorzaker van het ongeval was onder in invloed van alcohol en drugs. Hij moest zijn rijbewijs in opdracht van het parket onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen.

Diepvriezer vat vuur

Zondag 23 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen heeft vanmiddag een diepvriezer vuur gevat in een garage aan de Hamelstraat. Er is beperkte schade.

Arta failliet verklaard

Zaterdag 22 juni 2024
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Arta uit Beverlo.

De Stoempers

Zaterdag 22 juni 2024
Uit de oude doos
Beringen - De StoempersZoomBiljarten is als cafésport bijna helemaal verdwenen. Daarom deze ode aan de 'Stoempers' van Beringen-Mijn. (foto Citévolk Spreekt)

Beringen Beach

Zaterdag 22 juni 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beringen BeachZoomDit weekend zal het centrum afgesloten zijn voor Beringen Beach, de opvolger van de Midzomerdagen die in de jaren '80 hun oorsprong kenden.

Dichter zijn

Zaterdag 22 juni 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Dichter zijnZoomHoe het voelt om een dichter te zijn, vertelt Edith vandaag.
Het is maar dat je 't weet
74 Limburgse varkensboeren willen zich laten uitkopen door de Vlaamse overheid. De vrijwillige verkoop is een van de maatregelen uit het stikstofakkoord waarmee Vlaanderen de uitstoot van stikstof tegen 2030 met de helft wil verminderen. De boeren krijgen de vergoeding pas, als ze effectief gestopt zijn . 12 boeren hebben dat intussen gedaan. Daardoor is de veestapel in Limburg gekrompen met 12.600 varkens.

Fakkeloperatie bij Borealis

Vrijdag 21 juni 2024
Gisterenavond was er een technische storing bij Borealis in Paal. Dan treedt de grote fakkel in actie. Bij het zogenaamde fakkelen worden onschadelijke gassen van een storing, op een veilige manier uit de installatie verwijderd en verbrand.
Kampioen in de kijker
Beringen - Johnny Vansimpsen te gast in BaienfurtZoomMeijin Johnny Vansimpsen was één van de vele internationale gasten in het Duitse Baienfurt voor een speciale stage Tai-jutsu. Verschillende gevechtssporten zoals karate Jiu Jitsy, Aikido, Kenpo of kickboksen werden er aan het publiek voorgesteld.

Frans Thijs overleden.

Vrijdag 21 juni 2024
Beringen - Frans Thijs overleden.
Frans Thijs uit Korspel, weduwnaar van Gerarda Beckers, is overleden.
(° Meerhout op 9 maart 1933 † Ham op 20 juni 2024)
Uitvaart: zaterdag 29 juni 2024 om 10.00u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Marijke Peeters overleden

Vrijdag 21 juni 2024
Beringen - Marijke Peeters overleden
Marijke Peeters uit Beverlo, mama van *Nathalie en *Steven, is overleden.
(° Beverlo op 28 augustus 1953 † Heusden-Zolder op 19 juni 2024)
Begroeting: woensdag 26 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Op de bon en de camion!

Vrijdag 21 juni 2024
Beringen - Op de bon en de camion!ZoomEr is een parkeer- en stationeerverbod in het centrum voor Beringen Beach. Dit staat duidelijk aangegeven in de betreffende straten zoals het beginstuk van de Koolmijnlaan tot aan de A. Cuppenslaan. Rond 17.00 kwamen de eerste marktkramers voor de opstelling van hun voertuigen. Eentje kon zijn aangeduide plaats niet gebruiken omdat er een voertuig geparkeerd stond. Op politiebevel is deze wagen getakeld. Zo raak je op de bon en op de camion. (Gust Ischen)

Speedpedelec en step botsen

Vrijdag 21 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen botsten vanmorgen de 44-jarige bestuurder van een speedpedelec en de 22-jarige bestuurder van een step in de Genenbosstraat. Beiden raakten gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Plastieken kraaien moet duiven verjagenZoomOp het Eikelplein in Hulst houden voortaan plastieken kraaien de wacht. Bedoeling is om de duiven af te schrikken die er voor overlast zorgen en de auto's met hun uitwerpselen in een vlekkenkunstwerk veranderen. Het gaat om een proefproject maar veel bewoners twijfelen aan het nut en zien de duiven nog altijd vrolijk fladderen op het mooie groene plein. Op het internet worden de plastieken kraaien ook aangeboden als middel tegen duiven maar heel effectief blijkt het niet te zijn als we de reacties lezen. Een duivensoepje dan maar?
Beringen - Jasper Philipsen verlengt contractZoomJasper Philipsen heeft zijn contract met Alpecin-Deceuninck verlengd. Daarmee volgt hij het voorbeeld van zijn maatje Mathieu van der Poel en komt er een einde aan de speculaties over een eventuele nieuwe ploeg. "Ik voel me hier thuis", reageerde Philipsen bij Sporza. Jasper was deze maand al goed in form tijdens de Baloise Belgium Tour en maakt zich klaar voor de Ronde van Frankrijk en het BK wielrennen op de weg nu zondag in Zottegem.
Beringen - Weekend vol alcohol- en drugscontrolesZoomOp initiatief van de federale politie wordt er dit weekend weer een 'weekend zonder alcohol of drugs achter het stuur' georganiseerd. Dat gebeurt geregeld en ook nu is de timing niet toevallig, bij het eind van de examens en de voetbalwedstrijden voor het EK. Je loopt dus overal extra kans om gecontroleerd te worden. Ook de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo en Kempenland heeft verschillende ploegen samengesteld die tussen 22 uur vanavond en 6 uur maandagochtend op wisselende plaatsen alcohol- en (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Charter Duurzaam Ondernemen voor HarolZoomAls erkenning voor haar grote inspanningen op het vlak van duurzaamheid ontving Harol - het Belgische familiebedrijf gespecialiseerd in rolluiken, zonwering en terrasoverkappingen - zopas het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Het bedrijf, dat gevestigd is in Diest met een productiesite van 50.000 m² en een eigen windturbine, werkte het voorbije jaar heel concreet 21 duurzame actiepunten uit die grotendeels ook al in de praktijk werden gebracht. “Onze toekomstgerichte visie gaat verder dan de producten die we maken. Ook in de manier waarop we ons bedrijf beheren, willen we écht duurzaam zijn”, zegt CEO Annick Draelants.

Jef Vandevenne overleden

Vrijdag 21 juni 2024
Beringen - Jef Vandevenne overleden
Jef Vandevenne uit Paal, echtgenoot van Suska Caubergs, is overleden.
(° Paal op 7 juni 1935 † Koersel op 20 juni 2024)
Begroeting: woensdag 26 juni 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 27 juni 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.
Beringen - Zien we het vandaag, of wachten we tot 2043ZoomHet is Volle Maan vandaag, iets wat we eigenlijk niet met hoofdletters behoren te schrijven, maar vandaag doen we dat wel. Want de maan zal heel laag aan de 'hemel' staan, pal in het zuiden niet hoger dan 10 graden boven de horizon. Wie het laagste punt van de maan wil zien, moet wachten tot 1u41 zaterdagnacht. Er zijn trouwens verschillende namen voor deze maan: aardbeienmaan (voor de indianen was het dan aardbeienseizoen), rozenmaan (de rozen bloeien maar de maan ziet er soms ook roze uit), honingmaan (tijd om de honing te verzamelen). De maan zal trouwens roos 'kleuren' omdat die nog in een dikke laag lucht 'hangt' net boven de horizon. Er hangt deze keer ook veel symboliek in de lucht, want de volle maan valt samen met de zomerzonnewende (de langste dag van het jaar). Wie het trouwens vandaag zou missen, zal moeten wachten tot 2043. (Archieffoto Jens Veraa)
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Elektriciteit en gas voor wanbetalersEind 2023 leverde netbeheerder Fluvius wegens wanbetaling elektriciteit aan 76.326 huishoudens en gas aan 58.365 huishoudens. Die aantallen liggen hoger dan in 2022 maar lager dan in de jaren vóór 2020, ondanks de grote prijsstijgingen voor energie in 2022. Het gaat om huishoudens waarvan de commerciële energieleverancier het contract heeft opgezegd omdat zij hun energiefactuur niet of niet op tijd hebben betaald en niet hebben gereageerd op een aangetekende ingebrekestelling of de afspraken in een afbetalingsplan niet hebben nageleefd. Als het huishouden in dat geval geen nieuwe commerciële leverancier vindt, dan neemt Fluvius de levering van elektriciteit en/of gas over.

Huizenprijzen in eerste kwartaal

Donderdag 20 juni 2024
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vandaag de huizenprijzen in België voor het eerste kwartaal van 2024. De Belgische middenprijs voor een geschakelde woning bedroeg 259.500 euro Voor een vrijstaande woning moest een koper 372.000 euro betalen. Het Waalse Gewest is het goedkoopste met een gemiddelde prijs van 178.000 euro voor een geschakelde woning en 300.000 euro voor een vrijstaande woning. Het wordt gevolgd door het Vlaamse Gewest . Geschakelde  woningen kosten daar 299.000 euro, vrijstaande woningen 415.000 euro. De gegevens zijn gebaseerd op de verkoopakten ingeschreven bij de Algemene Administratie van de Patrimoniale Documentatie van de FOD Financiën.

Kruiwagen gestolen op werf

Donderdag 20 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Heesterstraat in Ham gingen dieven met een kruiwagen aan de haal. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

De dagen worden al korter...

Donderdag 20 juni 2024
Beringen - De dagen worden al korter...Zoom
Deze avond om 22u51 start de astronomische zomer. En meteen worden de dagen al korter...
Op 21 juni staat de zon loodrecht op de Kreeftskeerkring, de dagen zijn dan het langst. Na 21 juni, tot 23 september, gaan de dagen korten. Op 23 september hebben we dezelfde situatie als op 21 maart. Na 23 september blijven de dagen korten tot 21 december. Op dat moment vallen de zonnestralen schijnbaar loodrecht in op de Steenbokskeerkring, de dagen zijn dan het kortst. Na 21 december worden de dagen weer langer. 
Eén ding is zeker: iedereen verlangt naar een lange en warme zomer, en niemand wil de komende maanden nog iets horen over het grondwaterpeil. (foto Gust Ischen) 

Brand in Paal

Donderdag 20 juni 2024
Beringen - Brand in PaalZoomIn een woning aan de Azaleastraat in Paal brak deze middag brand uit. De brandweer kwam met de grote middelen ter plaatse. Het vuur was snel onder controle. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij.

Bestelwagen uitgebrand in Lummen

Donderdag 20 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen is deze namiddag een bestelwagen uitgebrand in de Sint-Annastraat. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een technisch defect.

Maurice, de nieuwe wolf

Donderdag 20 juni 2024
Beringen - Maurice, de nieuwe wolfZoomHet Instituut Natuur- en Bosonderzoek laat weten dat we in Noord-Limburg een 'nieuwe' wolf op bezoek hebben. Uit DNA-stalen van twee verse drollen (de woorden van het Instituut) blijkt dat er naast Noëlla ook de aanwezigheid is van een nieuwe (mannelijke) wolf, die de code GW2398m kreeg. Alias: Maurice. Zijn partner kwam om het leven bij een verkeersongeval in Harskamp (Nederland, zo'n 150 km boven Hechtel-Eksel) waarna Maurice het territorium verliet. Eind november 23 werd hij dan zelf aangereden in Ede (Nederland), hij overleefde het ongeval maar zijn linkerachterpoot is nu verlamd. Hij kwam het laatst in beeld op 15 april op de camera's in het territorium van Noëlla, een week later werd hij dan - dankzij die drollen - geïdentificeerd. (Instituut Natuur- en Bosonderzoek - foto's INBO/ANB)

Regen zet bouw achteruit

Donderdag 20 juni 2024
Beringen - Regen zet bouw achteruitZoomVoor volgende week voorspellen de weermannen en -vrouwen eindelijk wat zomerse dagen, maar de afgelopen maanden geraakte de bouw van de regen in de drup. “Het aanhoudende slechte weer zorgt ervoor dat zes op tien bouwbedrijven de vooropgestelde planning niet haalt voor het bouwverlof. De planning wijkt gemiddeld voor een kwart af. De vertragingen zijn dan ook niet van de poes. Gemiddeld 5 tot 6 weken, met uitschieters tot meer dan 8 weken”, zegt Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. De regen (…) Het hele nieuwsbericht

Bomalarm bij Livlina

Woensdag 19 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Bomalarm bij LivlinaZoom
De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo kreeg deze ochtend  een bommelding bij het distributiecentrum van farmaceutisch bedrijf Livlina op industriezone West-Limburg in Tessenderlo. Een 100-tal mensen - medewerkers van het bedrijf en het aanpalende bedrijf Practimed - zijn uit voorzorg geëvacueerd naar het cultureel centrum van Tessenderlo. De politie controleert momenteel het bedrijf met speciaal getrainde honden. Een kleine explosie op het terrein eerder vandaag zou niets met de melding te maken hebben. 
UPDATE Om 13u30 werd bekend gemaakt dat het ging om een vals alarm.(foto gemeente Tessenderlo)


Gerda Evers overleden

Dinsdag 18 juni 2024
Beringen - Gerda Evers overleden
Gerda Evers uit Paal, echtgenote van Maurits Broekmans, is overleden.
(° Helchteren op 21 juli 1949 † Diest op 16 juni 2024)
Begroeting: vrijdag 21 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Gène Lucas overleden

Dinsdag 18 juni 2024
Beringen - Gène Lucas overleden
Gène Lucas, echtgenoot van Paula Thans, is overleden.
(° 2 november 1947 te Koersel † 14 juni 2024 te Heusden-Zolder)
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Gène in de aula van Franken Uitvaartzorg zal doorgaan in besloten kring. Nadien zal zijn urne begraven worden in het urneveld op de begraafplaats van Koersel. 
Groeten: Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 20 juni 2024 tussen 19 uur en 19.30 uur.
Het is maar dat je 't weet
In België werden in 2023 44.696.602 overnachtingen geboekt. Dat is 4% meer dan in 2022, en zelfs 5% meer dan in 2019. Het Vlaamse Gewest noteerde een stijging van 2% ten opzichte van 2022 en een stijging van 6% ten opzichte van 2019. Voor België, Vlaanderen en Wallonië is dit een recordaantal overnachtingen sinds 2015.
Wie vanaf vrijdagavond tot zaterdagavond via de E314 richting Leuven rijdt moet er rekening mee houden dat het verkeer tussen Holsbeek en Wilsele over één rijstrook zal verlopen. De nieuwe asfaltlaag die minder dan een jaar geleden werd aangelegd vertoont kleine bulten. De aannemer zal het wegdek over een afstand van 800 meter heraanleggen door een dun laagje asfalt weg te frezen of weg te schrapen en te vervangen met nieuwe asfalt.
Het is maar dat je 't weet
Er zijn dit jaar minder Limburgse asperges door de vele regen. Het seizoen van de asperges eindigt normaal gezien op 24 juni, maar verschillende boeren hebben al beslist om vroeger te stoppen. Er staat te veel water in de bedden en dat maakt de planten kapot. Omdat die planten nu verdronken zijn, zullen er ook volgend jaar minder asperges zijn.

Meerijbank

Maandag 17 juni 2024
Woord van de week
Meerijbank is het woord van de week bij Team Taaladvies van de Vlaamse Overheid. In het centrum van Diksmuide en in de dorpen Lampernisse en Oostkerke is een meerijbank geplaatst. Personen die erop gaan zitten, geven aan dat ze een lift nodig hebben naar het centrum van Diksmuide of naar een van de dorpen. Door elkaar een lift te geven, helpen bewoners elkaar en leren ze elkaar beter kennen. Ook toeristen kunnen gebruikmaken van de banken. De trend van de meerijbanken is overgewaaid uit Duitsland. In Eupen staan er al, maar in Vlaanderen zijn ze een primeur. De meerijbanken zijn een goed alternatief op plaatsen waar het aanbod van het openbaar vervoer beperkt is. Als het project aanslaat, zullen ook in andere dorpen meerijbanken gezet worden. Misschien ook wel goed idee in Beringen?
Beringen - Reeksindeling Vierde Provinciale AIn Vierde Provinciale A zullen komend serizoen 17 clubs elkaar bekampen: Sp. Aalst, Alken United, Bokrijk, Diepenbeek B, EMBO, Gestel, Hades B, MD Halen, Zelo Halen, Herk FC B, Landen B, Paal-Tervant B, Termolen, Torpedo Hasselt B, Velm B, HW Zonhoven en Zepperen-Brustem B.
Beringen - Reeksindeling in Derde Provinciale ABolderberg, Genk VV, Godsheide, Ham United, Heusden 06, Koersel B, Linkhout, Lummen, Meldert, Nieuwerkerken, Stal, Stevoort, Wiemismeer, Winterslag, Zonhoven B en Zutendaal spelen komend seizoen in Derde Provinciale A.
Beringen - Reeksindeling Tweede Provinciale B
Voetbal Vlaanderen heeft de reeksindeling in het Limburgs amateurvoetbal definitief vastgelegd. In Tweede Provinciale B komen Anadol, As-Niel, Elen, KFC Hamont, Hechtel, Herkol, Heusden-Zolder, Houthalen VV, Kadijk, Lutlommel, Maasland NO, Meeuwen, Paal-Tervant, RC Peer, Stokkem en THES B uit.
Beringen - De zestien in eerste provincialeKomend seizoen spelen KVK Beringen, GS Bree-Beek, Bregel Sport, KFC Eksel, Nevok Gruitrode, FC Helson, Herk FC, Weerstand Koersel, Landen, Lindelhoeven VV, E. Mechelen a/d Maas, Park Houthalen, Torpedo Hasselt, Turkse FC, Turkse Rangers, en Zonhoven United in eerste provinciale.
Beringen - Reeksindeling Limburgs damesvoetbalVoetbal Vlaanderen heeft de reeksindeling van het damesvoetbal in Limburg definitief vastgelegd. In eerste provinciale komen Alken, Bilzen B, Bilzen Youth, Bocholt, Diepenbeek, Eksel, Elen, Kadijk, Patro B, STVV, WAVO, Zonhoven uit. Beringen, Bocholt B, Diepenbeek B, Linkhout, Lommel, ’s Herenelderen, Stokkem, STVV B, Unico Tongeren, Wiemismeer en Zepperen-Brustem komen uit in tweede provinciale.

Arbeidsmarkt minder gunstig

Maandag 17 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
In het eerste kwartaal van 2024 heeft 71,9% van de mensen tussen 20 en 64 jaar in België een baan, wat een daling is ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023 (72,6%) en een stabilisatie vergeleken met het derde kwartaal van 2023. 55-plussers evolueren nog steeds gunstig: van 58,5% in het vierde kwartaal van 2023 naar 59,1% in het eerste kwartaal van 2024.

Louis Carremans overleden

Maandag 17 juni 2024
Beringen - Louis Carremans overleden
Louis Carremans, echtgenoot van Mieke Dupont, is overleden.
(°Paal op 7 april 1938  † Hasselt op 7 juni 2024)
Het afscheid en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Paal heeft plaatsgevonden in familiekring.
Vandaag start AWV met de realisatie van spitsstrook op de bestaande pechstrook van de E313 tussen het klaverblad Lummen en Hasselt-West (complex 27). Er komen nieuwe pechhavens naast de snelweg en AWV vernieuwt de op- en afritten Zolder-Lummen (complex 26) en Hasselt-West (complex 27). De 7 kilometer bijkomende spitsstrook in de richting van Luik moet de doorstroming verbeteren en files en sluipverkeer verminderen. AWV vernieuwt ook de rijweg met een geluidsarme toplaag asfalt. Het hele project zal zo'n jaar in beslag nemen. Door de werken wordt er verkeershinder verwacht rond het drukke klaverblad. 

Een sprankeltje hoop

Maandag 17 juni 2024
Beringen - Een sprankeltje hoopZoomGisterenavond kregen we weer een mooie zonsondergang en dan lijkt het dat het weer eindelijk zonniger gaat worden maar we worden blijgemaakt met een dode mus. Vandaag en morgen krijgen we lokaal weer een flinke dosis regen te verwerken. Woensdag zou er tussendoor een zonnige dag zijn. (foto Gust Ischen) 


Offerfeest voor moslims

Zondag 16 juni 2024
Beringen - Offerfeest voor moslimsZoomDe moslims vieren vandaag en de komende dagen het Offerfeest, voor hen één van de belangrijkste feesten van het jaar. Vanmorgen was het dan ook bijzonder druk aan de moskeeën. De gelovigen kwamen er samen voor het gebed en om elkaar een goed Offerfeest toe te wensen. Ook daarbij wordt het goede doel niet vergeten. Vroeger ging het feest gepaard met het slachten van een schaap, maar door de Vlaamse wetgeving is dat verboden. In Genk is nog wel een slachtplaats ingericht, maar de meesten kiezen er nu voor om een schaap aan te kopen in een ander land, waar het kan geslacht worden en gegeven aan de behoeftigen. Voor de rest speelt het Offerfeest zich vandaag en de komende dagen af in familie- en vriendenkring.
Kort nieuws van bij de buren
De Wegpolitie heeft zowel gisteren als vandaag op snelheid gecontroleerd ter hoogte van de wegwerkzaamheden op de E313 tussen de verkeerswisselaar in Lummen en Hasselt-West én dit in beide richtinbgen. Er werden 710 snelheidsovertredingen vastgesteld.

Auto botst tegen rotonde

Zondag 16 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmorgen rond 6 uur botste een auto tegen de rotonde op de N29 in Lummen. De bestuurder, een twintiger uit Diest, was onder invloed van drugs en alcohol.

Onderzoek naar drugshandel

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Onderzoek naar drugshandelZoomGisteren voerde de Federale Gerechtelijke politie van Limburg (FGP) zeventien huiszoekingen uit onder leiding van de onderzoeksrechter in Tongeren in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich vermoedelijk bezig houdt met internationale drughandel. De huiszoekingen werden uitgevoerd met bijstand van speciale eenheden, FGP’s Brussel, Antwerpen, Luik en Halle-Vilvoorde, de lokale politiezones Lanaken-Maasmechelen en CARMA, en tenslotte van een Nederlandse cash- en drugshond. De speurders namen €136.070 aan cashgelden in beslag naast 4 luxehorloges, verschillende luxevoertuigen en een semi-automatisch machinegeweer CZ Scorpion. Er werden negen personen gearresteerd. De onderzoeksrechter besloot vervolgens om zes verdachten aan te houden. Drie verdachten werden vrijgelaten onder stikte voorwaarden.

Het EK is gestart

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Het EK is gestartZoomCartoon: Fobie

Hubert Vanhoudt overleden

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Hubert Vanhoudt overledenHubert Vanhoudt uit Paal, echtgenoot van Albertina Enkels, is overleden.
(° Schaffen op 7 november 1939 † Paal op 13 juni 2024)
Begroeting: donderdag 20 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 21 juni 2024 om 12.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Maria Di Nicola overleden

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Maria Di Nicola overledenMaria Di Nicola uit Beringen-Mijn, weduwe van Salvatore Di Marco, is overleden.
(° Caltanissetta (I) op 30 november 1933 † Heusden-Zolder op 13 juni 2024)
Begroeting: donderdag 20 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 21 juni 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Mijn. 

Berthe Baerts overleden

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Berthe Baerts overledenBertha Baerts,  echtgenote van René Daniels, is overleden.
(° 6 december 1931 te Lummen † 12 juni 2024 te Heusden-Zolder) De begroeting, de crematie, de afscheidsviering en de plaatsing van haar urne in het columbarium op de begraafplaats van Beringen-centrum zullen in besloten kring plaatsvinden.

Voor vroege ochtendvogels

Zaterdag 15 juni 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Voor vroege ochtendvogelsZoomVandaag een ode aan vroege ochtendvogels.

Tervant 1931-1986

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Tervant 1931-1986ZoomIn 1986 kwam deze groep samen, toen 55 jaar.
Tervant 1931-1986
Zoom

Coursel Statiestraat

Zaterdag 15 juni 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Coursel StatiestraatZoomVandaag een heel eind terug in de tijd!
Het is maar dat je 't weet
In Limburg is er nog maar één tandartsenpraktijk die geen patiëntenstop heeft. Voor de Limburgers is het daarom enorm moeilijk om nog een tandarts te vinden. Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen raadt aan om op tijd te starten met zoeken. "Het is een heel acuut probleem en op korte termijn is er geen oplossing", zegt de beroepsvereniging.
Beringen - Pech voor dieven op LaarbemdewegIn Beverlo poogden dieven een slag te slaan in een pand aan de Laarbemdeweg. Zij raakten echter niet binnen.
Beringen - Bloed- en plasmadonoren zijn heldenZoomVandaag is het Wereldbloeddonordag. Ter gelegenheid van deze dag wil Rode Kruis-Vlaanderen alle plasma- en bloeddonoren in Vlaanderen hartelijk danken. Hun onbaatzuchtige daad van solidariteit maakt het mogelijk om mensen die bloedproducten nodig hebben te helpen. Bloed- en plasmadonaties redden niet alleen talloze levens, maar verbeteren ook de gezondheid van patiënten in nood. De inzet van donoren is dus van levensbelang. Rode Kruis-Vlaanderen is enorm dankbaar voor de vele mensen die zich elke dag opnieuw inzetten om anderen te helpen. Hun inzet maakt dus écht het verschil voor vele mensen! Bloed- en plasmadonoren zijn dus échte helden!
Wil je ook bloed of plasma doneren? Maak dan nu een afspraak via deze website van Rode Kruis Vlaanderen. Daar vind je ook meer info.

93.035 kinderopvangplaatsen

Vrijdag 14 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Eind 2023 waren er in de Vlaamse Gemeenschap 93.035 formele opvangplaatsen beschikbaar voor baby’s en peuters. Het gaat om opvang die beroepsmatig en tegen betaling gebeurt. Tussen 2022 en 2023 is het aantal formele kinderopvangplaatsen vrijwel stabiel gebleven (-0,1%). Er was een daling tussen 2022 en 2023 in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-149 plaatsen). In het Vlaamse Gewest was er een stijging (+56 plaatsen). Tussen 2014 en 2023 zijn er in totaal 1.351 plaatsen bijgekomen.

Julienne Alenteyns overleden

Donderdag 13 juni 2024
Beringen - Julienne Alenteyns overleden
Julienne Alenteyns uit Beverlo, weduwe van René Gijbels, is overleden.
(° Beverlo op 8 september 1935 † Leopoldsburg op 13 juni 2024)
Begroeting: dinsdag 18 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 19 juni 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beverlo.

Freddy Vanoverstijns overleden

Donderdag 13 juni 2024
Beringen - Freddy Vanoverstijns overleden
Freddy Vanoverstijns uit Koersel, echtgenoot van Miranda Bosmans, is overleden.
(° Rekem op 14 december 1954 † Leuven op 12 juni 2024)
Begroeting: vrijdag 21 juni 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 22 juni 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.
Beringen - Onderzoek boekhoudkantoor deint uitIn het kader van het lopend gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke criminele organisatie, werden - na de zestien uitgevoerde huiszoekingen dinsdag gisteren opnieuw vier huiszoekingen uitgevoerd. Deze huiszoekingen werden uitgevoerd in Genk, Diest en Schaarbeek. Het onderzoek is gericht tegen een organisatie die vermoedelijk andere criminele organisaties ondersteunt op financieel, boekhoudkundig en vennootschapsrechtelijk niveau. Het mogelijk betrokken boekhoudkantoor in Houthalen heeft (…) Het hele nieuwsbericht

578 kinderen geboren in april

Donderdag 13 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
In april zijn in Limburg 578 kinderen geboren. Dit jaar zijn er dat al 2.415.

Felix Luyten overleden

Woensdag 12 juni 2024
Beringen - Felix Luyten overleden
Felix Luyten uit Paal, weduwnaar van Marie-Rose Bruno, is overleden.
(° Schaffen op 29 juli 1953 † Paal op 12 juni 2024)
Begroeting: donderdag 20 juni 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 21 juni 2024 om 10.00u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Fietsmarkt Beringen

Woensdag 12 juni 2024
Dit weekend is er in De Turbien op be-MINE een fietsmarkt. "Die draait om het vinden van een nieuw leven voor jouw fiets of het ontdekken van een betrouwbare tweedehands fiets" zegt organisator Marc Hendrikx. Particulieren kunnen er hun fiets verkopen. Je kan die online al in de kijker zetten. De Fietsmarkt Beringen gaat door op 15 en 15 juni van 10u tot 17u in De Turbien op be-MINE. Toegang is gratis. Meer info via deze link.
Beringen - Man veroordeeld voor handel in cocaïneEen man van Surinaamse afkomst uit Balen is veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en een boete van 8000 euro voor het dealen van cocaïne. Zijn werkterrein was Ham en Mol. Zo kwam hij begin dit jaar in het vizier van de politie van Beringen-Ham-Tessenderlo na vreemd rijgedrag. De 30-jarige man was duidelijk zenuwachtig bij de politiecontrole. In de middenconsole, die werd uitgebroken, vond een drugshond 24 bolletjes coke. De man had ook 500 euro cash op zak. De man verkocht de drugs om zijn schulden af te betalen. Zijn wagen en de drugs werden verbeurd verklaard

Fietser gewond in Tessenderlo

Woensdag 12 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Tessenderlo raakten deze namiddag rond 14 uur een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij gewond geraakt.
Beringen - Inbraak op Schaffensesteenweg misluktIn Paal poogden dieven binnen te dringen in een huis aan de Schaffensesteenweg maar zij slaagden echter niet in hun opzet. Het precieze tijdstip van de inbraakpoging is niet bekend.

Lucienne Timmers overleden

Woensdag 12 juni 2024
Beringen - Lucienne Timmers overleden
Lucienne Timmers uit Koersel, weduwe van Emiel Lochtenberg, is overleden.
(° Koersel op 20 juni 1948 † Heusden-Zolder op 11 juni 2024)
Begroeting: maandag 17 juni 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring.
Muziek
Beringen - Zangeres Françoise Hardy overledenZoomDe Franse zangeres Françoise Hardy is overleden. Ze was 80 jaar. Hardy was een van de iconen van het Franse chanson. In 1962 palmde ze als timide tiener de wereld in met 'Tous les garçons et les filles'. De melancholie die uit dat liedje spreekt, bleef ook het latere repertoire van Hardy bepalen.
Bedrijfsnieuws
De omzet van de ondernemingen in België, exclusief de landbouw- en financiële sector, bedroeg in het eerste kwartaal van 2024 400,7 miljard euro, een daling van 3,9% vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor. Deze daling wordt veroorzaakt door een omzetdaling in de handel, industrie, levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning, transport en opslag en, in mindere mate (dit is een zeer kleine sector), mijnbouw en steengroeves. Deze 5 sectoren zijn samen goed voor 78% van de totale omzet van de Belgische ondernemingen. De omzetdaling in de levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning wordt vooral veroorzaakt door lagere energieprijzen. In alle andere economische sectoren noteerden we in het eerste kwartaal van 2024 omzetstijgingen ten opzichte van dezelfde periode van 2023. De grootste omzetstijgingen worden genoteerd in de sectoren ‘Kunst, entertainment en recreatie’ (+18,4%) en ‘Administratieve en ondersteunende dienstenactiviteiten” (+17%).

Zeearenden

Woensdag 12 juni 2024
Puur natuur
Beringen - ZeearendenZoomSoms moet je wat geluk hebben. Je weet dat er in Diksmuide een koppel zeearenden zit met een jong kuiken dit jaar. Maar daar moet je meer dan 200 km voor rijden. In Nederland zijn er zelfs meer dan 30 broedparen. Vorige donderdag stond ik in Zonhoven woudapen en roerdompen te spotten, kwam hij ineens naar ons toegevlogen. En het is inderdaad een imposante roofvogel. Met een spanwijdte van 200 tot 250 cm is het de grootse roofvogel van Europa. Dus bijna eens zo groot als een buizerd of een visarend. De (…) Het hele nieuwsbericht

Het geblutste ei van Columbus

Dinsdag 11 juni 2024
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Het geblutste ei van ColumbusOnlangs werden we thuis slachtoffer van een elektronische crash. Van het ene op het andere moment viel de internetverbinding weg. Vanaf dat ogenblik blijkt overduidelijk hoe afhankelijk een mens geworden is van zo’n voorzieningen. Geen televisie, geen pc, geen digitale radio, geen laptop , kortom, de grote leegte. Ik probeerde er op een grappige wijze een draai aan te geven maar veel soelaas bood dat niet. Ik zei tegen mijn partner Louisa dat er in huis nog 3 dingen werkten en dat het ook de drie oudsten (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Onderzoek naar criminele organisatieDe federale gerechteliijke politie Limburg (FGP) heeft vandaag in samenwerking met FGP Antwerpen en PZ Carma in totaal 16 huiszoekingen uitgevoerd in een lopend gerechtelijk onderzoek naar een vermoedelijke criminele organisatie. De huiszoekingen werden uitgevoerd in onder meer Genk, Beringen, Houthalen-Helchteren, Bocholt, Pelt, Alken en Antwerpen. Het onderzoek is gericht tegen een organisatie die vermoedelijk andere criminele organisaties ondersteunt op financieel, boekhoudkundig (…) Het hele nieuwsbericht

Ann Husson overleden

Dinsdag 11 juni 2024
Beringen - Ann Husson overleden
Ann Husson uit Genebos, echtgenote van Danny Mockers, is overleden.
(°Koersel op 13 januari 1974  † Genebos-Ham op 11 juni 2024) Uitvaart: De familie zal in intieme kring afscheid nemen van Ann. Groeten: Op vrijdag 14 juni 2024 kan u van 18.30 uur tot 19 uur, samen met de familie, de urne van Ann een laatste groet brengen in het Uitvaartcentrum Heselmans.

Zon en wolken

Dinsdag 11 juni 2024
Beringen - Zon en wolkenZoomEen steekspel tussen de zon en wolken, het is een tafereel dat we nog enkele dagen mogen aanschouwen. (foto Gust Ischen)
Beringen - Vrijwilligers gezocht voor Beringen BeachZoomOp Beringen Beach (21 tot 23 juni) toveren de lokale handelaars het centrum van Beringen om tot een 3-daags tropisch paradijs. Je kan er genieten van optredens, dj's, foodtrucks, lekkere drankjes, de leukste winkels, voetbal, springkastelen, kermis, een gezellige avondmarkt,.... Kortom voor elk wat wils. "En wij zoeken nog helpende handen! Heb je zin om te komen helpen (tegen een vrijwilligersvergoeding) op ons bruisend stadsevenement georganiseerd door de handelaars van Beringen-Centrum? Laat van je horen". Meer info via deze link. 
Het is maar dat je 't weet
In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn in Limburg 336 ondernemingen failliet verklaard. Het gaat om een stijging van 15 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
Voka – KvK Limburg vraagt de winnaars van de verkiezingen om snel onderhandelingen op te starten met het oog op de vorming van een Vlaamse en federale hervormingsregering. De verkiezingsuitslag maakt werkbare coalities mogelijk die 5 jaar lang stabiel kunnen besturen én hervormen. Ondernemingen in Limburg rekenen op een ambitieus beleid dat ondernemerschap en groei versterkt en ondersteunt. Volgens Voka - KvK Limburg moeten voor de lokale verkiezingen van 13 oktober regeringen geïnstalleerd (…) Het hele nieuwsbericht

Hugo Leten overleden

Maandag 10 juni 2024
Beringen - Hugo Leten overleden
Hugo Leten uit Ham, echtgenoot van Alfonsina Cruysberghs, is overleden.
(° Lommel op 26 augustus 1952 † Diest op 9 juni 2024) Begroeting: maandag 17 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jos Reynders overleden

Maandag 10 juni 2024
Beringen - Jos Reynders overleden
Jos Reynders uit Stal, weduwnaar van Betty Engelen, is overleden.
(° Lummen op 22 januari 1943 † Leopoldsburg op 8 juni 2024) Begroeting: donderdag 13 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Het is maar dat je 't weet
In België is bijna 1 op de 4 vrouwen (22,7%) tussen 18 en 74 jaar minstens één keer in haar leven het slachtoffer geweest van stalking. Vrouwen die het slachtoffer zijn van deze vorm van geweld, maken melding van verschillende gedragingen, zoals het herhaaldelijk ontvangen van obscene, bedreigende, verontrustende of stille berichten of telefoontjes, geconfronteerd worden met een persoon die wacht of rondhangt rond hun huis of werkplek, of herhaaldelijk gevolgd of bespied worden. Voor de helft van deze vrouwen kwam dergelijk gedrag wekelijks of dagelijks voor.

Voorkeurstemmen

Maandag 10 juni 2024
Beringen - VoorkeurstemmenZoom
We geven ook nog graag het aantal voorkeurstemmen mee van de Beringse kandidaten, Vlaams en Federaal:
Jessie De Weyer (N-VA) 10324 
Werner Janssen (N-VA) 10291 
Erik Gilissen (Vlaams Belang) 9151
Oriane Saenen (Vlaams Belang) 8055
Thomas Vints (CD&V) 7131 
Bilgin Bekdemir (Vooruit) 6369 
Ayse Kocak (PVDA) 4683 
Ann-Sofie Vanoverstijns (CD&V) 4600 
Meral Ozcan (Groen) 3627
Yannick Alen (Vooruit) 3451
An Moons (Open VLD) 2698
Irfan Oztas (Groen) 2214 
Ferry Rayen (Open VLD) 1926 
Rudi Vanheeswijck (PVDA) 1815 
Kobe Snyers (Groen) 1763 
Mercedes Armirotto (BBB) 205
Europees kwam Heike Pauli nog op voor Groen: ze haalde in Limburg 3460 voorkeurstemmen. 
Beringen - Whisky, sigaren en swingende bluesZoomMine Blues, ooit begonnen op be-MINE, kleurt ook op het festivalterrein in Zolder nog altijd een groot stukje Berings. Muzikaal staat het festival al enkele jaren sterk en met de juiste sfeer en randanimatie is het gezellig toeven daar in Zolder, ja we zijn een beetje jaloers maar de whiskystand van Spirits Inn Beringen verlicht de pijn. Bekijk een fijn fotoverslag van een fijn festival door Roman en Stephan op onze Facebookpagina. 

Een fijne Vaderdag

Zondag 9 juni 2024
Beringen - Een fijne VaderdagZoomWe zouden het haast vergeten tussen al dat verkiezingsnieuws maar we wensen vandaag alle vaders een fijne dag!

Verkiezingen 9 juni 2024

Zondag 9 juni 2024
Beringen - Verkiezingen 9 juni 2024ZoomVandaag trekken we met zijn allen naar de stembus voor de Federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. Wij wensen alle kandidaten veel succes en aan u de juiste keuze.

Bloemenweelde

Zaterdag 8 juni 2024
Beringen - BloemenweeldeZoomEen nat voorjaar en wat zon, een goede combinatie op nu volop te genieten van de bloemenweelde. En natuurlijk omdat er niet gemaaid werd. Maar hoelang kunnen we nog genieten van deze taferelen? (Gust Ischen)
BloemenweeldeBloemenweelde
BloemenweeldeBloemenweelde
BloemenweeldeBloemenweeldeBloemenweelde
Zoom

Jongensschool Paal 1965

Zaterdag 8 juni 2024
Uit de oude doos
Beringen - Jongensschool Paal 1965ZoomTerug naar de golden sixties met deze jongens van Paal.

Woonzorgcentrum Corsala

Zaterdag 8 juni 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Woonzorgcentrum CorsalaZoomHet rustoord werd in 1968 in de Koerselse bossen gebouwd, als eerste in de regio. In 1994 werden er assistentiewoningen bijgebouwd. In 2010 kwam er een nieuwbouw en een jaartje later tot slot een dagcentrum.

Voor vaderdag

Zaterdag 8 juni 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Voor vaderdagZoomDe wekelijke poëtische woorden van Edith gaan deze week over vader.
Een 47-jarige vrouw uit Leopoldsburg is gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Kasteletsingel in Beringen. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 13.30 uur.

Ongeval met gewonde

Vrijdag 7 juni 2024
Beringen - Ongeval met gewondeOp de brug in Beringen is deze ochtend een ongeval gebeurd met twee wagens en een vrachtwagen. Daarbij kwam een lading glas van de vrachtwagen op de weg terecht. De vrachtwagenchauffeur werd gewond en naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer kwam te plaatse op het glas op te ruimen. Door het ongeval was er een enige tijd hinder.
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huishoudgrootte in België op 1 januari 2024 bedroeg 2,25 personen. De gemiddelde huishoudgrootte vertoont al decennia een dalende trend: deze daalde van 2,44 in 1994, naar 2,33 in 2004, naar 2,30 in 2014, om tot slot af te klokken op 2,25 personen in 2024.

Mine Blues: muziek en meer

Vrijdag 7 juni 2024
Beringen - Mine Blues: muziek en meerZoomMorgen is weer het hoogfeest voor de bluesliefhebbers: Mine Blues op het Marktplein van Zolder. Hoodooman opent om 15 uur, Doghouse Sam& His Magtones sluit af om 23 uur zodat rond middernacht de laatste klanken uit de PA klinken. Tussendoor verzorgen nog 4 andere bands het mooie weer, figuurlijk en hopelijk ook letterlijk. Voor de organisatoren van Mine Blues is het een erezaak om hun publiek goed te verzorgen. Daarom blijven ze als één van de enige festivals in het land de drank in glas (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Corthouts overleden

Vrijdag 7 juni 2024
Beringen - Leo Corthouts overledenLeo Corthouts, echtgenoot van Yolanda Deelkens, is overleden.
(° Paal op 10 november 1953 † Heusden-Zolder op 5 juni 2024) 
 Begroeting: maandag 10 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: dinsdag 11 juni 2024 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 

Pop-upkermiscafé

Vrijdag 7 juni 2024
Beringen - Pop-upkermiscaféZoomHet is al enkele jaren een traditie dat er tijdens Korspel kermis een pop-upcafé wordt georganiseerd. Zaterdag is het café open vanaf 15u, zondag vanaf 12u en maandag vanaf 13u. Op zondag en maandag is er ook taart te verkrijgen.

Beter weer

Donderdag 6 juni 2024
Beringen - Beter weerZoomDe temperaturen zijn nog niet wat ze zouden moeten zijn maar de zon is alvast van de partij. Ook morgen krijgen we de zon te zien, net als deze avond. (Gust Ischen)

De spreeuw

Donderdag 6 juni 2024
Puur natuur
Beringen - De spreeuwZoomSpreeuwen zijn één van de meest voorkomende zangvogels van West-Europa. En hoewel ze bij de meeste mensen niet zo een goede reputatie hebben zijn het best wel nuttige vogels. Ze voederen hun jongen namelijk vooral emelten en larven die ze onder de grond vinden in de tuin en het gras en die anders de wortels van je tuinplanten en het gras beschadigen. Daarbuiten is het eigenlijk best wel een mooie vogel met witte spikkels op zijn groen, blauwe veren die glinsteren in de zon. In het najaar troepen ze ook vaak in grote getalen samen en geven dikwijls een mooie luchtshow erbij.(Johan Put)
De spreeuwDe spreeuw
Zoom
Het is maar dat je 't weet
De openluchtzwembaden in Limburg vinden nog altijd te weinig redders. Het is nog altijd moeilijk om voldoende redders te rekruteren voor de zomer. Velen vinden er net genoeg om de zomer door te komen, maar het aanbod aan redders blijft beperkt. Het is een probleem dat elk jaar terugkomt en maar niet opgelost raakt.
Het is maar dat je 't weet
Met 36,1% van alle huishoudens zijn de eenpersoonshuishoudens de meest voorkomende. In alle gewesten zijn éénpersoonshuishoudens het meest frequent, al varieert hun aandeel: 33,3% in het Vlaams Gewest, 37,4% in het Waals Gewest en 47,1% in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In België was er de afgelopen decennia een stijgende trend in het aandeel eenpersoonshuishoudens: van 29,9% in 1994 naar 36,1% in 2024.
Op de Olmensesteenweg botsten deze namiddag rond 13.30 uur een fietser en een auto. Bij het ongeval raakte een 73-jarige man uit Beringen lichtgewond.

Inbraak in tuinhuis in Paal

Woensdag 5 juni 2024
Beringen - Inbraak in tuinhuis in PaalIn Paal is ingebroken in een tuinhuis aan de Nieuwe Erven. De daders gingen met twee fietsen aan de haal. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

We zijn met 11.763.650

Woensdag 5 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2024 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.763.650 inwoners. De Belgische bevolking groeide tussen 1 januari 2023 en 1 januari 2024 met 66.093 inwoners, ofwel met 0,57%. De bevolkingsgroei lag hiermee iets hoger dan het gemiddelde van de laatste 10 jaar, zijnde een bevolkingsgroei met 0,53%. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Het is maar dat je 't weet
Op jaarbasis behandelt het parket Limburg zo'n 80.000 verkeerszaken, 45.000 correctionele zaken en 10.000 jeugdzaken. Het parket Limburg telt 40 magistraten.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 waren er in het Vlaamse Gewest 124.271 vrouwelijke en 297.483 mannelijke bestuurders in een onderneming. Met bestuurders worden hier de leden van de raad van bestuur bedoeld. Het aantal vrouwelijke ondernemers nam in 2023 met 5.923 personen toe (+ 5,0%). In datzelfde jaar steeg het aantal mannelijke ondernemers met 9.572 personen (+ 3,3%). Eind 2023 was 70,5% van het aantal bestuurders van een onderneming een man en 29,5% een vrouw. Het aandeel vrouwelijke bestuurders was in 2023 het hoogst in de diensten en de vrije beroepen (respectievelijk 38,4% en 37,0%). De nijverheid kende het laagste aandeel (16,5%).
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was de zwemwaterkwaliteit in 48 van de 60 officiële zwemvijvers in het Vlaamse Gewest uitstekend (80%). In 11 zwemvijvers was de kwaliteit van het water goed (18%) en in 1 zwemvijver aanvaardbaar (2%). Geen enkele locatie scoorde slecht. Hoewel de zwemwaterkwaliteit bijna overal uitstekend of goed scoort, kan het toch zijn dat er tijdelijk een zwemverbod van kracht is wegens overschrijding van de bacteriologische normen of de aanwezigheid van blauwalgen. Vooral naar het einde van de zomer stijgt het aantal locaties waar er een overschrijding is van de kwaliteitsnormen. Dan is de temperatuur van het water ook het hoogst en is het waterpeil in de vijver vaak lager. In 2023 werd er 3 keer een zwemzone gesloten omwille van het overschrijden van de bacteriologische normen en was er 25 keer een tijdelijk zwemverbod omwille van de aanwezigheid van blauwalgen.

Jean Jacob overleden

Dinsdag 4 juni 2024
Beringen - Jean Jacob overledenJean Jacob, echtgenoot van Anny Aerts, is overleden.
(°21 april 1945 te Koersel † 31 mei 2024 te Heusden-Zolder)
De crematie, gevolgd door het afscheidsviering voor Jean in de aula van Franken Uitvaartzorg zullen in besloten kring plaatsvinden. Nadien zal zijn urne geplaatst worden in het columbarium op de begraafplaats van Heusden-Centrum. 
Groeten: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 6 juni 2024 tussen 18.30 uur en 19 uur.

Jozef Germeys overleden

Dinsdag 4 juni 2024
Beringen - Jozef Germeys overledenJozef Germeys uit Stal, weduwnaar van Elza Maris, is overleden.
 (° Linkhout op 9 december 1933 † Herk-de-Stad op 3 juni 2024)  Begroeting: vrijdag 7 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 8 juni 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Stal-Koersel.

Luc Louwet overleden

Dinsdag 4 juni 2024
Beringen - Luc Louwet overledenLuc Louwet uit Bilzen, zoon van † Herman en Hélène Louwet - Van Tongerloo, is overleden 
(° Koersel op 28 augustus 1953 † Bilzen op 1 juni 2024)
Begroeting: vrijdag 7 juni 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 8 juni 2024 om 12.30u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Ilyas Imzri weg bij FC Paal-TervantIlyas Imzri trekt de deur achter zich dicht bij FC Paal-Tervant. Hij verkast naar KFC Anadol.
Beringen - Bestuurder step (20) gewond bij botsingGisterenavond rond 20.30 uur raakten een auto en de 20-jarige bestuurder van een step gewond bij een aanrijding in de Zuidstraat in Beverlo. Deze laatste raakte daarbij lichtgewond.

Marc Nijs overleden

Dinsdag 4 juni 2024
Beringen - Marc Nijs overledenMarc Nijs uit Korspel, echtgenoot van Magda Kaerts, is overleden.
(° Hasselt op 23 januari 1952 † Korspel op 1 juni 2024) Gebedsdienst : donderdag 6 juni 2024 om 18.30 uur in parochiekerk te Korspel.
Begroeting: donderdag 6 juni 2024 na de gebedsdienst - funerarium - BERINGEN-MIJN van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: vrijdag 7 juni 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Korspel.

Madeleine Belen overleden

Dinsdag 4 juni 2024
Beringen - Madeleine Belen overledenMadeleine Belen uit Alken, echtgenote van Frans Mangelschots, is overleden.
(° Beverlo op 27 november 1934 † Alken op 30 mei 2024) Begroeting: vrijdag 7 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 8 juni 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beverlo.
Beringen - Motorrijder gewond in ZonhovenDeze ochtend rond 8 uur geraakte een 35-jarige motorrijder uit Beringen gewond na een botsing met een auto op de Beringersteenweg in Zonhoven. Hij werd ter controle overgebracht naar een ziekenhuis. 


Kampioen in de kijker
Beringen - Jorbe Verbraeken is Vlaams kampioenZoomIn het Oost-Vlaamse Iddergem heeft Jorbe Verbraeken uit Paal de titel van Vlaams kampioen U13 behaald. Na een mooi seizoen met tal van podiumplaatsen is dit een kroon op het werk. (foto archief)
Beringen - Nieuwe clip Eminem kleurt LimburgsZoomDe nieuwe singel 'Houdini' van wereldster Eminem met bijhorende videoclip kleurt voor een groot stuk Limburgs. Het bedrijf Metaphysic met Chris Ume uit Paal heeft weer een knap staaltje AI afgeleverd. Chris mag over het technische gedeelte contractueel niet veel kwijt maar de beelden spreken voor zich. Het is een spong terug in de tijd, zoals we metaphysic ondertussen kennen. Met ook een leuke sample van The Steve Miller band want er wordt getoverd! De clip gaat ondertussen viraal en werd al miljoenen keer bekeken. Een dikke hit wordt het heel zeker.
Ondertussen is het ook uitkijken van de nieuwste film met Tom Hanks waaraan Chris en zijn (grotendeels) Limburgs team heeft aan meegewerkt.
Beringen - Ferre Vanderhoydonck naar LierZoom
Ferre Vanderhoydonck speelt volgend seizoen voor BC Gudo Lier. 
"Welkom aan Ferre Vanderhoydonck (2m04) voor het seizoen 2024/2025. Ferre is een forward afkomstig uit de opleidingsploeg van Hubo Limburg Utd. die het spel goed leest op zowel defensief als aanvallend vlak. Hij creëert voor het team en zichzelf open shots, defensief smijt hij zich volledig en hij doet er altijd alles aan om te winnen...dus een aanwinst op zowel aanvallend als verdedigend vlak! Kortom, Guco DNA aanwezig!", laat zijn nieuwe club weten.
Ferre speelde de afgelopen vier jaar voor Limburg United. 
Kort nieuws van bij de buren
In Diest hebben onbekenden de banden van dertig voertuigen lekgestoken. Het gaat om auto's en aanhangwagens. De politie hoopt de daders via de analyse van camerabeelden te identificeren. Er komen ook extra patrouilles.

Winny Impanis overleden

Zaterdag 1 juni 2024
Beringen - Winny Impanis overledenWinny Impanis uit Paal, echtgenote van Jos Verheyen, is overleden. 
(°Molenstede op 20 maart 1949 † te Paal op 30 mei 2024) Groeten: Op woensdag 5 juni 2024 kan u van 18.30 uur tot 19 uur, samen met de familie, Winny een laatste groet brengen in het Uitvaartcentrum Heselmans. 
Uitvaart: De familie zal in intieme kring afscheid nemen van Winny.
Beringen - Georges 'Jos' Mertens overledenGeorges 'Jos' Mertens uit Paal, echtgenoot van Hilda Schoofs, is overleden. 
(°Paal op 19 augustus 1944 † op 31 mei 2024) 
Groeten: Op dinsdag 4 juni 2024 kan u van 18.30 uur tot 19 uur, samen met de familie, Jos een laatste groet brengen in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo. 
Uitvaart: in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op woensdag 5 juni 2024 om 13.30 uur.

Madeleine Reekmans overleden

Zaterdag 1 juni 2024
Beringen - Madeleine Reekmans overledenMadeleine Reekmans uit Beringen-Mijn, weduwe van Jean Heymans, is overleden.
(° Koersel op 30 augustus 1932 † Beringen-Mijn op 30 mei 2024) Begroeting: dinsdag 4 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 19.30 tot 20.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring.
Beringen - KVK Beringen trekt 11 spelers aanKVK Beringen heeft elf spelers angetrokken: E. Wang (ASV Geel), K.Haenen en T. Gilissen (beiden Herk-de-Stad), S. Mullens en D. Gilis (beiden Bregel Sport), S. Smulders en R. Janssen (beiden Eendracht Termien) en T. Lambrecks, M. De Beule, R. Jordens en J. Scheurs (allen Sporting Hasselt).

Verkiezingen 9 juni 2024

Zaterdag 1 juni 2024
Beringen - Verkiezingen 9 juni 2024ZoomVolgend weekend zijn het verkiezingen voor de federale Kamer, het Vlaams Parlement en het Europees parlement. Ook in Beringen zijn er verschillende kandidaten die opkomen. We stellen ze dit weekend graag aan u voor. Persoonlijk vind ik dat er weinig animo is rond deze verkiezingen. De nationale media hebben hun verplichte en bekende debatten maar ik heb het gevoel dat het in de straat niet echt leeft. Op café heb ik nog geen zware discussies gehoord over onze nationale politiek. Af en toe kreeg ik de vraag of (…) Het hele nieuwsbericht

Genieten van de natuur

Zaterdag 1 juni 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Genieten van de natuurZoomEdith laat ons vandaag genieten van de natuur.

Souvenir de Beeringen

Zaterdag 1 juni 2024
Uit de oude doos
Beringen - Souvenir de BeeringenZoomLang geleden, de Collegestraat, in het centrum van Beringen.

Koolmijnlaan - Houtpark

Zaterdag 1 juni 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koolmijnlaan - HoutparkZoomVandaag houdt Gust halt aan de Koolmijnlaan ter hoogte van be-MINE.
23/08
Steven D'hulst

Van harte gefeliciteerd met je 45ste verjaardag, maak er een mooie dag van

Veerle Nulens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen