Het overige nieuws

Marie-Claire Swinnen overleden

Donderdag 31 maart 2016
Gisteren is Marie-Claire Swinnen overleden, de weduwe van Henri Grevendonck. Zij was 56 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Valse biljetten van 50 euro in omloopDe lokale politie van Lommel waarschuwt op haar Facebookpagina dat er mogelijk valse biljetten van 50 euro in omloop zijn. Het vals geld werd door enkele jongeren uitgegeven in Lommelse handelszaken. Bij twijfel contacteert u best de politie. De valse biljetten zijn iets kleiner dan de echte. De echtheid kan u testen onder een UV-lamp.
Lommel - Lommelaars tekenen rouwregister CruyffZoomJos Blomme, Jan Thomas en Andre Bollen zijn op dit ogenblik op fietsvakantie in Spanje en grepen de gelegenheid aan om Camp Nou in Barcelona te bezoeken en er het rouwregister  voor Johan Cruijff te gaan tekenen.

Kinderen gezocht voor animatie

Donderdag 31 maart 2016
Lommel - Kinderen gezocht voor animatieZoomDe Vlaamse dienst Speelpleinwerking laat elk jaar in de zomervakantie honderden kinderen een leuke vakantie beleven. Om dit te realiseren zijn er heel wat bekwame en gemotiveerde animatoren nodig. Tijdens de paasvakantie worden nieuwe animatoren klaargestoomd voor deze job. Hiervoor hebben die zoveel mogelijk kinderen nodig. Dit aanbod is volledig gratis. Als jouw kind een aangename namiddag wil beleven onder de vakantie, laat het dan morgen/vrijdag 1 april en/of op vrijdag 8 april naar Dommelhof in Neerpelt komen. Ze maken er samen ongetwijfeld een fantastische namiddag van!
Lommel - Grootste cocaïnevangst ooit in LimburgZoomDe federale gerechtelijke politie heeft in het paasweekend zo'n 1.500 kg cocaïne in beslag genomen. Het betreft de grootste vangst ooit van cocaïne in de provincie Limburg. Bij diverse huiszoekingen in bedrijfsgebouwen in Heist-op-den-Berg, Lommel en Overpelt alsook in de woningen van verdachten werd er 1.500 kg cocaïne gevonden. Vier personen zijn aangehouden.
De cocaïne zat verborgen in drie grote blokken marmer, ieder met een gewicht van 14 à 16 ton. In elk van deze blokken (foto) werd een partij cocaïne van 500 kg aangetroffen.

Erfgoeddag 'Rituelen' op 24 april

Donderdag 31 maart 2016
Lommel - Erfgoeddag 'Rituelen' op 24 aprilZoomZondag 24 april  van 10u tot 18u is het weer Erfgoeddag. Erfgoeddag is de jaarlijkse feestdag van de organisaties en verenigingen die zich in Vlaanderen en Brussel bekommeren om ons cultureel en immaterieel erfgoed dat bestaat uit allerlei voorwerpen, documenten en gebruiken uit een nabij en ver verleden. Dit jaar schenken ze bijzondere aandacht aan die elementen van ons erfgoed die met rituelen te maken hebben. Want ‘Rituelen’ is dit jaar het thema. Erfgoed Lommel is al enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Kijkdagen in Huis van de Wereld

Donderdag 31 maart 2016
Van maandag 11 april tot en met vrijdag 15 april kunt u in het Huis van de Wereld terecht voor hun eerste kijkdagen. Deze dagen zijn bedoeld voor  wie werkt met of interesse heeft in materiaal rond diversiteit,  multiculturaliteit en internationale samenwerking. Gedurende deze week  kunt u kennismaken met alle praktisch en didactisch materiaal zoals lespakketten, reisgidsen, educatieve spelen, landenkoffers, tentoonstellingen, multiculturele prentenboeken,… Daarnaast geven de (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Toonders overleden

Donderdag 31 maart 2016
Lommel - Frans Toonders overledenGisteren is Frans Toonders overleden, de echtgenoot van Diny Kaal. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (15.30 uur) plaats in het crematorium in Hasselt. Laatste groet: vrijdag van 21 u. tot 21.30 u. in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Stop met voederen vogels

Woensdag 30 maart 2016
Stop met het voederen van vogels. Dat zegt Vogelbescherming Vlaanderen. "Het is belangrijk dat vogels hun jongen tijdens de eerste levensdagen dierlijk voedsel geven zoals wormen, spinnen, rupsen en bladluizen. De maag van een jong is bij de meeste vogelsoorten namelijk nog niet ingesteld op het verteren van nootjes en zaden".
Lommel - Henny Seroeyen heeft hoofdrol vastZoomDe Lommelse Henny Seroeyen heeft een hoofdrol vast in de VTM-reeks ‘De Buurtpolitie’. Daarin speelt hij samen met de Antwerpse Dorien Reynaert het duo Robin en Femke.
Voor Henny is het zijn eerste grote rol in een serie. Eerder speelde hij al enkele kleine figurantenrollen in Familie en in reclamespotjes. U kent hem allicht ook nog als finalist van de Mister Coca Cola Light-verkiezing. (Foto VTM)
Lommel - Voorbereiding 'Ronde van Vlaanderen'ZoomDeze vijf Lommelse wielertoeristen willen volgend jaar de 'Ronde van Vlaanderen' voor wielertoeristen meerijden. Ze zijn alvast erg enthousiast gestart met de voorbereidingen... (Foto Albert Agten)

Kristof Schepers overleden

Woensdag 30 maart 2016
Lommel - Kristof Schepers overledenMaandag is in Lommel de uit Koersel afkomstige Kristof Schepers overleden, de echtgenoot van Marsha Horstmanshof. Hij was 39 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Jef Van de Broek overleden

Woensdag 30 maart 2016
Lommel - Jef Van de Broek overledenGisteren is Jef Van de Broek overleden, de echtgenoot van Maria Vandenberk. Hij was 76 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgioe (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

99 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 29 maart 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 99 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 16%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - Nieuwe uitbater cafetaria speeltuinZoomPeter Bartels is de nieuwe uitbater van het cafetaria aan de tennisterreinen en speeltuin. (Foto Robert Boons)

De wegen van vroeger ...

Dinsdag 29 maart 2016
Lommel - De wegen van vroeger ...ZoomIn het begin van de vorige eeuw konden de gemeenten gratis zinkassen afhalen in de fabriek van Lommel en Overpelt om er wegen mee aan te leggen. Later kwam men er achter dat deze restassen nog veel zware metalen bevatten en de bodem vervuilden. In de jaren 60 van vorige eeuw is men dan gestopt met het gebruik van dit materiaal, mede vanwege de efficiëntere werking van het elektrolyse-procédé. Op de foto kan je nog de structuur waarnemen van dit materiaal. Nu; meer dan een halve eeuw later, is er nog steeds geen begroeiing op deze plaatsen. (Pierre Rutten)

Zonder commentaar

Maandag 28 maart 2016
Lommel - Zonder commentaarZoom(Foto Albert Agten)

EK Voetbal op groot scherm

Maandag 28 maart 2016
Lommel - EK Voetbal op groot schermZoomHet is nog iets méér dan twee maanden ver, maar het zal er ook snel weer zijn, het Europees Kampioenschap Voetbal in Frankrijk. En net zoals bij het WK twee jaar geleden zullen onze inwoners dit op groot scherm kunnen beleven. Deze keer niet op het Marktplein, maar wél op het Hertog Janplein. Wij spraken met Rob Winnicki van Muchos Eventos, de organisatie die instaat voor de organisatie van dit alles: "Het initiatief werd Bar Paris gedoopt, en we verwachten tussen de 2000 en (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Elzen

Maandag 28 maart 2016
Morgennamiddag wordt in brasserie Bij Den Brugwachter een perceel landbouwgrond met bestemming landschappelijk waardevol agrarisch gebied, gelegen aan Elzen, openbaar verkocht. Het perceel is 42a groot.
Lommel - Workshop bloemschikken voor kinderenZoomAfgelopen week organiseerde Tuinhier Lommel een workshop kinderbloemschikken met als thema 'Pasen'. De leeftijd varieerde van zes tot veertien jaar. Met veel ijver en enthousiasme werd er gewerkt aan een prachtig bloemstuk met narcissen, blauwe druifjes en allerhande spulletjes zoals eitjes, vlindertjes, lintjes en haasjes, afgewerkt in een mooi kader. Ongelooflijk wat de kinderen kunnen maken, het zijn echte kunstenaars. De kinderen keerden trots en tevreden huiswaarts waar het bloemstukje zeker een plaatsje in de huiskamer zal krijgen. (Bijdrage Theodoor Geerits)
Lommel - Aandacht voor aanslagen in kerkZoomOok de katholieke gemeenschap in onze stad besteedt de nodige aandacht aan de aanslagen in Brussel afgelopen dinsdag. Zo zagen we deze mooie beelden en teksten in onze Sint-Pietersbandenkerk in het centrum. (Foto Annie Teuwens)

Opendeurdag bij Sevens

Zondag 27 maart 2016
Lommel - Opendeurdag bij SevensZoomGisteren vond er een opendeurdag plaats in de volledig vernieuwde winkel van de drankenhal in Lutlommel. Vader Patrick en zoon Bart Sevens verzorgden er de rondleiding. (Foto Albert Agten)

Gezinsdrama en verzekering

Zondag 27 maart 2016
Tribunaliteiten
Niet alles wat in uw verzekeringspolis staat is evangelie. Neem de levensverzekering die bepaalt dat bij een ongeval met opzet van de verzekerde of de begunstigde de verzekeringsmaatschappij niet moet uitbetalen.  Het hof van cassatie, ons hoogste rechtscollege, boog zich over zo’n polis nadat een man zelfmoord pleegde en ook zijn echtgenote en dochter om het leven bracht. De man had de polis afgesloten op het hoofd van zijn echtgenote, de begunstigde van de polis en daarna de twee erfgenamen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Lena van den Hurk overleden

Zaterdag 26 maart 2016
Lommel - Lena van den Hurk overledenGisteren is Lena van den Hurk overleden, de weduwe van Dries van Kemenade. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid in besloten kring wordt gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Zalig Paasfeest

Zaterdag 26 maart 2016
Lommel - Zalig PaasfeestZoomWe wensen alle lezers, medewerkers, adverteerders,... een mooi Paasfeest
Lommel - Paasontbijt voor zieken in KerkhovenZoomZiekenzorg Kerkhoven houdt vast aan de traditie om de thuisgebonden zieken eens extra in de watten te leggen met een ontbijt op paaszaterdag. En zo gingen vandaag de kernleden al vroeg op pad, ieder naar zijn of haar zieke die aan huis gebonden is. Elk jaar weer worden ze daar warm onthaald met alleen maar dankbare en opgewekte gezichten. (Bijdrage Frieda Willekens)

Deze nacht gaat zomertijd in

Zaterdag 26 maart 2016
Lommel - Deze nacht gaat zomertijd inNiet vergeten... Deze nacht (van zaterdag 26 op zondag 27 maart) start de zomertijd, en moet u uw klok één uur vooruit zetten. Dit betekent ook één uurtje minder slapen voor wie morgen vroeg uit de veren moet!

Ja, ik val in herhaling

Vrijdag 25 maart 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Ja, ik val in herhalingHet wordt steeds erger, vind ik. En ik word er vaak moedeloos van. Maandag las ik in een Limburgse krant, waarvan ik uit schroom de naam niet zal noemen, een vette kop boven een tekst, die mijn taalgevoelig bloed deed stollen. Het ging over een hond. Een soort Duitse herder volgens de foto. Het kan ook een Mechelaar geweest zijn. En dat beest beet mensen. Zijn baasje werd er radeloos bij. “En weet je waarom dat beest bijt?” vroeg hij zich zwart op wit af. “Omdat hij mensen niet vertrouwD.” (…) Het hele nieuwsbericht
Wizz Air breidt zijn netwerk vanuit Eindhoven Airport uit. De grootste lagekostencarrier van Centraal- en Oost-Europa vliegt morgen voor het eerst van Eindhoven naar het Roemeense Timisoara. Wizz Air kondigde inmiddels ook aan dat het op 22 september 2016 de route Eindhoven-Kaunas (Litouwen) zal openen.
Kaunas is al de derde bestemming dit jaar die Wizz Air vanuit Eindhoven aan zijn netwerk toevoegt. Vorige maand opende WIZZ de route Eindhoven-Lublin en morgen starten dus de (…) Het hele nieuwsbericht
Het Provinciaal Opleidingscentrum PLOT gaat als eerste centrum honden van bewakingsfirma's testen om bewakingsopdrachten uit te voeren. Tot voor kort gebeurde dat enkel in hondenclubs. Als de honden slagen voor de testen, krijgen ze een kwaliteitslabel. Dat meldt TVL.

Stefaan Flament overleden

Vrijdag 25 maart 2016
Lommel - Stefaan Flament overledenWoensdag is Stefaan Flament overleden, de weduwnaar van Katrien Cuypers. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Smiley (75)

Donderdag 24 maart 2016
Lommel - Smiley (75)ZoomDeze smiley zag René Lehaen in Mali. Het is een Moors venster in een gebouw in Djenné.

Paastoernooi LTC

Donderdag 24 maart 2016
Zaterdag 26 maart start het Paastoernooi op de Lommelse Tennis Club in Kolonie. Voor vele spelers is dit de ideale voorbereiding voor de interclubcompetitie. De finales vinden plaats op 3 april. Door de sterke bezetting in de Heren 1 reeks ( 2 A-spelers en 5 B-15/4 spelers) en Dames 1 reeks (1A en 1 B-15/4 speelster) wordt dit ook voor de toeschouwers een aantrekkelijk toernooi. De organisatoren hopen dan ook op mooi weer, zodat het vernieuwde terras in gebruik kan genomen worden. (Bijdrage Marc Darquennes)

Maria Meynen overleden

Donderdag 24 maart 2016
Lommel - Maria Meynen overledenVandaag is Maria Meynen overleden, de weduwe van Nand Claes. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Kerkhoven, vindt in besloten kring plaats.
Lommel - Aanslagen: t/m zondag geen passagiersvluchtenDe passagiersvluchten op Brussels Airport blijven opgeschort tot en met zondag. Dat heeft de luchthaven deze namiddag bekendgemaakt. Wel kunnen passagiers handbagage en ingecheckte bagage van een aantal vliegtuigen, die op de tarmac stonden op het moment van de aanslag, afhalen.

Nieuwe firma: JVE Technics

Donderdag 24 maart 2016
Jan Van Endert en Heidi Boes, beiden uit Lommel,hebben de firma JVE Technics opgericht. De zetel is gevestigd aan de Buntstraat in Lommel. De vennootschap heeft onder meer als doel het bewerken van metalen, de vervaardiging van metalen deuren en vensters, van hang- en sluitwerk én van handgereedschap.

Lerarendag bij Huis Over Grenzen

Donderdag 24 maart 2016
Lommel - Lerarendag bij Huis Over GrenzenHet team van 'Huis Over Grenzen' ontwikkelde voor het secundair onderwijs twee nieuwe lesmappen en ook een volledig uitgewerkt drie- en vijfdaags pakket. Naar aanleiding hiervan nodigt 'Huis Over Grenzen' leraren uit op woensdag 20 april om de boeiende geschiedenis van de begraafplaats en het educatieve potentieel van deze locatie te ontdekken. Bovendien leggen we vervolgens een link met de actualiteit, door samen met de Lommelse integratiedienst in dialoog te gaan met een hedendaagse vluchteling. Interesse? Meld je dan aan via info[!]overgrenzen.be of via 011.55.43.70 
Lommel - Nieuw speeltoestel bij Kleine OntdekkerZoomDe kleuters en het eerste leerjaar stonden met grote ogen te kijken toen er twee enorme vrachtwagens en machines toekwamen. Ze hebben genoten van de plaatsing en nu ook van de inhuldiging van een nieuw speeltoestel. Sinds vandaag is het een feit en kunnen kleuters en kinderen van het eerste leerjaar er van genieten. Het team van De Kleine Ontdekker bedankt de vriendenkring van harte om dit toestel aan te kopen... (Bijdrage Sandra Vranken)

Lentefeest OKRA Centrum

Woensdag 23 maart 2016
Lommel - Lentefeest OKRA CentrumZoomGisteren vierden de leden van OKRA Centrum hun jaarlijkse lentefeest in de zaal van Heide Heuvel. Na de verwelkoming door de voorzitster was er koffie en pralines.Tijdens de algemene vergadering werd de nieuwe team-leider Paul Jansen voorgesteld, en afgesloten werd er met dans, fijne teksten van Chel Driesen en samenzang onder de deskundige leiding van Bert Severens met harmonica begeleiding van Henri Daems.

Een app tegen graffiti

Woensdag 23 maart 2016
Vandaag gelezen
De Italiaanse stad Florence/Firenze gaat de graffiti te lijf met een app. Met de applicatie kunnen bezoekers een digitale boodschap achterlaten die niet op enig moment wordt weggepoetst, en die niet de muren van de vele monumenten ontsiert. 'Autography' werd in de eerste week al meer dan 700 keer gebruikt. De mededelingen van bezoekers zullen elk jaar worden uitgeprint en opgeborgen in het archief van de kathedraal van de stad. Florence hoopt de app te kunnen verkopen aan andere steden die hun monumenten zien verdwijnen onder graffiti.(Bron: ii.nl)
Lommel - Provincie opent digitaal rouwregisterNaar aanleiding van de dodelijke aanslagen in Brussel heeft de provincie Limburg een digitaal rouwregister geopend "om iedereen de kans te geven hun verdriet maar ook hun solidariteit te uiten in antwoord op dit zinloos geweld. Omdat ook Limburg haar verbondenheid en medeleven wil betonen met alle slachtoffers, hun familie en vrienden én met Brussel. Uit respect voor de slachtoffers plaatsen we de dagelijkse activiteiten en berichten op non-actief zolang de periode van nationale rouw is afgekondigd."
In de Limburgse kerken zal tijdens de Goede Vrijdag-vieringen respectvolle verbondenheid en solidariteit betuigd worden met de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Dat heeft het bisdom Hasselt vandaag laten weten.
Lommel - Aanslagen (5): luchthaven ook morgen dichtDe luchthaven Brussels Airport in Zaventem zal ook morgen volledig gesloten blijven. Dat heeft de CEO van de luchthaven gezegd tijdens een geïmproviseerde persconferentie. Een en ander heeft te maken met het gerechtelijk onderzoek en met het opruimen van de schade na de aanslagen.
Lommel - Aanslagen (4): stations weer open- Om 16u zijn de treinstations in Brussel weer geopend. De toestand is echter nog chaotisch;
- Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd;
- Voorlopige balans van de aanslagen: 34 doden en een 200-tal gewonden.
Lommel - Aanslagen (3): Qrios annuleert vanavond lessenOmwille van de terreurdreiging annuleert Qrios vanavond/ dinsdag alle lessen. Zonder tegenbericht gaan de lessen morgen gewoon door.
Lommel - Aanslagen (2): mededeling InfrabelHet treinverkeer wordt ook in Vlaanderen fors beïnvloed door de situatie in de hoofdstad, aldus Infrabel. Het treinverkeer vanuit West- en Oost-Vlaanderen (Oostende, Brugge, Kortrijk, Gent) naar Brussel wordt beperkt tot Denderleeuw. Vanuit het oosten van het land (Limburg en Vlaams-Brabant) wordt het treinverkeer naar Brussel beperkt tot Leuven en vanuit het noorden (Antwerpen en de Kempen) rijden treinen niet verder dan Mechelen of Vilvoorde. Het treinverkeer dat Brussel niet aandoet, ondervindt minder hinder. Dat is het geval voor het verkeer tussen Gent en Antwerpen, Mechelen en Leuven, Gent en Mechelen of Aarschot en Antwerpen. De Brusselse stations werden deze ochtend gesloten.
Lommel - Telefoonverkeer Mariaziekenhuis moeilijkHet telefoonverkeer met het Mariaziekenhuis kent vandaag problemen, meldt het ziekenhuis: "Wij ondervinden momenteel problemen met binnenkomende en uitgaande telefoonoproepen. Oorzaak is dat het netwerk van de telecomoperatoren overbelast is ten gevolge van de aanslagen in Brussel. Wij kunnen hiervoor helaas geen oplossing bieden. U kunt enkel proberen opnieuw te bellen tot u een vrije lijn krijgt."

Aanslagen in Brussel

Dinsdag 22 maart 2016
Lommel - Aanslagen in BrusselFLASH Er is deze ochtend een zelfmoordaanslag gepleegd in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Alle vluchten worden afgeleid en vertrekkende passagiers wordt gevraagd om voorlopig niet naar de luchthaven te komen. Dat is overigens moeilijk omdat de toegangswegen door de politie zijn afgesloten. Ook het treinverkeer ligt er stil.UPDATE De luchthaven blijft tot morgenvroeg 6u dicht.  Tot dusver is er sprake van 11 doden en 35 gewonden. Ook in het metrostation Maalbeek is een aanslag gepleegd. Daar zouden 15 doden zijn gevallen. UPDATE II De treinstations Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid zijn op bevel van de politie ontruimd. Hetzelfde geldt voor het Centraal Station in Antwerpen. Eurostar- en Thalystreinen vanuit of naar Brussel zijn geannuleerd. UPDATE III Ook het station Schaarbeek is gesloten. Minister van Onderwijs Crevits vraagt aan de scholen dat alle leerlingen binnen het schoolterrein worden gehouden.

Ons 'Pjèrkën' in goeie doen

Dinsdag 22 maart 2016
Lommel - Ons 'Pjèrkën' in goeie doenIen ’t wassalon màà(k)ë sómmige wijvër hun làà(k)ës wit èn hun gëbüürë zwèrt.
             Pjèrkën

Openbare verkoping: Knapenhoef

Dinsdag 22 maart 2016
Morgennamiddag wordt in hotel Carré de woning Knapenhoef 20 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 8a98ca en heeft een K.I. van 1633 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 256.200 euro.

Jos Beliën overleden

Maandag 21 maart 2016
Lommel - Jos Beliën overledenZondag is de uit Lommel afkomstige Jos Beliën overleden, de weduwnaar van Francine Rymen. Hij was 52 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Zondag alweer zomertijd...

Maandag 21 maart 2016
Lommel - Zondag alweer zomertijd...Zoom(Foto Albert Agten)
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 27 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 22%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de SLim-controles werden er afgelopen weekend liefst 20 rijbewijzen ingetrokken.
Komende nacht brengt het Agentschap Wegen en Verkeer alles in gereedheid voor de start van de werken op de Grote Baan in Helchteren, ter hoogte van de Overwegstraat en in de Helzoldstraat. Vanaf 20 uur worden de verkeerslichten op het kruispunt (N715 x N719) aangepast en de nodige tijdelijke wegmarkeringen aangebracht. Morgenvroeg om 7 uur start de eerste fase van de werken. Gedurende anderhalve maand vernieuwt de aannemer eerst de noordelijke weghelft (kant even huisnummers) van de (…) Het hele nieuwsbericht
Deze namiddag wordt in hotel Carré het appartement gelegen Don Boscostraat 12A openbaar verkocht. Het staat op een perceel van 7a70ca en heeft een KI van 857 euro.
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport heeft last van een staking door Franse verkeersleiders. Vandaag werden vier vluchten geannuleerd, zestien waren vertraagd. Morgen/maandag gaan voor zover bekend tien vluchten niet door. Door de staking kunnen vliegtuigen niet of nauwelijks landen in Frankrijk en zijn er problemen om veilig over het land te vliegen.

Bestuurders opgelet

Zondag 20 maart 2016
Lommel - Bestuurders opgeletDe lokale politie meldt dat er vanaf morgen weer streng gecontroleerd wordt op overdreven snelheid en dit vooral op volgende locaties: Kerkhovensesteenweg, Loberg, Norbert Neeckxlaan én de N 71.
Lommel - Vier generaties in zelfde familieZoomVoor de tweede maal zijn er in deze Lommelse familie vier generaties. Op de foto ziet u make Drieka Corens, moeke Rita Segers, mama Jolien Brusselaers en haar 2 dochtertjes Do en Diete. (Bijdrage Ellen Brusselaers)
Morgennamiddag wordt in hotel Carré het appartement op de eerste verdieping aan de Don Boscostraat 12a openbaar verkocht. Het ligt op een perceel van 7a70ca en heeft een KI van 857 euro.

Jon Vanheukelom overleden

Zaterdag 19 maart 2016
Lommel - Jon Vanheukelom overledenIn WZC 't Kapittelhof is vandaag Jon Vanheukelom overleden, de echtgenoot van Kay Vanden Eynde. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring.
Grensgevallen
In een ven bij Eindhoven zijn afgelopen week honderd snoeken uitgezet om de populaties van de exotische Amerikaanse hondsvis en zonnebaars onder controle te houden. De uitheemse soorten zijn alleseters en vormen een bedreiging voor inheemse amfibieën en insectensoorten.
Eerst werd het ven grotendeels leeggepompt, waarna met netten al tienduizenden exotische vissen gevangen konden worden. Nadat het ven zich weer met regenwater had gevuld, heeft men honderd snoeken uitgezet om de resterende (…) Het hele nieuwsbericht

Geurherinneringen

Zaterdag 19 maart 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - GeurherinneringenOoit gehoord van het geuronderzoek waar anderhalf miljoen mensen aan deelnamen? Meer dan de helft van de proefpersonen kreeg bij de geurtesten een krachtige herinnering. De geur van vroeger zeg maar. De geuren waren banaan, zweet, muskus, kruidnagel en rotte eieren. Ik krijg er niet meteen een herinneringsgevoel bij, maar ik ruik het nu ook niet natuurlijk.
Al had ik vandaag nog wel te maken met twee geurherinneringen. In Lommel is er een pannenkoekenhuisje dat aan een supermarkt grenst. Als ik mijn fiets (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (74)

Vrijdag 18 maart 2016
Lommel - Smiley (74)ZoomEen smiley, gezien op een biobak in Eindhoven... (Foto Fia van Weelden)

Incidentje

Vrijdag 18 maart 2016
Vandaag gelezen
Een Waals aannemer heeft vorige week per ongeluk een verkeerde gevel gesloopt, in Charleroi. Daardoor verdween een beroemde art nouveau-gevel. Hij had bij de buren moeten zijn, waar hij overigens niet de gevel had moeten slopen, maar alleen het interieur, dat zou worden vernieuwd. En uiteindelijk bleek ook dat de man wel een bouwvergunning had aangevraagd, maar die nog niet had gekregen. Een driedubbele fout dus. De aannemer zegt dat hij alles weer in de oude staat terugbrengt: "Ce petit incident va être réparé". (Bron: Waalsweekblad.be)

April is reanimatiemaand

Vrijdag 18 maart 2016
Lommel - April is reanimatiemaandZoomHet Rode Kruis afdeling Lommel heeft april tot reanimatiemaand uitgeroepen. Er zullen verschillende lessen georganiseerd worden zoals 'Reanimatie bij baby's en kinderen', op woensdag 20 april om 19.00 uur. Een tweede is er op woensdag 13 en donderdag 28 april, eveneens om 19 uur, en deze gaat over 'Reanimatie met AED bij volwassenen'. Alle lessen vinden plaats in het Rode Kruis-lokaal in de Norbert Neeckxlaan 50B, en inschrijven kan via een mailtje aan vorming[!]lommel.rodekruis.be of bellen naar de verantwoordelijke van Vorming Peter Geelen op  0498/473437.
Lommel - Symposium Driekoningen en Verloren MaandagZoomOp donderdag 14 april (van 12.45 tot 18uur) vindt in het Raadhuis  een internationaal symposium 'Driekoningen-vieren en Verloren Maandag' plaats in een organisatie van de ANV – werkgroep Volkscultuur i.s.m. Erfgoed Lommel vzw en met steun van de Stad Lommel en de Provincie Limburg.
In het programma zitten, naast een vijftal demonstraties van koren, dansgroepen…, ondermeer de presentatie van de enquêteresultaten Driekoningen-vieren door Tony Vaessen (Lommel - (…) Het hele nieuwsbericht

Drugs in afvalwater Eindhoven

Woensdag 16 maart 2016
Grensgevallen
Eindhoven staat op de zevende plaats in Europa als het gaat om cannabisresten in het afvalwater. Als het om amfetamineresten in het afvalwater gaat, staat Eindhoven zelfs op de tweede plaats, na... Antwerpen. Dat meldt dichtbij.nl op basis van een onderzoek door het Europees waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA). Het onderzoek werd gehouden in meer dan vijftig Europese steden. Amsterdam is de drugshoofdstad van Europa. Zowel van cannabis als van MDMA, de werkzame stof in xtc, werden de meeste resten in het Amsterdamse water gevonden. Qua cocaïne moest Amsterdam alleen Londen voorlaten.
Lommel - Lokale politie controleerde zwaar vervoerZoomGisteren hebben de lokale politiekorpsen HANO, Kempenland en Lommel een bovenzonale actie 'zwaar vervoer' georganiseerd in Lommel en Overpelt. Daarbij werden 10 personenwagens, 85 vrachtwagens en 10 bestelwagens gecontroleerd. Er werden 13 ademtesten opgelegd, wat leidde tot 1 intrekking van het rijbewijs voor 3 uur. Ook werden 8 onmiddellijke inningen uitgeschreven met een totaalwaarde van bijna 5500 euro. De politie stelde ook 2 PV's voor drugsgebruik in het verkeer op, met intrekking van 2 rijbewijzen voor 15 dagen. Er werden 2 personen aangetroffen die geseind stonden. Tenslotte werd één waarschuwing uitgeschreven voor een onleesbare nummerplaat.
Tijdens het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 april wordt voor de 17de keer de garageverkoop georganiseerd. Het concept hiervoor is ondertussen gekend: heel wat garages zullen dat weekend omgetoverd worden tot garagewinkels waar de bewoners oude spullen in kunnen verkopen. De inschrijvingen worden afgesloten op zondag 20 maart om 16 uur. Die dag kunt u terecht bij Toerisme Lommel (Dorp 14) tussen 13 en 16 uur om alsnog in te schrijven en het deelnemersgeld te betalen. Meer info
Stefan en Stef Brans, beiden uit Lommel, hebben de bvba S & S Plastics Belgium opgericht waarvan de zetel zal gevestigd zijn aan de Industrielaan in Overpelt. Doel van de vennootschap is onder meer de fabricage van diverse artikelen in kunststof en groot- en kleinhandel in alle soorten kunststofartikelen. Deze nieuwe bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 24.000 euro.

Een concert rond Chopin

Dinsdag 15 maart 2016
Lommel - Een concert rond ChopinZoomCC De Adelberg presenteert vrijdagavond een concert bijna exclusief opgebouwd rond het fantastische oeuvre van Frédéric Chopin. De Poolse componist verrijkte de 19de eeuwse pianoliteratuur enorm en loodste zo zijn instrument de romantiek binnen. De van origine Poolse pianiste Joanna Trzeciak (foto) is de uitgelezen persoon om Chopin te vertolken. Ze koos de mooiste parels van de componist uit en staat garant voor een persoonlijke uitvoering met veel subtiele nuances en (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Wouters overleden

Dinsdag 15 maart 2016
Lommel - Madeleine Wouters overledenVandaag is Madeleine Wouters overleden, de weduwe van Antoine Verpoorten. Zij was 87 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.
In de loop van 2014 telde Limburg 6,82 buitenlandse inwijkingen per 1.000 inwoners. In Vlaanderen lag dat cijfer wat hoger. Bijna één op de drie buitenlandse inwijkingen in Limburg gold de inwijking van een Nederlander. Ook bijna één op de drie was afkomstig uit een laaginkomensland. De Limburgse gemeenten met de hoogste aantallen buitenlandse inwijkingen per 1.000 inwoners situeren zich aan de grens met Nederland. Hamont-Achel staat aan de leiding met 16,20 inwijkingen, maar ook Neerpelt en Overpelt tellen nog meer buitenlandse inwijkingen dan gemiddeld. Ook Hechtel-Eksel scoort nog hoger dan Limburg, maar hier zien we, net als in Maasmechelen, een hoog percentage inwijkingen vanuit ex-oostbloklanden en lage-inkomenslanden. Verrassend is dat het aantal buitenlandse inwijkingen naar Lommel verminderde. Meer info

Zondag alweer zomertijd

Maandag 14 maart 2016
Lommel - Zondag alweer zomertijdZoom(Foto Albert Agten)

Marie Janssen overleden

Maandag 14 maart 2016
Lommel - Marie Janssen overledenZaterdag is Marie Janssen overleden, de weduwe van Joep Poets. Zij was 93 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag gelezen
Mensen in Noord-Brabant krijgen vaker longkanker dan mensen in de rest van Nederland. Tot deze opmerkelijke conclusie komt de vooraanstaande oncologisch chirurg Ignas van Bebber van het Jeroen Bosch-ziekenhuis in Den Bosch. Volgens hem komt dat voor een deel door de intensieve veehouderij in de provincie en de daaraan verbonden ammoniakuitstoot. (Bron: Omroep Brabant)
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 22 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 24%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lente komt eraan

Maandag 14 maart 2016
Lommel - Lente komt eraanZoom(Foto Albert Agten)
Lommel - Laatste kans ophalen huisvuilzakkenSinds 29 februari kunnen alle gezinnen hun startpakket en tegoedzakken ophalen voor het proefproject nieuwe huisvuilinzameling. Vanaf 4 april kunt u immers vijf fracties in een tweewekelijkse ophaling aanbieden, maar dit kan enkel in de nieuwe zakken. Na de eerste zes (van tien) dagen zijn al bijna 65 % van de gezinnen in bezit van hun nieuwe zakken. Alle inwoners halen echter best hun startpakket en tegoed op, want vanaf 4 april kunnen de oude zakken dus niet meer gebruikt worden voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag worden in café Sin in Kerkhoven de woningen Turfkuilenstraat 12 en 16 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staan op een perceel van resp. 34a52ca en 11a87ca. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op resp. 76.200 en 16.500 euro.

Nieuwe bvba: InduProjects

Zondag 13 maart 2016
Vincent Van Baelen en Vera Wendelen, beiden uit Lommel, hebben de bvba InduProjects opgericht. De vennootschap met zetel aan de Simon Stevinstraat heeft onder meer als doel consulting op het gebied van beheer en management, import en export van vaartuigen en motorboten. Het maatschappelijk kapitaal van deze nieuwe bvba bedraagt 30.000 euro.

Anna Willekens overleden

Zondag 13 maart 2016
Lommel - Anna Willekens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Anna Willekens overleden, de weduwe van Juul Schildermans. Zij was 93 jaar. Hert afscheid vindt in beperkte kring plaats.

Asielzoekers weg op Zilvermeer

Zaterdag 12 maart 2016
Vanaf maandag gaat Fedasil de noodopvang van asielzoekers op het domein Zilvermeer in Mol afbouwen. Een 50-tal vluchtelingen verbleef daar 6 weken in caravans. Het provinciebestuur en de gemeente beschouwen deze kleinschalige opvang als een succes. Niet alleen hadden de asielzoekers zelf de nodige ruimte op het Zilvermeer, ze namen ook deel aan de talloze activiteiten die liefst 113 vrijwilligers voor hen organiseerden. Vanaf 25 maart worden de plaatsen waar de caravans staan opnieuw verhuurd aan toeristen.

Onbekenden dringen huis binnen

Zaterdag 12 maart 2016
Twee onbekende vrouwen en een dito man zijn deze voormiddag binnengedrongen in een woning aan de Gerikstraat in Bergeijk. Ze gingen er met onder meer een bankkaart vandoor. Volgens de politie gaat het om vrouwen van circa 1.60m lengte; de man is zowat 1.70m groot, had een baardje en droeg een blauw vest. Een van de vrouwen droeg een witte trui.

LANparty in Mercurius

Zaterdag 12 maart 2016
Lommel - LANparty in MercuriusZoomGisteren organiseerden de leerlingen van het vijfde en zesde jaar informatica van Campus Mercurius een LANparty. De organisatie hiervan is één van de vereisten om hun diploma bedrijfsbeheer te behalen.

Orbiter 10 jaar op Mars

Vrijdag 11 maart 2016
Uit de ruimte


Gisteren vierde de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) de tiende verjaardag van zijn verblijf op Mars. In die tien jaar heeft de MRO de rode planeet gedetailleerd in kaart gebracht. De ruimtesonde is ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke ontdekkingen, waaronder de vondst van stromend water op Mars. En nu is de sonde bezig met het zoeken naar geschikte plaatsen om een Mars-expeditie te laten landen. Dit filmpje - met Engelstalige bijschriften - toont alvast prachtige beelden van de planeet. Bekijk het eens op het volledige scherm van uw pc! (Video: Nasa- CIT)
Tribunaliteiten
Wie met een truweel geboren is en een dochter heeft met een vriend, stelt zich meestal weinig vragen als die dochter een eigen huis wil. Hij metst. De dochter waar het hier over gaat kocht samen met haar vriend een bouwgrond en zij leenden 37.600 euro voor bouwmaterialen. Twee jaar later stond er een huis, maar was er geen vriend meer.
Het gewezen koppel verkocht de woning voor 237.000 euro, zonder er ooit te hebben gewoond. Enkele maanden later beweerde de vader van het meisje voor de rechtbank van (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wil er EHBO leren?

Vrijdag 11 maart 2016
Het is nu het moment, want op vrijdag 18 maart gaat er een EHBO cursus van start. Ben je geïnteresseerd in wonden verzorgen, reanimeren of leren omgaan met de AED, neem dan contact op met de verantwoordelijke van vorming Peter Geelen door hem een mailtje te sturen op vorming[!]lommel.rodekruis.be of bel hem op het nummer 0498/473437.
Lommel - Mission Impossible geslaagd voor 4STW1ZoomTijdens de maand september werd in WICO Campus Sint-Jozef het startschot van Mission Impossible gegeven. Elke klas kreeg een bijna onoplosbare opdracht voorgeschoteld. De leerlingen van 4STW1 werden uitgedaagd om 10 m2 vol te leggen met koperen euromuntjes. Die missie werd met verve volbracht. Een bedrag van maar liefst 425,80 euro werd verzameld ten voordele van ’t Inloopcentrum te Lommel. Een welgemeende dank aan alle gulle schenkers!
Mission Impossible geslaagd voor 4STW1Mission Impossible geslaagd voor 4STW1
Zoom
In de paasnacht worden er in het bisdom Hasselt 7 volwassenen gedoopt. Er zijn ook 8 volwassenen die gevormd worden. Dat blijkt uit gegevens van de Belgische bisschoppenconferentie. In totaal worden er dit jaar in ons land 222 volwassenen gedoopt en 120 gevormd.

Topact op Daydream festival

Vrijdag 11 maart 2016
Lommel - Topact op Daydream festivalZoomHet Daydream festival maakte gisteren een absolute headliner bekend, nl. Sebastian Ingrosso, welbekend van o.a. Swedish Hous Mafia. Samen met o.a. Coone, Blasterjaxx, Kraak & Smaak, Mark with a K, Ronnie Flex en vele anderen, belooft het de beste line-up tot nu toe te worden. Met meer dan 180 nationale en internationale artiesten, verdeeld over 13 stages, opent Daydream festival op 15 en 16 april voor ruim 40.000 bezoekers haar poorten naar de meest dromerige plek op aarde.

Nieuwe bvba: All Stuc

Donderdag 10 maart 2016
Drie Bulgaren die aan de Doelenstraat in Lommel verblijven hebben de bvba All Stuc opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Rietkolk. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de onderneming zijn onder meer voegwerken, plafonneerwerken, cementeer- en andere pleisterwerken.

Maria Hermans overleden

Donderdag 10 maart 2016
Lommel - Maria Hermans overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Maria Hermans overleden. Zij was 82 jaar. De afscheidsviering gevolgd door de begraving in het urnenveld in Mol-Wezel vindt in beperkte kring plaats.

De 'Oculus' in New York

Donderdag 10 maart 2016
Van onze man in New York
Lommel - De 'Oculus' in New YorkZoomNew York heeft er weer een toeristische attractie bij, de Oculus.  Een enorme architectonische constructie  die een winkelcentrum overkoepelt en de verschillende vormen van openbaar vervoer met elkaar verbindt, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. In België is hij gekend voor onder meer zijn ontwerp van het station in Luik. Na jaren van vertraging en een cost overrun van 2 miljard dollar is er eindelijk een gedeelte van de ‘World Trade Center Transportation hub’ toegankelijk voor het publiek. Het zal nog zeker tot augustus duren vooraleer het gehele bouwwerk gebruiksklaar zal zijn. Het heeft alvast de dubieuze titel van ‘duurste station ter wereld’. (Foto's Dirk Vandenberk)
De 'Oculus' in New YorkDe 'Oculus' in New York
Zoom
Vandaag gelezen
'Het feit dat geld en economische waarde in deze tijd de enige maatstaf zijn geworden is een dieptepunt in onze beschaving. Als je alles terugbrengt tot geld dan zijn we een soort honden en katten en houden we ons alleen nog bezig met de vraag of we voldoende eten, seks en rust krijgen. Je bent bang voor dingen die je niet begrijpt en onderwijs kan die angst verminderen, kan ervoor zorgen dat je de zaken in perspectief ziet en op de lange termijn denkt. Kortetermijndenken leidt tot fout op fout. Als je geen (…) Het hele nieuwsbericht
De 25-jarige Michiel Beysen uit Lommel heeft de bvba Innotex Invest opgericht. De vennootschap heeft haar zetel aan de Europalaan in Overpelt. Doel is onder meer het plaatsen en onderhouden van trekhaken, trekhaaksystemen en fietsendragers én het onderhoud en de herstelling van velgen. Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 18.600 euro.

Oproep harmonieorkest NIKO

Dinsdag 8 maart 2016
Op zondag 30 april 2017 wordt tijdens het Europees Muziekfestival in Neerpelt een groot reünieconcert georganiseerd naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van het harmonieorkest van het NIKO, thans de Noord-Limburgse Kunstacademie. De organisatoren zijn dringend op zoek naar zoveel mogelijk adressen en (vooral) mailadressen van iedereen die ooit heeft meegespeeld in dat orkest. Ben je in dat geval, dan kan je je coördinaten mailen naar harmonieorkest[!]kanl.be. Doe dat liefst vóór 23 maart!

Theresia Lommers overleden

Dinsdag 8 maart 2016
Lommel - Theresia Lommers overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Theresia Lommers overleden, de weduwe van Denis Schrooten. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.
Prietprouwët
Lommel - Levenswijsheden aan de lopende band’t Lèèvën is gëlèk nën hinnëpöldër; as gë vanóndërë zit dan wèjërdë bëscheetën.
                Pjèrkën
Lommel - Lezing Paul Verhaeghe over AutoriteitZoomMorgen - woensdag - komt filosoof Paul Verhaeghe voor een exclusieve lezing voor Limburg naar Lommel. In deze lezing zal hij het hebben over zijn laatste boek 'Autoriteit'. Hij zal o.a. de manier bevragen waarop autoriteit vandaag functioneert, waarom er zo weinig waarde aan gehecht wordt en wat een alternatief kan zijn. U kunt terecht in het Raadhuis om 19.30 uur. Meer info en tickets.

Twee provinciale geoloketten

Maandag 7 maart 2016
Het is maar dat je 't weet
Het provinciebestuur heeft twee geoloketten online gezet. Het eerste is het geoloket "Luchtbeelden". Dat bevat de meest actuele gebiedsdekkende middenschalige luchtfoto van de provincie Limburg met een grondresolutie van 25 cm. Het product is een compilatie van de orthofotomozaïeken (winteropnamen) die voor ieder deel van dit gebied ingewonnen zijn. Dat geoloket vindt u hier.
Het tweede geoloket behelst de "Atlas van de Buurtwegen". Wie het bezoekt kan het tracé en de weggrenzen van de buurtwegen raadplegen. De atlas van de buurtwegen werd opgesteld naar aanleiding van de wet van 10 april 1841. Hij vormt een inventaris van alle wegen die van belang waren voor het lokale verkeer. Het is een historisch document, waarvan de originele kaarten werden ingescand. Ook de wijzigingen zijn consulteerbaar via dit geoloket. UPDATE Hier staat een gebruikershandleiding.

Extra toezicht op gordeldracht

Maandag 7 maart 2016
Lommel - Extra toezicht op gordeldrachtTot 4 april controleren de Limburgse politiediensten extra op de gordeldracht en de kinderzitjes. Bedoeling van de actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (artikel 35 van de Wegcode), en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van de noodzaak om de vervoerde kinderen veilig vast te maken in hun voertuig.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 48 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 25%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
Maandagnamiddag 14 maart aanstaande om 14 uur organiseren de CD&V-senioren i.s.m. OKRA en Ziekenzorg een mini-congres over het ouderen(zorg- en -welzijns)beleid in De Grote Drieszaal van De Soeverein. De toegang voor dit mini-congres is gratis, men hoeft zich vooraf niet aan te melden en iedereen is van harte welkom.
In 2020 zal 20% van de Vlaamse bevolking ouder zijn dan 65 jaar, terwijl in 2030 hun aantal zal stijgen naar 25% (= 1 op 4). Maar ook de geschatte (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Voor één keer wat publiciteitZoom(Foto Albert Agten)

Nieuw afdelingsbestuur N-VA

Maandag 7 maart 2016
Lommel - Nieuw afdelingsbestuur N-VAZoomAfgelopen weekend verkozen de leden van de Lommelse N-VA een nieuw bestuur. Jan Geurts (51) werd unaniem herbevestigd als voorzitter. Tony Claes (58) vervangt aftredend ondervoorzitter Gert Poets, die wél actief blijft in het bestuur. Naast de zes gemeenteraadsleden en twee OCMW raadsleden werden nog 18 bestuursleden verkozen: Hugo Alen, Rina Alen, Kristof Beckers, Inge Brockmans, Wesley Cools, Eddy Frederix, Gizem Inci, Stefan Kuppens, Jens Lyen, Janine Merkelbach, Gert Poets, Theo Stelten, Chantal Vanmol, Peter van der Zanden, Armand Verbruggen, Wannes Wilms, Eddy Wouters en Pieter Wouters.
Lommel - WICO campus op bezoek in de WateringZoomEen kleine 80 leerlingen van WICO campus gingen deze voormiddag op bezoek in de Grote Watering. Morgen verwachten ze daar een tweede groep. Nu de bevloeiing volop bezig is valt er ook heel wat te beleven. Zowel natuur- als geschiedkundige aspecten komen nu volop tot hun recht. (Bijdrage Jan Leroy)

Alda Verpoorten overleden

Maandag 7 maart 2016
Lommel - Alda Verpoorten overledenZaterdag is Alda Verpoorten overleden, de echtgenote van Jef Van Roy. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Flitserdeflits

Zondag 6 maart 2016
Lommel - FlitserdeflitsVanaf maandag kunt u gratis en voor niets gefotografeerd worden door de lokale politie op de volgende plaatsen: Luikersteenweg, Werkplaatsen, N 71 en de Koning Albertlaan. De rekening sturen ze wel achteraf...
Pegida Vlaanderen heeft een aanvraag ingediend om op zaterdag 16 april om 14 uur in het centrum van Lommel een manifestatie te organiseren onder het motto 'Stop de invasie'. Op hun website wordt alvast opgeroepen om hieraan deel te nemen, maar een officiële toelating is er blijkbaar nog niet. Wordt vervolgd...
Lommel - Een make-over voor de speelplaatsZoomHet was een drukte van jewelste gisteren op de speelplaats van de kleinsten bij 'De Kleine Ontdekker' in Heeserbergen. Leerkrachten en ouders staken de handen uit de mouwen om deze speelplaats een volledige 'make-over' te geven. En door dit zélf te doen een heleboel euro's uit te sparen... (Foto's Sandra Vrancken)
Een make-over voor de speelplaatsEen make-over voor de speelplaats
Zoom
Vandaag gelezen
"Als wij wat hebben, dan kunnen we thuis een beroep doen op de expertise van de beste artsen, voor de lokale bevolking geldt dat niet. Misschien hadden wij als atleten meer van ons moeten laten horen. Misschien had het IOC de Spelen niet moeten toekennen aan een land waar je voor geld de duivel kan laten dansen."
(Zeilster Evi Van Acker in "De Morgen" over de vervuiling van het water van de baai van Guanabara bij Rio de Janeiro, waar later dit jaar gezeild wordt in het kader van de Olympische Spelen.)

Het moet ooit ergens beginnen

Zaterdag 5 maart 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - Het moet ooit ergens beginnenBij mij moet het eeuwen geleden zijn. Een zondag waarbij je om 13 uur nog in je pyjama in de weekendkrant zit te turen, waarna je besluit om die streepjesbroek maar de hele dag aan te houden. Het komt er gewoon niet van. Ik dacht eraan bij het lezen van het warmste bericht van de week, over de pyjamadag van Bednet. Dit initiatief begon ooit 14 jaar geleden, om langdurig zieke kinderen de kans te geven om thuis de lessen uit de klas te kunnen volgen. Als je ziet waar Bednet nu staat (helemaal gratis, laagdrempelig, (…) Het hele nieuwsbericht

Week van de diëtist

Zaterdag 5 maart 2016
Het is maar dat je 't weet
Van 11 tot en met 18 maart vindt de “Week van de diëtist” plaats met dit jaar als thema “FEITEN EN FABELS rond voeding”. In het Diagnosecentrum in Lommel hebben de diëtisten een infostand op donderdag 17 maart van 14u tot 18u30. Het bezoek aan die infostand is gratis. Daarnaast worden er kringgesprekken over feiten en fabels rond voeding georganiseerd. Meer info op www.danolivzw.com.
In de eerste twee maanden van 2016 gingen er in Limburg 121 ondernemingen failliet. Dat zijn er 25 minder dan in januari en februari 2015, oftewel een daling van 17%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van handelsinformatiebureau Graydon. Onze provincie kent daarmee het beste cijfer van alle Vlaamse provincies qua evolutie in het aantal faillissementen. In heel België was er tijdens de voorbije 2 maanden een daling van 13%, in Vlaanderen slechts een lichte daling van 0,6%.

Geen Limburgs jeugdvoetbal

Vrijdag 4 maart 2016
Het Provinciaal Comité van de Voetbalbond heeft vanmiddag beslist om alle wedstrijden voor invallers, jeugd en G-voetbal af te gelasten. De algemene afgelasting geldt van 4 tot en met 6 maart.

Monique Geens overleden

Vrijdag 4 maart 2016
Lommel - Monique Geens overledenVandaag is Monique Geens overleden, de echtgenote van François Poets. Zij was 79 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Mia Kreemers overleden

Vrijdag 4 maart 2016
Lommel - Mia Kreemers overledenWoensdag is Mia Kreemers overleden, de echtgenote van Jos Smeulders. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Lommel-Centrum.

WICO decoratie stelt tentoon

Vrijdag 4 maart 2016
Lommel - WICO decoratie stelt tentoonZoomHet tweede jaar decoratie van het WICO stelt dezer dagen tentoon in onze Openbare Bibliotheek. Het thema van dit jaar is 'Weg van de stad'. (Foto Robert Boons)

Zonsopgang vanuit de ruimte

Donderdag 3 maart 2016
Uit de ruimte
Lommel - Zonsopgang vanuit de ruimteZoomGisteren keerde de Amerikaanse astronaut Scott Kelly (52) terug naar de aarde na een verblijf van bijna een jaar in het internationaal ruimtestation ISS. Kelly werd beroemd omwille van de prachtige foto's die hij vanuit het ISS maakte. Bijgaande foto toont een zonsopgang, gezien vanuit het ruimtestation. (Foto Scott Kelly/ Nasa) UPDATE Op de foto is de bovenste zwarte strook de ruimte, mailt Pierre Rutten. "Wij zien hier van op aarde altijd een blauwe hemel, maar eenmaal boven de atmosfeer is de hemel inktzwart. Het dunne blauwe strookje is onze atmosfeer. De volgende rode strook is een stukje aarde door de zon beschenen. De onderste zwarte strook is de nog duistere nachtkant van de aarde."
Lommel - Inschrijvingen Hoeks Triatlon geopendZoomOp zondag 14 augustus staat alweer de 29e editie van de Hoeks Triatlon gepland. Er worden opnieuw meer dan 500 deelnemers verwacht in het centrum van Lommel. De inschrijvingen voor deze triatlonklassieker zijn in de maand maart exclusief voorbehouden voor triatleten met een licentie en inwoners van Lommel. Om de Lommelaars een extra duwtje in de rug te geven, krijgen zij een korting ter waarde van een daglicentie als zij zich voor 1 april inschrijven. Het programma van de Hoeks Triatlon (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Zonneweeldequiz niet, Leopoldquiz wélZoomVrijdagavond 11 maart beloofde een drukke quizavond te worden in Lommel. Niet alleen zouden er in het Klosterhof vragen worden afgevuurd bij de 5e Leopoldquiz, maar ook de 13e Zonneweeldequiz had een stevig arsenaal in petto. Deze laatsten  lieten ondertussen weten een jaartje over te slaan, dus indien uw quizploeg nog onderdak zoekt, kunt u nog wél terecht in het Klosterhof, want daar kwamen begin deze week weer enkele plaatsen vrij op het deelnemersblad. Er is een prijzenpot van meer dan 3000 euro. Mailen kan aan leopoldquiz[!]gmail.com.

Maria Winters overleden

Woensdag 2 maart 2016
Lommel - Maria Winters overledenGisteren is Maria Winters overleden, de echtgenote van Jef Van Den Broeck. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.

Oplossing prijsvraag maart

Woensdag 2 maart 2016
Lommel - Oplossing prijsvraag maartU moest een 'ietsje' langer nadenken deze keer, maar er waren toch een aantal mensen die de juiste oplossing vonden. En het was dus niet Louis Vanvelthoven, of Walter Creemers zoals meerderen dachten, en ook al niet het 'Rode Kruis'... Het was uiteraard Anick Berghmans. Rood verwees naar SP.a, schip naar schepen, en de grote broer naar het spelprogramma op TV waar ze jaren geleden nog in mee heeft gedaan: "Big Brother". Winnaar van de maand is Godelieve Maesen uit de Nachtegaalstraat. Gefeliciteerd!
Cijfers over de schoolloopbaan van Limburgse jongeren wijzen erop dat bijna één op de drie leerlingen in het secundair onderwijs een risicoschoolloopbaan ontwikkelt. Limburgse jongeren doen het daarmee iets beter dan Vlaamse jongeren. Lees "Schoolse resultaten van Limburgse jongeren hangen sterk samen met sociale achtergrond"

Firmin Gordts overleden

Dinsdag 1 maart 2016
Lommel - Firmin Gordts overledenZondag is Firmin Gordts overleden, de weduwnaar van Maria Dehert. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid in aula De vloot in Leopoldsburg vindt in besloten kring plaats.

Het weer in Lommel in februari

Dinsdag 1 maart 2016
Hierbij de cijfertjes van het maandverloop van het weer, opgemeten hier in Lommel in de Barrier ( via het amateurweerstation Aquila). De gemiddelde temperatuur was minimum 2° en max 8°, er viel 105,8 liter water en de gemiddelde luchtdruk bedroeg 1012,8. (dank aan Georges Bleyen)

Wie zoeken we?

Dinsdag 1 maart 2016
Prijsvraag van de maand
Lommel - Wie zoeken we?Een nieuwe maand, een nieuwe vraag. En alweer kunt u een mooi boeketje winnen bij Ixora in de Vreyshorring. 'Dit rode schip heeft ook een grote broer'. Wie is er verborgen achter deze cryptische omschrijving? Antwoorden voor 24.00 uur vanavond via internetgazet.lommel[!]telenet.be!
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel