Het overige nieuws

Het is lente: parende spreeuwen

Zaterdag 30 april 2022
Lommel - Het is lente: parende spreeuwenZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, maar in de praktijk zijn die vogeltjes al veel eerder met het baltsen en het paren bezig. Hier en daar zijn er al vroege vogeltjes uit het nest gekomen. Waarom niet eens een reeksje over dat paargedrag beginnen? vroegen we ons af. We beginnen met een foto van twee parende spreeuwen (we schreven bijna sparende preeuwen) - zie je ook niet elke dag. Een foto van Theo Van Vlierden.

Droog maar bewolkt

Zaterdag 30 april 2022
Weerbericht
Lommel - Droog maar bewolktHogedrukgebieden, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Rusland, bepalen het weer zowel op korte als op lange termijn in ons land. Af en toe kunnen verzwakte storingen tot over ons land schuiven. Deze worden dan vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar, op het eind van de week wordt het warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met soms wat zon. Het blijft wel overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden. (…) Het hele nieuwsbericht

Een albino everzwijn

Zaterdag 30 april 2022
Lommel - Een albino everzwijnZoomAan het kanaal in Pelt is gisteren een wit everzwijn gezien. Het gaat om een albino dier dat daar rondliep in het gezelschap van een normaal everzwijn. Het zou de eerste keer zijn dat in België een albino everzwijn is opgemerkt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Het blijkt niet om een wit everzwijn te gaan, maar om een Hongaars wolvarken!

Mark Jansen overleden

Zaterdag 30 april 2022
Lommel - Mark Jansen overledenGisteren is Mark Jansen overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

En toch is het weer lente!

Zaterdag 30 april 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - En toch is het weer lente!En toch is het weer lente! Als dit stukje verschijnt, is het al een tijdje zo ver: lente! En over dit jaargetijde wou ik het even hebben. Maar wie geurende bloemetjes en zoemende bijtjes verwacht, zal van een kale kermis thuiskomen.
Is het je al opgevallen dat, naarmate de temperatuur onherroepelijk stijgt, mensen steeds meer belang gaan hechten aan materiële dingen, aan bezit ook dus. En dat het ook wel iets met hormonen te maken heeft, is evident. Vrouwen krijgen dezer dagen de blijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Materniteit Noorderhartziekenhuis vernieuwdZoomZe heet Lente en ze slaapt als eerste baby in een nieuwe kamer op de materniteit van het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vandaag werden zowel Lente, haar fiere ouders en de nieuwe kamer aan de pers gepresenteerd. Want de afdeling materniteit en neonatologie krijgt na 17 jaar een nieuw jasje. De eerste vier patiëntenkamers zijn volledig afgewerkt en kunnen nu in gebruik genomen worden.
De ouders van Lente, Katrien en Simon, zijn blij dat zij de primeur hebben gekregen om een (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Cornelissen (101) overleden

Vrijdag 29 april 2022
Lommel - Mia Cornelissen (101) overledenGisteren is Mia Cornelissen overleden, de weduwe van Gustave Fichaux. Zij was 101 jaar en afkomstig van Hamont. Zij schonk haar lichaam aan de wetenschap. Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel, zal op een later tijdstip in intieme kring plaatsvinden.

Anton Bartels overleden

Vrijdag 29 april 2022
Lommel - Anton Bartels overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is woensdag Anton Bartels overleden, de levensgezel van Ada Beerens-Ruijtenburg. Hij was geboren in Indonesië en werd 90 jaar. Woensdag om 14u is er een uitvaartdienst in uitvaartcentrum Vandebosch, Koning Leopoldlaan 177 in Lommel.
Lommel - Wandeling op wieltjes van SamanaZoomGisteren, donderdag, stonden aan de Soeverein de rolstoelen klaar. Onder een stralende zon trokken 41 Samana-leden richting fit-o-meter. Op de omloop werden de sportievelingen uitgedaagd om enkele proeven af te leggen en zelfs vanuit de rolstoel lukte dat aardig. Na een dik uur wandelen waren de duwers blij dat het eindpunt bereikt was. Als afsluiting werd er genoten van koffie, taart en een gezellige babbel. Veel dank aan de begeleiders en ook aan de medewerkers van de Dribbel hiervoor... (Bijdrage Rina Loos)

Bruisende after work party

Vrijdag 29 april 2022
Lommel - Bruisende after work partyZoomBruisend Lommel organiseerde gisterenavond een 'after work party' voor zijn leden. Een groot deel daarvan was aanwezig met (een deel van) hun personeel voor een hapje en drankje bij live muziek. Een geslaagde avond waarbij de ambassadeurs van het Lommelse centrum en de singels op een gezellige manier verenigd werden. Place to be was de zomerbar van Tuincafé. Het verenigen van het personeel van de vaste waardes, de ketens en de nieuwe zaken in Lommel, was het hoofddoel van deze avond. (…) Het hele nieuwsbericht

Herdenken en stijl

Vrijdag 29 april 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Herdenken en stijlZoom‘Ter zaliger nagedachtenis aan den eerwaarden heer Caroles Gaethofs’. Straattaal. Ik heb het daar twee afleveringen eerder over gehad. Als je gewoon rondkijkt, dan zie je overal teksten. Straattaal is uiteraard ook wat er op een gedenksteen is geschreven, zoals die tegen een muur van de St. Pietersbandenkerk staat. Deze Karel heeft gedurende vierenveertig jaar als priester en pastoor de gelovigen in Lommel gediend. Dat was van 1844 tot 1888. Het ging er soms keihard aan toe in de schoolstrijd die in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Natuurpunt-afdelingen samen in 'Regio Dommeldal'ZoomDe lokale Natuurpunt-afdelingen van Pelt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel en Peer gaan nauwer samenwerken in de ‘Regio Dommeldal’. Ze geven daarvan morgenavond om 20u de aftrap in De Geer in Eksel met de première van de documentaire ‘Het Dommeldal vroeger en nu’  van Maggie Kumpen.
In 1958 werd een Noord-Limburgse afdeling opgericht van de natuurvereniging ‘De Wielewaal’. Vanaf de jaren 1980 startte ze (…) Het hele nieuwsbericht

Postkantoren blijven maandag dicht

Donderdag 28 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Postkantoren blijven maandag dichtKomende maandag 2 mei zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten. Dat meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Prijswinnaars 'Fanbal Rudi Rosso'

Donderdag 28 april 2022
Lommel - Prijswinnaars 'Fanbal Rudi Rosso'ZoomDe volgende vier personen wonnen een inkomticket voor het Fanbal Rudi Rosso volgende week zaterdag in de Commerce: Hanne Theunis, Jan Maes, Bjorn Lambrechts en Liesbeth Bollen. Proficiat... Voor alle anderen: er zijn nog tickets verkrijgbaar via deze link.
Vorige maand meldden we dat Interieurinrichting BV Vandenberk failliet werd verklaard door de ondernemersrechtbank in Hasselt. Vandaag kunnen we meedelen dat dit faillissement vandaag door de Rechtbank van Koophandel werd opgeheven.

Bijzondere dank uit Polen

Donderdag 28 april 2022
Lommel - Bijzondere dank uit PolenZoomAls dank voor de hulp aan het transport van Lommelse hulpgoederen naar crisiscentrum in Rawicz (Polen), heeft de in Polen wonende Jan Sleurs in naam van de vluchtelingen uit Oekraïne een klein aandenken geschonken aan de stad Lommel. Deze tekening werd gemaakt door een jongen die door de tekensessies, onder leiding van Jan, helemaal ‘openbloeide’ ondanks zijn zwaar oorlogstrauma. Namens de stad Lommel werd dit geschenk in ontvangst genomen door burgemeester burgemeester Bob Nijs en schepen Peter Vanderkrieken.

De Lijn lanceert 50-rittenkaart

Woensdag 27 april 2022
Lommel - De Lijn lanceert 50-rittenkaartZoomDe laatste jaren is ons leven door de coronapandemie sterk veranderd. Onze verplaatsingspatronen zijn veel flexibeler geworden, er wordt vaker van thuis gewerkt. Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit, lanceert De Lijn nu tijdelijk de 50-rittenkaart. Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Er is steeds meer vraag naar flexibiliteit in onze dagelijkse mobiliteit. Dit speelt zeker bij abonnementen van onze vervoersmaatschappijen, pendelaars willen deze flexibeler kunnen inzetten. Op die manier speelt De Lijn op een klantgerichte manier in op het nieuwe normaal, waarbij dagelijkse verplaatsingspatronen soms omwille van uiteenlopende redenen kunnen wijzigen.” (Foto De Lijn)

Droogte houdt aan

Woensdag 27 april 2022
Weerbericht
Lommel - Droogte houdt aanEen hogedrukgebied nestelt zich over de Britse Eilanden en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze streken. Langs de oostelijke flank van dit hoog wordt de volgende dagen met een noordelijke luchtstroming koele en vochtige zeelucht aangevoerd. Op korte termijn is de wind noordoostelijk en is er veel ruimte voor de zon.
Morgen/donderdag starten we met erg lage temperaturen in de ochtend. Met 4 graden is het erg fris. Een stralende zon laat het kwik echter al vlug oplopen en na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Bergmans overleden

Woensdag 27 april 2022
Lommel - Louis Bergmans overledenIn AZ Damiaan in Oostende is gisteren Louis Bergmans overleden, de weduwnaar van Fien Voets. Hij was afkomstig van Lommel en werd 74 jaar. Het afscheid en de crematie vinden in intieme familiekring plaats, waarna de urn geplaatst wordt in het columbarium van Lommel-Centrum. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Lommel - Prov. campagne voor asbestverwijdering gestartZoomVanmorgen stelde député van milieu Bert Lambrechts op de werf naast het NAC in Houthalen-Helchteren de provinciale campagne voor asbestverwijdering voor. Het provinciaal steunpunt DuBoLimburg biedt gratis professioneel advies aan voor wie asbest in zijn woning wil laten verwijderen. Het gaat zowel over asbest op daken als in leidingen.
Eerst komt een asbestdeskundige ter plaatse om het asbest te detecteren. Daarna zal een bouwspecialist langs komen die advies zal geven over isolatie, (…) Het hele nieuwsbericht

Zoveel overlijdens...

Woensdag 27 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hoe komt het toch dat er sinds enkele maanden zoveel mensen overlijden? In vele gevallen is de oorzaak Covid-19 of griep, vernemen we in huisartsenkringen. Veel ouderen overlijden relatief vaak aan de gevolgen van het oplopen van het griepvirus. De griepgolf is later begonnen dan in vorige jaren; bij mensen die in oktober of november een "griepspuit" haalden, is de werking daarvan al wat afgenomen. Overigens geeft zo'n inenting geen 100% bescherming tegen een griepvirus.
Daarnaast is het coronavirus nog altijd niet weg; wekelijks sterven er nog steeds mensen aan Covid-19. 

Een boomkikker in je tuin

Woensdag 27 april 2022
Lommel - Een boomkikker in je tuinZoomJohan Leijskens woont in Heusden-Zolder. Hij fotografeerde daar in zijn tuin een boomkikker. Niet evident, al blijkt dat boomkikkers steeds meer opduiken in Limburgse natuurgebieden. 
Een boomkikker in je tuin
Zoom

De dikke Van Dale

Woensdag 27 april 2022
Danny doet Danny
Lommel - De dikke Van DaleIk was een tamelijk plompe, lompe puber. Niet dom, wel mollig, lummelig, dromerig en onbeholpen. Stil ook, maar sporadisch kwam ik snedig en adremmerig uit de hoek. De logheid van mijn lichaam stond in fel contrast met mijn flitsende geest. Als iemand niet uit zijn woorden kwam of er dreigde over te struikelen, verbrak ik mijn stilzwijgendheid en schoot ik vliegensvlug verbaal te hulp. ‘Danny, jij lijkt wel een wandelend woordenboek!’ werd op die momenten weleens geopperd. ‘Dat zal wel,’ (…) Het hele nieuwsbericht
De Eerstelijnszone Noord-Limburg organiseert morgen haar eerste Trefdag, exclusief voor zorg- en welzijnsprofessionals binnen haar regio. De Trefdag vindt plaats in GC De Kroon in Bocholt. Deelnemers zijn na inschrijving vanaf 14.00 uur welkom voor een goed gevuld dagprogramma. De Trefdag staat volledig in het teken van toegankelijke zorg, een thema dat sterk leeft binnen de eerstelijnszone.

Denise Claes overleden

Dinsdag 26 april 2022
Lommel - Denise Claes overledenGisteren is Denise Claes overleden, de echtgenote van Ferdinand Goris. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij krijgt haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
In de commissie Financiën van de Kamer werd vorige week een resolutie i.v.m. het thuiswerk van grensarbeiders goedgekeurd. Die was ingediend door Kamerlid Steven Matheï (CD&V). In de resolutie wordt de regering opgeroepen om ook grensarbeiders de kans te geven om meer thuis te werken. “Vele Limburgse grensarbeiders die willen thuiswerken, dreigen fiscaal benadeeld te worden. We ijveren voor een structurele oplossing en hebben de problematiek met deze resolutie op de politieke (…) Het hele nieuwsbericht

De Saboteur van Bosland

Dinsdag 26 april 2022
Lommel - De Saboteur van BoslandZoomAfgelopen weekend organiseerde de VZW Lommel Rockt 'De Saboteur van Bosland'. Twaalf deelnemers, waaronder drie Lommelaars, uit alle Vlaamse provincies kregen een heel weekend lang heel gevarieerde opdrachten voorgeschoteld. Ze moesten in bomen klimmen, oude historische plekken zoeken, muzieknummers vanuit een rijdende wagen herkennen tot zelfs een kortverhaal schrijven. En dat op de meest bijzondere plekken van Bosland, zoals de Sahara, Fietsen tussen de Bomen, het Duits Kerkhof tot zelfs in (…) Het hele nieuwsbericht
De Saboteur van BoslandDe Saboteur van BoslandDe Saboteur van Bosland
Zoom
De provincieraad heeft woensdag nogal wat mobiliteit op de dagorde staan. Het gaat onder meer over de fietssnelweg "Spoorlijn 18" en de aanleg van Hoppin-punten in Wijchmaal (Peer), Neerpelt (Pelt), Houthalen(-Helchteren) en Kiewit-station. In het dossier van de fietssnelweg wordt aan de raadsleden gevraagd een dadingsovereenkomst met een Brussels studiebureau goed te keuren. Bij de Hoppin-punten moet de provincieraad zich uitspreken over de vaststelling van de gunningswijze en de lastvoorwaarden.
De vergadering van de provincieraad start woensdag om 17u in het Provinciehuis in Hasselt.

Jef Gerards overleden

Maandag 25 april 2022
Lommel - Jef Gerards overledenIn WZC Kapittelhof is op 23 april Jef Gerards overleden, de echtgenoot van Katrien Boers. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jacky Ooms overleden

Maandag 25 april 2022
Lommel - Jacky Ooms overledenVandaag is Jacky Ooms overleden, de echtgenoot van Anny Maes. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Adelberg.

Eddy Hermans overleden

Maandag 25 april 2022
Lommel - Eddy Hermans overledenZaterdag is Eddy Hermans overleden in WZC Hoevezavel. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters op de Adelberg.

Ken jij CoderDojo?

Maandag 25 april 2022
Lommel - Ken jij CoderDojo?ZoomCoderdojo is een wereldwijde non-profit beweging die gratis sessies organiseert om jongeren te laten kennis maken met technologie. Vrijwilligers helpen kinderen en jongeren met het ontdekken van de wereld van de eentjes en nulletjes. Spelletjes maken in scratch, robotjes besturen... creativiteit staat centraal. Iedereen van 7 tot 17 is welkom om deel te nemen aan deze sessies. En ben je ouder dan 17, dan ben je natuurlijk ook welkom om de ninja's te begeleiden. Om begeleider te worden is enkel een goed humeur nodig. Programmeer skills zijn mooi meegenomen maar zeker geen must. Maandelijks kan je terecht in onze bibliotheek... Meer info en inschrijven kan via deze link. (Foto's Robert Boons)
Ken jij CoderDojo?Ken jij CoderDojo?Ken jij CoderDojo?
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Werken op E314 richting NederlandHet Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 6 mei gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. De ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.
De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er wordt daardoor filevorming verwacht. Richting Nederland zijn de op- en afrit Maasmechelen en de parking Boorsem slechts beperkt beschikbaar tijdens deze werken. Na de zomer wordt dezelfde zone rijrichting Lummen vernieuwd.

Toon Cochet overleden

Maandag 25 april 2022
Lommel - Toon Cochet overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zaterdag Toon Cochet overleden, de echtgenoot van Paula Vreys. Hij was 86 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de SInt-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. De urn wordt nadien bijgezet in het columbarium van de begraafplaats in Lommel. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

De meimaand komt er alweer aan

Maandag 25 april 2022
Lommel - De meimaand komt er alweer aanZoom                                                               (Foto Robert Boons)
Grensgevallen
Jan en Hubert Van Eyck, die, naar algemeen wordt aangenomen, aan het eind van de 14de eeuw geboren werden in Maaseik en onder meer het wereldberoemde Lam Gods schilderden, waren in werkelijkheid afkomstig van Bergeijk. Dat beweert de Nederlandse historicus dr. Lucas Van Dijck, die na jarenlange studie een boek over de Van Eycks heeft geschreven. Volgens hem veranderden de schilderende broers na hun vertrek uit Bergeijk hun naam in Van Eyck om die te kunnen gebruiken als kunstenaarsnaam. Maar eigenlijk zouden ze Jan en Hubert Bac van Broechoven hebben geheten. De negen kinderen van Jan Van Eyck en de vier van Hubert noemden zich ook Bac of Bacx. De familie woonde in het kasteeltje Portync in Bergeijk, gelegen aan het Eijckereinde.

Lovoc-meisjes U15-B kampioen!

Zondag 24 april 2022
Lommel - Lovoc-meisjes U15-B kampioen!ZoomLovoc heeft een jeugdkampioen in de rangen! In de reeks 3de provinciale meisjes U15-C waren de Lovoc-meisjes oppermachtig. In deze tweede ronde gaven ze slechts 1 puntje prijs, tegen Cristal Alken Jeval J. Voor de rest wonnen ze alles met 4-0 of 3-1, wat resulteert in een eindscore van 29 punten.
In de eerste ronde verloren ze helaas nog alle wedstrijden, maar in de tweede ronde worden de reeksen heringedeeld in meer gelijkwaardige teams, van een gelijkaardig niveau, waardoor de mindere ploegen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lutlommel haalt gelijkspel bij kampioenLutlommel moest vanmiddag op bezoek bij kampioen Kadijk en kon er een 1-1 gelijkspel uit de brand slepen. Kattenbos mocht het thuis opnemen tegen Kaulille en won met 4-2. Verbroedering trok naar Peer SV, de allerlaatste in de stand, en won er met 1-4 . Grenstrappers Kolonie trok naar Grote Brogel dat mits winst kampioen speelde en deed dat ook want het won met 4-1 van onze Lommelaars. Lutlommel B tot slot speelde thuis tegen Wijshagen en verloor met 1-5.
Lommel - Basket Lommel doet wat het moest doenCroonen Lommel – Spirou Charleroi B: 80-71 (Quarters: 16-18, 17-19 (33-37), 25-15 (58-52), 22-19).
Door deze overwinning is de doelstelling bereikt en eindigt Lommel in de top 4 van tweede klasse en hebben ze thuisvoordeel bij de eerste wedstrijd van de play-offs.
Na een moeilijke eerste helft tegen een nooit aflatend Charleroi ging Lommel rusten met 4 punten achterstand (33-37). In de tweede helft ging onder impuls van Wietse Jacobs Lommel op en over Spirou, Wietse scoorde in de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Tweede fase van werken aan fietspaden N.-Z.ZoomIn het kader van het project voor de vernieuwing van de Noord-Zuid begint de aannemer maandag aan fase 2 van de werken aan de fietspaden in Houthalen-Helchteren. In deze tweede fase schuiven de werken en dus ook de hinder op naar drie nieuwe zones aan de westkant van de Grote Baan, waar het verkeer richting Zonhoven rijdt:
- vanaf bedrijventerrein Centrum-Zuid tot de Dorpsstraat,
- van de Herebaan-West tot de Molenweg en
- van de Technische Schoolstraat tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Meestal droog

Zaterdag 23 april 2022
Weerbericht
Lommel - Meestal droogEen depressie met storingen over Frankrijk trekt naar het noordoosten en zorgt voor meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Veel neerslag wordt er niet verwacht en op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Na het weekend stijgt de luchtdruk stilaan en vanaf dinsdag is die kans op een bui weer volledig verdwenen. Het wordt wel iets kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend en het kwik kan dan ook al vlug oplopen. Na de middag worden maxima bereikt van om en bij de 20 graden. Er komen (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Rijkers overleden

Zaterdag 23 april 2022
Lommel - Mia Rijkers overledenVandaag is Mia Rijkers overleden, de weduwe van Eugène Beckers. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (9.30 uur) plaats in het crematorium in Heeze. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in Uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Eindelijk weer wijkrestaurant in KerkhovenZoomWat was het een blij weerzien afgelopen donderdag. Samen genieten, lekker eten, een fris pintje en een gezellige babbel... wat wil je nog meer; en zo dachten de deelnemers aan het wijkrestaurant in Kerkhoven er ook over. Om 12 uur werd gestart met lekkere minestronesoep, gevolgd door kipfilet met champignonsaus, een slaatje en frieten en om het laatste gaatje te vullen was er nog rijstpap met bruine suiker. Alleen maar blije gezichten bij het naar huis gaan en tot 19 mei, want dan is er weer een wijkrestaurant. (Bijdrage Frieda Willekens)

De lenteplooi

Zaterdag 23 april 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - De lenteplooiDe lente brengt de wereld naar buiten. We groeten de bloesems, in sommige tuinen neem je al barbecuegeuren waar, de terrastafels en –stoelen worden uit de kelder van het café gehaald en de wielertoeristen fietsen hun winterbenen los. Na hun lentetocht zetten ze zich aan een fris gepoetst terrastafeltje.
Daar zaten wij ook. Van de rust genietend, mijn krant lezend en me afvragend of het warm genoeg was om mijn vest uit te doen. Het wielerpeleton naast ons evalueerde de gepresteerde kilometers. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Oud-schepen Van Otterdijk overledenIn de vooravond is Piet Van Otterdijk, oud-schepen van de gemeente Overpelt, overleden. Hij was 83 jaar en werd begin deze week opgenomen in het ziekenhuis. Van Otterdijk was afkomstig van Achel en medestichter van het Sint-Pieterscollege in Lommel. Het afscheid vindt plaats in in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Inbraakpoging in Mezenstraat

Vrijdag 22 april 2022
Dieven poogden een slag te slaan in de Mezenstraat. Om een of andere reden sloegen zij op de vlucht. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

Noord-Zuid loopt door tunnels

Vrijdag 22 april 2022
Het definitieve voorkeursbesluit voor het tracé van de Noord-Zuid is op de Vlaamse ministerraad goedgekeurd. Eerst moet het nog gepubliceerd in het Staatsblad maar dan kunnen de werken beginnen. Voor een vlottere doorstroming komen er twee grote tunnels op de Grote Baan in het centrum van Houthalen en in Helchteren. De werken voor de aanleg van de tunnels starten in 2026. Er komt in het midden een vrije busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer en er wordt ingezet op verkeersveiligheid. Voor de aanleg van de tunnels moeten zo'n 150 gebouwen onteigend worden, zowel woningen als handelspanden. (Bron Radio 2)
Lommel - Prachtige nieuwe single Marjan BergerZoomGewoon prachtig, en misschien wel één van de beste nummers die Marjan Berger ooit maakte. In iedere geval ook zeer persoonlijk, geschreven voor haar man Guy, wat het des te pakkender maakt... 'Ik blijf bij jou' is de titel en is vanaf deze week te beluisteren op YouTube!

Wico campus Lommel plant bomen

Vrijdag 22 april 2022
Lommel - Wico campus Lommel plant bomenZoomLeerlingen van het tweede jaar 'masterclass duurzaamheid' werken rond klimaatopwarming. Door bomen te planten willen ze de CO² in de atmosfeer compenseren. Tevens creëren ze zo leuke schaduwplaatsen op de speelplaats. Jaarlijks zullen de leerlingen van deze masterclass enkele bomen planten op het schoolterrein. Sterk werk! (Bijdrage Marleen Berx)

Opgelet: omleiding Hoevenstraat

Vrijdag 22 april 2022
Lommel - Opgelet: omleiding HoevenstraatZoomVanaf maandag 25 april zal de Hoevenstraat afgesloten zijn tussen het Einderpad en de Stationsstraat. Dit omwille van een bouwkraan op de weg. Fietsers kunnen er steeds passeren, het overige verkeer volgt een korte omleiding via het Einderpad, de Hoogstraat en de Stationsstraat. De afsluiting duurt tot 31 mei.

Muziek, kerk en werk

Vrijdag 22 april 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Muziek, kerk en werkZoom‘Hoop in de toekomst’. Dat staat met grote zwarte en strenge letters met een solsleutel boven de ingang op de gevel van een gebouw dat dwars op de weg staat. Je zou verwachten ‘Hoop op de toekomst’, want dat zou grammaticaal gezien de juiste formulering zijn. Het is de naam van de Lommelse harmonie, die hier haar repetitielokaal heeft. Ik heb het even nagekeken: deze muziekvereniging is al ruim honderd en tien jaar oud. Zo’n getal schrijf je bijna niet meer in letters. Daar heb je (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieVandaag rijdt je bus mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, zeggen de bonden, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Bij De Lijn is er nu een alternatieve dienstverlening op basis van het beschikbare personeel. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de app of website van De Lijn.
Lommel - Gezellige wandeling van S-Plus LommelZoomVandaag organiseerde S-Plus, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan, een Jubileumwandeling in Kattenbos. Onder een stralend lentezonnetje kon men kiezen tussen verschillende afstanden en na de geleverde inspanning kon elke deelnemer op de parking aan de Vlinder genieten van een lekkere beker tomatensoep een boterham royaal belegd met spek en een frisdrankje. Gezellig nakeuvelen en al afspraken maken voor de volgende activiteiten van S-Plus Lommel hoorde er natuurlijk ook bij!
Gezellige wandeling van S-Plus LommelGezellige wandeling van S-Plus Lommel
Zoom

Royal Donuts failliet

Donderdag 21 april 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Royal Donuts Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 mei ingediend worden.

Patrick Ost overleden

Donderdag 21 april 2022
In Leopoldsburg is dinsdag Patrick Ost overleden. Hij was62 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid en de asverspreiding vinden in intieme kring plaats.

Hubertina Janssen overleden

Donderdag 21 april 2022
Lommel - Hubertina Janssen overledenDinsdag is in Lommel Hubertina Janssen overleden, de echtgenote van Joseph Walbers Zij was 88 jaar. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van 't Lindel in Overpelt.

Jeanne Dirx overleden

Donderdag 21 april 2022
Lommel - Jeanne Dirx overledenGisteren is Jeanne Dirx overleden, de weduwe van Frans Van Moer. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-1930 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Grensarbeiders zouden, net zoals andere werknemers, moeten kunnen telewerken. Maar de huidige fiscale regels weerhouden dat momenteel. Vooruit-parlementsleden Kris Verduyckt en Anja Vanrobaeys willen daarom dat de regering zeer snel werk maakt van een definitieve oplossing voor het fiscale probleem van de grensarbeiders.  Veel inwoners uit onze regio werken in buurland Nederland en betalen daar belastingen. België heeft met haar buurlanden dubbelbelastingverdragen afgesloten om de fiscale (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Geubbelmans overleden

Woensdag 20 april 2022
Lommel - Fons Geubbelmans overledenGisteren is Fons Geubbelmans overleden, de weduwnaar van Elisa Van Den Nieuwenhuysen. Hij was 85 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Mol-Rauw  vinden in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.
Lommel - Basket Lommel zet Kortrijk Spurs opzijCroonen Lommel - Kortrijk Spurs: 97-86 (Quarters: 26-28, 25-24 (51-52), 24-15 (75-67), 22-19)
Na de uitmatch (78-80) in Kortrijk versloeg Lommel ook thuis de titelkandidaat. In een intense wedstrijd met Bram Schelkens, Matts De Keuster en Toon Ceyssens als uitblinkers was het in de eerste helft aanklampen, maar na de rust (51-52) startte Lommel met een 10-0 (61-52). Daarna liep Lommel via Driepunters van Wietse Jacobs, Toon Wesenbeek, Chiel Koonings en Enrico Montanari uit tot 72-58 (27’). (…) Het hele nieuwsbericht
In een woning aan de Stijn Streuvelsstraat kwamen dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Julia Willekens overleden

Dinsdag 19 april 2022
Lommel - Julia Willekens overledenGisteren is Julia Willekens overleden, de weduwe van de in 1992 gestorven Edouard Breukers. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (15 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

'Hier blijf ik' uitverkocht

Dinsdag 19 april 2022
Lommel - 'Hier blijf ik' uitverkochtZoomDe private stichting Charlotte J. van der Seys meldt met enige trots dat het boek 'Hier blijf ik' , uitgegeven bij Lannoo en gedrukt op 1.100 exemplaren, uitverkocht is. Uit waardering voor hun inzet werden de laatste exemplaren geschonken aan de vrijwilligerswerking van de werkgroep Peters en Meters.
Een recordverkoop wat Lommelse boeken betreft?  Alleszins een mooi resultaat, dankzij de talrijke fijne recensies van o.m. Bisschop Patrick Hoogmartens en van Kunsttijdschrift (…) Het hele nieuwsbericht

Een overschot aan kerken...

Dinsdag 19 april 2022
Lommel - Een overschot aan kerken...Zoom                                                               (Foto's Robert Boons)

Vandalen vernielen autospiegels

Maandag 18 april 2022
Lommel - Vandalen vernielen autospiegelsIn de Zilleweg vormden auto's het mikpunt van vandalen. Er werden meerdere autospiegels vernield.

Liene Quanten overleden

Maandag 18 april 2022
Lommel - Liene Quanten overledenVrijdag is Liene Quanten overleden. Zij was 33 jaar en inspecteur bij politie Balen-Dessel-Mol. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19.30-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Neos leden luisterden naar Manu AdriaensZoomDat heet dan gelukkig zijn… Zo zong Ann Christy in 1975. Over diezelfde Ann Christy heeft spreker Manu Adriaens enige boeken geschreven, en afgelopen week was hij te gast bij Neos. Manu is journalist, zowel voor de geschreven pers als voor TV. Maar bovenal is hij een gedreven verteller, vandaar de uitnodiging van Neos Lommel. Welgeteld 45 leden verschenen op de afspraak in het Klosterhof van Kattenbos. En ze hebben er geen spijt van gehad, want met anekdotes en grapjes vertelde Manu hoe je met (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Renckens overleden

Zondag 17 april 2022
Lommel - Guido Renckens overledenVandaag is Guido Renckens overleden. Hij was 68 jaar en werd geboren in Lommel. Guido was ereschepen van de gemeente Overpelt, voorzitter van de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten (KVG) Pelt, ondervoorzitter KVG Limburg, bestuurder KVG nationaal, medestichter VOSPO Pelt, lid van Raad van Toezicht 'De Klimroos', lid van de Welzijnsraad voor mensen met een beperking, penningmeester CD & V, afdeling Pelt, bestuurslid Beiaardcomité Neerpelt en medebestuurder vriendengroep F.C. Duimpke. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint- Martinuskerk in Overpelt. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Severens aan de Houtmolenstraat. Rouwadres: Ambachtsstraat 19, 3900 Pelt.
Lommel - Winst voor Kattenbos en VerbroederingLutlommel verloor gisterenavond al met 0-1 van Exc. Hamont. Verbroedering won eveneens gisteren met 1-2 van Neeroeteren en Kattenbos won vanmiddag met 0-1 bij Lille. Lutlommel B verloor met zware 5-0 cijfers bij Maasland NO B, terwijl vanmiddag Grenstrappers Kolonie met erg zware cijfers (1-7) de boot inging tegen Bocholt B.
In het damesvoetbal heeft Kadijk met 4-5 verloren van Lommel B. Aan de rust leidde Lommel met 2-3.
In het damesvoetbal heeft Lommel A met 1-4 verloren van Diepenbeek A.
Joëlle Stoffelken uit Lommel heeft de besloten vennootschap Joëlle Stoffelen opgericht met zetel aan het Wijerken. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy- en managementactiviteiten.

Happy Easter !

Zondag 17 april 2022
Lommel - Happy Easter !ZoomDuidelijke wensen van Mario Vanoppen.

Catharine Mannaerts overleden

Zaterdag 16 april 2022
Lommel - Catharine Mannaerts overledenIn WZC Vulpia in Leopoldsburg is gisteren Catharine Mannaerts overleden, de weduwe van Frans Boogers. Ze was afkomstig van Lommel en was vorige week 99 jaar geworden. De uitvaartdienst en de crematie zullen plaatsvinden in intieme kring; de urn wordt na afloop bijgezet bij haar echtgenoot op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroeting: vrijdag 22 april (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Madeleine Clemens overleden

Zaterdag 16 april 2022
Lommel - Madeleine Clemens overledenWoensdag is Madeleine Clemens overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Gerard Van Herck. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Zonnig paasweekend

Zaterdag 16 april 2022
Weerbericht
Lommel - Zonnig paasweekendEen hogedrukgebied manifesteert zich over Scandinavië en bepaalt het weer in onze streken tijdens het Paasweekend. Het is rustig, droog en zonnig. Op de langere termijn bereiken verzwakte storingen onze streken, maar veel neerslag lijkt er niet op te zitten.
Vandaag is de zon al van de vroege ochtend aanwezig in het weerbeeld en kan tot de late avond domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en hier en daar een stapelwolkje. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 17 (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Neven overleden

Zaterdag 16 april 2022
Lommel - Maria Neven overledenZaterdag is in Pelt Maria Neven overleden, de dochter van Jan Neven en van Anna Parthoens. Ze was afkomstig van Veldwezelt en werd 92 jaar. De afscheidsdienst vond plaats in besloten kring. Rouwadres: fam. Neven, p/a Houtmolenstraat 4, 3900 Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Kamikazes in de Kerkstraat

Zaterdag 16 april 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Kamikazes in de KerkstraatIn de Lommelse Kerkstraat kan het gezellig druk zijn. Maar ook levensgevaarlijk. Menige auto zet immers aan de rotonde bij de kerk koers in de richting Dorp. En ze houden zich echt lang niet allemaal aan de maximaal toegelaten snelheid van 20 kilometer per uur. Bovendien komen er fietsers en brommers ook van de andere kant de straat in. Eveneens vaak te snel.
Op zich is dat niet zo erg. Wie op zijn hoede is, loopt meestal weinig gevaar. Maar mensen die met volle tassen koopwaar en een lege portemonnee uit (…) Het hele nieuwsbericht

Handgranaat ontdekt in tuin

Vrijdag 15 april 2022
Tijdens het graven in zijn tuin aan de Sint-Ambrosiusstraat stootte de bewoner vandaag op een handgranaat. De ontmijningsdienst werd in kennis gesteld van de vondst.

Koetswerk van auto beschadigd

Vrijdag 15 april 2022
In de Kempensestraat hebben onbekenden het koetswerk van een auto beschadigd. Dat gebeurde gisterenavond.

Benny Harzé overleden

Vrijdag 15 april 2022
Lommel - Benny Harzé overledenWoensdag is Benny Harzé overleden, de echtgenoot van Karen Vandenboer. Hij was afkomstig van Herentals en werd 51 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium. Begroeting: woensdag (19.30-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Het gemeentebestuur van Balen is begonnen met een actie tegen indrinken. Wie nuchter bij een fuif arriveert, krijgt drie gratis drankbonnen. Op die manier wil men voorkomen dat fuifgangers al behoorlijk beschonken zijn wanneer ze bij een fuif aankomen. 
Het is maar dat je 't weet
Door werken gaat de Kennedytunnel in Antwerpen dit weekend volledig dicht in de richting van Nederland. De tunnel zal gesloten zijn van vanavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Er is een omleiding voorzien via de E34 en ook de Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn dit weekend.

'Trilogie - De klassiekers'

Vrijdag 15 april 2022
Lommel - 'Trilogie - De klassiekers'ZoomDoor de krachten te bundelen kunnen De Adelberg Lommel en Palethe Pelt een uniek concept aanbieden: een totaalbeleving met muziek, circus en theater. Je krijgt niet één maar drie voorstellingen, telkens op een andere plek. Een bus brengt je naar de verschillende locaties (CC De Adelberg Lommel, CC Palethe Pelt en Provinciaal Domein Dommelhof Pelt), waar je een knappe voorstelling voorgeschoteld krijgt: een luchtige komedie over narren en koningsdochters, fascinerend circus- en (…) Het hele nieuwsbericht
'Trilogie - De klassiekers''Trilogie - De klassiekers'
Zoom
Lommel - Russisch leger verliest de 'Moskva'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Lommel - Meer coronapatiënten in Reva&MSVanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vijf minder dan een week geleden. Eén coronapatiënt verbleef op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er 16 patiënten met COVID-19, 14 meer dan een week geleden.

Meerdere obstakels

Vrijdag 15 april 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Meerdere obstakelsZoomIk vervolg mijn tocht door het centrum van Lommel. Ik loop vanaf de Markt de weg in die het Dorp wordt genoemd. Deze wegen zijn sinds kort helemaal vernieuwd. Voorheen lagen hier kasseien van het hobbelige soort. Die zijn vervangen door natuurstenen met een egaal glad oppervlak. Er zijn ook obstakels aangebracht die de snelheid uit de passerende auto’s moeten halen.
Aan mijn linkerhand is er een lectuurshop. Zij verkopen kranten en tijdschriften, ook buitenlandse. Hierdoor kan ik regelmatig Nederlandse (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Techniek in het wielrennen staat niet stilZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Lommel - Met de trein naar de kust? Even oplettenHet treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Oorzaak: werken. Meer bij VRT-nieuws.

Blijf op de hoogte met Fobie

Donderdag 14 april 2022
Lommel - Blijf op de hoogte met FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Daar is de zon

Donderdag 14 april 2022
Weerbericht
Lommel - Daar is de zonEen zwakke storing verlaat in de ochtend het zuidoosten van het land en wordt gevolgd door een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is daarbij minimaal en er is ruimte voor de zon. De volgende dagen blijft de atmosfeer in rust door hogedrukinvloeden. De kern van het hogedrukgebied komt boven Scandinavië te liggen, waarbij droge landlucht wordt aangevoerd.
Vandaag is het droog en aangenaam lenteweer. Ook de zon komt tevoorschijn. Na de middag zijn er wel wat meer (…) Het hele nieuwsbericht

Unieke voorstelling in De Adelberg

Donderdag 14 april 2022
Lommel - Unieke voorstelling in De AdelbergZoomMorgenavond kan je in CC De Adelberg een unieke tango- en cabaretvoorstelling beleven van Compagnie Estro. Het Franse dansgezelschap repeteerde de afgelopen twee dagen in het cultuurcentrum en wij mochten alvast een kijkje gaan nemen.
L’Utopie de L’Urubu is een passionele en kleurrijke voorstelling met kitscherige accenten, een aparte sfeer, mannen in driedelige pakken en verleidelijke vrouwen in flamboyante jurken. De dansers brengen een mix van tango, paaldans en (…) Het hele nieuwsbericht
Partnerbijdrage
Lommel - Online een fiets kopen: waarop moet je letten?ZoomSteeds minder dorpen hebben een eigen fietswinkel, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Via betrouwbare webshops als bikester.be kan je namelijk perfect online een fiets kopen.
Daarbij zijn er wel een aantal zaken om op te letten. Hieronder bespreken we de voornaamste. Weet dat dit lijstje zeker nog niet compleet is en dat je bijvoorbeeld ook nog kan letten op het aantal versnellingen, het design van de fiets, de vering en de velgbreedte. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Drie Limburgse kampioenen bij PZC

Donderdag 14 april 2022
Bij de Peltse Zwemclub PZC,  de opvolger van de Overpeltse Zwemvereniging, tellen ze weer drie provinciaal kampioenen, alle drie op de lange afstand. Nelle Theuwis haalde die medaille op de 800 m vrije slag bij de 15-16 jarigen, Noor Segers bij de 17-18 jarigen. Bij de jongens won Lukas Roosen de 1500 m vrije slag bij de 11-12 jarigen. Proficiat!

Infoavond Thaddeo

Donderdag 14 april 2022
Lommel - Infoavond ThaddeoZoomWoensdag 20 april kan u in 'Het Kompas' op het Hertog Janplein terecht voor een infoavond door de werkgroep Thaddeo. Er zullen getuigenissen zijn van Inge Koekelkoren van Welzijnszorg Hasselt, Dana Vanduren van Broederlijk Delen Hasselt en van enkele Lommelse vrijwilligers. Wél graag op voorhand inschrijven vóór 17 april via bieke.vandenberk[!]skynet.be.
In Lommel zetten vele mensen zich in voor (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Cristal Alken lanceert extra breed bierglasZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Middeleeuwse charters opgespoord

Woensdag 13 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Middeleeuwse charters opgespoordZoomIn de loop der eeuwen gingen vele archieven die eigenlijk in het Rijksarchief thuishoren om de meest uiteenlopende redenen 'verloren'. Het Rijksarchief zet zich actief in om deze verloren gewaande publiekrechtelijke archieven maximaal op te sporen. Zo werden onlangs enkele loten middeleeuwse charters die door een veilinghuis te koop werden aangeboden, op vraag van het Rijksarchief uit de veiling gehaald en via de politie van Eigenbrakel gerecupereerd. Het gaat om twee charters van de abdij van Boudelo in (…) Het hele nieuwsbericht
Middeleeuwse charters opgespoord
Zoom

Martinus Cox overleden

Woensdag 13 april 2022
Lommel - Martinus Cox overledenGisteren is Martinus Cox overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Lei Vanden Broeck overleden

Woensdag 13 april 2022
Lommel - Lei Vanden Broeck overledenOp 8 april is Lei Vanden Broeck overleden, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Hilde Nolens. Hij was 89 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Satisfying

Woensdag 13 april 2022
Danny doet Danny
Lommel - SatisfyingLeuk vinden is voor oppervlakkige, oude mensen uit ver vervlogen tijden. In 2022 is iets ‘satisfying’, volgens onze tienerkinderen. ‘Gaat dat niet net iets verder dan gewoon leuk vinden?’ vraag ik me luidop af. Ik word door vier tienersnoetjes bekeken als een zojuist geattrapeerde potloodventer. ‘Niet alles heeft met seks te maken, papa! Je moet het beschouwen als een synoniem van chill en rustgevend, zoals tegenwoordig met fidget toys en ASMR.’ Ik sluit mijn ogen en knik enkele (…) Het hele nieuwsbericht
De vliegbasis Kleine-Brogel meldt dat er op woensdag 20 april nachtvluchten uitgevoerd zullen worden ter vervanging van de nachtvluchten op maandag 18 april (Paasmaandag). Die maandag zullen er dus géén nachtvluchten plaatsvinden.

Dina Geysmans overleden

Dinsdag 12 april 2022
Lommel - Dina Geysmans overledenGisteren is Dina Geysmans overleden, de weduwe van Eduard Van Erum. Zij was 84 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Leopoldsburg vinden in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leooldsburg.

De laatste keer La Rocca...

Dinsdag 12 april 2022
Lommel - De laatste keer La Rocca...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jan Van Ham overleden

Dinsdag 12 april 2022
Lommel - Jan Van Ham overledenZondag is Jan Van Ham overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Staf Claes overleden

Dinsdag 12 april 2022
Lommel - Staf Claes overledenGisteren is Staf Claes overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Julia Hannes overleden

Dinsdag 12 april 2022
Gisteren is Julia Hannes overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Gilbert Engelen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van funerarium Witters aan de Adelberg, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Werkplaatsen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Doop van twaalf volwassenen

Dinsdag 12 april 2022
Kerk
Lommel - Doop van twaalf volwassenenIn het bisdom Hasselt worden in de paaswake 12 volwassenen gedoopt en gevormd. Zij zullen ook voor de eerste keer de communie ontvangen. Het gaat om zes mannen en zes vrouwen. De oudste is 53 jaar, de jongste 16 . Zij hebben er een hele voorbereidingstijd opzitten.

Paaspicknick Den Horst

Maandag 11 april 2022
Lommel - Paaspicknick Den HorstZoomAfgelopen zondag organiseerde Buurtwerking Den Horst een paaspicknick. Het zonnetje was 's morgens ook al van de partij, dus trokken ze het mooie bos achter Gelderhorsten in. Voor de kleinsten was er een leuke zoektocht naar paaseieren voorzien. Daarna kon iedereen genieten van een lekkere picknick waarbij iedereen een leuk plekje in de natuur kon uitzoeken. Deze eerste editie was alvast een groot succes!
Paaspicknick Den HorstPaaspicknick Den HorstPaaspicknick Den Horst
Zoom

Katrien Mertens overleden

Maandag 11 april 2022
Lommel - Katrien Mertens overledenGisteren overleed Katrien Mertens (88), echtgenote van wijlen Gerard Michiels in WZC De Bekelaar. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 16 april om 10.30 uur in de Sint-Pietersbandenkerk van Lommel centrum. Een laatste groet is mogelijk in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat op vrijdag 15 april van 19.30 tot 20u. Rouwadres: familie Michiels, p.a. Schansstraat 4, Lommel.

Zondag is het Pasen

Maandag 11 april 2022
Lommel - Zondag is het PasenZoomOpgelet met de paaseieren dit jaar... (Foto Robert Boons)
Lommel - Pastoor Borgermans 40 jaar priesterVandaag is het precies 40 jaar geleden dat pastoor Theo Borgermans door mgr. Paul Schreurs priester werd gewijd in de Sint-Geertruikerk in Leuven. Na zijn dienstwerk in de universitaire ziekenhuizen in Leuven was hij federatiepastoor van Herent en Kortenberg, pastoor-moderator in Overpelt en nu pastoor-moderator in de pastorale eenheid Sint-Franciscus én in de federatie H. Familie in Lommel.
In het damesvoetbal heeft Lommel met 1-3 verloren van Bokrijk. Aan de rust was de stand 0-3. Michiels en Fanizza (2) scoorden voor Bokrijk, Vanaken voor Lommel.

Honger naar een knuffel

Zondag 10 april 2022
Lommel - Honger naar een knuffelZoomWie heeft er in deze coronatijden géén honger naar een echte knuffel? Die hunker is mooi verwoord in het liedje "Give me some skin", dat vandaag in Nederland werd uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze onderscheiding, de Willem Wilminkprijs, is het winnende liedje "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken" en daarmee "wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden". Het liedje is geschreven door Jurriaan van Dongen (tekst) en Jan en Kees Groenteman (melodie). Zeker even beluisteren (en bekijken)!

3-0 winst voor Lovoc-heren B

Zondag 10 april 2022
Lommel - 3-0 winst voor Lovoc-heren BZoomIn hun allerlaatste wedstrijd van dit seizoen moesten de heren B van Lovoc (foto) gisteren thuis het veld op tegen Axor Bocholt, dat één plaats lager staat in de rangschikking Promo 3B. Lovoc was niet compleet en had 2 jeugdspelers van de U17, en zelfs eentje van de U15, in de rangen. Een mooie leerschool voor deze jeugdige volleyballers!
De eerste set ging zeer gelijk op. Geen van beide partijen wist een lange reeks neer te zetten en zo ging de stand van 5-5, 8-8, 11-11 en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Winst voor Verbroedering en KolonieGrenstrappers Kolonie won vandaag van Sporting Ellikom met 4-0. Lutlommel B ging gisteren reeds verliezen met 5-0 bij SV Breugel. Lutlommel A speelde 3-3 gelijk tegen Neeroeteren, Kattenbos moest naar SLW Maaseik, en speelde er 1-1 gelijk. Verbroedering tot slot speelde thuis tegen Exc. Hamont en won met 3-0.

Madeleine Schoeters overleden

Zondag 10 april 2022
Lommel - Madeleine Schoeters overledenVrijdag is Madeleine Schoeters overleden, de weduwe van Isidoor Lenaert. Zij was 83 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Leopoldsburg vinden in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Gust Nijs overleden

Zondag 10 april 2022
Lommel - Gust Nijs overledenDonderdag is Gust Nijs overleden, de weduwnaar van Margriet Bleyen. Hij was 92 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Uitschuiver basket Lommel bij OxacoOxaco Boechout - Croonen Lommel: 98-78 (Quarters: 20-28, 23-23 (43-51), 30-13 (73-63), 25-14)
Na de nederlaag vorige week in Brussel kon basket Croonen Lommel gisteren ook bij een onvolledig Oxaco niet winnen. Lommel werd na de rust zelfs volledig weggespeeld! Zonder Belgium 3x3-spelers Nick Celis en Bryan De Valck leek Oxaco een haalbare kaart en Lommel opende ook sterk met een 0-9. Dankzij De Keuster en Ceyssens in de bucket, een hardwerkende Montanari en driepunters van Jacobs (5/8 voor rust) (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS B met 4-2 gewonnen van Bokrijk Sp. B.

Streepjesman

Zondag 10 april 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - StreepjesmanIk ben een streepjesman, duidelijk geen ruitenman. Al lijken geruite hemden om de zoveel jaar opnieuw in de mode te komen. Zoals nu. In de jaren tachtig liep ik ook rond in een hemd met rood en zwart blokpatroon. Hemd uit de broek natuurlijk. "Weer eentje met strepen?”, zegt mijn vrouw als ik opnieuw een trui of T-shirt met lijntjesmotief tevoorschijn heb gehaald. “Ge weet toch dat horizontale lijnen niet afslankend werken.” Het is lief hoe ze het voorzichtig uitdrukt.

We bevinden ons (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een wolf doodgereden

Zaterdag 9 april 2022
Op de autosnelweg A2 bij het Nederlandse Nederweert is vorige nacht een wolf doodgereden. Dat heeft de provincie Nederlands-Limburg bekendgemaakt.  
De dode wolf is volgens de provincie de derde in vier maanden tijd die in een straal van 35 kilometer is aangereden. Volgens de provincie gaat het om een mannetjeswolf. In het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht en Wageningen Environmental Research wordt het dier verder onderzocht, onder meer om leeftijd, maaginhoud en conditie te achterhalen. Mogelijk gaat het - net als de twee eerder aangereden wolven in die regio - om een van de nakomelingen van Noëlla en August.

Anny Collys overleden

Zaterdag 9 april 2022
Lommel - Anny Collys overledenVandaag is Anny Collys overleden, de echtgenote van Jean Devos. Zij was 91 jaar en woonde in de Vinkertstraat. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Wico viert Carnaval in Venetië

Zaterdag 9 april 2022
Lommel - Wico viert Carnaval in VenetiëZoomWico campus Lommel zette vandaag al het carnaval in op Piazza San Marco in Venetië. Zo sluiten de leerlingen van Bus 2 hun Italiëreis kleurrijk en uitbundig af in de zonovergoten en mooie Italiaanse stad. Alaaf. (Bijdrage Koen Lemmens)
Wico viert Carnaval in Venetië
Zoom
De volgende vier gelukkigen mogen volgende zaterdag gratis naar 'Catch in the Dark' in het cultuurcentrum: Jo Van Den Broeck, Tom Geypen, Evie Bosmans en Christine Antonis. Voor alle anderen: er zijn nog tickets verkrijgbaar aan 10 euro via de website van De Adelberg!

Pierre Theunis overleden

Vrijdag 8 april 2022
Lommel - Pierre Theunis overledenGisteren is Pierre Theunis overleden de echtgenoot van Annie Verdonck. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - NAVO levert geheime wapens aan OekraïneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Jaak Van den Broeck overleden

Vrijdag 8 april 2022
Lommel - Jaak Van den Broeck overledenIn WZC Nethehof in Balen is vandaag Jaak Van den Broeck overleden, de echtgenoot van Martha Van Dijck. Hij was afkomstig van Lommel en zou op 20 april 94 jaar geworden zijn. De uitvaartdienst en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - 29 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 29 patiënten met COVID-19 opgenomen. Eén patiënt met Covid-19 verbleef op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Grondvorst

Vrijdag 8 april 2022
Weerbericht
Lommel - GrondvorstEr komt een koele noordwestelijke hoogtestroming op gang met aanvoer van buien van over de Noordzee. Daarna gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we een droge zondag. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droog en stabiel weer. Met een zuidelijke luchtstroming wordt dan gevoelig warmere lucht aangevoerd. Halfweg volgende week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag is het bewolkt in de namiddag met kans op een drupje regen, maar vaak blijft het droog. Het is wel eerder fris bij (…) Het hele nieuwsbericht

Straattaal

Vrijdag 8 april 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - StraattaalZoom‘Met het project “Naar de Kern” hielp de provincie Limburg zes Limburgse gemeenten – waaronder Lommel – om een nieuw DNA van de stad te bepalen.’ Oei, dat is nogal wat, bedenk ik terwijl ik deze regels lees op een groot groen bord in de winkelstraat: een nieuw DNA! Alsof ons dorp een organisme is! Het gaat over een kunstproject ‘Groene Parels’ dat hier in Lommel deze viruszomer is opgezet. Ik ben er steeds argeloos aan voorbij gelopen, dat kunstproject. (…) Het hele nieuwsbericht
Vanavond gaat op de Grote Baan in Helchteren fase 2 van de werken aan de bouw van een fietsbrug van start. Er wordt dan ter hoogte van de Peersedijk een tijdelijke fietsoversteekplaats aangelegd. Zo kunnen fietsers de Grote Baan gemakkelijker oversteken via de middenberm, in afwachting van de nieuwe fietsbrug. Voor deze werken zal er één rijstrook ingenomen worden. De werken starten vanavond om 22 uur en zullen vrijdag om 6 uur afgerond zijn. Ze worden ’s (…) Het hele nieuwsbericht

Irène Machielsen overleden

Donderdag 7 april 2022
Lommel - Irène Machielsen overledenIn Pelt is gisteren Irène Machielsen overleden, de weduwe van Fons Bergmans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jan Hendrikx overleden

Donderdag 7 april 2022
Lommel - Jan Hendrikx overledenGisteren is Jan Hendrikx overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Zuster Theodora Mannaerts overledenOp 6 april overleed in Munsterbilzen zuster Theodora Mannaerts. Ze was afkomstig van Lommel-Kolonie en werd 91 jaar. Tot voor enkele jaren woonde ze in de Doelenstraat samen met zuster Ann, die vorig jaar overleed. Vele jaren werkte zij in WZC Hoevezavel en voordien nog in het oude “Godshuis” op de Norbert Neeckxlaan.

Wico Lommel op Romereis

Woensdag 6 april 2022
Lommel - Wico Lommel op RomereisZoomZe hebben er enkele jaren op moeten wachten, maar dit jaar mocht het weer! Wico Lommel heeft de afgelopen vier dagen Rome verkend. Verona en Venetië hebben ze al bezocht. Firenze, Lucca en Pisa staan nog op het programma. De weergoden zijn hen ondertussen ook gunstig gezind. Dit blijft toch een prachtige afsluiter van de middelbare studies! (Bijdrage Marleen Berx)

Catharina Vandenberk overleden

Woensdag 6 april 2022
Lommel - Catharina Vandenberk overledenOp 3 april is Catharina Vandenberk (91) overleden, de echtgenote van Jacob Rietvoort. Zij woonde in Mol maar was afkomstig van Lommel. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Mol-Wezel vindt in beperkte kring plaats. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentum Dries-Hulsmans in Balen.

Lisa Molemans overleden

Woensdag 6 april 2022
Lommel - Lisa Molemans overledenVandaag is in het Kapittelhof Lisa Molemans overleden, de weduwe van Jan Baptist Wouters. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Corrie Timmermans overleden

Woensdag 6 april 2022
Lommel - Corrie Timmermans overledenOp 1 april is Corrie Timmermans overleden, de echtgenote van Dick Bierdrager. Zij was 84 jaar. Het afscheid vond in familiekring plaats.

Madeleine Cluysen overleden

Woensdag 6 april 2022
Lommel - Madeleine Cluysen overledenMaandag is Madeleine Cluysen overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Gust Lodewyckx. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: zaterdag (18.30-19 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Hubert Damiaens overleden

Woensdag 6 april 2022
Lommel - Hubert Damiaens overledenIn Hasselt is gisteren Hubert Damiaens overleden, de echtgenoot van Lisette Houben. Hij was afkomstig van Kwaadmechelen en werd 75 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. De urn wordt nadien bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-centrum. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
Lommel - Samana Lommel-Centrum viert lentefeestZoomVorige week was het zover... Eindelijk konden de leden van Samana Lommel-Centrum elkaar weer ontmoeten. Met ongeveer 60 leden kwamen ze samen in ’t Klosterhof voor een stemmig lentefeest. Na het welkom, een fijne bezinning en een korte koffiepauze wist Marc Stans jong en oud te vermaken met zijn muziek en zang. Sommigen waagden zich zelfs aan een danspasje. Na een heerlijke maaltijd zagen ze bij het afscheid enkel lachende en tevreden gezichten. (Bijdrage Louisa Willekens)

Alda Gilkens overleden

Woensdag 6 april 2022
Lommel - Alda Gilkens overledenIn Zonhoven is maandag Alda Gilkens overleden, de echtgenote van Pierre Suckers. Zij was 93 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Kijk! Een rugzwemmer

Dinsdag 5 april 2022
Lommel - Kijk! Een rugzwemmerZoomWe wisten nauwelijks dat er in de insectenwereld rugzwemmers bestaan, maar dit is er een, gefotografeerd door Jan Leijskens. Door deze typische manier van zwemmen lijkt het lichaam van een rugzwemmer erg op een omgekeerde boot, wat hem de naam bootsmannetje heeft gegeven. Bootsmannetjes hebben een bruine of roze kleur die voor een goede camouflage zorgt. Bootsmannetjes zijn bij veel vijverliefhebbers geliefde insecten. Hun prooi bestaat namelijk uit insecten en dieren die op of net onder het wateroppervlak leven. Hierbij moet je denken aan vissen, kikkervisjes en waterinsecten, maar ook aan muggenlarven. Hoe meer muggenlarven er immers opgegeten worden, hoe minder groot de kans is dat wij geprikt zullen worden. Wel opletten, want rugzwemmers kunnen venijnig bijten...

1-3 verlies voor Lovoc-dames B

Maandag 4 april 2022
Lommel - 1-3 verlies voor Lovoc-dames BZoomDe voorlaatste speeldag voor de dames B van Lovoc gisteren. Ze moesten, sterk gehavend en vooruitgeholpen door enkele meisjes U7, thuis het veld op tegen Topsport Davozon C.
Set 1 ging heel gelijk op. Over 3-5 en 6-5 ging het naar 8-9. Met enkele fikse opslagen sloeg Zonhoven een klein kloofje. Wat foutjes bij Davozon en een goeie aanval bracht Lovoc terug tot 14-18, maar dan stapelden de fouten zich aan de zijde van Lovoc op. Al gauw stond zo de 15-25 op het bord.
Ook set 2 ging bij (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Willekens overleden

Maandag 4 april 2022
Lommel - Louis Willekens overledenZaterdag is Louis Willekens overleden, de echtgenoot van Lea Van Moer. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Lommel - Tongerse gidsen serveren gratis stadswandelingZoomGeniet van historisch Tongeren tijdens een gratis stadswandeling! Elke zaterdagmiddag tussen april en september 2022 neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van de stad zoals de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen. Vorig jaar vonden de gratis stadswandelingen voor het eerst plaats. Het vertrekpunt van (…) Het hele nieuwsbericht

Altijd even 'to the point'

Maandag 4 april 2022
Lommel - Altijd even 'to the point'ZoomJe vraagt je weleens af waar ze het altijd blijven halen, daar in de Leopoldlaan... Chapeau voor deze wekelijkse vindingrijkheid! (Foto Robert Boons)
Grensgevallen
In Valkenswaard zijn afgelopen nacht twee auto's uitgebrand. Vermoedelijk werd het vuur aangestoken, zegt de politie. 

Jean Pierre Hesemans overleden

Maandag 4 april 2022
Lommel - Jean Pierre Hesemans overledenOp 1 april is Jean Pierre Hesemans overleden, de echtgenoot van Mia Kwanten. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Julien Verwimp overleden

Zondag 3 april 2022
Lommel - Julien Verwimp overledenIn Kerkhoven is gisteren Julien Verwimp overleden, de echtgenoot van Elza Geypen. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Wezel. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Anne den Bieman overleden

Zondag 3 april 2022
Lommel - Anne den Bieman overledenGisteren is Anne den Bieman overleden. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Een 'BoslandGranFondo' in oktoberZoomDe BoslandTrail bestaat in 2022 vijf jaar. Op vijf jaar tijd bouwde de vzw BoslandTrail het evenement uit tot de grootste ééndaagse ultratrail van de Benelux. Met in 2022 zo’n 4500 deelnemers wordt het laatste weekend van september weer een schot in de roos in Bosland. Nu komt de organisatie met een nieuw initiatief: BoslandGranFondo.
BoslandGranFondo brengt met zijn ‘Gravel Gran Fondo’ en ‘Gravel Medio Fondo’ een hyperinteressante niche (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Winst, verlies én gelijkspel dit weekendTurkse Rangers versloegen vanmiddag Lutlommel met 4-0. Klein broertje Lutlommel B verloor ook, met 0-6 op eigen plein van SDD Opoeteren. Kattenbos won gisterenavond al met 3-1 van KFC Ham United. Verbroedering speelde 2-2 gelijk tegen Kaulille FC, en Grenstrappers Kolonie verloor met 1-0 van HO Molenbeersel.

Lommel - Lentefeest bij Samana in KerkhovenZoomNa de thuisgebonden zieken die vorige week werden verrast met een ontbijt, waren afgelopen donderdag de andere leden aan de beurt. Voor hen organiseerde Samana Kerkhoven een lentefeest met een lekkere maaltijd. Daarna volgde de eucharistie die werd voorgegaan door pastoor Willy. Na deze ernstige noot volgde er natuurlijk ontspanning en die werd gebracht door Olivia Thijssen met mooie liedjes en tussendoor een leuk grapje om tenslotte af te sluiten met een kopje heerlijke koffie en een stuk taart. (Bijdrage Frieda Willekens)
Lentefeest bij Samana in Kerkhoven
Zoom
Lommel - Basket Lommel verliest bij Royal IV BrusselsRoyal IV Brussels - Croonen Lommel: 86-70 (Quarters: 22-20, 19-16 (41-36), 28-19 (69-55), 17-15)
Royal IV lijkt wel het zwarte beest voor Lommel omdat de heren A opnieuw de boot ingingen tegen een ploeg die voorlaatste in de rangschikking staat. De verdienste was echter volledig voor Brussels omdat zij veel efficiënter speelden.
Lommel kwam in de eerste vijf minuten weliswaar op voorsprong (9-13) maar moest nadien de wet van de sterkste ondergaan: Lommel speelde 13 keer de bal (…) Het hele nieuwsbericht

'De vreselijke naam Onument'

Zondag 3 april 2022
Vandaag gelezen
"Iemand heeft er de vreselijke naam Onument voor uitgebroed. ik citeer: 'De naam Onument werd bedacht door Uus Knops, psychiater en expert in rouw en verlies. De naam, met de symbolische en cruciale beginletter O, is minder zwaar dan de term monument. Het is een open en uitnodigend woord.' Alle goede bedoelingen daargelaten, wat is me dat voor flauwekul. Wat is er nu plots mis met het woord monument? Ieder begrip wordt vandaag de dag afgevijld tot niks nog snijdt. Alles wordt omzwachteld."
Michiel Hendrykx in De Standaard Weekblad

Nachtvorst in het weekend

Zaterdag 2 april 2022
Weerbericht
Lommel - Nachtvorst in het weekendMet drukstijgingen staat er een overwegend droog weekend op het programma. Er wordt echter erg koude lucht aangevoerd, waarbij het in de nacht tot algemene vorst komt. Na het weekend wordt het stilaan wat zachter, maar dat gepaard met regen en buien.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag worden de wolken talrijker en is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog. Bij een matige en gure noordelijke wind liggen de maxima rond 7 (…) Het hele nieuwsbericht

Is ze om zeep?

Zaterdag 2 april 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Is ze om zeep?Onze nationale Urbanus zong het ooit, geloof ik. En hij had het over de nefaste verandering van ons klimaat. Ik weet nog wat ik dacht toen ik het hoorde: “Urbanus als protestzanger en wereldverbeteraar, nu gaan we het krijgen!”
Overigens, met de titelvraag boven dit stukje kun je ook een heel andere kant op. Taal is immers zo polyvalent interpreteerbaar. “Is ze om zeep?” kan namelijk net zo goed betekenen: “Gaat ze zeep kopen in de Colruyt?”
Maar ik geef het (…) Het hele nieuwsbericht

Drugsafval in Borkel en Schaft

Vrijdag 1 april 2022
Grensgevallen
In een bos aan de Bruggerdijk/Peedijk in Borkel zijn vanmiddag minstens vier vaten met afval van drugsproductie aangetroffen. Een van de vaten lekte. De geur van die chemische vloeistof was zo sterk dat de persoon die op de vaten uitkwam, een tijdlang onwel werd.
Vanwege het feit dat een van de vaten lekte moet er grond worden afgegraven. De politie doet onderzoek naar de daders. 

Inbraak in Einderpad

Vrijdag 1 april 2022
Lommel - Inbraak in Einderpad
Gisteren werd er weer eens ingebroken in een appartement aan het Einderpad. De bewoner ontdekte dat bij thuiskomst en lichtte de politie in. Het is niet bekend of en welke buit er is gemaakt. Maar in het appartement werden veel vernielingen aangericht.  
Tribunaliteiten
Lommel - Betaalt uw bank voor het vissen?Voor de ondernemingsrechtbank van Leuven stond een slachtoffer van phishing tegenover zijn bank. Hij had geklikt op een link in een sms-berichtje, waarna hij terechtkwam op twee nagemaakte websites, die van de FOD Financiën en die van zijn bank. Met zijn bankkaart en kaartlezer genereerde hij een code, deelde ze mee via zijn gsm, in de waan 89 euro aan de fiscus te betalen. Enkele uren later (iets na middernacht) ging er een reeks bedragen van zijn zichtrekening naar verschillende rekeningen, in totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Leer mij de liefde voor... pianomuziekZoomAfgelopen maandag presenteerden pianist/docent Toon Spaepen en presentatrice/musicologe Rose-Marie Hendrikx de eerste editie van "Leer mij luisteren naar muziek" voor OKRA Academie Lommel, met deze maal de piano in de hoofdrol: zowel de muziek doorheen de eeuwen als de geschiedenis van het instrument. Met deze tweejaarlijkse serie wil de Academie-afdeling van OKRA Gewest Lommel (klassieke) muziek(instrumenten) op een begrijpelijke manier voorstellen. (Bijdrage Stan Bresseleers)
Lommel - Lommelse kampioenen boekenstapelenZoomWe berichtten u eerder al over het grote boekenfeest in en aan de BIB afgelopen weekend. Nu hebben we ook foto's van de winnaars van de wedstrijd boekenstapelen.  Bij de plus 12-jarigen won Fatih Erdem met team Reuze Kat. Zij bouwden een boekenstapel van maar liefst 156 cm hoog! Bij de -12-jarigen won Tibo Schobben. Hij bouwde in zijn eentje een stapel van 154 cm hoog! Een welgemeende proficiat voor deze kampioenen! Ze mochten allebei een wisselbeker mee naar huis nemen. Volgend jaar kan je weer deelnemen en misschien neem jij de beker dan wel mee naar huis!
Lommelse kampioenen boekenstapelenLommelse kampioenen boekenstapelen
Zoom
Vandaag gelezen
65 procent van de renovatiesubsidies komt terecht bij hoge inkomens. 45 procent van de huiseigenaren in Vlaanderen kan een ingrijpende energetische renovatie niet financieren. (Tertio)

Wandelen op de heide

Vrijdag 1 april 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Wandelen op de heideZoomErica. Daar hoort een loflied bij. Het is een naam voor bosjes waar je over struikelt als je er doorheen loopt. Deze maand is bloeimaand en nu staan de vlaktes paarsblauw te pronken. En dáár kun je niet aan voorbij als je hier woont. Gewoon hei. Hier in de Kempen zijn er veel gebieden die naar de hei zijn genoemd, maar waar dat plantje totaal is verdwenen, waardoor je je afvraagt waar dat gebied zijn naam dan aan te danken heeft. In Lommel bijvoorbeeld zijn er gebieden als de Maatheide, Heideheuvel, (…) Het hele nieuwsbericht
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel