Het overige nieuws

Jeanneke Peremans overleden

Woensdag 31 oktober 2018
Beringen - Jeanneke Peremans overledenVandaag is Jeanneke Peremans overleden, de weduwe van Leon Meyen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Een vzw voor narcolepsiepatiënten

Woensdag 31 oktober 2018
Lorien Theunissen en Romy Aben, beiden uit Pelt, hebben samen met Caroline Jacobs (Pousset) en Gwennie Kaluzny (Tongeren) de vzw “Narcolepsie Vlaanderen” opgericht, een Vlaamse patiëntenvereniging voor mensen met narcolepsie.
Narcolepsie is een zeldzame slaap-waakstoornis. In de hypothalamus in onze hersenen communiceert een slaap-waakschakelaar rechtstreeks met bepaalde gebieden in de hersenstam. Deze schakelaar zorgt ervoor dat je wakker wordt of net in slaap valt. Bij mensen met (…) Het hele nieuwsbericht

Kerkhoven fleuren op

Woensdag 31 oktober 2018
Beringen - Kerkhoven fleuren opZoomDe laatste dagen is er op de kerkhoven flink gepoetst om de graven van de overledenen weer spic en span te maken. En er zijn ook al veel bloemen gezet op de graven. De kleurrijke chrysanten fleuren de kerkhoven mooi op. Naast de traditionele chrysanten zijn er ook veel grafstukjes. Morgen, 1 november, is het Allerheilgen de dag dat we onze overledenen herdenken.

613 startende ondernemingen

Dinsdag 30 oktober 2018
In Limburg waren er vorige maand 613 startende ondernemingen, in september 2017 waren er dat 504. Dit jaar zijn er in Limburg tijdens de eerste maanden van dit jaar al 5.246 starters geregistreerd. Tijdens de eerste negen maanden van vorig jaar waren er dat 4.825.

Sterftecijfers

Dinsdag 30 oktober 2018
In Limburg waren er vorig jaar 8,63 overlijdens per duizend inwoners. In Leopoldsburg (8,80), Hamont-Achel (9,91) en Tongeren (10,11) lag het sterftecijfer per duizend inwoners hoger dan het Limburgse gemiddelde. In Neerpelt (5,95), Opglabbeek (6,39), Houthalen-Helchteren (6,63), Meeuwen-Gruitrode (7,04), Peer (7,07), Bocholt (7,30), Hechtel-Eksel (7,57), Beringen (7,63), Overpelt (7,42) en Lommel (8,05) lag het sterftecijfer per duizend inwoners onder het Limburgse gemiddelde.

Raffaele Andronico overleden

Dinsdag 30 oktober 2018
Beringen - Raffaele Andronico overledenGisteren is Raffaele Andronico overleden, de echtgenoot van Paola Masciulli. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Mathilde Put overleden

Dinsdag 30 oktober 2018
Beringen - Mathilde Put overledenVandaag is Mathilde Put overleden, de weduwe van Louis Deferm. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jos Beckers overleden

Dinsdag 30 oktober 2018
Beringen - Jos Beckers overledenGisteren is Jos Beckers overleden, de echtgenoot van Rita Lievens. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in het funerarium in Paal.
Alfred en Blerta Doda, beiden uit Beringen, hebben de, bvba AD Gyproc & Schilderwerken opgericht met zetel aan de Hospitaalstraat in Koersel. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.
Nu we weer naar de wintertijd zijn overgeschakeld, gaan de recyclageparken van Limburg.net weer om 16u dicht. Behalve op donderdag, dan kunt u er nog terecht tot 17u. Op maandag zijn de parken gesloten.

Op verplaatsing

Maandag 29 oktober 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Op verplaatsingVoetbalclubs Barcelona en Girona willen in januari 2019 hun wedstrijd uit La Liga, de Spaanse eerste klasse, in Miami gaan spelen. Wie heeft het weer in zijn hoofd gehaald om dit soort gekke toestanden te bedenken? FIFA en UEFA verzetten zich begrijpelijk tegen dit idee. Als men dit toelaat dan is het hek helemaal van de dam en gaan teams uit andere landen ook elders een match spelen. Wellicht gebeurt dat onder het mom van promotie voor topvoetbal maar iedereen met een beetje gezond verstand weet dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe vier ik veilig Halloween ?

Maandag 29 oktober 2018
Beringen - Hoe vier ik veilig Halloween ?ZoomHalloween is een leuk evenement waar vooral kinderen naar uitkijken want dan kunnen ze zich verkleden en langs huizen gaan voor trick-or-treat. Een gevaar loert wel steeds om elke hoek, dus het is aangeraden om rekening te houden met een aantal tips om de Halloweentocht zo veilig mogelijk te laten verlopen. De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo zet ze op een rijtje op hun website. Kijk via deze link hoe je veilig de griezelnacht in kan!

Handtas gestolen uit auto

Maandag 29 oktober 2018
Beringen - Handtas gestolen uit auto
Uit een auto die geparkeerd stond aan de Stadswal in Beringen werd een handtas gestolen. Een autoruit werd hierbij ingeslagen.


Oscar Cattie overleden

Maandag 29 oktober 2018
Beringen - Oscar Cattie overledenZaterdag is Oscar Cattie overleden, de weduwnaar van Philo Bielen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Julia Vaes overleden

Maandag 29 oktober 2018
Beringen - Julia Vaes overledenGisteren is Julia Vaes overleden, de echtgenote van Leon Vanhees. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Koersel.

Kunstwerk Ahmet Akay onderwater

Maandag 29 oktober 2018
Beringen - Kunstwerk Ahmet Akay onderwaterZoomWe kregen nog dit filmpje met beelden van het kunstwerk van Ahmet Akay dat afgelopen vrijdag in duikcentrum TODI werd geplaatst.

Restaurantdag Mixed Voices

Maandag 29 oktober 2018
Beringen - Restaurantdag Mixed VoicesZoomHet koor Mixed Voices organiseerde gisteren een geslaagde restaurantdag. De sympathisanten van het koor werden verwend met een lekkere maaltijd. (Patrick Cosemans) Meer foto's op facebook.

Wedstrijdverslag Weerstand Koersel

Maandag 29 oktober 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand KoerselWeerstand Koersel heeft een schier onmogelijke situatie rechtgezet. Immers keek het 3 keer achtereenvolgens tegen een kloof van 2 doelpunten aan (0-2,1-3, 2-4); maar aan de meet haalde het wel de vetste prijs binnen. Een kwartier bleven de doelmannen uit beeld maar dan haalde bezoeker, Verjans, van ver uit en zijn zwabberbal verraste Frederix: 0-1 (16’). Op slag was er een reactie van Coenen op aangeven van Geybels maar hij miste van een niets (17’). Ook een kopbal van Alaerts –weer op (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Fufo klopt Hamont

Zondag 28 oktober 2018
Beringen - Damesvoetbal: Fufo klopt HamontIn eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen KFC Hamont'99 verslagen met 3-2. Na negen wedstrijden staat Fufo zesde in de stand.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel verloren in Borgloon. Uitslag: 7-5. Aan de rust was de stand 5-1.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo Meeuwen verslagen. Uitslag: 7-2.

Koersel wint van Zepperen-Brustem

Zondag 28 oktober 2018
Beringen - Koersel wint van Zepperen-BrustemVeel doelpunten tijdens de wedstrijd van Weerstand Koersel tegen Zepperen-Brustem: Koersel won die met 5-4. FC Turkse hield de punten thuis tegen Nevok Gruitrode. Uitslag: 5-2. Paal-Tervant B verloor met 3-0 in Grote Brogel.

'Start je zaak in Beringen'

Zondag 28 oktober 2018
Beringen - 'Start je zaak in Beringen'Zoom'Start je zaak in Beringen' is een nieuwe website waar kandidaat-ondernemers die zich in Beringen willen vestigen, de nodige inspiratie en informatie vinden over Beringen. Op de site krijg je als toekomstig handelaar info over de subsidies die de stad Beringen heeft voor investeerders. Daarnaast zijn er inspirerende verhalen van ondernemers die zich al jaren in Beringen thuis voelen. Bekijk de site via deze link.
Showbizz
Beringen - Nieuwe singel voor Fleur en haar CoolKidsZoomDe CoolKids hebben een nieuwe singel: Helden. Die beantwoordt helemaal aan het stilaan vertrouwde CoolKids-recept: Nederlandstalig, fris, aanstekelijk en boordevol positieve energie. In 'Helden' wordt niet enkel de loftrompet bovengehaald voor superhelden uit films en boeken, maar ook en vooral voor iedereen die het kwade in de wereld bestrijdt, en helpt waar mogelijk. Een van de twintig kinderen van de groep is de Beringse Fleur Mertens.
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - Grote HeideDe komst van Grote Heide was voor Stal Sport de uitgelezen gelegenheid om de pandoering van vorige week op Meeuwen recht te zetten. De bezoekers zitten in een neerwaartse spiraal en dat gaf Stal de kans om punten goed te maken in de rangschikking. De eerste helft ging gelijk op, met misschien een licht overwicht voor de bezoekers. Maar echt gevaar konden zij niet creëren. Het aantal bezoekende kansen was zeer schaars, terwijl Stal toch iets meer kansen voortbracht. Op het kwartier ging een strak schot van (…) Het hele nieuwsbericht

Herfst in geuren en kleuren

Zaterdag 27 oktober 2018
Vandaag gezien
Beringen - Herfst in geuren en kleurenZoomDe herfst is het ideale moment voor een mooie wandeling. Enerzijds om te genieten van de kleuren in de natuur en anderzijds om de herfstmoeheid te verjagen door een frisse neus te halen. (Gust Ischen)
Herfst in geuren en kleurenHerfst in geuren en kleurenHerfst in geuren en kleuren
Zoom

Stal Sport verslaat Grote Heide

Zaterdag 27 oktober 2018
Beringen - Stal Sport verslaat Grote HeideStal Sport heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Grote Heide. Uitslag: 2-0. Paal Tervant verloor met 1-2 van Eksel.

Expo kunstenaarscollectief Curtista

Zaterdag 27 oktober 2018
Beringen - Expo kunstenaarscollectief CurtistaZoomIn de galerij van het CC Casino Beringen kan je morgen nog naar de slotdag van de jaarlijkse tentoonstelling van kunstenaarscollectief Curtista. Je bent zondag 28 oktober welkom tussen 13u en 17u om deze knappe expo nog te bezoeken.
Expo kunstenaarscollectief CurtistaExpo kunstenaarscollectief CurtistaExpo kunstenaarscollectief Curtista
Zoom

Gemiddeld inkomen 17.790 euro

Zaterdag 27 oktober 2018
Het gemiddeld inkomen bedraagt in Limburg 17.790 euro. Dat is het laagste van alle Vlaamse provincies. In West-Vlaanderen bedraagt dit 18.613 euro, in Antwerpen 18.692 euro, in Oost-Vlaanderen 19.364 euro en in Vlaams-Brabant 20.939 euro. (bron: Statbel).

Vannacht overschakelen op wintertijd

Zaterdag 27 oktober 2018
Beringen - Vannacht overschakelen op wintertijdMisschien voor de laatste keer... Maar vergeet vannacht dus niet uw klok(ken) van 3 op 2 uur te zetten. U krijgt er een extra uurtje slaap voor in de plaats, én u bent morgen niet een uur te vroeg op uw afspraak!

Herfstmodus

Zaterdag 27 oktober 2018
Beringen - HerfstmodusZoomOok onze fotografen Inge en Bart zijn deze week in herfstmodus. Paddestoelen spotten is nu het ideale moment. De bossen rond Koersels Kapelleke zijn een waar paradijs op dit (…) Het hele nieuwsbericht

Flandria Paal 1947

Zaterdag 27 oktober 2018
Uit de oude doos
Beringen - Flandria Paal 1947ZoomVandaag terug in de tijd meet een ploegfoto van Flandria Paal uit 1947.

Notaris Boesmans

Zaterdag 27 oktober 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Notaris BoesmansZoomGust Ischen gaat elke week met een oude foto of postkaart in de hand op zoek naar de huidige plek. Voor deze woning was het even zoeken omdat ze nu verscholen ligt achter veel groen.

Herfstgedicht

Zaterdag 27 oktober 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - HerfstgedichtZoomVandaag is de herfst de inspiratiebron van Lambert en Edith.

KVK Beringen klopt Zonhoven VV

Vrijdag 26 oktober 2018
Beringen - KVK Beringen klopt Zonhoven VVKVK Beringen heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Zonhoven VV. Uitslag: 2-0, na doelpunten van Van Geneugden en Creyns. Het had evengoed 3-0 kunnen zijn, want Creyns miste nog een penalty.

Marie-José Thoelen overleden

Vrijdag 26 oktober 2018
Beringen - Marie-José Thoelen overledenGisteren is Marie-José Thoelen overleden, de echtgenote van René Poelmans. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Het weer: wisselvallig

Vrijdag 26 oktober 2018
Weerbericht
Beringen - Het weer: wisselvalligDepressiekernen in onze omgeving zorgen voor onstandvastig weer met relatief hoge neerslagkansen. Bovendien wordt er lucht van polaire oorsprong aangevoerd, waarbij het kwik tot onder de normale waarden blijft. Het weekend verloopt koud en wisselvallig. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk en nemen de neerslagkansen af. Het wordt bovendien ook wat warmer. Vandaag is het eerst zwaar bewolkt tot betrokken met kans op een drupje motregen. Na de middag komt er meer regen opzetten vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de collegesite...

Donderdag 25 oktober 2018
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomNa de spectaculaire beelden van gisteren, toen de sporthal werd afgebroken, werd er vandaag vooral puin geruimd op de site van het college. Vandaag beelden van Gust Ischen vanuit een andere hoek.
Ondertussen, op de collegesite...Ondertussen, op de collegesite...
Zoom
Beringen - Namiddagje dialect: Gezèt vanne BöetingZoomPaalonline organiseerde gisteren in dienstencentrum De Klitsberg een geslaagde namiddag in het Paals dialect. Met cursiefjes, muziek van de Heks en foto’s uit de oude doos werd het publiek getrakteerd op een gevarieerd programma. Op 10 november wordt de wekelijks mis opgedragen in het dialect. Meer info via deze link.

Harry Camps overleden

Donderdag 25 oktober 2018
Beringen - Harry Camps overledenVandaag is Harry Camps overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Sneeuwluipaarden onderzocht

Donderdag 25 oktober 2018
Beringen - Sneeuwluipaarden onderzochtZoomVanmorgen vond bij de drie sneeuwluipaarden van het Natuurhulpcentrum (NHC)in Opglabbeek een hartonderzoek plaats, nu ze binnenkort naar een andere plek verhuizen: het mannetje naar een kweekprogramma in Estland, de vrouwtjes naar een dierentuin in Schotland. De luipaarden verblijven al drie jaar in het NHC. Lees Hartonderzoek voor drie sneeuwluipaarden (Foto NHC)

Anna Wellens overleden

Donderdag 25 oktober 2018
Beringen - Anna Wellens overledenGisteren is Anna Wellens overleden, de echtgenote van Livinus Beckx. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur)  in het funerarium in Beringen-Mijn.

Bertha Schraeyen overleden

Donderdag 25 oktober 2018
Beringen - Bertha Schraeyen overledenGisteren is Bertha Schaeyen overleden, de weduwe van Jozef Sneyers. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 2 november (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: woensdag 31 oktober (19-19.30 uur) in funerariulm Convents in Beringen-Mijn.

Rik Janssens overleden

Donderdag 25 oktober 2018
Beringen - Rik Janssens overledenDinsdag is de uit Beringen afkomstige Rik Janssens overleden, de echtgenoot van Coleta Lemmens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur);

Anieta Schraepen overleden

Donderdag 25 oktober 2018
Beringen - Anieta Schraepen overledenGisteren is Anieta Schraepen overleden, de weduwe van Henri Welkenhuysen. Het afscheid vindt vrijdag (19 uur) plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Nieuwe bvba: A-K Enterprise

Woensdag 24 oktober 2018
Mohammad Nawaz en Kalach Nawaz, beiden uit Beringen, hebben de bvba A-K Enterprise opgericht met zetel aan de Klaverweide in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een pompstation, car-wash, carrosserie en garage.

Nieuwe bvba: Pure & Fine

Woensdag 24 oktober 2018
Christophe Pasteleurs en Carla Jacobs, beiden uit Paal, hebben de bvba Pure & Fine opgericht met zetel aan de OLV-straat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer handel in rookwaren, dranken, elektronische producten en geschenken.

Nieuwe bvba: Nadia Popova

Woensdag 24 oktober 2018
Nadezha Popova uit Paal heeft de tandartsenpraktijk Nadia Popova opgericht met zetel aan de Wijerstraat. Het maatschappelijjk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Nieuwe bvba: Kapsam

Woensdag 24 oktober 2018
Atik Samur uit Beringen en Murat Kaplan uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba Kapsam opgericht met zetel aan de Sint-Jorisstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer handel in al haar vormen, traiteurdiensten en de im- en export van voertuigen.

Gaskachel vat vuur in Beverlo

Woensdag 24 oktober 2018
Beringen - Gaskachel vat vuur in BeverloZoom
Gisterenavond werd de brandweer opgeroepen voor een brandje aan een gaskachel in de Kroonstraat in Beverlo. Die was losgekomen en er ontsnapte gas. Er ontstond een klein brandje. De brandweer van Leopoldsburg was snel ter plaatse en had de situatie snel onder controle door de gastoevoer af te sluiten.


Vleesbrood

Woensdag 24 oktober 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - VleesbroodZoomVandaag een nostalgisch gerechtje op ons tafel. Frikadellenkoek of mooi gezegd vleesbrood. Oh wat keek ik als kind hier naar uit, ik durf zelfs zeggen dat dit mijn favoriete vleesgerecht is. Vleesbrood is eigenlijk poepsimpel maar toch bestaan er veel varianten in. Ik vond die van ons mama altijd de lekkerste en ben dan ook dolgelukkig dat ik haar kan evenaren. Als dit op tafel kwam, dan was het altijd een gesteggel, want mijn zus en ik vochten altijd voor de kontjes, ik weet niet wat er zo speciaal is aan die (…) Het hele nieuwsbericht
Vleesbrood
Zoom
Morgennamiddag wordt in café Het Vijgeblad een duplex-appartement met garagebox, gelegen Hasseltsesteenweg 76 bus 5 en +66, openbaar verkocht na een hoger bod van 86.200 euro. Het appartement telt 2 slaapkamers.

Fietser (17) gewond bij aanrijding

Dinsdag 23 oktober 2018
Beringen - Fietser (17) gewond bij aanrijdingIn de Trompetstraat in Koersel raakten gisterenavond een auto en een 17-jarige fietser uit Beringen in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij lichtgewond.

En het dak gaat eraf

Dinsdag 23 oktober 2018
Beringen - En het dak gaat erafZoomDe afbraakwerken aan de collegesite zorgen voor wat belangstelling bij passanten. Deze middag moest de grote kraan over de straat manoeuvreren om het dak te verwijderen. Dat zorgde voor wat verkeershinder, zeker toen een bus nog tussendoor laveerde. (Foto's Patrick Haesevoets)
En het dak gaat erafEn het dak gaat eraf
Zoom
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi. Daarbij vielen op 28 september 2.200 dodelijke slachtoffers terwijl bijna 200.000 mensen hun vernielde huis moesten ontvluchten.

Een stuk kouder

Dinsdag 23 oktober 2018
Weerbericht
Beringen - Een stuk kouderHogedrukinvloed ten westen en depressies ten noordoosten van onze streken, zorgen voor de aanvoer van vochtige zeelucht. Hierdoor domineren wolkenvelden de volgende dagen het weerbeeld. Dankzij de invloed van hogedruk blijft het, op wat motregen na, grotendeels droog. Tegen het weekend komt een depressie met bijbehorende storingen dichterbij met toenemende neerslagkansen. Het wordt dan ook gevoelig kouder met maxima net onder 10 graden.
Vandaag domineert de bewolking, maar het is overwegend (…) Het hele nieuwsbericht

'Weg met houtkachels'

Maandag 22 oktober 2018
Vandaag gelezen
"Het probleem van houtstook is te vergelijken met passief roken, maar op een veel grotere schaal. Voor jezelf kan je eventueel nog besluiten dat de gezelligheid van je houthaard opweegt tegen de gezondheidseffecten, maar jouw buurman met een chronische longziekte of jouw buurmeisje met astma kunnen die keuze niet maken: zij krijgen de giftige houtrook binnen zonder de gezelligheid."
                        (Milieuwetenschapper David De Pue op Knack.be)
3

Oeps...ingesloten

Maandag 22 oktober 2018
Vandaag gezien
Beringen - Oeps...ingeslotenZoomHoe deze drie auto's straks kunnen vertrekken is nog de vraag? Er zal wat gesleurd of getelefoneerd moeten worden...Door de afbraakwerken aan het college is er een parkeerverbod langs de kant van de sporthal. De firma die het nadarhekken moest plaatsen, heeft de auto's dan maar ingesloten! (foto: Patrick Haesevoets)

Ulrich Kiesow overleden

Maandag 22 oktober 2018
Beringen - Ulrich Kiesow overleden
Gisteren is Ulrich Kiesow overleden, de echtgenoot van Gaby Gelders. Hij zou vandaag 92 jaar geworden zijn. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Maria Schaeken overleden

Maandag 22 oktober 2018
Beringen - Maria Schaeken overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige Maria Schaeken overleden, de weduwe van Frans Willems. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

De zomer is voorbij

Maandag 22 oktober 2018
Beringen - De zomer is voorbijZoomWe hebben nog lang in de waan kunnen leven dat de zomer nooit voorbij zou gaan, maar nu is het echt herfst... (Tekening Dirk Van Bun)
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand KoerselKoersel domineerde maar Torpedo Hasselt zorgde voor de eerste kans (12’). Toen Xander een onnodige confrontatie aanging met zijn tegenstrever, verloor hij de bal en de 1-0 was geboren (20’). Koersel zette de situatie recht met een mooie collectieve aanval die Diewert makkelijk kon afronden: 1-1 (40’). Na de koffie kwam de Weerstand minder goed uit de verf. Torpedo eiste regelmatig doelgevaar op met zijn corners en tegenaanvallen. Niels Willems (ex-Koersel) draaide een corner rechtstreeks binnen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Ongeval met vluchtmisdrijf in BeverloVanochtend rond 0.15 uur gebeurde er een verkeersongeval met vluchtmisdrijf in de Korpselheidestraat  in Beverlo. De chaufeur, een man uit Leopoldsburg, kon inmiddels geïdentificeerd worden. Hij werd in zijn woning aangetroffen en had te diep in het glas gekeken. Zijn rijbewijs is ingetrokken.
Beringen - Paal-Tervant B geklopt door HW ZonhovenPaal-Tervant B moest vanmiddag thuis de duimen leggen tegen HW Zonhoven. Uitslag 1-4. KVK Beringen verloor met 5-3 bij Zepperen-Brustem. Weerstand Koersel verloor met 2-1 op het veld van Torpedo Hasselt.
Beringen - Wedstrijdverslag  Meeuwen - Stal SportHet was er niet aan te zien dat ze in Meeuwen een zware kermisweek achter de rug hadden. De thuisploeg speelde een beresterke wedstrijd tegen een niet eens onverdienstelijk Stal. Maar het klasseverschil gaf de doorslag en zo werden de bezoekers met zware 5-1 cijfers naar huis gestuurd. Het werd een snelle eerste helft met druk van Meeuwen. In het eerste kwartier kwam Stal er slechts sporadisch uit en was het Meeuwen dat zijn wil oplegde. We noteerden wel 5 grote kansen van de thuisploeg in dat (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal hebben zowel Koersel als United Beverlo hun wedstrijd gewonnen: Koersel- Onb.Tongeren 13-3; FC Inter Huy - United Beverlo: 1-10.

Pandoering voor Stal Sport

Zaterdag 20 oktober 2018
Beringen - Pandoering voor Stal SportStal Sport heeft vanavond met 5-1 verloren op het veld van KSK Meeuwen. FC Turkse verloor met 3-0 in Eksel. Paal-Tervant A speelde 0-0 gelijk bij Racing Peer.

Ivonne Van Loock overleden

Zaterdag 20 oktober 2018
Beringen - Ivonne Van Loock overledenGisteren is in  Paal Ivonne Van Loock overleden, de weduwe van Fons Meyen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderolo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Een bedankje voor onze lezers

Zaterdag 20 oktober 2018
Nieuws van de redactie
Beringen - Een bedankje voor onze lezersZoomAfgelopen zondag keek u massaal naar de Internetgazet Beringen om de uitslagen van de verkiezingen te volgen. We haalden op 14 oktober 9000 unieke bezoekers. Op andere dagen schommelen we rond de 5000 unieke bezoekers.

Frontale botsing

Zaterdag 20 oktober 2018
Beringen - Frontale botsingOp de Stalse Molenstraat kwam gisteren een personenwagen frontaal in botsing met een bestelwagen. De bestuurder van de wagen werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Een strohalm

Zaterdag 20 oktober 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Een strohalmZoomEen strohalm is voldoende voor Edith om weer wat poëtische woorden te pennen.

Herfsttinten

Zaterdag 20 oktober 2018
Lens op Beringen
Beringen - HerfsttintenZoomInge Jespers en Bart Liesenborgs zijn helemaal in herfstmodus. Dit herfsttafereel schoten ze in Paal.

Kioskplein Beringen-Mijn

Zaterdag 20 oktober 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kioskplein Beringen-MijnZoomGust houdt vandaag even halt aan de ingang van het Kioskplein, toen nog in aanbouw.

30 jaar Okra Beringen-Noord

Zaterdag 20 oktober 2018
Uit de oude doos
Beringen - 30 jaar Okra Beringen-NoordZoomIn woonzorgcentrum Ocura kan je morgen namiddag naar een expo over 30 jaar Okra Beringen-Noord. Op de foto zie je het bestuur bij het 10-jarig bestaan van KBG, de voorloper van Okra.

Aantal geboorten

Vrijdag 19 oktober 2018
In Beringen waren er vorig  jaar 489 geboorten, in Houthalen-Helchteren 308, in Lommel 298, in Tongeren 274, in Overpelt 168, in Neerpelt 167, in Leopoldsburg 160, in Bocholt 146, in Peer 143, in Hamont-Achel 128, in Hechtel-Eksel 115, in Meeuwen-Gruitrode 112 en in Opglabbeek 87.

Zonnig weekend

Vrijdag 19 oktober 2018
Weerbericht
Beringen - Zonnig weekendDe kern van een hogedrukgebied komt in het weekend over ons land te liggen. Wolkenvelden zijn hierdoor minimaal en de zon krijgt flink wat ruimte. Er wordt echter koele lucht vanuit het noordoosten aangevoerd, waardoor de temperaturen niet erg hoog uitkomen en vooral de nachten worden flink koud. Na het weekend wordt de luchtstroming noordwest met aanvoer van gestoorde en vochtige lucht. Het wordt dan kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.
Vandaag maken talrijke wolkenvelden in de (…) Het hele nieuwsbericht

En de winnaars zijn:

Vrijdag 19 oktober 2018
Beringen - En de winnaars zijn:ZoomDe belangrijkste filmprijs die regisseur Jacques Audiard tot nu toe won, was de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes in 2005. Dat was het juiste antwoord op onze wedstrijdvraag. Heel veel lezers wisten het goede antwoord. Het lot heeft deze winnaars aangeduid, zij mogen met twee naar de avant-première van 'The Sisters Brothers' maandagavond in The Roxy Theatre. Rita Gijbels, Valerie Vanhees, Etienne Bervoets, Bea Clerckx, Noël Vranckx, Marina Belen, Marie-Claire Teunkens, Dirk De Keyzer, Tom Frederix en Wilfried Camps. 

Drie faillissementen

Donderdag 18 oktober 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Euro Cycling Experience, Bouwtechnic en Zante, allen uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 november ingediend worden.

Vincenza Pluchino overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Beringen - Vincenza Pluchino overledenGisteren is Vincenza Pluchino overleden, de weduwe van Michele Rinaldi. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Futech/iLumen is KMO van het jaar

Donderdag 18 oktober 2018
Bedrijfsnieuws
Beringen - Futech/iLumen is KMO van het jaarZoomHet bedrijf Futech / iLumen uit Tessenderlo is verkozen tot de Limburgse KMO van het jaar. De onderneming van Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel volgt daarmee Yontec uit Hasselt op. UNIZO Limburg reikt deze tweejaarlijke erkenning uit aan een KMO die zich onderscheidt op vlak van de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering, waaronder ondernemingszin, personeelsbeleid, financieel beleid, innovatie en marketing en communicatie. “Dit is een bekroning op ons werk. Deze prijs is geen (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar film The Sisters Brothers

Donderdag 18 oktober 2018
Beringen - Gratis naar film The Sisters BrothersZoomOnze actie rond de avant-première van de film 'The Sisters Brothers' loopt nog 24 uur. Tot morgenvroeg 8 uur heb je nog de tijd om de wedstrijdvraag te beantwoorden en samen met de lezers van de Internetgazet Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg maandagavond in The Roxy Theatre in Koersel te genieten van deze spannende western.

Bevolkingsgroei 2012-2018

Woensdag 17 oktober 2018
Van 2012 tot 2018 is de bevolkingsgroei het meest toegenomen in Overpelt (7,49 procent) en Beringen (5,51 procent). Leopoldsburg kende een bevolkingsgroei van 2,99 procent, Hechtel-Eksel van 2,93 procent, Neerpelt van 2,92 procent, Bocholt van 2,80 procent, Lommel van 1,90 procent, Opglabbeek van 1,67 procent, Tongeren van 1,55 procent, Peer van 1,31 procent, Meeuwen-Gruitrode van 1,01 procent en Houthalen-Helchteren van 0,88 procent. In Limburg nam de bevolkingsgroei toe met 2,53 procent.(Bron: Statbel)

Het wordt kouder

Woensdag 17 oktober 2018
Weerbericht
Beringen - Het wordt kouderDe hoge temperaturen blijven de volgende dagen niet aanhouden, met aanvoer van koelere lucht uit het noorden. Bovendien zorgt de nabijheid van een front voor vrij veel (hoge) bewolking, maar het blijft droog. Vanaf vrijdag brengen hogedrukinvloeden opnieuw zonnig en droog weer. Na het weekend komt een noordwestelijke luchtstroming op gang met de aanvoer van onstabiele en vochtige lucht. Het wordt dan flink kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.Vandaag is het vrij zonnig en de maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond op jaagpad

Woensdag 17 oktober 2018
Beringen - Fietser gewond op jaagpadZoomIn Beringen ter hoogte van de Nijverheidsstraat kwam deze middag een jonge fietser zwaar ten val op het jaagpad. Hij werd hierbij gewond aan het hoofd en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto botst op bus

Woensdag 17 oktober 2018
Beringen - Auto botst op busOp het kruispunt van de Molendijk en Laakstraat in Koersel reed gisterennamiddag een auto tegen een bus. Eén persoon werd hierbij lichtgewond.

Witloofroomsoep met balletjes

Woensdag 17 oktober 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Witloofroomsoep met balletjesZoomHet is nog niet het ideale koude weer voor een heerlijk warme tas soep, maar ik had er deze week zo een zin in dat ik dacht foert. Een hele zomer zonder soep, een zomer die precies maar blijft duren, is lang genoeg geweest. Dus ik huldig het soepseizoen in. Nu ja als je mij liet doen at ik het hele jaar door soep, maar mijn huisgenoten zijn eigenlijk alleen maar soep eters als ze half bevroren thuis komen van school of het werk en ze hun dan lekker kunnen opwarmen vooraleer ze aan hun huiswerk beginnen. De eerste (…) Het hele nieuwsbericht
Witloofroomsoep met balletjes
Zoom

Treeske Van den Broek

Woensdag 17 oktober 2018
Beringen - Treeske Van den BroekZaterdag is de uit Beverlo afkomstige Treeske Van den Broek overleden, de echtgenoot van Emiel De Ceulaer. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H.Hart kerk in Winterslag.

Ferre met Lions naar halve finale

Woensdag 17 oktober 2018
Beringen - Ferre met Lions naar halve finaleZoomDe jonge Lions, met Ferre Vanderhoydonck, hebben weer een dijk van een wedstrijd gespeeld op de jeugd olympische spelen in Buenos Aires. Ze wonnen hun kwartfinale met 21-10 tegen Brazilië. Vandaag spelen ze de halve finale tegen Slovenië om 16.50 uur. Bij verlies spelen ze om 18.05 voor Brons. Bij winst om 18.55 voor goud

Allen aan het gras!

Dinsdag 16 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Gras bevat eiwitten en het is niet alleen goed voor koeien maar ook voor mensen, als we de Nederlanders van Grassa! moeten geloven. Daar scheiden ze het eiwit van het gras om te komen tot een voedzaam en duurzaam alternatief. Als het aan hen ligt, eten we over tien jaar allemaal grasburgers. Lees even mee.

Nieuwe bvba: Gyprocwerken Marvan

Dinsdag 16 oktober 2018
Marijn Vandermeulen en Liesbeth Geybels, beiden uit Paal, hebben de bvba Gyprocwerken Marvan opgericht met zetel aan de Schaffensesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerken, gevelreiniging en algemene bouwwerken.

Maria Op 't Eynde overleden

Dinsdag 16 oktober 2018
Beringen - Maria Op 't Eynde overledenGisteren is Maria Op 't Eynde overleden, de weduwe van Alfons Vanschooren. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Open House bij de Zilverhaai

Dinsdag 16 oktober 2018
Beringen - Open House bij de ZilverhaaiZoomZondag 28 oktober organiseert aquariumclub De Zilverhaai Beringen een opendeurdag. In de Kardijk Beverlo kan je van 10u tot 16u terecht om kennis te maken met de wondere wereld van aquariums, terrariums en vijvers. Tegelijkertijd is er ook een grote ruilbeurs met materiaal, siervissen en aquariumplanten. De beurs is een ideaal moment voor iedereen die wil beginnen of net begonnen is met deze hobby.

Elf nieuwe burgemeesters

Maandag 15 oktober 2018
Beringen - Elf nieuwe burgemeestersIn Limburg gaan in januari 11 nieuwe burgemeesters aan de slag op een totaal van 42. CD&V blijft in Limburg de grootste leverancier van burgemeesters, met 17 in het totaal. Open VLD heeft er 7, sp.a 5 en N-VA 2. En dan heb je nog 11 burgemeesters die bij de één of andere lokale partij behoren. Er zijn ook 5 vrouwelijke burgemeesters aan de macht in onze provincie.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 15 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Woensdag weer flitsmarathonVan woensdag- (overmorgen!) tot donderdagochtend houdt de politie weer een flitsmarathon, zo is vandaag bekendgemaakt.
Verkiezingen Beringen
Beringen - ' t Centrum wordt Administratief CentrumZoomDe verkiezingsstrijd is gestreden en er mag al eens een grapje gemaakt worden. Gerry Janssens, uitbater van café 't Centrum in Paal, en 9de op de lijst van CD&V, heeft zijn café alvast omgedoopt tot het nieuwe Administratief Centrum. Misschien al een idee om terug meer dienstverlening in de dorpen te brengen? De wachttijd is maximum twee pintjes, lacht Gerry.
Beringen - Damen – Dirkx klaar voor BK CyclobalZoomBrecht Damen en Niels Dirikx namen het in de 7de proef van de UCI World Cup in het Zwitserse Sankt-Gallen nog eens op tegen internationale topploegen. De openingsmatch tegen Markus en Lukas Schönenberger uit Lichtenstein werd nipt verloren met 3-2. De tweede in de eindstand, het Duitse duo Marcel Schüle en Björn Bootsmann, moest tevreden zijn met een 4-4 gelijkspel. Ook de Zwitsers Severin en Benjamin Waibel hadden het moeilijk met Brecht en Niels. In een spannende kamp konden ze de HZG (…) Het hele nieuwsbericht

Bolletje & Balletje

Maandag 15 oktober 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Bolletje & BalletjeDe voorbije weken en maanden stonden in het teken van het bolletje, dat wisten we met de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren. Maar dat het bolletje de laatste week de persinteresse moest delen met het balletje, dat was een complete verrassing. Het balletje werd plots een kanonbal die ontplofte in de voetbalwereld. Tijdens een match kan de bal wel eens stuk gaan en dan neemt men gauw een ander exemplaar. Zo simpel zal de oplossing deze keer niet zijn. Hup, een nieuwe bal, de spons over de ontplofte kanonbal (…) Het hele nieuwsbericht

Wedstrijdverslag Weerstand Koersel

Maandag 15 oktober 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand KoerselDeze wedstrijd kunnen we bestempelen als 'alles eerlijk verdeeld, wat zich ook uitte in de uitslag 3 - 3. Ieder één helft. De eerste 45 min waren voor Beek, dat zich ook gevaarlijker toonde dan Koersel. De sterkte van ons jonge team vonden we in de flexibiliteit door prachtig te reageren op doelpunten van Beek. Na 0 - 1 werd het onmiddellijk 1 - 1 via Diewert en de gelijkmaker volgde direct na de 1 - 2. Coenen kopte een voorzet van Simsek binnen aan de tweede paal. Beek kon vrij gemakkelijk op 2 - (…) Het hele nieuwsbericht

De uitslagen

Zondag 14 oktober 2018
Beringen - De uitslagenZoomAl de uitslagen van de verkiezingen kan je bekijken op de site van Vlaanderenkiest.be
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel verloren van ZVK A5 Genk. Uitslag: 5-3.

Koersel en Turkse spelen gelijk

Zondag 14 oktober 2018
Beringen - Koersel en Turkse spelen gelijkWeerstand Koersel heeft vanmiddag 3-3 gelijk gespeeld tegen Bree-Beek. FC Turkse speelde thuis 2-2 gelijk tegen Racing Peer. Paal-Tervant B verloor met 2-0 van Verbroedering Lommel.

Weinig technische problemen

Zondag 14 oktober 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - Weinig technische problemenZoomIn Beringen waren er weinig of geen technische problemen bij het elektronisch stemmen. Het IT-team van de stad is de hele dag paraat om in te grijpen indien nodig. Zo was er kort een panne bij een pc in stemlokaal 28 in Paal. De mensen werden doorverwezen naar andere stemgangen.Twee stemcomputers moesten ook vervangen worden. Om 15u worden de stemlokalen gesloten en de eerste uitslagen worden al om 15u30 verwacht.

CC for Life

Zondag 14 oktober 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - CC for LifeZoomHet CC Beringen stond vandaag aan het stemlokaal in Beringen centrum. Aan de werkplaatsen konden de kiezers een warme drank en een zelfgemaakte wafel of cupcake kopen ten voordele van Music for Life.

Stem Rode Kruis

Zondag 14 oktober 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - Stem Rode KruisZoomHet is een traditie dat bij verkiezingen het Rode Kruis present is om wat extra centjes in te zamelen. Het Rode Kruis Beringen is vandaag aanwezig aan de vier stemlokalen in Beringen.

Stal Sport klopt KFC Hamont 99

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Stal Sport klopt KFC Hamont 99Stal Sport heeft vanavond KFC Hamont 99 verslagen. Uitslag: 2-1. Hamont 99 kwam als ongeslagen ploeg naar de Nieuwendijk afgezakt en toonde meteen waarom het een stuk hoger in de rangschikking stond dan de thuisploeg. Van bij de aanvang drongen de grensjongens aan en forceerden enkele kansen. Maar Stal herstelde vlug het evenwicht, waardoor we een boeiende en gelijkopgaande eerste helft kregen. Aan de rust stond het 0-0, maar het had anders kunnen zijn als de kansen aan beide zijden niet gemist waren. De (…) Het hele nieuwsbericht

Paal-Tervant A verslaat Lutlommel

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Paal-Tervant A verslaat LutlommelPaal-Tervant A heeft vanavond Lutlommel geklopt. Uitslag: 3-1. KVK Beringen versloeg Torpedo Hasselt met 2-0. 

Paalse Plas

Zaterdag 13 oktober 2018
Lens op Beringen
Beringen - Paalse PlasZoomBart Liesenborgs en Inge Jespers laten elke zaterdag hun lens schijnen op Beringen. En dat ochtendstond goud in de mond heeft bewijst deze mooie foto weer!

Gerda Verpoest overleden

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Gerda Verpoest overledenGisteren is Gerda Verpoest overleden, de levensgezellin van Paul Pattyn. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-29 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Nieuwe uitbaters Tennis Koersel

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Nieuwe uitbaters Tennis KoerselZoomGregory Vanhove en Stefanie Geys zijn de nieuwe uitbaters van de cafetaria van tennis Koersel. Wij wensen het koppel veel succes! (Jean Beerten)

Louis Gybels overleden

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Louis Gybels overledenGisteren is Louis Gybels overleden, de echtgenoot van Jacqueline Wouters. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Koersel.

Antonio Cotrufo overleden

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Antonio Cotrufo overledenDonderdag is Antonio Cotrufo overleden. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Herfst in Beringen

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Herfst in BeringenZoomWe kregen deze foto van Erik Mannaerts met een herfstblik op de wijk Kolmen. Vandaag wordt het trouwens prachtig herfstweer, ideaal om een wandeling te maken in de Beringse natuur.

Enquête gemeenteraadsverkiezignen

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Enquête gemeenteraadsverkiezignenZoomDe leerlingen van 6 Humane Wetenschappen van het Spectrumcollege Beringen hebben een enquête gehouden over de verkiezingen van morgen. Bekijk het resultaat in hun filmpje.

Diamanten bruiloft Els en Leander

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Diamanten bruiloft Els en LeanderZoom Elsa Goris (roepnaam Els) en Leander Put vierden gisteren hun zestigjarig huwelijk. Ze trouwden op 15 oktober 1958 voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Koersel. Elsa werd geboren in Koersel in 1938 en Leander in Heusden in 1933. Ze leerden elkaar kennen in de weide bij de koeien, en maakten dan een afspraak om naar Koersel kermis te komen en in dancing de Luna volgde hun eerste dans en was het geklonken. Na 3 jaar vroeg Leander Els ten huwelijk. Leander volgde vakschool in Beringen, waar hij (…) Het hele nieuwsbericht
Diamanten bruiloft Els en LeanderDiamanten bruiloft Els en Leander
Zoom

Gemeentehuis Paal

Zaterdag 13 oktober 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Gemeentehuis PaalZoomPolitici komen en gaan. Ook gemeentehuizen worden gebouwd, verbouwd en/of afgebroken. Morgen trekken we naar de stembus en zullen de kaarten weer geschud worden. Een gemeentehuis in Paal zal er wel niet meer komen maar een nieuw stadhuis in Beringen, dat staat al wel vast.

Verkiezingen

Zaterdag 13 oktober 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - VerkiezingenZoomOok Edith ontspant dit weekend niet aan de verkiezingen en ze schreef deze gekleurde woorden.

Verkiezingen 2012

Zaterdag 13 oktober 2018
Uit de oude doos
Beringen - Verkiezingen 2012ZoomElke zaterdag serveren we u een foto uit de oude doos. Vandaag gaan we slechts zes jaar terug toen op de verkiezingsavond meteen al een akkoord werd gesloten tussen sp.a en CD&V. Benieuwd of de coalitie morgenavond ook zo snel zal beklonken worden?

Grote toename alleenwonenden

Vrijdag 12 oktober 2018
Het aantal alleenwonenden in Limburg is in tien jaar tijd gestegen van 77.854 naar 98.455. Het aantal eenoudergezinnen steeg in dezelfde periode van 27.490 naar 30.231.

Elisabeth Keusters overleden

Vrijdag 12 oktober 2018
Beringen - Elisabeth Keusters overledenWoensdag is de uit Paal afkomstige Elisabeth Keusters overleden. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanele kerk in Peer. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Frans Geerinckx overleden

Vrijdag 12 oktober 2018
Beringen - Frans Geerinckx overledenGisteren is Frans Geerinckx overleden, de echtgenoot van Lea Moonen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Beringen - Vergunning SOM-projects Beverlo-DorpZoomHet schepencollege van Beringen verleende aan SOM-projects een stedenbouwkundige vergunning voor het bouwen van 15 woningen, 17 appartementen, 40 assistentiewoningen, een cafetaria en een handelsruimte op percelen gelegen achter Beverlo-Dorp en aan de Gaston Oomslaan en de nieuw aan te leggen insteekweg.Ook de aanleg van de wegen, het groenaanleg met park en de parkings waren een onderdeel van de (…) Het hele nieuwsbericht

Uitzonderlijk warm

Vrijdag 12 oktober 2018
Weerbericht
Beringen - Uitzonderlijk warmAan de voorzijde van een storing wordt met een strakke zuidelijke wind, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Hierbij kan het kwik tot uitzonderlijk hoge waarden oplopen. De storing bereikt op zondag onze streken met neerslag. Na het weekend komt een westcirculatie opzetten met gevoelig koudere lucht en vrij hoge neerslagkansen. Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. Tijdelijk komt er meer bewolking voor, maar dat is meestal hoge bewolking. Het blijft droog en het wordt erg (…) Het hele nieuwsbericht

Brug afgesloten voor alle verkeer

Vrijdag 12 oktober 2018
Beringen - Brug afgesloten voor alle verkeerHet weekend van 19 tot 22 oktober wordt de brug over de E313 volledig afgesloten voor alle verkeer. Er moet dan een aansluiting op de nieuwe situatie gemaakt worden en de toplaag van de brug wordt vervangen. Een omleiding wordt voorzien.

De invasie van de wantsen

Donderdag 11 oktober 2018
Beringen - De invasie van de wantsenZoomJe komt ze dezer dagen bijna overal tegen: wantsen. Ze dringen je huis binnen via spleten en kieren, ze zetten zich tegen horren, ze vliegen in je gezicht tijdens het fietsen... En als je ze vastpakt scheiden ze een stof af die naar goedkoop snoep ruikt.
Eén van de meest voorkomende wantsen dit najaar is de Grauwe schildwants (Rhaphigaster nebulosa), ook gekend als de grauwe veldwants. Deze soort (foto hierboven) is al geruime tijd aan een opmars bezig, zeggen ze (…) Het hele nieuwsbericht
De invasie van de wantsen
Zoom
Vandaag besliste de bestendige deputatie, op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) om 10 000 euro toe te kennen aan het consortium 12-12. Dit kan omdat het Provinciebestuur binnen zijn beleidsdoelstellingen voorzien heeft dat 0,7% van het budget naar ontwikkelingssamenwerking gaat. 
Op vrijdag 28 september werd het noorden van het eiland Sulawezi in Indonesië getroffen door een krachtige aardbeving gevolgd door een tsunami. Volgens officiële cijfers (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Mangelschots overleden

Donderdag 11 oktober 2018
Beringen - Leon Mangelschots overledenDinsdag is de uit Koersel afkomstige Leon Mangelschots overleden. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berkenbos (Heusden-Zolder). Zaterdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tpt groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Swingende Durango Sessies

Woensdag 10 oktober 2018
Showbizz
Beringen - Swingende Durango SessiesZoomEr stonden gisterenavond weer twee knappe bands op het podium bij Radio Benelux. Aster Froyen en TuesdayAfteR8 gaven een liveset tijdens de wekelijkse Durange Sessies. (foto's Guy Verreydt)
Swingende Durango SessiesSwingende Durango SessiesSwingende Durango SessiesSwingende Durango SessiesSwingende Durango Sessies
Swingende Durango SessiesSwingende Durango SessiesSwingende Durango SessiesSwingende Durango Sessies
Zoom

Beringen bevlagd

Woensdag 10 oktober 2018
Beringen - Beringen bevlagdZoomU hebt het misschien ook al gemerkt, vanaf de Markt in Beringen tot over de hele Koolmijnlaan hangen nu vlaggen die het winkelen in eigen stad moeten stimuleren. Winkelen in het centrum of winkelen in be-MINE, het wordt nu als één geheel aangeprezen op de vlaggen. (foto Gust Ischen)
Inge's keukengeheimen
Beringen - Kabeljauw en garnalen in een oosters jasjeZoomDeze week mag ik vooral dirigeren in de keuken en het op mijn zenuwen krijgen als ze het niet direct snappen wat ik bedoel (nee nee zo erg is het gelukkig niet ) maar wegens een operatie kan ik wel enkel toezien de komende weken dus mag de chef cheffen op de noodhulp kok. En gelukkig hebben er ene in huis die ook graag kookt of we waren een tijd out of order met de keukengeheimen. Dus om te beginnen maar een gemakkelijk receptje waar niet teveel snij en kuiswerk aan is.
Ingrediënten: (…) Het hele nieuwsbericht
Kabeljauw en garnalen in een oosters jasje
Zoom

Zonnig najaarsweer

Woensdag 10 oktober 2018
Weerbericht
Beringen - Zonnig najaarsweerDe aanvoer van subtropische lucht uit het zuiden laat de maxima de volgende dagen op erg hoge waarden voor half oktober uitkomen  De aangevoerde lucht is echter tijdelijk onstabiel met een aantal lokale buien. Zaterdag kan het mogelijk recordwarm worden met maxima die boven een zomerse 25 graden kunnen uitkomen. Na de doortocht van een storing wordt na het weekend koelere lucht aangevoerd met een licht wisselvallig weertype.
Vandaag is het uitermate zonnig. De maxima komen erg hoog uit (…) Het hele nieuwsbericht

Man met twee vrouwen op dievenpad

Woensdag 10 oktober 2018
Beringen - Man met twee vrouwen op dievenpadOp het betichtenbankje moesten een man en twee vrouwen plaatsnemen voor diefstallen, onder meer in Beringen en Tongeren. Hun buit bestond onder meer uit juwelen en horloges die zij doorverkochten. Het Openbaar Ministerie drong aan op celstraffen van 24 en 30 maanden. Op 7 november wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

1.241 landbouwbedrijven minder

Dinsdag 9 oktober 2018
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg gedaald van 4.061 naar 2.820. Dat is een vermindering met 1.241. In het Maasland was er een daling van 433 naar 338, in Midden-Limburg van 275 naar 178, in Noord-Limburg van 948 naar 713, in West-Limburg van 395 naar 266 en in Zuid-Limburg van 2.010 naar 1.325.

Vredesconcert met Guy Verlinde

Dinsdag 9 oktober 2018
Beringen - Vredesconcert met Guy VerlindeZoomBluesmuzikant Guy Verlinde brengt op dinsdag 6 november een avond vol muziek en verhalen met als thema ‘De Grote Oorlog’. Hij laat ook historische tegenstemmen horen, zoals Martin Luther King en Nelson Mandela. Via protestliederen van o.a. Bob Dylan en John Lennon toont hij de kracht van muziek en kunst als verzetsmiddel tegen gewapende conflicten. Het concert gaat door op dinsdag 6 november in de bibliotheek. De voorstelling zet het publiek aan tot reflectie over oorlog en vrede, vroeger en nu. (…) Het hele nieuwsbericht

Nog nooit zoveel trekvogels

Maandag 8 oktober 2018
Puur natuur
Afgelopen weekend werden 315.364 trekvogels geteld, verspreid over 61 Belgische telposten. Dat is een record voor de EuroBirdwatch-tellingen. Opvallend waren de hoge aantallen graspiepers, kneus en zanglijsters. EuroBirdwatch is een trektelevenement dat Birdlife organiseert in 41 Europese en Centraal-Aziatische landen.
Alles samen werden er afgelopen weekend maar liefst 5,2 miljoen vogels geregistreerd, op weg naar het zuiden. De weersomstandigheden waren zaterdag perfect: het zonnetje (…) Het hele nieuwsbericht

Simone Geerts overleden

Maandag 8 oktober 2018
Beringen - Simone Geerts overledenGisteren is de uit Beringen afkomstige Simone Geerts overleden, de echtgenote van Pierre Iven. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Godsheide (Hasselt). Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de pastorij naast de kerk.

Melanie Linsen overleden

Maandag 8 oktober 2018
Beringen - Melanie Linsen overledenVandaag is Melanie Linsen overleden, de weduwe van Jef Lucas. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vind vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Rosa Bosmans overleden

Maandag 8 oktober 2018
Beringen - Rosa Bosmans overledenVandaag is Rosa Bosmans overleden, de weduwe van Alfons Enkels. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Paddenstoelenwandeling

Maandag 8 oktober 2018