Het overige nieuws

Ambelu Dawit overleden

Maandag 28 februari 2022
Lommel - Ambelu Dawit overledenDonderdag is, zoals gemeld, Ambelu Dawit overleden, de man die op de Luikersteenweg tot driemaal toe werd overreden. Hij was 29 jaar. Woensdag wordt hij begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum, na een uitvaartplechtigheid om 14.30 uur in de kapel van de begraafplaats. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Stookoliefonds eindelijk in werking

Maandag 28 februari 2022
Eigenaars of gebruikers van een lekkende stookolietank kunnen vanaf 1 april 2022 terecht bij de vzw Promaz. De erkenning van het langverwachte stookoliefonds werd vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
De vzw Promaz moet fungeren als erkend stookoliefonds dat eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel moet ondersteunen en ontzorgen op kosten van de sector. “Na bijna 20 jaar onderhandelen met de stookoliesector kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Lommel-Louwel 1-3

Maandag 28 februari 2022
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel thuis met 1-3 verloren van Louwel. Aan de rust leidde Lommel met 1-0.

Aan de onderhandelingstafel

Maandag 28 februari 2022
Lommel - Aan de onderhandelingstafelZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gisteren gezien, in Parijs...

Maandag 28 februari 2022
Lommel - Gisteren gezien, in Parijs...Zoom                                                                      (Foto Marc Faes)

Zonder meer

Maandag 28 februari 2022
Lommel - Zonder meerZoomHier hoeft geen verdere uitleg bij... (Foto Robert Boons)
Lommel - Klinkende overwinning voor Lovoc-meisjes U15BZoomDe tweede ronde in het jeugdvolleybal is op kruissnelheid, ook voor de Lovoc-meisjes U15B. Zij moesten in hun vierde wedstrijd thuis het plein op tegen de buren van VC Pelt.
In set 1 was het al Lovoc dat de klok sloeg. De goeie opslagen volgden elkaar in sneltempo op. Bij 16-3 kwam er dan eindelijk een goeie rally, die Pelt in haar voordeel beslechtte. Het was echter uitstel van executie. De Lovoc-meisjes bleven op dreef en besloten set 1 met 25-8. Trainers, is dat geen spaghetti (…) Het hele nieuwsbericht

'The unmasked dictator'

Zondag 27 februari 2022
Lommel - 'The unmasked dictator'Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Bij een botsing tussen twee fietsers in de Dingenstraat in Bree is gisternamiddag een 38-jarige vrouw uit Lommel gewond geraakt.
Lommel - Drie maal winst voor Lommelse ploegenLutlommel won gisterenavond al met 3-2 van Houthalen VV, terwijl Lutlommel B vrijdagavond al verloor met 8-2 bij Bocholter VV B. Kattenbos won vanmiddag bij Exc. Hamont met 1-2, Verbroedering kreeg dan weer de Turkse Rangers over de vloer en speelde 1-1 gelijk. Grenstrappers Kolonie tot slot kreeg vanmiddag thuis Lindelhoeven VV B te bekampen en won met 2-1.

Bronzen beeld gestolen

Zondag 27 februari 2022
Lommel - Bronzen beeld gestolenZoomAfgelopen nacht werd in de Weidestraat een bronzen beeld van een steigerend paard (foto) gestolen uit de voortuin van een kapsalon.

Hoge luchtdruk

Zondag 27 februari 2022
Weerbericht
Lommel - Hoge luchtdrukEen hogedrukgebied bevindt zich over ons land en zorgt voor droog en zonnig weer. In de nacht koelt het wel flink af met vriestemperaturen. Het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan naar het noordoosten, waarbij de wind zuidelijk wordt. Na de doortocht van een zwakke storing op dinsdag en deels woensdag, stijgt de luchtdruk in het tweede deel van de week opnieuw.
Vandaag vriest het in de ochtend met gemiddeld -2 graden. Het is helder en de stralende zon domineert, nauwelijks gehinderd door wolken. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Achten overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Lommel - Rosa Achten overledenVandaag is Rosa Achten overleden, de weduwe van Henri Schuurmans. Ze was afkomstig van Peer en werd 96 jaar. Na een afscheidsplechtigheid, donderdag om 10.30u in het crematorium in Lommel, zal ze bijgezet worden in het graf van haar echtgenoot. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Evelyne Hesemans overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Lommel - Evelyne Hesemans overledenDonderdag is Evelyne Hesemans overleden. Zij was 41 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna haar urne thuis in Hechtel een mooie plaats krijgt.

Gust Joos overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Lommel - Gust Joos overledenVandaag is Gust Joos overleden, de echtgenoot van Lisette Bloemen. Hij was afkomstig van Lommel en werd 70 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Nieuw bestuur bij OKRA Lommel

Zaterdag 26 februari 2022
Lommel - Nieuw bestuur bij OKRA LommelZoomSinds kort heeft OKRA gewest Lommel een nieuw voltallig dagelijks bestuur. Het bestaat nu uit (zie foto van links naar rechts) Mark Jansen (secretaris), Stan Bresseleers (voorzitter), Jeannine Van Och (ondervoorzitster) en Nadine Vandenborne (penningmeesteres). Hun taak bestaat o.a. in het coördineren en centraliseren van de zeven Lommelse trefpunten / wijken.
Maar naast deze “traditionele” werkzaamheden heeft dit dagelijks bestuur zich ook een aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Hutselen en husselen

Zaterdag 26 februari 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Hutselen en husselenAls er zelfs voor ‘dooreenschudden’ twee bijna identieke synoniemen bestaan, is het geen wonder dat een mens woorden dooreenschudt. Ik heb het over ‘hutselen’ en ‘husselen’. Eén letter verschil maar vrijwel dezelfde betekenis. “Och, doe ze maar allebei”, moeten de mensen van het taalverbond hebben gedacht. “We zullen ze eens hebben.”
Dat hutselen gebeurde tijdens een kort onderhoud met mijn buurman. U moet zich daar niets officieel bij (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een op vijf Belgen is niet in staat om zich minstens een week vakantie buitenshuis te veroorloven (20,3%). In Wallonië en Brussel gaat het om zo’n derde van de bevolking (30,6% en 28,2%), in Vlaanderen om 13,2% van de bevolking. (Bron: StatBel).

Giulia Ognibeni overleden

Vrijdag 25 februari 2022
Lommel - Giulia Ognibeni overledenVandaag is Giulia Ognibeni overleden. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Amsterdam. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Carwrapping failliet verklaard

Vrijdag 25 februari 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren carwrapping Stema Car Customs uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 maart ingediend worden.
De jonge wolf die op 17 januari werd doodgereden op de A67 nabij Eindhoven was één van de zes Limburgse welpen van 2021. Dat maakt het INBO bekend, dat samen met de Nederlandse zusterorganisatie de herkomst van de wolf onderzocht. De mannelijke welp was pas 9 maanden oud en al heel vroeg gaan zwerven.
Eerder verongelukte ook al een broer van deze welp bij het oversteken van een drukke weg binnen het ouderlijk territorium in Peer. In de nacht van 15 op 16 februari werd nóg een dode wolf (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 36 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 36 patiënten met COVID-19 opgenomen, zes minder dan gisteren. Twee van hen, één meer dan gisteren, verblijven op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn twee patiënten met COVID-19 (twee minder dan gisteren) in Noorderhart Revalidatie & MS.

Nyrstar en het kanaal van Beverlo

Vrijdag 25 februari 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Nyrstar en het kanaal van BeverloZoom‘Het leven in de cité is geen kinderspel, Sire. De helft van de tijd stikt ge hier van den doemp, en de andere helft werkt uw familie u op de zenuwen. Ge moet niet vragen wat het wordt als er een staking is. Wel wat minder doemp, maar veel meer ambras. Hopend dat ge dit keer gevolg zult geven aan mijn verzoek, Groenten uit Balen, uw dienstwillige dienaar Jan Debruycker ...’.
Jan Debruyker is arbeider bij het zinkfabriek Vieille Montagne in Balen. Dat is op de rand van Lommel. De (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Molemans overleden

Donderdag 24 februari 2022
Lommel - Michel Molemans overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Michel Molemans overleden, de weduwnaar van Annie Andelhofs. Chel was afkomstig van Lommel en werd 84 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Maria Verdonck overleden

Donderdag 24 februari 2022
Lommel - Maria Verdonck overledenIn WZC Kapittelhof is vandaag Maria Verdonck overleden, de weduwe van Jef Vandenberk en de levenspartner van Leon Ooms. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatshebben.

Rosa Huysmans overleden

Donderdag 24 februari 2022
Lommel - Rosa Huysmans overledenGisteren is in Achel Rosa Huysmans overleden. Zij was 86 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jaak Deblier overleden

Donderdag 24 februari 2022
Lommel - Jaak Deblier overledenGisteren is Jaak Deblier overleden, de echtgenoot van Tini Wellens. Hij was 86 jaar en oud gemeenteraadslid. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium Stuifduin. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Vrijdag geen brieven, maandag postkantoren dichtOp vrijdag 25 februari worden er door postbodes geen brieven bezorgd. De postkantoren zijn wel geopend. Op maandag 28 februari is het precies omgekeerd: wel brieven, maar gesloten postkantoren.

Jeannine Berrevoets overleden

Woensdag 23 februari 2022
Lommel - Jeannine Berrevoets overledenGisteren is Jeannine Berrevoets overleden, de weduwe van Joseph Vandeperre. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Lommel - Verlies bij Limburg United B voor basket LommelGisterenavond moest basket Croonen Lommel op bezoek bij Limburg United B, en verloor er met 80-63 (Quarters: 28-13, 28-14 (56-27), 12-23 (68-50), 12-13)
In de sporthal van Bree kwam Limburg United met slechts zeven spelers aan de opworp, maar nam wel de beste start. Via driepunters van Vanderhoydonck, Bovy en Dammen werd de eerste kloof gemaakt. Lommel maakte veel fouten, waardoor United aan de vrijworplijn het verschil nog verder kon uitdiepen. Inside kon Toon Ceyssens een beetje milderen, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 42 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt 42 patiënten met COVID-19, waarvan 1 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn 4 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Pierre Pennemans overleden

Dinsdag 22 februari 2022
Lommel - Pierre Pennemans overledenGisteren is Pierre Pennemans overleden, de echtgenoot van Ida Emmers. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Zonnig weekend

Dinsdag 22 februari 2022
Weerbericht
Lommel - Zonnig weekendHet is misschien nog een beetje ver vooruitkijken, maar het weekend ziet er op de weerkaarten veelbelovend uit. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied blijft het droog en kan de zon tevoorschijn komen. De nachten verlopen wel koud met kans op lichte vriestemperaturen. Eer het echter zo ver is, krijgen we nog enkele wisselvallige dagen te verwerken, maar woensdag is er ook de zon.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. De bewolking neemt echter gestaag toe (…) Het hele nieuwsbericht

Een magische dag

Dinsdag 22 februari 2022
Lommel - Een magische dagZoomAls je naar buiten kijkt, dan is het een dag als een ander. Een eerder sombere dinsdag in een al even sombere februarimaand. Geen dag om in het huwelijk te stappen. En toch doen dat vandaag 60 koppels in Limburg. Het is immers de 22ste van de 2de maand in het jaar 2022, een palindroomdag dus, waarvan je de datum in twee richtingen kunt lezen. Maar als je het in digitale cijfers zet dan is het getal ook een ambigram. Als je omgekeerd, van boven naar onder draait, blijft die dag dan ook hetzelfde.
In het verleden zijn er nog al palindromen in data geweest: vorig jaar was er 12.02.2021, en twee jaar geleden 02.02.2020. Voordien was het 900 jaar geleden dat er nog eens zo'n datum was. De volgende is er op 03.02.2030 en valt op een zondag. En over 99 jaar is er  12.12.2121!

Vaccinatieteller update

Dinsdag 22 februari 2022
De vaccinatieteller
Lommel - Vaccinatieteller updateZoomOndertussen hebben 72,60 % van de Lommelaars al een boosterprik gehad. Dat zijn 24.864 van de 34.255 mensen (bij de 80-plussers ligt dit percentage op bijna 90%). En 83.95% van de Lommelaars zijn volledig gevaccineerd, oftewel 28.756 van de 34.255 mensen. Dagelijkse updates kan je steeds volgen via de website.

Verenigingsleven herleeft

Dinsdag 22 februari 2022
Lommel - Verenigingsleven herleeftZoomNet als vele verenigingen is ook Samana Kattenbos terug opgestart. Hun eerste activiteit van het jaarprogramma 2022 was een gezellig samenzijn met koffie en taart, en of dat er weer genoten werd...
Verenigingsleven herleeftVerenigingsleven herleeftVerenigingsleven herleeft
Zoom
Lommel - Wolven in Benelux en Duitsland in kaart gebrachtZoomDoor de grote afstanden die ze tijdens hun leven kunnen afleggen zijn wolven dieren die bijna zeker een of meerdere keren landsgrenzen oversteken. De wolven in Nederland en Vlaanderen maken naar het oosten deel uit van de Centraal-Europese wolvenpopulatie en naar het zuiden van de Alpiene. Samenwerking tussen de Benelux en Duitsland heeft ervoor gezorgd dat er recent een grensoverschrijdende kaart van de wolventerritoria (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuw jasje voor materniteit NoorderhartZoomDe afdeling materniteit en neonatologie in het Noorderhart Mariaziekenhuis wordt, na 17 jaar, in een hedendaags en gezellig jasje gestoken waar het thuisgevoel primeert. Zo wil Noorderhart de eerste dagen van ouders en hun pasgeboren baby zo aangenaam mogelijk laten verlopen, zo meldt het ziekenhuis.
"Het gebruik van lichte en natuurlijke materialen in onze patiëntenkamers op de afdeling materniteit schept een ontspannen sfeer. De praktische indeling, eigentijds meubilair en moderne (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuw jasje voor materniteit Noorderhart
Zoom
Lommel - 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 43 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis; dat zijn er twee meer dan vrijdag. Twee van hen, evenveel als vrijdag, lagen op intensieve zorg. Er waren vier patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Bever gered uit kanaal

Maandag 21 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer van Balen en vrijwilligers van het Wildlife Taxi Team hebben een bever gered uit het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. Na een uurtje lukte de klus. De bever werd vrijgelaten in natuurgebied.

Limburg telt 860 erfgoedobjecten

Maandag 21 februari 2022
Lommel - Limburg telt 860 erfgoedobjectenZoomLimburg telt 860 erfgoedobjecten. Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal erfgoedobjecten van Monumentenwacht in Limburg van 819 tot 860. Het aantal beschermde objecten nam toe van 500 tot 551, het aantal niet-beschermde daalde van 319 tot 309. Van de 860 monumenten in 2022 hebben er 402 de functie van kerk of kapel, 96 de functie van bewoning, 67 een culturele functie en 49 de functie van abdij of begijnhof. (Bron: Limburg in cijfers)

'Imperium Romanum' in het GRM

Maandag 21 februari 2022
Lommel - 'Imperium Romanum' in het GRMZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren is volop bezig met de voorbereidingen van alweer een verrassende tentoonstelling: ‘Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland’. Ze opent op 4 juni de deuren.
Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Overal zijn er nog zichtbare restanten van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. (…) Het hele nieuwsbericht

Bericht voor de treinreizigers

Maandag 21 februari 2022
Lommel - Bericht voor de treinreizigersIn de komende drie weekends wordt de oude spoorwegbrug over het Albertkanaal in Herentals vervangen door een nieuwe. Daardoor zal er in die weekends geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Herentals en Lier. Er worden vervangbussen ingelegd en daardoor zal de reistijd wat oplopen. Het gaat om de weekends van 26 en 27 februari, 5 en 6 maart, en 12 en 13 maart. 

Woensdag lezing Staf Henderickx

Maandag 21 februari 2022
Lommel - Woensdag lezing Staf HenderickxZoomWoensdag aanstaande kan u in de gezellige Kleine Zaal van De Adelberg terecht voor een lezing van huisarts Staf Henderickx. Hij schreef vanuit deze ervaring en engagement al heel wat boeken, onder andere over de nefaste invloed van zware metalen, over werkstress, over voeding en recent een boek over seksualiteit. De lezing van woensdag is gebaseerd op dit laatste boek Zit seks tussen de oren?, en daarbij gaat hij op zoek naar de wortels van ons veranderend seksueel gedrag. Hij (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Broekhaus overleden

Maandag 21 februari 2022
Lommel - Jan Broekhaus overledenGisteren is Jan Broekhaus overleden, de echtgenoot van Mariette Maes. Hij was afkomstig van Uden (Ned.) en werd 93 jaar. De dankdienst voor Jan heeft plaats in intieme kring, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-centrum. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Letterlijk zonder woorden

Maandag 21 februari 2022
Lommel - Letterlijk zonder woordenZoomDe allereerste keer in hun geschiedenis daar in de Leopoldlaan, de leuze op het bekendste bord van Lommel, zonder één woord! En toch iedereen die de boodschap wel mee heeft, de vier stippen tégen het pesten! (Foto Robert Boons)

Winst voor Lovoc-heren A

Zondag 20 februari 2022
Lommel - Winst voor Lovoc-heren AZoomIn Promo 2 moesten de heren A van Lovoc (foto boven) gisterenavond thuis aantreden tegen de rode lantaarn Fit VBC Ham A. Ham had tot nu toe nog geen enkel punt weten te scoren. Een makkelijke klus leek het dus. En dat was het ook. Vanaf aanvang set 1 had Lovoc duidelijk het overwicht. De Lommelse heren serveerden beter, hadden een goed blok en aanvalskracht waar Fit-Ham geen antwoord op vond. Over 12-4 walste Lovoc in 16 minuten naar 25-7 setwinst.
Ook in set 2 liep Lovoc al (…) Het hele nieuwsbericht
Winst voor Lovoc-heren A
Zoom

Resem inbraken en diefstallen

Zondag 20 februari 2022
Lommel - Resem inbraken en diefstallenZowel op Kwartelpad als in de Jacob Van Maerlantstraat is ingebroken in een woning. Op Rietkolk is materiaal gestolen. Op de Luikersteenweg is een koersfiets uit een garage gestolen. Ook in de Wilgenstraat sloegen dieven toe.

Kattenbos blijft in goede doen

Zondag 20 februari 2022
Lommel - Kattenbos blijft in goede doenLutlommel won gisterenavond al met 3-0 van Kaulille FC, terwijl broertje Lutlommel B ook al gisterenavond zwaar verlies leed met 10-0 bij GS Bree - Beek B. Kattenbos Sport moest vanmiddag naar Opitter FC en zette alweer een goede prestatie neer door te winnen met 0-1. Verbroedering verloor bij Houthalen FC met 4-2 en Grenstrappers Kolonie tenslotte speelde thuis 1-1 gelijk tegen H. Wijshagen.
Lommel - Eunice zorgt voor doorbraak in energiedebatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Rond 23u gisteravond brak er brand uit in een stal van manege "De Kempenhoeve" in de Kempenstraat In Olmen (Balen). Vermoedelijk is daarbij asbest vrijgekomen, zegt de gemeente. De brandweer was snel ter plaatse en had rond 0u15 de brand onder controle.
Toen de brand werd ontdekt werden de aanwezige paarden uit de stal gehaald. Een aantal dieren ging op de loop en één paard werd in een naburige straat aangereden. Het overleefde de klap niet. Twee andere paarden bleven in het vuur. Andere paarden, die werden vrijgelaten om aan de brand te ontsnappen, zijn inmiddels weer verzameld.

Nieuwe vennootschap: Sut Events

Zaterdag 19 februari 2022
Eddy Sutens uit Lommel heeft de besloten vennootschap Sut Events opgericht met zetel aan de Koningin Astridlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de inrichting en organisatie van management van artiesten en festiviteiten, beurzen, shows en recepties, de uitbating van drankgelegenheden en de verhuur van voertuigen met en zonder chauffeur.

Jos Claes overleden

Zaterdag 19 februari 2022
Lommel - Jos Claes overledenGisteren is Jos Claes overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Maria Slegers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.15-18.45 uur) in funerarium Witters.

Nogmaals: Lommel en het Löks Laand

Zaterdag 19 februari 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Nogmaals: Lommel en het Löks LaandDialecten fascineren me.
“Dialect is natuurlijke taal, taal ‘in het wild”, vind ik via het Internet.
“Net zoals de vrije natuur interessant is voor de bioloog, is dialect dat voor de dialectoloog. Dialecten worden niet schriftelijk, maar mondeling overgeleverd. Ze zijn spontaan en vaak veel interessanter dan de standaardtaal door de vrijheid die ze kennen. De dialecten evolueren en kennis van die evoluties is onontbeerlijk als je klankverandering wil bestuderen.”
En (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Emmers overleden

Zaterdag 19 februari 2022
Lommel - Rosa Emmers overledenOp 12 februari overleed Rosa Emmers, de weduwe van Jaen Plessers. Zij was 94 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Rouwadres: Ria Plessers, Kielenstraat 104, 3700 Tongeren.

Nog steeds harde wind

Vrijdag 18 februari 2022
Weerbericht
Lommel - Nog steeds harde windEen stormdepressie trekt vandaag over het Verenigd Koninkrijk met daar windkracht 10 en soms 11 en windstoten lokaal boven 160 km/u. Ook onze Noorderburen krijgen stormweer te verwerken met over de Wadden windstoten tot 150-160 km/u. Aan onze kust is een uitschieter van 130 km/u mogelijk en in Limburg zijn uitschieters van 100-110 km/u te verwachten. Daarbij staat een krachtige zuidwestenwind. Daarbovenop gaat het ook nog eens regenen. Het blijft flink waaien tot dinsdag, vanaf dan doet de wind het (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer flink verstoord

Vrijdag 18 februari 2022
Lommel - Treinverkeer flink verstoordDe storm Eunice heeft op veel plaatsen schade aangericht aan ons spoorwegnet. In totaal werden al 40 incidenten opgetekend en het treinverkeer blijft zwaar verstoord. Verschillende ploegen zetten alles op alles om de schade zo snel mogelijk te herstellen zodat het treinverkeer in alle veiligheid kan hervatten.
Lommel - 41 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 41 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, werden verpleegd op intensieve zorg.
Er waren vanmorgen nog altijd 6 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS. Dat zijn er evenveel als gisteren.
Wandelingen door Lommel
Lommel - Geodetisch punt en fietsen door de bomenZoomHet is net alsof ze hier een enorme spijker de grond in hebben geslagen, iets voor de eeuwigheid of toch bijna. Er staat op dat het gaat om een geodetisch station. Dat klinkt al merkwaardig, zeker als je niet zo gauw paraat hebt wat geodetisch is. Gaat het misschien om een ontmoetingsplek voor vreemde wezens, door de aarde heen verbonden aan de navel van de wereld? We fietsen langs deze metalen paal die ongeveer anderhalve meter boven de grond uitsteekt en waarop aan de bovenkant een bol zit gegoten alsof ze er (…) Het hele nieuwsbericht

Eindelijk het licht gezien

Vrijdag 18 februari 2022
Commentaar
Ze hebben eindelijk het licht gezien, daar in Hasselt. Eindelijk hebben ze ontdekt dat de provinciegrens niet ophoudt bij de lijn Leopoldsburg-Hechtel-Peer-Bree-Kinrooi. Eindelijk beseffen ze dat er ook ten noorden van die lijn veel waardevols gebeurt, dat het zaak is om die regio niet langer aan haar lot over te laten maar ze integendeel te koesteren en aan de borst te drukken.
Toenmalig gedeputeerde Albert Claessen (CVP) zag het al aankomen. Die zorgde er in 1971 - vijftig jaar geleden! - voor dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet voor sterke wind

Vrijdag 18 februari 2022
Lommel - Opgelet voor sterke windHoe zit het vandaag met de storm bij ons? vragen veel mensen zich af. Onze weerman Michel Nulens benadrukt dat het ergste van de storm voorbebehouden is voor Nederland, vooral boven de Wadden, en in iets mindere mate voor onze kust waar uitschieters tot 130 per uur mogelijk zijn. Ook in Limburg wordt het stormachtig, maar minder erg. Hier denken de meteodiensten aan windstoten tot 90 km per uur, met mogelijke uitschieters tot 100 of 110 km per uur en dat vooral na de middag tussen 14 en 18 uur. Weinig reden tot paniek dus, alleen opletten met zaken die kunnen loskomen of wegwaaien - en of het ideaal fietsweer is, laten we ook in het midden... Het KMI geeft voor Limburg code geel.
Vandaag gelezen
"Pesticiden mogen dan wel zijn gewassen beschermen, voor de landbouwer zelf zijn ze niet ongevaarlijk. Zo toont wetenschappelijk onderzoek aan dat er een verband is tussen pesticiden en de ziekte van Parkinson. En de beschermende kledij die landbouwers (zouden) moeten dragen, beschermt hen in veel gevallen helemaal niet. Dat blijkt uit een samenwerkingsproject van media in tien Europese landen, waaronder Knack." (Knack)

Geen treinen in Nederland na 14u morgen

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de aangekondigde (hevige) storm Eunice, die morgen voorbijkomt en mogelijk hevige windstoten zal veroorzaken, rijden er morgen vanaf twee uur in de namiddag geen treinen meer in Nederland. Dat is besloten omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De kans is bijvoorbeeld groot dat er bomen op het spoor waaien en dat het voor storingsploegen te gevaarlijk is om hun werk te doen.

Daar is de Amerikaanse stierkikker

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Daar is de Amerikaanse stierkikkerZoomIn zes vijvers in het natuurgebied De Rammelaars in Ham zijn DNA-sporen van de Amerikaanse stierkikker (of brulkikker) ontdekt en dat is geen goed nieuws. Het is een invasieve soort en die moet liefst zo snel mogelijk bestreden worden. De provincie Limburg trekt hiervoor geld uit. Het was onderzoek van het Provinciaal Natuurcentrum en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek dat de aanwezigheid kon aantonen.
De Amerikaanse stierkikker (foto) kan tot 25cm groot worden en een halve kilo wegen. Hij wordt ongeveer 14 jaar oud. Hij dankt zijn naam aan het felle geluid dat hij maakt en dat lijkt op dat van een brullende stier. (Foto Hans Put)

Wolf doodgereden op autoweg

Donderdag 17 februari 2022
Grensgevallen
Op de A2 in Weert is dinsdagnacht een dode mannetjeswolf aangetroffen. Het dier was aangereden. Er zijn DNA-stalen van het kadaver genomen om de herkomst ervan te bepalen.

Maria Pennemans overleden

Donderdag 17 februari 2022
Lommel - Maria Pennemans overledenDinsdag is Maria Pennemans overleden, de weduwe van de in 1960 gestorven Henri Claes en de echtgenote van André Vanheukelom. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Weer 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart-Mariaziekenhuis 43 patiënten met COVID-19 opgenomen, zeven meer dan gisteren. Twee van hen, twee minder dan gisteren, werden verpleegd op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er zes patiënten met Covid-19, twee minder dan gisteren.

Stormachtig!

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Lommel - Stormachtig!De straalstroom ligt bijna recht boven onze regio waardoor tot en met het weekend veel wind verwacht wordt. Vooral op vrijdag passeert een stormdepressie dichtbij onze streken waardoor zeer krachtige rukwinden verwacht worden, met mogelijke windschade als gevolg. De temperaturen blijven ondertussen op een hoog pitje voor de wind.
Vandaag is het bewolkt met in de ochtend kans op enkele buien. Het waait nog flink met rukwinden tot 80 km/u. Na de middag blijft het droog en is er (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Van de Broek overleden

Donderdag 17 februari 2022
Lommel - Mia Van de Broek overledenDinsdag is Mia Van de Broek overleden, de weduwe van Willy Geuens. Zij was 77 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Code geel: wind

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Lommel - Code geel: wind
Het KMI waarschuwt voor code geel omwille van storm en wind. Mogelijk wordt dit vandaag nog omgezet naar code oranje.
"Tussen vrijdagmiddag en zaterdag middernacht verwachten we storm (9 Bf) tot zware storm tot zeer zware storm (10-11 Bft) op de Belgische Noordzee, met windstoten die over de noordwestelijke landshelft kunnen oplopen van 100 km/h (meest optimistische scenario) tot 130 km/u of zelfs nog iets meer (meest pessimistische scenario, aan zee) met dus kans op windschade", zegt het KMI. Ondertussen giert de wind ook vandaag al flink. 

36 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 16 februari 2022
Lommel - 36 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 36 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis opgenomen, waarvan twee op intensieve zorg. Er zijn 4 patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS waren er 8 patiënten met COVID-19.

De spotvogel

Woensdag 16 februari 2022
Danny doet Danny
Lommel - De spotvogel‘Vogels spotten.’ Hij zei het ietwat triest, maar met een frivool Fries accent. Die krasse knar moet ongeveer zo oud zijn als ik me momenteel voel, dacht ik bij mezelf. Mijn gevoelsleeftijd ligt dezer dagen rond de vijfentachtig. Zelf lig ik ook. Op de sofa. Ziekjes naar een Nederlands natuurprogramma turend. Instinctief zoekt mijn brein naar bekende Nederlandse vogels: Hans Kraay (voetballer en later voetbalanalist), Arie Haan (voetballer en trainer), Hans Eijsvogel (paardensportverslaggever) en Conny (…) Het hele nieuwsbericht

Materiaal gejat uit caravan

Dinsdag 15 februari 2022
Lommel - Materiaal gejat uit caravanIn Kattenbos drongen dieven binnen in caravan. De buit bestaat uit werkmateriaal en drank.
Lommel - Futsal JenS Lommel weer 3 punten rijkerGisteren nam FT JenS Lommel het in de 2de provinciale A van de futsalcompetitie op tegen ZVC Pinanti Opglabbeek. Drie punten waren een must in de strijd om het behoud. En na de 6-3 nederlaag in de heenronde, had de ploeg ook nog iets recht te zetten. Er werd uiteindelijk gewonnen met 4-2.
Dat werd in de openingsfase van de wedstrijd alvast kracht bijgezet als de eerste twee kansen het doelkader treffen. Brandon Boeckx was wel trefzeker en opende even later de score, 1-0. Uit twee (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Valentijn anders (slot): distelboktorrenZoomEen koppeltje distelboktorren vierde gisteren Valentijn tussen de stekels van een distel. Een stekelig gebeuren! (Foto Pierre Rutten)

Diane Grobben overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Lommel - Diane Grobben overledenZondag is Diane Grobben overleden, de echtgenote van Jacky Hillen. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kattenbos; Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Mien Kwinten overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Lommel - Mien Kwinten overledenZaterdag is Mien Kwinten overleden, de weduwe van Jan van Poppel. Ze was afkomstig van Bergeijk en werd 81 jaar. Zaterdag wordt ze begraven in Lommel, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.  

John van Rest overleden

Maandag 14 februari 2022
Lommel - John van Rest overledenOp 10 februari is John van Rest overleden, de echtgenoot van Hanny den Boer. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in Open Kerk in Lommel-Kolonie. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Weg bezaaid met kapotte bierflesjes

Maandag 14 februari 2022
Lommel - Weg bezaaid met kapotte bierflesjesIn de Gerard Mercatorstraat verloor een vrachtwagen deze namiddag tientallen bakken bier. De brandweer was geruime tijd bezig met het opruimen van de scherven.

Sus Huysmans overleden

Maandag 14 februari 2022
Lommel - Sus Huysmans overledenVandaag is Sus Huysmans overleden. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Kattenbos. Begroeting: zondag (10.30-11u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

2-3 verlies voor Lovoc-dames A

Maandag 14 februari 2022
Lommel - 2-3 verlies voor Lovoc-dames AZoomAfgelopen zaterdag kwam Cristal Alken Jeval C op bezoek bij de Lommelse dames A. In de heenwedstrijd reeks Promo 2B werd nog vrij zwaar met 3-0 verloren in Alken, tijd voor revanche!
Set 1 ging redelijk gelijk op, tot 12-13. Dan schakelde Alken een versnelling hoger tot 14-19. Door verschillende foutjes aan beide zijden van het net kon Lovoc toch weer wat dichterbij kruipen tot 22-22, maar dan stoomde Alken door naar 20-25 setwinst.
In set 2 ging Alken aanvankelijk op hetzelfde elan (…) Het hele nieuwsbericht
2-3 verlies voor Lovoc-dames A2-3 verlies voor Lovoc-dames A2-3 verlies voor Lovoc-dames A
Zoom
Lommel - Valentijn anders (5): toon je witte billenZoomAalscholvers zijn vroege vogels. Hun broedseizoen is nu al van start gegaan en dan zijn de zwarte “waterraven” op hun mooist, met fijne witte sierveertjes rond de nek, een intens gele huid om de snavelbasis en een grote witte vlek op de dijen. Vanuit hun boomnest staren de mannen naar de overvliegende vrouwtjes en slaan ze opgewonden met hun vleugels. Zo worden hun witte dijen afwisselend bedekt en blootgegeven. Probeer daar maar eens aan te weerstaan... (Natuur en Bos - foto Mario Vanoppen)
Vandaag - Valentijn! - schiet Cupido volop liefdespijlen af, maar hij is niet alleen. Ook sommige slakken schieten met scherp. Hun liefdespijlen zijn ongeveer een centimeter lang en bevatten geslachtshormonen die de andere partij ontvankelijker maken voor sperma. Het afschieten van de liefdespijl staat volledig los van de sperma-overdracht, en is dus een voorafgaande 'steekpartij' die de kans op reproductie verhoogt. (Natuur en Bos)

Hét nieuws van vorige week

Maandag 14 februari 2022
Lommel - Hét nieuws van vorige weekZoomToch straf dat dergelijk feit plots bijna nationaal nieuws wordt... (Foto Robert Boons)

Koen De Staelen overleden

Zondag 13 februari 2022
Lommel - Koen De Staelen overledenGisteren is Koen De Staelen, echtgenoot van Marina Thomas, plots overleden. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Louisa Emmers overleden

Zondag 13 februari 2022
Lommel - Louisa Emmers overledenGisteren is Louisa Emmers overleden, de echtgenote van Staf Ceulemans. Zij was 91 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Valentijn anders (3): dansmuggen

Zondag 13 februari 2022
Lommel - Valentijn anders (3): dansmuggenZoomEen foto van parende dansmuggen (Chironomidae). Het mannetje heeft een prooi gevangen en geeft die als cadeautje aan het vrouwtje, met de bedoeling gemakkelijker te kunnen paren. Zal het vrouwtje dat aannemen?  (Foto Frido Van Hertum)
Lommel - Winterlezingenreeks ‘Vrijspraak’ hervatZoomZe moesten van de natuur even pauzeren, maar de cultuur-, geschiedenis- en literatuurliefhebber zal vanaf nu woensdag weer kunnen genieten van een reeks lezingen in de seminariezaal bij de Duitse oorlogsbegraafplaats in Kattenbos. Die gaan telkens op woensdagavonden door onder de noemer ‘Vrijspraak – een onorthodoxe vertaling van free speech’. Niet alleen omdat de lezingen gratis toegankelijk zijn, maar vooral omdat het vrije woord een forum verdient op een plek als deze.
Nu (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Knap Kattenbos speelt gelijk tegen leiderLutlommel moest vanmiddag op bezoek bij SLW Maaseik en verloor er met het kleinste verschil, 1-0, Lutlommel B nam het thuis op tegen Sp. Grote Brogel en kreeg (weer) kletsen, het werd 0-10. Kattenbos deed het bijzonder goed tegen de fiere leider Kadijk en speelde 2-2 gelijk (de eerste verliespunten voor Kadijk dit seizoen!). Verbroedering kreeg thuis K.Sp. Wijchmaal te bekampen en kreeg ook een pak slaag: er werd verloren met 1-6, en Grenstrappers Kolonie tot slot verloor gisterenavond reeds met 4-0 bij SV Breugel.

Opdoffer voor basket Lommel

Zondag 13 februari 2022
Lommel - Opdoffer voor basket LommelBasket Lommel weet weer wat verliezen is... Gisterenavond leden ze een zware nederlaag thuis tegen Melsele Beveren met 80-101. (Quarters: 24-25, 15-32 (39-57), 16-24 (55-81), 25-20.
Wat een opdoffer voor Lommel! Ondanks 43 punten van Toon Ceyssens liep de leider heel de match achter de feiten aan tegen een goed combinerend en trefzeker Melsele.
Lommel (zonder Schelkens en Wesenbeek) had geen enkele keer de leiding tegen het nummer vier uit het klassement. Toon Ceyssens hield de thuisploeg (…) Het hele nieuwsbericht

Vertel nog eens iets

Zaterdag 12 februari 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Vertel nog eens ietsHet is nog maar een fenomeen van de laatste jaren. Een uitzwaaifenomeen zou je het kunnen noemen. De mannen gebruiken de kapstok niet langer waarvoor deze ooit met veel liefde aan de muur werd vastgemaakt. Al had ik indertijd lichtjes fout geboord en hing de kapstok in eerste instantie zo scheef dat het kleingeld uit mijn jaszak viel. Maar dat is ondertussen in zijn geheel hersteld. Ik steek het kleingeld voortaan in mijn broek.
Het fenomeen is opvallend. Naarmate het ouder worden hangen ze hun jas bij het (…) Het hele nieuwsbericht

Coronabarometer naar oranje

Zaterdag 12 februari 2022
Lommel - Coronabarometer naar oranjeZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het stikstofkluwen

Zaterdag 12 februari 2022
Vandaag gelezen
De hoeveelheid stikstof waarover de Vlaamse regering discussieert is een illusie. Haar data kloppen niet. Het is een knoeiboel. Met de intussen vertrouwde ingrediënten: databanken die niet op elkaar aangesloten zijn, verkokering van administraties, naïeve aannames, onderbemande controlediensten, politieke laksheid, dienstbetoon aan de achterban, plooien voor lobby's.
(Karel Verhoeven in De Standaard)

Tiest Strackx overleden

Zaterdag 12 februari 2022
Lommel - Tiest Strackx overledenGisteren is Tiest Strackx overleden, de echtgenoot van Virginie Cuypers. Hij was 91 jaar, geboren in Overpelt, afkomstig van Lommel-Barrier. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30 tot 20.00 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Chauffeur pleegt vluchtmisdrijf

Vrijdag 11 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond heeft een autobestuurder een 23-jarige fietsster aangereden in de Sint-Apollonialaan in Mol. De fietsster raakte daarbij gewond en is naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht. De autobestuurder vervolgde zijn weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Marco Gerards overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Lommel - Marco Gerards overledenWoensdag is Marco Gerards overleden, de echtgenoot van Patricia Lenaerts. Hij was 58 jaar. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 43 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn er zes meer dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - verblijven op de afdeling intensieve zorg. Er zijn vier patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er momenteel 19 patiënten met COVID-19.

Joke van Hee overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Lommel - Joke van Hee overledenWoensdag is Joke van Hee overleden, de weduwe van de in 1987 gestorven Fre Visser en de levensgezellin van de in 2011 gestorven Frans Schepkens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Hof van de Vrede en Bosland

Vrijdag 11 februari 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Hof van de Vrede en BoslandZoom‘Bah-bah-bah-bam… bah-bah-bah-bam’. Het doffe ploffen van een punt 50 mitrailleur. Korte vuurstoten. Dat is duidelijk hoorbaar in de buurt van het Duits militaire kerkhof. We zijn hier niet ver verwijderd van het schietterrein van Kamp Beverlo, het legerkamp van Leopoldsburg. Daar fiets ik later vandaag nog langs. Het lijkt er op dat de munitie waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum binnenkort verstrijkt, op moet. Het is vervreemdend dit hier te horen, zo bij het kerkhof waar om en nabij 39.000 (…) Het hele nieuwsbericht

Café failliet verklaard

Donderdag 10 februari 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Mehmet Somuncu (café in het centrum van Lommel) failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 maart ingediend worden.

37 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 10 februari 2022
Lommel - 37 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er nog altijd 37 patiënten - evenveel als gisteren - met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen - ook evenveel als gisteren - werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er vanmorgen 17 patiënten met COVID-19, één meer dan gisteren.

Christian Meadow opnieuw genomineerd

Donderdag 10 februari 2022
Lommel - Christian Meadow opnieuw genomineerdZoomMede dankzij de mooie verkoopcijfers en de prachtige online-recensies is Christian Meadow voor het tweede opeenvolgende jaar genomineerd voor de publieksprijs van ‘Boekgoud’ in het genre beste roman. Eerder was hij al winnaar van deze prijs met zijn boek 'Deus Vult', en nu dus alweer genomineerd met zijn nieuwste ‘Vergeten Bloed’. Hij heeft deze keer stevige concurrentie, dus alle steun is welkom. Stemmen voor deze sympathieke Lommelaar en zijn boek kan via deze link: https://www.boekgoud.nl/stemmen/12534

Valentijn anders (1): de tijgerspin

Donderdag 10 februari 2022
Vandaag gelezen
Lommel - Valentijn anders (1): de tijgerspinZoom"Ter compensatie van de zeemzoete Valentijnberichten, brengen wij de komende dagen enkele opvallende wildeliefdeverhalen uit de dierenwereld. Beginnen doen we met tijgerspinnenliefde, waarbij de vrouw (foto) een echte femme fatale is.
Het is namelijk uitzonderlijk dat het mannetje het liefdesspel overleeft. Na de paring spint de bevruchte tijgerspin haar partner in, om later als voedsel te dienen. Als ultieme wraak laat het mannetje tijdens de paring één van z'n twee genitaliën in het vrouwtje zitten, wat de kans verkleint dat anderen zich nog met haar kunnen voortplanten. Van een giftige, allesverslindende relatie gesproken!"
(Agentschap Natuur en Bos)(Archieffoto Theo Stinckens)
Lommel - Gratis deelnemen aan de Belpop-muziekkwis!ZoomMet welk Belgisch nummer startte Studio Brussel op 1 april 1983 de uitzendingen? Bij welke boysband verdiende Jef Neve zijn studiegeld? En wie is de ontdekker van Sam Bettens? Weet je het? Of wil je het graag weten? Doe dan mee aan de Belpop Bonanza Quiz, een avond vol vragen over de Belgische popgeschiedenis. Test daar ook je kennis over de Belgische en Hamont-Achelse muziekgeschiedenis, met quizmasters Jan Delvaux & dj Bobby Ewing. Inschrijven kan in teams van max. 5 personen. Die quiz vindt vrijdagavond 11 februari tussen 20.30u en 23u plaats in de Posthoorn in Hamont. Per deelnemend team betaalt u 25 euro. Maar wij mogen drie teams gelukkig maken. Als ze snel via een mail naar uitpunt[!]hamont-achel.be de lof zingen van de Internetgazet, maken ze kans op een gratis deelnameticket voor hun team. Succes!
Lommel - 'Studio 100' krijgt geen radiolicentieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hoge maxima

Woensdag 9 februari 2022
Weerbericht
Lommel - Hoge maximaMet de aanvoer van lucht van subtropische oorsprong bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden voor de tijd van het jaar. De wolkenvelden en de wind moeten we er echter wel bijnemen. Na de doortocht van koufront op donderdag, wordt het een flink stuk kouder en tijdens de nacht is er kans op nachtvorst. Overdag krijgen we wel de zon te zien. Na het weekend wordt het terug zachter, maar dat gaat gepaard met regen. 
Vandaag is het zwaar bewolkt met vooral in de ochtend kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 37 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 37 patiënten - drie meer dan gisteren - met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen - één meer dan gisteren - werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn 16 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS. Dat zijn er evenveel als gisteren.

Gust van Poppel overleden

Woensdag 9 februari 2022
Lommel - Gust van Poppel overledenDonderdag is Gust van Poppel overleden. Hij was afkomstig van Bergeijk en werd 84 jaar. De crematie en de uitvaartplechtigheid vonden in besloten kring plaats. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Honden in Vlaanderen

Woensdag 9 februari 2022
Lommel - Honden in VlaanderenZoomSinds 1998 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor honden. Alle honden moeten gechipt worden en geregistreerd zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar bijna 113.000 honden aangemeld in de hondendatabank, meldt minister Weyts. De totale teller van het aantal geregistreerde honden staat daarmee op 1.378.400. Dit zijn in theorie alle levende honden in Vlaanderen. Baasjes dienen immers ook het overlijden van hun viervoeter verplicht aan te geven in DogID, maar dit (…) Het hele nieuwsbericht
Heb je een goed idee dat als basis of goede praktijk kan ingezet worden om vernieuwende, toekomstgerichte, duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare woonvormen te realiseren in een kwalitatieve woon- en leefomgeving? Dien dan ten laatste op 31 maart 2022 je projectaanvraag in om daarmee het aanbod aan betaalbare en kwalitatieve woonvormen in Limburg te verhogen. Meer informatie en veel gestelde vragen over deze subsidie vind je hier.

Maria Dilissen (100) overleden

Dinsdag 8 februari 2022
Lommel - Maria Dilissen (100) overledenVandaag is Maria (Mia) Dilissen, de weduwe van de in 1980 gestorven Medard Verstraeten, thuis overleden. Zij was 100 jaar en afkomstig van Kleine-Brogel. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Zaterdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna er gelegenheid is om de familie te condoleren.

Actie voor redding van de kievit

Dinsdag 8 februari 2022
Lommel - Actie voor redding van de kievitZoomDe populatie van de kievit in Vlaanderen is bedreigd en het is alle hens aan dek, willen we de soort als broedvogel niet kwijtraken in de Vlaamse velden, zegt Natuurpunt. Daarom lanceert de Werkgroep voor Weide- en Akkervogels (WWA) het ‘Actieplan Kievit’ waarbij men landbouwers en vrijwilligers wil verenigen om de handen in elkaar te slaan voor de kievit in Vlaanderen.
Om zoveel mogelijk nesten van kievit in kaart te brengen, is de werkgroep op zoek naar meer vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Vechtersbaas (29) veroordeeld

Dinsdag 8 februari 2022
Lommel - Vechtersbaas (29) veroordeeldVier maanden cel en een boete van 800 euro, telkens met uitstel. Dat is de straf voor een 29-jarige Lommelaar voor een vechtpartij in een Lommels café. Aan het slachtoffer moet hij ruim 15.000 euro schadevergoeding betalen. Het bedrag kan nog oplopen door latere behandelingen. (PG)

Bijna 70% is nu 'geboosterd'

Dinsdag 8 februari 2022
De vaccinatieteller
Lommel - Bijna 70% is nu 'geboosterd'Zoom
Ondertussen hebben 69,66% van alle Lommelaars een boosterprik gehad. En ook bij de kids tussen 5 en 11 jaar begint het op te lopen. Daar zijn nu bijna 25% kinderen die al minstens één prik gekregen hebben. Alle cijfertjes kan u dagelijks volgen via https://vaccinaties.lukin.be/lommel/.
Lommel - 34 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen werden er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 34 patiënten met COVID-19 verpleegd, evenveel als gisteren. Vier van hen, evenveel als gisteren, verbleven op intensieve zorg. Er is één patiënt - één minder dan gisteren - met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie&MS waren er vanmorgen 16 patiënten met COVID-19, vier meer dan gisteren.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Hoeveelheid plastic afval in zee dramatischZoomDe verwachte groei van plasticvervuiling in grote delen van onze oceanen heeft tegen het eind van deze eeuw onherstelbare ecologische gevolgen als nu geen actie wordt ondernomen om het gebruik en de productie van plastic terug te dringen. De productie van plastic zal rond 2040 naar verwachting meer dan verdubbelen, waardoor het plastic afval in de oceaan tegen 2050 verviervoudigt. Wereld Natuur Fonds.

Jos Brouns overleden

Maandag 7 februari 2022
Lommel - Jos Brouns overledenIn Genk is vandaag Jos Brouns overleden, de echtgenoot van Joke van de Wijngaart. Hij was afkomstig van Molenbeersel en werd 80 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Grensgevallen
Bij het Franse skidorp Saint-Colomban-des-Villards, in de buurt van Grenoble, zijn vandaag twee twintigers uit Eindhoven omgekomen toen ze bij het skiën - buiten de bewaakte piste - door een lawine werden overvallen. Dat heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Dieven forceren keukenraam

Maandag 7 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens het voorbije weekend hebben dieven een keukenraam geforceerd om binnen te geraken in een woning aan de Voortdijk in Mol. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Fons Vreys overleden

Maandag 7 februari 2022
Lommel - Fons Vreys overledenGisteren is Fons Vreys overleden, de echtgenoot van Alice Vlems. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Inbraken in buitenverblijven

Maandag 7 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op domein Keiheuvel in Balen is het voorbije weekend ingebroken in twee buitenverblijven. Of de daders buit konden maken is niet geweten.
Lommel - Verkeersongeval op KerkhovensesteenwegZoomVanmiddag gebeurde er een verkeersongeval op de Kerkhovensesteenweg ter hoogte van de Ekselsebaan. Er waren drie voertuigen bij dit ongeval betrokken, verdere informatie ontbreekt voorlopig. (Foto Annie Teuwens)

Bijna Valentijn...

Maandag 7 februari 2022
Lommel - Bijna Valentijn...Zoom                                                                     (Foto Robert Boons)

Gelijkspel voor Murphy's Ladies

Maandag 7 februari 2022
Lommel - Gelijkspel voor Murphy's LadiesZoomZaterdag speelden de Murphy’s Ladies hun ‘revenge-match’ tegen de nummer één van hun poule; de Pinkbulls van Arendonk. Nadat ze in december de uitwedstrijd in Arendonk waardig verloren met 36-22, waren de Murphy’s Ladies deze keer vastberaden om het thuispubliek te laten zien waar ze voor staan. En het werd een dubbel en dik verdiend 19-19 gelijkspel ginder! Hun teamspirit en doorzettingsvermogen maakten van deze match weer eentje om nagelbijtend naar te (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Derboven overleden

Maandag 7 februari 2022
Zaterdag is Maria Derboven overleden, de echtgenote van Karel Carpentier. Ze was woensdag 91 jaar geworden. Begroeting: woensdag 9 februari (18-18.30u) in uitvaarcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Nu ook 12 coronapatiënten in MS RevaVanmorgen werden er 34 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis verpleegd, drie meer dan vrijdag. Vier van hen, evenveel als vrijdag, verbleven op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten - één meer dan vrijdag - met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie&MS waren er vanmorgen 12 patiënten met COVID-19, tien meer dan vrijdag. 
Partnerbijdrage
Lommel - Gebruik deze tips voor het kopen van zeecontainersZoomHoewel zeecontainers veel worden gebruikt bij het vervoer van vracht, kunnen ze op verschillende manieren worden gerecycled en aangepast voor andere doeleinden. Dus of je nu zeecontainers wilt kopen voor transport, om er een huis, pension, kantoor, garage of tuinhuis van te maken, het is belangrijk om te weten waar je moet beginnen, zodat je de beste deals kunt krijgen bij het aanschaffen van een opslagcontainer. Om hiervoor te (…) Het hele nieuwsbericht
Gezondheid
Lommel - Boosterprik voor 12- t/m 17-jarigenDe Eerstelijnszone Noord-Limburg organiseert de komende weken een aantal VRIJE INLOOPMOMENTEN in de vaccinatiecentra van Peer en Lommel. Tijdens deze prikmomenten kunnen jongeren van 12 tot en met 17 jaar hun boosterprik krijgen. Jongeren uit Lommel en Pelt kunnen terecht in het vaccinatiecentrum in Lommel, jongeren uit Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer krijgen hun boosterprik in het vaccinatiecentrum in Peer.
Wil je als jongere een boosterprik hebben, ga dan op het juiste moment naar het vaccinatiecentrum. Je vindt een overzicht van de prikmomenten achter deze link. Breng je identiteitskaart mee én de 'geïnformeerde toestemming voor een boostervaccin aan een jongere van 12 tot 17 jaar', ondertekend door één van je ouders. Je kan dit attest downloaden via deze link.   

Vrouw gewond bij verkeersongeval

Zondag 6 februari 2022
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op de Luikerweg in Valkenswaard - de weg richting Lommel-Kolonie - is vanavond even na 19u een fietsster aangereden door de auto van een Belgische chauffeur. De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een traumahelikopter landde in de buurt van de rotonde bij de Zuidelijke Randweg. Mogelijk daardoor afgeleid botste op de Randweg een chauffeur met zijn auto tegen een boom. Hij werd niet gewond. 

Politie zoekt daders overval

Zondag 6 februari 2022
Lommel - Politie zoekt daders overvalZoomDe politie is op zoek naar de twee daders van een gewapende overval die op vrijdag 30 april 2021 omstreeks 21.45 uur gebeurde op frituur “’t Brakske” in de Cijnshofstraat in Lommel. Twee gewapende mannen kwamen toen aangereden op een bromfiets. Zij gingen de frituur binnen, bedreigden de uitbaters en namen de kassa mee. Zij riepen in het Engels naar de uitbaters maar spraken onderling Nederlands met elkaar. Op maandag 3 mei 2021 werd de gestolen kassa leeg aangetroffen op het (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Overmaaipark

Zondag 6 februari 2022
In een buitenverblijf in Overmaaipark zijn fietsen, een koffiezetapparaat en drank gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.
Lommel - Algemeen verlies voor Lommelse ploegenLutlommel verloor gisterenavond al  met 1-2 van KFC Ham United. Lutlommel B speelde bij Sporting Ellikom en verloor er met (ja, u leest het goed) 13-0. Kattenbos moest vanmiddag naar Neeroeteren FC en verloor ook, met 4-1. Verbroedering moest naar Opitter FC, maar deze wedstrijd werd uitgesteld. Grenstrappers Kolonie tot slot kreeg SSD Opoeteren te bekampen en verloor met het kleinste verschil, nl. 1-2.
Lommel - Winst en verlies voor Lovoc-meisjes U13ZoomEindelijk draait de tweede jeugdronde in het volleybal dan toch op volle toeren! De meisjes U13 A en B van Lovoc speelden beide op hetzelfde moment thuis: de A-ploeg tegen Cristal Alken Jeval L, de B-ploeg tegen Mavo Dilsen-Stokkem B. In set 1 liepen de meisjes A mooi uit, via goeie opslagen en slimme aanvalsacties, tot 16-12. Toen kwam Alken stilletjes dichterbij sluipen, tot 19-19. Het bleef gelijk opgaan, in een zeer spannend seteinde. Beide teams lieten enkele mooie rally's optekenen, met goed (…) Het hele nieuwsbericht

Auto gestolen in de Karrestraat

Zondag 6 februari 2022
Lommel - Auto gestolen in de KarrestraatIn de Karrestraat is afgelopen nacht een Range Rover gestolen. De wagen stond sinds gisteravond geparkeerd naast een andere auto.
Aan Overmaaipark werd er ingebroken in een buitenverblijf. De inbraak is mogelijk eerder gebeurd - de eigenaar was al enkele weken niet meer ter plaatse geweest. Er is drank gestolen.
Lommel - Basket Lommel blijft aan de leidingOnze Lommelse basketploeg blijft het enorm goed doen in tweede nationale. Ze won gisterenavond met duidelijke cijfers van Gent Hawks met 67-77(Quarters: 13-15, 22-19 (35-34), 16-21 (51-55), 17-22).
Het ging opnieuw gelijk op tot 35-34 aan de rust, maar Lommel nam in het vierde quarter helemaal afstand van de thuisploeg. De Hawks konden niet op tegen het samenspel van Lommel en hun stugge verdediging, waardoor de score van Gent beperkt bleef onder de 70 punten. Vier Lommelse spelers (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Justine', een ontroerend gevangenisverhaalZoomIn CC De Muze in Heusden-Zolder hield Fred Klee gisteren de generale repetitie van zijn muzikale vertelling "Justine". De komende maanden trekt hij langs de Vlaamse theaterzalen - o. m. CC De Adelberg - met het vervolg van "Radio Cachot".
In 2019 bracht de Paalse muzikant en theatermaker het boek en gelijknamige theatervoorstelling "Radio Cachot" uit. Fred vertelt hierin openhartig over zijn leven als fatik in de gevangenis. Justine is een vervolg maar focust deze keer op het (…) Het hele nieuwsbericht
'Justine', een ontroerend gevangenisverhaal'Justine', een ontroerend gevangenisverhaal
Zoom

Paraplu open en regenjas aan

Zaterdag 5 februari 2022
Lommel - Paraplu open en regenjas aanZoomHet KMI voorspelt vanaf vannacht continue regen, die in de loop van morgenochtend intenser wordt. De regen zou kunnen aanhouden tot zondagavond en ook daarna kunnen plaatselijk nog stevige buien vallen. In het hele land, behalve in West-Vlaanderen geldt code geel voor regen, in de provincie Luik geldt zelfs code oranje, daar wordt de meeste neerslag verwacht. Meer info bij VRT-nieuws (Foto Sourav Mishra)

Even naar het verleden kijken

Zaterdag 5 februari 2022
Lommel - Even naar het verleden kijkenZoomHet KMI voorspelt veel regen voor morgen. Ideaal dus om eens te surfen naar de website van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Want dat museum toont zijn collectie ook online. Je vindt er 150 van de topstukken, met veel duiding. Zopas zijn er 5500 (!) nieuwe voorwerpen toegevoegd, waaronder 500 Romeinse munten. Die krijgen basisinformatie mee. Neem eens een kijkje! Want het is ongelooflijk wat er in onze provincie aan archeologische stukken is bovengehaald en waarvoor die voorwerpen eeeeeeuwen geleden dienden. Zoals deze dobbelsteen, volledig uit mergpijp vervaardigd, met gegraveerde ogen. Hij dateert uit de eerste eeuw na Christus.  (Foto GRM)
Lommel - Bekerwinst voor Lovoc-heren liefhebbersZoomAfgelopen donderdag was er bekerwedstrijd voor de liefhebbers heren van volleyclub Lovoc. Ze hadden de 16de finale Beker van Limburg VKS met 2-3 overleefd tegen de leider uit 2de afdeling A, VC De Kampioenen. Nu moesten ze in de 8ste finale thuis het veld op tegen reeksgenoot (1ste afdeling) KWB Spalbeek.
Set 1 liep in geen geval vlot voor Lovoc. Spalbeek stond flink onder stoom en gaf de Lommelse heren een fikse rammeling. In geen tijd stond de 12-25 op het bord.
In set 2 waren (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Luyten overleden

Zaterdag 5 februari 2022
Lommel - Pierre Luyten overledenDonderdag is Pierre Luyten overleden, de echtgenoot van Carine Weyen. Hij was 66 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 13.30u) in het crematorium. Begroeting: dinsdag (18-19.30u) aan Weimortels 34. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Wisselvallige week

Zaterdag 5 februari 2022
Weerbericht
Lommel - Wisselvallige weekMet een mobiele wig van hogedruk wordt het vandaag vrij zonnig. Zondag trekt een actieve storing over onze streken en krijgen we veel wind en regen. Het wordt dus een erg wisselvallig weekend. Na het weekend breekt een zachte periode aan, maar vanaf de tweede helft van de week wordt het wat kouder.
Vandaag is het best wel koud in de ochtend met minima rond of net boven het vriespunt. De zon domineert en duwt het kwik al vlug richting 8 of 9 graden. Na de middag krijgt de zon wel steeds meer (…) Het hele nieuwsbericht

Amsterdammetjes en koude harten

Zaterdag 5 februari 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Amsterdammetjes en koude hartenZien jullie het nog zitten? Ik begin aan chronische zorgelijke slapeloosheid te lijden.
Het Amsterdammertje – dat is een betonnen paaltje – dat op de hoek van ons huizenblok in het Adelbergpark pas nog door de stadsdiensten was teruggeplaatst, na één van de ontelbare vorige botsingen, stond er weer.
Stond: onvoltooid verleden tijd van staan. Want ‘s anderendaags stelde ik vast dat het er weer lag. En vandaag ligt het er nog. Ligt: onvoltooid tegenwoordige tijd van liggen. (…) Het hele nieuwsbericht

Jongen van 15 aangereden

Vrijdag 4 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Lenslei in Mol is gisterennamiddag een jongen van 15 jaar aangereden door een auto. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Een bijzondere voorstelling...

Vrijdag 4 februari 2022
Lommel - Een bijzondere voorstelling...ZoomDinsdag 15 februari om 20 uur organiseert Lommel Rockt vzw een kleine maar fijne voorstelling in CC De Adelberg, nl. 'Psyche & Eros' met actrice Merel de Vilder Robier. Je kan haar kennen van o.a. Thuis. Het stuk is gebaseerd op het boek van Stephen Fry 'Mythos', en brengt het ontroerende en fantasierijke Griekse godenverhaal. Een warme voorstelling die u niet mag missen. Tickets bestellen kan via hallo[!]lommelrockt.be aan 8 euro. Maar... u kan ook volledig gratis gaan kijken. Wij schenken drie duo-tickets gratis weg aan de eerste drie die ons een mailtje sturen hiervoor, mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be! Veel succes!

Limburg blijft één regio

Vrijdag 4 februari 2022
Lommel - Limburg blijft één regioZoomLimburg blijft één regio. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het oorspronkelijk plan van minister Bart Somers om de provincie te verdelen in drie regio's, wordt afgevoerd. 

Mia Hesius overleden

Vrijdag 4 februari 2022
Lommel - Mia Hesius overledenWoensdag is Mia Hesiusoverleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Nand Wouters. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - 31 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 31 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven meer dan gisteren. Vier van hen - één meer dan gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS verblijven nu twee patiënten met Covid-19, één meer dan gisteren.

Campina en Ford

Vrijdag 4 februari 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Campina en FordZoomZo’n langdurig onderhoud hebben de speelvelden nooit eerder gehad, denk ik. Ik zie dat de voetbalterreinen van Kattenbos Sport er verlaten bij liggen. Het toont wat troosteloos nu. Er is al maandenlang geen wedstrijd gespeeld. De velden zijn té ongerept netjes. In de omgeving schiet het onkruid hoog op. Er loopt bijna niemand meer daar.
Links het bos. Daar ligt het park van de Lage Kempen. De Kempen, zoals de streek hier heet is een groot grensoverschrijdend gebied dat vooral bekend is om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

139 schutterijen op OLS

Donderdag 3 februari 2022
Lommel - 139 schutterijen op OLSZoom139 buksschutterijen uit beide Limburgen hebben zich ingeschreven voor het Oud Limburgs Schuttersfeest van dit jaar. Dat vindt op de eerste zondag van juli plaats in het Nederlands-Limburgse Meijel, waarvan de plaatselijke schutterij Sint-Willibrordus in 2019 het schuttersfeest won. In 2020 en 2021 kon het OLS niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Johan Agten overleden

Donderdag 3 februari 2022
Lommel - Johan Agten overledenGisteren is Johan Agten (74) overleden, de echtgenoot van Anny Gielen. Hij woonde in Eksel maar was afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt dinsdag (15 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant

Maria Nijs overleden

Donderdag 3 februari 2022
Lommel - Maria Nijs overledenGisteren is Maria Nijs overleden, de levenspartner van wijlen Jef Gerits. Zij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

24 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 3 februari 2022
Lommel - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 24 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Drie van hen - één minder dan gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Jan Mertens overleden

Woensdag 2 februari 2022
Lommel - Jan Mertens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Jan Mertens overleden, de weduwnaar van Lisette Geens, die drie jaar geleden overleed, en de medeoprichter van Fietsen Mertens. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30u) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: zaterdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Koning Leopoldlaan.
Lommel - Stijn Moekaars op bezoek in XCL WegwijsZoomGisteren bracht auteur Stijn Moekaars een bezoekje aan de kleuters van basisschool XCL Wegwijs. Deze school zet al enkele jaren sterk in op leren lezen en leesmotivatie. Heel het lerarenteam volgde een intensieve opleiding LIST (= vrij vertaald als Lezen is Top). Daarom kon een lezing van een auteur zeker niet ontbreken. Stijn Moekaars, onder ander bekend van de verhalen van 'Beer en Bij' en de prentenboeken van Millie, zorgde voor een grappige, interactieve vertelling waarin hij met zijn gitaar een leuke afwisseling bracht van liedjes, theater en gedichten. De voorstelling vol humor heeft de kleuters een leuke voormiddag bezorgd! Op deze wijze hoopt de school de kleuters nog meer te motiveren om boekjes, letters, … te verkennen.
Stijn Moekaars op bezoek in XCL WegwijsStijn Moekaars op bezoek in XCL Wegwijs
Zoom

Louis Verreydt overleden

Woensdag 2 februari 2022
Lommel - Louis Verreydt overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Louis Verreydt overleden, de weduwnaar van Madeleine Hermans. Hij was afkomstig van Kaulille en werd 82 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 25 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis, vier minder dan gisteren. Vier van hen - evenveel als gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS, en één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Gastronomie anno 2022

Woensdag 2 februari 2022
Lommel - Gastronomie anno 2022Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hoge temperaturen, maar veel wind

Woensdag 2 februari 2022
Lommel - Hoge temperaturen, maar veel windLangs de noordelijke flank van een hogedrukgebied, uitgestrekt over de Atlantische Oceaan tot het zuiden van Frankrijk, wordt in een strakke westelijke tot noordwestelijke luchtstroming, vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken aangevoerd. Daarbij trekken regenzones op tijd en stond over onze regio en staat er flink wat wind.  
Vandaag krijgen we opnieuw erg hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, met maxima rond 10 graden. Ook is de wind voelbaar aanwezig en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vleesvrees

Woensdag 2 februari 2022
Danny doet Danny
Lommel - VleesvreesDrie dagen hield ik het vol. Toen werd de situatie precair. Grommen als een wild beest als iets me niet helemaal zinde, minutenlang aan eigen vingers sabbelen nadat er wat boter of mayonaise aan was blijven hangen, de drang om mijn vrouw heimelijk in haar hals te happen… Bloedlink werd het. Op het gevaarlijke af. Vegetarisme is niks voor mij.
Weet je wat een autofaag is? Nee, geen ruitenwisser of iets dergelijks, maar een soort narcistische kannibaal, iemand die stukjes van zichzelf zou kunnen opeten. (…) Het hele nieuwsbericht

Kent u deze vrouw?

Dinsdag 1 februari 2022
Grensgevallen
Lommel - Kent u deze vrouw?ZoomDe politie is op zoek naar de identiteit van de vrouw op bijgaande robottekening. Ze werd op 28 september dood aangetroffen in het kanaal Wessem-Nederweert in Nederland, niet ver van de grens, en de politie denkt dat ze slachtoffer was van een misdrijf. Toen ze werd aangetroffen had ze geen kleren aan. De vrouw is tussen de 50 en 65 jaar oud, 1m68 lang en slank gebouwd. Zij heeft blond geverfd haar met een grijze uitgroei en draagt een gedeeltelijk kunstgebit. Ze heeft dichtgegroeide gaatjes in haar oren en (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze vrouw?
Zoom

Vrouw overleden na steekpartij

Dinsdag 1 februari 2022
Grensgevallen
Bij een B&B aan de Maastrichterweg in Valkenswaard is deze namiddag even voor 15u een vrouw doodgestoken. Haar identiteit is nog niet bekend. Ook een tweede slachtoffer, de uitbaatster van de B&B, werd gewond. De politie heeft de vermoedelijke dader, een 45-jarige inwoner van Valkenswaard, opgepakt. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend. UPDATE Het slachtoffer en de dader huurden een studio in de B&B en zouden ruzie gekregen hebben. De gedode vrouw was 33 jaar en afkomstig van Eindhoven.

Peking is klaar voor de Spelen

Dinsdag 1 februari 2022
Lommel - Peking is klaar voor de SpelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dode bij villabrand

Dinsdag 1 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een brand in een villa aan de Volmolenheide in Mol is gisterenavond de bewoner omgekomen. Ook in Geel viel er gisterenavond een dode bij een brand in een studio.

Marcel Sleurs overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Lommel - Marcel Sleurs overledenOp 28 januari is in Beringen Marcel Sleurs overleden, de echtgenoot van Suzy Appelen. Hij was 69 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Lommel - 29 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 29 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan vrijdag. Vier van hen, twee meer dan vrijdag, verbleven op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS is er één patiënt met Covid-19 en één met een vermoeden van COVID-19.
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel