Het overige nieuws

Lommel - Vijf nieuwe spelers voor Kattenbos SportDerdeprovincialer Kattenbos Sport heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken: Robbe Brusselaers (Verbr. Balen), Maik Okhuysen (Wezel), Mitch Vanderhoydonks (Lutlommel VV), Jelle Van Rijswijk (Exc Hamont) en Julian Vilrokx (Dessel).

Lilian De Keyser overleden

Zondag 30 juni 2024
Lommel - Lilian De Keyser overledenIn Eindhoven is op 28 juni Lilian De Keyser overleden, echtgenote van wijlen Noël De Vlaeminck. Zij was 80 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in de Sint-Pietersbandenkerk te Lommel-Centrum op zaterdag 6 juli om 11u. Samenkomst in de kerk vanaf 10u45. Na de uitvaartliturgie is er gelegenheid tot condoleren.
Lommel - Zeven nieuwe spelers voor V. LommelDerdeprovincialer Verbroedering Lommel heeft zeven spelers aangetrokken: Thomas Beyen (KFC Eksel), Gwenn Dierckx (Kadijk SK), Tobe Huysmans (Wezel), Gianni Lavreysen (Wezel), Flamur Llapashtica (Wezel), Maxx Ulenaers (KFC Eksel)en Arne Vromans (Hamont 99). Ermir Behrami trekt naar Umitspor, Jason Cammalleri naar Eendracht Louwel, Joachim Cammalleri naar Sporting Grote Brogel en Velisha Sejdo naar Future Winterslag.

Inbraak op de Leuken

Zaterdag 29 juni 2024
Lommel - Inbraak op de LeukenOp de Leuken in Lommel-Barrier is ingebroken. Over de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Filezwaarte nooit zo hoog

Zaterdag 29 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
De voorbije 12 maanden (juni 2023 – mei 2024) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 896 kilometeruren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 896 kilometer file was gedurende 1 uur lang. Nooit eerder lag de filezwaarte zo hoog. De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw. De filezwaarte bereikte sinds juli 2023 nieuwe recordhoogten.

Samana bezoekt klokkenmuseum

Vrijdag 28 juni 2024
Lommel - Samana bezoekt klokkenmuseumZoomGisteren trokken de leden van Samana Lommel-Centrum met de liftbus naar Asten voor een bezoek aan het museum Klok en Peel. Onder deskundige leiding van twee gidsen maakten ze kennis met enerzijds de grootste verzameling luidklokken en beiaarden ter wereld, anderzijds een overzicht van de natuur- en cultuurhistorie van de Peel. Veel belangstelling ging uit naar de productie van de Lommelse beiaardklokken die hier gegoten werden. Ook indrukwekkend waren de levensgrote mammoet, oeros, wolven,…. Om af te sluiten genoten ze van broodjes, taart en lekkere koffie. Iedereen was het erover eens dat het een leerrijke namiddag was. (Louisa Willekens)
Samana bezoekt klokkenmuseumSamana bezoekt klokkenmuseumSamana bezoekt klokkenmuseum
Zoom
Lommel - Crea Samana maakt prachtige bloemenZoomMaandag 24 juni kwam de creagroep van Samana Lommel-Centrum een laatste keer samen voor de vakantieperiode begint. Onder de deskundige leiding van José werden prachtige anemonen gemaakt van Italiaans crêpepapier. De resultaten mochten gezien worden. Tussendoor een kopje lekkere koffie met koekje en een gezellige babbel, en de deelnemers konden weer spreken van een geslaagde namiddag. (Louisa Willekens)
Crea Samana maakt prachtige bloemen
Zoom
Lommel - Politiek debuut voor Katrien De RuysscherZoomActrice Katrien De Ruysscher (45), bekend als dokter Judith uit Thuis, woont ondertussen al 12 jaar in Lommel en zal bij de gemeenteraads-verkiezingen in oktober de lokale afdeling van Vooruit ondersteunen als onafhankelijke op de lijst. Ze wil zich engageren om een actieve rol te spelen in het bouwen aan een positieve en warme stad voor iedereen, een stad waar elke inwoner kan rekenen op degelijk onderwijs, ontspanning, zorg, goede ondersteuning en veiligheid, en waar iedereen vooral mensen vindt die hij/zij kan aanspreken en op wie hij/zij kan vertrouwen.
Lommel - Neos Lommel op zoek in de grachtenZoomNiet letterlijk, nee. Maar Neos Lommel heeft haar leden afgelopen dinsdag weer samengebracht voor een gezellige namiddag in de zaal 'Harmonie'. Als afsluiting van een succesvol werkjaar kwamen de leden samen en werden er veel 'oude koeien' uit de gracht gehaald! Gezelligheid ten top met cava, 'jus d’orange', en koffie.
Voorzitter Nelly Hanegreefs bedankte de bestuursleden voor hun inzet en zei ook dat het programma voor het volgende werkjaar bijna rond is. Nieuws dus voor op het (…) Het hele nieuwsbericht
Neos Lommel op zoek in de grachtenNeos Lommel op zoek in de grachten
Zoom

Alies Vanhamond overleden

Vrijdag 28 juni 2024
Lommel - Alies Vanhamond overledenIn Pelt is op 26 juni Alies Vanhamond overleden, echtgenote van Julien Dekkers († 1985) en partner van Michel Kerkhofs. Zij was 81 jaar. Er wordt in intieme kring afscheid genomen van Alies.

BaLu was ook op Pennenzakkenrock

Donderdag 27 juni 2024
Lommel - BaLu was ook op PennenzakkenrockZoom23.500 leerlingen waren vandaag op de zonovergoten feesteditie voor 30 jaar Pennenzakkenrock, aan het Zilvermeer in Mol. En daarmee was deze editie in een recordtempo uitverkocht. Er waren ook veel Lommelse scholen aanwezig, om te genieten van de zon, het water, lekkere ijsjes, Regi, Marcske van de Kampioenen, DJ F.R.A.N.K. en natuurlijk top of the bill Camille. Ook de kinderen van Basisschool Lutlommel tekenden present. Een dag om nooit te vergeten!

Diploma's bij CVO Cursa

Donderdag 27 juni 2024
Lommel - Diploma's bij CVO CursaZoomOok voor het Tweedekansonderwijs van CVO Cursa, waar volwassenen een diploma secundair onderwijs kunnen behalen, eindigde het schooljaar 2023-2024 in schoonheid. 15 cursisten behaalden hun diploma. Met hun diploma´s ´Digital Designer´ en ´ICT en administratie´ op zak kunnen ze nu op zoek naar interessante jobs of verder gaan studeren.
Ze ontvingen hun diploma's na een vlotte speech van directeur Guy Claes. Uiteraard werd dit gevierd met een klinkende receptie onder een stralende zon. Voor welk pad ze ook kiezen, zowel CVO Cursa als wij van Internetgazet wensen hen heel veel succes in alles wat ze ondernemen. Een dikke proficiat voor alle geslaagden!

Leon Thijs overleden

Donderdag 27 juni 2024
Lommel - Leon Thijs overledenIn Pelt is op 27 juni overleden, echtgenoot van Carina Daems. Hij was 72 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in crematorium Stuifduin te Lommel op donderdag 4 juli om 11u. Samenkomst in de ontvangstruimte vanaf 10u30. U kan Leon nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens te Lommel op woensdag 3 juli van 18u tot 18u30. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be 

Detlef Benner overleden

Donderdag 27 juni 2024
Lommel - Detlef Benner overledenIn Pelt is op 25 juni Detlef Benner overleden, papa van Chiara en Roos. Hij was 54 jaar. Het afscheid van Detlef zal in besloten kring plaatsvinden, u kan hem nog een laatste groet brengen op dinsdag 2 juli van 19u30 tot 20u in uitvaartcentrum Severens te Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Analyse datalek Limburg.net

Donderdag 27 juni 2024
Lommel - Analyse datalek Limburg.netZoomDe analyse over de gegevensdiefstal bij Limburg.net, die op 13 december plaatsvond, is afgerond. Bij die analyse werden onder meer cybersecurity-experts van Ernst & Young ingeschakeld. In het totaal waren 292.734 personen betrokken in de gegevensdiefstal. Alle betrokken personen werden persoonlijk verwittigd via brief, hetzij in januari of nu. Vrij snel was duidelijk dat er rijksregisternummers uit 2014 en 2015 in het datalek zaten. Uit verdere analyse blijkt nu dat er ook 555 bankrekeningnummers en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Sombere vooruitzichten in bouwsectorZoomDe bouwsector heeft sombere vooruitzichten. "Richting het einde van het tweede kwartaal noteren we zeer beperkte winst en richting de zomermaanden lijkt de expansieve slagkracht zelfs verder af te nemen. Dit sluit aan bij de sentimenten van de meest recente bevraging (20/06) bij de leden van Voka – KvK Limburg. De helft van de bedrijven schat de economische situatie momenteel negatief tot zeer negatief in. 37% van de respondenten ziet de economische situatie neutraal tegemoet, terwijl slechts 13% een (…) Het hele nieuwsbericht
Cijfer van de dag
49% van de Belgische bevolking heeft overgewicht, waarvan 18% obesitas. Dat blijkt uit de Voedselconsumptiepeiling van Sciensano uitgevoerd in 2022-2023. Dat cijfer is onveranderd gebleven in vergelijking met dat uit 2014-2015 bij de vorige peiling. Bijna een derde van de bevolking van 10 jaar en ouder probeert af te vallen, onder hen gebruikt 21% gevaarlijke methoden om gewicht te verliezen. Volgens Sciensano komen problemen die te maken hebben met gewicht nog te veel voor en moet het beleid zich meer toespitsen op het verminderen van deze gezondheidsrisico’s.

Robin Daniëls verlaat Lommel SK

Donderdag 27 juni 2024
Lommel - Robin Daniëls verlaat Lommel SKRobin Daniëls verlaat Lommel SK. Hij zal komend seizoen de kleuren van Belisia Bilzen verdedigen.

Festivals...

Donderdag 27 juni 2024
Tegenligger
Lommel - Festivals...ZoomWe hebben onze eerste zomerse dagen te pakken na een lange reeks van regendagen. Het eerste grote festival van de zomer, Graspop in Mol, heeft jammer genoeg nog last gehad van de gevolgen van die regendagen. Maar het festival is wel kunnen eindigen met een laatste zonnige dag.
De festivalgangers van Graspop kom ik al jaren tegen op de trein richting Mol. Mijn ervaringen variëren van rustige medereizigers tot een uitgelaten zingende groep die de wagon vrolijk vult met min of meer muzikaal (…) Het hele nieuwsbericht
De visie van Fobie
Lommel - Krijgen ze Casteels er bij als piloot?ZoomZo ja, dan toch pas nadat ze uit het EK liggen!
Cartoon: Fobie

Marie Jeanne Diepvens overleden

Woensdag 26 juni 2024
Lommel - Marie Jeanne Diepvens overledenIn Lommel is op 25 juni Marie Jeanne Diepvens overleden, echtgenote van wijlen Jules Wijnants, zij was 84 jaar. De uitvaartdienst zal plaatshebben in de parochiekerk van Lommel-Centrum op maandag 1 juli om 10u30. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Het is maar dat je 't weet
Begin 2024 ontvingen 42.240 inwoners van het Vlaamse Gewest een leefloon en 13.691 personen een equivalent leefloon. Samen gaat het om 55.931 personen. Het leefloon vormt een minimuminkomen voor mensen die niet over voldoende bestaansmiddelen beschikken. Het equivalent leefloon is er voor mensen die niet in aanmerking komen voor het leefloon maar die zich in een vergelijkbare noodsituatie bevinden. In de praktijk wordt het vooral uitgekeerd aan personen die een verzoek hebben ingediend voor internationale bescherming (asielzoekers) en personen met buitenlandse nationaliteit die niet in het bevolkingsregister zijn ingeschreven.

Marc Ramaekers overleden

Woensdag 26 juni 2024
Lommel - Marc Ramaekers overledenIn Pelt is op 25 juni Marc Ramaekers overleden, hij was 65 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. U kan Marc nog een laatste groet brengen op vrijdag 28 juni tussen 19u30 en 20u in uitvaartcentrum Severens te Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Raar: Nieuwe partij

Woensdag 26 juni 2024
Raar
Lommel - Raar: Nieuwe partijIn de nasleep van de verkiezingen heb ik besloten om een nieuwe politieke partij uit de grond te stampen. Bij deze bent u exclusief getuige van de officiële inhuldiging van mijn partij, met de bekendmaking van de naam en het programma.
Na rijp beraad en lange discussies ben ik blij om te melden dat we eindelijk kunnen landen en dat de naam is afgeklopt. De nieuwe volkspartij der Lage Landen heet: “het Vlaams Behang”. Elke gelijkenis met reeds bestaande partijen berust op louter toeval, wat (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In 2023 vonden er 36.855 verkeersongevallen plaats op onze wegen, wat het totaal aantal slachtoffers op 45.243 brengt, oftewel ruim 1,2 slachtoffers per ongeval. Van deze slachtoffers raakten 41.481 (92%) lichtgewond, 3.261 (7%) ernstig gewond en kwamen 501 personen (1%) om het leven binnen 30 dagen na het ongeval  . Dat blijkt uit de jongste cijfers over verkeersongevallen gepubliceerd door Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Lommel - Zomerfeest Vlaamse ParkinsonligaZoomAfgelopen vrijdag, op de langste dag van het jaar, was het feest voor de leden van de Vlaamse Parkinson Liga regio Noord-Limburg, want dan vierden ze in cafetaria 'Den Dribbel' hun zomerfeest. De 45 aanwezigen genoten van een koud-, warm- en dessertenbuffet met de nodige drankjes om alles te kunnen doorspoelen. Het was weer een gezellige namiddag, lotgenoten onder elkaar. Op naar een zomerse vakantieperiode en tot de volgende keer. (Herman Vandenberk)
Zomerfeest Vlaamse ParkinsonligaZomerfeest Vlaamse Parkinsonliga
Zoom

Jef Vrysen overleden

Dinsdag 25 juni 2024
Lommel - Jef Vrysen overledenIn Balen is op 23 juni Jef Vrysen overleden, echtgenoot van Digna Tips († 2020). Hij was 86 jaar. De afscheidsdienst van Jef vindt plaats in de aula van het crematorium Stuifduin te Lommel op dinsdag 2 juli om 11u. Samenkomst in de aula vanaf 10u45. U kan Jef nog een laatste groet brengen in het funerarium Witters te Lommel op maandag 1 juli van 19u tot 19u30.

Dymphna Verbraecken overleden

Maandag 24 juni 2024
Lommel - Dymphna Verbraecken overledenIn Lommel is op 22 juni Dymphna Verbraecken overleden, echtgenote van wijlen Henri Kemps. Zij was 95 jaar. De uitvaartplechtigheid zal plaatshebben in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen op donderdag 27 juni om 10u30. U kan Dymphna nog een laatste groet brengen op woensdag 26 juni tussen 18u en 18u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Weg met bouwmaterialen

Maandag 24 juni 2024
Lommel - Weg met bouwmaterialenGisterenavond zijn bouwmaterialen gestolen in Septakkers. De politie kreeg ook melding van een inbraakpoging op de Adelberg.
Lommel - Robin Henkens wordt assistent-trainerMiddenvelder Robin Henkens (35) trekt de deur achter zich dicht bij Lommel SK. Hij verkast naar Roda JC dat uitkomt in de Nederlandse Eerste Divisie waar hij assistent-trainer wordt.

Gigi Van Broeckhoven overleden

Maandag 24 juni 2024
Lommel - Gigi Van Broeckhoven overledenIn Lommel is op 20 juni Gigi Van Broeckhoven overleden, mama van Dante en Griffin. Zij was 34 jaar. De afscheidsplechtigheid van Gigi zal in besloten kring plaatsvinden. U kan Gigi nog een laatste groet brengen op donderdag 27 juni van 20u tot 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Het is maar dat je 't weet
In de driemaandelijkse enquête over persoonlijk welzijn en levensomstandigheden interviewde Statbel zo’n 5.000 Belgen van 16 tot 74 jaar. In het eerste kwartaal van 2024 voelde 66,6% van de Belgen zich altijd of meestal gelukkig, 9,3% van de Belgen voelde zich altijd of meestal eenzaam; 38,3% van de Belgen vond het heel moeilijk, moeilijk of eerder moeilijk om rond te komen; 53,9% van de Belgen meldde een hoge mate van algemene tevredenheid met het leven; 66,2% van de Belgen meldde een hoge mate van tevredenheid over persoonlijke relaties; 35,1% van de Belgen rapporteert een hoge mate van tevredenheid over de financiële situatie; 25,1% van de Belgen zei dat hun inkomen hoger was dan vorig jaar, en 64,7% zei dat hun inkomen min of meer hetzelfde was als vorig jaar.
Lommel - Ondertussen, op de Kon. LeopoldlaanZoomVoor sommigen misschien toch maar een koude douche...

Sjarel zènne koater

Maandag 24 juni 2024
Lommel - Sjarel zènne koaterZoomVurwa hit Sjarel vandaag toch mer zoe’n kòj zin?
Lüstert.
En profiteert nog wa van’t goei weer.
Vanne joar moete we ter zuinig op ziên!
Had öllie en tot tekomede móndig.
Fons
Lommel - Barbecue voor Lommelse HartpatiëntenZoomGisteren vonden een 70 tal Lommelse Hartpatiënten de weg naar het Klosterhof in Kattenbos voor de jaarlijkse barbecue. Lekker eten, een fris pintje, een gezellige babbel en als afsluiter nog een tas lekkere koffie met taart. Het was weer een geslaagde samenkomst. (Jos Mols)
Barbecue voor Lommelse HartpatiëntenBarbecue voor Lommelse Hartpatiënten
Zoom

Brons voor Jordi Meeus

Zondag 23 juni 2024
Lommel - Brons voor Jordi MeeusZoomJordi Meeus heeft brons behaald op het Belgisch Kampioenschap Wielrennen. Arnaud De Lie werd Belgisch kampioen. Jasper Philipsen werd tweede.
De visie van Fobie
Lommel - De belevenissen van Kevin & CoZoomCartoon: Fobie

Inbraak in Septakkers

Zondag 23 juni 2024
Lommel - Inbraak in SeptakkersDieven sloegen toe in Septakkers. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Inbraak in Gelderhorsten

Zaterdag 22 juni 2024
In Gelderhorsten is een inbraak gepleegd. De inbraak is vanavond vastgesteld. Wat er werd gestolen, is niet geweten.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft donderdag het faillissement uitgesproken van plankenier Paesen uit Lommel.

Inbraakpoging in Kopshoeven

Zaterdag 22 juni 2024
Lommel - Inbraakpoging in KopshoevenDieven poogden de voorbije nacht binnen te dringen in een woning in Kopshoeven. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Donkere medemensjes…

Zaterdag 22 juni 2024
Chel mag het zeggen
Lommel - Donkere medemensjes…Ooit ben ik eraan begonnen om mijn vele foto’s en een paar schaarse filmpjes te kopiëren naar een dertigtal CD’s . Sinds mijn verhuis staan ze naast elkaar in de kast waar ik nu voor zit om deze tekst uit mijn toetsenbord te peuteren. In perfecte chronologische wanorde staan ze daar, schreeuwend om een etiket met inhoudsvermelding. Dat zou ik er immers later wel eens op kleven. En een steeds vaker voorkomende vlaag van nostalgie heeft me er eergisteren toe gedreven om er nog eens een paar te (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ferme kermistafel, bij Ferm KerkhovenZoomTraditioneel wordt op de donderdag voor Kerkhoven kermis het eerste deel van het FERM-jaarprogramma feestelijk afgesloten met een kermistafel in zaal de Heidegalm. Een kermisfrietje met mayonaise en een lekkere snack mochten dan ook niet ontbreken. Het smaakte heerlijk! De avond zat vol humor. Er werd hartelijk gelachen met de fratsen van komisch duo Frank en Jos.
Nu neemt FERM Kerkhoven even vakantie. Enkel de fietsers gaan door – elke dinsdag vertrek om 10.30u aan de kerk van Kerkhoven. In september starten ze opnieuw met het tweede deel van het FERM-programma.
Wil je meer informatie? Surf dan naar hun website.
(BG)
Het is maar dat je 't weet
74 Limburgse varkensboeren willen zich laten uitkopen door de Vlaamse overheid. De vrijwillige verkoop is een van de maatregelen uit het stikstofakkoord waarmee Vlaanderen de uitstoot van stikstof tegen 2030 met de helft wil verminderen. De boeren krijgen de vergoeding pas, als ze effectief gestopt zijn . 12 boeren hebben dat intussen gedaan. Daardoor is de veestapel in Limburg gekrompen met 12.600 varkens.
Lommel - Gustaaf 'Staf Ceulemans overledenIn Lommel is op 20 juni Gustaaf 'Staf' Ceulemans overleden, echtgenoot van Wies Emmers († 2022). Hij was 94 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats op vrijdag 28 juni om 11u in crematorium Stuifduin te Lommmel. U kan Gustaaf nog een laatste groet brengen op donderdag 27 juni tussen 18u en 18u30 bij Uitvaartzorg Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Zien we het vandaag, of wachten we tot 2043ZoomHet is Volle Maan vandaag, iets wat we eigenlijk niet met hoofdletters behoren te schrijven, maar vandaag doen we dat wel. Want de maan zal heel laag aan de 'hemel' staan, pal in het zuiden niet hoger dan 10 graden boven de horizon. Wie het laagste punt van de maan wil zien, moet wachten tot 1u41 zaterdagnacht. Er zijn trouwens verschillende namen voor deze maan: aardbeienmaan (voor de indianen was het dan aardbeienseizoen), rozenmaan (de rozen bloeien maar de maan ziet er soms ook roze uit), honingmaan (tijd om de honing te verzamelen). De maan zal trouwens roos 'kleuren' omdat die nog in een dikke laag lucht 'hangt' net boven de horizon. Er hangt deze keer ook veel symboliek in de lucht, want de volle maan valt samen met de zomerzonnewende (de langste dag van het jaar). Wie het trouwens vandaag zou missen, zal moeten wachten tot 2043. (Archieffoto Jens Veraa)

Mijn neefje is een held

Vrijdag 21 juni 2024
De klare kijk van Tante Claus
Lommel - Mijn neefje is een heldIk heb een kwartiertje pauze en met een kop koffie in de hand check ik even de site van het nieuws. “Twee militairen raken verstrengeld bij parachutesprong in Schaffen.” Mijn knieën voelen plots als rubber, mijn maag keert om en de tranen springen me in de ogen. Met trillende handen bel ik mijn schoonzus. De zoon van mijn broer is beroepsmilitair en ik wist dat hij die middag voor de zoveelste keer uit een vliegtuig moest springen. Ze neemt direct op. “Ja, het gaat over hem. Maar geen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Elektriciteit en gas voor wanbetalersEind 2023 leverde netbeheerder Fluvius wegens wanbetaling elektriciteit aan 76.326 huishoudens en gas aan 58.365 huishoudens. Die aantallen liggen hoger dan in 2022 maar lager dan in de jaren vóór 2020, ondanks de grote prijsstijgingen voor energie in 2022. Het gaat om huishoudens waarvan de commerciële energieleverancier het contract heeft opgezegd omdat zij hun energiefactuur niet of niet op tijd hebben betaald en niet hebben gereageerd op een aangetekende ingebrekestelling of de afspraken in een afbetalingsplan niet hebben nageleefd. Als het huishouden in dat geval geen nieuwe commerciële leverancier vindt, dan neemt Fluvius de levering van elektriciteit en/of gas over.

Huizenprijzen in eerste kwartaal

Donderdag 20 juni 2024
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vandaag de huizenprijzen in België voor het eerste kwartaal van 2024. De Belgische middenprijs voor een geschakelde woning bedroeg 259.500 euro Voor een vrijstaande woning moest een koper 372.000 euro betalen. Het Waalse Gewest is het goedkoopste met een gemiddelde prijs van 178.000 euro voor een geschakelde woning en 300.000 euro voor een vrijstaande woning. Het wordt gevolgd door het Vlaamse Gewest . Geschakelde  woningen kosten daar 299.000 euro, vrijstaande woningen 415.000 euro. De gegevens zijn gebaseerd op de verkoopakten ingeschreven bij de Algemene Administratie van de Patrimoniale Documentatie van de FOD Financiën.
De visie van Fobie
Lommel - Zijn de chips in de bal wel zo eerlijk?ZoomCartoon: Fobie

Robin Daniëls weg bij Lommel SK

Donderdag 20 juni 2024
Lommel - Robin Daniëls weg bij Lommel SKDe 19-jarige doelman Robin Daniëls verlaat Lommel SK. Hij verkast naar de A-kern van Belisia Bilzen.

Maurice, de nieuwe wolf

Donderdag 20 juni 2024
Lommel - Maurice, de nieuwe wolfZoomHet Instituut Natuur- en Bosonderzoek laat weten dat we in Noord-Limburg een 'nieuwe' wolf op bezoek hebben. Uit DNA-stalen van twee verse drollen (de woorden van het Instituut) blijkt dat er naast Noëlla ook de aanwezigheid is van een nieuwe (mannelijke) wolf, die de code GW2398m kreeg. Alias: Maurice. Zijn partner kwam om het leven bij een verkeersongeval in Harskamp (Nederland, zo'n 150 km boven Hechtel-Eksel) waarna Maurice het territorium verliet. Eind november 23 werd hij dan zelf aangereden in Ede (Nederland), hij overleefde het ongeval maar zijn linkerachterpoot is nu verlamd. Hij kwam het laatst in beeld op 15 april op de camera's in het territorium van Noëlla, een week later werd hij dan - dankzij die drollen - geïdentificeerd. (Instituut Natuur- en Bosonderzoek - foto's INBO/ANB)
Partnerbijdrage
Lommel - Het belang van de juiste werkkleding in de bouwZoomIn de bouwsector is veiligheid van cruciaal belang. De werkomgeving is vaak gevuld met potentiële gevaren zoals zware machines, scherpe objecten en risicovolle hoogtes. Daarom is het essentieel dat werknemers voorzien zijn van de juiste werkkleding. Deze kleding beschermt niet alleen het lichaam tegen verwondingen, maar draagt ook bij aan het comfort en de efficiëntie tijdens het werk. In deze blog vertellen we meer over het belang van de juiste werkkleding in de bouw.
Cruciale bescherming door (…) Het hele nieuwsbericht

Regen zet bouw achteruit

Donderdag 20 juni 2024
Lommel - Regen zet bouw achteruitZoomVoor volgende week voorspellen de weermannen en -vrouwen eindelijk wat zomerse dagen, maar de afgelopen maanden geraakte de bouw van de regen in de drup. “Het aanhoudende slechte weer zorgt ervoor dat zes op tien bouwbedrijven de vooropgestelde planning niet haalt voor het bouwverlof. De planning wijkt gemiddeld voor een kwart af. De vertragingen zijn dan ook niet van de poes. Gemiddeld 5 tot 6 weken, met uitschieters tot meer dan 8 weken”, zegt Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. De regen (…) Het hele nieuwsbericht

Welk instrument kiezen we?

Donderdag 20 juni 2024
Lommel - Welk instrument kiezen we?ZoomHet einde van het schooljaar is in zicht, maar bij de Kunst Academie Noord Limburg kijken ze al weer (uit) naar september. Want dan gaan er weer heel veel jongens en meisjes moeten kiezen welk instrument ze gaan bespelen. Iets om de komende twee maanden over na te denken, op basis van wat ze vanavond tijdens de Instrumentenvoorstelling in het Dommelhof theater hebben gehoord, toen leerlingen van de KANL de instrumenten bespeelden, en waarna ze iets later in de gebouwen van de Academie alle instrumenten eens ter hand konden nemen. Het resultaat is dat sommigen het nu weten, maar anderen weten het misschien weer niet meer. Ach, ze hebben nog twee maanden om er over na te denken. Meer foto's
Welk instrument kiezen we?Welk instrument kiezen we?Welk instrument kiezen we?
Welk instrument kiezen we?
Zoom

Jean Luyten overleden

Woensdag 19 juni 2024
Lommel - Jean Luyten overledenIn Lommel is op 18 juni Jean Luyten overleden, echtgenoot van Poldine Mannaerts († 2023). Hij was 77 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in intieme kring. U kan nog een laatste groet brengen aan Jean in het funerarium Witters te Lommel op vrijdag 21 juni van 19u tot 19u30.

Hoofd in de Wolken

Woensdag 19 juni 2024
Lommel - Hoofd in de WolkenZoomDe leraren van de KANL speelden de voorbije 3 dagen in CC Palethe maar liefst 7 voorstellingen voor de lagere schoolkinderen van heel Noord-Limburg, in totaal zo'n 2.240 kinderen. De voorstelling 'Hoofd in de Wolken' werd geschreven door leerkracht Amber Deckers, die ook 'het boswachterslied' schreef dat de kinderen konden meezingen. De scholen kregen op voorhand al een lesmap om dat aan te leren, samen met andere 'muzische' opdrachten ter voorbereiding. Het verhaal gaat over een muzikale reis die hoog boven de wolken begint, en waarin Billie - die in de serene witte wereld van de wolken woont - in het duister belandt wanneer ze na een storm van haar wolk geblazen wordt. Ze ontmoet dan Lusia en Ginia, die haar de kracht van de verbeelding leren kennen, om zo angsten te overwinnen en positieve veranderingen teweeg te brengen. Meer foto's
Hoofd in de WolkenHoofd in de Wolken
Hoofd in de Wolken
Zoom

Raar: Privatief

Woensdag 19 juni 2024
Raar
Lommel - Raar: PrivatiefDe jacht op koten is weer geopend in Leuven en helaas ben ik dit jaar een van de jagers. Niet voor mezelf, maar voor de zoon. Ik bespaar u graag hoe die jacht verloopt en hoe er ook gestroopt wordt. Ik wil het in deze context hebben over onze taal…
Tegenwoordig is een gewone kamer met een gedeelde keuken, douche en toilet niet meer goed genoeg voor een doorsnee student. Ze willen hun eigen sanitaire voorzieningen hebben. Een hotelkamer, maar dan zonder ontbijt. Raar, in een wereld waar we steeds meer (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kleuters kamperen één nachtjeZoomNaar jaarlijkse traditie als afsluiter van de kleuterschool gaan de oudste kleuters van de Speling Eltenbos een nachtje kamperen en blijven de oudste kleuters van de centrumschool in het centrum een nachtje logeren in de grote turnzaal. Voor alle kleuters een avontuur om nooit meer te vergeten!

Harry Cuypers overleden

Dinsdag 18 juni 2024
Lommel - Harry Cuypers overledenIn Pelt is op 17 juni Harry Cuypers overleden, echtgenoot van wijlen Anna Emmers. Hij was 93 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie op dinsdag 25 juni om 10u30. Samenkomst achter in de kapel vanaf 10u. U kan Harry nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens te Lommel op maandag 24 juni van 20u tot 20u30. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Het is maar dat je 't weet
In België werden in 2023 44.696.602 overnachtingen geboekt. Dat is 4% meer dan in 2022, en zelfs 5% meer dan in 2019. Het Vlaamse Gewest noteerde een stijging van 2% ten opzichte van 2022 en een stijging van 6% ten opzichte van 2019. Voor België, Vlaanderen en Wallonië is dit een recordaantal overnachtingen sinds 2015.
Wie vanaf vrijdagavond tot zaterdagavond via de E314 richting Leuven rijdt moet er rekening mee houden dat het verkeer tussen Holsbeek en Wilsele over één rijstrook zal verlopen. De nieuwe asfaltlaag die minder dan een jaar geleden werd aangelegd vertoont kleine bulten. De aannemer zal het wegdek over een afstand van 800 meter heraanleggen door een dun laagje asfalt weg te frezen of weg te schrapen en te vervangen met nieuwe asfalt.

De gestoten teen

Dinsdag 18 juni 2024
300 woorden van Rudi
Lommel - De gestoten teenHet plan was om met zijn allen te voet naar de stembus te gaan. Ware het niet dat ik zondagochtend bij het opstaan, de bril stond nog niet op mijn neus, mijn grote rechterteen had gestoten aan de badkamerdeur. Die teen kreeg meteen enkele kleuren. Eerst rood, dan geel en tenslotte blauw. Het leek wel een voorspelling van de verkiezingsuitslag te worden, al bleek dat achteraf niet te kloppen.
Dan maar met de fiets, terwijl de rest van de familie het met de voeten deed.
Een vriend had ons onderweg gewaarschuwd voor een lange wachtrij. Bij ons leek het mee te vallen. Op het eerste zicht, want ik had me vergist tussen bureau 38, waar het niet druk was, en bureau 39, waar een ontzettend lange rij stond. Het leek wel op etenstijd aanschuiven bij de frietkraam op Rock Werchter.
We waren bijna halfweg de rij (ik kon de friet al ruiken) toen ik een vage kennis de speelplaats zag oplopen. Ik zag meteen dat hij ‘de truck van het omzeilen van een wachtrij zodat het niet op voorkruipen lijkt’ meende toe te passen. U kent het wellicht. Ergens een babbeltje slaan, daar zolang blijven staan zodat de andere mensen na een tijdje niet meer weten dat je er eerst niet stond. Maar hij zag meteen dat we die truck allemaal kenden, waarna hij braaf achteraan in de rij aansloot.
Eindelijk kwamen we binnen. Aan de overzijde bij het andere kiesbureau zagen we iemand met een step binnenkomen. “Je had de fiets nog mee binnen kunnen nemen”, zei onze oudste. En lachen natuurlijk.
Afijn, ondanks de gestoten teen werd het alsnog een aardig uitstapje. Het verliep in een allerbeste stemming.
Ik heb die dag niet meer gekeken naar de kleuren van mijn grote rechterteen. Twee dagen later waren ze weg.

Rudi Lavreysen
Lommel - KWB Kattenbos bezocht Liberation GardenZoomGisteren trok KWB Kattenbos naar Leopoldsburg, naar het WOII-museum Liberation Garden. Met de fiets vanaf de Leyssensmolen. Tenminste, dat was de bedoeling. Want het weer besliste er anders over zodat ze maar met de auto op pad gingen.
Daar aangekomen genoten ze van een audiotour in het mooie museum, met boeiende verhalen en aangrijpende video’s van nog levende getuigen van deze moeilijke periode. Ze stapten in de schoenen van bezetters, verzetsmensen en bevrijders, zochten dekking tijdens een bombardement, zaten in de briefing van een bekende generaal en konden als afsluiter met een VR bril meevliegen in een heuse Spitfire. Het bezoek was absoluut de moeite. Chic gedaan!
(Foto's Stefan Ackx (vertrek) en Tom Poets (museumbezoek))
KWB Kattenbos bezocht Liberation GardenKWB Kattenbos bezocht Liberation GardenKWB Kattenbos bezocht Liberation Garden
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Er zijn dit jaar minder Limburgse asperges door de vele regen. Het seizoen van de asperges eindigt normaal gezien op 24 juni, maar verschillende boeren hebben al beslist om vroeger te stoppen. Er staat te veel water in de bedden en dat maakt de planten kapot. Omdat die planten nu verdronken zijn, zullen er ook volgend jaar minder asperges zijn.

Joep Pellens overleden

Maandag 17 juni 2024
Lommel - Joep Pellens overledenIn Lommel is op 14 juni Joep Pellens overleden, echtgenoot van Alice Stevens. Hij was 82 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in intieme kring. U kan Joep nog een laatste groet brengen in het funerarium Witters te Lommel, en dit op woensdag 19 juni van 19u tot 19u30. 

Jos Vanderhoydonks overleden

Maandag 17 juni 2024
Op 17 juni is Jos Vanderhoydonks overleden, hij was bewoner van Terheide in Zonhoven op afdeling Eik 2. Hij was 71 jaar. De afscheidsdienst wordt in besloten kring gehouden.
Lommel - Reeksindeling Vierde Provinciale CVoetbal Vlaanderen heeft de reeksindeling in het Limburgs amateurvoetbal definitief vastgelegd. In Vierde Provinciale C komen Achel B, Eksel B, Grote Brogel, KFC Hamont B, Helson B, E. Houthalen, Kadijk B, Lommel Kolonie, Lindelhoeven B, Park Houthalen B, Peer SV, RC Peer B, Esp. Pelt B, Sparta Lille, STA Genk en Turkse Rangers B uit.
Lommel - Reeksindeling Tweede Provinciale B
Voetbal Vlaanderen heeft de reeksindeling in het Limburgs amateurvoetbal definitief vastgelegd. In Tweede Provinciale B komen Anadol, As-Niel, Elen, KFC Hamont, Hechtel, Herkol, Heusden-Zolder, Houthalen VV, Kadijk, Lutlommel, Maasland NO, Meeuwen, Paal-Tervant, RC Peer, Stokkem en THES B uit.
Lommel - Reeksindeling Limburgs damesvoetbalVoetbal Vlaanderen heeft de reeksindeling van het damesvoetbal in Limburg definitief vastgelegd. In eerste provinciale komen Alken, Bilzen B, Bilzen Youth, Bocholt, Diepenbeek, Eksel, Elen, Kadijk, Patro B, STVV, WAVO, Zonhoven uit. Beringen, Bocholt B, Diepenbeek B, Linkhout, Lommel, ’s Herenelderen, Stokkem, STVV B, Unico Tongeren, Wiemismeer en Zepperen-Brustem komen uit in tweede provinciale.

Arbeidsmarkt minder gunstig

Maandag 17 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
In het eerste kwartaal van 2024 heeft 71,9% van de mensen tussen 20 en 64 jaar in België een baan, wat een daling is ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023 (72,6%) en een stabilisatie vergeleken met het derde kwartaal van 2023. 55-plussers evolueren nog steeds gunstig: van 58,5% in het vierde kwartaal van 2023 naar 59,1% in het eerste kwartaal van 2024.

Nen drijling

Maandag 17 juni 2024
Lommel - Nen drijlingZoomSjarel van Toon van Drieka is wir papa gewoore. En now drinke ze ter ne goeien op.
Lüstert.
En had öllie goed, eh!
Sèèg, boe blieft dä veurjoar en dieë zomer??
Tot tekomede móndig.
Fons
Lommel - Ondertussen, op de Kon. LeopoldlaanZoomHopelijk niet met tweedehands Rode Duivels-shirts!
Lommel - Drie auteurs bij Standaard BoekhandelZoomVandaag troffen we, in de drukke Kerkstraat tijdens Beeldig Lommel, drie Belgische auteurs aan in het portaal van de Standaard Boekhandel. Christophe Deborsu (Bente en Boudewijn), P.M. Pauwels (Hoor de stilte spreken) en Eva-Maria Biss (Ierland ogen) signeerden hun roman en maakten een praatje met de lezers te midden van de levende beelden in de straat, terwijl af en toe de zon zelfs doorbrak. (Foto Robert Boons)

Alfonsine Bogaerts overleden

Zondag 16 juni 2024
Lommel - Alfonsine Bogaerts overledenIn Balen is op 15 juni Alfonsine Bogaerts overleden, echtgenote van wijlen Alfons Cluyssen. Zij was 81 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. U kan Alfonsine nog een laatste groet brengen op donderdag 20 juni van 20u tot 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Het beste ijs van Vlaanderen bij CrèmelienZoomVorig jaar werd Crèmelien in Kattenbos gekroond tot het beste ijssalon van Limburg. Dit jaar maakten ze kans om het beste ijssalon van Vlaanderen te worden. Kans maken zeg je? Maar nee, ze wonnen de prijs gewoon! En blijkbaar met glans. Het beste ijssalon van Vlaanderen, met het beste ijs, de Crème de la Crème 2024 van Libelle vind je dus in Lommel bij Martijn en Carolien van Crèmelien!
Om alle stemmers te bedanken gaven ze vandaag, 15 juni, één gratis bolletje ijs per persoon, tot 21 uur. En daar waren heel wat gegadigden voor. (LdB)

Onderzoek naar drugshandel

Zaterdag 15 juni 2024
Lommel - Onderzoek naar drugshandelZoomGisteren voerde de Federale Gerechtelijke politie van Limburg (FGP) zeventien huiszoekingen uit onder leiding van de onderzoeksrechter in Tongeren in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich vermoedelijk bezig houdt met internationale drughandel. De huiszoekingen werden uitgevoerd met bijstand van speciale eenheden, FGP’s Brussel, Antwerpen, Luik en Halle-Vilvoorde, de lokale politiezones Lanaken-Maasmechelen en CARMA, en tenslotte van een Nederlandse cash- en drugshond. De speurders namen €136.070 aan cashgelden in beslag naast 4 luxehorloges, verschillende luxevoertuigen en een semi-automatisch machinegeweer CZ Scorpion. Er werden negen personen gearresteerd. De onderzoeksrechter besloot vervolgens om zes verdachten aan te houden. Drie verdachten werden vrijgelaten onder stikte voorwaarden.
Lommel - Autoruit verbrijzeld in BuizerdstraatIn de Buizerdstraat in Heeserbergen hebben onbekenden een ruit van een auto verbrijzeld. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Het EK is gestart

Zaterdag 15 juni 2024
Lommel - Het EK is gestartZoomCartoon: Fobie

Ann Geuens overleden

Zaterdag 15 juni 2024
Lommel - Ann Geuens overledenIn Lommel is op 14 juni Ann Geuens overleden, echtgenote van Georges Loos († 2017). Zij was 88 jaar. De afscheidsviering van Ann vindt plaats in intieme kring. U kan Ann nog een laatste groet brengen op woensdag 19 juni tussen 20u en 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - 'Hoger Walter!', bij Samana KerkhovenZoomGisteren kwamen een 50-tal leden van Samana Kerkhoven samen in zaal Heidegalm om samen gezellig Hoger-Lager te spelen. Net zoals in de goeie ouwe tijd, bij Walter Capiau op TV. Maria Geypen was de ervaren spelleider en Sylvia Dierckx de lieftallige assistente, zij leidden alles in goede banen. Eerst vragen oplossen en dan gokken of het hoger of lager was, om daarna de kaarten te draaien. Het was heel spannend. In de pauze was er uiteraard tijd voor een tas lekkere koffie met koekje. Het was een heel gezellige namiddag, velen zeiden dan ook: “Dit is voor herhaling vatbaar”. (Frieda Willekens)
'Hoger Walter!', bij Samana Kerkhoven'Hoger Walter!', bij Samana Kerkhoven
Zoom
Het is maar dat je 't weet
In Limburg is er nog maar één tandartsenpraktijk die geen patiëntenstop heeft. Voor de Limburgers is het daarom enorm moeilijk om nog een tandarts te vinden. Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen raadt aan om op tijd te starten met zoeken. "Het is een heel acuut probleem en op korte termijn is er geen oplossing", zegt de beroepsvereniging.
Lommel - Bloed- en plasmadonoren zijn heldenZoomVandaag is het Wereldbloeddonordag. Ter gelegenheid van deze dag wil Rode Kruis-Vlaanderen alle plasma- en bloeddonoren in Vlaanderen hartelijk danken. Hun onbaatzuchtige daad van solidariteit maakt het mogelijk om mensen die bloedproducten nodig hebben te helpen. Bloed- en plasmadonaties redden niet alleen talloze levens, maar verbeteren ook de gezondheid van patiënten in nood. De inzet van donoren is dus van levensbelang. Rode Kruis-Vlaanderen is enorm dankbaar voor de vele mensen die zich elke dag opnieuw inzetten om anderen te helpen. Hun inzet maakt dus écht het verschil voor vele mensen! Bloed- en plasmadonoren zijn dus échte helden!
Wil je ook bloed of plasma doneren? Maak dan nu een afspraak via deze website van Rode Kruis Vlaanderen. Daar vind je ook meer info.

93.035 kinderopvangplaatsen

Vrijdag 14 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Eind 2023 waren er in de Vlaamse Gemeenschap 93.035 formele opvangplaatsen beschikbaar voor baby’s en peuters. Het gaat om opvang die beroepsmatig en tegen betaling gebeurt. Tussen 2022 en 2023 is het aantal formele kinderopvangplaatsen vrijwel stabiel gebleven (-0,1%). Er was een daling tussen 2022 en 2023 in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-149 plaatsen). In het Vlaamse Gewest was er een stijging (+56 plaatsen). Tussen 2014 en 2023 zijn er in totaal 1.351 plaatsen bijgekomen.

Als karma bestaat…

Vrijdag 14 juni 2024
De klare kijk van Tante Claus
Lommel - Als karma bestaat…Als er zoiets bestaat als karma en reïncarnatie, dat je door goed te leven het Nirwana kan bereiden, dan is onze Bob in een vorig leven echt een held geweest. Hij heeft vast een kleuterklas gered of talloze oude omaatjes de weg over helpen steken.
Hij mag in dit leven in elk geval het lekkerste, luie luizenleventje leiden dat je zou kunnen wensen. Hij miauwt en er is iets te eten, de deur wordt dag en -ja helaas- ook ‘s nachts geopend door vier trouwe lakeien. Hij heeft ze zo getraind dat de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De Rode Duivels zullen tijdens het EK in Duitsland in de allerbeste omstandigheden kunnen trainen. Want het geheime wapen van de Belgische ploeg, en ook van de Engelsen, is een diepgroen en biljartvlak juweel van een oefenveld, met dank aan zand en terreinverzorgers uit… Lommel.
Groundsman Wim Fluyt (40) van de nationale voetbalploeg liet in Duitsland 160.000 liter Lommels zand aanrukken. Het is een werk van maanden geweest om alles piekfijn in orde te krijgen. "Iedereen was content", (…) Het hele nieuwsbericht
Deze week wordt de Ronde van Zwitserland gereden, met Jordi Meeus als een van de deelnemers. Eergisteren in de derde etappe, van Steinmaur naar Rüschlikon, eindigde Meeus als 148ste op 10:32 van winnaar Thibau Nys. Gisteren, op een nagenoeg vlak parcours met op het einde de beklimming van de Gotthardpas, eindigde Meeus op de 143ste plaats. Vandaag, in een rit van 148,6 km tussen Ambrì en Carì met 3.200 hoogtemeters, eindigde Meeus op de 117de plaats, op 19:21 van winnaar Adam Yates. De ronde van Zwitserland eindigt zondag met een individuele klimtijdrit van 15,7 km tussen Aigle en Villars-sur-Ollon.
Lommel - Met cursisten Spaans naar ... Spanje!ZoomDe cursisten Spaans van CURSA Lommel en Genk gingen op studiereis naar Spanje. Onder leiding van Linde en Caroline volgden ze in Sevilla een intensieve cursus Spaans. Maar het was niet alleen werken en studeren, want wie Spanje zegt, zegt genieten. En dat deden ze volop in hun vrije tijd. Want in het cultureel rijke Sevilla en Córdoba valt heel veel te zien en te ontdekken. Het was een prachtige belevenis! (LG)
Met cursisten Spaans naar ... Spanje!Met cursisten Spaans naar ... Spanje!
Zoom

Woninginbraak op Gestelsedijk

Donderdag 13 juni 2024
Lommel - Woninginbraak op GestelsedijkDieven drongen binnen in een woning aan de Gestelsedijk. Wat er werd gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisteren in de vooravond vastgesteld.
Lommel - Onderzoek boekhoudkantoor deint uitIn het kader van het lopend gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke criminele organisatie, werden - na de zestien uitgevoerde huiszoekingen dinsdag gisteren opnieuw vier huiszoekingen uitgevoerd. Deze huiszoekingen werden uitgevoerd in Genk, Diest en Schaarbeek. Het onderzoek is gericht tegen een organisatie die vermoedelijk andere criminele organisaties ondersteunt op financieel, boekhoudkundig en vennootschapsrechtelijk niveau. Het mogelijk betrokken boekhoudkantoor in Houthalen heeft (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bruno bouwt grootste en modernste Service StationZoomNet over de grens met Lommel heeft Noë Bruno, toekomstig CEO van Group Bruno - op een wel heel spectaculaire wijze - hij kroop zelf in de bulldozer - het bestaande oude tankstation 'Sevens' op de Astridlaan in Pelt gesloopt.
'Dit was een nieuwe ervaring voor mij', grapte Noë nadat hij uit de bulldozer stapte waarmee hij even tevoren de eerste stukken van het oude tankstation naar beneden haalde. 'Het nieuwe pompeneiland is klaar, nu bouwen we verder aan het grootste en modernste Bruno (…) Het hele nieuwsbericht

578 kinderen geboren in april

Donderdag 13 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
In april zijn in Limburg 578 kinderen geboren. Dit jaar zijn er dat al 2.415.
Gezondheid
Lommel - Dementie voorkomen: de rol van voedingWist je dat maar liefst 40% van het risico op dementie beïnvloedbaar is door leefstijlkeuzes? Hoewel genetica en leeftijd een rol spelen, zijn er tal van factoren waar je zelf invloed op hebt. Een aspect daarvan, maar vaak over het hoofd gezien, is voeding.
Gezond eten heeft niet alleen een positieve invloed op je fysieke gezondheid, maar kan ook je hersenen beschermen en je risico op dementie verminderen. De volgende voedingsstoffen zijn cruciaal om je brein gezond te houden: Antioxidanten, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Heutemeteut, de stad van de toekomstZoomDe leerlingen van de basisopties STEM-Wetenschappen en STEM-Technieken van WICO Campus Lommel werkten gedurende de laatste lessen van dit schooljaar aan 'De stad van de toekomst'. Ze dachten ieder vanuit een eigen verantwoordelijkheid (onderwijs, energie, transport, huisvesting,...) na hoe deze functies er over x aantal tijd uit zullen zien. Uiteraard moesten ze hierbij rekening houden met het grote klimaatvraagstuk, met de energie- en afvalstromen, met duurzaamheid,... Ze werden, met ondersteuning (…) Het hele nieuwsbericht
Heutemeteut, de stad van de toekomstHeutemeteut, de stad van de toekomst
Heutemeteut, de stad van de toekomstHeutemeteut, de stad van de toekomst
Zoom
Lommel - Man veroordeeld voor handel in cocaïneEen man van Surinaamse afkomst uit Balen is veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en een boete van 8000 euro voor het dealen van cocaïne. Zijn werkterrein was Ham en Mol. Zo kwam hij begin dit jaar in het vizier van de politie van Beringen-Ham-Tessenderlo na vreemd rijgedrag. De 30-jarige man was duidelijk zenuwachtig bij de politiecontrole. In de middenconsole, die werd uitgebroken, vond een drugshond 24 bolletjes coke. De man had ook 500 euro cash op zak. De man verkocht de drugs om zijn schulden af te betalen. Zijn wagen en de drugs werden verbeurd verklaard

Henri Vrijsen overleden

Woensdag 12 juni 2024
Lommel - Henri Vrijsen overledenIn Lommel is op 10 juni Henri Vrijsen overleden. Hij was 84 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in de Kapel van begraafplaats Lommel-centrum op maandag 17 juni om 14u. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Muziek
Lommel - Zangeres Françoise Hardy overledenZoomDe Franse zangeres Françoise Hardy is overleden. Ze was 80 jaar. Hardy was een van de iconen van het Franse chanson. In 1962 palmde ze als timide tiener de wereld in met 'Tous les garçons et les filles'. De melancholie die uit dat liedje spreekt, bleef ook het latere repertoire van Hardy bepalen.

Christiaan Hoekx overleden

Woensdag 12 juni 2024
Lommel - Christiaan Hoekx overledenIn Lommel is op 11 juni Christiaan Hoekx overleden, echtgenoot van Yvonne Pottemans. Hij was 83 jaar. Naar de wens van Christiaan zal zijn lichaam geschonken worden aan de wetenschap. 
Bedrijfsnieuws
De omzet van de ondernemingen in België, exclusief de landbouw- en financiële sector, bedroeg in het eerste kwartaal van 2024 400,7 miljard euro, een daling van 3,9% vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor. Deze daling wordt veroorzaakt door een omzetdaling in de handel, industrie, levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning, transport en opslag en, in mindere mate (dit is een zeer kleine sector), mijnbouw en steengroeves. Deze 5 sectoren zijn samen goed voor 78% van de totale omzet van de Belgische ondernemingen. De omzetdaling in de levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning wordt vooral veroorzaakt door lagere energieprijzen. In alle andere economische sectoren noteerden we in het eerste kwartaal van 2024 omzetstijgingen ten opzichte van dezelfde periode van 2023. De grootste omzetstijgingen worden genoteerd in de sectoren ‘Kunst, entertainment en recreatie’ (+18,4%) en ‘Administratieve en ondersteunende dienstenactiviteiten” (+17%).

Raar: drugs

Woensdag 12 juni 2024
Lommel - Raar: drugsAfgelopen week was ik in Lissabon. Ik vind het leuk om alleen in een stad rond te dolen en daarbij af te wijken van de platgetreden paden. Ik stel mezelf wel een doel, zodat ik de belangrijkste dingen wel gezien heb, maar de weg ernaar toe laat ik aan het toeval over. Op een kruispunt kijk ik naar links en naar rechts en kies dan de straat die me het leukst lijkt. Dat hoeft niet de mooiste straat te zijn, maar kan ook een vuil straatje zijn dat je eigenlijk beter links zou laten liggen, ook al ligt het (…) Het hele nieuwsbericht
In Lommel hebben rukwinden gisteren drie bomen omvergeblazen. Dat was het geval in de Gerststraat en in de Stijn Streuvelsstraat en op de Hoeverdijk.
Lommel - Baseballclub Nstars komt naar LommelZoomNstars, dé baseballclub in Noord-Limburg, trekt na 13 jaar weg uit Pelt en komt naar Lommel. De baseball- en softballvereniging vond een nieuw terrein in Lommel, een oud trainingsveld van KFC Verbroedering Lommel.
Hun vast terrein aan de Scoutsrally in Neerpelt is eigenlijk te klein. Niet zozeer voor de jeugdafdelingen, wel voor de junioren en senioren. Daarom gingen ze op zoek naar een volwaardig wedstrijdterrein, dat ze gevonden hebben bij Verbroedering Lommel in Werkplaatsen, die over (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lommel SK opent tegen SK BeverenLommel SK speelt zijn eerste competitiematch op 17 augustus op het veld van SK Beveren. Op 25 augustus komt RWDM op bezoek en op 1 september is er een uitwedstrijd bij RFC Seraing.
Lommel - Onderzoek naar criminele organisatieDe federale gerechteliijke politie Limburg (FGP) heeft vandaag in samenwerking met FGP Antwerpen en PZ Carma in totaal 16 huiszoekingen uitgevoerd in een lopend gerechtelijk onderzoek naar een vermoedelijke criminele organisatie. De huiszoekingen werden uitgevoerd in onder meer Genk, Beringen, Houthalen-Helchteren, Bocholt, Pelt, Alken en Antwerpen. Het onderzoek is gericht tegen een organisatie die vermoedelijk andere criminele organisaties ondersteunt op financieel, boekhoudkundig (…) Het hele nieuwsbericht

Aanrijding auto en step

Dinsdag 11 juni 2024
Lommel - Aanrijding auto en stepDeze voormiddag om 9u deed er zich in de Astridlaan in Pelt een aanrijding voor tussen een personenwagen en een step. De 34-jarige bestuurder van de step uit Lommel werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis van Pelt. De bestuurster van de personenwagen was een 39-jarige vrouw, eveneens uit Lommel.
Lommel - Tante Claus stelt haar boek voorZoomDe trouwe lezers van de wekelijkse rubriek (op vrijdag!) van Claudia Nieuwenhuizen alias Tante Claus (of was het andersom?) wisten het al. Ze heeft een boek uit, 'De klare kijk van Tante Claus - 101 columns, liedjes en korte teksten'. En dat boek heeft ze gisterenavond in de prachtig gerestaureerde Ursulinenkapel in Hamont 'officieel' voorgesteld. 206 pagina's over het dagelijkse leven, van seizoen naar seizoen. Over wat haar opvalt, treft, irriteert en verwondert. In het echte leven is Claudia lerares woordkunst aan de Stedelijke Academie voor Woord, Muziek en Dans te Geel. Ze coacht ook artiesten, schrijft liedjesteksten én natuurlijk zorgt ze voor haar wekelijkse column op Internetgazet. Het boek kan besteld worden via deze link.
Tante Claus stelt haar boek voorTante Claus stelt haar boek voor
Tante Claus stelt haar boek voor
Zoom
Lommel - Théo Pierrot weg bij Lommel SKThéo Pierrot verlaat Lommel SK. Hij verkast naar FC Luik waar hij een contract tekent voor twee seizoenen. De Fransman was einde contract aan de Gestelsedijk. Het afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan Patro Eisden.
Jongeren met een passie
Lommel - Mensen zien openbloeien verwarmt mijn hartZoomNoord-Limburgse jongeren met een passie: in deze rubriek staan zij centraal. Nu is het aan Glen Mandos (30) uit Pelt. Eind maart opende hij zijn zaak ‘Buena Vida’, waarin hij mensen begeleidt naar een gezonder en fijner leven. Eigenlijk is het altijd al zijn droom geweest om met mensen te werken. Hij werkte tien jaar op de bouw, maar was al zo’n 3 jaar actief als coach in bijberoep. Hij werkte een tijdje in een asielcentrum als klusjesman en had toen meer tijd om ondertussen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn in Limburg 336 ondernemingen failliet verklaard. Het gaat om een stijging van 15 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Ons gaan nou braai!

Maandag 10 juni 2024
Groetjes uit Zuid-Afrika
Lommel - Ons gaan nou braai!ZoomDe Lommelse Annick Helsen is verhuisd naar Zuid-Afrika. Ze gaat ons van daaruit regelmatig laten weten waarom ze dat land zo aantrekkelijk vindt. En geeft soms ook vergelijkingen tussen Limburg en Zuid-Afrika, zoals vandaag.
Aangezien bij jullie de zomer eraan komt, gaat mijn column deze keer over braai, oftewel barbecueën op z'n Zuid-Afrikaans. In elk land zijn er belangrijke tradities, en dat geldt ook voor Zuid-Afrika. Als je 'braaien' zegt, denk je meteen aan dit land. Braaien is meer (…) Het hele nieuwsbericht
Ons gaan nou braai!Ons gaan nou braai!Ons gaan nou braai!Ons gaan nou braai!
Zoom
Bedrijfsnieuws
Door de aanhoudende groei barst Industriebouwer Derdaele+ uit zijn voegen. Daarom is het bedrijf begonnen met de grondwerken voor een gloednieuwe uitbreiding en een nieuw hoofdkantoor in Kristalpark, vlak naast hun bestaande productiehal en natlakkerij. Het is de bedoeling om met deze uitbreiding zowel de groei aan te kunnen als de efficiëntie in de productie te verhogen. De site zal medio 2025 operationeel zijn. De totale investering bedraagt 10 miljoen euro en zal extra werkgelegenheid voor 10 tot 15 nieuwe medewerkers creëren.
In het opvangcentrum van Fedasil verblijven 40 piepjonge bewoners van 0-2 jaar. Het centrum doet een oproep voor zitbuggy’s. Heb je nog een exemplaar in goede staat? Je zou de ouders er zeer blij mee maken! Staat de jaarlijkse kleerkastschoonmaak de komende dagen ook op jouw planning? De bewoners van het opvangcentrum geven kledij en schoenen graag een tweede leven! Er is vraag naar zomerkleding voor volwassenen, tieners en kinderen. Een nieuwe voorraad voor jongemannen is op dit moment het meest nodig. Je kan de spullen dagelijks tussen 8 en 20 uur afleveren aan het onthaal van het opvangcentrum.

Inbraak in Frans Van Hamstraat

Maandag 10 juni 2024
Lommel - Inbraak in Frans Van HamstraatEr is ingebroken in een werfkeet aan de Frans Van Hamstraat. De daders gingen met gereedschap aan de haal. In de Landbouwstraat in Lutlommel is een bank gestolen.
In de tweede rit van de Ronde van Zwitserland, op een vlak tot heuvelachtig parcours van 176,9 kilometer tussen Vaduz en Regensdorf, is Jordi Meeus als 99ste geëindigd, op 1:15 van de Franse ritwinnaar Bryan Coquard. Coquard pakte de buit, voor Michael Matthews en Arnaud De Lie, die door een schakelprobleem het juiste verzet niet kon vinden. Zonder dat euvel zat er ongetwijfeld meer in. Yves Lampaert behoudt de leiding in het algemeen klassement.
Bij de federale verkiezingen in Lommel behaalde Bob Nijs 2171 voorkeurstemmen. Annick Ponthier (Vlaams Belang) kreeg er 1563, Steven Vandeput (NVA) 1188, Rita Philippo (Vooruit) 1112, Funda Oru (Vooruit) 694 en Karel Wieërs (NVA) 662.

Jos Bylemans overleden

Maandag 10 juni 2024
Lommel - Jos Bylemans overledenIn Pelt is op 9 juni Jos Bylemans overleden, echtgenoot van Elisa Lemmens. Hij was 98 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. U kan Jos nog een laatste groet brengen op vrijdag 14 juni tussen 20u en 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

E.H. René Loenders overleden

Maandag 10 juni 2024
Lommel - E.H. René Loenders overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is op 4 juni Eerwaarde Heer René Loenders overleden, hij was 94 jaar. Op 7 juli 1957 werd hij in Luik priester gewijd. Hij was achtereenvolgens kapelaan in Herk-de-Stad, pastoor in Kinrooi en rector van het WZC Bloesemhof in Borgloon. De uitvaartlitiurgie vindt plaats op dinsdag 11 juni om 10u30 in de parochiekerk Sint-Pietersbanden in Lommel-centrum. Samenkomst en gelegenheid tot een laatste groet in de kerk vanaf 10u.

Victor Brans overleden

Maandag 10 juni 2024
Lommel - Victor Brans overledenIn Lommel is op 7 juni Victor Brans overleden, echtgenoot van wijlen Mia Mertens. Hij was 95 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. U kan nog een laatste groet brengen aan Victor in funerarium Witters te Lommel, en dit op dinsdag 11 juni van 19u tot 19u30.
Het is maar dat je 't weet
In België is bijna 1 op de 4 vrouwen (22,7%) tussen 18 en 74 jaar minstens één keer in haar leven het slachtoffer geweest van stalking. Vrouwen die het slachtoffer zijn van deze vorm van geweld, maken melding van verschillende gedragingen, zoals het herhaaldelijk ontvangen van obscene, bedreigende, verontrustende of stille berichten of telefoontjes, geconfronteerd worden met een persoon die wacht of rondhangt rond hun huis of werkplek, of herhaaldelijk gevolgd of bespied worden. Voor de helft van deze vrouwen kwam dergelijk gedrag wekelijks of dagelijks voor.

Ne verkeskop

Maandag 10 juni 2024
Lommel - Ne verkeskopZoomDe vröllie zitte tiggenieën te stoeffe. En Mariezjanne is nog de ergste. 
Lüstert. 
Tot tekomede móndig. 
Fons
Lommel - Ondertussen, op de Kon. LeopodlaanZoomIk denk dat we dan gewoon nat worden?
Vandaag begon de Ronde van Zwitserland in Vaduz, met een korte en vlakke tijdrit van nog geen 5 kilometer en met maar drie bochten. In die proloog behaalde Yves Lampaert de overwinning, en dus de gele leiderstrui. De eerste overwinning in bijna twee jaar voor de West-Vlaming.
Jordi Meeus werd 45ste op 18" van winnaar Lampaert.
Morgen wacht een een lastige rit, met een klimmetje van 2,2 kilometer aan 7,7% op een kleine tien kilometer van de aankomst.
Lommel - Materiaaldiefstal in TuinstraatIn de Tuinstraat gingen dieven met werkmateriaal de haal. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Wife beaters

Zaterdag 8 juni 2024
Chel mag het zeggen
Lommel - Wife beatersGisteren in de namiddag, eindelijk was het weer enigszins naar behoren, fietste ik naar huis: van Mol naar Lommel. Ik blijf me erover verbazen hoe geconcentreerd je moet blijven in het verkeer van tegenwoordig. Ook op de fiets. Om de haverklap schiet er een auto uit een zijweg of van een privé parking voor je het fietspad op. Ze schrikken dan wel even – uit beleefdheid denk ik – als ze je opmerken maar telkens weer moet je in de remmen. En elke oversteek links af is spelen met je leven. Fietsers (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Joey Van Casand weg bij Kattenbos SportDe Nederlander Joey Van Casand trekt de deur achter zich dicht dicht bij Kattenbos Sport. Hij verkast naar Wezel Sport. Hij speelde nog maar enkele maanden bij Kattenbos.
Lommel - Duurzaam en milieubewust bij X plusZoomIn een interdisciplinair project vierden de leerlingen van de eerste graad A- en B-stroom van Campus X plus duurzaamheid en creativiteit. Ze bundelden hun talenten en creativiteit voor dit project waaraan ze vier weken lang werkten en dat resulteerde in een indrukwekkende tentoonstelling. Onder de thema's 'Summer is Loading', 'De Groene Ontdekkingsreis', 'How Green Are You' en 'Expeditie Duurzaam' werkten vele vakken als natuurwetenschappen, economie en organisatie, maatschappij en welzijn, PAV, (…) Het hele nieuwsbericht
Duurzaam en milieubewust bij X plusDuurzaam en milieubewust bij X plusDuurzaam en milieubewust bij X plus
Zoom
Lommel - Mathise Reumers weg bij Lommel SKMathise Reumers trekt de deur achter zich dicht bij Lommel SK waar hij speelde bij de beloften. Hij zal komend seizoen de kleuren van Sporting Hasselt verdedigen. Reumers (20) is een aanvallende middenvelder.

François Geelen overleden

Vrijdag 7 juni 2024
Lommel - François Geelen overledenIn Pelt is op 6 juni François Geelen overleden, weduwenaar van Maria Bleyen en levenspartner van Els Jansen. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. U kan François nog een laatste groet brengen op dinsdag 11 juni tussen 18u en 18u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Let's moev!

Vrijdag 7 juni 2024
Lommel - Let's moev!ZoomMOEV is een organisatie die leerlingen uit het kleuter, basis- en secundair onderwijs wil aanzetten tot een fitte, gezonde en veilige levensstijl, maar hen ook plezier wil laten beleven door te bewegen en met het bewegen. Vandaag organiseerde Moev-Limburg zij in samenwerking met (en ook in) het G-Sportcentrum Dommelhof een Omnisportdag voor meisjes en jongens van het Buitengewoon Lager Onderwijs (6 tot en met 11 jaar). 6 scholen schreven zich in met maar liefst 324 leerlingen waaronder ook De Buidtelberg (Houthalen-Helchteren) en MPI Helix (Lommel). En die amuseerden zich op het luchtkussen, het fietsparkoers, op de trampoline en met dans. Conclusie voor Moev: doel geslaagd! Meer foto's
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huishoudgrootte in België op 1 januari 2024 bedroeg 2,25 personen. De gemiddelde huishoudgrootte vertoont al decennia een dalende trend: deze daalde van 2,44 in 1994, naar 2,33 in 2004, naar 2,30 in 2014, om tot slot af te klokken op 2,25 personen in 2024.
Partnerbijdrage
Lommel - Het belang van juiste verlichting in je woonruimteZoomIn de wereld van interieurdesign speelt verlichting een cruciale rol. Niet alleen is het functioneel essentieel, goede verlichting kan ook de sfeer volledig beïnvloeden en zelfs de manier waarop we een ruimte ervaren transformeren. In dit artikel verkennen we hoe slimme verlichtingskeuzes je huis kunnen veranderen en welke soorten verlichting het effectiefst zijn voor verschillende ruimtes. 
Intiem of functioneel
Licht heeft een directe invloed op de esthetiek van een kamer. Het kan (…) Het hele nieuwsbericht

Dallas, da's alles

Vrijdag 7 juni 2024
Lommel - Dallas, da's allesWeet je wat ik mis? Dallas. Niet de stad, maar de serie. Niet eens echt de serie eigenlijk, maar het Dallas-gevoel. Ik was destijds nog te klein om helemaal te snappen wat er op de ranch van de familie Ewing gaande was. Van Sue Ellens drankprobleem of de boosaardigheid van JR kreeg ik niet veel mee. Maar het gevoel dat er iets op tv kwam waarvan je wist dat iedereen er naar keek, de stilte op straat bij de ontknoping van het laatste seizoen en het gesprek de volgende dag, dat is er niet meer.
Of (…) Het hele nieuwsbericht

Vier winkeldieven ingerekend

Donderdag 6 juni 2024
Lommel - Vier winkeldieven ingerekendDeze namiddag rond 15 uur heeft de politie vier Poolse winkeldieven ingerekend in het centrum. Zij zouden een reeks diefstallen hebben gepleegd.

Wandeling en ontbijt met Okra

Donderdag 6 juni 2024
Lommel - Wandeling en ontbijt met OkraZoomDeze morgen trokken 48 deelnemers, op initiatief van OKRA-centrum, naar Center Parcs De Vossemeren voor een verkwikkende wandeling doorheen het ontwakende vakantiepark. Na de wandeling konden ze genieten van een heerlijk en uitgebreid ontbijt in het buffetrestaurant 'Evergreenz' onder de koepel van de Market Dome. (Stan Bresseleers)
Wandeling en ontbijt met Okra
Zoom
Lommel - Lommelse gilden op KringgildedagZoomAfgelopen zondag kwamen 56 gildes in het ploegpark in Bergeijk samen voor de 80ste Kringgildedag Kempenland. Ook de Lommelse schuttersgilden Sint-Jozefgilde, Sint-Ambrosius, Sint- Sebastiaan en de Achelse schutterij Sint-Anna. Op het feestterrein waren er, na de eredienst in de kerk en een grote optocht door de straten van Bergeijk, onderlinge wedstrijden in vendelen, trommen, bazuinblazen, standaardrijden, kruis- en handboogschieten en geweerschieten. Maar bovenal was het een gezellige en broederlijke samenkomst waar ze met zijn allen trots op terug kunnen kijken. Meer foto's.
Lommelse gilden op KringgildedagLommelse gilden op Kringgildedag
Lommelse gilden op KringgildedagLommelse gilden op Kringgildedag
Zoom
Het is maar dat je 't weet
De openluchtzwembaden in Limburg vinden nog altijd te weinig redders. Het is nog altijd moeilijk om voldoende redders te rekruteren voor de zomer. Velen vinden er net genoeg om de zomer door te komen, maar het aanbod aan redders blijft beperkt. Het is een probleem dat elk jaar terugkomt en maar niet opgelost raakt.

VC Dakwerken failliet verklaard

Donderdag 6 juni 2024
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag VC Dakwerken uit Lommel failliet verklaard. D. Van Suetendael uit Lommel onderging hetzelfde lot. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 5 juli.

Slecht beddengoed

Donderdag 6 juni 2024
Tribunaliteiten
Lommel - Slecht beddengoedZijn er voor de rechtbank processen die belangrijker zijn dan processen die gaan over de kwaliteit van een matras? Elke mens brengt immers een derde van zijn leven slapend door. Tenminste als hij een goede matras heeft. De dame waar het hier over gaat had, al dan niet in haar eentje, een tweepersoonsmatras gekocht met topper, een dunne matras bovenop de matras. De verwachtingen waren hoog gespannen want de matras kostte 5.300 euro. Maar, blijkbaar was de matras niet bestand tegen het feit dat zij en haar man (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ragos 'Dimi' Dimitrios overleden
In Lommel is op 3 juni Ragos 'Dimi' Dimitrios overleden, hij was 42 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring. U kan Dimi nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Vandebosch in Lommel op zaterdag 8 juni tussen 19u en 20u. 
Het is maar dat je 't weet
Met 36,1% van alle huishoudens zijn de eenpersoonshuishoudens de meest voorkomende. In alle gewesten zijn éénpersoonshuishoudens het meest frequent, al varieert hun aandeel: 33,3% in het Vlaams Gewest, 37,4% in het Waals Gewest en 47,1% in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In België was er de afgelopen decennia een stijgende trend in het aandeel eenpersoonshuishoudens: van 29,9% in 1994 naar 36,1% in 2024.
Lommel - Inbraak in caravan in KattenbosIn Kattenbos verschaften dieven zich toegang tot een caravan. Of zij buit hebben gemaakt, is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
Het openluchtzwembad VITA Den Uyt in Mol zal tijdens de zomermaanden enkel opengaan bij mooi weer. De voorbije jaren was het in juli en augustus alle dagen geopend, ook bij regenweer. Dat is financieel gezien niet houdbaar, zegt de uitbater van het zwembad.

We zijn met 11.763.650

Woensdag 5 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2024 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.763.650 inwoners. De Belgische bevolking groeide tussen 1 januari 2023 en 1 januari 2024 met 66.093 inwoners, ofwel met 0,57%. De bevolkingsgroei lag hiermee iets hoger dan het gemiddelde van de laatste 10 jaar, zijnde een bevolkingsgroei met 0,53%. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is in Driehuizen in Balen een motorrijder tegen een verlichtingspaal gereden. De dertiger is daarbij levensgevaarlijk gewond geraakt.
Het is maar dat je 't weet
Op jaarbasis behandelt het parket Limburg zo'n 80.000 verkeerszaken, 45.000 correctionele zaken en 10.000 jeugdzaken. Het parket Limburg telt 40 magistraten.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 waren er in het Vlaamse Gewest 124.271 vrouwelijke en 297.483 mannelijke bestuurders in een onderneming. Met bestuurders worden hier de leden van de raad van bestuur bedoeld. Het aantal vrouwelijke ondernemers nam in 2023 met 5.923 personen toe (+ 5,0%). In datzelfde jaar steeg het aantal mannelijke ondernemers met 9.572 personen (+ 3,3%). Eind 2023 was 70,5% van het aantal bestuurders van een onderneming een man en 29,5% een vrouw. Het aandeel vrouwelijke bestuurders was in 2023 het hoogst in de diensten en de vrije beroepen (respectievelijk 38,4% en 37,0%). De nijverheid kende het laagste aandeel (16,5%).

Raar: Verkiezingen

Woensdag 5 juni 2024
Lommel - Raar: VerkiezingenHet is weer die tijd dat oversized pasfoto’s ons straatbeeld bepalen. Overal ter wereld waar er verkiezingen zijn, duikt dit fenomeen op: een naam, een hoofd, een nummer en een doorgaans holle slogan met als doel: stemmen binnenhalen. Het maakt deel uit van de kiescampagne, die wel wat mag kosten. We moeten overal op besparen behalve op partij- en verkiezingsuitgaven.
Die koppen naast de weg… Zou ik hier zelf zo willen hangen? Mezelf zo publiekelijk tentoonspreiden dat elke huidporie zichtbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Woninginbraak in StevensvennenDieven drongen binnen in een huis aan de Roerstraat in Stevensvennen. De buit is niet bekend. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.
Lommel - Drukbezochte jobbeurs bij Lommel SKBij de Lommelse voetbaltrots Lommel SK vond vandaag een drukbezochte jobbeurs plaats. De Turkse producent Ciner Glas, die onlangs een sponsordeal sloot met Lommel SK en op zoek is naar 500 medewerkers voor de nieuwe glasfabriek in aanbouw, mocht alvast heel wat geïnteresseerden verwelkomen.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was de zwemwaterkwaliteit in 48 van de 60 officiële zwemvijvers in het Vlaamse Gewest uitstekend (80%). In 11 zwemvijvers was de kwaliteit van het water goed (18%) en in 1 zwemvijver aanvaardbaar (2%). Geen enkele locatie scoorde slecht. Hoewel de zwemwaterkwaliteit bijna overal uitstekend of goed scoort, kan het toch zijn dat er tijdelijk een zwemverbod van kracht is wegens overschrijding van de bacteriologische normen of de aanwezigheid van blauwalgen. Vooral naar het einde van de zomer stijgt het aantal locaties waar er een overschrijding is van de kwaliteitsnormen. Dan is de temperatuur van het water ook het hoogst en is het waterpeil in de vijver vaak lager. In 2023 werd er 3 keer een zwemzone gesloten omwille van het overschrijden van de bacteriologische normen en was er 25 keer een tijdelijk zwemverbod omwille van de aanwezigheid van blauwalgen.

De droom van Jorn Duysters

Dinsdag 4 juni 2024
Jongeren met een passie
Lommel - De droom van Jorn DuystersZoomNoord-Limburgse jongeren met een passie: in deze rubriek staan zij centraal. Nu is het aan Jorn Duysters (16) uit Hamont-Achel. Dat drummen zijn grote passie is, is nog zacht uitgedrukt. Toen hij 2 jaar was, kreeg hij al een drumstelletje vanop de kermis. Op zijn 3de kreeg hij er eentje van de Sint en toen hij meer en meer begon te spelen, kreeg hij zijn allereerste echte drumstel op zijn 4de verjaardag. Hij begon muziekles te volgen bij Make Music in Bree en ondertussen (…) Het hele nieuwsbericht
De droom van Jorn Duysters
Zoom

Jean Steensels overleden

Dinsdag 4 juni 2024
Lommel - Jean Steensels overledenGisteren is Jean Steensels (71) overleden, de echtgenoot van Mariette Jansen. Hij woonde in Wijchmaal en was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Toos van Sprang overleden

Dinsdag 4 juni 2024
Lommel - Toos van Sprang overledenIn Lommel is op 3 juni Toos van Sprang overleden, echtgenote van Phil Wilms. Zij was 81 jaar. De afscheidsviering van Toos vindt plaats in familiekring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Mijmerweer

Dinsdag 4 juni 2024
300 woorden van Rudi
Lommel - MijmerweerHet is magertjes gesteld met de beleving voor het Europees Kampioenschap voetbal, lees ik in de krant. Dat is buiten ons gerekend. De tricolore vlaggen liggen klaar. Tijdens de laatste huishoudelijke vergadering (er waren geen verontschuldigden) werd de datum goedgekeurd waarop we ze tijdens een plechtig moment ophangen.
Wachtend op de start van het EK bereiden we ons op een woensdag al een beetje voor met een Europese wedstrijd op tv. We zitten klaar in onze korte broek (nog een ritueel) en kijken naar het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Met Neos Lommel en Lummen naar AssenZoomNeos Lommel en Neos Lummen, wat in het verleden al een ideaal reisgezelschap bleek, gingen samen van 27 tot en met 30 mei naar Assen, Noord-Nederland. Een perfecte busreis met een comfortabele bus en top-chauffeur Mark. Reisgids Francis was een klasse apart, eigenlijk onvergelijkbaar goed! Het hotel in Assen was ook buitengewoon en de 'all-in' formule eigenlijk ideaal voor een groepsreis. Iedereen is het daarover eens. Het weer was ook ideaal, met maar een paar buien op dag drie in Groningen, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Met Davidsfonds op stap in LeuvenZoomMet net geen 50 Lommelse cultuurliefhebbers trok Davidsfonds Lommel op daguitstap naar de universiteitsstad Leuven.
In de voormiddag bezochten ze de Norbertijnenabdij van Park in Heverlee. Ze werden ondergedompeld in de eeuwenoude kloostercultuur waar ze de gerestaureerde interieurs en prachtige glasramen van Jan de Caumont konden bewonderen. In de refter en de bibliotheek zijn prachtige 17de-eeuws plafonds in hoogreliëf gemaakt door Ian Christiaen Hansche en zijn team kalksnijders. (…) Het hele nieuwsbericht
Met Davidsfonds op stap in LeuvenMet Davidsfonds op stap in Leuven
Zoom
Lommel - Beachteam van Doren 4de in AntwerpenZoomIn de vierde manche van de Belgian Beachtour in Antwerpen zijn de Lommelse volleyzussen Emma en Ilya van Doren vierde geëindigd.
Afgelopen zaterdag wonnen ze in de manche twee keer. De eerste wedstrijd wonnen ze redelijk vlot met 2-0, in de tweede wedstrijd moesten ze in een driesetter alles uit de kast halen tegen een jong duo van de topsportschool, maar wonnen ze met 2-1. Voor het eerst dit seizoen konden ze zo een ticket voor zondag bemachtigen.
Zondag speelden ze in de halve finale jammer genoeg geen goede match tegen Els Vandesteene en Maud Catry, waardoor ze met zware 2-0 al snel verwezen werden naar de troostfinale voor de derde plek. Deze wedstrijd voor een podiumplek was tegen het duo Britt Ruysschaert - Isabel Van den Broeck, die momenteel op de tweede plek staan van Belgie. De eerste twee sets waren heel spannend en eindigden op 23-25 en 22-20. Set 3 verloren ze jammer genoeg met 8-15, waardoor ze als vierde eindigen in Antwerpen. Ze zijn wel heel erg tevreden met dit eindresultaat.
(Foto's Pim Waslander)
Beachteam van Doren 4de in AntwerpenBeachteam van Doren 4de in AntwerpenBeachteam van Doren 4de in Antwerpen
Zoom
Lommel - Gezellig ontbijt bij Samana KattenbosZoomGezellige drukte, gisterenochtend in het Klosterhof. Zo'n 240 mensen schoven aan voor een heerlijk en heel uitgebreid ontbijt bij Samana Kattenbos. Heel het gezin mocht mee komen eten, ook niet leden. Er was yoghurt, vers fruit, zelfgebakken cake, eigengemaakte confituur, alle soorten broodjes, zoet en hartig beleg, corn flakes, granola,... En dat het daar gesmaakt heeft!
Gezellig ontbijt bij Samana KattenbosGezellig ontbijt bij Samana KattenbosGezellig ontbijt bij Samana Kattenbos
Zoom
Lommel - Ondertussen, op de Kon. LeopoldlaanZoomEn dan nog wat wit zand ook?
Lommel - Zjef bij den tram in AntwerpenZoomZjef en Zjang stön te kiêke nò de trams op de Grünplöts in Antwerpen. Mer dò war ècht iets apaarts, iets dezze nie verstónne. Lüstert.
Tot tekomede móndig en had öllie goed!
Fons
Jordi Meeus is vandaag 15de geworden in de Brussels Cycling Classic. Winnaar werd de Noor Jonas Abrahamsen die in de slotfase wegreed van zijn Slovaakse medevluchter Martin Svrcek en hiermee zijn eerste profzege boekte. Vanaf 9 juni stoomt Meeus zich in de Ronde van Zwitserland klaar voor het BK.
Lommel - WICO bereidt zich voor op stemmenZoomOok in WICO campus Lommel bereiden veel leerlingen zich voor om voor het eerst te gaan stemmen. Via de stad kon men twee stemcomputers ontlenen om al eens te oefenen met verschillende klassen van het 4e, 5e en 6e jaar.

Pierre Schepers overleden

Zondag 2 juni 2024
Lommel - Pierre Schepers overledenGisteren is Pierre Schepers overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt woensdag (9.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
In de Heylen Vastgoed Heistse Pijl werd Jordi Meeus vandaag 11de. In een zenuwachtige en razendsnelle slotfase won de 36-jarige Alexander Kristoff, die vorige zondag nog de slotrit van de Ronde van Noorwegen won, voor Jordi Meeus, de massaspurt. Tweede werd de Nederlander Casper van Uden, voor Amaury Capiot. Meeus moest zijn remmen nog dichtknijpen om een valpartij te vermijden en werd uiteindelijk pas 11de.
Lommel - Gratis kinderanimatie met AnimollyZoomDe zomer staat weer voor de deur. Dat betekent dus weer twee maanden gratis dolle pret met Lommelaar Animolly bij de Kaasboerin in Postel. Elke woensdag in juli en augustus van 14u tot 18u. Je kan je verwachten aan kinderdisco, spelletjes, ballonnen, kindergrime en glittertattoos. Bij goed weer op het buitenterras, bij minder goed weer binnen.

En... actie!

Zaterdag 1 juni 2024
Tegenligger
Lommel - En... actie!ZoomIk heb aan aantal vaste routes om tussen kantoor en Antwerpen Centraal te gaan. Doorgaans is dat met de fiets van Velo Antwerpen, en soms te voet. Meestal passeer ik door wat in Antwerpen de Jodenbuurt wordt genoemd. Het zal half maart geweest zijn toen ik daar met een fietsje van Velo Antwerpen door de Lange Kievitstraat fietste toen ik plots werd tegengehouden. Ik en andere fietsers moesten afstappen en te voet langs het voetpad verder gaan. Eerst dacht ik aan een ongeluk maar het bleek gelukkig om filmopnames te gaan.
Antwerpen heeft al vaker gediend als locatie voor een film of een serie. Zeer recent was er “Rough diamonds” dat zich afspeelt in de Antwerpse diamantsector met Kevin Janssens in de hoofdrol. De docureeks “Shalom allemaal” van Diederik Van den Abeele geeft eveneens een inkijk in de Antwerpse Jodenbuurt. En voor de film “Wil” werden zelfs nazivlaggen in het centraal station opgehangen.
Maar ook minder recent is Antwerpen een gegeerde filmlocatie. Denk maar aan de film “Left luggage” van Jeroen Krabbé (1998). De stad Antwerpen heeft een aparte filmcel om alle aanvragen om te filmen in Antwerpen te beheren. Uiteraard is het centraal station één van de favoriete locaties om te filmen. Een van de bekendste scènes uit “de zaak Alzheimer” is de aankomst van Jan Decleir in het station.
Het was ook niet de eerste keer dat ik in en nabij het centraal station op een filmploeg ben gebotst. Wie weet krijg ik nog eens de kans om mee te doen als figurant.

Gert Cuppens

Josée Ooms overleden

Zaterdag 1 juni 2024
Lommel - Josée Ooms overledenIn Lommel is op 1 juni Josée Ooms overleden, echtgenote van André Rademakers. Zij was 83 jaar. De afscheidsviering van Josée vindt plaats in familiekring. U kan Josée nog een laatste groet brengen op dinsdag 4 juni van 20u tot 20u30 in uitvaartcentrum Severens te Lommel. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Bedrijfsnieuws
Lommel - Vlaamse steun voor Essers LommelZoomGisteren keurde de Vlaamse regering vijf miljoen euro transformatiesteun goed voor logistiek bedrijf H.Essers, het logistiek bedrijf met hoofdzetel in Genk. Zij trekken 100 miljoen euro uit voor de uitbouw van een nieuwe, grote vestiging op Kristalpark in Lommel. Daar wil H.Essers een uniek aanbod aan logistieke diensten voor de chemiesector uitrollen. Het project zal 160.000 m² groot zijn en 500 extra jobs opleveren.
28/08

gelukkige verjaardag aan Anny Bleyen met haar 75 jaren jong. Geniet van deze dag Uw kinderen en kleinkinderen

kinderen kleinkinderen
19/08

Van harte gefeliciteerd met jullie briljante bruiloft. Op naar de 70. Frans Van der Sanden en Annie Vandael

Frans en Annie V. d. sanden Vandae
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel